Új privát üzeneted érkezett!

Csak a nyomatékosság kedvéért küldtem el ennyiszer. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Jardina vagyok egy másik topikból.

MEGÍVÓ!

Kérlek kukkantsatok be az "ÉLETERŐ ÉLETFOGYTIG" topikba, az Életmód fórumon belül.

Sok hasznos infót találhattok az egészség megőrzése és/vagy visszanyeréséről, fogyiról, hogy meg is tartsd az elért súlyodat, egyszerű és nagyszerű méregtelenítésről, szervezetünk logikus, csodálatos működéséről...

Gyermekeinkért is tehetünk valamit:

IDÉZET:

"Gyermekünknél születésétől kezdve, szinte sohasem akadályoztuk a kiválasztás működését, így kisfiunk életéből kimaradtak a náthák, bedugult orrok, sajgó fülek, szaggató köhögések. Ezeket pedig elkerülhetetlennek tartja a szülők többsége, oly gyakoriak az ilyen megbetegedések.
Mivel mindennap elvégezhette a kiválasztás munkáját, kisfiunk szervezetének sose kellett fölösleges anyagokat tárolnia.
A gyerekek általában nem ilyen szerencsések, reggeltől estig nehéz ételek támadásainak vannak kitéve. Kicsi szerveztük pedig csak harcol, egyre harcol..."

"Az anyatej az egyetlen, az emberi faj kicsinyeinek táplálására alkalmas táplálék."
"Az év milliók alatt is minden próbát kiállt anyatej a csecsemők legjobb tápláléka, egyszerűen azért, mert a tökéletes természet fejlesztette tökéletessé."
"Az anyatejen kívül keresve sem találhatnánk az élő gyümölcsöknél jobb bébiételt."

Remélem sikerült kedvet csinálnom?

Üdv

Jardina
jardina

Bocsi! Elfelejtettem ideírni honnan az idézet:

Harvey és Marilyn Diamond: Testkontroll 1. című könyvből.

Jardina
jardina

Jó reggelt!

Mazsola: nagy meglepetésemre nagyon ízlett Majának a paradicsomos krumpli. Nem én főztem,mert éppen csempézzük a konyhát és káosz van benne, hanem Unilver volt. Megkósoltam amúgy és nekem is fincsi volt:D

Konkri: megy a drukk :)

Hunci: Neked is gratula a fogacskához:)

Csajok!
Maja állandóan ülni akar! Fekszik a hátán és nyomja fel magát. Persze nem sikerül neki és ilyenkor örjöngeni kezd míg nem segítek neki felülni. Akkor aztán megy a hinta-palinta, löki magát előre-hátra :D Szerintetek nem lehetne már ültetni a babakocsiban?? Ha hanyatt fekszik akkor folyton oldalra fordul és kilógatja belőle a lábát, félek, hogy egyszer kiperdül, de fekve nem akarom beszíjazni....vagyis nagyon picit meg van már emelve. Nektem még felétek néz vagy már a külvilág felé a babakocsiban?!

bingii

csibe: mi az a FOT??? azt tudom, mert nekünk is van lakáshitelünk, hogy szocpolt lehet utólag is igényelni, még ha nem is vállaltál be annyi gyereket a szerződés aláírásakor!!!

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Bingii! Én fel szoktam emelni egy kicsit Szofit a babakocsiban, persze nem hosszú időre, de úgy szeret nézegtni. Nem függőlegesen van, hanem kb.60 fokkal emelem meg.

Szofi pedig hason fekve kúszni próbál. Felnyomja a fenekét büdösbogár pózba, és tiszta erőből löki magát előre.

FOT: Fiatalok otthonteremtő támogatása, olyan mint a félszocpol, használt lakásra vehető fel. MI előre nem vállaltunk gyereket.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Még olvasok, de Csibére reagálok gyors: nem tom mi az a FOT, de a szocpolt tudom, és: nekem volt lakás hitelem, még az előző férjemmel, de mikor felvettük, nem esküdtünk kisdobos becsszót, hogy lesz gyerekünk, viszont a mostani férjemtől született Marcus, és megkaptam a szocpolt is!!! Visszamenőleg, kamatostul. Azt mondták nem számít hogy kitől van a gyerek, a szocpol az jár és a szocpolt a meglévő lakáshitelbe kell beletenni.
Sztem menj be a bankba és érdeklődj ott, hogy jár e vmi Szaffira!

Kép
Kép
Kép
konkri

Na elolvastam, sztem Csibe, jár a fél szocpol, viszont akkor x évig nem adhatod el a lakást!!!
Nekem is a hitelem 2014-ben jár le, de a szocpolt 2018-ig terhelték rá, ha eladnám vissza kéne fizetnem.

