Új privát üzeneted érkezett!

Nektek szokot csuklani a pocaklakótok? Az én bébim már elkezdte :) most is épp ezt műveli. Zéti is sokat csuklott, naponta többször is és elég hosszasan, ha jól emlékszem egyszer 13 percig egyfolytában. Julcsi, most olvastam, amit írtál :wink:
Még nem értem a mai nap végére...

Tudtok valami jó honlapot, ahol neveket lehet nézegetni?? Még mindig nincs ötletünk, hogy hívják majd a picit.

Alternatív szoba: én mennék szívesen, de nem lehet, mert az első szülésem császár volt és ez kizáró ok még ha most normális szülés lesz is :-(

Szuszu, jobbulást! Mitől voltál rosszul?

Ági, ne aggódj, minden rendben :-) a pulzálás, amit érzel az a te pulzusod, amikor a gyerek valamelyik eret kicsit elnyomja, akkor lehet érezni ezt a pulzálást. Próbáld ki, hogy ilyenkor helyet változtatsz, akkor szerintem abba is marad. Én se híztam mostanában, de nekem ezért keményen meg kell dolgoznom :) nem szeretnék már sokat hízni, viszont néha nagyon sokat meg bírnék enni, olyankor vissza kell fognom magamat egy két napig, mert különben nagyon hízásnak indulnék. Viszont láthatóan megnőtt a hasam, vagyis a bébi szépen fejlődik, annak ellenére, hogy én nem híztam hetek óta. nálad is biztosan ez a helyzet.
Vendég

Az esöcsináló jelentkezik: így legyen ötösöm a lottón. Kinéztem az ablakon, kék ég, gomolyfelhö, napsütés. Lementem Regövel, elindultunk, sütött a nap a sarokig, onnan már éreztem az esö illatát és egy sarokkal odébb már várt a zuhany! Olyan nagy cseppekben esett az esö, hogy se perc alatt átáztam a fa alatt. Kikaptam az esövédöt, betakartam Regöt, fel a kabátot és tovább. Intelligens esö ez, mert erre gyorsan abba is hagyta. Odaértem az oviba, újr próbálkozott, de vette a lapot, hogy megoldom a gyerekekkel is az esövédést, mire beöltöztettem öket, abbamaradt. A párom halálra röhögte magát, hogy ilyen a világon nincsen!
Volt már olyan is, hogy esett a játszótéren, de özönvízszerüen. Fedlhívtam a párom, hogy hozzon el minket, mert ennek fele se tréfa, de nem hitte el, hogy nem hülyéskedem, otthon ugyanis nem esett és voltunk vagy 500 méterre egymástól.
Most megint esik, de akkor is kimegyek, el is fog az elszántságomtól állni. Tuti! Megint felettünk van a felhö, mert ha kinézek kék az ég...
Pénteken Salzburgban fog esni, ha megyünk.
Holnapra azt mondja a párom, hogy ha elhoztam az alkatrészeket, vigyem is el az autóhoz és szereljem be, mert olyan egyszerü... Imádom az ötleteit. Utána meg gondolom müszakiztassam is le, az se baj, ha a kipufogót húzom magammal... :evil:

Na majd meglátjuk, mihez lesz kedvem. Már annyi hülyeséget csináltam vele autótémában. Szereltem vele tankot télen éjjel kettökor mínusz 20 fokban. Ültem a csomagtartóba és fürészeltem a csövet, mert nem fért ki miatta a tank az autóból. Ö ugye túl nagy, nem tudja magát úgy összehajtani, mint én, ezért jutott ez a feladat is nekem. Közben szállt a hó és az orosz kamionosok teljesen hülyének néztek minket. De megcsináltam, és kicseréltük a tankot és utána ment az autó rendesen...
Megyek esötriogatni!

A makrélának nagy sikere volt. Én nem tudtam legyürni, mert nézett. A gyerekeknek is idegen volt, de gyözött a kíváncsiság.

Zsóf!

