Új privát üzeneted érkezett!

Szió!

Hunci!
Gratula! Nem semmi eredmény...

Zsizsik!
Gratula! Szép hcg...szurkolok, hogy minden oké legyen. Juhééé...terhes vagy!!!

Bettica!
Gondolok rád, és gyors szülést - egészséges babót kívánok!

Anyoka!
Csini poci...irigylem is!

Pusszancs!

Gina

Amugy minden ok, Dorina 3kg és nappal csak szopizik! Hasfájós és néha hisztis...tiszta anyja :)

Puszika!
Vendég

Társaságban az öreg plébános bácsit kérik, hogy mondjon egy jó viccet!
- Pina! - mondja az öreg.
- De plébános bácsi, az nem vicc!!
- De nadon jó, nadon jó! - tapsikol az öreg.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a poci-dícséreteket! :)

Monee, nem, Dorka nem emgy már oviba nyáron, mert összevont ovi van már csak. Sőt, szerintem már a Kistesó születéséig sem fog menni, mert szeptemberben nagy hassal már nem szívesen fogok vezetni és csak kocsival tudom őt elhordani.

Nyaralásos sztorid tetszik! :)Jó pihit Nektek, és lesz azért jó idő is! :wink:

Monácska, tudom, hogy nem könnyű neki sem - ma voltunk délelőtt az oviban a cuccaiért és alig lehetett hazahozni. ki is ültem a kocsiba egy jó fél órára, hogy hadd játsszon kicsit a többiekkel az udvaron. De az összevontba nem akar menni - sajnos (?) nagyon ragaszkodik a saját óvó nénijeihez.
egyébként ha minden rendben vam - evett, ivott, kialudta magát - akkor eljátszogat ő magában is, de igényli egyrészt a folyamatos kommunikációt még játék közben is, másrészt időről időre belevon engem is, pl. hozza amit főzött, hogy egyem meg, segítsek a babáját tisztába tenni, stb.
Elég sok gyerek van itt a telepen, de napközben csak a nála kisebbek vannak itthon, közvetlen szomszédban van egy kisfiú, aki annyira agresszív hogy retteg tőle, emiatt délután ki sem nagyon akar menni...
Keresztanyám óvónő, rápróbálunk majd vele, hogy elviszi magával oviba pár napra, addig is vele egykorúak között lehet és kersztanyám biztonságérzetet is ad neki.

Te hogy érzed magadat? Fejfájás?
tényleg, ahogy túl vagytok a ballagáson, próbálj meg pihenni, család töbi tagjára bízni kicsit Nórit!

Ginuska, örülök, hogy Dorina ilyen szépen fejlődik! :) Kérünk majd új képeket róla!

Zsizsik, tetszik az optimizmusod, nem is lesz semmi baj, meglátod! :wink: Bögyös maca :lol: :lol: :lol:

Bettica, jó a vonalzód! :lol: :lol: :lol: Bátor vagy, de remélem, hogy a séta segít kicsalogatni Bencét! :wink:

Csakegy, Neked is gratula a vizsgához!

Nekünk holnap már csak 100 nap! :lol: :lol: piszok gyorsan telik az idő...

Kép

Kép
anyoooka

Illik adni a postásnak borravalót, ha pénzt hoz? És mennyit??
Én ezzel bajban vagyok... :roll:
Ritkán hoz pénzt, de akkor mi van?
És ha mást hoz? Hivatalos levelet??? :roll:

Anno, nagyszüleim rendszeresen adtak pénzt, amikor hozta a nyugdíjat, vagy megrendelték az újságot stb.
Vendég

szeptemberi topikból ollózva...

Kézikönyv nőknek 1955-ből.
“1955.ben kézikönvyet nyomtattak nőknek, amit háztartástannak neveztek”. Néhány tanács következik a kézikönyvből:

"Készítse el a vacsorát időben. Már reggel tervezze meg, vagy akár előző este, hogy a férjét finom vacsora fogadja amikor hazaér a munkából. Így adja tudtára, hogy gondolt rá, amíg ő dolgozott és gondját viseli a szükségleteinek. A férfiak többsége éhes amikor megérkezik a munkahelyéről és a kedvenc ételének elkészítésével kielégíti a meleg fogadtatás iránti vágyát. Készüljön fel a fogadására. Pihenjen 15 percel az érkezése előtt, így őn friss és üde lesz amikor megérkezik. Igazítsa meg a sminkjét, tegyen szallagot a hajába és nézzen ki frissen. Az ön férje sok időt töltött a munkahelyén fáradt emberek között. Legyen érdekes és vidám. A munkanapja unalmas volt és szüksége van egy kis szórakozásra és az ön egyik kötelessége, hogy ezt biztosítsa. Csökkentse a zajt. Amikor a férje hazajön a munkából kapcsolja ki a háztartási berendezéseket és mondja meg a gyerekeknek, hogy ők is csendesedjenek el. Legyen boldog, hogy láthatja őt. Melegen mosolyogjon rá és mutassa ki őszinte vágyát, hogy teljesítse a kívánságait. Halgassa meg amit mondani akar és még ha Őnnek is sok mondanivalója van számára ne tegye azt közvetlenül a hazaérkezését követően. Először ő beszéljen, biztosan fontosabb dolgok kavarognak a fejében önnél. Ne zavarja. Ne panaszkodjon, ha a férje későn érkezik haza, vagy ha este el akar menni vacsorázni ön nélkül. Vita helyett, próbálja meg megérteni mekkora nyomás alatt van a munkája miatt. Amikor otthon van, biztos pihenni és ellazulni szeretne. És végezetül ne tegyen fel szükségtelen kérdéseket és ne gyanakodjon az itélőképességében vagy fedhetetlenségében. Ne felejtse el, hogy ő a ház úra és mint olyan mindig kereszztülviszi a saját akaratát becsületesen és igazságosan.
És jegyezze meg, a jó asszony tudja hol a helye."

Kép

Kép
anyoooka

Anyooo :)
Szétröhögtem magam, ez fergeteges !!!!
mniki

Kavicska, én levélnél egy fillért nem adok neki az tuti! Ez a dolga!!!
Pénzt nem tudom, azt nem szoktam postán kapni - bár néha küldhetnének... :P :)
Nagyszüleim, sőt még Anyukám is szokott adni...

Én ma csak kiosztottam a postást. Hócsukám tele van vele, hogy az egyik szomszéd kihúzta a csengőjét és mivel a postás tudja, hogy itthon vagyok, ha nekik hoz vlaamit, mindig hozzám csönget, hgoy engedjem be a házba. Ma betelt a pohár, mondtam neki, hogy ha nem engedik be dobjon be értesítőt és egy idő után csak megunják hogy postára kell járniuk (heti 2-3 nap is felcsönget miattuk :evil: )

Kép

Kép
anyoooka

Niki, ne felejtsd el a szalagot estére! :wink: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Anyoka!
Így van! Ámen!
Remélem mind betartjátok! Különösen fontos, hogy szalag legyen a hajban!!! Ja és a smink!! Még fontosabb!!
Kár hogy nem tér arra ki, hogy a divatnak megfelelő legyen, vagy az évszaknak megfelelő, vagy esetleg ami tényleg jól is áll. :roll:
Ma meg is mondom Szilveszternek, hogy csendben üljön. Csak semmi nyüszögés!
Vendég

Bettica: látom csak a vonalzó szerint született meg Bence, de még nincs vége a napnak. ezek szerint a hidegfront csak kamu v nem volt igazán hidegfront?

olvaslak titeket lelkesen, de nem tudok hozzászolni a témákhoz igazán. de sokat megtudtam tőletek a napokban is. érdekes eszmecserét folytattatok az ,,oktató könyvekkel,, kapcs-ban is. én még 1-et sem olvastam, de ki tudja...

viszont szeretnék kérdezni 1-t, 2-t.

