Új privát üzeneted érkezett!

Harivera! Az orvos is azt mondta, hogy fiú lesz, vagy csak Te látod úgy az UH képen? Én mondjuk nem vagyok egy tapasztalt anyuka, és orvos sem, de ebből a képből nem tudok kivenni semmit. Látom amit bekarikáztál, de hogy az egy kukacka lenne? Nem tudom.
Szurkolok azért, hogy lány legyen!

Csajok, eszembe jutott valami. Mi lenne, hogy Nostawen-nek küldenénk egy hagyományos képeslapot postán? A férje biztosan bevinné neki a kórházba. És tudná-érezné, hogy sokat gondolunk rá! Nekem biztosan nagyon jól esne.
Majd Mártitól priviben megkérdezem a pontos címüket, és küldünk valamit, mit szóltok?
Vendég

megjöttem és velem együtt itt nálunk a vihar is.. ez a hideg front!

Nem azért írtam reggel, hogy nem vagyok jól, hogy itt ijesztgesselek (Márti)!

Kicsit jobb, de érzem, hogy feküdnöm kell most... ez a női-anyai megérzésem..
szerintem nagyon hiperérzékeny vagyok a hidegforntra.. vagy legalábbis a frontváltozásra!
Az első 3 hónapban állandóan fájt a fejem.. a középső 3. hónapban szinte soha.. most itt az utolsó trimeszterben ismét fejfájós leszek??
Borzasztóan fáj a fejem délután óta.. vennem is kellett be egy fájdalomcsillapítót... hm..
A dokimat estefelé felhívom, hogy ez normális-e: mármint a mensi szerű fájások . Nem szó szerint görcsölök!!! Nem! Hanem olyan jelzés, mint amikor készül megjönni a menstruáció!
Tudjátok, hogy mire gondolok?
De... bíztatom magam, hogy a front van ilyen hatással rám-ránk.

Lanta!+
Ó te szegényke!
Nem semmi a kezed.. nagyon lúzer volt a nő, aki ezt tette veled!!!
Nagyon érzékeny??

Honey!
Na de jó! Látod milyen jótékony hatása van az otthonlétnek! Örülök, hogy minden oké veled, és Flórával!!!! :)

Márti!
De jó hír, hogy mehet a gyerkőc oviba.. ! Mennyivel könnyebb lesz majd neked is, és neki meg milyen jó lesz majd a közösség. 3. éves kor után tényleg kell nekik már! Addigra szocializálódnak is, és tényleg közösségre érettek!

Eszike!
Te amióta otthon vagy azóta ritkábban jössz!! Gyere sűrűbben!
Látom Te is szeretsz "kézműveskedni".. éreztem én, hogy olyan "anyukás" nőci vagy"!
Ezt pozitívan értem!!! :)
Egyébként én is úgy érzem, hogy Adél baba előbb fog születni, tuti, hogy nem 40. hétre.
Szerintem a 37.-38. hét környékén.. nagyon ajánlom neki, hogy ne! előbb...!!!

Tudjátok, hogy a magnéziumot hanyadik hétig kell szedni, akinek kell??
azt hiszem..talán a 36. hétig.. ezt még meg kell kérdeznem az orvosomtól.. mert érzem, hogy magnézium nélkül már most sem bírnám sokáig.. -áldom, aki kitalálta!!-

-azt hiszem ma én vagyok a legnegatívabb közületek! remélem, hogy holnap jobban leszek és itt vigyorgok össsze-viszza..de ma tényleg sz...ozós napom van.. -

szeder74

eszike!
tök jó ötlet!!!
én még arra is gondoltam, hogy ki lehetne nyomtatni neki, amit mi is itt írogatunk!!
lenne mit olvasgatnia!
hm??

szeder74

Képzeljétek.. a dokim telefonja kikapcsolva.. hívom a kórházat.. hát szabin van 2 hétig... :twisted: :twisted: :twisted:
a szülésznő azt mondta - ő vette fel az osztályon a telefont-, hogy ő nem nagyon tud semmit ajánlani! ha gondolom.. menjek be :!: :?: :!: :shock:
fasza.. rám van bízva, hogy mit tegyek.. ááááá

szeder74

Sziasztok!

Szeder, örülök, hogy jobban vagy, de vigyázz Magadra!
Egyébként pont a múlt héten kérdeztem ezzel kapcsolatban, hogy van-e itt a topikban valakinek hasonló érzése - nekem mindig akkor van ilyen "nyomás" a pocimban ,amikor meg kellene jönnie. múlt héten is volt - és mivel 28 naposak volta k a ciklusaim, pont aktuális is volt akkor...
Dorkánál is minden hónapban éreztem ,akkor még paráztam miatta, most már em, csak picit többet próbálok pihenni, bár ez így ,hogy Dorka itthon van velem, annyira nem egyszerű.
Ma a mosogatásnak kb. 4x fogtam neki, mert
-Anya, kakilni kell!
-Anya, kész vagyok!
-Anya, éhes vagyok... :lol:

Magnéziumot én is a 36. hétig tudom, hogy szedni kell!

Lanta, jujj, nagyon csúnya a kezed! :shock: Az ilyen nő miért nem megy hentesnek?! :? :roll: Borogatás?!
Kis szégyenlős gyerkőc! :lol: Mikor mész legközelebb uh-ra? Semleges színű rucikat addig is vásárolhatsz! :wink:

Honey, jó olvasni a nagyon-nagyon pozitív soraidat! :) Örülök, hogy minden rendben van!

Márti, szuper hogy jól drukkoltunk és összejött az ovi!
Nyaralni mi megyünk, igaz, csak 4 napra a Balcsira, de nagyon várom már. Még 3 és fél hét! És teljes ellátással, emiatt különösen várom, 4 napig nem kell főznöm, mosogatnom! :lol:
Anyu is jön velünk, hogy kicsit tudjunk Apával kettesben lenni :)
29 hetes leszek akkor, még be mertem vállalni, később már nem mennék én sem semerre. Pedig mindig augusztusban szoktunk nyaralni, mert itt a szomszédunkban a piactéren 3-4 napos búcsú van és nem tudunk aludni éjszakánként ezért menekülünk. Idén max. anyuékhoz megyünk akkor.

Sziszi, érdekes módon én pont a második gyerkőcnél érzek úgy, ahogy Te most, Dorkával nem volt ilyen gondolatom... Néha nekem is lelkifurim van emiatt. :(

Konan, nagyon rossz lehet, hogy ennyire távol lesz a párod! Én iszonyú rosszul viselem, ha nincs itthon velünk este! Nem félek nélküle, csak borzasztóan tud hiányozni :(

Eszike, holnapra sok erőt a terheléshez!
A képeslap és az itteni irományaink kinyomtatása szerintem is szuper ötlet! :wink:
Tiszakécske jó hely, párom odavaló. :lol:

Vera, nem tudom... ha akarom, fiú, ha akarom lány, nekem nem annyira egyértelmű! Doki mit mondott?

itt szakad az eső! boltba készültünk ha apa hazajött erre tessék! :evil: De legalább lehült az idő, ennek most annyira örülök! :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Márti :)
grat az ovihoz! Nálunk a nyaralás tuti elmarad!

Vera :)
de jó, hogy vagy! örülök, hogy benéztél. Én kislányt mondanék, de nekem is csak nemrég derült ki a tuti-frankó, mert eddig láttak fiút is meg lányt is (felváltva) :)

lanta :)
úúúúúúú, ez nagyon brutál! Nem csoda, ha fájt.

szeder :)
én nagyon parás vagyok, ugyhogy én lehet, hogy bemennék megnézetni, de ha tudsz sokat pihenni és érzed, hogy jobb töle, akkor maradj.

Befejeztem a fejvédöt!!! Nem lett 100%, sajna a szalagok rövidek lettek (átvágtak a boltban: vettem 5 m szaténszalagot, de a csaj csak 3,3 m-t vágott le :cry: :evil: én balga meg nem figyeltem, csak itthon láttam. Viszont nagyon be akartam fejezni, mert csak jövö héten tudok újra bemenni Pestre.), de majd meglátjuk.
homályos, rövid kép (ez a 4 minta ismétlödik)
Kép

Megyek én is pihizek kicsit

Kép
Kép
Kép
minyu

Harivera ezen a képen Én sem igazodom ki igazából de nagyon drukkolok, hogy kislány legyen!!! :lol: :lol: Ha megtudtad várjuk az infót!!

Márti örülök, hogy sikerült az ovi!!

Szeder sajnálom, hogy nincs dokid és a szülésznő nem volt segítőkész, ha úgy érzed inkább menj be szerintem!

Eszike jó ötlet a képeslap és a kinyomtatás is!! Biztosan nagyon jól esne Nostawennek!!! Remélejük hamarosan Martee is jelentkezik, hogymi a helyzet Vele!!

Anyooka legközelebb 5 hét múlva megyek csak uh-ra de minden nap megnézem azt a képet amit a múltkor a kórházban kaptam a kukacáról és győzködöm Magam, hogy tuti kisfiú :lol: :lol: Semleges rucit nem akarok mert olyan van rengetek Kornéliáról!! De a hazahozós rucit sem Én fogom megvenni szerintem hanem tesóm mert Kornéliánál is vettük az 56-tól való ruhákat aztán 50-es ruhák kellettek az elején :lol: Tök jó lesz Nektek a Balcsin!!

Minyu nagyon szép a fejvédő nagyon ügyes vagy!!

Mi még nem tudom megyünk-e nyaralni ha megyünk akkor is max 4 napra júniusban! Én nagyon nem ragaszkodom hozzá azon okoknál fogva amiket már Eszike is leírt Én inkább csak Kornélia miatt mennék. Olyan helyre ahol Ő nagyon jól érzené magát!! Na majd meglátjuk! :)

A kezem már hála az égnem nem fáj! Az első két nap volt gázos ma már csak a látvány brutális!!!

Kép
Kép
lanta

Harivera!!!!! Pont tegnap jutottál eszembe, hogy mi újság lehet nálatok! Jó, hogy benéztél! (sajnos én a képhez tök hülye vagyok :( ) Írj mindenképp ha már tudod a nemét!

Lanta! Amikor csak a képet láttam, azt hittem, hogy verekedtél! Hihetetlen! Apa utazása nem jó hír. Én már attól is magam alatt tudok lenni, hogy az egész napi egydüllét után neki délután még programja van. Remélem hamar lepörög a 10 nap!

Honey, én csak ismételni tudom magam! Végre boldog kismama vagy, tök jó olvasni!!!!

Márti! Grat az ovihoz! És köszönöm a pizsis segítséget!

A Nostawen féle képeslap szerintem is jó ötlet!!!

Szeder! Ha holnap nem javul a helyzet, szerintem azért a biztonság kedvéért menj be! Jobb, ha valaki rádnéz, ha ennyire szenvedsz. Lehet, hogy kiderül, hogy tényleg csak a frontra érzékeny Adél. Gondolok Rád, jobbulást!!!!

Eszike! A cseriszedést megfontolnám! Ha a védőnő pihit mondott, akkor az nem játék!

Minyu! Nagyon jól sikerült. Én már hetek óta szemezgetek ilyen dolgokkal, de nem merek nekiállni! pedig régen sokat varrtam!

Kép
blúmi

Eszike!
De jó ötlet!!! Én nagyon támogatom ezt a képeslap dolgot, meg a hsz-nyomtatást is! Biztosan nagyon örülne Nostawen. Rémes lehet ott a kórházban! :? Tuti jólesne neki!

Lányok!
Olyan arik vagytok! :D Köszike a bíztatást! Nehéz kibírni 10 napot és még ki tudja utánna mennyit a párom nélkül! Olyan elveszett tudok lenni nélküle! :lol:

Nyaralás: Tamással és a párom kislányával megyünk majd a Balcsira a telekre amikor csak lehet. A felújítást a párom nagyjából befejezte mielőtt elutazott. A kisebb házikóba pedig (amit ki szeretnénk adni) most hétvégén jön a burkoló, mert a fürdőszoba még szana-szét! De később nem tudom, hogy lesz, mert a doki augusztustól már hetente látni kíván, annak pedig semmi értelme, hogy fel-le autókázzak, meg hát már nem is bírnám valószínűleg. Addig még párszor biztos lent leszünk barátokkal, szülőkkel, csak hát közben még dolgozás is van, meg Tamásnak is évzáró, orvos, stb. stb.

Harivera!
Háááát! Nem tudom én sem! Ebből a képből én is akármit is láthatok! De a kedvedért kislányt látok! :wink: Jóóóóó???

Minyu!
Te is irtó ügyi vagy! Miket nem tudsz?! Nagyon ari a fejvédő! :D

Kép
Kép
konan

Blúmi tegnap Én is poénkodtam a férjemmel mikor mentünk a dokihoz hogy majd azt hiszi Ő ver :):) Apa utazása az Konanra vonatkozik nem Rám :) Én sem tudnám elképzelni nélküle!!

Konan akkor lesz tennivaló a nyáron reméljük így majd könnyebben telnek a napjaid!!! :)

Kép
Kép
lanta

Akkor menjen a képeslap. Írok Mártinak egy privit, és elkérem a címet.
Milyen legyen a képeslap, és milyen szöveget írjunk?
Minyu majd légyszi egy táblázatot rakj fel, és akkor mindenkinek a nevét fel tudom írni rá!

Kinyomtatás: az is jó ötlet, de lehet, hogy ez már Nostawen-nek is eszébe jutott, és megkért valakit... Majd rákérdezek Mártira ha jelentkezik.

Jó éjt!
Vendég

ááá nincs ihletem...bocsiiiii

képeslap jóó ötlet!!! biztos jól fog esni Nostawen-nek!!

Vera, én sem tom..bocsiii, de mondjuk a 2 fiam után, aszondom lány...mert nálunk mindig volt kis lifegô is a végén :lol: de majd a nagyokosok megmondják a tutit :) (mármint a dokik...) 8)

nálunk is megy az ovi, annyira örülök!++ ma volt szülôi :lol: és szuper nôciket kaptunk, és kb simi csoportja a legmenôbb, szóval nagy az öröm. ééés angoloznak is majad, ezt nem is tudtam... éés nem is kültöznek, hála az égnek!!! így kb 2 perc lesz majd odaérni!!! így talán mi is beérünk 9re :D

bébivel minden jóóóó,munkanapokat számolom kb, asszem úgy 12 van hátrta, azt meg csak kibírom má.... de jó lenne ha már adnám le a számlám...éés vééégeee, de eljön az is nemsokára...

és mindenkit iriglyek, aki 3-4 kilónál tart!!! ez igazságtalansááág!!!!!! miééért??? én jó indulattal voltam +10 a môlt héten vagy mikor.... ez nem éér....

pizsi sztem is jóó, azt vigyél, amiben jól érzed magad, senkinek semmi köze hogy az épp mi!!!! nálunk reggelente bevillantós vizit volt, ami annyit jelent hoyg ott álnnak doki meg 2 nôci asszem és szépen odamutatod az alsó feledet fekvésbôl...hát elég vicces, de legalább nem matatnak :roll: :lol:

na megsyek aludni, mert nem bírom. bocsi hoyg ez ilyen villámra sikerült, olvasok én, de most nem fogok regényelni, ahogy s
zoktam :)
pááá[/color]

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt!

Ma jól aludtunk. Végre. -csak beigazolódik, hogy frontra vagyunk érzékenyek??!!!-
-hozzá teszem ez igen erős fronthatás volt.. jóval hűvösebb is lett mára..és be is borúlt rendesen.. és tegnap a vihar.. brrr-- de jó, örülök.

Eszike:
mi megyünk most június 28-án a Balatonra- kizárólag a gyerekek miatt.. azért, mert születik nekik kistesó, azért még jár nekik egy kis nyaralás is.. mi minden évben elmegyün valamerre, jó mondjuk tavaly Töröko-ban voltunk, de idén én nem mertem elmenni messzire. Azért így is bennem van ám, hogy oké, mi lesz, ha ismét sz..ul leszek.. akkor mit fogok csinálni?? Jó rendben nincs messze a Balaton, de őszinte leszek kicsit tartok attól, hogy egy hétre elmegyünk. -nekem nincs is kedvem menni... pont azért, amiket Te is írtál... én tuti nem fürdök.. és nem is vetkőzöm le fürdőrucira sem.. mondjuk olyan házat béreltünk ki -szándékosan- ahol van medence.. így talán elég lesz esténként lemenni a partra, hogy a gyerekek megmártozzanak egy picit... nekem meg marad a hűsölés.. előre látom, hogy én "őnagysága" tuti, hogy szenvedni fogok.. -nem a kényelmes ágyikómban alszom..stb. stb... :wink: :? ugye értesz???

minyu!
Te meg itt szó szerint kisebbségi érzést kelltesz bennem ... :P , mert én örülök, ha egy gombot oda tudok visszavarrni, ahonnan leesett.. :) nemhogy ilyen csodát készítsek!
olyan nagyon ügyes vagy!!!

konan!
sajnálom, hogy egyedül kell lenned... nagyon - nagyon próbára tesz téged az élet... most.
Egyébként a kisfiad, hogy viselkedik? Milyen típus? - állandóan jövő-menő... vagy inkább olyan kis lustábbb..?
Mert azért ez sem mindegy..
Nálunk a Bence óóóóó hát ő az osztály "macsója"... hm... ki is vagyok tőle rendesen... néha el is tud szállni magától... ami kiborító tud lenni.... hát igen... kamaszodik rendesen.
A Máté... ő egy kis "tündérke" ő még nagyon kisgyerek... legyen finom hami a pocakban... és mese a tv-ben.. ő akkor áldott jó gyerek tud lenni... -és még a kis arca is olyan "babás".. valamelyik reggel néztem mikor kelltettem, a suliba.... még aludt... és olyan babásan alszik még.. pedig már 10 éves múlt.. olyan jó volt nézni :) vele kevesebb a konfliktus is..
Azért kérdeztem, mert még erről nem nagyon beszéltünk, és érdekel.

bagzerka+!
szeretnék regényeket olvasni tőled... no nehogy mááááá itt megváltozzz!! :)
Nagyon jó, hogy sikerült beiratni Simikét az oviba.. mennyivel egyszerűbb lesz neked is majd ősztől!!

szeder74

Márti,Bagzerka!

Örülök, hogy sikerült az ovi mindkettőtöknek. Nemhiába mentek a drukkok :D

Nyaralás: tegnelőtt foglaltuk le 3 éjszakára Köszegen a szállást. Marha messze van tőlük kb. 320 km,de a nagyja autópálya. Pont 3 hét múlva megyünk, akkor már a 32. hétben leszek. Szerintem nem lesz semmi gond.
A rákövetkező héten meg ha minden jól megy el akarunk menni Visegrádra a palotajátékokra. Már évek óta nagy álmom :D Talán most teljesülni fog.

Képzeljétek ma fel kellett kelnem 5-kor,mert bevittem a férjemet dolgozni és miután hazaértem kivasaltam :D túlteng bennem az energia.
Lehet,hogy az is rásegít, hogy ma rááltam amérlegre és 3 hét alatt nem híztam semmit úgyhogy tartom a 10 kilómat. Ettől nagyon boldog lettem :D :lol: :D

Kép
Kép
a.m.

am:
nem semmi hajnalban vasalni.. nagy lelki"fröccs" akkor most, hogy nem híztál..!!!!
egyébként én sem szedtem fel az elmúlt 1 hónapban semmit! Pedig eszem úgy,ahogy eddig. De állítólag most jön majd a java... hááát már félek előre, hogy hol áll majd meg a mérleg nyelve!

szeder74

Eszike!

Nagyon jó ötlet a képeslap Nostawen-nek! Aranyos vagy,hogy ez eszedbe jutott :D .
Nem vagyok túl jó szöveg kitalálásban én sem,de kitartást ,pihenést ,pozitív gondolatokat mindenképpen kívánok neki.

Kép
Kép
a.m.

Minyu!

Nagyon ügyes vagy! Imádom a macikat!

Szeder!

Én csak miattad aggódtam, tessék nagyon óvatosnak lenni!

Napi vizit a kórházban: én 2 kül. kórházban szültem a gyerekeket, de ott a reggeli vizit abból állt, hogy bejött az ügyeletes doki, megállt az ajtóban és megkérdezte: "Hogy vannak?", ha már nagyon buzgó és lelkiismeretes volt, akkor jött a köv. kérdés: "Jól megy a szoptatás?"
Úgyhogy ezért igazán felesleges lemondani apizsamáról, ha valaki azt szereti!

Nyaralás: Hát, mi július utolsó hetében megyünk Gyulára, ahonnan a kórház a legnagyobb száguldással is legalább 3 óra, nekem az a 32-33. hetem lesz, de én is inkább csak a férjem és a gyerekeim miatt vállalom, mert nagyon fontos, hogy együtt nyaraljunk. Augusztus 1-jén jövünk haza, utána már én sem megyek sehova 1 napnál hosszabb időre, jobb lesz közel a kórházhoz, bár én eddig még mindig a 39. héten szültem! Most ugye szeptember 25-re vagyok kiírva, úgyhogy szeptember 15. előtt várhatóan csak nem szülök már, ehhez jön még, hogy ugye most előszőr kiscsaj lakik odabent és a lánykák állítólag lustábbak!Szóval én remélem, hogy még Lehelt is sikerül szülés előtt beszoktatnom az oviba!

Márti
borossné becz márta

tábli:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Eszike: Nagyon jó ötlet a képeslap, sajnos fogalmazás terén én sem vagyok tú jó.
De kitartást, nem túl meleg napokat és pozitív energiákat kívánok neki én is :)

Márti, Bagzerka: Örülök hogy összejött az ovi és szupi ovónéniket kapnak a gyerkőcök, remélem örömmel fognak majd járni a csoportjukba :)

Szeder: De jó hogy jobban érzed magad. Nézegesd a met.hu-t ott mindig kiírják épp milyen front várható. Extra Mg-ot ha jön a hideg és plusz pihit.

Nyaralás: No nyáron mi most nem megyünk sehová. Kinyaraltuk magunkat a nászúton :)
Amúgyis őszülni szoktunk mert nekem a mezőgazdaság miatt a nyár az full munka, szabira nem lehet menni, csak szeptembertől ésetleg augusztus utolsó hete, ha olyan az időjárás és elvirágzott a kukorica :):)

Panasz áradat, nyugodtan ugord át! :)

A lakásvásárlásunkkal meg kezd tele lenni a hócipőm. Úgye oszogattak minket hogy gyorsan gyorsan szerződés kötés. Mondtuk ok de szertnénk látni ezt meg ezt a papírt is ami amúgy a szerződés mellékletét képeznék csak épp nem mutatják. /pl műszaki tartalom, kulcsra kész állapot/ + kértünk pár dolgot nevesíteni a szerződésben. Ezen ültek 2-3 hétig majd átküldték az új szerződést. Hát ne tudjátok meg 3 oldalas össze mismásolt vacak. Amit kértünk nem tették bele, de már az ügyvédi költség is minket terhel /az eladó ügyvédje, ez nem etikátlan? az eladó érdekeit védi és én fizessem a lakásom árának 1%-át neki????/
Kihagyja a foglalót, a szocpolt, a közműfejlesztési hozzájárulást, nem ír birtokbaadási dátumot csak azt hogy mikor adja be a használatbavételi engedélyt az eladó /hol érdekel az engem mikor kezdi meg az eljárást??? Mikor kapom meg a lakást?/
Szóval tegnap kicsit kivertük a balhét a közvetítőnél.
Lehet nem is lesz ebből semmi? :( Pedig úgy szeretnék költözni a mostani ház nem való bébinek :( :(

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Szeder!
Tamással általában nem egyszerű. A betegsége miatt alapból nem könnyű, meg hát borzasztó lusta! Egyébként csendes, nem kimondottan pörgős gyerek, csak rettentően lusta! Leginkább akkor, ha a saját dolgáról van szó: tanulás, rendrakás a szobájában, stb. Most, hogy a tesót várjuk nekem rettentően sokat segít és figyeli (persze a maga módján), hogy mi lenne jó nekem. Tegnap este pl. TV-t néztünk a nappaliban és eléggé feszengtem még fekvés közben is, erre egyszercsak felment a kisszobába és lehozott nekem egy párnát és betette a fejem alá, hátha úgy kényelmesebb. Olyan aranyos volt!!! Még vacsit is akart nekem csinálni! Szóval mindegy, csak tanulni és rendetrakni ne kelljen! Viszont ha megkérem valamire, amivel nekem segít,akkor szinte rögtön ugrik. Ja! És persze azért ő is kamaszodik rendesen!!!

A.m.!
Irigyellek! ÚÚÚgy szeretném, ha egyszer úgy állhatnék arra a r....adt mérlegre, hogy havonta nem 3 kg-al többet mutat!!! És hát az energia sem akaródzik túltengeni bennem! :cry:

Starlark!
Téged pedig nem irigyellek! Mi karácsony előtt költöztünk és azóta is folyton balhézni kell az építtetővel, hogy a kulcsrakész házat fejezze már be (tereprendezés, lábazat, fapácolás, javítások, stb.). De mindig csak igérget, hogy majd holnap, majd a jövő héten. Attól tartok előbb utóbb nekünk kell mindezt megcsinálni. Nagyon óvatosak legyetek! Minden munkára legyen határidő és a teljes összeget nem szabad addig kifizetni, amíg nincs minden kész! Legalább egy részét vissza kell tartni. Utólag már úgysem lehet tőlük a munkát behajtani!!!

Kép
Kép
konan

Hello Lányok!

GYorsan visszaolvastam, remélem sok mindenre emlékszem...

Lanta: Karod nem semmi! Az enyém is hasonló volt, mondtam is a férjemnek, hogy tök égő pl. a boltba, nehogy azt gondolják, hogy szétlövöm magam nap mint nap... :lol: És a kilóid miatt meg irígykedem!!

Eszike: Képeslap nagyon jó ötlet, nekem is jól esne ha én lennék ilyen helyzetben! Megy a drukk, hogy a terheléses cukor ne végződjön rókával! :)

Szeder: Azért remélem nem leszel fejfájós a 3. trimeszterben... azért az durva lenne! Bence nem csodálom, hogy az osztály macsója, az iwiwen is olyan helyes gyerek!! Meg a tesó is..még ha ő nem is macsóskodik.. :)

Márti, Bagzerka: grat az ovihoz! AZért ez így nagy könnyebbség lesz!

Minyu: Hát Te továbbra is ügyes vagy... csak ámulok és bámulok :)

A.m: grat a súlytartáshoz!!! Nagyon ügyes vagy, hogy tudtad tartani és nem híztál!! És hát az energiád sem semmi!!!

Konan: Sajnálom, hogy 10 napig szóló leszel, de hidd el, hamar el fog telni! Csak gyere sokszor Bnetre.. és repülni fog az idő..

Anyoooka: Én is szoktam érezni nyomást, de nálam tök rendszertelen, nem tudnám mensihez kötni. Sőt igazából én azt sem tudom, milyen a mensis fájdalom, mert nekem soha nem járt fájdalommal.. :? Mindig csak akkor tudtam, hogy meg fog jönni, ha már megjött...

Honey: Örülök, hogy jelentkeztél, annak meg még jobban örülök, hogy végre BOLDOGSÁG olvasható ki a hozzászólásaidból. Biztos vagyok benne, hogy ehhez az is kellett, hogy kicsit otthon légy, lazíts...

Sarkantyúka: Köszi a hiányolást, vagyok, csak tegnap légkondit szereltek nálunk és egész nap ki volt kapcsolva a gép.
Veled mi a helyzet?

Blúmi: Ti jól vagytok?

Rólunk: Ahogy írtam, tegnap végre beszerelték a légkondinkat, úgyhogy ha akarom, végre ki tudom zárni az életemből- és a lakásból- a meleget! :) AZtán egész délután takarítottam, meg bútort tologattam..(de csak a gurulósakat, ami könnyű).

Nyaralás: Az útlevelem lejárt, és nem akarok most csináltatni, mert kissé nagy lett az arcom :lol: .. na nem azért mert beképzelt lettem, hanem mert kitokásodtam :? ... és vagyok annyira hiú, hogy nem akarok kövérfejű Bejcit nézni az útlevelemben x évig... úgyhogy a szokásos tengerparti nyaralás idén elmarad, helyette sokat leszünk Balcsin, de az nekünk nem annyira nyaralás, mert férjem is, én is balatoniak vagyunk... azért jó lesz! :lol:

Hát végre itt a hidegfront! De már nem tudom, hogy örülök-e neki. Múltkor - sok kismamával együtt- engem is tök megviselt, meg hát ma sem keltem éppen jobb lábbal.. :? Korán reggel kötözködtem a férjemmel, túl vagyok egy bőgésen- aminek semmi értelme nem volt, nem is csinált semmi rosszat! De én egy-egy vita alkalmával annyira tudom magam sajnálni... :? :) :wink: Ráadásul tök rosszakat álmodtam éjjel (ezeket inkább le sem írom, annyira gáz).. szóval nem tudom milyen lesz a mai napom...
Vendég

Csajok! Ezt most küldte az egyik barátnőm e-mailen! Főleg Rönének ajánlom!
Csak az olvassa el, aki jót akar röhögni! (Én legalábbis röhögtem...)Azért én örülök, hogy ma már "más szelek fújnak"...

Kézikönyv nőknek 1955-ből.
“1955.ben kézikönvyet nyomtattak nőknek, amit háztartástannak neveztek”. Néhány tanács következik a kézikönyvből:

Készítse el a vacsorát időben. Már reggel tervezze meg, vagy akár előző este, hogy a férjét finom vacsora fogadja amikor hazaér a munkából. Így adja tudtára, hogy gondolt rá, amíg ő dolgozott és gondját viseli a szükségleteinek. A férfiak többsége éhes amikor megérkezik a munkahelyéről és a kedvenc ételének elkészítésével kielégíti a meleg fogadtatás iránti vágyát. Készüljön fel a fogadására. Pihenjen 15 percel az érkezése előtt, így őn friss és üde lesz amikor megérkezik. Igazítsa meg a sminkjét, tegyen szallagot a hajába és nézzen ki frissen. Az ön férje sok időt töltött a munkahelyén fáradt emberek között. Legyen érdekes és vidám. A munkanapja unalmas volt és szüksége van egy kis szórakozásra és az ön egyik kötelessége, hogy ezt biztosítsa. Csökkentse a zajt. Amikor a férje hazajön a munkából kapcsolja ki a háztartási berendezéseket és mondja meg a gyerekeknek, hogy ők is csendesedjenek el. Legyen boldog, hogy láthatja őt. Melegen mosolyogjon rá és mutassa ki őszinte vágyát, hogy teljesítse a kívánságait. Halgassa meg amit mondani akar és még ha Őnnek is sok mondanivalója van számára ne tegye azt közvetlenül a hazaérkezését követően. Először ő beszéljen, biztosan fontosabb dolgok kavarognak a fejében önnél. Ne zavarja. Ne panaszkodjon, ha a férje későn érkezik haza, vagy ha este el akar menni vacsorázni ön nélkül. Vita helyett, próbálja meg megérteni mekkora nyomás alatt van a munkája miatt. Amikor otthon van, biztos pihenni és ellazulni szeretne. És végezetül ne tegyen fel szükségtelen kérdéseket és ne gyanakodjon az itélőképességében vagy fedhetetlenségében. Ne felejtse el, hogy ő a ház úra és mint olyan mindig kereszztülviszi a saját akaratát becsületesen és igazságosan.
És jegyezze meg, a jó asszony tudja hol a helye.
Vendég

Konan: Pont ezért nem vagyunk hajlandóak akármit aláírni. Azon csodálkozom hogy már ilyen szerződéssel adtak el lakásokat abban a házbab. Senki nem olvassa el mit ír alá???
Néha azt hiszem én vagyok extrán kötözködő, de inkább most mint hogy költözés után derüljenek ki dolgok...
Nagyon furcsálom hogy vevőkén szerintük szinte csak fizetni aláírni és kussolni van jogom...

Bejci: ez azért dúúúrva :) Magyar háztartástan könyvnől van vagy amerkai?
Elképzelem ahogy nagyanyám szalgga a hajában meg '55-ben kisminkelve várja az öregapám :)
Nem túl reális :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!
Köszönöm a drukkokat, már én is túl vagyok a cuki-terhelésen. Szerencsére kíméletes volt, mert nagy nehezen sikerült kihúznom a vérvételis csajból, hogy tejen kívül mit tud ajánlani nekem, mert azt én nem fogom meginni. Mondta, hogy lehet kakaót is. Na ekkor nagy kő esett le a szívemről, úgyhogy a szúrást meg sem éreztem. 2dl kakaó és 1 kifli után elégedett képpel vártam ki a soromat az orvosnál, amíg megvizsgált, lemázsáltak, vérnyomást, gyógyszerírás. Aztán egy óra múlva megint vérvétel. Ezt is elég jól bírtam.
Aztán megint egy óra várakozás, mert ultrahangra is elküldött a doki, merthogy vizsgálatkor tapasztalta, hogy fejvégű fekvésben van a picúr, és ilyenkor UH kell.
Az UH 5 percnél nem volt több, minden rendben van, még mindig kislány van a pocikámban! :D
Méretei alapján is 28 hetes. BDP: 71mm, AC:231mm. És ráírták a papírra, hogy fejvégű fekvés, jó szívműködés és közepes magzatvíz.
4 hét múlva megyek újra, de akkor magánrendelésre, mert ott megnézik 3D-vel is, és kicsit több időt szánnak a vizsgálatra.
Úgyhogy továbbra is nyugis kismami vagyok. Illetve nem annyira, mert szerdán tudom meg a cukorterhelés és vérvétel eredményét, de szerintem a cukorral nem lesz gond, úgy érzem.

Írtam Martee-nak privát üzenetet, megírtam, hogy szeretnénk képeslapot küldeni Nostawen-nek, és ha hozzájárul Nostawen, akkor írja meg nekem a címet ahová küldhetjük.

Szeder: igen, értem a nyaralásos dolgot. Ha nekem lenne gyermekem, akkor természetesen a nyaralás nem maradna el. Mert ez minden gyereknek "jár"! Amúgy én sem szívesen alszok idegen helyen. De hát áldozatokat néha kell hozni.

Sziszi és Csibe: úgy látom már csak nálatok nem dőlt el a baba neme. Jelentkezzetek, ha megtudtátok! Kíváncsian várom.

Minyu: tetszik a fejvédő, nagyon ügyes vagy. És köszi a táblit.
Vendég

eszike, hát még én milyen kiváncsian várom :D

Kép
Kép
csibe21

Off topic

nem tudtok valakit, aki jártas számlázásban, banki utalásban? precíz, pontos és nem utolsó sorban gyors (nemcsak a munkában, de felfogásban is)
keresünk embert hozzánk (nemzetközi médiaügynökség)
fizetési feltételeket priviben megírom, ha valaki tud valakit
nyelvtudás nem feltétel (bár nem árt az angol, nemzetközi cég lévén)

Kép
Kép
csibe21

Olyan rég láttam pocifotókat!
Légyszi rakjatok fel..

Kezdésként megmutatom az enyémet: Kép 25+0

Kép
dorka78

a.m.
nagyon ügyes vagy,tényleg!
És az milyen jó lesz,hogy ezekkel a kismamikkal együtt tologathatjátok majd a babakocsit és dumcsizhattok közben!!

Blúmi
Én anno 2 pizsit (halászgatyásak) és egy hálóinget vittem be,meg sima poló is volt velem... Mondjuk nekem hüvelyi szülés volt így kényelmes volt a pizsama is.
Szoptatós hálóinget szerintem annyira felesleges beszerezni méregdrágán…vagy veszel egy sima hálóinget gombokkal vagy felhúzod a polót… és kész.
A kórházban ugyse lesz szokatlan látvány a szoptató kismami…szóval ha kivillan a cici…naés??

Minyu
Nagggyon édes Csongor cipője!! Én is imádok turizni…

Lanta
A múltkor 4D-n mondták, hogy fiú?…akkor még nem volt biztos?
Ha sokig szorítod a vattapamacsot a szúrás helyén akkor nem tud ilyen csúnyán befolyni a szövetek közé a vér…. Most borogasd,te szegény!

Konan
Kitarás Nektek!!
Tamás édes lehet,hogy ilyen figyelmes veled!

Csibe
Csokipakolás?? De jól hangzik!!!

Eszike
Szerintem felnőtt emerek vagytok és lehet minden évben mentél segíteni de ez most más…most babát vársz és neked most önzőnek kell lenned!! Mert a babád milliószor fontosabb mint a leszedett és megrohadásra váró cseri… Arról nem beszélve,hogy nem kismaminak való a létrázáson lavirozás…. :shock:

Szeder
Az utolsó hónapban már ne szedd(lassan leépíted a 35-36.héttől) …ha akkor megindul a szülés akkor jöhet a baba…nem kell visszatartani….

Bejci
Szebb napot neked mára!! :wink:

Márti
hááát...azért a 4.gyerek már jön mint a gyorsvonat!! :D

Mi is megyünk Balcsira...elsősorban Heni és a párom miatt..De én is úgy várom,hogy legyen egy kis kikapcsolódásunk együtt hármasban...illetve többesben mert egy barátházaspárral megyünk és az ő Henivel egykorú gyerekekükkel. :D
holka

Sziasztok!!

Bejci sikerült Nekem is jót röhögni.... köszi!!! Én a légkondi miatt irigyellek :) A reggeli kötözködés a férjjel ismerős!!! Én is szoktam sajnos!!

Starlark sajnálom, hogy Nálatok sem zökkenőmentes a lakásvásárlás!! Remélem azért sikerül megegyezni!!!

Eszike örülök, hogy túl vagy a terhelésesen és sikerült tejmentesen megoldanod!! Tök jó, hogy babócával minden rendben!!! :lol: :lol:

Dorka majd Én is csinálok és teszek fel!! De meg kell állapítani, hogy nagyon vékony vagy és csinos! :wink:

Holka ez volt az a vérvétel ami után a legtovább szorítottam a vattát mert tudtam, hogy ebből jó nem fog kisülni!! Már akkor éreztem ahogy néztem, hogy csak csöpög le a vér és kezem már zsibbadt :( Na mindegy, a lényeg, hogy már nem fáj, de most még rondább mint tegnap :? :? Múltkor, hogy kisfiú az 2D-n láttuk mikor a szívprobléma miatt s.o.s.-ben beküldtek a kórházba ott nagyon szuper gép van és nem is nagyon érdekelt akkor, hogy fiú vagy lány csak minden rendben legyen de babócánk olyan jól feküdt, hogy a doki elkezdte mutogatni hogy ez itt a fütyi ez meg a zacsi, még képet is katunk ahol bejelölte a lényeget!! Én valahol éreztem és bízom is benne, hogy tuti fiú de már annyian elbizonytalanítottak, és ezért szerettem volna, hogy újra kimondja a bűvös szót!!! De nem így lett, hazafelé győzködtem a férjem, hogy menjünk el 4D-re de igaza van ugyan azon az elven működik mint a 2D és ha ott is ugyanígy csücsül háttal, hogy még véletlenül se lehessen látni de még az arcát sem így nincs értelme!!! Úgyhogy marad a remény!!! Amúgy minden nap nézem a képét és bizonygatom, hogy az kuki, és sokszor megkeresem Monee képét amit feltett az Ő kisfia "teknősbékájáról", hogy tökre ugyan olyan szóval nem lehet más!!! Én már csak ilyen vagyok!!! :roll: Bocsi ez kicsit hosszú lett!!! :oops:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

A.m. nem semmi milyen kis szorgalmas voltál ma! :lol: Bár hála a jobb időnek, én is tevékenyebb vagyok ma mint tegnap...

Bagzerka, Nektek is gratula az ovihoz! :)

Bejci, légkondi szuper jó dolog, nem is tudom, hogy bírnám nélküle a tegnapihoz hasonló napokat!
A kézikönyves idézeteden jót röhögtem! Akkor én nem vagyok jó asszony, az tuti... :oops: :P

Eszike, örülök hogy semmi gond nem volt a vérvételen!
És miért kell vizsgálat, ha fejvégű a baba?! :shock:
Ádám már elég régóta fejvégű, nem forgolódik annyit mint a nővérkéje anno, akinek minden vizsgálatkor mást mondtak :)

Dorka, csini poci! :)
És kérésedre egy mai fotó:

Kép 25+3

Kép

Kép
anyoooka

Lanta
ha volt zacsi is akkor abból már nem lesz hugi...

Vera
az uh-os könyvemben pont ugyanilyen kép van..alatta a szöveg kisfiú lett.
Amúgy a szeméremajkakat is 2 párhuzamos vonalként lehet látni...
Nálunk 13 hetes 4D és 16 hetes 2D-n tuti fiúnk volt. 20 hetes 4D óta viszont 99% lánykánk van!!!
Mindenesetre nagy drukk Nektek!! :D

Emma és én:

Kép
holka

Holka!

Tényleg, Te sokmindent láthattál már! Szerinted gyorsabb lehet a 4., mint az előzőek? Az 1.-vel jó 13 órát vajúdtam, a 2. megszületett, az 1. hasmenéstől számítva 5 óra 20 perc alatt. a 3. 5 óra 58 perc alatt bújt elő, fájáserősítést csak legelőszőr kaptam, a burkot pedig mindig repeszteni kellett! Vélemény? Mondjuk arra én is gondoltam, hogy, mivel most kislányt várunk, neki valószínűleg kisebb lesz a buksija mint a srácoknak, akik 95-97-es BPD-vel születtek, ráadásul 2 évente szültem, valószínűleg a testem is tudja, mi a dolga, de szerinted elképzelhető, hogy sokkal gyorsabban születik majd a picur? Tudom, hogy egy csomó körülmény még közrejátszik, pl., hogy mennyire tekeri magára a köldökzsinórt, hogy fejvégű vagy faros szülés (eddig most fejfégű), de nagyon érdekelne, szerinted úgy általánosságban mi várható?

Márti
borossné becz márta

Csibe! Mikor mész vizsgálatra? Reméljük akkor kiderül!

Jók a pocifotók, én is próbálkozok egyet fényképezni magamról!
Vendég

Kép
pocak 28 hetesen
Bocsi kicsit belelóg a csap meg ilyenek... :?
Vendég

Márti
Általánosságban határozottan rövidebb ideig tart a vajúdás. Simán lehet,hogy 2-3 óra alatt is a kezedben tarthatod. De lehet,hogy te többedjére is 5-6 órás vajúdásra vagy "beállítva"... :D
Kiváncsi vagyok...
Láttam 5.jére szülő kismamit...olyan volt mint a villám...se repedés se semmi... rózsaszín nyálkahártya :shock: mintha mi se történt volna....
holka

Köszi csajok a fotókat + a gyorsaságot!!!
Annyira csinosak a pocakok!!! És nyilván az arcok is, csak azok nem látszanak :lol:

lanta, anyoooka: köszönöm, bár most sem csinosnak sem vékonynak nem érzem magam :roll:

Kép
dorka78

Dorka! Anyukám biztosan hétvégén lefényképez arccal. De így egyedül magamat nehéz!
Majd rakok fel olyat is!
Vendég

Konan: Tamás tök jó fej lehet!! A kedvességéről, meg a Veletek szembeni figyelmességéről a 10 éves keresztfiam jutott eszembe! Ő is olyan édes..., amikor megtudta, hogy lesz unokatesója, még az én válltáskámat is elvenné, hogy nehogy cipekedjek! Annyira cukik ezek a kölkök!!!

Starlark: Hajrá kötözködés lakásvásárlásnál!!!! Igenis kössél bele mindenbe, ha már egy rakás pénzt kifizettek nekik! Meg nehogymá' a legfontosabb dolgok kimaradjanak a szerződésből! Mindenkinek ilyen talpraesettnek kellene lenni, és akkor az építtetők/értékesítők nem vágnának át annyi szerencsétlen embert! Szóval így tovább!!! Keményen! :evil: :wink:

Holka: Készül már a császármorzsa? :lol: :lol: :lol:
Balaton melyik részén lesz a nyaralás? (Ha publikus) Egyébként szerintem is az a legjobb, ha olyan családdal mentek, ahol van hasonló korú gyerek. Kiskoromba mi is egy baráti házaspárral és 3 velünk hasonló korú gyerekükkel jártunk nyaralni.És imádtam, sosem unatkoztam, és nem lógtunk anyukámék nyakán. Na jó, gondolom Hencike még nem fogja önállóan felfedezni a Balcsi part éjszakai életét, de legalább lesz játszótársa! Tök ügyes szervezés!! :wink:

Lanta: Te meg nyugodj meg.... Biztos vagyok benne, ha Te azt szeretnéd, akkor szeptemberben egy gyönyörű szép egészséges kis kukis baba Boldog anyukája - is- leszel Kornélia mellett! Én drukkolok Neked, hogy Nektek kukis maradjon, Te meg drukkolj nekem, hogy Bianka időközben ne változzon Zsoltikává :wink:

Márti: Neked aztán van már pár szülés-élményed! De jó, hogy Te már tudod, milyen jelei vannak a szülésnek! Most hülyeséget fogok kérdezni: Mindenki felismeri időben, hogy KEZDŐDIK? Ja és mégegy: Mindenkinek van hasmenése közvetlenül a szülés előtt? Ha igen, mennyivel előbb? Hú, engem ez foglalkoztat, mert már máshol is olvastam.. :oops:

Lányok!! Pociképek szuperjók! Na ma este felrakok én is egyet- vagy kettőt, hogy lássátok mennyit nőtt 3 hét alatt- , de előre szólok, hogy én a húsos fajtából való vagyok! :cry: :wink: Tök röhögtem tegnap: A légkondi szerelő két srác (olyan 25 év körüliek voltak) látták az esküvői képünket a falon és finoman annyit jegyeztek meg, hogy "azért jó sokat változtam azóta"! Hát úgy elkapott a röhögés, mert azon 20 kg-val kevesebb voltam, meg szőke, toka nélkül... most meg..?! Szóval édesek voltak, meg jó fejek, nem haragudtam érte! De nem baj, nem zavart az őszinteségük, mert ma kaptam dícséretet is! A sógornőm férje megjegyezte, hogy milyen csinos vagyok! Hát csajok! Ez olyan jól esett!!! Bár ha valaki, ő tudja, hogy a kismamiknak kellenek a bíztató szavak.. legalábbis nekem igen! :wink:
Úgyhogy mindenki, aki nem érzi magát vékony kismaminak, jöjjön este, mert megnyugtatásképpen én is dobok fel pocak képet! :) :roll: :oops:
Vendég

Na csajok megyek, teszek szallagot a hajamba és megigazítom a sminkem, mert mindjárt hazaér a férjem ... és tudjátok frissnek és üdének kell látnia... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Halihó!

Bejci, nekem semmilyen hasmenésem nem volt szülés előtt, sőt, éppen ellenkezőleg... :? És szerintem nem mindenki tudja, hogy valóban a szülés indult-e el, mert amikor én a szülőszobára várakoztam, hallottuk, ahogy másokat hazaküldenek, hogy "ez még nem az", meg egyszer mi is bevittük egy barátnőmet, akinek a férje szépen el is ment dolgozni, hogy hát jóslófájásai vannak, de azért meg kell mutatni, aztán pár órával később megszületett a baba... Olvasgattam a júniusi szüléstörténeteket, ott is volt, akit hazaküldtek, hogy jöjjön másnap :? Mi is úgy mentünk be annakidején a Lányommal, hogy vittük a kórházi csomagot is, és tényleg kellett...

Ti hogy tudjátok, mely tüneteknél kell bemenni a kórházba? Mármint szüléskor. Ha elfolyt a magzatvíz, akkor mi a teendő? Már több verziót is hallottam. Persze majd megkérdezem az orvosomat, csak érdekel, ki hogy tudja.

Amúgy most ha géphez kerülök (ritkán) szüléstörténeteket olvasgatok a neten. Tegyek fel linkeket is? És lehet szülési tervet is készíteni a net segítségével, majd arról is teszek fel linket, hátha vkit érdekel. :wink:

Bejci, köszi az emailt, válaszoltam :)

Amúgy mindenki nagyon ügyes, csinos, kreatív!

Azért a.m., a te energiatartalékaid külön lenyűgöznek! :) Nagyon ügyes vagy.

Remélem, Martee hamarosan jelentkezik jó hírekkel.

Én most csak egy kicsit morgok, mert egy csomó vigasztalásba beleszaladok, amikor semmi okuk engem vigasztalni: hol azt hallgatom, hogy "jaj, te szegény, pont nyáron lesz nagy pocakod", vagy azt, hogy "hát pedig másodiknak jobb lett volna kisfiú"....!! :twisted: :evil: Most ennyi hülyeségre mit lehet mondani? Felteszem, télen meg a jég miatt lenne húzós babát várni, a hó miatt megbénult közlekedés kavarhatna be, stb. Persze lehet, hogy akkor azért sajnálnának :) A kisfiús megjegyzésre nem is tudok mit mondani. Semmi frappáns válasz nem jut eszembe. Ja, és találkoztam megint a "pozitív anyukával" a játszótéren, lesajnáló mosollyal kérdezte tőlem, hogy hogy vagyunk, "attól eltekintve, hogy nem emelgetheném a Nagyot"... Továbbra sem utdok neki semmi frappáns szöveggel visszavágni :(

Kép
Kép
sarkantyúka

Ja, Lányok, még eszembe jutott, hogy talán érdemes lenne most elmenni a házassági anyakönyv másolatáért, mert most még jobban bírjuk, mint pár hét múlva. Vki már kért ilyet? Vagy esetleg már mindenki beszerezte? Nyomtatványon kell igényelni, vagy csak bemész az anyakönyvvezetőhöz, és ad egyet? Tök jó, hogy nem vmi egzotikus helyen keltünk egybe a férjemmel, csak a lakástól 3 percre :)

Kép
Kép
sarkantyúka

Az én férjem az imént hazaért, és sem a gyermek nem volt csendben, és én sem pihentem rá megfésülködve, hanem épp a billentyűket püföltem :) Bukta van, most majd azt hiszi, egész nap a gép előtt ülök :D

Kép
Kép
sarkantyúka

sarkantyúka :)
nekünk anno anyós kérte ki az igazolást,úgyhogy nem hiszem, hogy nagy fakszni lenne vele, bár az is lehet, hogy irodája válogatja.
Nyári nagypocakra nyugodtan mondd, hogy jobb, mint télen a havazás miatti dugóban a kocsiban szülni vagy elcsúszni a jégen. Az újabb kisfiúra pedig a Zuram mindig azt mondja, hogy "egy ember egyfélét" én meg hogy fiús anyuka szerettem volna lenni.
nálunk anno azt mondták, hogy magzatviz elfolyáskor azonnal kh! Mi is igy voltunk, igaz, hajnal 1-kor még azt hittem, csak becsurgott egy picit, aztán 5-kor már kicsit nagyobb adag jött, igy be is mentünk, pedig nem volt semmi más tünet.

holka :)
remélem, nekem is rövidebb lesz, a huszonsok órás vajúdás után én most beéem tizenegynéhány órással is :oops:

pocifotót majd én is csinálok :)

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Holka!

Köszi, akkor már sejtem, hogy a dokim miért hívott fel a 3. baba születésére készülve, 10 nappal a kiírás előtt (ugye, ahogy írtam, én eddig még mindig a 39. héten szültem), hogy kint van Szentendrén, hogy vagyok,szülünk-e, mert ha nem, akkor kérne tőlem engedélyt 1 pohár sörre! :lol: Aztán, amikor meg szülni mentünk, hasmenéses tünetekkel, 5-7 percenként jövő nem túl erős fájásokkal meg eltávozott nyákdugóval holt nyugodtan felhívtam, hogy akkor induljunk-e (tényleg nem éreztem túl sürgősnek), akkor meg az volt a válasz, hogy"Persze, most azonnal!" Aztán persze bedugultunk, mert Berci pont a hétfő reggeli csúcsot választotta, akkor meg drága doki bácsim vagy 3x hívott, hogy sűrűsödnek-e a fájások, mert ül a dugóban és nem halad, sőt viccesen még azt is felajánlotta, hogy kijön a Kálvin térre, levezti ott a szülést! :lol: Szóval Ő is tarthatott tőle, hogy Berci még Lehelnél is gyorsabb lesz...

Bejci!

Nekem a 2. és a 3. szülésemet jelezte a hasmenés és ahhoz hasonló görcsök, amikor futsz a wc-re, nehogy csíkot húzz magad után! Akkor kezdett gyanús lenni a dolog, amikor ezek a görcsök periódikusan ismétlődni kezdtek és egyre hosszabbakká váltak! Nekem pl. a 2-nál 17 percenként kezdődtek, a 3-nál 5-7 percenként váltakozva! Hogy a nyákdugó elmegy, az semmire sem garancia, van, akinél már szülés előtt 1-2 héttel megtörténik, nálam mindig a vajúdás megbízható jele volt.
Ha elfolyt a magzatvíz, akkor be kell menni a kórházba, a szülés folyamata elindult és a fertőzésveszély miatt kell minél előbb bent lenni, 24 órán belül elvileg meg kell születnie a babának!
A dokim egyébként azt mondta, ha fájásokkal kezdődik a vajúdás, érdemes megvárni, ameddig kb. 5-7 percenként jönnek a fájások és, ami még ennél is fontosabb, figyelni kell, hogy mennyi ideig tart egy fájás! Ha már 30mp-ig tart, akkor nincs kétség, abból szülés lesz (nekem ez már 3x bejött és nem küldtek haza)! Felmerülhet még, hogy összekeveri az ember a valódit a jóslókkal (velem is ez történt az 1-nél), de van rá egy szerintem bombabiztos módszer, hogy megkülönböztessük a 2 dolgot: be kell ülni egy kád jó meleg vízbe 20-30 percre (persze, csak ha nem folyt el a magzatvíz, mert akkor tilos). Ha ezalatt elmúlnak a fájások, akkor csak jóslóak vaoltak! Nálunk az 1-nél ez volt, reggel 10 percenként jöttek a fájások, meleg vízre elmúltak, de aztán du., amikor újra kezdődtek, nem tudtam olyan sokáig a kádban ülni, hogy csillapodjanak!

Márti
borossné becz márta

Hát íme Biankám kipárnázott "albérlete" :)

22+5 napos:
Kép

25+2 napos
Kép

25+4 napos:
Kép
Vendég

Bejci annyira aranyos vagy ahogy megfogalmaztad a hozzám fűzött mondanivalód, hogy még a férjemnek is muszáj volt felolvasnom és mindketten nagyon drukkolunk, hogy a Ti Biankátok se változzon Zsoltikára!!! :):):)

Annyira szép kerekedő pocikat látok!!! Olyan jó már nézegetni, már egyre közelebb a vége!!! Nagyon izgalmas!!!

Ja és Bejci nem tudom hol vannak rajtad a plusz kilók Én ezen fényképeken nem vélem felfedezni Őket a pocin kívül!!! NAGYON CSINI VAGY!! És ez tök komlyan mondom!!! :wink: :wink:

Szülés: Én Kornéliánál nem tudtam mire vélni a dolgokat és totál szünet nélküli fájásokkal kezdődött minden és egy iszonyat nagy pánikrohammal, hogy most akkor ez az vagy nem az mert időt mérni nem tudtam és jobbank láttam bemenni a kórházba, a kocsiban már ülni nem tudtam nem bírtam elviselni ha a férjem hozzámért!! Aztán közölték, hogy csak egy ujjnyi és itt hajnalig nem lesz baba ez volt este 1/2 7-kor!! Szóval Én nem is tudom milyenek a rendszeres fájások, mert aztán császár lett és a mostani is az lesz már a dokival is megbeszéltem, azt mondta a kiírt időpont előtti 10 napban kitűzünk egy napot és megcsinálja a műtétet feltéve ha pocaklakó nem kíváncsi hamarabb a külvilágra, de nagyon remélem, hogy nem!!! :?

Bagzarka még nem is gratuláltam az ovihoz!! Örülök, hogy sikerült!! :lol: :lol:

Pocakképet Én is csinálok holnap!!!

Sarkantyúka egyik füleden be másikon ki!!! :D

Még teszek egy képet a pocaklakóm első szerezeményéről!! Úgy túrtam potom 240 Ft-ért!! :)

Kép

Kép
Kép
lanta

Márti!
Mi a Zemplénbe megyünk úgy tűnik július utolsó hetén vagy aug. 1. hetében (akkor leszek 33, 34 hetes) 1 hétre. Hívtak Görögbe is, de az messze van, és nem akarom bevállalni a hosszú út miatt. Talán a hegyekben van a leghidegebb az országban a legnagyobb hőségben. Ezért választottuk a helyet. Ja, és egy kis kulcsos házba megyünk, nem valami szállóba. Az úgy izgi, az erdő közepén.

Minyu!
Jó lett a fejvédő!

Eszike!
Csatlakozom, menjen a képeslap és az olvasnivaló Nostawennek.

Dorka!
Hova fér az a baba? Alig van hasad. Meg persze vékony is vagy. Híztál egyébként valamit?

Lanta!
Csak nem puncisodik már meg, ha már ennyire biztosra mondták. Nyugi, fiú lesz!

Anyooka és Holka!
Csini pocik! És épp azt nézem, hogy nagyon hasonlít méretben Anyookáéhoz és formában mindkettőtökéhez az enyém. Teszek fel képet én is, ha nem felejtem el holnap.

Eszike, Bejci!
Nektek is szép a pocifotótok! Bejci, szép a növögetés mértéke.

Bejci!
Igen, megköszönjük szerintem mindannyian, ha felteszed a linkeket. Többiek? Mehet? De akár a másik linkes topikba is felteheted, így mindig megtaláljuk, ha kedvünk tartja.

Erről jut eszembe: Valaki feltette az előtejes video linkjét, de a cégnél le van tiltva a hangkártya, és itthon is már meg akartam nézni, de lusta voltam eddig visszakeresni. Azt is fel tudná tenni az illetékes? Köszi előre is.

Ma mentem beutalóért a vérvételre (mert holnap reggel megyek), és volt egy kis ideje a beutalós nőnek, és beszélgettem vele. Mondta, hogy itt nálunk nincs cukorterhelés néhány éve. Csak sima szokásos reggeli van, és 1 órán belül kell levenni a vért. Ha esetleg vkinek rossz az eredménye, akkor küldi el az orvos csak cukorkórházba vagy hova, de oda se feltétlenül. Erre mondtam én, hogy milyen fura, hogy más-más városokban milyen eltérő kötelező vizsgálatok vannak. Mondja, hogy az is furcsa, hogy itt nálunk, még orvosonként is változik, hogy egy – egy orvos milyen vizsgálatra küld el. Pl. a fenti példa esetén (ha vkit mégis elküldenek, akkor a cukros lötyi van)

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

ági: aranyos vagy, de múlt héten már 70 dkg-os volt a babó és ott van benn :) és híztam is nem is keveset :oops: (hétfőn mér a védőnő újra, 1 hónapja +3 kg-nál tartottam) most lesz az +5 is vagy több..

bejci: hát tényleg nem értem (és nem látom), hogy hol vannak a pluszkilók. Nagyon csinos kismama vagy!!

Kép
dorka78

eszike, 23-án megyek dokihoz, hátha akkor lát valamit - fityeg vagy nem fityeg

Ami a súlyt illeti, rajtam is van cca +8 kg plusz eddig, de már előtte is volt sajna - azt most nem adom hozzá, mert hát az babától függetlenül ott volt. De azért megpróbálom azt is leadni utána

Kép
Kép
csibe21

csibe :)
23-án NyusziGabihoz mész? Én is akkor megyek :D 15.10-re. És te? Összefutunk megint?

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?