Új privát üzeneted érkezett!

Kavicska: nekem is kell a 8-tól sokáig idő minden este... és néhány hónapon belül automatice meg is valósul... addig meg bizony Lilla velünk "nézte" a Szökést :))))))) (plusz övé az egész lakás... úgy is néz ki... tiszta katasztrófasúlytotta övezet...)
Vendég

sziasztok!

Én továbbra is osztom azt, hogy MINDEN BABAFÜGGŐ!!!!!!! Én is úgy voltam vele, hogy mindent ösztönösen csinálok!! Hát igen, és egy idő után kibuktam, mert semmi sem volt jó, amit ösztönből próbáltam. Kellett segítség, és még most sem jó.... És tuti hogy én szúrtam el valamit ösztönösen........ És alapjaiban Kavicskával értek egyet!! Az én szűrőm hasonló a Kavics szűrőjéhez :wink:
Vendég

Helloka!

Köszi a dícséreteket!

Kavicska!

Hasonlókat gondolok mint Te. Ha visszajut Rambókához a könyv, lehet hogy én is elszocialiálom tőle. :)

Nekem leginkább gondolat ébresztőnek kellene egy ilyen könyv, mert tuti biztos, hogy rengeteg olyan dolog van egy kisbaba körül, amire most nem is gondolok. Nekem ez hiányzik, hogy nem tudok elgondolkodni, hogy az alternatívák és a mi lehetőségeink közül, én mit szeretnék magunknak. Nekem az élet minden területén az működik, hogy olvasok, informálódok, aztán szép lassan kialakul bennem egy kép, ami a mi helyzetünkre a legjobban illik. Így lehet felemelt fejjel kiválóan nekimenni a falnak, de legalább nem érheti szó a ház elejét, hogy hagytam szétbefolyásolni magam. :lol:
Ha most ehhez épp a Suttogó című könyv lesz az eszköz, akkor az. De lehetne Motyogó is, nagyon mindegy. :) Én speckó próbáltam a neten is utána keresgélni a dolgoknak, de mindenhol ilyen szépen megfogalmazott cikkek voltak, jó nagy semmit mondással, aztán ennyi.

És különben is! Élvezd ki, hogy Te vagy a legfiatalabb anyuka MÉG, mert nemsokára átveszem a helyed! :wink: :lol: :lol:

Kérdés hegyeim vannak, kattog az agyam. :)

A babának kellő gyógyszertári izéket (popsikence, fürdető, mittomén) orvos írja fel, vagy ezeket meg lehet recept nélkül is venni? Ezeknek a kencéknek van szavatossági idejük? Úgy értem, hogy mondjuk csak 3 hónapig lehet őket használni, utána ki kell dobni, vagy ilyenek.

Aztán:
A gyerekorvost mikor kell kiválasztani?
Nálunk kicsit bajság van, mert azt gondolom, hogy nem ide a környékbeli orvosokhoz szeretném vinni a gyereket, hanem Pécsre. De ott meg nem tudom kihez, nem tudom hova, stb. A babáknál is úgy van ahogy a felnőtteknél, hogy szabad orvos választás van? Ha átviszem akármikor egy másik dokihoz és fogadja, akkor utána járhatunk hozzá?

Őőőő... biztos lesz még kérdésem, csak most nem jut eszembe. :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee: lehet recept nélkül is, nem olyan nagy az árkülönbség... (én a sima vizes krémet csak néha veszem receptre, 100Ft miatt nem rohangálok orvoshoz). Ha sok minden kell azért érdemes mindent egyszerre és receptre megvenni, úgy már tényleg sokat spórolsz... (nekem a védőnő hozott az első napokban egy nagy kupac receptet)

Gyerekorvos: Igen, szabad orvosválasztás, én is most váltottam. Megteheted, hogy a helyihez jelented be (egyszerűbb az elején) aztán ha megvan az ideális akkor simán átjelented. (az, hogy fogadja-e már orvosfüggő... nálunk van néhány orvos akihez olyan sokan akarnak menni, hogy lehetetlen bejutni... na ehhez képest akihez most átmentünk az mindig üres rendelővel fogad... bevallom ezt nagyon élvezem, simán besétálok egy receptért és nem kell sorbanállnom és időpontot egyeztetnem:) (ha gond van úgyis beutalót kérek és továbbviszem a gyereket)
Vendég

Kavicskám!!

