Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Curse! Először is sok ++++ a nagyidnak.
Másodszor tényleg nem rontottatok el semmit Adélnál, nekünk mind a 2 gyerek ilyen. Gréti 1,5 éves volt, mikor lenn voltunk anyumékkal a Balcsin és azt mondta anyukám, hogy azért nem viszik el legközelebb Grétit magukkal, mert ők nem akarnak vele égni az étteremben. :wink: És Gréti olyan szinten volt hisztis, hogy anyukám állandóan azzal szekált, hogy vigyem orvoshoz, mert ez nem normális, amit művel, mert én és a tesóm állítólag nem voltunk ilyenek :roll:
Aztán most, amikor Bajni üvöltve fetreng a földön és veri a fejét a padlóba, már nem is mond semmit :lol: Reméljük, hogy ő is kinövi.

Csajok, ez az ovi hihetetlenül szuper. Nem is ovi, hanem csana, ami most idult be, így nem tolonganak a gyerekek, konkrétan a tulajdonos csajnak a 2,5 éves kislánya van és az én 2 gyerekem, erre van 2 óvonéni (illetve az egyik bácsi). Egyébként is max. 8 gyerek lehet. Van egy nagy gyönyörű kert, klassz játékok, kinn is és benn is. De ami a legfontosabb, hihetetlenül szimpatikus és aranyos az "óvónéni", és a kölkeim is nagyon-nagyon jól érzik magukat. Én szoktam (eddig 2x) elvinni őket, és apukám megy értük, de amikor én hazajövök, a kölkök le se tojnak, Gréti hulla, Bajnim meg teljesen fel van pörögve, semmi hiszti, semmi nyafogás. Úgyhogy holnap ugyan nem kell dolgoznom, de elviszem pket holnap is, és lesz egy szabad napom, amikor sehova nem kell sietnem, senkihez nem kell alkalmazkodnom és nagyon remélem, hogy lelkiismeretfurdalásom sem lesz.
Aztán kíváncsi leszek, hogy a hét végén is kitart -e a lelkesedésük, mert csütörtökön és pénteken is meló van, úgyhogy muszáj menniük.

Ancsi! Nekem van olyan Pampers-ös dobozom, nagyon szívesen neked adom. Remélem sikerül jövő pénteken, bár lehet, hogy jövő hétvégén megint jelenésem van.

KépKép
KépKép
lindicita

Zuzi :) Éljenek a bölis-ovis hírek!! :D Pannuskának ++++++++ És bár engem nem rettent a 13-a, de akk r én is bejegyzem a 20-at :wink:

Lindi :) Hogy tetszik a gyerkőknek a magánovi? és Te is maradsz Szolnokon vagy hogy lesz??

Zsan :) Enyim anyós is szokta kisfiamozni a párom, de tőle nem olyan furi, Nálatok mondjuk más a helyzet... :roll:

Ancsi :) Holnapra sok +++ Nektek az oltáshoz és egyebekhez!!

Curse :) Nagyidnak sok +++++++++++++!!! Képek nagyon szuperek!!! :D beszólós-észtosztó népségre meg rá se hederíts! (tudom, mondani könnyű...) egyébként sztem a gyerkőcök nagyon intelligensek, tudják hogy milyen környezetben mit engedhetnek meg maguknak (pl. érzi, hogy Téged feszélyez a sok "bíráló" ember és nem fogod Őkelmét "helyre tenni", míg otthon más a helyzet. Meg nyaraláskor egyébként is tökre fel vannak dobva, legalábbis Bálintnál ez volt, és sokmindenben másképp viselkedik, de látom hogy a többiek is hasonlóan megnyugtattak :D )

Rylie :) Sok +++++, mennek ám a drukkok!! Kamillának bulást!!!! Nst-n mi volt??? Segítségnek én csak páromat tudtam elviselni, és mindkétszer meg is kértük a tisztelt rokonságot, hogy tanúsítsanak önuralmat :lol: szerencsére nagyjából betartották, és még így is fárasztó volt, amikor nem... :roll: Szóval sztem nyugodtan merj nem-et mondani, most nem a rokonyok a fontosak, hanem Ti meg az új családtag!! :wink:

Rózsa :) Nagyon szépek vagytok a képen!! és szuper csajod van! :D

Johi :) Bár kicsit megkésve, de nagyon boldog szülinapot!! Isten éltessen!! :D és a nagy eseményen mi is ott leszünk :wink: Holnap jössz szülőire? :wink: :mrgreen: :lol:

Ruz :) Vizsga :( Kitartást a tanuláshoz!! Bendinek meg gratula az egyre több beszédhez!! :D

Barbi :) Neked is ++++ a tanuláshoz!! Vizsgád mikor lesz?

Bálintot meg papír szerint (írásban) is felvették az oviba, holnap megyünk szülőire, hihetetlen hogy már itt tartunk és szülőire megyek... És holnap lesz az ismerkedős délelőtt is a gyerkőknek, megpróbálunk elmenni rá, kivi vagyok, hogy tetszik Bálintnak (mondjuk neki már az is tetszik, hogy egy patak fölött kell átmenni az ovihoz és lehet vizet nézni, totál bezsong tőle :lol: )
denizsa

Zuzi :) Köszi a hiányolást, a gépem "szervízben" van, így néha a párom gépén tudok hekkerkedni este, ha megengedi és még nem ájulunk ki :roll: Estéről jut eszembe: ma nagy dolog történt, mese után lefektettük a srácokat és ők szépen elaludtak egy kis forgolódás után (hiszti meg dajka meg vízivás meg minden egyéb kifogás-fincsiség nélkül! 8) no ilyen se volt még!!) Na jó, bevallom, hogy baromira besokalltunk Lacival és engem kiküldött a szobából, hogy ő majd rendet tesz :mrgreen: de sikerült neki, nem hittem a szememnek, szóval van remény és fény az alagút végén :lol: és még a netre is maradt enerdzsim 8)
Épp tegnap futottam össze Beet-tel és mesélte Botit, sok ++++++++++ neki innen is, ezekszerint bent fogták a kórházban :( Bencusnak szerencsére kijött a foga, legalábbis a széle végig, de nagyon rághatnéka van még mindig (pl. ma megint megharapott :roll: ), de az is lehet hogy jön a következő.. Tudod: "már csak" kb. 1 év és vége a fogzásnak :wink: :mrgreen: :lol:
denizsa

Rylie,
hajrá!!! :D :D
és köszi a felajánlást :D a licithez béna vagyok, nem is értem, hogy megy, teszvesz miatt én ki nem kapcsolom a tűzfalamat, így maradt a vatera, szereztünk is ma egyet villámáron, holnap szerelik a fiúk, márcsak egy piros sisakot kell hozzá szerezni :D :D :D
anyu szerint bolondok vagyunk, mert micsoda hülyeség ez, miért nem rendes bicikli, de mi örülünk neki és szerintem Ábel is nagyon fog :D (képen látta, és nagyon bejött neki)

