Új privát üzeneted érkezett!

Szia Doo!
Gondoltam én, hogy Viki átrendezte a napirendet és amiatt hanyagoltál bennünket.

Évi, én is azt az éjszakát várom már amelyiket te, nekem a Gergő még 4 óránál többet nem aludt egyben. Jó éjszakai műsorotok volt.

Ági, nagyon elgondolkoztam azon amit írtál, 26-án megyünk 15 hós oltásra és a dokival még újra beszélek. :roll:

Kata, nekem is elküldheted priwiben az oltásokról alkotott véleményed és észrevételed, nagyon érdekel. Előre is köszönöm.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Bea, igen megerősítelek, az egészség valóban mindennél fontosabb szerintem is.
Írnál légyszi több infót erről a levegő tisztító készülékről, mit is csinál pontosan és mivel működik, kell-e benne valamit cserélni vagy tisztítani stb. ja és azt hogy mennyibe kerül. (priwibe is írhatod, ahogy te akarod.) Előre is köszönöm.

Mi jelenleg olyat használunk amit a konnektorba kell dugni és kihúzható a belseje amit időnként ki kell tisztítani, de én nem nagyon szeretem mert amikor működik olyan fura szagot érzek mindig a szobában. Vagy az lenne a tisztított levegő szaga, hát nem tudom.

Ági, eddig még elszánt vagyok a bárányhimlő elleni oltás beadása mellett. Pl. én korábban nem tudtam, hogy ennek komoly szövődményei vannak, (tulajdonképpen mindegyik betegségnek lehet mellékhatása) meg Alexandrát amennyire megviselte.
Ismerősi körben a sógornőm és a barátnőm adatta be a fiának a bárányhimlő ellenit.
Van orvos a családban, ő egyik lányának sem adatott be semmit a nem kötelezőkből, sőt inkább lebeszélt volna ő is a pneumo elleniről úgy, hogy tudta a Gergőben benne van.

Nagyon várom Kata írását, lehet neki van mégis igaza, orvosi szemmel másként látják ezeket.

Ma sem böjtöltem, most is itt vagyok. :lol: :lol:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Szerintem meg Kata írd le itt, hisz mindenkit érdekel a véleményed, engem ezek a hosszútávú hatások főleg.

Doo, ezzel válaszoltál is, Ti menjugetet kaptok...ennek a meningococcusnak hány típusú oltása van? :roll: :roll: ez már legalább 3. Ez mind a men. C-re véd? Ki tudja?

Kép
ági_bp

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1212764784.2217.jpg[/img] [/img] Alexandra óvódai karácsonya 2004-ben.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Íme a házikó, amit korábban az Alexandrának varrtam és már a Gergő is élvezi. A vázat Jani készítette a korábban használt pavilonunk csöveiből.

Kép [/img]

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Kép [/img]

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Ez lemaradt, a fenti képen Gergő 2 hónapos.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Ez áprilisban készült.
Kép [/img]

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

kata, sztem mindenkit érdekelnek a hosszútávú oltási hatások, úgyh ne csak priviben :wink: :lol:
Vendég

ági, nem tudom, de gyanítom h egyszerűen csak a gyártó különbözik. sztem a hatóanyag összetételt kellene megnézni. pl a pszichiátriában is rengeteg egymással ekvivalens, azonos hatóanyagú szer fut, más gyártótól, más név alatt, de nyilván uazt "tudja" a gyógyi.
Vendég

Csatlakozom az előttem szólókhoz, ne priviben.

Doo, ha nem indiszkrét: eddig hogyhogy nem vasaltál? Bejárónőd volt, a párod vasalt vagy irtó ügyesen teregetsz és nem lesz gyűrött mikor megszárad vagy naturalisták vagytok? :lol:
Na jó, Hangára vetítve a hipochondriámat lehet aggódásnak nevezni, de azért magamra szép kis diagnózisokat tudok aggatni. Régen volt egy könyvünk Egészségügyi ABC és abból ha elolvastam egy betegséget én mindig magamra ismertem. :oops:

Vissza kell lapoznom
Vendég

Azért a marketing nekem is sok mindent el tud adni: pl. a légzésfigyelőt én is megvettem és mivel mi kezdettől külön szobában alszunk nekem megnyugtató volt hogy van. És biztos a 2. gyereknél is használni fogom.
Köldökzsinórvérrel engem sem győzek meg, mert látom magam körül az őssejtbeültetésre váró gyerekeket, hogy millókat kell összeszedjenek hogy megcsinálják nekik. az eredmény pedig kétséges.

