Új privát üzeneted érkezett!

Ancsa2727: próbálj megnyugodni, én most töltöm be pénteken a 23.hetet (most vagyok 22 hét 6 napos), de igazából naponta én is csak egy hete érzem kb. Ez függhet attól is, hogy hol van a méhlepény, milyen vastag a hasfalad, stb. Mellesleg -bár ezt csak én gondolom- olyan nem valószínű, hogy egy baba 2-3nap tetszhalottság után felébred, és csak akkor kezd el élni/mozogni. Biztos közben is mozog, csak nem érzed. Én példul pénteken voltam UH-n, a nőci nézte a képernyőt, és kérdezte, hogy érzem -e , ahogy rugdos a gyerek. Persze nem éreztem, viszont éreztem este, megnyugodva, más pozícióban. Szol nyugi, eljön a mozgás ideje is. Apa példul még ma sem igazán érzi, ha mozog.
A védőnő pedig valószínűleg emberileg nem alkalmas a munkájára, az amúgy is parás kismamákat nem illendő paráztatni. Az enyém példul nem is hallgat szívhangot, azt mondja, nincs is annyi tapasztalata, meg hát nem is akarja feleslegesen idegesíteni a mamát (engem). A dokid úgyis megnézi.
Egyébként a frontok miatt is lehet aktív/ kevésbé aktív a gyerek
Próbálj meg megnyugodni (persze én is paragép voltam/ vagyok :) ), vagy ha nem sikerül, menj be az aktuális körzeti nőgyógyi rendelésre egy szívhangot nézetni. Lehet, hogy az általános doki is meg tudja oldani egy sima sztetoszkóppal...
Marcsi

macianyu
 
 


Persze, megértem! És nem lehet, hogy csak nem érzed a rugdosást? Itt mindnyájan jártunk már így, beparáztunk, mert 1-2 napig nem éreztük a mozgást... Itt 1-2 hét is sokat számít, a barátnőm pont velem egyidős terhes (3 nap a különbség) és ő még egyáltalán nem érzi a mozgást.... Igaz,első baba. Lehet, hogy a lepény elöl van, vagy vastag a hasfal- vagy hülyeségeket mondok? :? :? :?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Na, Marcsi! Tök egyformát gondolunk!!! Akkor biztosan igazunk van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Andi
Kép
handrea75
 
 

 
 

:D

macianyu
 
 


macianyu

nálunk a terhestanácsadáson nem tudnak szívhangot nézni, mert az a védőnő feladata lenne külön :roll:
és nekem nem 1-2 nap mocorgásmentes, hanem 4-5 :roll:

igaz, van a hasamon felesleg, túlsúyosan kezdtem most ezt a terhességet és az is igaz, h a méhlepényem a mellső falon van, dehát azt állítja a védőnő meg a doki is, hogy ez nem befolyásolja a baba mozgásának megérzését :roll:
én már nem tudom mit gondoljak :roll:
a másik 2 babánl nem voltak ilyen gondjaim

ami pedig a figyelést illeti, én fekvésre vagyok ítélve, ami azt illeti naponta órákat töltök azzal, hogy figyelem a hasamat.
bizos ez az oka annak, hogy ennyire beparázok, mert bőven van időm ezen agyalni :roll:
meg hát a védőnöm is készségesen segít engem bégjobban megijeszteni

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa
Mikor mehetsz újra ultrahangra? A szivére mit mondtak a dokik? Ott végül minden rendben vagy megnézik majd újra? Nekem olyan fura ez az egész...látnak valamit, aztán nem járnak utána, hogy mi van... :? Én még mindig azt mondom, hogy el kellene menned egy specialistához. Főleg, ha ennyire izgulsz a mozgás miatt is.... Persze utálok beledumálni, mert semmi közöm hozzá, de mégis.... Én addig nem nyugodnék, amíg utána nem járok a dolgoknak. Persze lehet, hogy csak azért mondom, mert nekem tavaly senki nem vette észre, hogy gond van, pedig ha egy valaki egyszer azt mondta volna, hogy neki nem tetszik ez a baba, akkor tuti utánajárunk a dolognak és lehet, hogy most egy boldog anyuka lennék... :cry: Csak ezért gondolom, hogy esetleg lépnetek kellene... és komolyan mondtam, hogy bármiben segítek!

marek
 
 


marek

Jövő héten Kedden megyek vissza a genetikai ultrahangra,amit a szíve miatt írtak ki,hogy ellenőrizzék a szívét.
Azt monták,ha ez az UH sem mutatja a pici szívüregét,akkor kapok beutalót szívultrahangra.