Szigorúna kikérem magamnak, hogy szidtam a Suttogót! Hol írtam ilyet? Hogyan szidtam? Mutasd meg! :lol: :lol:

Azt írom róla mindig, nem értem miért kell ilyet olvasni. egyszerűen nem értem. de aztán mindig rájövök, hogy ne magamból induljak ki, nem vagyunk egyformák, lehet valakinek jó vagy kell ez a könyv.
Szóval tényleg nem szidom a könyvet.

(A zandi szidást vállalom, :lol: , de az sem rosszindulatúan sztem, csak azt meg én látom, egy csomó embernek, hogy káros amit csinál. persze azt is meg kell jegyezni, egy csomó embernek meg nagyonb hasznos, lsd. zsizsik. szóval ezt meg én látom, és sokszor ért az a kritika, miért szidom, nem is voltam nála, de úgy gondolom így is meg tudom ítélni, hogy nem mindig jó amit csinál, nem feltétlenül kell kipróbáljam a kábítószert, hogy azt mondhassam az egy szar dolog...)

Abban én is egyet értek csakeggyel, nekem is tök logikus minden, amit csinálok. azért csinálom úgy. mondjuk nekem nagy előnyöm azért az, hogy 4 évig tanultam pszichológiát, elég komolyan, nem az egyetemen, ott szart se tanítanak, hanem a főiskolán, és gyermeklélektant. és nagy-nagyon érdekelt ez a téma, mindig még plusszban is utánaolvastam, de inkább gyermeklélektannak foglakozó könyveket, és abból kombináltam ki magamnak mi lenna a jó.

Logikához visszatérve, én nem olvastam a Suttógot, fogalmam sincs mit ír arra hogy lánceteteés. de pl. lányom csinált ilyet, délelőtt nem 3 óránként evett, sokszor, hanem 8-12-ig 4X-5X is, cserébe viszont aludt déltől 5-ig. gondolom ez lehet a láncetetés? Hogy utána alszik egy hosszút, ha megpakoltam a pociját? ez is tök logikus, és a gyerekem szólt hogy éhes, ő most enne, persze hogy adtam neki...így magától alakította, hogy jó legyen nekünk...

álometetés találgatok mi lehet?

éjjel agyerek csak nyüszög, de szeme még zárva, látszik hogy szinte alszik. ilyenkor kivenni és megetetni? Hát lehet ezt másképp csinálni? megszoptattam álmában, hamar rájöttem, kb. két este után, hogy büfiztetni nem kell, merrt ilyenkor olyan nyugisan szopik, hogy nem nyel levegőt, hiába tartogatom órákig...szóval kb 5 perc alatt végeztünk és még csak fel sem ébredt a gyerek...

ez is logikus, hülye lennék felkelteni a gyereket...

csajok még egy:
Miért kell külső megerősítés ahhoz, hogy tudja az ember, jól csinálja a dolgokat???nem vagyunk gyerekek. ha jó valami, a férjnek is jó, a gyerek sem szenved tőle, nem kell egy könyv, vagy barátnő vagy orvos ahhoz, hogy igazolva legyen, igen ez így helyes...fel kell vállalni, ez így jó a családnak, még ha más kívülálló akár meg is botránkozik rajta ...semmi köze hozzá. az már az ő sara, hogy ne ítélkezzen más felett...

Kép

Kép
rejo

Monne ne örülj, sztem Gabikát (Ella)nem tudod überelni korban! :wink: :lol:

Kép

Kép
rejo

rejo: jó, hogy mondod... A gyereklélektan könyvet (Mérei asszem?) azt viszont én is jó szívvel ajánlom mindenkinek. Én csak azt kezdtem el olvasni (még nem fejeztem be:) és iszonyú érdekes, ez nem azt mondja meg, hogy mit hogyan kellene hanem azt, hogy hogy működnek a gyerekek, kicsit megvilágítja a logikájukat stb. Ez pedig segít abban, hogy jobban megértse az ember a saját gyerekét (ld. miért kell mindent 300* elmondani neki stb.)
Vendég

Mérei-Biné: Gyermeklélektan

az egyik legjobb. de sok más jó könyv van ilyen témában.

tényleg ez a jó, ahogy Csakegy írta, nagyon jól fogalmazott (hehe nyaljuk még körbe egymást kicsit :lol: :lol: ) megmutatja hogyan működik a ygerek, megérted, de nem mondja meg mit hogyan csinálj, én attól irtózom...meg nem is lehet, mert 100-an 100 félék vagyunk...

