Új privát üzeneted érkezett!

Emma elaludt negyed 8-kor,alig aludt ma valamit,csak attól félek fel fog még kellni és nagyon virgonc lesz,és nem fogom tudni visszaaltatni,majd meglátom :oops: :oops:
Vettem Emmának a DM-ben barna bio rizst nem tudom milyen lesz holnap kipróbálom.

43 oldalon tartok :lol: :lol: :lol:

Évi
mia2007
 
 


Mia, jó fej vagy hogy végigolvasol minket. Bár én sem gondolom hogy mindenhol annyira izgalmas. :lol:

Tábla megmaradt a vicc szintjén vagy tényleg csináljuk meg? Etus, Te voltál a vállalkozó szellemű, Te mit gondolsz? :lol:
Vendég
 


Doo, bukfenc :lol: :lol: . El sem tudom képzelni, mit művelhet Viki a kanapén, ha már egyszerűbbnek tartod, hogy megtanítsd bufencezni. Nem akarlak lelombozni, meg nem is egyformák a gyerekek, de a kiscsoportosok sem nagyon tudnak még, helyesen bukfencezni. A helyesen azt jelenti, hogy nem fejenállásból gördül át.
Vendég
 

 
 

nincs itt senki? :cry:
Vendég
 


Hajni, itt vagy még??

Kép
ági_bp
 
 


Óóóóó, félek már elkerültük egymást, most jöttem vissza.
Vendég
 


Én itt vagyook :lol:
Zita ma 1.1. :D :D olyan nagy. A 13 hónapos gyerekek mindig olyan nagynak tűntek, de mégis furi, hogy Ő már ennyi idős.
Kedvem jobb. :)

Bea, ez elég velős helyzet :? tényleg beszélj a gyerekdokival, bár nem tudom mit tud ezekre a szitukra javasolni :shock: nagyon rossz lehet. Szerintem Rozinak is. :cry: És persze nektek is. Én sajnáltam Zitát mikor múltkor azt a sírógörcsöt nem bírta abbahagyni, bár az más jellegű volt, de mégis egy idő után olyan tehetetlennek éreztem magam. Ne próbáld ki, de vajon mi lenne ha nem ráznád meg? Komolyan képes lenne megfulladni, vagy mi? :shock: van ennek valami orvosi kifejezése, de nem emlékszem már, mikor a sírástól nem vesz levegőt. Én ha így sírt egy gyerek, ráfújtam az arcára...gondolom azt próbáltad már. :roll:
most elküldöm, mert hátha közben írtál Hajni, vagy másvalaki :wink:

Kép
ági_bp
 
 


ez aztán a telepátia :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Mégsem, ez szuper, olvasok
Vendég
 


Én se tudom mit csinálnék. Mert ha én is megijedek gondolom az Ő ijedségét is fokozom, amivel esetleg egy még nagyobb sírásba "kergetem".

Hi-hi, micsoda nagylány Zita!
Vendég
 


Rozi szülinapi képei szuperek, édes pofa ahogy vigyorog a tortájára 8)

Szilvi, anyukádhoz kitartást :( ezekben az orvosi izékben mindenképp állja a sarkadra!!! A gyerekeket meg kell védeni az ilyen sugárzásoktól és kész.
Fogacska jól meggyötri Gergőt. :? most nagyon belehúzott a fogzásba. Talán jön majd szünet is :wink:

Mia, tök ügyi vagy, már profin szerkesztgeted a vonalzódat :D én nem tudok avatart feltenni :( Remélem Emma alszik egész éjszaka.

