Új privát üzeneted érkezett!

Dana

Remélem lejjebb ment Laura láza, felnőttnél 4 óránként lehet lázcsillapítót adni váltva vagy akár ugyanazt, de a gyerekbe nem vagyok biztos, bár én megpróbálnám ha Tominak lenne nagyon magas láza, plusz hűtőfürdő óránként az biztos nem árt.
Mielőbbi jobbulást !!!!!

Lora

Nem semmi akrobata mutatvány Brigitől !!!!

Kép
kditke
 
 


Sno:

Igen, van változás Zsuzsánál, sokkal jókedvűbb. ;) De már be van iratva oviba, és nagyon óvatosan kezdem a "trenírozást" hogy azt megszeresse lehetőleg. Hálistennek felvették abba az oviba, ami közvetlenül a játszóterünk mellett van, úgyhogy elkezdtem pár hónapja mutogatni neki az ovi kertjét, jól felcsigáztam a kiváncsiságát, aztán egyszer bementünk, akkor jót játszott. Úgyhogy egyelőre ahhoz szoktatom, hogy az ovi = élvezet. De nagyon szimpatikus az ovi hozzáállása, bármikor be lehet menni látogatóba, nincs olyan hogy nyitott nap. Vegyes csoportok vannak, ahol a nagyobbaktól tanulnak a kicsik, ezért aztán nincs tömeges beszoktatás amikor mindenki üvölt. Beiratkozásnál pl Zsuzsa beszaladt az egyik terembe, ahol nagy bocsánatkérések közepette próbáltam kiterelni, de mondták, maradjon nyugodtan játszani... :shock: És leült egy picit játszani az egyik asztalhoz, aztán kiszaladt. Ehhez képest a bölcsijében ENGEM nem engedtek be a terembe, pedig oda járt... szóval más világ. Remélem szeretni is fogja.


Játszótér és önvédelem:

Zsuzsától is sokszor elvették régebben a cuccot (mikor ilyen Szilvikorú volt), akkor nem is nagyon érdekelte, én se keltem védelmére, de azt nem engedtem, hogy másét elvegye, akkor meg kellett kérdezni, szabad-e. Egyébként ez íratlan szabálynak tűnik a játszón hogy minden anyuka erre próbálja rávenni a csemetéjét, úgyhogy általában nem is kell megvédeni, mert minden anyuka "elintézi" a saját gyerekét ha látja hogy ilyet csinál. Most már önérzetesebb Zsuzsa, ha el akarnak venni tőle valamit, akkor nagyon csúnyán tud nézni, és mondja, hogy "Nem szabad!" :lol: Ugye az ő magyarjából ennyire futja. Ha ő el szeretne venni valamit, akkor általában (felszólításra) mondja is hogy "kérem szépen" és általában megkapja. Szilvit még nem érdeklik ilyenek, de az se ha elvesznek tőle valamit.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Lora:

Különböző hatóanyagú szereket lehet váltogatva adni, tehát nézd meg, mi a hatóanyaga, mert van olyan hogy a kúp és kanalas orvosság ugyanaz tkp, csak más a marketing neve.

Egyébként pedig vetkőztesd le pelenkára, ez egy hűtőfürdővel felérhet, ha nem melegszik be egy-két réteg ruha alatt. Hűtőfürdőt úgy kell csinálni hogy a gyerek ne üvöltsön tőle, hogy ugyanolyan hőmérsékletű vízbe ülteted (remélhetőleg nyakig) mint amilyen láza van, és fokozatosan engeded hozzá a hideg vizet, amíg 35-re le nem hűtöd.

Nekem nem volt sok sikerem a hűtőfürdővel, Zsuzsa utálta emelett az óvatos módszer mellett is, pedig beültem vele én is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 

 
 

Bocsánat, nem Lora hanem Dana. :oops:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Azt hiszem, az elmúlt három éjjel behoztuk a lemaradásunkat éjszakai kelésben a csúcstartókhoz képest is. Este 7-hajnali 1 között 5-10 perces kelés csak 20 percesre csökkent később. Ma éjjel már egész jó, a pici órákat teljesen átaludta, egy kicsit sikerült visszatornásznom magam a normál szintre. Csak ne esne az eső. :evil: Elég nyomi hétvégi programokat lehet így csinálni. Ezért jöttem én haza az esős Angliából?! :lol:

Pann,
A magyar hangzókészletet csak felismeri és előnyben részesíti más nyelvek hangzókészletével szemben, születéstől.
A tiszta magyar még messze van. Nekem olyan 6 évnek rémlik, amíg akcentus nélkül lehet nyelvet tanulni. Igaz, tudok ellenpéldát is erre, de ez gondolom azt is jelenti, hogy addig össze-vissza mindent képesek és fognak használni.
A nyelvtanulás már a legelejétől kezdve sem csak ismétlésen alapul, a saját szavaknak semmilyen szempontból nem kell beleilleszkednie az anyanyelvbe. Sem hangzó, sem fogalom szempontjából, semmi korlát nincs. Natinak pl a repülő sokáig a magasba nyújtott jobb kéz, körözés és zümmögés volt.
Amíg nem tudnak kiejteni hangokat, addig meg helyettesítik olyanokkal, amit tudnak. Nati r hangja nekem leginkább a japán l/r hangra emlékesztet, az l-hez meg kinyújtja többnyire a nyelvét. (Amolyan angol this, csak l-lesen :wink: ) Még elég sok hangot nem tudnak ejteni, ez egyénfüggő is. Szabi alig néhányat, de ő még az idegen nyelvekkel sem nagyon próbálkozik.
Fejlődésben ez a kettő előre, egy hátra sztem nagyon is jellemző. Mint amikor Sebi orra bukott, amikor ráhajtott a nyelvtanulásra. Gergő meg inkább a mozgást erősíti, és a beszéd esik vissza.

Dana,
Sajnálom, a szemüvegkérdést nem tudom. Az már egy sokkal komplexebb kérdés. :roll:
Az oltást viszont igen. :wink: Egy hónapnak kell eltellnie két oltás között. Én is három hónapja várom, hogy beadassam a Neis-Vacot, az lesz az első, utána a 15 hónapos, rá egy hónappal. Persze ha majd meggyógyul Szöszi. :twisted: A tologatásra nincs felső határ, ha nagyon nagy a gond (nem a ti esetetekre gondolok), akkor nem is kapja meg.
Valószínűleg már nem releváns, de azért írom a lázat. Natinak 40 felett volt a max, elég rövid ideig, ő jól reagál a lázcsillapítókra, kb 15 perc, de könnyen lázasodik. Szabinál már egy 38 is magas, egy óra kb, amíg hat a gyógyi. Nála a betegség megjelenése előtt van láz, amikor legyűri, akkor már nemigen van, még hőemelkedés sem. Három napos lázunk nem volt, de magyarázat nélküli magas láz, ami magától elmúlt, az sok.