Ma olyan abberált vacsit csináltam Hanginak és tömte. Köleskása, szilva túró öszekeverve. Mondtam ha ettől nem kakál akkor semmitől. ÉÉÉs, olyan édi volt mert megvolt a produktum, aztán odaállt az apja elé és azt mondta kaka és közbe mutogatta a fenekét. Mostanában meg felvett azt a szokást, hogy bebújik a fotel mögé kakálni. már tudom ha odamegy mindjár nyög is. :lol: szerintetek, megérett a szitu arra hogy ilyenkor bilit tegyek alá? Annyira kicsi még de az már biztos hogy érzi az ingert ha elbújik hozzá. akár azt is megtanulhatná, hogy olyankor ne a fotel mögé hanem a fürdőbe menjen. Ez nehéz kérdés számomra. bár a pisi miatt úgyis sokáig kell még pelenka. Meg aztán ha megyünk valahová, akkor nem viszek a retikülbe bilit, de még ülésszűkítőt sem. Na asszem meg is válaszoltam magamnak a kérdésemet, ráér a bili, de azért érdekelne a véleményetek.
Vendég

Én is csatlakozom,érdekelne engem is nagyon.

Ma elöszőr felállt az Emma a kiságyban,pár másodpercig tartotta magát.
mia2007

Hajni: ragcsalnivalok teren nalunk is ugyanez van, egyszer volt, hogy nem volt nalam senki, es a HEV-en elkunyeralt egy fel kiflit egy anyukatol... fuu de egtem... mintha eheztetnem a gyerekemet... :oops: :lol: A babtaskaban egyebkent mindig van kolesgolyo, bulata, vmilyen gyumolcs (ehhez eloke...) magam sutotte kenyer vagy hasonlok... ja, es ket nagy cumisuveg viz - rengeteget iszik Bercel! Nem mintha bannam, csak mindig keszulni kell sok innivaloval is, barhova megyunk...

Bea: de ugyes Rozi!! Bercel magatol meg nem all fel, csakhogy vmibe kapaszkodik...
Viszont kepzeljetek: MA ELINDULT! :)Allt az agynal, es mondtam neki, hogy jojjon oda, es odajott :) Eloszor par lepest ment, aztan mikor hazajott Oliver, es oda-vissza hivtuk magunkhoz, akkor 16-17 lepest (ilyen hosszu a szoba) :shock: :shock: Mondjuk o mindig ilyen volt, hogy viszonylag keson kezdett maszni, meg allt fel, viszont utana par nap alatt behozta a "lemaradasat". Olyan tipus, hogy inkabb kivar, es csak akkor csinal vmit, amikor mar nagyon gyorsan eljut a "profi" szintre... :) Szerintem egyebkent ez azert van, mert annyira vagyik az elismeresre!! Nem mintha nem dicsernem, egesz nap dicserem... :) Meg mondjuk minden ennyi idos babara igaz, hogy szereti ha dicserik, meg orulnek neki, de a Bercel ebbol a szempontbol extra, legalabbis ahogy en latom, nagyon fontos neki, hogy eszrevegyek, es elismerjek azt amit csinal. Pl. a HEV-en vagy a metron vadidegeneknek nekiall integetni meg mosolyog rajuk, es ezt addig csinalja, amig a kiszemelt illeto nem reagal vmit... akkor nagyon orul, es tapsol, es folytatja tovabb az "incselkedest". Volt mar, hogy egy olyan sracot szurt ki maganak, akinek tobb piercingje volt mint nekem fogam (pedig megvan meg az osszes... :)) es raadasul zenet hallgatott. Szoval jo sok idobe tellett mire eszrevetette magat, de addig nem nyugodott, amig a piercinges kamasz vissza nem integetett neki!!!!!!!! :)
Na jol elkanyarodtam, hova lyukadtam ki... onnan indultam hogy a Bercel megy egyedul... :) (mondjuk meg csak ugy, hogy kapaszkodasbol indul, magatol meg nem all fel mint Rozi)

Kata: holnap indultok... irigy irigy!! Na jo, egye fene toled nem sajnalom a kis pihit... :) Majd gyozzetek Marci utan rohangalni, tok jo lesz, nem? Tavaly ilyenkor meg hol volt, most meg mar megy... :)

Mia: kivanom hogy a ma ejszakatok jobb legyen mint a tegnapi...

