Új privát üzeneted érkezett!

Ha valaki használ Babylove-os pelust az szóljon, mert van DM-es kuponom, szívesen elküldöm, mi Liberozunk.

Kép
jahra
 
 


Nekünk is van, hogy nagyon sokat fent van egyfolytában, máskor meg 2 óra a limit :) Este egy ideje elalszik egyedül, beteszem, beszélget, 5-10 perc és alszik, de nappal ez valamiért nem megy.
Megérkeztünk amúgy anyukámékhoz tegnap, jól birta a 4 órás utat, Kecskeméten megálltunk nagynénémnél, kicsit fent volt, aztán megint tudott aludni 1,5 órát ami hátravolt az útból. Nem volt semmi baj itt sem, jókedvű volt, éjszaka is minden az otthoni szerint zajlott. Itt leszünk jövő héten is, majd szombaton megyünk haza.

Kép
bernini
 
 


Jahra!

Köszi az ötletet a babafotó-pályázattal kapcsolatban, de mi erről már lecsúsztunk :cry: , hisz Máté már lassan 2 éves lesz (a korhatár pedig 18 hónap.
De azért nektek hajrá :wink: :wink: !!!!!!!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 

 
 

Nem baj moncsi, a lényeg hogy gyönyörű egy kiskrapek a fiad :P

Berni jó kikapcsolódást, akkor a következő uszin majd találkozunk.

Kép
jahra
 
 


Most már nincs sok vissza. Tegnap sokat pakolásztam, ágyat cipeltem, asztalt. kiságyat stb..., Még a jövőhétre van elintézni valóm, csak már bálnának érzem magam. Kedden megyek megint dokihoz, remélem tovább tágultam, szivesebben szülnék addig míg a lehülés tart, mert a nagyon meleget normális állapotban sem bírom. Lányok van légkondi a szülőszobán???? :)

Kép
Kép
zslebi
 
 


Aha, szelel az ablak, nem fogyaszt áramot :lol:
Más gyerek most kel fel, Barnabás meg olyan ramatyul aludt, 2,5 óránként fent volt, végül 7kor ébredt, és már le kellett tenni aludni!!!!

Kép
bernini
 
 


Berni!

Valami lehetett az éjjel, mert Máté is szörnyen aludt. Most megint ott tartunk, hogy egy hétig már csak hajnalban ébredt (először) (4-5 körül), aztán az éjszaka már megint fent volt éjfél előtt (szerintem csak azt vette észre, hogy nem fekszem mellette, nem hallja a szuszogásomat - nagyon rafinált egy kis fickó! 8) ). Ekkor elég volt, hogy odabújtam mellém, átölelte a nyakamat, aztán visszaaludt. A későbbi ébredéseknél azonban megint be kellett vetni a cicit. Végülis mindegy, csak nagyon sokszor ébredt (én sem aludtam túl jól). Délután meg nekiálltam altatni, de fél óra után megint éreztem, hogy a ma délutáni alvásból sem lesz semmi, az uraság nem álmos. Sebaj, legalább este hamarabb elalszik (csak az a baj, hogy apuka éppen délutános :cry: , úgyhogy a Máté mellett valószínű, hogy én is hamar nyugovóra térek majd :wink: )

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


sziasztok, ma voltunk Andiék helyett úszáson, mert ők nem tudtak menni. Mégis beadtam a derekam :) kipróbáltuk, jó volt. Úgy döntöttünk, hogy szeptembertől majd mi is fogunk járni. A nyáron nem tudom, hogy hogyan leszünk itthon, mert Tomiékhoz is szeretnénk menni többször, meg a Balcsira is, úgyhogy nem látom értelmét a következő turnusnak, nem biztos, hogy mindig el tudunk menni. Csüt-pént. megint vizsgázni voltam, még nincs eredmény, de már vége lehetne mert nagyon unom. Dorka is rosszul aludt az éjjel 1-kor is és 4-kor is fenn volt, de vissza is aludt magától, nem tudom, hogy mi lehetett.zslebi szorítok, már várjuk mi is a kis Bogit :) Moncsi, tényleg rafinált a kis Máté, de olysan jó érzés, mikor megölel és úgy alszik el, nem?

Kép
roberta80
 
 


Roberta!
hát bizony, nagyon jó érzés! Bár tudom, hogy az lenne az ideális, ha a sajáűt ágyában aludna, és most már lehet, hogy a saját szoba is időszerű lenne, de tényleg nagyon imádom, amikor este szopizva elalszik (délután is szívesen elnézegetem -pedig ő már elég "nagy"). Tényleg szeretem, amikor odabújik hozzám, vagy éppen rám mászik, vagy megöleli a nyakamat, vagy éppen odafordítja a fejét és ad egy puszit . Már most nehéz elengedni, nem tudom, mi lesz szeptemberben, amikor visszamegyek dolgozni :? . szerintem az elején biztosan mihelyst hazaérek, az övé lesz minden percem, aztán majd ha elalszik jöhet a házimunka. Csak egy kérdés lesz: hogy fogom én mindezt bírni :? ?

