Új privát üzeneted érkezett!

Bejci!
Igen, pont erről beszéltem.. akkor ugyanúgy érzel, mint én :)
Anyu engem sem úgy ért meg, ahogyan mi itt egymást.. másképp fogja fel!
Néha azt mondja,hogy túl aggódom, máskor meg, hogy pihenjek többet..
Én is már 33. éves vagyok, és tényleg másképp állok dolgokhoz, mint amikor a fiaimmal voltam várandós..

Sz.sziszi!
A hétvégénk elég mozgalmas volt..vásárlás..tudod az a szokásos hétvégi.. és (vettem Adélkámnak egy nagyon szép rózsaszín pamut takarót.. :) )
majd szombaton elmentünk a párom barátaihoz grillezni..nekem ez már mozgalmas,... no ránk szakadt az ég.. szakadni kezdett az eső...ezért bent sütöttük meg a husikat..
Aztán rá kellett jönnöm, hogy bizony nekem már nem igazán jó az, ha hosszú időn keresztül csak ücsörgök.. hiányzott a vízszintes testhelyzet.. de azért este tízig bírtam..
Vasárnap meg itthon voltunk... főztünk (mi a párommal kettesben szoktuk elkészíteni a vasárnapi ebédet.. istenien főz) , és kertészkedtünk is a igaz csak pirinyót... nem mindenhol kellt ki a fű... ezért utána vetettünk.. ha szép lesz hozok képeket a nagy munkánkról.. :)
És, te mit csináltál hétvégén??

szeder74

Szép napot mindenkinek!

Szeder, igen, épp most olvstam megint vissza néhány hsz-t, hogy képben legyek. És látom, hogy te is szeded a Pipolfent. Én nem kértem, hanem kaptam. Kicsit megijesztett az erőssége, az első héten tényleg szó szerint kiütött a napi 2.

De az alvás az tényleg nagyon jó vele, meg a 2* fél már elmegy. Neked meddig kell szedned? Nekem kb. a 30. hétig.
Egyébként én a görcsökre kaptam, a keményedések nekem nem vészesek, és nem is zavarnak, a méhnek ilyenkor már edzenie kell.

Tényleg sokat panaszkodunk, pedig tutira mindenki élvezi a várandósságát! De igaz, amit Bejci írt, hogy fiatalabban kevésbé foglalkoznak a kismamák magukkal, meg a szervezet is könnybben veszi a változásokat. Higgyétek el lányok, hiányozni fog még a pocak, meg a benne rugdalozó manó a születése után!

Bejci, óvatos leszek a tornával, de mindenképpen meg akarom próbálni, mert megőrülnék itthon egész nap egyedül, emg minél jobban elhagyom magam, annál nehezebb lesz a szülés. Kicsit muszáj bizonyos izomcsoportokat edzenem :lol:

Én nem hiszem, hogy veszek hordozókendőt. Lehet, hogy sokan elítéltek, de én kicsit hagyományos szempontokat vallok, és nem akarom a gyereket egész nap magamon hurcolni. Inkább a napirendre szoktatást részesítem előnybe, tudja a gyerek is, hogy anyának nem csak ő van a világon. Barátnőm vett, de nem használta.
Igaz, én kis városba költözöm, ott a babakocsi tökéletesen betölti a funkcióját. BP-en persze könyebb hordozóval.

Lakásfelújítás: látom jó páran vagyunk ebben a helyzetben. Még nem riaszt a helyzet, inkább alig várom, hogy nekiálhassunk a háznak. Végre családi házikóban fogunk (egyszer ha kész lesz) lakni, lesz kert, nagyobb lakótér, garázs.

De azért remélem, hogy mire megszületik a babócám, addigra már odaköltözhetünk.

Minyu, nézegetem a patchworkös oldalakat, úgy megtetszettek a dolgaid! De én sajna béna vagyok. Nemhogy varrógépem nincs, de varrni sem tudok.. Ez nálam kimerül egy gomb felvarrásában :roll:
De még nézegetem őket :wink:

Rönééé

Kép
röné

Szeder!

Sajnos én is sokszor nyavajgok! Pedig szerintem még mindig a szerencsésebbek közé tartozom. Mondjuk nekem ez az első terhességem és nem tudom mivel kell, hogy járjon. De az biztos sokszor annyira nyűgös tudok lenni... Ha éppen nincs semmi bajom, akkor keresek, ekkor kezdek el aggódni :) Tiszta hülye vagyok!
Nekem már 1 hete dagdnak a lábfejeim, már a 2 számmal nagyobb cipőmbe alig bírok néha belebújni, lehet, h a nyár végére a párom 46-os csukáját kell felvennem a 39-es lábomra :D
Most meg a frontnak, vagy csak az alacsony vérnyomásomnak köszönhetően olyan iszonyatos fejfájásom is van, hogy sokszor majdnem elsírtam már magam, pedig elég magas a fájdalomküszöböm.
De, hogy vmi pozitívumot is írjak: Kislánykám néha úgy ficánkol, hogy azt hiszem kilyukad a hasfalam :) Ez elég vicces érzés :)

Kép
beril

Csajok! Csak most kezd tudatosodni bennem, hogy hamarosan szülni fogunk, nagyon gyorsan telik az idő. Most kezdek parázni, hogy jóformán még semmit sem vettünk meg. Egyedül csak a bababútorok vannak meg. Babakocsit kaptunk anyósomtól, de az nagyon nyári, úgyhogy vennünk kell másikat. Néha csak lesek, hogy ki mit vesz már most. Gondolom nem vagyok még elkésve, csak megjegyeztem magamban, hogy nagyon lazára vettem a dolgokat eddig. Most már nem ártana elkezdeni nézelődni? :?

Korábban úgy terveztem, hogy a nyarat végig dolgozom, most már kezd megváltozni a véleményem ez ügyben :lol:

Kép
beril

Szeder, Bejci: Köszönöm, aranyosak vagytok!!!

Egyelőre hiszek a dokimnak, aki a 18. heti uh-on látta a herezacsikat:) De ha lány lesz, is nagyon fogunk örülni, sőt neve is van: Kinga lenne.

Sziszi: Én győri vagyok. Ha tudok, szívesen segítek bármilyen kérdésed van. Bababoltokat keresel Győrben?

Tanulnom kéne, szombaton vizsgázom, de nagyon nem visz rá a lélek. :(

Ja, és egy jóhír: megkaptam a terheléses cukorvizsgálat eredményét, és jó :lol: 4.1 először, és 5.1 a lötyi után.
Viszont a hematológiai eredmények tele vannak + és - jelekkel. Utána kell néznem, mert ilyen csúnya szavaknál vannak mint hematokrit, hemoglobin, thrombocita, fehérvérsejtszám.