De jövő héten már lessz a dokim,akihez járok,és vele akarom én ezt megbeszélni,mert ő lelkiismeretes orvos és nagyon rendes is.
Bízom benne hogy ő segíteni fog nekem ez ügyben is meg a baba mocorgásában is.
nagyon remélem :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Na, visszalapoztam azokra a napokra, amikor mindannyian a 18-19 hetünket nyomtuk. (nem volt az rég, de azért jócskán írtunk azóta)
Szóval egyikünk sem érzett többet annál, mint most Ancsa!!!!
Sokan például csak alhasi nyomásról beszéltek, volt aki egy-egy rúgást vélt az oldalán érezni, aztán napokig semmi...
Tényleg sokat számít 2 hét, és lehet, hogy a babád is, Ancsa nyugis, szeret napokat pihizni és lehet, hogy amikor ébren van, akkor is a hátad irányába rúgdos.
Tegnap az uh-n egyfolytában focizott a fiam, és én láttam, de nem éreztem semmit!!!! Csak láttam a kalimpálást, de semmit nem éreztem, mert befelé volt. A hasfalamhoz dönti a hátát és így szeret lenni... :D

Lapozz Te is vissza, Ancsa, talán megnyugszol kicsit! A 36.,37. oldal körül kezdődik a mi 18. hetünk, Te akkor jöttél és akkor voltál 16 hetes. Én május 16-án voltam a védőnőnél, az volt a 18. hetem, ezért tudom, hol kellett keresni. Ne tévesszenek meg a vonalzók, mert azok a mai állást mutatják mindenkinél.
Talán jobb kedved lesz, DE Marek véleményét abszolút osztom, én sem nagyon é rtem, miért nem nézi meg egy szakember AZONNAL a (bocs a kifejezésért) valamiért gyanús babákat!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!

Andi - nagyon szép vagy és Barbika is gyönyörű! Jó páros vagytok ti ketten :lol: Amúgy jó kis alakod van, nem tudom elképzelni, hogy most ne néznél ki jól fürdőruciban! :lol:

Ancsa - egyetértek Andival, a 18-19. héten még én sem éreztem ennyire intenzíven, hogy mozog a baba! Jövő hét keddig most már nyugodj meg, ott majd kiderül, hogy van-e gond a szívével! Biztos minden rendben lesz!!! Egyébként még az is lehet, hogy az, hogy te fekvésre vagy ítélve, kihat a babára is, esetleg kevésbé izgága, mint annál a kismamánál, aki egész nap jön-megy, dolgozik, mozog intenzíven!

Nyugtonmalac - én is 6-7 kg többletnél tartok :? Nem tudom, sok-e vagy kevés, de ez van. Előre is jó hétvégét, jó horgászást, kevés esőt! :D

Peva - ne foglalkozz a kérdezősködőkkel, kit érdekel, hogy mit hisznek és mikor tudták meg, hogy fiú vagy lány lesz-e a gyerekük, a lényeg, hogy te mit tudsz és mikor!!! Ha nagy a pocid, nagy a pocid és kész, más meg, akinek kicsi, nagyot akar :D
Kutyusod tündériek, ahogy fekszenek ott egymás mellett :lol: Én is nagy kutyás vagyok!!!

LKata - én sem aludtam jól, biztos a frontok miatt és nekem is zakatol a szívem, ha pl. sokat gyalogolok és azt figyeltem meg, hogy a 2 emeletet a lépcsőn nehezen teszem meg, esküszöm, kifulladok, mire felérek :roll:

Mi megvagyunk, a mai nap elég melós volt, nehezen telt el a mh-en töltött idő, aztán volt egy értekezletünk, majd mentem turizni, de jól elfáradtam, mire hazaértem, viszont ettem és aztán nagyon sokat és elég erősen rugdosott a kisasszony :lol: Szerintem a fronttal volt baja, átaludhatta (jó neki)!

Felteszek képet a rucikról és a múlt heti hasamról, várom a többi hasas képet, hogy kinek mennyit nőtt már!!!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ezeket találtam, próbáltam nem csak rózsaszínt venni, hát majdnem sikerült is :lol: Amúgy ez az összes dolog került 2700 forintomba és fél órámba! :lol: 8)



Kép Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


És íme a 20. heti hasam :lol:

Kép [img][img]%20%20[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1213296499.939.jpg[/img]

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Várjuk a pocit!!!
A fürdőrucit-témát azért én hanyagolni fogom...

Front ide - front oda, én ki is egyeznék ilyen időjárással egész nyáron :oops: .Tudom-tudom vannak nagyobb gyerekeink, akiknek strand is és nap is meg minden kell, de sztem ennyire elég, ha meleg van! Pedig nagyon nyár - párti vagyok, de én úúúúúúúúúúúgy félek a 30-35 fok melegtől, hogy nem fogjuk bírni, hogy nem kapunk levegőt, hogy vizesedni fogunk és minden...jó lenne legaláb addig hűsölni, amíg dolgozunk, nem? Nálunk még az irodában sincs légkondi :cry: :cry: :cry: mondjuk nem is szeretem, de azért mégis :?

Andi
Kép
handrea75
 
 


De jó a hasad!!!! Tök jó formás!!!! Csini vagy, nagyon!