Keddi napom elég húzós volt: korán keltünk, mert mentünk a tanácsadóba, dög melegben jó kis tortúra volt, de jó kedvűen jöttünk ki. Aztán ebédet készítettem: húsleves, sok főthússal, csiga tészta, krumplipüré és meggyszósz, ez azért nagy szó, mert én mióta Marcus megvan csak egy félét szoktam ált. készíteni. közben mosás - és utálok teregetni, majd délután készítettem neki egy homokozót, amit én fűrészeltem, csiszoltam, szögeltem, festettem, én hordtam meg homokkal, aztán körbe ültettem virágokkal és utána még kapáltam, kertészkedtem :), majd készítek fotót róla :) jövő héten a szobánkat festem át és felújítom a gardrobot. meg vmikor a lábazat köveket is fel kéne ragasztanom :) én úgy imádom ezt is csinálni! Én nem tudok megnyugodni addig, míg azt nem érzem, hogy az otthonom olyannem lesz, amire azt tudom mondani őszintén, h szép. a hálószoba után már csak a konyhabútor csere lenne, de tegnap már a fürdő és az ülőgarnitúra járt a fejemben... szegény férjem.

Bingii: elképesztő ám, hogy ezek a babák mit találnak fininek... eddig én is úgy választottam, h amit én is megennék, de... az üveges répa sztemkimondottan sz@r, de Marcus...
Viszont azt észre vettem, hogy egymás után 2 ízt nem fogad el, még ha korábban finek is találta.

Hát Marcus kedd óta csak őszibarackot kapott, és még nem volt kaki, ha holnap se lesz, akkor lehet hogy szombaton megint kúp, de legkésőbb vasárnap. Doki néni szerint nem szokhat rá, de csak így lehet beállítani a kaját. És most ráadásul olyan vacakul is szopik... nem akarok több kajcsit bevezetni, elég ez az uzsi.

Irigyelek minden fogas anyut, hogy így észrevétlenül jöttek!!!

Mazsy, hajrá neked is a további babázáshoz! A nagyok mit szólnak hozzá?

Jaj, remélem megoldódnak a mi dolgaink is... és nem a pénz lesz az akadály! de szú-szá-szú-szá :) pozitív gondolkodás, pozitív gondolkodás! mert a negatív, pesszimista gondoltak, csak a negatív energiát vonzzák! láttátok Vörösbegyéket!

Kép
Kép
Kép
konkri

Na ne már! tegnap éjjel óta nem írtatok?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csajok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

De el vagyunk foglalva.... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Én meg leeresztettem,mint egy lufi :roll: Iszonyat nyűgös vagyok,Vivi nemkülönb tőlem :roll: :?
Pocsék idő,pocsék kedv! :?

Rajta!Töltődjünk pozitív energivel!+++++++++ :wink: :lol:

mazsolasyl

én is leeresztettem kicsit,nem is árt...fáj a fejem, szar az idő, reggel vérvételen voltam, meg is jött, szóval most olyan semmilyen vagyok,de legalább tegnap 4-re szakvizsgáztam...a 3 vizsgából 1 megvan.
Vendég

Hunci, GRATULA! Ügyes vagy nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én akkor nyúlok ki ha megállok... és ez gáz, mert nem tudok pihenni, vagyis ha túl pihenem magam szarabbul vagyok. De nekem is rossz kedvem van, mert a szél elvitte a pavilonunkat :( láttam, ahogy felkapja és tök rossz kedvem lett tőle :(
Azért ez milyen nagy dolog, h az emberiség már mennyi mindenen tudott változtatni, átalakítani egy bolygót, de az eső és szél... ellen nincs mit tenni (na jó a környezetszennyezés okozta módosulásokat nem beleértve)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hunci: ügyes vagy!!!!! meglesz mind, kitartás!

Nekem is tegnap volt egy vizsga, de kb 7-10 nap az eredmény, izgulok. Ha megvan akkor még 2 lesz de csak nov végén.

Lakást nem köti őrizgetni, jegyző ad rá engedélyt ha el akarod adni előbb és átrakják az új lakásra a jelzálogot állambácsiék.

Reggel orditottam a férjemmel, nem akar elmenni. Tán attól tart nem fogok fizetni v. nem tudom. Majd felhomályositom, hogy a válás ezt is tartalmazni fogja, nem tudom mitől fosik. Szegény Boti is orditott, totál kiborult a veszekedéstől. Férjem eddig is ezzel takarózott, hogy a gyerekek miatt ne balhézzunk. Nekem viszont ELÉG volt. Elvárná tőlem, hogy kussoljak és kiszolgáljam és kerülgessem még évekig, fú nem is fűzöm mert csak káromkodni tudnék. :evil:

Nekünk minden nap van kaki, kop-kop!! sztem a kúpnál a keserűső jobb lenne, az totál bio cucc, nem okoz hascsikarást és nem lehet hozzászokni és ha nem adagolod túl akkor nem fosik a baba tőle csak lazit a székletén. Mondjuk 8 kg-s babának extra kevés elég. Én az 55 kg-mhoz két csapott teáskanálnyit ldottam fel és az pont jó volt, tehát a 8kg-hoz olyan harmad csapott mokkáskanálnyi elég lenne kb.