Bea, Mia, en nemtom ti hogy birjatok, es hogyhogy meg eletben vagytok, Bercel is felkel egyszer-ketszer, de sokszor csak egyszer 6 korul, es fel7 7ig alszik vissza. En altalaban 6 orat alszom (keson fekszem ugye), de olyan vagyok mint a zombi :roll: Ez a 7orai keles rendesen kikeszit... olyan jo lenne ha nem lenne rendszer belole...

zetus8

Hajni: szerintem azzal nem artasz, ha felajanlod neki a bilit mint lehetoseget,amikor megy a fotel moge. Marminthogy odarakod neki. Aztan ha van kedve, raulhet... Eroltetni gondolom ugysem fogod! :)
Elso olvasasra jol hangzik a vacsi amit Hanginak csinaltal, en is birtam volna :)

Mia: gratula Emmanak a felallashoz! :)

Szilvi: aranyos kepeket tettel fel megint! :) Milyen szuper satrat csinaltatok! Igazi csapatmunka volt! Gergo semmit nem valtozott a kiskori kepehez kepest! Nagyon aranyos! :)

Hajni: en sem vasalok, na jo, Oliver ingeit kenytelen vagyok, de azon kivul semmit. Nagyon trehany vagyok e teren, uuuuuuuuutalok vasalni... nekem nincs is olyan polom szerintem amit vasalni kene. vagy az akkor itthoni. Bercel ruhait se vasaltam soha (ez tudom gaz, kerlek ne reagaljatok ra...
:oops: :lol: )

zetus8

Etus, muszááááj reagálnom!!! :roll: nagy kő esett le a szívemről: én sem vasaltam Viki ruháit régen :oops: :oops: :oops: azt hittem, csak én vagyok ilyen trehány :roll: :lol: de így már egy nem-vasaló teamet alkotunk :wink: 8) :lol: csak most kezdtem a vasalást, mert most már vannak szoknyái, meg kis polói, amiket azért kell... sokkal szebbek vasalva, de eddig nem volt gáz a vasalatlan sem, mert vhogy az "ügyes teregetés" elég volt a rugikhoz, meg a bodykhoz - a nagylányosabb ruhákhoz már nem... :roll: :x
én régebben csak indulás előtt vasaltam ki magamnak egy-két darabot, amit MUSZÁJ volt. férjem magára vasal, uezzel a metódussal... :roll: :oops: ez a titok :wink: 8) :lol:

köleskása nekem is bejött volna! nem maradt egy kicsi? ja, a túrót ved d ki belőle, ha küldöd... :roll: bár sajna imádom... 1 éve nem ettem túrót :roll: :cry:
Vendég

Vasalás!
Fehér ingben dolgozom+ nyáron élére vasalt nadrág + párom szintén ingben dolgozik. Gondolhatjátok :shock: Persze valamiben el is kell menni dolgozni és néha azt is vasalni kell, és erre még rájönnek majd Rozi ruhái is :shock:

Etus!
Bercel nagyon - nagyon ügyes! Kapárból 15lépés nem semmi csávó! Gratulálok!!!! :lol: Én Rozit hiába hívom, csak ácsorog és teli torokból kiabálja, hogy ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ami azt jeleni, hogy áll. Közben a kezével egyensúlyozik, édi!

Szilvi!
Mindig irigyeltem az ilyen anyukákak, akik ennyire ügyesek mint te is! Én nem tudok varrani és eszem sincs hozzá, vagyis ki sem tudnék ilyesmit találni. Nálunk apa is inkább "értelmiségi", tehát szegény gyerek ilyen sivárságban fog felnőni.

Hajni!
Még jó, hogy Imi balesete után egyáltalán tudtál szakdolit írni! Tippelhetek? 5-ös ugye?
Nos épp nemrég olvastam erről a szobatisztaságra szoktatásról. Ha szól, hogy kaki az már az már nagyon jót jelent, így kezdődik. Bár ő már akkor szól amikor befejezte, vagy nem? Ha látod mirekészül, ráülteted a bilire és szivesen ül rajta abból nem lehet baj. Csak az a lényeg, hogy nem szabad erőltetni, de ezt te is tudod úgyis! :lol:

Bea

Kép[/url]
június

Emmának gratulákok az álláshoz, és már mondani akartam szupi az új vonalzó!

Szerintem Kata, már elment Spanyolba és kétségek között hagyott minket! :cry:

Érdemes lenne a cenzúrázott és cenzúrálatlan egészség c. könyveket elolvasni, de nem nagyon merem. Én is hipohonder vagyok :lol:

Bea

Kép[/url]
június

Doo! Annak örülök, hogy nem tüntél el teljesen! Hiányoztál már :lol:

Bea

Kép[/url]
június

Hát lányok én mindent vasalok (kivéve az alsóneműket), a gyerekekét is, lehet nekem mindig ezért akkora a kupac a vasalásra váró kosaramba. :? Ja és én inkább több órát rászánok és kivasalok, amikor meg ruhára van szükségünk akkor meg csak ki kell venni a szekrényből. :lol: :lol:

Bea, ne írj ilyet magatokról, te is bizti kitaláltál már Rozinak valamit, vagy majd ezután száll meg az ihlet. :wink:
Egyébként pont ezért hív engem Jani kreatív anyukának. Amikor Alexandrának megtetszett a házikó és láttam, hogy több ezer forintba kerül és az 5-6 éves gyerek már nem tud bemenni vagy inkább bemászni + felállni, akkor azon járt az agyam hogyan csinálhatnám meg házilag. Azt tudni kell rólam, hogyha a házból kiselejtezem valamit az nem mindig a szemétben kötni, :? :oops: olyan vagyok mint a méh telep, újrahasznosítok. :wink:
A házikóba alapja 1 raklap és befér 1 gyerek asztal és hozzá 2 kicsi szék.

Az általad említett könyvet a Lenkey dr. írta?

Rozi is biztos nem sokára elindul, gyűjti a bátorságot hozzá. :)

Mennem kell, még folytatom……

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Bea, köszi az infót.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Emmának gratulálok az első felálláshoz!! :D

Hajni, Zita is nyög, mikor kakil :oops: :lol: erre azt mondta após élettársa, aki óvonő, hogy juj, akkor majd hamar lehet próbálgatni a bilit, ha ilyen egyértelmű, mikor kakil... :roll: engem meglepett az ötlet. nekem nagyon korainak tűnne, bár Ő sem úgy értette szerintem, hogy most rögtön kezdjük el a bilizést. Ha hangi már ilyen szertartásosoan csinálj :lol: hogy elbújik-egyébként több gyereket láttam már ííígy, sarokba bújás, stb, jópofák...szal nem tudom :roll: azt is megérteném ha már elkezdenétek próbálgatni, csak amit írtál, hogy nem fogod magaddal vinni a bilit...később ezt hogy kell?? :shock: :shock: Vinni kell, vagy akkor már megérti, hogy most az nincs, itt csak wc van, vagy bokor :lol: Számomra ez pszichológiai kérdés, tehát kíváncsi is lennék Doo véleményére, egy "korán" elkezdett de nem erőltetett szobatisztaságra nevelés milyen hatásokkal lehet? Idézhet elő szorongásokat, stb a gyermekben?? :roll: Gondolom nem véletlen, hogy inkább 2 év körül lesznek érettek rá, valaki később. Nyilván valaki korábban, Hajni :wink:

Bercelnek gratulálunk!! :D :D

Már írtam, hogy én sem vasalok. (biztos a láthatatlan tintámmal :lol: ) én kiskorában vasaltam Zitának talán 2-3 hós koráig, s azóta nem, ill. ha valami új ruha van, egyszer kivasalom, de ez is egyre ritkább. Magunknak meg...max Tomi ingeit, ha kell és hord, de nem egy inges típus. Pólót csak akkor ha nagyon gyűrött, egyébként nem.

Kép
ági_bp

Szilvi, igen, Gergő nagyon hasonlít a kiskori képen is! A sátorvarrrás jól sikerült :D én is irigylem aki ilyen kreatív.

Bea, Zita is mikor áll kapaszkodás nélkül, olyan de olyan büszke magára, néz ránk és várja, örül ha ujjongunk! 8)

Kép
ági_bp

Amikor Emma megszületett vasaltam,mert mindenkitől azt hallottam vasalni kell,de csináltam,amikor nagyobb lett leszoktam róla,inkább pihiztem a fárasztó nap után.

De van egy rendes nővérem:)
aki amikor jön elég sűrűn,akkor előveszi Emma ruháit és vasal,ő amugy szeret,nem tudom mi jó van benne de ő szeret.Azonkivül még sokmindent segít a az otthoni munkába,nincs nagy lakásunk 62 négyzetméter,tetőtér Győr belvárosától nem messze.

Én azokat nagyon irigylem,akinek mondjuk van egy családi háza,meg egy többemberes babája és mindent bír(kert,főzés,mosás,takarítás stb) egyedül.

Biztos én vagyok puhány,de estére végem van.Sokat vagyunk egyedül,apa este 6-nál előbb nem ér haza.

Magamnak akkor vasalóm ki a ruhát amikor felveszem. A párom pólói azt se kell mindet,de amit kell azt vasalom.

