Új privát üzeneted érkezett!

Norka!

Boldog 2. születésnapot kívánok Bogi leányzónak (mert babának nevezni már túlzás! :wink: ) :D :D
Vendég

BOLDOG 2.SZÜLINAPOT BOGINAK!!!!! :D

Kép

Kép
lecso

MILYEN AKTÍVAK VOLTATOK ÍGY KORÁN REGGEL!!!!

CSAKEGY ÖRÜLÖK HOGY MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN VAN!!! :D

Kép

Kép
lecso

Bogi boldog 2. születésnapot kívánok!
Vendég

Norka: Boginak Nagyon Boldog 2. Szülinapot!

Kép

Kép
bettica

Huha csajok, hogy én miben vagyok! :roll:

Gyerekem olyat tojt, hogy minden szaros lett. A PIHENŐSZÉK IS!!! :shock:

Alig bírtam kiszedni a kakiból. Ruha áztatás, mosás, pihenőszék kimosása! Mi lesz ma ha nincs mibe beletenni! :?: :shock: :?

Gyerek ma reggel fürdéssel kezdte a napot! :lol: :lol:

Hát rendesen kinyílt a csipám. KV sem kell! :roll:

Úszik a konyha a mosatlantól, a fürdő a beáztatott kakis cuccoktól és az egész lakást belengi egy penetráns ibolya illat (Norka után szabadon)

A gyerekem meg roppant nyűgös, mert nem a pihenőszékben van! :?

Rambóka!
Nem csalódtam benned! Aligátorilag és óriás kígyóilag sem! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bogi baba, nagyon boldog 2. szülinapot kívánok!
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Hunci, Huncinak is nagy-nagy puszi féléves szülinapján! Kép

Kép

Kép
anyoooka

Kavics: Nincs is jobb ébresztő egy korareggeli sikamikánál :lol: Itt süt a nap ezerrel, ha nálatok is, akkor tedd ki száradni azt a pihenőszéket! Ha van időd, akkor egy hajszárító project-el rá lehet segíteni... Illetve tedd be a dedet a hordozóba, amíg a "fotelja" szárad, hátha az is megfelel őkelmének ;)
juj, előre félek az ilyen balesetektől :lol:

Kép

Kép
bettica

Kavicska!

Hú, ez mekkora királyság! :D
A gyerek tartotta az "inkább kint, mint bent" aranyszabályt. :lol:

Én attól félek, hogy az ágyat fogja ugyanígy összekenni... Tutitra fogok gumi lepedőt rakni alá, amég ki nem ismerem az emésztési szokásait. :D
Hülye kérdés, de a babakaki nagyon folyós állagú?

Fú csajok, már megint fáj, görcsöl a pocim, ráadásul most nem is otthon vagyok és nem tudok lepihenni.
Tényleg ennyire megviseli a babukákat ez a változékony időjárás? Aggasztó... :roll:

Bettica!

Bencére nem hat az időjárás?
Nem csinálnál esetleg egy utolsó "utolsó napok"-os fényképet magatokról?

Lona!

Köszi! Várom annak a lánynak a válaszát, akitől lehet hogy tudunk lakásban tartott szülőktől származó cic-micet szerezni a gyermeknek. Remélem az anyukája addig nem kezd magánakcióba (megint) és nem hoz neki egy másik rendes házicicát. :?
A spray tippet köszi! Ha az új cica is ilyen kis bolond lesz, akkor lehet hogy szükség lesz rá!

Rambóka!

Tegnap nem válaszoltam, az a cic amiről a linket beraktad, nagyon szép! És tényleg ha a nyála hipoallergén (ezen röhögtem, hipoallergén macska :lol:), akkor álljatok neki beszerezni egyet! :D
Én azt hittem, hogy Neked van cicád otthon is... raktál fel valamikor egy képet egy nagy szürke kandúrról, aki Gergő játékdobozában vagy miben parkolt.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

BOGINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!

HUNCINAK IS A FELEDIKRE EZER PUSZI!!!!!!!!!!!!

(írtó gáz idő van. mindneki meg van hülyülve. gyerek is)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Csak azért pofátlankodom be, hogy:

Boginak Boldog Születésnapot! kívánjak.

(NLC: kartonka)
linocs

Sziasztok!

