Új privát üzeneted érkezett!

Csandyéknak nagyon sok boldogságot és egészséget kívánunk.Gratula Milán babához!!!


Kép


Andiék

Kép
Kép
veráska
 
 


Méz!

Írhatnál egy pár sort, hogy mi zújs veletek!!!!!!!!!



Mi ma egész délelőtt bicajoztunk! Tegnap megfőztem, így erre nem volt gond. A zuram közölte, hogy vége a sulinak, őt már nem sokat látjuk a nyáron. Felvállalt egy pár maszek melót. Azért megkérdeztem, hogy mégis Petivel az oldalamon menjek állást keresni?! :evil:
Peti mai új szavai: gólya, kejep (kelep), gajamb, kígyó!

Reni
Kép
prenata
 
 


Bocsi, tudom, hogy már volt téma, de le tudná írni valaki, hogy a gyeshez milyen papírokat kell kitölteni, le lehet e valahonnan tölteni és mit kell mellé csatolni. Ja, és a munkahely szerinti Mák-hoz, vagy a lakhely szeintihez kell beküldeni!

Reni
Kép
prenata
 
 

 
 

Preni, http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csal ... egyeb/gyes
Nem tudom, hogy mennyire naprakész a nyomtatvány, szerintem az a biztos, ha bemész a LAKÓHELYED szerinti illetékes MÁK-hoz.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

A Csákányos családnak így ismeretlenül is sok boldogságot kívánok! Szép méretek, szép név. :)

Marcy, nagyon nagyon csini kismama vagy. :) (Nem is értem mi bajod magaddal. :roll: )

Ex, totál értem amit írsz, nehéz lehet az bizti. Szerintem nem lesz semmi gond Petivel. És igazad lehet, ha megy bölcsibe, ott rákényszerül.

Kmammy, nagyon jó képek! Kevin nagyon helyes kissrác. :) Remélem jól vagytok!

Klarka, borzasztó, ami veletek történt. Minden jó, ha jó a vége, a kisfiad egy kis tündér. :)

Reni, remélem szerencséd lesz a munkával kapcsolatban! Vizsgákhoz gratulálok! A tekercselés szuper lehet, én is szívesen elmennék!

Bocs, hogy másnak most nem írok, egyszerűen semmi időm sincs. Úgy eltelt a hétvége, és holnap kezdődik a hét.... :roll: Tiszta rohanás az életünk. Mindenkinek puszi! Jó éjt!
Vendég
 


Sziasztok!

Bocs, nem vesztem el, olvasok, de írni nincs erőm, de fogok! Holnap viszont nem, mert megyünk ovis kirándulásra. Kedden, vagy szerdán jelentkezem!

Sok puszi mindenkinek, különösen Csandyéknak és Klarkáéknak!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

2 napig én sem leszek, mert Pesten tanyázom, ott is alszok. Hétfőn és kedden is vizsgám lesz.
Már most hiányzik Marci :cry: !!! Na és persze Isti is :) !

Klarka: nagyon szerencsések vagytok, hogy időben észrevették és hidd el, tényleg nem lesz semmi gondja a picinek. Az egyik kollégámnak is volt szívműtétje kicsi korában (pedig akkor még nem is tartott itt a tudomány) és szép szál legény lett :) ! 1.90 magas és erős testalkatú!!!
Gyorsan összeszedik magukat a picikék, de azért minden elismerésem a tiétek, nem lehett könnyű!!!

Csandy: nagyon-nagyon gratulálok a kisöcsihez, ha lesz egy kis időd, akkor esetleg szüléstörténetet írhatnál :) !
Ha jól emlékszem Gergő mivel korábban érkezett, ezért császáros volt. Nagyon örülök, hogy sikerült természetes úton megszülni Milánt!!!

Gombi: én is a napokban gondoltam rád, hogy mostanában biztos nincs sok időd a 2 baba mellett, mert nem jelentkeztél :) !
Mi újság veletek???

Bocsi, hogy a többieknek nem írok, de most megyek még egy kicsit tanulni.

Puszi

Ha hazajöttem jelentkezek!!!

Eni
marcy
 
 


HAHÓ

Sehol senki??? Kép

Ma voltam megint fogorvosnál.
Kettőt csinált egyszerre ebből az egyik egy gyökérkezelés volt.De nem éreztem semmi! :lol: :lol:

Csandy
Kép
Vendég
 


Halihó!

Nekünk betegesen telt a hétvége. Csütörtökön úgy fogadtak a bölcsiben, hogy Zoló lázas és hányt! :( Na spuri a dokihoz, erre kiderült, hogy a mi dokink nem is délig rendelt, hanem csak 11-ig. Remek! :evil: De a másik dokinéni rendes volt és megnézte. „Csak” a torka volt csúnya. Sumetolin, pihi és helyre is jött mára. :) Ezért nem csavarogtunk, csak egy kicsit pocsolyáztunk gumicsizmában. Nagyon élvezte! :P

Colett: Jobbulást Noinak!

Reni: Elég gáz volt az interjúd, de remélhetően sikeres! Zoló is pont ezt csinálja a papírral, és utána fel kell emeljem, hogy lehúzza a wc-t. :D

Meteor: Gratula a vizsgához!

Klarka: Nem semmi amit átéltetek. Nagyon nehéz lehetett, de a fő hogy túlvagytok rajta!!! És van egy csodaszép kisbabátok! :P

Csandy: Gratula Milánhoz!!! :P

Marcy: Egy kalappal!!!


nancsa
 
 


Sziasztok!

Múlt hét óta itthon vagyunk, szoktalak olvasgatni benneteket, de odáig még nem sikerült eljutnom, hogy írjak is...
Nem tudom, másnak mennyire marad ideje két gyerek mellett, de nekem szinte semmi nincs, örülök, ha a házimunkákat megcsinálom, meg a gyerekeket ellátom. Így is úgy érzem, hogy 36 órából áll egy nap, Julcsi igazi energiabomba lett, Hannika meg sokszor alig alszik napközben, szóval nem unatkozom...
Alig várom, hogy megint egy hetet lent töltsünk anyáéknál, ott legalább főznöm nem kell.

Julcsi szülinapját anyáéknál tartottuk a telken, nagyon jól sikerült, élvezte a kiscsaj, sokan voltunk, rengeteg ajándékot kapott, és imádta a gyertya elfújást, többször meg kellett ismételni. :) Láttam, hogy itt is írtatok a szülinapjára, utólag is köszönjük szépen a köszöntéseket! :)

Csandyra inkább azok emlékeznek, akik már nagyon régóta írnak ide, az ő Gergője volt az első baba a topikban, a 30. hétre született, sokat izgultunk értük, de szerencsére minden rendben velük. Milán időre született, sima szülés volt, jól vannak, szerdán már mehetnek haza.

Klarka, örülök, hogy már jobban van a kisfiad, nagyon aranyos baba, már ki is néztem a kisebbik lánykámnak! :)
Bele sem tudok gondolni, mit éltetek át, további sok erőt kívánok nektek!

Nosztalgiázva néztem a pocakos képeket, Jucának szép méretes pocija van, és Marcy meg egy bomba kismama! :) Én nem tudtam ilyen csini maradni, most is van még kb. 10 kiló plusz rajtam, már elkezdtem tornázni, jó lenne, ha lemenne...

Sajnos a többire most nem tudok reagálni, megpróbálok még olvasgatni.