Kép

Kép
rejo

Sziasztok

Én elkezdtem anno a Suttogót olvasni,szeretném is befejezni csak nem nagyon van rá időm.
Rejo nekem kell megerősítés ugyan ugy mint Kavicskának ,meg sztem egy csomó nőnek,igen mindent ösztönössen csinálok,de néha megáll a tudomány,és igen is vkit meg kell kérdeznem, vagy utána olvasok,,most nálunk a csapkodás megy,,,talán már kezd leszokni róla.(megfogom a kezét és mondom h nem szabad bla-bla) :arrow: ez volt az ösztön :arrow: utána olvastam és nagyjából igy kell :arrow: az ember lánya nem mindig biztos benne :)

Csakegy nálunk is volt harapás,én is ott rontottam el,h nevettem rajta...adott puszit és átment harapásba,egyszer ugy megharapodt h egy hétig meglátszódott....h szokott le???már nem emlékszem,,,,asszem egyszer visszaadtam neki :oops: ,persze csak ligthosan :lol: :lol: ,azóta nem harap :!: :arrow: bár ezt nem igy kell,de más nem hatott!

Koriágival is egyetértek h BABA FÜGGŐ minden!Gondolom az alvásra célzol konkrétan?Na az nálunk se ment,és sztem mert nem volt szigorú napirendünk,,,mikor hazajöttünka kórházból védőnő tanácsolta h igy csináljuk,nem fogadtam meg,,,sztem az használt volna a Mironnak.Nálunk 4 hónaposan romlott el minden,akkor volt egy rövid idő,h nagyon ideges voltam,ezt érezte ő is .ill az anyatejen keresztül is átment,akkor kezdte a felkeléseket,utána annyira megszokta h akár mit csináltam semmi nem használt.Most ott járunk h max. 2* kell,de inkább csak 1*!

röviden ennyi! :D

Niki
Mi is B vagyunk! :cry:
+++++++
Vendég

Nem sokan előznek meg az tuti :lol: :lol: ,,,mért Te hány éves vagy?(én 24)
Vendég

Ja és csajok úgy szeretnék már kistesót,mikor Mimi megszületett azt mondtam 10 év :shock: ,,kicsit lecsökkent! :roll: :lol:

na mentem,mert zavarja az uraságot,h itt vagyok :D
Vendég

Kavics hogy is van ez?Ella 24 oké...de te mikori is vagy????mert valahol én is ott kullogok...még nem vagyok 28, de leszek 14 nap múlva :shock:

suttogó:passz, nem olvastam, amit nem ismerek, nem tudok véleményt alkotni, de én a megérzéseim szt csinálok mindent, meg babafüggő minden...

hihihihihi fogytam 2 kg-t...megint diétázok ezerrel mert lassan vége a tanulásnak és beindítom a zandi-diétát :lol: és máris lement 2 kg! :lol: és hétfőtől megint minden nap torna!!!!!!!!!!!!jaj de jó, már várom!
Vendég

Jeeeeeeeeeeee... még én vezetek! :lol: :lol:
Május végén lettem 23. Őőő, ha jól számolom 12 napja. :D

Anyukám is ennyi idősen szült engem.
Most ha körül nézek, a volt osztály és évfolyamtársaim közül csak 1-2en vannak Férjnél és van esetleg gyerekük. Ez is tökre érdekes. :!:

Könyv:
Nem olyan rég kérdeztem Tőletek, hogy van-e valamilyen gyerekes könyv amit érdemes lenne elolvasni, de nem volt rá válasz. :? Most meg jönnek sorban az ötletek! Király! :D

Komolyan mondom, én legjobban az első napoktól-hetektől parázok. Ott lesz az a pici baba, az én gyerekem, mindenben rám utalva. Egy ismerős ismeretlen. Meg kell ismernünk egymást, amihez idő kell és gondolom Ő ez alatt tömérdeket fog bömbölni. Jájjáj! :D Nem lehet valami számítógépre köthető gyereket szerválni, amit mondjuk csak rádugok az USBre és kiírja hogy mi baja? :lol:
Nagyon várom már hogy itt legyen, de legalább annyira parázok is tőle. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Hunci!
Én úgy értettem ezt a fiatal anyukát, hogy ki mikor lett anya, kinek mikor született a babája.

