Új privát üzeneted érkezett!

Ma egy éve volt a missed abom. :-( :cry:

tjuca

Juca!

Hasonlóan éreztem Én is 2008.02.12-én. :cry: :cry:
Vendég

Ppetike!
Mikor csinálták a felmérőt, de bent voltál, hogy ennyire részletesen tudod?
Sajna én nem tudom ennyire, csak azt, hogy meg volt a felmérő.
Egyik d.u. azzal fogadott az ovonéni, hogy Dorinának jövöre logopédushoz kell járnia. Megkérdeztem, hogy miért és ő azt mondta, hogy nem tudja. Szoval nálunk az ovonénik igy együtt müködnek a szülökkel.
Amugy nincs panaszom az ovira.....
encike 2

Nálunk minden szülőnek kötelezően meg kell nézni, a felmérős feladatlapokat.Ha nem nézi meg valamelyik szülő akkor kitelefonál az ovónéni és elmondja, hogy esetleg miben van hiányossága a gyerkőcnek, mi az amit pótolni kell.Mikor vittem a Petikét oviba, akkor meg is mutatta már a Petike felmérőjét az ovónéni.Nagyon örültem mert jó lett neki nagyon. :D

Mindenféle indok nélkül azt mondták a kislányodra, hogy logopédushoz kell járnia???Nem is hallottam még ilyenről.Ennyire együttműködőek az ovónénik nálatok?
Vendég

Ígen, de még, hogy az ovonő se tudja miért kell?????
Nem vok szakember, de én igy nem veszek rajta észre semmilyen változást beszédileg. R betüt, s, sz-et is olyan szépen ki tudja mondani.
Majd ősszel mégegyszer megkérdezem.
encike 2

Sziasztok!

Talán már nem emlékeztek rám, még áprilisban írtam párszor. Már jó régen volt!
Most szeretnék megint jönni, ha nem baj.

Gratulálok a szép babákhoz, akik azóta születtek, h. utoljára itt jártam. Monti, nagyon-nagyon szép a kisfiatok!

Juca, nem csoda, hogy megijedtél kicsit, de ahogy írtad, tuti biztos, hogy jókor/természetesen fog születni Paca. Doki is itthon lesz még, szülésznő meg eleve lesz is.
Amúgy tudom, hogy nem attól leszel derűsebb hangulatban, hogy erre biztatlak, Te mindig hitet, optimizmust sugárzol.

Napsugár, én is belebeszélek, ha nem bánod. Csatlakozom a többiekhez a szopi-ügyben, hadd legyen ott a nagyfiad, amikor szoptatsz, így nem érzi úgy, hogy ebből kimaradna. Mondjuk én azért eléggé elbújtam mindenki elől, legfeljebb csak egyes családtagok lehettek jelen szoptatásnál. És úgy gondoltam - talán elég ostoba módon, nem tudom - hogy amint világos lesz a gyerekem számára, hogy mi is történik ott, akkor majd befejezzük a szopit. Ezzel szemben a lányom (21 hónapos) még mindig szopik, olykor nevén nevezi a dolgokat, de valahogy mégse zavar. Ha egyszer lesz testvére, ott lehet ő is, amikor szoptatás van.
Persze gondolom, ez is olyan ügy, amit mindenki magának alakít ki. A szüléssel kapcsolatban, remélem, változik a párod véleménye, tényleg nagyon jó, ha ott van Veled valaki, aki szeret.

Mimi, gratulálok Nektek Zsombor babához, csodaszép!

Luca, sajnálom, hogy a "kedves" kolléganőd megbántott. Azóta milyen napjaid voltak?

Mindenkit üdvözlök!
ggica

Szia ggica!
Miért nem voltál eddig?
encike 2

Juca,
nekem vasárnap lesz egy éve, hogy műtöttek, csak sajnos azóta sincs babóca.

Hétfőn megyek hsg-re, remélem túlélem.

Monti,
nagyon édi Marci, nagyobb a cumi, mint ő :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Gröni,
Jó hallani Rólad, bár én meglestelek már a másikban, hogy hogyan sikerült a műtét.
Pihizz sokat és minden oké lesz! :)

Luca,
Sokat gondolok Rád, hülye, bunkó, tapintatlan emberek sajnos mindig lesznek. :evil:
Sikerült amúgy visszarázódni a munkába?
Ha túl indiszkrét bocsi, a lányok hogyan tudják feldolgozni ami történt?