Ruz, Barbi,
nagy kalappal a vizsgákhoz :D

Deni,
:D éljen az apás rendteremtés :D
és rettentően izgulok: mi is holnap megyünk szülőire :D jajmilesz? D:

Johi,
gratula és köszi a meghívást, beírtam a naptárba :D

Zuz,
téged is, ott leszünk :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Curse,
++++++++++++++ nagyidnak :D
és örülj, hogy ilyen jó súlyban van a csajod :D

Kép

Kép

szrekuc

http://index.hu/kultur/singiz080610/
nekem ő nagy kedvencem

és Mályvacsigától egy "lopott" fohász mindenkinek sok szeretettel:

Adjad, hogy rövid életem minden napja nékem nevezetes és drága legyen. Adj kedvet, bátorságot és erőt, hogy minden nap valami hasznosat és jót cselekedjek, hogy ne vesszen örökségemből egyetlen nap sem. Távoztasd el tőlem a hiúságot, az ártalmas fényűzést, a mérges hízelkedést, a megvetendő zsugoriságot. Adjad, hogy nyelvem az igazságot mondja és védje, adj reménységet és alázatosságot, hogy a véghezvinni valókat végezhessem. Míg nappal vagyon, addig akarok munkálkodni, mert eljön az éj, hol senki nem dolgozhat.

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Rozsakatica!
Üdvözöllek én is közöttünk!

Curse!
Nagyikádnak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Olyan aranyos képeket tettél fel Adélról; és szerintem csini a lányod! A sajátomat is annak látom, pedig ő közel 1 kg-mal nehezebb Adélnál, miközben egyezik a testmagasságuk.

Szállodai, éttermi étkezéshez pár játékot magunkkal szoktunk vinni, és addig, amíg várakozunk az ételre, lekötjük a gyerekek figyelmét. Amikor már ehetnek, további 10 perc nyugalom biztosan garantált (feltéve, hogy előtte jól kiéheztettük őket). Többet nem is lehet elvárni tőlük. Így is egész idő alatt jár a kezük, lábuk, szaladgálnának, viháncolnának. Az lenne a gyanús, ha a tányérjuk fölé hajolnának, és csendben falatoznának.

Rylie!
Annak idején mi hármasban szerettünk volna családdá válni, és nem a nagymamákkal, testvérekkel, sógornőkkel együtt, bármennyire is segítőkészek voltak. Jól éreztem magam, erős voltam, a férjemmel mindent el tudtunk végezni. Nem lett volna ilyen meghitt az első időszak, ha rajtunk kívül ott van még valaki. Mindenki akceptálta a kérésünket, nem volt sértődés belőle, vagy nem mondta el senki, hogy megsértődött. A másodiknál már itt volt az édesanyám, hogy vigyázzon a nagyobbik gyerekre, amíg a kórházban vagyunk, és még egy hétig maradt. Hiába van nagyon jó kapcsolata a férjemmel is, és hiába alkalmazkodó a végletekig, nem volt olyan a hazaérkezés, és az első néhány nap, mint az első gyereknél. Most is jól éreztem magam, segítségre nem igazán volt szükségem, arra sem hogy a nagyobbikkal foglalkozzon az édesanyám, mert kifejezetten én akartam sokat együtt lenni a nagyobbal. Mindezek után – és, mert már előre felhúztad magad a baba körüli tolongáson az 52 m2-en - arra bátorítalak, hogy merj nemet mondani, ha úgy érzed, hogy jobb lenne négyesben! Kamillának sem fog hiányozni, hogy a kicsi körül akkora sürgés-forgás legyen.

zsini
zsini

Curse,
nálunk pl. van pár tiltott dolog, amiért szidás jár. tegnap dumáltam az erkélyen keresztül a szomszéddal, amíg Lencse az összes tiltott dolgot művelte, folyton csak rá kellett szólnom. direkt csinálta, mert érezte, hogy nem tudom úgy fegyelmezni, mint máskor. ilyenkor sokkal mérgesebb vagyok, mint mikor csak úgy csinálja a disznóságait.

Ryile,
miért nem tudod megmondani nekik, hogy ne jöjjenek csak pár napra? én mindenkit eltanácsoltam a fenébe, de persze férjem itt volt 2 hétig. ha nem lett volna, egy valakinek örültem volna, aki Lencsét kezeli, míg én a kicsivel dolgozom.

Katica,
előre hangoztasd, hogy nem kell senki. vagy mondd, hogy majd meglátod, hogyan boldogulsz és akkor szólsz, ha kell segítség.

Curse,
mamádnak ++++++++++++++

Barbi,
nem Győrben van az, hogy tilos behívni a dokit, mindenki csak ügyeletesnél szülhet?

Zuzi,
én jól idomítom a családot, mindenki komatállal jött. tudod, mutterék hoztak egy bazi nagy doboz kacsamájat, anyósom meg 3x küldött csirkepörköltet, mire szóltam, hogy már unom. :) utána keresztanyósom egy tepsi rakott húst, és így tovább.

Lindi,
Pampers dobozt előre is köszi, nehogy oda add valakinek! :)))
te! és mennyit kóstál egy ilyen csana? mert kellene keresnem itt a XXII-ben egy ilyet. (de nekem majd csak 1-2 hónapra kell a vizsgaidőszakban. kíváncsi leszek, hogy úgy engedik-e járni Lencsét)

Botinak sok +++ a fostikához. :(

ancsipancsi

Botinak jobbulást!!!

és mindenki másnak is, akinek épp aktuális!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Botinak és Manókának soksok ++++++++++++++++++++

Az a baj, hogy anyu túlreagálta a dolgot, sogórnőm meg elfelejtett minket megkérdezni, hogy nem-e baj, hogy ilyen "sok" időre jön :?
Nehéz ügy, mert én meg nem akarok senkit se megbántani, viszont elveszni se akarok a "tömegben" :(
Zsini: egyébként most valahogy én is úgy gondolom, hogy jó lenne nekünk csak 4-esben csak valaki főzne helyettem az jó volna :roll:

Fogzó gyerekekhez kitartást!! Kamilla meg úgy néz ki megtartja a hátsó rágókat ajándékba a tesónak vagy nemtom mi lesz, de nem akarja őket kinöveszteni :?

