Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi, Minyu! :) AZért nem tudok mit reagálni, csak mosolygok ezeken, mert nem hiszem, hogy idegeneknek kellene magyarázkodnom, hogy hány és milyen nemű gyerekkel leszek boldog.

Szeder!
Már pár napja szerettem volna írni neked, hogy hét elején az én Babám (aki még névtelen, de most nem ez a lényeg :) ) is borzasztóan rugdosott alul, de rettenetesen. Nagyon beijedtem. A védőnőt kérdeztem meg, azt mondta, hogy ehettem vmi puffasztót, amitől én felpuffadtam, a hasamban meg kevesebb lett a hely, és ilyenkor szorulnak a gyerekek lentre. Ilyenkor feküdni kell és magnéziumot bevenni, hogy ellazuljon minden odabent, nehogy baj történjen.

Holka!
Ugye, jól emlékszem, hogy vesztek Heninek játékbabát? Megkérdezhetem, milyet? Tegnap mi is nézegettünk babákat, de túl nagy a kínálat :)
Hú, és minden elsimerésem a tiéd, hogy napi kétszer játszótereztek!! Mi csak délelőtt megyünk ki (igaz, minden áldott nap), de délután már nem. Én egyébként abban bízom, hogy majd a Picibabával is ki tudunk járni, itt a játszótéren elég sok második baba született mostanában, a legfiatalabb talán 10 napos volt, amikor kihozták. Babák letámasztva a babakocsiban durmolnak vagy később nézelődnek, anyukák meg rohangálnak az első gyerek után, mintha mi sem történt volna! :) Én mondjuk hordozókendőre gondoltam, de mindenképp szeretnék én is mihamarabb játszóterezni újra Picibabástul is. Nem tudom, mikor lesz rá lehetőség..
Ja, és arra talán emlékszel, abban az időben, amikor Heni és a Nagylányom született, tele volt a média egy hírrel, hogy azért halt meg egy baba, mert anyukája 9. gyereke volt, és a nőci fel-alá járkált a fájások miatt otthon, és a gyerek kipottyant a konyhapadlóra....Ezt csak az 5. gyerekes anyukáról jutott eszembe, bocsi mindenkitől, aki elolvasta.

A második gyereket vajon könnyebb világra hozni?

Márti, köszi az infót az utófájásokról többedik gyereknél, nem is tudtam. Tegnap azt mondta a védőnőm, hogy 2. gyerek hamarabb megszületik, és általában nagyobb súlyú. Nálatok így volt? (Az elsőre már válaszotál, azt tudom, a súlyt nem.)

Kép
Kép
sarkantyúka

Jé, péntek 13 van! Jelent valamit, hogy én vagyok a laptetőn?

Kérdezte valaki (elnézést, nem elkészem, kicsoda), hogy hogy lehet egyszerűen falra festeni dekorációt. Én olyan módszert ismerek, hogy mesekönyvből vagy akárhonnan beszkennelsz egy jó kis ábrát, és projektorral kivetíted a falra. Ceruzával körberajzolod, és már csak falfestékkel ki kell színezni. Itt a gond az, hogy honnan vegyen hozá az ember kölcsön projektort... De ezen kívül nem lehet elrontani! :)
sarkantyúka

Sziasztok kedves Kismamák!
Nagyon-nagyon aranyos dolog Tőletek,hogy eszetekbe jutott ez a képeslap-dolog, Nostawen nagyon fog neki örülni,ez biztos! :) nem mondtam neki,hadd legyen meglepetés! Jót fog tenni a lelkének,mert nagyon maga alatt van szegénykém, tegnap eléggé kiborult... :( Nagyon nehezen viseli az egész napos fekvést, és az otthon maradt nagyobbik gyerkőc miatt is sokat aggódik, könnyebb lenne talán egy kicsivel,ha most az első babáját várná.
Ma reggel azért már kicsit jobb hangulatban volt, ma csináltak neki terheléses cukorvizsgálatot, nagyon reménykedik,hogy legalább az az eredménye jó lesz.
A kórházban...hát,hogy is fogalmazzak finoman...elég érdekes állapotok vannak... :roll: A kaja nagyon kevés,amit kapnak, és táplálónak egyáltalán nem nevezhető, 2 kilót fogyott ez alatt az 1 hét alatt,mióta benn van. Igyekszem pótolni neki ezzel-azzal,amikor csak tudom, de muszáj is ennie,mert azt mondták neki tegnap uh-n, hogy keveset nőtt a baba - most 720 g körüli - , de hát mitől nőne szegényke???
Néha még vannak görcsei, de egyelőre a gyógyszerek segítettek, nem kellett újra infúzióra kötni.
Na, röviden ennyi. Hamarosan újra írok!
Addig is minden jót Nektek és mindenki nagyon vigyázzon magára és a babájára! :)
Martee
martee

Sziasztok!

Dorka, Anyooka, Holka, Eszike, Bejci!
Nagyon aranyosak a pocak képek és mekkora különbségek vannak :lol: . Persze tudom, hogy ez alkat függő is meg, hogy hányadik baba. Nagyon érdekes.

Tegnap meglátogatott egy barátnőm aki a 22. hétben van. Kissé meglepődtem, hogy szegény súlyban alig marad el tőlem annyit felkapkodott magára amin az se segít, hogy vizesedik. Alapból pedig normális testalkata volt. Szóval mindketten 3 számjegyűek vagyunk (kg-ban) :P :evil: Hát ez van.
Mint már írtam rajtam volt alapból is 20-25 kg felesleg és örülök, hogy csak 10-et híztam,de szegény barátnőm meg már vagy 20-at és még majden a fele hátra van neki :oops: Sajnálom,de tudom,hogy ez alkati kérdés.