Bercel nagyon ügyes:)

Rozi biztos hamar el fog indulni:)
mia2007

Emmának gratulálok a felálláshoz, Bercelnek pedig a járáshoz, nagyon ügyesek. :lol:

Hanga szuper kiscsaj, jóval a kora előtt jár az biztos, igazán büszke lehetsz rá Hanjni. :D

Eddig csak ti mondtátok hogy a Gergő rám hasonlít, mindenki más szerint tiszta apja. :?
Látva Vikit az alagutban, most azt találtam ki, hogy megvarrom, ugyan még nem tudom mikor, mert elromlott a varrógépem és szervízben van.

A wc használatról:
Alexandra nem tud a bokorban (nem tudja a technikáját, hiába mondtam, mutattam) kiskorában talán 2* volt ott.
Nekünk egyszerűbb volt a bilit vinni a kocsiban. 2,5 évesen kezdtem vele a bilizést és amikor azt sikeresen használta fokozatosan ismertettem meg vele a wc használatát. Ebben az életkorban már meg lehetett vele beszélni, hogy kicsit tartsa még vissza ha biciklivel vagy autóval mentünk.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Szia Évi!

De kedves a nővéredtől, nagyon segítőkész, úgy irigyellek.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Hajni, félreírtam a neved bocsánat. :oops:

Köldökzsinorvér:
A baráti házaspárunknak a 4 éves fia, 3 éves korától cukorbeteg, amikor 1 éve a húga megszületett ők levetették, mondván hátha évek múlva ezzel tudnak rajta segíteni. Nemsokára letelik nekik a törlesztő részlet ami közel 20.000 Ft volt havonta.
Hát kíváncsi leszek, lesz-e belőle valami. :roll:
Biztos, hogy az a szülő akinek beteg gyereke van megadja ezt az esélyt a gyógyulásnak ha anyagilag megtudja finanszírozni.

Marketing:
Lásd a tv reklámban egy fájdalomcsillapító gyors hatékonyságát azzal reklámozzák, hogy valami lágy zselatin kapszulában van ami sokkal jobb mint a ….. (és itt egy számomra idegen szót mondanak, hogy mi) mivel én azt nem értem, azt arra veszem, hogy a hagyományos tablettától hatékonyabb.

Na még azt sem írtam, hogy amelyik este nurofent adtam a Gergőnek akkor éjjel 2-ig kb. 2 felsírással kevesebb volt neki. Hát én jobb hatást vártam tőle. 8)

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

na ne igyekezzetek, ilyen "nagyon kicsi korában vasaltam" nem kerülhettek be a teambe! :lol: a soha úgy értendő az én esetemben h soha... :roll: :oops: különben ég is fejem emiatt és bár mindenki fordítva szokta, de én sztem a másodiknál már FOGOK vasalni az elején. kisdobos becsszó! :roll: :lol:
Vendég

Mia, (bocs, de nekem bejön ez a nick név, én sztem maradok ennél :wink: jut eszembe anidó megint meglépett! :shock: :? ) sztem olyan anya NINCS, akinek VALÓBAN többemberes a gyereke és minden háztartási teendőt képes EGYEDÜL ellátni (úgy értem h akár babysittelési segítség nélkül)!! erre a nyakamat teszem. a többemberes gyerek attól többemberes h az nemigen letehető és ottmarad típus, másrészt még kevesebbet is alszik, mint az átlag - na, így nehéz sztem egy házat puccba vágni egyedül...
Vendég

mia, ezt csak azért írtam h nehogy puhánynak érezd magad! :lol:
Vendég

ja és lányok köszi a salifőzis és sóskás ötleteket - asszem mindegyikből hasznosítottam elemeket és egyre jobbak a főzelékeim! :D asszem fejlődőképes tanítvány vagyok :lol: ma kiöntöttem a sóska első főzi vizét és nem is lett savi! :D és remélem h vesekövünk sem lesz tőle... :roll:

hajni, neked köszi az assos figyelmeztetést - nekünk is az van: keresztelőre vettem - csak ez volt fehér -, de sztem sem tartja elég jól a bokáját, most h elkezdtem figyelni. asszem, szerzek egy új lábbelit... :roll: :x
Vendég

eddigi hsz-eimet szopi közben írtam :roll: :oops: minden időt hasznosítok, csak h veletek lehessek :wink: :lol: 8) ez is függőség? :shock: :lol:
Vendég

Emma pár napja kezdte el csinálni mászik és van valami a szájába(kabala,textil könyv)és ugyi mint a kutyák :)
Olyan mókás vele.

Ti adtatok már spárgát?
Én megfözöm és jól összeturmixolom,mert nekem anyós azt mondta,hogy ki lehet belölle húzni a szálakat,de nem tudom,hogyan.