Kép
ági_bp
 
 


Ma beszélgettem valakivel itt a lakótelepen, eddig csak látásból ismertük egymást. Errefel megkérdezi Hangi mennyi idős és ezek után záporozza a kérdéseket neki. Gonolta majd beszélget egy 15 hónapos gyerekkel. Majdnem megkérdeztem, ugye nem 25-öt értett. Igaz, beletrafált, mert azt kérdezte "hogy hívnak", meg "hova mész" (hintázni mentünk) és ezt pont tudja. Aztán rácsodálkozot hogy még pelenkás, majd, mikor Hangi megbotlott a lábamba és elég nagyott esett, megkérdezte, " még így el szokott esni?" Mielőtt arra gondolnátok nincs gyereke, de van 2 is.
Vendég
 


Ma beszélgettem valakivel itt a lakótelepen, eddig csak látásból ismertük egymást. Errefel megkérdezi Hangi mennyi idős és ezek után záporozza a kérdéseket neki. Gonolta majd beszélget egy 15 hónapos gyerekkel. Majdnem megkérdeztem, ugye nem 25-öt értett. Igaz, beletrafált, mert azt kérdezte "hogy hívnak", meg "hova mész" (hintázni mentünk) és ezt pont tudja. Aztán rácsodálkozot hogy még pelenkás, majd, mikor Hangi megbotlott a lábamba és elég nagyott esett, megkérdezte, " még így el szokott esni?" Mielőtt arra gondolnátok nincs gyereke, de van 2 is.
Vendég
 


Bocs, 2x küldtem el.
Vendég
 


Mary! Jó, hogy visszajöttél. De lehet már írtam is azóta :roll: nem emlékszem :oops: Mozgásról...Zita sem indult még el, és a napokban még nem is fog :wink: Nálunk após kérdezte múltkor (miután találkoztunk, rá 4! napra) hogy nem indult még el?? :shock: :roll: és élettársa elmúlt alkalmakkal járatgatta Zitát :twisted: én ennek nem vagyok híve, főleg nem az Ő esetében, igazából azt sem tudta mit kellene csinálnia, s totál elhagyta magát. Sokat oldalaz itthon, már lép 1-et 1-et de csak ha ott állunk mellette, feláll néha kapaszkodás nélkül. Szerintem gyakorol annyit amennyit az Ő izomzata és izületei most elbírnak. Az Ő célja is a járás, és rá kell bízni, hogy ezt 12 hósan vagy hamarabb vagy később sikerül kiviteleznie. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy iciri picirit nem frusztrál, vagy nem is igazán jó szó ez rá, mikor pl találkoztunk a házban 1 hóval idősebb babával, aki stabilan jár már, de tényleg minden gyerek más. Egyáltalán nem biztos, hogy az a gyerek ügyesebb mozgású lesz később, aki elindult egy évesen, lehet többet ér, hogy jobban megalapozzák a mászással a későbbi járást. Blanka és Zita sem kapkodták el a mászást sem, úgyhogy hagy élvezzék ki. :wink:
Ma ilyet szól após, jé, már hogy oldalaz :shock: erre élettársa:én már láttam Mondom ne vicceljetek már, oldalaz vagy 2 hónapja :shock: mit láttak eddig? Bár lehet a kertben nem sok szitu volt számára oldalazgatni, de azért na....

Kép
ági_bp
 
 


Emma csak szopizni kellt fel egyszer alszik azóta,nem tudom megmondani mikor volt ilyen utoljára.
mia2007
 
 


Hajni, :evil: jó rég voltak gyerekei?? Én a saját lábamba el tudok esni, úgyhogy nekem nem kell, hogy anya "elgáncsoljon" :lol: :lol: mégis mekkorát kellett volna esnie? :shock: :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Ági, apósodék :lol:
Vendég
 


A nagyobb nem tudom mennyi idős olyan kiskamasz, a kicsi 6 hónapos. De neki szerintem az volt a furcsa hogy egyáltalán még elesik. Elvégre aki már jár, soha többet ne essen el, nemigaz?
Vendég
 


Mia, szia :lol: szuper! Ügyes kiscsaj, így tovább!