Martee!
Köszi az infókat. Továbbra is szorítunk nekik nagyon. :)

Ja és én is csatlakozom a pocakfotósok táborához.
Ma reggeli kép:28+4
Kép

Kép
Kép
a.m.

minyu, igen oda
akkor most te érsz oda előbb, én 15.30-ra megyek - valszeg kicsit előbb érek oda, és akkor össze is futhatunk akár

Na én is túl vagyok a cukorterhelésen. Nem volt annyira gáz. Nekem 3x szúrtak :( Tegnap volt egy előteszt, ami teljesen jó lett (4.4), úgyhogy akkor jöhetett ma a terhelés - állítólag ha nincs 1 hónapon belüli vérkép, amiben van cukor eredmény (márpedig nekem csak az elején volt a teljes vérkép), akkor ezt így szokták.
De nagyon profi volt a hölgy, aki levette. Én utálom a tűt, de szinte semmit nem éreztem - na jó, szinte. Ma elvileg eredmény is lesz, meglátjuk.

Kép
Kép
csibe21

Hello Csajok!

Sarkantyúka: A számítógép előtti lebukás nekem is ismerős. De én annyira durván nyomom, hogy miután a párom- aki szintén nagy "számítógép-függő"- leül végre a gép mellé, képes vagyok felállítani, hogy bekukkantsak a babanetre, érkezett-e új hozzászólás...
Amúgy nem kaptam meg az e-mailedet :(

Minyu: Nem kaptuk meg a pocifotót.. pedig a Te pocidra különösen kíváncsi vagyok!

Márti: Köszi a hasznos infókat a szüléssel kapcsolatban! Azért jó, hogy vannak itt ilyen tapasztalt kismamák is, akiktől ennyi mindent megtudhatunk.

Ági: Ha mentek a hegyekbe, azért a kullancsokkal vigyázz! Én is szerettem volna menni nyáron a Mátrába, de félek a kullancsoktól, mert nem vagyok beoltva és most durván sok van belőlük.
És még egy: Bocsi, kicsit feledékeny vagyok mostanság, ... milyen linket ígértem? Mert esküszöm nem jövök rá! Nem valaki más ígért valami linket?
Mennek a drukkok a vérvételhez! :)

Dorka: Szeretnék én csak +5 kilónál tartani! De amúgy az sem mindegy, hogy mennyiről kezd a kismama. Én a teherbeeséskor a testtömegindexem alapján már a túlsúlyosok közé tartoztam, így nálam a max. elfogadható hízás 7-11,5 kg. De pl. alacsony, maximum 19,8-as index esetén: 12,5-18 kg hízás is belefér.

Lanta: Mi jövő héten szeretnénk menni 4D-re, úgyhogy 19-én fény derül az Igazságra... de reméljük az én kisbabám kislány ... :)

A.m: Akkor Te nagyon magas lehetsz, mert a kép alapján nem látom a 3 számjegyet. Szerintem Mindeki Csini és kész punktum!!!
:lol: :wink:

Csibe: Megy a drukk az eredményhez!

Eszike: Megírta Martee Nostawen címét? Hogy áll a Projekt? :wink:

Szeder! Voltál dokinál? Jobban vagy? Remélem igen!!

Humanka, Monee, és többiek! Merre jártok?
Vendég

..ja... és MÁR CSAK 100 NAP!!! :lol: :lol:
Vendég

Sarkantyúka!

Nekem a legidősebb volt a legnagyobb súlyú (3670g), de vele faltam a csokis jégkrémet, a többieknél (3370g, 3350g) pedig diétáznom kellett a terhességi cukor miatt (mondjuk a 3-nál már nem vittem túlzásba a diétát, mert az eredmények alapján rendben voltam cukorügyileg és úgy tűnik, most is így van)!
A 2. gyerkőc szüléséhez annyit, hogy bár nekem időben kb. harmadannyi volt, a fájáserősség viszont extrém lett, még jó, hogy nem tartott sokáig, de végülis logikus, mert a méhemnek nyilván erősebben kellett dolgozni, hogy a babám olyan gyorsan előbújhasson!

Márti
borossné becz márta

csibe :)
én eddig mindig vártam legalább 20-30 percet (múltkor 1 órát :evil: ), úgyhogy sztem tuti találkozunk. :D

jaja, lemaradt a pocakfotó. Majd minnyá csinálok...

Kép
Kép
Kép
minyu

Sarkantyúka!
Én kérdeztem a falrafestős tippet, és tényleg! Nagyon jó ötlet, hogy Te miket nem tudsz?! Köszönöm szépen! Projektor szerzése az nekem kisebb gond, mint a kivitelezést kitalálni.

Bejci! Igen ma reggel megírta Márti Nostawen címét. Azaz a saját címét, mert Nostawen címére kicsit bonyolult a küldés, de mindegy ezt lebeszéltem vele. Szóval folyamatban van az ügylet!

Martee, mégegyszer köszönjük az infókat!
Vendég

Martee!
Köszike, hogy hírt adsz Nostawenről! Sokat gondolok rá! Biztos nagyon nehéz lehet neki! Kitartás!!! És nagyon vigyázzon magára! (Bár ennél jobban már szerintem nem lehet!) Nagy ölelés neki!!!