Amelyik neked kényelmessebb Mia vagy Évi,nekem mindegy :)

Évi
mia2007

Ági

néztem a régebbi képeket,és ha jól láttam egyforma etetőszékünk van( bebe comfort),nekem van vele egy kis gond a a műbőr kitörött ,a jobb lábánál,a varrás felett egy kicsivel,kb 4-5 hónapja vettük,de előkeresem a papirját,és nem tudom hogy visszavigyük-e vagy sem.Nem csak egy gyereknek vettük,majd később még jó lehet,és méreg,mert azért nem olcsó,legalábbis nekem nem.

Szerintetek?

Évi
mia2007

Csak az a baj nem vagyok reklamálos tipus.

Évi
mia2007

Évi, szerintem vidd vissza :!: :!:
Ez nem reklamálós típustól függ, hiszen a papírral még igazolhatod is, hogy nem rég vettétek. Sok idegeskedéstől kíméled meg magad, mert ha meg sem próbálod és csak használod és használod akkor mindig ezen bosszankodsz majd és még törheted a fejed hogyan javítod ki házilag. (házi javításra tudom ajánlani a kárpit-tűzőgépet, azzal praktikusan meglehet az ilyet oldani, ha esetleg még sem jön össze a csere, amit kétlek).

Nekem ebben az évben 2 reklamációm is volt: :o
Békéscsabára mentünk anyósomhoz meg sógornőmékhez és persze ott törött össze a tápszerkészítéshez használt thermos és a vasedényben vettem másikat. Az új thermosomnak a tetejét kellett benyomni, hogy önteni lehessen belőle és éjszaka amikor használni akartam benyomtam és úgy maradt és lötyögött a belseje. Nahát másnap első dolgom volt a blokkal együtt visszavinni, és nem akarták első körben a pénzt visszaadni csak ki akarták cserélni vagy vásároljam le az árát, én nem akarok még egy ilyet és mondtam az eladónak kérem hívja ide a főnököt, visszament az irodába és már hozta is pénzt.

A másik dolog: a piacon vettem egy 30*40 cm-es deszkalapot, amire a megsült piskótatésztát lehet ráborítani, nagyon örültem neki, hogy sikerült találnom ilyet, erre betettem a mosogatógépbe 50 fokon és mire leszáradt kettétört, aztán mire 1 hét múlva visszavittem a piacra még további 1-1 darabra törött a tovább száradástól.
A piacon csak elővettem és nem szóltam még semmit az árus már hozta a pénzt és átvette a rossz minőségű árut és meglepő módon mindezt teljes csendben tette, ezen úgy meg voltam lepődve, pedig lelkileg felkészülve mentem oda.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Doo, lennélszíves nekem megmérni, hogy Viki alagutján hány cm-enként van belevarrva a merevítőlap?
Fáradozásod köszönöm.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Doo, kár hogy már csak későn figyelmeztettelek a cipővel kapcsolatban, meg hogy én is csak utólag jöttem rá, ez nem oké. Most Marci cipőt vettem, Gyomaendrődi cipő és jónak tűnik. Nem occsó de azért olcsóbb volt mint a többi amit eddig vettem. Gondolom mert magyar. Ez 3 pántos mind álítható.

Én mindent vasalok, kimaradok a csapatból. Pedig nagyon utálok. Imi minden nap ingbe jár dolgozni, de az utcai ingei pólói is elég gyűrődősek. Jól beleválaszt mindig. Meg persze a sajátjaimat is vasalom. Még a farmert is. :roll:

Én ma birsalmaszószt csináltam. Szerintem tök fini lett, Iminek nem ízlett, Hanga sem mondhatnám hogy falta, de azért ette. (persze magunknak nem az volt, szóval Imi nem maradt éhen, csak megkóstolta mivel etetem a kiscsajt.)
Vendég

Doo, ezt egyébként akartam Neked írni, hogy az nem kifogás, hogy Vikit nem tudod lerakni. Az hogy alszik a kezedben, azt jelenti van egy üres kezed. :lol: De megelőztél a válasszal, szóval köszönjük, hogy nem hanyagolsz minket. :lol:
Vendég

