Új privát üzeneted érkezett!

kk01 - nincs mit :) Bármikor bármelyik előadásra elmehetsz. Különálló előadások ezek. Legalább egyszer érdemes, ha megteheted, mert legalább nem lesz teljesen ismeretlen a hely, mikor már szülni mész. A kérdezett dokit és szülésznőt nem ismerem. Ha adsz egy mailcímet elküldök egy tájékoztatót, amit még korábban küldött nekünk lehermitte, ő kapta szülés előtt.
Szegény kisfiad. Remélem jól viseli, és hamar rendbejön!

Szalamandra - kicsi a világ igaz? :) Pont most hétvégén megyünk Gyönkre.

dytke
 
 


http://hepinet.hu/
Ide van 1000 Ft kedvezmény kuponom, ha érdekel valakit. MI már nem tervezünk menni :)

dytke
 
 


Sziasztok!

Megjelent az első halovány csíkocska az ovu teszten, úgyhogy most már érdemes lesz terhességit is csinálnom!
Remélem most már mutat valamit, mert újabb tünettel gazdagodtam,már a szagokat sem birom.... :D :D

Szép Napot!!

Ági

Kép
iroko
 
 

 
 

Iroko,
Nagyon drukkolok!!
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Szülés(időhiány miatt-pár szóban):
Hétfő reggel kezdődtek a fájások(persze csak jóslók). Apa haza, Dávid kerianyuhoz, mi meg irány a kórház.
Doki megvizsgált-semmi nem volt. Fájások alig-méhszáj 2 ujjnyi.
Zéti teljesen lent, félő volt, ha hazamegyünk és beindulnak az igazi dolgok, akkor már nem érünk vissza.
3-kor burokrepesztés-semmi nem történt. Nyenge fájások.
5-kor oxi+koktél. Beindultak a kemény fájások (azt hittem itt a vég- iszonyatosan fájt)- de a mészály mint a beton, 2 ujjnyi.
7-kor megkenyelmezett a doki és 8- kor megkaptam az edát!!!
Fél óra múlva eltűnt a méhszáj. 9-kor kibújt a kisember! :lol:

A lényeg, hogy csak én akartam annyira, hogy végre a kezemben tarthassam. Szabó doki megértette, hogy tovább már NEM BÍROK VÁRNI!!! Ezért repeszetett burkot....
Zétikém még maradt volna 1 hétig... :oops:

Utóbb kiderült, a bőre volt ami még érhetett volna. Nem bírta a kinti környezetet. Kaptunk rá krémet, 2 nap alatt gyönyörű lett újra! :lol:

Babakocsi
Nem tudok sajna hozzászólni, mi itt vidéken a terepkocsit részesítjük előnyben.

Manka
Jó rólad hallani! :D
Zoló helyes srác!

Kérdés!
Szopi bajunk van nekünk is. Éjjel óránként akar enni Zéti. Arra már rájöttem, hogy talán azért lehet, mert fekve én is és ő is bealszik.Fel kéne ülnöm, de nem megy. :oops:
Azt ajánlotta a védönő, hogy próbáljam meg éjjel cumisüvegből etetni, így hamarabb átszokik a 2, majd az egyszeri etetésre.
Erről mi a véleményetek?
Hozzáteszem, NEM engettem, hogy a kh-ban cumisüveget, cumit dugjanak a szájába, volt is afférom a csecsemösökkel. :evil:

Dávidkám jó tesónak bizonyul. Féltékenységnek még nyoma sincs(remélem nem is lesz).
Segítőkész, esti fürcsinél kezem alá dolgozik!:wink:

És egy tesós kép.
Kép

Szép napot!
Vendég
 


Kriszta - csodásak a fiúk. Szépek így együtt (is :) ) Szuper, hogy Dávid ilyen jól viseli. Bár tapasztalatom nincs, de ha most ilyen jól fogadja, és oda tudtok rá figyelni, hogy ne érezze magát mellőzve, akkor szerintem így is marad.
Szopi ügyben még sajana nem tudok segíteni.

dytke
 
 


Hát Kriszta - én könnyen dumálok (Lilla kezdetektől végig alussza az éjszakát - de én kitartanék a no cumi elv mellett ilyen picinél. Mi ha mégis felébredt éjjel ülve ettünk, de már volt olyan, hogy majd lefordultam a fotelból annyira álmos voltam, szóval azt is megértem, hogy nincs erőd felkelni.
Látom nem csak a monori védőnők nincsenek a helyzet magaslatán...
Édesek a srácok a képen. Zétinek nagyon jó nevet találtatok, szerintem kitűnő választás!
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


iroko: drukkulok :D
Én is ki akartam próbálni ezt az ovutesztet jósként, de egy napot tudtam csak tesztelni, másnap megjött :?
Vendég
 


Sziasztok!