Kislányok!
Olvasom ezeket a kg dolgokat. A babavárás ezzel jár! Van aki kevesebbet, van aki többet szed fel. Van aki ilyen ütemben, van aki olyan ütemben. Ugyanez vonatkozik majd a kg-ok leadására is. Gondolom mindenki megteszi amit csak tud ezzel kapcsolatban! Én is így érzem, bár az eddig felszedett 14 kg-ból ez nem látszik. Tudom (és a dokibácsimnak is mondtam), hogy ez nagyon soknak hangzik és nem is vagyok büszke rá, de ez azzal együtt, hogy alkati dolog nálam várható is volt, hiszen a tavalyi évben hirtelen fogytam 17 kg-t. Biztos volt amikor kiderült a baba, hogy ez hirtelen is fog visszajönni. Ráadásul előtte dohányoztam is, aminek az elhagyása újabb plusz kilókat jelentett szerintem. Most lehet, hogy úgy gondoljátok, hogy ezzel csak magamat akarom megnyugtatni. Részben így is van, részben pedig azt gondolom, hogy tudatosan a kg-ok ellen tenni csak majd akkor fogok és szeretnék, ha Annácska megszületik és túl vagyunk a szoptatásos időszakon. Addig pedig neki legyen jó!!! Anno Tamással 18 kg-nál áltam meg és senki (védőnő, orvos) nem szólt egy rossz szót sem. Most + 20 kg körülre saccolom a végét. Azért remélem nem lesz több.
Bocsi, de lehet, hogy tényleg csak magamat nyugtatgatom, de muszály volt kiírni magamból. :oops:

Kép
Kép
konan

Nándival 27+4
Kép

múltheti összehasonlitós (legközelebb csak a 38. héten tudok ilyet csinálni, mert Nándival akkor csináltam a következöt :) )
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Konan! Szerintem itt senki nem akarja, hogy a babája kárára menjenek a dolgok. Csak ez miatt a hülye világ miatt, mindenki kicsit többet foglalkozik a súlyával.
Nem hiszem, hogy valaki most neki merne állni fogyózni, csak egyszerűen ki kell beszélni magunkból, hogy "zavar" vagy nem zavar ez a hírtelen súlytöbblet. Első gyerekeseknél főleg szinte sokként érhet, hogy hetente egyre többet mutat a mérleg. Nem ehhez vagyunk hozzászokva, és most furcsa.
De mindenki tudja, hogy a babája érdekében hízik!
:D :D :D
Vendég

Minyu! Jók a képek, szinte semmi különbség! Tartod a formádat 2006-óta! :lol:
Vendég

minyu - igen alak ugyanaz, pocak viszont nagyobb, mint általában a többedig babával (persze ez nem mindenkire igaz, de a többségre)
mint ahogy nekem is Mercivel

Kép
Kép
csibe21

mármint hogy a Mercivel nekem is kisebb volt, mint most

Kép
Kép
csibe21

Bejci
Jó lett nagyon. :D Épp most nyomtam be az utolsó morzsáig..
Lellére megyünk,mindenképpen déli partot akartunk,hogy a gyerekeknek sekélyebb víz legyen…
Ti merre vagytok?
Hasmenés nekem se volt.
Biankád albérlete igenis csini!!!!!Gratu a 10 naphoz!!!

Henimmel kedd este 8-kor kezdődtek a rendszeres 10 perces fájások…de nem akartam bemenni hamar,úgy gondoltam az elejét a vajúdásnak még itthon töltöm. Hajnal 1-től már 5 percesek és erősebbek voltak a görcsök. Nálam annyira pontosan 5 percenként jöttek,hogy mondtam páromnak,háttal ülve az órának, hogy szólok mikor van 1.óra42 perc- 1.47- 1.52….mindig pont 5 percenként szóltam….kérdezte honnan tudom???
Aztán elmentem fürödni, szemetet kivittem, férjem haját évek óta én nyírom…és rájöttünk még lekéne vágni most mert utána lehet hetekig nem lesz rá időnk…szóval hajat nyírtam 5 percenként 20 mp-re a kád szélére ülve…majd összeírtunk 2 listát mit kell még csinálnia és mit kell még vennie (Heni 8 nappal hamarabb érkezett és még lett volna teendőnk)…majd csináltam neki 3 melegszendvicset..nehogy éhen vesszen míg én vajúdok….majd fényképeszkedtünk….aztán reggel 6-kor indultunk a kórházba. Heni délután fél 3-kor született meg.

Minyu
Reméljük kis Csongor hamarabb érkezik. Elvileg ha másodjára 6 óránál tovább tart a vajúdás akkor már elhúzódó a szülés…

Starlak
Rám utoljára a hétvégén nézett sajnálkozva egy rokon mert ő még úgy tudta fiunk lesz és most derült ki számára,hogy kislány…..hihetelen!!! Mintha azt mondtam volna neki súlyos rendellenessége van…. Hááááát….erre én nem tudok mit mondani!!! A lényeg,hogy mi már most annyira imádjuk ezt a pici lányt!!!!!
A 9.szülő anyukától…azért ez a tudatlanság ne továbbja…
Igen,szerintem hamarabb lesznek meg a második babáink.
Most a héten már harmadszor viszi a nagyija délelőtt a játszóra..mert beijedtem a szombati fájásaim miatt…szóval most vigyázok és pihenek egy kicsit
Nem babát kap Heni….hanem Lego aratógépet…ez minden vágya….meg egy nagy Micimackó..

Márti
Aranyos a dokid.

a.m
Azért a barátnőd keressen fel egy dokit és diétetikust…mert nem csak alkatfüggő ki mennyit hízik!!! Mert itt nemcsak arról avn szó,hogy a terhesség úlygyarapodással jár és ezen különösebben nem kell rágódni mert majd lemegy ha szaladgálunk a picik után de ha felszed 30kg-t az már nagyon megterheli a szervezetét!!!! Ráadásul ha félidőben már 20-nál tart az komoly ellenőrzést kíván!!

Jó látni a sok szép pocakfotót!!!
:D
holka

Eszike!
Persze! És igazából a fenti hsz-em nem is szólt senkinek csak hangosan gondolkodtam. Az is rossz megfogalmazás lenne, ha azt mondanám, hogy irigykedem arra, aki csak pár kg-ot hízott, mert ilyen alapon irigykedhetek bárkire, akinek más alkata van mint nekem és nem hajlamos a hízásra. Csak tényleg győzködöm magamat, hogy utána le fogom adni azt a jó pár kg-ot. És borzasztó rossz érzés, hogy a dokinál és a védőnőnél állandóan magyarázkodnom kell és úgy néznek rám, mint egy gonosz(t)evőre!
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam az előbb, de meg szerettem volna nyugtatni a többieket is, akik többet híztak 5-6 kg-nál, hogy nem olyan nagy bűn az! Ha rosszul fogalmaztam: bocsi-bocsi-bocsi!!!

Kép
Kép
konan

Konan:nem értettem félre, én is csak nyugtatásnak szántam a többiek számára!
Az öröskös piszkálódást én sem bírom nagyon. Ezért mondtam, hogy most ilyen világot élünk sajnos. Ismerősök-barátok-rokonok még a terheseknek is megjegyzéseket tudnak tenni, ha valaki kicsit kerekebb, mint azelőtt.
Vendég

Bejci, a linkeket én ígértem a szüléstörténetekről, szerintem Ági erre gondolt. E-mailről csak azért szóltam, mert nem kaptam visszajelzést, de ezek szerint okkal :evil: Le kell cserélnem a citromail-es címemet, megbízhatatlan.

Örülök, Eszike, hogy tudtam segíteni. Jaj, egyébként nagyon sokat gondolok rád, mert a Lányom születéséig én is nagy konfliktuskerülő voltam, szóval még várandósan sem nagyon mertem kiállni az érdekeinkért, az ő érdekeiért. Csak ahogy megszületett, azóta vagyok tigrisanya :) De az biztos, hogy én nem másznék létrára most! Pont azok után, amit a védőnőd mondott, hogy ezek a kritikus hetek! Amit most nem érek el két lábbal a földön állva, az felőlem fent marad, (hacsak a férjem le nem veszi).

Gyakorló anyukáktól szeretném megkérdezni, hogy a vizes homok vajon mivel jön ki fehér ruhácskából.. :?:

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok :)

Huu ezt a császármorzsát nem kellett volna írni, csinálta vacsira mert én szeretem, mondjuk a párom nem volt oda érte de csinált magának szendvicset:) De így azt ettem reggelire. Olyan marás félét éreztem utánna a nyelőcsövemben most délelőt hogy csak burítottam a tejet lefelé. Érdekes a gyomrom nem égett...

Súly: Lányok ez nem hízás :) nem úgy kell felfogni. Szerintem erre a súlygyarapodásra a hízás nagyon rossz kifejezés. Talán ezért olyan frusztráló.
Persze totál elengedni sem szabad magát az embernek, de azt ugye máskor sem. :)

Holka: Szerintem azt a választ Sarkantyúkának szántad. :) Nálunk fiú lesz pedig apa nagyon szorított hogy kiscsajszi legyen :)
Nekem meg olyan mindegy lett volna.
Nem értem én se azokat akik azzal jönnek nálunk is hogy igen igen elsőre gyereket kell szülni aztán már akár jöhet a lány is... pfffff

Kép

Kép
starlark

Sarkantyúka és a többiek, akik aggódnak értem cseri szedés kapcsán. Köszi, nagyon aranyosak vagytok.
De azért persze nem vagyok annyira befolyásolható, amit nem szabad azt nem szabad! Akármekkora balhé is lesz belőle.
Egyik jó hír ebből a szempontból, hogy holnapra esőt mondanak, tehát elmaradhat a szedés.
Másik jó hír, hogy sikerült több embert összecsődíteni, és talán lesz ott egy ép eszű ember, aki majd rámszól, hogy nehogymár én szedjek.
Harmadik dolog, hogy létrára nem mászok, ha már szednem kell, akkor azt szedem amit elérek.
Negyedik dolog, hogy bármikor úgymond "rosszul érezhetem magam", és akkor nincs mese, le kell feküdni.
Elmegyek, mert a részvét a fontos, de nem fogok megszakadni a rohadásra váró cseriért!
Vendég

Starlak! Szerintem neked is az a bajod ami nekem. Nem igazán a gyomorégés a probléma, hanem, hogy a gyomorsav visszajön a nyelőcsőbe állandóan. Nekem is állandóan marja, a torkomat is. (reflux betegség) Terhesség utolsó időszakában természetes, csak marhára idegesítő és kellemetlen.
Van egy linkem erről, akit érdekel: http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=305
Vendég

Mindenkinek jó hétvégé, én valószínű csak hétfőn jövök
Vendég

Starlak
igen az egész hsz-t Sarkantyúkának szántam...bocsi

Sarkantyúka
Én Vanish-t használok, a folyékony verziót..rá a oszos felületre,vársz pár percet majd kicsit átdörzsölöd és utána be a mosogépbe. Heni nem fehér hanem halvány rózsaszín gatyiban sarazott..de abból így teljesen kijött!
holka

Sziasztok!

Most csak eg gyors bekukk!

pociképek szépek nagyon! Alakulnak a babalakok! :lol:

Sarkantyúka, én most a jól bevált Biopon áztatóhoz tértem vissza, beáztatom Dorka sáros, fűfoltos ruháit, jól kidörgölöm és úgy be a mosógépbe. Vanish nekem már kevés volt a fűhöz... Sarat tényleg kihozza!

Martee, köszönjük hogy hozod a híreket! Drukkok mennek továbbra is!

Most csak ennyi voltam, hétvégén nem leszek gépközelben, hétfőn jövök!

Holnap 100 nap! :lol:

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Én is lassan elmegyek, mert nem érünk oda az usziba a lányzóval
Nem biztos, hogy hétvégén gépközelben leszek
Úgyhogy mindnekinek jó hétvégét (bár holnap esős lesz)

Kép
Kép
csibe21

Kép

hát elsôre ez, egy tegnap esti kép :shock:
aztán majd még jövök, olvasok szorgalmasan, de asszem a mai estém a pihenéssel kell hoyg töltôdjön, mert holnapra kipurcanok, ha nem így teszem....
szóval, ami késik, nem múlik :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzerka!

Nagyon szépen kerekedik az a babalak :D .Remélem sikerült tegnap este pihenned.

Szép, esőmentes hétvégét kívánok mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra!!! :D

Kép
Kép
a.m.

Bejci, Sarkantyúka!
Csak most olvasok vissza, és látom, már rájöttetek ti is.
Bocsi Bejci, Sarkantyúkát szerettem volna írni. Kicsit nekem is kihagy az agyam. Köszönöm a figyelmeztetést kullancs ügyben. Mi alapból rengeteget vagyunk erdőben, páromat szó szerint imádják a kullancsok (nemigen jön haza nélküle, és szerencsére eddig nem volt baj mióta együtt vagyunk), engem szerencsére nem. Ha ilyen helyre megyünk, este mindig az az első, hogy átnézzük egymást (ez is jó program :lol: ). Ezt másoknak is ajánlom. Mint említettem, engem nem szeretnek, de idén már volt bennem is egy, de ha pár órán belül kiveszed, akkor még nem okoznak bajt, mert addig még be sem fúrják magukat. Na meg már van rutinunk, hogy is kell kiszedni. Félre ne érts, azért lehet erdőbe menni, nem kell elzárkózni a külvilágtól, ma már a városban sétálva simán mehet beléd kullancs (mint egy ismerősömnél is), tudni kell a játékszabályokat, hogy a lehető leggyorsabban át kell nézni magad a túra végeztével.
Sarkantyúka, akkor teszel fel szüléstörténet és szülési terv linkeket?

Szépen alakulnak a pocakok!

Minyu!
Tök jó, hogy így egymás mellé raktad a képeket. Szerintem meg van különbség a két kép között. Most formásabb, kerekebb és egy picit nagyobb szerintem.
Aranyosak vagytok a Nándival.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Eladnám félévet használt,Herlag típusu babakocsinkat!további képet kérésre küldök(téli lábzsákkal,napernyővel)
ár:fix:15000ft+pk
geosel.klara@freemail.hu
Kép
geosel.klara

Látom mindenki programozgat! Nagyon helyes. Sajna nálunk esik az eső,így elmarad a bográcsozás :(
Dobok fel pár képet a maradék Micimackó csapatból.

Minyu!
Szerintem is van különbség a pocakok között.Most kerekebb és nagyobb is :) Kép Kép Kép

Kép
Kép
a.m.

Nagyon jók a pociképek!!!! Bejci, én nem értem milyen túlsúlyra gondolsz, lehet, hogy van, viszont tényleg nem látszik!

Martee! Írj majd, hogy milyen lett a cukor eredmény! Sok-sok erőt kívánok Nostawennek!!!! Biztos vagyok benne, hogy szinte elviselhetetlenül nehéz, csak még legalább 10 hetet tartson ki! Nagyon együttérzek vele!!

Én ma ballagáson voltam! Természetesen rengeteg kaját sikerült magamba töltenem. Szerencsére a pocakommal az egész család elégedett volt. Ja és a kilókra sem kaptam megjegyzést, mert egy jól sikerült ruházattal sikerült palástolni a hájpárnákat.

Kép
blúmi

Holka, meg aki még érthet ehhez:

vérképben egy +-os van: fvs szam 11,9
> (a 4-9ig terjedô normál
> értékhez)
> és a viz. fehérje h.op, ezt nem tudom mi... a többi vizelet dolog neg. és
> norm. illetve az üledék 3-4vs

a cukor jó lett, alapból 4,7, egy óra után 5,9, és 2 óra elteltével 5,0 lett. a többi is oké. de ez a vizeletes mit jelenthet?? az én nagyon nyugodt dokim aszonta hogy azt ismételtessem meg.... mondjuk ezerszer jobban örülök, mintha mondjuk a 3 cukors vérvételt kéne ismételni :lol:

na de mégis, aggódjak??? mert a doki szerint ne, csak ismételjek. a körzeti meg észre sem vette.... mondjuk tôle úgy kellett kikönyörögni azt is hoyg a vércsoportot a múltkori pozitív ellenanyag miatt ismételjék. ott hezitált ezen kb 20 percet, mert hogy milyen dolog ez, a vércsoport nem változhat..mondom ,ok, de nem az, hanem az ellenayga. mondja akkor vagy ô, vagy a nôdoki tudja rosszul...mert ha egyszer van benne ellenanyag, akkor az mindig lesz... a nôdoki meg az apja is pont ezt mondta hoyg ez változhat. na mindegy, most meg láss csodát, csaknem negatív lett az ellenagyag??!?!?!?! 8) szóval a körzeti tudta rosszul. de ezenfelül is a körzeti rosszallóan nézett a leletre és közölte hoyg így kell pénzt kidobni, mert ez tök felesleges volt, és meg sem hallott, amikor mondtam hoyg az ellenanyag most más......

lehet hoyg véltanom kéne az új címre már elôre védônôt és körzetit is??!?!?!?! mert a védônôm meg aszonták szeptemberben lesz legközelebb... szóval hátha az új nézné a pisit is, mert a mostani az se ezt, se szívhangot nem nézett sosem....

KépKép

KépKép
bagzerka

Hello lanyok!

Bocsi, hogy igy eltuntem, de sajnos rengeteg a melo, ha meg estenkent hazaerek, egy kis hazimunka utan orulok, ha agybazuhanok, es mar alszok is :?

a.m.: en meg nem gratulaltam a vizsgadhoz, akkor verge fellelegezhetsz! Gratula a 3. trimeszterhez!!! Nagyon aranyosak lettek a mesefigurak is!
Starlak: gratula a fiucskahoz, es tenyleg tuti jok a kepek!!!
Eszike: en amikor azt irtam, hogy semmit sem szedek, az azt jelenti, hogy vitaminokat sem, magneziumot, meg mast sem. Es a dokim azt mondta, hogy amig minden ertekem jo, addig nem is kell. A kepeslap nagyon jo otlet, jo fej csaj vagy!!! :lol:
Dorka: sajnalom, hogy a 4D nektek nem hozott erdekessegeket. En nem fogok menni.
Rone: nem semmi, ti is augusztusban koltoztok! Jo sokan vannak itt a topikon, akik nagy pocakkal fognak koltozni, felujitani, raadasul dog melegben, ezert nem irigyellek! Hordozokendovel kapcsolatban teljesen egyetertek veled, en sem akarom magamon cipelni a gyerkocot. Kengurut veszunk majd, mert azzal tomegkozlekedni sokkal konnyebb, de erre valoszinuleg ugysem kerul majd gyakran sor. Remelem, mar minden rendezodott veletek a paroddal?!
Beril: en is sok boldogsagot kivanok nektek! Szuper lett a cukoreredmenyed
Martee: koszi a hireket Nostawenrol, es en is nagyon szurkolok, hogy minden rendben menjen vele.
Szeder: nyavajgas tekinteteben en is egyetertek, jo sok gond van. En valojaban a napi hanyason kivul semmit sem mondhatok, tudok aludni, nincs meg nagy hasam, soha nem volt kemenyedesem, es semmi gorcsom, semmi fajdalmam, nem dagad a labam, es nincsenek hangulat ingadozasaim. Szoval en a hanyas ellenere is probalom nem terhessegnek megelni, nem is szeretem ezt a szot hasznalni, en varandos vagyok (Pedig az elso babasok kozott messze en vagyok am a legidosebb, a 36-at taposom!)
Marta: de jo, hogy osszejott az ovi a gyerkocnek :D
Lolababa: nagyon hangulatosak lettek a lanyszobak
Lanta: Kornelia szobaja is nagyon tuti. Hat szep lett a kezed, mit mondjak, mint egy drogosnak :evil:
Holka: csatlakozok hozzad, mi is iden jubilaljuk a 10. evunket, es mindenben segit a parom, kiveve a konyhaban, de ezt soha nem vetnem a szemere. Ha “kell”, akkor ott is megcsinal barmit, de alapbol nem.
Minyu: latom, a legfontosabb dolgokat szerzitek be ti is.: kiscipok …. De nagyon edesek :mrgreen:
Honey: te is beindultal vasarlasilag? Johetnek a kepek Es vegul milyen babakocsit rendeltetek?
Konan: tok jo hir, hogy a rovidules megallt, a plussz kilokkal meg ne torodj, tenyleg mindent megteszel, amit tudsz. Sajnalom en is a facersagot, az en parom augusztusban utazik, meg oktoberben. Az elsonel mar nagypocakos leszek ugye, a masodiknal meg kisbabas … hat nem tudom, melyik lesz nehezebb?! :roll:
Dorka, Anyooka, Holka, Eszike, Bejci, a.m., Minyu, Bagzerka: nagyon csinik a pocakfotok, itt dobom en is az enyemet (az utolso heten hatalmasat nott, 1 hete meg szinte nem is latszott!)
Csibe: gondolom, mar milyen kivancsiak vagytok. De mar nem kell sokat varni, kitartas! Grat a cukros eredmenyedhez.

Es egy kicsit magamrol: roka koma tarja magat, nem tagit. Etvagyam valtozatlanul semmi, de ez vhol jo is, mert mar a 25. hetet is betoltottem, es meg mindig zero a sulygyarapodas. Azert Benedek mar beindult igy novekedesileg, mar kivulrol is egesz jol lathato. Ejjel-nappal rugkapal. ha meghallja az Apja hangjat, akkor meg ezerrel begyorsit, mar siman megismeri. Ugy latszik, van ertelme az esti meseolvasasoknak. En elegge faradekony vagyok, este koran kidolok, es most mar legalabb aludni hagy a Mano, ritkan olvasok ejszakankent. A lepcsomaszas azert egyre nehezebb, szerencsere csak a melohelyen kell. A melo orultek haza, de probalom lazan felfogni, es arra gondolni, hogy 10 het, es utana mar "csak" babazni fogok egy jo darabig.

Szep hetveget mindenkinek

mai kep

KépKép
Kép
humanka

Az elobbi hsz-nel en nem tudom megnezni a kepet, megprobalom megegyszer felrakni, hatha sikerul

Kép

KépKép
Kép
humanka

nem is mondtam hoyg már csak 9 nap meló van héátra, a mait beleértve!!!!! hurrrááááá

éés nagy cimpômániákus lévén, ezt meg elfelejtettem megosztaniu veletek, az új szerzeményem :)
[link]http://www.vatera.hu/eredeti_vans_kocsi_cipo_postat_allom_69291356.html[/link]

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Hát, ma én is nagyon megijedtem, reggel bő 1 órán keresztül viszonylag szolidan, de folyamatosan görcsölt a hasam, fájt a derekam (ez utóbbi még most is megvan)! 2 Magnerot+egész délelőtti alvás után rendeződött picit a dolog, most sokkal jobb, de derékfájás maradt, pici görcsök szabálytalan időközönként jönnek. Elvileg kedden megyek dokihoz, de ha nem múlik a dolog, felhívom, mi legyen, nagyon félek, hogy nyílik a méhszáj, már a 2. és 3. terhességemnél is idő előtt elkezdett kinyílni! Addig is nyomom a Mg-t, szorítsatok!
Most pedig indulunk a keresztlányom névnapját+ az öccse 2. szülinapját ünnepelni, szerintem én is jól teleeszem magam, remélem csokitortra lesz! :lol:
Holnap jelentkezem!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok Csajok!

bejci,
szét röhögtem magam a háziasszonyos utasításokon!
:D

szeder,
örülök, hogy elmúltak a görcseid. Bementél végül a kórházba? Vagy legalább megtudtad, hogy ez a mesi szerű szurkálás mitől lehet?
Néha nekem is van, és nagyon frászt tudok kapni tőle, mert ne segít rajta se fekvés se magne B, csak úgy jön és megy.... :shock:

Szépek a pocakfotók!! :D Majd én is teszek fel.
Hatalmasat nőtt az enyém is!! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Már sajna nem emlékszem, kinek nyílt ki a méhszája....
megnyugtatásul írom, hogy az egyik barátnőm már a 41. héten tart, pedig a 29 hét óta nyitva a méhszája. Szegénylém már napok óta lépcsőzik, meg a fiát emelgeti passzióból, hogy meginduljon a szüés!! :D
De legrosszabb estben kedden megindítják neki.

Nálunk minden ok. Flóra hihetetlen aktív! :D Néha vannak ugyan ezek a mesi szerű szurkálások.... de próbálok nem foglalkozni vele. Én a méhszalagok nyúlásának tudom be. Mivel keményedéseim nincsenek közben. Pihenek amennyit tudok. És mindjár már csak 100 nap!!! :D
Jövőhét végén lesz egy rövid 4 napos nyaralásunk. Elötte elugrok dokihoz, hogy nézze meg a méhszájamat, mert szeretnék fürdeni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

humanka!!!
szép kerek vagy te is :) és hihetetlen hoyg nullán állsz és nemsokára szülés!!!! azért ez nem semmi....én persze irigykedem, de tudom, butaság, hisz a napi hányás az eléggé durva lehet!!!! szegényke!!

márta!!!!!
remélem a sok piehnés megteszi a hatását, majd a szülinapon fekve tortázni!! 8) és ha nem mőlnak el, én este felhívnám a dokit!!! de lehet hoyg csak készülget a szervezeted!! elvégre már az is lehet, nm??

úú honey!!! de jó nektek, nyaralás!! :) drukkolok hoyg jó időtök legyen!

na ezt órákkal ezelőtt írtam, most el is küldöm :)
majd este jövök!!

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzerka :)
az fvs, az fehérvérsejt, ha kicsit magasabb és önmagában áll, sztem nem szoktak vele foglalkozni terhesség alatt, kis fertözésre, gyulladásra utal. A viz. fehérje h.op szterintem opálos, de ebben nem vagyok biztos, majd holkánk megmondja. Gondolom, amiatt kéri a doki, hogy bizti ne legyen kezeletlen gyulladás.
A barátosnémnek is van most ellenanyaga, pedig az elözö terhességnél nem volt. Neki sürübben nézik mostmrá ezt és a szüléshez is spec vért kell kapjon, ha kell pluszban vér (de reméljük, erre nem kerül sor)
Nekem a védönéni néz pisit.

humanka :)
épp ma gondoltam rád, hogy eltüntél. Azért is ilyen fontos dolgokat vásárolok, mint kocsicipö, mert a többi majdnem minden megvan. Kiságy, babakocsik, hordozó, cumisüvegek, stb. A ruhákat meg még nem tudom, mennyit kapunk vissza a sógornöméktöl, (Csabi hugának okt.-ben született a kisfia) igy azt nem nagyon akarok vásárolgatni.
Pocid meg huuuuuuu, tényleg sokat nött!!!

a.m :)
nagyon klasszak ezek a képek is. :)

Na, megyek. Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

köszi minyu!!
én is ezekre jutottam eddigi kutatásaim során :)

viszont az jutott eszmbe hoyg akkora macera lenne elmenni újra csak beutalóért, majd a hajnali órákban a rendelőbe, ami tök máshol is van, és megint az eredményért a dokihoz... inkább váltok az új cm szerintihez, és ott hátha gyorsabban menne... hmm??

KépKép

KépKép
bagzerka

nektek hoyg ment az avatar fetevése?? mert photoshopban kicsinyítem már láthatatlan méretre, és még úgy is aszongya túl nagy..... :roll:

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzerka :)
Infran-View (I-view)-ban a mentéskor lehet állitani a "minöséget" én azt veszem le 70%-ra, és akkor nemcsak a felbontása lesz kicsi, hanem a mérete is.

Kép
Kép
Kép
minyu

Konan=Anikó!
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKED!!! :D :D :D

Humanka!

NAgyon aranyos pocid van és már egyáltalán nem is kicsi. Úgytűnik Vuk kitart melletted,pedig mindig szurkolok, hogy eltűnjön végre! :wink:

Honey!
Örülök a csupa jó híreknek és a pozitív gondolkodásodnak. Biztosan csak nyúlnak a szalagok. GRATULÁLOK A HOLNAPI 100 NAPHOZ!!!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Nagy nehezen visszaolvastam mi történt szerda óta. :) Próbálok mindenre reagálni, de nem biztos, hogy összejön :)

Minyu: nagyon jól néz ki Csongor első cipője. :) És nagyon szép a fejvédő :D

Szeder: remélem jobban vagy mostanra!

Honey: látom elkapott Téged is a vásárlási láz. Mi szerdán megyünk a terep-babakocsinkért. :)

Lanta: most láttam csak a fotót a vérvételed helyéről hááát :? Remélem nálam ügyesebben veszik majd le :?

Konan: hát nem irigyellek párod külföldi melójáért, én nem tudom hogy bírnám.

Csibe: wellness jó lehetett, én is szívesen beneveznék rá, de szerintem leghamarabb jövő ilyenkor van esélyünk bármi ilyesmire. Gratula a jó cukor eredményhez.

Márta: örülök, hogy összejött az ovi :D Remélem megúszod az idő előtti kinyílást.

Képeslap Nostawennek szerintem is jó ötlet :D

Bagzerka: örülök, hogy nektek is sikerült az ovi!