1, külfre utazunk 2hétre nászútra és szeretném tudni, h mit érdemes vinni a vitaminokon kívül persze.
nekem ezek jutottak eszembe, ezen kívül kellhet még más, v vmelyik nem ajánlott?? rubophen, szén tabletta, augmentin (ha nagyon muszály)
2, kell e kismamafürdőruha v csak a kismamaboltok csinálnak belőle jó üzletet?? még nincs nagy pocim (de már látszik) , 15 hetesek leszünk jövőhéten , amikor megyünk. takarni kell a pocakot a direkt naptól az uv miatt v nem kell különösebb elővigyázatosság, mint amit amúgy is tennék? értem ez alatt, h 11-14 nem vagyok napon. naptejet rakhatok ua a pocakra is ?

szívesen veszek bármi jótanácsot repülőutra , gyógyszerre, bármire vonatkozólag!! :D
köszönöm!!! :D

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Sziasztok!!

Bettica: emlékezetes ballagás lesz szerintem :lol: :wink: :wink: :lol:

Anyóka: húúú, hát ezen irgalmatlan jót röhögtem!! Köszi!!!! Csak ebben 1 bökkenő van, hogy szerintem sok férfi szeretné ha így lenne............. :twisted: :twisted: :twisted: És még hány az, aki el is várja....

Rambóka: a katalinka szállj el...-t én is úgy ismerem, ahogy Te. Amin én ki vagyok akadva, az a mókuskás dal:

"mókuska, mókuska felmászott a fára,
leesett, leesett kitörött a lába.
Doktor bácsi NE GYÓGYÍTSA meg
Huncut a mókus, újra fára megy"

Hát ilyen egy kö...ög dalt...

Monee: nekem van egy csomó HJ, meg mondókás, dalos cd-m. Babazene 1-3 is megvan. Nyaralda után megírom neked ha gondolod. :wink: Természetesen nem csak Moneenak szól az ajánlatom! :wink:

Gina: ügyes kiscsajszid van, hamar bepótolja a lemaradást!

Kavicska: nekem soha nem jutott eszembe egy fillért sem adni neki. Én sem kaptam a Bankban soha amikor milliókat folyósítottam...milliárdosoknak...:twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czinki: szerintem vigyél egy kis canestem krémet és kúpot, ha esetleg valamit összeszednél odakint. A pocit én nem süttetném nagyon, csak óvatosan!! És nem tudom hová mentek, de ha nagyon erős napsütötte vidékre :lol: , akkor min. 60 faktorosat kenj a pocira. Szerintem a legjobb a Vichy. Azt nem tudom hogy mondjuk terheseknek mit lehet szedni lázra, de gyanítom hogy talán a rubophent nem????! :? De majd a többiek kijavítanak ha nem így van. Hová mentek ha megkérdezhetem?
Vendég

Ági: köszi!!! a rubophent és augmantint a nődoki mondta , h biztos ami biztos. direkt napra én sem akarok menni, már magam miatt sem, de hát a tengerparton elkerülhetetlen! :D Balira megyünk nászútra 2 hétre.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Áááá, besárgultam rendesen az irigységtől!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Jó utat nektek!! Akkor bocsi, rosszul tudtam a rubophent! :oops:
Vendég

Ja, és a kismami fürdőruci teljesen felesleges szerintem...
Vendég

basszus Anyóka ha ezt mind betartanám, azt hiszem nem lenne semmi gikszer a házasságomban! :roll: lehet tényleg ez a jó út, és ez a megoldás...csak Zsolti nehogy elolvassa! :lol: de főleg ne anyósom! :lol:

lányok nálunk nagy nap volt a mai: Johanna életében először beletermelt a bilibe!!! A bili neve nálunk lilo, így tudja kimondani.

ebéd után még a székében ülve mondta hogy büdös, meg hogy kaki. mindig szól, én ilyenkor mondom hogy bili, de mire leveszem a pelust már benne van a termés...de ma nem, és Domi hozta mint egy turbómotor a bilit, Johanna ráült és ott volt!!!! :lol: :lol:

tapsikoltunk, örömködtünk, de még nagyon fél az egésztől, láttam rajta hogy meg van rémülve, akkor hogy is van ez....

tegnap a hét poénja Domitól: beszégettünk, hülyültünk, hogy mi szeretne lenni ha nagy lesz. mostanában a bankár és a csillagász a nyerő.én poénkodtam vele, kicsit húztam, mondtam legyen kukás. olyan hipermodern kukásautók vannak mostanában, ez minden kisfiú álma...nem értette hogy viccelődök, halál komolyan azt mondja:

- Kukás nem leszek.
- Miért nem?
- Akkor minden nap kell fürdeni.

Ááááááá..... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo

Anyóóm!

Hát a szalaggal nálam is lesznek némi gondok....lehet, h. mégsem kellett volna rövidre vágatnom a hajam? :? :lol: :lol: :lol:

"biztosan fontosabb dolgok kavarognak a fejében önnél..."
Biztosan! :evil:

"próbálja meg megérteni, mekkora nyomás alatt van a munkája miatt..."
Csak egyetlen napra cseréljünk!!!!! :twisted:

Az a baj, h. ha elolvastatjátok a férjetekkel, ő egyáltalán nem röhögni fog, hanem helyeselni! Nagyon! :twisted:

Zsizsik!

Bögyös maca? :lol: :lol: :lol:
Gondolom apa nem tiltakozik! :wink:
Vagy nálad is távoltartási végzést kellett kérni, annyira érzékenyek?

Kavits!

Csomagnál, pénzküldeménynél kap, ha megmássza a negyediket. Már, ha van nálam készpénz, mert többnyire mindenhol kártyáról fizetek, azt meg a saját ajtóm előtt nehéz lenne. :twisted:

Czinkeb!

Amire nagyon figyelj oda:
Ne igyál mosatlan gyümölcsöt, ne egyél gyanús helyen, sőt arab országokban még a jégkockával is célszerű vigyázni!
(Na ehelyett mi anno végigittuk Róma összes szökőkútját és végigettük Spanyolország piacait, csak úgy zacskóból fogyasztva a megvett gyümölcsöt, de az is igaz, h. nem voltam terhes. Ma már tuti óvatosabb lennék!)

Házipatika:
-szédülés
-láz
-fogfájás
-hasmenés
-hasi görcsök
-leégés
-rovarcsípés
-sebek, sérülések
elleni szereket célszerű összeválogatni.
De persze legyenek kompatibilisek a babával!
Tehát pl.:
- Daedalon
- Algopyrin, Paracetamol,
- Szén tabletta
- NoSpa, Mg
- Fenistil gél (de a bekent területet a további naptól óvni kell, különben felhólyagosodik!)
- Ragtapaszok, kötszerek
Szóljatok, ha vmit kifelejtettem!
Egyébként a gyógyszertárosok szívesen segítenek ilyen úti csomag összeállításában. Csak azt se felejtsd el mondani, h. babát vársz!