Ruhaügyben, ha esetleg nem idegenkedtek a használt cuccoktól, én rengeteg babaruhát és gyerekruhát vettem már angol turikban. Ezek a bodyk alig használtak, hiszen csak párszor van a babán, és kilóra meg lehet venni. Nekem bejöttek, és a C&A és a Cherokee is. Mind nagyon jó, 100% pamut, kényelmes. Anyu vett auchanban is sok ruhát, azok nem voltak nekünk olyan jók.

Kád: Mi a minimanóban találtunk egy olyan állványt, szerkezetet, amit a nagy kádra lehet rátenni, és arra a kiskádat. Így a 2 gyerek nálunk egyszerre fürdik. de még Bene idején is jó volt, mert mosógépre, gyerekszobába nem fért volna a kiskád. Az avataromon talán látszik kicsit.

mtunde
 
 


Kriszta

Cumisüveg Ne! Hidd el én iszonyatosan sokat szenvedtem, mert amikor begyulladt a mellem kevés volt a tej, és a fagyasztott tejcsit adtam neki pluszba cumisüvegből. Na aztán amíg utána leszoktattam a cumisüvegről mindketten több napot bőgtünk. Szóval most én írom, hogy a védőnőd menjen a fenébe, és a cumisüveget jó messzire tedd el!!!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Iroko!

Legalább egy percig futkosott a karomon a hideg amikor olvastam az ovutesztet! Kb. 3 nap kell mire ugyan ilyen halványan kimutja a terhességi teszt is. (legalábbis nálam így volt) Jaj, annyira nagyon drukkolok nektek!!!

Manka!
Egyetértek Susyval, a takaró még kell Zolónak. 23 fok nem annyira meleg, ahhoz képest, hogy 1,5 héttel ezelőtt még a 37 fokos pocakodban volt. Én még korainak találnám elhagyni. Persze ne vastag takaró legyen, csak vékony. Figyeld és ha esetleg izzadna akkor vedd le róla.
Fürdetés és öltöztetés során mindenki végigcsinálja a sírós időszakot. Emlékszem Lauránál engem is nagyon stresszelt. Míránál már egyáltalán nem, mivel tudom, hogy minden baba utál öltözni. Fürödni imádnak, csak még Zoló nem ismerte fel milyen klassz dolog. :) Szfgabi ezt neked is írtam! :)

Susy!
Látod milyen ügyes Kristóf. Lehet, hogy ő is 10-11 hónapos korában már egyedül fog menni. Laura sem csinált semmit 6 hónapos koráig mégis 10 hónaposan egyedül járt. Nem lepődnék meg, ha Míra a kezdeti forgások után csak 1 évesen, vagy később kezdene el járni. Nagyon küldönbözőek a babák.

Lilimano!
Ha a lapjukon rákeresek azt írja ki, hogy nincs náluk szoptatós melltartó. Úgy emlékszem a lányok korábban azt írták, hogy a C&A-ban lehet olcsón kapni! Ott kellene megnéznetek.

Marcsi, Szalamandra!
Öltöztetés:
abba gondoljatok bele, hogy 37 fokos pocakotokból bújt ki a baba. Amennyiben a napon 45-50 fok van és árnyékban 37, bőven elegendő 1 body és rugi, és akkor már túl is öltöztettétek a pocakotokban lévő hőmérséklethez képest.
Ha nagyon fázik a baba, akkor az alsó ajka elkezd remegni. Ezt fogjátok majd tapasztalni fürdetés után amikor törlitek és öltöztetitek őket.

Kriszta!
Ismét van egy nagytudású védőnőnk! Gratulálok neki! Ne etesd a picit cumisüvegből, mert nagyon fogsz utána kínlódni, hogy visszaszokjon a melledre. Fejni pedig nem egy hálás dolog. (én már csak tudom :oops: )

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Tünde!
Villőnek boldog névnapot kívánunk, most vettem csak észre a neten, hogy Villő nap van. :lol:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


mtunde!

Én is boldog névnapot kívánok Villőnek! délelőtt vettem észre a naptárban, hogy ma ünnepeltek! :lol:

Márti
borossné becz márta
 
 


Tünde - én is boldog névnapot kívánok Villőnek! Megnéztem a blogotokat. Szép család vagytok! Gratula :)

Susy - kérted, hogy ha megvan az új 4d kép, szívsen megnéznéd. Most ez az Avatar-om[/b]

dytke
 
 


Tünde
Isten éltesse Villőt!