És a rózsaszín rucik!!! Cukorfalat mind!!!! Jajj, de jó egy kislány :oops: :oops: bocs, fiam!!!! Fiú témában még nem tudok nyilatkozni....Biztos nagyon jó lesz az is!
Szóval Ildi, szupi dolgokat vettél!!! Nekem az is fura, hogy most a télre kell készülni, mert Barbi nyári baba volt. 3 hetesen már rodeóztunk az utcán!!! És akkorákat aludt, hog ymár fájt a cicim, mert tök megtelt :arrow: kész volt az ebéd :oops:
Most pedig tél lesz, lehet, hogy olyan hideg, hogy az orrunkat semlesz kedvünk kidugni :twisted: Nem baj, legalább élni fog a topic :lol: Majd karikás szemekkel ülünk a monitor előtt és döntjük magunkba a koffein mentest és a jó tanácsokat fog és alvásproblémákra :( DE JÓ LESZ!!!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Ildi!Nagyon klasz dolgokat vettél!!!Én Zsófinak rengeteg rózsszint vettem valahogy megvoltam gyözödve nekem a 2.is kislány lesz :oops: :oops: De ne hagyd ki a sok édes habos babos rucit vedd meg :wink: :wink: :wink: Csini a pocid én majd holnap rakok fel képet.

Handrea!Úgyan már azért októberbe még nem szokot olyan nagyon hideg lenni.Én már alig várom,hogy nagyokat sétájak a két gyerekkel majd a karácsonyi vásárba :lol: :lol:

Ancsa!Korházba nem tudsz uh-ra menni?Mondod,hogy 4-5napja nem érzed a mozgást és csináljanak uh.

Dalma!Nagyon helyes vagy!!!És szerintem nagyon csini!!!!

Kilók:Én nem híztam még semmit.Kicsit agódóm is de a védönő szerint azért van mert lemozgom rohanok Zsófi után hajolgatok...stb.Most pl szobatisztaságot próbáljuk 10percenként rohanunk a billire wc-re :? De attól Zsebi nagy baba vagy is tuti nagyobb lesz mint Zsófi volt :D

Energia:Nekem most néha annyi van,hogy szinte pörgök aztán leersztek mint egy lufi úgy betudok ájulni,hogy folyik a nyálam és a külvilág totál megszünik.Nektek is van ilyen?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Ildi
Tök jó cuccokat vettél! És a hasad is tök formás! Elárulnád, hogy hol van rajtad az a plussz 6-7 kg? :shock: Vagy itt mindenki magas rajtam kívül és rajtatok nem látszanak a kilók??? :? :roll: Ez nem ér!!!! :evil:
Ja, és bánatomban most tornáztam 50 percet.... De legalább jól esett. Kállai Ildikót ajánlom mindenkinek! Nem leszek tőle bombajó kismama, de legalább jól érzem magam közben!

Most megyek aludni. Jóccaka! Remélem ma is olyan pisijárat mentes alvós éjszakám lesz, mint tegnap. Vagy ne legyek telhetetlen? Örüljek, ha hetente egy ilyen van? :?
Pá... :arrow:

marek
 
 


Kata, arra gondoltam csak, hogy azért 3-4 hétig nemigen sétálgatunk, addigra meg már nov. vége lesz, esetleg már dec eleje. Csak én gondolom, hogy az már a TÉL?
Mondjuk, én nagyon utálom a telet, a hideget, biztosan ezért foglalkoztat ez a téma, de igazad van, a séta nagyon kell nekünk is és a babóknak is.
Irigyellek, hogy nem hízol semmit, én is rohanok eleget, mégis jönnek a kilók :( Mindegy, holnap megyek a védőnőhöz, majd megkapom a magamét megint.... :cry: De a babád biztosan rendesen fejlődik, emiatt nem kell parázni. Szerencsés vagy inkább!!!
Marek, csodálom az energiád! Én ma este egy pedikűrtől kimerültem :oops: Jó a fizikumom, mi?!
Ettől viszont úgy kivagyok, hogy megyek én is aludni!
Jó éjt mindenkinek!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Andi!Nekem Zsófi annyira levegő függö nem csodálom a 6-on lakunk,hogy nekem muszály lesz sétálnom talán Zsebi se bánja majd ha nem a panelba leszünk egész nap.Te mikorra vagy kiírva?Mert én 14-re de a doki szerint lehet meglesz október elején én onnan számoltam a 3hetet :oops: :oops: Na lehet,hogy nem hízom de a kezdő súlyom sokkal több volt mint Zsófinál.Kérdeztem anyumat és ő is velem 12kg hízott(zsófival én is)tesómmal 7kg de ebből a tesóm volt 4,20-sal született.De még messze az október :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Andi

köszi az infót, vissza fogok olvasni hamarosan,de most vinnem kell a lányomat orvoshoz,mert annyira fájt a hasa, h ma nem mennt iskolába.

ildi
nagyon szép, formás pocid van :lol:

nekem meg nincs is hasam :( nem tudom hol van akkor ez a baby :roll:
mondjuk jó széles csípőm van, bizti azért nem nő a hasam semmit hetek óta. :roll:

bezzeg már 7 kg-ot híztam :( mondjuk nem csoda, mert ugye nekem sokat kell feküdnöm, így nem tudom elégetni a kalóriákat :wink:


Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Jó reggelt!!!
Tudtam aludni! Remélem vége az álmatlan éjszakáknak!