Kismamafürdőruha: Egyáltalán nem muszáj!
Ha beleférsz a régibe, vedd fel azt.
Bikinit is nyugodtan.
Nincs mit szégyellni! :D
A 11-15 közti árnyékban tartózkodást a napszúrás és a vele járó hányás elkerülése céljából célszerű betartani!
(A múltkor egy filmben azt mondták, h. a napsütés nem jut be a méhbe. Én nem hiszem! Amennyire Gergő lába kilógott belőlem időnként, tuti, h. volt az olyan vékony, h. beszűrődjön a nyári nap! :twisted: Hadd mozizzon! :lol: )
Naptejjel kenegesd a pocid, mert ha leég, még jobban fog viszketni!

Voltam ma vérvételen 2. trimeszteri szűrés, vércsoport antitest, vírusszerológia, vérkép. 4 kémcső! :shock:
De pikkpakk megvolt! :D
Megint 2 hét izgulás jön.
Aztán 1-én genetikai UH!!!!
És a másik nagy kérdés: Mi van a lába közt? :?:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Szió!

Anyóó nagyon jó a férjvárós részlet :lol:

Rambóka 4kémcső :shock: én is örültem ha készen voltak hamar
az uh-t én is várom kiderül lányos vagy fiús rucikat kell nézegetned?

Koriági a cd-s ajánlatod tetszik! Hogyan lehet kivitelezni?

Kavics Mona gyerekek,hogy vannak??
Kiskincs a napokban ejszaka nagyon jól alszik, nappal :shock:
1órát maximum kihúz a kiságyban, de az ölünkben jobb...tegnap a babakocsiban 2órát aludt, 3-4órát is képes pedig nappal is aludni..
és az evés, :roll: 2óránként sír,tömködi a kezét...én még húznám kicsit de a férjem szerint éheztetem a gyereket....
ha felvan nézelődik vigyorog,gagyarászik, szórakoztatni kell hurcolni a lakásban,hogy megnézhesse a virágokat,törölközőt, tükröt mindent...
pihenőszéket kaptunk nagyiéktól, de nekünk nem működik az altatós funkció :? külön kellett volna kérni?
Kép
Vendég

Hehe!
Én hangosan felolvastam a férjemnek! Komolyan figyelt. :?
A végén mondtam neki, hogy pechje van, nem 1955-ben született és jó nagyot röhögtem. :lol: :lol:
Mire Ő. Szintén viccesen! Hát igen, nehéz szegény mai férfiak élete, a sok emancipunci feleség, aki nem tiszteli a férjét, mert most is röhög :lol: :lol:

Rambóka!
Hogy mi van a lába között nagyon nagyon fontos! :)
Nem szeretnétek meglepetésként születéskor megtudni?
Az olyan izgi!
Nálunk ez elvből kivitelezhetetlen volt, mert a családot nem az érdekelte, hogy mennyi a Down kockázat és megvan e mindene, hanem, hogy mi van a lába között! :shock: :lol: :lol:
És ez már így lesz a következőnél is! :)
Vendég

Vagyis nem 1955ben lett féj (így a helyes!)
Vendég

Rambóka!
És mennyi az a kézpénz? amit adsz? :oops:
Komolyan fingom sincs!

Kincs!
ÉÉÉÉDES! :)
Miért aludna annyit nappal, ha olyan szép a világ és ő olyan nagyon kíváncsi! :)

Enyimé fiam alig alszik napközben. Csak igen rövid alvásidőket! :)
Vendég

Akkor megnyugodtam,hogy nem csak mi vagyunk ébren nappal :lol:

Postás : én csak akkor adok ha pénzt hoz,azt ritkán hoz mert számlára kérünk mindent... de én keveset szoktam ha adok is,mert ez a dolga,meg kap mindenkitől és az már napi szinten nem kis összeg (pl ha 1428ft hoz én 1400 veszek el, de ha 1490hoz akkor is 1400-et, ha esetleg nagyobb az összeg akkor 1-2százasra kerekítek neki)
Vendég

Kavics!

Én is kb. ennyit. Max!
De mondom, többnyire egy fitying nincs nálam. :oops:
De rendes a postás, mert általában felhozza.

Egy kis poén angolosoknak:

Pregnancy Q & A

Q: Should I have a baby after 35?
A: No, 35 children is enough.

Q: I'm two months pregnant now. When will my baby move?
A: With any luck, right after he finishes college.

Q: What is the most reliable method to determine a baby's sex?
A: Childbirth.

Q: My wife is five months pregnant and so moody that sometimes she's borderline irrational.
A: So what's your question?

Q: My childbirth instructor says it's not pain I'll feel during labor, but pressure. Is she right?
A: Yes , in the same way that a tornado might be called an air current.

Q: When is the best time to get an epidural?
A: Right after you find out you're pregnant.

Q: Is there any reason I have to be in the delivery room while my wife is in labor?
A: Not unless the word "alimony" means anything to you.

Q: Is there anything I should avoid while recovering from childbirth?
A: Yes, pregnancy.

Q: Do I have to have a baby shower?
A: Not if you change the baby's diaper very quickly.

Q: Our baby was born last week. When will my wife begin to feel and act normal again?
A: When the kids are in college.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

rambóka

rami: :D (basszus, azért így belegondoltam, hogy el kelelne kezdeni megmozgatni az agyamat. angolul is felejtek. és, ha visszamegyek dolgozni tök sötét leszek ahhoz, amit eddig csináltam. mintha kitörlődött volna az agyamból a sok-sok okosság......és nem is szeretnék már patkányokkal dolgozni....ezen agyalok. mi legyen :roll: )

jaj, ez az 55ös szöveg....el sem olvastatom férjemmel. helyeselne, tuti ő is!!! :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

rejo!! gratula a bilibekakihoz!!!!!!!!!!!!!!!

kiskincs szép nagyon! itt a képen tiszta apukája!!!

Kép

dimet

jajj lányok, szétröhögöm magam :) annyira jó, amit Rami is feltett, azt hiszem felértek egy pszicho foglalkozással :lol:

Rejo :) gratulálok a nagydologhoz, ügyes lányod van !

Kincs :) gyönyörű nagyfiad van már és tiszta apukája :lol:

Na megyek, előkészülök a holnapi főzéshez, mert délelőtt shoppingolok a barátnőmmel :lol:

Niki
mniki

Mniki!

Nekem a "Vállaljak gyereket 35 fölött?" a kedvencem!
"Nem, 35 gyerek éppen elég!" :lol:

De az utolsó sem rossz!
Kb. fordításban:
- Mikor fog visszazökkenni minden a régi kerékvágásba?
- Majd ha a kölykök középiskolások(?) lesznek. :lol:

Varróskedvű gyereklegeltetőknek egy kis képes illusztráció:
Kép
Kép

Kendőmániásoknak pedig egy hiperbiztonságos hátikötözési mód:
http://s62.photobucket.com/albums/h101/ ... ure002.flv

rambóka

Ez meg kb ugyanaz, de itt nincs kilógó kendővég:
http://www.youtube.com/watch?v=DK7iVFUzjxQ

Olyan édes a kiscsaj, ahogy lapul az anyja hátára. Próbálta volna meg ugyanezt Gergővel! :twisted:

rambóka

Anyooo: :lol: ennyit változik a módi 50 év alatt? :roll: Nekem is nagyon kellett röhögnöm a szalagos részen... Ne csomagoljam magam csomagolópapírba :twisted: Azon jobban mutat a szalag :D

Rami: Nem lesz gond az eredményekkel. Én mindig mindenhez optimistán álltam hozzá, így most ehhez is ;) Mije legyen a gyerkőcnek? Csak hogy tudjam miért kell majd drukkolni :)
Párom közölte, hogy ő majd beszerez egy kutyapórázt, azt megfelel majd a gyerekpóráz helyett, amilyen árban azok vannak :lol:

Czinkeb: Azta, hát most én is irigykedem rendesen. Bali... Anyám, mostanában mit nem adnék csak egy Horváo.-i kiruccanásért is :D Egy 2 hetes Bali-i nyaralás meg aztán tiszta hawai lenne :lol: Érezzétek magatokat nagyon jól! Ja, nem is emlékszem most, hogy írták-e a lányok, de Canesten G200 hüvelytablettát is csomagolj be szerintem...