Kép

Dytke
Köszi, nagyon aranyos a képen. Én ilyenkor mindíg próbálom igazi babaként nézni. Sosem feledem el, mikor mi voltunk, és néztük a videót a páárom anyukája azt mondta, hogy tiszta apukája, pedig még csak 26 hetes voltam. :)
De valóban mindenki azt mondja, hogy az apukájára hasonlít.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Lányok nem tudom láttátok e, itt a babanet főoldalán van egy cikk a csecsemőhalállal kapcsolatban.
A baktériumok és a hirtelen csecsemőhalál címmel.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy, Ildi, Rózsaág - köszönjük a jó tanácsokat és a bíztatást!

Iroko - nagyon drukkolok nektek!!!!!!!

Kriszta - nagyon édesek a fiúk így együtt!!!!! :lol: A szopira reagálva, bár nekünk sem mennek simán a dolgok, de arra kíváncsi lennék mérted-e mennyit eszik Zéti egy ilyen éjjeli etetés alkalmával, nem lehetséges hogy csak keveset és ezért éhezik meg hamar? Illetve nem szoktad őt ébresztgetni picit mikor elalszik szopi közben? Nálunk is sokszor van olyan, hogy gyakrabban eszik, kiesik a ritmusából, mert felkelti egy hasgörcs vagy bekakil és sírdogál, ezért tisztába teszem, de felkel és így újra csak szopi kell és csak aztán jön az alvás, vagy csuklik és az is felébreszti sajna.
A cumisüveget szerintem is felejtsd el. Én fejek minden nap és elteszem, de az elején adtam neki belőle éjjel, mivel sebes lett a bimbóm, d olyan hasfájása lett szegénykének.......sok levegőt nyelt vele, mert mohón itta. Ezt nem kívánom senkinek!

Egyébként Zoló nem igazán büfizik, hiába szeretnénk, gondolom ettől kezd el csuklani vagy fáj a hasa. hiába segítenék neki, nem jön az a büfi!

Tünde - Villőnek nagyon boldog névnapot!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Manka!

Az enyémek sem voltak hajlandóak büfizni, úgy 6-8 hetes korukig, akármit csináltam velük, elaludtak a vállamon, na úgy meg már végképp nem lehetett egy árva pici büfit sem előcsalogatni belőlük! Úgyhogy, én szépen oldalfekvésbe tettem le őket aludni, hogy ha buknának se legyen baj belőle! Volt ugyan kis csuklás és pocifájás, de azt meg kitornáztuk, ha csuklott, megszoptattam újra. Nekünk ez bevált.

Kriszta!

Na, szenzációs a védőnőd! Ha ilyen tanácsokat osztogat, akkor jobb, ha ezentúl erősen szűröd azt, amit kimond és mérlegeld nagyon, mert nagyon el tudják bizonyítani az embert! A cumisüveget pedig dugd el jól, hogy véletlen se ejtsen kísértésbe!

Márti
borossné becz márta
 
 


Ha valakit érdekel: http://www.minimano.hu/hirek/
Tanfolyam a hordozókendő használatáról. Maga a cikk is érdekes, leírja, hogy miért jó a baba és az anya számára.

dytke
 
 


kriszta

Megkérdezhetem, hogy mi baja volt Zéti bőrének? És milyen krémet kaptatok rá?
Szopizás: az óránkénti szopizás még nálunk is divat, úgyhogy joggal mondhatom neked, hogy ne add fel, és ne használj cumit, hülyeség! Arra meg kíváncsi lennék, hogy az ülve szoptatás segít-e a bajon, nekem nem ment, majdnem lefordultam az ágy széléről, maradt a fekve szopi és együttalvás - de azóta legalább nem vagyok zombi. Én abban reménykedem, amit a szakkönyvek mondanak, hogy majd kinövi ezt is, és magától fog egyre többeket aludni. Majd szólok, ha így lesz. :wink:

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Iroko!
A másikon elfelejtettem! De itt pótolom! Gratula a halovány csíkodhoz is! Megy a drukk, hogy a teszt is pozitív legyen! :)

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Márti - a védőnénink is azt mondta elfordul ilyen a pici babáknál, így én is oldalt fektetem és a csuklás miatt pedig szopiztatom újra, de remélem kinőjük, mert ha jön a fránya csuklás, kezdődik minden előlről, felrázza, aztán szopi és altatás újra. :cry:

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Sziasztok!