Csápolok, ha vagyok! Addig is kutya kötelességetek egy ekler krémest a tiszteletemre megenni! :)

Barbi
Vendég

lei

Bocsánat, én ma nagyon ömlengek.
Elfelejtettem az aranyér témához hozzászólni.
Nekem az elsö szülés után jött ki, de valami betyár durván. Ehhez biztos az is közrejátszott, hogy a gátvágásból kissé több is lett és a dokim bevarrta a más rendeltetésü lukat is rajtam, így hiába akartam és kellett, nem fért ki a nagydolog. Állandóan véreztem ott, nem tudtam ülni-állni-járni, a falat kapartam a fájdalomtól és semmi se segített. 8 hét után vissza is kellett mennem dolgozni, de nem tudtam ülni. A dokim azzal nyugtatott, hogy ált. a természet megoldja a gondot, így is lett, csak fél év türelem kellett hozzá és aztán minden szülés után megint fél év. Nekem se használt egy csodaszer sem, a legtutibb, ha a születendö terméket az ember lánya nyálkásan és lehetöleg lazán tartja, vagyis lenmag (ugye az az igenkicsi barna mag az az? Leinsamen). Sokat inni és lenmagot enni, az a legtutibb. Nem szabad nyomni és nagyon erölködni, ha meg a végsö megoldáshoz folyamodsz, vissza tudod magadnak rakni. Nagyon fáj és baromi érzékeny, de ez egy értágulat, amiben a pangó vér okozza a gondot. Ha visszadugod a helyére, leapad. Masszírozni és aztán egy határozott mozdulattal betolni a helyére. :)
Nekem ez mindig bejött...
Legutóbb 3 napja is. :)

Már egy kicsit aggódok a szülés utáni idöszaktól, az aranyértöl és az utófájásoktól.

Mentem, a páromra 45 perce várok, hogy levigye a cuccot. Ha tovább hergel, leviszem azt a 20 kg-t magam. A fene vigye el azt a telefonálós mindenit. Az ö érdeke és ötig oda kell érnem, de eleve kell 45 perc gyalog a gyerekekkel. Lépcsö is van, múltkor se segített senki. :evil:

Szurkoljatok, hogy legalább tej legyen hazafelé. Olyan rossz a tartóstej. :(

Barbi
Vendég

szuszu emésztésre tippek:

Puffadás, székrekedés:
székrekedés ellen a joghurt+1-2teáskanál zabkorpa reggel, gyümi turmix + 1 tk zabkorpa este változat, ezenkívül napi 1,5 liter szénsavmentes ásványvíz, 3dl 100%-os gyümilé + tea, tej stb...összesen 2,5 liter folyadék bevitele.

Laevolac szirup, a terheseknek ezt szokták ajánlani,mert nem tartalmaz szennát,ezért nem okoz méhösszehúzódásokat.

Ajánlott még a Hunyadi vizből a napi fél/1dl, kinek mennyi kell, ezt ki kell tapasztalni, segít, hogy erőlködés nélkül tudjunk menni WC-re, de nem meghajt! Terhesség alatt tilos a hashajtás, mert görcsöket okoz.

Aranyérre:
Hemorid kenőcsöt lehet terheseknek is használni. gyulladáscsökkentő, helyi érzéstelenítő, érösszehúzó, fájdalomcsillapító, fertőtlenítő hatású és csak HELYILEG hat, nem szívódik fel (a nagykönyv szerint)(
lei

Vicces, hogy mindenki pont ma kezdett el írni a csuklásról :lol: csak még nem értem a végére a mai termésnek.

Barbi, az előttem tornyosuló cseresznyemagkupacból ítélve, meglehetősen sokat ettem meg belőle :oops: szívesen megkínálnálak, ha kicsit közelebb lennél.
Vendég

csenge: feljebb írtam névadó tippes oldalt neked!!
lei

Hú, ez az aranyér nagyon rosszul hangzik... remélem megúszom ;-)

Én azért szeretném kétnyelvűen nevelni a kicsit, mert az nem igazán tanulás, hanem ez lenne a természetes neki, nem érezné nyűgnek talán... Szerintem az sokkal rosszabb, ha vár pár évet az ember, és utána szenvedteti a tanulással. Akkor már inkább tényleg jobb megvárni az iskolás kort.

yuyu79

Na akkor a szeptember jó honap volt ,pláne a december,november :wink:

Laevolac szirup: Én ittam,nagyon jó volt!! Csak cukor betegek nem fogyaszthatják igy már nem.De hiányzik.

