Új privát üzeneted érkezett!

Szalamandra- Én sem tervezek semmilyen nagyobb beöltöztetést, mert nem akarom, hogy melege és melegkiütése legyen sőt ez lehet hülyén jön ki de nekem a rugik se jönnek be, legalábbis a Júliusi 40 fokban kissé kinzásnak tünik nekem, de majd meglátjuk 1-2 biztos van...

Annyira zavar, hogy szinte semmink sincs még itthon és 4 héten belül itt lehet már a baba!!! (Szinte minden holmi anyáméknál van és nem tudok elmenni értük BKV-val, autónk meg nincs...) Anyira aggodom, hogy mi lessz ha hirtelen megszülök és nincs semmink csak ágyunk, takarónk, lepedőnk, ruhapelusok, pelenkázó feltét, pelenkák.

Tényleg valaki tud olyat, hogy kádhoz külön álványt lehet e venni, mert nekünk nincs itthon nagy kádunk a lakásban csak zuhanykabin, de így meg nem tudom hova rakjam a kádat?

És a mai tanfolyam hol lessz, mert fogalmam sincs mi hol van a MÁV-ban. Csak 2x voltam eddig akkor is csak genetikai UH-n.

Kép

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Lili,
Nyugi! Egy babának az elején, csak egy ágy kell, pelus, meg ruha. Nincs sok igénye. Mi a kádat az ágyunkra tettük az elején. Lehet ebédlőasztalra is.
Vendég
 


Manka!
Gratulálunk Nektek nagyon, édes-szép kisfiú Zoló.

A légzésfigyelő az elején nálunk is össze-vissza nyekergett, Apa kikésérletezheti a megfelelő beállítást. Nekünk Angelcare van, ha Tiétek is ilyen akkor esetleg segíteni is tudunk. :lol:

Hasfájás tippeket mi is tudunk adni, amiket Danann írt, nekünk is bejöttek, mínusz hajszárító, azt Lilla ki nem állhatta. Nálunk a végén Infacol lett belőle.

Szopi miatt ne keseredj, rengeteg idő kell összeszokni. Nálunk Lilla hat hét után tudott csak rendesen szopizni! :oops: SZóval nem vagytok elkésve. Legfontosabb a türelem és hogy ne add fel.

Dytke!
Te nagyon ügyes vagy, én mindig úgy irigyelltem az ilyen kreatív lányokat. :lol:

Liliommanó!
Legfeljebb Apának lesz egy-két köre, amíg a kórházban vagytok! :lol:
Mi próbáltunk meglévő állványhoz kádat venni, kicsit bonyolult volt. Amúgy meg kár volt, az állványt kb. kétszer használtuk, mert a pelenkázóra is remekül ráfért a kád. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Hát csak az a baj, hogy nincs külön pelenkázónk, mert az az ágy ami úgy egyben lenne az nem fér be a pici szobánkba csak olyan ágyra rakható "kemény" pelenkázó feltétünk van.

Köszi a válaszokat, és ha valaki tudja, hogy hol lessz ma a tanfolyam korházban (és hogy jutok oda az írjon!)

Kép

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Ja és a kéz hámlásáról:
Nem véletlen mondták régen, hog minden újszölött baba rongyos... mert hámlik a kiskéz, láb rendületlenül.

Nekünk a fürdetőkrém segített. Fürdés után bekenve vékonyan két nap alatt rendbejött. Ezt bórgyógyász tanácsolta.
A kórházban amúgy Panthenolt ajánlottak rá.

Nálunk annyira durva volt, hogy mikor küldtem anyunak emailen egy képet, visszaírt, hogy szegény kisunokája kezével csináljak már valamit, mert nagyon hámlik. :shock:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Manka - nagyon jó hallani Rólatok! Örülök, hogy az apró gondok ellenére is nagyon boldogok vagytok!!! Pityeregtem is, miközben olvastam a soraidat :oops: Remélem a lányok tanácsai beválnak, és ezek a gondok hamar el is múlnak. Nagyon szép baba Zoló!!

Beneildi - köszönöm szépen :oops:

Liliommanó - a mai előadás este 6-kor kezdődik. A Podmaniczky utca felől kell bemenni, ott lifttel fel a 2. emeletre. Ott már megtalálod, mert a lift melletti térben sokan lesznek :) Onnan nyílik az előadóterem, amit akkor nyitnak ki, mikor már kezdődik is.

Pepitanna - a kérdésed gondolom szintén a szülők iskolájára vonatkozott. Tornára jössz?

dytke
 
 


Manka - hétvégén vettem szopipárnát, és a prosijában az is benne van, hogy ha a hasfájós babát hasra fekteted rá, az jó neki, mert a polisztirol gyöngyök hőtartóak, ezért visszasugározzák neki a pocijára a meleget. Ha van ilyen párnád, akár ezt is kipróbálhatjátok.

dytke
 
 


Sziasztok!

Szombaton megyünk megvenni minden holmit a kicsinek, és nekem is, ami a kórházba kell. Megyünk a soroksári auchanhoz, mert ott van Kenguru gold, meg Brendon is, de az lenne a kérdésem, hogy Ti még hol szoktatok vásárolni babaholmit? Nem nagyon tudom, hogy hol vannak bababoltok, mert ha itt n em találok valamit, vagy esetleg túl drágák, akkor nem tudom hol nézzük még meg!
Előre is köszi a segítséget!

Kép
marcsi0503
 
 


www.babaholmiolcson.hu - nekem ez a favorit üzletem :) Nagykőrösi úton van, ha nem esik olyan messze (soroksártól szerintem nem vészes, nagyon ajánlom megnézni, jó áraik vannak :) Honlapon is meg lehet nézni a kínálatot.
Mi a kengurut is szeretjük. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Marcsi - A soroksári úton van egy Outlet, ha jól tudom a Brendon outletje. (www.babyoutlet.hu) Lehet erre gondoltál.
Amit még én tudok, a Nagy Lajos Király útján van a Minimanó (www.minimano.hu) a Lehel téren (XIII.) egy babadiszkont (nagyon pici és zsúfolt, de mindenük van, sokat segítenek, és jó áraik vannak (www.babadiszkont.hu , igaz a weblapjukon nincsenek árak). A XIII. kerületben még a Visegrádi és a Balzac utca sarkán van a Mária bababolt, ahol szintén van minden, régen jó áraik voltak, de azt hallottam, hogy már drágább, de szerintem érdemes megnézni azt is.

Pepitanna - az előbb lemaradt, hogy örülök, hogy nálatok is kezd megtelni a lakás a kis csöppség holmijaival :) Alig várom, hogy elköltözzünk, és berendezzük a szobáját :) Tényleg annyira jó vásárolgatni, válogatni :)

Manka - én kérdeztem a Graco kocsiról. Valaki nagyon rossz véleménnyel van róla, valaki meg nagyon jó. Nektek mi a tapasztalatotok vele? És előre is köszi :)

dytke
 
 


Marcsi - esetleg itt is érdemes megnézni: www.bababolt.lap.hu[url][/url]

dytke
 
 


marcsi - én tegnap előtt fedeztem fel a Minimanót és nagyon lelkesen távoztam! Nagyon segítőkészek, légkondicionált :roll: Ja! És találtam olcsón szoptatós melltartót! Amit eddig láttam, az mind 7-10ezer forint közt volt, itt 2000. :oops: Korábban jártam a Lehel téren a babadiszkontban, tényleg van minden, de nagyon zavart a zsúfoltság, de ettől még a napokban én is visszanézek, bár már lassan összeáll a kelengye :wink:
Csak ezt a babakocsitémát kell még tisztázni! :roll: :twisted: Kemény dió!
dytke - igen, az előkészítőre mennék. A tornát még (?) halogatom :roll: :oops:

Kép
Kép
pepitanna
 
 


Marcsi,
Mi is pont ott szoktunk vásárolni, ahova ti mentek. Szerintem a Brendonba, meg a Kenguruba mindent megtalálsz.
Vendég
 


Hú, nagyon köszi lányok, megnéztem a Nagykőrösi úti és a Soroksári úti üzletek honlapját is, és nagyon tetszik mindkettő! Lehet, hogy a Kenguru Goldot ki is hagom, és kapásból ezekkel kezdünk! Nagyon jók! Most még megnézem a Minimanót is!

Köszi még egyszer!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Manka
Mégegyszer gratulálok nektek, nagyon szép a kisfiad. Kristófnak is hámlott a kezecskéje, nekünk gyógyszertári testápolót írtak fel, de kellett vagy 2 hét mire helyre jött.

Babaholmival kapcsolatban, amit Beneildi írt, és a Minimanó a mi kedvencünk, csak ajánlani tudom mindkettőt. Szerintem a Brendon és a Kenguru nagyon drága, fölösleges annyi pénzt adni a pici ruhákért, amit a babák pár hét alatt kinőnek, és ugyanolyan szépeket lehet kapni máshol majdnem fele annyiért. De ez az én véleményem.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Lilimanó!

Ajánlom a Minimanót, kádállvány ügyben. Mi a 3. képen láthatót vettük meg még 5 éve. Laurának és Mírának is különböző kádjuk van és mind a kettőt bele lehet helyezni stabilan.
http://www.minimano.hu/kereses/

Szalamandra!
Laura július elején született. A kórházból rövid ujjú bodyban és egy nagyon vékony rugiban hoztuk haza. Ne adjál rá sapkát (max. vékony vászon jöhet szóba), kabátot és takarót sem, mert túlmelegszik a baba. Ha betakarnád szíved szerint, akkor egy textil pelus tökéletesen megfelel addig amíg az autóhoz értek. Természetesen ha hűvös vagy esős, szeles idő van akkor annak megfelelően öltöztesd.

Magzatvíz ügyben egyetértek Pandácskával, ahány orvos, annyi féle képpen értékeli a magzatvíz mennyiségét.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Pandácska
Jól emlékszem, hogy anno írtad, hogy a homeos bogyókat ( tejserkentő) sem szabad folyamatosan szedni? :roll:
De lehet, hogy nem is te írtad?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Dytke
Tegnap elfelejtettem írni, gratulálok a Praktikás szereplésedhez. :) Még jó, hogy dicsekszel vele, azért ez már valami. :wink:

És majd' el felejtettem. Tegnap Kristóf hátról hasra fordult. Mostmár én is vizipók szeretnék lenni, hogy egy csomó szemem legyen. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susytunder-igazad van, tényleg sokkal drágábban lehet megkapni mindent a Brendonban, és a Kenguruban, az oldaluk alapján nagyon tetszenek ezek az üzletek, amiket ajánlottatok, mindenképp elmegyünk oda. Azért nem mindegy, hogy egy body 1300, vagy 600 Ft. Nekünk legalábbis nem...
Gratulálok Kristóf produkciójához!

Szalamandra-nekem is a heppem, hogy azon agyalok, mit adok majd július végén rá a kicsire a kórházba hazajövetelnél. Oké-oké, ne öltöztessük túl, de ne is fázzon, hiszen ők sokkal jobban szeretik a meleget, és igénylik is. Szóval én is ezzel kergetem az őrületbe a családtagokat, de majd ha eljön a kritikus pillanat, biztos, hogy mindketten meg tudjuk oldani, és nem lesz ezzel baj!

Kép
marcsi0503
 
 


Eddig úgy gondoltuk a párommal, hogy a Brendonban szerzünk be minden olyan dolgot amit nem kapunk sehonnan és kell pl.: kádálvány és szopis melltartó, de ha máshol olcsobb és nincs olyan messze akkor inkább az lessz mert katasztrófális az anyagi helyzetünk most...

rozsaag- Szopis melltartót is lehet kapni a minimanoban?


Kép

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Először is köszönjük a dícséreteket, nagyon büszkék vagyunk a pici fiúnkra! Nagyon jól estek a kedves, nyugtató szavak és a jó tanácsok, el nem tudjátok képzelni milyen sokat jelentenek ezek most nekem, így mindenkinek nagyon köszönöm!

Beneildi - nekünk is AngelCare van (AC401), ezért örülnék, ha te is megosztanád velem a tapasztalataidat.

A többit majd később, Zolóka felébredt.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


liliommanó-szerintem mindenképp érdemes megnézni ezeket azüzleteket, amiket a lányok ajánlottak, mert tényleg sokkal olcsóbbak. Még így is ott lehet hagyni egy kisebb vagyont, de még mindig olcsóbban megúszod, mintha a Brendonba mennél!

Kép
marcsi0503
 
 


Liliommanó - szerintem nézz szét a www.bababolt.lap.hu -n. Tényleg a Brendon az egyik legdrágább bolt. Legalábbis én úgy vettem észre. Mi neten nézelődtünk nagyon sokat, tájékozódtunk árakról, meg arról, hogy egyáltalán mi kell, mit hol lehet kapni, és utána indultunk útnak :)

dytke
 
 


Marcsi - nekünk a Mária bababolt, a babyoutlet és a C&A ruhái jöttek be nagyon. A kocsit és a nagyobb dolgokat a babyoutletben, a ruhákat és kiegészítő dolgokat a Mária bababoltban vettük.

Dytke
- egyenlőre csak össze van rakva a babyjárgány, de még nem használtuk. nekünk sokan dícsérték, ezért döntöttünk mellette, a miénk Graco Quattro Tour Deluxe és a baboutletben vettük akciósan 63 ezer Ft-ért 100 ezer helyett, van hozzá talpas hordozó, illetve vízszintesre dönthető. Arról, hogy beválik-e csak később tudok nyilatkozni. Picit nagy, de nekünk befér a kocsiba, biztosan van kisebb fajtája is és egy kézzel könnyedén összecsukható.

Még a légzésfigyelőről akartam írni, hogy a matracot néztük, nem szorul, az érzékenységet maximumra állítottuk a legnagyobb biztonság miatt de a papírján azt írják elég a 2-3-as fokozat, csak azt nem írják mely esetben melyik fokozat kell, ezért van nekünk inkább maximumon. Egyébként jól érzékel, mivel ha pár ujjal vagy kézfejjel picit megsimítom az ágyikót, már érzi a mozgást, így azt kell gondoljam, hogy Picur légzésével van valami. Az adapter jelzi a légvételeket csipogással és hát néhe lassabban csipog, ha pedig sokáig nem (13 mp) akkor riaszt és amikor figyeltem és jelzett, tényleg nem láttam a Picúron, hogy venne levegőt, így ezért aggaszt a dolog ennyire. Egyébként mennyi idős korukra tanulnak meg rendesen lélegezni a babák?

Susy - gartulálok Kristóf produkciójához! Ajándék minden egyes ilyen pillanat!

Rózsaág - kaptam Eda-t, ajánlották, hogy segíti a tágulást. nagyon féltem tőle, de kibírtam, csak kicsit féloldalasnak éreztem a hatását, vagy lehet direkt így adják, hogy érezzünk is azért valamit? A hányás hasmenés még éjjel volt a szülés előtt, akkor nagyon megijedtem, mert nagyon legyengített és féltem, hogy nem lesz erőm később, de szerencsére elmúlt. a szüléstörténetet később részletesen leírom majd nektek.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Babaruci

Én tudom ajánlani még a C and A-t. Nagyon jó minőségűek a ruhák. Vannak igaz csillagászati áron itt is, de mindig van akciós is. És olyan tündériek! Én sem bírtam sose ellenállni! :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Köszönöm a gratulációt, Manka valóban ajándék minden ilyen pillanat, főleg, mert nemrég még aggódtam, hogy nem fordul semerre, és talán 2 hét leforgása alatt nem hogy oldalra fordul, de már hasra is. Hihetetlen mennyit tudnak fejlődni a babák ilyen rövid idő alatt.


Danann
A kenguruba mutatott furán Kristóf, bocsi, kicsit szétszórt vagyok mostanában. :oops:

Ruhával kapcsolatban még én is akartam írni a C&A- t és a H&M- et. Valóban jó és olcsó rucik vannak.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Manka!
Mi levettük 4-esre a sensorpadot, mert előtte az ötössel már a leszálló repülők miatt is jelzett. (itt meg ugye azért akad). Ill. a két érzékelőt a szivacs alatt kicsit messzebb raktuk egymástól. Nekem egyetlen téves riasztás volt ezután, amikor Lilla hassal ráfordult a rácsra és kezét lábát kidugta. Na ekkor csúcsot döntöttem a futással. Nekünk előtte inkább mozgásérzékelés sisterget állandóan tévesen, besípolás-légzéskimaradás ügyben nincs tapasztalatom. Persze igazi paramamiként sokszor ellenőriztem kéz ahason módszerrel ennek ellenére is, hogy lélegzik-e :oops: .

Lányok!

Hát szerintem se érdemes mindent a Brendonba venni. Tartós dolgokban az említett bababoltok nagyon jók.

Babaruhákban nekem C&A nagyon bevált (itt pl. 590Ft a kisbody) ill. kövezzetek meg érte, de vállalom, a Tesco-s (Cherooke) ruhák is nagyon beválltak nekünk. Itt 7 db fehér kisbody mintával, tényleg szépek, 100% pamut, jó nyakmegoldás 1700 Ft! Amikor tonna számra használjátok kakis-pisis-kajás-koszos lesz, nagyon tudod értékelni ezeket. Nem mondom ünneplő rucinak én is megveszema drága szépet, abba olyan jó érzés mutogatni a gyereked, de otthonra totál jók ezek a tescos cuccok is. (bármilyen meglepő, nem silány minőségűek)

Plusz nagy dolgokat érdemes majd a dm-kuponfüzet két 50%-s füzetével megvenni.

Bocs, ha túl sok lett, de én tényleg mindent körbe nézek.:lol:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Jaj Manka és a lényeg... ezt a tic-es funkciót levettem hang és mozgás megy csak, így is villog a légvételnél, de legalább nem csipog. Szerintem attól csak Te golyózol be, ha nincs levegővétel úgyis riaszt. Hangosan csipogással így is. Az a konstans csipogás szerintem minden babát zavar...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Babaruha:

A Soroksái úton, a Babyoutlet-től pár száz m-re a Vágóhíd felé van az Asti babaruhabolt! Jók az árak és itt mindig lehet kapni elől végig patentos body-kat is, amit nem utálnak annyira a babák, mert nem kell a fejükön áthúzni! És tényleg szép holmijaik vannak, ha már úgyis arra jártok, ne hagyjátok ki!

Én 2x hoztam haza júliusi hőségben babát a kórházból a következő cuccban: Rövid ujjú body, ujjatlan , nagyon vékony rugi, leheletvékony kis sapka. A sapka nagyon fontos, a legjobb, ha icipici vékony fehér napkalapot adtok rá, az megvédi a szemét és a buksiját az erős napfénytől! Persze otthon , már a lakásban úgyis kitapasztaljátok, hogy mennyire igényli a meleget! A legnagyobb nekem mindig szenvedett tőle, úgyhogy napozóban vagy body+zokniban volt napközben, de ha napfény érte, akkor figyeltem, hogy akármilyen vékony ruha legyen rajta, de védje a bőrét, ilyenkor még árnyékban is pirosra éghetnek a picik!

Márti
borossné becz márta
 
 


Manka

Gratulálok a csodás pici fiúhoz! Ahogy leírtad, én is újra átéltem a kezdeti aggodalmakat, és én is belepityeredtem rozsaag válaszába... ez tényleg szívszorongató érzés. Máté még most 1 hónaposan is sír a fürdetésnél, még mindig utál meztelenkedni, eleinte azt hittük, fázik, ezért felfűtöttük a fürdőszobát 30 fokra, és izzadtunk apával, mint a ló, de a sírás azért megmaradt. :lol: A vízben már többnyire elhallgat, de úgy szorítja a kis öklét, mintha egy szakadék fölött kellene megtartania magát, összeszorul a szívem, ha látom. :cry: és törülközésnél is torkaszakadtából sír, mint akit nyúznak. Én is remélem, hogy ez elmúlik.
Pelenkacserére pedig akkor vállalkozom, ha szopi után kissé kómás állapotba kerül, mert akkor nem rugdos popsitörlés közben, ami ugye rendkívül megkönnyíti a helyzetet... Ja, és rá kellett szoknom a gyors törlésre, mert a popsikenőcsözés után pár másodpercre már jön a pisilés, és ha nem vagyok elég ügyes, akkor rendesen megtisztel vele :?

Rucik - nekünk a legtöbb auchanból, corából és tescóból van, mind 100% pamut, persze ki kell fogni a jobbakat, de mindig akad a sok kínai cucc között egy-két minőségibb (pl. Asti), érdemes figyelni a szezonváltásos leárazásokat, és előre megvenni a következő szezonra. Nekünk így van már egy tucat téli cucc is a babának, persze számolgat az ember, hogy mi lesz jó, reméljük beválik. Amúgy Máté is 55cm-rel született, de még mindig jók rá az 56-os méretek, aminek a fele sokkal nagyobb, mint a méretjelzése. Bodyból túl sokat vettünk, ennyit nem fog elhasználni, viszont érdemes arra figyelni, hogy ha ujjatlan rugit veszel, akkor legyen hozzá hosszú ujjú body - mi még mindig takargatjuk a kis karját, noha voltak melegek, így az ujjatlan rugi alá nem adok rövid ujjú bodyt. Kiskabátra nem lett nagyon szüksége, noha vettünk, de az a 3. réteg már túlzás így nyáron. Persze ráadtuk, aztán cibáltuk is le, nehogy túlmelegedjen a babakocsiban.

Kép
Kép
szfgabi
 
 


A Dm bababónusz tényleg nagyon jó. Émn jó dága rucit vettem az 50% kuponnal! :lol: De hát ezért van! Nem?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Ildi!

A Cherokee állítólag angol márka (bár gondolom ez is, mint minden más, made in PRCH) - szóval tényleg jó. Mi is megvettük a 7 db-os bodykat a maci-nyuszi kettőssel - zabálnivaló (és fiúknak-lányoknak egyaránt édes)! :)

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Susy,
Igen, én írtam. Gratula a forgáshoz :D
Vendég
 


Pandácska - úgy szeretem olvasni a blogodat. Olyan jókat írsz :) Megint pityeregtem rajta :oops:

Susy - gratula Kristófhoz! Ügyes fiú. Innentől azt hiszem nem győzöl majd figyelni rá :)

Manka - várom majd a tapasztalatot a kocsiról :)

Babaruha - nekem is sok anyuka ajánlotta a Tesco, Auchan, Cora, C&A, H&M ruhákat. Én is sajnálok 1-2 ezer ft-ot kiadni érte, mikor olyan hamar kinövi. Főleg, hogy van olcsóbb is, ami ugyanolyan jó.

dytke
 
 


sziasztok lányok!

Húha, de sok minden történt tegnap este óta :)

susy, gratulálok Kristóf forgásához, nagyon jó érzés lehet látni, hogy a fiacskád ilyen kis ügyes!

mindenkinek köszönöm a megerősítéseket babaöltöztetés-ügyben, nagyon örülök hogy egyformák a tapasztalatok, és ráadásul egyeznek az én elképzelésemmel is :)

liliommano, nálunk sincs még itt a babaholmi, ráadásul ami mégis, az is költözés előtt a régi házban - néha nekem is rossz érzés ez, de legfeljebb - ahogy beneildi is írta - apának lesz néhány plusz köre :)

dytke, nagyon ügyes vagy, tök jó hogy egy csomó mindent magad tudsz elkészíteni a babádnak! irigyellek! :)


Nekem ma nagyon hatékony napom volt: egy barátnőmmel elmentem a Bocskai úti Elefániba, és bevásároltunk.
Megvettem a babakocsit (Chicco: http://bababolt.echt.hu/babakocsi/chicco?cid=40544), gyakorlatilag az első helyen, remélem hogy nem fogom megbánni - ha valakinek nagyon rossz tapasztalata van vele, akkor légyszi inkább ne is mondja most el, mert végigsírom az éjszakát :) ), választottunk babaágyat matraccal, meg végre van kádunk is, meg vettem szoptatópárnát, nem tudom mennyire hasznos, de ezt ajándékba vettem magamnak :) A boltot csak ajánlani tudom: rendkívül segítőkész volt az eladó, a babakocsin mindent megmutatott, részletesen válaszolt a kérdésekre, minden tételnél igyekezett pontos információkat adni. És, ami nekünk fontos, hogy van házhozszállítás, 5000 Ft, és már holnap este hozzák (így legalább ez egy helyen lesz :) ). Úgyhogy most nagyon örülök, meg kicsit meg is rémültem, hogy egyszeri odanézésre kiadtam ennyi pénzt, de tetszett, meleg van, van még némi plusz melóm, házat újítunk, nincs kocsink - ez tűnt a legjobb ötletnek. Remélem, hogy be fognak válni a dolgok, főként a babakocsi :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Köszönöm még egyszer mindenkiek a bíztató szavakat!

Beneildi
- nálunk 5-ön van a beállítás, de a padok nincsen teljesen széthúzva, azt lehet széthúzzuk. A tic funkció marad, bár engem nagyon zavar, apát pontosan ez nyugtatja meg. Köszi a segítséget!

Szfgabi - nálunk minden pontosan úgy történik, ahogyan azt leírtad (fürdés, öltöztetés, peluscsere) én pedig próbálok alapos munkát végezni, de úgy sajnálom közben a Picúrt és nem hagyja, hogy mindent szépen tökéletesen megcsináljak, mert végig üvölt és feszíti magát. Én abban bízom ez idővel elmúlik.

Nekünk van jó pár C&A és tesco cherokee ruhánk, igaz még csak párszor mostuk őket, de jónak tűnnek és baráti az áruk. Egyébként Zoló 55cmrel született, de még így is a ruhák többsége nagy rá, nem is értem ezeket a méretezéseket, akkor miért írják rá, hogy 56-os.

Ti hogyan altatjátok a babákat ebben az időben? mi panelban lakunk, most a szobában kb. 23 fok van és hosszú ujjú bodyban és vékony pamut hálózsákban altatunk, erre jön a takaró. Most kezdem azt hinni a takaró már túlzás, mi a véleményetek?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Szalamandra - örülök, hogy sikeres volt a bevásárló körút :) Ma nézegettem én is babakocsikat a neten (igaz, már nagyjából kiválasztottuk a Peg Peégo Uno kocsit, de azért még nézegetek), és pont ezzel szemeztem. Kívánom, hogy beváljon :)
Mi hétvégén vettük meg a szopipárnát, azóta azzal alszok. Nagyon kényelmes vele aludni. Ha szopizni esetleg nem is fogjuk tudni használni, már megérte :)

rozsaag - még egyszer köszi, hogy megosztottad velem a hordozó/gyereküléssel kapcsolatos tapasztalatotokat, véleményedet, mert eddig fogalmunk nem volt, hogy milyet vegyünk, csak gondoltuk, hogy nyilván az ár mutatja, hogy melyik mennyire biztonságos, de ez sem feltétlenül igaz. Ki is néztünk egyet, igaz nem olcsó, de sokat fogunk utazni, így nem merünk "gagyit" venni. Még egyszer nagyon köszi!

dytke
 
 


Sziasztok!

Iroko! Én továbbra is nagyon drukkolok Nektek! :wink:

Ruhák méretezése látom másoknál is problémát okoz. Tudom, hogy nem viigasz, de a hány gyártó, annyi féle méret, bár még iigy is adódhat probléma a ruhák ciimkéjébe varrt és a tényleges méret között.

Mankabi!
Gratulálok a babácskádhoz!!!!
Az 56-os kisruhák 56 cm-es és annál hosszabb babákra valóak, elviekben 62 cm-ig, mivel 6 cm-enként van méretezés. (Persze az alkati tényezőket sem szabad figyelmen kiivül hagyni.)

Szalamandra! Gáborom tavaly júliusban a 40 fokban született és amikor hazahoztuk, akkor sem volt hűvösebb. A csecsemős nővérek arra hiivták fel a figyelmünket, hogy a baba még az autóban is árnyékban legyen, a kutacsát semmiféleképpen ne érje napsütés! Rozsaaghoz hasonlóan mi is rövidujjú bodyban és egy vékony pántos rugiban hoztuk haza Gábort. A fejecskéjére egy nagyon vékony kissapkát húztam, ami az autóban alejjebbcsavart légkondi miatt jól is jött.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


dytke, ha nem ezt, akkor a Peg Perego Unot vettem volna én is :) - az nagyon stabilnak, nagyon biztonságosnak tűnik. Boltos ember szerint a Peg Perego az első, hajszállal lemaradva a Chicco a második számú márka a minőséget tekintve.
Ja, és azt akartam írni korábban is, hogy az én szülőfalum nagyon közel van Gyönkhöz, így bizonyos szempontból földik vagyunk :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Dytke - a szopipárna tényleg nagyon jó, én nem tudtam volna létezni nélküle, főleg a legvégén. A hordozóval én is bajban voltam, a böngészgetéseim és a vélemények alapján nálunk ha az ár nem számít, akkor a Römer Baby Safe plus, vagy a Besafe lett volna a befutó, de jónak mondják a Concordot és a Maxi Cosit is.

Egyébként ha az ár nem számított volna, én egy Peg perego 4 funkciós babakocsit vettem volna, de azok olyan 130 és 170 ezer Ft körül mozogtak, vagy pedig vízszintesre dönthető babakocsit (csak ilyet nem találtam mert vagy nem vízszintig dönthető vagy több funkciós volt, tetszett még a PP venezia és az Uno is de én nem találtam sehol olyat) egy Römer isofixes baby hordozóval, de ez is iszonyat drága, isofixel 70 ezer Ft és bár teljesen megbízható és biztonságos, de kb. 6 hónapos korig jó, így megelégedtünk egy másikkal és majd a következő ülésnél beruházunk egy isofixes változatra, amit majd sokáig fog tudni használni a Picúr.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Kincsesi - most olvasok vissza és látom a soraidat a szopival kapcsolatban. Nálam ugyanez a helyzet, nem győztem a csecsemősökhöz járni, hogy segítsenek. Megnézték, segítettek, azt mondták jó a mellre helyezés, de Zoló mégis sírt, kiesett a szájából, nagyon lusti volt, szívott párat aztán mivel nem ment, sírni majd hisztizni kezdett, forgatta a kis fejét és be volt dühödve szegény. Nekünk azóta 2 dolog segít, az egyik a bimbóvédő, bár macerás az állandó sterilizálás miatt és meg kellett vele tanulni szopizni, de bevált, mert jobban be tudja kapni és most az elején nagyon sebesedtek a bimbók és persze Zoló már csak megnyugtatásnak is imád a cicin lógni (nagy ravasz, mert úgy tesz mint aki befejezte, aztán mikor kivenném a szájából vagy sír vagy újra indul a szopi), szóval a sebesedés és a felázás miatt nekünk segít. A másik a nyelvfék, még a szülőszobán mondták, hogy fel kellene neki vágni, mert le van nőve, így szóltam mikor vizitre vitték őt és megcsinálták neki. Egyrészt segített a szopiban, másrészt azzal riogattak, hogy pösze lesz a kincsem. nagyon zokogtam és féltettem míg oda volt, hogy ilyen rossz dolognak tettem ki. :oops: A lustizásra pedig azt javasolták, hogy simizzem a baba arcát, csipkedjem a nyakát, csikizzem a talpát, vagy mivel nem szeret meztelenkedni, ezért öltöztessem le, egyszóval ébresztgessem őt, ha alábbhagy a szopikedv és láss csodát mire beindult a tejcsi, már az ő kedve is jobb, talán mert jobban jön neki, mint az előtej.

Márti - szobakérdéshez nincsenek jó tapasztalataim, tényleg jön-megy mindenki, nem lehet nyugodtan pihenni, szoptatni, én is kifogtam egy ilyen szobatársat, akihez még este nyolckor is jöttek és be a szobába az egész rokonság, mondanom sem kell milyen jó volt. :twisted: Viszont a tapasztaltabbak segítsége nekem jól jött, de második babánál már én is elgondolkodnék a külön szobán. Megéri!

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Mégegyszer köszönöm a gratulációt, nagyon jól esik. :)

Manka
Én rövid ujjú bodyba és hálózsákba altatom Kristófot. A takaró nem minden esetben tulzás. Ő nagyon hamar elalszik, ma is már 7- kor aludt, és olyankor még nem takarom be, mi kb. 22-23 óráig felvagyunk, és olyankor betakarom, de csak derékig. Viszont, ha éjjel felébred, vagy én felébredek, akkor picit feljebb húzom a takarót rajta, mert hajnal felé lehül a levegő. A takaró is csak vékony.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Mtücsi- Köszönöm!! Jelentkezem ha történik valami.. :roll:


Mindenkinek szép napot!

Ági

Kép
iroko
 
 


dytke: Köszönöm az infokat a szülésfelkészítővel kapcsolatban. Nem volt világos, hogy is megy ez. Azt hittem folyamatosan pörög és bármikor lehet csatlakozni. De már értem,hogy havi rendszer van.

Sajnos túl sok időm nincs átolvasgatni a fórumot, mivel a 2,5 éves fiam fekvő gipszben nyomja itt mellettem, de nagyon érdekelne, hogy valaki szült-e Vajda Miklós doktorral és Bognár Gabriella szülésznővel?Nemrég kerültem hozzájuk, már a 34. héten vagyok és teljesen ismeretlen a kórház.Néhány praktikus tanács a tapasztalt ÁEK-ban szülőktől megnyugtatna....
kk01
 
 


Sziasztok!

mankabi: gratulálok Nektek, nagyon szép kicsi fiatok van :D

Tescos ruhákat én is szeretem, strapásak, szépek, olcsók: kell ennél több? :)
Nálunk Kenguru Kid van, én ott szoktam Zsófinak vásárolni :)
Vendég
 


Jaa, és kád: nekünk nem volt hozzá állvány, de nekem a földön volt kényelmes fürdetni :lol:
Vendég
 


Manka!
Férjem mondta, hogy 4-es alá semmiképpen ne menjen az érzékenység, mert szerinte sok akkor a téves riasztás. Az elején mi is megkínlódtunk a szerkezettel, de azt gondolom megéri ezt a plusz biztonságot. Nálunk nagyon bevált, még most is használjuk. Bár mostanában tervezzük a légzésfigyelő elhagyását és csak bébiőr részt fogjuk használni. Máskor is szívesen, nekem is mindig sokat segítenek a neten.
:lol:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Néztem már én is a tescoba, és az auchanba a bébiruhákat, csak mivel fogalmam sem volt, hogy mennyire jó minőségűek, ezért nem mertem még próbálkozni! De így mostmár kipróbálom! Köszi a segítséget mindenkinek!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Bár ma már nem aktuális, mert jól lehült a levegő, azért megkérdem, mert előttünk egy forró nyár, hogy ki mennyit ad a babának inni. Nekem Kristóf nagyon sokat iszik, vagyis hát relatív, nem tudom sok e. Kb. 1.5- 2 dl cizet iszik meg, és nem csak ímmel- ámmal, hanem úgy issza, mint akinek az élete múlik rajta. Mennyit kell innia egy ilyen korú babának nagy melegben. Mint ahogy a felnőtteknek van egy savasolt folyadék mennyiség, gondolom a gyerekeknek is.

A másik pedig szintén nagy meleggel kapcsolatban, hogyan lehet felfrissíteni a babákat? Tegnap mi csak a postára mentünk el, ami kb. 8- 10 perc kényelmes sétával, és Kristóf úgy kimelegedett, tiszta piros volt pedig nem érte nap. Mikor haza értünk nedves ruhával áttörölgettem a kis arcát, karját, lábát. Ettől szerintetek megfázhat?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy!
A víz baba függő. Nekem Lilla tavaly nem fogadta el, mondjuk ő rengeteget szopott.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?