Mia, fúú, most hogy mondod, nekünk is van egy kicsi lyuk rajta az ülőkerész alján, a vastag varrás felett. Nekem eszembe sem jutott, hogy vigyük vissza :shock: de el fogok rajta gondolkodni! Igen, nem volt olcsó, mi akciósan vettük, de így sem, s mi sem csak Zitának szánjuk, úgy értem nem szeretnénk a kiststrvérnek ebből újat venni!
Egyébként én "reklamáslós" típus vagyok, ha úgy érzem igazam van és blokkom is még :lol: pl amit szülinapra vettünk autós játék, igen Doo, farmos-én azt hittem ez ugyanaz az állatos, amit emlegettetek, legalábbis csak ilyen volt meg a cirkuszos (a katalógusban is) na, szóval érintkezési hibája volt, s visszavittük a brendonba és kicserélték. Még jó...egy autós játéknak érintkezési hiba, működött, hopp egy vasútátkelő, nem működött :twisted:
És a múltkor vettünk egy lepedőt a Yskbe, vagy mi is a neve :roll: a 160as ágyunkra 180asat, mert nem volt méret, mondom próbáljuk ki, nagyon nem lehet rossz attól hogy nagyobb (gumírozott szélű) na, képzeljétek, erre olyan, hogy egy 150X150-es! ágyra lenne jó, és kb 40 cm vastag matracra :shock: :shock: valamit baromira elvarrtak, ilyen matrac szerintem nincs is. És ami a baj, hogy pár nap múlva kidobtam a blokkot, pedig egy csomót őrzünk, de ki gondolta volna, hogy egy lepedőt ííígy el lehet varrni. És nem volt olcsó, volt vagy 4ezer ft, úgyhogy mérgesek voltunk :evil:

Kép
ági_bp

Etus, Bercelnek hatalmas puszit küldök a menőkés lábaira. Szuper. Pont a napokban jutott eszembe, csak elfelejtettem végül leírni, hogy minden oké- e a lábával? tudod ami miatt régeben elvitted gyógytornászhoz. De biztos minden rendben ha már ilyen ügyesen megy.

Hanga is nagyon sikerorientált. Olyan boldog ha valami kérésünket ügyesen teljesít. Mindig megtapsolja Ő is magát. Viszont eléggé kétségbe is tud esni ha nem sikerül. Pl. ha mosogatok meg szoktam kérni, hogy hozza ki nekem a szobájából a cumisüveget és ha sír a szobájában akkor tudom hogy nem találja vagy nem éri el. (trehány vagyok, szanaszét hagyom :oops: )Olyan kis érzékeny, pedig sose szidtuk le ha valamit nem sikerült megcsinálnia. még akkor sem ha csak nem volt kedve hozzá. De olyan öröm van az arcán mikor jön a cumisüveggel és megköszönöm és mondom hogy ügyes. :lol:
Vendég

A cseresznye gyönyörű Anyuéknál, este annyit faltam, hogy akkora lett a hasam, mint mikor kismama voltam. Ez most nem vicc vagy túlzás, itt nevettek rajtam :oops: mondtam cseresznyegyerek van benne. Reggelre eltűnt (reméltem is) mármint normalizálódott a bendőm mérete. Bevallom egy kacsacomb is lapult a cseresznye alatt, jó kis diétás vacsora, de 'eccerélünk' 8)
Bendőről jut eszembe...most hogy kgban ugyanott vagyok (na ez sem kevés, de már jobban értékelem ezt a súlyt, mint anno mikor nem tudtam milyen ettől is többnek lenni :roll: :wink: ) szóval az én hasam nem a régi :( pedig tornázom is és alapjában véve, a hasam sosem volt nagy. Nem voltam sosem vékony, de inkább fenekes-combos, és a hasam arányában "lapos" volt. Most fordult a kocka, már deréktól lefelé kijövök magammal, a hasam és a derekam viszont zavar eléggé. :roll:Beszéltem erről a csajjal akihez járok tornára, azt mondja hasizmozzak MINDEN NAP, addíg amíg úgy nem érzem, hogy nagyon fáj! :shock: mondom, oké, szia :lol: :lol: :lol:
úgyhogy tegnap hasizmoztam: belülről nyújtottam a bendőt. 8)

Kép
ági_bp

Szia Ági, én ahogy az előbb is emletettem trehány vagyok és szinte semmilyen blokkot nem tartok meg. Pedig sokszor szükségem lett volna már rá. Elég bénák vagyunk a vásárlásban, sokszor vettünk már hibás dolgot. Anno a mosógépünk is 20 percig működött, de mivel nem vagyok elég harcias nem cserélték ki, de garanciásan megjavították. Hát az egész programpanelt ki kellett benne cserélni. a fél mosógép ára ez a panel, szóval nem kicsi hibája volt. mindegy azóta is működik, több éve.