Gratulálok a bébikhez, olyan gyönyörűek!
Dytke- Köszi az 4D-s képet, fantasztikus! :D
Tünde- Boldog Névnapot Villőnek!!

Képzeljétek POZITÍV!!!!!!!! Fél órája csináltam és halovány,de fényképezhető csíkocskám van a terhességin is!!!!!
Holnap a dokinál kezdek labor beutalóért!!!
Remélem úgy 11 körül már lesz eredmény!
Jajjjj lányok,ez olyan jó, most meg ezért bőgök. :oops: Annyira,de annyira érzem és végre van bizonyíték!!! Olyan boldog vagyok! Aztán most kezdődjön az aggódós időszak,de legalább elkezdődhet! :D :D :D

Ági

Kép
iroko
 
 


iroko: gratulálok, nagyon megérdemlitek ezt a babát :D
Vendég
 


Iroko! :wink: :D

Kriszta! Csatlakozom az előttem szólókhoz. Cumisüveget elő sem szabad venni. Egyébként nem lehet, hogy napközben többet alszik Zéti egyhuzamban és talán ezért kel fel éjszaka a vártnál sűrűbben? Nem lennétek ezzel egyedül, többen is jártak veletek hasonló cipőben.

Tünde!
Isten éltesse Villőt névnapja alkalmából! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Iroko - szívből gartulálok nektek!!!!!!!! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Iroko! Nagyon drukkolunk és szívből örülünk ennek a jó hírnek. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Iroko! - Nagyon-nagyon örülök!!!!! Annyira jó!!! Nagyon vigyázz magatokra!!!!!! :-) :-) :-)

dytke
 
 


Iroko

Veled együtt örülök a jó hírnek, és nagyon szorítok a mai naphoz. Doki után gyere, és számolj be mindenről! :wink:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Iroko!

Nagyon örülök Neked!

Lányok!

Jack-pol és Top rider babakocsikról kérnék véleményt, ha ismeritek őket! Nem lesz agyon használva, de amikor igen, akkor viszont finoman szólva nem túl jó minőégű talajon fogjuk nyúzni!
Nyugodtan írjátok, ha nem jó, nem szeretnék befürödni vele!

Márti
borossné becz márta
 
 


Ági! Hatalmas gratula Neked! :lol: :lol: :lol: Az meg nem baj, ha örömödben sírsz! :wink:

Márti! Nekünk van Top Rider kocsink. Igaz, hogy a sportkocsi... De azt kell, hogy mondjam eddig nem volt vele semmi gondom. Esernyőre csukható, könnyű. A csomagtaróban azétz még fér is valami. Egy dolog nem tetszik rajta (bár nem is nagyon kellett használni), az a napellenző vagy mi. Kis tetőt lehet hajtani a gyerkőc fölé. Nem jött be, mert valahogy mindig olyan szögből sütött a nap, hogy totál felesleges volt. :? MI sem jó minőségű utakon használtuk. Sőt! Hegyről le és fel lépcsőkön és extra ramaty úton. Meglepő. de a kerekek bírják. És már a Zsó is használta jópárszor! Szóval én meg voltam vele elégedve.

Ma megyek uh-ra! Szorítsatok, hogy minden rendben legyen! Barnázgatok és ezért kicsit be vagyok tojva! :shock: Mondjuk Eszternél volt hasonló...és lám! :)

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Sziasztok!

Lányok!
Köszönöm a bíztatást! Olyan jó köztetetek! :P :P

Bevált éjjel az ülve szopi! :lol:
Evett 11-kor, 2-kor, 5-kor és reggel 7-kor!!! :lol:
(5-kor nagyon fáradt voltam, ülve elaludtam) :oops:
Tisztába kellett tennem 2-kor, és a kis manó képes volt szökőkútban a fél ágyat körbepisilni.:lol:
Body csere, ágynemű csere, Zéti szemei kipattantak.
Ilyenkor nekem is a ciciretétel válik be. :wink:

Cumisüveg a süllyesztőben!

Manka
Zéti se nagyon büfizik.
Érdekes, apának gyakrabban sikerül kicsikarni egy büfit, mint nekem.
És akkor jön a csuklás, de már megtanultam, hogy csak akkor ha hanyatt fektetem.
Nekem a fejés még macerás. Dávidom is igényli a babusgatást, apára is figyelek(töknél sajna hibáztam-(teljesen elhanyagoltam a férjem), és itt van még a házimunka. Örülök, ha napi 100-120 ml el tudok tenni. Nálam hamar beállt a mennyiség, nincs több!
A vizes gyógyszertári testápoló pillanatok alatt megszüntette a bőrhámlást.