Képzeljétek, eddig mindig a hasam alján éreztem a rugdosást, most meg felköltözött a köldököm fölé, mindig ott mozog a baba. Az ultrahangon még faros volt...lehet, hogy azóta megfordult? :lol: Mondjuk tudom, hogy ilyenkor még van helyük forogni, de akkor is...tök jó... :lol:

Ja, és a fodrászom megkérdezte anyukámat, hogy terhes vagyok e? Mert hogy látta ő, hogy nagy a hasam, de nem mert rákérdezni, mert félt, hogy esetleg depressziós vagyok és attól híztam... :shock: Depressziótól lehet hasra hízni...? :? Tök rosszul esett...ezzel bebizonyosodott, hogy kövér vagyok... :cry:

marek
 
 


Marek!

Dehogy bizonyosodott be!!!!!!!!!!!!!hülyeségeket beszél!:-) Ha meg azt látta, hogy nagy a hasad, és csak az nagy, akkor meg pláne nem vagy kövér. Csak az emberek ha nem egyértelmű és nem a 9.hónapban van az ember, akkor hajlamosak inkább nem is mondani semmit, nehogy mellényuljanak...Egyébként meg tök minegy mit mond a fodrász.legyen egészséges a pici is meg te is, érezd jól magad, a párod legyen elégedett veled.kb ennyi számit és nem több.Én is ezzel nyugtatom magam. :D
emmalena
 
 


Ildi...tényleg szép formás a pocid! :D Szép rucikat vettél, és tök megérte! :wink:
Nem féltek rövid ujjast venni az októberi pici babának???Már többeteknél láttam... :shock: Mert nekem azt mondták hogy inkább csak hosszú ujjas badyt vegyek :roll: Most akkor mit vegyek???

Ancsa...szerintem is be kellene menni a kórházba, hogy uh-ot csináljanak, mond el hogy csak 5 naponta érzed, pedig ő a 3. baba :roll: Remélem megnyugtatnak! Drukkolok!

Én is tök rosszul voltam tegnap, szó szerint fájt a hasam, még görcseim is voltak, nagyon féltem! :cry: Apu be akart vinni a kórházba, de aztán jobb lett.
Remélem a méhszáj nem nyílt meg! :roll: :( Jövő héten már lesz dokim! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Marek!
Fel tudnád tölteni valahova a Kállai Ildikós CD-t, hogy le lehessen onnan tölteni. Sehol nem találjuk így ingyé' :)
A fodrász miatt meg ne izgulj, rajtam is csak ruha nélkül látszik kétséget kizáróan, hogy babát várunk- persze így mindössze két főre (kedvesem meg én) korlátozódik a titok tudójának száma...; a fodrásztól szerintem tapintatos volt, hogy nem rontott rád a kérdéssel, pláne, ha tudta az előzményeket. Legközelebb biztos gratulál is majd. :D
M.

macianyu
 
 


Sziasztok!

Végre péntek...igaz mától hétfőig férj nélkül leszek, igyhát alszom majd a javából...meg az unalomtól is.. de legalább pihenek jó sokat.

Pont ezt akartam én is irni mint LKata..mert én (mivel első baba) nagyon nem vagyok tisztába miket vegyek..ugye tél lesz, sok vastag ruci kell? vagy inkább legalól rovid, mert ráadjuk majd a vastagot? ha fázik még vastagabbat?

honnan tudom majd ha fázik vagy melege van?

Nekem 18 héten éreztem először a kimondott mozgást, mára 20 het 5 nap, mindennap keményen rugdos..még néha megdöbbenek akkorát, mi lesz az utloso honaptájt, kirugja az oldalam? :roll:

Ildi nagyon ugyes pocid van...en is kell már képet csináljak, de egyedül nem olyan könnyű?? nincs kit odarakjak :(

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Marek, most már tuti vagyok benne, hogy önértékelési problémáid vannak :lol: :lol: :lol:
Túl sok képet eddig nem villantottál magadról, de azok alapján, amiket láttam, nagyon rendben lehetsz. Miért gyűröd magad ilyen hülyeségeken? Hogy mit mond egy okos fodrász :twisted: már bocsánat, de ekkora ostobaságot rég hallottam.
Egyébként is tök természetes és velem naponta megesik, hogy megjegyzik, Andrea, maga milyen jóóóóól nézki!!! Magyarul mennyit hízott...mert a fejem, mint egy hörcsögé....
És persze, hogy ezt mondja, mert hát én vagyok a lány, ki csak derékig látszik - ülök az íróasztalomnál.
Még mindig ez a jobb, mintha híztunk volna, és megkérdeznék, mikorra várjuk a kicsit :oops: :oops: :oops: az a nagy ciki!!!

