Új privát üzeneted érkezett!

Dytke!

Megnéztem a babakocsilinkeket. Nagyjából hasonlóak, ami nagy különbség, hogy a PegPerego 10 kiló önmagában. (kiképzésre maúgy tök olyna, mint a mi chicco poneenk, ami 5,5 kiló, és iszonyat jól tolható) Ha mindebbe még beleültetsz egy majd 10-12 kilós gyereket, ha meg kell emelned, beleszakadsz! Ha bkv-zni is fogsz, akkor erre is figyelj, ha viszont nem kell emelgetned, akkor a nagyobb bevásárlókosara, és a kiképzése jobb, mint a másiké. Ebben az árkategóriában még a chiccocat is érdemes megnézni. Van könnyebb, és nehezebb, stabilabb változat is. Van esernyőre ccsukható, lapra csukható, stb. Bocsi, kicsit elfogult vagyok :wink: Pedig nem kapok jutalékot!

mtunde
 
 


Dytke! Ha megengeded, elmondom a véleményt.
Ez már egy jobb Graco, mint amiről beszéltem.
Ennek leírás alapján a gyenge pontja: a nem vízszintesig dönthető ülőrész, ami az első pár hónapban nem igazán nyerő. Figyelemre méltó viszont, hogy a hordozó benne van az árban, így nagyon-nagyon olcsó. :lol: Gyakorlatban ez a kocsi viszont azt feltételezi, hogy a kisbabádat tul. képpen a hordozóban tolod.

A peg perego ellenben önmagában is vízszintesig dönthető. Itt még azzal kell számolni, hogy a hordozót meg kell külön venni, ami jelentősen növeli a két kocsi közötti ár különbséget. Ami nem elhanyagolható szerintem.

Remélem kicsit segítettem.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Én sem kapok senkitől jutalékot, csak segíteni szeretnék. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Kérdezhetek még babakocsi témában? :oops:
Akinek Peg Perégo kocsija van, meg van vele elégedve?
Eddig úgy olvastam fórumokon, hogy "az a tuti".
Kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.
Pandácska a blogodból a ti tapasztalatotokat tudom :)
Dóri nagyon édes, ahogy elmászott álmában :)

dytke
 
 


Tünde, Ildi - köszi a véleményeket. A Graco-ról máshol is ovastam azt, amit Rozsaag is írt, hogy a fekvőfelülete nem túl jó. Gondolom az árkülönbség azért mutat valamit. Úgy vagyunk vele, hogy szerencsére megtehetjük, hogy kicsit drágábbat vegyünk, így nem csak az ár alapján döntünk. És mivel legalább 2, de akár 3 gyereket szeretnénk, így az is szempont, hogy kiszolgálja a 2-3 gyereket. Bár többen írtátok, hogy egy kocsival nem lehet megúszni :)

Megnézem a Chicco-kat is.
Még egyszer köszi.

dytke
 
 


Ja és a hordozón nem akarunk spórolni, mert sokat fogunk utazni (mindkét nagyszülő távol, 250 és 150 km), és abból mindenképpen masszívat szeretnénk, ami meg is védi a babát egy esetleges baleset esetén. Adja Isten, hogy ne legyen rá szükség, de jobb a biztonság.

dytke
 
 


Dytke,
Köszi :D Én szeretem a Peg-Peregomat is meg a Quinnymet is. Nem tudok dönteni, mert mindkettőnek vannak jó tulajdonságai, és hiányosságai is. Sajnos nincs tökéletes babakocsi, de majd megtervezem egyszer :lol:
Vendég
 


Dytke,
Megnéztem az oldalad, te milyen ügyes vagy :shock: :wink:
Vendég
 


Pandácska - szólj, ha el is készült a megtervezett tökéletes babakocsi. Lehetek az első vevőd? :D

Köszönöm a dícséretet :oops:

dytke
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a segítséget és a bíztatást. Igazából mindent kipróbáltam már, mire rájöttem, hogy nem is bennem van a hiba. Adél tegnap du-tól mindenféle segédeszköz nélkül szopik. Gondolom csak a technikája javult egy kicsit 1-2 nap alatt és már a mellbimbóm sem fáj, sőt, ki sem sebesedett! Bár az 5 perces szopiktól nem is csodálom! ;) Na jó, max 10 perc, de ennél többet nincs a cicin és evvel is 3-4 órákat alszik. Szinte egész nap. Ma volt a védőnéni és mindent megnézett, azt mondta teljesen jó így. Meg mutatott praktikákat is, szóval jól jött!

A császár nem volt vészes. Az első 3-5 órában szenvedtem, de utána mintha elvágták volna. Legalábbis a hatalmas fájdalmakat. Onnantól csak a felkelés volt a nehéz, azóta is minden ok!

Mennem kell ébreszteni Adélt, megint eltelt a 4 óra...

ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


dytke

Én is szeretem a Peg Perego Uno-nkat, szerintem szuper járgány, könnyű tolni, és praktikus megoldások vannak rajta. Igaz, én nem emelgetem, mert családi házban lakunk, és tömegközlekedni sem kívánok vele, örülök, hogy nem kell a városba mennem. Mi úgy választottuk ki, hogy bementünk a Brendonba, és össze-vissza tologattuk a kocsikat - elvégre azért vannak kirakva. 8)
Nálunk a párom döntött, már az első alkalommal ezt szemelte ki, és utána sem találtunk nekünk jobban tetszőt. Igaz, mi is külön vettünk hordozót (és így valszleg többe került összesen), de mi azt nem akarjuk a babakocsira szerelni, csak autósülésnek kell igazán. Mi kihasználtuk a brendon-kuponokat, meg a pontkedvezményeket, így a kiságy ingyen volt a végén. :D
Persze nézz körül mindenhol. A Chicco tudtommal a babyplanet-ben a legolcsóbb, vagy legalábbis ha van ismerősöd, aki törzsvásárló, kaphatsz kedvezményt (bár én ott még nem vettem semmit :? ).