Muszáj előbújnom... :wink:

Meg vagyok hatódva hogy gondoltatok Bogira. Ma sajnos el kellett mennie bölcsibe (bár ő rettenetesen örül neki, ma reggel 2-3 ruhát is végigpróbálgatott mert tetszeni akar!! beszarás!!), de aztán itthon, stlíusosan, délután fél 6kor fogunk gyertyát gyújtani a tortáján, amikor világra bújt 2 évvel ezelőtt.

Úgy elrohant az idő, lányok... :roll: :cry:

Én viszont úgy érzem, szeretnék előrébb lenni 2 hónappal... legszívesebben átaludnám ezt az időszakot. Nem tudjuk miért, tegnap reggel megint volt egy kis vérzés (nem olyan durva, mint a múltkor, ez inkább barnás-véres maszat volt). Az UH-n utána csupa jót láttak pedig az ügyeleten: a múltkori haematóma felszívódott, a méhlepény felhúzódott!! Nincs rossz helyen! A baba szépen fejlődik, 22 hetesnek felel meg a mérete!
Egyedül annyit jegyzett meg a szonográfus, hogy rövidült a méhnyak. A doki pedig érezte a feszesebb méhet. Most már nincs mese, be kell vennem a gyógyszereket, és nem kelhetek fel.

Szóval magyarázat nincs egyelőre, mitől volt, engem pedig idegesít, hiszen szeretem tudni, hogy mi miért van. :roll:

Monee, én azt hiszem, hogy a menhelyi cicáknál nincsen hálásabb teremtés. Kettőt fogadtam örökbe, sajnos most nekem nagyon fájó erről beszélni, mert épp tegnapelőtt este vesztettük el a cicámat. :( Szépen kezelt vesebeteg volt, és egy hét alatt valamiért feladta. (Lehet ez is közrejátszott most abban, hogy kiborultam.) Az első ráadásul egy oroszkék keverék volt, gyönyörű ezüst bundával, csak amikor még kamasz volt, ezt senki nem vette észre rajta, ezért nem is kellett senkinek. Én elhoztam és gyönyörű hatalmas macsek lett. Sajnos ő meg a vadász szenvedélyének esett áldozatul, mert megrágcsált egy mérgezett egeret.
Szóval, ha egy cica kijárós, akkor azzal sok baj van (mostani Lucámnál is az lehetett a ludas, hogy az új környezet miatt állandóan csatangolt és nemegyszer kimaradt a napi gyógyszeradagja). A benti macska meg sokszor lehet illetlen, bosszúból összevissza büdöseket pisil, bezártság érzet stb., szóval nem tudom. Én most úgy érzem, nem lesz macska több, nagyon aranyos jószágok, de sok szívfájdalmat okoznak, nem lehet úgy vigyázni rájuk, mint a kutyákra.

Csakegy, örülök, hogy nincsen nálatok gond. (Nagyon csodálkoztam volna, ha Hajdú dr-ben meg az istenhegyi felszerelésben csalódni kellett volna.)
Vendég

Drága Norka!

Ugye nem gondolod komolyan, hogy ebben a topikban legalább egy leányzónak nem jut eszébe a nagy esemény!!! :wink:

Sajnálom a cicusodat! :(

És Félix eb? Jól van? Ha lesz kertes házunk, pont olyan kutyát veszek! Az tutti. És Mogyoró lesz a neve! :lol:
Vendég

Norka!
Legyél szíves szedni a gyógyszereidet!! Rendesen! Ahogy a dokker megparancsolta! Különben odamegyek és a fájós válladra való tekintet nélkül jól elfenekellek!! :evil: (teszek egy ördögi pofát, hogy nyomatékosítsam a mondanivalóm!)
Egyébként elhiszem, hogy szívesen átaludnád az elkövetekező két hónapot! :roll:
De eltelik ez az idő! :) És én is várom már az októbert, hogy láthassam Benjámin babócát! :lol:

Ismered ezt a viccet?

Megkérdezik Mórickától, mi szeretne lenni, ha felnő?
Mire Móricka:
- Télen medve, nyáron pedagógus!