Szerencsére már tök jól van, úgyhogy ma el is mentünk Ringára. Ottan készült eme kép.
Szrek: bár nem találtam meg a dobolós képünket ezért ezt küldöm Ábelnek! fontolja meg, hogy kell-e a zenekarába egy helyes zongoristalány :wink:
Kép

Johi: esküt felírtam magamnak! És az már valami ha van időpontotok ;)

Deni: ovihoz grat! mi meg megkaptuk a hivatalost, hogy előjegyzésbe van a csajszi csak, és ott is a sor végén...sebaj. Majd jövőre.

Lindi: extra mini csana jó lehet ;)
és BARNINAK BOLDOG NEVENAPJÁT!!!!

Rylie
már csak 3 nap
rylie

BOTINAK gyors gyógyulást kívánunk. ++++++++++++++

Zuzi: ja én nem szeretnék olyan habos babos esküvőt, csak a külső elvárás miatt írom, hogy nem olyan lesz. Nehogy ott érjen a csalódás titeket, hogy esetleg nem megfelelően vagyok felöltözve. :-) Jöhetsz velem próbálni, se venni se kölcsönözni nem akarok olyat, de legalább röhögünk és együtt vagyunk. :-)

Lindi: de jó, hogy írod Gréti hisztisségét (mármint régebben), mert én érzem úgyhogy Fanni hisztije nem normális. Komolyan néha nagyon kikészülök tőle.

Rájli: micsoda Zongorista, nagyon édes.

Deni: ott leszek, vagy már vagyok?? :lol: ja és köszi a köszöntést., nemsokára Fanni is három lesz, ez olyan hihetetlen számomra.

Kép
Kép
johanna1975

Rylie,
Azért - legalábbis nálunk - a második gyereknél ez máshogy volt. Le tudta vinni a segítő P-t és tudott vele olvasni és a lelkét ápolni. Nyár van, akár múzeumba vagy állatkertbe is lehet vinni a nagyobbikat és addig tudsz pihenni. Meg két gyerekkel vásárolni vagy bármit nem ugyanaz, mint egy kisbabával anno.
+ M. nagyon sokszor evett és P-t kb. fürdetni és kaját előkészíteni is alig tudtam az elején. Persze ha ritkábban evett volna, v. P-t nem idegesíti az ordítás...
Bár az is igaz, hogy neked ott a férjed...
És ha csak kaját kérsz?

Curse,
Nagymamádnak gyors javulást!!
Marcikám 13 kg!!! Persze elég magas, de ekkora súlynál tök mindegy! Mini Bud Spencer, csak ugye nem szakállas. Még.

Johi,
Gratulálok az esküvőhöz előre is!!

Lindi,
Miért, Gréti kinőtte a nagyjeleneteket? Mert Peti még nem. Vagyis korszakai vannak és hetek óta annyira jó fej. De volt egy olyan időszak, hogy csak 1-2 barátnőmet látogattam meg (akiknek szintén van gyerekük, de min. 2 éves, mert alatta kezdők a kölkök és a szülők). Még anyámékhoz se mertem menni! És komolyan elgondolkoztam, hogy vmi pszichológust kell keresnem, mert 3 év fölött már állítólag foglalkoznak gyerekekkel és úgy éreztem az én gyerekemen sok mindent tanulmányozhatnának :twisted: .

Móni
Kép
Kép
monisa

Rylie,
sógornőd tudja, hogy főzésre akarod használni? azaz tud ő főzni? mert pl. én is szerettem volna a húgomat sok mindenre használni, mikor nálunk volt, de még a pelenkázást se volt hajlandó megtanulni. valójában a fotók kedvéért folyton felvette a gyereket, kitt-katt, és már le is tette. aztán küldözgette a barinőinek a kis keresztgyereke képét. anyósomék meg szöges ellentéte ennek, megjöttek, s le se sz..ták a kicsit, mentek a nagyhoz, és egy csomó ideig a kezében se fogta Adrikát. anyukádat meg megnyugtathatod, hogy 2 hét után is mehet hozzátok 2 hétre :), mert még utána is nagyon elkél a segítség.

nálunk oltást megkapta mindkét gyerek, Henike továbbra se sírt a "bogárellenűtől", Adjita meg egy icipicikét rítt, mikor nyomták a combjába.

GYEREKSZÁJ, AVAGY A TÉVÉ ROSSZ HATÁSA:
Reggel etetem Adrit, mikor Heni oda jön és ezt mondja neki:
- Jaj Adrikám, milyen jó formában vagy!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

megkérdeztem, hogy hát ezt meg honnan vette, és elmondta, hogy a tévében mondták egy néninek a reklámban.

itt dörög most az ég, zuhi lesz!

ancsipancsi

KÉRDÉS:
van valakinek otthoni kis babahintája? (kis állványon, kis üléssel)
bevált?
ancsipancsi

Ancsi!
nekünk volt, már sógornőmnek adtuk :cry: Amúgy nem használtuk, és szerintem max 1-2 hónapig jó, szóval nem éri meg. Szerintem!!!

Deni!
Bencus cici nélkül alszik el???? Hogy csináltátok?????
Milyen volt életed első szülőije? ÉS Szreknek???? Nálunk is ma volt :D

Lindi!
Tök jó, hogy bevált a csana!

Rylie!
AMúgy szerintem is tök igaz, amit a többiek írnak. Inkább akkorra hívd a rokonokat, amikor a férjed már nem tud otthon lenni. AKkor tényleg tudsz majd nekik örülni! Amúgy hogy vagy? :wink: :D

Pannusom mára be is lázasodott, éljen a 15 hós oltás :twisted: MA kétszer aludt fél órát, de összesen talán 2 órát altattam. ÉS este is annyit kínlódtam szegénykével :( Most várom a pöttyöket :twisted:

menek, férjezek egy kicsit:)

Kép
Kép
zuzmo1

Ancsi! köszi, majd ezt is küldöm neki

Szrek! Ábelnek üzenem, hogy mindenképpen vegye be ezt a dögös zongoristalányt!!! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Botinak továbbra is sok +++++++++ állítólag rota a tettes :evil:

Szrek :) Gratula a bicajhoz!! Szülőit túléltük, és Ti? :wink:

Rylie :) Kaja: erre vannak a kajakiszállítók (gastroyal, foodexpress, stb.) nekünk bevált, olyannyira, hogy majdnem 1 évig ettük a főztjüket :wink: és akkor még mindig hozhatnak a rokonok extrákat :wink: Szupi, hogy Kamilla művésznő már ilyen jól van! :D

Móni :) Mini Bud Sp. :lol: :lol:

Johi :) Sztem ne aggódj, tökéletes menyasszony leszel, akármilyen rucid is legyen! de most már komolyan kíváncsi vagyok! :mrgreen: :lol: és jó volt talizni, mégha rövid időre is! :D

Ancsi :) Gyerekszáj :lol: Gyerkőceid meg igazi hősnők!!