Játszótér:
Én is úgy látom, ahogy Róki írja, íratlan szabály, hogy mindenki a maga gyerekét rendezi le. Lehet, hogy ez a kisebb tesó dolog, de ha Szabitól vki el akar venni valamit, ami kell neki, akkor visít, a háta mögé dugja és elszalad vele. Nem sok esélye van persze szegénykémnek. 8)

Kditke,
Kullancsról annyit tudok, hogy felmászni sem tudnak a fára, nemhogy leesni.. :wink: A fű és bokor a veszélyes.

Ágiboldi,
Elég keménynek hangzik az a 45 perc. :? A cumi semmiképp dologgal is egyetértek, ismerősnek a jó két éves gyereke szokott rá, bölcsis segítséggel. Elfogadták simán, hogy nem akarod bevinni?
Jó súlya van :lol: Mennyit szokott a kezedben lenni?

Timo,
Az ütéssel semmi gond nincs, az anyukák simán szokták tűrni, amikor gyermekeink egymást püfölik. :roll: A határ, ahogy látom, a harapásnál és az aggresszív homokszórásnál van.

ébred...

Kép KépKép
lorca
 
 


Dana, nálunk a 3 napos láznál a max 38.3 volt, de a tapasztalat azt mutatja, hogy nem hajlamos a lázra.. (az apukája soha nem lázas).

Lorca, hát ez az, ahogy felkéreszkedik kénytelen vagyok lerakni és elmagyarázni, hogy egy ekkora gyereket nem tudok cipelni.. ráadásul ha megfeszíti magát és hisztizik ölben akkor nem bírom megtartani, egyszer seggre is estem, őkelme meg rám :roll:

Cumiba beletörődtek, a bölcsisnéni magát cumiellenesnek vallja, de nem hiszem el neki annyira, h megkockáztassam, hogy a rendelkezésére bocsátom az eszközt :lol: ráadásul én nem vagyok cumiellenes, de hátrafelé nem szívesen lépnék!

Na mindenki megnyugtatására elmondom, h jóalvó Boldizsár IS Szabihoz hasonlóan 10 percenként ébredt, meg sem tudtam számolni hányszor keltünk fel, ill. én már ébredés nélkül mentem visszafektetni. Szörnyű volt. Lehetséges okok: fognövesztés (két felső rágó, és talán egy alsó szemfog), kis hőemelkedés, orrfolyás (ezek persze összefügghetnek mindannyian, mert a nyála is csak úgy zubog), ill. 15 hónapos oltás.

Kérdés: ha a Prevenarból 7 és 9 hónapos kora között kapott kettőt, akkor kell emlékeztető? A dokink nem tudja :shock: , én mintha úgy olvastam volna a neten, h 1 és 2 éves kor között kell egy harmadik.

Lorca, a meningitis elleniből miért kell nektek kettő 1 éves kor fölött nem elég egy?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ágiboldi,
A cumival nekem sincs gondom alapból, de ahogy te is, én is élnék a gyanúperrel, hogy megpróbálnának könnyíteni a saját helyzetükön. 8)
Meningo egy kell, de több akármilyen oltás között kell legalább egy hónap, hacsak nincs külön megadva, hogy egybe is mehet, mint mondjuk a Rota. Most nem a 15 hónapost fogjuk beadatni, azt csak a Neis-V után egy hónappal.
A Prevenar leírásában benne van, hogy kell-e. Ha már nincs meg, akkor a neten a teljes szöveg fent van. Jó kis doki, legalább elolvashatná a használati utasítást. :shock:
Natinál, terhesen az bevált, hogy amikor felkéreckedett, akkor leguggoltam és úgy vettem az ölembe, nem álltam fel vele. Viszonylag hamar rászokott. Mivel nem haladtunk, relatíve hamar elunta, és inkább lemászott. Nálatok ez nem működik?

Orsi,
Majd el felejtettem. :wink: Megkérdeztem dokinkat, hogy hurut vagy egy kisebb fülgyulladás okozhat-e egyensúly problémákat. Nem. :D

Kditke,
Ne félj attól, hogy leesik. :lol: Inkább essen most, amíg még lassú és el tudod kapni. Még van bennük egy kis félelem, a mások előtti felvágás és versengés csak az oviban fog eljönni. Addig meg kell, hogy tanulja a korlátait, különben nagyon rosszul jár.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca,
köszi! Mostanában nem látok semmi gyanúsat (talán egy kicsit sokat pislog :roll: :oops: ). A fülészetre azért becsületből vissza kéne menni, de ezekben a dögmelegekben/esőkben/stb....

Lora,
én is etetőszékes sztorival akartam jönni pénteken, csak nem volt időm. Szóval kint álltunk a konyhában a Lacival, beszélgettünk, egyszer csak megjelenik Sebő ügyet sem vetve ránk, és felkapaszkodott az etetőszék tálcájába, majd felpakolta a lábát a lábtartóra, felhúzta magát, fél kézzel átfogott a tálca belső peremére, és már fent is volt a tálcán, onnan beült a székbe, maga elé húzott az asztalról egy tányért, és elkezdett falatozni, úgy hogy ránk sem nézett :o :o :o Fantasztikus performansz volt, 100%-os hatással! Persze az apja végig jajveszékelt, hogy lépjek már oda, de nem volt szívem kizökkenteni (ebben a kérdésben valószínűleg sosem fogunk egyetérteni).

Aztán a hétvégén az Ikeában bezsebeltük az első fizikai bántalmazást egy kislánytól (Ditke :D ), aki először elég hevesen ölelgette-puszilgatta Sebit, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve elkezdte ütni a fejét, aztán teli tenyérrel szájon veregette, na erre eltörött a mécses. Jelentem egész jól viseltem a dolgot (persze azonnal kimenekítettem, és a tettesnek is mondtam, hogy ez csúnya dolog volt), és mivel apjuk nem volt velünk, így a kislány is ép bőrrel megúszta a dolog :twisted:

Róki,
Hajrá az ovihoz! Ha Zsuzsa óvodás lesz, akkor is maradtok ebben a redszerben, vagy újabb átdolgozás következik. Gyanítom Szilvivinél próbáljátok elkerülni a bölcsit.

Minden betegnek jobbulást!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Ágiboldi
A www.pneumo.hu oltási naptára szerint kell még egy emlékeztető. Méhozzá mostanában!

Dana
Hogy van Laura???

