Új privát üzeneted érkezett!

Márti! Én is ott voltam, de nem szereztem magamnak füzetet!:( Ha van időd, másold be légyszi a programfüzetben található hasznos infókat!
Jövő héten szerda 18kor miről fog szólni az ea.?

Danann! Tényleg nem is volt más tüneted? :shock: Hogy derülhetett volna ki a toxémia? Hány kilót szedtél fel?

Kép
szofi79
 
 


enomi - ez butus kijelentés volt :) Naná, hgy gyere bármikor!!!! Szerintem mindenki nevében mondhatom :)

dytke
 
 


Szofi - 6-tól Vermes doki tart egy általános előadást a szülésről, utána válaszol a kérdésekre. Utána (legalábbis az áprilisin és a májusin is ez volt) egy anesztes orvos beszél az EDA-rol (Férfi, és nekem elég fura volt, hogy ő mondta el mennyire fáj a szülés, és higyjük el jobb ha kérjük, mert a falat fogjuk kaparni....), utána pedig a Sejtban képviselője az őssejtlevételről, és a felételekről. Mindezek után eg yszülésznő megmutatja a szülőszobát, elmondja a fontos infokat, mit kell magaddal hozni, mi fog történni stb. ÉS minket meg is nyugtatott, hogy azért ne féljünk, nagyon sokan szülnek EDA nélkül is :)

dytke
 
 

 
 

Kinek a dokija a Tidrenczel Zsolt? Jár hozzá valaki közületek? Mikor lesz szabin?

Köszi a válaszokat!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Szofi, azért nem kezdesz el izgulni, ugye?
Ami a kilókat illeti, szülés előtt ugyan 12-13 kilóval voltam több, mint terhessége előtt, de én magam fogytam vagy 4-5 kilót, tehát volta rajtam 4,3kiló gyerek + járulékos részek, + rengeteg víz, de hát ez csak utólag derült ki. A 12-13 többlet nem volt gyanús egyáltalán. A Wikipédián van egy alapos leírás (angol), abból is az derül ki, hogy nem mindig lehet észrevenni, de szerencsére ez nem olyan sűrűn előforduló valami, és általában tényleg fel lehet ismerni a közismertebb tünetekből. Ami itt van: (buta link, nem lehet szépen beilleszteni) http://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek ... ml?BetList[mode]=2&BetList[bet]=488&BetList[abc]=T abból nekem csak a súlygyaraposás volt meg az utolsó időkben, de azt hittem, csak a sok kaja, amit akkoriban összeettem. Meg hát mindenki csak a vérnyomást nézegeti, én is. Ezt sajnos csak most találtam, lehet, jobb lett volna a terhesség elején/alatt. Én pont a harmadik trimeszterben váltottam orvost, mert muszáj volt, lehet, hogy ha maradok az elsőnél, az gyanakvóbb lett volna, ismerve engem az elejétől fogva, ki tudja. De tényleg nem kell elkezdeni aggódni, mert a vizesedés egyébként teljesen normális velejárója a terhességnek.
danann
 
 


Ja, félreértések elkerülése végett: nem azért lett volna jó idejében olvasni a nandus cikket, mert tele van horrorisztikus tünetekkel/lehetőségekkel, hanem az étrendi tanács miatt :-)
danann
 
 


Dytke-köszi az infót. Amúgy is Vermes dokinál fogok szülni, de amíg dolgoztam, nem tudtam volna odaérni az este 6-os előadásra. Most ermélem sikerül megoldani, hogy a párom is jöjjön!

Danann-csak azért izgulok kicsit, mert én már +17 kgnál járok, nem eszem többet, mondjuk nagy gyermekre számítunk, már a doki is mondta, meg hát én is nagy súllyal születtem! Mindjárt elolvasom a cikket!

Kép
szofi79
 
 


Szerintem nagyon alkati a súlygyarapodás, ráadásul rajtam eleve volt és van is +20, szóval még csak az kellett volna, hogy még párnásodjak :-) Ilyenkor azért raktároz a test rendesen.
danann
 
 


Szofi-tényleg ne izgulj, csak a súlygyarapodásból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, az én anyukám 25 kg-ot hízott, amikor engem várt, és egyáltalán nem volt vizes. Ha aggódsz emiatt, inkább kérdezd meg az orvosod, és majd ő utána jár a dolgoknak!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Lányok, együttérzek veletek vizesedés terén, Benével én is nyáron voltam a 3. trimeszterben, és hát dagadt a bokám rendesen. Sokszor reggelre sem ment le, csak a feszülés enyhült egy kicsit. És a hízás is nagyon alkati. Danann, jó, hogy veled sem történt semmi baj végül.