Zuzi :) Jaj, Pannusnak sok +++++++++++++, no meg Neked is!!! Bencus már régóta cici nélkül alszik el, he-he! (Kb. 4-5hóbapos volt, amikor már kiköpte a cicit amikor végzett és a "zenés" dajkálást választotta. Eleinte kicsit furcsálltam, aztán rájöttem vannak ennek is előnyei (pl. tudom egyszerre altatni a 2 gyereket), kivéve ha sokáig kell dajkálni, mert akkor a hátam-nyakam belefájdul :roll: ) Nektek milyen volt a szülői? Holnap süttök? :wink:

Fibi :) Merre vagy??

Curse :) Nagyid hogy van??

Zsan :) Ti hogy vagytok? Memével már minden okés?

Nekünk ma nyüzsis, de nagyon jó napunk volt :) Sikerült elmennünk délelőtt az ovi ismerkedős foglalkozására, délután meg a szülőire is, és azt hiszem tökéletesen megnyugodtam ovi-ügyben, jó kezekben lesz Bálint :D Nagyon kedves, tapasztalt, gyerekcentrikus és -szerető ovónénijei lesznek :D Bálint nagyon élvezte, nem "lógott ki" a gyerekek közül (nem lehetett látni rajta, hogy nem bölcsis) jól eljátszott velük, a végén még egy szélforgót is kaptak ajándékba a gyerkők, bár ez itthon már nem bírta a strapát :lol: Szülői kicsit hosszúra sikerült, de legalább mindent megbeszéltünk, különösen a beszoktatás hetét, hát nagyon kivi vagyok... szeptemberben kezdünk 8) Ja és alma lett a jelünk :)
denizsa

Zuzi,
milyen pöttyöket vársz? nálunk nem volt ilyesmi, csak láz és nyugtalanság.

a hinta magas volt, vagy olyan, mint egy babahordozó (babapihenő?). mert én olyan kicsit magasabbat akarok, ami állványon áll.

ancsipancsi

Zuzi,
ez az az oltás, aminél leghamarabb 3 nap múlva jelentkezhetnek a tünetek? ez bejött nálatok?
Pannusnak és mamájának sok ++++++++++++++++++++
ancsipancsi

Zuzi: nálunk sem voltak pöttyök a 15 hós oltás után (csak egy-kettő, de az mástól is lehetett, szóval nem volt kifejezett), "csak" az oltás után 8. napon láz. Másfél nap alatt lezajlott az egész, de azért én sem örültem neki. :roll:

Ancsi: Curse-nek van ilyen hintája, de abban ültetni kell, nem?

Kép
Kép
tinu

Köszi a nagyimnak küldött +-kat :) úgy néz ki, h hatnak :D Tegnap kivették a csövet és azóta is elég normális a légzése, bár még nem tudták megmondani, h meddig kell az intezíven maradni :roll: És végre volt pozitív tapasztalatom is a kórházban. Amíg bent voltam a nagyimnál, egy fiatal doki és egy nővérke elvállalta Adél felvigyázását :D Persze mindeketten haza akarták vinni, főleg a doki :lol:

Barbi,
Drukk a vizsgaidőszakhoz!!! Győri dokiban sajna nem tudok segíteni.

Zuzi,
Pannuskának ++++++++++++++++++++++!!! Nálunk voltak a végén pöttyök, sőt szerintem nálunk minden volt, amit a dokinőnk felsorolt mellékhatásként :roll:

Lindi,
De jó, h ennyire bejön a csana :) Majd írj, h maradt-e a lelkesedés :wink:

Botiknak +++++++++++++++++++++++++++++!!!

És köszi a további megnyugtató szavakat hiszti ügyben :) Most már tényleg nem aggódom a dolog miatt, max 2x is meggondolom, h elmenjünk-e ilyen helyre legközelebb :mrgreen:

Deni,
Párod rendrakása wow :D És szuper, h ennyire tetszik az ovi és h Bálint is jól érezte magát :D

Szrek,
Bicikli ügyben szerintem az a lényeg, h aki kapja az szereti és ezek szerint Ábelnek tetszik :wink:

Ancsi,
Gyerekszáj :lol: és tök jó, h a csajok ilyen jól viselték az oltást :)
Nekünk ilyen hinta van: http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... 17154.html
A tapasztalat pedig az, h nem rossz dolog. Amikor kisebb volt Adél, akkor arra jó volt, h akár abban altassam, de ha ébren volt, akkor is nagyon élvezte. Ez a hinta talán azért jobb, mert ha már a hinta részét a súlyhatár miatt nem lehet használni, akkor levehető és hintaszékként is használható. Mi most már így használjuk és így is nagyon szereti Adél. Beleül és hintázik vele. Egyébként nem ül benne teljesen vmennyire döntött a támlája, olyasmi mint a bébi (kagyló) ülések. Mi kb. 2 hósan kezdtük el használni.

Zsanci,
Ti hogy vagytok? nem írsz magatokról!

Rylie,
Tüneményes a zongoristacsajod :D És szuper, h már jól van :D

Móni,
Na pont pl. Marci miatt gondoltam azt, h Adél abszolút normál súlyban van :) Egyébként nem zavar, h ilyen husi, sőt, csak hát fura volt látni a többi gyerkőcöt Adélhoz képest. Olyan soványnak tűntek mellette :lol:

Egyébként sajnos úgy néz ki, h elkaptunk vmi nyavalyát, szerintem még ott debrecenben, csak most jött ki a csajon illetve tegnap :( Akkor vált gyanússá a dolog, amikor hiszti közben elkezdett hörögni, semmi mást nem láttam rajta. De annyira megijedtem, h elvittem a dokihoz. Azt mondta vmi vírusos vacak, tényleg hörög és piros a torka. Az éjszaka nagyon kaka volt, alig aludtunk, szegénykém egész végig köhögött :( Az orrát is szívni kellett :(

Kép Kép
curse

Adélnak, Pannusnak jobbulást, no meg mindenkinek, akire ráfér.

