Sziasztok!
Suttogó titkai!
Én még nem egészen jöttem rá, hogy miért szidják ezt a könyvet???
Inkább azt látom, hogy minden emberben van egy szűrő rendszer és azon keresztül átjutó információk másképp csapódnak le! Nekem nagyon sok volt évfolyamtársam javasolta ezt a könyvet, Rambóka is javasolta! (ebben a topikban csak Rambóka nem szidta
)
Én nem vártam tőle csodákat, nem is olvastam el szülés előtt. Hanem utánna kezdtem el. Nagyon lassan. Egy egy fejezetet kétszer is elolvastam.
Nekem bejött a napirend is (nem tökéletesen, de csak miattam, bár az evés időpontokat próbálom tartani!, pl. nekem nem jön be az egy mellből etetés, mert álltalában nem lakik jól egy mellből, de akkor kettőből etetek és attól még minden OK), bejött a láncetetés is (pl. addig erről nem is hallottam, azóta csak egyszer kel, bír 7 órát, majd újból 4-et).
És egyáltalán nem ír olyat a könyv, hogy hagyd sírni a gyereked!!!
Pedig sokan ezzel jönnek, hogy a suttógó ezt tanítja!
Mutassa meg valaki, hogy ez hova van írva! Mert én ilyet sehol sem olvastam!!!
Pl. a Feber módszert kifejezetten ellenzi!!!!
És az éjszakai etetésről is csak abban az esetben javaolja a leszoktatást, ha meggyőződtünk arról, hogy valóban nem éhes és csak megszokásból csöcsörészni kel fel a gyerek!!!-és ez minket esetleg zavar!! - (No az én fiam szívja a 160-at éjszaka, tehát megnyugodtam, hogy nem az van, hogy le kell szoktatni egy éhező gyereket az evésről!)
Sőt kifejezetten azt hangoztatja, hogy csinád úgy, hogy élvezd!!! Ha neked valami terhes azon változtass, de pl. Mona, ha te jól érzed így magad a lányoddal és tökéletes az összhang, akkor nem kell csinálni semmit! Mert neked így jó és kész!
És mindig azt mondják, hogy egy kisbabát nem lehet elkapatni!!
No, erről az az én véleményem, hogy nem elkapatod, csak hozzászoktatod!!!
Ugyanaz!
És mielőtt azt hiszi valaki, hogy én kocka fejű vagyok, akkr csak erre azt mondom, hogy én sosem hagyom a gyerekem sírni. Persze, hogy felveszem és jól megszeretgetem és tényleg próbálom kitalálni mi baja lehet!
És annyit puszikűálom, hogy attól tartok elkopik a feje!
Ami kissé másabb a könyvben. Ennek a nőnek főleg menedzser, felsővezetésben dolgozó családok a kliensei!
Ahol a nők 6hét-2-3 hónap után visszamennek dolgozni.
Ahol van pénz dögivel, kozmetikusra, fodrászra, bébisintérre, stb.
Szóval más társadalom és más társadalmi réteg, mint a miénk!
Ezért nem lehet pontosan betartani az "utasításait" de nem is kell!
Mert szerintem a könyvnek nem is az a lényege, hogy szó szerint betartsd!
Ná, Kavics ügyvédnő védőbeszédét megtartotta.
De tényleg lányok! Egy könyv sem szentírás. Csak a Biblia!
Nehogy már egy könyv a lelkiismereteteket felkorbácsolja!!!