Gabi
Tele lett a kis teste pattanásszerű kiütéssel, és csak jöttek, jöttek, de nem múltak.
Elocom krémet kellett rápöttyözni.

Iroko
Kellemes hideg futott rajtam végig a teszted hírére! :lol:
Még emlékszem, amikor én teszteltem. (napi 3-at, 3 napig)
A tavalyi vetélésem után felért egy csodával! :P
Gratulálok és drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Persze, tuti, rendben s lesz! :lol:
Dokinál mi volt?

Tünde
Boldog Névnapot Villőnek!

Márti
A védőnénink már a várandósság alatt megmutatta hozzáértését.
Nem sokat foglalkozott velem, nem is mentem már a vége felé. Szívhangot soha nem nézett. Mérleg meg vérnyomásmérő van itthon is. :oops:
A babakocsikról nem sokat tudok, de a Jack-pol-ról jót még nem hallottam. :oops:
Egy környékbéli anyukának Ridere van, nagyon szereti.Nagyon jó a rugózása és teljesen vízszintesre dönthető. Közel álltunk, hogy mi is azt veszünk. (pénz döntött nem mi)

Nem szeretnék rossz anyának tünni, de nekem ez a fejés dolog nem jön be. Csinálom, de sajnos nem szívesen. Lehet, hogy a technikám se jó, lassan megy és kevés jön. :oops:
Madelát használok, a kézit.

Dobnék még képet, ha kíváncsiak vagytok!? :wink:
Vendég
 


Kriszta! Nem tudom, hogy mennyire nyugtat meg, de én egyik gyerekemnél sem fejtem és nem volt gond a tej mennyiségével. Teljesen igény szerint alakult minden. A nagyok egy éves koruk után magukat választották el, Gáborom pedig nagyon lelkes hiive még mindig a szopinak, pedig a jövő hónapban már az első szülinapját fogjuk ünnepelni.
Képet, igen!!!!:D

Top Riderrel én is szemezgetek egy ideje..... Főleg, hogy a szervize is itt van a Váci úton. 8)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Kriszta! Képet? Naná! :wink:

Ha megnyugtat én is csak akkor fejtem (Eszternél), mikor elvétve többet aludt éjjel és reggelre "karfiol" lett a cicimből! :)
Zsófinál vettem melszívót (Avent). Ezzel csak azt értem el, hogy az amúgy is bőven elég tejből lett iszonyú sok! Ment a fagyasztóba és onnan meg a kukába. :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Kriszta - a képekről ne is kérdezz, rakd fel őket!! :D

dytke
 
 


Köszi lányok!
De jöhet még infó bőven, túl sok pénzt nem akarok rákölteni, egyrészt mert van nekünk itthon egy ABC design, ami tök jó nagy, téliesíthető, csak a 2. gyerkőcnél vettük és enyhén szólva kifakította már a nap! Szóval tök jó, lábzsákos, minden, abban fog törpike aludni itthon a diófa alatt! De mindenképp szeretnék egy többfunkcóisat, amivel könnyű közlekedni is, meg oviba menni a nagyokért stb. Úgyhogy írjatok nekem infókat, sokat, főleg a Top Rider-ről, az egyik barátnőm épp az előbb beszélt le róla, nekik eltört, nagyon nem jött be, ahogy lehetett, szabadultak tőle! Szóval akkor majd összevetném a tapasztalatokat! Olyan kéne, amit jól lehet irányítani, eddig a bolygókerekesek nekem nem igazán váltak be! Nekünk a sport egy Pierre Cardin, azt nagyon szeretem, jól bírja a gyűrődést, 2 gyerkőc használta és nem egyszer hegyi túráztunk már vele, de még egyben van! :lol: Úgyhogy lehet, hogy kipróbáljuk belőle a többfunkciósat is, meglátjuk!

Iroko, Edina!

Mennek a drukkok! Ha hazaértek a dokitól, kérjük a jó híreket!

Márti
borossné becz márta
 
 


Edina - én is drukkolok neked nagyon!

Márti - a Top Rider is tetszett volna, a Kenguruban 80 ezer volt a 4 funkciós, el sem hittem, csak a páromnak nem jött be a hordózója, ezért lett más. Tapasztalatunk nincs róla.

Kriszta - a fejés nekem is lassan megy! Én csak napi 80ml körül teszek el, mivel félek, ha nagyobb a mennyiség és olvasztanom kellene, lehet nem használnánk fel mindet és sajnálnám. Egyébként nem hiszem, hogy tudnék többet fejni. Hiányolnak a júniusiak!!!