Edina
, gratulálok a teszthez, Kincsesinek meg a kislányhoz!

Kati tornásznő tök aranyos, a császárosokat hiavtalból meglátogatja a 2. napon, és mond egy csomó hazsnos tanácsot. Nekem pl iszonyatosan, 5 ujjnyira szétnyíltak a hasizmaim (bezzeg a méhszájam nem :)), azonnal észrevette, és megmutatta, hogyan tudom ellenőrizni, ahogyan megy össze, és mikortól erősíthetem a hasizmomat. Mondta, hogy bármikor kereshetem a kérdésem van. Nagyon rendes volt. Igaz, kicsit nem a földön járt, amikor mondta,hogy ne emelgessek semmit, miután közöltem vele, hogy otthon vár a 2,5 éves kisfiam. :)

mtunde
 
 


Köszi lányok, majd tényleg megkérdezem! Mondjuk én meg tök sovány voltam terhesség előtt, most sem látszik nagyon a feleskleg, csak én érzem!
Danann, viszont a linket nem tudom megnyitni :cry: , majd próbálom később!

Kép
szofi79
 
 


Sziasztok Lányok!
NAGy NAGY gratula a babáknak! Igazi babaeső volt a héten! És természetesen nagy nagy gratula a pozitív teszthez is, valami fantasztikus érzés lehetett látni a csíkokat!!!

Ma voltam a terheléses cukorvizsgálaton, nem is volt olyan szörnyű, citrommal egész iható volt, remélem az eredmény is jó lesz. Viszont nézett méhszájat is a doki, amire sajna azt mondta, hogy a külső méhszáj egy ujjnyira nyitva van! 24 hetesek vagyunk, ez még nagyon korai, és sokkal több pihenést javasolt mint eddig!
Kérdem én tőletek, mit takar ez a sokkal több pihenés? Azért a háztartásbeli munkákat meg lehet csinálni? (pl. egy nap mondjuk megfőzök, kimosok egy adagot, délután kivasalom?) Vagy ezeket abszolút hanyagolni kell? Kint a kertben abszolút nem lehet dolgozgatni? (Egy kis virágoskert rendbentartása?)
Mert az a baj, hogy eddig NAGYON jól éreztem magam, nem éreztem, hogy bármi baj lenne!!! És most nagyon lelkiismeretfurdalásom van, hogy miattam nyílt ki a méhszáj!
Ha nem nyílik tovább, kihúzhatom a terhesség végéig? Vagy tuti koraszülött lesz a babám?
Bocsánat a sok sok kérdésért, de annnyira kétségbe estem!!!! MInden hasznos tanácsot nagyon szívesen fogadok!!!!
kati23
 
 


Szia Kati!

Nekem a 26. héten nyílt ki 1 cmre a külső méhszáj, és akkor még egy hónapig dolgoznom kellett, gondolkodtam, hogy abbahagyjam-e a munkát, de végül maradtam. Azóta sincs változás. Nekem akkor azt mondta a doki, hogy nem szabad nehéz dolgokat cipelni, és ne stresszeljek. Házimunkát ugyanúgy végzek azóta is.
Szerencsére nem lett rosszabb, remélem már kitart a szülésig.
Szóval ne aggódj, csak nem szabad magad megerőltetni!

Kép
szofi79
 
 


Kati!

Először is nyugi! Nem tudom mondta-e a dokid, de jó lenne, ha szednél magnéziumot, ilyenkor segít, hogy ne nyíljon tovább a méhszáj! Majd jönnek a többiek is, sokan még túl is hordták a babát ujjnyi nyitott külső méhszájjal! A kertben a hajolgatást, kapálgatást mellőzd, ne emelgess nehezeket, ha úgy érzed, hogy nem fárasztó, a mosás-vasalás-főzés nyugodtan belefér, de délután sziesztáz, feküdj, aludj, olvasgass 1-2 órát, és nagyon fontos, hogy igyál sokat, mert a kevés folyadékbevitel méhüsszehúzódásokat, keményedéseket okozhat!
Nekem 2x is idő előtt nyílt ki a méhszáj, a 3. babánál kb.22 hetesen. Magnerotot szedtem(vény nélküli) a doki javaslatára, de ugye akkor már volt 2 gyerekem, a doki nem is merte mondani, hogy pihenjek sokat! Persze, ahogy lehetett vigyáztam, a Mg nagyon jót tett és minden babám a 39. héten született meg! Úgyhogy nincs ok az aggodalomra, csak vegyél vissza a tempóból és pihenj, amikor lehet! Nem lesz baj!

