Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, köszi a biztatásokat!

Szeder, nekem nincs bajom a 30-al. Nem érzem másnak a világot, és magamat sem.

Próbálok lehiggadni, de ha én át is lépek ezen, az én kedvesem képes hetekig duzzogni minden egyes vita után. Csak alapban nem sokat vitázunk. Ha igen, akkor nagyon.

Ez teljesen találó: nőnek nő a lelke. Egyik nem sem tud a másik fejével gondolkodni, belelátni a másik fejébe, lelkébe meg pláne nem.. De akkor sem könnyű, ha ilyen érzéketlen az, akitől a babámat várom.

Lola, köszönöm a köszöntést!
Nincs olyan haverja, mert aki még közelebb áll hozzá, uolyan férfisoviniszta! Egyébként alapban nem ilyen érzéketlen, de amikor valami probléma van, akkor minhta minden érzelem eltűnne belőle..

Az meg hogy itthon rend, tizstaság van, főzök, az nem számít. Megkaptam, hogy nem is főzök minden nap (anuykám most sokszor megteszi helyettem,csak hogy kíméljen).

És hogy menjek dolgozni, hozzak haza ennyi pénzt mint ő, ő meg majd nagyon szívesen megcsinálja az itthoni dolgokat! Bunkó.
Még egy hónappal ezelőtt dolgoztam ahhoz képest hogy veszélyeztetett terhes vagyok.
Utálom amikor azzal jön, hogy ő mennyi pénzt tud előteremteni.. Elmondta hogy jó, akkor majd a jövőben így lesz meg úgy lesz.

Erre volt a válaszom, hogy menjen hagyjon engem békén, nem kell a jövőben sehogy sem lennie, keressen magának egy másik hülyét...

Azóta nem beszéltünk egy szót sem.. Apróságból elszabadultak az indulatok, és sokkal nagyobb veszekedés lett..

Na mindegy, próbálom magam összevakarni. Ha másért nem, akkor a kisfiamért a pocakomban..

Köszi, hogy meghallgattatok!

Rönééé

Kép
röné

bejci!
Ez annnyira jó!
Hát bizony sokan felfedezzük magunkat ebben a kis rövidke történetben.. még olvasni is fárasztó az a sok tennivaló... de valami hasonlót teszek-veszek én is este lefekvés előtt..
(halkan megjegyzem, annyi különbséggel, hogy a párom mindig megkérdezi, hogy tud-e segíteni?? én is abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tényleg számíthatok rá, ha segítségre szorulok.. és ez nagyon megnyugtató tud lenni, és már most tudom, hogy nem kell anyukámnak, vagy a párom anyukájának velünk lennie, ha Adél megszületik.. mert a párom mindenben tud segíteni. Ja és én is "kiszolgálom" bár én nem így élem meg.
Nekem az a jó, ha adhatok neki enni.. inni.. és mindenben támogatni őt.
(ezt sokan szolgalelküségnek hívják.. én nem így nevezem: ő a férfi, én meg a nő... ez a mi dolgunk nőknek, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, ami egy férfinak kell ahhoz, hogy jól érezze magát..)
ÉÉÉs én "eddig" fiús anyuka vagyok... úgyhogy tudom, hogy milyenek lesznek a fiaim... a kisebbik tuti olyan nő mellett fogja jól érezni magát, ahol kiszolgálják... mert most is ez a legfontosabb Máté fiacskámnak.. legyen tele a hasa sok finomsággal.. és menjen a tv-ben mese... :) no lányos anyukák... lehet elgondolkodni!!!

szeder74

dorka78: Köszi utánuk néztem itt a neten, ha már egyszer Györben leszünk, benézünk.
Mit gondolsz, a Wolfban megkapom a kismamáknak szükséges dolgokat ("melles" dolgok) + néhány babaápolási terméket? (Neten láttam, és leget egészségpénztári kártyával fizetni, ami nekem jó :D )

Röné: Fel a fejjel és minden rendbe jön! Együttérzek Veled! De ebben az állapotban mi is sokkal érzékenyebbek vagyunk :(

Csajok! ámulok és bámulpk a szobákon, jesszus nekünk még alig van valamink, nemhogy szobát fessünk!

Amúgy nézegettem a tescoban a babaruhákat, van valakinek tapasztalata velük?

Fúúúú éppen most hívott a védőnőm, holnap menjek hozzá :evil: utálom, nem tehetek róla....
sz.sziszi

röné!
Egyetlen egy dolog nagyon nem volt szép a párodtól:
a pénzt is ide keverte.. hisz semmi köze nincs az egész témához!!!
hm.. ilyenkor kellene a fejüket a falba verni!!!
Jó... fizessen takarítónőt... vasalónőt... szakácsot... nézzük meg mennyibe is kerül??
Lehet, hogy a keresete nem lenne elég rá!! :P Ez nagyon nem szép felhozni érvként!!!

Egyetlen dolgot én soha nem csináltam: én nem mondtam még a páromnak, hogy menjen és keressen mást magának!
Ha bele döglök, akkor sem fogom ezt a mondatot kimondani!
Nehogymár...
bár nem ezen múlnak a dolgok!
Igen is többre kell, hogy tartsd magad bárkinél!! Ezért nem szabad ezt mondani nekik!
-van olyan idióta..aki komolyan is veszi!-

Figyelj Röné! Ezt a napot még szánd az ördögnek, és utána meg próbálj meg elrugaszodni a témától..
egyébként tuti, hogy azért beszélt így veled, mert már tehetetlenségében nem tudott mit kitalálni! Vagdalóznak mindenféle hülyeséggel, hogy ők legyenek a "nagyok".. pedig, ha tudnák, hogy nélkülünk mit sem érnének!!! :P :P :P

szeder74

Röné!

Át tudom érezni a problémádat, hisz még emlékezhetsz is rá, hogy még nincs egy hónapja se, hogy hasonlóan érzetem magam, ahogy Te most (Igen Bejci, jól emlékszel). Én is nagyot csalódtam a páromban, hogy idén, a 30. szülinapom a szokásos ütemterv alapján történt. Semmi nem történt, amire azt mondhatnám, hogy na, ez volt a 30. szülinapomon, és tök jó visszaemlékezni rá. De nem így történt. (Vagyis igen, mert erre a rossz élményre emlékezni fogok.) Én is napokig őrlődtem a rossz kedvemmel, és rájöttem, nem éri meg ezen tovább rágódni, ami elmúlt, nem lehet visszacsinálni. Így, hogy én is elmondtam Neki, mi a problémám, és ezt tudomásul vette, csak abban bízok, hogy talán majd jövőre bepótolja azt, ami idén elmaradt. Hátha a Te esetedben is így lesz, mert hidd el, hogy azért Őt is foglalkoztatja ez, és szeretné jóvátenni, még ha nem is mutatja ki és mondja.
Csatlakozom Szederhez, a holnap kezdődjön ÚJ napként, új gondolatokkal.
(Mikor mi összeköltöztünk anno, akkor rögtön a legelején megbeszéltük, hogy a takarítást közösen végezzük, hisz egy lakásban lakunk közösen, és ez bejött többé-kevésbé. Azt vettem észre, azok a barátnőim, ahol mindent ők csinálnak meg, hasonlóan bosszankodnak az ebből kialakult viták miatt, mikor már elege van a nőnek a sok robotból. Esetleg megpróbálhatod rávenni a párod, hogy segítsen egy – két dologban - pl. kád kisúrolása, mert nagy hassal nem tudod ezt megtenni, viráglocsolás, nem tudsz nyújtózkodni … – és ez később így is maradhat. És akkor talán észreveszi magát.)

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Hú, Lányok!