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Jó reggelt Kaposvár és környéke! :D Nekünk megint nem volt jó éjjelünk, sőőőőt, 4szer kelt fel, brrrrrrrrrrrrrrr :? a harmadiknál fogtam magam és megnéztem a pelót, hát kakás volt. Ilyet már régen nem csinált, és nem is vettem észre mikor. 1 hétig nem kakilt és tegnap már kapott egy kis kúpot, ki is jött délután, de úgylátszik még maradt kicsi... Na aztán belegondoltam, hogy első éjjel még otthoni pelenka volt rajta, tegnap és előtte meg már sleep+play ami itt volt anyukámnál és az nagyon hamar megzselésedik, lehet nem szivta olyan jól a nedvességet és az zavarta, na meg most a kaka. Vagy nem tudom, éhes tuti nem volt 4szer mikor egész nap szokott 6szor enni már 2 hete. Na meg sajna ő nem alszik vissza egyedül. De tegnap nappal mintababa volt , egy nyikkja se volt, csupa jókedvű, mindenkit elbájoló bébi :)

Kép
bernini
 
 


Ugye hogy jó az úszás, Roberta! Felvettük videora és olyan jó nézegetni. Remélem Orsi meggyógyult már, nem beszéltél Andival? Juditék is voltak?

Kép
bernini
 
 


Máté szerencsére az éjjel már jól aludt. Tegnap éjjel talán a front (vagy mifene) zavarhatta. Perssze az is lehet, hogy tegnap nagyon elfáradt (hisz nem aludt délután - este negyed 9-kor már húzta a lóbőrt. És most gyorsan el is aludt)
Bizony nem egyformák a pelusok! Én éjszakára mindig pampers-t adok rá, az én tapasztalatom szerint ez bírja a legtöbbet (bár van olyan ismerősöm, aki a liberóra esküszik). Nekem az éjjelre nem vált be. Nappalra végülis mindegy, sőt van itthon ócskább pelus is (azokra az esetekre, amikor 1-2 órára kell ráadni (spórol az ember, ahol csak tud :wink: ).
Szerintem még a "régi" és az "új" ("rugós" derekú) pampers között is van különbség. Nekem a régi jobban bevált. Remélem azonban, hogy már nem lesz sokáig szerencsénk hozzá: a nyár a leszoktatás ideje lesz (bár azt olvastam, hogy ezt sem lehet erőltetni - de a lehetőséget meg kell adni). A múltkori jó időben én ezt meg is tettem, de a Mátét nem zavarta, hogy pisis bugyiba kell lennie, és még nem is szólt, de ugye még hosszú a nyár ... én reménykedem :wink: .

Bocs, elég hosszúra sikerült ez a pelus-ecsetelés.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Én is pamperst használok, az active babyt, de éjjelre valamiért a liberot szoktuk meg, nem tudom. Az előző méretnél a libero jóval nagyobb volt, talán azért, most meg már igy maradt. De a pampersből ez a sleep+play meg is látszik,hogy olcsóbb kategória, tényleg csak nappal adom rá ezentúl.
Biztos sikerül a nyáron a szobatisztaság Máténak, tényleg én is sokat olvasom, hogy nem kell erőltetni, de ebben a korban már okosak és 1-2 hónap alatt biztos rá lehet szoktatni játékosan, nadrágpelussal, szép bilivel... :lol:

Kép
bernini
 
 


Nálunk is nehézz volt a pelusról leszoktatni Gabcsit mert mikor másfél éves volt elég ramaty nyár volt, és mire egyről a kettőre jutottunk volna megint rossz idő lett, így vártunk vele. Két és fél évesen már éjszakára is szoba tiszta lett, bár őt nagyon zavarta , ha pisis lett a pelus vagy bugyi mert egyből huzta lefele. Bár 1 évesen is ráült már a bilire, de igazából nem igen értette mit is akarunk tőle. :lol:
TEgnap elég sokat görcsölt a hasam, meg keményedett is, ma egész türhető. Csak már fárasztóak a telefonok, "hogy jól érzem e magamat, meg szoljak ám időbe..." , huuu baccus kulcs :evil:
Anyukám és a nővérem úgy félt mintha még pelenkás csecsemő lennék aki nem tudja eldőnteni pisi vagy kaki... Na jó persze aggodnak de nem kell tulzásba vinni. Az első babánál is jobban bevoltak ilyedve mint én, mert köztudott, hogy ritka kényes vagyok.(szerintük)
Gabcsika már nagyon nagy lány mégis szeret hozzám bujni, és az apjához, és persze pocakon keresztül is imádja a kistesóját. Nagyon tud hizelegni, főleg az apjának, ő nehezebben mond neki nemet.
Az úszás szerintem is nagyon jó dolog, és egészséges is, minnél előbb el kell kezdeni, és persze nem árt ha a szülő is tud úszni, bár a baba úszás más mint a hagyományos, de akkor is sok közös van bennük. Itt nincs nálunk babauszás, de fokozatosan szoktattuk a nagyobb vízhez, tavaly már a köről is bele mert ugrani a két méternél, persze ottvoltunk és elkaptuk, bátor kiscsaj, legalábis a vízben :) .