Mimi,
Nagyon megható a szülésed. Fiúk hogyan fogadták a kistesót? A kisebbik Neked mennyi idős?
Zsombor gyönyörűűűűű!

Lina,
Ez lesz a Ti hónapotok! :wink: Ugye egyből mehet a menet az átjárhatósági után?

Sugi,
Csak a többieket tudom ismételni! Nagyon nagy élmény az Apáknak a szülés. Ha a vajúdásra bemegy, benn is marad. :wink:
Lesz fogadott szülésznőd?
Szopi: pár éve az egyik repülőtéren mellettem szoptatott egy nő. Nagyon zavarba jöttem, furcsállottam. Most viszont mikor én szoptattam annyira kettőnkre koncentráltam, hogy semmi, de semmi más nem érdekelt. Én szoptattam bárhol, persze nem kitárulkozva, de úgy is lehet csinálni, hogy semmi nem látszódik.
A fiadnak meg csak az első pár alkalom lesz érdekes, aztán meg teljesen természetes.
Várja már a tesót?

Zsuzsu,
Sikerült UH-ra bejelentkezni? Ábel tudja a tesót?

Juca,
Hááát. Vigyázz magatokra, de a Te optimizmusoddal és hiteddel nem lehet gond! ++++
Mekkora most Paca?

Monti,
Cuki Marci. :)

KépKép
dreika

Mit hallottatk az ANTIOXANT-okrol?

Ez is vitamin. Védik a ffi és női ivarsejtek épségét, egészségét. Orvosbiologiai kutatások szerint javitják a fogamzás hatékonyságát. Segitik a nők peteérésének szabályosságát, vmint aktiv szerepet játszanak a férfiak spermaképződésében.

Szed vki ilyet?
encike 2

Encike, elég prózai oka van, semmi komoly. Vizsgáztunk, a férjem és én is, sok volt a feladat, még több a stressz. Most már végre vége ennek a félévnek, így könnyebb szívvel netezek. :D
Én még nem hallottam arról a vitaminról, amit írtál.

Lina, én is azt gondolom, hogy most már sikerülni fog. Olyan sokat vártatok már a Testvérkére, s főleg mindent megtettetek, amit csak lehet! Szorítok Nektek!
Remélem, hogy pár nappal a műtét "évfordulója" után terhes leszel!!!
ggica

Nekem is vasárnap lesz egy éve, hogy elvesztettem az előző babát. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

És azóta is mennyi szörnyűség történt velem, még belegondolni is rossz. :cry: :cry: :cry:

Juca, nem lesz semmi gond.Időre fog születni, természetesen fog születni, spontán fog születni.Szorítok Neked nagyon!

Már belerázódtam a munkába, tapintatlan kolléganő szabira ment.

Olyan minden, mintha csak pár nap szabira mentem volna.Ez jó. Amennyire féltem tőle, olyan simán ment a dolog.Igaz, semmit nem hoztam haza amikor táppénzre mentem, ezért minden a helyén fogadott.

Nem mutatom a fájdalmamat, mindenkivel barátságos vagyok, így ők is barátságosak.
Nem tartják a távolságot azért, mert nem tudják, mit mondjanak, én mondom, hogy már jó volt jönni, otthon sem jobb már, így meg merik kérdezni ami érdekli őket, és ez sokkal jobb, mintha átnéznének rajtam.
Az rosszabb lenne, ha senki nem szólna hozzám.Aki kérdez valamit, azt tényleg érdekli, hogy hogy vagyok, aki nem, azzal meg nem vagyok olyan közeli viszonyban.
Kb 140-en vagyunk, és mindenki tud rólam mindent, ez egyértelmű.

Kérdeztétek, a lányaim hogy dolgozták fel a történteket:
Amikor a második babát is elveszítettem, akkor beszéltünk róla, de én a kórházba egyszer sem engedtem be magamhoz senkit, így talán annyira nem viselte meg őket a dolog.
Bementem, túlestem a dolgon, hazajöttem, aztán azóta megy tovább az élet, mint előtte, mintha mi sem történt volna.
Csak az én szívem van darabokban, de ez nem látszik... :cry:

Ma voltunk a tesómék babáját köszönteni, nagyon aranyos, jól megölelgettem! :wink:
Vendég

Idáig takarítottam. Ha terhes lennék, azt mondanám, hogy rámjött a fészekrakó ösztön. Ablakot pucoltam, függönyt mostam, portörlés, virágzuhanyoztatás, minden.
Régen jött már rám ilyen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Akkor mostmár pihenhetsz!
Én 3-4 hetente szoktam nagytakaritást, de ablakot ritkábban takaritok.