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Gabi,
Mi is így választottuk ki :lol: Bementünk, és tologattuk őket :lol: Tényleg azért vannak :wink:
Vendég
 


Adél és Zéti is tündériek! Milyen szép a világ ennyi csodaszép babával :D :D :D

Kép
Kép
szfgabi
 
 


dytke!

Én a Pierrre Cardin-kocsira esküszöm! Persze abból sem mindegy, melyiket választod, nekem tuti ilyenem lesz, de a típust még el kell döntenem!

Ildi!

Örülök nagyon! Valószínű kifogtad a világ legnyugodtabban alvó gyerekét! :lol:

Márti
borossné becz márta
 
 


Gabi - köszi Neked is a tanácsot. Egyre inkább azon vagyunk, hogy a Peg Perégo lesz. Apa is azt szemelte ki rögtön :) Ez az egy márka, amiről nem, vagy csak nagyon kevés negatívumot hallottam. És hordozót veszünk külön. Igazából nekünk is a kocsi miatt kell.
Amúgy miközben (egész hétvégén :) ) nézelődtünk én is tologattam, meg emlgettem őket, hogy melyik milyen. Talán nem kell sokat bkv-znom, így nem baj, ha nem pillekönnyű, és földszinten fogunk lakni. De azért ez nem is olyan nehéz. 1-2 lépcsőfokot fel lehet emelni. Ha meg mégis bkv-zni kell, akkor kendővel megyek inkább. (aztán persze majd kiderül :) )

dytke
 
 


Lányok! Keresek egy idézetet, vagy vers részletet :roll: ...igazából nem tudom.
Valami olyasmi, hogy a baba mosolya valóban az őszinte örömöt tükrözi, és semmi nem áll mögötte.
Nem ismeri valaki közületek? Valahol láttam nemrég, és nagyon megfogott, viszont pontosan nem tudom hogy van, és hiába keresem eddig nem találtam rá.

Már csak Mankának kell jelentkeznie, tud esetleg róla valaki valamit?

Dytke
Valaki itt írta a Minimanót, ha nem jártál még ott, én ajánlom figyelmedbe, főleg, hogy most sokkal nagyobb lett. Minden van, amire szükség lehet, és viszonylag jó áron.
Merre laknak a nagyszülők, hogy olyan sok kilométer választ el titeket?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy- köszi, ismerem, ott voltunk szombaton, meg a soroksári úton a babyoutletben :) Az én anyukám békés megyében lakik Tótkomlóson, anyósomék pedig Tolna megyében Gyönkön. Mi meg jól összetalálkoztunk a férjemmel itt a nagy Budapesten :)

A keresett idézetet nem ismerem :(
Én Pandácska blogjában olvastam egy idézetet, amin azóta is folyton eszembe jut, és még mindig könnyezek néha: "Szeressetek engem igaz szeretettel, kincsetek vagyok, piciny kincs, de EMBER".

dytke
 
 


Dytke!

Tudjátok már milyen lesz a hordozó? :) Egy kis segítség hozzá, bár gondolom a többiek is írnak tapasztalatot.
Nekünk biztonság és kényelmesség szempontjából a Maxi Cosi típus vált be.

Első hordozónk Römer volt (most is az sajna, de Míra csak kibírja néhány hónapig - ritkán használjuk). Annak annyira kemény a háttámlája, hogy szívem szerint azt ültetném bele aki tervezte. Lehet, hogy biztonságos, de kényelmetlen is. (lehet, hogy van olyan amelyik nem kemény, mi rosszat választottunk úgy tűnik)

A második horodzónk 9-15 kg-ig, Concord típus, nem dönthető a háttámlája, ezért 1 évesen a gyerek feje folyamatosan előre esett, ha elaludt. (szülők nekünk is 130 km-re laknak) Ezért begurultam és vettünk egy másik típust.

Maxi Cosi márkájú és szerintem nagyon jó. A (9-18kg) http://www.minimano.hu/termekeink/bizto ... ction.html és a 15 kg- 36 kg-ig + ülésmagasítóvá alakítható és dönthető is, http://www.minimano.hu/termekeink/bizto ... ction.html Mind a kettő nagyon bevált.

Laura egészen addig hisztizett ha kocsiban kellett utazni, amíg meg nem kapta a Maxi Cosi-kat. Ha sokat utaztok, a 2. máretnél (9-tól) mindenképpen figyeljetek oda, hogy dönthető legyen az ülés!