Csuklás: Én már egy ideje érzem, eleinte utáltam mert sajnáltam a babát h nem tudok segíteni neki.Aztán olvastam h Ők ezt baromira élvezik és bent kacagnak nagyokat.Úgyhogy már nem aggaszt csak mosolygok Én is :)

nicike

A mi esküvőnk is tavaly szeptemberben volt, 8-án :-)

yuyu79

Aranyér: nekem egyenlőre nem fáj nem csinál semmit, olyan mint egy bőrszínű borsószem. :oops:
Azon azért eléggé parázom, hogy ez tényleg aranyér-e vagy valami vacakság, amivel mehetek még sebészetre is szülés előtt. Merthogy ez hogy néz ki arról fogalmam sincs......
Mindenesetre eléggé vicces, hogy kijött, mert nekem folyamatosan pont az ellenkező problémám volt terhesség előtt, tehát olyan colitis ulcerosa szerű kedvesség, és most sem panaszkodhatom.
A vasat és a magnéziumot is ezért kell minimalizálnom, mert engem minden meghajt. :roll:
Hétvégén kitapasztaltam a legjobb hashajtót, mert ugye egyeseknek érdekes izlésük lesz terhesség alatt: Fél liter narancslé, graepfruittal és mellé reggeliztem koktélparadicsomot.....humoros volt a délelőtt... :oops:

Akkor tényleg sokan esküdtünk szeptemberben! És nem kellett sokat várnunk!

Barbi, én pont ezért nem bírok semmilyen tengeri kütyüt. Vagy nyálas, vagy házas, vagy meredten néz. :lol:
Éljen a házi csirke és disznóság!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mi már az esküvő előtt 3 hónappal belefogtunk a babaprojektbe, így 6 hónapig tartott kb ;-) De így is hosszúnak tűnt nekem...

Aproo, colitis ulcerosád volt, vagy csak valami hasonló? A húgomnak az van, és úgy tudom nem igazán gyógyítható sajnos...

yuyu79

Köszi Lei, már nézegetem.
Vendég

Yuyu, igazándiból sok tünet olyan hogy valószínűsíthető, de ugye van hogy évekig lappang....megállapítani meg 100%osan csak tükrözéssel lehet és mivel nem gyógyítható, ezért mi a fenéért kéne bevállalni egy ilyen vizsgálatot. Marad a bizonytalanság és a drukk, hogy csak hasonló. Mert most a terhesség eléggé elnyomja, meg ugye ez a betegség nagyban idegi alapú, tehát van, hogy évekig nem jelentkezik.
Fogalmam sincs, hogy mi volt/van, de most nem is igazán érdekel, a lényeg a csöppség.
:lol:

A 6 hónap tényleg hosszúnak tűnik, bár azt mondják a két éven belüli teherbeesés még normális. Hát bavallom, nekünk a novemberi volt az első próbálkozás az új munkahely miatt nem nagyon mertük előbb. :oops:
Párom szerint az első fuvallatra is, szóval majd vigyáznunk kell, hogy szépen ütemesen jöjjön össze az a focicsapat. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ja, nálunk bejött a képbe egy új név, így most már teljesen tanácstalan vagyok, 4 névvel.
Sztem mi még nagyon sokat fogunk ezzel a témával harcolni, mert valahogy sehogysem tudunk megegyezni.
Ebből a szempontból a kishercegnő könnyebb eset lett volna, mert ott már évek óta megvolt a név. :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

héé de beindultatok! csak elmegyek orvoshoz aztán ekkora már a termés.
íközbe beszart a gépem ugyhogy most apumtól irok. Szóval nem tudom mikor leszek megint de holnap már visszük megnézetni a kis masinám :( eső esett levágta az áramot aztán füst és büdős lett. íha nem esik megyek a tornára meg az előadásra de lehet onnan le kell lépnem. íúúúúúúúúúú nem is tudtam hogy szokott apukás torna is lenni az tök jó.
íági nálunk apás szülés lesz ! ha nem esik össze az uram. :)

ja és a dokim is mindent rendben talált, zárt méhszáj stb. 3hét múlva kell mennem kenetvizsgálatra.
na majd jövök amint megjavultunk.
a csütörtöki talin meg valahogy ott leszek feliroma cimet már most, hátha mégse lesz addig gépem.
jó pihit láányok meg mindent!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Binyek tényleg szép hely.. bár az a vidék gyönyörűűű imádom.. és Magyarországon egyébként is csodaszép helylek vannak... ja és Kehidakustány! :wink: :wink:

Hát annyira be akartam kapcsolódni..de még mindig sokat fexem.. de voltunk 4D-n és ott azt látta a néni hogy a lepényem feljebb ment...hála az égieknek! de majd a 32.heti UH-n dokibácsim megkuksizza... :lol:

vigyázzatok magatokra! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nekem teljesen jó az emésztésem, napi kétszer szaladok, szerintem ezért is nem híztam sokat, mégis érzek ott egy pici dudort. Az aranyér lehet szerintetek? Nekem még nem volt.

Nem is írtam, úgy néz ki megegyeztünk a Viktória névben, de a családnak meglepinek szánjuk.

Bende mizujs? Meg Marcsának is vissza kellett volna érnie Erdélyből, nem? Katica?

Jó éjt, remélem ma mindenkinek jobban megy majd az alvás!

Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Hú, tényleg jó sokat irtatok! Nem győztem visszaolvasni! :)

A kétnyelvűséghez szeretnék hozzászólni, hogy nem okoz gondot, ha két nyelvet tanul a gyerkőc egyszerre, legalábbis nálunk nem okozott gondot a tesőmal! Mindketten kint nőttünk fel USA-ba, én 4 éves voltam és ő meg néhány hónapos amikor kikerültünk, igy tulajdonképpen az angol az erősebb mintkettőnknél, viszont a szüleink otthon csakis és kizárólag magyarul beszéltek hozzánk. Viszont a tv-ben, suliba stb csak angol. Szóval tudom ajánlani, hogy korán kezdődjön a nyelvtanulás. Én valami olyat hallottam, hogy az sokat számit, ha minden nap ugyanakkor, pl reggelinél, az adott nyelven beszélsz a picinek, és akkor az segit, hogy ne keverje a dolgokat. De ennek még utána nézzek! Azt hiszem a szomszédunk is ezt alkalmazza, de mióta megszületett a második babája, nem nagyon láttam! De majd megkérdezzem tőle. A Helen Doron óvoda sem lehet rossz, de az viszont gondolom horror árban van. Hát majd meglátjuK!

Nektek ma nem volt nagyon aktiv a picurka? Nekem nagyon, szerintem ezektől a frontoktól, de szinte egész nap mozgott, és még mindig! Pedig lassan szeretnék aludni! :wink:
A csuklását én is érzem, majdnem hogy minden második nap. Annyira jópofa!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Kivancsi vagyok, hogy a ketnyelvuseg hogy fog mukodni nalunk - mert a mi babank felig eszt - felig magyar lesz. Mi azt beszeltuk, hogy a ferjem csak esztul fog hozza beszelni,en pedig csak magyarul. Mindenkeppen szeretnenk, ha rendesen megtanulna esztul is - hogy a nagyszulokkel se legyen gond. Azt nem tudom meg, hogy az angol hogy fog bejonni a kepbe, mert bar mostmar mind a ketten eleg jol ertjuk a masik anyanyelvet, azert magunk kozott angolul beszelunk meg. Majd beszamolok. :)

Voltunk kint Vecsesen este,megrendeltuk a butorokat - 3 het mulva meg is lesz, addigra a szobaval is kesz kell, hogy legyunk.
Zsofi, kepet nekem se mutatott a butorrol, osszeszerelve meg nincsenek kint ilyen nagyok - de leiras szerint szerintem olyan mint a Brendonos es 43.000 ft. Azt mondta, hogy kb. 5-6 het amire elkeszul - ugyhogy erdemes lassan megrendelni, mert nyaron kevesebb asztalos dolgozik.
Egyebkent az Avent dolgok is jo aron vannak nala - en egy ISIS VIA kezi mellszivot vettem etetopoharakkal es cumikkal 13.990 Ft-ert + AC301 legzesfigyelot szemetessel 30.000 Ft-ert. Vannak agynemuk is - 4 reszes 6000 Ft.