Az időhiányt leszámítva jól vagyunk, Julcsika már kész nagylány, nagyon sokat beszél, ügyesen játszik a mászókán, szépen megy fel-le, a lépcsőn is váltott lábbal, közben a motorját cipelve... Már egyszer belekakilt meg pisilt a bilibe, volt nagy öröm, eljártuk a kakatáncot, és nemzetközi kakinappá nyilvánítottuk azt a napot. :) Egyébként nem nagyon lelkesedik a biliért, ha van kedve, csak akkor ül rá. Anyuéknál a telken sokszor van pelus nélkül, ott nem gond, ha pl. a ház elé a betonra pisil. :)
Hannika már kb. 5 és fél kiló, a pontos súlyát nem tudom, mert visszavittük a mérleget. Még mindig csak szopik, ennek nagyon örülök, mert Julcsinál pótolni kellett. Naponta 6-7-szer is szopizik, főleg mióta meleg van. A frontokat nehezen viseli, múlt héten elég sokszor volt nyűgös. De ha szélcsend van, és ragyogó idő, akkor nagyon jó a kedve, sokat mosolyog, gőgicsél. :)

Rakok fel még pár képet.
Sok puszi mindenkinek, és megpróbálok gyakrabban jönni hozzátok. :)


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Klarka!!!!

Húúú, borzasztó volt ovasni soraidat!!!!! :cry: Iszonyú erő kellett mindehhez,le a kalappal előttetek!!!
Jó egészséget kivánok a továbbiakban!!
Nagyon szép kölök! :lol:

Preni-!
Nagyon jó lenne ez az állás. :wink: Sajna ez van-pesti énzekről álmodni sem lehet vidéken, jó fej voltál és jókora áldozatot hoztál,hogy lentebb vitted a tarifád. Kíváncsi vagyok a végére:drukkolok!!! :P
Beszéd:
Nagyon örülök, hogy Peti is beindult.Nem lesz már megtorpanás meglásd :wink: : Beni napról napra többet mond. Én ada(az én autóm)
Apa ebú(apa elbújt)
És amin meglepődtem, s még anno irtam is Kimikének,hogy én nagyon messze érzem még a verselős éneklős kort-erre: Blani gyakorolta a kinyilt a rózsát,mire Beni egyszer csak folytatta magától:hajlik aga(hajlik az ága, majd :niccen( nincsen aki leszakassza)
Szóval csak ámulok és bámulok,mert még csak 2 hónap múlva lesz 2éves, és várakozásaimat felülmúlva dumál-egyre többet!!!!Olyaaan jó!

Peti az „sz” hangokat mondja? Mert Beni nem_nyuhnyi-nyusziés j-t sem mond az r helyett:bogá-bogár. Ez GÁZ?
Helyes, tessék csak aludni, úgysem teheted sokáig ha dolgozni mész! :lol:

Csandyéknak gratulálunk!!!!!

Ex! Most kaptam valami törvényt, mi szerint a gyed után(mai fizetés nélküli szabi, egy évnyi szabi jár(kb 30 nap).Én azt hittem kettő.(60 nap)Mert ugye 2 év a gyed vagy mi.
Te tudtad ezt?

Peti ügyében én nagyon pártolom a bölcsit! Majd meglátod:mint a rakéta!!!!! :lol:

Alziza! Gratula a fogorvoshoz,ugye, hogy megy ez, túlélted!!!! :roll:

Nancsa! Egyből antibiotikum? Húúúú!!Azért örülök,hogy gyorsan rendbejött. A munkahelyed tolerálja az ilyen hirtelen betegségeket?

Marcy!
Ügyes legyél!!!Drukk megy!!!!!!



Méz! De jó újra látni Julcsit!Váltott lábbal a lépcsőn?Fúúú, szupeeeer!!!!
És tök jó, hogy a kis hugi ennyire jól szopik.Beni még ilyenkor 10-szer szopott, tarts ki, tuti több tejed van a 2.nál és sokkal tovább is fog szopizni a kiscsaj.Ezek a hurkák és ez a haj!!!!Őrület!!!Nagyon édes! :P :lol:

A többieknek üdv, csak az utcsó oldalt olvastam,így ezekre tudtam most reagálni.
:? :P :o :lol: :D :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Hella!

Hazajöttünk nagy Debreceniából. Állati jó volt. Az idő pocsék, de mivel bent voltunk a szálloda fürdőjében, egyszerűen frankón teltek a napok. Reggeli után délután kettőig fürcsiztünk. Ezt főleg neked írom Benia, hogy Zorán az összes csúszdán csúszott, még a kéken is, amin már apa sem mert, meg a kacskaringóson. Nem tudom melyiket hívják kamikáze csúszdának, de mindenesetre egyiket sem hagyta ki. És ezt mind egész nap. Szóval kettőkor ebédeltünk valamit, aztán NOnó aludt, Zorci meg az apjával folytatták a strandolást.
Noémi pedig az összes gyerekcsúszdát kibérelte, de nem ám a bébiknek valót, hanem a nagyobbakat. (Tudod Benia ami össze van kötve a két narancssárga és a piros középen, meg a kék elefántos.)
Szupi volt, mindenkinek tudom ajánlani.

Mézgombi:
Fantasztikus! Ahogy nézem itt a képeket, hát mintha Julicskát látnám ekkorka korában. Mint két tojás.
Édesek nagyon.

Csandy:
Hatalmas gratula a kistesóhoz!! A nagytesónak pedig gratula, hogy nagytesó lett!!!

Klarka:
Elolvastam amit írtál..., nem tudom azt mondtani, hogy át tudom érezni, ami Te, Ti. Hogyan is tudnám. Amin keresztül mentetek, az egy hatalmas és kegyetlen út, de a végeredmény: egy édespofa, cuki kisfiú.
Gyönyörű és gyönyörű és gyönyörű.
LEGYETEK NAGYON BOLDOGOK!!!

Sok tejcsit dirrekt nem kívánok senkinek, mert azt úgyis mindenki kívánja. Ráadásul jön az magától. Ha meg nem, akkor ugyanolyan puszilgatnivaló kispofis babucik, akik tápiznak. Nekem mindkettőben volt részem és semmi különbség nincs közte. Mármint mostmár aztán tökmindegy, hogy mit ettek, szopiztak mindketten, Zorán öt hóig, utána tápi, Noémi 8 hóig, utána tápi.

VISZONT: Egyetértek Benianyuval, a 2. babó valahogy sokkal többet és tovább szopizik, mint az első. Nekem legalábbis így volt, több tejcsim is volt és kizárólag Nonó miatt hagytuk abba, mert már nem kellett neki.

Jaj, most hirtelen nem jut más az eszemben, mert nem merek visszafelé lapozni, félek, hogy eltűnik az írásom.
Akit kihagytam bocsika, de amúgy is kihagytam vagy négy napot, nehéz belerázódni újra.
Egyébként Ti sem írtatok túl sokat :lol: .

Puszó!

Erika

Kép
viera
 
 


Üdv.

Gombi, jó, hogy írtál. Julcsi tényleg kész nagylány! És Hannus haja...nálatok ez már tuti genetikus. :)

Bénianyu, GYED-szabadság ügyében nem vagyok otthon...de vannak itt páran, akiknek aktuális a dolog, hátha ők tudnak segíteni.
Jaj, 2. gyerek és szopi: anyukámnál totál másképp volt, én féléves koromig csak anyatejen éltem, de az öcsémnek már háromhós kora után kellett pótlás. Ok: mikor én születtem, anyukám jóval nyugisabb életet élt, közel volt a segítség, mikor az öcsém, akkor meg már volt saját háztartás, stresszesebb volt.