Így Kincs a legfiatalabb, utánna én. Nem életkoora értettem. :)

Egyébként örülök, hogy ilyen sok magabiztos és kevébé magabiztos anyuka van a topikban! :) Ettől színes a topikunk!
És az sem baj, ha nem értünk egyet! :) :lol: :lol:
Vendég

Bocs, kihagytam Ginát! :? :D

Monácska nem jön képbe, mert ő már régóta Anya! :)
Vendég

Bettica nagyon csendben van..... :mrgreen:
Vendég

hihi akkor megelőztél,,már csak a második vagyok :lol:
Vendég

Ne örülj, Ági :lol: Nem az, amire gondolsz :)
Itt vagyok, csak most értem haza a kényeztetésből. Épp olvaslak vissza benneteket ;) Voltam kozmikusnál, nem sokára megyek fodrászhoz, csak aztán apa nehogy ne ismerjen meg majd este :D Ja és elég érdekes volt a kozmetikusnál feküdni :roll: háton ugye beájulok elég hamar... na, megtaláltuk a megoldást, látnotok kellett volna :lol: félig oldalt feküdtem :D Kicsit tovább tartott a dolog, de nagggyon jól esett. Gyakrabban kéne járnom. Ja és nem is volt drága ;)
Most ennyire futotta, megyek csinálok vmi étket... Asszem paradicsomos húsgombóc lesz ma, nyamiiii :D

Kép

Kép
bettica

Rejoka!

Igen, a láncetetés az, amit írtál, csak ezt este, hogy akkor teljen a poci és aludjon.
Nekem ez egyáltlán nem volt magától érthetődő, nem is tudtam, hogy van ilyen, örültem, hogy ráálltunk a 3 óránkénti evésre. Csakhogy éjszaka jött vele a 2szeri kelés, plusz hajnalban 2 óránként.
Lehet magamtól is rájöttem volna, de így egyszerübb volt, és hamarabb, még mielőtt besokaltam volna, hogy olvastam és elkezdtem alkalmazni.

Álometetés:
Utoljára megeteted 20 órakor, leteszed aludni, de te fennmaradsz 11-12-ig(pl. hétvégén TVzel, vagy egy jó programod van és nem jutsz hamarabb ágyba), akkor kb 11 magasáágában megint megeteted, hogy nyerj két három órát.
Ez megint nem volt nekem logikus és nem jöttem rá, hogy lehet ilyet, mert mindenki azt mondja, alvó gyereket nem ébresztünk, csakhogy ez nem ébresztés. Szinte aludva tapad a cicire és eszik, alszik tovább.

A napirendet sem tudtam, hogy milyen, mert ahány ember annyi félét mondott, sőt többnyire csak azt mondta mindenki, hogy nekik nincs is olyan. Hát elolvastam, hogy kb mit is jelent egy ideális napirend. Max nem jön be. De lássuk!

No, azt hiszem sütök muffint! :lol: :lol:
Vendég

Rejo, Csakegy!

Nem ebben a könyvben írja a kísérletet a majmokkal??? :roll:
Vendég

Kavicska: nem tudom, asszem... Mondjuk a majomkísérletekről láttam egy filmet és az valami brutál volt (a lényege az volt, hogy a hapi aki csinálta az szó szerint pszichopata állatkínzó volt, és iszonyú sokszor öncélúan, csak a kínzás kedvéért kínozta a majmokat... az meg csak a mellékterméke volt, hogy ezzel néhány olyan dologra is rámutatott ami komolyan befolyásolta a csecsemőkhöz való hozzáállást)
Vendég

Hihi! :lol: :lol:

kavicskám kicsit általános a kérdésed, nem gondolod? Milyen kísérlet? Milyen majmokkal?

minden pszicho könyvben van kísérlet majmokkal. :lol: :lol: ebben is van!

Ella!
és honnan tudod, hogy a könyv amit olvasol az írja jól? ki mondja meg? :roll:

és ha azt írják hogy nem jól csinláod, akkor akaratod ellenére máshogy fogod csinálni, mint ahogy jó neked? vagy inkább ilyenkor addig megy az ember lánya, míg olyat nem találsz, ahol azt írják ez a jó út... :wink: :lol:

Pl. harapás és visszaadtad. jó hogy írod. honnan tudod hogy nem így kell? ki mondta? A könyvek ugye.

Én is visszaadtam. :oops: :oops: és visszacsaptam. mikor 100x ment a megfogom a kezét erősen és szemébe nézek határozottan hogy nem szabad...egyszer adtam vissza, soha többet nem csapkodott...szóval frankón működik, a ygerekem nem lett lelkibeteg(vagy majd 20 év múlva kiderül a pszichológusánál... :lol: :lol: ) de ne más mondja meg mi a jó...egy anya érzi.

na nem kekeckedek ám, Ella, csak legyen már több önbizalmatok!!! bízzatok magatokban, a megérzéseitekben, az anyaságotokban!

nagyon megragadott egy őreg, 70 éves pszichiáter doki mondata, akire nagyon felnézek, nagyon okos, és 50 éve emberekkel foglalkozik. nagyon lassan mondta egy ismerősömnek: "ha egy - kis szünet - ANYA - nem csinál valamit, akkor arra nincsen szükség.

higgyétek már el hogy ez az egész nagyon mélyen, biológialiga, hormonok szintján szabályozva van...nem lehet elrontani, csak ha valaki beleugat...(apa, anyós, lelki béklyók..)