Kép
Kép
normajeane

Fú Norma, már hiányoltalak, de gondoltam majd jössz ha ráérsz, de ezt jól megéreztem :)

a kesrüső az kesrüsó? és azt is a gyogyóban kapni? és ez lazít? mert marcusnak nem az a baj h kemény, hanem csak nem jön... :roll: amúgy tök laza, ha ennél lazább lenne az már fosi lenne.

férjed :( sajnálom, ráadásul ha valaki ilyen érthetetlen az még inkább idegtépő. háááát én bevallom őszintén, hogy nehezen tudnám megállni, hogy szájba ne tekerjem :oops: engem a pasik nagyon fel tudnak/tudtak húzni és volt már hogy azt éreztem, hogy olyan ideges vagyok, hogy legszívesebben jól elpüfölném :) (hát igen, mikor a pasi tesze-tosza, nem törődöm, lusta, az nagyon tud bosszantani) viszont azt vettem észre h Marcussal egyre türelmesebb vagyok :) Én kaptam a szüleimtől párszor, de én ha lehet nem alkalmaznám majd a verést. persze most még tapasztalatlan szülő vagyok, de remélem, hogy szóval is meg fogom tudni értetni a gyremekem... talán ha szóval nem megy, akkor veréssel se fog... tyú nehéz dolgok ezek... ma bizi osztás volt és a férjem unokahuga megbukott, és én ezzel is álmodtam... mert én úgy gondolom, h ez a sógornőmék bukása is... igaz én is buktam meg, de én nem hibáztattam a szüleim, mert ők segítettek a tanulásban, beszéltek a tanárokkal, de én volt hogy kicseleztem őket, a pótvizsgán meg atom leblokkoltam...

Norma, sikerülni fog a Te vizsgád is! Ti nagy koponyák vagytok!
A férjedre meg a megoldás talán az lenne ha ti mennétek el, de biztos nem szeretnéd otthagyni a lakást, meg ő talán nem törné magát hogy kifizessen... úgy hogy megértelek.

Kép
Kép
Kép
konkri

Hello Lányok!

Hunci örülök a vizsgádnak!!! hajrá, csak így tovább.

Én most szellemileg zokni vagyok. :oops: :P :lol:

Most nézem a Spektrumot és bőghetném van. Embiró beültetésről van szó...hálát adok az Istennek, hogy 2 gyermekem lehet. :roll: :wink:

Normával érdekesen vagy megmondom őszintén... :roll: megértem, de nem értek vele egyet, persze más lenne, ha személyesen ismerném..stb, talán jobban mgérteném, mint így pár sorban. Én nem mentem volna bele a 2. gyermek projektbe, bármennyire is sóvárogtam volna érte. Persze nem vagyok az ő bőrében szóval... :roll: intelligens, talpra esett nőnek tartom.
Úgy gondolom,hogy a gyerkőcöknek joguk van a teljes, szerető családhoz stb. Persze ez is már lerágott csont, lassan közhely lesz.
Vendég

Beadattuk a rotát.most volt az utolsó esély. 4 hét múlva a következő.

Hát úgy veszem észre Norma elég erős jellem vagy ,nehez is nehéz lehet együtt élni (velem is ez a helyzet). Engem is dühítene az ilyen pasi viszont. Csaba is teszetosza néha és keveset van otthon, de ha sokat van valaki otthon nekem az is baj. Ha erős jellem az is sok,ha balfasz az is. :lol:

Hunci gratula!!!

Kép
ndombi

No, igen... :lol:
Az az igazság, hogy ahogyan elnézem a környezetemben lévő és kb. korombeli pasikat,mind olyan tedd ide-tedd oda, majdcsak lesz valami..stb.
Aszem ez generációs hiba, mert az én apámtól ilyet sosem láttam. Hazajött a melóból, és ha volt dolga a kertben vagy a házban vagy a ház körül,akkor azt elvégezte. Valahogyan mindig meglátta,hogy mit kell csinálni.
De szerintem ez van a nőkkel is, gondolom,hogy az anyósok erre jobban tudnának mondani pár keresetlen szót.
Egy régi szomszéddal beszélgettünk és mondja, hogy a fia udvarol egy kislánynak, de hogy mi lesz az ő fiával,mert a lány még főzni sem tud. Na, erre a másik lányos anyuka elmondta, hogy majd csak emgoldják valahogy , a mai világban a lányok tovább tanulnak és egyetem mellett nem biztos, hogy marad ideje elsajátítania tökéletes háziasszony szerepet!
Szóval... :wink: :lol:
Vendég

Na, erős jellem. Inkább ilyen legyen.
Én úgy vettem észre,hogy a pasik ezt jobban bírják,mint a "bólogató jancsikat".
Vendég

Konkri: keserűső, ha elírtam volna. Occsó és bio.