Lányok, olyan érdekes élményem volt. Voltunk egy barátnőmnél 7 hetes a babája, és odavolt, hogy Zita milyen nyugodt, ezt már máskor is mondta, és amúgy mások is szokták mondani, hogy milyen kiegyensúlyozott :D kérdezte mindig ilyen-e...és elkezdtem mondani, hogy hááát... végülis igen ha az igényei ki vannak elégítva, de azért egy többemberes gyerkő...és ahogy kérte ezt fejtsem ki, olyan furán éreztem magam, mert Ő olyan jól gondolkodik erről, szóval számára sem az az alap egy gyereknél, hogy elvan egyedül és tudjátok, alszik éjjel, szereti a bkocsit jól eszik, nem felesel :lol:
és így ahogy ezt latolgattuk, már tényleg nem is tűnt többemberesnek :shock: :shock: inkább a társadalom tűnt abnormálisnak, hogy ilyen elvárásai vannak a gyerekek felé...mondjuk van aki tényleg olyan :shock: és van akihez képest fúúú :wink: én sokszor inkább mások "tükrében" látom többemberesnk, ez nem tudom érthető-e. Mert nekem ez természetes, hogy Ő ilyen, Ő jelez 8jó sűrűn) én reagálok rá,s inkább ez fura sokszor más embereknek, s ettől érzem magunkat "különcnek". De ha csak Rá gondolok, és senki máshoz nem hasonlítom, akkor Ő az unicum :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Ági, igazad van a járással. Hangi viszonylag hamar eljárt, és most úúúgy bedől a bokája, hogy rossz nézni. Bár az én szemem ki is van rá élezve. :oops: De sosem vezettem, nem sürgettem, az ő igénye volt. Most tornázgatunk amennyire korához mérten tudok. Van valami tipped mit lehet ekkora gyerekkel tornázni? Mert ugye hiába mondanám, hogy sétáljunk külső talpélen vagy lábbujjhegyen.
Vendég
 


Hajni, nem igazán van otthoni ötletem. esetleg ha kertben vagy biztonságos helyen, ami jó hepehupás tudod Őt mezítlábaztatni, vagy egy vékony zokniban. Mi anno különböző felületeken járattuk a gyerekeket, értsd: kül. felületű lábtörlő :lol: legóalap, és lehetett kapni direkt ilyen hepehupás járólapokat. :roll: Papírlapot nem tépkedne még gondolom lábujjaival és a galacsinokat nem szedegetné fel. De azért talán megpróbálhatnád hátha! :D Később ez egy jó játékos felaladt, szerintem.
Zita bokája is bedől.

Kép
ági_bp
 
 


Többemberesség, ha tényleg létezik ilyen szerintem is teljesen szubjektív fogalom. Úgyhogy Doo, tényleg írd meg ezt a könyvet, hogy legyen rá, tudományos definíció.Na jó, biztos van.
De visszatérve az elejére, nekem egyik ismerősöm babája, tipikus többemberes, nappal rengetet sír(t), nagyon rosszul eszik, éjjel milliószor ébred, szerintem kicsit megkésett mozgásfejlődés, de ez nem tartozik a többemberességbe, és Ő soha nem mondta hogy a gyerek többemberes. Először a hasa fájt aztán a foga, máskor az éhségtől sírt stb. Ez teljesen hozzáállás kérdése. Pedig én már kipurcantam volna mellette. Félóránként ébred éjjel. :shock: . 10 hónapos.
Vendég
 


Doo, bukfenc :lol: nagyon kreatív vagy késő este :shock: :D

Mia, én is dm-es bio rizzsel kezdtem, de annyira nem jött be :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Ági, köszi ez eszembe sem jutott hogy a lakásba is csinálhatnék, mesterséges hepehupát. Bár Hangi körül mindig az van :lol: Igen a temben nekem is többminden volt, de majd eszkábálok én itthonra is valamit. Még ilyen kicsivel lúdtalptornát nem csináltam, azért az óvodásokkal teljesen más. Ők már le tudnak utánozni. Galacsint a szájával hamarabb felszedné, mint a lábával. :lol:
Vendég
 