Majd a tortás Bogiról kérünk néhány képet! Tortáról csak módjával a fényképekkel, mert az nagyon komoly merénylet! :lol: :lol:
Vendég

Félix eb köszöni nagyon jól van! :wink: Kicsit büdi, holnap végre eljut fodrászhoz!
Azért majd vigyázz, a bichone havanese-k túlnyomó többsége snassz hófehér (fehér bichone tulajdonosoktól elnézést! nem bántásból írom), majd ha aktuális lesz, a Budavári Kennelt keresd a 15.kerületben, mert csak ott van ilyen mogyorószínű kutya! (Félixnek orosz és holland felmenői vannak. :roll: a nagyanyja például kis koromfekete mérges öregasszony, először pulinak néztem! :lol: )
Vendég

Norka!
Ha majd aktuális lesz, megint rákérdezek!
Egyébként fehérben is tüneményesek! :D
Keresztanyám kislánya azzal keresi a zsebpénzét, hogy gazdag emberek kutyájára vigyáz, természetesen pénzért. (egyébként panelban laknak, de olyan állatbolond az egész család, hogy nem akadály. Sőt általában jól megsíratják a kutyákat, amikor azokat hazaviszik. :lol: ) Akik kaját, fürdető cuccokat, mindent biztosítanak. Csak etetni, gondozni, sétáltatni kell őket! És ott volt két hófehér! Jól megdögönyöztem én is őket! :D
De nekem mogyoró színben kell. És Mogyoró lesz a neve! :lol: :lol: Az tutti!
No, úgy fellelkesültem, hogy már indulnék is kutyát vásárolni! Csak a kertes ház hiánya az akadály! :lol: :lol:
Vendég

Ez jó. :lol:

Még eszembe jutott valami, hogy mennyire nem lehet vigyázni a macskákra. A párom világéletében kutyás volt, fogalma sem volt hogy egy cica mi fán terem. Hazahoztuk Palikát (ő volt az oroszkék), 3 napi szobafogság után neki az első dolga volt az udvaron, hogy kitépte magát a kezemből, és rohant fel a kerítésre.

Erre a párom felháborodva:
- Palika, azonnal jössz vissza! Ide gyere, ha mondom!

Basszus, ezen a jeleneten még ma is visítva röhögök. :lol: :lol: :lol: Kellett kis idő, mire megértette, hogy ez az állatfajta többnyire az ellenkezőjét teszi annak, amire kérik.
Vendég

[quote="norka27"]
írta:
norka27Erre a párom felháborodva:
- Palika, azonnal jössz vissza! Ide gyere, ha mondom!

:lol: :lol: :lol:

Akkor egy hasonló történet.
Az én barátnőm szintén nagy kutyabolond! Soha életében nem tartottak macskát, de egyszer találtak az utcán egy elveszett, még nem egészen felnőtt cicát.
Hazavitték, hogy megetessék. (Otthon egy foxi, akit minden sétáltatásnál következő képpen bíztattak a macskák kergetésére: tobi, kapd el! Ott a cica! Kapd el! )
Na szóval egy ilyen kutya mellé hazavitték a cicát, a vérmes forgó szemű kutyát bezárták az egyik szobába, ahol az örületesen szűkőlt.

A cicát pedig szeretgették, miközben szerencsétlen a farkát mozgatta, füle lelapult. Látszott rajta, hogy elege van mindenből, legszívesebben kifutna a világból (nekünk mindig 3 macskánk volt, ez volt a standard szám, szóval ismerem őket). A barátnőmet teljesen összekarmolászta.

Mikor mondtam neki, hogy hagyjátok békén, mert szerencsétlen ideges, nem szereti. Az volt a válasz!

Dehogynem szereti, hiszen csóválja a farkát!! :shock:

Most is röhögnöm kell! :lol: :lol:
Vendég

Macskafarok :lol: :

gyerekkoromban Bandi macsek borzasztó tudálékos volt. Apám mosta le a Zsigulit, ő meg ott sertepertélt, ki-be ugrált az autóból. Addig addig, hogy egyszer éktelen üvöltést hallottam a házból... rohanok ki, hát mit látok? Bandi farka derékszögben, az öcsém teljesen rácsapta az autó ajtaját! :shock:
Mondja apám, sebaj, majd ő kiegyenesíti! Hozott is egy szál virslit neki! :lol: :lol: :lol:

na abbahagyom, mert kivágtok. van ez olyan jó téma, mint a varrás. 8)
Vendég

Anyókám, Dimet köszönjük a köszöntéseket!
Vendég

Boldog szülinapot Bogi nagylánynak:)))
Vendég

Sziasztok!