Öltöztetésről nekem az a véleményem, hogy a réteges a jobb. Tehát jók a rövid ujjúk is, csak ugye több mindent kell fölé húzni. Sztem ezzel nincs gond. Azt szokták mondani, hgy mindig 1 réteggel többet kell a babára adni, mint amit te felvennél.

Andi
Kép
handrea75
 
 


Dalma!

Onnan tudod, hogy fázik-e a baba, hogy megnézed a tarkóját.Ha az meleg, akkor nem fázik, ha hüvös, akkor igen. A babáknál másként van, ha meleg a keze, az még nem azt jelenti, hogy nem fázik, és ha hideg, akkor egyáltalán nem biztos, hogy fázik. Ábelnél ez szépen működött, sosem volt az öltöztetés gond.:-)
emmalena
 
 


Úgy elbizonytalanodtam, megkérdeztem az unokatesóm, aki szülésznő és 3 gyerek annya....hogy milyen bady jó őszre , télre???
Azt mondta, hogy ő a hosszú ujjast szereti, mert az ő kicsijei mindíg fázósak voltak, így bennt a lakásban 21-22 fokban mindíg kell a hosszú ujjas bady, és lehet rá venni rövid ujjas rugit, de valamikor a rugi is hosszúujjas volt!Ja, és fontos hogy az alsó ruházat minden esetben 100% pamut! De ezt szeintem tudjuk! :wink:
:lol: Ő nem tudta az őszi babánál kihasználni a rövid ujjút!
Kinntre meg, valóban egy réteggel több kell, ahogy Andi is írta. :wink:
Ha babakocsiban van akkor meg plusz meleg takaró,vagy bundazsák. Télen meg legtöbbször kötött vagy termó kabátka is volt rajta, és 2 sapi....
Ő a harisnyát nem szerette, mert utálták a kicsik, de érdemes venni, mert ha szeret öltözködni a baba, akkor praktikus a rugi, kisnaci alá....
De a tarkóját kell megnézni azt mondja, mert a keze sok babának mindíg hideg :lol:
Éjjel meg ne legyen több mint 20 fok :!:

Remélem nem tüntem okoskának, csak én se tudtam azért kérdeztem meg szakavatott embert! :wink: :lol:

puszi nektek!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Na, Emmalena megelőzött " tarkóügyileg"! Akkor most már mindent tudunk......majd belejövünk...nemigaz??? :wink: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Mh-ről jelentkezek. Holnap megyünk megvenni a kiságyat, juhé, tök jó árban van, 29500 és kombi. ( itt van: http://babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=13 - szerintetek?) Amúgy láblógatós hétvégét tervezek szokás szerint :lol:

Köszi a dícséretet csajok, bár én nem érzem jónak magam, a hasam jó kerek már, azt mondják, igazi lányos has :lol:
A rucikák tényleg cukik, jó vétel volt, de több ilyen bodyt nem is veszek, mert ezek ugye rövid ujjúak és októberben már csak otthon lehet hordani a hosszú alá.

Amúgy én is szeretnék majd mászkálni, sétálni a babával, csak a telet én is utálom, mint ahogy te Andi, viszont hetekig a lakásban az elég gázosan hangzik. :?

Marek - a plusz kiló mindenhol van, arc, kar, mell, derék, fenék, comb és sajna sejhaj :? De persze így a képen nem látszik igazán, de összességében mindenhová ment fel, én amúgy elég vékony voltam a terhesség előtt. A fodrász vak!!! :shock: A múltkori képeken teljesen kivehető volt, hogy az a hasadon nem háj, hanem a bébi, úgyhogy nyugi!!!

Ancsa - igen, ha fekszik az ember, jönnek rá a kilók, szerintem én is akkor híztam főleg, amikor egy hónapig otthon kellett feküdnöm és nem jártam melózni! Hogy van a baba? Rugdosás?

LKata - na pont ezt írtam feljebb, most látom, hogy rákérdeztél a rövid ujjúra. Nekem kolléganőm mondta, hogy pólók helyett jobb a body, mert az nem csúszik fel, tartja a pelenkát és rá lehet még rakni hosszú ujjú kis kardigánt vagy ilyesmit, sőt, erre akár a hosszú ujjú rugit is, persze attól is függ, hogy a lakásban mennyire van meleg (nálunk eléggé) és hogy épp valahová viszed-e, szerintem nem árt, ha mindenből van valamennyi, de én sem veszek már többet, majd a hosszú ujjúakat!
Mitől fájhatott a hasad?? :shock:

Dalma - nálunk párom fotóz, szereti ezt csinálni, csinált a sz.gépen egy babaprojekt mappát, abba gyűjtjük :lol:

Megyek ebédelni,

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!

szerintem tök jó az ágy.mi is hasonlót vettünk, mi is használtan, és nem sokkal drágábban, de ahhoz volt polc is.szóval tök rendben van...Ügyesek vagytok:-)kicsit irigykedem ám, ugy vásárolnék én is, de tényleg minden megvan...:-(
emmalena
 
 


bocsi, csak mi használtan te nem.Nem kell oda az az "is":-)
emmalena
 
 


Kata

Jövő héten keddre van kiírva nekem az Uh, akkor megyek.