Lorca
Brigi is igen sz.rul aludt ma. De legalább ő nem beteg, csak fogakat növeszt. Most áttört neki a bal alsó 2-es, és még a jobb alsó 1. rágónál is egy nagy puklit érzek. Sztem most egy jó darabig hasonló éjszakákra számíthatok... :(

Sno
Hát Sebi mutatványa is érdekes látvány lehetett! :lol: Nálunk is sokszor apa félti jobban, ill. megoszlik köztünk. Van amit ő nem érez életveszélyesnek, van amit meg én. :roll:
lora7
 
 


Sno

Látod ilyenek vagyunk mi nők először öllegetjük-puszilgatjuk aztán összeverjük a paskókat !!!! :lol: :wink:

Komolyra véve az Ikeás történet olvasva közben nekem már forrt a vérem, én biztos egy kicsit nagyobb hévvel léptem volna közbe, persze nem tettlegességre gondolok, de erőteljesen.........szóval erről beszélek, nem tudom, hogyan fogom lereagálni ezeket a dolgokat, hát honnan tudná az a kislány is, hogy ilyet nem szabad tenni ??(pl az anyja magyarázza el neki, mert ha én kezdem el abból sok jó nem születik, bocsi kicsit agresszív anyuka ha egyszem kisfiát kell megvédeni) :twisted:

Etetőszékes mutatványok :azt hiszem, most már ezek fognak egyre gyakrabban történni. :wink:

Tegnap Tomika egész nap meggyszószt volt csak hajlandó enni, meg is lett az eredménye, még éjszaka is kakált (plusz a napi 2).
:lol:

Lorca

Jó lenne ha tényleg lenne egy kis félelem érzete, de én nem ezt tapasztalom, felmászik a fotelba és hatalmas hasast ugrik a kanapéra, majdnem leesik, de mégsem, én meg szívinfarktussal küzdve nézem !!!! :evil:

Dana

Hogy vagytok ???

Pankaa

Hogy vagytok ????

Elment haza a nagymama, egyedül maradtunk ismét. Tomika reggel nagyon hiányolta, egész reggel mamázott az édes !!!

Körkérdés:
Cseresznyéről volt már szó tudom, de aki adott a babóknak annak nem volt hasfájása, görcse vagy valami baja tőle ??
Most kezd érni a germerszdorfi a fánkon és olyan fini, de még nem mertem adni neki !

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Felhívtak a kórházból... kérlek benneteket, ne írjatok sajnálkozó megjegyzéseket, így is kellőképp magam alatt vagyok... amint tudok és képes leszek rá, jelentkezem! :cry: :cry: :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi
Sok erőt remélem kívánhatok :roll: sokat gondolok rátok!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Mazsi
De jó, hogy megtörted a csendet! :oops:

Timi
... úgy is tudod ...

Körkérdés
A Nurofen szirupot ti mindenesetben felhasználjátok 30 napon belül bontás után, vagy esetleg hűtőben tárolva jó még tovább is???
lora7
 
 


Timo, rendben. Gyere ha már van kedved és mesélj Lillusról, és tedd vissza a kisasszony vonalzóját :wink:

Lora, :oops: asszem fél éve van nyitva minimum, és mégcsak hűtőbe se tettem. Bevallom eszembe se jutott, h lejárhatna megbontás után, és nem is értem, hogy arra számítanak, hogy 30 napon belül valaki gyereke annyiszor és annyira lázas, hogy megiszik egy üveggel (vagy van otthon 5 gyerek és mindegyik). Bezzeg a germicid kúpot hűtőben tartom, nemtom miért..

Amúgy Boldi taknyol nagyon, és totál be van rekedve, szinte nincs is hangja. És jön két szemfoga. És pénteken kapta a 15 hós oltást (remélem nem ártott meg, mert ezek szerint nem kellett volna betegen megkapnia, csak akkor még nem tudtam..) Szóval nemtom melyik van miért :? Tegnap velem aludt, megirigyeltem Mazsitól a múltkor az együttalvást :wink:

Kditke, adtam cseresznyét, imádja, nem lett baja tőle. Első nap kb 8 szemnél megálltunk, másnap már volt vagy 15 is.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Timi! ...

Helga és Lorca! Köszi a hangzókészletes tájékoztatást, azt hiszem minden ezzel kapcsolatos kérdésemre, kétségemre választ kaptam.

Ditke! Gergő napok óta epret, cseresznyét és meggyet eszik - számolatlan mennyiségben és eddig még semmilyen problémát nem okozott. :D

Megj.: a híresen rossz alvó Gergő nem produkált hasonló tüneteket az éjjel, úh csak pislogok a csodálkozástól. :o
Vendég
 


Nurofen:
Nálunk elég gyorsan fogy :? , de azért nem annyira, hogy havonta kidobjam. Amíg nem rossz az állaga, addig biztos jó alapon nem dobom ki. :oops: Már így is vettem legalább 5-6ot. Sajna a tapasztalat azt mondja, hogy tovább is jó. Sajna mármint, hogy kellett használni, az, hogy hat, azért jó.

Timo,
Várom jelentkezésedet.

Alvás:
Azért mindennek megvan a jó oldala is. Azon a három éjszakán, amíg aludni úgysem hagyott, legalább megnéztem a Dr House 4. évadjának felét. :D
Meg a betegség kb elmúlta mellett legalább a metszők teljes létszámmal megvannak. (+2 jött)

Kditke,
Mi a probléma a hasassal? Nem esett le! :lol:
Megy minden gyümi, ahogy jön a szezon.

Lora,
A lényeg fogban nekem, hogy ne a télen jöjjenek. Az amúgy is húzós lesz.

Orsi,
A fülest csak azért írtam, mert beszéltünk róla és legalább egy kicsit későn, de megvan a válasz. 8) Nálunk még van gond az egyensúllyal, változatlanul, de vszínűleg a lábacskái miatt. Kis csámpi, mint én.
A fülészetre csak hobbiból én se biztos, hogy vinném. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lora, ja, és köszi a pneumo oldalt, igaz, tényleg mostanában esedékes, majd szólok a dokinak! Bárcsak ez fordítva működhetne.. i.e. ő szólna nekem.. :roll:
Pann, asszem Gergő is 7-9 hónapos kora körül kapta a prevenart, nálatok volt már emlékeztető?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ági! Prevenart kapott szeptemberben és februárban, NeisVac-ot augusztusban és novemberben. A 15 hós oltásnál kérdeztem, és azt mondta a drnéni, h ezekből nem kell több.
Ill. most dereng, h vmire azt mondta, h majd LEHET ( :shock: ), h kell ismételni. Ezt remélem, h csak álmodtam. :lol: :shock:
Vendég
 


Mi lett Nati fényképével? :?:

Jóccak.
Vendég
 


Pann,
Jönnek a londoni képek.
Felbuzdultam Gergő önálló evésén, kipróbáltam. Majd teszek fel képeket és küldöm a számlát a károkról 8)

