Na, talán elalszik egy picit, megpróbálok írni.
Először is Iroko, HURRÁ! Veled örülök én is, bár gondolom, meg sem közelíti, amit te érzel
Ez nagyon szuper hír! Drukkolok a vizithez, Edina, neked is!
Megint olyan jó sok téma volt, és én annyira szeretek hozzászólni
Először is pelus: Susy, valószínűleg az lehetett a ludas, amikor csak Kristóf ruhája lett pisis, hogy felfelé állt a pisilője, amikor becsomagoltad
Amíg papírpelusoztunk, addig egész picinek a Babylove és a Huggies jött be, utána a Libero. Kb két hónapja azonban áttértünk a textilpelusra, és én nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon zavart az a mérhetetlen mennyiségű szemét, amit az eldobhatóval temeltünk, plusz azt sem tudtam, miféle vegyszerrel kezelt cuccban dunsztolom a gyereket. Ha kicsit többet pisilt, akkor a nedvszívó mag zselés szemcséi mindig ott voltak a bőrén. Brrrrrr. Most biomosószerrel mosom 3 naponta a pelusokat, nem sokkal több pluszmunka, a gyerek fenekének jobb, a környezetnek (amit NEKI hagyok hátra, szóval megint csak a gyereknek) jobb, szóval elégedett vagyok. Ne arra gondoljatok, hogy tetrába csomagolom a gyereket, ahogy velünk tették annak idején! Még bőven terhesség előtt láttam valami műsorban, hogy Angliában létezik nadrág fazonú mosható pelenka, akkor megfogalmazódott bennem, hogy én is szeretnék majd egyszer olyat, ha gyerekem lesz, de akkor még nem volt aktuális. Terhesen már elkezdtem a neten keresgélni, de valahogy tök béna voltam, nem találtam meg itthon, pedig elég sokfélét lehet kapni nálunk is. Mi
BambinoMio ú.n. előrehajtogatott pelenkát használunk (mert neked kell meghajtogatni) és
Monapel nadrágpelust, ez utóbbi teljesen magyar gyártmány. A pelusba teszek eldobható vékony, biológiailag lebomló papírbetétet, így a kakit nagyjából el lehet távolítani és lehúzni a klotyón. (tisztán anyatejesnél ez azért nem ilyen egyszerű, de megoldható)
A gyerek feneke NEM tocsog a pisiben és a ki-tudja miben, nem lesz piros, szóval semmi olyasmiről nincs szó, amit a reklámok szerint tapasztalnom kéne, ha nem a legszuperebb-nedvszívó-ultradrága papírt használom. Ja, tényleg: az sem utolsó szempont, hogy még mosással együtt is olcsóbb, mint az eldobható, még egy gyerekre vetítve is, de mi több gyereket akarunk, így még jobban kihasználjuk majd. Erről tudnék legalább annyit írni, mint a hordozókendőkről, de inkább itt most felfüggesztem, kivéve, ha valakit érdekel ennél jobban a téma. (Kreatívok, figyelem: van egy pelenkavarrós topic is a babaneten, szuperjó pelusokat lehet varrni is
)
Kincsesi, nagyon édesek a lánykák együtt! Látszik, hogy dúl a szeretet!
Kriszta, én sem fejtem túl sokat, csak az első két-három hétben, amíg stabilan beállt a termelés, oszt azóta sem. Ja, de, egy kanálnyit a K-vitaminhoz amikor beadjuk
Ügyik vagytok az éjszakával, lesz ez még jobb is! Szökőkút nálunk is van, bár kb 2 hónapja nem nagyon. Néha fürdés közben a kádban, de az meg kit zavar
Fényképet kérdezés nélkül tegyen fel bárki nyugodtan!
Sebes cicinél is a legjobb a szoptatás! A jófej csecsemős mondta is kórházban, hogy a baba nyála és az anyatej jobban gyógyítja mindenféle krémnél, és szoptatás után még egy pár cseppet kenjünk szét a bimbón. Az egyik nekem 'csak' sebes volt, azzal végig szoptattam, és másfél hét alatt el is múlt, a másik annyira berepedt, hogy egy hónap kellett neki, na abból egy napig tényleg csak fejtem, amikor már nem bírtam. Van
itt két letölthető doksi, hogy milyen homeopátiás szereket lehet alkalmazni szoptatásnál, sebes mellbimbóknál.
Ruhák: A Cherokee szerintünk is tök jó, az anyaga jól tart, aranyosak és nem is drágák. A CundAban is vannak szép, jó és olcsó dolgok, de a méretezés nagyon veszélyesen el van csúszva időnként. Tényleg csak centivel érdemes menni, de amúgy jó cuccok (persze vannak drága ruháik is). H&Met még nem próbáltuk, de apa most kapott a babának egy halom utalványt a cégnél, majd véleményezem, ha elköltöttük őket
És nálunk is vannak jó és olcsó turik, engem nem zavar, a legtöbb cuccban még az eredeti angol árcimke is benne van, szóval tuti nem hordta senki. Vettem így bodykat, kb 120 forintra jött ki darabja... és jók a babaruhabörzék is, a nagyok is (Kismama-féle pl.), meg a legtöbb közösségi vagy kultúrházban szoktak tartani helyileg (legalábbis BPn sok helyen van).
Kád: nálunk pont jó volt keresztbe a nagykádra a pelenkázólaphoz barkácsolt fa-lap, azon volt, de kb egy hónapja a nagykádban fürdünk felváltva Samuval. Egyikünk masszírozza, a másikunk fürdik vele. Samu nagyon élvezi
Tejserkentés: én nem ittam teát, csak kb kétszer pár napig Urtica Urens 5CH homeobogyót szedtem, de nálam szerencsére elég jól beállt a kereslet/kínálat, annyi van, amennyit Samu akar. Tényleg előfordulhat, hogy a tea valamelyik összetevőjétől fáj a pici hasa.
Most én is eldugulok, főleg, hogy ébredezik, én meg éhenhalok, amióta hajnalban kelt és korán reggelizek, délben már kopog a szemem, pedig van tartalékom rendesen
Ha valamit/valakit kihagytam, akkor bocsi, majd du. újra átolvasom és pótolok.