Bocs, hogy beleszóltam kérdezés nélkül, csak szeretnélek megkímélni benneteket attól, hogy feleslegesen adjatok ki nem jó ülésekre pénzt.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Köszi a Samu-bókokat, egészen belepirultunk :oops:
Persze, hogy a képeken nyugodt, meg tündi-bündi, amikor lilul a feje a hisztitől, akkor valahogy nem jut eszünkbe fényképezni :lol: Most is 55 perc volt, mire elaludt, annyira küzdött ellene, bezzeg amikor közlekedtünk és a hátamra csomagoltam, akkor nem kellett könyörögni neki, meg simogatni, meg dudorászni, meg cumiztatni, meg kivenni, meg visszatenni, meg mellette ülni, meg otthagyni, meg újra az egészet... :D

A hordozókendőt én csak ajánlani tudom mindenkinek! Ilyen nagy melegben nem kellemes gondolat ugyan, hogy úgy összeizzadjunk, de hát az megy anélkül is, és ez a közelség a legjobb a babának. Samu egy ideje nem tűri sokáig a babakocsit, max.20perc, de a múlt hétvégén, a döglesztő 40 fokban több, mint 2 óra hosszat elvolt szépen csendben, hol szundikálva, hol nézelődve a hátamon! Nem csoda, ha nem akar ágyban aludni :? Ma pedig megjártuk az Újpest-Budafok távot, visszafelé beugrottunk egy boltba az Üllőin, ezt is főleg szundikálva, néha kukucskálva. Nem is tudom, babakocsival ezt hogy tudtam volna megoldani, még akkor is, ha csak oda 1, vissza 2 átszállás volt! Aki sokat akar (vagy akinek kell) közlekednie a városban, az tényleg felejtse el a kocsit, szerintem. Néhányszor próbáltam elmenni a Nyugatiig, de nem volt kellemes, ráadásul a max, hogy félreálltak az utamból, hadd menjek, de segíteni nem szoktak.

Susy! Szerintem sem csak az a jó anya, aki mindig eltalálja, mi kell a gyerekének, ez nem nagyon kivitelezhető, hanem az, aki próbálkozik! Mert az törődik a gyerekével, és erre van a legnagyobb szükség! Ebbe te elég jól beleesel, szerintem :-)

Rózsaág, Míra tényleg nagyon mozgékony, jobb, ha felkötitek a gatyátokat! Még jó, hogy Laurával edzésben vagytok! :wink:

Kriszta, Zéti egy cukorfalat! Olyan kis komoly álmában! Még egyszer gratula!

Iroko, nálunk is megvan a 'de biztos befér a lábujjam is a kanál mellé' effektus, ez etetés közben készült:
Kép

Ruhák: a méretezés sz@rt sem ér sokszor, már elnézést a kifejezésért, én már csak centivel járok ruhát venni, és még így is ott a lehetőség, hogy összemegy a mosásban. A kedvencem 3 CundAs body, méretezés szerint 62, 68 és 74, de tök egyformák! Kettő ráadásul ugyanaz a fazon, minta... ruginál meg nem mindegy, hogy milyen a test-láb hossz aránya, van, amin tök rövid lábrész fityeg, azok nekünk sosem voltak jók. Érkező csemetének még nem lehet mérni, de utána csak úgy érdemes szerintem.
Ja, és nem reagáltam korábban: Samu 56 centi volt és kerek 4 kilóval jöttünk haza, egy hónap alatt felszaladt 1 kiló, olyan 3-4 hetes koráig voltak jók az 56osnak nevezett rugik :-) de az első 2 hétben még eg 54es is ráment! :lol:
danann
 
 


Rozsaag - nagyon köszi, hogy leírtad a tapasztalatotokat!! Nem vettem beleszólásnak :) Sőt! Tényleg köszönöm. Mivel nekünk nincs még tapasztalatunk, csak a jótanácsokra tudok hallgatni :) Még egyszer köszi!!!

Livi - egy barátnőm is ajánlotta a kendőt, meg tudom, hogy Ti is használjátok, írtad korábban. Már vettem anyagot, csak méretre kell vágni, meg körbeszegni :)
Samu akrobatának készül? :wink: Szerintem Ambibaba ugyanezt csinálja odabent. Legalábbis a tegnapi 4d uh-n főleg a tappancsa takarta a pofiját :lol:

dytke
 
 


Lányok!!
Nagyon édesek Adél,Zéti és Samu!!! :) Gratulalok!!!

Kép
nóri16
 
 


Hordozókendő - honnan vettétek, vagy mi alapján varrjátok ezt meg? És hol lehet megtanulni, hogy hogyan kell felkötni? Nekem anyukám varrt babaerszényt, de Kismanó elsírta magát, amikor beletettük, persze gondolom azért, mert elveszik még benne, nem lát ki, és beborítja az a sok anyag. Ezért arra gondoltam, jó lenne egy kendő is, de nem akarok rá 7-8 ezret kiadni, főleg, hogy nem tudom, beválik-e nála vagy sem. Meséljetek a tapasztalataitokról, légyszi!

