Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok,

Csakegy: örülök, h uh-n csüt minden rendben volt! gondoltam rátok sokat!

Bettica: drukkolok, h mielőbb kezetekben tarthassátok Bencét, de hát biztos jól érzi még magát odabent! egy alkalommal a dokimnál volt egy mindenórás (szó szerint!) nő. ott viháncolt, nevetgélt a férjével és mondta, h ő most szeretne szülni, mindenhol csak kezeket és lábakat érez már. de nem úgy tűnt a baba, mint aki nagyon ki akarna jönni! :lol:

Rambóka: pocakos szex téma! megint jókat nevettem az írásaidon!
a neten olvastam, h a nőnek ilyenkor olyan kisugárzása van, ami teljesen megszédíti némelyik férfit, és nem a ,, bálnát,, látja a nőben. nem tudom, nekem még nem volt még alaklmam pocakos szexre és most még nincs nagy. de majd meglátjuk.

mi szerdán voltunk istenhegyin 12. genetikai vizsgálaton.
nődoki és biológus mindent rendben talált.
azért feldobom, hátha ti láttok vmit, mert ref tartományok nincsenek a papíromon. magzatvíz mennyiség átl, jól telt gyomor és hólyag, zárt hasfal és mellkas, normál hasi echogenitás, 4 végtag, nb látható, crl 69,4 mm,
igazából innen nem mond nekem semmit a leletem:
bpd 20,1 mm, nt 1,7 mm, hc 74mm, ac 66,6 mm, fl 8,7mm
szerencsére azonban a down kór kock: 1: 17826 és a 13 és 18 triszómia kock: 1: 146214. ez állítólag jó.

köszi!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Zsizsikem szívem!

Jól megbőgettél!!!! Hát ez csodás!
Milliónyi nem gratula, hogy nehogy elorbákoljuk, de biztosan sikerült, annyira szép erősek a csíkocskák, hogy csuda!!!! Aztaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa De jó ilyet látni! Nagyon nagyon sok ölelés neked!!!

Én is csatlakozom a "most már nem kell muszájból szexelni és azonnal terhes maradok" csapathoz, szerintem emlékeztek még Nóri fogantatása és a motor közti összefüggésekre! :)

Olvasom a suttogót............... Gyerekek, aki a terhessége alatt nem olvasta, a pici megszületése után el se kezdje, én a felénél járok, és csupán azt a megerősítést kaptam mostanáig, hogy mit NEM csinálok jól!! Nagyon frusztrál, hogy Nóri pl. nem a saját kiságyában, nem egyedül alszik el napközben, és van cumija is, meg a cicmet is időnként igénybeveszi!
És nem beszélek hozzá mindig mikor kiveszem a szaros pelust a segge alól, hanem ne adj isten mondjuk a bátyját figyelem, amikor az is fossa a szót.....
Szóval debil lesz a lány, akárki meglássa......................

Pedig már kezdene forgolódni, gőgicsél, és hason nyúl a játékaiért. Az éjszakát régóta végig alussza, 5-6 óra közt ébred...... És bizony Nóri etetés után alszik, de hamarabb felébred és olyankor játszunk, beszélgetőzünk a következő etetésig, amibe persze belealszik.
Ma megpróbáltam, hogy akkor csináljuk "jól"! Hááááááááááááát, nem akarjátok tudni, hogy micsoda istentelen üvöltés lett a vége, pedig figyletem is, hogy mit is akar "mondani" nekem a gyerek. Aztán rájöttem, hogy azt, hogy "hülye picsa vagy, eddig jó volt így, ne variálj...."

Félre értés ne essék, teljes mértékben egyetértek azzal, amit ír, illetve mondjuk 80%-ban!
De most már én nem fogok rajta változtatni, lévén sem a család életét sem az én életemet nem borítja fel, hoyg Nóri így működik!
Egyébként Mimóza lelkületű a leánykám, és ezzel is egyetértek!

No, megyek!

Zsizsik, boldogság van!!!!!!!
Vendég

Jah, Kavicska!
Tejtéma............

Hétvégén bezsaroltam apát! :)
Közöltem vele, hogy hozzon sütit, mert Te is megmondtad, hogy ha nincs édesség, nincs tej!!!! Hozott!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De most küldök egy privit is!!!
Vendég

Bettica, nagyon kedves vagy, köszönöm !
Az utolsó napok szörnyű lassan mehetnek :roll: de hamarosan találkozhatsz Bencével, ennél szebb nem is történhet az emberrel :)

Vércsoport : A vagy 0 negatívos kéne, többszöri véradásról lenne szó (1-3), amit egy nagyon alapos kivizsgálás előz meg, tehát a donornak lehet, hogy 5x is el kellene jönnie a vérellátóba.
Sajnos más esélyünk nincs arra, hogy ki tudjak hordani egy kisbabát, így várnunk kell, amíg ez összejön. Gondolom a vérellátó is azért talál nehezen donort mert 1. nem csak én várok ilyen vérre 2. ez a donor részéről nagy feláldozást igényel. 3. még ha gyorsan találnának is donort, időközben kiderülhet, hogy mégsem adhat vért, pl. egy közelmúltban lezajlott fertőzés ,sbt. miatt.
mniki

Sziasztok!