Kép
Kép
zslebi
 
 


Sziasztok,

Zslebi kitartást, bár most jönnek a melegebb napok jövő héten, vigyázz magadra. Én nagyon bírom a meleget, de a Lackó nem, tavaly amikor még a pocakomban volt nyáron, többször is előfordult, hogy be kellett mennem a hűvös lakásba, mert addig rugdosott. Amikor bementem akkor meg tök nyugton volt, én meg fáztam és basszus hihetetlen, de itt kint is így van. Egyszál bodyban alszik hónapok óta, de így is folyton melege van.

Múlt éjjel 3x 1o percet aludtam, úgyhogy a férjem elvitte reggel a nyuszit a mamához, hogy tudjak aludni picit. Lackó olyan keservesen sírt egész éjjel, kis szünetekkel, hogy elképesztő. Kapott kúpot Antipyreticumot, de semmi. Magunk közé vettük, de dobálta magát és nyöszörgött. Hiába volt hulla fáradt, elaludni nem tudott, mielőtt lecsukódott volna a szeme újra nekiállt zizegni és ettől mindíg felébredt. Csak akkor szunyókált picit, ha ültem és magamhoz szorítottam, de ahogy lefeküdtem és magamra fektettem, azonnal kipattantak a szemei és sírt, de nagyon. Így még sose hallottam.

Most aludt el Lackó. Úgy néz ki minden összejött neki, kicsit körbejártuk ezt a témát napközben, de valószínűleg szülésznő sógornőmnek van igaza. Minden baba "bekattan" amikor egy-egy növekedési vagy mozgásfejlődési váltáson megy át. Emlékezzetek, ti is biztos megfigyeltetek pár napos, 1 hetes olyan időszakor, amikor a baba többet/kevesebbet aludt, evett stb. Aztán pár nap és minden visszaállt a régibe. Na most ugyanez van. Ha emlékeztek egymás utáni napon írtam szinte hogy a Lackó egyedül felült, rá 1-2 napra meg felállt. Ezek akkora mérföldkövek a kis életében, hogy szó szerint belebetegedett, sógornőm szerint még izomláza is lehet! Közben jön a foga, mert Dentinox gél után 15 percig simán elvan nyugodtan, nem vakargatja, azonkívül a kis agya is folyamatosan "kattog", mert a hirtelen jött sok-sok mozgás sok új felfedeznivalót is eredményezett. Éjjel ez is lehetett a gond, majd leragadt a szeme, de nem bírt elaludni. Namost ez mind egyszerre ért el minket, őgyhogy szépen kapott egy kis Nurofent vacsihoz. Majd meglátjuk alszunk-e ma. Annyira kimerült a tegnap éjszakában, hogy ma 9-től fél 11-ig, déltől fél kettőig, végül 3-tól fél 6-ig aludt napközben! Ő aki nappal nem alszik vagy alig-alig, pici kora óta. Úgyhogy most ebben vagyunk. Biztos a természet nem véletlenül alakította úgy, hogy az embergyerek fokozatosan sajátítsa el a dolgokat, de az én fiam úgy néz ki nem állt sorba amikor a türelmet osztották. Nem lesz hugi, majd csak ha oviba megy. Tuti. :roll: :lol:

Kép
jahra
 
 


Sziasztok! :)

Zslebi: Mondott neked vmit a doktornőd hogy miért kell ennyiszer emelni az euthyroxot nálad?
Nem rég voltam én is kontrolon, az eredményem jó lett, továbbra is tartanak azt eredeti dózison.
Bébi is jól fejlődik.

Kép

Kép
starlark
 
 


Csajok az euthyrox mire kell?

Starlark, hogy viseled a meleget? Lehet már tudni hogy kisfiad vagy kislányod lesz? Mi nem akartuk tudni, de az a fütykös olyan egyértelműen befigyelt az UH-n, hogy még egy laikusnak is tök egyértelmű volt. Nem baj, majd a következő lesz Sára :wink:

Kép
jahra
 
 


Jahra: Az euthyrox pajzsmirigy alulműködésnél egészíti ki az alacsony tiroxin hormon szintet.

Eddig nincs gondom az időjárással, főleg most hogy kicsit hült is az idő. :) De azt mondják juli-augusztusban 40 fokok lesznek tartósan. Azt hiszem akkor elvermelem magam vagy leköltözöm a pincébe a hordók mellé :)
Kisfiúnk lesz, én szerettem volna tudni, bár szinte biztos voltam benne hogy fiú lesz. A párom családjában nem születnek lányok :) Ő lesz az 5. fiú dédunoka :) a dédnagymamámak pedig ezen kívől 6 fiú unokája van lányok egy sem. :) No meg nekem is 3 fiú testvérem van.
Azt hiszem ha lány lenne nagyon elkényeztetnék :)

Kép

Kép
starlark
 
 


Hát ez tök jó, nálunk is hasonló a helyzet. 1 hónapja volt a férjeméknél egy unokatesó találkozó, ahova mindneki hozta a családját is és akkor döbbentünk meg amikor 7 db 2 éven aluli KISFIÚT számoltunk, hogy basszus a családban nincsenek lányok! :lol:

És nevetek van már?