Viera, örülök, hogy jól éreztétek magatokat Debrecenben.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Benianyu!

Igen-igen, éppen tegnap puffogtam ki magam, hogy csak a gyed első évére jár szabi. Pedig már előre elköltöttem.

Bocsi, de rohanok az orvoshoz!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Benianya: észre sem fogod venni és mondja Beni az "sz"-t....csak az fog feltűnni, hogy hoppá, mondja. Bálintnak is kb. 2-3 hét volt, mire a szia tényleg szia lett és nem "ia". Aztán egyszercsak megjött a "c" is, sőt tegnap közölte, hogy "fű". Én meg filóztam, hogy mit akarhat, mire rájöttem, hogy pusztán a fűre közölte, hogy mi az, csak eddig "f" sem volt.. :lol: Amúgy "r" nálunk sincs, csak ha bürrögni kell :D

Egyébként félelmetes a fejlődésük, Bálint kb. egy hónapja indult meg beszédben, és most hétvégére anyum szülinapjára megtanulta, hogy "boldog szüji apot" :lol: , volt ám sírás meg minden. És mindezt úgy, hogy nem kellett előmondani, hanem megkérdeztem, hogy "na, mit mondunk a nagyanyónak?" és már mondta is.

A képek gyönyörűek mindenkinél!!!!!

Egyébként jól vagyunk, bár jelenleg kikészít a hisztijeivel (ma reggel is úgy kelt, hogy "nem, nem-nem", pedig még szó sem volt semmiről :shock: :shock: :D ), ha valami nem úgy van, ahogy ő elképzeli, képes akár fél óráig is torkaszakadtából bőgni. Babakocsiból dirigál, hogy merre menjünk :roll: , mindenáron szeretne a kismotorral a lábamon keresztül-kasul motorozni, meg ilyen finomságok. Na de még bírom, hisztinek eredménye nem lehet és kész. :twisted:

Bölcsibe szeptembertől megyünk, addig még megkapja a bárányhimlő elleni oltást is (nem akartam, de most már látom a gyerekemen, hogy neki aztán nem fogom tudni elmagyarázni, hogy ne vakarja el....)

Néhány kép:

Buszsofőr:
Kép

Emlegetett hiszti, nem akar feljönni:
Kép

Futok a víz elől:
Kép

Locsolok:
Kép

Kukás leszek:
Kép

Bocsi, hogy ritkán jövök írni (olvasni mindennap :oops: :oops: )

Mindenkinek pussz

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Sziasztok!

Rég voltam...és most is csak rövid leszek...nekem 1 gyerek mellett sincs semmi időm Gombi! :lol:
gyönyörűek a lányaid. Julcsi olyan nagylányos már. :)

Csandyéknek gratulálok!

Klarka! nagyon sajnálom hogy át kellett ezen esnetek. Nem is tudok mit írni. Pár sort már ki is töröltem. A lényeg hogy túl vagytok rajta! :)

Velünk: még mindig az allergiás mizéria...
voltunk tejterhelésen, óránként kell ugye tejcsit innia. 9.15-re mentünk, gondoltam félkor megissza az elsőt, aztán még 3x, ez így is kibírhatatlanul sok idő...de negyed 12-kor kezdték csak el, 3X-os adminisztráció, meg megvárni míg megvizsgálják előtte, meg újonc nővérke stb. Mindez egy örökmozgó kisfiúnak, aki 1 percet sem tud megülni az anyja ölében és nem elég neki 1 folyosónyi hely a rohangáláshoz...
Még leküldtek sekg-ra, mert szívzörejt hallott a doktornő, ott is várni...
Na, a 2. tejivászat utáni 1 órában már lejutottunk a földszinti játszórészhez, de a következő tejcsi ivászat után már ez is uncsi volt, az akadálymentesített lejárókon rohangált a drága. 4 körül értünk haza, a kocsiban aludt el. Kipurcant. Ez a kórházasdi kész szülő és gyermekkínzó hely... szerencsére ebédet kapott Vencel, én a büfében akartam enni, de még 1 kávét sem tudtam venni az automatából :cry:

Csütörtökön folyt. köv. : kakit kellett bevinni, meg beszélnem az ő gasztrós dokijával, mert állítólag ő akkor ügyelt. Fél óra az egész. Egy frászt! Az ekg nem mutatott semmit, de menjünk le ultrahangra. Na ekkor megíjjedtem, mi van az én kicsikémmel. De szerencsére ártalmatlan szívzörej. Persze akkor is hiszti, de szerencsére a dokinéni elvarázsolta. Aztán át kellett menni a gasztróra, mert mégsem ügyelt a mi dokink, de szóltak neki hogy megyünk. Ő meg nem szólt nekünk, hogy csak a legvégén hív be, Vencel már elaludt az ölemben, negyed 5-kor kerültünk be a dokinénihez. Annyit elértünk ezzel, hogy csinálnak bőrpróbát is.

Nagyon csúnya a bőre, diéta ellenére ekcémás, főleg a hajlatoknál és viszket is, éjjel sokszor ébred fel és vakarózik...elvakarja...
Kaptunk kenőcsöt, újabbat. Ez talán használ, úgy néz ki, de még mindig viszket. Múlt héten vittem bőrgyógyászatra, de a dokinő egy unott, érdektelen nő volt, aki a kérdésemre válasz helyett ásítozott...nem segített a gondunkon, írt fel újabb kenőcsöket. Ismét szórjam az ezreseket...viszketésre meg megint semmi. Fenistil kalcium nem segített, így jártunk....

Szóval kivagyok

Történtek még más dolgok is, de majd legközelebb...

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok,

megjöttem, hulla fáradt vagyok, de a vizsgákon szerencsésen túlestem.

Marcikám nem igazán hiányolt, jól elvoltak itthon apával :) . Ma elmentek hattyút és kacsát etetni, na meg persze meglátta a vizibicikliket és az egyikből ki a másikból be volt a program. Persze csak amik ki voltak kötve :) . Lefárasztotta Istit.

Gombi: hogy a kis Johanna milyen kis hajasbaba. Tisztára mint Julcsika kiskorában. Hihetetlen!!! Na meg persze az is, hogy Julcsinak a sötét kis haja, hogy kivilágosodott. Jó lehetett anyukádéknál, már én is várom Marci szülinapját. Idén szerintem mi is kint ünnepelünk a szabadban!!!

Vicky: nagyon tetszenek a képek, főleg a locsolós, az a kedvencem :) !!!

Mári: allergia miatt :( . Nem tudom miért nem tudnak már vmit kitalálni, hogy lehetne segíteni. Talán ez az új krém majd rendbehozza kicsit.

Húúú most nincs időm írni és ezt nagyon sajnálom, meg azt is, hogy nektek sem, de azért jó lenne, ha egy kicsit felpörögne a topik. Nekem még 1 vizsgám van, aztán utána jövök :) !!!

Puszi mindenkinek!!!

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Látom ma egyáltalán nem pörgött a topik.
Ez lesz nyáron?

Mári!
Én pontosan emiatt nem viszem tejterhelésre Noémit. Én tudom, hogy tejallergiás, és kész. Minek itassák tejjel, mikor úgyis fájni fog a hasa, egész napos tortúra, mert ugyebár itatnak, utána várni valamennyit, utána megint itatnak. Szóval én nem viszem el. Tudom hogy allergiás, ennyi. Ha kinövi örülök, ha nem, akkor diétázunk.
Ovi így nehéz lesz majd, de az idő megold mindent. Majd kialakul.