Én most ehhez a témához igen mérsékleten szólok csak hozzá, mert különben tele lenne velem az oldal. :evil: Az én férjem elméletben nagy segítség, mert mindenre rámondja, hogy majd ő megcsinálja, csak valahogy sosincs rá ideje.. Ha meg újra szólok (és higyjétek el, olyan dolgokért szólok, amiket egyedül a hasammal meg a kétévessel nem tudok megcsinálni), akkor "szekálom", "egy perc nyugta sincs itthon", stb.
Én is kiszolgálom, de ezzel tulajdonképp szívességet teszek neki, úgy érzem, elvárhatnám a viszontszívességet, de az késik. Meg olyan dolgokat is a maga javára ír, amihez szerintem semmi köze, pl. hogy van itthon mosogatógép (a saját fizetésemből vettem, így is egy évet vártam majdnem, hogy egyszer majd biztos ráér bekötni, de végül vízvezeték-szerelőt hívott, úgyhogy ebből számomra nem győztesen, hanem hülyén jött ki, mert egy évvel tovább kellett tökegyedül mosogatnom).
Azt hiszem, úgy vagyunk ezzel, mint Lolababáék. Én most tök komolyan úgy gondolom, hogy ha ennyi telik tőle, és újra dolgoznom kell két gyerekkel, és csak nyolcórás állást találok, akkor inkább majd elválok, mert egyedül a munka + háztartás + gyereknevelés sok. Most is néha sok a gyereknevelés + házimunka, de ha besokallok, az utóbbit inkább elhanyagolom, és rendelünk pizzát. Nem gondolom, hogy egy ember dolga lenne minden. Régen az emberek nagycsaládban laktak, a házimunka megoszlott sok nőci között. Még én is úgy nőttem fel, hogy a nagyanyám velünk lakott, anyukámmal ketten vezették a háztartást. Egyedül sokallom, vagy biztos csak én vagyok túl lusta.

Na, bocsi, gyorsan abbahagyom mert egy regényrevalót össze tudnék dobni hirtelen.

Kép
Kép
sarkantyúka

Röné: sajnálom ami történt, és abszolút egyet értek Szederrel abban, hogy iszonyatosan gusztustalan dolog volt, hogy ide keverte a pénzt. Számolja ki mibe kerülne, ha te nem takarítanál stb.

Ezenkívül, én még lehet visszakérdeztem volna, hogy hogy tudna tükörbe nézni, ha akár velem, akit állítólag szeret, akár a gyerekkel történik valami, csak azért mert miatta nem lettek betartva az orvosi utasítások. Kb eddig tart a szalonképes véleményem.

Úgy tűnik én mázlista vagyok a párommal. Ha kérem segít, a pénz nálunk közös kasszán aan, erről a legelején megegyeztünk. Nincs én pénzem te pénzed, mi pénzünk van. Mondjuk én ezt láttam otthon is, ez a természetes.

Lanta: köszi a tippet, én is felfedeztem ezt a módszert csak az a baj, hogy én oldalon alvó lennék, de ha eléggé megtámasztom magam a szopipárnával, akkor jó :)

Kép
kistiggrincs

Azt hiszem jó kis téma kapott szárnyra... :D

Szeder,
tök jó neked, ahogy leirod, nekem is úgy volna az ideális, igazán szerencsésnek mondhatod magad a pároddal. ;)
Sarkantyúka,
igen, lehet, hogy ezen a téren rokonlelkek (sorsok) vagyunk. :D

Igazából én is normálisnak tartanék egy olyan állapotot, mint szederéknél van, örömömre szolgál(t) kiszolgálni, főzni, vasalni, teriteni, szépitgetni a házat - örömet szerezni.
És nem azért esik most nehezemre, mert lusta lennék vagy ilyesmi. Egyszerűen hosszú idő után, amikor az ember a lelkét is kiteszi, és nemhogy viszonzást vagy legalább köszönetet, elismerést nem kap érte, de még inkább az is le van húzva, amit megtesz, akkor bizony könnyen teherré válik a napi többórás robot, ami a másik szerint nudli... Könnyű azzal takarózni, hogy ő dolgozik, keresi a pénzt, stb. DE! Én is dolgoztam, sőt, úgy érzem még túlórákkal stresszeli is könnyebb volt néha munkába járni (mert tudtam befolyásolni a teendőimet, tervezni az időmet), mint itthon egy apró emberkétől függővé tenni minden apróságot. Természetesen ne értsetek félre, ez a legédesebb teher, csak nehéz. Erre nem mondhatom a végkimerülés határán, hogy ledőlök félórát, amikor ő éppen nem akar pihenni, mondván a munka megvár, max tovább tart...
És azt hiszem, igazából nem is várok el semmit a páromtól (nem várom, hogy bármit megcsináljon helyettem vagy ilyesmi), de minimális dolgokat megtehetne, amivel rajtam könnyitene. Pl a kajástányért a mosogatóba teszi bele, nem a pultra ki (mindkettő egyetlen mozdulat), a szennyest a tartóba dobja bele, nem ahogy esik úgy puffan, a hűtőből ha kivesz valami romlandót, a maradékot visszateszi, ilyesmi...
Ezek igazán nem nagy dolgok...

Irtam egy csomót még, de Lolám kitörölte... :? Na majd talán később megismétlem, most nincs már hozzá újra türelmem, időm. :D

Kép
Kép
lolababa

Röné
A 30.szülinapod elmaradt megünneplése elhiszem,hogy bántott… mert ez tényleg nem feltétlenül pénz kérdése…
Arra azért készülj fel,hogy a következő otthon töltött hónapok,évek alatt jónéhányszor meg fogod kapni, hogy „de hát te egész nap itthon vagy,hogy-hogy ez vagy az nincs rendben itthon…”
Én azt gondolom a mi kapcsolatunk összességében tök jó a párommal még így 10 év után is(egyedül a konyhát kerüli el messziről de másban szokott segíteni) de azért már hallottam ezt a mondatot párszor az elmúlt 2 évben (bár most,hogy nő a pocim már inkább azt hallom tőle próbáljak pihenni amint Heni fekszik)….ilyenkor mindig mondtam,hogy oké elvben „itthon vagyunk” de délelőtt,délután programozunk…tehát nem vagyunk itthon!!csak amikor Heni délutáni alvása tart (ami 45 perctől- kb max 2 óráig terjed)és addig tényleg egy csomó mindent meglehetne csinálni….igen ez így van de ha a gyerek alvás ideje alatt te mindig csak mosnál-főznél-takarítanál akkor a saját életedre sose jutna idő. Szóval én mondom páromnak,hogy nekem napi egy óra kell arra,hogy azt csináljak amit akarok!!!....mert mindenkinek jár ennyi,hogy az ember ne érezze azt, hogy teljesen a családjának rendeli alá magát és fel tudjon töltődni…és a nap maradék 23 órájában már szívesen kiszolgálom a családom!!
Még annyit,hogy a barinőm helyett a férje ment gyedre…pár hónap múlva szegény srác tiszta depis lett….
Szeretnénk hallani tőled majd békülős beszámolót is hamarosan!!! :wink:

Bejci
Mostmár jól. Bár ma délelőtt pihizni fogok. Anyósomnak elmeséltem a hétvégét meg azt,hogy tegnap 3-an telefonáltak vagy emaileztek,hogy azt hitték beindul a szülés szombat este..
Meg Magdolnam is szombat óta van kórházban… Sőt tegnap kaptam egy sírós telefont is az egyik barátnőm tesójánál 20 hetesen beindult a szülés…. Annyira megrendültem rajta!
Szóval anyósom édes volt mert mondta a 10-től jön és viszi Henit játszóra én meg pihenjek!! Annyira lelkes volt, hogy már negyed 10-kor itt volt…Henit már rendbe raktam addigra de én még fel se öltöztem…
És azt még nem is írtam,hogy szerkesztett videó utolsó üzenete az volt,hogy van egy meglepi repülőjegyem másnapra Londonba 4 napos hosszú hétvégére…

Sziszi
Mi a Tescoban szoktunk body csomagot és pizsamákat venni Heninek,mi meg vagyunk vele elégedve. Csak arra fiyelj a patent fém legyen és ne műanyag mert az mosáskor deformálódik és utána nem tudod összekapcsolni….