Kép
jahra
 
 


Nálunk is csak fiúk vannak a férjem családjában, Dorka törte meg a jeget, gondolhatjátok :D Egyébként ma voltunk tanácsadáson.8800g-ot nyom a "kis" babánk. Megkapta a 4 hós oltást is, és képzeljétek, egy hangja sem volt, még mosolygott is a végére :D A rotát viszont alig akarta lenyelni, nem volt éhes :)

Kép
roberta80
 
 


Sziasztok!

Mostanában nem igen vagyok! Mi töretlenül járunk úszni, Roberta most szombaton az egy órásokkal voltunk ezért nem találkoztunk. Rakok fel képet is. Mi is most voltunk 4 hós szurikon, Noémi is kevésbé sírt mint eddig. Amúgy 6600 g ( az elmúlt egy héten nem hízott) De nem aggódunk mert jó kis sonkái vannak. Valamiért nem igazán akart enni. Most még 2 hétig van mérlegünk méricskélem, hogy mennyit eszik.
A rotánál nálunk is gond volt, ugyanis Noncsi kiköpte a felét. :D :D
Voltunk múlt héten a Szent Imrében baba-mama tornán is, jókor mentünk, mert ez volt az utolsó alkalom. Nyáron ugyanis nincs, Jövő héten fent leszünk Noncsival 1 hetet Szentendrén a nagyiéknál! Alig várom! Amúgy még forogni nem láttam, de már hasról is oldalra fordul, tehát elvileg már meg is tudna fordulni. Az ágyban "mászkálás" nálunk is megy, van, hogy keresztbe találom a lába meg kint a rácson! Kép Kép apával az usziban

Kép
Kép
l.judy
 
 


jahra most nézem a blogod, és rájöttem, én is ismerlek Téged, hiszen párszor voltunk együtt mamitornán. Október végén kezdtem el járni, talán emlékszel! A málnalevélteáról is tőled hallottam először! Amúgy ittam ezerrel, de Noémi mégis csak a 41.héten akart megszületni! :D :D Mesélte annó Gabi, hogy milyen könnyű szülésed volt! Gratula Lackóhoz! Már milyen szép, nagy kisfiú lett. Amúgy akkor mi úszni is együtt kellett, hogy legyünk, mert mi is fél 2kor járunk, mint Berniék, csak most voltunk korábban....

Na pussz mindenkinek! megyek fürödni!!!

Kép
Kép
l.judy
 
 


Jahra: Szerintem bébinek sose lesz neve... :) Nálam érlelődik egy de apája szerint régies... :)
Még van kis időnk gondolkodni.

Kép

Kép
starlark
 
 


Olyan gyorsan telik az idő, nemsoká megyünk haza. De még megyek fodrászhoz és kozmetikushoz is, igy hogy van kire hagynom a fiúmat :lol: Apa pénteken jön értünk, szombaton nem tudom hogy érünk oda fél2-re úszni, 4 óra az út minimum, de hát meg is kellene állni kicsit hogy Barnabás el tudjon fáradni kicsit, meg enni, bár azt még épp kibirná, van hogy 4,5 - 5 órára eszik ritkán, bár a napokban a 3,5 gyakoribb volt.
Nem is irtad Jahra hogy mi lett Lackóval a keserves éjszaka után. Utána jobban lett? Szegény kis legényke.
Judit, Noémi nagyon cuki a rúdon.
Hogyhogy beadattátok Roberta a rotát ti is?
Mi augusztusban a pneumot kezdjük el.

Kép
bernini
 
 


Berni, a rotát mi ingyen kaptuk, most volt az utolsó.

Judit, láttalak benneteket az usziban, de pont mentetek ki, mikor mentünk be a másik oldalon, nem akartam kiabálni :) Tényleg nagyon cuki Noncsi, és mekkora haja van...