Bettica együttérzek veled,rossz az utolsó napokban arra várni hogy valami történjen már(+ nehéz is már)!!!!De tényleg kényeztesd magad addig amíg Bence meg nem születik,mert utána nem túl sok időd jut rá!!! :wink: Használd ki ezt a kis időt!!!

Mniki NAGYON SAJNÁLOM HOGY EZEN KELL KERESZTÜL MENNETEK!!!! :( :cry: Sajnos nem tudok én segíteni 0+

Monácska szerintem a suttogó egy nagy kaki!Bocsi akinek nem ez a véleménye.De olyanokat kellene a könyv szerint elvárni a babáktól amit még pár évesen is szinte nehéz!!!

Terhes szex? :D Mi egyszer szexeltünk,bocsi 2.szer( de akkor még nem tudtam hogy terhes vagyok) a 40 hét alatt.A doki nem javasolta és mi féltettük Tomit!Kb a 38.héten volt a második amire azt mondta apa ha már eddig bírta akkor már kibírja tovább is ,mert ez így nem nagyon buli :? :roll:

Kép

Kép
lecso

Czinkeb.!

http://www.ultrahangvizsgalat.hu/index_a.php?akt=7
Nézd ezt meg!

BPD: két falcsont közti távolság a fejecskében (magyarul a két halánték közti távolság) 20,1 mm
NT: nyaki redő távolság 1,7 mm
HC: koponya kerülete 74mm
AC: haskörfogat 66,6 mm
FL: combcsont 8,7mm

Szóval van egy ping-pong labda fej mértű és pocakú, 8 centis combokkal rendelkező egészséges babád. :lol:
Gratulálok hozzá!

Mniki!

Ha megszületett a gyermek, és nem találtok senkit, akkor az A-s véremmel szívesen jelentkezek! Nehogymár ez miatt ne legyen babád! Szerintem nem én leszek az egyetlen ajánlkozó.
Drukkolok nagyon!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Basszus, most nézem, én is A+ vagyok. :(

Mona!

:lol: :lol: :lol: Csak ennyit tudok hozzáfűzni. :D

Monee

monee85

Niki!
Privi ment oda is!!!
Vendég

Betojok!
Ennyire ritka a 0 negatív csoport?????? Pedig én is az anyám is azok vagyunk!

De se Ákos se Nóri nem örökölte a vércsoportomat!
Vendég

Bettica!

Egy "sorstárstól", fiú baba várható, 39 hét 2 nap:
"Most a csütörtököt célzom meg, mert akkor jön egy jelentős hidegfront! Ha annak se lesz eredménye, akkor karácsonykor fogok szülni! :? :)"

:lol:

Monee

monee85

Monácska...... :lol: :lol: :lol: köszi drága !! Olyan de olyan jól esnek ezek a hozzászólások, komolyan, elérzékenyülök....! :lol:
Egyelőre még tényleg nem tudom magam beleélni, - Rami, azt hiszme, kezdelek megérteni - de a gyomorégés az már baromira emlékeztet minden pillanatban rá....

Niki drágám, megyek Eszterért 3 után és akkor felhívlak !!!
zsizsik

Monee: Én már nem is merek bízni a hidegfrontokban :lol: Ha még csütörtökön bent lesz, akkor már maradjon péntek estig (na jó délután már elindulhat), mert a keresztlányom ballagása pénteken 1-kor lesz. ;) Így igazodjon ki az ember fia az anyján, mi? :lol:

Mniki: :( Pedig én bevállaltam volna azt a néhány alkalmat ,) Ha itthon vagyok a picivel, akkor nem mindegy, hogy párszor még elfoglaltságom is lenne? :) Kár, de talán lesz más, aki szívesen segít, ha tud.... (Megnéztem a párom papírjait is, ő meg B nega...)