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Gabi - barátnőm megmutatta az övét, amit évekkel ezelőtt vett. Ennek is több mérete van. Majdnem egyforma magasak vagyunk, ezért az övét mértük le 4m x5 0cm kb. így vettem 4m pamutvászon anyagot (1600 Ft-ért) így csak körbe kell szegni. Kölcsönadta a füzetet, amit adtak hozzá, mikor vette. Ott van leírva, lerajzolva hogy kell felkötni, meg a babát beletenni. Többféleképpen lehet. Ha kell, lemásolom neked és elküldöm, vagy beszkenelem.

dytke
 
 


Csajok, ez nem ilyen egyszerű! Most etetnem kell, meg én is éhes vagyok, de amint lehet, csepegtetek nektek egy kis infót a kendőméret-választásról! A lényeg: vár számít a te méreted is, végeredményben az a fontos, mit akarsz kötni belőle!
danann
 
 


danann - ami a barátnőmnek van, azt egyféleképpen kell megkötni, de sokféleképpen lehet felvenni, attól függően, hogy fekszik benne a baba, vagy ül, elöl, vagy a hátadon stb. Ezek szerint többféle kendő van?

dytke
 
 


Hú, én sem vagyok annyira penge, de azért nézzük csak:
Bár itthon nem lehet olyan sokfélét kapni, de a 'nagyvilágban' rengeteg gyártó van, és nem csak kendő meg erszény létezik. A kendőn belül változhat a hossz, illetve létezik rugalmas fajta is, de az csak rövid ideig jó, max. 5-6 kilóig. Meg van karikás kendő, amit nem kell kötözni, de azzal nem lehet olyan sokféle dolgot csinálni. A hossz főleg attól függ, hogy mit akarsz kötni belőle, egy csípőhordozáshoz mondjuk, 4-5 hónapossal elég 2-2,5m, de ha valamilyen hátihordozást szeretnél (6-7 kiló fölött már látni fogjátok, hogy baromira hazavágja a hátat-derekat az elölhordozás), ahhoz 4m feletti kell. Innen letölthettek néhány doksit, egy barátnőmnek szedtem össze eredetileg, van benne néhány elég jó kötözési leírás is (a háti nem igazán, valahol már láttam, majd megkeresem újra, de azt szerintem jobb tanfolyamon tanulni, én sem hittem el, hogy egyedül meg tudnám csinálni). Mi elöl végig egy zsebes keresztezett kötözést használtunk, ezt, csak hátul volt a csomó, nekünk 2 hónapos kortól bevált amíg bírta a hátam.
Jaj, nyüszizés van, sz'tem álmos a drága, majd altatás után folytatom...
danann
 
 


sziasztok csajok, nagyon helyesek a babák, az újakhoz (Adél, Zétény) sok szeretettel gratulálok! :)

A Kismama Szoptatás könyvét közben én is megvettem, és tényleg nagyon hasznosnak tűnik, köszi mindenkinek az ötletet!

Hordozókendő - danann, ha jól emlékszem Te tettél be linket egy hordozós oldalra, ahol nagyon sok infó volt (fajták, kötési módok, összehasonlító táblázat) - sajnos már hosszú ez a fórum és nem könnyű visszakeresni :) Ha neked elérhető az infó, akkor megtennéd hogy belinkeled mégegyszer?

Mi is a babakocsi-nézésnél tartunk, egyelpre csak a neten. Voltam Elefáni diszkontban a 18. kerületben, a kocsik egy kis zsúfolt boltban, esély sincs rá, hogy megnézd, hogyan tolható stb. - eléggé elment a kedvem tőle. A Brendonban tudom, h jól lehet vásárolni, de ott meg elég drágának találom őket (amúgy is! :) ). Megnézem még majd a Kismanót, végső esetben a Brendon outletet, ahol dytke ti is voltatok, csak az nem nagyon esik útba. Sajnos mivel továbbra is nagyra van dagadva a lábam-lábfejem, igyekszem a sétát minimalizálni, kocsink meg nincs.

szép napot! :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra - sajnálom, hogy nem javult a lábad :( Pihenj sokat!! (Már amennyire tudsz :) )
Erre a linkre gondoltál?
http://www.bohem-mama.hu/index.php?tema ... 22967c42a1 ÉN gyorsan elmentettem kedvenceknek, mikor danann leírta. :)
Ugye milyen elkeserítő ez a babakocsivásárlás? MÁrmint úgy értem, hogy az embernek fogalma sincs milyet vegyen, hiába kér tanácsot, valakinek az egyik vált be, valakinek a másik. Nem sokkal lesz tőle okosabb az ember. Azért mi jó úton haladunk, remélem tényleg be fog válni, amit választunk :)
Nektek is sok sikert hozzá :wink:

danann - akkor biztosan többféle kötési mód is létezik. Amikor barátnőm vette az övét (5 éve), akkor a magasság szerint volt több méret. Olyan csomót kell rá kötni, amivel állítani tudod, hogy mekkora legyen a "kör", amit bezár a csomó. És minden hordozási típushoz ez a csomó kell (tulajdonképpen egyszer kell megkötni), csak a módja változik, hogy hogy teszed magadra.
Amit most felraktál, azon látom, hogy magadon kell megkötni. Gondolom itt a különbség :) És köszi, hogy megosztottad velünk :)[/url]

dytke
 
 


Tényleg Szalamandra. Fogad hogy van? Dokinál voltál?

dytke
 
 


Á, nem álmos, csak egy kis soronkívüli cici kellett neki, most meg össze-vissza kúszik mögöttem, meg sem merek mozdulni a gurulós széken :-D meg újabban a berregés-köpködés a menő, folyik a habos nyál az állán, nagyon jól áll neki :lol:
Szalamandra, és többiek: itt van egy nagyon jó leírás a különböző hordozókról, és ez pedig az összehasonlítás.
Visszatérve a doksikra, amit ez előző hszben belinkeltem: a Kanava_tyinginstructions.pdf-ben a leírásoknál ott van, hogy kb mekkora kendő kell a kötözéséhez.
Aztán van ez az angol nyelvű oldal, itt a kötözések vannak jól csoportosítva, rengeteg leíráshoz van link, csak az a baj, hogy amikor valamelyik saját fórumára mutat, akkor azt sosem akarja behozni, ha nem vagy regisztrálva és belépve. Na, majd egyszer talán, addig meg ott a sok többi oldal! :D
És, ha nem akartok messzire menni, akkor itt a babaneten az életmód kategórián belül van a hordozós topik, néha beleolvasok, vannak jó ötletek, de kiolvastam onnan azt is, hogy a legtöbben újabban itt fórumoznak, itt is van egy csomó jó kis téma.
Huh, elég kimerítő voltam? Azért kérdezzetek, ha még felmerül valami, bár én is kezdőnek számítom magam, ami a gyakorlatot illeti...
danann
 
 


Sziasztok!