Kép
dorka78

Beril: Azért az a szülés odébb van még! :lol: :lol: Ne pánikolj, még mindent be tudsz szerezni! :wink: Én egyébként pont ugyanezt éreztem egy hete... de aztán azóta megnyugodtam. Páromnak felvetettem, hogy legalább a kórházi csomagot össze kellene állítanom, de erre azt mondta, hogy majd ő behozza nekem, ha véletlenül korábban kell bemennem. Erre mondtam neki, hogy még egy nyomorult hálóingem sincs,erre ő: " Majd én megveszem neked azt is, ha korábban kellene!"
Szóval fő az optimizmus! :lol:

Dorka: Vérképnél teljesen normális, ha néhány érték eltér, úgyhogy akár mit is olvass a neten, ne ess kétségbe! Inkább háziorvosoddal nézesd meg a leletet! Egy csomó felesleges idegeskedéstől megkíméled magad! AMúgy grat a cukoreredményhez!
Vendég

Dorka!

Valószinű picit vérszegény vagy, de ez még babavárásnál belefér!

martee!

Nagyon szorítok Nostawennek! Az egyik barátnőm ugyanígy járt, nem is engedték haza, de a kiíráshoz képest még rá is húzott pár napot a kislánya! És köszi, hogy jössz a hírekkel!

Szeder!

Hát, ki aggódósabb, ki kevésbé! Én persze könnyen beszélek, mert nincs sok nyavajám, a vizesedésre tuti módszerem van és elfogadom, hogy ez van, nálam együtt jár a terhességgel az iszonyatos sok hányás, de aztán annak is vége! Na meg a 3 kis krampuszkám nem is hagy sok időt magammal foglalkozni!
DE! most hétvégén nekem is sok volt a pocifájás, esténként kellett a Magnerot! Azt vettem észre, ha ideges leszek vmiért, akkor rögtön megfájdul vagy bekeményedik! Szeremcsére ritkán vagyok ideges!

Lányok! Drukkoljatok ezerrel! Mindjárt indulunk az oviba elintézni, hogy a 4 éves kisfiam mehessen szeptemberben! A röhej az, hogy abban az oviban vagyok civilben óvónő, a kisfiamat meg 1. körben elutasították helyhiány miatt (mondjuk a főnök azt mondta, ez a hivatalos eljárás, fellebbezzek és minden ok. lesz)! Megírtuk a fellebbezést, de azért most letisztáznám az oviban, hogy mi van már és mi lesz a gyerkőc ovis jele ( azért kicsit félek, mi lesz, ha nemet mondanak, mert szarul esne, ha már ennyit sem tudok elérni a munkahelyemen-és nem szabadulni akarok a gyerkőctől, csak iszonyúan vágyik már rá, ha megyünk Csabiért, alig tudom kivonszolni az ovi kapuján)! Szóval szorítsatok!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!!

Martee köszönjük a friss infókat Nostawenről és továbbra is nagyon várjuk Őket!!

Szeder, Bejci tökre egyetértek Veletek!!

Márti szorítok az ovihoz!! Majd gyere mesélj mi volt!!

Beril tutira meg lesz minden amikorra kell hidd el!!

Dorka gratula a terheléshez a csillagok meg ilyenkor természetesek!!

Én túl vagyok a vérvételen! Az első szúrás szuperül bekékült ügyes volt a csaj azóta is tökre fáj a helye!! :evil: A második már jobban sikerült!!!

Hétvége: tegnap Én is nagyon beparáztam! Délelőtt főztem, de már akkor éreztem, hogy fájdogál a hasam alul! Gyorsan bekaptam egy Megna B6-ot! De csak nem akart elmúlni! Ebéd után bevettem még egyet és még így sem múlt el! Már elmentem fürdeni hajat mosni mert mondtam a férjemnek hogy ez Nekem nagyon nem tetszik, Kornéliánál a 9 hó alatt egyetlen egy Megnét sem kellett bevennem, nem is volt itthon most meg már lassan egy dobozzal beszedtem :? :? Aztán délután próbáltam pihenni Kornéliát minimálisan emelgetni ami képtelenség mert tegnapra benáthásodott és nagyon nyűgös!! De estére szerencsére elmúlt a hasfájás, Én is az időjárásra fogtam!!! Aztán este meg jött a bal lábam térdhajlatában lévő zsibbadás!! Hát ez sem volt kellemes de el tudtam aludni, bár nem siekrült sokat mert Kornélia óránként 3x felsírt mert alig kapott levegőt!! Szóval nem egyszerű a kismama élet!! De Én sem cserélném el semmiért, imádom ahogy mozog és hullámzik a hasam!!! És holnap végre láthatom!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Márti!
gondolok rád!!!

röné!
nem tudom meddig kell szednem, majd mondja a doki. az tuti hogy azóta jobban vagyok amióta szedem.

dorka!
tényleg jó a cukoreredményed.. akkor te is ehetsz bármit :)

lanta!te is vigyázz magadra.
óvatosan Kornéliával ) bár tudom, hogy nehéz..
szegénykém még olyan pici és még náthás is...nagyon kellhet neki a közelséged. Jobbulást kicsi lányodnak!

szeder74

Szeder! Te az iwiw-en a nagyobbiak fiad "neve alatt" vagy elérhető? Mert akkor jelöllek. Most néztem a képeit, és gondoltam Te vagy az egyiken, másikon Adél. :?: Jól gondolom?
Vendég

bejci igen ott vagyok... a fiam neve alatt...jelölj

szeder74

Martee!

Most olvasom, mi történt Nostawen-nel. Tudom, mert én is átéltem már korábban, hogy a kórházban kétségek közt nehéz nem a rosszra gondolni és idegeskedni, de próbáljatok meg minél több infot megszerezni a dokiktól, hogy mi a helyzet, és akár több ismerőst (nőgyógyászt, szülésznőt, védőnőt …) felhívni, hogy éppen abban az adott helyzetben mi a legjobb megoldás. Én voltam olyan helyzetben, hogy már az összes orvos meg akart műteni, úgy hogy nem voltak biztosak a dolgukban, de én folyamatosan hívtam a saját dokimat, mit tegyek erre és erre a helyzetre. És Ő nem ajánlotta a műtétet, kivártam ahogy tanácsolta, és még jó hogy Rá hallgattam, mert magától is megoldotta a természet a dolgokat. És persze a tesóm is a neten keresgélt minél több infohoz jutva, itthonról.
Egy szó mint száz. Kitartás, mi itt gondolunk Rá, és drukkolunk, hogy minden rendben legyen, jó lenne ha haza tudna menni idővel, és ott pihenhetne tovább, de Nostawen is és rokonsága, esetleg ismerőse is gyűjtön minél több infot, a net ma már szinte mindenki számára elérhető. Ha megteheti, és engedik, Ő is jobban fogja átélni, ha akár csak hétvégére hazamehet. Ez is saját tapasztalat.
És köszönjük, hogy tájékoztatsz minket, mi van Velük. Sok – sok erőt kívánok én is nekik!