Kép A királynő hátul figyel az ablakából
Kép Játszi pár utcányira
Kép Megyünk vásárolni. :)
Kép the Tube Kép London Eye - a glória

Kép KépKép
lorca
 
 


Kép Dulwich Park - naaagy játszi
Kép Egy kicst fárasztó a városnézés
Kép Natural History Museum
:wink: Kép Ezt a képet nagyon szeretem
Kép Csúcs látványosság.
Kép Az orra egy asztallal találkozott
Kép Kedvenc unokatesóval - Tamo

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat.
Remélem már jobban leszünk.Laura csütörtök éjjel óta ahogy írtam 39 fölötti lázat produkált.Igaz péntek délelött csak hőemelkedése volt.Doki nem tudta eldönteni mi a gond és azt mondja várjunk 3 napot,majd kiderül.Péntek délután az volt a furcsa,hogy germicidet kapott doki elött 1 órával és mikor az orvos megmérte ment neki feljebb a láza.Inekciót kapott és mondta 2 óra múlva adjak neki még egy kúpot.Sajna így se ment neki le 39 alá és megfigyeltük hűtőfürdőzések után fél órával 40-41 fokos láza volt. :shock: Nagyon elhagyatott ezekbe a napokba,menni is csak akkor megy ha vezetgetjük,vagy fekszik.Szerencsére ma este 38,8 volt a láz.Remélem holnap már semmi.
Azért volt jó oldala is az éjszakáknak.Mivel annyira ideges voltam,hogy nem tudtam aludni,így közel 200 epres gombóc van a fagyómba télire. :D

Jól kezdődik a nyár nálunk is.Anyukámnak eltörött a csuklója.Elesett a kertbe és még törött kézzel haza biciklizett. :twisted: Nagyon mérges voltam,mondtam is miért nem telefonál és Zsolti hazavitte volna.De az orvos megdicsérte Anyut,hogy milyen jól bekötötték/mivel csak másnap ment dokihoz/és ennek köszönheti,hogy nem kell műteni.Apu meg ma volt hasi tükrözésen és hasi Uh-ra is sajna mennie kell.
Pedig úgy vártam a nyarat,hátha valaki picit átveszi a gyerköcöket.
Na ennyit a sopánkodásból.

Mazsi
Mindenhogy vinnénk fel szemdokihoz Pestre,de sajna a dokink nem egyezik bele,hogy írjon beutalót.Mondtuk neki voltunk 2 dokinál különbözők a leletek.Erre azt mondta,hogy ha 10-hez megyek 10 más vélemény. :twisted: :roll: Esetleg más uton valahogy?
Nagyon helyes a szoknyába Lea.Nálunk is hasonló a szitú,mint Timiéknél,hogy ha mászik mindig hasra esik.

Ria
Férjem asztalos.Apósommal dolgoznak ketten.Esetleg ajánljam?És nem is drágán.Sajna csak a távolság...Mikor költöztök?
Képet a frizuról!

Helga
Milyen Pesten vezetni a forgalomba?Próbáltad?

Lora
Hogy alakult a szopi gyógyszer mellett?Brigi észrevett valamit?/íz.../
Bocsi.Igen Emőkére gondoltam. :oops:

Timi
:(

Kditke
Gratula a menő-manó Tominak.Látom akkor nem unatkoztok.
Én is a ruhákat ki szeretném szelektálni,de Laura nagy segítsége mindig oda fajul,hogy még 2 óra múlva is tele ruhákkal a szoba. :D
Laura nagyon imádja a cseresznyét és az epret is.Már ott tartunk,hogy el kell a közeléből vinnünk és előtte nem ehetjük.Az éretlen meggyet is megenné a földről,mert azt hiszi az is cseresznye.Tünete nem volt neki.

Pann
HÚ gratula Gergőnek,mind mozgásilag ás evésileg.Ezt hogy csináltad,hogy a kanállal egyedül eszik?Főzelékeket is?
Laura is kanalazgat,de sokszor megunja és inkább szórja szét a kaját.
Nagyon ügyi csuzdán Gergő.Én nem nagyon engedem fel,mivel állandóan előre,hason akar lejönni. :twisted:
Laurát múltkor barátnőm kislánya harapta meg a hátán.3 hónappal idősebb,és mikor az Anyja elhúzta hirtelen azt hittük nem történt semmi,mivel Laurának egy hangja se volt.Este mikor fürdettem vettem észre a gerincén egy kör alakot,sok fognyommal.

Rókica
Ezt a pörgést!És két gyerköc mellett.
Most olvasom jöttök Szombathelyre.Esetleg nincs kedvetek a szabadidőtökben eljönni hozzánk?Hol tartják a képzést?Csodálom Pont Szombathelyen,mikor itt szoptatási tanácsadót egyet se ismerek.Aki volt ő meg nyugdíjas.Igaz pár védőnő konyít hozzá,de nem nagyon segítenek

Ágiboldi
Gratula a tolmácsoláshoz.
Minden nap megy Boldi bölcsibe?
Nálunk nem enged be se bölcsibe,se oviba saját magunk sütötte sütiket az ÁNTSZ.Csak ropi...
Nagyon ügyi a férjed.Esetleg a receptet leírnád?
Ezt a méretet.Képek alapján nem is látszik Boldin.Laura szerintem még csak a 9 kg körül tart.

Lorca
Köszi az oltásos tanácsot.Akkor még várok vele,hogy tünetmentes legyen Laura.
Szabiról olyan keveset beszélsz.Mi van vele?

Panka
Jobbulást a férjednek.
Látom nem lesz gond Emili félénkségével a gyerekek között. :D

Nurofen:
Én megbontás után a hűtőbe tartom.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Jó reggelt!

Apa ma megy vissza a dokihoz, így ma mégitthon lesz!:)Megyünk is elintézni egy-pár dolgot. :wink:

Dana!
Hát nem semmi mik történnek mostanában nálatok!Laura lázas még?Mielőbbi gyógyulást kívánok neki!Szüleidnek is!!!
Az epres gombóc olyan mint a szilvás?Biztos fini! 8)

Lorca!
Fnatasztikusak a képek!!Az a glóriás nagyon jó lett! :wink:
Szaszának mintha szőkébb lenne ahaja, nem?Vagy csak a képeken látszik úgy. :roll:
Jók az új vonalzók is! :D

Ditke!
Én is adtam már csrkót, nem lett semmi gond.De ez is gyerekfüggő, pár szemet adj csak elsőre Tominak, aztán majd látod.
:wink:

Nurofen:én is betettem a hűtőbe.

Timi!
Értem.Sok erőt kívánok én is!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ilyen sokáig nem voltam, és most se tudok reagálni mert nincs időm visszaolvasni.