Nektek milyen tejserkentő tea vált be, én most naturlandot iszok, tapasztalata van valakinek róla?

Nálunk a Picúr előszeretettel szeret akkor pisilni és sugárban kakilni, amikor tisztába tesszük és nem az elején, így teljesen kiszámíthatatlan, ekkor jön a takarítás és néha 3 pelust is cserélek egyszerre. Ez főleg éjszaka fárasztó!

Nektek milyen pelenkák váltak be? Illetve a positörlő is érdekelne.

Manka[/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Sziasztok!

Iroko! Gratulálok! A doki után is írj! :)

Manka! Szerencsére elhagytuk a bimbóvédőt, csak pár napig kellett. Arra is jó volt, hogy ne sebesedjen ki a cicim. Most csak néha van, hogy szopi előtt 3 percet szenved mire bekapja, de mostmár nem adja fel. :) Szerintem te is próbálgasd védő nélkül, ha van türelmetek, nagy macera így elmenni bárhova is.

Kriszta! Fura egy védőnőtől azt a tanácsot hallani, hogy etesd a babát cumisüvegből... Semmiképp ne! Én megjártam az első gyerekkel, 3,5 hónaposan le is szokott a ciciről. :( Utána 9 hónapig fejtem... nem kívánom senkinek! Ha nagyon muszáj, ajánlom az avent 1-es cumiját, elvileg ez úgy van kialakítva, mint egy mellbimbó és nagyon kell szívnia a babának, így nem lustul el tőle. De ha nem muszáj, inkább ne.

Teszek én is fel tesós képet. Kép Jana&Adél

A születsétörténeteket hol tudom elolvasni?

Ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Manka!

Mi liberot és babylove-ot (dm-es) vettünk, mindkettő bevált.

ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


A nőklapja cafén olvastam. :lol: Én jót derültem rajta! Van benne igazság! :lol:


Gyermekeink száma miként változtatja meg hozzáállásunkat?

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat
hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1. Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2. Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3. A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1. Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2. Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3. Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1. Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2. Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3. Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1. Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2. Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3. Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1. Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2. 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3. Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1. Mosás, szárítás, vasalás.
2. Mosás, szárítás.
3. Szárítás.

Babaprogramok
1. Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2. Eljártok babatornára.
3. Eljártok a közértbe. Mert kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1. Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2. Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3. Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1. Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2. Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3. Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1. Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2. Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3. Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Manka

Nálunk a Libero és a Huggies pelenka vált be, a Pampers-ből mindíg kifutott a pisi. Volt olyan, hogy a pelus száraz volt a gyerek ruhája meg tiszta pisi. A Libero simán kibírja egész éjszaka, mi már sokszor nem kelünk fel, így este 7-től másnap reggel 6-7-ig rajta van, és még egyszer sem volt vele gond.
Viszont popsitörlőből a Pampers és a Johnsons a legjobb nekünk. Az olcsóbbakból többet kell használni, és engem nagyon idegesít, hogy ha egyet kihúzok nem jön automatikusan a másik, hanem kotorni kell a kis nyíláson a következőért. Ami még jó minőség és árban is elfogadható az a DM-es.

Szoptatós teával kapcsolatban, én a Laktoherbet ittam, de hogy attól lett e tejcsi nem tudom. Sokmindent kipróbáltam. Sokan mondják, hogy a tejserkentő teától is fájhat a pici hasa.

Dytke
Esetleg egy 31 hetes pocakos fotó? :wink:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Kincsesi

Nagyon édes a két lány! Micsoda szeretet. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Köszönöm a segítséget! Mi eddig Liberot használtunk, azt szerettem, de még az elején vettünk Huggiest is, az is jónak tűnik, egyenlőre apa most újabb huggies csomagra ruházott be.... Popsitörlőből próbálgattam a különféle termékmintákat és nekem is a Johnsons tűnik a legnedvesebbnek, de még elhasználjuk a meglévő DM-eseket vettünk belőle bőven az elején......

Kincsesi - naggggyon édesek!!!!!!! Azt hiszem én is megpróbálok bimbóvédő nélkül szoptatni, mert soha nem fog hozzászokni a mellbimbóm, remélem Picúr is hozzászokik és ügyesek leszünk.

Edina - ismertem, de tényleg aranyos. Többgyerekes mamik, ez tényleg így van? Az első gyerekről szólók mintha rólunk szólnának. :)

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Szoptatás alatti étkezés: a paprikáról és a lekvárról kérdezném, hogy tényleg nem lehet fogyasztani? illetve mi a helyzet a patiszonnal és a csokoládéval? A csoki tényleg szorulást okoz? A K betűsökön és aprómagvasokon, uborkán és puffasztókon túl mire kell még odafigyelni?