Lanta!
Reméljük, minden ok lesz a terheléssel. Majd számolj be, hogy bírtad.

Szeder!
Sok mindenben hasonlóan gondolkozok, mint Bejci, hogy azért mi már többen 30 évesek vagyunk, sőt több is. Idősebb szervezet, több meló és stressz, sok elvárás több oldalról. Ami az amúgy se fiatal szervezetet megviseli. De én eddig a derék fájáson és lábgörcsön kívül élményként élem meg a terhességet, bár tény, hogy időnként nagyon tud fájni, ahogy a baba helyezkedik, feszül a hasam, rosszabbul alszok stb. És szerencsésnek érzem magam, hogy nem kellett idáig a rossz eredmények miatt idegeskednem, mert eddig minden ok a babával, és ez a legfontosabb. Mondjuk, én a kötelező genetikai vizsgálatokon kívül nem is csináltattam semmit pluszba.

a.m.!
Grtaula a 3. trimeszterhez! Te már nagyon közeledsz a célhoz.

Képzeljétek!
Mióta egyik kollega ráébresztett, hogy valószínűleg a derék és hátfájástól görcsöl a lábam minden nap, azóta folyamatosan odafigyelek, hogy ha már fáj a derekam, akkor lefekszek a polifomra, és „kiropogtatom” a derekamat, visszaáll minden csigolyám a helyére, és azóta talán egyszer vagy kétszer görcsölt be. Sajna itt a cégnél erre nincs lehetőség, így kíváncsi vagyok, mi lesz este. Most eldöntöttem, hogy az eddig csak halogatott kismama tornát kedden elkezdem, meg visszamegyek a régi masszőrömhöz, hogy oldalt fekve bevállal-e.
Tudja valaki, hogy tényleg igaz a hír, hogy a kismamák táppénze több a normál táppénznél? Mennyivel? Mert nekem a normál TP szabályok szerint csak 60 % jár, nem 70. Azt hallottam, hogy a kismamáké 70 % is lehet. Ti erről tudtok valamit? Mert ha így van, elmennék én is TP-re.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Akkor jelezném, hogy ismét jelölgetős kedvemben voltam, úgyhogy iwiwen megint én garázdálkodtam!! :lol: :wink:
Kistiggrincs, Szeder, Sziszi, Csibe, Ági, Starlark, Sugi... jelöltelek Titeket! :)

Ági: Jó, hogy végre rájöttetek,mi okozza a görcseidet. Ha így tényleg jobb a helyzet, feküdj sokat.
Vendég

Húúú SZeder, de gyors vagy! Hívhatlak "Villámnak"? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Martee, nagyon szurkolunk Nostawennek!! Kitartás neki is, és a férjének is, az otthonmaradt kicsinek is!!

Szeder!
Szerintem nem gond, ha nyavalygunk, az lenne a hülyeség, ha elhallgatnánk egymás elől, hogy problémák is léteznek. És persze, vannak jó dolgok is az egészben, de pont a múltkor olvastam egy írást ( http://velvet.hu/poronty/2008/05/28/kis ... hes_lenni/ ), hogy vki őszintén bevalllja, nem szeret terhes lenni, attól még lehet jó anyuka.

Szerintem nem annyira korfüggő, hogy ki hogy bírja. Nekem huszonévesen is kinyílt a Naggyal a méhszájam idő előtt, ANyukám meg a terminus napja előtt is dolgozott velem a hasában 39 évesen. AZért a hetvenes években más volt a munka, tuti csak 8 órát kellett dolgozni, és szerintem nem volt ekkora hajtás, a stressz is elkerülte az akkori kismamákat. Felteszem, a tömegközlekedés is kulturáltabb volt, ma alig adja át a helyét valaki, a mindenórásnak is ácsorognia kell...

Kép
Kép
sarkantyúka

Bejci, írtam emailt :oops: az iwiw-en megadott címedre..

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Hát készen vagyok teljesen...
A nagy viharban múlt hét végén elszállt a windows-om... szerencsére most nem tartott olyan sokáig, mire helyreállitották a gépemet.
Annyi minden történt azóta...

De először is:

Starlark,
valami nagyon jól sikerültek a képek a kisfiatokról, és gratula is hozzá, hogy végre tudod, milyen szinű vagy! ;) :D Gondolom apa örül nagyon. :)

Dorka,
a te képed is nagyon jó, Majám ennyire sem mutatta magát. A negativ élményről meg annyit, hogy ha tavaly Lolával is "csak ennyi" lett volna, lehet, most nem megyek el. De azért ez is több, mint a semmi, és legalább tudjuk, hogy minden ok a picikkel a pociban.

A.m,
nagy gratula a nem is akármilyen eredményes vizsgádhoz!! Ügyi vagy, hogy pocakkal volt erőd és kitartásod ennyit tanulni (ez bár utólagosan, de érvényes starlarkra is ;) ).

Martee,
Nostawennek kitartást és nagyon sok erőt elviselni az unalmas és meleg kórházi napokat. Azért remélem hamarabb is kiengedik, mint a szülés, ha látják, hogy teljesen rendben van. Apukát nem irigylem, remélem van, aki tud neki segiteni. Nostawennek is bizti megnyugtatóbb, ha tudhat még valakit a nagyobbik pici mellett...

Honey,
szuper, hogy most már hivatalosan, kimondva, és megerősitve is megnyugtattak!!! Azért egy ekkora parától megkimélhettek volna, ha előbb jobban utánajárnak, és aztán inkább csak a jó hirrel leptek volna meg. A lényeg, hogy végre túl vagytok ezen is, és remélhetőleg többet nem találnak ki semmi "álbetegséget", és "álkockázatot" nektek!

Remélem nem hagytam ki semmi fontosat, nem jegyzeteltem visszaolvasáskor. Ha esetleg mégis, akkor nagyon bocsi!!!

