Új privát üzeneted érkezett!

Földhözveri magát :shock: olyat én nem akarok. Úgy kell csinálni, mintha mi sem történne. De egy pszichomókus azt mondta a csak csajokban :lol: hogy adni kell a megértő szülőt, elmagyarázni..bár ezt talán vásárlós-vegyél nekem hisztire mondta :roll:
Fúú, nem egyszerű a gyermeknevelés. Anyukám azt mondta én nagyon nehéz eset voltam. De Zita egy tündér :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Ági, én nagyon hisztis voltam sose locsoltak le és az is maradtam. :oops: Szerintem jobb lett volna ha engem is időnként lelocsolnak, (minimum egy Balatonnyi) vzizel, az talán használt volna.
Vendég
 


Az elmagyarázás, szerintem még ebben a korban nehézkes. Eddig mondtam gyere és jött, most meg felsorolom az összes favorit dolgot amit lehet majd útkötben látni lehet és akkor talán elindul. Szerencsére nem hasra vágja megát csak leül, ez nem olyan feltűnő távolról.
Vendég
 

 
 

Ja, még ezt akartam:én is utáltam ha valaki a boltban etette a gyereket, és tessék! no comment.
Vendég
 


Viki születése óta hisztizik az utcán :roll: :lol: én már megszoktam 8) na, ez nem igaz! ezt nem lehet megszokni :roll: különben én vhogy mindig azt remélem, h vki majd azt gondolja h micsoda egy hős anya vagyok és hogy hogy bírom idegekkel ezt a kicsit makrancos zsarnokot! :lol:

ja igen, azt elfelejtettem odaírni a bilizés elé h bár úgy tűnik már lebeszélted magad róla, de azért ha már megszólítottatok a témában, hát ne érje szó a ház elejét... :wink:
Hanginak van még cumija? na, akkor igyekezz majd, mert ahhoz naggggyon hozzá tudnak szokni. legalábbis a környezetemben több ilyen volt/van. persze, számomra az is kérdés h miért is baj, ha cumizik? :roll: mármint, ha már egyszer cumis baba. enyém még szopik és eszem ágában sincs leszoktatni - nyilván ebben a orban még lehet cummogási igényük, nem? legalábbis enyém sztem sokszor cumizik.
Vendég
 


ági, döbbenet h milyen gyerek lehettél!! :shock: :lol: gyanítom h anyukád mint utolsó lehetőséget vetette be azt a vizet... én aszondom, spongyát rá.

hajni, végülis mikor aludtál el tegnap?
Vendég
 


na mi van? nem csetel velem senki?! szomi vagyok :cry:
Vendég
 


csak alváshoz cumizik és nem vészesen ragaszkodik hozzá. Ha elég fáradt elalszik nélküle, ha nem eléggé akkor kell. Őszintén: nem tudom miért akarom leszoktatni róla, talán pont azért hogy ne óvodába kelljen.
Vendég
 


Doo, tegnap: azonnal. :lol:
Vendég
 


én mióta szülő lettem (jaj, én ezt különben el sem hiszem, csak úgy mondom h az vagyok... :roll: :shock: ), azóta a saját őseimnek MINDENT megbocsájtottam. komolyan, szuper szüleim vannak! én ökör, korábban meg egy csomó piti sérelmet felsorakoztattam nekik. pl olyanokat is h nem volt cumim és h ez micsoda egy dolog! :lol: :lol: és Vikinek sincs cumija :wink: :lol:
Vendég
 


Asszem míg tart az EB, sokat fogok itt ücsörögni, úgyhogy csetelhetünk esténként. :wink:
Vendég
 