Kincs: Kiskincs tündéri! Ez a mosoly azért mindent elárul ;) Ne változtass semmi az evésen, szerintem ha készen áll a hosszabb etetési időközökre, akkor magától át fog állni... :roll:

Rejo: Hatalmas gratula a nagylánynak a bilibe kakihoz! Nagy előrelépés ez és amennyire örültetek neki, szerintem ezzel ő is tisztában van :D

Monee: Fogalmazás végül elkészült? Mi lett vele? pocakképet kérünk tőled is ;)
Egyébként nekem nem lesz olyan szerencsém, mint Kavicsnak... Még hogy alig fájó fájások? Én mensikor is mindig meg akartam halni, még akkor is ha be voltam gyógyszerezve...

Magunkról: ismét pocsék éjszakánk volt. Tegnap végülis csak hazafelé engedtek sétálni. Barátnőm a ballagás alatt 5 percenként kérdezte, hogy jól vagyok-e... :evil: Nem győztem hangsúlyozni neki, hogy babát várok és nem pedig beteg vagyok. Ha le akarok ülni, akkor leülök, ha szomjas vagyok, akkor iszom, és ha sétálni akarok akkor azt fogom tenni... A fél órás séta visszafelé jó volt, persze az utsó 300m-en már vonszoltam magam :D Aztán bedőlten Hugim ágyába és szundítottam egy órácskát :) Persze jött hívás is, hogy mi van már, nincs még gyerek? Ááá... Párom is kicsit idegesen mindig visszaválaszol ezekre a kérdésekre, hogy ezek után nem fogunk azonnal szólni, hanem csak napok múlva (mert hogy persze mindenki közli, hogy azonnal szóljunk ha megvan a pici... Na nem, mi majd megtartjuk magunknak a hírt :twisted: )
Szóval hazaértünk, zuhany, ágyba dől. És akkor jöttek a jó "kis" derékfájások, nyilallások. Persze megint periodikusan kb. negyed óránként. Pisi 10 percenként... Ha felálltam, akkor elmúlt, ha lefeküdtem, akkor kezdődött előröl... Mondom remek... Az éjszaka kb ennek megfelelően telt. Hol 10 percenként szaladtam, nyögtem, hol kibírtam 1 órát is... komolyan azon morfondíroztam, hogy inkább menjünk be a kórházba, én ezt sokáig nem fogom bírni. Aztán eszembe jutott, hogy ha nem fekszem akkor elmúlik, szóval tök felesleges lenne az egész út :(
Most megyek zuhanyozom, indulnunk kell lassan CTG-re, és amnio is lesz megint :( Ja, és azt álmodtam, hogy 5 ujjnyira kitágultam. Ámen :D

Ha valakit kihagytam, millió bocsánat, de most ezek vannak és kezdem baromira unni ezt a minden órás állapotot... Szóval sorry

Bence gyere már ki :D

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Bettica!
Érthető, hogy Te miért nem aludtál, de ÉN?

Az éjszaka olyan világvége hangulatom volt, hogy a tököm tele volt már mindennel.

Olyan elegem van már hangulat! Amikor fekszel az ágyban és nem bírsz elaludni, mert nem is vagy álmos és elönti az agyad mindenféle negatív gondolat!

Elegem van, hogy az elmúlt napokban rohamosan csökkent a tejem, a gyerekem nem lakik jól két cici etetésből, tápozni kell plusszba, nem tudom igény szerint csöcsre rakni, mert egyszerűen folyamatosan nyűszít, hogy éhes. Erre éjszaka kétszer kellt enni. Nade nem is lakott becsülettel jól az első kelésnél, mert 2,5 órára megint kelt és még nem volt 4 óra.
Elegem van, hogy éjszaka tápot kellett csinálni, mert egyszerűen nem volt tej a mellemben. Totál bepöccentem ezen. Hová tünt a tej???
No, ennek örömére ott feküdtem az ágyban, forgolódva, Párom édesdeden aludt! Én meg vártam az álommanót, de nem jött!
Elegem van abból, hogy 4-kor annyira fény van a hálóban, hogy nem lehet aludni tőle és még mindig nem vettünk redőnyt.
Elegem volt/van a hülye énekes madarakból (fekete rigó és társai), valamikor úgy tanultuk, hogy mily' gyönyörű ezen madarak füttye, hát nem tudom, nekem RIKÁCSOLÁSnak tűnik, amit olyan idegesítően és kitartóan csinálnak, hogy karistolja a dobhártyámat!
Az a baj az ember hülye lányával, aki éjszaka nem alszik, hogy hihetetlenül csapzódnak a gondolatai. Aztán minden eszébe jut és mindent borúsan lát!

Elegem lett, hogy eszembe jutott egy ismerős, ahol 3 nagymama és két nagypapa van és így is panaszkodik, hogy milyen rohadt nehéz két gyerekkel. Pedig csőretöltve állnak, hogy mikor vigyázzanak a gyerekre. Mondja ezt nekem, én pedig teljesen egyedül... (amikor itthovan a párom, akkor rengeteget segít)
Aztán eszembe jutott egy másik anyuka, ahol szintén mindenki helyben a közelében és mindig boldog, kiegyensúlyozott, mindenre van ideje, programokat szerveze a gyereke nélkül, én a fodrászhoz nem jutok el.... pedig csak pár méter....
Elegem van abból, hogy rengeteget vagyok egyedül. Ez a 4-ik hétvége egymás után), hogy a párom dolgozik, én pedig nem tudom jól kipihenni magam.
És abból is elegem van, hogy százlábú családom van, csak 1000 felé laknak a Kárpát medencében.
Aztán abból is kezd elegem lenni, hogy a barátaim fel sem hívnak telefonon.(azok akik dolgoznak és még nincs gyerek), tudom rohadt elfoglaltak, de akkor is. Ha én nem hívom őket, ők nem engem. Pedig én nem beszélek folyamatosan a gyerekemről, hanem őszintén érdekel, hogy velük mi van?! De ha szóba jön a gyerek, akkor mindenki hárít! Még nincs itt az idő: a legfiatalabb is 28 éves. Stabil kapcsolatban. Mindegy!
Aztán elegem van a felületes kapcsolatokból, barátkozásokból. Próbálok minél több anyukával kapcsolatot tartani, hogy lehessen (időnként) együtt babakocsit tologatni, mert nekem igényem van a társaságra, viszont nem tudok olyan emberrel/emberekkel barátkozni, akik felületesek. Akik sosem nyílnak meg, nem őszinték. És csakis kizárólag a gyerekük ügyességéről, tökéletességéről fecsegnek. Én nem tudok "csakúgy" a játszótéren fecsegni, mert én nem vagyok ilyen. Én az őszinte érzelmek, gondolatok híve vagyok. És innetől kezdve a körülettem lévő anyukák száma nagyon leredukálódott, akikkel szívesen tologatom a babakocsit! (pedig lehet fel kell adjam az ezirányú ígényeimet)
Aztán eszembe jutott egy másik ismerős, aki mindig panaszkodik, hogy nincs pénze. Súlyos többezereurot keres havonta, de pénz az nincs! És mondja ezt nekem közalalkalmazott GYEDEsnek. Most erre mit lehet mondani?! Hogy majd lesz ez jobb is Neki?
Ennek kapcsán elegem van, hogy mennyire elkurvult pénzcentrikus világban élünk.
Aztán már azon is gondolkodtam, hogy hogyan lehetne pénzt keresni feketén (hogy Alice és Rejo ingassa a fejét). Már azon töprenmgek, hogy elvégzek egy gyorstalpaló műkörmös tanfolyamot. Amúgy is szeretem a körmeim festeni, szépíteni. Legalább magas szinten fogom csinálni. A környezetemben több műkörmös is van és egyik se fogadott, mert úgy teli van... és a legegyszerűbb munka is 3000-4000 ft. De ez nagyon alap.
Egyszóval elegem van hangulatom volt/van. És az én drága kicsi fiam valószínüleg megérezte, hogy az anyja fáradt és nyűgös, mert 11-ig aludt! Hogy 7-től 11-ig én is kipihenjem magam. (mert ekkor már tudtam aludni! :roll: )