Szerintem az etetőszéket ne hagyjátok annyiban, ez nem 2-3 hónapot kellenne hogy bírjon.
Vendég

Ági, ez jó, addig amíg már nagyon fáj..., egészségedre a cseresznyét. Ti héjastól adjátok a cserit és mekkora falatba? egy felet vagy egészet kimagozva?
Vendég

Zita is evett cseresznyét, és kiabált, mikor lenyelte és még nem adtam :lol: :lol: egyébként most sok mondanivalója lenne, de nem találja a szavakat és csomót kiabál meg eeee-zik kicsit frusztrálja, hogy nem mindig értjük a gondolatait. Tegnap viszont mondta anyum után, hogy kaka meg a gyere-t ismételgeti, így: gyegye vagy hasonló.
ma megfogott egy igazi csigát a kertben :? vittem kezetmosni. Pedig én csigamániás gyerek voltam, magamra tettem őket meg ilyesmi. Most is olyan ingerencám lett volna megfogni a szemeit :mrgreen: de ellenálltam. Én. Zita nem.

Kép
ági_bp

Hajni, én már jó ideje adok cserit Zitának, volt fagyasztva. Egyből hájastól adtam, nem volt gond. Eddig turmixolva, tegnap kapott először így, negyed-fél cseresznyét adtam neki. Figyelgettem, rágcsálta, bár nem tudom rágófog nélkül mennyire sikerült szétrágnia (majd kiderül a pelusból) mindenesetre ügyesen nyelte.

És a lényeget mindig elfelejtem, mióta megfordítottuk a gyerekülést sokkal jobb a helyzet, többször elaludt azóta, nézelődik az anyósülés felé ki az ablakon, apa mögött ül egyébként.

Kép
ági_bp

Mi lesz a májusi topiccal?? :cry: :cry:

Kép
ági_bp

ja, májusi topic is totál behalt... az a gyanúm h ez a korosztályos topicok sorsa...

hajni, ne sajnáld h nem szóltál assoról előbb - te sem tudtad különben, ha jól értem. de ma voltam nézni siestát és lineát - végül egyiket sem vettem. se designban nem tetszettek, se nem láttam h jobban fogná a lábát - akkor meg nem akarok neki még egy szandit. úgy vettem észre h a szandik talán ilyen kidől-bedől oldalúak kicsit. pedig nekünk asso is 3 pántos, meg a linea és a siesta is az volt. meg nekem vhogy a siesta designban nem tetszik... a lineások sztem helyesebbek, bár most szandiban az sem jött be. én mindenben rózsaszínt keresek, mert Viki szinte összes ruhája rózsaszín v van benne rózsaszín. és még így is képesek fiúnak nézni :shock: :evil: :lol:

szilvi, megnézem majd. ha elfelejteném, figyelmeztess! én nem is annyira a kreativitásodat irigylem, sokkal inkább a kézügyességedet és a türelmedet! na, nekem ezekből nincs. úgy értem, varrás terén.

én meggylevest főztem és tegnap is ettünk belőle, meg ma is - Viki kikövetelte h délben is és vacsira is kapjon belőle :shock: :shock: ma tök jól evett! asszem, holnap meggyszószt csinálok :lol: 8) én is mindig héjastól adtam a cserit - el sem tudom képzelni h hogy lehet nem héjastól :shock: felezve, max negyedelve adom már egy ideje, de sztem nagyjából csak nyeli. a pelenka tartalom is ezt erősíti meg bennem... de sztem a vitaminokat így is felveszi belőle a szervezete.
Vendég

mary, döbbenet h Blanka ilyen távolról csodálja a könyvet, pedig magasságából ítélve simán rá tudná vetni magát, ha elég elszánt lenne! :shock: :lol: látszik h tényleg inkább töprengős-kivárós gyerek lesz belőle, nem egy hűbelebalázs - mint az enyém :roll: :wink: :lol: ma esőben jöttünk haza, de csak kisírta (érsd üvöltötte) h vegyem ki a kocsijából és a karomban hoztam, másikban meg az esernyő, anyu meg tolta a babakocsit :? mondom: Te, akaratbajnoknő! erre anyu: hát, finomam szólva. gyerekek olyan ívben kifeszülős hisztiket tud csapni h hihetetlen!! lehet h ő is korán érő típus - csak a dackorszak megkezdésében?! :shock: :twisted: a cipőt megint ketten próbáltuk rá - de most nem azért, mert félt, hanem mert hisztizett, mint állat... :roll:
Vendég

Olyan jo sokat irtatok, orom volt olvasni!! :)
Majd talan ejjel jovok es reagalok, de most epp haldoklom, mert kb fel oraja majd' leszakad a derekam, ugy faj mint amikor anno mensturaltam, csak jobban... :( (Nekem a szules ota meg nem jott meg...) Szoval van egy sanda gyanum, hogy ma ejjel megjon... csak addig birjam ki, remelem nem fog igy fajni huzamosabban, mert akkor meghalok... :( Nem vagyok en ehhez szokva... :( Vagy csak mar elfelejtettem??? :(

zetus8

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?