Blo: legfőbb oka tesónak, hogy nem akartam, hogy Boti elvált szülők egyke gyereke legyen. Én az vagyok/voltam és nem jó, nagyon nem. Meg tavaly áprilisban még láttam reményt. Halványat, de láttam. Ha akkor nem sikerült volna akkor bizony nem próbáltam volna újra májusi ciklusban. De a Jóisten adta Zsombit, tehát kellett jönnie, jól éreztem.

Remélem, hogy lesz szerető családja attól mert mi elválunk. Ettől még szeretjük őket és remélem, hogy idővel majd lesz még egy anyukájuk meg apukájuk és akkor még több lesz a szeretet. sokan elválnak gyerekekkel, sajnos. Abból kell a legjobbat kihozni ami van.

Amúgy a sok életképtelen pasas azért is van mert sok ember szülei nem váltak el 30-40 évvel ezelőtt, főleg vidéken, mert az ciki volt akkor még (ma is az, sztem, de mindegy) és a gyerekeknek olyan minta volt, hogy egy csók nem volt, egy ölelés , semmi kedvesség, semmi játékosság, csak a kötelesség elvégzése, a munka. Én emiatt válok mert azt szeretném ha a fiúk igazi mintát láthatnának. Persze ehhez az kell, hogy legyen új szerelmem meg lehetőleg apának is majd.

Kép
Kép
normajeane

Amúgy az nem baj ha vki teszetosza, még aranyos is lehet néha. Meg nyilván két dudás egy csárdában nem fér meg. Én meg olyan pörgős vagyo, hogy hozzám mindenképpen lassabb ember kell, hogy meglegyen az egyensúly.

Kép
Kép
normajeane

"Amúgy a sok életképtelen pasas azért is van mert sok ember szülei nem váltak el 30-40 évvel ezelőtt, főleg vidéken, mert az ciki volt akkor még (ma is az, sztem, de mindegy) és a gyerekeknek olyan minta volt, hogy egy csók nem volt, egy ölelés , semmi kedvesség, semmi játékosság, csak a kötelesség elvégzése, a munka."

Érdekes ,ezen nem gondolkodtam....okos.

Aha,nekem sem való pörgős,bár még nem tudtam meghatározni az igazán jót.

Szerintem minden életszakaszban más,ezért válnak el a fiatalon házasodottak.Akkor az a jó ,ha pörgős a pasi,bulizik,megy ide-oda.
(szerencsére párom nem ilyen-én igen :lol: ),később meg az otthon ülős(úgy értem együtt menős) a jó.

Kép
ndombi

Na téma ne vesszen, majd írok ehhez... csak még most készítem a vacsit :) (mitől is hízok én :) ??????????)

Kép
Kép
Kép
konkri

Kép Kép Kép

Kép
ndombi

Ja nagymamaám itt van Erdélyből és közölte,hogy aki elválik az léha. :lol:

És ötletesen aki elvált úgy hívják,hogy "ezeridegen" nem csak simán idegen :lol:

Kép
ndombi

Ő nem vált el pedig nagypapám verte és ivott.

Legdurvább,hogy úgy sírt a temetésen,hogy apukám tartotta aztán hazamentek és közöte,hogy _ na van még tíz jó évem...-

ez sokkal jobb. Ja és állandóan okoskodik,hogy adjak zoknit ,vegyem fel mert sír stb,közben meg ő 4 és fél hónaposan odaadta a dédnagyiéknak apát,hogy neveljék,mert sokáig dolgozik.
(örökre)

Kép
ndombi

áááááá Dombi nem ér!!!! naggggyyyyooooonnn édes Dorkababa! :D

Amúgy ha van időm akkor olvasgatom Csernus könyvét A Nő címmel. Pont most tartok ennél a résznél,mármint,hogy a szülők,hogyan tudnak teszetoszát csinálni a gyerekükből.
Ettől függetlenül jó lenne, ha írna a férfiakról is, bár eddig nem sok jót írt róluk (sem) a könyvben.