No, mosás, hajtogatás, vasalás készen van. Megyek zuhany, aztán kényeztetés a kozmetikusnál :)

Kép

Kép
bettica

Köszönöm Lányok, meghat a segíteni akarás..
mniki

bettica, kitartás bencéhez. csüt-ön hidegrfont :)

ági, sajnálom. mármint,hogy csak két este használt. de elárulom zsuzsi is két napja nyüszít. ma már jobb, de tegnap gáz volt.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Monic: köszi szépen!! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

bocsánat!!! Monee!! :oops:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

Monácska, suttogóról nekem is kb. ugyanaz a véleményem mint Lecsonak: kalap szamócát sem ér! :wink: :) Szerintem ne olvasd, ne stresszeld magadat vele! CSináld ösztönösen a dolgokat, meglátod, az lesz a legjobb Nórinak is és Neked is!

Bettica, csütörtökig kitartás! Majd a hidegfront :wink: :) Szépülj, foglalkozz Magaddal, amennyit tudsz, ha Bence kibújik nem lesz rá időd egy darabig!

Niki, sajnos A+ vagyok én is és Apa is... :cry: :cry: Pedig ő szívesen adna vért akár most is...

Megvettem szombaton az első rucit a babának! :lol: Találtam olyan kombidresszt, amit imádok: teljesen szét lehet patentolni, babát bele kell fektetni és "ráhajtogatni", nem kell a buksiján átcibálni. Baj csak az hogy hosszú ujjú :( Vennem kell ujjatlan rugit hozzá.

Hétvégén átnézem anyuéknál Dorka ruháit, mit tudok ráadni kukisra is - sok a rózsaszín, azt meg mégse kéne tán...

Kép

Kép
anyoooka

Ági,Dimet:nálunk is nyüszis napok voltak,ma már egész jó volt.Valami lehet volt a levegőben ha az én angyali fiam is nyugtalan,ha csak nem épp most akar megáltozni AMIT SZÍVBŐL REMÉLEK HOGY NEM!!!! :D

Szakad az eső már megint!!!! :evil: Mennék Leviért a bölcsibe,persze Tomival együtt.UTÁLOM AZ ESŐT ILYENKOR!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Mniki örülök,hogy írtál!!
Erről a kezelésről én is egy próbálkozó ismerőstől tudok,ők még a kivizsgálásnál tartanak, nagyon drukkolok,hogy minden jól alakuljon veletek!!nagy adag pozitív gondolatot küldök,elcsépelt és üresnek tűnő szavak de tényleg hiszem, hogy mindenkinél eljön a csoda,néha már kilátástalan és feladnánk de ki kell tartani puszi mi is Bvagyunk :(

Bettica már nem sok van hátra,jól teszed hogy sétálsz és kozmizol.
pihizz és törődj magaddal, én eddig nem értettem miért mondták,hogy a szülés előtt aludjam ki magam...már tapasztalom,az első hetekben a magamra fordított idő a gyors zuhanyzás volt,de nagyon jólesett.
várom a híreket :wink:

Mona én szándékosan nem olvastam és nem is akarok semmit :roll:
ember lesz a gyerekből,a nevelés pedig a mi egyéniségünktől függ

Czinkeb gratulálok,nagyon jó eredmények,boldog pocakosodást :!:

Zsizsik élvezd csak már most a kismamis tüneteket,de a róka kerüljön el :!:

szia Ella :) jó,hogy meggyógyultatok :!:

Hunciéknak boldog félévest utólagosan :!:

Félixnek boldog névnapot :!:

Anyooka köszi a táblit a kismamikról furi,hogy már nincs ott a nevem :lol:

tegnap is bevált a később fürdetés :D :D
Vendég

Hahó!

Zsizsik, még mindig örvendezem. :wink:

Mona, nem ad elég idegeskednivalót az anyósod, még ilyet is olvasol, hogy a Suttogó? :roll:
Szentírásnak vettem minden szavát a szülésig, aztán a 3.napon, épp a baby blues és a naaagy besárgulás közepén, a kórházi kukában landolt. :oops: Valaki biztosan jól járt vele.
A csúcs számomra is az volt, hogy már 1 hetes gyerek úgy egyen, hogy utána jön a "játék" meg a "fejlesztés"! :shock: :shock: Ha, csak éppen Bogi a sárgaság miatt utána még hetekig a cicimen aludt el! :?

Az ösztönökre esküszöm továbbra is. Meg, ha van valami nagy defekt, pl. komolyabb alvászavar, akkor még jól jön a szakember segítsége, de biztosan nem könyvből. Én legalábbis így látom...