Edina!

Szerintem nem fog meglepetés érni, hacsak az nem, hogy mennyire nyugodt, türelmes és vidám egy 3. gyerek! Én sem gondoltam volna, de az akkori védőnőm szerint ez általános dolog, a 3. baba az 1. perctől rengeteg szeretettel, gyerekhanggal, vidámsággal van körülvéve+ a szülők nyugodtak, türelemesek, pontosan tudják, mire számíthatnak egy újszülöttnél, és ez a kiegyensúlyozottság,nyugalom áttevődik a babára, aki emiatt bizalommal ismerkedik a világgal, a sok mosolygó, körülötte lévő arc hatására hamarabb nevet, könnyen szocializálódik, és az a típus, akinek fát lehet vágni a hátán! Mondtam akkor, hogy ez túl idilli lenne, de tényleg így van, legalábbis nálunk bejött! Ami szerintem még fontos, hogy bár természetesen minden újszülött érkezése nagy fordulat egy család életében, de a 3. baba érkezése már nem okoz akkora változást! Ezt úgy értem, hogy ugye az 1. baba teszi szülőkké a párokat, a 2. nagytestvérré az egykét, amikoris a szülőknek meg kell tanulniuk kettéosztani a 100%-os figyelmet, törődést, az addigi egykének pedig az alkalmazkodást és a kizárólagosság megszűnését! A 3. baba érkezése ehhez képest új "konfliktust" már nem okoz a családban, a szerepek már állandósulnak addigra és gyakorlatilag csak a szépsége, öröme marad a dolognak! Fú, nehéz ezt megfogalmazni, de tény, hogy nálunk nagyobb volt a nyugalom a 3., mint az 1. vagy a 2. baba érkezése után, holott minden gyermekem kifejezetten "jó" baba volt, sosem volt gond, evéssel, alvással, sírással, egyszerűen csak bale kellett tanulni előszőr a szülőszerepbe, majd a 2 gyerekes szülőszerepbe (mind2 hatalmas változás az előzőhöz képest), a 3-nál viszont nincs már ilyen, minden családtagot érintő változás, csak 1 új kis jövevény, akit öröm szeretni!

Vizesedés: Nyugi lányok! Én nagyon vizesedős vagyok, már le kellett vennem a gyűrüimet, pedig hol van még a tomboló hőség, na meg a szeptember vége! Az én tuti (nekem bejött) tippjeim a következők: Reggel éhgyomorra egy csésze csalántea+ naponta 2x1 Bilace kapszula (feketeáfonya-kivonat, természetes vízhajtó és jól beválik a visszerek ellen is, kismamák is nyugodtan szedhetik)!+ friss petrezselyemzöld minden mennyiségben, paradicsom, ananász nagyon jó és próbáljatok minél sómentesebben étkezni, mert a só megköti a vizet és az felgyülemlik a szervezetben! És minden régi védőnői utasítással ellentétben igyatok sokat és nyugodtan egyétek kg-számra a görögdinnyét, mert ezeknek köze sincs a vizesedéshez!

Ami a Szülők iskolája programját illeti, változások vannak a programfüzet szerint! Először is megjegyzem, hogy a dél körüli előadások 14.00-tól vannak meghírdetve, de nekem előző nap a szülőszobán 13h-t mondtak és akkor is kezdtek!
A programok a havonkénti lebontásban a következőképpen alakulnak:

Hónap 1. szerdája, 14.00-tól:

Általános tudnivalók
-osztályunk bemutatása
- A kórházi felvételhez szükséges dokumentumok és személyes felszerelés
-Vajúdás szakaszai
-Szülés-bábák szerepe
-Homeopátiás szerek alkalmazása
-Felvétel a szülőszobára, előkészítés, vajúdás, szülés-a bábák szerepe
Előadók: Dr. Spánik Gábor
Szülésznők

Hónap 2. szerdája, 18.00-tól

Szülés
Előadó:Dr. Vermes Gábor

Hónap 3. szerdája 14.00-tól

Neonatológiai ismeretek
-Újszülött ellátása
-Koraszülött ellátása
-Csecsemőgondozás
-Szoptatás
Előadók:Dr. Mászáros József
Dr. Szentpétery Mária

Hónap 4. szerdája 14.00-tól

Anesztézia szerepe a szülés során
-epidurális érzéstelenítés
-Spinális érzéstelenítés
-Narcosis
Előadó: Dr.Ayoub George

Hú, most már sok volt belőlem...