Rólunk:

Pénteken voltunk mi is 4D-n, és nem volt egy hatalmas élmény, főleg, mivel Maja nem akarta megmutatni a pofiját... Ilyen volt Lolám is: a lábát szétteszi, de az arcát rejtegeti... ki érti ezeket a piciket... :D
különböző trükköket próbáltunk, hogy legalább picit megkukkolhassuk, több-kevesebb sikerrel. Felteszem a "legjobb" képet, ebből majd megértitek. :D

ÉS!!!
Végre elkészültek a babaszobák!!!!! Már csak a bepakolás, és a fali dekorációfestés van vissza, de azt már beköltözve is meg tudom csinálni, úgyis apránként haladok vele (amig Lola napközben alszik).
Ehhez volna egy kérésem is felétek, ha nem nagy gond. Főleg talán babás anyukák tudnátok nekem segiteni...
Ha volnának valakinek képei, megköszönném, ha el tudnátok nekem küldeni emilben. Konkrétan ezeket keresném (walt disney mesekönyvekből esetleg):
- A szépség és a szörnyeteg (táncoló pár)
- Csipkerózsika (ahogy a királyfi föléhajol, és csókkal éleszti) :D
- Hamupipőke (tökhintós, egészalakos, mindegy)
- A kis hableány (Ariel és a viz alatti palota, vagy Ariel a herceggel)
- Mickey egér és barátai bármi
Próbáltam a neten is vadászni, de nem sok sikerrel... :(
Ha valakinek van, megadom a mailcimem priviben, és előre is nagyon köszi, ha bárki tud segiteni! :roll:

És még a képek, aztán dugulok egyelőre:

Kép Legjobb 4D képünk Majáról
Kép babaszobák
Kép Lolaszoba
Kép Majaszoba
Kép ilyen képekkel akarom telefesteni a falat

Kép
Kép
lolababa

Sarkantyúka: Ment válasz
Vendég

Lolababa: Nagyon jók a képek, grat a babaszobához! Nézz át a linkes topicba, Szeder és Honey tett fel babaszobás linkeket, hátha azokon a honlapokon találsz olyan képet, ami Neked kell..
Vendég

lolababa :)
nagyon jók lettek a szobák. Mi még csak holnap veszünk festéket...
Nekem vannak meseképeim, de sztem a http://www.hatterkepek.hu oldalon te is találsz nagyon jókat (van olyan menüpont a bal oldalon, hogy mesevilág) Ha itt nem találsz szépeket, szólj és küldök.

szeder :)
én is észrevettem, hogy sokat nyafizunk, de sztem is csak azért, mert itt megértjük egymás gondját. Én ha csak a pocimra ráteszem a kezem, a Zuram rögtön megkérdi, hogy baj van? szegény, kicsit parapapi lett...

dorka :)
nekem van laborkiértékelös kiskönyvem, abban szoktam megnézni, de elég sokmindenre irják, hogy terhsség alatt kis mértékü eltérés lehet. ilyen pl a fehérvérsejt, a hematokrit, a limfocitaszám, a hemoglobin is le szokott esni, de ezt a dokid majd megnézi és jól megnyugtat, ha pedig kell esetleg pótolni valamit (pl nekem vasat kell szednem a hemoglobin miatt), azt úgyis mondja majd.

márti :)
megy a drukk az ovihoz, nekünk júniusra igérték, hogy küldik a határozatot, nagyon kiváncsi vagyok.

jaaaaaj, nem tudom még kinek akartam irni :? :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu

Jó sokat termeltetek reggel óta, győzöm visszaolvasni :lol:

Dorka78: Szombaton mennénk Győrbe, és érdekelne hol vannak klassz és megfizethető bababoltok, ha tudsz infókat, millió köszönet :D

Lolababa: szuperek a szobák!!! Jajjjj mennyire jó nektek, h. már itt tartatok. Ha minden jól megy, ma mi is aláírjuk az adásvételit, pár hét alatt megjön a hitel, és talán lesz 4 hetünk a szülés előtt, h. megcsináljunk mindent :?

Szeder: Tény, h. nyafogunk,de szerintem megvan rá az okunk. Nekem pl. napok óta feszül, nyom a hasam, nem igazán tudom miért, de szerintem rohamosan nődögél a pici lakó, azért fáj a méhem. Nehezemre esik még a közlekedés is :(
sz.sziszi

bejci, lanta, márta, minyu: köszi, aranyosak vagytok, kicsit megnyugodtam. Dokinak mindenképp mutatom jövő kedden megyek hozzá. (a netes adatok alapján az öndiagnózisom: vashiány)

szeder: igen, ezek szerint ehetek bármit :) be is vágtam egy vaníliafagyit hazafelé...

lola: hát gyönyörűek ezek a babaszobák!!! annyira szép Lolaszoba és Majaszoba. És hogy még a radiátorcső is le lett festve rózsaszínre, nem semmi. Szép munka, bárki is csinálta :D

Kép
dorka78

Lola nagyon szépek a szobák!!! Öröm lehet majd a csajoknak benne aludni!! :)

Én is megmutatom Kornélia szobája festményét, a másik szobába is hasonlót szeretnék a tesónak csak nem virágokkal hanem valami fiúsabbal!!!

Kornélia szobája :)

Kép

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Martee, nagyon szépen köszönjük, hogy regisztráltál és hozod a híreket!
sok-sok erőt és kitartást kívánok nekik és nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen és kivárja bent a picur az időt!

Bagzerka, diplomavédés hogy sikerült?! Gondoltam Rátok... :wink:

A.M.Gratula a harmadik trimeszterhez! :) nyami! nem semmi menü volt! De azért vigyázz, meg ne erőltesd Magadat! :wink:
Én már nem merek bevállalni ebédmeghívásokat... Sőt, olyan jó volt, mert tegnap párom kizavart a konyhából, mondván, ő házitündérkedik, én csak pihenjek.
Ebéd nagyon finom lett, én meg nem tudtam magammal mit kezdeni délelőtt... Dorka is apának "segített" a konyhában :)

Szeder, csatlakozom Bejciékhez! 2 évet vártunk Ádámra, így a mindenféle nyavajával együtt is imádom ezt az állapotot! :lol:

Beril, nyugi, azért van még jópár hetünk a szülésig! :wink: Addig lesz idő mindent elintézni! Egyébként bennem is most kezd tudatosulni, hogy itt a nyár, hogy a következő évszak elején kibújik Ádám! Pedig olyan távolinak tűnt és mindjárt töltöm a 6 hónapot...

Dorka, terheléses eredményéhez gratulálok! A vérképen meg ne paráztasd magadat szerintem, nem hinném, hogy baj lenne! majd a dokid megnyugtat! :wink:

Márti, felvették a fiadat?! Tavaly mi is kínlódtunk, itt sincs hely :evil: Szerencsére szomszéd faluban kevés a gyerek és csoportot akartak megszüntetni így "külhonból" is vettek fel gyerekeket, így oda befért Dorka :) Mázlink volt...

Lanta, kornéliának jobbulást! te pedig vigyázz magadra, pihenj amennyit tudsz!

Ági, örülök, hogy megvn végre a görcsök oka!

Lola, klasszak lettek a szobák! Majáé különösen teszik! Nagyon jó a színe!
Rajzokban sajna nem tudok segíteni :( Én papírra festettem Dorka szobájába, azt tettük ki a falra - mesekönyvből másoltam, majd ha felébredt a csajom, lefényképezem.