Sarkantyúka
Bocsi de „ az elméletben nagy segítség" kezdetű mondatod olyan vicces volt…(tudom megélni biztos nem vicces...csak ahogy most írtad...) :lol: :lol:
holka

Lola cenzúrázott?? :lol:
holka

Látom reggel óta sikerült 1 oldalt teleirnunk :lol: :lol: :lol:

Gyorsan feldobom a képeket. Van amelyik még nem száradt meg és a kontúrok sincsenek kijavítva :oops: ,de azért nem olyan rossz talán Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
a.m.

Holka: Örülök, hogy jobban vagy! Megmondom őszintén, hétvégén én is megijedtem, mert ilyen erős fájásaim még nem voltak eddig, és remélem hogy még vagy 12 hétig nem is lesznek!!! Nem tudod, mi van Magdolnámmal? Aggódom érte, még korababa lenne Liza, úgyhogy remélem még benn akar maradni! Meg a barátnőd tesójának a 20 hetes beindult szülésén is megrökönyödtem most. De ugye minden rendben van Velük?!!? Pihenj és használd ki- a szó jó értelmében- anyósod kedvességét!

Úgy látom itt a topicban már lehet alakítani egy kreatív kézműves szakkört is! A.m: Ügyi vagy, nagyon jól néznek ki a figurák.
Ja és Lanta: Még meg sem dícsértem: Kornélia szobájában is szép a festés. Ti csináltátok?
Vendég

A.m: nagyon jók ezek a mesefigurák, gratula :)

Kép
kistiggrincs

A.m.,
csatlakozom az előttem szólókhoz, irtó helyesek ezek a figurák is!
Majd remélem a szobáról is dobsz képet, amikor felteszed. ;)

Kép
Kép
lolababa

a.m.!

Nagyon aranyosak ezek a figurák, biztos jól fognak mutatni a a falon is. Ha elkészültél vele, arról is kérünk képet!
Ügyi vagy!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

am:
Nagggyon ügyi vagyol ámmmm! Olyan jók ezek a figurák. Hol vetted őket??
Lehet veszek, és rábízom a fiaimra, hogy fessék ki!
A festéket is gondolom ott szerezted, ahol a figurákat. ????

lolababa:
No nehogy azt hidd, hogy nekem "csak" jó. Tény, hogy tényleg lehet a páromra számítani, de pl. neki is vannak hiányosságai.. amit annak idején azért nem "tanult" meg, mert anyucikája megcsinálta helyette.. pl.: szennyesbe nem landolnak a ruhák.. nem is másznak oda.. hanem én teszem bele.. és úúútál vásárolni! Ugyanakkor én már ezt észre sem veszem... megszoktam.. és tényleg nem akarom őt teljesen megváltoztatni.. bár tudom nem is tudnám megtanítani neki, hogyha leveszi a zokniját, azt ne a gardróbba tegye be... hm de így imádom őt.. :)

holka!!! JJJJJaaaj
ne írj kis betükkel.. mert olyan nagyon nehéz elolvasni!!! Nagyjából tudom, hogy mit írtál... de bizony többedszerre kellett nekifutni!! tudod az én szemem sem a régi...már... :)
HOLKA és próbálj meg tényleg minél többet vízszintesen feküdni!!! de pont neked mondom... :wink:

szeder74

ez a kacsintós figura olyan, mint - kiszel tünde- nem???? ő kacsint állandóan.. :)

szeder74

:wink:

szeder74

Sziasztok!

Röné, sajnálom, hogy így sikerült a 30. szülinapod! Bár én anno nem éreztem annyira falrengető dolognak, hogy 30 éves lettem - 20 hetes terhes voltam Dorkával, Apa orrsövényét pont a szülinapomon műtötték, jószerével egész nap magánál sem volt...
nézd azt ,hogy nem felejtette el a dolgot, kaptál tőle egy csokor virágot, felköszöntött! Enyém pasi is komolyan szokta venni, ha azt mondom, hogy ne vegyen nekem semmit - nem veszem zokon tőle, hiszen én kértem...
És terhesen most mi is sokkal érzékenyebbek vagyunk mint alapállapotunkban...
De az nagyon ronda dolog, amiket a fejedhez vágott, megértem, hogy kiakadtál rajtuk. Kölünüsen a pénz felemlegetését tartom gusztustalannak - mondjuk ez nekem amúgy is érzékeny pontom, mivel 4 éve vagyok itthon, előbb Dorkával, most pedig a hülye betegségem miatt táppénzen és iszonyúan zavar az hogy nem tudok a családi kasszához annyit hozzátenni, amennyit szeretnék. De párom iszonyú rendes, ha nagyon magam alá zuhanok emiatt akkor ő próbál összevakarni.

És úgy érzem, hogy egyáltalán nem túl nagy kérés az tőled felé, hogy ne szolgáltassa már ki magát legalább, ha már besegíteni nem akar, és becsülje meg a Te munkádat!

Hiszen a ti gyereketeket hordod a szíved alatt, meg kellene értenie, hog ez egy más állapot, hogy ilyenkor több segítségre van szükségünk, hogy könnyebben fáradunk, hogy a szervezetünket is megviselik ezek a változások, hogy másképp látunk dolgokat stb.

nagyon remélem, hogy hamarosan túljuttok ezen a válságon és újra örömmel várjátok majd a babát - együtt!

Holka, jujj, durva lehetett a hétvége!!! Próbálj meg minél többet pihenni!!! Vigyázz nagyon Magadra!!!

Sziszi, Tescos/auchanos ruhák szerintem is jók általában, bár fogtunk már ki olyan rugit is ami nem is volt Dorkán, csak kimostam és 3x akkora lett mint volt - takarításhoz viszont tökéletes volt :wink:

A.M. szépek lettek a figurák! Majd a helyükre kerülésük után is kérünk képet!

Én is ígértem egy gyerekszobai festményt tegnap. Teljes szobáról képet majd augusztusban teszek fel, ha átrendeztük, bent lesz a kiságy is! :wink:

Kép

fél4-re megyek védőnőhöz :roll: :? :x Utoljára a terhesség alatt!!! Tegnap itt járt a házban, kint voltunk a gyerekkel az udvaron, ott ment el előttünk, oda se köszönt...
Elhozom a hepatitis leletemet, kérek beutalót terhelésre + vérképhez oszt jónapot... :twisted:

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka! Hogyhogy utoljára a terhesség alatt? Ennyire nem szimpi, vagy ő sem kéri, hogy menj többet?

Lányok, lehet,hogy hülye kérdés: sógornőm tanácsolta, hogy inkább pizsamát vigyek a kórházba a szülés utánra. Én is inkább azt vinnék, mert 6 éves korom óta nem aludtam hálóingben, de nem tudom, hogy a kórházban mit szólnak hozzá. Ja, és tud valaki jó helyet, ahol lehet kapni ésszerű áron szoptatós pizsamát?

Holka! remélem a hétvégi eset egy jó ideig nem ismétlődik! jó pihenést!

Kitartás Nostawen!!!! Reméljük jól vagy!

Kép
blúmi

Blúmi, nagyon nem szimpi... :evil: most jöttem tőle, kb. megmérte a vérnyomásomat és kész! Irkált ide-oda, tőlem kérdezte hogy milyen terhelést szeretnék, cukros lötyist-e, úgy mellékesen rákérdezett hogy vizesedés, visszerek?! De meg már ne mnézte a lábamat, eszébe sem jutott...
De legalább adott beutalót...