Doo, úgy irigyellek ezért a hozzáállásodért. Most inkább nem fejtem ki hogy miért, de belőlem sok negatívumot hozott ki az anyaság.
Vendég
 


tudom én h csak alváshoz kell - legalábbis így kezdődik... sógornőméknél is ez volt és most két és fél évesen percenként nyafog a gyereke h hol a cumija. na, az is olyan művészi tehetséggel tud nyavalyogni: úgy adja elő magát, mintha szegény szerencsétlen gyerek lenne, akivel senki nem törődik... :roll: :lol:
Vendég
 


nem értettem ezt h azonnal elaludtál. miután írtad h nem tudsz elaludni v mi? :roll:
Vendég
 


a negatívumot kifejted?
Vendég
 


Jaaaaaj, én is sokszor rácsodálkozom, a gyerekemre. Még mindig néha olyan mintha csk az égből pottant volna közénk. Nem is igen hasonlít egyikünkre sem. Ő olyan szééép és drága, kivéve amikor... :lol:
Vendég
 


Doo, itt nem.

Cumi: most akkor hagyjam vagy próbáljam, majd ha állandósult az életünk elvenni?
Vendég
 


Tegnap, úgy éreztem nem vagyok álmos a kávétól így le sem feküdtem. De mikor megtettem egy perc alatt elaludtam. Jó kis alvókám van nekem. :D
Vendég
 


Mis is cumizunk.de csak alváshoz kell,de ha nagyon fáradt Emma is elaszik nélküle
mia2007
 
 


mia, te is csetelsz?
Vendég
 


hajni, most akkor szavazásra bocsátod a cumikérdést? :lol: egy voks az állandósulás utáni leszoktatásra! :wink:
Vendég
 


Azt hogy nem hisztizett az utcán nem úgy értettem hogy születése óta soha, hanem amióta a sírást már nem sírásnak hanem tudatos ellenállásnak -hisztinek- hívom. Kb. mióta jár.
Vendég
 


Na! :twisted: Ugye nem fogtok privizni? :roll: én annyira kíváncsi vagyok :P Különben nekem is vannak sérelmeim, pl Hajni nem írtad le még mi volt a szomszédokkal, mit szóltak be? :roll:
:lol:

Én sem bírom felfogni, hogy szülő lettem. Meg úgy egyáltalán, hogy már nem 13ésfél éves vagyok! :shock: :roll:
Hogy voltam várandós és szültem az pedig végképp hihetetlen, még Zitát úgyahogy elhiszem, hisz itt van :lol:

Kép
ági_bp
 
 


OK, akkor várom a privit :wink:
Vendég
 


Nekünk egyre rosszabbak az esti elalvások.

Nagyon jók a képek,az a kalapos meg főleg.

Emmával nekünk ortopédiára vissza kellett menni,4 hónaposan,csináltak röngent és minden oké volt vele,nekem is volt kérdésem a lábával kapcsolatban,én ugy láttam az egyik bokáját jobban kifelé tartja,a doki néni mondta,nem lát rajta semmi furcsát.
mia2007
 
 


ági, neked hajni az anyád?! :shock:
Vendég
 


Jaj a szomszéd, azóta újabbakat is :lol: . Majd holnap leírom, az most tényleg hosszú. Ha elfelejtem figyelmeztess!

Miért pont 13és fél? Akkor voltál először szerelmes? :lol:
Vendég
 


vváááá, uezt érzem! nekem a szülés olyan fantom dolog! én ezért sem igazán szoktam rajta nosztalgiázni, mert olyan, mintha nem is velem történt volna :shock:
Vendég
 


ez a 13.5 nekem is tetszett! jó szöveged van! :lol: :lol:
Vendég
 


Cumi: jaj most ez úgy fog lejönni, hogy panaszkodom a gyerekkoromra, pedig NEM! Nekem is jó szüleim vannak, szóval félreértés ne essék! Viszont a cumimat úgy vették el, már nagyobb voltam, mit tudom én, de emlékszem rá, itt Pesten jártunk, s bedobatták velem, vagy ők dobták be, nem tudom a Dunába, a kishalaknak :cry: :cry: szerintem akkor ott szívesen adtam nekik, de utána meg otthon sírtam, hogy most akkor mit cumizzak? -erre emlékszem. És onnantól szoptam az ujjam. Azt legalább nem lehetett a Dunába dobni, max ha engem is bedobtak volna :shock:

Kép
ági_bp
 
 


Doo, oké azt is holnap, de lehet megbánod. Vagyis attól félek ha leírom eléggé rossz véleménnyel leszel rólam. Ha még eddig esetleg nem.