Létezik ilyen fogalom. Én már olvastam könyvben is. Bennem ez viszonylag későn fogalmazódott meg...Zita is sokat sírt az elején, azaz végülis nem, mert tettünk ellene, és sokat fogtuk Őt napközben az ölünkben...cicin vagy Apa vállán aludt. Keveset aludt :shock: én mindig csodélkozom, mikor olvasok pici újszülöttekről, hogy evés után a kiságyban van :shock: nálunk akkor sírás volt :cry: persze később mikor már nézelődött picike időt el tudott tölteni ott is. Én szoktam mondani, hogy többemberes, apa szerint nem az, Ő 1 emberes. Olyankor meg szoktam kérdezni tőle, igen, és az az 1ember el tud menni wc-re, tud nyugodtan enni-inni esetleg háztartási munka? Ő:nem! Azt az egy embert teljesen leköti. :lol:

Kép
ági_bp
 
 


ja, tapsolni tud a talpával, azt még szereti is. Olyankor jól összefordítja, és mondja taps-taps, mama, Hanga (tapsi tapsi mamának, cukrot adok Hangának)
Vendég
 


Doo, diplomaosztómról én is utólag vagy 2 év múlva szereztem képet, hát nem a diplomám veszem rajta át, de legalább talárban vagyok a barátnőimmel :D De nagyon bosszantó tud lenni az ilyen. Engem amúgy Apuék "fotóztak" akkor, kb 100 méterről, és apu szerintem nem is éretett a géphez. Pedig egy másikba direkt vettem filmet, na azt nem használta :evil: Szóval van vagy 3 kép, de lehet nem is én vagyok rajta :shock: :lol: :lol:
műtermikre nagyon kíváncsi vagyok. nem is mondtad, ejnye! :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Nem kellene mennünk aludni?? vagy várjuk meg Etust???? :lol: :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Hajni, ugye nem léptél le szó nélkül???

Kép
ági_bp
 
 


Nekem egészségesebb az a csecsemő aki igénybevesz egy teljes embert. Ez az ingerkeresés. :lol: . Abból tanul.

Na jó már nagyon szeretnék egyedül Wc-re járni, meg néha frusztrál, hogy meg kell engedjem hogy a kamrába pakolászhasson hogy én el tudjak mosogatni. Ennek ugyanis mindig hatalmas rumli a vége, de ez ilyen korszak.
Vendég
 


Én az alvásra szavazok mert Édesapa ráncolja már a szemöldökét, Szöszkehangya pedig nem fog reggel 10-ig aludni.

Ha jösz Etus: Sziaaaa!
Vendég
 


Engem még az frusztrál néha, mikor úgy tűnik, mindenre azt mondom, nem szabad :oops: és Ő is mondogatja, "mem" meg inti a nemet a kezével :lol: de azért csinálja általában :roll: bár a homok és kavicsevés javulgat. Mondogatta hogy mem úgy magának és nem is csinálta! ja, és volt már olyan, hogy egy új dologra mondta magától, hogy mem és nézett rám! És tényleg "mem-dolog" volt, szóval alakul az értékrendje :lol: :lol: :lol:
de azt nem érti meg, hogy cipőket nem fogdosunk, babakocsi kerekét nem fogdosunk, cdket és dvdket nem pakolunk....mindennapos. :x :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Szerintem Doo azért nem mondta a műteri képeket hogy ne zaklassuk a képferakással :lol: . De most elszóltad magad, nincs visszaút. :wink:
Vendég
 


lábtapsihapsi édes lehet! :D

Etus légy üdvözölve! Vártunk, gondoltunk Rád, remélem ennyi elég!
puszi

Kép
ági_bp
 
 