Ildi
Valóban jönnek rám a kilók rendesen így fekve, Pedig nem eszek többet,mint terhesség elött :wink: csak gyümölcsöt eszem többet :wink:

Képzeljétek, tegnap este néztem egy tök jó katasztrófa filmet,apa, meg hogy egy kicsit megnyugtasson, hozzám bújt édesen a kezét pedig a pocimra tette és beszélt a kisamóval odabennt.
Váltig állítja apa, hogy érezte többször is a picurit mocorogni, csak nagyon gyengéden. :lol:
Csak az a baj, hogy én ebből nem éreztem semmit sem :wink:
Szerintetek létezik ez, hogy ő érezte a picurt a kezével, h mocorog én meg nem éreztem semmit sem ?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Önértékelési probléma??? :lol: :lol: :lol: Lehet... :roll: Nem baj, majd kinövöm... :lol:

Ildi
Tök jó ez az ágy. Én is ilyet akartam tavaly, csak nem találtunk sehol ennyiért. Na mindegy. Az is jó lesz, amit megvettünk...

Macianyu
Majd megkérdezem a férjem a cd-ről, mert én hülye vagyok hozzá. De felraktam hétvégén egy linket. Mi onnan töltöttük le vasárnap. Két óra alatt lenn volt és ingyenes! Nektek onnan nem sikerült? Szerintem próbáld meg, ha nem megy, akkor ugrasztom a férjem és valahogy megoldjuk. Ha másképp nem, akkor kiírjuk cd-re és megy postán...

Vettem ma egy csomó gyümölcsöt! Jó délutánom lesz asszem, csak nehogy megint túlzásba vigyem... :lol:

marek
 
 


ancsa!

igen, létezik.nálunk is előfordult, hogy a férjem fogta a pocakom, és felkiáltott, hogy mozog, mozog!én meg nem éreztem.Szóval, nyugi, tuti mozgott a baba nálatok is!
emmalena
 
 


Ancsa
A férjem is szokott mozgást érezni akkor, amikor én nem... szerintem bélmozgást :roll: :lol: Szerintem nekem is érezni kellene, ha ő érzi.... :roll: Vagy ez hülyeség? :? :roll: :oops:

marek
 
 


Friss pocis kép: Kép Kép Többiek is rakjatok képet!!!!

Marek!Ne butáskodj már nem vagy kövér!!!Érthető ha sokan félve kérdeznek rá,hogy babát vársz-e.tök csini vagy és legyen már önbizalmad.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


emmalena

akkor lehet, hogy mégiscsak igazat mondott :lol: tudod,attól féltem, h esetleg csak engem akar nyugtatgatni és azért mondja :roll:

de a multkor a védőnő is,amikor a szívhangot kereste, ő is azt mondta, hogy odébbmennt a baby és mocorgott, de én meg akkor sem éreztem belőle semmit :roll:
meg is lepődött rajta, h nem éreztem belőle semmit :roll:

Kata
nagyon jók ezek a pocis képek :lol:
nekem meg semmi hasam sincs,max akkora, mint amikor valaki jól belakott :wink: igaz,nekem széles a csípőm is nagyon :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


igen, mikor a doki nekem is nézi a szívhangot, akkor Emma is odébb szokott menni, sőt még rug is akkorát, hogy berecseg az a kütyü tőle, de én nem érzem.időnként meg akkorát rug, hogy kívűlről is látni a pocakon a hullámzást.szóval, tényleg nyugodj meg, ezek a babák elég széles skálán mozognak mozgásügyileg...:-)
emmalena
 
 


Sok jó tanács..ok akkor majd tarkókontrollt végzünk :lol:
De most hogy irtátok még olvastam ezt ...na igen hát az első hónapokban kiolvastam az összes könyvet, és már el is felejtettem, szerintem még va 3x átolvasom őket..
A hétvégén kell menjek a keresztlányomhoz...nov lesz 2 éves, de biztatott a barátnőm, hogy irtó sok cucca van, ami nem lányos...már alig várom legyen nekem is otthon pár ilyan miniatűr cucccc :lol:

Ildi: ez nagyon jó, én is valami ilyen ágyat gondoltam el magamnak..hihi illetve a kis pocaklakónak,ágy +kispolc+pelenkázó hely, csak még nem jártam körül az üzleteket mik vannak...nem is bizto shogy itt van ilyen...vagy lehet van de jó drága..majd kiderül...de mi csak augusztusban akartunk nekifogni vásárolgatni.

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


hűha..jó sokan irtatok már.
Két kliens között pötyögtetek két sort...s lemaradok.