Eladtuk a lakást!!!! :lol:
Aug 1-el ki kell költöznünk. Egyenlőre még nincs meg az új, de remélem a héten sikerül túl lenni rajta.
Addig marad az izgalom....


puszi
Vendég
 


Cseresznyeinfókat köszönöm, ma megpróbálom !!!

Sensi

Gratula a lakáseladáshoz !! :lol:
Most gyors újlakásnézés ????? Sok sikert hozzá !!! :P

Pankaa

A betegség nem volt jó gondolom, de az igen, hogy apa otthon volt !!!!!! :wink:

Dana

Jobbulást anyukádéknak !!! Anyósod nem tud kicsit besegíteni ???
Tudom ez fura kérdés, én is jobban szeretem ha anyukám segít, de nálunk az utóbbi időben anyósom szárnyakat kapott glóriával hál istennek !!!

Akkor nem lesz egy egyszerű nyarad !!! Sok pihenésd nem lesz benne !!! Hogy raktad a hűtőbe az epret gombóc formába ???? :wink: :o

Ha esetleg új képeket te is tennél fel !!!
Fekete pont érlelődik !!!(fénykép híjján)

Lorca

Nagyon jók az Angliai képek és természetesen az új avatarképek is !!! :lol:

Szabi haja szerintem is világosabb, mint az előző képen !!!!
(bár ami azt illeti olyan sok képet nem láthattunk róla és Natiról mivel anyuka nem tesz fel dicsekvő képeket )FEKETE PONT !!

Tényleg nem esett le, de rettegek, hogy egyszer leeesik, mivel ez az új hobbija mostanában. :twisted:

Lora

Tegnap olvastam Brigi mutatványát ma Tomi próbálkozott volna ugyanezzel, de én nem hagytam, nagy székre fel, etetőszékre, hát azért mit gondol ez a kis manócska én madárijesztőnek vagyok itthon vele ??????? :twisted:

Nurofen nálunk is felbontva hűtő nélkül létezik. :wink:

Kép
kditke
 
 


Jó reggelt, germicid kúppal a B. fenekében végre aludtunk! Amúgy megnéztem a Nurofen dobozát, és szobahőmérsékleten fél évig jó (én azért már ezt is túlléptem szerintem)

Ma megyünk a dokihoz, annyira berekedt, h gyakorlatilag némán toporzékol, sírni se tud szegény. Naa, ilyen volt már valahol? (de ma már nem volt hőemelkedés se)

Laura hogy van? Lement a láz?

Lorca, nagyon nagyon jók a képek, főleg a kapucnis!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Szabi haja nagyon sokat világosodott, még az első váltott haja is sötétbarna volt. Robi nézegeti a postásokat. 8) A képek óta voltunk fodrásznál, úgyhogy Szabi megkapta az 1.8-as nyári frizurát, Nati meg egy kis tépett kisfiúsat. Most volt először fodrásznál, nagyon kis komoly volt, ahogy ült a székre tett zsámolyon. :lol:

Kditke,
Ha van valami, amit biztosan lehet állítani, az az, hogy le fog esni. 8) A másik meg az, hogy nem tudod megakadályozni.
Én egy eléggé óvott kislány voltam, aki nem is volt túl kalandvágyó picinek, anyai szóval biztonságos. Ehhez képest estem le mászókáról, magas fáról, góréról, centikkel a lándzsaszerű kerítés mellé, arcomat végigszántottam dróttal, szemem majdnem kidobták betondarabbal. Meg majdnem vízbe fulladtam úszógumival, csaptam agyon magam tesóval együtt árammal. Mindezt az előtt, hogy belejöttem volna a kaland ízébe, mert akkor már simán öngyilkosjelöltnek aposztrofáltak. Azután volt, hogy majdnem belemosott a tengerbe a hullám a szikláról, véres csíkokat szánva belém és kísértettem a sorsot szakadék szélén egyensúlyozva, próbálva, hogy van-e merszem sarokkal érintkező panelok tetején átugrani.
Szokj hozzá! :lol: Mindezt úgy persze, hogy egy csontom nem tört soha és igazából anyukám nem is tudja.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Holnap reggel műtenek... az Uzsokiban nem vállalták, így a volt Máv kh-ban csinálják meg. Egy éjszakát benn kell töltenem, így gondolom szerdán engednek haza.
Nagyon-nagyon félek!!!
Gondoljatok rám!
Ja, amúgy ma megkaptam a leletet, Down kór és tényleg kisfiú lett volna. :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi

Nagyon sokat gondolunk rátok !!!
Az adjon erőt a kitartáshoz, hogy egy gyönyörű kislány vár haza téged az apukájával aki nagyon szeret téged és azt a huncut kislányt !!!!

Lorca

Így ismeretlenül is részvétem anyukádnak a NAGYON NAGYON ROSSZ kislányához !!!!
(nem lettem volna a te anyukád, avagy az idegeim felmondták volna a szolgálatot)

Milyen az az 1,8 frizu ??(nullásgép méret ?)

Kép
kditke
 
 


Timo! :cry: :cry: :cry: Szólj, ha BÁRMIBEN tudunk segíteni!
Vendég
 


Timo,
Gondolok rátok!

Kditke,
Én nem iróniából mondtam, hogy egyszerű gyerek voltam, hanem valóban az voltam! Csendes, bamba és lassú. A nehéz eset a tesóm volt. :wink:
Az 1,8 cm. Azért nullást nem akartam, apának így is sokk volt. :lol: Nem találtam a kisebbik fésüjét, én olyan centisre vágtam volna.

Kép KépKép
lorca
 
 


Timi! Állandóan rád gondolok.! :cry:

KépKép
csongria
 
 


Sziasztok!

Lora
sokat gondolkoztam az este, h írjak vagy ne merth senki sem ír...
nem is tudtam igazán mit lehet ilyenkor mondani :roll: elég sután is sikerült az a fél mondat :oops:
Nekem sokat jelent h itt vagytok,beszélgethetünk.Sokx gyűjtöttem erőt a hsz-ből . Hátha Timinek is jelentenek valamit a hsz-ink :wink:

h van a fogad (helye :lol: )?

Nurofen
látom Ágiboldi megelőzött a 6 hónappal

én minden gyógyszert (kivéve tablettákat) hűtőben tárolok a megbontás után.

Dana
rem Laura jobban van...
a Germicid Leának sem ér semmit :shock: nálunk a Nurofen vált be hűtőfürdővel (amit én 38-40°C-ról 30-31°C-ig hűtök le kb 10 perc alatt)

hívd fel a klinikát és kérdezd meg mi legyen mehettek-e beutaló nélkül...a főorvosnőt is felhívthatod a mobilján és mond el mi a helyzet a 2 véleménnyel...a gyerekorvos nem támogat stb.