Megvettem az első rucit Ádámnak!!! :lol: :lol: Szombaton Auchanban voltunk és találtam olyan kombidresszt, amit imádok: Teljesen szétpatentolható, csak bele kelle fektetni a babát, utána összepatentolni, nem kell a buksiján áthúzkodni. Van egy és 3 darabos kiszerelésben is! Csakaz a baj hogy hosszú ujjú, így ujjatlan rugit kell hozzá vennem...

Vizesedés. Kaptam tegnap rebarbarát, állítólag az is jó vízhajtó. Főztem ma kompótot belőle cseresznyével, almával, várom a hatást... Bár szerencsére nem vizesedek, de ha tényleg bejön, ehhez is lehet majd nyúlni :)

Úúútálom, hoy megint jön a meleg! :evil: olyan légszomjam volt ma többször is imnt már régen. Alapból sem bírom a melegfrontot, most meg...

Beszéltem a védőnővel, holnap megyek hozzá :roll: :? :x Szerintem a terhességem alatt utoljára, legközelebb akkor szeretném látni, ha Ádám megszületett - vagy akkor sem nagyon, hiszen nem tudom, hogy mit fog tudni segíteni aki csak könyvekben olvasott pici babákról...

Na, asszem megyek ledőlök picit.

Kép

Kép
anyoooka

Lanta, hihetetlenül jól néz ki a gyerekszoba! Mennyi ügyes kezű anyuka van itt! :)

Kép

Kép
anyoooka

Köszi mindenkinek az elismerő szavakat! Jól esik, komolyan, végülis emiatt nem aludtam már egy jót egy hete. :)

Minyu,
köszi a tippet, benézek, jó lenne találni. A hófehérkéshez volt könyvem, de sajna a többihez nincs, igy vadásznom kell. Milyen jó lenne, ha meglennének az én gyerekkori könyveim...

Sziszi,
az húzós dolog lesz az utolsó hetekben ezzel szórakozni, nem irigyellek. Én most is tökre kimeritőnek érzek mindent, legszivesebben csak aludnék, amikor csak lehet. :? Mindenesetre drukk, hogy sikerüljön, és legyen hozzá elég energiád! ;)

Lanta,
ez is nagyon szép szobafestmény. Annyira beleszerettem ezekbe a kézzel festett izékbe... Mondjuk ha már tavaly gondoltam volna rá, egy csomó fáradtságtól megkimélhettem volna magam, de legalább megvagyunk vele igy is.

Bejci,
köszi neked is, bekukk a másik topicba. :)

Kép
Kép
lolababa

Anyooka ezt nem Én csináltam hanem a sógorom!! :lol: :lol: :lol: Jó pihit és várjuk majd Dorka szobájának képeit is!!!

Kép
Kép
lanta

Anyoo,
nagyon együttérzek veled! Én is nehezen viselem a meleget. :? Állitólag a július lesz a legrosszabb... ááááááááááááá
Máshogy nem is lehet elviselni, csak sok-sok hideg folyadékkal, meg pihivel, amikor csak lehet (jó hűvös szobában). :)

Kép
Kép
lolababa

Lola, most nézem a vonalzót: Laurának boldog szülinapot!!! :lol:
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Starlark: gratulálok a kisfiúhoz! Nagyon jók a képek!

Eszike: nagyon tetszik a kislányotok neve :)

Dorka: sajnálom, hogy nem jól sikerült a 4D-tek. De már "csak" 16 hét és úgyis kiderül, hogy fiú-e vagy lány :) És nagyon helyes a képen nemtől függetlenül :) Gratula a jó cukor eredményhez :)

Martee: nagyon drukkolok én is Nostawennek, remélem még 3 hónapig benn tudják tartani a babát, de legalábbis minél tovább

Szeder: teher vagy nem teher pont jókor vetetted fel :) Én szombatról vasárnaprakb 3 órát tudtam aludni, ugyanis mostmár teljesen elmászott a gyomrom, és úgy égette a gyomorsav a torkom, hogy szivem szerint bőgtem volna. Oldalon fekve volt a legrosszabb, és én az oldalamon alszom. Na, akkor gondolkoztam azon, hogy nekem most épp fene boldognak kéne lennem, hisz terhes vaygok, ezt a babát várjuk nagyon, közben pedig én akkor éppen egyetlebn dologra vágytam: aludni.
Aztán tegnapról mára már sikerült aludni, és ma már szebb a világ, bár a kipihenttől még nagyon messze vagyok. :) Szerintem azért több egy kicsit a negatív "felhangja" a terhességnek, mert azt, hogy jaj de jól vagyok nem írja be mindennap az a 20 ember, aki aznap épp jól érzi magát. Mig ha valaki nem érzi jól magát beírja, hisz jól esik valakivel megosztani. Főleg mivel esetleg tanácsot is kaphat, hogy hogy érezhetné jobban magát.
Ja, és arra jutottam magammal, hogy alapvetően a gyomorégés, a kora terhes hányinger, a nem tudok rendesen mozogni ellenére imádok terhes lenni :) Ja, én még csak 26 éves vagyok

Huh remélem nem nagyon kusza amit leírtam.

Márti: ovihoz mennek a drukkok.

Lola: nagyon jók a képek!

Lanta: Kornélia szobája is nagyon jó, tetszik az a kép :D

Júliust nagyon nem várom, várhatóan jövő héttől meló után is megyünk ki a házhoz, hogy tényleg akkor tudjunk költözni, amikor terveztük.

Kép
kistiggrincs

Bejci
Kicsit dédiztünk vidéken…
Nem voltam kedden előadáson…egész napos babás-mamás kerti kaja sütésen voltunk..

Nostawen
Nagyon szorítunk! Nagyon együttérzek veled,hogy a kisfiad most otthon kellett hagynod!!
Most erősnek kell lenned,hogy tesóbaba minnél tovább benn maradjon és egészségesen szülessen meg!!
Martee
Igen,várjuk a híreket és köszönjük!

Blúmi
Az átlagosnál több magzatvíz az nem egyenlő a sok magzatvízzel(polyhidramnion). Nyugi!!!

Szeder
Hááát nem véletlenül „terhesség” a neve….De emellett maga a CSODA is ez az állapot...
Bár el kell ismerni más az első babavárása mint amikor már 1-2-3 gyereked van és őket nem lehet kikapcsolni,hogy most itt fáj-ott feszít…egy picit ledőlnék….
De múlt héten vettem Emmának 5 rugdalodzót, 1 gatyót,2 bodyt és 2 sapit…és most annyira bezsongtam nagyon várom,hogy a kis csöppöm megérkezzen egészségesen nyár végén!!!

Lolababa
Meseszépek lesznek a szobák!!!
Laurának BOLDOG SZÜLINAPOT utólag is!!!!

Starlak
Gratula a kicsi fiúhoz!!!