Danann
Én már korban elvagyok késve a hordozókendővel? Vagy inkább már kenguruzzunk? Nemrég voltam barátnőmnél és az övébe bele próbáltam Kristófot, de valahogy olyan furán mutatott benne. :roll:

Dytke
Üvegfestét, szalvétatechnika? Azzal nem foglalkozol? Én ezt a kettőt szeretem legjobban, nekem is lesz nesokára honlapom, apa csinálja, csak kicsit lassan halad vele, mert sok a dolga, de remélem hamarosan elkészül. Nekem is van rengeteg összegyüjtött receptem, szeretem a gasztronómiát. :)

Átválogattam kristóf ruháit, már nagyon nem fért a szekrénykéjébe semmi, és annyi mindent kinőtt. :( :)
Olyan jó visszagondolni, hogy nemrég még elveszett mindenbe, ma reggel apa azt a kispulcsit adta rá, amit nagyon szerettem rajta, és olyan pici rá. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Danann
Pontosabban a korban elkésést nem magamra értem, hanem Kristófra :P

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy, dehogy! Szerintem Kristóf hamar rákap majd, hogy milyen jó ilyen szorosan anyához bújva nézelődni, vagy éppen hatalmasakat durmolni! :D A kenguruban nézett ki furán, vagy a kendőben? A kenguruval egyébként az a baj, hogy a legtöbbnek nagyon vág a pántja, de ami a legfontosabb, nem jól áll benne a baba lába. A fejlődő csípőjének a békatartás az optimális, de sok kenguruban csak lóg a lába. Nem véletlen, hogy ha leteszed akár hasra, akár hátra a babát, akkor a lába felhúzott térdű, terpesztett tartást vesz fel - ez kell neki. A kendőt el tudod úgy igazítani a feneke alatt, hogy így tartsa, de egy kengurut nem. Ezen az oldalon van sok ilyen 'tudományos' magyarázat, a legtöbb, a kendőzéssel kapcsolatban felmerülő félelem cáfolata.
Szóval hajrá, szerintem élvezni fogjátok! Első kendős próbálkozáskor Samu eléggé tiltakozott, nagyon sírt (talán 1 hónapos lehetett), de nem sokkal később már azért tettem bele otthon, hogy ne sírjon, és békésen aludt benne. Ha elsőre nem is lesz tökéletes az élmény, ne add fel, kell egy kis gyakorlás, de hamar bele lehet jönni!
danann
 
 


danann - köszi a részletes leírást :) ezzel mostmár szerintem mindnyájan boldogulunk :) El tudom képzelni Samu milyen édes berregés-köpködés közben :lol: Valahogy minden gyereknek van ilyen korszaka :)

Susy - láttam a profilodban, hogy Te is szalvétázol :) Én minden kreatív dolgot csinálok. Hol ezt, hol azt :) Ha jól értem a szavaidból, akkor láttad az oldalamat.
Amúgy lelkes Praktika olvasó vagyok, és többször került is bele munkám. Sőt, hadd dicsekedjek kicsit, a februári számban én voltam a hónap olvasója :oops: EZ volt tőlük a karácsonyi ajándékom, mert dec. elején kerestek meg emiatt. Úgy örültem :):)

dytke
 
 


Sziasztok! Tudnátok segíteni az ÁEK-ban tartott szülésfelkészítővel kapcsolatban, mert telefonon elérhetetlen a szülészet!Az érdekelne, hogy ezen a héten (jún. 11.) hányadik előadás lesz?Az ÁEK-ban fogok szülni és jó lenne már látni is hogy hol...Köszi!
kk01
 
 


kk01 - hogy érted, hogy hányadik előadás? Most szerdán este hattól lesz, mert ez a hónap második szerdája. Az előadás után van szülőszoba látogatás.


Márti volt múlt héten, kapott tájékozatót, arról írta ezt:

Ami a Szülők iskolája programját illeti, változások vannak a programfüzet szerint! Először is megjegyzem, hogy a dél körüli előadások 14.00-tól vannak meghírdetve, de nekem előző nap a szülőszobán 13h-t mondtak és akkor is kezdtek!
A programok a havonkénti lebontásban a következőképpen alakulnak:

Hónap 1. szerdája, 14.00-tól:

Általános tudnivalók
-osztályunk bemutatása
- A kórházi felvételhez szükséges dokumentumok és személyes felszerelés
-Vajúdás szakaszai
-Szülés-bábák szerepe
-Homeopátiás szerek alkalmazása
-Felvétel a szülőszobára, előkészítés, vajúdás, szülés-a bábák szerepe
Előadók: Dr. Spánik Gábor
Szülésznők

Hónap 2. szerdája, 18.00-tól

Szülés
Előadór. Vermes Gábor

Hónap 3. szerdája 14.00-tól

Neonatológiai ismeretek
-Újszülött ellátása
-Koraszülött ellátása
-Csecsemőgondozás
-Szoptatás
Előadókr. Mászáros József
Dr. Szentpétery Mária

Hónap 4. szerdája 14.00-tól

Anesztézia szerepe a szülés során
-epidurális érzéstelenítés
-Spinális érzéstelenítés
-Narcosis
Előadó: Dr.Ayoub George

dytke
 
 


Sziasztok!