Starlark, a nevekkel mi is bajban voltunk, ami nekem tetszett az Tominak nem, és fordítva.Egyszer csak anyukám kérdezte, hogy nem tetszik-e nekünk a Dorka. Aztán tetszett... :D

Kép
roberta80
 
 


starlark sajnos az én hormonszintem nem követte a babát. Így mindig emelni kellett, vagy a tsh vagy az ft4 csuszott el. Bogi 36. heti uh.-on kb 3000g volt, szépen nő, és én se szedtem fel sok kilot, plusz 1 kilonál járok most. A doktornőm azt mondta, hogy legközelebb a 6 hetes kontrolokor keresem meg, addig szedjem a 150-et, mert a tejben is kiválasztódik egy része ennek a gyógyszernek, nem akarja hirtelen csökkenteni sem, mert abból is baj lehett. Természetesen, ha nem vagyok jól, vagy hirtelen fogyok akkor egyből vissza kell mennem, és állít az adagon.
Amugy teljesen magvagyok elégedve a kaposvári koházzal, és a személyettel is.
Szemerei doki sajna szabira megy jövőhéttől, de már kedden mikor ott voltam egyből keresett nekem egy dokit, lehivatta és be is mutatta, nagyon rendes volt. Horváth Lászlónak hívják, ismeri valaki közületek? A sogornőm szerint rendes doki, első benyomásra is szimpatikus volt, és pont ügyelni fog 28.-án. Én azt se bánnám, ha meginditaná. A méhszáj még mindig csak 3110. Tegnap görcsölgettem, de el is mulott. Jövő kedden megint megyek, nst és vizsgálat. Az nst-m kedden 40-ig felment alul, egy kisebb szakaszon. Most a szülőszobán voltam. Kedden lehett, hogy ott maradok anyukámnál, attól függ mit mond a doki.
Tehát milyen doki is ez a Horváth??? És mennyi a tarifája???

Kép
Kép
zslebi
 
 


Zslebi!

A Horváth doki tarifáját én nem tudom, de ha megvizsgál, joggal várhatod a "hamarosan szülünk" érzést. Mert bizony a pletykák szerint "szülésmegindító keze" van :oops: . Ami azt jelenti, hogy jó nagy, és ha ugye vizsgál ...
Bár a szülésznők is elismerik, hogy nagyobb a keze az átlagosnál, és van valami alapjuk a pletykáknak, az én tapasztalatom jó vele kapcsolatban. Még amikor csak fogamzásgátlás miatt kerestem fel a kórházat, volt, hogy ő volt az ambulancián, és nagyon rendes, normális doki volt. És én nem tapasztaltam, hogy a hatalmas keze miatt jobban megviselt volna a vizsgálat, mint egyébként.
Amikor én szültem, abban az időben volt egy kis gondja az alkohollal (meg a volt feleségével, meg a barátnőjével), de mostanra már biztosan rendeződtek a dolgai, hisz állítólag szóltak neki, hogy ez így nem mehet. Biztosan megemberelte magát.
Hajrá :wink: !!!

Judy!
Nagyon drága Noémi, igazi kisbabás, jó kis husis baba!

Berni!
Nagyon vigyázzatok hazafele, nagyon meleget jósolnak!

Nekünk mondjuk nem számít a meleg, jelenleg a hinta a mindenünk, rehggel az első, este az utolsó szava szinte a hinta. Egy fenékkel képes 1- másfél órát végigülni a hintában, és közben szakadatlanul magyaráz, hogy apa felfúrja a hintát, feláll a létrára, a mama megfogja, Máté meg segít neki. Na a hintafelfúrás tegnap megtörtént, ma felváltotta az apa hintát fel, Zsombi hinta!
Szombaton tartjuk a kétéves szülinapi "bulinkat", remélem jó idő lesz! És jön a Zsombi hintázni!
Majd beszámolok, hogy hogy sikerült!

Aki csak teheti, bújjon el a nagy meleg elől :wink: :roll: !!!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Sziasztok :-) Most indulok a Praktikerbe babapancsolót venni, gondoltam szólok, hogy ma jön meg állítólag. Gombás, van teteje is és össz vissz 2ooo Ft. Nekünk van egy másik, egy egyszerű kis babamedence, de ez ANNYIRA édes, hogy muszaj vételeznem egyet. Majd rakok fel képet.
Holnap uszi, mi 2 órakor megyünk, abban a csoportban vagyunk. Holnap én úszok a Lackóval, mert apa az építkezésen lesz. Tegnap meg tegnapelőtt én is ott voltam segédmunkáskodni, hordtam a 38-as téglát rendesen, de legalább jó szinem lett. :lol:
Lackó nekiállt rosszalkodni :roll:

Kép

Kép
jahra
 
 


lackónak gyönyörű kék szemei vannak :) pont az esetem(lenne , ha most születnék) :lol:
gerbomoncsi kösz az infot. én nem is bánnám ha kedden miután megvizsgál beindulna a szülés, mert már a 30 fokot se birom, és ha kedden vagy szerdán megszülnék akkor talán az eb döntöt már itthon nézhetném. Boginak is kicsi már a hej, most már kevesebbet mozog, és inkább lefele érzem nyomulni. ha jól vettem ki a Horváth doki szavából a jövő szombati ügyeletett, ha máskor nem hát akkor tutti szülünk, jó is lenne.

Kép
Kép
zslebi
 
 


Sziasztok!

Szeretnétek babátoknak egy igazán nélkülözhetelen kelléket?
Egy olyan takarót amit nem rúg le a sétánál, az autósülésben vagy alváskor?