Márti
borossné becz márta
 
 


Köszi, Márti!
Jó sokat gépeltél! :lol:

Kép
szofi79
 
 


Köszönöm márti a megnyugtató monolódot! :lol: Sikerült megnyugtatni engem.

16-án megyek a dokihoz. Júj! De kíváncsi vagyok! Akár az elsőnél! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


NEM TUDOK ÍRNI! Ennyire elcsigázott vagyok máris???? :roll:

Bocsi, hogy kisbetűs lettél, Márti. És: monolódot=monológot :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Kép

A lányok. :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Sziasztok!!!

Na szép sorjában: :D

Kincsesi- Nagyon-nagyon gratulálok a bébushoz!! Minden jót kívánok Nektek!!

Susy- Ne haragudj,tényleg írtál már a tervekről :oops: kicsit máshol jár az eszem. :D
Enomi- Gyere csak bátran,minél többször!
Szalamandra- Mi lett a vizesedéssel? Mit mondott a doki?

Edina- DE JÓ!! Nagyon örülök Nektek! Ne félj nem lesz gond!! 16.-a mindjárt itt van,végre meg is láthatod Őt! :D :D

Panndi- Köszi a kérdést,de még nem teszteltem, féltem a negatív eredmény rám gyakorolt rossz hatásaitól, DE

és megint ez a DE :D :D

A múlt hónapban a dokim a 3. héten látott érő petét UH-n, ezért most megkértem,hogy nézzük már meg,hátha nem a 2. hét a favorit.
Persze titkon azt vártam, hogy azt mondja- Gratulálok, Ön terhes.
NA ez azért elmaradt,DE :D

Petét már nem látott,de a méhnyálkahártyám 16 mm!!!!!!
A doki szerint lehet hogy baba,mert a 11 körüli a normál,tehát megvastagodott!!! :D :D
Jaj lányok annyira örülök, félek, izgulok, és örülök és aggódom és örülök is. :D :D
Szóval Edina- még 1 hét és talán követem példádat!

Ági

Kép
iroko
 
 


Iroko!

Nagyon szorítok Neked, hogy baba legyen! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Tudja valaki, hogy a lányaim képe miért piros x-ként jelenik meg? Azt írta, hogy sikeresen feltöltöttem a képet! Háááát akkor??? :evil:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Ági - annyira nagyon-nagyon szorítok!!!!!! :)

dytke
 
 


Sziasztok!

Kincsesi - Gratulálok a pici Adélhoz és nagyon sok boldogságot + tejcsit kívánok!

Edina - :lol: Gartula! Vigyázz magatokra!

MÁrti - A program, amit begépeltál minden hónapra érvényes vagy csak erre? SZívesen mennék én is. Lassacskán talán itt az ideje, de a júniusom még bolondok háza lesz az tuti.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Betty!

Minden hónapra érvényes a program!

Iroko!

Drukkkolok én is Neked!


Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Köszi, köszi mindenkinek!!

Edina- Én látom a gyönyörű lányaidat!

Ági

Kép
iroko
 
 


Iroko!
Nagyon szorítok, hogy baba(ák) legyen(ek)!!!

Susy!
Póckolás=pócolás (felénk így mondják :) )

Enomi!
Fazekas Zsuzsinál nagyon jó kezekben leszel.

Edina!
Gratulálok a pozitív teszthez! Nagyon vigyázz magatokra!

Kati23!
Nekem mindkét lányomnál már korán 27. és 25. héten kinyílt a külső méhszáj 1 ujjnyira. Laurát túlhordtam, Míra a betöltött 39. hét utáni napon született meg, de akkor is még csak bő 1 ujjnyira voltam nyitva amikor a kórházba beértünk. :)
Vigyázz magadra és kövesd Márti tanácsait, akkor nem lesz semmi baj.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Márti- Köszi!

Iroko - Én is szorítok nagyon!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


iroko, én is szorítuk :)

Úgy látszik, én meg újra nagylány leszek, szülés óta először :lol:
Vendég
 


Edina-Gratulálok!!! :lol:

Kép
nóri16
 
 


sziasztok, lányok!

Iroko, nagyon szorítok nektek, de nagyon jól hangzik ez a megvastagodás - úgy tűnik jó esélyeitek vannak :)

danann, én is mindjárt elolvasom a cikkkeket, és köszi hogy elmondtad, mi volt nálad.
Én ma voltam orvosnál, ős is meglepődött a bokám-lábfejem láttán, de vérnyomás normális, fehérje nincsen. Megnyugodtam, de danann sorait olvasva még mégsem :(
Márti, köszi a tanácsokat, veszek Bilace kapszulát, az áfonya úgyis olyan sokmindenre hasznos. Viszont, a paradicsom szerinted/ szerintetek nem fokozza a gyomorégést? mert az a másik standard problémám, ami néha tényelg nagyon kellemetlenné válik...