A húgom kislánya is tejallergiás volt, végigcsinálták ezt a terheléses dolgot. Ugyanígy volt, ahogy veletek. Oda egész napi csomagot kell vinni. És semmit sem tudtak meg, csak amit egyébként is, hogy allergiás a tejfehérjére.
Egyébként azóta Eszti már kinőtte, 4 éves lesz és azonkívül, hogy ekcémás télen, a tejterméket már eheti.

Egyébként vigyázni kell másféle dolgokkal is. Ők pl. kipróbálták neki tavaly a görögdinnyét. A kislánynak feldagadt a pofija és csupa piros foltos lett. Elvitték orvoshoz, azt mondta a doki, hogy mivel eleve allergiahajlamos, másra is lehet allergiás. A dinnye pedig keresztreakcióban vagy miben van a parlagfűvel és az lehetett a baj.

Én ma adtam dinnyét először Noéminek és hálistennek ette, mit ette..., zabálta, semmi baja nem lett tőle.

Mi úgy néz ki, hogy annyira nőttük ki, hogy tejet egyáltalán nem iszik, helyette rizstejet este, reggel pedig rizstej karobporral kakakó gyanánt.
Túrórudi egy-két hétben talán egyszer. Kekszek, amikben tejpor van, az már jöhet.
Azért vannak néha kiütések a szája körül, amit én sem tudok megválaszolni, hogy mitől, most pl. hetek óta nem evett tejterméket, de tényleg semmilyet és tiszta pötty. Lehet, hogy a foga miatt, vagy akármi.
Már régóta használjuk a GAbi tejfog fogkrémet, de most csütörtöktől vasárnapig hébe-hóba mostunk fogat neki, mert hotelben voltunk és mindig csúszott a program. NA, szóval akkor teljesen megszűntek a pöttyök. Most itthon sem adok neki fogkrémet, csak sima fogkefe.
Hátha elmúlnak a fránya pöttyök. Nem viszket neki, csak nem szép.
Máshol hálistennek nincsenek pöttyök, hajlatokban sem.
Viszont paradicsom...., egy pici akár bébiételben, bolognai, vagy ilyesmi és tiszta piros a popsija. Alig birom helyrehozni, szinte a bőrt is lemarja róla.

Na, hirtelen ennyi.
Ha valamiben elakadsz, kérdezz nyugodtan, mert tényleg nagyon benne vagyok már ebben. Én már nem vagyok ki (emiatt).
Egyébként szívzörejt nekünk is hallott a gyermekorvos, de nem volt benne biztos. Azt mondta, hogy ha legközelebb jön, akkor ad beutalót vizsgálatra. Szerencsére még azóta nem jött, mert Noémi azóta nem volt beteg. Ez még február-márciusban volt.
Szóval azért ez a szívzörejtéma nekünk is aktuális, bár a doki azt mondta, hogy ne aggódjak, mert nagyon ártalmatlan lehet, lehet, ogy nem is az, mert nem igazán hallja.
Nekem is van, nem is tudtam róla, egyszer mondta egy altatóorvos, hogy tudtam-e, hogy szívzörejem van. hát nem tudtam.

Na, tényleg lépek.
Pussz.

Erika

Kép
viera
 
 


Üdv.

Mi is beíratkoztunk a bölcsibe, szept. 1.-jétől megyünk beszoktatásra. Addig Peti már semmi extrát nem kap. Vicky-vel ellentétben én nem adatom be Petinek a bárányhimlő elleni oltást...

Vicky, nagyon jók a fotók! Huh, nálunk ennyire azért még nincs hiszti...

Mári, sajnálom, hogy még mindig kínlódtok az allergiával. Reménykedtem, hogy jobbak lesznek Vencus eredményei, de látom, még lesz ezzel pár körötök.

Viera, nálatok még mindig nem főznek külön az allergiásoknak? Most a bölcsiben a szülőin két szülő is volt, akinek allergiás a gyereke, és mondták, hogy nem gond, nekik külön kaját készítenek, csak legyen igazolás arról, hogy mire allergiás.
Nekünk a bölibe Elmex fogkrémet kértek, Szegeden csak az az elfogadott. Nem egészen értem, de egyszer kibírható. :)

Szerintem ez a szívzörej általános, csak kinél, mikor veszik észre, ugye Petinél is csak félévesen hallotta először a doki, de aztán az EKG-n kiderült, hogy semmi komoly.

Na mára ennyi voltam.
Pusz.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Bocsi, bár ígértem, de nincs időm írni. Egy kicsit írtam a blogra. Olvasgassátok, ha érdekel, nekem most mennem kell, le se tudom írni, mennyi dolgom van.

Pusszantás mindenkinek, hamarosan összekapom magam, és jövök, írok, mesélek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

KÖRKÉRDÉS!
Milyen naptejet használtok a gyerekekre?VAn vkinek bevált terméke?
Olyat keresek ami UVB,UVA szűrős,nem ragad,nem fogja meg a ruhát.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Tényleg elég nagy a pangás, de egy szavam sem lehet, mert én is ritkán jövök. :oops:
Volt valakinél álmából hisztizve ébredés? Zoló tegnap este elaludt 8 körül, aztán fél tizenegykor kiabálva ébredt. Olyanokat kiabált, hogy: Nem!, meg Oda menni! Nem tudom mit álmodhatott, de nagyon behisztizett. Visított, fetrengett, semmi nem kellett neki (cumi, innivaló) és ölbe sem vehettük. Végül átvittük a mi ágyunkba (nem szokott ott aludni) és ott megnyugodott, de kb. 20 percen keresztül még csak mellé sem feküdhettünk, mert akkor egyből folytatódott a hiszti. Nagy nehezen álomba hüppögte magát, de ahogy ölbevettem, hogy visszavigyem a szobájába egyből felébredt és ellenkezett. Fél egykor sikerült kiságyba tennem. Áááá, nem vagyok fáradt.

Méz: Tündériek a gyerekek! Jó a szopis kép! :twisted:

Benianya: Nagyon ügyi Beni a verseléssel! Zoló is mondogat versrészleteket magától, de kérésre nem nagyon. Kedvence:
Csiga-biga gyeje ki!
Ide ki!
Tejet, vajat,
Majad.

Vicky: Jók a képek! A hisztizős ismerős! :P

Mári: Sajnálom az allergiát!

Pil: Mi ilyet használunk: http://www.oriflame.hu/prod/catalog/Sku ... se&noMenu=
Nekünk bevállt. Hamar felszívódik és nem ragacsos. Ja és vízálló. A húgomék a sima DM-es gyermeknaptejet veszik és azzal sincs semmi gond.


nancsa
 
 


Pil!!!!!
Most beszéltem épp bőrgyógyásszal, az UV riadó miatt már semmmit sem érnek a 2,6,12, de még a 30-as faktorak sem!!!
50+ itt kell kezdeni. Hát én 40-est vettem DM és Avon. Tudom, hogy a nagy világmárkák jobbak,de annyira drágák. A gyógyszerész csajmutogatott a nagy márkák termékeiből, de dobtam egy hátast az áraktól. Igy mi idén nyáron 40-es faktorral nyomjuk. A Dm-est nehezebb kenni, az avonos meg lila(kicsitrámentem a ruhára és látszott), de kijön a mosással és nagyon szeretuk mert spriccelősben van, könnyű hazsnálni.amúgy elvileg 11-15 ig tilos napra menni,de ezt magyarázd meg egy 22 hónaposnak!!!