Ami jó ha kéznél van vendégségben. Használható takarónak, hempergőzőnek vagy ágytakarónak.

Sőt! Te állíthatod össze, hogy milyen színű legyen milyen minta legyen rajt és még a babád neve is szerepel rajta?

Mi készítjük ezeket a névre szóló takarókat. Ölelni valóan puha, polár anyagból szimplán, duplán és egy különleges polár - pamut kétoldalú kombinációban.

Gyertek a www.gportal.hu/babatakaro oldalra és rendeljetek most 10% kedvezménnyel.

Üdvözlettel:Rempi
rempi
 
 


Hello mindenki akivel nem találkoztam uszin, megjöttünk. Nagyon jó utunk volt, hihetetlen okos kisfiam van! :P Jól aludt, ha meg épp nem, jól elvolt, összesen kb 15 percet nyűglődött a 4,5-ből. Odaértünk úszásra is, minden prímán ment, hazaértünk, evett, elaludt a cicin, áttettem a kocsijába, észre se vette és 2 órát kiterülve aludt :lol:
Zslebi, szoritok, hogy minél könnyebben meglegyen a baba, az új dokidnál is, én nem ismerem. Sajnos a meleget nemigen kerülheted el. Én pont a 39.heti fordulónapon szültem.
Lackó cuki, látom pakol, lehet bababiztossá tenni előle mindent. Na jó, mindent nem kell, valamivel mégiscsak kell huncutkodni is :wink:
Máténak nagy ünneplés lesz, helyes! 2 gyertya a tortán, aranyos lehet , ő már talán el is fújja.

Kép
bernini
 
 


Ma eléggé bedagadt a bokám és fáj is, délután megprobáltam kicsitt pihentetni. Probálok odafigyelni, hogy keveset igyak, de ha szomjas vagyok ebben a nagy melegben muszáj. A sóról nem kell lemondanom, mert utálom a sós kajákat, a paradicsomot szeretem, de azt se szoktam sózni.
Már várom a keddi napot. Vajon mit mond az orvos? Lehet, hogy megvárjuk a szombatot? Vagy megint tulhordom?

Kép
Kép
zslebi
 
 


Zslebi! Nem irigyellek eben a dög melegben, már nemsokára kibújik Bogi, kitartás.Inni azért igyál, mert az is nagyon fontos. Szorí¤ok, hogy ne hordd tovább a babucit.

Kép
roberta80
 
 


roberta köszi.

Kép
Kép
zslebi
 
 


Sziasztok!

Tegnap meg lett ünnepelve Máté 2. szülinapja (bár csak holnap lesz). Eljöttek hozzánk a mamák, a dédi, pár unokatesó, Máté kereszanyja és a kisfia, Zsombi. Nagyon örült a kicsim a tortának, meg az ajándékoknak is. De a legjobb mégiscsak az volt, hogy a sok kisgyerekkel nagyokat lehetett játszani. Persze a prímet a homokozó vitte, meg a hinta, de szinte mindennel jól eljátszottak.
Máté nagy örömére megkapta az áhított bici-t, amit már egy hónapja emlegetett, s hozzá bukósisakot, térd- és könyökvédőt. Hiába, az én fiam nagyon össze tudja magát törni, muszáj volt venni.
Pár kép a tegnapi szülinapi buliról:

Kép Zsombi segít gyertyát fújni Kép Tetszik neki a kutyus és a vízilovak Kép Mégiscsak a homokozás a minden ... Kép Harci díszben

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Az előbb elfelejtettem:
Nem tudom, ki mennyire édesszájú és süteményes, de van egy tuti finom sütireceptem. ha valakit érdekel, priviben szívesen elküldöm. Csak azért írom, mert eddig bárhova vittem (ballagó, névnap, húsvét) mindenhol osztatlan sikert aratott, és tényleg nagyon finom!
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Máténak NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT! Szuperaranyos a bicajos menetfelszerelésben. Moncsi a recept nekem feltétlenül jöhet, főleg ha ilyen szuperül bevált már. :-)

Csajok kész vagyok. Ma érdekességképpen megszámoltam, hogy negyed óra alatt hányszor áll fel a Lackó és 22 lett. Mostmár tuti, hogy azért nyüglődik ennyit esténként, mert izomláza van. Ez nem normi, komolyan, 11 hónaposan kéne ezeket csinálnia, nem 7! Esküszöm bicepsze van! Olyan ereje van, hogy néha ha nem fogom elég ügyesen, minden erőm ellenére kitolja magát a karjaimból. Annyira sok minden történik vele egy nap mióta kitágult a világ, hogy este szó szerint erőszakkal tudom csak elaltatni kb 1 hete, mióta felállt. Fekvőpózban, oldalrafordulva magamhozszorítom, bal karommal a jobb kezét szorítom le, a tenyeremmel meg a balt, a jobb kezemmel meg a lábait. Mindezt akkor amikor már ülni se tud a fáradságtól, de vhogy képtelen átbillenni az alvásba, pedig a szemecskéi már le-le csukódnak. Ilyenkor anya-ellökés, zokogás következik, általában 2x, 3x 5 mp-ig és minden alkalommal 3 percen belül alszik. TRAGÉDIA! Anyum ma döbbent arccal nézte az egészet a délutáni alvásnál. Ugyanis átvettem tőle a Lackó altatást egy 45 perces folyamatos sikertelen próbálkozás után. Lackó szédeleg, nyüszít, morog az álmosságtól, dörzsöli a szemét, de nem alszik el. Akkor közbeléptem, 2 perc és horkolt, de a küzdelem megvolt. Anyu szegény majd' elsírta magát, hogy az ő kicsi nyuszikáját kényszerzubbony módszerrel altatom, de belátta, hogy semmi más nem jön be, pedig mindent kipróbáltunk. Ez van. :roll:

Dög meleg volt ma. Zslebi, inni kell, nem attól vizesedsz, ráadásul a kevés folyadék veszélyesebb mint a dagadás. Én is vizesedtem a végén, a sómegvonást jó hogy csinálod, illetve hogy amúgy sem sózol. A másik dolog amit tenni lehet, az a petrezselyem, ami vízhajtó hatású, illetve heti egy-két gyümölcsnap, ebben a kuka melegben nem is olyan nehéz megcsinálni. Én is ezt tettem és nagyon jól bevált, szülésznő sógornőm és szülész nagybátyám tanácsára. A babának sem ért a gyüminap, ő kiszolgálja magát a raktárból, te meg egy ilyen nap végén olyan jól fogod magad érezni hogy ihajj. De már tényleg nincs sok hátra. :-) Drukkolok!

Kép
jahra
 
 


Én is boldog szülinapot kivánok Máténak!
Nekem is jöhet finom sütirecept :P
Jahra, nem lehet könnyű dolgod. Én is félek mi lesz ha jobban mozog, eddig este lerakom és elalszik, max elkuszik az ágyban, de ha már felül, meg feláll, biztos más módszer kell. Barnabás is tiltakozik az altatás ellen nappal, hiába álmos.
Meddig tart ez a nagy kánikula, nem tudja valaki? Igaz, még most kezdődik a nyár. Barnabáson megint piros foltok lettek, a nyaka körül a hátán... elvittem otthon dokihoz, ő egy kencét irt fel, amitől szépen múlik, a melegtől vannak neki.

Kép
bernini
 
 


Ujjatlan body és cuki vékony pléd lelőhelyet tud valaki? Mennék már nagyon Pestre, de amig az úszás van, valszeg nem megyünk, bár az is lehet, hogy szombat du.felugrunk, és vasárnap jövünk. Sógornőm mondta, hogy látott jókat.

Kép
bernini
 
 


Kép cukim egyre ügyesebben könyököl

Kép
bernini
 
 


Most jól látszik milyen nagy a feje még :lol: Persze tele van ésszel!

Kép
bernini
 
 


Köszönjük a szülinapi kösszöntést!

Jahra!

Mit ne mondjak, nem irigyellek az altatásért, de a lényeg, hogy találtál egy tuti módszert. Tényleg nehéz lehet elaltatni a túlpörgött babákat. Máté sem alszik el csak úgy, délután kb. 10 perc a cicin, este (talán a nagy meleg miatt lehet) már tovább tart. Tegnap pl. 3/4 órát vett igénybe, de nem kellett neki sokáig a cici, csak forgolódott erre-arra, na meg persze ellenőrizte, hogy anya mellette van-e.

Zslebi!
Hajrá! Kíváncsi vagyok, mit mond ma a doki. Vagy lehet, hogy amradsz szülni ????? :wink:

Berni!
Nagyon helyes Barnabás a hatalmas szemeivel!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Berni, én az Irányi Dániel utcában vettem ujjatlan body-kat, a lottózó közelében. De az új kínaiban is vettem egyet, a SOmogyban, tök jók vannak. plédet mi még a tesco-ban vettünk, pamut, tok jó, csak fehér, hamar koszolódik.A nagy meleget Dorka sem bírja.Tetőtérben 30 fok, kegyetlen...alig bír este elaludni. Utólag is boldog szülinapot Máténak. Puszi

Kép
roberta80
 
 


Köszi Roberta, megnézem. Én klimázom napközben a szobát 23-24 fokra, aztán este lekapcsolom mikor lefekszik, és reggelre 25,5 szokott lenni kb.
Köszi a receptet Móni! Tényleg nem tűnik diétásnak, de ki fogom próbálni, a kinder buenot szeretem. Furcsa, hogy a tésztába csak a fehérje kell, de sütöttem már igy piskótát és jó lett. Kérdés: 1x azt irod mogyorókrém, másodszor meg mogyoróvaj, most akkor melyik kell? Szerintem nutella... és mekkora az 1 üveg, ,mert van pici, és 800 g-os is. A normál kb 200g, nem? Az már magában vagy 1000 kcal :P Plusz a fél lityi tejszin :shock: Egy szelet tuti kiteszi a félnapi kalóriamennyiséget :lol:

Kép
bernini
 
 


Berni!