Most pedig ebédelni fogok, aztán bevágok egy egész vanilliás vienettát. :roll: és sütkérezek a kisfiam mosolyában! :D
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, bocsi, hogy most nem reagálok, vár a takarítás :?

Csak egy kérdés, help!!

Használ valaki Angelcare Captiva pelenka szemetest? Mennyire van vele megelégedve, érdemes rá beruházni??
(sima billenős tetejű szemetest vettem anno, külön zacskóba teszem a pelenkákat, mégis annyira büdös, hogy borzasztó. Beruháznék egy ilyenbe , ill. még a Brendon honlapján néztem a Rotho márkájú vödröt, szóval nem tudom melyiket lenne érdemes, segítsetek, légyszi!!!!! )
ezoterike

Ezo,én imádom használni, jó vétel volt :lol:
Vendég

Draga Kavicska! Kuldok neked innen a messzi tavolbol egy nagy vigasztalo olelest!!!! Sajna vannak ilyen idoszakok, amikor hajlamosak vagyunk mindent negativan latni...de szerencsere ez csak atmeneti, mert a merleg nyelve azert megiscsak nagyban pozitiv!!! :lol: Olyan gyonyoru kisfiad van, hogy azt hiszem ez minden bajt, but es bosszusagot felejtesbe von hosszu tavon....es ez a lenyeg, a tobbi csak ...ouff...
alice27

Kavicska: Szerintem ez most nálad az a bizonyos depi... Beszélj a pároddal, hátha el tud csaklizni egy hétvégét mostanában :roll: Neked is szükséged van a kikapcsolódásra ;) Nem tudsz anyudékhoz hazautazni a picivel? Torál megértelek, én is ezektől a dolgoktól félek...

Gina: Téged hagytalak ki reggel :oops: Gratulálok a 3kilós nagylánykádhoz! Szépen fejlődtök, hamarosan tényleg behozza majd a lemaradást ;) Puszi a pocijára ;)

Beszéltem a szülésznővel ma, kitárgyaltuk a tegnap esti fájásokat. Szerinte ezek már azok voltak, bár azon csodálkozott, hogy amint felkeltem elmúlt... :roll: Csak hát állva igen nehéz aludni :D Megvolt CTG és amnio is, utóbbival ismét megszenvedtettek... és elkeserített a doki: szerinte csak bő 1 ujjnyi :( Szóval várunk és szenvedünk, meg persze reménykedünk, hogy hamarosan vége, mert tényleg nem fogom ezt így sokáig bírni...

Megyek ledőlök, hátha... bár én már nem reménykedem semmiben...

Kép

Kép
bettica

Aranyosak vagytok! :)

De depis az nem vagyok! :lol: :lol: Annyira nem súlyos a helyzet! :lol:
Vendég

sziasztok!

Kavicska mintha az én gondolataimat írtad volna le :( :roll:

Kép

Kép
lecso

Kicsit felfüggesztem a takarítást... :oops:

Kavicska!
Hát nem irigyellek.Viszont nálunk meg az van, hogy anyuval lakunk egy fedél alatt.Na, én szülés előtt azt hittem, hogy haj, de jó lesz, majd vigyáz a picire, míg megcsinálok ezt azt.
(ahogy azt Móricka elképzeli.. :lol: )
Hát nem így lett!! Jó, segít este a fürdetésben, hogy elveszi Gergőt, miután megfürdettem, hogy rá tudjam teríteni a fürdőlepcsit a gyerekre, mert pici a fürdő, és egyszerűen nem tudom hova letenni a gyereket.De aztán kb. ennyiben ki is merül a dolog.
Jó, persze szereti Gergőt, de ha vigyáznia kell rá, akkor úgy néz a dologra, mintha valami nyűg lenne neki az egész, így már meg se kérem, hogy vigyázzon rá.
Most is elvittük Gergőt Keszthelyre másik nagyihoz, hogy én addig itthon egy csomó dolgot meg tudjak csinálni, meg egy picit ki tudjak kapcsolódni.
De ugye ezt nem tehetem meg mindíg, mert 50 km-re nem lehet hurcolászni a gyereket, de mégis úgy érzem, anyósomra jobban számíthatok.
Szóval csak leírtam, hogy láss egy másik oldalt is.Ja, és apára én sem számíthatok, még szombat-vasárnap is be van táblázva....
ezoterike

Na én akkor inkább befogom a szám... (nekem a legnagyobb gondom a kis lakás és a lift nélküli 4. emelet de ezzel Rambókával egy cipőben járok....)... (engem viszont megöl ez a bezártság... hiába megyek akárhová, az csak menekülés otthonról és nem ugyanaz... nem tudom meddig húzom, de legalább az éltet, hogy egyszer majd úgyis családi házba fogunk költözni... és kutyánk is lesz, a mókusoknak meg egy kifutójuk:)))))

Kavicska: sajna törvényszerűek ezek a mélypontok :( Egyedül vagy, minden a nyakadban, segítők sehol... férjeddel gondolom már beszéltetek erről... Bébisintért nem tudnátok esetleg beszervezni csak heti 2-3 órára, hogy te nyugodtan elmehess egyet kávézni vagy fodrászhoz vagy ki tudja? (hátha sikerül valakit találni aki megbízható...) Én anno Németországban pl. úgy bébiszitteltem, hogy az anya is otthon volt csak éppen elvonult a szobájába és élvezte, hogy fél nap nyugi van:) aztán amikor már OK-nak talált engem akkor elkezdte velem a gyereket elküldeni a játszótérre, a tópartra kacsákat etetni stb.
Vendég

Hát, látom nektek sem egyszerű az élet. Fogalmam sincs, hogy én mit fogok csinálni, ha szeretném lepasszolni egy picit a gyereket. Az én párom biztosan be fogja vállalni a vigyázást, ha éppen itthon van, de mondjuk anyumékra nem szívesen hagynám. Most nem részletezem, hogy miért, de kimenni ki fogunk hozzájuk, de otthagyni a gyereket biztosan nem fogom pl. 1 óránál hosszabb időre. Aztán lehet, hogy ebből majd alább adok, de most nem érzem úgy hogy totál jó helye lenne nála... Ciki, de sajna ez van.... Szóval segítség, mint olyan, max a páromtól, de szegény meg dolgozik egész nap, aztán meg hétvégén még be is fogjam? Meglátjuk :roll:

Kavics: Úgy legyen! Ne legyél depis, csak pl. egy picit kiborult, jó? :)

No, zuhany ismét, hátha segít, most már nap közben ülve, állva, guggolva is voltak fájások (ja, a doki úgy megszadizott, hogy azon csodálkoznék, ha nem lennének), de sajna elég rendszertelenek... A Caulophyllum 5 meg nem tudom hova lett, bakker nagyon mérges vagyok, mert lehet az kellene most, hogy egy kicsit rendszeresebbé tegye...