Nancsa! Jajj én ezért gondolok már előre összefacsarodott szivvel a bölcsire,mertnem vagyok ott hogy megvédjem, (no nem mintha a kis krampuszt annyira meg kéne védeni)nem tudom, nem látom milyen konfliktusokba keveredik-aztán meg majd csak lesek az ilyen éjszakai felriadásoknál!
Amúgy ez agyműködés tekintetében állitólag normnális ebben a korban,de tuti valamimegélt helyzet váltotta ki,ami álmában előjött.
Nem lehetett könnyű, főleg, hogy ellök. Tars ki, meg kérdezd meg a bölcsit és dumáljátokki Zolóval a szitut.

Hamár témánál vagyunk:Megvolt Beni első nyilvános hisztije!!!!
Földre vágom magam nem volt,de állva is ugyanazokat a mozdulatokat produkálta, a mellette lévő bokrot hadonászásközben jólle is kaszálta,és háát lányok, szóval,izé, háát 40(!)percig tartott. :evil: Álltam,néztem, röhögtem, tanácstalan voltam, :shock: 4 anyuka, boltos régi történeteit hallgattam végig, majd közelitettem, öleletem, figyelemeltereltem, hivtam, csalogattam, megfogtam-kitépődött,még enni is kináltam-de SEMMI!!!!!!
Időnként elterelte figyelmét 1-1autó, egy egy érdekes kutya, akkor némi hatásszünet után ismét rámnézett és folytatta a hisztit. Annyira képtelen volt,hogy nagyon röhögtem.
Persze most olyan volt a szitu,hogy volt időm kivárni-igy a vihar lecsengése után, mintha mi sem történt volna betettem a babakocsiba kezes bárányomat és a legnagyobb békében hazamentünk.De ha ez suli vagy majd bölcsijáratkor történik, háát nemtudom. :twisted: :roll: :twisted: Igy is 2 tizemeletesnyi ember hallgatta a fülsértő orditást,volt aki azt hitte elveszett a gyerek, egyedül a bokor mellett torka szakadtából orditott,aztán észrevettek,hogy ott vagyokés együttérzően viseltettek mások fogadásokat tettek hány perc múlva vágja magát a földhöz és erősit rá.
Hát szóvalaz "én autóm"éntudatkialakuláskezdet után 1 héttelmegis jött az "én lekaarompakolni az egész bioboltpolcot üvegestől, gyógyteástól" és egy kedves nemre eza 40 percesnagyjelenet volt a válasz.
Hmmm.
Azéert annak örülök,hogy miközben vakorditása közben az autóúthoz közelitett ésodakiabáltam, hogy vigyázz autó-állj(ez a jelszó, meg a vigyázz csúszik-ezekre hallgat)meg is állt,okosan visszafordult a bokrok felé és újult erővel folytatta a hisztit.
Na, jelentem csajok :TÚLÉLTEM :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Bocsi, a 3.sornál felébredt Beni, igy cicizés közben irtam, ráadásul a szóközömmég most sem jó, beredgad -az egyik shift meg hiányzik-le kéne cserélni a laptopot, de ugyi az még a naptejnél is drágább.hi-hi-hi-ha-ha-ha.
Szóval sorry a sok elütésért. :oops:

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya! Hiszti ügyben együttérzésem!

A laptopodat meg szerintem elég lenne megtakarítani. Kár, hogy nem járunk Szolnokon, beígérném, hogy apánk megnézi, elég sokszor csinál ilyesmit...

Napozó: dm-es 15-ös van csak itthon, de szerintem szintén dm-es valamit fogok venni. Mesivel mákom van, éppen 11-től 2-3-ig van az alvásideje. Na majd ha vége az ovinak, nem tudom, hogy alakul, főleg, hogy Lackó itthon totál nem alszik...

Bölcsi... Holnap lesz a házon kívül műsorban bölcsis-gyeses téma... Kíváncsi vagyok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Szasztok!

Én Noémire még nem kentem naptejet, de már megvettem. Níveát, 40-eset.
Mikor ZOrán pici volt, akkor csakis az 50-es és 40-es jöhetett szóba.
Ha már nagyon benne voltunk a nyárba és volt kis színe, akkor már elég volt a 40-es is. Bár neki nagyon jó bőre van. Noéminek is, mert eddig még tényleg nem kentem semmivel, pedig egész nap kint vagyunk egy szál pelusban és nincs pirosság.
Na, szóval nekem mindegy, hogy melyik márka, csak ezek a faktorszámok legyenek. Sőt, mivel ezeket muszáj megvennem, így magunknak sem veszek még pluszban többezerért naptejet, kenjük magunkat is ilyen magas faktorral. :lol:

Hiszti: nálunk a hidegvíz nagyon bejön. Most már nem is kell locsolnom Nonót, csak megkérdezem, hogy hozzak hideget? Abbahagyja rögtön a hisztit.
IRIGYLEM AZT, AKI MÉG BABAKOCSIZIK!!!
Sokkal könnyebb. Most én is beraktam a pici babakocsit az autóba, szükség esetére. Hátha az utcán kell felnyalábolnom.

Mingyá jövök még...

Erika

Kép
viera
 
 


Bocsika, az előbb lépnem kellett...

Szóval már nem is tudom mit akartam még írni.
Na, nem is gondolkozok tovább. Gyorsan egy kis házimunka, mert délelőtt nem nagyon voltunk itthon, aztán ha Noémi felébred, akkor indul az élet megint estig. Most pancsi lesz a program. Egyébként marha jól elvannak az udvaron, krétáznak, jönnek-mennek, motoroznak, hintáznak. Játszótérre is megyünk, mert ott legalább homokozó is van, itthon nincs. Ráadásul azért sok gyerek van és tudnak ismerkedni egy kicsit, vagy legalábbis megszokni a közösséget. Ezt Nonóra értem, mert a múltkor elmentünk a játszóra és mindenre, amire azt hitte, hogy az övé, kiverte a hisztit, hogy enyém-enyém.
Kis cserfes, mindent mond, sőt pici mondatokat is alkot. Édi nagyon, imádom látni, ahogy napról napra ügyesedik és egyre szebben és változatosabban beszél.

Na, megint csak magunkról írtam.
:oops:

Akiknek vizsga megvan: GRATULA,
akinek előtte áll még: KITARTÁS ÉS DRUKK!!!

Este majd még benézek, hátha többen leszünk, mint tegnap.

Pussz.

Erika

Kép
viera
 
 


Naptej: Van egy Garnier Ambre Soralire, ez színes, kék színű pont azért, hogy lásd hol kented be a manót. Megfogja a ruhát, de simán kijön belőle. Ez jó volt neki. Na Ő aztán nagyon fehér bőrű, ezért duplán kell vigyáznunk. Ezt a naptejet Milán születése után vettem, fogalmam sincs jó-e még, mert lekopott a szavatosság. :roll: Nem tudjátok meddig jók ezek kb? Mivel így félek ezt rákenni, ezért vettem nemrég egy 50-es Avonost. Még nem próbáltuk, nem tudom milyen.
Vendég
 


Sziasztok,

ma megyünk 4D-re este fél 8-ra, már nagyon várom!!! Próbálok majd képeket feltenni.

Hiszti: szerencsére nem igazán jellemző, csak az, ha vmit nagyon meg akar szerezni, akkor azt meg is szerzi Marci. Azért ha elmagyarázom neki, hogy ezt így nem lehet, meg mit hogy kellene, azért megérti.

De. olyan meleg volt, szinte rekkenő hőség, most meg megint jön a vihar. Fúj a szél és besötétedett. Remélem este nem szakad az eső...