Norka, Boginak boldog szulinapot!...neked pedig sok pihit!!! :lol: Poenos, hogy a kutyut hivjatok Félixnek :lol: ...itt macskaknak szoktak adni ezt a nevet...(ja, emiatt hezitaltunk is a nevvalasztasnal...vegul megis ugy dontottunk, hogy legyen a "francia nagyapaja" utan Félix)

Kavicska, Ti rekordot dontottetek? :shock: ...nalunk meg ilyen nem fordult elo, hogy meg a pihenoszek is kakis legyen....a ruci igen, szoval mosas mar sokszor volt, de Szilas csucsot alkotott!!! :lol:

Ramboka, mi kaptunk D es K vitamint meg fluort naponta, csoppentos kiszerelesben....bar en a D vitamint nagyon megkerdojelezem.... :?:

Alice
alice27

Sziasztok!
Hunci!
Boldog 6. hónapot kisfiadnak!

Norka!
Boginak boldog születésnapot kívánok!

Macskás sztorik nagyon jók! :lol:

Kép
lara26

Monee!
Nem spray hanem konnektoros párologtató a Feliway.

Lona
lona1

Norka!
Szegény Bandi cicus! :lol: :lol: :lol:
Vizuális tipus vagyok! :lol: :lol:

Alice!
A pihenőszék úgy lett kakis, hogy a pelusból, bodyból kifolyt a kaki, de még rajta volt a hálózsák (szoptatás után voltunk, rövid időre letettem Szilast a pihenőszékbe, kimentem a szobából: ezalatt az idő alatt produkált) és a hálózsák átázott :shock: és így lett kakileves a pihenőszék. (csak szűrt állapotban jutott rá! :lol: :lol: ) :lol: :lol: Ha azt mondom, hogy Szilas tapicskolt :shock: a kakiban a hálózsákban, akkor nem túlzok. :?

Ma egész nap mostam, mosogattam, pakoltam... fáradt vagyok, elegem van! Úúúúgy le szeretnék dőlni! :roll:

Hunci!
kisHuncinak boldog féléves szülinapot! :lol:
Vendég

Norka! Hunci!

Lehet ilyen időpontokat elfelejteni? :lol:

Boldog Szülinapot Boginak és félévest Huncinak!

Itten mindenkinek hamvasszürke macsekja volt/van?
A miénk kis ceruzalábú, fostosseggű koszlott kukaszökevény volt, amikor megtaláltuk, aztán szépen kikupálódott.
Ifjúkorában gyönyörűen csibészelt, és megharapta a kertszomszédot, aki a saját nyugis macskáihoz volt szokva. Mostanra lenyugodott. Többnyire szunyókálással telnek a napjai. Sajnos nagyon meglátszik rajta az öregség.
Tavaly kétszer kellett műteni elég agresszívan növekvő bőr alatti daganatok miatt, amik szerencsére jóindulatúnak bizonyultak. Meg talán a Culevit kúra is használt. Fene tudja.
Nem nálunk lakik, mert a párom nem szereti a lakásban a macskát, meg anyuéknál ki tud járni, ha ki akar, és ott a kutya is, akivel néha együtt is alszanak.
Még a másik, sarokbahugyozós - mára már másnál lakó - macskánál jelentkezett először az allergiám, erre a szürkére sokáig nem jött elő, de mostanra már nála is kezet kell mosnom, ha megsimogatom v. megnyal, hozzámdörgöli az orrát, mert elkezd viszketni a bőröm tőle. Ezért voltam elkeseredve, h. nekem sosem lehet macskám.
De ez a minapi link megnyugtatott. Amúgy ez a szibériai csoda nagyon hasonlít az én nagy kedvencemre a maine coonra, úgyhogy ha majd egyszer lesz kertesem, akkor lesz macskám is!

Jók a macskasztorik. Szerintem a macskák rossz hire és a macskakarmolások jó része abból származik, h. az emberek egy részének fogalma sincs a macskák kommunikációs jelzéseiről.
Csóválja a farkát? Na ja! :twisted:
Mi már a szeme állásából, az izmai feszültségéből tudjuk, h. most morcos.
És az is igen érdekes, h. bár a farkára és a hátsó lábaira igen hisztis, valahogy tudja, h. a ded nem kompetens az ügyben, még nem beszámítható! Számtalanszor fordult már elő, h. a gyerek olyan szinten b.szogatta a macskát, h. mást már rég megharapott volna, de őt nem bántja. Fúj rá, ha nagyon húzza a farkát akkor odakap, de csak a puha tappancsával, karmokat behúzva, aztán inkább elmenekül.
Sajnos a ded kikísérletezett egy magas hangú rikoltozást, amivel a világból ki tudja kergetni szegény párát, úgyhogy amint odaérünk anyuékhoz, boldogan elkezdi hanggal terrorizálni szerencsétlent, aki hátracsapott fülekkel csoportosul a teraszajtónál, csak engedje már ki valaki! :twisted:

Norka!