Ági, kislányom..., olyan jót nevettem, Apa rámszólt hogy halkabban.
Vendég
 


mi van? miért Hajni az anyám? :shock: :shock:

Kép
ági_bp
 
 


hajni, tudom én h máshogy érted ezt a hiszti dolgot, de én komolyan úgy érzem h totál folyamatosság van a viselkedésében: végülis a sírás és a mostani viselkedése is azt a célt szolgálja h úgy legyen, ahogy ő szeretné. persze, már magasabb fokon művelik a dolgot, meg nyilván másképpen is kell viszonyulni hozz, de az h ilyen intenzív kiscsaj, az a leglényege.
Vendég
 


Ági akkor most a Te voksod merre dől? Pro vagy kontra cumi?
Vendég
 


nem értem mi ez az anya zöveg, amíg erre nem válaszoltok, nemírok! :evil:

Kép
ági_bp
 
 


azért, mert a sérelmekről a szülő-gyerek kapcsolat vonatkozásában volt szó, te meg erre mondod h milyen sérelmed van hajnival szemben.

nem hinném h rossz véleményem lenne rólad. eddig már sikerült eléggé pozitív imázst kialakítanod, nem tudod azt csak úgy lerombolni ;)
Vendég
 


Ági, az a sérelmeidről szóló mondat. azt vártuk a szüleidet hozod fel példának, errefel engem írtál.
Vendég
 


ági, annyira vicces vagy a durcival! tök el tudlak képzelni gyereknek! :lol: :lol:

ja, én a wc-s sztori röhöhtem egy jó hangosat :oops: :lol: én is viszem enyémet magammal. vagyis jön, mert az ajtót kénytelen vagyok nyitva hagyni h szabadon közlekedhessen - különben veri az ajtót. és néha már tépked papírt és dobja a wc-be :shock: :lol:
Vendég
 


Ági, mostmár tuti megkaptad a választ. Doo, annyira aranyos vagy. De azért lehet hogy nem csak mint topic-társnak hanem mint psz.-nak is teszek fel kérdést ha már ilyen szerencsém van, hogy megoszthatom Veled a problémáimat.
Vendég
 


ja :oops: :D egyébként közben éreztem, hogy kusza a gondolatmenet, de utólag már nem esett le :roll:

na, cumi, hm..nem tudom. Persze próbálkozni érdemes, csak azt nem tudom elképzelni, mi van ha áll és zokog a cumijáért este :cry:
én néha úgy érzem mindennek valahogy lényegében az a vége amit Ő akar. Ez szerintem valahol jó, de valahol fura is, hogy pl én lehet nem tudnám leszoktatni a cumiról, ha cumizna és zokogna nekem, hogy azt kéri. Pedig engem zavar ha egy nagy gyerek cumizik egész nap, mondjuk 2 évesen egész nap a szájában lóg. Pedig ez is hülyeség, mert lehet Zitát 2 évesen még szoptatni fogom, mert cibálja majd a ruhámat :shock:

Kép
ági_bp
 
 


Enyém meg bele akart nyúlni a Wc-be, mikor ép nem volt üres. :oops: Ezért is küldöm mostmár inkább ki. De nem kell becsuknom az ajtót kint marad ha kérem, időnként bekukucsol vagy kivülről beszélget velem.
Vendég
 


engem csak az zavar, amikor cumival próbálnak beszélni :shock: mert ugye abból felét sem értem a mondandónak. de én is azt mondom, ha szopizni lehet, akkor cumizni is, nem? sztem egy idő után azt is megértik/érzik h azért mindenhol mégsem OK a cumizás - úgy értem, suliban már biztos nem fog a szájában cumival ücsörögni :wink:
Vendég
 