Pizsama. Én nem vinnék azt, első nap iszonyúan véreztem, sajnálnám öszekenni, meleg is van nagyon a kórházban - novemberben szültem és 26 fok volt a kórteremben... Ha véletlenül császárral szülnél - ne kerüljön rá sor - akkor a nadrág gumija bánthatja a sebet... ezért is jó a hálós bugyi, nem nyomja a heget csaszinál...
Szerintem nem szólnak semmit egyébként, Te döntöd el, hogy mit veszel fel...
Brendonban lehet pizsi, persze aranyáron.

Kép

Kép
anyoooka

Röné: Nagyon sajnálom hogy ilyen rossz most nálatok a hangulat. A férjed te is mered a legjobban, vhogy rá kéne vezetni hogy most kicsit elszállt. Hogy a pénzel példálózik az pedig igen övön aluli, nem szórakozásból vagy lustaságból vagy otthon.

Asszem aranyba fogom foglalni az anyósom, a férjem amire megkérem az esetek nagy részében csinálja is van olyan házimunka ami kefejezetten az ő dolga /pl porszívózás, teregetés, portörlés, főzésnél segít alapanyagot előkészíteni stb.../ ok a kerti munkára iszonyat nehezen vehető rá mindezért cserében, ott többnyire én gürizek.
És náluk bár fiús család ez a normális, pedig falu még csak nem is város.

Jó nézni mindenki már a gyerekszobát dekorálja :)
Nagyon szép mindegyik :)
De irigylem azokat akinek ilyen kézügyessége van.
Rajzolni festeni sose tudtam, csak vonalzóval szerkezteni. Rajzból 3-as műszakirajzból 5-ös voltam:) Csdak a szoba falán a műszaki rajz ugye elég hülyén nézne ki, igy marad a goblein azt tudok hímezni :)

Kép

Kép
starlark

lola :)
nagyon szépek lettek a szobák!!! MI bordürt nem merünk felrakni, mert félek, hogy Nándorom leszaggatja. Mániákus matrica-leszedö. Igy egyszinü kék lesz.

Röné :)
sajnálom a vitát. Nem nagyon tudok segiteni, tanácsot adni, reméljük, lecsillapodnak a kedélyek mindkettötök részéröl és nem fogjátok ezt szálkaként elraktározni.

sziszi :)
tescos/auchanos babaruhák sztem nagyon jók. A cherokee szuper márka, persze drágább is. De nekem a tesco gazdaságos ruhákkal is jó a tapasztalatom, Nándinak pl a mostani zoknijait ott vettem és nagyon jók. Picinek bodyt és rugit is vettünk, mikor akciós volt. (halkan jegyzem meg, nem Next stb, de olyan gyorsan kinövik, hogy nincs ideje elhasználódni, mostmeg pl egyfolytában a kertben csúszik-mászik, erre teljesen jó az olcsóbb, márkátlan, vagy turis)

blúmi :)
én csaszis voltam, igy nem tudom, hogy ha rendesen szülsz, mennyivel jobb a pizsi. (csaszinál is van vérzés) "szopis" hálóinget szerintem tudsz venni kinaiban is.

Hú, ezek a falrafestések nagyon szépek mindenhol! Ilyenhez abszolút fakezem van :oops: talán még olyat bevállalnék, mint a.m, de ennyire ügyi biztos nem lennék festésben, mint ö (te)

Ma én is vettem pár dolgot a kedvenc turijaimban, igaz, csak apróságot, de mgvan pl Csongor elsö cipöje (fontos dolog ugye...) Kép

meg turiztam magamnak rövidgatyókat + egy felsöt, Nándinak és Csongornak sapit. A Zuram kimaradt most a szórásból :oops:

na, megyek, megnézem, mit csinál a Palátám

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziszi! Igen, a Wolf orvosi mintabolt, szerintem ott megvehetők az ilyen bugyik, melltartóbetétek, egyéb ilyesmik.

Ja és van a Kika áruház - ami igaz főként lakberendezési - de van egy "gyereksarok" része, és mi ott már vettünk kocsitakarót, meg fürdőlepedőt, meg zenélő játékot, mert olcsóbb mint a bababoltokban!!

Kép
dorka78

Sziasztok!!

Röné nagyon sajnálom az összeveszés dolgot!! Utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!!! Remélem azóta már normalizálódott a helyzet valamennyire!!

Bejci nagyon jó az a kis történet!!! Tetszett nagyon!! :lol: :lol: :lol: Ja a festmény a falon a sógorom műve Ő ilyenekkel foglalkozik és ilyen iskolát is végzett!! Majd ha kész lesz a tesószoba azt is megmutizom, de az még a jövő zenéje!! Majd valamikor nyár közepe felé kezdjük!

A.m. nagyon aranyosak ezek a figurák és nagyon ügyes is vagy!!!

Anyooka, Dorka szobája is nagyon aranyos!! Úgy feldobják Őket ezek a képek nem??

Minyu nagyon édes Csongor első cipőcskéje!! Ma Én is túrtam a tesóbabának egy kis csíkos polót!! Nem bírtam már!!

DEEEEE!!! Voltunk uh-n és nem erősítette meg a doki, hogy kisfiú van a pocimban!!! A mi kis drága gyermekünk szépen hátat fordított Nekünk és csak úgy űcsörög odabenn!!! Kornélia ilyenkor már fejvégű volt, úgy látszik Ő így jobban érzi magát!!! Minden mérete megfelelő és ez a lényeg, de addig amíg nem kapom még egyszer azt a választ, hogy kisfiú nem merek vásárolni :? :? :? , pedig már úgy szeretnék!! A védőnőnél is minden rendben volt! Eddig 3 kg-nál tartok!! Szívhang, vérnyomás, pisi rendben!! :D

Kép
Kép
lanta

Anyoooka: Az én védőnőm is ilyen, utálom is rendesen :x , és ma hívott, h. holnap menjek már hozzá. Még szerencse, h. elköltözünk és a babához már nem ő jön.

Minyu, Anyoooka: Köszi az infokat, veszek egy pár ruhácskát ott is.

Dorka78: Jó hírek! Néztem a Wolf honlapját, szerintem csomó mindent megtudunk ott venni, ja és Kikába is megyünk, feltétlenül megnézzük a babarészleget is :D

Ti hogy bírjátok ezt a meleget? Én ma egy kicsit kibuktam, de szerintem nem csak ettől. Valahogy nehéz elfogadnom, h. változik a testem :cry:
Lehet, h. picit önző vagyok, de nem szeretnék kifordulni önmagamból csak azért mert babát várok...

Remélem holnapra elmúlik ez az érzés... :(
sz.sziszi

Szisz!

Nyugi, szerintem ez természetes érzés. Valószínűleg ma reggelre már el is illan :) Néha nekem is nehéz a tükörbe néznem,mert egy bálna néz vissza rám,de ez csak átmeneti időszak!Viszont ráfoghatom a + kilókat arra, hogy babát várok,így nincs akkora lelkiismeretfurdalásom ha csokit eszek :oops:

Tegnap elkezdődött a kismama tanfolyam ami szerintem nagyon jó dolog. Azért nem azt írom, hogy szülés felkészítő,mert nem a kórházban van hanem egy tündéri védőnő tartja. 5 ilyen alkalomból áll 2-5-ig tartott,mert a végén mindenkinek hallgatott szívhangot is. 13-an vagyunk. És végre "élőben" is találkoztam olyan kismamikkal akik csak pár nap eltértéssel vannak kiírva hozzám képest :D :D :D Ez olyan jó dolog. Mert kitudja ha tejcsivel gondok adódnak valamelyikünknél akkor a másik tud/hat esetleg síteni. És 3-an kb 300 m-en belül laknak. Szóval nagyon feldobódtam ettől a tegnapi találkozástól :lol: :lol: :lol:

Lanta!