Szombat este amúgy nekem is annyira görcsölt a hasam,hogy már elkezdtem figyelni az időt…rendszeres-e….félelmetes volt…
Az elmúlt 2 nap is volt még néhányszor fájdalmas keményedés… A lényeg a figyelmeztetés…tényleg lassítani kell…..legfeljebb Henimet csak fél nap viszem játszóra és nem délelőtt és délután is!!!
holka

Sziszi: 3 nagyobb bababolt van Győrben. A Brendon az Interspar Áruházon belül, a Babyland a Szent Imre úton, és a Baby Center. A Brendon ugye nem olcsó, a másik kettő bolt olcsóbb.
www.brendon.hu
www.babylandgyor.gportal.hu
A Babyland honlapján meg tudod nézni az e havi akciójukat. (minden hónapban más-más akció van)
A Baby Centernek is van honlapja, de ott nincsenek árak.

Pontosan leírjam a címüket, elérhetőségüket? Vagy kisebb boltok is érdekelnek?

Kistiggrincs: köszi, nagyon aranyos vagy!!!

Kép
dorka78

Lola! Nagyon helyes ez a szégyenlős kiscsaj!!!! A szobák nagyon jól sikerültek! Gratulálok!

A.m! Én egy hét (hónap?) alatt nem főzök ennyi féle kaját! Szuperkismama vagy, pörögsz ezerrel, fogadjunk a teljes kelengyéd is megvan már! :) (Én nagyon kutyaütő vagyok ezen a téren, még el sem kezdtem a nézelődést. Igaz, hogy egy picit babonás vagyok....)

Szeder! Igazad van! ez már egy aggódosabb kor. Életkor szempontjából is, meg amiatt is, hogy rengeteg információhoz jutunk, és ez óhatalanul nagyobb parához vezet.

Holka! Megint köszönöm!

Én is érzem, hogy egyre nehezebb! Evés után sokszor nehéz levegőt venni, mégha nem is eszem sokat. Az ágyben sokszor alig találok megfelelő pózt (már az alváshoz), szóval azt hiszem már lassan sokan kezdünk egy picit nyűgösek lenni. Be vagyok tojva a meleg miatt. Én most a hűvös napok alatt is csatakosra izzadtam magam éjjel. Mi lesz 40 fokban????

Nostawen! Sokat gondolok Rád!!!!!

Márti! Mi volt az oviban?

Kép
blúmi

Bejci! Te nagy focirajongó vagy? (ha jól emlékszem te lelkesedtél többször az EB-ért) Ha igen, akkor itt a Kánaán!

Kép
blúmi

Blúmi: Éééééén?????? Focirajongó?????? Neeeeem!!!! Éppen azon idegeskedem, hogy a férjem mellett napi két meccset vagyok kénytelen végighallgatni. Mert nézni nem nézem, addig netezem.
Vendég

Márti!
ÍRtam privit.

szeder74

Lolababa!
Olyan csodaszépek lettek a szobák, büszke lehetsz magatokra! :)
Most picinykét -irigykedem is :oops: , mert már én is úgy készíteném Adélka szobáját... júliusban fogunk neki :) már úúúgy várom!
Most nézem én is, hogy mindenki gratulál Laurának a szülinapjához... hát ki volt az a szemfüles, aki észre vette a vonalzón??
Én olyan béna-csöpi vagyok, tuti nem vettem volna észre..
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT TE KIS CSÖPPSÉG!!! -Laurának

szeder74

BOLDOG SZÜLINAPOT LAURÁNAK!!! :lol: :lol: :lol:

Kistiggrincs ha nagyon kínoz a sav próbáld megemelni a párnád úgy, hogy szinte majdnem ülsz!! Én Kornéliánál már csak így tudtam aludni!!!

Anyooka Én ismerem azokat a bodykat csudajók!! Imádtam Kornéliánál!!

Holka akkor pihizz Te is amennyit csak tudsz!!

Közben felkelt Kornélia mennem kell!!

Jó éjet!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Márti, ez döbbenet, hogy ilyen nehéz az ovikba bekerülni. De a anyuka persze menjen minél előbb valahogy dolgozni.. Felháborító, de sajnos patt helyzet. Remélem nektek azért sikerülni fog, csak nem utasítják el pont egy dolgozó gyerekét!!
Majd írd meg, hogy mi van..

Holka, igen ezek bizony jelzések a tested felől! Tessék a doktornéninek is lazítani egy kicsit!!

Lányok, most én jövök panasszal.. Nagyon összevesztünk itthon, dagadtra bőgtem a szemeim.. Nagyon nagy gáz van, annyira hogy mondtam a páromnak nevezett egoista pasasnak, hogy az sem érdekel ha eltűnik az életemből. És jelen pillanatban így is érzem, bár nagyon szeretem.
Annyira szarul érzem magam.. :cry:

Rönééé

Kép
röné

Röné!

Publikus, hogy min vesztetek össze?
Holnapra, holnaputánra egy kicsit jobb lesz a kedved. Most mindent feketén látsz, de biztos ha végiggondoljátok majd újra átbeszélitek a dolgokat, akkor megoldjátok a problémát.
Múlt 7végén mi is összekaptunk, bár én nem jutottam el oda, hogy tűnjön el az életemből, de még másnap is rossz volt a kedvem. Mára már elmúlt. (mi azon vesztünk össze, hogy minek akarok már most 3 és fél hónappal a baba születése előtt mindent megvenni, ráér beszerezni a dolgokat majd augusztusban, akár szeptemberben. Én ezen teljesen kiakadtam, de szerintem ez teljesen érthető tőlem.)

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Fel a fejjel Röné!!!
Biztos bocsánatot kér, ha ő volt a hunyó.
És igen, a férfiak nagyon önzőek is tudnak lenni.

Kép
dorka78

[color=indigo]hahóó!
csak röviden, mert elájulok rögvest.....

röné!!!!
mi volt az összeveszés tárgya? ha beavatnálminket, persze csak akkor... jajj sajnálom!R mi is vesztünk össze nemrég, de nem lett belôle semmi. mondjuk én elkülkdeni nem küldtem,. annyira nem volt vészes. remélem minden oké lesz hamarosan..... most érzeékenyebb vagy különben is!!!

Laurának nagyon boldog szülinapot!!!!!

babaszobák d9ndörûek!!!! grat hozzájuk!!!
és Lola, éédes a pirinyó bújócskázód!!! hihetetlen milyen hajlékonyak...:)

köszii a drukkokat a mai diplomavédéshez!!!! jól sikerült, szép mnagy 5öst kapott marcim!!! örült is mindneki :)

na ennyi fért bele, így is elszúrtam az idpt...szokás szeri
nt.,...
jóócak[/color]

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt!

Köszi a támogatást lányok. Nem gondoltam hogy én valaha a neten fogom magamból kiírni a bajomat, de jól esik...