Hát úúúgy nem fogom ha áll és sír. Egyébként úgy gondoltam hogy nappal kezdem, mikor ráér elaludni. Ha már nappal jól megy, akkor este is elveszem. Bár nem praktikus ötlet mert éjjel kevésbé igényli, akkor álmosabb. Na majd ha ezt szavazzátok meg és megpróbálom, még adhattok tanácsokat. :wink:
Vendég
 


na megyek, mert lehet h 5kor kelünk és addig még szundítanék egy keveset...
Vendég
 


jó éjt és további jó csetelést! :)
Vendég
 


Jó éjt, lassan én is, vége a meccsnek, nem kéne zúgatnom a gépet.
Vendég
 


szóval akkor én ebből kimaradok?? priviztek? Na, jó. Azért tudjátok meg, szívesen tudnék róla én is, de nem akarok arcátlan lenni, s azt írni, Hajni, lécci lécci... :wink:

Mi is együtt járunk wcre, ugyanis ha becsukom az ajtót, amire max akkor bátorkodom, ha Apa itthon van, de még akkor is jön SÍRVA, hogy annya, annya és feláll az ajtónál..így esélyem sincs kijönni, csak ha Apa elviszi onnan. Kettesben ez kizárt. Náunk a wcpapírral az van, hogy egy ideig tépkedte, de ottmaradt mellettem a letépett darabbal, aztán rákapot, hogy letépi, pattan egyet, s elrongyolt a wcpapírral, és a szobában tömködte a szájába :twisted: na, azóta NINCS wcpapírozás, nem lehet és kész. Ha kell, elveszem a tartóról a klotypapírt, de vitát sem nyitunk róla. Na, ugye, mégse mindig az van amit Ő akar! I'm the boss 8)

Kép
ági_bp
 
 


Ági, csak őrizzük meg ezt pozíciót kamaszkorban is. :lol: Oké, Neked is megy majd a privi. :lol:

Tényleg jó éjt mindenkinek, megyek mert lámpaoltás van.
Vendég
 


Juj de jó! :D de tényleg csak ha szívesen, ha nem szeretnéd, azt is megértem. Nagylány vagyok már.

A 13ésfél éves, hát az egy olyan nyár volt, nem szerelmes voltam, hanem ha bárki megkérdezte hány éves vagyok, mondtam 13ésfél...mert annyira akartam öregíteni magam, hogy még a felet is hozzámondtam :lol: most meg néha gondolkodom, hogy most én 26 vagyok vagy 27? És mikor a szülészetről kijöttünk a zárómra az volt írva : 26 éves ....csak néztem, hogy már annyi vagyok :?:
Valamelyik nap meg rájöttem, hogy 30 körüli lettem :cry:

Kép
ági_bp
 
 


Viccesek vagytok ti ejszaka csetelok! :) Legalabb megvarhattatok volna! :wink: 8)

Meg elek, mire lefekudtem aludni, elmult a gorcsoles, aztan meg csak meg se jott, szoval nemtom mi volt ez az egesz... de olyan hulye kedvem van, hogy par napon belul meg siman megjohet. :)

Agi: Mi a kistesot nyar vege-oszre tervezzuk, marmint hogy akkor allunk neki a projektnek... Azert nem bannam mar ha menstrualnek, mert akkor tudnam, hogy minden "okes", nincs akadalya a teso-projektnek. Egyebkent ha jol utanagondolok, egy jo ideje nem is vedekezunk (habar az osszebujas meg nem olyan gyakori mint Bercel elott... khm.. ohm...) Ma tok hanyingerem volt egesz nap, ettol fuggetlenul nem sok eselyet latom annak hogy maris utban lenne a teso, mielott elkezdtek kombinalni... hehhe... :)