Mi megvagyunk, semmi extra.
most nem tudok irni, de szivesen teszem, ha lesz egy kis időm.

sziasztok.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

HINTA:
http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... &cikk=BE01

ilyet néztem ki: http://home2.unas.hu/ordered/6757/shop_ ... tpic_2.jpg

ennél 25 kiló a súlykorlát, kb. 43 cm-re van a földtől, így azért gondoltam megvenni, mert most még Lencse is tudná használni. (s majd Adrika, mikor már ül, azaz icipicivel korábban én már L-t is beültettem) de lehet, hogy ez hiú ábránd, hiába 25 kg a súlykorlát (Lencse 16 kilós/102cm), ilyen nagy Lencseszerű gyerek már nem ülhet ilyesmibe. franc tudja. :(

ancsipancsi

Curse: szuper, hogy nagyid jobban van!!
Adélnak meg jobbulást!!+++

Botinak is mennek a ++++++++++++++ és Manókának is, mert ha jól tudom, akkor a Lászlóba is kempingszéken kő ücsörögni a gyerek mellett :x :cry:

Deni: de jól hangzik ez az ovi téma!! Irigy is vagyok egy csöppet :)

Zuz: nálunk a 15 hós és a 18 hós oltás is kiütötte Kamillát, előtte egyik oltástól se volt semmi baja :roll:

Ancsi: sogórnőm tud főzni, de valahogy én úgy vagyok vele, hogy nem szeretem ha más matat a konyhában :roll: úgyhogy igyekszem én megcsinálni amit akarok és végső esetben hagyom őt érvényesülni :) ellenben igy most egy fővel többre kell főznőm, illetve valahogy bennem van, hogy ő azért csak "vendég" nálunk szal nem tehetem meg azt, hogy nem teszek elé semmi kaját :?

Móni: igen én is erre bazírozok, hogy majd ha kint lesz a pici, akkor legalább leviszi majd valaki mindig Kamillát a játszóra vagy erre-arra. Apjuk az első pár napban úgy is a papírok után fog rohangálni :?

Hiszti: ma produkálta gyermekem élete első nyilvános igazi hisztijét!! Ma egész nap tiszta zizi votl és nyafis, de aztán nem akart a játszóról hazajönni és szépen földhözverte magát, kúszott a járdán a koszba, üvöltött mint a sakál, taknya-nyála egybefolyt -szal ahogy azt kell! Remélem ez innentől kezdve nem egy mindennapos dolog lesz, mert erősen elgondolkotam, hogy két gyermek esetében hogy fogom ezt lekezelni ? :roll: Most egész jól bírtam cérnával, annyira meglepődtem 8)

Zuz: amúgy jól vagyok. Még mindig nem érzek semmit ( a szokásos belső nyomakodáson, szúrkáláson stb)- brühühühüüüüüü és persze jönnek a barátok a jó tanáccsal, hogy szexeljünk! De hogy a rákba, amikor Kamilla ugye velünk alszik (én nem tudok mellette) a másik szobában meg a sogórnőm???? :?
Szóval ha van valakinek más épkézláb szülésbeindító módszere ossza meg velem!!! Szedjek valami homeobogyód vagy mi??

És a guta meg fog ütni, ha pl 1 héttel túlhordom a gyerkőt, mert akkor holnap simán lemehetnék államvizsgázni...de fosok a hosszú úttól :( ha nem Pécsen lenne a vizsga akkor simán elmennék, de igy....
rylie

és az szerintetek mennyire vicces, hogy holnap van az államvizsgánk és én spec még mindig nem tudom, hogy hanyasra értékelte a gyík a szakdolimat???? :evil:

R
rylie

Ancsi :) Nekem tetszik a hinta :)

Curse :) Adélnak bulást és sok +++++++++++!! Szuper, hogy Nagyid már jobban van!! :D :D Most nálunk is folyik egy kicsit a srácok nózija, remélem nem az oviból hoztunk haza vmit, bár felkészítettek rá lelkileg, hogy az eddig többnyire egészséges gyerkőim többet lesznek betegek, na de már most?! :roll:

Rylie :) Főzés: nem úgy kell ám, hogy Nálatok főzzenek, hanem hozzák otthonról a rokonyok a kaját!!! :wink: Szakdoli: sztem nem vicces inkább ironikus :roll: Hiszti :evil: ma nekünk is hisztis napunk volt, de szerencsére nem ennyire... És mennek a drukkhegyek!!! Beindító bogyót nem ismerek (max. felkészítőről ír a könyv is), marad a bábakoktél, de ezzel még várj sztem (de lehet hogy egy pécsi út meghozná a gyümölcsét :mrgreen: de gondolom nem útközben szeretnél szülni :lol: ) Ugye írsz sms-t, ha történik vmi??? :wink:

Zuzi :) Pannus hogy van??

Ríd is nagyon eltűnt... :(

Szombaton lesz börze az FMH-ban, jön esetleg vki?
denizsa

holnap vki börsi mekiben kávé DÉLELŐTT?
ha nem, itthon fogok dolgozni, és azt senkinek sem ajánlom... :lol:

nagyon eltűnt MINDENKI! 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Rylie,
hajrá! :D
és Ábelnek is tetszik a kislány a zongoránál ;) :D
sógornő mindig otthon van? ;) pl elmehetne Kamillával este sétálni :D :lol:

Ma kipróbáltuk a laufradot, még nem rázódott bele :D de tetszik neki
Kép

Kép

Kép

szrekuc

nálunk évzáró volt. sajna a délelőtti kv így elmarad:( de máskor szívesen:)
hogy vagytok csajok.. tényleg olyan csend van itt...

Kép

Kép
rozsakatica

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantottam; főként Rylie miatt.

Mázsaszám áll a cseresznye, és a ribizli a konyhában. A szomszédok hozták, nekem pedig be kell főznöm, mert már a fagyasztóba sem fér. Soha életemben nem készítettem még egyetlen üveg lekvárt, vagy befőttet sem. Nagyon fogom sajnálni, ha pár nap, hét elteltével kiderül, hogy nem sikerült. Gyanúsan egyszerű ugyanis a recept.

Üdv!
zsini
zsini

http://index.hu/politika/belfold/lombikharc06/
és az a jó, hogy a Cirist a babanet is reklámozza

Kép

Kép

szrekuc

Hát emberek az ideg szétvet: simán lemehettem volna államvizsgázni, mert még mindig SEMMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igazándiból magamra vagyok mérges, mert valahol éreztem én, hogy nem lesz semmi, de másfelől meg nagyon fostam annak az esélyétől, hogy mi van ha MÉGIS és sem Pakson, sem Dunaújban de még a dinnyeföldeken se szerettem volna szülni :roll: nekem a jó kis megszokott Szent Imre nyújtja a biztonságérzetet :roll:
és most hívott az egyik csoptársam, hogy mennyire egyszerű volt az egész, ráadásul sorba rakták nekik a tételeket, szal..
úgyhogy itten sírok magamban :cry: és a legborzasztóbb az, hogy olyan jó lett volna a közös taláros diplomaosztón elpoénkodni a többiekkel és most ezt is buktam brühühühüüü

Deni: persze, hogy írok sms-t! Éjjel is írhatok?? 8)
főzés: igen de sogórnőm pécsi, szal azért mégse rohangálhat nap mint nap fel-alá Pécs-Pest között 8)

Szrek: de menő Ábel a bringán!!!! Ő sem esik el vele ugye?