Egész d.u. keresgéltem a neten, gyerekek maminál, persze apéval ki is használtuk.
encike 2

Csajok!

Most végeztem a takarítással. Kép
Vendég

Sziasztok!

Nagyon serények vagytok! :)
Nálunk még a takarítás várat magára, mi Pesten voltunk ma a "pesti mamáéknál". Klassz volt, de jó, hogy hazaértünk.
ggica

Alíz,
nálad is ez volt a mai program???? Én igazán most végeztem. De még vasaltam is egy kicsit. Nagyon kivagyok, fáj mindenem. Azt hiszem, ekkora takarítást őszig nem tartok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska,

igen nálam is ez volt a mai napi program. Mára ez elég is volt.

Pénteken haza hoztuk az oviból Petike holmiait, hétfőtől szünet van az oviban. Csütörtökön kellett volna mennem rákszűrésre, de sajna "pirike" miatt elmaradt, na, meg a dokim is egész nap szülőszobás volt. :wink: Majd jövő héten pénteken kell mennem. :wink: Tiszta téboly.
Vendég

JÓ ÉJSZAKÁT!

Kép
Vendég

PPetike!
Most olvasom, hogy már neked megjött?
Én mind a két babot 1 éves koráig szoptattam és majd utána jött meg.
encike 2

Igen, "pirike" 06.12-én reggelre megkeresett. :evil: Mondta a dokim, hogy szoptatás alatt is visszaállhat a ciklus. :wink: [/b]
Vendég

Tudom, hogy akár már köv. hoban is megjöhet, de szerencse nekem nem jött. De egyébként rossz is volt, mert sose tudtam, hogy mikor jön és ezért, ha idegen helyre mentünk mindig a kis táskámba volt a segélycsomag.
encike 2

Én nem nagyon örültem neki, mert szerettem volna túl lenni a rákszűrésen. Ott is mire kimondják, hogy okés minden egy jó hét, mert addigra készül el a végérvényes vizsgálati eredmény (hüvelyváladékból vett kenet stb.). :wink:
Én is mindíg úgy megyek el itthonról, hogy a kis segélycsomag ott van a táskámban.
Vendég

Én jövöhét kedden megyek rákszürésre. Jo lenne, ha terhesség elött még csinálna a doki vérvételt is, hogy rendben vagyok-e.
encike 2

Ezt a nőivonal-as vonalzót, hogyan lehet beszúrni úgy, hogy az jó is legyen.Próbálkoztam már de valahogy nem igazán akar sikerülni, mindíg azt írja ki, hogy túl hosszú felirat.
Vendég

Holnap estig már nem leszek netközelben, max. mobilról tudok olvasni. Gondoljatok rám, hogy ne fájjon nagyon a hsg!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska,

sokat fogunk Rád gondolni![/b]
Vendég

Linácska!
Nyugi, mi veled vagyunk, sokat gondolunk rád!

Ppetike!
Nekem is mindig kiirja ezt, én is tennék még fel, de nem engedi. Ugyanis van még egy 5 éves Dorinám!!!
encike 2

Sziasztok!

Meghívó!

Gyertek kukkantsatok be az ÉLETERŐ ÉLETFOGYTIG topikba, az Életmód fórumon belül!
Sok hasznos infóra lelhettek az egészséges táplálkozással, egészség megőrzéssel, akinek szülséges - fogyással kapcsolatban. Fogyás kalória számlálás és éhezés nélkül!
Miért ártalmas a tej és tejtermékek fogyasztása?