Úgy látszik, meg voltam zavarodva, amikor írtam a receptet :oops: . Mogyorókrémről van szó, de nem kell feltétlenül nutella. Én először lidl-s 400 gr-os-sal csináltam (kb. 2-300 ft lehetett), aztán tesco-s "csíkos"-sal (barna-fehér), de az lehet, hogy csak valami csokikrém-féle lehetett (az 750 gr-os volt, és kb 500 ft)- ebből persze csak a fele kellett. Mindegyik jó volt, nem kell a drága nutella, sőt, a tesco-s annyiból jobb volt, hogy nem volt olyan édes (de még így is épp eléggé).
A tejszín lehet fele-annyi is, csak akkor alacsonyabb lesz, de a lényeg ugyanaz (legközelebb lehet, hogy én is csak a fele tejszínnel csinálom majd). én egyébként Hulala-val csináltam, és az ugye nem pont tejszín, csak valami hasonló (növényi valami, de nagyon finom, nem kell bele semmi, és talán a kalória is kevesebb benne :? ).
Keksz meg bármilyen lehet, de a Lidl-s kilós kör alakú zacskós elég vastag, és ezzel nagyon fini (ahogy a Máté mondaná).

Máté tegnap megint nem volt hajlandó aludni délután, de szerencsére nem viseli meg, mert csak egy óra alvás esik ki. Aztán este már negyed 9-kor durmolt, és csak egyszer ébredt fel negyed 5-kor (lehet, hogy arra, hogy lehúztam a redőnyt és becsuktam az ablakot), aztán 3/4 8-ig szunyált tovább. Bárcsak minden éjjel ilyen jól aludna !!!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Sziasztok. Itthon vagyok. kedd reggel 3111 voltam, de azota már sokat "szenvedtem", de nyákdugó még sehol. A Horváth doki tényleg rendes , sőt szomat reggel fél 8-tól hétfő reggel fél 8-ig a helyi korházban fog ügyelni, és mondta ha bármit érzek nyugodtan induljak el a korházba. Bár a heji szülészészet nem csúcsszuper , de azért itthon van. Holnap reggel elkezdem aktivizálni magamat, hátha a joslófájásokból normális lesz, és szombat reggelre beindul valami. Gyümölcsöt és zöldséget is eszek, és zöld teát iszok, azért figyelek arra, hogy igyak, csak ilyen melegben kétszer annyit is birnék inni, enni annyira nem. Tejes gyümölcsturmixot csinálok néha mézzel, az nagyon finom, tegnap szojás zöldséges fasirtot csináltam, ma szerintem egy kis karfiolt rántok ki.
Nagyon meleg van, és nagy hassal borzasztó, még strandra se tudok menni :evil:
Máténak boldog szülinapot :D
Bármiféle szülés beinditó ötletett szivesen fogadok.

Kép
Kép
zslebi
 
 


Kitartás Zslebi, nemsoká lemegy a hasad :D A nyákdugó nekem nem ment el előtte, pedig mindig megnéztem...
Mi pl. pókereztünk a férjemmel, mikor beindult a szülés, bár kétlem hogy ez feltétlenül bejönne nálad is :lol: De azt mondják a lépcsőzés jó, vagy az csak a tágulásnál? :?

Kép
bernini
 
 


bernini lépcsözök mindennap, sőt bicajozok is. Nincs poker kártyánk.
Néha egészen lent van a hasam, aztán egyet gondol Bogika és valahogy vissza mászik egészen fel. Minden csontomat szétnyom. Holnap elkezdek lépcsözni is, meg bicajozok egy nagyot. A tonicot olvastam, hogy az is használhat. Ebben a melegben nem is rossz, szerintem azt is veszek holnap a spárban, jól lehőtöm, és citromkarikával iszogatom majd.

Kép
Kép
zslebi
 
 


Zslebi!

Igazán bátor vagy, hogy még ekkora pocakkal is fel mersz ülni a biciklire! Aztán nagyon vigyázz, nehogy baj legyen! Úgy látszik, Bogi nagyon jól érzi magát bent, ez a változékony idő sem bújtatja ki :? !

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Az ám. Pedig még a nagylány is mögöttem ül a biciklin a 22kilojával, elöl meg a bolti cucc a kosárban meg a kormányon. Vettem tonikot állítólag jó, mert simaizom összehuzodást okozhat, lassan megiszom az egész 2 litert, de írtó keserű :shock:
A tegnap esti viharnál olyan békésen alukált a pocakomba még meg se rezzent, csak néha nyujtozott egyet.
Elég felhős füledt idő van itt, csak száradjon meg a ruha, este vasalni akarok! Bár mondjuk én éjszaka elég szarul aludtam.Most meg álmos vagyok. Szerintem hétfőn még megyek vizsgálatra, sőt... :evil:

Kép
Kép
zslebi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?