Timi :cry:

Ditke
jobb lenne ha a kicsi fiad egy kis alamuszi gyerek lenne? ha leteszed a szoba közepére ott marad ahogy letetted? (ismerek ilyen gyereket...)
ne féltsd ennyire, meg kell tapasztalja a dolgokat, különben sokkal nehezebb lesz később :wink: és egy fiú legyen kis vagány,talpraesett gyerek :wink:

Lorca
ennyi fotó tőled? :shock: :wink:
ismét szép helyeken jártatok...Nati öröm a lovas fotón haláli :lol: a csíkos kapucnis Szasza a másik kedvencem :lol:

Sensi
gratula a fészekbontáshoz! kinéztétek már következőt? lakás vagy családi ház lesz?

Cseresze,meggy, szamóca: hm én gonosz anyu vagyok :oops: :lol: nem nagyon adok neki...Na jó a meggyet és cseresznyét már kóstolta de epret nem fogok adni az idén....

Ágiboldi
mi az h nem tudja a doki mikor kell az köv oltást adni? :shock: akkor minek a dr. a neve előtt? :x megáll az eszem :roll:

milyen volt Boldival aludni? :lol:

Rólunk
Lea még mindig beteg :cry:Iszonyú csúnyán köhög :cry: sőt most már én is.Ma visszavittem a dokihoz,tele még a tüdeje úh Spiropentet írt fel még neki.
Az éjjel 1 hét után végre kapott levegőt úh egyedül !!!(a saját ágyában) aludt f9-reggel f6ig/na jó az igaz h délután és este is kapott 1-1 adag Nurofent/!!! :lol: .én persze nem mert majd meg fulladtam a köhögéstől :twisted:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Még mindig lázas Laura.Igaz már csak 38,5 volt reggel,de úgy néz ki nekünk a 3 napos láz eltolódik 4 napra.Annyira sajnáltam ma reggel,mert tegnap is felkelt 6.45-kor 45 percet cicizett és negyed óra múlva megint kérte.Majd 15 perc után elfordult és aludt 1 órát.Ma sajna nem tudtam adni neki újból,mivel Danit vinnem kellett oviba.Szegény annyira sírt.Még nem is láttam ilyen nagy krokodil könnyeket.

Timi
:cry: :cry: :cry: Nagyon-nagyon sajnálom.Szorítok érted.:cry: :cry: :cry:
/Ha tudok szívesen segítek műtéttel kapcsolatba,csak írd meg privibe.ezt nem értem.mi az,hogy nem fogadtak el a kórházba/

Lorca
Nagyon szuperek a képek!!!És mennyit nőttek a gyerköcök.Tényleg nagyon jól elkaptátok natit a csukjás képen.És az óriáskeréknél :)
Nati nem is sírt a fodrásznál?Szabit ennyi program mellett,hogy altattad napközben?

Panka,Kditke
Epres gombóc hasonló mint a szílvás gombóc,de még az eper mellé Én fahéjat is szórok bele.Van aki porcukrot is.Mikor feltálaljuk meg fahéjas porcukorral kínálom.

Kditke
Sajnos Anyosom meghalt mikor még terhes voltam Laurával.De Daninál is keveset tudott segíteni/esetleg figyelt rá,de emelni...nem tudta már akkor se/
Én meg elkérhetném a meggyszósz receptjét?
Sajna képet még nem tudok rakni,mivel nem jó még a gép./a hsz.-eket is 3 lafagyás után tudom csak felrakni.

Ágiboldi
Ilyet még gyereknél nem hallottam,de jobbulást Boldinak.Írd meg mit mond az orvos!
Bölcsi akkor ma tárgytalan.Mikor viszed legközelebb?

Sensi
Gratula az eladáshoz.Milyen lakást akartok venni?

Bella,Ria,Móni/múltkor nem is írtál magatokról/….merre vagytok?

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Timo,
nagyon-nagyon szorítunk, és rengeteget gondolunk rád (apának is mondom a fejleményeket)!
Én most ehhez a pár naphoz nem erőt kívánok, hanem hogy jól sírd ki magad, és mindent ami segít feldolgozni a történteket. Fordítsd magadra azt az időt, amit Lillustól távol kell tölteni, és gyászold meg a babát, ne törődj semmi mással, ennek is meg kell adni az időt.
Balival meg Lillussal pedig egy nagyon erős kis csapat vagytok, úgyhogy nem féltelek benneteket (persze dehogynem, de érted...)

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Lorca,
(akkor még gyorsan én is rugok egyet a földönfekvőbe :lol: ) Olyan kevés képet látunk a gyerkőcökről, hogy olyan érzésem volt, mintha egy új felhasználó csatlakozott volna :twisted: Már csak az avatarodat kell frissíteni, és kész is vagy! :P
Egyébként tényleg szuperek a képek, nekem a glóriás a kedvenc!
A füles infó nem volt későn egyáltalán.

hobbi és hivatásos "nyelvészek",
miért van az, hogy a csipog az szinte minden gyereknél "picsog"?
Sebinek már van hogy megy a "k", és bizonyos szavakban az "r" sem rossz (persze nem pörgeti). A neve most úgy hangzik, hogy "ábányén", és még mindig imádja (remélem ez így is marad).

Dana,
hú, de kemény időszakban vagytok, minden elismerésem az 200 gombóchoz és a helytálláshoz!

Sensi,
gratulálok a lakáseladáshoz!

Ditke,
kezd el mantrázni magadban, hogy gyermeked testi épségének megóvásáért épp azzal teszed a legtöbbet, ha hagyod, hogy megtanulja ő maga megóvni (mert te nem leszel ott élete minden percében...néha ugye ki kell menni pisilni).
Most egy fejes a kanapéról (ordítás, horzsolás) kivédhet a későbbiekben sokkal komolyabb sérüléssel járó baleseteket. Síelésnél is az a cél, hogy megtanulj jól esni, és nem az, hogy elkerüld az esést (mert azt nem lehet!!!)
Én ha nem bírom nézni, kimegyek a szobából (miután meggyőződtem róla, hogy a tréning körülmények megfelelőek). Eddig minden nagyobb esés a közvetlen közelembe történt, valószínűleg elvontam a figyelmét arról, amit csinált (ezért nem szabad rákiáltani egy tényleg veszélyes helyzetben, hogy "vigyázz!!!" - na ez baromi nehéz).

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Timi, tegnap - miután láttam az üzenetedet - egész délután rád/rátok gondoltam.

Meríts erőt a szép családodból az elkövetkező nagyon nehéz napokhoz, és gondolj arra, hogy egy saját őrangyalotok lesz, aki vigyáz rátok.