Kép

Kép
rejo

Kavics!

Szôranyára és drótanyára gondolsz?
Bizti benne van mint sok más ilyen témájú könyvben.
Elég fontos dolgok derültek ott ki. Például, hogy szegény kölyök inkább éhezik, de a szôranyánál marad vagyis a fizikai dolgok kielégítése nem elegendô az egészséges cseperedéshez. Nagy tanítás ez! Talán ha mindenki ehez tartaná magát akkor nem hallanánk szülôk szájából: én mindent megadok neki! Új ruhát, legújabb mobiltelefont stb. Mégis milyen hálátlan, komisz ez a kölyök! Csókolom, a gyerekével szokott beszélgetni?

Lona
lona1

Lona!
Igen, arra! :)
Elég brutális, manapság már ezeket a kísérleteket meg sem engedik! Hála az állatvédőknek!
Vendég

Kavicska: ha láttad volna a dokumentumfilmet arról amit a hapi művelt szerencsétlenekkel akkor te sem engednéd... iszonyú volt. A szőranya-drótanya csak a jéghegy csúcsa, az volt talán még a leginkább állatbarát cselekedete ...

Ezek érző lények akik igenis felfogták ami velük történt...
Vendég

Csakegy: szerintem Kavics is így gondolja, mármint hogy hála az állatvédőknek hogy nem engedik!!
Vendég

Bettica: de jó is a kényeztetés.... 7 hónapja nem voltam kozmetikusnál, fodrásznál... :shock: :roll: :cry: Épp itt az ideje
Vendég

ja... asszem félreértettem :) Így másodszorra elolvasva tényleg :)))))
Vendég

Elkészült a házi kovászos uborkánk:))) Lilla először grimaszolt most meg 2 pofára tolja befelé:))))))
Vendég

kaptok képeket.

emlékeztek még a fotelokra, amit az utcán szedtünk össze lomtalanításkor? hajlított fa karfájuk van, és régiek.

megmutizom milyen lett, miután egy évet pihent a pincében, elvittük asztaloshoz, kárpitoshoz:

Kép

Kép

nagyon kényelmesek, szeretjük őket. a párja az inverze lett, azon natúr huzat van, és a piros kockás anyagból párna. (csak most nem tudom megmutatni, mert tele van vasalt holmival)

azt hiszem többet kellene lomtalanításokra járnunk...

Kép

Kép
rejo

Johanna. mindent magára aggat, állandóan a szennyekosarat, fiókokat pakolja ki...itt apa inge a fátyol...

Kép

aztán a szoknya...

Kép

Kép

Kép
rejo

Hihi Johanna, nagyon jó fej csajszi. Mindent ki kell próbálni ;) Igaza van :D
A fotelok nagyon jól néznek ki. Ügyes mesterembert találtatok...

Csakegy: Házi koviubi? Ne má! Ez merénylet! Ha egyben leszek még hétvégén, akkor tuti megyek anyámékhoz és lelejmolom őket házi készítésű koviubival.... Majd megmondom, hogy miattad van :lol:

Fodrász megvolt, így gyorsan csináltam ismét egy utsó pocakos fotót. Remélem ez már a tényleges utolsó lett :D

Kép

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!
Olvasgattam,hogy végre Zsizsiknek is sikerült....sajnálom,hogy Nikikém nem lehet a következő.....de Én.....ááááá...kizárt,csütörtökön megyek endokrinológiára...holnap ismét körzetihez beutalókért....szóval még mindig nem tudtam feladni...de ez titok.... :wink: DE nagyon jól esett,hogy rám gondoltatok páran!!!

Bettica!Nagyon nagy már a pocid,kívánom,hogy a közelgő "hideg front"meghozza a gyümölcsötöket!!!! :D

Nikim!!!Azonnal írni akartam,amikor láttam,hogy O-ás kell,mert pont 3hétig ráérnék hozzád rohangálni.... :cry: de "+"vagyok ....
Huncikám! Csütörtökön együtt gondolunk! :wink: Üziz majd!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Kandikám, tudom, együtt gondolunk, gondoltam rá én is!!!!

Kavics, aham értem... :oops: nem erre gondoltam....