Pátok! Vagy jövök holnap vagy nem ;), ha akció van üzenek Moneenak majd!

Puszi

Kép

Kép
bettica

Bettica: Kitartás!!!!!!!!!! Beszélgess Bencével, meséld el neki mi várja itt kint, írd le neki a szobáját, hogy mennyire várjátok, milyen játékok várnak rá stb. stb. Segít neked is ráhangolódni és Bencének is felkészülni élete új szakaszára:)

(megjegyzem azért nem kéne a pasikat agyonsajnálni, a saját gyerekre vigyázás nehogymár teher legyen... jó, persze az első hónapokban kicsit más a helyzet de amikor már nem félnek a babától -mert az elején ha nem is vallják be de félnek- akkor igenis ki kell adni, hogy ők is babázzanak... és néha figyelmeztetni őket erre mert elkanászodnak... ld. néha az enyém:)

Ja... férjem elmélete arról, miért nem szabad egy férfinak pelenkáznia (szerintem rekorddöntő, max. ha életében 3-4 alkalommal találkozott kakis pelenkával, a pisissel se sokkal többször!!!!): Szóval ha a mamutok megérzik a pelenkaszagot akkor elfutnak... ő meg nem tudja őket levadászni... Na ezt überelje aki tudja:))))))))))
Vendég

(azt azért gyorsan hozzáteszem, hogy a férjemben nincs semmi hímsoviniszta beütés de a pelenkázás az nem... az nem férfiszemnek/orrnak való dolog...)
Vendég

kavics, ez tényleg nem depi. egy kis mélypont. ami tökre érthető. és a barátnős részt is tökre megértem. nekem annyi barátnőm "kopott" le..... :( (tisztelet a kivételnek!!!! ) és ez tökre fáj, és egy elég keserű heéyzetben döbbentem rá.
a másik dolog, a babakocsizós kismamák. ez is nehéz. pedig tényleg annyira ideális lenne a dolog. én is próbálkozom, és van is 1-2 ilyen csajszi.
de szerintem 2 hónap és sokkal-sokkal jobb lesz!!!!!!!!! sokkal jobban fogtos tudni szilassal menni jobbra-balra. én is menős vagyok, és már nagyon vártam ezt az időszakot. és hozzá is kell szoktatni a gyerkőcöt.
mi a héten 1 napot voltunk itthon. nem tudom, hogy zsuzsi vagy én unatkoztam jobban. mennünk kell mindig vhova. találkozni vkikkel. megértelek. de még egy kis kiatrtás, és lazább lesz a helyzet!!
nekem is messze vannak nagyszülők. anyósék nem, de ő sosem ér rá. aztán meg szenved,hogy sosem látja az unokát. de anyukámat lehet mobilizálni. igaz hosszút távon sok lesz belőlük is :)
férjem sokat segít. és ahogy nő a gyerek egyre többe tud, mert annyira jókat szórakoznak együtt!!! kakis pleus itt sem sláger, de megcsinálja, ha úgy adja a helyzet. pisis nem gond :)

hűha, bettica. értesíts ám minket!!!!!

Kép

dimet

Sziasztok!

Kavicska!

Egyetlen gondolatot engedj meg ezzel a barátok dologgal kapcsolatban. Nem védve a Ti barátaitokat, csak elmesélem. :)
Szóval én/mi a rossz fajta barátok közé tartozunk, amennyiben a barátkozás abból is áll, hogy az ember rendszeres időközönként megkeresni a másikat. Nekem írtó nehezemre esik azt a kevés számú barátunkat felhívogatni, akikkel kapcsolatban vagyunk, bizonyos időközönként, így hát általában én vagyok a hívott fél. Volt valami beszélgetős műsor, amiben a Hajós András szerepelt, és ő ugyanezt mondta, nekünk nem megy az ún. kapcsolatmenedzsment... se nekem, se a Páromnak. Nekem az tökéletesen kielégítő, hogyha sok-sok idő után találkozva, beszélgetve, elmeséljük, hogy mi volt, mi van, ugyanúgy folytatva mindent mint korábban, aztán megint X ideig nem találkozunk. Ez elég sokaknak bántó, mert az jön le belőle, hogy engem nem érdekel, hogy mi van velük, stb. Pedig ez így nem igaz, de se a munka mellett, se most hogy itthon vagyok, valahogy nem tudok időt keríteni rá, hogy rendszeresen felhívogassak mindenkit. Pedig tényleg, csak 3-4 emberről van szó, nem többről!

Mindemellett teljesen érthető amit írsz. :(
A bébisintér szerintem is szuper ötlet!
Néhány óra talán elég lenne egy héten, amikor azt csinálhatsz amit akarsz. Vagy tényleg lépjetek le valamelyikhez a "százlábú" rokonság közül, néhány nap is biztosan nagyon üdítő lenne! :D
De ha gondolod, várlak jövő héten valamelyik nap Balatonfüreden, pesztráljuk egy kicsit Szilast, amég Te windszörfingelsz egyet mondjuk. :D

Bettica!

Ez a gyerek szivat Téged. :shock: :lol:
Csakegy jót mondott, mesélj neki róla, hogy mennyire várjátok, milyen jó lesz itt kint is találkozni, hogy egyáltalán nem lesz megrázó az elválás, ne féljen. :)
Jah és mindeközben ne felejts el pihenni, mert a végén még annyira rágyúrsz a vajúdás meggyorsítására, hogy mire eljön, nem lesz már rá elég energiád. :) Amég nem megy el a víz, addig próbálj aludni is egyet, lehet hogy hosszú éjszaka vár még rátok! :wink:
Cupp-cupp!

Lesz kép! Ma voltunk esküvőn és mert jó nőre sikerült kicsípnem magam, lefényképeztettem magam apával. :lol:

Csakegy!

Nálad a pont!
Apa nem csak arra való, hogy a lét keresse és megcsinálja a gyereket, hanem szerepe van erőst abban is, hogy felnevelődjék! Ha mindig kivesszük a kezükből a gyereket, azzal a felkiáltással, hogy jajszegényegészhétendolgozott, akkor ezt a lehetőséget is csorbítjuk szerintem. :)
A mamutos dolog, állat! :D Én meg ezt nem fogom felolvasni a Férjemnek. :lol:

Halott vagyok, reggel keltem és nem tudtam napközben aludni.
A rohadt főzés mondjon le! Nekem meg valaki olyat kéne szereznem, aki rendszeresen prezentál nekünk valami normál kaját. Mióta terhes vagyok, valahogy iszonyúan utálok főzni. :(

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Kavicsom szentem!!! Megértelek............. Csütörtökön rendeztem rapli-napot este, hogy na nemááááááá, hogy nem jön el velünk este sétálni, mert én meg ide vagyok bezárva a négyfal közé, és egyébként is............... No, kb. ilyen és hasonló értelmes mondatok szakadtak ki a számon, meg ríttam is. Szegényem csak lesett, mint roziamoziban!
Eljött sétálni, de már félóton bántam, hogy elrángattam. :(

Az a baj, hogy én igaziból a családomat hiányolom, és néhány értelmes ember társaságát. A céghez is csak azért járok be, mert útba esik, és hogy Nóri szokja, hogy emberek veszik körül néha.