Ági, :lol: :lol: , majd szépen sorban mindent megtanul hogy nem. Engem az ijeszt meg hogy mire megértené, hogy miért nem, addigra jön az igazi dackorszak ( ha ez még nem az :roll: ), és akkor meg nem érdekli.
Vendég
 


Tényleg jó éjt, minden ezután idetévedő topiclakónak. Most kéne egy ásítós emotikum, de ez is megteszi: :o
Vendég
 


Bea, ezt neked. bár lehet h már ismered.

http://www.babanet.hu/publ/apnoe.htm

többemberes egy eufemisztikus fogalom, mert egyébként a szakirodalom difficult childként emlegeti. tehát létező "típus"!
én mai napig azt mondom h enyém hasa nem fájt - ha felvettem, mindig megnyugodott. de én többnyire állva ettem (ezt már "nagyobb" korában - úgy 3 hó után), meg szoptatás közben ill kb 3hónapig szinte fel sem keltem a kanapéról, altatni sokszor csak úgy tudtam, ha táncoltam vele (úgy 6 hetes koráig). az ágyában soha nem feküdt - alvást leszámítva (járókában sem). és a fogzás úgy tapasztalom h nem viseli meg vészesen. szal nekem tök egyértelmű h neki a mozgásra és az emberi kapcsolatra van az átlagosnál nagyobb igénye. az éjszakai ébredéseit is ennek tudom be alapvetően. az már igaz h hozzáállás kérdése h ezt ki hogyan KEZELI ill érzelmileg hogyan érinti a dolog.
és kövezzetek meg, de én akárhogy próbálom követni az igényeit, azért nem vagyok képes mindig minden percben az ő elvárásainak megfelelően ugrani. hiába is igyekszem. bár sztem ennyi "súrlódás" normális. csak amikor ebbe az egészbe belegondolok v mondjuk a mai altatás közben vhogy többnyire arra jutok h én ezt még egyszer nem lennék képes végigcsinálni...:roll: :oops: :(

mia, ha végeztél, akkor olvasd el az előd-topicunkat is - csak h ne unatkozz h nincs több olvasnivalód! :wink: :lol:

ja, persze, olyan kézenállós ez a bukfenc, de hát jelen esetben ez nem baj, mert a kanapé támlájára mászik fel és onnan gurul le az ülőkére. csak a fejének a lehajtását kéne egyelőre elsajátítania... :roll: lehet h nem is a bukfenc erre a helyes kifejezés, csak akkor nem tudom h mi...
Vendég
 


Doo, ezt akrobata mutatványnak hívják és hidegvérű szülőnek. :shock: :lol: :wink:

Kép
ági_bp
 
 


jaj, hidegvérű: lehet h tényleg az vagyok bizonyos szempontból, de anyósom aggodalmaskodását már annyira sok(k)allom és rendkívül eltúlzottnak gondolom. tegnap: "nem vettem nagyobb felfújható medencét (csak vmi aljjal rendelkező úszógumit) h Viki nehogy belefulladjon :!: mert kis vízbe is bele lehet fulladni" "Dórikám ne menj ki a hideg kőre mezítláb, mert vesemedencegyulladást fogsz kapni és azt nem szeretném!" (kb 5 mp-t töltöttem a kövön és nem vagyok egy felfázós típus) korábban: "juj, Viki ne menjen a nyitott ablak közelébe, mert még a végén kiesik!" (azért az ablakig nem tud hipp-hopp felugrani még és felmászni se tudott volna sehonnan) "jaj, azzal a hurkapálcás pillangóval ki ne szúrd a szemed!" (ő vette neki és adta a kezébe...) etcetera. :evil: :evil:

lehet h idióta vagyok, de engem már foglalkoztat a gondolat h mi lesz majd télen, amikor éppen nincs hó, csak állati hideg és nem lehet játszóra menni. akkor mit lehet csinálni egy másfél éves, nagy mozgás- és társaságigényű gyerekkel?! :shock: mert a festés, gyurmázás, meseolvasás, bábozás nem hinném h egész nap lekötné. nem beszélve rólam!!