Bettica :shock: Bence te elférsz még????

új hírek rólunk:

kijött egy tűhegy! olyan jó, észre sem vettem ő csak röhögött és ivott pohárkából és koccant valami meg karistolta az üveg- poharat, megnéztem, jééé fogszerű tűpárnás valami!!!!!!!!!!!!!!És ott mutatkozik a másik is....csak még feldagadva!!!!!!!!!Nem tudom,a borostyánlánc tette-e meg a hatását, de hálistennek kop-kop azt sem tudtam, hogy ott van a tűpárnája!

Mint mindenben, ebben is lemaradva, de majd csak behozza magát...
7530 gramm és 65 cm volt 6 hósan...(nem rossz...ugye??? :lol: )
Vendég

Johanna gyönyörűűűű!!! :)
Fotelek is! :D

Kandika!
Hidd el, hogy sokan gondolunk rád és drukkolunk nagyon. Kár hogy nem hatásosabb a drukkom! :(

Hunci!
Gratula a fogacskához! :lol: Így kell ezt, semmi fájdalom. :lol: :lol:

Nálunk ma este olyan sírás volt. :shock: Kb. fél óráig ordított. Sehogy sem volt jó, de ha vizszintesbe tettük kikészült(karomban vízszintes). Én is! :? Úgy sajnáltam, azt hittem beleőrülök.
Aztán Apa átvette. És lőn csoda,pik pakk megnyugodott, büfögött vagy 4-5-öt, bóbiskolt. Lepakolta és alszik... :? Na ennyit rólam... :?

Csakegy!
Jól értetted végül. Nem vagyok állatkínzás párti! :D
Kovászos uborka.... nyálam csöpög :? :roll:
Vendég

Rejo

Jókat irsz egyébként! :D
Nálunk a csapkodás ugy megy,h pl féltékeny,mert apa átölel vagy megpuszil(elmúlt 3 hétben olyan anyás lett,h nem tudom magamról levakarni,kimegyek a szobából sir),vagy játszik és nem sikerül vmi,vagy ma elesett fájt neki és akkor rám csap,ha visszaadom akkor csak felhergelem,és csapkod tovább,,,itt nem jött be a visszaadás,csak ha megfogom a kezét és mondom h nem szabad és elkezdek sirni,akkor nagyon kétségbe esik!
Igen a harapásnál nagyon bevált a visszaadás :lol: :oops: ...jaja könyv irta h nem szabad. :roll:

Egyébként nem értem már lassan meg se mukkanhatok,mert a gyerek lelkibeteg lesz,,,és itt jön az h néha elbizonytalanodok,mert mivel én is a legjobbat szeretném a gyermekemnek,kipróbálom a hallottakat,,,azért szelektálok ám :!: :wink:

tök jó a fotel! lányod pedig gyönyörű :)

Bettica
mekkora a pocakod :) ,csini kismami vagy :)

Kanidkám
De jó látni téged is!puszillak sokszor :)

Hunci
Grat a fogacskához :)
Mért lenne lemaradva.???..nekünk 7,5 hónapossan jött ki az első fogunk!

Jó éjszakát
:)
Vendég

Hunci: Azta már ksi fogacskáitok is vannak :shock: Gratulálok hozzájuk!

Kandika: Nekem is Te jutottál eszembe, hogy most már tényleg nektek kellene jönni. Meg persze ott van még pl Tücsi is és a többiek. Mindenkire sor fog kerülni ;)

Kavics: Úgy tűnik ez pasi dolog volt :D Apa varázskeze kellett ;)

Kismamik??? Hol és hogy vagytok? Tényleg jó volt látni összesítve a pocakosokat... Kicsit ijesztő, hogy én vagyok a legtetején :roll: Már a júniusi topikban is én következem... Asszem lassan kezdődik a para :D

Jó éjt nektek! Én már nem is reménykedem ilyesmiben....

Kép

Kép
bettica

hajrá bettica!!!!!!!!!! :)

rejo, jók a fotelek. (nekünk is majdnem ugyanilyenek vannak. férjem utálja. én nem :) )

johanna is tündéri kisbogár!!! mekkora már!! nő,mint a fű.

gyerek most aludt el. hidegfront jön.

hunci, miért lennétek lemaradva??? zsuzsinak is majdnem 8 hósan bújt ki az első foga.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Rejo!

Tudod mióta ácsingózok ilyen fotelok után?
Art deco, a kedvenc korszakom a "dizájn" terén!
Állati ügyesek vagytok, nagyon mutatósak lettek! A vaterán is vannak. Nézzd csak meg mennyibe kerül egy felújított változat és még büszkébb leszel rájuk.