Nagyon cseles a babátok :lol: :lol: :lol: Ha másnem akkor 15 hét múlva kidrül a neme úgyis. Ügyes vagy, hogy csak 3 kiló van rajtad. Irigy-irigy :wink:

Azt hiszem Szeder kérdezte,hogy hol vettem a hungarocel figurákat. Itt Vásárhelyen egy kreatív boltban és a hozzá való festéket is onnan lehet beszerezni(biztos felétek is van ilyen bolt). Bár nekem már van itthon egy teljes arzenál. Az unokahugomnak szoktam festeni,meg gipszből is szoktam képkereteket önteni és azt is befetsem+szalvéta bele és kész a kép. Ezen kívül még nagy hobbim az üvegmatrica festés is :D
Alig várom,hogya hónap végén kicseréljék a hálónk ablakát,mert szeretnék rá egy csomó üvematrica minát csinálni.

Na jó mostmár bedugulok.
Szép napot!

Kép
Kép
a.m.

A.M! Tényleg jók a figurák, nálunk a védőnői tanácsadóban is ilyenek vannak kirakva. (csak nem tudtam, hogy egyénileg kell kipingálni)

Lanta! Hogy létezik ez a három kg? Nem semmi!! Gratulálok! Én már 9-nél tartok :oops:

Kép
blúmi

Jó reggelt!

am: no akkor én is körül nézek majd a hobby boltban.. :)

Most szeder panaszkodni fog:
- hm... ma hajnalban 4 körül ismét mensihez hasonló görcseim voltak!
a fiaimat sem tudtam vinni suliba nekik kellett gyalog menni, nincs messze a suli, de én még ettől a pici sétától is megkímélem az éppen ébredező gyerekeimet.. de ma éreztem, hogy vissza kell, hogy feküdjek, mert tényleg gázul voltam.. ilyen még nem volt, pedig többször volt már ilyen tünetem..
vettem be pipolphent.. pedig csak este szoktam, mert eléggé elnyom, viszont jó a görcsökre.
Érdekes, keményedésem nem volt, csak olyan fura érzés tudjátok ott lent alul.. hááát semmit nem segített, ezért 8-kor vettem be magnéziumot.. most mintha múlna vagy mi.. de már bőgtem egy sort a páromnak reggel, hogy én ezt már nagyon nehezen viselem, mert olyan nagyon ijesztő ez az érzés..
mire ő:
bevigyelek a kórházba??
- én:
:shock: :shock: :shock: Isten ments, akkor haza sem engednek.. várok délutánig, ha nem múlik, akkor viszont muszály leszek bemenni..
annyira bízom benne, hogy elmúlik délutánra! max. estig várok, ha addigra sem, akkor azért megnézetem magam dokival..

Olyan érdekes.. egyik nap hegyeket tudnék mozgatni, másik nap meg olyan sz...ul vagyok, hogy még a gyerekeket sem tudom bevinni autóval suliba...
--ááááá de várom, hogy elteljen ez a pár hét... ami hátra van.. mert aggódom, hogy tényleg korán érkezik Adél... és akkor mi lesz vele?? (m) ?

(bocsi, hogy megint itt parázom, és rátok öntök minden nyavaját.. )

most megyek vízszintesbe helyezem magam.. majd este visszanézek hozzátok!!!
Puszika

szeder74

Jó reggelt!!!

Nálam pocsékul indult a nap!! A fejem olyan mint egy bedugult labda! Valószínű elkaptam Kornéliától ezt a nyavaját :( Ráadásul reggel itt voltak nővéremék a kislányával 1 percre szaladtak be és azalatt Noéminek sikerült 3x idehánynia a nappali közepére, és most nagyon be vagyok sz@rva, hogy nehogy az a vírus legyen és elkapjunk abból is valamit!! Szorítsatok nagyon, hogy ne legyen belőle semmi. Nagyon félek tőle!!!!!

A 3 kg meg úgy sikerült, hogy eleve +5-el indultam és ugye itt van Nekem ez kis örökmozgó Kornélia aki után már igencsak futkosni kell meg azért nagyon odafigyelek a kajákra is, de az nem minidg sikerül, úgyhogy szerintem teljes mértékben Kornéliának köszönhető!!! De majd meglátjuk a vége mennyi lesz!!!

A.m. biztos tök jó lehet ez a kismama tanfolyam itt semmi ilyesmi nincs sajnos :(

Sziszi igen ez tök természetes érzés!! Kornéliánál Nekem is volt! Most, hogy a második babát várom most már nincs ilyen érzésem!!!

Kép
Kép
lanta

Szeder nagyon sajnálom, hogy megint nem vagy jól!!! Pihenj amennyit csak tudsz!!! Mindenképpen írj, hogy-hogy vagy!!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Újra öcsi gépe elött... :D

Szeder,
jaj nagyon sajnálom, hogy ennyit görcsölsz. Régen a fiuknál nem volt ilyen görcs?
A méhszáj zárva van nálad?
Ilyen görcsök nagy ritkán nálam is szoktak lenni, de csak akkor ha túl sokáig ácsorgok egyhelyben. Nagyon fura szúrós fájdalom egészen lent. De szerencsére nekem azonnal elmúlik, ahogy leülök.

röné,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!! Tökéletesen át tudom érezni a bánatodat. Nálam a szülinap ugyan szuperul telt, de amúgy a férjem detto ugyan olyan, mint a tied!! Anyósnak "hála" most azt hiszi én vagyok a házicseléd. :?
Nagyon nehéz az ha két ellentétes neveltetésű családból származnak a felek.
Valamelyik nap én azért lettem lecseszve, mert kora reggel el kellett mennem....ő még aludt, és én nem készítettem ki reggelit!!!
Gondolhatod, mennyire eldurrant az agyam!
De bevettem a leszarom tablettát és kiröhögtem.....

starlak,
irigylésre méltó férj!
:D

lanta,
gratula a jó eredményekhez!!! :D

a.m.
gyönyörűek a díszek!!! Irigyellek, hogy ilyesmihez van affinitásod!

blúmi,
nagyon örültem, amikor láttam, hogy a SOTE-n már semmit nem láttak a babóca veséjén!!!!!!
Az átlagosnál több magzatvíz pedig tényleg csak átmeneti állapot lehet!
:D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Nálunk amúgy minden ok! Csak jó dolgokat tudok végre írni!

Élvezem a meleget - bár tudom, hogy ez sokak szemében perverz dolognak tűnik... :D
Keményedések már csak nagy ritkán vannak, úgyhogy még a Mg mennyiségét is csökkentettem.
Néha vannak ugyan mesi szerű görcseim, de általában azonnal elmúlik, ahogy lefekszem vagy leülök.
Valahogy én már az elmúlt hónapok után ezek miatt nem tudok parázni :shock:

Ma meg holnap megyek terheléses cukorra. Ugyanis nálunk ezt idióta módon 2 különböző nap csinálják. :?

Amúgy Flórával minden ok, hihetetlen virgonc! :D És ma éreztem elöször csuklani!!! Jaj, nagyon vicces volt! Nagyon jókat tudok azon röhögni, ahogy egymással "'kommunikálunk".

Nem bírtam ki a vásárlást..... :oops: :D és hihetetlen ütemben beszereztem (majdnem) mindent.
Már a babakocsit is megrendeltük!!! De csak augusztusra lesz meg. :?