Kép
Kép
szalamandra
 
 


hú, úgy tűnik késő van - össze-vissza gépelek, bocs!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Edina, sajnos néha nem mutatja a képeket a babanet, reméljük, holnap már igen. :)

Benével terhesen rengeteg paradicsomot ettem, mert nagyon kívántam, szerintem nem volt befolyással a gyomorégésre, illetve az égett mindentől :)

Márti, jó volt olvasni, amit írtál a 3. gyerekről. Mi is tervezzük, csak egy kis szünettel.

mtunde
 
 


Iroko!!!! :)

mtunde
 
 


Sziasztok!

Márti! Teljesen egyetértek Veled a 3. babát illetően, bár nálunk a nagyobbaknak is bizonyos fokig lemondással járt, jár még most is, hiszen még nem tudunk olyan kirándulásokra, szabadidős programokra menni, mint korábban, de jövőre már sokkal jobb lesz a helyzet! :lol:

Iroko! :wink: :D Nagyon drukkolok Nektek!!!!!!

A pozitiiv tesztekhez pedig gratulálok minden érintettnek! :D

Szia Tünde! Utólag is boldog névnapot kiivánok!!!!!! :lol:
Szóval, 3. baba!? 8) A második baba után én is 3. babára gondoltam, de most már szintén pár évvel később, de...... 8)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Szalamandra,

Nekem a paradicsomtól alapból ég a gyomrom! De terhesen meg mindentől! :)

Jó, hogy ti látjátok a képet, én még mindig nem. :cry: Mondjuk nekem itt vannak élőben. :D

Köszönöm én is a gratulákat! Igazán jól esik! :lol:
Remélem, hogy nem hamarkodtam el a harmadik vonalzót...! :oops: Amúgy meg én sem szólok a környezetemben senkinek. Kivéve persze apát. De rajta kívül tényleg senkinek. Mondjuk nem tudom mit mondok anyámnak, ha 16-án vigyázni kell a csajokra... :roll: Lehet őt be kéne avatni...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


sz.bettyna Én is örömmel látlak/olvaslak itt is :lol:

Márti Nagyon örülök, hogy egy ilyen tapasztalt Anya is van köztünk! Nagyon jól megfogalmaztad a 3. testvér mellett szóló/érvelő nézetedet! Alig várom, hogy Apu hazaérjen és idézhessek neki a leveledből :wink: Kíváncsi leszek, hogy a 4. törp érkezése után, mivel lelkesítesz bennünket :wink: :P És nagyon köszi a szerdai programokat!

dannan Tőled is sokat lehet tanulni! Köszi!

Lányok!
Babakocsi témakörben mit javasoltok? Két boltban jártam, ahol több órányi infót szívtam magamba és nem tudom merre induljak... Ami nagyon fontos szempont, hogy beférjen az autónkba - nagyon kicsi, tehát csak az esernyő típus jöhet szóba.
DE! Régóta kerestem szoptatásra/kórházba való hálóinget és megtaláltam! Piros-fehér csíkos!!! :lol: Remélem majd lelkesíti a kislányt! 8)

Kép
Kép
pepitanna
 
 


JA! Paradicsom!
Kb. 3 hete rettenetesen kívánom! 2-3 naponta veszek 1-1 kg-t és tömöm magamba! :shock: :D ISTENI! Bár a cukromnak nem a legjobb... :oops: :roll:

Kép
Kép
pepitanna
 
 


Sziasztok!

Tücsi, ez a ... 8) 4.-et jelent ???
és neked is boldog névnapot utólag! Jó, hogy azért ide is írsz néha!