Jó hírekkel jövök, a dokimtól. Nincs baj! Persze, oda kell figyelni, betartani a szabályokat, de azt mondta, ha ezek rendben vannak, akkor október második felében egy hatalmas fiút fogok szülni, ez tuti. A csütörtöki kis vérzésecske mostmár 99,9%, hogy a múltkori haematoma maradványának lelökődése volt, hiszen semmi nyom, a méhlepény máris fent (!!), méhszáj OK. Ez azért nagyon felszabadító érzés! :wink:

Terhesszex: könyörgöm, most engem ezzel ne kínozzatok... :oops: teljesen el vagyok tiltva mindentől, gyakorlatilag még a csóktól is! :shock: Közben a libidó az egekben!
Egyébként szerintem igenis lehet a terhesszexet jól csinálni..., de ez nem úgy megy, hogy 2 havonta egyszer, mert közben a has egyre nagyobb, altáj változik, egyre több így a szokatlan elem és az idegenkedés. Akkor jó, ha folyamatos.... :oops: és nem úgy vettem észre a beszámolókból, hogyha a be van járatva a dolog, akkor a férfiak idegenkednének. A disznók! :evil: :lol:
Bettica, különben mi is elröhögtük a végén, de mi ittunk is (bort) még a kádban, és tényleg hatott, mert az örömérzet után 1 órával úgy megindultak a kontrakciók, mint a mesében.

Na, ezt a témát befejezem... :roll:

Kép még mindig szerkesztés alatt...

A nap poénja, a dokimtól:

- Akkor most megvizsgálom a méhszáját. Hozta?
Vendég

Norka csupa csupa jó hír :D :D :D :D
terhesen libidó az egekben :?: :shock: nekem a másik végén volt
dokid jó fej :lol: nekem a kaális orvosom ilyen, pénteken megmutiztuk kiskincset, kérdezte,hogy elégedettek vagyunk e? mi mondtuk,hogy igen,nagyon jó gyerek (a pocakkal nyűgi néha)
doki: akkor elrontottak vmit,vigyük vissza és állítanak rajta egy kicsit..
Vendég

Szerintem nagyon sokaknak megdobja a terhesség a libidóját. Az egyik barátnőm azt mesélte, hogy ő napi háromszor (!!!) is tudta kívánni, míg várandós volt. :shock: :shock: :shock: 8)
Vendég

Kincs: köszi! :lol:

Norka: gratulálok a jó hirekhez! dokid jó fej!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Norka: ezek szuper hírek! Azért csak óvatosan ;) Hihi és vitted? :D

Czinki: Szép babóca, nem kaptatok róla fotót?

Képzeljétek: végre hajmosás, zuhany, ebéd letudva, erre mi történik? Elkezd esni az eső... Így próbáljak kimozdulni. Nem, nincs esernyőnk, az elmúlt 7 év alatt nem volt rá szükség (kivéve tegnap lett volna ugye, de mindegy is...). Lehet, be kellene szerezni egyet... :roll: A sétákhoz nem fog ártani...

No, akkor amíg be vagyok zárva, keresek TravelSystem-es használt babakocsit... Asszem apát sikerült rábeszélnem, miután a Brendonban meglátta a 6 számjegyű árakat :mrgreen: Mondanom sem kell, hogy nem véletlenül...
(Ja és úgy tűnik, eleget hangoztattam, hogy a bátyáméktól kapott babakocsi baromi nehéz, nem fogok tudni vele 10 lépcsőt közlekedni a liftig, miközben a gyerek a kezemben vagy a kocsiban. A tárolóban pedig továbbra sincs hely, mondjuk még kulcsot sem sikerült szereznem :roll: )

Kép

Kép
bettica

Bettica: kaptunk , még videót is! de a mhelyen a scannel egy nagy rakás ....! :twisted: majd a páromat megkérem, h scannelje be ő a mhelyén , náluk jobb. olyan izgalmas volt! :lol: már egy teljes kis emberke 7 cm-es létére :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki: Tényleg nagy élmény egy-egy ilyen kép. Emlékszem a párom hogy meg volt hatódva az első uh-n, pedig akkor még csak egy pötty volt a képen :) Teljesen oda volt meg vissza, hogy az ott bizony az ő fia :lol:

Kép

Kép
bettica

Bettica: ő már akkor tudta, h fiú lesz?? :shock:
az én párom még 1,5 hónapja mondta, h nemsokára két csini csaj lesz a családban! :shock: bár, húzom őt, h annyira a Melinda névre koncentrál, h a végén még tuti fiú lesz! :lol: nekem mindegy, h milyen nemű, nekem az a fontos, h egészséges legyen! bár szerintem páromnak is mindegy. :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Tudod milyenek a pasik :roll: Közlik, hogy márpedig ők fiút/lányt csináltak :lol: Én is húztam őt, hogy ezt most jól benézte, mert királylány lesz, de csak neki lett igaza :D

Kép

Kép
bettica

Mona! :lol: tök jót röhögtem írásodon! :lol:

Ákos fiad fossa a szót? :lol: :lol: sztem mindent nagyon jól csinálsz. miért olvastok ilyen hülyeségeket? Én nem értem.