Tegnap voltunk apával szülésfelkészítőn! :D És úúúúúgy tűnik, bent lesz a szülésnél! :) :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey jó, hogy jöttél!!! Szuper volt olvasni a soraid!! Árad belőlük a boldogság!!! Ennek nagyon örülök!!! Reméljük már végig így is marad!!! Internetről még nincs hír, hogy mikor kötik már be??? Azért ahogy csak tudsz gyere!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Ja ezt érdemes megnézni a terheléses vérvételem emlékeztetője: Kép

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Kicsit mozgalmas volt a hétvége és a hét eleje ezért nem írtam csak olvastalak Titeket.

A.m.!
Nagy gratula az 5-ös vizsgádhoz és az új papírhoz! És főleg ahhoz, hogy ilyen nagyon ügyi vagy (képek)!

Starlark! Lolababa! Dorka!
Nagyon aranyosak a 4D-s képeken a babáitok!

Lanta!
3 kg??? Ügyi vagy! Nekem ez havonta sikerül! :? :oops:

Szeder!
Ugye jobban vagy???

Martee!
Köszi a híreket Nostawenről! Gyere amikor csak tudsz, nagyon várom én is a híreket és borzasztóan szorítok nekik, hogy minél tovább kitartsanak egyben!

Röné!
Sajnálom, hogy megbántott a párod! Tudom, milyen rossz! Vasárnap engem is sikerült keményen megbántania az én drágámnak, alig bírtam a sírást abbahagyni! De mint később kiderült nagyon maga alatt volt és sikerült ezt mind rajtam kitöltenie. Nem szeretem, ha boxzsáknak használnak!!! :? De néha van ilyen, túl kell élni és minél előbb elfelejteni. Úgy sem gondolják komolyan! Mellesleg az én párom sem tud bocsánatot kérni (gondolom ez szerintük olyan férfiatlan :lol: ), de ismerem már annyira, hogy látom rajta (persze már a békülési fázisban), hogy érzi, ha nincs igaza (de hát olyan férfiembernél nem létezhet, főleg egy nővel szemben :wink: ). Bánatomban én is kívántam már sok mindent még hangosan is, de igazából sosem gondoltam komolyan (csak abban a másodpercben egy pillanatra). Ez természetes! Remélem azóta már kibékültetek és sikerült letisztázni a dolgokat. Nekünk igen! :D

Pénteken voltam a dokibácsinál, aki az újabb plusz kilókért ismételten jól lecseszett! Pedig már tényleg mindent megpróbálok, ami tőlem tellik. Valószínűleg ez kevés???
Viszont rövidülés ügyben minden rendben van! Nem rövidültem tovább! A méhszáj is zárt úgyhogy ennek örömére megbeszéltem vele, hogy most már itthon maradnék! Akkor még nem tudtam, hogy a párom szombaton telefont kap, hogy menjen Németo-ba dolgozni. :cry: Az egyik szemem sírt a másik nevetett! Jó, mert több pénzt tud keresni, mint itthon, de nagyon rossz, mert nem lesz velünk!Egyelőre 1 hónapra hívták, de lehet, hogy folyamatosan lesz utána is munka. Egyetlen dolog vígasztal, hogy hétvégente haza tud jönni! :) Mivel tegnap indultak és ma kezdik a melót, ezért most hétvégén nem jönnek, csak a jövő hét végén. Ez a 1,5 hét irtó hosszú lesz!!! Hétvégét a Balcsin töltöttük a párommal, ahol mint fentebb Rönének írtam jól összevesztünk! Mint később kiderült ő már akkor azon agyalt, hogy milyen rossz lesz nélkülünk és ennek örömére inkább jól megbántott! Ez is egy módja a feszkó-levezetésnek. Azért én mást választottam volna! De hát nem vagyunk egyformák! Így most itthon maradtam "egyedül"! :cry: Már most hiányzik nagyon!!! De már csak 10-et kell aludni....

Kép
Kép
konan

A.M: Tök jók lehetnek az ilyen foglalkozások, én pl azt se tudom mi felén van-e ilyen :) Védőnő még sose beszélt róla. Talán jövőhéten bejutok hozzá és ha nem felejtem el /erre mostanság nagyon hajlamos vagyok/ megkérdem :)

Szeder: Jön a lehülés biztos az visel meg. Nekem is kellett tegnap este Mg-ot inni. Nem voltam túl jól, a bébi is berendezést rendezett odabent. Bár ebben volt vicces is mert az apjával "játszottak". Párom picit megnyomogatta Rizsi meg visszarugdosott neki :)
Hálisten a fájdogálás reggelre nálam elmúlt. Biztonság kedvéért azért most hogy hazaértem rögtön csináltam egy Mg pezsgőtablettás italt.
Remélem nem lesz gond nálatok sem. Pihenj, főleg ha hidegfront jön.

Honey: Köszi, De nyugi attól hogy nem szolgáltatja ki magát pl reggeli ügyileg korántsem tökéletes ő sem :) És persze én sem :) Amíg egymás hüleségeit elnézzük söt még talán szeretjük is nincs semmi baj :)
Örülök hogy végre nyugalom van körülötted és élvezed a nyarat :)

Lanta: jujj ez jó csúnya lett, nem volt gyakorlott aki levette?
Nekem üzemorvosnál cseszték el egyszer nagyon durván a vérvételt, legalább egy hónapig meglátszott egy hétig meg kinyújtani sem tudtam a karom, közvetlen utánna alig tudtam levetközni a tüdőszűréshez... Akkor mondtam a főnökömnek hogy ott többet vért tőlem nem vesznek az fix, szóljon mikor megyünk és viszek eredményt a saját dokimtól.

Kép

Kép
starlark

A gyerekszobák nagyon szépek! Nálunk is már elkészült a szoba, ami a kislányunké lesz, de nincs még gyerekszoba varázsa. Nagyon szép lett, csak egy kicsit „felnőttesre” sikeredett :) Úgyhogy ezen még ügyködnünk kell.

Röné!
Isten éltessen! Igazán sajnálom, hogy problémák merültek fel a szülinapod körül. Remélem nem haragszol meg amit most írok, de ezt a problémát saját magadnak okoztad. Örülj neki, hogy kaptál virágot, vannak akik azon akadnak ki, hogy megfeledkeznek róluk a szülinapjukon. Írtad, hogy a barátnőd pasija bulit szervezett a barátnődnek és a te férjed miért nem szervezett neked…. Ez egy tök romantikus dolog meg minden, de lehet, hogy náluk meg ennél komolyabb problémák szoktak felmerülni, csak nem beszélnek róla. Olyan nincs, hogy álompár, meg álomférj!!! Esetleg a mesékben. Szerintem felesleges volt ezen rágódnod, már csak azért is mert pasiról van szó :) Hozzáteszem a többség nem olyan, mint a barátnődé!!! Én sem számíthatok meglepetés bulira az már biztos. :) Jó, mondjuk mi olyan elveket vallunk, hogy egy-egy szál pitypang vagy egy szelet csoki is megteszi felköszöntés gyanánt, csak az szívből jöjjön. No meg ne azért kapjak ajándékot mert szülinapom van. Ez olyan kötelező jellegű hülye dolog, ami teljesen berögződött az emberekbe.