Tényleg Norma! Nem emléxem,hogy tettél volna fel képet?!! :oops: :roll:
Vendég

Blo, Norma képei fent vannak a képtárban... :) én ott szoktam nézni... :)

hát válás, teszetoszaság... anno és most... hát gondolkodtam és azt hiszem, inkább bele se kezdek... ez nagy téma... minden esetre a mai és a szüleink, nagyszüleink generációjával szemben a nyitottság és fejlődés a nagy különbség. nekik anno hozzá kellett menni az első pasihoz akivel együtt látták... valamint a házasság mondhatni kötelező volt.
válás vidéki és városi kezelésében pedig nem látok különbséget, sőt vidéken... na ezt nem tom befejezni, Marcus felébredt...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Csajok!
Ehetnek már a babáink rizst meg tésztát?(Nem találom amit Hunci linkelt :( )

mazsolasyl

Mazsi, én csak olyat adnék, ami bébiüveges... abban néha van rizs származék... a tésztát nem hiszem, mert abban liszt van, de ez csak az én véleményem...

Én tegnap csak szoptattam, mert kirándultunk egyet apuval és az új anyuval, és meg is van az eredménye - tejem nulla :roll: már éjfél előtt fent volt, mint ahogy láttátok is, pedig volt vagy 9is mire vacsizott, aztán azóta már vagy 5ször vagy 6szor szopizott, én meg olyan vagyok mint a mosott sz@r - tényleg, honnan ez a szleng? mi az a mosott sz@r? :)

Ndombi, majd elfelejtettem, Dorka nagyon tündi-bündi. Mennyire látszik már ebben a korban, hogy ki kislány... :)

Jaj, tegnap voltunk még a tescoba: cherokee baba rucik occón! ami szettet a múltkor a c&a ba 5ért vettem, most megkaptam volna 3ért. Meg vettem Marcusnak egy széldzsekit :) 2200. De hát én már 9-12ig vásárolok :( és hát a csajos rucikat meg se néztem, de a fél szememmel is láttam, hogy szupcsi csajos rucik voltak.
Meg volt etetőszék is, ahogy néztem elég masszív volt és állítható, vagyis dönthető, igaz kereke nem volt és 9000... Bár Marcus szerintem 2 hét és ülni fog magától, mármint nem dől el. Tényleg, ha megül majd így, akkor mennyi időt tölthet majd ülve? És a forgás? hasra fordul, de visza nem tud, csak kalimpál a lábával, szerintetek hagyjam néha szenvedni picit? Mikor visszafordítom, akkor próbálom olyan helyzetben, ahogy neki kéne, vagy csak félig fordítom és utána fejezze be maga... de kész vagyok, hogy azonnal visszafordul és rázendít :)

Kifürdik a nagy kádban? Én úgy eltenném már a kicsit, már utálom kerülgetni, de ha a nagy kádban fog fürdeni akkor már az olyannagyfiús... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

www.nlcafe.hu

Mazsi, rizst igen, tésztát még gluténmentest.
Vendég

Dorka 1 hónapos korától a nagykádban azaz a tusolónk aljában (mivel kádunk nins) fürdik,mert az direkt mélyített.

Azért mert apuci sokszor nincs fürinél én meg kicseszett lusta valamint racionálisan gondolkodó vagyok így nem szarakodok a káddal.

Nagykád,én meg tartom a fejét.

Ja,a fodrásznál közölte egy nő,hogy az unokája 0 napos korától átalussza az éjszakát,valamint,hogy egyedül fürdik a nagykádban.
Mondom azt hogy csinálja: úgy ,hogy elengedik azt fürdik magától,mér mit gondolok az anyaméhben hogy volt???
5-ször kérdeztem vissza,hogy úgy gondolja-e hogy elengedik nagy vízben azt kész? Közölte,hogy igen.

(persze,meg meg is törölközik ,lefekszik,de előtte kimegy a wc-re.(annyi idős mint dorka és ez 2 hónapja volt) :lol:

Anya kérdezte,hogy mér nem tudok mosolyogni és azt mondani,hogy ügyes.
De nem bírom!!!!!

Kép
ndombi

áááááá, az nem úgy van ndombi!!! Az említett unoka már tud a vízen is járni. :lol: :oops:
Vendég

Hellooo

Konkri
Mi is fürdünk nagy kádban,már február óta.Nagyon élvezi Hédi.Azt csinálom vele,amit anno Dorkával a babauszin megtanultunk.Ezért nem járunk most.:)

Ma Hédi is csak szopizott,de este simán elég volt neki.Bár éjjel 4-5x így is felébred. :? Hát ez van....majd 10 év múlva alszok egy jót. :lol: :lol: :shock:

Ndombi
Nagyon édes Dorkababa.:) Hát a Dorkák csak ilyenek. :lol: :wink: :D :D
Az unoka pedig 5 évesen különköltözik a családjától és önnálló kereső emberke lesz.bruhahahahaaaaa.... :lol: :lol: :lol: Végülis úgy vettem ki a nagymami szavaiból,hogy nyugodtan nyomjam le víz alá a gyerekem (akár 9 hónapon át),a méhben is vízben volt.... :shock: :shock: :shock: :shock:

Gratula a fogacskákhoz!!!Nálunk még semmi...vagyis fog nincs.Az említett tünetek pedig ugyanazok.Mint amikor a kutyám morog a csonton....egész nap megy a műsor.:):):):)

Hédi és az első almaevés:
Kép
Vendég

A képtárba szoktam tenni néha képet, mert itt utálom, hogy tök le kell kicsinyiteni és nincsen türelmem vele foglalkozni.
Amúgy tök gáz, alig készítek képeket, nem vagyok egy nagy fotozós, pedig kéne mert igy mit adok karácsonykor a nagyszülőknek?