Emil ment! Betartani, mert rádküldök egy ellenőrzést! :twisted:

Monee!

Én kis dobozkában mindig viszem magammal a bogyóimat, amik közt van biztonsági adag Mg és NoSpa is! Sosem lehet tudni!
Csak óvatosan!

Kavics!

Számíts rá, h. ez még párszor meg fog ismétlődni!
Ha Pamperset használtok, aminek nincs hátsó derékgumírozása, akkor pláne, de a babakakikra általánosan jellemző, h. pont megfelelő a konzisztenciájuk arra, h. mindent beterítsenek, tetejétől a talpáig + teljes környezet.
És ilyenkor még 3 kéz is kevés!

Csajok!

Ti nem jártok pisilni rengeteget délelőtt? Komolyan mondom, felkelek és 11-ig kb. 5X megyek pisilni! Törpevízmű! :evil:
Még jó, h. a közeli benzinkútnál mozgássérültmosdó van, mert így oda is be tudok menni a deddel babakocsistul. Már lehet, h. kinéz a kutas csaj, de más lehetőség itt a panelrengetegben úgysincs. :?

rambóka

Rambóka!
Libero 3-at használunk.
Próbáltunk még két tipust, de nem jöttek be! :? Na akkor a nyaka is sz.ros volt! :shock:
Vendég

Jajj!

Már annyian meg akartok engem verni, hogy jobb lesz, ha elbújok! 8)

Kavicska, majd még az lesz a jó, ha Szilas fiad ibolyaszagú fürdővizet csinál! :wink:

Alice, a kutyánkat úgy törzskönyvezték a kennelben, hogy Kolima Félix! A párom tekintettel az orosz őseire és a faj kubai (!!) eredetére, egyszerűen csak lekomcsizza. :lol: Bár tény, elnézve a szoba-, dívány-, és parizerbirtoklási hajlamait, valóban népköztársasági elveket vall a jószág.

Utolsó sztori, igérem: anyámnak volt olyan bolond fekete macskája is, amelyik egyszer beleesett a meszesgödörbe. Hetekig úgy nézett ki mint a csibe, aki most szedegeti le a tojáshéjat magáról. Annyira extatikus élménynek találhatta ezt, hogy utána ha szalonnát sütöttünk, be kellett zárni valahova, mert folyton bele akart repülni a tűzbe. :shock:

Kavicska, bizisten cserélnék veled. :roll: Mit gondoltok, milyen szövegeket fogok még itt lökni nektek augusztusig, mire szabadabban mozoghatok? Belegondolni is rossz. :wink:
Vendég

Norka!

Rendszeres olvasónaplókat fogunk veled iratni, h. lássuk, tényleg megmaradsz a seggeden és csak fekszel és olvasol! :twisted: :lol:

Kavics!

Igen az felettébb élvezetes, amikor a ded a kád vizébe rottyant. Kaphatod ki a dedet, halászhatsz, plusz utána zuhanyozhatod ki a csúszásgátló apró lyukaiból a törmeléket, moshatod ki a kádat, fertőtleníthetsz, nyugtathatod az ijedt gyereket, aki nem érti, h. mi a probléma, hiszen neki jól esett! :twisted:
Egyébként már elgondolkoztam, h. ilyenkor miért esünk ennyire kétségbe, hiszen nem más kakája, csak az ővé, a saját bacijaival, nem? Elkapni nem fog semmit!
Lazán leengedhetnénk a vizet, kikaphatnánk a végterméket, majd alaposan lezuhanyozhatnánk a dedet. :?

Nálatok is esik?
Reped a cseresznye, rohad az eper! :evil:
Hálistennek délelőtt játszóházaztunk, itthon megőrült volna. Vagy én. :twisted:

rambóka

Rambóka!