Naptej: én is DM-eset vettem, spriccelőset, azt szereti Marci. Azt hiszem 25 faktoros, de ha megyünk nyaralni és egész nap a szabad ég alatt leszünk, akkor erősebbet veszek. Ez sajna olajozza a ruhákat, de nem is nagyon tudok olyat, amelyik nem. Szerintem egyik sem szívódik fel olyan hamar.

Lassan nekem is gondolnom kell a GYES-es papír kitöltésére, de én azt csak 2 hétig igényelem, mert szülés elött 4 héttel ugye lehet igényelni a TGYÁS-t és én azt kérem, mert addig is több lesz a pénz. Biztos nagyon fognak nekem örülni... de ez a dolguk...

Hétvégén Mosonmagyaróvárra megyünk, mert nővérem kisfiának az 1 éves szülinapját ünnepeljük. Rendelt autó formájú tortát, kiváncsi leszek milyen lesz. Idén Marcinak is lesz autós tortája, szerintem most már értékelni fogja. Most már csak azt kellene kitalálni, hogy milyen íze legyen.

Képzeljétek!!! Baromira "örültem", amikor a napokban megkaptam egy elszámoló számlát a gázról 64.000 Ft :evil: :evil: :evil: !
Pont január környékén beszélgettünk erről és akkor a nő, akit felhívtam azt mondta, hogy ne aggódjak, mert a nyári számlák kiegyenlítik majd a lemaradást. Köszi, hogy nem várták meg...

Na de nem negatívkodom.

Viera: mindjárt írok privit!!!

Este talán tudok jönni, addig is írjatok!!!

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Fannival múlthéten 2napig együtt lógtunk a kis "pasijával" és az anyujával, a kissrác meg vasárnapra kiütötte magát,apa vitte öket az ügyeletre-virusos torokgyulladás igen csúnya hólyagos torokkal-persze,h nálunk is kijött tegnap este :)

Úgyhogy most itthon vagyunk, de én már ha kimegyünk is miniruha /ujjatlan van rajta, akkor is kenem Ambre Solaire Very High 50+,ami irtó hamar beszívódik és egyáltalán nem ragadós utána sem.

Tavaly Vichy 50+ volt neki-az is egy nagyon jó termék szerintem.

Nekem felnöttben szintén AS 50 van, mert rengeteg anyajegyem van,apának még nincs,majd még kitaláljuk milyen legyen,nyaralás szempontjából még ráérünk,mert most a lakásfelujitás + költözés van soron elöbb.

Nálunk volt egyszer álomból sirósan ébredés-vonat volt persze a mondatok többségének az alanya, és aznap délután voltunk a Vasúttörténeti parkban-akkor dolgozta fel (vonatmániás, de nagyon komoly szinten) :)

Én épp ezért vonatos tortában gondolkozom, de mi van,ha nem engedi felvágni, mert sajnálja?!

Lehet,h idén még csak a marcipán / diszités lesz rajta vonatos :)

Hiszti nálunk is elöfordul, de csak álmosan/éhesen ,tehát ok nélkül még nem volt, és ilyenkor is lehet vele beszélni, vagy elterelni.
Volt már lefekszem hiszti is, na akkor jókat röhögök rajta (ha nem sietünk) és elöbb -utóbb megunja (max.2 perc) vagy ha sietünk felkapom a hónom alá és akkor már nevet.

A felkelek és semmi se jó is elöfordul, tipikusan a du. ébredéseknél, de ritka.

Ami viszont viszonylag új,h ARRA kell menni, amerre Ö mondja, meg ha valamit kér és pl. nem a felnött tipusból kap (üditő vs víz) akkor ha adom a izet akkor közli felhúzott szemöldökkel, szép lassan, h megértsem: OTT A MÁSIK IS!Na ez nem szokott persze bejönni, de próbálkozik nagyon :)


Szép napot Nektek!

http://www.babaszoba.hu/services/blog/fannihermina
Vendég
 


Sziasztok,

próbálok elsőre a kérdésekre válaszolni:

Pil,
én a Vichy 50-est használom, illetve most vettem 50+os Biodermát. Nekünk ez a kettő bevált. A Vichy nekem olyan szempontból jobb, hogy az nekem is jó, a Biodermától én viszont pöttyös lettem:) De nálunk én vagyok a vacak bőrű!

Nancsa,
nekünk csak olyan volt, hogy felsírt éjjel és az istennek sem tudtam a saját ágyában visszaaltatni, nálunk is csak az használt, ha közénk átvittem.

Benianyu,
hiszti ügyben együttérzésem. Nekünk múltkor volt hasonló-> jöttünk haza a játszóról és ott van egy kertbejáró, ami beljebb nyílik, Pancsi oda beállt és az istennek se akart továbbjönni. 15 perc után már nem bírtam és felvettem, hát azt az üvöltést. ha letettem, akkor indult vissza, jgy kénytelen voltam lecipelni a rengeteg lépcsőn a Duna tv mellett, majd ugyanannyit fel a lépcsőházban ő meg végig ordított meg dobálta magát. Élmány volt mondhatom!
Egyébként a 11-15 közötti időt szerencsére én is be tudom tartani-> 11 körül jövünk be a játszóról, aztán ebéd, alvás és utána csak 3 után megyünk ki.
r és sz betűk miatt szerintem ne aggódj, szerintem már az is nagy szám, hogy ennyire dumálnak!

Marcy,
én múltkor egy elmüs számlát kaptam, tippelt adattal köbö 400 kWh-val volt több, mint amennyi a jelenlegi állás. Tegnap írtam nekik, hogy módosítsák, hát kiváncsi leszek.

meteor
 
 


Én úgy tudom (logopédus mondta!) hogy az r hangot 5 évesen kell biztosan használni, ez az utolsó, amit megtanulnak. Tavaly Lackónál voltak is vicces dolgok, mikor csomó l-t is r-nek mondott.

Mesi a cs-vel van még gondban, meg az f se mindenhol megy, de azt tudja, hogy fa, de a fiút úgy mondja: cijú, tszijú, ilyesmi. :)

Ilyen éjjeli hiszti nálunk még nem volt, vagyis csak egyszer, de akkor az eldugult orrocska volt az ok.

Naptej. Ezek a drágább cuccok, pl. Ambre Solaire (vagy mi?) Vichy és társaik mennyibe kerülnek? (Csak mert már az olcsóbbak is 2000 körül vannak...)

Babakocsisokat én annyira nem irigylem, mert én önként nem használom, csak olyan nosztalgia érzés... A januári nagy hó óta csak 1 napot babakocsiztunk, a laktanya nyílt napon április végén. Ezen kívül mi biciklivel közlekedünk, autóval meg akárhova mentünk, közel tudunk parkolni, vagy úgyis ketten vagyunk, valamelyikünk bírja picit vinni Meskét. Szóval már nem hinném, hogy fogjuk használni. (Lehet, hogy már soha többet nem tolok babakocsit??? :shock: :roll: :cry:

Na megyek, behozom a kádból az ázott verebeimet!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi, az Ambre Solalire árát nem tudom, mert ahogy írtam is, az már 2 éves termék. Középkategóriás, jól véd, szerintem kb. olyan 3 ezer körül lehet az ára, de lehet, hogy hülyeséget írok.
A Vichy az egy nagyon drága és jó minőségű termék, viszont nem vagyok képben az árával, de tuti borsos.
Az avonos árát se tudom pontosan, mert mást is vettem, 2 ezer Ft körül lehet. :roll: Délután ki is próbáltuk, teljesen jól kenhető, jó az illata is. A védelemről viszont nem tudok nyilatkozni, mert jött a vihar. :evil:

Hiszti: nálunk nagyon is jellemző. :evil: Sőt! Harap, csíp, köpköd, verekszik. Ebben azt hiszem nem csak a dackorszak, de a bölcsi is benne van. Sajna nem csak a jót tanulják el egymástól.
Benianya, irigyellek a türelmedért. Nekem sokat segít Jenőbácsi könyve. Mikor nagyon el vagyok kenődve olvasok 2-3 oldalnyit. :wink: :)
Vendég
 


Kimike!
Lövésem sincs mit tettem volnaha be kell érnem dolgozni,mégsem hagyhatok a bölcsiben egy hisztiző gyereket majd. Akkor biztos nem lettem volna ilyen türelmes.Ma egész nap zizi volt, konkrátan éreztem ma erőm végén olyan dühöt,hogy le sem merem irni. Megmászatta velem 4x a negyediket, 2x cuccokkal,2x magával,mert az istennek sem akart feljönni.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Azt mondta egy nagyi a hisztiműsor helyszinén,ha nem foglalkozom vele, harmadjára már be sem próbálkozik ilyen hisztivel.
De én meg épp úgy tudom ez nem tudatos náluk-vagyis nem akarattal szivat ezzel,csak fejlődik az éntudat az énakarat ésnem fér össze neki az én tiltásommal.Ahhoz meg még kicsi,hogy megértse,nem jönne jól a pelenkára is alig elég pénzünkből még az általa összetört boiszójaszószos üvegeket, méregdrága gyógyteákat is kifizetni az énakaratfejlődése miatt. Meg különben is az nem játék,nem az övé,punk tum!

Ez Ranschburg Jenő szülők könyve?Mi a ponos cime? Megnézném a könyvtárban,érdekel. :wink:

Gab! Köszi, aranyos vagy.
A shift és a szóköz konkrétan kijött, eltört az a kis gumi bigyó,ami kell a visszarakáshoz.A szóközt visszatettem, de nem üzemel jól.Ez olyan lapos, egysikú billentyűzet, nem koszos alattaés olyan rafináltan van megoldva, hogy valamikis fém sinekbe kell beletenni a lapos billentyűt-lehetetlen. :twisted: :roll:

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Megpróbálok minden felvetésre reagálni :)

Naptej téma:
Nekem személy szerint a Vichy nagyon bevált, és azt tapasztaltam, hogy jobb, mint a többi. Többször is voltunk úgy nyaralni, hogy mindenki más megégett, az is, aki egyébként sötétebb bőrű, én meg ezzel nem, pedig szinte a legalacsonyabb 6-as faktorral kentem magam. Tavaly, amikor Márknak akartam venni, akkor a gyógyszertáros rábeszélt egy másik fajtára. Laroche-Posay a márkája, 50+ -os. Kifejezetten gyerekeknek és érzékeny bőrűeknek van, nincs benne pl illatosító szer. Nagyon szépen beszívódik. Én most, hogy ennyire süt a nap, minden nap bekenem, mert sokszor nagyon éget a nap. A Vichy és ez is olyan 5000 körül van. A középkategóriások (Nivea, Ambre Solaire, Tropical Sun) 3000-4000 között. Az oriflame és Avon cuccok nekem másból nem váltak be, így nem is próbálkozom.
Márknak úgy tűnik szerencsés bőre van, olyan, mint az enyém, még sosem égett le, ellenben gyorsan barnul. Már tavasszal vicces volt, mennyivel barnább a kézfeje, mint a karja. Mostanra már az alkarja is barna :) Neki azzal van baja, hogy a szeme viseli nehezen az erős fényt, sapkát meg ritkán hajlandó viselni.

Éjszakai felébredés:
Nálunk már volt ilyen, hogy sírva kelt, de volt amikor magától vissza is aludt. Nemrég volt olyan időszaka, amikor nagyon anyás volt és akkor hajnalban ahogy kicsit felébredt ordított azonnal utánam. Visszaaludni meg persze már nem tudott. Élmény volt napokig 4 körül kelni :S

Hiszti:
Néha nálunk is van, én pár dologgal bepróbálkozom, utána hagyom. Ha nem konkrét oka van (fáradtság, betegség, éhség), akkor általában hamar elmúlik közönség híján.

Babakocsi:
Mi már nagyon rég nem használjuk, mert nem ül meg benne. A baj az, hogy igazából gyalogolni se nagyon hajlandó, sokszor cipelteti a hátsóját. Próbálom erről leszoktatni.

Bili:
Igazából nagyon még nem érdekli a téma. Néha előveszi, ráül, de nem produkál semmit. Pár napig délutánonként pelus nélkül volt, és ez idő alatt nem pisilt be, visszatartotta. Olyan édes volt, mondták neki, menjen, pisilje le a fát. Odatipegett, letolta a nadrágját, fogta a kukacát, koncentrált. Persze semmi nem jött, de eljátszotta, hogy kész és jött vissza. :D:D Ezt többször is megcsinálta. Kb 2 hete van az is, hogy egyáltalán szól, hogy kakis, és hogy cseréljünk pelenkát.

Fogak:
Nekünk megvan a 8 metsző, a 4 szemfog és 4 rágó. Ha jól számolom már csak 4 rágó hiányzik, de már nagyon régóta úgy néz ki, hogy növögetnek.

Vizsgázóknak nagy gratula és drukkok.
Mindenkinek, akinek születés- és névnapja volt vagy a közeljövőben lesz, sok boldogságot!

Képzeljétek, történt valami, amitől kicsit zavarba jöttem és nem is tudtam hogy kezelni a dolgot. Amikor Márk elesik, beüti magát vagy fáj neki, mindig azt mondjuk, dörzsölje meg, és kap rá puszit. Néha azt kéri, a dörzsölést is mi végezzük. Nos, a multkor meztelen volt, olvasott. Jött, hogy becsípte a kukacát, és hogy dörzsöljem meg. Ráadásul puszit is kért rá. Általában ennyi után megnyugszik, de most állt a kukaca, és folyamatosan mondogatta, hogy dörzsöljem meg. Én nem vagyok egy prűd valaki, de nem szeretném, ha ilyesmi miatt furcsa lenne a hozzáállása a szexualitáshoz. :S

Veráska, és aki még érintett:
Július 7-én lemegyünk Balcsira, és a hónap végéig lenn maradunk Széplakon. Ha van kedv, akkor talizhatnánk is. :)

Klarka, nagyon szép kisbaba a fiad. Sajnálom, hogy ennyi mindenen keresztül kellett mennetek.

Méz, a 2 kislány tényleg mint 2 tojás. Gyönyörű ő is.

Mári, ez a kórházi mizéria borzalmas. Főleg ha azt mondjuk végül a semmiért.

Elfelejtettem, miről is akartam még írni :( Majd eszembe jut.