Egy hete a születésnapomon kezdődött..
De azóta én magamban örlődtem, próbáltam lehiggadni, és nem balhézni. Megköszöntött egy csokor virággal a 30. születésnapomon.. Alig bírtam visszafogni a bőgést, erre ugyanaznap a barinőm pasija felhív minket, hogy a lánynak meglepetésszülinapi bulit szervez. Na padlón voltam, kedvesem meg is jegyezte hogy furcsa vagyok..

Igaz, előtte mondogatta hogy nem tudja mit vegyen nekem, én hülye meg válaszoltam hogy nem kell semmi, ugyis van most sok kiadásunk... Hát ő ezt szó szerint vette..

Erre jött a tegnap. kiakadtam tegnap azon, hogy hazajött ebédelni, aztán feláll a csonttal teli tányértól mintha étteremben lenne és csá. Meg mertem jegyezni viccesen, hogy nem étteremben vagyunk ám ahol a felszolgáló elviszi a tányért... Hát ő ezen kiakadt, mert szerinte semmi más dolgom nincs, ezt igazán mehcsinálhatnám. Hát nem azért lettem kiírva, hogy kiszolgáljam őt. Egyébként sem olyan családban nőttem fel, ahol a férfit ki kéne szolgálni. Náluk viszont ilyen volt a példa.. Az apja elé pl. még a teát is elkeverve, a vajaskenyeret is megkenve kell tenni.. Én ettől kiakadok.
De ezt kezdetektől tudja, hogy én ebben a tekintetben milyen nézetet vallok..

Este még mindig puffogva jött haza, amikor odamentem hozzá semmi reakció. Na erre kifakadtam, hogy milyen szarul esett a szülinapom.. Én az ő egész családjánál figyeltem minden alkalomra, két hónappal előbb szóltam, hogy figyi, az anyádnak 60., a lányodnak 18. szülinapja, valamit találjunk ki.. Hát mindenkié emlékezetes lett az idén.

Ne értsetek félre, én nem akartam semmi külön bulit, felhajtást, nagy ajándékot. De valamit. Nekem nem az esett rosszul, hogy semmi extra nincs, hanem hogy SEMMI nincs. Persze ezt ő úgy értelmezte, hogy nekem már a virág sem számít, hát ezután azt sem fog hozni. Még neki állt feljebb, meg hogy most nincs pénzünk ilyenekre. Hát nem nagy dolog kellett volna. Elég lett volna egy terheskönyv, vagy egy bizsuékszer bármi...

Egy hete minden nap ezzel a rossz szájízzel keltem, minden nap elbőgtem amikor eszembe jutott. De nyugtattam magam, hogy hiszen én sem csináltam ügyet belőle, hogy 30 lettem, ez nem olyan nagy tragédia.. De tegnap kijött belőlem. És persze én vagyok a nagyravágyó, meg a hálátlan.

Nem részletezem, hogy mik voltak, de ő teljesen meg van győződve, hogy nekem nincs okom panaszra..

Hát ennyi. Nagyon ramatyul érzem magam..

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredtem.

Ja, és ő sohasem kér bocsánatot...

Rönééé

Kép
röné

Röné! Nem is tudom, mit írjak, ez elég vacak helyzet. A szülinapos dolgot abszolút megértem, a 30. nálunk is valami hasonlóan zajlott, és iszonyúan rosszul esett! Sajnos én konfliktus kerülő vagyok, úgyhogy szinte soha nem mondom el, hogy mi bánt. Te egyenesen elmondtad neki, mi a gond, és tisztában van a kiszolgálási elveiddel is. Szerintem egyenes voltál. Én úgy érzem, hogy ebben a vitában neked van igazad, ha ez egyáltalán számít. Én azt gondolom, hogy mégha nem is szokott bocsánatot kérni, most azért meg fogja tenni. Ha mégsem, akkor próbálj másra figyelni! nem jó egy kismamának szomorkodni, ettől a bébi is megijed. Tudom, hogy ez nesze semmi, fogd meg jól.... Ami még segíthet, hogy jössz, és mindig kiírod magadból, ami bánt. Remélem hamar túlleszel rajta!

Kép
blúmi

Szép jó reggelt mindenkinek!

Nagyon szépen köszönjük a szülinapi köszöntéseket!!!! Aranyosak vagytok, és irtó figyelmesek!
Én sem vagyok az a tipus, aki ilyesmiket észrevesz, látom ebben a topicben sokkal szemfülesebb mamik és leendő mamik "laknak". :D

Röné,
megértelek teljesen, jártam már hasonló cipőben. Nagyon nehéz feldolgozni, hogy a pasik alapvetően tapintatlanok és érzéketlenek. :? (Tisztelet a ritka kivételnek.)
Azért is különösen rossz lehet most neked, mert nem egyszerűen szülinap volt, hanem jubiláltál. Utólag azért szeretnék neked én is boldog szülinapot kivánni. ;)
Nem mondom, hogy párod rá fog jönni, mekkora "tuskó" volt, sajna az enyém is ilyen. Az asztal mellől felállás meg tipikusan jellemző nálunk is. Reggelente mindig az esti rágcsa-romjai eltakaritásával kezdhetem, mert ahol helyet talál, oda pakol. Annyira, hogy még a savanyúságra a tetejét sem teszi vissza... :x :x :x
Nincs véletlenül valami olyan haverja, aki felnyithatná a szemét?
Észrevettem egyébként, hogy fiús családoknál jellemzőbb ez a fajta családmodell, hogy anyuka kiszolgál mindenkit, majdhogynem lábtörlőként hagyja magát hülyére venni, aztán leendő meny meg emlegetheti, mert ennyi idősen már ritka, hogy változzanak, főleg, hogy nekik ez igy nagyon megfelel, kényelmes.
Attól meg egyenesen falramászok, hogy azt hiszik, ha otthon vagy terhesen, neked a világon semmi dolgod... Szerintem már az is önmagában veszi ki az erőt az emberből, hogy állandóan aggódik, cipeli a pocakot, próbál odafigyelni az egészségére saját és magzata érdekében. Sajnos ezt a pasik soha nem fogják sem tudni, sem megérteni, a természet ebben is nekik osztotta a kényelmes lapokat.
És ez akkor sem változik, amikor megszületik a pici. Nekik jó buli, mert ha hazamennek, ott várja őket a gyermekük, akivel akkor és annyit játszanak, amikor és amennyi idejük van, aztán ha megunják, vagy dolguk akad, mennek, intézik. Abból, hogy a nő sokszor kajálni úgy "lopja az időt", még csak észre sem vesznek semmit. Éjjel ők alaszanak, amig te sokszor virrasztasz, felkelsz, ugrálsz, és persze elvárják, hogy a lakás csillogjon, meleg étel asztalra kerüljön, de persze maradj az a vidám, kipihent boldog, energikus nő, akit megismert, és akibe beleszeretett...
Szóval arra akarok kitérni, hogy próbálj arra gondolni, hogy mennyivel jobb vagy nála, ügyesebb, erősebb (a szó nem fizikai értelmében), és maximum éreztesd vele hasonló helyzetben ugyanezt. Hátha ez sikerül... Fel a fejjel!!!!