Viszont a 4D-n ma sem volt szerencsenk, Laura nem akarja az arcat megmutatni. :( A doktorno felajanlotta, hogy menjunk vissza meg egyszer nyugodtan, bar nem tudom van-e ertelme.Majd meglatjuk meg a jovo heten.

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Jó reggelt mindenkinek!

A tegnap reggeli lelkesedésem már a múlté, pocsékul aludtam, éjfélkor még aktív volt a baba, és 4-kor újra felébresztetett.

Zsófi: köszi a tippet, közben apró is válaszolt a még fel sem tett kérdésemre :wink:
Csenge: mi itt szoktunk keresgélni: http://www.babazo.hu/tervezo/index.html a lap alján van a babanév kereső, azért tetszik, mert vezetéknévhez is lehet keresni, és szótagszámra, meg hangrendre is :)

Barbi: én részemről a krémest vállalom :) De nem bánnám ha személyesen ennéd meg :)
Boni: első a pihenés, és már meg is hozta az eredményt! Szorítunk a jövő héten értetek!

Szép napot mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Azaz nem apró, hanem Mazska válaszolt a fel nem tett kérdésemre, bocs, csak kicsit korán van még :)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Én is jó korán keltem ma, de igazából nem is a baba mocorgása miatt, hanem azért, mert szokott úgy feküdni bennem, hogy szerintem a beleimet nyomorgatja, és olyan gyomor és hasgörcsöm van, hogy el kell mennem wc-re, bár sokszor tényleg csak vaklárma, így csak pisilek!

Az éjszaka nálam is elég necces, nehezen aludtam el, és későn!

Ma megyek be Budapestre, először is anyuhoz, ott ebédelek, meg eldumálgatunk, aztán délután a szülésfelkészítőre a Szt. Imrébe.

Holnap pedig a hét egyik nagy napja! Megyek az orvoshoz, meg szemészetre, aztán csütörtökön meg TALÁLKOZÓ! :)

sophie27

Sziasztok!

Andi, köszi az érdeklődést, megvagyok ám, néha bele is olvasok a fórumba, de reagálni nincs most időm sajnos, mert az utolsó pár napomat taposom a munkában és be kell tanítanom az új kolléganőt. Közben költözünk haza Bonyhádra, az ottani lakásban halmozódik a sok pakolnivaló, itt meg tűnik el és marad a helyén a mégtöbb takarítanivaló. :D Szóval zajlik az élet.
Találkozóra én ismét nem tudok menni. Fél 5-ig dolgozom, aznap búcsúzom a kollégáktól és utána futás takarítani, mert pénteken visszük az utolsó kört.
Megyek is dolgozni, mert így nem haladok. Mindenkinek szép napot!

k.a.t.i.c.a

Sziszka, köszi, Lei is ezt küldte el. Már nézegettem párszor, de még semmi eredmény :-(

Egyelőre úgy néz ki senki nem tud vigyázni ma délután a fiamra, így nem tudok menni tornázni meg előadásra :( A bátyámat még megpróbálom megfűzni, de lehet, hogy nem ér rá.

Én nem tudok elég jól angolul, ahhoz, hogy magam tanítsam a gyereket, de szerettem volna ha hamar megismerkedik vele Zéti. Mi a Helen Doron módszert válazstottuk. Az eredményről még nem nagyon tudok beszámolni, de úgy tűnik, hogy érti azt, amit az órán a tanárnő mond nekik, meg is csinálja, amit kérnek tőle. Beszélni még nem beszél angolul, de szívesen nézi angulul a Thomas és Micimackó meséket. Mondjuk pár napja megörvendeztetett azzal, hogy amikor mondtam neki nézd egy maci van a zoknidon, akkor közölte, hogy ez nem maci, ez teddy bear :lol: az apja meg hallotta már angolul számolni, én lemaradtam róla. De nagyon kíváncsi lennék mi minden van még a fejében. A módszer lényege: kicsiknek heti fél óra és otthon kell kétszer meghallgatni az aktuális tananyagot kétszer minden nap (kb 10 perc*2). Nekünk egy nagyon jó csoportunk jött össze, a gyerekek nagyon élvezik az órákat és sokat tanulnak ott az angolon kívűl is (csoportos foglalkozás, figyelni a többiekre, a tánárnőre, kivárni még rájuk kerül a sor, stb). Nem olcsó, de én csak ajánlani tudom.
Vendég

Sziasztok!

