A mai zöldségleves:
Mindennemű zöldséget amit szeretnél belerakni megpucolod, apróra vágod. Kevés olajat teszel egy nagy fazékba (ja, ti csak ketten vagytok, akkor nem kell nagyba
), erre rádobod a hagymát, sárgarépát. A hagyma jó ízt ad, ha picit átfuttatod oljaon,a répa pedig felséges színt ad így a levesnek. A répát reszelheted is, akkor sűrűbb a leves és még több színt kap a leves. Ha picit átpirult, mehet bele a többi zöldség,mondjuk karfiol,karalábé, borsó. Felengede vízzel,ízesíted, só, bors, tehetsz bele leveskockát is és hagyod főni. Én most csak percekig főzöm, hogy a zöldség ne veszítsen sokat a vitaminértékéből. De nem is kellsokáig a zöldséget főzni. És kész. Ha akarsz bele tésztát (én nem) akkor azt csak beleszórod és picit főzöd,míg megpuhul. Ennyi.
Van aki kevés rántást is tesz bele.Ettől dúsabb a leves. Ebben az esetben a hagyma és a répa pirulása után szórj egy kevés lisztet a fazékba,annyit, hogy az olajat felszívja, kevergesd picit,majd utána engedd fel vízzel.