Zsini: nyami ribizliiiii !!
Én szerdán vettem a piacon egy kiló cserkót és akartam egy pár szemet tenni a gyümilevesbe erre a kilóból kb 5 szem volt jó a többi kukacos volt :twisted: :twisted: és belegondolok, hogy ettem belőle sőt még Kamilla is evett belőle ááá hányós szmájli!

Zsan: én mentem volna kv-zni, csak nincs autóm :cry:
Képzeld bezárt a Capri Pécsett!! :o

És tényleg mindenki nyaral vagy mi???????????? :roll:

Rylie
akinek elvileg ma kéne szülnie :roll:
rylie

Rylie,
de mégy is az államvizsgára? :shock:
Lencse ugyanígy szokott hisztizni! többször elmondtuk, hogy így nem lesz többé játszó, talán kicsit hat rá.

BEFŐTT, LEKVÁR:
Zsini,
két módon szoktam befőttet készíteni, s akkor nem romlik meg.
1: jól megmosom a gyümit, belegyömösz az üvegbe, s felfőzni (forralni) neki egy cukros (esetleg kicsit fahéjas), vagy édesítőszeres vizet, amivel azon forrajában le is kell önteni. Cseresznyével pl. nem szabad tele tenni az üveget, mert az is levet ereszt és kifut később. Na, mikor így elöntötted a forró vízzel, egyetlen késhegynyi Na benzoátot szórj a tetejére (szerintem ez még ki is hagyható), azonnét tekerd rá a födőt, és tedd be mikróba, s közben figyeld, hogy jönnek-e fel apró gyöngyöző izék. Amikor jön felfelé, kész a dunsztolás, be a paplan alá és egy napig hagyd ott.
2: a mikró helyett állítsd forró vizes fazékba, addig forrald a vizet, amíg nem gyöngyözik a befőttön a lé, s ugyanúgy tedd paplanba.

a lekvárt meg úgy szoktam, hogy egyszerűen sok cukorral felfőzöm (vagy édesítővel) és beleszedem gyorsan a befőttes üvegbe, tetejére 1 késhegynyi Na benzoát, gyorsan rá a tekerentyű, és most figyelj: állítom feje tetejére az üveget, s úgy hagyom 1-2 órát. később visszafordítom és paplanba teszem. soha még egy se romlott meg így, de fontos, hogy az üveg jól zárjon.

ha érdekel, a savanyút is leírom.

ancsipancsi

ja, és befőttek vizébe lehet forralni egy kis citromsavat is, ami szépen világosan tartja pl. a körtét, s az íze is a lének finomabb!
ancsipancsi

Rylie,
szerintem ne gondolkozz ezen, jó döntést hoztál, mert fontosabb a baba meg a te egészséged, mint a családi legendárium olyas történetekkel való gazdagítása, hogy az államvizsgán az elnök segítette világra a tesót vagy esetleg Mari néni a dinnyeföldön vagy apa vezetés közben ;)
Laufrad - Egyszer elesett vele, kb álltában :lol: még nem annyira érzett rá az ízére; Kamilla egyből tudta jól hajtani és ment, mint a villám?

Ancsi, Zsini,
én Na-benzoát mentes recipéket keresek befőzéshez, esetleg olyat tudtok?

Kép

Kép

szrekuc

[quote="szrekuc"]A írta:szrekucncsi, Zsini,
én Na-benzoát mentes recipéket keresek befőzéshez, esetleg olyat tudtok?

Szrek,
volt, hogy egy évben teljesen kifeledtem a cseresznyéből és a lekvárból az Na benzoátot és úgy is sikerült. a lényeg a cserkónál a dunsztolás (gyöngyöztetés), a lekvárnál a fejre állítás. savanyút még nem tettem el Na benzoát nélkül. (szalicil se jobb)

Kifejlesztettem egy diétás túrós sütit :), excelben már értékeket is számoltam hozzá. Ha érdekel vkit, beírom. (de nincs tésztája, az egész tkp túróból áll majdnem)

ancsipancsi

Ancsi,
engem érdekel (akupunktúrás izével most fogytam 10kilót, de még kell 10, itt szenvedek, mert éééééhes vagyok :) és van lent fincsi meggyes süti én meg nem ehetek)

Kép

Kép

szrekuc

sziasztok,
mi élünk, csak éljen a Balcsi 8) ,s nincs gép sem.
nem olvastam vissza, de amint látom Rylie-gyerek még nincs...Én nagyon drukkolok Neked Rylie!!!!!

Mindenkinek csókok,
Ésésés Ati persze ül már szépen 8) 6.foga jön, Eszternek meg a 20.!!!

És tegnap óta telek tulajok vagyunk, hamarosan éptkezés indul.
Szóval sirály minden 8)

Kép
Kép
szelloke

oh, Macs,
gratu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Minden szépet :-D

Lindi,
mai sms-em megkaptad???

Kép
Kép
szelloke

Ancsi: diétás süti-reci ide is jöhet. Nekem abba kell hagyni sajnos a fogyizást.
AMúgy Szrek, a meggyes süti nem hízlal, mert gyümölcsös. Legalábbis nekem ez a vezérelvem. :mrgreen: Mióta megindult a gyümiszezon, non-stopi gyümis sütiket csinálok.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
indul a ketteske projekt? ;) :D

Kép

Kép

szrekuc

Szrek: igen, igen. :)

Kép
Kép
tinu

Szrek :) Hű, Ábel nagyon vagyány a bicóval!! :D -10 kiló? wow!! gratula!!

Rylie :) Igen, írhatsz éjjel-nappal!! (de lehet hogy csak reggel fogom elolvasni :mrgreen: ) és bocsi, nem tudtam, hogy sógornőd pécsi, így télleg nem tud csak úgy rohangálni... Cseresznyével én is így jártam, vettem fél kiló kukacot :lol: Még szülhetsz ma: van egy pár óra még a napból :wink: drukkhegyek mennek++++++++++

Ancsi :) Túrós engem is érdekelne :wink:

Tinu :) Hajrá!! :wink: :D :D

Szellő :) Éljenek a szuper hírek! fogakhoz gratula! :D

Végül egy jó hír: Botiékat ma kiengedték a kórházból :D
denizsa

Sziasztok!
Csak idejutottam én is... Nemtom mi történt velünk, nemrég még volt egy csomó szabadfelhasználású időm, mostanában meg... Talán az,h mostanában sokat melóztam esténként, de most végre elfogyott a fordítani való. (Úh neki kell állnom a szakdogáimnek, mert sosem lesz belőlük semmi...)
És B leszokott a délutáni alvásról, így többnyire kint vagyunk inkább. (Délelőtt alszik 1,5-2 órát, ezt igyekszem naggyon hasznosan tölteni,h du.ne kelljen m ár házimunkázni, csak gyerekezni.)
Ma volt az ovis évzáró, amit kicsit beárnyákolt, h az egyik ónénit átteszik egy m ásik csoportba. Az én lányom mind2 ónénit szereti, de sok kislány inkább őt, és a szülők is teljesen ki voltak akadva, vacak volt a hangulat. A végén Pt alig lehetett elhozni az oviból, és megkérdezte,h ha nyáron nem leszünk sztendrén, akkor majd ugye mehet oviba. Eszembe jutott,h tavaly ilyenkor mennyre aggódtam, meg odavoltam,h ovis lesz a gyerekem...és most itt tartunk. :) Ez nagy mázli! És bevallom, nekem is fog hiányozni az ovi, mert m ostanában néha nehéz nekem összehangolnom a 2 gyerekem igényeit, és most 2,5 hónapig sokat leszünk 3man (tavaly még minden más volt, mert B olyan picike volt.) Meg olyan jó kis daily routint adott az ovi, most építhetek föl egy újat. Viszont szuper lesz, amikor sztendrén leszünk (leszmítva az enyhe kényelmetlenségeit a viskónknak), meg megyün ka Balcsira is (messzebbre nem, innen is föl kell majd jönnie Apjuknak dolgozni min.1x...jó kis családi nyaralás lesz...) Valahogy nincs nyár-hangulatom (még), pedig mindig is ez volt a kedvenc időszakom.
Bről: kb 4 Pvel ér föl... Ma megevett egy darabot az oviban a padból... Mindenhova fölmászik...csoda,h még nem esett sehonnan igazán nagyot (bár résen vagyok). Pár napja már a rácsoságyból is kimászik (küldjétek a mókusokat, de néha be kellett zárnom, mert önveszélyes). De a legjobb,h dumál, nagyon sok szót mond már, néha 2 is összekapcsol, énekeket tud, egész elvont dolgokat is megért, néha csak leesett állal lesek. Ilyen szavakat mond: golyó, kődök, repcsi, enni , inni (folyton eszik), néni, bácsi, labda, hííta...ja, és fölsorolja az egész tág családot, beleértve a kutyákat is (a megfelelő szűk családban elhelyezve).
És Curse, ő is produkálja magát, rendesen szerepel, és rá van kattanva a pasikra, és nem csak a családban, mert a Tesóm pasijával is elment kézenfogva sétálni, pedig őt utoljára kb fél éve láthatta és össz.2 szót tud magyarul kb.
P: egyik napról a másikra abbahagyta a firkálást, és azóta embereket, virágokat, fákat, napot és esőt (felhőkkel meg pocsolyával) rajzol. Nem tudtam,h ez így pikk-pakk kezdődik. És ma volt utoljára kiscsoportos, hamarosan középsős lesz, és nem ő lesz az egyik legkisebb a csoportban. Ez egyelőre elképzelhetetlen nekem, majdnem annyira, mint 1 éve az,h ovis lett...
Hát, kb ez van velünk, bocs,h kicsit hosszú lett.

Votiv már teljesen eltűnt innen?? De miért? Biztos van oka,h nem ír... Sajnálom!!

Curse, Nagyidnak soksok++++++++++!!!!!

Minden betegnek és vizsgázónak is rengeteg ++++++++++++++++!!!!!

Leendő meg újdonsült kis ovisoknak örülök!! (Bálint, Lindi-gyerkők) Remélem nektek is olyan jól alakul majd az ovi-dolog, mint nekünk.

Johi, jajj de izgi ez az esküvő! :) Sztem mindegy,h fehér/színes/akármilyen lesz a ruha, lényeg,h széééép leszel benne!! (Nekem ekrü színű volt, húú, de szép volt, sokat vacilláltam,h hófehér legyen-e, de aaannyira szép volt az a ruha...húú, soha többé nem lesz rajtam olyan, brühühűűű!)

Bringázó Ábel és zongorázó Kamilla éééédesek!

Szrek, nyugi kellegy kis idő, amíg Ábel ráérez a brigázásra, ill az egyensúlyozásra, Pnél is így volt! -10kg wáó, klassz vagy!!!

Zuzi, komatál sztem is nagyon jó szokás! Főleg, ha hozzák, és nem maradnak mellette sokáig...
És én is utáltam, amikor Anyós beköltözött a konyhámba (azonnal rástartolt, amint bevonultam a kórházba). Első gyereknél 3 hónap után már k önyörögtünk a családnak,h ne hozzanak már kaját, boldogulunk (az elején még nagyon jól jött), a másodiknál már nem voltak ennyire lelkesek, akkor 1-2 hétig tartott a kajahordás (pedig akkor nagyobb szükség lett volna rá,h Pnek legyen időben rendes kajája).
Séta: P egy darabig nem volt hajlandó engem egyedül hagyni Bvel, úh hiába jöttek őt sétáltatni, az esetek 90%ában nem akart lemenni. (Aztán volt,h inkább Bre vigyáztak és én mentem vele, de itt klappolnia kellett a dolognak az igény szerinti szopival, ami nem volt egyszerű).

Na, eldugulok, nem muszáj nekem azonnal behoznom a lemaradásomat... :)
rídonli#

sziasztok,
holnap 4-től Kolompos koncert lesz a gyerekszigeten.
Jön valaki????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
mi igen :D

Kép

Kép

szrekuc

Bencustól ma igazán csodás ajándékot kaptam: sikkangatott nekem, hogy nézzek oda, aztán elengedte a széket amiben addig kapaszkodott, kinyújtotta felém a két kezét és megtette első önálló lépéseit!! :D :D aaaannyira örültem neki és jól esett, hogy így nekem "címezte" a mutatványt :D :D

Ríd :) Jó, hogy írtál! :D Szakdolikhoz ++++! Lányaidnak gratula, nagyon ügyesek!!! :D :D (Bencus is ilyen fölmászós, én is be vagyok tojva rendesen, nyomul mint egy kis Rambo :roll: ) Mikor mentek Szentendrére? Ha jól értem, sokáig maradtok? gyerkők bizti élvezni fogják :wink:

Zsan, Szrek :) Jó bulizást holnap a koncerten!
denizsa

csak egy gyors infó: még mindig együtt vagyunk 8)

valaki tud Guttman Orsi elérhetőséget????? Ismerősnek kéne!