Hát, a kiszolgálás egyébként nálunk sem megy. Néha-néha szoktam „rabszolgát” játszani, de az akkor olyan jól esik, azt akkor szívből teszem. De általában ez nem működik. A férjem családjában az a természetes, ha kiszolgálják a nők a pasikat. Fogtam is a fejem az első családlátogatás alkalmával. A későbbiek folyamán engem is próbáltak rávenni erre, de nem sok sikerrel. Lehet, hogy nem loptam a szívükbe magam !? Egyik délelőtt a család női klánja azt mondta, hogy vigyek be kaját a páromnak, mert nem jött reggelizni, én meg azt mondtam, hogy ha majd éhes lesz, kijön és eszik :) Furcsa tekintetek szegeződtek rám.
Volt már mikor én is megkaptam a magamét, hogy nem csináltam meg amit kellet volna, de volt olyan is, hogy a férjem mosogatott és takarított hetekig, amíg én a szabadidőmben többnyire csak aludtam. Ez a terhességem első pár hónapja volt :) Általában felváltva végezzük a házi munkát. Volt már olyan is, hogy pókeren döntöttük el, hogy ki takarítson :) Pechemre akkor éppen vesztettem :lol:

Kép
beril

lanta,

igen, most minden jó. :D
Sajna internetről még semmi hír. :? Hihetetlenek.
Így csak akkor jutok géphez, ha átjövök anyuékhoz.
Nem semmi a karod!!!!!! :shock:
Egyszer nekem is volt ilyen. Szorítottad rá a kis gézt rendesen?!

konan,
jaj szegény! Nagyon sajnálom, hogy ilyen távol fog dolgozni a párod!!! :(
Én tuti belehalnék! Még azért is nyomom a hiszti gombot, ha egymás után zsinórban túl későn jön haza.
Mi lesz veled így a 9.-ben?

Megyek, picit hunyok, mert ma reggel a vérvétel elött benéztem az órát picit... :D :D ...és 5-kor keltem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Konan már hiányoltalak!! Örülök, hogy minden rendben Veletek és hogy a veszekedés is megoldódott!! Rossz lehet a párod nélkül, Én nem is bírnám ki! Biztosan hazaköltöznék, vagy nem tudom!!! Szuper, hogy a dokinál is minden rendben volt!!! :)

Azért a kilókhoz hozzátenném, hogy Én még csak holnap töltöm a 25 hetet szóval addig ahol már Ti tartotok még bármi is lehet :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

A karom azért lett ilyen mert helyettesítés volt, még nem láttam ezt a nőt aki levette a vért, de már ott ganyús volt ahogy beleszúrta a tút és csak csöpögött a vér a fiolába!! Máskor meg ömlik!!! És több percen keresztül vártuk, hogy teljenek! Már kész voltam, és utána Én sem tudtam jó sokáig kinyújtani a karom!!! :? :? :? De a lényeg, hogy már csak egy vérvétel van hátra!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

Honey!
Örülök, hogy veletek minden rendben van! Végre!!!

Honey, Lanta!
A hisztigombra én már szabályosan ráfeküdtem! :cry: Igen, nagyon rossz nélküle! Nem tudom elképzelni, hogy fogom ezt megszokni, igazából nem is akarom megszokni! Alig vártam, hogy ne dolgozzak, de így ez sem ér semmit sem! Végül is abban maradtam a főnökömmel, hogy heti két délelőttöt bent leszek addig, amíg nem tudnak helyettem felvenni valakit. Szerintem ez így mindenkinek jó! Ráadásul nem táppénzen vagyok, hanem szabadságon.
Az a baj, hogy most semmihez sincs kedvem! :cry:

Lanta!
Ezt a pancsert!!!! :evil:

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Bejci merre van??? Úgy megszoktam, hogy minden reggel bejelentkezik...

Kép
Kép
sarkantyúka

Lányok, olyan szépek a szobák. Én is szeretnék már ott tartani, hogy festés, mert az azt jelentené, hogy lassan költözhetünk
De kedves uramnak köszönhetően ez elég távolinak tűnik
Pedig anyuéknál nem férünk el

De hát én már kisírtam magam a múltkor. Úgyhogy megértelek Röné.
Én egyébként valószínűleg ugyanígy reagáltam volna, és elküldtem volna a francba. Mint ahogy megtettem már párszor dühömben a 16 év alatt(néha még komolyan is gondoltam). És ezen a ponton nem értek egyet Szederrel. Mert pontosan tudja, hogy nem talál még egy ilyen nőt az életben, aki ennyi mindent elvisel tőle. Úgyhogy eddig még egyszer sem fordult elő, hogy komolyan vette volna a szavaimat.

Starlark, ari a kisfiad

Martee, most olvastam Nostawent. Sajnálom, nem lesz egy lányálom nyáron bennfeküdni. De szerintem nem feltétlen lesz belőle 3.5 hónap. Ha már elég érett a baba, akár előbb is kijöhet épen és egészségesen, és az a lényeg.

Mi hétvégén wellnesseltünk :D Kaptam kismama masszázst, meg csokipakolást, nagyon finom volt. Meg hát egész nap a vízben lebzseltünk, úgyhogy lábdagadás semmi. Még egy kicsit napoztam is, mert szépen sütött a nap.

És hát lányok, mivel most én vagyok a rangidős a magam 38 évével, én is amondó vagyok, hogy még ha "teher" is rajtunk, azért ez egy csodás teher. Amúgy egész jól viselem, a lábdagadáson kívül, illetve, hogy továbbra is járás közben sokszor úgy érzem, hogy le akar szakadni a hasam. Ülés, fekvég, egyhelyben ácsingózás az nem gáz, de a felállás, meg a járás :?
Lehet, hogy majd ezt megnézetem az SZTK-ban, mert a dokihoz csak 23-án megyek.
Ja, és holnap megyek cukorterhelésre

Kép
Kép
csibe21

Anyooka!
A kedvenc mesekönyvemből való ez a kép! Nagyon szerettem, jó választás, szép lett! Biztos a gyerkőcnek is tetszeni fog.
Kár, hogy ilyen bunkó a védőnőd.

Honey!
Örülök, hogy rendben alakulnak a dolgaid és a kedved is a régi.

Lanta!
Gyönyörűen vehették le a vért, hogy így néz ki a kezed.
A 3 kg-hoz én is gratulálok! Én most vasárnap zabáltam be szó szerint, alig birtam mozdulni, bizti a baba is sokat evett, mert nagyon feszített a hasam, és azóta fél kg-al több is vagyok, de még én se panaszkodok, mert én is csak 3,5-4,5 kg-nál tartok, attól függ, hogy mikor nézem, reggel vagy este. Én mondjuk mindig is reggel néztem többet, így csalásként inkább a 3,5 –et nézem. :D

Konan!
Meglátod, velünk az a 10 nap gyorsan el fog telni. :D Kitartás.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Konan!

Már én is nagyon hiányoltalak! Sajnálom, hogy a párod külföldre ment dolgozni épp most :( ,de talán mi némi vigaszt nyujtunk majd neked :wink:

Honey!

Téged is hiányoltalak! Nagyon örülök, hogy ilyen heppy a kedved és boldogan pocakoskodsz te is :lol: Csak így tovább!

Lanta!
Részvétem a karod miatt :cry: Nagyon béna volt a csaj aki levette a vért!

Képzeljétek az egyik jó ismerősöm ma megszülte a kislányát. Kb. 2 órát vajúdott a korházban és sitty-sutty a baba kint is volt.Pedig első gyerkőc. 3200 g körül van és 50 cm-es. 1 héttel a kiírás előtt jött.
Mindenkinek ilyen szülést kívánok!Olyan jó ilyet hallani :D :lol:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!
Nagyon szépek a gyerekszobák, a festmények is. Én is szeretnék ilyen szép festményt a falra varázsolni, lenne is kedvem hozzá, csak nem tudom hogy készül. Mert az nekem nem menne, hogy egy A4-es lapról lenézem a mintát, és nagyítva szabad kézzel felrajzoljam a falra. Sajnos annyira nem vagyok ügyes. Pedig nagyon szeretném. Lenne valami sablon esetleg, akkor megpróbálnám. Valakinek valami ötlete van?

A.m: Nemhogy egy napon szülünk, de hasonló beállítottságúak is vagyunk, én is gipszképezek ezerrel, na meg üvegmatricázok. Imádom csinálni.
Majd én is rakok fel képeket a szobáról és a díszítésről.