Pepitanna, szerintem a babakocsikérdés elég nehéz, majd meglátod, hányféle válasz fog érkezni. Szerintem pl nem lehet megúszni 1 féle babakocsival, nem nagyon igaz, hogy van olyan, ami mindig jó lesz. A 3 funkciós babakocsik ugyanis előbb utóbb túl nagyok lesznek, már ha nem csak tologatni akarod, hanem bkv-zni is, na meg kicsire összehajtani. Nekünk mindkettő lapra csukható, és minkettőt használan vettem, az egyik olyan, amibe fektetni is lehet, meg védett, most télen pláne kellett ez Villőnek, de amint meg kellett emelni a fejét, meg már uncsi volt neki, áttettem a másikba, ami egy chicco ponee xs-be, ami iszonat könnyű, és nagy bevásárlókosara van alul, és így praktikus. Benével ezzel bejártam a várost, vásároltam, stb. Akkor még autónk nem volt, így ez nagyon komoly szempont volt. A chicconak van egy kicsit nehezebb, de esernyére csukható járgánya, aminek ugyan a kosra kicsi, de le lehet teljesen fektetni, van lábzsákja, esővédője stb, és így kezdetektől is használhatod. Vehetsz hozzá autósülést, amit rá lehet pattintani, és még mózeskosarat is. (ez így együtt 100.000.-) érdemes megnézni használtan is. Meg pl én nem vennék mózeskosarat, mivel úgyis vízszintesig fektethető. Ugyan ellentmondok magamnak, de ez a változat elvileg kezdetektől végig jó kis kompromisszummal, hogy eleinte nem az a hagyományos mélybabakocsi van.

Na, jól kiokoskodtam magam :)

mtunde
 
 


Petitanna,
Szerintem a Peg-Perego és a Quinny nagyon jó, de ezek nem esernyőre csukhatóak. Ha ide beírod, hogy esernyőre csukható, felkínál pár lehetőséget: http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... 0babakocsi
Babakocsit vásárolni szerintem horror :D , mi 4-5 órát mászkáltunk mikor megvettük, és aranyerem lett a végére :( utána a terhességem végéig szenvedtem vele :?
Vendég
 


Petitanna,
Lapalakúra csukható is jó a kocsiba!

Mtünde,
Igazad van, egy kocsival nem lehet megúszni, már mi is kettőnél tartunk.
Vendég
 


Tünde! Köszönöm szépen én is a köszöntést! :D Igen, 4.-re célozgattam a napszemüveg mögött, de kérdés, hogy pár év múlva hogyan állunk a dolgokhoz.
Babakocsival egyet értek. Az igények mindig változnak.

Pandácska! Lemaradtam valamiről Veletek kapcsolatban! Új lakáshoz gratula!!!! Hol lesz az új otthonotok? :D

Pepitanna!
A paradicsomot én is nagyon kiivántam mindegyik gyerekemnél. Sztem biztosan megvolt az oka. :wink: (Ádikámnál pedig 3 korty sört vagy 3korty vörösbort is kiivántam, pedig korábban egyik sem csúszott. Rettenetesen szégyeltem magamat emiatt, de a dokim csak nevetett rajta és megnyugtatott, hogy az alkoholizmus rögös útjától még messze vagyok. 8) )

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Hát, mint tippeltem, sajna még negatív. Még... Szóval lelkes vagyok továbbra is! :D

A babakocsi ügyhöz sajnos nem nagyon tudok hozzászólni, mi mindig kaptunk egy "kinőttet". Vadiújra csak vágyom, az ára nem engedi hogy megvegyem. :oops:

A paradicsom nálam kimaradt,viszont a Bernusnál a zöld banánnak nem bírtam ellenállni, a Marcinál az eper tarolt. :D

Nagyon Kellemes Hétvégét Nektek!

Remélem a legkisebb babások benéznek és mesélnek egy picit! :D

Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok lányok!
Nagyon köszönöm a megnyugtató szavakat, hogy minden rendben lesz! Megpróbálok többet pihenni, bár eddig nagyon aktív voltam, elég fura lesz az átállás, de a babáért mindent! Ma volt a párom a könyvtárban is, úgyhogy olvasnivalóm is van!
Mindenkinek jó egészséget továbbra is!!!
kati23
 
 


Ági - ne add fel!! Továbbra is nagyon szorítunk!! Muszáj, hogy ott legyenek, ha már ennyien szorítunk értetek!!!! :)

Babakocsi - mi is előtte állunk. És tényleg attól függ, kinek milyen igényei vannak. Legalábbis mindenhol ezt olvasom :) Mi holnap megyünk a Soroksári útra a Brendon outletjébe ( http://www.babyoutlet.hu/ ), meg a Minimanóba. Kíváncsi vagyok milyen tapasztalatokkal térünk haza...

Paradicsom - én kb. 2-3 hónapja egyfolytában paradicsomlevet ittam volna :) És ittam is, szerencsére volt még itthon házi, amit anyukám főzött. Az az igazi. És érdekes. Nekem (eddig) semmitől nem ég a gyomrom. A kolbásztól sem, a csokitól sem, a gyümölcsöktől sem. Nem bánnám, ha így maradna :)

dytke
 
 


Sziasztok!