Mi is nagykádban fürdünk, én a feje alá azért berakok egy szivacsot meg nem hagyom ott. Óriási különbség, hogy az anyaméhben nem a tüdejével lélegzett a bébi, kint meg kénytelen azzal.

Blo: én is olvastam Csernus könyvét és tök igaza van, nekem már nem tudott újat mondani. Férjem most is csak a vérem szívja, ma is felhoztam a témát, esze ágában nincsen kényelmetlen helyzetbe hoznia magát. Inkább itt tengődik és elvisel engem, mint elcuccoljon apjához. A gyerekekre próbál hivatkozni, szánalmas.

Ülés: amig egyedül tud ülni, addig üljön. Ha eldől, így járt. Nem szabad kitámasztani, de ha egyedül tud ücsörögni akkor tegye, akkor elég erős.

Kép
Kép
normajeane

Ndombi: és ezt a babát kihordták 9 hónapig? nem ő maga állította elő magát?
ja és ilyen elven mit eszik a gyerek?

Kép
Kép
Kép
konkri

Hali Csajok!

Nemtom már ki kérdezte, de én is úgy tudom a védőnőtől, hogy rizs már mehet, tészta még nem, csak g.mentes, ahogy már Hunci is megírta :) Nekem azt ajánlotta, hogy botmixerezzem át a rizst.

Tesco-s cuccok:
mi nagyon sok ruhát veszünk ott Marcinak. Olcsó és nem is rossz minőségű. Azon kívül, mire elnyűné, addigra ki is növi :) Nekem bejött a tesco-s popsitörlő is!
C&A szerintem drága, bár az akciók meg jók, most is kaptunk két body-t 900 Ft-ért onnan.

Ndombi: ez már tényleg az a kategória, amin csak mosolyogni lehet, bár megértem, hogy téged bosszantott! Biztos én is néztem volna rá hülyén, h mit beszél!

Nagyon irigylek mindenkit, aki még szopiztat!! és mindenkit, akiknél már bújt ki fogacska. Marci egész nap nyűglődik, rág, folyik a nyála ezerrel, éjszaka felsír, stb. Nem tudom mikor lesz már eredménye... :?

Nemrégen olvastam, hogy a gyerekek nem tudnak egyszerre fejlődni szellemileg és testileg, hanem vagy egyik v. másik. Hát nálunk most a testi fejlődés kicsit stagnál, de szellemileg szerintem sokat ugrott, legalábbis én úgy látom (persze nem vagyok elfogult, áááááááá) :)

Dorka és Hédi is cuki nagyon! :P

Csajok! Tápszeres kérdés!
Léci segítsetek! Tejem az szép lassan totál elalapadt, de ezzel már nem tudok semmit tenni, mert ugye Marcika nem hajlandó szopizni, a mellszívó meg nem ér már semmit. Az anyuka, akitől hordjuk a tejet, mostanában nem tud nekünk csak egy evésnyi tejcsit adni, így kénytelen voltam a tápszerhez nyúlni, mert azért minden fennmaradó étkezésre még nem akarok neki pépeset adni.
Beba Start Aktív-ot írt ki a doki, MARCI UTÁLJA!!! :(
Valaki írta (talán Csibe), hogy mennyire szereti a babája a tápszert. Kíváncsi lennék, hogy melyiket!?? Van ennél édesebb, jobb? Megkóstoltam, az íze egyáltalán nem hasonlít az anyatejéhez, nem is csodálom, h utálja, még van neki egy kis kesernyés mellékíze is :(
Így amikor a tápszeres evéshez érünk, akkor alig eszik,úgy kell beleimádkozni, de így sem eszi meg a megfelelő adagot, ami azért gáz, mert így sem egy nagy evő, max. 100 gramm hízás egy héten.
Szóval kérdésem: melyik az tápszer, ami ennél jobb? Vagy: mivel lehetne ezt a sz@rt "feljavítani", hogy jobb íze legyen??
Védőnő vígasztal, hogy majd megszokja, de már elég sok evésen vagyunk túl és még mindig utálja :(

KépKép
Kép
sagi1

Ja, Konkri!
A meggyes krumpli szuper ötlet volt, Marcinak nagyon bejött!! Imádta, és olyanokat kakál tőle!!!!! :P :P
Marcellnek az nem csinált kakit??