Anyooka gratulálok az első rucihoz! :lol:

Kép

Kép
rejo

Rejo!

Muskátlis kérdés:
Azokat a virág szárakat, amin teljesen tisztán látszik, hogy nincs bimbó, virágkezdemény, stb. levágjam? Most szembesültem vele, hogy az egyszem és első álló muskátlim egyik ilyen virágszára teljesen levirágzott és most mint egy bot meredezik árván a levelek közt.

Köööszi!

Monee

monee85

Lilla harap... most adjak rá szájkosarat?
Vendég

Csakegy!

Dugj fogvédőt a szájába, azzal nem tud harapni. :D

Elkészült a szopi párna. Jó lett végül, nekem tetszik. :)
Íme:
Kép

A "tömés" az volt egy mutatvány... :lol: Az egész terasz csupa golyócska. A nem kiszóródós verzió jó lett volna, csak a zsákból sem akart kijönni a cucc :shock:, így maradt a manuális lapátolás.

Monee

Monee

monee85

Norka! Szuper! :D

Mniki privi ment!

Kép
mamint

Norka!

Akartam kérdezni, csak elfelejtettem, ez most azt jelenti, hogy nem kell egésznap vízszintesben lenni? Remélem igen... bár így meg nem fogsz kötögetni, varrogatni a kicsinek. :twisted: :lol:

Monee

monee85

NIKI!!!!!! férjem 0 negatív! hívj fel minket!!!

monee, nagyon ügyes vagy! szupi lett a párna!

friss kismamink hogy van??? (de jó ilyet kérdezni tőled zsizsikkkk)

többi kismami? hogy bírjátok ezt a hülye időt?

suttogó: én végigolvastam. jó olvasmányos volt :D de ennyi........ ja, tegyme le agyereket és elalszik. jött volna az én gyerekemhez....

csakegy: hozd át zsuzsihoz. majd megküzdenek. zsuzsi is harap.....

Kép

dimet

Suttogó: terhesen nem volt hozzá türelmem. Lilla mellett amikor kb. 6 hónapos lehetett elkezdtem olvasni... aztán ennyiben maradt a dolog és most inkább elajándékoztam olvasás nélkül mert tutira nem olvasnám végig:) Maradnak az ösztönök és ha gáz van akkor inkább az adott problémára rákérdezés... (ld: miért jön oda hozzám Lilla, kezdi el letépni a fél arcom és belémharapni... csak úgy játékból... először az volt, hogy rászóltam, hogy nem és helyette megpusziltam/megsimogattam... most meg inkább félrefordulok és mondom neki, hogy ez fájt... amin persze jókat röhög... szó szerint kóstolgat ... (jó, persze, ez is kell neki... a kiskutya is nagyokat harap az anyjába, de én nem akarom "a grabancánál fogva megrázni" mert szerintem az erőszak -akármilyen enyhe formában- de erőszakot szül... úgyhogy még kikísérletezem mi hat rá a legjobban...)

Dimet:))))))))) (Zsuzsi azért gondolom nem csinálja azt, hogy hatalmas röhögések közepette mégegyszer megharap... aztán mégegyszer... csak mert az olyan jó)
Vendég

nem, ő kapaszkodik belém, ahogy feláll, és belémharap. kapaszkodásból, szerintem :)
zsuzsi megölel és megpuszil. annyira bújós-cica :) sőt, a könyvében a cicákat, kutyákat is. a fényképeken meg saját magát. no meg az apját is. :)
apja kész van...ő utálja akutyákat. de a gyerek...ajaj...meghallja,hogy a szomszédban ugatnak a kutyák lelkesen mutogat arrafele,mondja,hogy bö-bö-böööö és va-va-va.... :)

ne, lépek főzni holnapra. ja, vasárnapi ebéd téma. annyira szart sikerült főznöm vasárnap,hugy csuda. nemtom. nem voltam formában. ritkán van ilyen :)

Kép

dimet

Sziasztok!

Suttogó: Nem szentírás és van benne egy csomó dolog, ami kivitelezhetetlen. Meg kell találni az arany középutat. Nem egyszerű!
De a napirend része pl. nálunk bevált. A láncetetés meg nem.
Az altatási problémáknál viszon jóval "durvább" eszközökhöz kellett folyamodnunk. Amit azóta már megbántam, de akkor életmentő volt.

