Sziasztok!
Iszonyat fáradt vagyok!
Nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára! K..va nagy zuhi közeleg az tuti, mert akkor szokott ilyen lenni, mintha ülnének rajtam.
Ma megint volt lehetőségem tapasztalatokat szerezni a magyar Eü. olajozottan működő gépezetéről.
Belgy.-kardiológiai kontroll. Időpont 10,45.
Ennek ellenére "sorszám" van, vagyis a betegfelvételnél kapunk egy 3 fecniből álló vackot, amin rajta van egy csomó adatunk. Rendeltetésére végül nem derült fény, mert sehol nem kérték.
Hiába ismerősünk a doki, miután a fél váró hőzöng, nincs pofám bekéretőzni (lehet, hülye vagyok, máskor sem nagyon szeretek tolakodni, abból indulok ki, h. az a két betű a nevem előtt nem sorol előrrébb másoknál, meg én magam is utálom, amikor vki erre hivatkozva próbál előnyökhöz jutni). 1,5 óra után elkezd szorítani a cipőm (én hülye, nem a Scholl pacskerban mentem, mert esővel számoltam!), de addigra szerencsére észrevesz a doki és behív.
Vizsgálat közben dumálunk.
Kiderül, h. nincs asszisztens, úgyhogy egyedül vizsgál, adminisztrál, és még az EKG-s nővért is neki kell előkeríteni, ha szükség van a vizsgálatra (nem csak ma, hanem úgy egyáltalán!!!).
Kérdem mikor fog ebédelni? Majd, ha elfogynak a betegek!
Basszus!
Annyira sajnálom szegényt, mert jó és lekiismeretes doki, de így rövid úton ki fog égni, az tuti!
Hunci!
Én direkt nem drukkoltam hangosan, mert az nem szokott szerencsét hozni, de azért nagyon sokat gondoltam rád!
Örülök, h. sikerült! És szerintem egyáltalán nem kell szégyenkezned az eredmény miatt, gyerek mellett ez kiváló!
Aztán mostantól csak Hunci lesz a világ közepe, úgyis most jön majd a hihetetlen sebességű fejlődés kezdete! Kapkodhatod majd a fejed!
Rejo!
Sokat javul a helyzet ezzel a visszahívom-megdícsérem módszerrel. Már vigyorog huncutul, amikor jön vissza felém, szóval sikerült a leb@szás helyett játékba fordítani a dolgot.
Eddig egyébként azért nem volt gond, mert általában csak akkor mentünk le, amikor a párom hazaért, ő meg simán utolérte.
De most megpróbáljuk kicsit előrébb hozni a fektetést és emiatt 7-fél 8-kor muszáj feljönni. Akkor viszont fél 6-kor le is kell menni!
Apa busza viszont csak 6-ra ér be!
Szóval ezért merült fel a probléma, ami eddig nem is volt probléma.
Basszus, ma a buszon annyira kiakadtam!
1 óra körül jöttem haza, és volt egy csaj babakocsival, kocsiban egy olyan 1,5 éves méretű kiscsaj a végső kimerülés határán: rongyit gyűröget, ujja a szájában és sír folyamatosan. Az anyja valószínűleg örülhet, ha le tudja majd tenni, amikor hazaér és nem pörög túl (mi is jártunk már így a deddel).
Busz elejében nyanya fennhangon hisztizik, h. miért hagyja, h. üvöltsön a gyerek, miért nem önti már le egy pohár vízzel, mert ezt nem lehet elviselni, szálljon már le!
Filóztam, h. elővegyem-e a vizemet és leöntsem-e a nyanyát, hátha nála beválik az ötlet?
De aztán csak megkérdeztem, h. meg ne fojtsa-e a gyereket az anyja? Erre csönd lett!
Taplóarcú némber!
Az a legnagyobb baj, h. ilyenkor a szülő a tekintetek kereszttüzében egyre idegesebb lesz és a végén a gyereken csattan az ostor, pedig szegény csak teljesen ki van merülve.
Az emberben felmegy a pumpa és képtelen 3-ig számolni!
Basszus, ma minden vállalat rendszeresen rendez managertréningeket, a szülővé váláshoz viszont nem kell résztvenni semmilyen felkészítőn!
A középiskolákban sincs olyan, kommunikációval foglalkozó tantárgy, ami a társas viselkedés alapjait adhatná meg (pedig szerintem mind a tiniknek, mind a szüleiknek hasznára válhatna!).
Ha valakit érdekel a Gordon módszer (PET: szülői eredményességi tréning avagy "értő figyelem" címszavakkal lehet rákeresni), érdemes utánaolvasni, h. naponta hányszor megyünk bele a saját kommunikációs csapdáinkba, mind a párkapcsolatainkban, mind a gyereknevelés terén.
Csak félő, h. a velünk született beidegződéseket nem lehet egy 4 napos hétvégén megváltoztatni!
Kavics!
Nektek is elvették a nyelvvizsgapótlékot? Vagy ez csak helyi spórolás?
Asszongya: ....nem jogosultak idegennyelv-tudási pótlékra az oktatói és tudományos kutatói munkakört betöltő közalkalmazottak és a rezidensképzésben résztvevők.....
Akkor vajon ki jogosult?
Mert félő, h. pont az a 3 csoport használja az idegennyelvet legtöbbet!
Menjenek a p.......!
(ma agresszív kismalacos napom van!
)
Zsizsik!
Próbálj meg holnap elmenni egy másik dokihoz is, ha nagyon idegesít a dolog (engem is nagyon idegesítene), jobb, ha megnyugtatnak, mert az idegeskedés tuti nem használ egyikőtöknek sem!
Próbálnám azt mondani, h. nyugi, nem lesz semmi baj, ha ez az én számból nem csengene kissé hamisan.
Inkább azt mondom, h. próbáld lekötni vmivel a figyelmedet, h. ne ezen járjon az eszed állandóan!
Könyv, TV, videó (tudom ma már DVD!
), bármi!
Bettica!
Én a helyedben már nem mennék túl messze a kórháztól, pláne nem a hétvégi dugók idején! Már feltéve, h. X helyen akarsz szülni, és nem vmelyik közeli ügyeletes kórházban az ügyeletesnél!
Amnioszkópia? Már a gondolatától is rosszul vagyok!
Meg úgy elképzelem belülről: ded éppen szundít, erre alulról vki bevilágít és bekukkol! Brrrrr!
És még vérzik is??
Jajj!
(Asszem mégsem megyek bele, h. 1 héttel hamarabb befektessenek!)
Anyóó!
Csodálom, h. bírod!
Én kicsit tartok tőle, h. mi lesz itt később!
Monee!
Szerintem nem kéne feküdnöd. Az azért túlzás.
De a téglahurcolás nem kismamáknak való!
Szóval csak lájtosan!
Bár Gergővel én is mindig azt mondtam a páromnak, h. "Csak terhes vagyok, nem béna!"
Mostmeg vhogy nagyon terhes vagyok!