Én is bejelentkezem!
Nekem most szuper volt az éjszakám, bár lehet, hogy a késői fekvés és a baromi fáradtság miatt, de mint akit agyonütöttek, sőt, kimennem is csak egyszer kellett.

Csak reggel nem akartam felkelni. Mondtam is páromnak hogy az ébresztő hangját nem akarom egy ideig hallani.

Drukkojatok, mert ma megy Péterem államvizsgázni. Most írásbeli, aztán hétfőn szóbeli.
Annyira jó lenne már ezen túlleni, és végre a gyerekszobával, meg a még megveendő cucokkal foglalkozni. na, nem baj, még ez a hét, meg a következőből pár nap, mivel nincs még utódom......de akkor már nem kell remélem 8-4ig benn lennem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Mostmár napok óta folyamatosan csak innék, még éjjel is egy csomószor arra ébredtem, hogy szomjas vagyok. Ez mi lehet szerintetek? Kicsit tartok a cukrosságtól, de gondolom az már kijött volna a terhelésnél.

Katica! Akkor te sem unatkozol.

Andi

KépKép
jazmin2005

Katica!
Kitartás!
Ha ez segítség, akkor gyere el a talira, cserébe mi is el tudunk hozni egy adag cuccot, elfér az autóban :wink:

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Ma mi is korán keltünk, mert 7re mentünk a 32. hetes UH-ra. Úgy néz ki, hogy tuti kislányunk lesz! :)
Doki szerencsére mindent renben talált, a korának megfelelő méretekkel rendelkezik. Ja és befordult képzeljétek! :) (tudom még ez változhat...)
BPD: 81 mm
AC: 281 mm
FL: 62 mm
Becsült súly: 1930 g
Magzatvíz átlagos, lepény a hátsó falon tapad és 1. fokban érett.

Nektek a lepény érettségére mit írtak?

Ja és tegnap voltam szemészeten és megnyugtatott a doktornő, hogy szülhetek természetes úton.
Eddig még soha nem volt a kontaklencsém, most van a betanulási idő. Olyan sokat szenvedek vele...alig bírom berakni :( Remélem pár nap múlva már ügyesebb leszek!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Andi a cukrosság akár mikor kijöhet, hisz ezt a méhlepény csinálja.
Én is baromi sokat ittam, és kicsit cserepes volt a szám.Ez a tünete.Szád nem szárad ki nagyon?

Aproo megy a drukk Péternek :D
Én is alig várom h apával minden maradék dolgot megvegyünk.

nicike

Sziasztok!

Szilvi, mikor induljunk szerinted csütörtökön?

Csimby, nekem G0-ás volt a lepény. De ilyenkor már biztos az 1-es is jó....

Aproo, drukkolok a párodnak.

Én ma laborban voltam a köldökzsinórvér levétel miatt, elvégeztettem a szűréseket, amiket kell. Meg voltam az anyakönyvvezetőnél házassági akvi. kivonatért, úgyhogy ez is megvan.

Andi, a biztonság kedvéért méresd meg a cukrodat... Védőnőhöz mikor mész? Ő nézi vizeletből a cukrot, nem?

yuyu79

Amúgy gratulálhattok, most égettem el az ebédem egy részét, úgyhoyg jó büdös van a lakásban. Különben meg általában mindent leejtek, vagy kiöntök. Egyik nap egy tojás is kiesett a kezemből, mikor sütit sütöttem...

yuyu79

Csajok!
Találtam egy oldalt,ahova ha beírjátok a méreteket,akkor kiírja,hogy hány hetesnek felel meg.
http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html

binyek

Sziasztok!