Nálunk nincs csúszágátló, olyan kiskádunk van, amiben gyárilag ki van alakítva a az újszülöttkori szűkítő. (de már em sokáig lesz jó, irány a kád!)
Az az igazság, hogy én nem szoktam fertőtleníteni semmit! :oops: :oops: csak nagyon nagyon ritkán a cumisüvegeket és a cumikat! De tényleg nagyon ritkán. Sima Purral elmosom és kész! :oops:

Norka!
No, hajrá! Csak egy nap döglést cserélnék veled. :lol: Többet én sem bírnék! :?

Lányok!
Van e valakinek jól összeszedett táblázata a hozzá (mellé) táplálás lépéseiről? Vagy jól összeszedett listája, pontosan meghatározva, mit hogyan. (nem könyvekre gondolok)

Még nem aktuális, de szeretném tanulmányozni!

És elkezdek én is gyümölcsöt fagyasztani, csak tudnám, mit hogyan érdemes. Nyet tapasztalat! :(
Vendég

Hali!

Az ismerősömtől szerzendő macska dolog nem jött be. :? Bazz... most honnan szerezzek a gyereknek normális macskát?! :(

Rambóka!

Kivételesen itt is szakad az eső. Egyenes vonalban lefelé... Ez csoda, mert itt a legtöbbször egészen más idő szokott lenni, mint Pécsen. Viszont az előbb hívott a Párom, Zalaegerszegen száz ágra süt a nap. :!:

A MaCis üvegcsémet én is szoktam magammal hordani, de ma valahogy pont nem találtam. Egyébként egy fél patika van mindig a táskám alján, de persze most semmi görcsoldó nem volt. Mindegy, remélem hosszútávon nem lesz baj egy-egy ilyen görcsölős napból. Aztán hazaérve ebéd és dőlés elfele, a pihenés mindennél jobb gyógyszer. (A lakás meg közen egy disznóól, de ezt kénytelen vagyok egyenlőre félretenni...)

Pisiben ma én is nyerő voltam. 10 percenként mentem. :lol:
Részemből a város feltérképezve, hogy hol lehet ingyenesen és nagyon hamar pisilő helységhez jutni. Tök vicces. :)

Azt azért remélem sejtitek, hogy mára terveztünk egy száz éve nem látott barátnémmal csajozós, beülős, beszélgetős estét. :roll: A Férjem lelépett, nincs kényszer bennem, hogy siessek haza, erre most meg szakad az eső. Traccsparti helyett van zokni kötés a babusnak. :D

Lona!

Megnéztem a gyártó honlapját, nem csak az a konektoros megoldás van, hanem ilyen spray-s is. Lefújod a macskát és utána nyugton van. (Elhiszem, hogy működik a dolog, de ezen állatira kell röhögnöm. Ha nem bírsz a macskával, kicsit lefújod és nyugi van. :lol:)

Csatlakozok Kavicska mellé!
A neten eddig csak széééép hosszú, bő lére eresztett cikkeket találtam a hozzátápiról, de komplett cuccot (mondjuk táblázat) nem. Help, légyszi!!!!

Norka!

Te nem kezdesz valami "nőcis" dolgba belevágni? Horglás, kötés, keresztszemes? Ezeket lehet ágyban is végezni...
Nem irigyellek egyébként. :(

Monee

Monee

monee85

[quote="monee85"]
írta:
monee85
Norka!

Te nem kezdesz valami "nőcis" dolgba belevágni? Horglás, kötés, keresztszemes?

:lol: :lol: :lol: (bocsánat :oops: ) :lol: :lol: :lol:

Intenzíven próbálom Norkát elképzelni, amint horgol/köt! :lol:
Vendég

Hozzátápis táblázat. Régen, amikor Dorka született és járattam a Kismamát, a januári számhoz mindig mellékeltek egy naptárt és annak a hátulján volt egy ilyen táblázat.

Ha megtalálom lefényképezem és felteszem Nektek! :wink:

Itt csak a szél fúj de az iszonyúan! már kb. 3x lökte fel a szárítót a teraszon... :evil: :?

Kép

Kép
anyoooka

Monee!
tegnap ezt találtam:
Kizárólag anyatejjel táplált csecsemőknél a hozzátáplálást 6 hónapos kor után már indokolt

* fokozatosan
* kis mennyiséggel
* egyszerre csak egy féle étellel
* délelőtti órákban elkezdeni.

A hozzátáplálás a folyékony- pépestől a szilárd ételekig folyamatosan történik.