Jóéjt

amandi
 
 


Benianya,
A bölcsiben nyugodtan otthagyhatod a hisztiző gyereket, ők ezért vannak, hogy megnyugtassák. Van, hogy mi is úgy megyünk, hogy Márk sír, nem akar elszakadni tőlem, de a gondozónők elveszik, és mire az ablak alá érek kinn, már nem is hallani a hangját.
Látod, nálunk pl működik a nemfigyelek rá dolog. Egyszer már olyan volt a helyzet, hogy tényleg mosolyognia kellett mindenkinek. Épp megint ment a csapkodás, de közben valahogy a folyosón befordult a sarkon. Én a másik felén voltam, kikerültem a látótérből. Egyszer csak határozottan kinézett a sarkon, hogy nézem-e, érdemes-e folytatni. Aranyos volt :)

amandi
 
 


Benianya, Szülők könyve, ez a címe. Ha nincs a könyvtárban, akkor szívesen kölcsönadom. A bölcsitől ne félj! Nálunk a férjem viszi reggelente és sosem sír. De a bölcsi az más. Ott tud szépen viselkedni. A verekedést konkrétan úgy értettem, hogy engem ver, ha valami nem tetszik neki. És engem csíp és harap meg. Szóval mindenért, ami nem tetszik neki az anyja bűnhődik. :lol:

Amandi, a Vichy tényleg egy szuper jó márka. Nekem arckrémem van, és az is zseniális.

Hmmm, nem tudok mit írni a dörzsölős problémádra. :roll: :) Többek között ezért is nehezebb a fiús anyáknak. :lol:

Méz, nagyon szépek a Lányok! :)

Marcy, mi volt az uh-on?
Vendég
 


Amandi (és Veráska)

mi júni 27 körül megyünk Széplakra és szerintem egy-két napos megszakításokkal, de augusztus végéig ott leszünk.
Széplak-alsó (majdnem Zamárdi felső), Búzavirág u. -> van egy Széplak felsőn is, de ez az ami távolabb van Siófoktól, a Széplak alsó - Zamárdi felsői vasútállomás között. Jó volna talizni!

Priviben cseréljünk majd telszámot!

meteor
 
 


De jó! Mi pont júli 7-10-ig megyünk Ritáékhoz! Hajrá minitali! (A végén nem is lesz olyan mini!)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok

Naptej:
Másolok,tehát nem én mondom:
Legbiztonságosabbnak azok a készítmények mondhatók,amelyek nem tartalmaznak kémiai,hanem csupán fizikai fényvédőt.A kémiai fényvédők felszívódnak a börben és gyulladást,allergiás reakciót válthatnak ki,egyéni érzékenység esetén,a fizikai fényvédők csupán a bőrön képeznek védőgátat a napsugarak ellen.
A fizikai fényvédők UVA- és UVB- sugarak ellen is védenek.
A fizikai fényvédő azonnal kifejti hatását,míg a kémiainak legalább 30 perc kell.

faktorszám:kémiai fényvédőnél nem érdemes 30-asnál nagyobb faktorút venni,mertelsősorban a bőrben felszívódó vegyi anyagok koncentrációját növeljük.

Tavalyról megmaradt napozót csak a felnőttek tudják használni,mert a fényvédelem hatása 1 év alatt kb. a felére csökken.

Ami jó:Eucerin Kinder naptej és Eucerin Klein.(ezek fizikai féynvédőt és börnyugtató Dexphantenolt is tartalmaznak)ár:3999-3099Ft
A másik ami jó,mert fizikai fényvédőt tartalmaz:
La Roche Posay Anthelios ár:4299Ft
Vendég
 


Benianya

Nem egyszerű!
Van ismerősöm akinél ugyanez megy!Semminem tudja kizökkenteni,pedig ő is mindent megpróbált .

Szerencsére ez náluk kimaradt mindegyiknél.


Mézgombi
csuda édes ezzel a hajjal a Hannus!
Julcsi is szép kislány :lol:

Vicky
Bálintról is nagyon jók a képek.

Mári
Sajnálom ezt az allergia dolgot! :(

Levágtam Zalán haját! :cry: :cry:
A szívem szakadt meg! :cry:
De muszáj volt mert zavarta.A megoldás az lett volna ha hagyja a fodrászomnak,akit jól ismer,h megigazítsa ollóval,de nem hagyta.
Így maradt a gép,mert én csak azzal tudom.
De így most nem Zalános! :( :(
Alig várom,h hosszabb legyen!Legközelebb ráveszem,h fodrász vághassa le!

Nincs esetleg valami jó pác receptetek?
Csak jövő hét végén tertjuk Zina szülinapját mert akkor ér rá mindenki,és grilleznénk.
Valami jó ötlet?

Sziasztok
Vendég
 


A naptejet még kivesézve: nem tudom ki látta és emlékszik arra a riportra, amit - azt hiszem - tavaly az RTL Fókusz adott le. A riportban keresték a legjobb, legbiztonságosabb naptejet, mert ugye azt szeretné mindenki tudni melyik az. Egy modellt kenegettek be csíkokban különböző naptejekkel. És mi lett az eredmény? Hogy az egyik legolcsóbb naptej nyújtotta a legjobb védelmet.

Szerintem marketing ide vagy oda, biztos bőrfüggő is kinek melyik jön be. Persze tény, hogy a drágábbak nagyobb eséllyel jobb minőségűek, de a mai világban ez sem biztos.
Az Ambre Solaire nekem, mint extra érzékeny bőrűnek bejött, sőt!!! Hót mérges voltam, hogy 12-es faktorúval bekentem magam, és 2 hét nyaralás után mindenki azt kérdezgette: "te a szobában napoztál?". Mert alig volt színem.

Aliza, ezt honnan másoltad be? Érdekes... :roll:
Vendég
 


Alziza, nem dobsz egy képet Zalán új frizurájáról? :) Nekem tetszenek a rövid hajú fiúk. :wink: Ex Petijének is határozottan jól áll. :)
Vendég
 


Alziza! Mindig csak a kis kétévesekre figyelünk, Zinán is elsiklott a figyelmem!

Nagyon boldog szülinapot (utólagosan) a nagylánynak!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Megkésve, de annál nagyon szeretettel kívánunk mi is boldog szülinapot Zinának! :)
Vendég
 


Nekem már van egy kis színem, a vállam kétszer megégett, egyszer gyereknapon (akkor nagyon), aztán pont elkezdett lehámlani, megégett (picit) az ovis kiránduláson is... Gyerekek még nem pirultak, bár ők nem is nyomták ujjatlanban a gyereknapon sem.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Menyasszon, nekünk is pont ezt a La roche-posay-t adták a gyógyszertárban, és nagyon bevált! És nagyon könnyen beszívódik, sokáig kitart.

Alziza, lassan nekem is le kellene vágni már Márk haját, de el nem tudom képzelni kis tüsi frizurával. Voltunk a baba-mama expon, és ott volt egy gyerekfodrászat. Úgy vágják a hajat, hogy egy kisautóba ülhetnek a gyerekek, amit lehet kormányozni, dudál meg miegymás. Állítólag alig sírnak közben a picik. Mondjuk az árat is el tudom képzelni :shock:

Minitali, de jó, legalább nem lesznek olyan monoton napok :)

amandi
 
 


Kimike, persze, egyénfüggő. Én sem az ár miatt, hanem a tapasztalataim miatt vettem ezeket. Régebben én is az Ambre Solaire-t használtam, és azzal se volt gondom :)

amandi
 
 


Kösz lányok!

Kimike
Kismama magazinból.

Tezsek majd képet,de még nem csináltam.Annyira drasztikus a változás,h kivagyok tőle és még nem volt kedvem fényképezni :(
De persze,h tudom,h neki így jobb.ezért is vágtam le

Amandi
Zalánt akár űrhajóba is ültethetnéd,ha idegen piszkálja a haját ott sem maradna meg!Ill. hát a fodrászom nem is idegen.De a fodrászüzlettől sokkot kap a gyerek :?
Vendég
 


Alziza, hát az én gyerekem csak az ollótól kap sokkot. Piszkálni azt lehet, ha épp ül és játszik :)

amandi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?