Nem és nem akarok versenyszerűen babakocsit tologatni, (nem is nagyon ismerek itt nálunk ksimamákat) és a barátoknak sem fogok könyörögni, hogy keressenek már fel néha. Igaz, hogy nincs olyan rend és pedantéria mint régen volt, de szívesen látnék néha egy-két ismerős arcot. De mióta Nóri miatt 8-kor fürdetésbe kezdünk és nem tudok elmenni senkihez vagy később vendégeket fogadni és kényükre főzni, ugribugrizni, azóta elritkultak a látogatások.............

Ákos nagyon sokat segít, de nem fair, hogy egy 14 éves idejét a csecsemő huga pesztrálása töltse ki, tehát inkább nem is szólok sokszor.

Igen, azt érzem néha, hogy akkora a teher, hogy nem is értem, hogy miért is csinálom, és nem fordulok fel, mint a kruplibogár. Persze visz a lendület tovább simán, csak jó néha kidünnyögni magam.

Tejeddel fogalmam sincs mi lehet......... Nem értem. Ittál eleget?????? Vagyis sokat? Hiába nem voltak hőságes napok, de kell a löbitty!

Bettica!
((((((((((( :lol: )))))))))))) Hát kíváncsi leszek rátok! Minden órában küldök egy drukkot neked, kivéve éjjel................

Csakegy!
Betojok a férjed dumáján hallod................ Akkorát vinnyogtam magamban! :) Jól van, akkor ahogy olvasom, az én uram sem különb, a pisis nem gond, de a kakis........ Az amolyan biológia fegyvernek számít itthon! Ákos fiam pl. meg sem figja, még annyira sem, hogy kidobja a kukába.............. Pasik!!!

Ma elballagtunk............................................. T-m hozta a virágot, kezemben Nóri, és mentünk köszönteni. Áááááááááááááááááááááááá, nem sírtam! El kell engednem a kezét, felnőtt félig. Már ciki megölelgetni, és a puszi után már fordult is a haverok felé. Kirekesztettnek éreztem magam hirtelen, és egyúttal olyan nagyonnagyonagyon boldognak. Felneveltem, ha kellene, innen már megállna a maga lábán talán. Nagyon furákat érzek ma! És nem vagyok kiegyensúlyozott...................... Hülye oroszlán és majom anya vagyok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tudjátok mi jutott eszembe??? Hogy az első szülöttem kezébe letettem a szívemet, de visszahozta, mert felnőtt, és hogy jusson a kicsinek is..... Képletesen szólva na!
Szóval értitek ugye? :oops:

Kép

Kép

Kép
Vendég

Kaits!

Menj!
Csapd be a dedet a kocsiba v. majd az Ergoba és irány a város!
Van nálatok is Ringató! Minden pénteken. Megnéztem a honlapjukon.
http://www.ringato.hu/index.php?ringatorol (keresgélj a honlapon!)
Egy 3 hónapos gyerekkel már simán el tudsz menni.
De tuti van más program is!

Ha más nincs, a bevásárlóközpont is jó program, mert új hangok, fények, színek vannak.
De még jobb egy ligetes rész, ahol nézegetheti a fák lombját a babakocsiból, miközben tolod, kirakhatod egy pokrócra a fűbe nézelődni, érezheti a szelet, a napot.

Kismamakommandós akarsz lenni?
Én így hívom a csapatostul portyázó, időnként teljes útszélességet babakocsijaikkal elfoglaló 2-3 fős csoportokat. :twisted:
Na, aztán egy ideje én is kismamakommandós vagyok. :roll:
Én jó ideig jól elvoltam magamban, jöttem-mentem, hol ide, hol oda. Hatalmasakat sétáltam a deddel, amíg pici volt. Bejártuk az egész környéket.
De mostmár társaságra van szüksége, úgyhogy becsajoztunk.
Van két kis barátnéja, a Kata meg a Jázmin.
Együtt kommandózunk időnként.
De azért délelőttönként még most is többnyire egyedül járok a babakocsival. Vhogy mindig van mit intézni. Most cipőt keresek, aztán gyöngyöt, turizok neki cuccokat, postára megyek, közös költséget fizetek be.
De a délután az övé. Motorozás, játszótér.
Ott aztán nem tud válogatni az ember, h. kivel beszélgessen. Max. keres egy másik játszót, más társasággal.
De ha találsz egy jó társaságot, ott fogsz találni 1-2 embert, akikkel egyre több közös témátok lesz azon kívül is, h. milyet kakált előző este a gyerek v. mennyit gyarapodott a héten. Ja és, h. már mi mindent tud, amit a tiéd még nem.
Aztán idővel majd azon kapod magad, h. meghívnak, h. menjetek fel játszani, ha esik. Aztán majd te is meg fogod őket hívni.
Ezek lesznek az új barátaid.
Persze ehhez idő kell!

Tudom, h. nagyon szar elveszíteni a régi barátaidat.
De honnan tudod, h. ők nem ugyanabban a cipőben járnak, mint nemrég ti?
Hogy csak AZT MONDJÁK, h. még nem akarnak gyereket, de közben ezerrel küzdenek érte, és esetleg fájna nekik a te kisbabádat látni?
Ugye, h. nem elképzelhetetlen?
Amennyire tabu ma a meddőség. :evil:
De az is lehet, h. tényleg nem akarnak gyereket.
Ennyi idősen én el sem tudtam képzelni, h. valaha szülni fogok! Vagy hogy kezembe vegyek egy élő kisbabát! :shock:
De az is lehet, h. azt sem tudják, h. mikor hívjanak fel!
Hátha szoptatsz, altatsz v. már alszik a gyerek stb...
Én is hetek óta tervezem felhívni egy kisgyerekes volt osztálytársamat, de amikor én fel tudnám hívni, h. dumáljunk, mert sikerült már letennem a dedet, akkor félő, h. az ő kisfia is alszik v. éppen altatja, és én nagyon morcos bírok lenni, ha vki engem pont akkor hív. :twisted:
Meg azért azt valld be, h. kicsit megváltozott az érdeklődési körötök és a lehetőségetek is. Bulizni, moziba már nem tudsz eljárni velük, max beülni egy cukrászdába.
Nem egyszerű!

De mondom, idővel ki fog alakulni egy új baráti kör, akikkel össze tudtok majd járni. Akikkel együtt legeltetitek a dedeket a játszón, együtt jártok játszóházba, elcserélitek a kinőtt cuccokat. Akiknek akkor is van Panadol szirupjuk, amikor már minden patika bezárt. Akikkel idővel együtt fogtok menni nyaralni bababarát helyekre (és nem csak Kolping van ám a világon! :twisted: ). És akikre ott fogod tudni hagyni a gyereket, ha el akarsz menni kozmetikushoz v. fodrászhoz. Mert már ismeri őket a fiad, és ők is tudják, h. mire számítsanak.
De ehhez kell egy kis idő. Kitartás!

Bettica!

Húzza az idegeidet a gyerkőc! :twisted:
De egy tuti: nőben még baba nem maradt benn! :wink:
És minden jel arra mutat, h. Bence kifelé készülődik.

Csakegy!