holnap majd visszaolvasok
Rylie
rylie

még mindig tart a vizsgaidőszak, de ezt megosztom veletek: Angi leszokott a ciciről!!! ÖNKÉNT!!! :lol: :lol: :lol: ami csudijó gyenge anyai szívemnek. már jó ideje csak a déli elalvásos és egy du cici volt. pár hete már úgy láttam, hogy simán elhagyhatjuk a délutánit is. bejött 8) . ezután úgy döntöttem, hogy ráhagyom (bár eléggé fájt már). 4 nappal ezelőtt esett meg hogy nem kérte. tegnap kérte csak (3.nap), de akkor csak annyit mondtam: "már nem", s simán átlépett a problémán :lol: .
igazándiból kb a szülinapja körül történt még egy nagyon fontos történet. a barátnője ment haza, s kérdezte hova megy. mondtam megy haza vacsorázni, fürdeni és aludni. ő lelkesen kiegészítette a mi rendszerünkkel: és cicizni. mondtam neeeeeeeeeem ő már rég nem cicizik. nézett rám nagy szemekkel, s villámgyorsan összeállítottam egy listát azokból az ismerőseiből akik nem ciciznek. naponta 20x-30x elmondatta velem. szóval a szocializálódás és a barátnője is nagy segítségünkre volt :lol: .

ja és hogy még überelje a "nagylányságát" tegnap belepisilt és belekakilt a bilibe, majd délben a nagywc-be is (szűkítő nélkül, s persze fogtam)!

Rylienak drukkok mennek ezerrel.

remélem 20.ai buli összejön. Zuzi! az első Szívek Szállodája sorozatot bekészíted nekem :wink: ? légyccci!

Deni! kiütötte a szemem ezen az oldalon édi kicsifiad attrakciója. szívmelengető és gratulálok! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Sziasztok Lányok!

Látom, hogy ide is eljutott a "hírünk", volt akivel beszéltem is, és ezúton szeretném megköszönni a sok ránkgondolást, nagyon jól esett így utólag visszaolvasva is.
Leírom néhány mondatban a sztorinkat, akit nem érdekel, ugorja át.
Múlt hét pénteken este kezdődött: éppen jöttünk hazafele valahonnan, és Boti egyszer csak hányt egyet az autóban. Akkor arra gyanakodtunk, hogy pogácsát evett, ami nagyon fűszeres volt, talán azt nem bírta. Aztán mire éppen beálltunk a garázsba, jött egy iszonyú nagy trotty, és nyakig kakás lett. Feljöttünk, megfürdettük, majd újabb hasmenés. Rögtön elkezdtem adni a Smectát, de éjszaka is volt 2x hasmenése, és szombaton is többször. Közben nagyjából azért evett és ivott is elég sokat, jókedvű volt, csak éppen minden kijött belőle. A negatív csúcs vasárnap volt, legalább 10x volt hasmenése. Hétfő reggel hívtam a dokinkat, mondta, hogy hozzá ne is vigyem be, hanem ha nem múlik, és kezd a gyerek bágyadt és aluszékony lenni, vigyük egyenesen a László kórházba. Közben éppen itt volt Svájcból a barátnőm (és el is kapta, mire hétfőn este hazaért, akkorra jött ki rajta). Úgyhogy hétfőn délben a férjem kivitte a barátnőmet a reptérre, én meg közben eldöntöttem, hogy nincs mese, menni kell a H-ba. Felhívtam a Budai gyerekkórházat is, hátha ott fogadnak, de mondták, hogy ilyen esettel a Lászlóba menjünk (közben a neten olvasgattam, és horrortörténeteket találtam a Lászlóról). Abban reménykedtem, hogy megvizsgálják, mondanak valami okosat, aztán hazajöhetünk. Összepakoltam pár cuccot, Emmát útközben átadtuk anyósomnak, és mentünk a kórházba. Sajnos ott a vizsgálat után közölték, hogy annyi a folyadékvesztesége, hogy nem engedhetnek haza, infúziót kötnek be, és kb. szerdáig kell maradjunk. Kaptunk egy kétágyas szobát, de csak mi voltunk. "Természetesen" az anyukának nincs ágy, de lehet bevinni matracot, hálózsákot, és a földön alhatsz. Boti addigra már eléggé le volt gyengülve, az infúzió bekötését sem tűrte valami jól. Kedden sajnos kitépte a kezéből a branült, amiben az infúzió megy. Akkor mondták, hogy nem baj, próbáljam sokat itatni, mert ha iszik jól, nem kell visszakötni. Ivott is, gyanúsan sokat, és mindent kikakilt - vagyis víz jött belőle. Akkor gyorsan vettek tőle egy kis vért, amiből kiderült, hogy kezd felborulni a szervezetének a ph-értéke, így azonnal visszakötötték az infúziót. Úgyhogy akkor már le is tettem a szerdai hazajövetelről. Persze akkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mi a baja, csak szerda reggelre lettek meg a vizsgálatok eredményei, és derült ki, hogy rota vírus. Közben már első nap találkoztam egy ismerős anyukával, akivel együtt járunk tornázni a Budafitnessbe, és az ő kislányának is ugyanez volt a baja, csak ő még hányt is. A melletünk lévő szobában feküdtek. Majdnem biztos, hogy ott, a gyerekmegőrzőben szedték össze, mert ugyanaznap (szerdán) voltunk tornázni, és ugyanakkor (pénteken este) kezdődött náluk is.
Na nem akarom tovább részletezni, de a lényeg, hogy végül is pénteken délben jöhettünk csak haza. Csütörtökön kora délután zárták le teljesen az infúziót, addigra lett eléggé stabil a Boti állapota. Addig is párszor lezárták 1-2 órára, de mivel még volt hasmenése, muszáj volt visszakötni. Ja, és szerdán átköltöztettek minket ehhez az ismerős anyukához, mert kellett a szabad szoba, és mivel nekik is ugyanez a bajuk volt mint nekünk, összeraktak egy szobába.
Sajnos erre a vírusra az egyetlen gyógymód az, hogy ki kell ürüljön a szervezetből. Ezért állandóan etetni-itatni kellett a gyereket. Mondták az ápolónők, hogy adjuk fel minden elvünket, és adjunk a gyereknek chipset, ropit, bármit, amire iszik. Szerencse, hogy Boti még szopizik, így azzal is tudott valamennyi folyadékot pótolni.
Most már elég jól van Boti, ma volt az első nap, hogy jobban evett, mert eddig csak rágcsált 1-2 kekszet és ivott. Jól le van gyengülve, de a kedve nagyon jó, úgyhogy remélem hamar megerősödik. Emma végig anyósoméknál volt, hogy a férjem tudjon bejönni hozzánk esténként. Hála Istennek elég jól bírta, csak az utolsó napra borult ki egy kicsit. Nagyon örültek egymásnak Botival:-)
manoka11

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?