Hunci, el is felejtettem, h gratula a vizsgádhoz! Te is szoktál "kutyvasztani" Hunornak, nem? Te milyen "variációkat" raksz össze?? Próbálom feldobni Marci étkezését, ne csak azokat a hülye bébikajátkat kapja már!!

Norma: eléggé patthelyzetben vagytok a pároddal :( Végülis ki nem rúghatod, igaz? Gyerekek hogy viselnék a hiányát?

KépKép
Kép
sagi1

Norma, nekem eszembe nem jutott volna kitámasztani, de én is hallottam mástól, de akkor jó, ha ülhet - már ha tud...

Nagy kád: hát gondolkodom még, de ez így olyan, mintha még egy lépéssel nőnénk... :( nem akaroooooooooom! Kisbabát szeretnék!!!!!!!!!!

Csajok szorítsatok! holnap hívnak a takiból, hogy a szocpollal a futamidőt vagy a törlesztőrészletet csökkentik - mi az utóbbit szeretnénk. és ez a tesó project egyik anyagi függvénye. Bár lehet h ne szorítsatok, mert a múltkor kértem h a férjemnek szorítsatok h ne tegyék ki, de kitették :)

Oh Legus, látom van fülcsi, vagy már írtad? És látom ügyi Dorka az evéssel, gratula! És akkor ő csókolózhat Marcussal, mert egyiknek sincs foga, így egyenlőek az esélyek, nem haraphatják meg egymás nyelvét... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sagi: még Ndombi írta, de egy ismerőstől is hallottam h csak egy kiskanál cukorral eszi meg a gyerek a tápot... igaz vannak cukor nélküli elvek... vagy Ind a juharszirupot javasolta cukor helyett.
védőnő, persze nyugtat, de nem ő küszködik.
Hízás: mi az utóbbi 1 hónapban 200at híztunk csak
Marcus kaja: ő most már csak őszit és szilvát kap, de így is csak kúppal tud kakilni.. úgyhogy krumplit sehogy nem kap most... ti éltetek már ilyet, hogy valaki ilyen fosatós cuccoktól se kakil 4 napig????????
sőt a 4.nap már kapott egy kiskanál olajat is de akkor se... :( (az olajat is javaslatra adtam)

Norma: a keserű só csak lazít vagy tutira kakiltat? bár a szilvának is kéne kakiltatnia, de még se...

Kép
Kép
Kép
konkri

Ndombi ez jó! :lol:

Sagi:
1.szerintem Marcinak nem beba ha start aktívat kéne inni, az kicsiknek van, neki vagy beba1-t és nem ha-sat kéne innia, a ha-s szar, iztelen, keserű, Huni sem itta, és nem értettük ugye annó miért, ezért lett sajnos akkor a hozzátápi de aztán rájöttünk, nem ízlett a ha-s, áttértem nem ha-sra, azóta imádja a tápszert.
a nem ha-s finibb, a beba2+ amit úgy 2-4 hét múlva már ihat Marci is, odalesz érte, vaniliás tápszer, Huni falja!

2.főzés
én csak főzök neki mindent mindennel :lol: és kis cukorral és kis sóval az íze miatt, mert megérzi ha nem ízesítem, és akkor mint a babakonzervet nem eszi meg.
piszke, meggy, őszibarack, spenót, sóska, saláta, rebarbara, borsó, karalábé, karfiol, sárgarépa. sütőtök stb krumplival vagy rizzsel vagy gluténmentes tésztával.
Megfözöm mixelem só, cukor és hamizza ezerrel.
Vendég

Sziasztok!

Kibújt a második fogacskánk is :lol:
Nóri éjjel nagyon nyügös,óránként felkel :cry:

Konkri és aki még ad meggyet:
Hogyan adjátok nekik?A "bőrét is" adjátok?Ugy értem egészbe leturmixoljátok?Vagy lehúzzátok a "bőrét"?
Lehet naiv kérdés,de nem tudom :oops:

Sági,mi is Beba Ha start aktivot ezsünk kezdettől,Nóri szereti.
Doki most mondta,hogy 6 hóstól ehet nem HA-t 2-es Bebát.

KépKép
pocok81

Jó neked,nekem Dorka csak az őszi, banán alma, gesztenye+húst eszi meg. csináltam a múltkor répa húsleves,husi variációt. tök édes volt és utálta. aztán raktam bele őszit,hátha,azt is. a tejpépet is....mindent utál :lol:
Tápszer Milupa Milumil HA 1 vagy 2 (most kezdtük) keserű,eleján raktam bele egy kanál cukrot.akkor megette,aztán egy idő után elhagytam a cukot.