Starlark: :( hát ez nem hangzik jól, úgy tűnik sikerült kifognotok valami k*csög eladót :( Ez az egyetlen előnye/hátránya annak, hogy nálunk mindet mi csinálunk. Minden akkor lesz kész, mikorra mi kész leszünk vele

Dorka, Anyoooka, Eszike, Bejci, A.m., Minyu, Humanka, Bagzerka: csinik a pocakok :)

Sarkantyúka: sajnálom az állandóan belepofázó embereket :( Szerintem ha valaki valamiben a problémát akarja látni, az mindig fog találni. Télen csúszik az út, nyáron nagy a meleg, ősszel/tavasszal sokat esik az eső, akkor is megcsúszhatsz stb. Próbálj meg nem foglalkozni velük. És ha Ti örültök neki, hogy másodszorra lányotok lesz, nem tök mindegy, hogy ki mit gondol? :D

Martee: Nostawennek továbbra is csak sok kitartást tudok kívánni! ++++++++++++++

Magunkról:

Voltunk csütörtökön 4D-n baba jó van, továbbra is tuti fiú. Elég érdekes pózban feküdt, nem sok mindent halmozott az arca elé, csak a 2 kezét, a 2 lábát, na meg a köldökzsinórt. Mocorgottt, támasztotta a fejét, rágcsálta a köldökzsinórt, majd a végén szopizta az ujját. Minden rendben vele, viszont 10 nappal nagyobbnak mérték a koránál, 1018g-ra tippleték betöltött 26. hétre. Remélem azért nem lesz óriás bébi, én nem vagyok egy óriás valaki, és szeretném megszülni :)
Próbálok képet csatolni. :) Jah, és 100 napon belül vagyok :D

Kép Álmos vagyok

Kép Kisfiú :)

Kép Zalán

Kép Nyelvnyújtogatás

Kép
kistiggrincs

Kistiggrincs! Zalán tündéri! (a kuki különösen :) ) Szerintem jó nagy baba, a miénk 26 hetesen 860 g volt! Gratulálok!

Kép
blúmi

Sziasztok!
Nagyon régen voltam már.... sok minden történt azóta...
Először a gépem szállt el, majd a "Pótanyámat" temettük, ami eléggé megviselt. Szóval bocsi, hogy nem jöttem.
Visszaolvasni nem nagyon tudtam, de nagyon aranyos pocikat (és 4D-s babaképeket Zalánról!) láttam!!! Majd mi is csinálunk, épp tegnap este beszéltük meg a férjemmel. Visszakerestem a 3 évvel ezelőtti ilyen idős pocakképemet, mert mindenki hüledezik, hogy mekkora hasam van, de szerintem nem nagyobb, mint anno... ha tudok, majd én is rakok fel akkor és most pociképet!!!
Cukorterhelésen túlvagyok, jó lett szerencsére az eredmény. A 2 órás vérvétel: 6,4. A vérképem is elég jó, igaz az alsó határon vannak a hemoglobin és néhány egyéb eredményem, de a kismamákhoz mérten jónak mondható (főleg hogy nem szedtem semilyen vitaminkészítményt).
3D-s UH-ra a hét vége felé vagy a jövő hét elején megyek, remélem még mindig kislányt fog mutatni! :D 4D-re azért nem fizetek be, mert Balunál nekünk elég nagy csalódás volt. Az arcát eltakarta, a nemét nem mutatta.... szóval amiért mentünk, azt nem láttuk!!! :(
Babacuccokat még nem nagyon vettem, igaz sok minden maradt a fiamról, de azért néhány dolgot be kéne még szerezni. Majd júliusra tervezem. A szobánkat is július végén augusztus elején fogjuk átrendezni, addig ráérek vele.... legalábbis remélem.

A héten le kell adnom egy munkát a cégemhez, jövő héten a húgom esküvőjére készülünk, utána nyaralni megyünk, úgyhogy nem valószínű, hogy sűrűn jövök az elkövetkező 3 hétben.... előre is bocsika! Majd megpróbálok legalább beleolvasni a topicba, hogy képben legyek! Lassan kezdődnek a 30-32. heti UH-ok is....

Most olvasom, hogy Nostawen kórházban van :( , szegényt nagyon sajnálom ilyen melegben!!! Képeslap nagyon jó ötlet neki!!

Aki még dolgozik, annak kitartás!!! Aki otthon van, annak meg problémamentes babavárást kívánok!!! :D

Kép
Kép
netti77

Bagzerka!
Én sokáig küzdöttem az urulógián az e colim miatt (amit azóta se sikerült rendezni), és az értékekből azt látom, hogy egy kicsit gennyes a vizelet, oda kell rá figyelni. Lábad nem vizesedik? Tüneted nincs? Egyél vörösáfonya vagy tőzegáfonya kapszulát, az tisztít, mióta szedem, ritkán jön elő nálam is a gond, és még pluszban jó a vizesedésre, puffadásra.
De majd Holka doki néni megmondja, mi is van Veled valójában.
Szerintem meg válts dokit, mert úgy látszik, hogy nem lehet benne megbízni.
Ja, és gratulálok a jó cukor eredményhez és a 9 naphoz! Végre te is kipihened magad, és nem csak éjfélkor jutsz net közelbe írni nekünk.

Humanka!
Szépen növöget a te pocid is! Nem semmi, milyen kitartó ez a róka koma. Úgy látszik, ez már tényleg megmarad nálad sajna. Azért drukkolunk továbbra is, hogy menjen már el tőled. Még 10 hét? Soknak tűnik. Bár még nekem is van 7 hetem.

Márti!
Vigyázz magadra, és szorítunk, hogy minden rendben legyen.

Honey!
Tök jó olvasni soraid, hogy végre te is élvezed a babavárást. Érezd jól magad, de azért óvatosan ám!

Kistigris!
Aranyos Zalán, és tényleg egyértelműen megmutatta, hogy Ő bizony fiú.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?