Mi babakocsit a bababörzén vettünk, de csak véletlenük, mert akkor még nem akartunk, csak olyan jó áron volt, hogy apa azt mondta vegyük meg. Legalább volt mibe pakolni. :)
Pierre Cardint vettünk, mi nem veszünk másikat, ez nekünk nagyon bejött.
Pepitanna
Milyen kocsitok van? Azért kérdem, mert nekünk sincs nagy, és ez a babakocsi, ami van annyira összecsukható, hogy befér. Nekünk ezt is szem előtt kellett tartani.

Paradicsommal kapcsolatban, tavaly Spanyolországban voltunk, akkor már olyan 13-14 hetes voltam, és ott jött rám. A hotelba svédasztalos reggeli volt, és egy tányérra csak paradicsomot szedtem, ha valahová mentünk akkor pedig paradicsom levet ittam, rengeteget. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Babakocsi

A választásnál az is fontos, hogy jórészt hol fogjátok használni. Ha vidéken laktok (mint pl. én) és rosszabbak a járdák, meg keskenyek akkor nem jó ha túl széles a kocsi. A rossz út és a sok kátyú a bolygókerekek halála! De jó a felfújható kerék pl.. Meg ha bevásárolni is babakocsival jár az ember akkor jó ha tud is bele pakolni. Láttam olyan típusokat, hogy a cucc alatt a kosár már majdnem a földet érintette. Szóval jól meg kell gondolni. Jó ha adnak hozzá esővédőt is! És nekem az egyik legfőbb szempontom az volt, hogy a tolásirány változtatható legyen! :) Meg egy apróság... A napfénytető úgy csukódik, hogy nincs hangja! Láttam Bergon kocsit úgy recsegni, hogy még a halott is felébred! :oops: Lehet, hogy hülye vagyok (vagy szöszölős?), de milyen már amikor elalszik a bébi és felriad erre a zajra a feje felett? Durva vagyok???
Akkor mégegy szempont a baba érdekében! Az is jó, ha a baba elalszik és vízszintesbe akarod állítani a fekvését, akkor az is elég egyszerűen menjen. Szintén a Bergon típusnál láttam, hogy ott milyen nehéz volt. Egy barátnőmnek van ilyen kocsija és a séták alkalmával tapasztaltam amiket leírtam.
Nekem Bébé Go a nagy kocsim. A gyáli piacon vettem (új volt!!!) 3,5 éve 32.000 Ft-ért. És már a második gyerekkel gyűrjük! És nem vigyáztam nagyon rá! :oops: Lépcsőn le-fel (hosszú hegymenetben), pesti kiruccanások stb. Nincs autónk és busz-vonat áll csak rendelkezésre. A kicsikocsi (esernyőre csukható) Top Rieder. Azt később vettük kb. 2,5-3 éve? 10.000Ft-ért az Árkádban.

Bocsánat, ha sok voltam! :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Sziasztok!

Láttam Adél babát, gyönyörű és szeret aludni! :lol: Ildi is, Adél is jól van, ma jönnek haza! Nagyon szép a pici lány, igazi hajasbaba!
Viszont nem gondoltam, hogy ennyire áltlános a cumisüvegezés-cukros víz-tápszer az osztályon! Persze írtatok róla, de most szembesültem a helyzettel, láttam anyukát, akinek egyszerre 2 cumisüveg is volt a baba kocsijában és a jelek szerint nem is nagyon kellett bíztatni, hogy abból etesse a babát!És szó nincs arról, hogy elítélnék ezért bárkit, tudom, hogy, főleg 1. babánál az ember szinte issza magába azt, amit a csecsemősök, gy.orvos mond, methogy mégis csak értenek hozzá, révén Ők a szakemberek! De olyanokat mondanak, hogy csak 10, max 15 percig szopjon a baba egyszerre, mert különben kisebesedik az anyuka melle! Könyörgöm! Ha ezt tartom, a babáim folyamatosan üvöltöttek volna az 1. hetekben! Csak a középső fiam szopott úgy, hogy 5 perc alatt jóllakott! A pici belealudt a szopásba, a nagynak meg semmi sem volt elég a cicin töltött időből! Szerencsés, akinek nem sebesedik ki a melle, én egyszer sem tudtam ezt megúszni, de 2 hét alatt rendbejött és sokkal fontosabb volt, hogy a baba szopjon! Lányok, légyszi, olvassátok buzgón a Kismamát és a Kismama Szoptatás című könyvét, ha jól akartok elindulni szopi -ügyben, mert a kórházban töltött napok nagyon meghatározóak és
elbizonytalaníthatnak benneteket!
Egyébként azt sem gondoltam volna, hogy a kórtermi látogatás ilyen általánossá kezd válni! Nem akartam, de most egyre inkább olyan érzésem van, hogy ha kész lesznek addig a fizetős szobák és lesz rá lehetőség, akkor lecsapok egyre! Nem azért, mintha remete-típus lennék, sőt kifejezetten szeretm a társaságot, de, ha egész nap jönnek-mennek a látogatók, hogy tudjak úgy pihenni, nyugodtan szoptatni,babázni? Engem a kórház után 3 gyerkőc fog itthon várni! Szeretném kihasználni azt a pár napot, amikor lelkiismeretfurdlás nélkül kizárólag a picivel foglalkozhatok,ráhangolódhatok a babára, ölelgethetem, babusgathatom anélkül, hogy a nagyoknak ez rosszul esne! Őneki csak 3 napja lesz arra, hogy kizárólagosan birtokolhassa az anyukáját!