Kata de jo képeket küldtél!! hát én is kiprobálom a tükröset, mert ha férjre várok...az jól eltarthat...
Ildi neked jó hogy a párod olyan szivesen félnyképez, engem igaz azelőtt sem fotózott, és ha én akartam, akkor mindig elbujt...na de most még ugysem sincs kedve...de még ideje sem... :(

Még hátra van hogy tegye rá a kezét a pocimra...attól is fél..az este én rátettem, errefel a kicsink meg sem moccant..mondtam is neki, látod...ezt is érdemled :lol: :roll:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Több gyerekes kismamák, segítsetek!
épp azon töröm a fejem, hogy ha megszületett a baba, de a nagyobbikat hozni-vinni kell a bölibe, oviba, azt hogy fogjuk megoldani?októberben tuti nem lesz olyan jóidő, olyankor sokat is esik, és 4 hétig nem ajánlják a babát kivinni.Mondjuk ábelt simán kivittem 2 hetesen, de az juniusban volt, és nagyon szép idő volt.parázom, hogy elvinni még csak-csak elviszi az apa, de 4-re tuti nem tud értemenni.majd kenguruzok?d mig felöltöztetem a nagyobbat nem melegszik a kicsi be a mellemen?babakocsiban ugyenez a helyzet, hacsak nem hagyom kint az ajtó előtt, de ezt nem szívesen tenném.És majd mikor szakad a hó november, december?és a babakocsi szóba sem jöhet?????????ezen parázom már napok óta...hülye vagyok mi?
emmalena
 
 


Köszi lányok, nekem is nagyon bejött az ágy, valahogy ilyet képzeltem el mindig is, mellé még egy többpolcos szekrény kéne, hogy a babarucik majd beférjenek valahová és persze az ágyhoz még kéne dolog, baldachin, fejvédő és ágynemű. Tényleg, ágyneművel kapcsolatban ki mit gondol? Mert nekem egyik kolléganőm azt mondta, hogy ők nem vettek szettet, mint pl. a Brendonban is van a "párna"+paplan+fejvédő+baldachin, mert szerintem a paplan túl sok a gyereknek és inkább helyette csak a hálózsákot használta. Szerintetek???

Kata - a te hasad is jó nagy :lol: De nekem a köldököm már jobban kifordult, esküszöm néha megijedek, hogy hogy néz ki :shock:

Ancsa - na látod, hogy mozog az a baba!!! Nálunk is van, hogy a párom érzi, amikor a kezét a hasamra teszi, én pedig akkor pont nem érzem, hogy mozogna, úgyhogy nyugiiii!! :D

Dalma - szerintem azért is jó ez a kiságy, mert a pelenkázórészre lehet rakni mindent, ami a kezem ügyébe kell majd és alul a polcos részre pelust meg bármit és később szét lehet szedni ágynak és komódnak. Szerintem nézz körbe, de én megmondom őszintén, ennél olcsóbbat nem találok, pedig kb. 1 hónapig nézegettem a neten és hallgattam mások véleményét, tanácsát. Az RS-t és Ikeát ajánlották még, de oda nincs kedvem bemenni és bolyongani!

Mindjárt bezár a bazár, megyünk hazaaaaaaaaaa, juhééé!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!

Nálunk, mikor nagyon picike volt ábi, akkor paplanoztunk, illetve takaróztunk.mig nem forog, nem gond.legalábbis nálunk nem volt az. Párnára szerintem semmi szükség, később sem.Ábi még most is párna nélkül alszik, igy egészségesebb is.Mikor elkezdett forgolódni, akkor aggódtam a takaró miatt, és átszoktattuk a hálózsákra.simán ment, és a mai napig is abban alszik.,ezért aztán ugyan már rács nélküli ágyban alszik, de nem mászkál se éjjel se hajnalban.és nyugodt vagyok, hogy nem tud kitakarózni.
emmalena
 
 


Emmalena,
nem vagy hülye, én is ezerszer végiggondoltam már ugyanezt. Barbi oviba fog járni, kicsi megszületik, szerintem 3-4 hétig - hacsak nincs exrtameleg ősz vége - nem tudunk kimozdulni a picivel. Én Barbival sokat kasználtam a hordozókendőt. Eleinte nem kedvelte, aztán megszerette. Ő nem volt az a kifejezetten öles baba, nem igényelte a felvételt, szeretett köztünk lenni, de nem kellett a karomban tartani. Ezért furcsal lehetett neki a hosszas rámcuppanás a babakendőben. De aztán rájött, hogy akár még szopizni is tud menet közben, és egy idő után - főleg, amikor már meg tudtam fordítani és nézelődhetett - imádta.
Szóval én biztosan ezt fogom csinálni, mert a kabát alá be lehet őt bújtatni, ott jó meleg is, anyaszag is lesz, és kényelmes is. Plusz mindkét kezed szabadon van. A bemelegedés ellen pedig a spontaneitásunkat kell edzeni, vagy a kezünket turbózni, hogy hamar felöltözzön a nagy!
Szerinted?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Hát ezen én is gondolkodtam,, mert amikor a fiam született/december/
akkor még a párom is ugy dolgozott, hogy tudta vinni-hozni szandrát és így nekem a kicsivel nem kellett a minuszokba mászkálni :lol:
de most már más munkahelyen dolgozik,más időbeosztásba és így már nem tud ebbe segíteni :wink:
és autónk sincs már :wink:
szóval nekem is fő a fejem, hogyan is legyen
:roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Dalma!Szerintem is jó ha külön van pelenkázó is mert rengeteg krémet hazsnálunk és jó ha van helye.Nekünk olyan van ami készöbb komod lesz.majd rakok fel képet.