Lona
lona1

Csak azért gondoltam, mert hát a másik topikba vagy mindenkinek van legaláább 1 foga, vagy már 3 hósan ide-oda fordultak, vagy épp ülnek és mind fiatalabb nálunk!!!Ezért gondoltam a lemaradást...
DE
nekünk nem fájt a fogunk amikor kijött!!!Csak benga vagyok, mert fel sem tűnt csak hogy koccant egy nagyot a poháron!(jééé tényleg én is t/1 személyt használok, hm végülis nekem sem fáj a fogam... :lol: )
Vendég

hunci: igen, épp gratulálni akartam a memóriád miatt mert én speciel marhára nem emlékszem, hogy fájt-e amikor az első fogaim kijöttek anno marha régen:))))))))))

(egyébként meg gratula:)

Azoknak pedig részvétem akiknek csak 6-7 foguk van ilyen fiatal anyukaként... azt hittem ez a súlyos fogveszteség csak az idősebbeket súlytja... de ezek szerint a terhesség is ilyen hatással van az emberre... :)))))
Vendég

Kép
jó ez a t/1 személy komolyan!!!!!!!!!!
Vendég

sújtja... naná... ez is kismambetegség:))))
Vendég

Hunci Johannának 10 hónaposan nem volt egyetlen foga sem...akkor kezdett jönni az első, és kb.szülinapján volt neki 4. (az egyszere kijött viszont)

5 hónapos koráig nem fordult sehova. se hasra se hátra.

Ella nálunk harapás nem volt Johanna részéről. csak kezdte ezt a rámcsap ha nem tetszik neki valami, vagy nemet mondok valamire...és ez nálam alap, hogy szülőt nem ütünk meg, még másfél évesen sem...sokadjára visszaadtam neki a csapkodást...rettenetesen megsértődött....sírt és persze hozzám jött vigaszért...azt mondják nem jó ez a módszer, mert azt tanítjuk meg a ygereknek, az erősebb győz,és csak ki kell várnia hogy ő legyen az erősebb...hát nem tudom...de nem gondolkodtam, valahogy jött...de nagyon megértette a felállást. az az igazság, erre nem úgy szerettem volna megtanítani, hogy majd megbeszéljük szépen 3 év alatt, mire megérti....

de pl. a harapást visszadni is kell egy típus az anya részéről, gondolom azért finom harapdálásról van szó, nem véresre a gyereket...de pl. szomszédasszony barátnőm még erre is képtelen lenne...ő a "mindent hagyni kell a ygerekre, mert akkor kreatív lesz" nevelési elvet vallja...még kiabálni se hallottam soha, pedig 3 gyereke van és egy házban lakunk...

ja, Dominak az volt a mániája kiskorában, hogy iszonyú erősen belemarkolt a hajamba, és nagyon meghúzta, nagyon fájt, ha fel akart reggel ébreszteni...mit ne mondjak mély álmomból nagyon szar volt erre kelni...másodjára vagy harmadjára nem bírrtam megállni, reflexszerűen odacsaptam neki (haja nem volt ahová visszaadhattam volna) soha többet nem csinálta, azontúl puszival ébresztett, arra nem lehetett nem felkelni...

ja, oroszlánmama is odakap kisoroszlánnak, ha úgy harap ahogy nem kéne..

nem tudom. de ez nem az az odacsapás, mikor anya a saját dühét, tehetetlenségét, ingerlékenységét vezeti le a gyereken....

Kép

Kép
rejo

Hú Lona most még jobban örülök! :)) ez tényleg art decos fotel? Azt én is nagyon szeretem..

és szerinted illik hozzá ez a huzat? nagyon sokat variáltam milyen huzat legyen...mondjuk kárpitos bácsi is azt mondta, olyan '40-es évekbeliek lehetnek a fotelek.

Én csak azt nem értem, hogy maradhatott ott az utcán, mikor nálunk lomikor a cigányok platós autókkal járják a környéket...rá is kellett ülnöm a fotelre a kupac mellett, míg Zsolti visszament az autóért, mert azt mondta különben a cigányok elviszik...sztem marha mázlink volt, és pont abban a percben rakhatták ki ...

Kép

Kép
rejo

rejo: Lilla a finomabb visszaharapást játéknak veszi és felhívásnak egy következő körre úgyhogy ez nálunk nem játszik be... (hajhúzás megvan, de majd csak leszoktatom róla... játékból csinálja, azt kell megértetnem vele, hogy ez nekem fáj és ha így játszik akkor én kiszállok... amíg el nem kezd szépen játszani...)