Márti
borossné becz márta
 
 


Márti, nem abban a fél órában voltál ott, amikor elméletben papa-baba félóra van, vagy mi? :shock: Amikor még a nyitás idején én ott voltam, akkor aztán tényleg senki sem jött be a szobákba, mindenki nagyon jólnevelten a látogatófolyosón beszélt a szeretteivel és az ajtón keresztül mutogatta a picit. Persze azért én örültem volna, ha hazamenetelkor nem nekem kellett volna a hatalmas pakkomat kivinni azon a pár méteren sem, de mi annyira szabálytisztelők voltunk, hogy még ennyire sem jött be a férjem :) Majd legközelebb.
Babakocsi: nekünk Cam Portofino kocsink van, ez majdnem 180fokig, azaz vízszintesig dönthető, szerintem elég egyszerűen, néha pakolásztam a kosárba amikor Samu aludt és feljebb kellett emelni meg aztán vissza, és nem ébredt fel. Az egyetlen hátránya, hogy a gyerek nem szemben van velem, és egy jó ideje nem marad meg benne 20 percnél tovább, szóval mi inkább hordozókendővel megyünk boltba is. Ha ezekkel a tapasztalatokkal a hátam mögött kellene megint kocsit vennem, akkor olyat keresnék, aminél állítható a menetiránya, szóval lehet váltani, hogy szemben vagy háttal legyen a gyerek, de egyébként minden más tulajdonságával elégedett vagyok. Mondjuk mivel nekünk nincs autónk, ezért nem volt szempont, hogy legyen hozzá autóshordozó, ami aztán rátehető, de aki sokat közlekedik kocsival, annak ez is egy szempont.
danann
 
 


Márti!

Teljesen egyetértek veled! Nagyon jó a Kismama és a Kismama szopis könyve. De fontos az is, hogy merjen kérdezni, aki bizonytalan! A családban most született egy baba és úgy hallom a sebes bimbók miatt nem szoptatja az anyucija. Pedig odaadtam neki a könyvet kölcsönbe... :roll: Kéretlenül meg nem szívesen osztogatok tanácsokat.
A látogatók már akkor durvák voltak mikor a nagylányom született. Mivel ő az intenzívre került csak 3 óránként mehettem fel szoptatni. Próbáltam volna fejni neki, de ki-be jártak a rokonok. Mentem a zuhanyzóba, ott meg csak a mosdó szélére tudtam tenni a kis pohárkámat és nem egyszer borult le. :cry: Én meg csak bőgtem.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Pepitanna!

Általánosságban elmondható, hogy nagyon sok fajta jó kocsit lehet kapni, sajna nagyon drágán. Nagyon függ attól, mire akarjátok használni.

Nálunk kocsi ill. a sok rohangálás miatt szempont volt az esernyőre, könnyen csukható és könnyű kocsi. A miénk ilyen, én nagyon szeretem. Ennél a változatnál viszont le kell mondanod az átfordítható tolókarról. Ezt is két iránayba tudod tolni, de itt a kupolát kell fordítani.
Én annak idején nagyon beleszerettem a Peg Perego Pramette változatba, Brendonban tavaly kb. 100 e volt. Az árát, lehet ezzel csak én vagyok így, viszont rendkívül sokalltam. Mi nem szerettünk volna ennyit babakocsira költeni. A Minimanóban leltünk rá, ennek a kocsinak egy-az egyben lengyel koppintására. Corrado a márkája. EZt a babaholmiolcson.hu honlapon ill. üzletben tavaly még a Minimanónál is olcsóbban lehetett kapni. Én nem bántam meg.

Tényleg nagyon gondoljátok végig, mire kell, mert nagyon különböző igények esetén nagyon más kocsi lehet jó.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?