Ismeretlenül is ölellek.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sno

Igen ez így van és remélem ha csak egy kicsit is apjára hasonlít, márpedig nagyon rá hasonlít, vagány belevaló kiskrapek lesz.

Pisilés nálunk csak együtt történik, jön velünk, hogy még ott is szem előtt legyen az úrfi.(komolyan) :wink:

Ami miatt féltem a sebek és sérülésektől még az a keloid hajlam ami az egész családot végig kisérte.(minden sérülés a bőrön kivül erős lila heggel gyógyul). Ami az állán van jelenleg az is lilás már, ezért féltem mégjobban, mivel rajta minden meg fog látszódni, pláne ami az arcán sebesedik. (pedig kenem a keloidra való krémmel rendszeresen) :twisted:

Mazsi

Édesapa is ezzel bíztatgat, (mármint, hogy inkább legyen belevaló vagány ) de hát egy paramamit ez nem nagyon nyugtat meg tudod !!! :wink:

El sem tudom képzelni ha kislányom lenne ilyen vérmérséklettel, talán már a Lipóton gyűjtögetném a lepkéket !!!! :wink:

Dana

Sajna, akkor tényleg nem sok segítséged van a nyárra.

Meggyszósz tök egyszerű és nagyon fini.

Felforralsz vizet kevés cukorral (attól függ milyen édesen szeretitek, de a végén is tehetsz hozzá,nehogy nagyon édes legyen vagy cukorpótlóval el lehet készetni.) Ha felforrt belerakod a meggyet (én általában ki szoktam magozni és apró szemű "cigány" meggyből készítem, de lehet mirelit meggyből is) ha a meggy puha tehát megfőtt akkor teszed bele a habarást (ez megint attól függ ki milyen sűrűre szereti) ez 4 pupozott kanál liszt (ez kb 4 literhez mérve) és hozzá hideg víz a külön edényben, hozzámerek a meleg meggyszósz levéből és ráöntöm a szószra, folymatos kevergetés mellett.(csomómentes)
Hűtőben lehűtve és tejszínhabbal a tetjén tálalom, isteni fini.

Mennyiséget direkt nem írtam, én legutóbb 8 litert főztem, két nap alatt elfogyott abban a melegben. Mi nagyon édes szájúak vagyunk apukával, úgyhogy először kevesbb cukorral próbáld ki nehogy nektek nagyon szirupp legyen, ha meg nem elég édes a végén is tehetsz bele cukrot, vagy ha nem elég sűrű akkor tehetsz bele még egyszer habarást. Ezt nem lehet elrontani !!!
(ahhoz kb 6 liter víz 8 pupos ek cukor 1,5 kg meggy 8 kanál liszt )

Bocsi ha kicsit zavaros, ha valami nem egyértelmű akkor szólj légszi, én nem méricskélem hanem érzésre teszem bele a hozzávalókat általában.

Lorca

Ha egy "csendes, bamba, lassú"gyerekből ilyen "nyüzsi" felnőtt lesz, mi lesz az én gyerekemből ??????

Egy órája altatom Tomikát, fekszik a kiságyban gagyarászik és játszik szépen csendben, már megint valami front jön !!!!

Most hogy a múlt héten itt volt anyósom anyukám telefonált és mondtam Tominak, hogy mama itt a mama a telefonban, mire ránézett anyósomra utána a telefonra és megszólalt Temmama.
(anyukám asszony neve Tem-mel kezdődik)

Kép
kditke
 
 


Ditke
sztem egy kislány is legyen ink talpraesett, mint a mama szoknyája alá bújós :wink:

Lorca
most olvasom...levágattad Nati szép kis fürtjeit?
olyan édes a csíkfotón azokkal a csattokkal :lol:

Dana
ez a gombócos fagyasztás jó 5let!
ha lesz végre egy norm nagyságú fagyasztóm megcsinálom én is csak szilvával :wink: az epret csak nyersen szeretem :lol: Lea mellett nem kezdek bee egy gombóc gyúrásba :roll:

egyébként a szomszédnéni mondta h a Lidl-ben kapható szilvásgombóc állítólag nagyon fini,már csak el kellene mennem...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Mazsi

A Metróban is van egyik fajta mirelit szilvásgombóc ami nem kemény és nagyon fini !!!(kékes a csomagolása és magyar)

Igen a lányoknál sem árt ha meg tudja magát védeni és nem egy kis muja !!!

Kép
kditke
 
 


Timo, hát persze, hogy gondolunk rád! Túl leszel rajta és Lillus megvígaszatal! Most nem is részletezem, a többiek úgyis elmondták, csak még egy gondolat: sztem n. nagyon klasszul végigcsináltad, ha bármelyikünkkel ilyen történik - márpedig bármikor előfordulhat sajnos - akkor erőt meríthet ebből!

Mazsi, nagyon jó volt együtt aludni vele :oops: (persze tudván, h nem rendszeres :wink: )

Voltunk dokinál, a torka vírusos, piros, a hangja kruppos jellegű. Még nem ad antibiot csak ha visszajönne a láz. Addig calcium, fenistil, nyákoldó, valami krupp elleni kúp, meg a homeopátiás izék, amikben ugyan én nem hiszek, de legalább azokat megette mert finom cukros golyók. Ellentéttben a calcium, nyákoldó, fenistil koktéllal almalébe rejtve, amit NEM iszik meg. A nurofen adagolójával se. Mit csináljak???
Amúgy a calcium injekciós ampulla formájában van 5 ml-s. neki meg csak 2x1 ml kell, meddig áll el? Vagy micsináljak vele? Amúgy is utálom az ampullákat, nem tudok szabadulni a gondolattól, h belemegy a szilánk. Aki adott már annak szintén ampulla volt?
(és khmmm a hsz-ek hatására vettem egy új üveg nurofent :oops: )
De mire felfogtam, h ezek közül melyikből mennyi csepp mikor stb, bakker, mint egy szigorlat :roll:

Bölcsibe nem mehet a héten. persze lehet, h ez már a bölcsi hatása, sebaj, elkerülhetetlen, jobb ezen nyáron túllenni, amíg úgyis itthon vagyok.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ágiboldi

Én Tomika méhcsípésekor adtam Calcimusc-ot inj. formájában, Tomi csak úgy nyelte mitöbb ordított, hogy adjak még neki.
Kiváncsi voltam én is megkostoltam nagyon keserű és rossz az íze. BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Ha esetleg Nurofennel egybe szívnád és úgy adnád ??
A Nurofen elég édes, hátha abba nem venné észre az ízét ???
Szerintem üvegszilánk nem mehet bele, azért van rajta az a pont ahol el lehet törni, elméletileg !!!

Én a te helyedben egy 5 ml fecsibe felszívnám és hűtőbe tenném ott bizti nem lesz semmi baja, és így még látod is a pontos adagolást.