Kép
ndombi

Oh, Betty, gratula a 2. foghoz!!!!!!!
Meggy: megfőztem és leturgenyoltam, és a meggynek lehet adni a héját is. A cserkónak nem, mármint cserit egyátalán ne egyen, puffaszt.
Apropó főzés: hát nem tudom, hogy megkéne e főzni, mert ugye az almát se főzzük, de én így láttam biztosnak, hogy egy picit megrottyantsam... ennyitől nem fő ki túl sok vitamin.

Hát nekem kedden azt mondta a doktor néni h nem jön a foga, de az szívemnek akkor is gyanús! Óránként kelek éjjel hozzá és nem eszik, vagy csak megnyugvásként bekapja a cicim... És nagyon vacakul is eszik... Most már tutira érzem, hogy ez fog lesz. Viszont az ínyét hiába simizem, nem élvezi, vagy nem jobb neki. Ja és direktbe köpköd.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Tegnap Vivi evett vegyes zöldséget husival+rizzsel!Óóó,nagyon ízlett Neki :) Nem is bírtam olyan gyorsan kanalazni,ahogy ő szerette volna :)

Ndombi
A nénihez nem tok mit szólni,nem tudom sírjak vagy nevessek :shock: :shock:

Konkri
Na?Futamidő vagy törlesztőrészlet?Telefonáltak már?
Mi is voltunk múltkor Tescoba,vettem Vivinek fürdőrucit,mert olyan édibédi volt :lol:Ja,én is 9-12-ig vásárolok,mondjuk Vivire a kisebbek nem igazán jók.Na,most vagy Vivi nagy,vagy el vannak számozva:)

Hunci
Köszi,most már jól elkönyvjelzőztem
:lol: Hányszor esztek még tápot?Vivi csak kétszer hajlandó!Nem kevés ez?Reggel ébredés után táp,10 felé gyümi,délben ebéd,délután gyümi megint,6 felé vacsi,és alvás előtt van megint csak táp!Nem tom,jó ez így?
Ujjjjéééé,és végigalusszuk az éjszakákat! :lol:

mazsolasyl

Pocok
Gratulálok én is a 2. fogacskához!

Konkri
Nekünk is azt modta dokinéni,hogy nem lesz még fogacska,mert nem látja megvastagodva Vivi ínyét.Aztán meg mégis lett rá 1 hétre! :lol: Vivi sem hagyta már simizni az ínyét,sőt azóta sem.

mazsolasyl

Pocok gratulálok a 2. foghoz!

Huninak is kijött.

Konkri, anyai megérzés nem csal!Kicsit nyűgös, ahogy írod, simán lehet előjel, az ínye Huninak sem volt feldagadva és mégis kijött a foga.

Mazsi, ezt a kombinációt mi is szeretjük, husi zöldséggel és rizzsel!Az egyik kedvenc az alma, husi és gesztenye mellett!
A végigalváshoz gratula!
Elméletileg fél liter tejnek kellene lemenni egy nap, de Huni sem issza meg a tápszert annyiszor, hiába a vaniliás beba, de 2x azért még kap, reggelire és este és így kijön a kb fél liter meg hát ha már husit is kap, akkor a fehérje elég már neki, ne aggódj!

Meggy:megfőzve vagy nem megfőzve a turmix mindent visz, mehet a héja!
Vendég

Oh Mazsi, köszi neked is a drukkot :) még nem hívtak, elvileg ma hívnak... de sose szokták betartani amit ígérnek.

Most már tutira érzem, hogy fog lesz... olyan furán is viselkedik, de hiába tapizom, nem érzek semmit... de lehet h holnap... a hintát se élvezi úgy úgyhogy tuti :)

Kaja: tegnap anyum pont ezt javasolta, hogy adjak 10 óraira gyümit ebédre ebédet és ugye az uzsi már uzsi... és akkor majd átalussza az éjszakát, de a fél évet még megvárom így a szopikkal és utána kezdem a 10 órait és utána az ebédet... hál istennek, hiába kell óránként kelnem hozzá, bírom... remélem tejjel is futja majd, mert most alig eszik (szerintem ugye a foga miatt) és hát így csökkenésnek indult... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Csajok, köszi a drukkot, a törlesztő lecsökkent! 37-ről 21500-ra :) királyság!!!!!!!!! inkább fizetem így ugyan úgy 10 évig ezt a jó kamatú hitelt, mint rövidebb ideig... :)
tesó project első lépés kipipálva!
ráadásul ennyi csökkenésre nem is számítottam:)

Kép
Kép
Kép
konkri

Köszi csajok a segítséget!

Még lenne egy kérdésem:
Körte mikortól mehet?

Konkri,gratula a hitelcsökkenéshez!

KépKép
pocok81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: