Új privát üzeneted érkezett!

Rejo: Johanna gyönyörű kiscsajszi!!!!! És nagyon ügyesen felújíttatátok a székeket!!!

Bettica: nagyon csini pocid van!!! Már nem is mondok semmit... :wink:

A MÉG nem babásoknak megy a drukk hogy mihamarabb sikerüljön!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Csajszik, nem tudná valaki kölcsibe adni azt a gyermeklélektanos könyvet addig amég lefénymásolom? Van fent a Vaterán is kettő, de kívülről annyira tré állapotban vannak, hogy nem adok érte 500 forintot sem.

Aztááán... nincsenek valakinek meg valami zenei formátumban, ezeknek a régi gyerekversek éneklős verziói? Ha tudnék előre gyakorolni, rongálnám egy kicsit a gyerekem hallását, mondjuk az Icipici lencsilánnyal, vagy a Bóbitával.

Álometetés / láncetetés? :shock: Nézek csak kifelé a fejemből... Én eddig csak arról hallottam, hogy 3 óránként szopi és ne keltsem fel a gyereket ha alszik, azért hogy megetessem. :roll:

Csakegy!

Köszi a válaszokat!
Majd ráugrok a védőnőre, hogy ha lehet, szerezze be nekem előre a recepteket, mert a baba születése után nem fogom tudni patikakártyára megvenni őket (ti. a Férjem nem tud az én nevemben a kártyáról vásárolni :roll:).

Bettica!

Hogy aludtál?
Kérdezted korábban, csak elfelejettem válaszolni, a nagy zsákhoz képest, minimális mennyiségű gyöngy kell a pánciba. :D Szerintem az a nagy zsák vagy 50 párnára elég lenne. :lol: Írok privit!
Ekkora kuckóban elfér egy több mint 4 kilós Bence?! :shock: WOOW! :D Mindenesetre nagyon szép a babalak és a szoba is! :lol:

Rejo!

A tör-zúz tényleg apa miatt van?
Hümm... ez is benne van abban a könyvben? Jó lenne "megfejteni"
az unokaöcséimet. A kicsi már több mint 3 éves és nem tud leszokni a rombolásról. :roll:

A fotel tök jó lett! Olyan mintha új lenne. :D

Ella!

Én azt sem szoktam észrevenni, ha lomtalanítás van. :lol: Itt a faluban elvileg múlt pénteken volt... tegnap találtam meg róla a papírt. Fel sem tűnt. :D

Hunci!

Gratula a fogacskákhoz és ahhoz is hogy nem fájt. :D

Anyoo!

Tényleg köszi a kismamás listát! Olyan jó látni, hogy nem csak fogy, hanem gyarapszik is lefelé! :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPICSÁBA!%!! :twisted: :evil: :? :( :shock:

Írtam egy jó hosszút, erre nem elszállt????????????

Ó a jó francba.....................
Vendég

Hunci: elfeljetettem gratulálni a fogacskához!! Még nekünk nincs! Egyáltalán nem vagytok lemaradva!
Vendég

Francba..........
Még mindig dühöngök! :(

Pfffffffffffffff

Teleírtam törénetekkel Ákos fiam kiskorából, "tanmesékkel"!

A lényeg:
El kell fogadnunk, hogy baromi sokat fogunk hibázni! Még én is, pedig a másodikat nevelgetem, nekem meg van az az előnyöm, hogy tudom, mit rontottam el anno, amire most nagyon kell figyeljek!
Csodás gyerekek lesznek, figyeljétek meg! Elmúlik 2-3 év, és olyan távolinak tűnnek majd ezek a gondok!
Még csodásabb felnőtekké fognak válni, csupán néhány "hibát" hordoznak majd magukkal, amit adott esetben magunk nem javítottunk ki vagy okoztunk!

22 éves (!!!!!!!!!!!) voltam, mikor Ákos született. Nem voltak könyvek akkoriban, internet pláne! Tudatlan kismama/édesanya votlam, ösztönös. Nem tanítottam így a fiamnak kitartást és munkabírást. Tanítottam viszont igazságérzetet (NAGYOT!!!), erkölcsösséget, elfogadást, nyitottságot, őszinteséget (ezt most GYAKOROLJUK csak igazán, de átverni nem tud). Elrontottam, hogy hagytam, ő dönthessen arról, hogy akar-e zeneiskolába járni az abszolút hallásával (nem akart), akar-e színjátszókörbe menni az isteni előadó készségével (nem akart), akar-e usziba járni, hiszen már 2 évesen úszott a 2,2-as medencében (nem akart). Sokkal szegényebb lett, megfosztottam sok lehetőségtől. De sokkal gazdagabb is lett, hiszen ezt az időt játéknak vagy beszélgetésnek szenteltük. Jól csináltam? Nem jól????? Ákos sosem panaszkodott még!

Rejóval értek egyet, hallgassunk az ösztöneinkre!

Ami miatt a suttogót megvettem, hogy Nóri délutáni evésrohamaival nem tudok/tudtam mit kezdeni. Két-három napig hallgattam az ordítást, többször nem ment...... Lényegében láncetetek, két óránkét mellre rakom. Egy hete mérgemben odacsaptam a kézifejőt én is a földhöz, el is tört, annyira elegem volt már mindenből. Szoptasson akinek két anyja van, pláne két óránként, pláne 40 fokban, pláne úgy, hogy ketten háromfelől duruzsolnak még a füledbe! :evil: :x (az egyik palacsintát kíván, a másiknak közlés kényszere van, és minden pillanatban jöhetett anyósom is, siettem volna végezni a fejéssel, miközben Nóri nyűglődik, mert vele senki nem foglalkozott. Muszáj fejnem, mert a melleim a kétóránkénti ingertől felrobbannak lassan.............) De iszonyatosan frusztrál viszont az, hogy itt állok egy két hós babával, akivel alapban elég nyugodt az élet, kivéve ezeket a délutáni dolgokat, (de cserébe átalussza az éjszakákat....) és azt olvasod, hogy abból amit csinálsz, kb. 80% nem "jó"!!!
Ezért is írtam, hogy ha már meg van a baba, el se kezdjék, mert többet árt, mint használ. Egy kéthónapos mimózával nem tudok már alapvetően másfajta rendszert kialakítani, viszont ha előbb olvasom, biztosan sokkal tudatosabban csinálok egy-két dolgot! No, mert én még így másodjára is javarészt ösztönös vagyok.......

Szóval ezt akartam leírni kb, csak hosszabban sikerült az előbb..........................
Most ezt elküldöm, és írok még!
Vendég

Alice!

Neked akartam még írni, hogy van egy weblap, ahol fent van egy csomó magyar gyerekdal, csak sajna nem lehet már letölteni. Hallgatni lehet, szerencsére a mi tetű netünkkel is viszonylag gyorsan lejön.

Közben a bóbitát is megtaláltam, lehet gyakorolni. :D

Itt ez:
http://pszichologia.multiply.com/music?&=&page_start=0

Monee

Monee

monee85

Monee!
Unokaöcséiddel a szülőknek kellene "foglalkozni". Te kevés leszel, mert nem találkoztok olyan rendszerességgel, hogy tartós eredményeket tudj elérni! Azért írom ezt, mert rosszul érintheti a fiaddal való gondolataidat, hogy itt "kudarcot" vallasz, ami persze nem igaz, de így tűnhet! Biztosan fel kell ezt vállanod????
A lánc és álometetést azért írja Tracy a suttogóban, hogy az éjjeli ébredésekről le lehessen szoktatni a babát, ő nem ért egyet az igényszerinti szopival, kifejezetten kritizálja az LLL-t!!! Vigyázz, ez Amerika!!!!
Szopipárna csúúúúcs!

Rejóka!
A sárga irigység most esz meg rögtön a foteleid után!!!!! Olyan régen vágyom két kénylemes fotelre....... Tudtad, hogy a párom kárpitos????? És kifejezetten a régi fazonú bútorokat szereti csinálni! A párnákat afrikkal tömettétek vissza vagy szivaccsal?????

Bettica!
Minden reggel gondolok rád! Nagyon nehéz lehet ebben a melegbe! Egyél sok fagyit! A szénhidrát amúgy is kell majd!!!! Ölellek, ha ze vigasztal!

Csakegy!
Pocifotót követelek!!!! Nálunk is az egész lakás Ákosé volt, és most is így lesz! Lesz nagy kupi, és ha valakinek nem tetszik, megcsinálja a rendet, bátran ráhagyom! :lol: :lol: :lol: Ne törődj vele!

Anyó!
Már megint merre vagy?????????????

Niki!
Lesz megoldás!!!! Sok, rengeteg sikert hamarra!!

Kandika!
Publikus, hogy nálad mi a gond????? Tudunk benne segíteni, mint Nikinek esetleg? Vagy hasonlóan???

Ella!
El fogja hagyni ezeket a dolgokat, záros határidőnbelül Miron! Borzasztóan kellemetlen, hiszen nem csak hogy fáj, de még a környezeted is ítélkezik simán!!!
Te is szemtelenül fiatal vagy!
Én vagyok a legöregebb?????????????????????????????? Pfffffffffffffffffff

Hunci!
Naháááááát! KisHunci mintababa!!!!! Gratulálok a fogacskához! Így tovább, gondok nélkül! Látod...................

Kavicska!
Tudod mit eszem most???? Tegnap sajtos tészta volt, és én a tejfölt ízesítem petrezselyemmel, sóval, borssal! No két szelet kenyérke közt ez a tejföl.............. Nyaaaaaaaaaami!!!!

Ákos fiam kétnapos kirándulásra ment!
Szombaton ballag!!!!!! Iszonyúan elrohantak az évek, és az a borzasztó, hogy szinte alig emlékszem belőle néhány dologra!!!! Rettenet!!!!!! Mindent írjatok fel, csináljatok rengeteg fotót, mert nyom nélkül elrohannak a napok lányok...............

Most megyek!
Vendég

itt nálunk az utcába tavaly volt ilyen két fotel. ha lenne hely, hazahoztam volna. ott árválkodott sokáig.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Ha agyon is csaptok :lol: , akkor is vallom, hogy az ösztönösség mellett kell tudatosság is a gyereknevelésben. Sőt már egy pici baba gondozásában is! Kész!
És ha valamiben elakadsz, akkor megbízható forrásokból - ami számodra megbízható, vagy elfogadható- (szülő, anyós, barátnő, könyvek) lehet kérdezni, hogy ott mi vált be, esetleg mit próbálhatok még ki, hogy jobb legyen!
És részemről ez a téma lezárva! :)

Huhh, érdekes amit írsz Rejo, hogy bepisilés anyabaj, rombolás apabaj! :roll:
Én sosem tanultam gyerekpszihológiát. Pszihológiát mint olyan tanítottak, de olyan undorító pi.a volt a tanárnő, hogy örültem, ha túléltem az óráit! :roll:

Én valamikor mindig azt állítottam (mostmár nem tudom, hogy jól gondoltam e), hogy a legjobb szülők a pedagógusok (azok a pedagogusok, akik tanultak pszihológiát és azért választották ezt a pályát, mert valóban szeretik) :)

Bettica!
Nemcsak a pocakod szép, hanem a fejed is!!! :)

mennem kell nyivák van...
Vendég

Ja, Monee!!!

A gyogyitárban kérdeztem, és megengedték, hogy a férjem menjen a kártyámmal vásárolni a dolgokat!
Kérdezz rá, szerintem nem fog gondot okozni!!!!!
Nekem is patika kártya! :):):):):)
Eleinte rendeltek még pelust is, mostanra már nem................. Nem üzlet ez nekik. Így gyűjtögetem az összegeket, mert nekem most is jár, és keresek fogorvost, aki megcsinálja ebből a pénzből a fogaimat!!!

Ahhhh, Rambóka! Jut fejembe...................
Küldök privit!
Vendég

Lona!

Írtam pü-t
ezoterike

Mona!

Nem nevelés szempontból érdekelnek a fiúk, annak nem most van az ideje (már elmúlt) és nem is tőlem, csak megütötte a fülem amit Rejo írt. Lehet azoknak a gyerekenek elég beszedett "komplexusuk" sok minden miatt, de hogy ez pont az apjuk miatt van, azt sosem gondoltam volna. Miért?! Nem példakép, nem foglalkozik velük eleget? Csak ez érdekelt volna. :)

A tejfölös kenyér jó ötlet! Irány a konyha. :D

Nem vagyok napok óta szinte sosem éhes. :(
Tegnap nem reggeliztem, vacsizni is csak azért ettem, mert nem akarom éheztetni a gyereket. Most is itt van 10 óra és én még mindig nem vagyok éhes. :? Nem kívánok semmit, de ha valamit elém raknak, akkor azt jó izűen meg tudom enni. Vajon miért van ez így?

Monee

Monee

monee85

Ez a két fotó most készült............... :)

Dagimaca
Kép

ez egy fajta lábtartás! :):):):):):) Szétvigyorogtam magam! Most is így áll a tapija! Alszik egyébként!
Kép

Tegnap este! Ezt a tartást variálja azzal, hogy emeli a kezét a kutyus felé! A varázslatos kutyus........
Kép
Vendég

Sziasztok!

Monee: A párod kérhet a nevedre számlát és azt beküldöd ;) A kencék kiváltását úgyis csak a születés után lehet intézni, szóval hiába kéred előre el a recepteket... Nekem legalábbis ezt mondták (kell rá pl. születési idő...)

Fogalmam sincs mit akartam még írni. Fáj a fejem, kialvatlan vagyok és nyűgős... :roll:

Találtam egy használt Graco babakocsit hordozóval 13ért... Gyanúsan olcsó, de elküldöm érte a párom, mert nagyon beindította a fantáziámat... 16-18 alatt nincs ilyen babakocsi használtan, hordozóval meg pláne, ráadásul április óta meg van hirdetve... Mit kell nézni egy ilyen használt cucc vásárlásánál? Csakegy te ebben profi vagy, segíts légyszi...

Holnap CTG... Hát reméltem, hogy nem kell már így fájások nélkül odamennem, de úgy tűnik mégiscsak ez lesz...

Kép

Kép
bettica

Nóri csodaszép kiscsaj! Ennivalóak a husi lábai :twisted:

Kép

Kép
bettica

Mona, Nóri gyönyörű, formás baba. Jó húsban van, a kutyás képen látszik a nyakánál is, hogy nem éhezteted :lol: :lol: :lol:

Rejokám, Johanna :shock: egy kész hölgy lett a csajsziból. Gyönyörű !!!

Hunci, gratulálok a fogakhoz, pü nincs elfelejtve, csak várok még valamire :wink:

Bettica, igazán figyelemre méltó pocakod van. Apa ugye megismert az este ? :lol:

Kandika, puszillak, igyekszem dobni egy emailt Neked is !

Niki
mniki

Mniki: Mi az hogy? Sőt, annyira lekötötte a Híradó nézése, hogy észre sem vette. :lol: Jól be is sértődtem :D Na jó nem, csak röhögtem egy sort, mert mondom neki, hogy
- "Észre sem veszed milyen baba bőrőm van!" Azt mondja:
- "Tényleg! Szép vagy Drágám és valóban kis piros pozsgás lettél..." és megcsókol... Majd nézi tovább a Híradót... Mondom
- "Te aztán tudod mire döglenek a nők!" Bamba vigyor a részéről... Meg persze egy ártatlan
- "Mér?" Kicsit megrázom a hajam, tudjátok olyan feltűnően... Apa néz, erősen gondolkodik, hogy na mit felejtett el, gondolom kezdett hülyének nézni :D
- "Voltam fodrásznál is, tudod reggel mintha ezt említettem volna...!!"
Vörösödő fej, látom rajta, hogy ez most ciki neki és nem tudja magát kivágni... Na ekkor elröhögtem magam... :D

A poén az egészben, hogy még azt is észre szokta venni, ha utánfestem a hajam a lenövések miatt... Gondolom totál hulla volt szegény (amit megértek, mert utána elmondta, hogy mi volt aznap a munkahelyén)...

Monee: Nem jött pü, nem tudom, hogy elküldted-e már...

Kép

Kép
bettica

Bettica!

Nem még. :) Közben elaludtam. Pótolom majd. :)

Apa jó fej! :D :D :D

Monee

monee85

Monee: irigyellek! Pihenj csak amíg van rá lehetőséged :mrgreen:

Kép

Kép
bettica

mona, a kiscsajod csupa anyukája :) ez a lábtartás meg :D

ez a mi fotelunk:)

Kép

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Monee ezt hogy értetted, egy 3 éves gyereknél már túl vannak a nevelésen???? :shock: :shock:

lehet félreolvastam valamit...

még 12 évesen se késő nevelni. bár igaz, a nyga alapo 6 éves korig mennek. de még felnőttkorban is nevelheti az ember magát, tényleg van ilyen hogy önnevelés...szóval soha nem késő...

a rombolás apának szól. de konkrétat csak akkor lehet mondani, ha megismeri a gyerelpszicho a ygereket, a szülőt, rákérdez pár fontos dologra, és akkor lehet megmondani mit akar ezzel üzenni a ygerek apának...pl. foglakozz velem többet, nézd én is itt vagyok, vegyél észre, vagy lehet a másik testvérrel máshogy bánik apa és a rombolós ezzel üzen..szóval sok minden lehet...de ilyen esetben az apát hívják be beszélgetsére, hogy kiderüljön miről szól a törénet, de z nem azt jelenti ám, hogy az apa bűnös bármiben!!!!

Kép

Kép
rejo

Úúú dimet ez is milyen jó darab! nagyon üde a huzat rajta.

Figyelj legközelebb ha látsz haza kell hozni, ha nincs hely egy darabig ellesz a pinyóban, valakinek csak jó lesz! az ilyet nem szabad otthagyni!

Mona nem mondod, kááárpitos???? na a következő fotelt hozzátok visszük, csak ne lennétek olyan messze!

Kép

Kép
rejo

Rejo!

Nem akarom itt szidni a családot, mert alapból semmi bajom nincs velük, szeretem őket, csak sajna van szemem és észreveszek ezt-azt. Lehet, hogy azért nagy a kontraszt nekem, mert én egy teljesen más fajta családból jöttem, egyke vagyok, elválltak a szüleim, stb. Nem a szemem láttára nőttek fel a gyerekek, hanem én nagyobbacska korukban csatlakoztam a családhoz.
A "már későt" úgy értettem, hogy egy gyerek életében szerintem vannak olyan dolgok, amik életkorhoz köthetők és ha az a kor elmúlik, már nem lehet pótolni. Pl. a mondókázás, éneklés fürdetés, pelusozás közben, vagy az esti mese olvasása. Hiába akarnék Katának 13 évesen mesét olvasni, max. jól kiröhögne, másra nem mennék vele. Ezek apróságok, de szerintem nagyban építik a gyerek személyiségét.
Lehet hogy tévedek, de szerintem ha a könyv mint olyan, kicsi korától kezdve a baba szeme előtt van és tanítva van rá, hogy nem kell összefirkálni, széttépkedni, kivagdosni belőle, akkor ez nagyobb korában is megmarad és vigyázni fog ő is rá, mert értéket képvisel. Ugyanez áll a fal összefirkálására, a játékok összetörésére, rombolásra is nálam.
Egy 3 évesnek szerintem sokkal-sokkal nehezebb megtanítani, hogy ebédnél az asztalnál kell ülni (és nem mondjuk az asztal alatt bújócskázni), ha az életének 2,5 évében ez nem volt kötelező. Ez konkrét példa, ennyi idő alatt szakadt el a cérna mindenkinek és most próbálnak a szülők és a nagyszülők is következetesek lenni. Mennyivel egyszerűbb lett volna ezt korábban megkívánni tőle, nem?! De lehet, hogy én gondom utopisztikusan a dolgot...

Értem már ezt az apa dolgot. :)

Monee

monee85

Basszus! Azt a szájmenéses mindenségit neki! győztem visszaolvasni!

Ne reménykedjetek, nem fogok tudni mindenkinek válaszolni! :twisted:

Kandikám!

Most mondhatnám, h. eddig miért nem..., de inkább azt mondom, h. végre elindultál az úton. Ne hagyd magad eltéríteni, és ne add fel az első csipp-csupp nehézségeknél.
Ha máshogyí nem megy, akkor titokban, de csináld végig!
És gyere te is jövőre a talira. Már sokaknak bevált! :wink:
Vagy kérd el Zsizsiktől a konyhaszéket! :lol:

Rejo!

Nagy szám lehetett, ahogy ott csücsültél a lomokon! :lol:
De az eredmény megérte!
Én ilyenekben annyira szégyenlős nyúl vagyok. Most is ott vigyorgott rám két darab jóképű kábelcsatorna a kukából, de nem volt képem kiemelni, pedig a legközelebbi szereléseink valamelyikénél tuti pont ilyenre lenne majd szükségünk. :roll:
A múltkor meg 3 békebeli valódi bőr bőrönd figyelt a kuka mellett, ha ismeritek az a sarkain vasalt, középütt csatos, két szélén szíjjas verzió. Hát a nyálam csorgott! :oops: De nem tudnánk hova tenni! :(

Hunci!

Hunci standard gyerek! Egyáltalán nincs lemaradva! Az első tejfogak kibújásának átlagos ideje 6 hónap.
Vannak babák, akiknek később jön, vannak akiknek meg előbb.
De Hunci tartja magát az előírthoz. :D

Monee!

Hol vetted az anyagot a szopipárnához? Nagyon tuti!
De arra számíts, h. ez így kicsit soványka lesz!
A szopipárnák meglepően keményre tömve jók, mert akkor tartják meg a dedet a megfelelő pozícióban, különben csak elsüllyed.
Majd, ha jössz, megmutatom az enyémet!
Gyermeklélektan megvan, zsírúj, lefénymásolhatod nyugodtan.
Hőmérős halat apa levízkőtelenítette neked.
Lassan elővakarom a babaerszényt és a kendőmet is, majd odaadom kipróbálásra.
Készülünk ám, már csak időpontot kell egyeztetni!
Számítógép átmenetileg nem rendetlenkedik, de azért várom a párodat egy kis tanácsadásra.

Gyerek születése előtt el kéne majd menned a választott gyerekorvoshoz és akkor megírja az összes receptet, amit kiváltasz és már otthon várja majd a pelekázón a sok tégely a ded érkezését. (Nélunk egy másik gyerek nevére volt kitöltve. :? )
Lassan ildomos lenne újra feleleveníteni, h. kinek mi vált be az első napok bébicuccai közül. :wink:
Egyébként a saját gyerekorvosunkat nagyon tudom ajánlani, csak nem tudom, h. nektek ez mennyire van messze (itt a testvérvárosokos sulival szemben van a rendelő).

Ösztönös nevelés:
Hát azt hiszem, ha ez beválna, nem futkosna közöttünk annyi elfuserált, lelkibeteg, magával és a világgal elégedettlen ember.
Rengeteg dolgot el lehet rontani és hiába jövök azzal, h. ami szerintem jó, az biztos, h. a gyereknek is jó, mert egyáltalán nem biztos, h. ez tényleg így is van.
Ma megdöbbentem a könyvesboltban, h. mennyi gyereknevelésről szóló könyv van! Ha mindenki tudna ösztönből nevelni, akkor ezek kiknek íródnak?
Persze jó annak, aki tudja, érzi, tanulta, h. egyes helyzeteket hogyan oldjon meg. De sajnos a többség, köztük én is, nem ez a kategória.
Nekünk kell a mankó!
Persze hülyeség egy egy könyvre, íróra, ráfogni, h. a szava szentírás!
De amikor az ember ott áll kétségbeesetten az üvöltő gyereke felett és nem tudja, h. mit csináljon, akkor még mindig jobb, ha legalább egy ősöreg Dr. Spock van otthon, mint, ha semmi sem!
Erre csak azt tudom felhozni példaként, amikor sógornőm ott állt világvége zsákfaluban az üvöltő gyerekkel, a védőnő meg csak annyi tanácsot tudott adni neki, h. szoptassa sűrűbben. Amikor végül bevitték az ügyeletre, a doki leb@szta, h. már majdnem kiszáradt a gyerek. Ugyanis senki nem mondta, h. méregesse szopi előtt és után. Teje meg nem volt.
Ő tényleg ösztönből gondolta megoldani a dolgot (Kismama magazinon nevelkedett drága lélek! :evil: ).
És a szopi, meg az altatás csak az egyik aspektusa a dolgoknak! Nálunk most jön a szobatisztaságra nevelés, ahol rengeteg mindent el lehet rontani (Pláne, ha erőltetjük! Székletvisszatartás, rettegés a wc-től, egyéb pszichés problémák.) és a dackorszak, aminél az ember egy fél centis pallón egyensúlyoz az engedő és tiltó magatartás közt, miközben a ded kifejezetten élvezi azt, h. szétcincálja az idegeinket.
Lehet, h. mindezt ösztönből is meg lehet oldani, de nincs replay gomb a deden, h. vissza tudjam forgatni, ha egyszer elrontottam vmit.
Inkább előre olvasok, felkészülök, aztán, ha így is elrontom, akkor tényleg nincs mit tenni. Erre is megvan az esély bőven.
Ma olvastam vmelyik nevelési tanácsadós könyv hátulján:
"Ideális szülő voltam, amíg meg nem született a gyerekem."
Hát igen, az ember előre elhatároz vmit, aztán jön a ded és borít mindent! :twisted:

Egyébként a Suttogó nekem talán éppen emiatt volt szimpi, h. nem egysémára veszi a dedeket, hanem bevallja, h. vannak külön temperamentumúak, és nem lehet ugyanazt a sémát minden gyerekre ráerőszakolni.
Csakhát gyerek jóval több van, mint séma!
Egyébként az általam eddig olvasott legszimpatikusabb hozzáállás a Picik és Kicsik. Csak rohadt drága! :evil: (8000 pénz!)

Könyvajánló következik: :D
Ma láttam az Alexandrában a Füzesi Zsuzsa mondókáskönyv 1.-2.-3.-at.
Az tetszik benne, h. a rövid versikék külön lapon vannak, mellettük rajz (bár én személy szerint kicsit negédesnek tartom F. Zs. rajzait, de ez egyéni vélemény, ma alig lehet gyerekkönyvet találni, amit ne ő illusztrált volna), ami a Gergő korú gyerekeknek szerintem már fontos.
A Kóc-kóc című gyerekverses kötetben is mindig kikeresi a rajzos oldalakat, úgyhogy most inkább megvettem neki az 1.-es kötetet. Többi majd ünnepekre!

A másik két szerzeményem az előbb vki által már emlegetett Tanya Byron féle Kicsi angyalkák, és az F. Várkonyi Zsuzsa által írt Már 100X megmondtam.

Az elsőt már régóta kerestem, mert nagyon szeretem a sorozatát, a Vásott kölyköket, de sajnos rendszeresen lemaradok róla, mert a ded pont akkor ébred (h-k-sz, 17 óra vmelyik kiscsatornán, talán Klub?). Persze ő sem nyújt megoldást mindenre, és nem mindenkinél válnak be a módszerei, de azt nem lehet mondani, h. egyáltalán nem válnak be, h. csak a levegőbe beszél, hiszen egy gyerek sem annyira jó színész, h. meg tudja játszani mindazt, ami a felvételeken látható. És nem a gyerekben keresi a hibát, hanem a szülőkben!!!! Én csesztem el, én tudok rajta változtatni! De legalább tudok! Vagy legalábbis megpróbálok.
Jó lenne persze egy hosszú távú utánkövetés, h. mennyire maradandó a javulás.
Mindenesetre itthon is kellenének ilyen bentlakásos helyek, ahelyett, h. aztán végül nyugtatóval v. éppen amfetaminszármazékokkal tömik a kezelhetetlen "hiperaktív" gyerekeket!

A másik könyvben éppen az tetszett meg, h. magyar pszichológus írta, nemzetközi pszichológusi tapasztalatok és kommunikációkutatás alapján.
Most konkrétan arra keresek választ, h. a fiam miért csak akkor hallja meg, ha vmit mondok neki, amikor kb. 8-adszor ismétlem meg immáron olyan hangerővel, h. a lakótelep túlsó végén szívükhöz kapnak a gyengébb idegzetű galambok? Holott a "túrórudi" szót akármilyen halkan kiejtve is meghallja! :twisted:
Én nem akarok üvöltözős anyuka lenni, eleget hallgattam egy ilyet minden vizsgaidőszakban. Már muszáj volt becsuknom néha az ablakot, mert csak üvöltözve tudott kommunikálni a kislányával a játszótéren. Erre most én is itt tartok! :oops:
Ezt én ösztönből nem tudom megoldani.

És van nálam egy könyvtári könyv is, érdemes miatta beiratkozni!
Varga Domokos: Kölyökkóstolgató
Félreértések elkerülése végett: Nem a kannibalizmusról szól! :lol:
Hanem vmi olyasmiről, h. hogyan lehet gyereket nevelni szeretetben, játékosan, buktatókkal, de jókedvűen.
És, h. apaként hogyan lehet családdá válni, példaképpé, Igazi Nagybetűs Apukává, aki nem merül ki abban, h. hazaadja a pénzt és leül este a tv elé.
Talán érdemes kikölcsönözni, és elölhagyni az apajelöltek kezeügyébe. Hogy rájöjjenek, miből zárhatják ki magukat, ha nem vigyáznak!
De nekünk is érdemes elolvasni!

Mai kedvenc mondókánk:

Lóg a lába, lóga
Nincsen semmi dóga
Mer' ha dóga vóna
A lába nem lógna
:D :D :D

rambóka

Sziasztok Lányok,

Bettica: gyönyörű a pocakod! szép nagy, és nem is csodálom, h szeretnéd, h már Bence kibújjon! babaszoba is nagyon szép!!
gondolom már várod nagyon a holnapi hidegfrontot.

Monácska: Nóri nagyon szép kislány!!

Rejó: Johanna is nagyon édes! lassan nem apa dolgait fogja felvenni, hanem a tieidet.

sokat írtok a gyereknevelő / segítő könyvekről. nekem a sógornőm olvasott ilyeneket, és mondta, h a gyereknek az a jó, ha percenként 65* ringatják (most mondtam egy számot!) . teljesen le voltam döbbenve. nem tudom, h leszámolta e tényleg a 65-t ringatáskor, de nagyon furcsáltam.
én szerintem anyut és anyósomat fogom kérdezgetni és a körülöttem lévő kismamikat. a segítség mindig jól jön!

szép napot mindenkinek!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Jipiii... vége a tök lassú leveskanalazós időszaknak :)))) (A leves az egyetlen amit én kanalazok a szájába mert az valahogy nem szokott összejönni, hogy a leves a kanálon maradjon amíg elér oda:))))

Lilla rájött, hogy ha úgy markolja meg a tányért (műzlistálban kapja a levest) mint a poharat akkor egyedül is ki tudja belőle inni:))) Tegnap minimum fél liter lencselevest ledöntött annyra felbuzdult ezen a sikeren:))))))))) 2 percenként "adjál"-ozott:))))) (ezt speciel nem tudom hol tanulta... mi határozottan a kérem szépent szoktuk nyomatni... lehet, hogy az egyélt próbálta anno utánozni, mi meg léptünk rá és így megmaradt az adjál...) plusz tegnap elkezdett anyázni... (le se lehetett lőni...)
Vendég

Legjobb sztori: valamelyik amcsi könyvben az áll, hogy ha több mint 9* csuklik a gyerek akkor orvoshoz kell vele rohanni mert baj van :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Rami: ZoneClub... néha én is nézem, ha éppen nem felejtem el... vagy nem alszom be rajta...

Monee: Tényleg... Meg lehet nézni úgy azt a párnát, hogy kicsit jobban kitömöd? Nekem is feltűnt, hogy mintha kevesebb golyó lenne benne, de gondoltam, hogy Te kipróbáltad és így kényelmesebb... :roll:
Szóval nem tudom mennyire volt a tömés gázos, de azért érdekelne egy jobban kitömött verzió engem is ;)

No, ebéd megvolt... dolgoztam is ma egy kicsit... Gondoltam nekilátok a vacsinak (vagy holnapi ebédnek, mindig este dől el, hogy végülis melyik lesz)...
Szóval Apát tegnap megkértem, hogy vegyen valami szimpatikus husit a mai húsleveshez. Vett. Csirkezuzát... :roll:
Ezzel csak 2 baj van: nem tudom, hogy mit kellene vele csinálni -illetve sejtésem van- és sajnos nincs hozzá gyomrom sem... és ezek ok-okozati összefüggésben vannak... (arról nem is beszélve, hogy zuzából húslevest? max pörit) Jót akart a szentem és hát nem egy szakács, ahogy a legtöbb pasi ;)
Na ezt most hogyan adjam elő neki, úgy hogy ne sértődjön meg? Pedig tudja csórikám, hogy én max a csirkemájat vagyok hajlandó megenni a belsőségek közül... Törhetem a fejem, mert Ő meg imádja, akárcsak a csirkeszívet, meg a csirkenyakat, meg a szopogatós csontos husikat...
Lehet pénteken megkérem anyámat, hogy kezdjen vele valamit :roll: Addig meg bedobom a fagyiba (és akkor most lehet imádkozni, hogy pénteken kijussak szülőkhöz :lol: )

Kép

Kép
bettica

Jaj, de bunkó vagyok!!!

Köszönöm szépen a pocak és szoba dícséreteket mindenkinek!!!

Csakegy: Na az anyázás, az már ciki. Az a baj, ha ráugrasz, hogy hogy beszélsz, akkor még jobban megjegyzi, mert anya erre felfigyelt... Nem irigyellek....

Kép

Kép
bettica

bettica :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

bocsi, de ez most nagyon jó volt:)))))))))

(Hajrá a pocakodhoz:))) a szoba meg nagyon szép:))))))))) Sétálj sokat... az is beindíthatja ám a szülést:))))
Vendég

(azóta is itt röhögök :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
Vendég

rami nálunk ha apa szól, meg se hallja a gyerek. a nagyobbik. mert következetlen volt.engem 3-4. alkalomra. ha csak úgy simán szólok. félvállról, odavetve...

ha azt akarom, hogy Domi vagy Johanna elsőre tényleg maghalljon valamit, akkor nagyon fontos hogy megálljak, semmi mást ne csináljak közben, és a SZEMÉBE nézzek. és akkor bármit elég egyszer és akár halkan mondani. de ennek a másik feltétele az, hogy ne mondjak sűrűn dolgokat a ygereknek, mármint utasítást vagy tennivalót, mert azt nem lehet tényleg mindig meghallani, akkor nem marad idő játszani...szóval csak akkor szólok ha muszáj...

másik ami nálam bevált...nem szólok. nem könyörgök neki. minek? Hogy aláásam saját anyai tekintélyemet? :lol: höhö...a gyere ide fürdünk..vagy gyere vegyük a fel a cipőt mondatok helyett odamegyek, és beteszem a gyereket a kádba vagy odamegyek és feladom rá a szandit...

Johanna soha nem akar kijönni a kádból...kihúzom a dugót, lefolyik a víz...muszáj kijönnie...nincs vita..és ezt érzi is...így nincs hiszti...

megnézhetem majd a könyveket amiket vettél? ha nem olvastam még én is elkérhetem majd?

Hihi czinki az én dolgaim is nagyon játszanak. a múltkor a bugyimat úgyhúzta magára, mint egy bolerót, 8) :lol: , csak ezt a képet mégsem akartam betenni...két keze a két kisebb lyukba... :lol: kedvencei a magas sarkú cipőim...imádom! :lol:

Kép

Kép
rejo

(bocsi :)) anyázás = "anya" "anya" :))))))))))))))
Vendég

Na, most meg mit mondtam?? ;)

Kép

Kép
bettica

Csakegy: ezt azért megjegyzem!! :lol: pont 9*? :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Jaaaaa!!! Bakker!!!!!!!! :lol:

Nem káromkodik a lányod... :lol: :lol: Na tessék :D

Kezeltetem majd magam :D

Kép

Kép
bettica

Hihi, itt vigyorgok magamon... Ez már a vég :roll: Megveregetem a vállam és szép csendben félrevonulok :)
Anyaaaaa...

Kép

Kép
bettica

bettica: szerintem ez jó jel :))))) Kezdesz szépen a szülésre koncentrálni :))))))))))

rejo: Lilla tegnap fél napig a melltartómban rohangált, nem volt hajlandó levenni magáról:) (én még pitizek neki, hogy jöjjön ide de ha nem megy akkor én is felkapom... )

Na megyek... holnap vizsga és sehol sem tartok... nem tudom mi lesz... (Lillát 2-kor lepasszoltam a szüleimhez, a férjem megy érte munka után...)
Vendég

Bettica, nem mocorog a pocak a fronttól? Én most elkezdtem kicsit fájdalmasan érezni... :roll:

Ah, a gyereknevelés témához nem szólnék hozzá. :wink:

Csak annyit, hogy az tuti biztosan NEM igaz, hogy a pszichológusoknak meg a pedagógusoknak vannak a legjobban nevelt gyerekeik, SŐT!!, ezt saját szememmel láttam és jómagam is pedagógusgyerek vagyok. :evil: El nem felejtem a pedagógusgyerekeknek rendezett Télapó esteket meg hasonlókat.... na hagyjuk is...

Van is erre valami közmondás, nem?

Ja, megint csak ösztönösen visszakaptam a lányom hajába, mert ő durván húzta az enyémet. Ha visszasimogatom vagy szendelgek, megjátszom a bőgicsélést vagy bármi, az a részéről játék és provokáció. Miért, a gyerekek között mi történik? Ott is megkapja a magáét és okul... no, Bogi tőlem is okult... és még véletlenül sem a fenekére vertem, mert az már szülői erőfitogtatás, kapásból a legyőzött pozícióba kerül. Nem, azt akartam, hogy tudja, hogy milyen fájdalmat okoz azzal, ha valakinek meghúzza tőből a haját. És most kvittek vagyunk. Lesz.rom, mit mond erről a könyv... ugyan már...

Még egy dolog jutott eszembe, végiggondolom a családomat, a felmenőkig, keresztül-kasul, a beszámolók és mesék alapján, meg az alapján, hogy mi lett belőle. A legszebben az anyai ágról származó dédnagyanyám nevelt gyereket, egy felvidéki parasztasszonyka, kicsit olyan Rejo típus a mentalitása alapján. Az volt a titka, hogy FIGYELT nagyon a gyerekre, a jelzéseire (ez a 20.század elején, főleg a parasztvilágban nem tudom, mennyire lehetett megszokott dolog...) és intelligens is volt nagyon. Aztán van a családban olyan pedagógus is, aki viszont egy csődtömeget nevelt, egy lopós, hazug, jellemgyenge srácot, híján mindenféle kifejlesztett készségnek és finomságnak, de nem is tudom, ezzel a gyerekkel egyáltalán mennyi volt foglalkozva.

Összességében, lányok, azért ez a Babanetes csapat, akik mi ideírogatunk, azért átlagon felüli képességekkel bíró egyénekből áll, akik ténylegesen középponti problémának érzik pl. a gyereknevelés kérdését. Akár könyvvel, akár anélkül, ha igazán szeretjük a gyereket és az eszünket is használjuk néha, olyan nagyon elrontani nem tudjuk. Ez a véleményem...

((és sajnos, nagyon sokan olyanok nem vesznek kézbe ilyen eligazító könyveket, akiknek valóban szükségük lenne egy kis felhomályosításra... de ott más difi is van és talán a kötelező középiskola óta nem vettek kézbe könyvet ))
Vendég

Rejo!

Próbáltál már mélyen a szemébe nézni egy műanyag motoron ezerrel távolodó dednek és közben halkan, de határozottan, egyetlenegyszer mondani neki, h. azonnal álljon meg?????? :twisted: :twisted: :twisted:

Hidd el, felesleges játszmákba én sem megyek bele!
Azt nálunk apa játssza el mindig.
Most olvastam éppen valamelyik jó kis könyvben, h. nagyon sok múlik a kommunikációs módszeren:
Ha pl. úgy tesszük fel a kérdést, h. arra "nem"-et is lehet válaszolni, akkor egyben borítékoljuk is a választ, amennyiben egy 2 évesnek tesszük fel a kérdést (de valószínűleg bármely életkorra érvényes! :twisted: ).
Vagy pl. a sokak által körülrajongott megengedő nevelés, "adjuk meg a gyereknek a választás lehetőségét" felkiáltással történő verziója:
"Kijössz a kádból v. még meséljek egyet?", sem feltétlenül célravezető, hacsak nem az éjféli fektetés bevezetése a végcélunk. :twisted:
Ez utóbbit egyébként apa követte el a minap, én meg a nappaliban hallgattam. Amikor megkérdeztem, h. normális-e, megsértődött.
Ő ösztönből nevel, nem olvas hozzá. :twisted:

A megengedő nevelés választásos verziója egyébként az etetést is tönkre tudja tenni!
Elé teszel két félét. Nem kell.
Elé teszel 3 félét. Az sem.
Négyet... Nyolcat.... Naná, h. egyik sem.
Fejére borítod, falhoz vágod. Besztrájkol! Csakazértsem eszik!
Nekem vhogy ösztönösen elborul ilyenkor az agyam. :oops: :twisted:
És nem olyan könnyű egy több napja alig evő gyereket ösztöneink ellenére kivenni a székből, h. menjen isten hírével és csönd legyen a következő étkezésig!
Pedig ez a megoldás!
Nekem ehhez is könyv kellett. :?

rambóka

Rambóka: ezt a "nem"-es dolgot egy 15 hónaposnál is megerősítem... férjemre pont ma szóltam rá, hogy ezt felejtse el végleg (ld. kérdés: nem vagy álmos? Válasz: hangos NEM... közben majdnem összeesik... Újabb kérdés: Álmos vagy? Na erre már nincs egyértelmű válasz... A mész aludni-ra meg már vinnyogott úgyhogy ha akarta, ha nem már ment is:))))

(miért van az, hogy a gyerekek először a "nem"-et tanulják meg és nem az igent?:)))))

Na húúúúzok vissza tanulni... (képtelen vagyok koncentrálni...)
Vendég

Rambóka evés: nálunk már csak azért sincs válogatás mert én egy lusta disznó vagyok aki rühell főzni így ha a gyerek nem akar éhenhalni akkor azt eszi amit adok neki... Na most ezt nevezhetjük ösztönösségnek is de én max. ösztönös lustaságnak nevezném :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Csakegy!

Kapcsold ki a gépet, mert különben egész délután itt fogsz ülni, ahelyett, h. tanulnál! Irgumburgum!

rambóka

(bukta... sajna a gépen van az összes anyag... csak már jojózik a szemem... de 200 oldalt nem tudok kinyomtatni...)
Vendég

Norka: De megérzem, illetve Bence érzi meg, de sajna nem úgy, ahogy én szeretném ;) Bököd jobbról, bököd balról, most éppen megint bal oldalt van a keze-lába. Éjjel ezzel foglalatoskodott, hogy megforduljon... Én meg ezért nem aludtam. Szóval beélénkül a lelkem és nem hagy egy perc nyugtot sem. Az már csak hab a tortán, hogy ha ficánkol, akkor az már nekem is fáj, mert hogy túl sok helye ugye nincs... Keményedgetünk, de nem többet, mint frontmentes napokon.
Szerintem Te most ne nagyon erőlködj semmin, hanem pihizz sokat... Szeded a bogyókat, amiket a doki felírt, ugye?

Kép

Kép
bettica

Egy kis ízelítő nevelési lehetőségekből, példákból, melyeket el lehet olvasni, lehet követni v. elvetni.

Azért érdekes idézni az idézetet és a hozzá tartozó posztot a szülőképzéses blogról:

"
"Szülőnek lenni nagy felelősség, és érteni kell hozzá. Furcsa, hogy sem iskolával, sem tantárggyal nem gondoltak az eljövendő apukákra és anyukákra. Ha az ember autót akar vezetni, köteles tanfolyamra járni és vizsgázni. Szinte minden tevékenység gyakorlásához, sőt minden hülyeséghez megfelelő papírt követelnek az embertől. Csak a gyermeknevelésben vagyunk kizárólaga gyerekkori tapasztalatainkra utalva. És előfordul, hogy ez a tapasztalat nem a legjobb."

Jirí Menzel

Furcsa idézet ez. Nem azért, mert nem értek egyet vele, sőt. Inkább azért furcsa, mert ugyanez, ugyanilyen gondolatmenettel nagyon sok embernek eszébe jut. Többek között nekem is, meg volt, ahol egy előadáson a polgármester egy hasonlóval köszöntött, vagy sima beszélgetésekben mondtak nekem nagyon hasonlókat.
Jogilag nem kell vizsgát tenni gyermeknevelésből. Ám elmondhatjuk-e felelősségteljesen, hogy amit teszünk, jól tesszük? Én persze igyekszem, gyermekeim a referenciák egyben a munkámra, de tudom, hogy vannak hibáim a gyermeknevelés területén is, és nagyon valószínű, hogy olyanok is vannak, melyekről nem tudok. Így válik a gyermeknevelés kérdése komoly önismereti kérdéssé, melynek tétje a saját kiegyensúlyozottságomon túl a gyermekeimé is. "

http://szulokepzes.blog.hu/
http://www.tudatosszulo.hu/?p=p_7

A másik kedvencem Szirka. Ő Down szindrómás. Az anyukája rengeteg mindent összeszedett, amivel fejlesztheti. Egyes dolgok esetleg nekünk is hasznunkra válhatnak. Érdemes a jobb oldali sávot akkor is végigböngészni, ha vki esetleg nem igazán kíváncsi Szirkára és az ő mindennapjaikra. De a blogot is érdemes olvasgatni, rengeteg ötletet lehet csenni a mindennapi életre vonatkozóan!

http://szirkababa.blogspot.com/

rambóka

Rambóka!

Szirka egy álom! Az anyukája a szememben egy olyanféle
Nő, amilyen nem terem minden bokorban! A nyomába sem fogok soha érni!!!
A szobatisztás dolgokat magam is próbálom elsajátítani, nagyon-nagyon kevés sikerrel! Már megismerem a jelzést, hogy no most van "dolog", akár kicsi akár nagy, de sajna mindig csak kullogok az események után....... Egyszer sikerült elcsípni egy pisi végét, de a rohanással inkább megijesztettem, szóval rosszabbat tettem, mint jót!
Egyszerűen túl gyors, túl rohanó vagyok ehhez, képtelen totálisan FIGYELNI és csak a gyerekre figyelni! Nekem még nyugtomban is csaponganak a fejemben a dolgok......

De azért próbálkozom, és ha van siker, majd mesélem!
Vendég

Na... elkiabáltam a dolgot... Lilla életében először minden kaját bojkottált... a szüleimnél kellett volna ebédelnie, ehhez képest nem igazán evett... aztán itthon vacsorázni se akart... Meggyet és almát azt viszont evett a szüleimnél, nem is keveset (a ruháján lévő iszonyú sok meggyfoltból kiindulva...)... de állítólag direkt ebéd után adták neki és ő kérte... A lefekvés előtt kapott sinlacot is beszlopálta azonnal... úgyhogy ma úgy tűnik, hogy gyümölcs és tápnapot tartott... (franc... holnap tutira hajnalban fog ébredni az éhség miatt...).
Vendég

Hello!

Ma nem csináltam semmit és mégis full hulla vagyok. :)

Kata épp most próbálkozott be a "ha jó lenne a fogalmazás természetismeretre, akkor megkapnám évvégén az ötöst" című műsorral. Rendes volt, azt azért nem tette hozzá, hogy akkor álljunk neki mi és írjuk meg. :) Kétszer is elmondta, de miután nem ugrottunk az ügyre, most elvonult fogalmazást írni. :D

Bettica/Rambóka!

A pánci tök kemény, a huzat kicsit nagyobb rajta, lehet azért látszik puhának.
Ha jobban megtömöm, nem lehet félbehajtani. Így is nyűgös, le kell rázni a két csücskébe a golyókat, ahhoz hogy lehessen.
Most tényleg ennél jobban meg kell még tömni?! :roll:
Én azt vettem szempontnak, hogy kemény is legyen, hogy tartsa a babát, de ne guruljon le a "kukacról", mert nincs mibe belenyomódni kicsit a súlyának. Ha jobban megtömöm, akkor rakhatok bele PVC csövet is akár, azt se tudja összenyomni a súlya. :D

De Bettica, ha szeretnéd, adok én hozzá még neked zacsiban golyókat és olyanra tömöd amilyenre szeretnéd. Nekem ez így szimpatikus keménység.

Norka!

Olyan szépet írtál, komolyan! Előre büszke vagyok rá, hogy én leszek az anyukája ennek a babának. :)

Rambóka!

Én eddig csak kutyát neveltem, gyereket nem. A kutya jól sikerült.
Már az ő nevelése közben (félig könyvből, félig ösztönösen) rájöttem, hogy ott a baj, hogy féltjük őket.
Pl. a "gyere ide"-nél. Egyrészt kiabálhatok kánonba neki, hogy jöjjön oda, ha éppen szimatolásban van, nem hallja, mert nem arra figyel. Meg kell várni még felemeli a fejét és mást kezd el csinálni. Aztán ha ez teljesült, egyszer kell neki elmondani a parancsot, és aztán várni a hatást. Ha ez nem következik be, sarkon kell fordulni és elhúzni a fenébe a másik irányba. Egy a gazdáját szerető kutya szerintem max. 2 alkalommal próbálkozik meg vele, hogy nem jön oda és nyugodt szívvel nyugtázza hogy Te elmész, ő meg ott marad. De ha ezt következetesen megcsinálod, a második alkalom után nem lesz több ilyen, mert megijed, hogy tényleg ott hagyod. Nincs se visszanézés, se utyuliputyuli, irány határozottan az ellenkező irányba! Viszont ha odajön a sarkonfordulás után (magyarul utolér, miközben Te mész elfelé), meg kell dícsérni (tilos leszidni!), megsimogatni és újra el kell engedni. Tilos megszidni, mert az jön le neki, hogy mi a fenének jöjjön oda, ha utána úgyis leb*szás a vége és kötelezően el kell engedni, hogy megtanulja, hogy a "gyere ide" nem feltétlenül jelenti neki a játék végét.

Elnézést attól akit esetleg ez megsért, de én itt azért erősen párhuzamot látok a gyerek és a kutya viselkedése között. Az elrontási lehetőség is mindkettőnél ugyanott van, hogy mered-e ott hagyni miután elsőre nem jött vissza?! A legtöbbször nem, mert egy állatbarát a kutyáját is nagyon sokra tartja és fél hogy elüti az autó, vagy mittomén... A gyerek meg ennél ugye sokszor többet ér...
Lehet meg kéne próbálni... A kutyámnak ezt mindig olyan helyen tanítottam, ahol tudtam, hogyha elmegyek látótávolságon kívül, akkor sem esik bántódása (pl. zárt udvar, erdei sétány). Az erdei dolog, lehet hogy a gyereknél is bejönne, ott ugye tuti nem üti el az autó, idegen a környezet és felszívódni sem annyira egyszerű. A legbátrabb gyerek is megijed egy idő után hogy ott marad, tehát nem kell sok a hatás eléréséhez.

De ez csak az én állatbaráti ösztönöm mondatja, lehet hogy nem működik. :) Vagy törik összefelé a gyerek lelke, hogy otthagytam... és utána sorozatgyilkos lesz belőle. :D

Monee

Monee

monee85

B*szki!
Nem csinálta meg a fogalmazást!
Agyon vágom ezt a gyereket! Mért este negyed 10-kor kell nekiállni szurikátáról fogalmazást kreálni?! :evil:

Egész nap dumál és mesél a csaj, be nem áll a szája, de közölte, hogy ő nem tud fogalmazni, ezért nem állt neki! :twisted:

Azonnal ide nekem egy félévest! :D

Monee

monee85

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?