(Tomika elaludt az eső zuhog és kitört a szabadság, túl sok a szabadidőm)

Mielőbbi jobbulást Boldinak !!

Kép
kditke
 
 


Timi,
:roll: Gondolunk...

Mazsi,
Jobbulást! Így elpazarolni Egy békés éjszakát! :lol:

Dana,
Rossz érzés, amikor 38,5-re megtanulja valaki azt mondani, hogy "csak". :?
Szabit, ha program van, nem kell altatni. Egyszer csak bemondja az unalmast valahol és kész.

Orsi,
Az avatart is akartam már frissíteni, de csak minyurkát engedett volna, úgyhogy akkor inkább hagytam Natipockot. :wink:

Kditke,
Egyedül pisilés? Ne aggódj, én már el is felejtettem, milyen érzés. Ha néha kedvem van hozzá mégis, akkor valaki dörömböl odakint és ordít. Akkor inább a meseolvasás a wc-n.

Ágiboldi,
Calciumot még nem kellett ampullában adnom, még csak pezsgőtablettában. Furcsa, hogy létezik olyan gyógymód, amit még nem próbáltam, lévén az elmúlt háromból több mint egy megfázás különböző fázisainak kezelésével telt el. De olyan már nekem is volt, hogy a konyha falára felragasztottam, hogy melyik gyereknek, mikor, mennyi gyógyi jár.

Kép KépKép
lorca
 
 


Az egész napos játszi miatt annyira ki vannak ütve, hogy már két órája alszanak. Nem vagyok hozzászokva...

Ágiboldi,
Ha abt kell kapnia, akkor az oltást újrázni kell? Vagy mind vírus, amit most kapott? :roll:

Mazsi,
Szabi hajmániás, imád mindenkinek a hajába kapaszkodni és úgy szopizni a hüvelykujját, mint a Tamos képen is látszik. Nekem már a fél hajamat kitépte. Így kevésbé akad bele Nati hajába, mert lecsúszik róla. :wink:

Kditke,
A lila hegek azért egy idő után elmúlnak? Azért szerencse, hogy fiú, így csak egy kicsit vagányabb kinézete lesz. Nekem is elmúlt a szemem alatti vágás a bezúzott betondarabtól, igaz, kb 15-20 év alatt.

Kép KépKép
lorca
 
 


gyümievés:
az epret idén még én is kihagyom. Sebi evett már cseresznyét, de a meggyet jobban szereti, az abszolút favorit a sárgadinnye...nem tudom mekkora mennyiség után hagyná abba, nem merem kipróbálni, ma egész nap dinnye felkiáltásokkal üldöz, aszem reggel óta megevett egy egészet :shock:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Ágiboldi
Lea is Calcimuscot kap, de napi 2x 1/2 ampulla az adagja úh nekünk pont elfogy...
sztem 2 napot kibír bontva (annál többet nem hagynám :roll: csak tedd hűtőbe! ) Ditke fecsis tárolási módszere tök jó! :wink: (én az ampullában szoktam hagyni :oops: )

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Köszi a tippeket, Kditke, már be is szereztem a fecskendőt :D Mazsi, hát ez az, a doki nekem is azt mondta, h reggel kinyitom és a másik fele este, hiszen 2x1 ml. Még jó, h ránéztem az ampullára, h 5 ml, különben túlkalciumoznám szegényt ha lehet egyáltalán :wink:
Lorca, jó kérdés, nemtom. De amiatt legalább megnyugtatott, h nem lesz baja, h betegen kapta az oltást.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!


Először is dokumentálok:

Kép Kép Kép
Vendég
 


Sno! Nálunk a dinnye maradt ki. Nincs korán még hozzá? Vagy már "szezonja" van? Fogalmam sincs. :roll:

Ditke! Leesés ügyben Sno a szívemből szólt.
Meggyszószt én is hasonlóképpen csinálom, csak tejföllel habarom. :wink:

Dana! A "szerencsére 38.8"-ra én is felkaptam a fejem! :shock: Laurának és a szülőknek mielőbbi jobbulást!
Csúzdán Gergő is hason jön le, de szerencsére lábbal előre. :D
Epres gombóchoz még nem volt szerencsém, de már hallottam róla, sőt, olyat is olvastam, h túrógombócba teszik. Ti azt próbáltátok már? :roll:

Lorca! Képek n jók, kérdeznék is: a bevásárlókosaras mutatványt itthon is elő lehet adni, vagy csak Angliában vannak így lyukasztva a kocsik? (Nem tudom felidézni az itthoni kocsikat, pedig ülünk benne eleget.) Glóriás Nati n ötletes! A term. tud. múzeumban vmi spec. rendezvény volt vagy ekkora az érdeklődés egy átlag napon (hétvége? esőnap?)? A játszótérnek mi a burkolata? Látom, h vmi szürke izé, csak nem szeretném azt gondolni, h aszfalt.... :roll:
Vendég
 


Pann,
Abból a méretű tálból mennyit távolít el egy evés alkalmából? Ha segítesz, befejezi? Nagyon elégedettnek néz ki. :lol:
Itthon még nem találkoztam olyan kocsival, amibe két gyereket is bele lehet tenni. Az ülés külön van. Ami külön feldobja szerintem, hogy mindkét oldalon van biztonsági öv. Vannak olyan kocsik is, ahova félig fekve is bele lehet tenni a gyereket, főleg a Toys'R'Us-ban (vagy hogy kell írni..) volt jó sok.
A játszótereket, ahol mászóka van, mindenhol felöntötték gumival. van egy csomó nagyon jól kialakított játszi, de kb fele azért amolyan Viktória korabeli. Emlékeztet a saját gyerekkorom vasból hegesztett gömbjeire. Nagyon szeretik a hajó és traktor motívumokat rúdacélból. :wink:
A Nat Historyban már többször voltam, általában nagy az érdeklődés, de azért nem ennyire, bár akkor még fizetős volt. Tény, hogy eső is volt és Bank Holiday Monday, azaz szünnap is. A dinós részre be sem mentünk most, ott egy reptereken megszokott labirintus jellegű kordon volt, táblákkal, hogy "innen egy óra várakozás". Ott még álltak emberek, a 1,5 óránál már nem, de mivel olyan is volt, feltételezem, néha túlcsordul. Ha egyszerű matematikával felszorzom a bearaszolók számát a nyitvatartással, azt hiszem, naponta több ezren látogatják.

Ágiboldi,
Ha betegen kapja az oltást, akkor azokat a tüneteket lehet elvárni, amit produkál, azaz brutál nátha. Nekem azért úgy tűnik, h ez messze van attól, hogy nincs baja. :roll:

Kép KépKép
lorca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?