Üdv

Jardina

Jardina
jardina

Sziasztok,
új vagyok a fórumon, de jó érzés lenne, ha írhatnék itt veletek.
Nem gondoltam soha arra, hogy elveszíthetném őt a pocakomban, olyan erősnek éreztem mindig magam, a szervezetem. Amikor magas lázzal és 10 napos rosszullétel, kínzó fejfájással két hete kórházba kerültem, csak azt mondtam a babámnak, hogy nyugodjon meg, meggyógyulunk. Nem féltem semmitől. Aztán jöttek orvosok, tanakodtak, napokig hol agyvizet szerettek volna csapolni, hol vakbéllel megműteni, voltam ezernyi vizsgálaton, mert erős gyulladást találtak és a lázamat nem tudták levinni 5 nap után sem. És aztán nem bírta a testem tovább, nem tudtunk egymásba kapaszkodni. Éjjel 2kor éreztem fájásokat, már nem tudtam aludni tőle, de még ekkor sem vettek komolyan, szerencsére kaptam 3 után infuziot magneziummal és aztán egyre erősebb koktélokat, jó 10 órás 2 perces fájásokkal egy "piactér" (kórházi szoba, ahol ambulánsokkal feküdtem, legtöbbször abortuszon túlesők) kellős közepén született meg és veszett el velünk angyalkánk.
Olyan mérhetetlenül fáj....akkora sokk, trauma ért, olyan érthetetlenül történt. Olyan lelket kínzó körülmények között. Már a 16 héten voltam és nem tarthattam karjaimban, hiányzik az érzés, hogy velem van, hogy vigyázhatok rá.
Listeriam volt, ő mentette meg az életem, ha nem bújik ki, talán nem lennék itt. Tele volt a méhem baktériummal, de az egész szervezetem, gyenge agyhártyagyulladás, minden. Csak utólag rá jött egy hirtelen eredmény az infektológiáról, hogy egy iszonyat ritka és súlyos bacit kaptam el. Most 6 hétig kezelnek antibiotikummal és rendszeres vérvétel, kontroll.
Most lelkiismeretfurdalás gyötör és minden....nem tudtam rá vigyázni. Azt hiszem a gyászban ez mind megengedett, ez egy folyamat, amin csak egyedül léphetek tovább...Ha nem lenne itt velem a 16 hónapos kisfiam...., de szerencsére itt van és mosolyog és nekem vele kell örülnöm és megosztani az élet jó oldalát.
Elnézést, hogy ennyi minden kijött belőlem nem tudtam volna két sorban emlékezni róla....
Köszönöm, hogy meghallgattok.
zsozsoo

Zsozsoo,

Üdv a csapatban.Itt mi mindannyian sors társaid vagyunk. :cry: Sajnálom ami veled történt! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Zsozsoo, tiszta szívemből együtt érzek Veled!
Nagyon sajnálom, ami történt Veled! :cry:

Én éppen egy éve veszítettem el a kisbabámat 8 hetesen,
aztán utána még kettőt, egyiket márciusban 13 hetesen, a másikat áprilisban, 19 hetesen.Ők ikrek voltak.
De már tudok előre nézni, kívánom Neked, hogy Te is minél előbb túl legyél a nehezén.

Lina, gondolok Rád!!! :wink:
Vendég

Zsozsoo,

Nekem 2007.02.12én volt a terhességem befejezése, Potter-syndroma miatt.Betöltött 25 hétre. :cry: :cry: :cry:

Luca,

örülök, hogy jöttél! :D :D :D Munkahelyeden nem kérdezősködnek a történtek miatt?
Vendég

Üdvözlet az újaknak... :cry: Kitartás!!!

Dreika,
5 éves múlt feb. végén.

Monti, nagyon édi Marci! Ugyanilyen törcsink van! :wink:

Juca,
most látom csak, h mizu... :shock:
hűűűű..... én is megrémülnék. A lepény mitől 2. fokban érett ilyenkor?

a méhszáj sztem nem annyira gáz, attól még akár végig is húzhatod. Vérnyomi , azóta?

Azért még tanyázzon odabent ez a gyerkőc!!!

pár kép: Kép

Kép

Kép nehéz az élet...

Kép
zmimi

Mimi,

Gyönyörű a kisfiad! :D
Vendég

sziasztok!
zsozsoo:sajnálom,hogy ilyen szörnyű dolgot kellett átélned!
:cry:
nekem 2008.01.06-án volt missed ab-om 12.hetes terhes voltam .
a második missed.ab 2008.05.09-én volt 5 hetes terhes voltam!

Kívánom,hogy mihamarabb tulegyél ezen a fájdalmon!!!!!!

