Kaits!
Menj!
Csapd be a dedet a kocsiba v. majd az Ergoba és irány a város!
Van nálatok is Ringató! Minden pénteken. Megnéztem a honlapjukon.
http://www.ringato.hu/index.php?ringatorol (keresgélj a honlapon!)
Egy 3 hónapos gyerekkel már simán el tudsz menni.
De tuti van más program is!
Ha más nincs, a bevásárlóközpont is jó program, mert új hangok, fények, színek vannak.
De még jobb egy ligetes rész, ahol nézegetheti a fák lombját a babakocsiból, miközben tolod, kirakhatod egy pokrócra a fűbe nézelődni, érezheti a szelet, a napot.
Kismamakommandós akarsz lenni?
Én így hívom a csapatostul portyázó, időnként teljes útszélességet babakocsijaikkal elfoglaló 2-3 fős csoportokat.
Na, aztán egy ideje én is kismamakommandós vagyok.
Én jó ideig jól elvoltam magamban, jöttem-mentem, hol ide, hol oda. Hatalmasakat sétáltam a deddel, amíg pici volt. Bejártuk az egész környéket.
De mostmár társaságra van szüksége, úgyhogy becsajoztunk.
Van két kis barátnéja, a Kata meg a Jázmin.
Együtt kommandózunk időnként.
De azért délelőttönként még most is többnyire egyedül járok a babakocsival. Vhogy mindig van mit intézni. Most cipőt keresek, aztán gyöngyöt, turizok neki cuccokat, postára megyek, közös költséget fizetek be.
De a délután az övé. Motorozás, játszótér.
Ott aztán nem tud válogatni az ember, h. kivel beszélgessen. Max. keres egy másik játszót, más társasággal.
De ha találsz egy jó társaságot, ott fogsz találni 1-2 embert, akikkel egyre több közös témátok lesz azon kívül is, h. milyet kakált előző este a gyerek v. mennyit gyarapodott a héten. Ja és, h. már mi mindent tud, amit a tiéd még nem.
Aztán idővel majd azon kapod magad, h. meghívnak, h. menjetek fel játszani, ha esik. Aztán majd te is meg fogod őket hívni.
Ezek lesznek az új barátaid.
Persze ehhez idő kell!
Tudom, h. nagyon szar elveszíteni a régi barátaidat.
De honnan tudod, h. ők nem ugyanabban a cipőben járnak, mint nemrég ti?
Hogy csak AZT MONDJÁK, h. még nem akarnak gyereket, de közben ezerrel küzdenek érte, és esetleg fájna nekik a te kisbabádat látni?
Ugye, h. nem elképzelhetetlen?
Amennyire tabu ma a meddőség.
De az is lehet, h. tényleg nem akarnak gyereket.
Ennyi idősen én el sem tudtam képzelni, h. valaha szülni fogok! Vagy hogy kezembe vegyek egy élő kisbabát!
De az is lehet, h. azt sem tudják, h. mikor hívjanak fel!
Hátha szoptatsz, altatsz v. már alszik a gyerek stb...
Én is hetek óta tervezem felhívni egy kisgyerekes volt osztálytársamat, de amikor én fel tudnám hívni, h. dumáljunk, mert sikerült már letennem a dedet, akkor félő, h. az ő kisfia is alszik v. éppen altatja, és én nagyon morcos bírok lenni, ha vki engem pont akkor hív.
Meg azért azt valld be, h. kicsit megváltozott az érdeklődési körötök és a lehetőségetek is. Bulizni, moziba már nem tudsz eljárni velük, max beülni egy cukrászdába.
Nem egyszerű!
De mondom, idővel ki fog alakulni egy új baráti kör, akikkel össze tudtok majd járni. Akikkel együtt legeltetitek a dedeket a játszón, együtt jártok játszóházba, elcserélitek a kinőtt cuccokat. Akiknek akkor is van Panadol szirupjuk, amikor már minden patika bezárt. Akikkel idővel együtt fogtok menni nyaralni bababarát helyekre (és nem csak Kolping van ám a világon!
). És akikre ott fogod tudni hagyni a gyereket, ha el akarsz menni kozmetikushoz v. fodrászhoz. Mert már ismeri őket a fiad, és ők is tudják, h. mire számítsanak.
De ehhez kell egy kis idő. Kitartás!
Bettica!
Húzza az idegeidet a gyerkőc!
De egy tuti: nőben még baba nem maradt benn!
És minden jel arra mutat, h. Bence kifelé készülődik.
Csakegy!
Mondd meg a párodnak, h. oké, nem pelenkáz, de akkor az ezúton el nem kergetett mamutok közül köteles minden nap egyet elejteni és bemutatni!
Hálistennek az én páromnak nincsenek ilyen kibúvói. Bírja a gyűrődést!