wc-papir ugyben nalunk ugyanez van, szetrohogtem magam amikor irtad, hogy Zita megfog egy darabot, es beslisszol a szobaba es tomi magaba... en fiam detto... :) Meg van egy szekreny, aminek nem csukodik rendesen az ajtaja, es zsepivel van "kitamasztva". Na azt is allandoan nyitogatja, aztan megfogja a zsepit, es gyorsan kimaszik vele a szobabol... ha nemtom mit csinalt, csak azt latom, hogy villamgyorsan megy ki a szobabol, akkor mar biztos vagyok benne, hogy a zsepi ott van a kezeben, es elolem menekul, hogy ne vegyem el tole... :lol: :lol:

En is el szoktam csodalkozni azon, hogy 1 ev alatt mennyit valtozott Bercel. Tok fura, hogy amikor megszuletett, akkor olyan szep babanak lattam, most meg megnezem rola a "kicsikori" kepeket, es olyan kis "nyomi" volt, marmint ertitek, a mostani Bercelhez kepest! Persze, szep volt a maga modjan, de akkor is fura, hogy el voltam tole ajulva. :):):)

Alvasugyben nem is tudom mit mondjak... nalam egy fontos alapelv, hogy alvo gyerekhez nem nyulunk... :) De az tenyleg nem annyira szerencses, ha nagyon kitolodik a delutani alvas... Mondjuk Bercelt ez nem zavarja, siman alszik ugyanugy este. Ma pl. ugye Istentiszteleten voltunk, es tokre elfaradt, fel 3-ra ertunk haza, csak 15 percet aludt napkozben. Ettunk, fel 4-kor elaludt, es 9-kor meg mindig nem kelt fel!!! Na akkor elzedtem keltegetni, hogy nehogy nekem ejjel 2-kor akarjon majd jatszani, mert akkor krdomba dolok, hat alig birtam felkelteni, mert brutalisan azert nem akartam, csak enekeltem neki, meg finoman megcsikiztem. De nagyon cuki volt, mert meg a csikizes hatasara sem akart felkelni, hanem csukott szemmel elmosolyodott, meg meg nevetett is hangosan, de aludt tovabb. Majdnem megzabaltam, le is videoztam
8) (maskor bezzeg egy ajtonyikorgasra felkel... :shock: Na mindegy, szoval 9kor felkelt, evett, jatszhatott egy orat, aztan nagyot pancsizott apaval, es aztan esti mese utan szepen elaludt... kivancsi vagyok holnap mikor kel... mostanaban fel 7-kor, nekem ez halal!! :twisted: Na mit is akartam ezzel mondani??? Ja igen, alvas... lehet hogy Zita alapvetoen ilyen keson kelek keson fekszem tipus... akkor nem nagyon fogod tudni "atallitani". Aztan lehet hogy szokas kerdese... nalam mondjuk nem, en is ilyen tipus vagyok mint Zita...
Bercel 9, fel 10 korul alszik altalaban, es reggel fel 7kor kel, viszon napkozben 2 es fel-3 orat alszik.

Hogy van Zita sebes kis szaja??

Mia: nagyon aranyos Emma a kepeken, nekem is nagyon tetszik a mini-medence!

Hajni: Bercel labaval szerencsere minden okes, tokfeleslegesen vittem anno gyogytornaszhoz, legalabbis a gyogytornasz ezt mondta, de en megnyugodtam, ugyhogy nem bantam a dolgot, Bercel ugyanigy tartotta sokszor a bal labat mint Emma, de szuletesetol kezdve, es beparaztattam magam... :oops: :oops:

A kis jaro manommal vmi tortenhetett, szerintem vmikor szerencsetlenul esett amikor nem lattam, mert nem mer elindulni, ahogy eddig tette... szegenyke... remelem nem erte trauma... :roll:

Na ezt elkuldom mert ha elszall megorulok...

zetus8
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?