Lívia- Igazi kis tornász babád van! Szerintem én ezt sosem tudtam megcsinálni! :D

Susy- Én lassan nem férek a ruháktól,de mindet úgy tudom szeretni, hogy nem válnék meg tőle. Bár 1x csak kénytelen leszek,ha nem akarok nagyobb házat venni. :D

Szalamandra- Vigyázz magadra! Doki véleménye?

Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!
Itt, köztetek annyira aktív topikba kapcsolódtam, hogy ha kicsit (1-1,5 napot) nem figyelek, már le is maradok :shock: :wink:
Nagyon izgat a hordozókendő téma, úgyhogy jegyzetelve felzárkóztam :P
Tegnap délelőttöm a kórházban telt - minden rendben, utána kihasználva anyukám jelenlétét (170km-re lakik és most, hogy segítségét kértem, pár napot itt töltött) vittem magammal midenhova... Reggel 6-kor a kórházba, utána bababoltokba. Hálózsákot, rugdalódzót, kiskádat (olyan kádálványost!), lepedőket, szoptatós melltartót vetünk! Imádom pakolászni a dolgokat! 8) Színessé vált a szárító, a lakás a kis cuccoktól! :wink: :lol: Délután fél5-re értünk haza, baromi fáradtan :cry: Soha nem éreztem még olyan "izgi" bizsergést a testem különböző részein... :? De reggelre minden elmúlt. Itt már tényleg nem lehet sokat hajrázni.
Ja! Vasárnap beszereztem a Kismama Szoptatás című könyvét! 8) Köszönöm Nektek lányok! Ha itt nem olvasok róla, nem bizti, hogy rá bukkanok! Köszi még egyszer!

Kép
Kép
pepitanna
 
 


Sziasztok Lányok!

Először is bocsi, hogy apa ide nem írt, igazából úgy tudta, hogy a júniusi és a mávos topicba irogatok, az előbbit meg is találta, de sajna aaz utóbbit nem mivel MÁV topic néven kereste én pedig soha nem mondtam neki, hogy AEK néven keresse, de ahogy látom nem maradtatok le a hírekről.

Mindenkinek nagyon köszönöm a drukkokat és örömmel mondhatom, hogy nagyon boldogok vagyunk amióta megszületett a pici fiúnk, Zoltán Levente. Most nagyon nagy az öröm és persze az aggodalom is, minden ezernyi újabb kérdés merül fel bennem és mindig van miért aggódnom, de remélem itt majd választ kapok a kérdéseimre.

Sajnos visszaolvasnom egyenlőre lehetetlen, ezért bocsi, most is csak az ágyból tudok írni, nemrég fürcsiztünk és most nagy a világbéke... :D

Zoló 3300 grammal és 55 cmrel született június másodikán 16:15-kor. Én is csak a legjobbakat mondhatom el Szabó György dokiról és Fazekas Zsuzsáról a szülésznőnkről, nem csalódtunk, nagyon elégedettek voltunk mindkettőjükkel és nekik hála, a szülés szép emlékként maradt meg bennünk. Majd később bővebben is mesélek, ha kíváncsiak vagytok, de egyenlőre annyit nyugodtan mondhatok, hogy őket csak ajánlani tudom. :lol:

Zoló jó baba, sokat alszik,de a még vannak nehézségeink. Néha kicsit hasfájós, olyankor sír ő is és mami is ugyanis nem tudom hogyan segíthetnék neki... Tele vagyok számtalan kérdéssel...hámlik a bőr a kis kezén és a lábán, nem tudom ez normális-e, most rekedten sír, de nem érzem lázasnak, szerintem csak a sok sírástól, de holnap jön a gyerekorvos...Az összes peluscserét és a fürcsit is végig sírja szegény és pedig olyan elkeseredett vagyok ettől, remélem azért ez változni fog! A légzésfigyelővel is bajom van, mert állandóan becsipog, igaz a legnagyobb érzékenységre van beállítva, de most ez az új parám, hogy állandóan azt figyelem lélegzik-e, szerintem néha tényleg nem vesz levegőt. :cry:

Néhány oldalt átfutottam, így csak pár dologhoz tudok hozzászólni.

Babakocsi - nekünk Graco van, valaki kérdezett róla, ha még aktuális, válaszolok.

Rózsaág - miért rázott ki a hideg apa beszámolójától? Olyan ijesztőnek tűnt!

Krisztának és Kincsesinek nagy gratula!

Ja, és keresek képet én is!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Nehézségeink a szopival vannak. Nem tudok gépelni rendesen az ágyból, mindig elcsúszik a kurzorom bocsi! :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


És a kép Zolóról!