Az ösztön néha kevés. Jóval könnyebb elrontani egy gyereket, mint később kijavítani, amit elszúrtunk.
És hihetetlenül fifikásak ám, majd meglátjátok!
Most nálunk éppen apa - mint leggyengébb láncszem - kihasználása folyik hiperhisztikkel. Hiába, ha vki nem bírja a nyilvános helyen üvöltő és földön fetrengő gyerek által okozott kellemetlenségeket, az a ded szerint ilyen hisztikkel bármire rávehető! :twisted:
Láttátok volna!
Az Árkád kellős közepén nyomta a műsort apának, akit inkább előreküldtem, mert tudtam, h. neki szól a műsor. Ded fetreng és üvölt, mint kettő sakál, miközben les át a lábaim között, h. apa látja-e. Amikor apa eltűnt a láthatáron, mondtam neki, h. elég volt a műsorból, apa elment és már rég mozgólépcsőzik. Erre felkelt és rohant utána mozgólépcsőzni! :twisted:

Ma végre eljutottunk oda, h. kimondta a saját nevét. :D
Úgy tűnik jó hatással van rá, ha a csajokkal "lógunk"! Van két cserfes barátnéja, akik messze lehagyták már beszédfejlődésben. De úgy látszik, ha eleget vagyunk együtt, húzzák maguk után.
Emiatt ma belegondoltam a régi rendszerre (lásd Kisködmön), ahol együtt tanítottak több korosztályt is. Lehet, h. volt előnye a dolognak!

Most tanult meg fújni, ha jól hallom. Kádban buborékfújóval. Hajrá! :D

Na lépek, mert vár egy csomó cseresznye és meggy, amit meg kell még pucolni, kimagozni és kiporciózva lefagyasztani télre. :shock:
Majd éjfél körül még benézek.

rambóka

rambóka: nálunk a párom meggyőzhetetlen a hisztikkel és én is nagyon jól bírom, hiszti téren még jól álljuk a sarat :) (Lilla próbálkozik keményen de már rájött, hogy bukta... most csak akkor van hiszti valami miatt ha hulla fáradt de olyankor önként be is szokott vonulni a kiságyába:) Persze még csak most jön a dackorszak de sokkal gázabb lenne ha már most elvéreztünk volna... így legalább egy kis sikerélménnyel indulunk a második -sokkal véresebb- csatába:))))) (kivéve a harapás... de azt én szúrtam el mert amikor megharapott legelőször akkor röhögni kezdtem... úgyhogy most a saját hülyeségemre kell valami gyógyszert találnom)
Vendég

plusz gratula a saját név kimondásához:))))))
Vendég

Monee!

Bár nem engem kérdeztél, de azért válaszolok: az elnyílott muskátli virágát le kell törni. Ahol a növény szára és a virág nyele találkozik könnyen le tudod törni.
Jó lett a szopi párna! A töltés tényleg m?vészet mi úgy néztünk ki mint a hóemberek, vicces volt!

Mamint!
Sajnálom, hogy nehezen megy az emelés. Sajna nem tudok semmit sem javasolni...

Lona
lona1

Monee: Jó lett az a szopipárna. Végülis mennyi golyócskát kellett belelapátolni?

Csakegy: Ez a harapás elég kellemetlen probléma tud lenni. Ha megoldottátok, akkor bedobod a közösbe? Engem is érdekelne :roll: Egyébként mást is harap vagy csak téged?

Kaptam egy könyvet a munkatársaimtól februárban... A címe: Miért sír a baba. Majdnem félig elolvastam, de hát eddig csak annyit tudtam meg, hogy ekkor meg ekkor ez vagy az volt a szokás. Ebben vagy abban a könyvben így állnak hozzá vagy ezt javasolják... Nem értem, hiszen minden gyerek más és más. Hogy lehet elmondani egy csecsemőről, hogy ő most azért sír, mert egyedül van? Ezt ki kell tapasztalni, nem? Ezt így meg csak az anyuka tudja megtenni...
Az pedig, hogy az alvás miként oldható meg a legkönnyebben egy pici gyereknél, szintén egyéni... Mindegy én még ehhez nem értek ;)

Ne kérdezzétek, hogy miért vagyok még ébren... Igazából Bence annyira aktív, hogy amint leteszem magam vízszintesbe, egyből belendül és szétcincálja a méhem/hasam alját. Ennek következménye, hogy állandóan pisilhetnékem van, vagyis 5 percenként járok wcre... Szóval nem tudok aludni, pedig jó lenne... Bevennék én egy Hova tabit is , de annyira büdi, hogy félek most kitaccsolnám, még mielőtt leérne...
Sok a bajom :)

Keresek valami unalmas természetfilmet, hátha azon bealszom.

Pátok

Kép

Kép
bettica

bettica? :)

rami, grat. a beszédhez :) pocakkép?? csakgy, te is dobhatnál egyet.

gyerek már tökre érti, hogy nem-nem. mondom neki vmire. ő meg rázza a fejét, és tudja azt nem szabad. és direkt csinálja :D

Kép

dimet

Monee ahogy Lona mondja.