SOS-be nincs vkinek cseresznyés rétes receptje? mindmegettén találtam egyet, de az dióval készül és az tiltólistás, meg nem is tudom h van-e anyunak pucolt diója éppen.
Vendég
 


Ha ezt tudom hogy ilyen sokaig ebren vagytok, elobb jovok... :wink: Elmult fel 2, akartam egy csomo mindenre reagalni, de lusta vagyok... :roll: :oops: Majd holnap, jooooooo? Nagyon kedves hogy koszontetek szepen mielott elmentetek alukalni! :)

Na jo, egy par dolgor azert csk leirok amit akartam... :)
A tabla-otlet szerintem meg mindig szuper, es szivesen megcsinalom, csak jo lenne ha megegyeznenk kozosen, hogy mik legyenek benne. Az tetszett nagyon, hogy egy 5-os skalan "ertekeljuk" a kulonbozo dolgokat, hogy ki mennyire szereti/csinalja mint pl. eves, babakocsi-szeretet/nem szeretet, alvas, hiszti, rajzolas, bukfencezes:wink: , stb. Szoval elo az otletekkel, legyetek kreativeak, es nem utolso sorban humorosak! :)

Hajni: milyen emberek kozott elsz te?!?!?! :) De most komolyan... hol elnek ezek, hogy egy 15hos gyereknel nagy szam hogy elesik???:shock:

Bea: nekem sincs jo otletem, de kitartas, majd csak kikiserletezed a legjobb modszert elobb-utobb... nem csodalom hogy megijedtel, jaj de rossz lehetett... :(
Koszonom az sms-t, orultem am neki!! :)

Doo mar irta regebben hogy vannak mutermi kepei, en azota varom oket... ohm... khm... :twisted: :lol: :lol:

Na megyek en is aludni, mert holnap allatkertbe megyunk par juniusi topic-babaval! 8) Agi, nem jottok? Fel 11-kor talalkozunk az allatkert elott, tok jo fejek akik jonnek! :)

Agi: Nem, nem eleg, hogy vartatok meg gondoltatok ram, legkozelebb vmi kis udvozlo-versiket is kerek!! :lol: :lol: :lol:

zetus8
 
 


Doo: mindjart utananezek a retes-receptnek... remelem ertekeled... igy ejjel... :)
anyosod nem semmi hallod... bar nekem nevetnem kellett rajta amikor olvastam a "sztorikat"... :):) Persze csak igy vicces, tisztes tavolsagbol olvasva... :) Errol jut eszembe: Dorikam, menjel szepen el a monitor elol, mert meg a vegen kisul az a ket szep szemed... :):):):):)

zetus8
 
 


Na jo, negyed harom, kedves Doo, nem birok tovabb cseresznyes-retes-receptet bongeszni neked :( talaltam egy jot, de abba is kell daralt mandula, gondolom az is tiltolistas ha a dio az...

zetus8
 
 


Sziasztok!

Etus jó állatkertezést a csajokkal! A képekkel még adós vagy!

Tábla ötleteken én is töröm a fejem :shock:

Doo, köszi ezt nem ismertem. Most nem tudom, hogy örüljek -e a leírtaknak? :?

Ági olyan jól megfogalmaztad a többemberes jelzőt. Tul képpen egyemberesek, de nem lehet mellettük semmit csinálni. A semmi, tényleg semmi.
Ja, létező tipus. De léteznek olyan tipusok is akik jól elvannak egydül is :lol:

Rozi kiskorában nem volt többemberes, azt leszámítva, hogy egyáltalán nem volt el egyedül a kiságyában. Mindig igényelte a társaságot még akkor is amikor még ki sem látott a fejéből, azt sem tudta milyen bolygón van. (nem mintha most már tudná :lol: )

Jól szopizott, nem fájt a hasa, nem sírt sokat és aludt nappal is rengeteget. Persze most belegondolva amikor ébren volt akkkor mindig vele foglalkoztunk, most sincs másképp csak többet van ébren!