Kép

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Manka, de jó hallani rólad! Nagyon édes Zoló képen!
Nyugi, mindenki tiszta para az első időkben az első babával! Ha a hasa fáj, akkor emelgeti a lábát és erőlködik, ilyenkor úgy tudsz segíteni neki, ha a két lábacskáját segítesz neki felnyomni a pocakjához, térdben behajlítva, vagy pedig finoman körözöl a hasán az óramutató járásának megfelelően. Lehet melegíteni is neki, sok babának az a jó. Samu pl. szerette, ha rajta volt a kezünk, meg egy rövid ideig a hajszárítóval melegítést, de lehet, annak csak a hangját. Iszol Laktoherbet? Mert néha az is puffasztja a babákat. Nálunk Samunak addig fájt a pocija, amíg ittam édesköményt, hogy ne fájjon neki :? Ha nem emelgetni a lábát (ezt szerintem meg fogod ismerni), akkor valami más baja van, fázik, melege van, unatkozik, éhes... ja, és ma már nagyon sokat írtam a hordozókendőkről (a többiek már tuti unják :-) ), de állítólag az is segít hasfájáskor, mert sokszor nem valami fizikai probléma miatt fáj, hanem a testközel kell neki. Nem úgy értem, hogy csak akkor hordozd, ha fáj, hanem minél többet, és akkor talán nem fáj neki annyira.
A hámlás teljesen normális, majdnem minden baba 'levedli' a bőrét születés után, egy-két hét és elmúlik. A hasán száríthatja még a hintőpor is, amit a köldökcsonkjára teszel, arra figyelj, hogy azt ne nagyon szórd szét. Nekünk azt mondta a dokinénink, hogy a gyógyszertári popsikrémmel kenhetjük is, ha gondoljuk, de magától is elmúlik. Mondjuk a kezére nem kentünk, mert azt a szájába vesz.
Samu is sírt rekedten, ez sem jelent feltétlenül semmit! Most meg néha direkt 'sárkányozik', rekedten hörög ha behisztizik :-)
Majd megszokja a peluscserét meg a vizet is, de az most még nagy macera nekik. Mire Samu kb 6 hetes lett, néha azért tettük tisztába, hogy egy picit elhallgasson, mert az megnyugtatta :-) Az öltözés az egyetlen, amit teljesen nem szokott meg még most sem, de meg is értem, az aztán tényleg nagy kínzás a szülők részéről! Samu kb két hét alatt jutott el odáig, hogy este a vetkőztetéstől behisztizett, de amint a kis feneke beleért a vízbe, boldog mosoly terült el az arcán.
A légzésfigyelőnek szerintem a semmiképpen sem kéne állandóan riasztani, vagy rosszul van beállítva, vagy ki kellene cseréltetni az egészet. A kisbabák normális légzésritmusában vannak szünetek, a Madarászos tanfolyamon elmondták, hogy 13 másodperc a 'limit', akkor kell riasztania a riasztónak. Nézzétek meg tényleg a beállítást, mert így eléggé leronygyolódnak az idegeid hamarosan, az meg kinek jó?
Na megyek, leragadnak a szemeim.
danann
 
 


Szia Manka!

Jaj de nagyon szép Zoló! Igazi kisfiús arca van! (biztos nem nézném lánynak)

Ne haragudj nem akartalak megijeszteni! Hidegrázás a borzongás (jó értelemben) ahogy olvastam a beszámolót. Ugyanakkor sajnáltalak amiért hánytál, mivel tudtam mit éltél át. Nagyon várom a beszámolódat, hogy kaptál-e EDA-t, vagy végigkínlódtad hányással a szülést.

A kezén és a lábán azért hámlik a bőr, mert kiázott a magzatvízben. Lauránál ez volt én semmit nem csináltam vele, magától rendbe jött.
Hasfájásnál szokott segíteni, ha hasra fordítva az alkarodra fekteted úgy, hogy a feje a könyököd felé néz és a lábát fogod a kezedben. Remélem érthető.

Nyugi, a peluscserét is és a fürdést is imádni fogja egy idő után, amikor rájön, hogy meztelenkedni milyen csodás dolog. Ezeket neki még meg kell tanulnia.

Légzésfigyelő ügyben nem tudok segíteni, mert a miénken nem kell állítani az érzékenységet. Leírása mit ír, hogy mikor kell a legérzékenyebbre állítani? Arra figyelj, hogy ne melegedjen túl Zoló, ne adjál rá nagyon sok ruhát, vastag takarót.

Egyébként elárulom, hogy első nap nálunk is beriasztott az érzékelő (13 hónapon keresztül Lauránál soha), mert annyira fázott Míra, hogy nagyon beöltöztettem és még sapkát is húztam rá. :oops: (nem vagyok normális). Ébresztenem kellett, mert tényleg nem vett levegőt. Nem ijesztgetni akarlak, csak figyelj oda, hogy ne öltöztesd túl!
A kórházban azt mondták, hogyha a pici keze hideg, az nem baj, az orrát kell nézni, ha az is hideg, akkor tényleg fázik!!!

Ne legyél elkeseredett! Hidd el mindenkinek, még a több gyerekes anyukáknak is nehéz az első időszak amíg meg nem ismeri a babáját. Bármi kérdésed van írj, mindenki segíteni fog rövid időn belül!!! Tudom, hogy nehéz ellene tenni, de ha ideges vagy, azt a baba is megérzi és ő is nyugtalanabb lesz.

Drága Manka! Készülj fel rá, hogy most már az egész életed erről fog szólni. :) Örök aggódás a gyermekedért! Furcsa, ismeretlen érzés de nagyon jó, majd meglátod!!! Hidd el mindenki megküzd ezzel. Kitartást és nyugi, minden rendben lesz!!!