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Manka
Az, hogy ki mit eszik teljesen változó, mert van aki kezdettől fogva mindent eszik ( puffasztósokra gondolok) és a gyermek meg sem érzi, más meg nagyon megválogatja és mégis mindentől fáj a baba hasa. Én sem a paprikáról, sem a lekvárról nem hallottam, és mindkettőt ettem. :roll:
A csoki valóban szorulást okozhat, mert kakaó van benne.
Amit még tudok, hogy tejet csak felforralva szabad inni, és max fél litert, a citrusfélékkel is vigyázni kell, van aki azt mondja abszolút ne, van aki azt mondja 1 narancsot megehetsz. Ja! És a kivi amit még nem lehet.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Na, talán elalszik egy picit, megpróbálok írni.

Először is Iroko, HURRÁ! Veled örülök én is, bár gondolom, meg sem közelíti, amit te érzel :D Ez nagyon szuper hír! Drukkolok a vizithez, Edina, neked is!

Megint olyan jó sok téma volt, és én annyira szeretek hozzászólni :lol:

Először is pelus: Susy, valószínűleg az lehetett a ludas, amikor csak Kristóf ruhája lett pisis, hogy felfelé állt a pisilője, amikor becsomagoltad :lol:
Amíg papírpelusoztunk, addig egész picinek a Babylove és a Huggies jött be, utána a Libero. Kb két hónapja azonban áttértünk a textilpelusra, és én nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon zavart az a mérhetetlen mennyiségű szemét, amit az eldobhatóval temeltünk, plusz azt sem tudtam, miféle vegyszerrel kezelt cuccban dunsztolom a gyereket. Ha kicsit többet pisilt, akkor a nedvszívó mag zselés szemcséi mindig ott voltak a bőrén. Brrrrrr. Most biomosószerrel mosom 3 naponta a pelusokat, nem sokkal több pluszmunka, a gyerek fenekének jobb, a környezetnek (amit NEKI hagyok hátra, szóval megint csak a gyereknek) jobb, szóval elégedett vagyok. Ne arra gondoljatok, hogy tetrába csomagolom a gyereket, ahogy velünk tették annak idején! Még bőven terhesség előtt láttam valami műsorban, hogy Angliában létezik nadrág fazonú mosható pelenka, akkor megfogalmazódott bennem, hogy én is szeretnék majd egyszer olyat, ha gyerekem lesz, de akkor még nem volt aktuális. Terhesen már elkezdtem a neten keresgélni, de valahogy tök béna voltam, nem találtam meg itthon, pedig elég sokfélét lehet kapni nálunk is. Mi BambinoMio ú.n. előrehajtogatott pelenkát használunk (mert neked kell meghajtogatni) és Monapel nadrágpelust, ez utóbbi teljesen magyar gyártmány. A pelusba teszek eldobható vékony, biológiailag lebomló papírbetétet, így a kakit nagyjából el lehet távolítani és lehúzni a klotyón. (tisztán anyatejesnél ez azért nem ilyen egyszerű, de megoldható)
A gyerek feneke NEM tocsog a pisiben és a ki-tudja miben, nem lesz piros, szóval semmi olyasmiről nincs szó, amit a reklámok szerint tapasztalnom kéne, ha nem a legszuperebb-nedvszívó-ultradrága papírt használom. Ja, tényleg: az sem utolsó szempont, hogy még mosással együtt is olcsóbb, mint az eldobható, még egy gyerekre vetítve is, de mi több gyereket akarunk, így még jobban kihasználjuk majd. Erről tudnék legalább annyit írni, mint a hordozókendőkről, de inkább itt most felfüggesztem, kivéve, ha valakit érdekel ennél jobban a téma. (Kreatívok, figyelem: van egy pelenkavarrós topic is a babaneten, szuperjó pelusokat lehet varrni is :wink: )

Kincsesi, nagyon édesek a lánykák együtt! Látszik, hogy dúl a szeretet!

Kriszta, én sem fejtem túl sokat, csak az első két-három hétben, amíg stabilan beállt a termelés, oszt azóta sem. Ja, de, egy kanálnyit a K-vitaminhoz amikor beadjuk :-) Ügyik vagytok az éjszakával, lesz ez még jobb is! Szökőkút nálunk is van, bár kb 2 hónapja nem nagyon. Néha fürdés közben a kádban, de az meg kit zavar :lol: Fényképet kérdezés nélkül tegyen fel bárki nyugodtan!