Na, ma megdobtak kb 15 dobozzal, hogy akkor csomagoljak. Így érdekes lesz az átadás átvétel, lezárt dobozokból.
A legszebb, hogy a hátam mögött van 4 polc, tele aktákkal, amiket a kedves elődöm úgy adott át, hogy bocs nem érek rád....így a mai napig nem tudom mi van ott. Most vagy behányom őket dobozokba úgy ahogy van, vagy átnyálazom, de mindösszesen a mai délután áll rendelkezésemre, meg a holnapi nap. :shock:
Kb két heti melóra.
a 3 munkakörömből csak egyre van utódom, de hétfőtől már beköltöznek a helyemre, szóval a betanítás lehetősége is ugrott.
Sakk-matt, teljesen tanácstalan vagyok, még jegyzőkönyvet sem tudok írni, mert nincs kinek.....

Köszönjük a drukkokat, most 3ig én is tűkön ülök.

Csimby nagy gratula a kis királykisasszonyhoz.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszi Binyek :)
Bár nekem az értékek alapján 4-ből 3 különböző lett, de nagyjából jó.
Julcsi, köszi a Kriós tippet :) Amíg szellőztetsz, addig menj el sétálni, kellemes idő van. Én tegnap megégettem magam a palacsinta sütővel, szóval nem vagy egyedül :)

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

tegnap találkoztam a szülésznővel. Nagyon szimpatikus, tök jól elbeszélgettünk. Azt hiszem jó választás lesz. Mondjuk a felkészültsége, szakértelme úgyis a szüléskor derül majd ki. De legalább ez is megvan.
így akkor én is biztosan tudok menni csütörtökön a találkozóra! :lol:

ma wellness nap lesz a cégnél a Kosztolányi téri teniszklubban. Sajnos én igazából semmi tnem tudok igénybevenni a szolgáltatásokból, mivel úszni nem akarok a medencében, jaccuzzizni pláne nem a fertőzések miatt, szauna kizárt, masszázs sem jó, a ping-pongnál meg a tenisznél ugrálni kéne. Úgyhogy marad a petanque, mint játék lehetőség, no meg az esti vacsora.
De közben még kiugrom a kórházba az előadásra is, aztán visszarobogok a vacsira. Úgyhogy hétkor szerintem én mindenképpen lelépek az előadásról sajnos, pedig gyanítom, hogy ezt a témát nem fogják tudni egy órába belesűríteni....
lei

Már délelőtt sétáltam, de lehet, hogy kiülök az erkély, és olvasgatok valamit ;-)

Nekem ez a kiszámoló átlag 32. hetet számolt, a 30 helyett. Pedig eddig mindig kicsit kisebbek voltunk...

yuyu79

Egyébként a Krioról annyit, hogy van náluk most 5% kedvezmény, így 20 évre 295.000 helyett 280.000-ba kerül. Így úgy néz ki mi őket választjuk, ami a köldökzsinórvért illeti.

yuyu79

Lei, akkor jó lazulást :-) Kár hogy nem tudod kihasználni a lehetőségeket :-(

yuyu79

Sziasztok Lányok!

Már nagyon várom a találkozót. Én ma reggel felrobbantottam a kávéfőzőt. Megint nyertem a bénasági versenyt. Mindezt a frissen festett, frissen kisuvickolt konyhámban. Hála a terhességi hormonoknak sikerült halál nyugodtnak maradnom. Majd este takarítok. :D

szuszu

yuyu: köszi :) azért megpróbálok pihizni kicsit.

csimby: nekem 1. fokban érett a méhlepényem, legalábbis ez van az UH papíron.

ez a kiszámolós oldal nekem is a 32. hetet adta ki, pedig még csak a 30.-ban vagyunk.....
lei

szuszu: remélem nem égetted meg magad forró vízzel vagy ilyesmi....a takarításért meg abszolút nem irigyellek. :cry:
lei

Én a szobában voltam :lol: netezgettem.

szuszu

Köszi lányok! :)

Délután megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, ő mit mond az UH-ás értékekre. Kiszámoltam azzal, amit binyek küldött. Nekem 32. hétnek felel meg minden érték, egyedül a fejre írta, hogy 32,8. hét.

Én teljesen kinyúltam a mai melegtől. 3 órán keresztül mászkáltam délelőtt a városban és amire hazaértem kész voltam teljesen. Most aludtam egy órát, ez tök jól esett, csak az a baj, hogy a mosógépünk hangjára ijedtem fel...