Ildi!Nekem Zsófinál sem fordult ki a ködököm nekem az volt furi,hogy olyan érdekes volt sőt nekem csíkom se volt középüt az a fekete amit nem tudom tudományosan,hogy hívnak :oops: :lol: De én hasam iszonyat milyen közelről Zsófival 12ky szinte hasra és nagyon meg van repedve ami marad is :cry:

Emmaléna!Zsófi itthon lesz nem megy oviba de én már Andinak is írtam én kiviszem már lehet 2.héten de mi a 6-on lakunk.Egyébként szerintem a 2.babával kiscit lazább az ember.Vga ycsak én gondolom?

Zsófi ágyáról és pelenkázójáról mikor még vártuk(édes nosztalgia): Kép KépZsebinek is ilyen ágya lesz csak azóta az megújult :D

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


igen,nálunk is imádta ábi, ugyan nem a kendőt, hanem a kengurut.valahogy meg kell oldanunk, abban reménykedem, hogy ábi addigra egyedül is tud majd öltözni:-)naiv vagyok?.-)de én ettől a hőeséstől, esőtől még mindig parázom.
emmalena
 
 


jaj, csajok, bocsánat, de nem bírom ki, muszáj lelkendeznem.ezt még megírom, aztán irány a bölcsöde.
Szóval, sajna én elég hiú vagyok ám, és ezek a narancsbőrök engem nagyon de nagyon zavarnak.Igy elveimmel totál ellenkezőleg, rendeltem egy vákumos gépet.tudom, tudom, ciki, de csak nektek merem elárulni.:-)
egy hete csinálom minden nap egy órát, és látványos a javulás.komolyan.nem is hittem a szememnek.szerintem még pár hét, és nem fogok behányni magamtól minden tusolásnál.nem mondom, hogy kellemes a kezelés, de nagyon látványos a javulás...
és most rohanok
emmalena
 
 


Egy vákumos mit...? :shock: :? :shock: Az mit csinál??? :roll: Én asszem nem vagyok elég hiú, mert ilyenről még nem is hallottam.... :lol: De azért gratula az eredményhez!!!
Ja, van más megoldás is! Én sötétben tusolok, ezért nem hányok be magamtól! Már egy ideje könyörgök az uramnak, hogy végre cserélje ki az égőt.... :lol: De lehet, hogy jobb ez így??? :lol: :lol:

marek
 
 


Bababútor:

Találtam pár ikeás holmit, akit érdekel, nézze meg...nem olyan jók, mint a polccal kombinált kiságy, de lehet, hogy így olcsóbban ki is jön...ha jól számolom, kiságy+pelenkázóasztal+szivacs kb 16 ezerből meg is lehet. Sajnos nem tudom, mennyire tartós, nincs ikeás tapasztalatom. Különben Katáék komódja sem rossz ötlet. :)

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... 376/10421/
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... oom/10413/

Mi még semmit, de semmit nem vettünk a babának. Se rövid-, se hosszúújjú ruhácskát. Úgy érzem, még nincs itt az ideje. Persze, ahogy olvastalak titeket, egyre jobban beparáztam az egész babavárás-ügyön. :)

Ildi!

Szép nagyot nőtt a pocid!

Ancsa!

Engem sem nagyon kényeztet a baba mocorgással. Tegnap szinte semmit nem csinált. Talán reggel éreztem kicsit.

Marek!

Bírom az ilyen "tapintatos" elszólásokat...az én hasamon még tényleg alig látszik valami, megszakadok, hogy kidüllesszem. :) Aztán tegnap jól megkaptam egy anyukától, hogy igen termetes hasam van már...nohiszen. :)
A titkárnőnk meg jól beszólt, hogy nehogy elhiggyem, hogy tényleg fiú lesz, mert az ő lányát is fiúnak mondták. Hmmmmm...ja, 22 évvel ezelőtt 2 D-s ultrahanggal...

Öltöztetés:

Ez is nagyon édes cikk:

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=263

Kép
szöszke
 
 


Szöszke
Nekünk ilyen pelenkázónk van. A kiságy is olcsó volt, de az nem Ikeás. Én komódot is az Ikeában vettem a gyerekszobába. Sajnos még nem próbáltam őket, remélem tartósak lesznek. Néhány dolgot tényleg érdemes az Ikeában megvenni, mert sokkal olcsóbb. Kiskádat is ott vettem és plédet is....

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?