Sebes cicinél is a legjobb a szoptatás! A jófej csecsemős mondta is kórházban, hogy a baba nyála és az anyatej jobban gyógyítja mindenféle krémnél, és szoptatás után még egy pár cseppet kenjünk szét a bimbón. Az egyik nekem 'csak' sebes volt, azzal végig szoptattam, és másfél hét alatt el is múlt, a másik annyira berepedt, hogy egy hónap kellett neki, na abból egy napig tényleg csak fejtem, amikor már nem bírtam. Van itt két letölthető doksi, hogy milyen homeopátiás szereket lehet alkalmazni szoptatásnál, sebes mellbimbóknál.

Ruhák: A Cherokee szerintünk is tök jó, az anyaga jól tart, aranyosak és nem is drágák. A CundAban is vannak szép, jó és olcsó dolgok, de a méretezés nagyon veszélyesen el van csúszva időnként. Tényleg csak centivel érdemes menni, de amúgy jó cuccok (persze vannak drága ruháik is). H&Met még nem próbáltuk, de apa most kapott a babának egy halom utalványt a cégnél, majd véleményezem, ha elköltöttük őket :-D És nálunk is vannak jó és olcsó turik, engem nem zavar, a legtöbb cuccban még az eredeti angol árcimke is benne van, szóval tuti nem hordta senki. Vettem így bodykat, kb 120 forintra jött ki darabja... és jók a babaruhabörzék is, a nagyok is (Kismama-féle pl.), meg a legtöbb közösségi vagy kultúrházban szoktak tartani helyileg (legalábbis BPn sok helyen van).

Kád: nálunk pont jó volt keresztbe a nagykádra a pelenkázólaphoz barkácsolt fa-lap, azon volt, de kb egy hónapja a nagykádban fürdünk felváltva Samuval. Egyikünk masszírozza, a másikunk fürdik vele. Samu nagyon élvezi :lol:

Tejserkentés: én nem ittam teát, csak kb kétszer pár napig Urtica Urens 5CH homeobogyót szedtem, de nálam szerencsére elég jól beállt a kereslet/kínálat, annyi van, amennyit Samu akar. Tényleg előfordulhat, hogy a tea valamelyik összetevőjétől fáj a pici hasa.

Most én is eldugulok, főleg, hogy ébredezik, én meg éhenhalok, amióta hajnalban kelt és korán reggelizek, délben már kopog a szemem, pedig van tartalékom rendesen :lol:

Ha valamit/valakit kihagytam, akkor bocsi, majd du. újra átolvasom és pótolok.
danann
 
 


mankabi: én mindent ettem, nyilván figyeltem Zsófi reakcióit, de szerencsém volt, és ugyanúgy ettem, mint előtte. Ittam tejet, ettem csokit, ittam kávét, Zsófira semmi nem volt ahtással. Szerintem ha figyeled, és mindent mértékkel eszel, nem lesz baj :)
Vendég
 


Ja, és én sem fejtem soha, nálunk Zsófi alakította a kereslet-kínálatot :lol:
Vendég
 


Manka!

Mi Liberozunk, nálunk az vált be.
Popsitörlőből szerintem a legjobb a Nivea, de én sokallom az árát, így pamperst és dm-est használunk.
Pampersnek nagyon jó akciói szoktak lenni.

A kajákról:
Nekem anyósom, plusz az egész környezetem mindenféle tiltólistákat állított fel, mit ne egyek. Amikor egy hónap alatt a lista padlótól plafonig ért, én már tiszta ingerült voltam attól, hogy egyesek szerint kb. kenyéren és vizen élhetek, hogy leálltam a tiltásokkal és magunkat figyeltem. Nálunk egyedül a karfiol okozott hasfájást ill. az eperrel vigyáztam.

Én nagyon szeretem a tejtermékeket, sokat ettem belőle, nem lett semmi bajunk.
Ja és én semmelyik szoptatós teát nem bírtam meginni, annyira nem szeretem az ízét. Sok folyadékot ittam helyette, ill. ha valamiért kevés tejet éreztem homeopátiás Urtica Urenset szedtem egy-két alkalommal (itt a hígitásra kell amúgy figyelni, mert a nagyobb változat csalánkiütésre jó).

Meg kell próbálni lazán venni a dolgot, ez nekem nem mindig sikerült. :oops:

Ildi!
Nagyon édesek a kiscsajok így együtt.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi - nagyon édesek a lányok. Értük (és az ilyen pillanatokért) érdemes élni, nem? :)

Susy - kérésedre egy kép. ez 6-án, pont a 31. hét utolsó napján készült:

Kép

dytke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?