A köldökzsinórvérrel még hadilábon állunk. Nem tudom mi lesz, mindenesetre megjegyzem ezt a Kriot.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Szuszu, Te tényleg nem vagy semmi... Majd mondom a férjemnek, hogy van nálam durvább is ;-) bocs :-) Tegnap még azt is elkövettem, hogy beletettem a mosásba egy bordó, kölcsönkapott kismamanacit, ami nem tudtam, hogy ereszti a színét... ja és 40 fokon mostam. A páromnak 2-3 pólóján rózsaszín foltok lettek :-( Persze már majd egy hete be volt pakolva a mosógép, mert vártam a jóidőt... fene se tudta már, mi minden van benne ;-)

yuyu79

Jut eszembe, sikerült a szakfordító vizsgám, ráadásul 4-es lett :-D Na eldugulok, írjon más is ;-)

yuyu79

yuyu gratulálok,eljutott akkor a sok pozítív.

húúúúúúúúú, hogy Én hogy elfáradtam ma.Csak mosogattam meg főztem egész nap.Meg boltba vonszoltam magam.
Meg reggel elindítottam apát,dehát az szép tortúra minden reggel.
1 kiló kenyérből csinálom a szendvicseit.Ebédelni mindig kifőzdében esznek,délután 5 körül mikor haza ér,akkor meg kopog a szeme h mit főztem??? :shock: Bír ám enni :D

pénteken megyünk a kati bababoltba,rendeltem kiságyat meg veszünk ágyneműket...Kéne a légzés figyelő is csak nem tudom h a bábi örzőset vagy a simát :? Szerintetek?

Tegnap eljutottam a pedikűröshöz,most tök jó ránézni a lábamra,apa egész este mondta milyen széééép...Olyan Édi volt :D

Szuszu! Kezdődik megint a veszélyes időszak? Apa nem kap utánnad veszélyességi pótlékot? :D

Hosszú lettem,bocsánat :)

nicike

Julcsi!
Gratulálok!
Az én lábam sajnos nagyon messze van a széptől :( Két hete folyamatosan be van dagadva az egyik bokám, ráadásul még fáj is :( Na meg persze látványnak sem semmi....

<
sziszka78
Tolna

Julcsi: Gratulálok a vizsgádhoz, nagyon ügyi vagy! :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziazstok!

Mecsi!
Örülök, hogy minden rendben a babával! Nagyon kis aranyos a pofija!

Nicike! Remélem nem kell befeküdnöd a kórházba és a dokibá kitalál vmi jó megoldást. Vigyázz azért magatokra!

Tali: Sajnos most vettem tudomásul a dolgot, hogy nem fogok tudni menni. :cry: :cry: :cry:
Most Pécsen vagyunk, mint kiderült, pénteken innen indulnánk a Balatonra. Ráadásul csütörtökön jön egy baráti pár is az 5hónapos fiúcskával látogatóba. Még gondolkodtam azon, hogy holnap felmennék BP-re, pénteken meg visszavonatoznék ide, hogy innen indulhatssunk, de így sajnos ez se fog menni. De majd lélekben veletek leszek! Jó szórakozást így előre is.

Csuklás: A mi kis Rékánk szinte minden nap csuklik. Tegnap jó sokáig nyomta. Én is úgy voltam vele eddig, hogy sajnáltam szegényt, milyen rossz lehet neki, de hogy Niki írta, így sokkkal jobban hangzik a dolog, ha jókat nevetgél rajta...

Tegnap összeszereltük a kiságyat, és beraktuk a helyére. Még a lepedőt mosni kell, de azért próbaképpen megágyaztam a picurkának. Ha tudok, rakok fel majd képeket. És adós vagyok egy pocakfotóval is. Pedig már szép nagy és kerek.

Maszatkánk egyébként nagyon aktív továbbra is. Néha azért lehet vele "beszélni" és akkor a nagy rugdosásból kicsit visszavesz. Este 10 körül van általában a fő attrakciója. Ilyenkor elviszem zuhanyozni, attól hátha kicsit megnyugszik. Néha bejön, néha nem. Olyankor egy ideig még én sem tudok elaludni, sehogy se kényelmes. Ami nekem jó, azt Réka nem díjazza, és fordítva. Gondolkozok én is egy szopipána beszerzésén, hátha az segít...

panna1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?