A szopispárnád valami fantasztikus lett! nagyon ügyi vagy!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Suttogó titkai!
Én még nem egészen jöttem rá, hogy miért szidják ezt a könyvet??? :roll:

Inkább azt látom, hogy minden emberben van egy szűrő rendszer és azon keresztül átjutó információk másképp csapódnak le! Nekem nagyon sok volt évfolyamtársam javasolta ezt a könyvet, Rambóka is javasolta! (ebben a topikban csak Rambóka nem szidta :lol: )

Én nem vártam tőle csodákat, nem is olvastam el szülés előtt. Hanem utánna kezdtem el. Nagyon lassan. Egy egy fejezetet kétszer is elolvastam.

Nekem bejött a napirend is (nem tökéletesen, de csak miattam, bár az evés időpontokat próbálom tartani!, pl. nekem nem jön be az egy mellből etetés, mert álltalában nem lakik jól egy mellből, de akkor kettőből etetek és attól még minden OK), bejött a láncetetés is (pl. addig erről nem is hallottam, azóta csak egyszer kel, bír 7 órát, majd újból 4-et).
És egyáltalán nem ír olyat a könyv, hogy hagyd sírni a gyereked!!!
Pedig sokan ezzel jönnek, hogy a suttógó ezt tanítja! :shock: Mutassa meg valaki, hogy ez hova van írva! Mert én ilyet sehol sem olvastam!!!
Pl. a Feber módszert kifejezetten ellenzi!!!!

És az éjszakai etetésről is csak abban az esetben javaolja a leszoktatást, ha meggyőződtünk arról, hogy valóban nem éhes és csak megszokásból csöcsörészni kel fel a gyerek!!!-és ez minket esetleg zavar!! - (No az én fiam szívja a 160-at éjszaka, tehát megnyugodtam, hogy nem az van, hogy le kell szoktatni egy éhező gyereket az evésről!)

Sőt kifejezetten azt hangoztatja, hogy csinád úgy, hogy élvezd!!! Ha neked valami terhes azon változtass, de pl. Mona, ha te jól érzed így magad a lányoddal és tökéletes az összhang, akkor nem kell csinálni semmit! Mert neked így jó és kész!

És mindig azt mondják, hogy egy kisbabát nem lehet elkapatni!!
No, erről az az én véleményem, hogy nem elkapatod, csak hozzászoktatod!!! :? Ugyanaz!

És mielőtt azt hiszi valaki, hogy én kocka fejű vagyok, akkr csak erre azt mondom, hogy én sosem hagyom a gyerekem sírni. Persze, hogy felveszem és jól megszeretgetem és tényleg próbálom kitalálni mi baja lehet!
És annyit puszikűálom, hogy attól tartok elkopik a feje! :lol: :lol:

Ami kissé másabb a könyvben. Ennek a nőnek főleg menedzser, felsővezetésben dolgozó családok a kliensei!
Ahol a nők 6hét-2-3 hónap után visszamennek dolgozni.
Ahol van pénz dögivel, kozmetikusra, fodrászra, bébisintérre, stb.
Szóval más társadalom és más társadalmi réteg, mint a miénk!

Ezért nem lehet pontosan betartani az "utasításait" de nem is kell!
Mert szerintem a könyvnek nem is az a lényege, hogy szó szerint betartsd! :D

Ná, Kavics ügyvédnő védőbeszédét megtartotta. :lol: :lol: :lol:
De tényleg lányok! Egy könyv sem szentírás. Csak a Biblia! :)
Nehogy már egy könyv a lelkiismereteteket felkorbácsolja!!!
Vendég

Mégy egy gondolat!

Rejoka szokta szidni ezt a könyvet, pedig nem is olvasta.

Pedig én igen sok hasonlóságot látok a Rejoka nevelési elvei -módszerei és a Suttógó titkai között. (azért példálózok Rejoval, mert nála többször jártam és láttam, hogy hogyan bánik a gyerekeivel)

Pl. nekem egyszer régen azt mondta Rejo, ha be akarom szoktatni a gyereket a járókába, akkor nem szabad erőszakosan. Csak fokozatosan, amig jól érzi magát. Ha sír, vedd ki, nyugtasd meg, aztán megint visszateszed, vagy ugyanakkor vagy később. Tegyél olyan játékot belée, amivel csak ott játszik.
Lényeg a fokozatosság, a következetesség és hogy NE UTÁLTASD meg a gyerekkel a járókát. Mert nem ez a célod.
Aztán egyszer csak azt látod, hogy bekérezkedik játszani a járókába.
No, valahogy a suttóg titkait is ilyennek értelmezem. De mondom az én szűrőrendszerem ezek szerint más! :)
Fokozatosság, következetesség, szeretet és nem sírni hagyás!
Vendég