Különben nálunk már annyiszor elhangzott részemről, hogy inkább tűnjön el az életemből, hagyjon nyugton, legalább ő ne nehezitse a dolgomat, hogy már igazán nincs is jelentése az ilyen kirohanásaimnak. Alszunk rá, aztán mintha mi sem történt volna... :D Igy egész jól átvészelhetők az érzelmi hullámaim (jogosak és ok nélküliek egyaránt), mert legalább kiadom magamból a feszkót. ;)

Bocsi, megint rétest játszottam... :oops:

Kép
Kép
lolababa

Lola!

Nagyon szépek a lányok szobái. Nagyon ügyes vagy! :D Nagyon jól harmonizálnak a szinek.Gratulálok a szinválasztáshoz.
Laurának utólagosan is Boldog szülinapot kívánok!

Lanta!

Kornélia festménye is csodaszép. Egy művész a sógorod. :D

Blúmi!
Nem, még nagyon messze vagyok attól,hogy mindenem meglegyen. Az előző lapon v. az azelőttin megírtam,hogy mink van eddig.
Tegnap is voltam babalátogatóban és ott is kaptam ezt-azt. Ő is felajánlotta, hogy ideadja a babaruhákat amik nem annyira csajosak,de mondtam,hogy nem kérem,mert unokatesóméktól szombaton még 5 zacskó ruhát kaptunk és azért én is szeretnék venni neki új rucikat :D Bár a ruhákat hagyom legutoljára.

Tegnap én is vettem a pár hungarocel mesefigurát és este 11-ig azokta festegettem. Majd lefényképezem és felrakom őket. Nagyon szeretk én is ilyesmivel bíbelődni.

Röné!

Nagyon sajnálom, hogy így összevesztetek. Biztosan nehéz lehet 2 ilyen különböző háttérből jött embernek megtalálni a közös "hangot" ilyen téren. Azért én remélem, hogy mégis sikerül. A szerelem sok mindenen átsegít :wink:

Kép
Kép
a.m.

Jó reggelt!

Szebb napot RÖNÉ!
Ó te szegényke!
Abszolút megértem, hogy mi bánt téged!! De tudod, hogy mi a legnagyobb baj??
Az, hogy nőnek-nő a lelke!
Ez van!
Kevés férfi van, aki úgy gondolkodik, ahogy mi... sajnos... báár én nem panaszkodhatom.. de téged nagyon is megértelek!
Az a helyzet, hogy a pasik másként élnek meg dolgokat.
A legjobb barátnőm szokta mondani, és milyen igaza van:
"Soha ne akarj a férfi fejével gondolkodni, mert úgysem fog menni!!!"
Nekem is vannak olyan helyzetek, amik abszolút egyértelműek.. és a párom mégsem úgy látja.. olyankor én is kiakadok!

Szerintem nem szabad ennyire komolyan venned ezt a vitát.
Ami még érzékenyebbé tett most téged, az az, hogy 30. éves lettél.. a másik, hogy babát vársz!!!
Én is depis voltam a 30. szülinapomon.. valahogy sötétbe borúlt minden.. neked meg rájön a babavárással kapcsolatos hormonváltozás is!
Nyugi Röné!
Szorítok, hogy mielőbb megbékélj, és felejtsd el ezt a pár napot, ami mögötted van!
Hidd el, hogy nem ér annyit az egész, mint ahogy most gondolnád!!!
/olyan jól tudom osztani a tanácsokat, bezzeg, ha én vagyok rossz passzban... habár!
amióta Adél itt van a pocimban valahogy nem veszem úgy fel a problémásabb helyzeteket...amikért korábban ölni tudtam volna... viszont a könnyebb és kevésbé fontos dolgokat meg szívemre veszem! -a hormonok miatt! -velem megfordúlt a Világ/
Hajrá és felejtsd el! -persze előbb emészd meg, és, ha valamelyes sikerült.. utána már ne pityeregj.. hm? ok??

szeder74

am!
Nem semmi te is szeretsz ilyenekkel foglalkozni!
Hááát én olyan izééééé vaggggyok... :oops: No majd Adélkám megváltoztat!
Ilyenkor "kisebbségi érzésem" támad, hogy többen olyan kis ügyesen csinálnak ezt-azt één nagyon nem vagyok jó ilyen "játékban".
DEee lehet, hogy tőletek kedvet kapok??? :wink:

szeder74

Holka: Húúú, de ismerős, amit írtál a hétvégi görcsökről! Vigyázz ám Magadra! Most már jól vagy? Dédinél jó lehetett! :)

Röné! Nagyon sajnálom, hogy így összevesztetek, de sajnos azt kell mondanom, hogy a 30. szülinapon többen jártunk hasonló cipőben. Asszem Áginak volt szülinapja- de nem biztos- amikor már egyszer előjött itt ez a téma... és talán csak Holka tudott pozitív élményről beszámolni. Én ugyan kaptam ajándékot, de én meg valami különleges dologra számítottam.. pl. meglepi buli!
Ami pedig a sok munkát illeti, nálunk a szüleimnél a férfi "kiszolgálása a példa", de érdekes, mert a nővérem nem ugra-bugrál a férje körül, én meg mindenben kiszolgálom az enyémet. De ez nekem spec nem okoz megterhelést és a férjem nem él vissza vele. Most, hogy nő a poci, már nem esik jól a mosogatás, ezért pont tegnap beszéltem meg vele, hogy ez sajnos rá vár. AZt mondta: ez természetes. A következő kis történetet pedig az egyik barátnőm küldte e-mail-ben... hát asszem nagyon igaz és tanulságos! Aki nem akarja, nyugodtan ugorja át, mert kicsit hosszadalmas:

"Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.
Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra elöblítette a popcornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tényért, kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre. Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a mosógépbe,kivasalt egy polót. Felvarrta a lelogó gombot. Felvett néhány ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a töltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni. Ásítozva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára előhúzta a szék alá rejtett munkafüzetet.. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt a táskája mellé tette. Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóval majd éjszakai krémet tett rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit.
Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel!
Már megyek- feleli.
Vizet öntött a kutya táljába kiengedte a macskát, majd
meggyőzödött róla, hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég. Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjeli lámpát és a Tv-t, felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a
szennyestartóba, majd volt egy rövid beszélgetése a még fönnt lévővel, aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához.
Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek.
Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihírdette hogy nincs
semmi különös tennivaló. Megyek aludni. És ment.. minden egyéb gondolat nélkül.
Van itt bármi különleges? Tudod már a nők miért élnek tovább..?
MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok, amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!! "
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?