Mesefigurás sablonokat találtok a köv. oldalon is: http://uvegmatrica.gportal.hu/

Szeder: remélem sikerül otthon kipihenni magad, és nem kell orvoshoz menni este.

Röné: nagyon sajnállak, hogy ilyen a párod. A legtöbb férfi sajnos ilyen. Nálunk a közös évfordulókkal vannak mindig ilyen problémák.

Dorka: sok sikert a vizsgádhoz és gratulálok a jó cukoreredményhez.

Konan: nem irigyellek, hogy a párod éppen most utazott el dolgozni. Azért remélem vannak melletted rokonok-barátok, akik segítenek ha kell.

Magamról: hétfőn voltam védőnéninél, kivételesen megdícsért, hogy alig (6kg) híztam, és az csak a hasamon van. És mondta, hogy 28-30 hét között ne csináljak semmit (Vagyis most), csak pihenjek, feküdjek sokat. És bármi bajom van, vagy csak éppen úgy érzem nyugodtan feküdjek le. Meg egy napon csak egyféle dolgot csináljak. Mert ilyenkor a legnagyobb a koraszülés esélye.
És persze anyukám ilyenkor találja ki, hogy hétvégén menjek vele cseresznyét szedni a kertünkbe. Mellékesen megjegyzem, hogy a leszedett cseresznye eddig minden évben ránkrohadt. Ha nemet mondok, akkor örök harag, meg szent beszéd, hogy bezzeg ezt+azt meg tudom csinálni, ide+oda el tudok menni, ő meg egyszer kér valamit, azt nem tudom megtenni. Úgyhogy kényszerhelyzet, mennem kell. Mert ilyen bolond-lelkiismeretes vagyok, utálok veszekedni, és nehezen mondok nemet. De próbálok vigyázni magamra.

Holnap meg megyek cukorterhelésre, meg vizsgálatra. Gondoljatok rám. Főleg azért, mert tejet kell(ene) inni, de attól undorodom. És nem tudom mi lesz. Most akkor leveszik a vért, vagy van valami alternatív megoldás, nem tudom, pedig kérdezgettem mindenfelé, hogy ilyenkor mi van. Attól félek, hogy kifogok valami bunkó vérvételis csajt/pasit, és majd jól leteremtenek, hogy akkor mit akarok itt, vagy ilyesmi. A cukros lötyit jobban meginnám, mint a tejet. De az itt nincs!

Szeder: én egyáltalán nem tartom magam nyafogós terhesnek. Vannak és voltak bizonyos problémáim (szerencsére kevés), de tudom, hogy ennek az időszaknak záros határidőn belül vége. És hálát adok az égnek, hogy ennyire könnyen teherbe estem. Akár hiszitek, akár nem mi egyetlen-egyszer próbálkoztunk védekezés nélkül, és bejött! "Éppen jókor voltunk jó helyen"
Körülöttem sajnos sok barátnő van, akik hosszú évek óta próbálkoznak, és egyszerűen nem jön össze a baba. Nekik ez mekkora fájdalom lehet, sokszor belegondolok. És ezek után a terhességemet egy nagyon-nagy örömként könyvelem el, az összes szenvedéssel-bajjal-sírással-problémával együtt.

Nézegettem én is a júniusi topikot, és csodálkozva látom, hogy a csajok többsége jóval előbb szült a kiírtnál. Úgyhogy lassan kezdhetem vágni a centit én is???
Amúgy a szülés miatt egyelőre nem aggódok még. Talán még nem tudtam felfogni, hogy az a pici mocorgó pocaklakó egyszer onnan kijön?

További szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat ovi-ügyben, célt értek! :lol: :lol: :lol: Sokkal rendesebb a főnököm és a kolleganők mint gondoltam! Úgyhogy sínen van a 2. csemetém, még nem derült ki, melyik csoportba kerül, de 2 lehetőség van és ebben a 2 csop.-ban vannak az ovi legjobb óvónői is!

Blúmi!

Ugye Te kérdezted a pizsit?
Én is jobban szeretem, a kórházban sem lesz vele gond, nem vizsgálgatják már minden vizitnél az ember lányát, mint amikor mi születtünk (anyukám is teljesen megrökönyödött, hogy pizsiben látott a kórházban)! Tényleg melegek a kórtermek általában, de van rövidnadrágos pizsi is, olyan póló+rövidnadrág fazon, aminek a pólórésze gombos, ha nem is végig, de szoptatni tudsz benne! Én az Europarkban, a Babaházban vettem, kb. 3.000-4.000.- között, és nagyon szeretem!

Szeder!

Ne ijessz meg! Remélem jól vagy már!

Honey!

Na, ezt már szeretem! Egy sugárzóan boldog kismama sorait mindig jó olvasni! Élvezd csak ki a nyarat, én is nagyon szeretem, most épp a friss ropogós cseresznye miatt! :lol:

Ja, és Lányok!

Aki már pakolja a kórházi cuccokat össze és nem az 1. babáját készül a világra hozni: Vigyetek be a kórházba cseresznyemaggal töltött, mikrózható zsákocskát (DM-ben lehet kapni) vagy melegvizes tömlőt a pocakotokra! Nekem a 2. kisfiam születése után, minden szoptatáskor jöttek az utófájások, amik nem kicsit voltak erősek és akkor jó, ha melegíti valami a pocakot! A 3. babámnál meg már a falat tudtam volna kaparni, olyan erősek voltak a görcsök, a dokim együttérzően meg is jegyezte, hogy minél többedik gyerek, annál erősebbek az utófájások! Szóval nem árt felkészülni erre is!

Ki megy nyaralni valamerre?

Márti
borossné becz márta

Márta!
Hááát nyaralás: nem tudom.
Eddig úgy volt, hogy július közepén megyünk Tiszakécskére egy hétre. De számolgattam, és nem biztos, hogy bele merek vágni. Az már a 34. hetem lesz.
Ha esetleg akkor-ott megszületne a kislányom, akkor az nem is annyira számítana, hogy nem a saját dokimnál szülnék. De a baba ugye koraszülött lenne, és akkor ki tudja mik jönnek közbe, ki tudja mennyi ideig fogják bent a kórházban, miközben engem mondjuk max 5 nap után kitesznek. Szóval elég nyűgös lenne a helyzet.
A másik dolog ami miatt kérdéses ez a nyaralás, hogy nagy pocakkal nagy hőségben mit tudnék én ott nyaralás címszóval csinálni? Igazából semmit. Olyankor már a fürdőzés is tilos szerintem, napra nem megyek, akkor mit csinálhatnék? Fekszek! Akkor meg nem nyaralás a nyaralás. És nem is közel van, hogy ha bármi baj van esetleg, nem tudunk csak úgy hazaugrani.

Ezen kívül nem terveztünk nyaralást, max egy hétvégére megyünk Balcsira. Meg rendszeresen járunk Harkányba. Eddig még bevállaltam a strandolást, és meg is úsztam ép bőrrel, de most már óvatos vagyok, nem hiszem, hogy bemennék a vízbe.

Többiek?
Vendég

Sziasztok
Márta "unszolására" bekukkantottam hozzátok. :lol:
Huu de jó hogy ti már pakolgattok. Én jelenleg a tegnapi uhu képet mószerolom mert nagyon fiúnak néz ki és szugerálom hoyg lány legyen.
Már csak azért is mert fiú nevem akárhogy nézem az utóneveket semmit nem találok mert nem illik rá semelyik. Még az sem ami eddig tetszett. Lány nevem uyge megvan fixen de a fiúval bajban vagyok és tuti leszek is.
Itt a kép.
döntsetek. Kivi vagyok a véleményetekre.
Kép

Márta neked meg megy az irirgy meg a gratula a lányzó miatt.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?