Lányok szerintetek mi lehet velem?fehér krémes folyásom van fájdogál a jobb oldalon a hasam de ilyen pillanatokra csak,de nem vészes épphogy csak érzem! :roll:
műtét óta 5 hét és 2 nap telt el!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszönöm Nektek a válaszokat!

ppetike: fantasztikus, hogy ma egy kislányt tarthatsz újra a kezedben. A 9 hónap félelemmel teli volt?Utána pár hónappal fogant a kislányotok?Szervezeted nem viselte meg az új terhesség?

luca68: hihetetlen erő kell, hogy előre nézzen az ember. Sajnálom, amin keresztül mész. Remélem nemsokára, hasonló erővel követhetlek.

nitacska007: kegyetlenség ez az élettől és olyan felkészületlen az ember minderre a veszteségre. Nagyon együtt érzek veletek.
Nálam két hete volt a befejezés, egy jó hétig véreztem, az elmúlt 4-5 napban pedig barna krémes folyásom van. Ez normális?
Kérdezted a dokidat a problémáddal, még nem jött meg a mensid?

mimi:gratulálok a kis Zsombihoz, édes kis törpe nagyon!
zsozsoo

Zsozsoo,

3 hónap türelmi időt, azt ki kellett várni. :wink: A kislánynyal való terhességem sem volt valami zökkenő mentes. Nagyon sokat kellett járnom genetikai tanácsadóba. Több UH-s illetve labor vizsgálatom volt, mint ami egy terhesség alatt szokott lenni. Szervezetemet egyáltalán nem viselte meg az újabb terhesség.
Vendég

még nem jöt meg a menzi :?
majd hív a szűlésznőm hogy mikor tudok menni a dokihoz!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

ppetike: köszi a választ. Már várom a kontrollt, hogy a dokimmal tudjak róla beszélgetni, nálam mennyi lesz a türelmi idő és mire kell nagyon odafigyelnem, most még egy jó darabig antibiotikumot kell szedjek, ennek hatásától is félek, még a jó bacikat is kiöli. Reményt ad, hogy nálatok megszületett a kislányotok.

nitacska007: szorítok, hogy megjöjjön minél előbb.
zsozsoo

hát jo volna már ha lenne valami vagy jöjjön meg vagy baba legyen! :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Zsozsoo, nagyon nagyon sajnálom a veled történteket!

Nekem csak egy üres petezsákom volt 2007.06.19-én missed ab. A következő ciklusban megfogant a ma már 3 hónapos kislányom.
Úgyhogy kitartás, idővel múlik a fájdalom!
Főleg hogy már van babád-ahogy olvasom.

Lina, gondolunk rád, mindent a babáért!! :wink:

Mimi, Zsombi cuki!

Alíz, ti hogyan védekeztek? ?
Priviben is jöhet ha nem szeretnéd ide.

Megyek fektetni, jó éjt mindenkinek!
Vendég

Ja, és Vera, ha olvasol még minket, kiderült már hogy fiatok, vagy lányotok lesz?
Vendég

Zsozsoo,

4 vagy 6 hetes kontrollra kell menned?Hol fejezték be a terhességed?

Nita,

szorítok, hogy minnél előbb jelentkezzen nálad "pirike". :?
Vendég

tényleg jelentkezhetne már! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Vera tényleg régen járt itt.

Nita,

vagy esetleg "pirike" helyett egy pocaklakó legyen! :lol:
Vendég

Zsozsoo!
Tényleg nagyon sajnálom mi veled történt!

Nekem febr.ban ment el 6 hetesen a baba. Megvártuk a 3 hot és mpstmár ismét probálkozunk.
encike 2

kacika: gratulálok a kislányotokhoz, akkor nem is kellett türelmi idő nálatok?

ppetike: telefonon abban maradtunk, hogy 6-8 het korul megyek hozza, mensi után. Győrben történt a bef...A dokim pesti és egyébként Svájcban élek, csak hazajöttem nyaralni....

nita: szurkolok!
zsozsoo

encike: ugy szurkolok Nektek is, jó hallani hogy Ti sem adtátok fel. Én talán a lelkiismeretfurdalással kűzdök még, de ez is a folyamat része, remélem egyszer nem kell éreznem, ahogy elengedtük egymást. De olyan szerencsétlen ez a baci, ami rám talált, hogy félnék a következő babának fájdalmat okozni....várom, hogy konzultálhassak dokival, aki bíztat majd.
zsozsoo

Zsozsoo,

Nekem a SOTE I.-en fejezték be a terhességemet és a kislányomat ugyan ebben az intézményben szültem, Dr.Szabó Gábornál.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?