szióó

én a suttogót még látni se láttam, így nem erről nyilatkoztam,csak azt mondtam nem olvastam könyvet
de kavics a láncetetéssel és napirendel felkeltette az érdeklődésem...ha van időd írsz róla :?: esetleg priviben csak nekem :?: :wink:

legyetek jók :!:
Vendég

Kavicska: nekem csak az a bajom a Suttogó féle könyvekkel, hogy elhitetik jó sok emberrel, hogy egyedül nem is menne nekik... (ld. nekem tök logikus, hogy csak akkor hagyjuk el az éjszakai etetést ha a gyerek már csak megszokásból kér és nem az éhség miatt... minek ehhez egy könyv?). Járókába beszoktatás... Nálunk nem is volt járóka... volt viszont karám amibe bele se kellett szoktatni... leválasztottam a fél szobát, az volt Lilla birodalma... fel se merült benne, hogy be van zárva, marha nagy volt a tér körülötte én meg nyugodtan szunyálhattam mellette a földön a karámban:)))))))
Vendég

Bettica:Hajrá Bence!

Lara nagylány boldog féléves szülinapot!!!!

Monee:jó a párna!

Köszönjük a köszöntéseket!
Vendég

[quote="csakegy"]K írta:csakegyavicska: nekem csak az a bajom a Suttogó féle könyvekkel, hogy elhitetik jó sok emberrel, hogy egyedül nem is menne nekik...

Erre csak azt tudom mondani, hogy nem elhitetés, hanem vannak benne okos ötletek, amiket lehet hasznosítani. Amiről én pl. nem tudtam, mert a környezetmben senki sem mondta, se védőnő, se doki. Pl. napirend kialakítás időben(ami túlzás, hogy tökéletesen müködik, de legalább van amihez tartsam magam és babuci is!), láncetetés, álometetés stb.

[quote="csakegy"]
írta:
csakegy(ld. nekem tök logikus, hogy csak akkor hagyjuk el az éjszakai etetést ha a gyerek már csak megszokásból kér és nem az éhség miatt... minek ehhez egy könyv?).

Ez neked logikus, nekem a lelkiismeretem nem engedi meg, de a RTL klubbon (korábban általam emlegetett) védőnőnek egyáltalán nem logikus, sőt A kincs dokija is azt mondta, hogy ha van ereje akkor állítsa le az éjszakai etetést! Szóval ez nem magától érthetődő! :)

[quote="csakegy"]
írta:
csakegyJárókába beszoktatás... Nálunk nem is volt járóka... volt viszont karám amibe bele se kellett szoktatni... leválasztottam a fél szobát, az volt Lilla birodalma... fel se merült benne, hogy be van zárva, marha nagy volt a tér körülötte én meg nyugodtan szunyálhattam mellette a földön a karámban:)))))))

Nálatok karám, másnál járóka! Nincs ezzel sem semmi baj! :D
Nálunk még semmi, de valószínű járóka lesz! :lol: :lol: Vagy karám! :lol: :lol: Vagy megkapja az egész lakást! :lol: :lol:

És még valami, tudom hogy én vagyok a topik második legfiatalabb anyukája, ezért még nincs sok tapasztalatom. DE!
Azzal maximálisan egyetértek, hogy fontosak az ösztönök. Viszont én igenis vallom, hogy ha van olyan ember: anya, anyós, barátnő, akikben megbízol, egy jól megszerkesztett könyv, amiben esetleg megbizol és ötleteket adhatnak, segíthetnek. Amiket nem kell szó szerint venni, de tudod hasznosítani! Akkor azt nyugodtan vedd igénybe! :wink:

Tovább göngyölítve a gondolatokat. időnként kell a megerősítés, hogy jól csinálod, mert én pl. az a tipusú önző szülő vagyok, aki nem tud igény szerint szoptatni (egyész nap rajtam legyen a gyerek), nem tudom magamon hordani a gyerekem stb. és nem tudom 11kor letenni aludni, hogy így hátha átalussza az éjszakát, mert nekem kell 8-tol (ahogy a gyerek elalszik) 10-ig (amig mi elalszunk) ez a két óra, hogy csak a férjemmel foglalkozzak és ne a gyerekkel!
És ilyenkor jól jön, ha van más is aki így érez, gondol, cselekszik. Mert rájövök, hogy nem is vagyok olyan önző dög, hanem ez egy jogos igény! :) :lol: :lol: (mert az én lelkiismeretem borzasztó gyáva nyúllá tud tenni :roll: :lol: )

Szóval én nem fényezem a könyvet, csak mert nem szentírásnak tekintettem és nem vártam csodát tőle, ezért jónak találtam. :D
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?