Szép a fotel:)))) A cigányok nem akartak meglincselni a fotel miatt? Vagy azt hitték, hogy te egy másik bandához tartozol?:)))))))
Vendég

Rejo!

Bizony nagy szerencsétek volt!
Ezekre a dolgokra egybôl lecsap a maffia...

Jó lett a huzat! Szép, mértéktartó! Nézzd csak meg a vaterán egyesek mivel húzzák át!
Agyrém, komolyan. Halálom a zsenília szövet, meg a bársony ezeken az art decos foteleken.

Harapás: tesóm majdnem 9 évvel fiatalabb nálam. Kiskorában rendszeresen megharapot, de úgy istenesen ám! Semmi elôzmény, vagy ilyesmi. Például békésen ültem a kanapén, néztem a tévét amikor tesóm bejött a szobába, mellém ült és megharapott, majd odébb állt! Persze én rögtön mentem anyuékhoz árulkodni, sírva, hogy engem 11 évesen véresre harapott a két éves hugom :D Anyuék csak annyit mondtak: az is hibás aki hagyja... akkor rosszul esett, hogy nem védenek meg (elég mimóza gyerek voltam), de valahol igazuk volt. Mivel agressziót még rejtve sem lehetett nálam találni, elég bizonytalan voltam, milyen eszközökkel elôzhetném- vagy torolhatnám meg a harapásokat. Ekkor kezdtem el alkalmazni a szeparálást: a szobádban maradsz, megértetted! Dr. Tanya Byron most sokat keres ezzel a módszerrel, na nem tôlem hallott róla :D , az igazsághoz tartozik, hogy ez sem segített. :lol:

Lona
lona1

mondjuk a harapás külön téma a gyerekpszichológusoknál.

azt tudom, óvodás korig belefér, nem kóros, de az a kisgyerek, aki óvodában is harap, megharapja a társait, azt azonnal gyerekpszichóhoz kell vinni, mert ez konkrétan jelent valami problémát, már nem emlékszem mit, de nagyon egyértelmű jelentése van, a pszichók tudják, nekem fel kellene forgatnom a házat a jegyzeteimért hogy mi. (Azt tudom ha bepisil az óvodás gyerek az az anyának szól. ha tör zúz akkor apa felé nincs rendben valami. ha tépi a haját akkor anya elhanyagolja vagy leválási problémái vannak...de pont a harapásra nem emlékszem...)

Csakegy ültem a fotelon a hatalmas szemétkupac mellett, kiöltözve, kezemben babakocsi, babkocsiban Johanna, Domi meg mellettem játszott (guberált) csak attól féltem nehogy valami üveg vagy fém elvágja a kezét...mindenki bámult mit csinálunk ott a sarkon...nagyon megbámultak....cigányok is meg mindenki...autósok lassítottak... :lol: de megérte! :lol:

aztán Zsolti bepakolta az autóba. és már majdnem elidultunk, amikor azt mondta, nézd a kupac alján van a párja...és felmászott a kupacra és kibányászta a párját alulról... :lol:

Kép

Kép
rejo

Rejo
Ja én nagyon harapós voltam mindenkit megharaptam akit értem,az oviba félve jöttek a szülők h na most kit találtam meg,,,aztán egyszer egy nagyon bátor Gergő kisfiú visszaadta,úgy leharapta a szemőldököm,h duplájára dagadt...na onnantól soha nem csináltam! :arrow: innen vettem az ötletet! :lol:

"nem tudom. de ez nem az az odacsapás, mikor anya a saját dühét, tehetetlenségét, ingerlékenységét vezeti le a gyereken...."
egyetértek.

Nálunk most volt lomtalanitás,félszemmel nézelődtem :lol: ,de semmit nem láttam :cry:

pussz
Vendég

Sziasztok!!

Ella: igen az alvásra is értettem hogy babafüggő. Eszter az első héten amit itthon töltött mintababa volt. Evett, aludt, éjszaka 1-szer kelt, rögtön visszaaludt. Utána kezdődött az éjszakai ébredés, nem vettem ki soha a kiságyból, utána jött hogy már szopi után nem aludt vissza, vagy ha visszaaludt a büfi mégis felkeltette... Mikor már nagyon nem bírtam, magamhoz vettem éjszaka... És utána jött a nappali ordítás.... Tényleg mindent elkövettem, mire rájöttem hogy a falat is lekaparhatom, az én gyerekem akkor is ilyen fajta, nincs mit tenni...
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?