Hajni,ingerkeresés ide vagy oda néha arra gondolok, akkor is nagyon - nagyon szeretném ha ellene a járókában vagy kiságyban magában és játszana. Vagy ülne a babakocsiban nyugodtan :wink:

Most kapott egy triciklit, amit lehet hátulról tolni meg irányítani, később meg ő hajthatja. Egyenlőre úgy tünik ez tetszik neki.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Doo, még azt akartam kérdezni ( a többieknek is szól a kérdés ha elolvassátok a linket) szerintetek, akkkor ez most betegség vagy mi? Az lejött, hogy nyugodtnak kell maradni :shock: nem szabad rázni kiabálni, de légyszi beszéljük már át ezt a témát!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Zita 1.1.1

Bea

Kép[/url]
június
 
 


bea, sztem ez annyira betegség, mint a többemberesség :roll: ;) vagyis sztem nem az attól még h neve van! én úgy gondolom h ez is egy típus. gondolom, viszonylag ritka, de nem vagytok egyedül.

különben Viki időnként iszony keveset aludt kicsiként. volt olyan nap, amikor kora reggeltől késő estig 2x fél órát :shock: hát ennél most is többet alszik! sztem megérezte a frontokat. plusz ez a többemberesség egy érzékenyebb idegrendszert is takar általában. ha a karomban volt, az sem volt elég, akkor is lóbálni kellett, hintáztatni - annyira ingerkereső volt :roll: :wink: :lol:
Vendég
 


etus, köszi a keresést. bocsi szólhattam volna, mert én viszont pillanatok alatt találtam aztán lebutított receptet: 50 deka cseri, 15 deka cukor, 15 deka zsemlemorzsa - jó napot!
kellemes állatkertezést!!
csak nekünk nem jön össze ez a topicos tali... :roll: :cry:
Vendég
 


Bea: mi megyünk Miskolctapolcára. 22.-én indulunk. Tudsz valami látnivalót Miskolcon?

Az én gyerekem pedig a többemberesség mellé még nagy színész is. Mindenhol mindenki dicséri, hogy milyen nyugodt, kiegyensúlyozott. Figyelmes, érdeklődő. Itthon meg... Szóval amikor egy picit mesélek róla, akkor :shock: így néznek.
Jó húsban van, akkor jól eszik. Energikus, akkor jól alszik stb, stb.

Kép
anido
 
 


Sziasztok

Emma kb3 hete kezdett el mászni addig csak kúszott,de mindent elért amit akart,laminált padlónk van,és könnyebb volt mert csúszot,( én már azt hittem sose fog mászni),és utána pár napon belül felült,és fetlérdelt a kiságyba,most meg áll kapaszkodva,nem voltunk valami gyorsak,de aztá minden jött egymás után.
Van alul 2 fogunk,és most jön felül kettő,ebbe se kapkodja el a dolgot.
Kapott már rizst,de nincs oda érte,ezért gondoltam,hogy mepróbálom a dm-s rizst.

Emma napközben elalszik a kiságyba,beteszem a cumit,néha hallom hogy beszélget,vagy panaszkodik,de pár perc és alszik,este cici és ugy alszik,van hogy 3-szor szopik mire elalszik.
Egyik ismerösömtől kérdeztem,hogy csinálja,hogy alszik egyedül a kiságyba,(nincs cumija)hagyta sírni elöszőr 40 percet este,pár napig csinálta,utána már kevesebbet sírt,és megtanulta,hogy aludni kell,megpróbáltam 5 percig birtam,és kihoztam nekem ez nem jött be,nem tudtam hallgatni,neki bejött ez a síros megoldás nekem nem.3. gyereke kisebb mint az Emma és mindegyikknél igy csinálta.
mia2007
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?