Kérdezz és segíteni fogunk!

Gratulálok mégegyszer a "kispasi"-hoz!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Manka!

Légzésfigyelő!!!
Nézzétek meg, hogy a matrac nem szorul-e a rácsok között. Néha elegendő, ha betűröd a lepedőt a matrac és a rács közé és emiatt tévesen riaszthat az érzékelő, hiszen nem tudja rendesen érzékelni a pici légzését a beszorulás miatt.
Az is lehet, hogy a matracot nem nyomtátok le alaposan az érzékelőhöz, így megint csak nem érintkezik 100%-osan és téves riasztást produkál.

Most más nem jut eszembe, de gondolkodom mi okozhatja még a problémát. Biztos nem a picivel van baj, ha ennyire sűrűn beriaszt! Nyugi!

szia
rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


sziasztok, Manka, olyan jó hallani rólad! És látom benned magamat, mert tudom, hogy én is ilyen aggódós leszek... addigra viszint Te már tapasztalt mami, aki megnyugtathatja az aggódós kisbabásokat :) És Rózsaág, amikor a te szavaidat olvastam akkor is pityeregtem, hogy ez mostmár mindig így lesz, az aggódás a gyermekeinkért... Jaj, na, érzékeny időszak ez a kismamaság-anyukaság :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


és, ha már belekezdtem így késő éjjel: az utolsó vizsgálatnál az orvos azt mondta, hogy talán kicsit kevés a magzatvíz - nem vészes, nem kell aggódni, csak a határérték alsó részén. Próbáltam nem aggódni, de ma sajnos megnéztem a neten, minek a jele lehet - hát ezt lehet, h nem kellett volna :( ! Aztán arra gondoltam, hogy mikor előtte 2 héttel hosszan nézte UH-n a doki a gyereket, akkor még szó nem volt kevés magzatvízről - ha így, két hét alatt alakult így, akkor talán nem jelent problémát... Bízom az orvosban, hogy figyelemmel kíséri a dolgot, de már alig várom a jövő csütörtököt, amikor újra megnézi, és hírt kapok, hogy állunk "vízügyileg"... De igyekszem a dokira hallgatni, és nem nyugtalankodni

És, más: a Velvet babakelengye-listájában olvastam olyan tételt, hogy levegőztetőzsák/anorák - ez micsoda? és tényleg kell? Róza júliusi baba, úgy gondoltam, ha van kabátkánk meg takaró, akkor nem kell más - szerintetek?

jó éjt, szép álmokat mindenkinek!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Jó reggelt midenkinek!
Gyönyörű baba Zoló! Graulálok hozzá! A témákhoz, amit még éjjel itt veséztetek, még nem tudok hozzászólni tapasztalat hiányában, de tanulmánynak nagyon jó!
Lányok!
Ma végre el tudok menni a délutáni "szeánszra"! 8) Légyszíves írjátok meg, hogy pontosan hova kell menni! Köszi! És ki jön közületek?

Kép
Kép
pepitanna
 
 


Manka!

Gyönyörű a pici fiad! Nyugi! A változásokat megszokja majd, és nem reagál majd sírással ezekre! Ahogy Te is egyre magabiztosabb leszel, úgy lesz Ő is egyre nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb (bár a kép alapján csupa béke a pici)! Az 1. kisfiam nekem is ugyanezt csinálta, 3 hétig, aztán szépen alkalmazkodtunk az új életformához és minden rendbejött!
DM-ben lehet kapni cseresznyemaggal töltööttt zsákocskát, ha azt felmelegítd és a fájó babapocira teszed, nagyon jó hatású!

Gabi!

Tóth dr.-nő meggyógyult, a héten már rendel! Én jövő héten megyek is hozzá!

Rózsaág!

Én-mint tudjátok- alapból nagyon hányós vagyok, de szülés alatt egyszer sem hánytam, pedig mind3szor EDA nélkül szültem! Ettől még nem vagyok hős, csak nekem így is nagyon szép élményként maradt meg az egész, nem kínlódásként! Hozzáteszem, hogy ha szülés alatt folyamatosan hánytam volna, én is megtettem volna mindent, hogy legközelbb elkerüljem, mert rémesen utálom a hányást! És tudom, hogy Neked mennyit segített az EDA a mostani szülésednél, a barátnőmet meg rábeszélték, beköttette és azt mondta, hogy soha többet nem akarja! Nagyon különbözőek vagyunk!

Márti
borossné becz márta
 
 


Szalamandra,
Nyugi, nekem meg 22 hetesen azt mondták, hogy több a magzatvizem. Én is megnéztem, hogy mit jelent, de nem szabad ezzel foglakozni. Minden rendben lesz. Amúgy ez nagyon függ attól is, hogy ki nézi.

Manka,
Dóri is sírt az első heteben, amikor cseréltem a pelusát vagy fürdettük. Nyugi ez elmúlik, majd vigyorogni fog :wink:
Vendég
 


Szalamandra! Az anorák tényleg csak télre kell :-) Rózi kimenőruhájának valami nagyon vékony pamutrugit ajánlanék, ha egyáltalán, csak majd arra figyelj, hogy ne legyen közvetlenül a napon, ha sétáltok. Egy tetrapelussal és néhány csipesszel szuperül lehet plusz árnyékolót szerkeszteni a babakocsira 8)
danann
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?