Mondd meg a párodnak, h. oké, nem pelenkáz, de akkor az ezúton el nem kergetett mamutok közül köteles minden nap egyet elejteni és bemutatni! :twisted:
Hálistennek az én páromnak nincsenek ilyen kibúvói. Bírja a gyűrődést! :D

rambóka

Monácska!

Soha nem fogja elengedni a kezed, hidd el! :roll:

rambóka

(aszongya a férjem, hogy hozza ő a mamutot minden nap, abból élünk... )

Megjegyzem Lilla pelenkái mostanában tényleg kezdenek vegyvédelmi felszerelésért kiáltani még az én megedződött orromnak is...
Vendég

Azért irígylem azokat akik csak úgy babakocsival be tudják járni a várost és mindent simán elintézni... nekem a város az egy buszozás (nem alacsonypadlós), metrózás és egy 8000Ft-os bérlet havonta (vagy alkalmanként minimum 1000-1500 ft buszjegyre). Na ez a szívás... mert ennyi felesleges pénzünk erre nincs... Az Örsig még bebliccelek általában de kezd az is stresszes lenni amilyen genyók mostanában az ellenőrök... (540Ft az 5 perces buszút oda-vissza... kicsit durva... nem?)
Vendég

Sziasztok!
Jó sokat termeltetek!! :D
Szerdától nem voltunk itthon. Balaton-Dorog-Balaton volt a listán. Ma délelőtt pedig ballagáson is voltunk.

"Levélkézbesítős" téma látom nagyon toppos mindenkinél! :lol:
Én már csak röhögök minden egyes ilyen kínszenvedéses sztorin. Situation: Nálunk 6 lakásos társasház, annak falán kaputelefon és a postásnak másolt kapukulcs férjem által (abból a célból, ha véletlenül egyik lakó sem tartózkodik otthon abban az időben, amikor a postás jön).
Talán egy hónapja történt, hogy a kézbesítő hozzánk csengetett be már megszokásból, hogy bejusson a levelekkel. Lánykám éppen elalváshoz készült, de nem sikerült. Kioldottam a kaput, mentem Larához aztán kinéztem, h ugyan már ki kapuzik, mire kinyitottam az ajtót, már csak a hátát láttam, h rohan fel az emeletre a másik lakóhoz. Állat!! Mondtam magamban.
Aztán mondtam a páromnak (hangosan), h minek hozzánk csenget, ha egyszer nem hozott nekünk semmi.

Bettika!
Csak ügyesen! :wink:
Én is beszéltem Larához, hogy egy fantasztikus dolog fog velünk történni és anya a legjobbat fogja kihozni magából. Ez így is lett! :D

Ezo!
Mi a légzésfigyelőhöz kaptuk ajándékba. Eredeti töltetet (fóliára gondolok) :lol: nem vettünk hozzá, azt nagyobb méretű kukazsákkal oldjuk meg úgy, hogy a fóliatartóra borítva rögzítjük a zsákot. :wink:

Hunci!
Köszi!!! :D
Gratulálok a fogacskához és a vizsgához is!!

Rambóka!
Tetszik a hátizsáknak látszó gyermeksétáltató eszköz. :D
Kép
Kép Kép Kép Kép

Kép
lara26

Sziasztok!

Csakegy: Beszélgetek én vele minden nap :D Apa is csalogatja ;)Ez a tegnapi fájásos dolog nem tom mi volt, mert éjjel semmi, de szó szerint semmi sem volt. Lehet az esti fürcsi tett jót. Ámde van egy nagyobb mennyiségű híg vizes folyásom. Reggel vettem észre, hogy ez nem az a szokásos dolog :roll: Lassan megyünk dokihoz és majd megkérem, hogy nézze meg. (Hopp, most viszont fájtam egyet :shock: )
Párom tegnap bevallotta hazafelé, hogy ő most kezd parázni :lol: Mikor látja rajtam, hogy fájás van, akkor mindig megkérdezte az autóban, hogy na tényleg haza vagy inkább kórház :lol:

Lara: Nagyon kis édesek vagytok! Látom a cseresznye/meggy felizgatta a fantáziáját :D

Monácska: Naggyon fess pasid van :D Ilyenek ezek e gyerekek, hamar felnőnek! Az a lényeg, hogy Te jó munkát végeztél! A fiad meg fog tudni állni a lábán!

Pelenka, gyerek vigyázás: Nem hiszem, hogy a gyerek felügyelete majd gondot okozna. Hihetetlen szerencsés vagyok, bármire meg tudom őt kérni. Szólnom sem kell és indítja a mosógépet, kiteregeti a ruhákat, porszívóz, felmos, mosogat, krumplit pucol, stb. Bármit megcsinál, és gyakran még kérnem sem kell. Szóval szerintem a gyerek felügyelete is ilyen automatikus lesz majd, ha már nem fél, hogy összetöri :lol: És nekem ez bőven elég. Ha nem cseréli a pelenkát, akkor nem teszi. Rengeteg más dolgot megcsinál, amit én nagyon becsülök benne. Pont emiatt a gyerekfelügyeletet is csak akkor fogom rápasszolni, ha ő is akarja (márpedig miért ne akarná?). Én így értettem, hogy dolgozik ő eleget és nem strapálom még a gyerekkel is. Ha akarja, akkor majd pesztrálja...

Annyi mindent akartam még, de asszem befejezem a maradék cuccok bepakolását a kórházi csomagba... Meg öltözöm is, megyünk CTG-re.

Legyetek jók!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Monacska, fantasztikus milyen nagy fiad van :lol: ...Buszke lehetsz ra!!! :lol: Annyira tetszik a kep, amin egyutt vannak Norival, nagyon edesek! :lol:

Lara, a KisLara milyen nagylany lett :shock: ... latom, ugyesen cseresznyezik :lol:

Ramboka, nekem is tetszett a "gyermekporaz"... azt hiszem, hogy idovel beszerzek majd egyet :lol: ...Ja, a mulkor irtad, hogy a pampers hatul nem gumis :shock: ezen jol meglepodtem...most neztem meg es az enyemek gumisak :shock: ...vagy a nagyobb meretek mar nem gumisak hatul?

Csakegy, 540Ft egy buszozaszert??? :shock: .... akkor most egy buszjegy 270Ft lenne ha jol szamolok :shock: ....hat nem semmi!!! Itt nalunk 1 euro, a szomszed varosban 1,10 egy buszjegy, de az egy oraig ervenyes...ami ugy azt jelenti, hogy 2 eurobol barhova eljutok...Nem semmi, hogy Bp-en mar Parizsi arak vannak a tomegkozlekedesben :shock:

Mi eppen a nyarat tervezzuk...Ugy nez ki augusztusban megyunk harom hetre Mo-ra...Az iden nem csinalunk "orszagos rokonlatogato turat", hanem lemegyunk Balatonra a nyaraloba, es akinek kedve van johet hozzank...akar tobb napra is....Kivancsi vagyok milyen lesz, mert annyira regen nem voltunk mar a Balatonon...Hat-het eve mentunk le egy hetre, de abbol a vegen egy ejszaka lett, mert a parom besokalt...minden rossz volt : csipnek a szunyogok, elviselhetetlen a kanikula, az eladok mogorvak, a vendeglosok atvagnak, a strandon nemet zene szol egesz allo nap...a vege az lett, hogy hazajottunk! A szabink hatralevo reszet pedig a hazunk alatt levo szep homokos strandon toltottuk... :roll:

Mindenkinek jo vasarnapot!
alice27

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?