Sorrend a következő:

Gyümölcsök:

* alma-, őszibarack-, meggy lé, majd a pépje.
* 7 hónapos kortól adható a banán, körte
* 8 hónapos kortól kiwi, citrusfélék, paradicsom nyersen, szőlő.
* 1 éves kor után javasoltak az apró magvas gyümölcsök/ eper, málna, ribizli/, sárgabarack, dinnye.

A gyümölcsöket mindig frissen elkészítve adjuk a csecsemőknek.

Zöldségpüré:

* burgonya sárgarépa, sütőtök.
* 7. hónapos kortól: cukkíni, saláta, tök, cékla, paradicsom, fehérrépa, spenót.
* 8. hónapos kortól: zöldborsó, zöldbab átpasszírozva, karfiol, karalábé, kelkáposzta, brokkoli, sóska.
* 2 éves kor után ajánljuk: A száraz hüvelyeseket /lencse, szárazbab, sárgaborsó, fejtőbab/, valamint a fejes káposztát és a gombát.

Naponta frissen készítsük a főzeléket.

A zöldségeket kevés, sótlan vízben főzzük és a főzőlevet is felhasználjuk.

8. hó után zöldfűszerekkel ízesíthetünk /petrezselyem, kapor, zellerlevél/.

A sűrítéshez burgonyát használunk.

Dúsítás, komplettálás:

* 7 hónapos kortól margarint vagy olajat, valamint állati fehérjeként először baromfi mellet /sótlan vízben megfőzve
* 8 hónapos kortól reszelt sajtot és túrót,
* 9. hótól borjúhúst, sovány sertés- és marhahúst,
* 10. hónaptól főtt tojássárgáját,
* 11. hónaptól szálkamentes főtt halat tehetünk a főzelékekbe.

Kiegészítő táplálékok:

* 6. hónap után bevezetésre kerülhetnek a gluténmentes tejpépek , önálló étkezésként vagy gyümölccsel keverve.
* 8 hónapos kortól adhatunk rágnivalónak kiflit, kenyeret, és rizses zöldségpüréket .
* 1 éves kor után kerül bevezetésre a tehéntej, kefír, joghurt, pudingok, tejföl és a tojásfehérje.

Kisded (1-3 év) táplálás alapelvei:

* napi 5x-i étkezés
* legalább 1x főzelék ,feltéttel
* naponta fél liternyi tej vagy tejtermék
* naponta friss gyümölcs és zöldségféle
* folyadék pótlás csapvízzel vagy baba vízzel

A sok tea, gyümölcslé,az étkezések közötti nassolás és édességevés étvágyromboló hatású.

A fogak egészsége érdekében minél előbb, a csecsemőkor vége felé szoktassuk a babát a darabos ételekre.

Kép
lara26

Ja, még valami hálós sipkát is teszek a fejemre! :evil:

1212765518.3505.doc
Vendég

Kavicska, ez nem lehet igaz :shock: .... a halozsak meg jobban noveli Szilas erdemeit! :lol: Nem semmi, mi meg a nyomaba sem erunk...az eddigi legnagyobb tortenes, hogy a body kakis lett, es akkor mar azt hittem, ez a csucs...Amit meg Ramboka irt, a kadba kakilas, az eddig meg csak eszembe sem jutott mint lehetoseg :oops: .... Ramboka, ez nalatok milyen idos korban tortent (csak ugy tajekozodom, hogy mikortol lehet ilyesmire szamitani :roll: :oops: :wink: )?

Norka, a kutyatok neven jot nevettem :lol: .... A halos sipka eredeti, jol illik a horgolashoz, de a csavarokat nem elfelejteni !!! :wink:

Felteszek egy koltoi kerdest: Ti mit enekeltek a dednek????

En olyasmiket szoktam, mint a Bobita, csipcsipcsoka...meg hasonlo szeduletes dalokat...annyira imadja...sot,meg a ferjem is ugy talalta, egesz jo az eloadas :lol: :lol: :lol: (kihalgatott!!! :oops: )...Most ujitani szeretnek, mert az egyik fiokban megtalaltam egy szopran furulyat...a gond, hogy kifogytam az otletbol (meg mondjuk egy-ket zongora, meg a parom gitar kottain kivul nincs is itthon mas kottank)...Egy kozeli baratnom zenetanarno, o igert kottakat...francia gyerekdalokkal...dehat nehogymar ne ismerje a magyar repertoart a ded!!!...Szivesen veszem, ha tudtok jo site-okat, ahol kis dalocskak, mondokak vannak.
alice27

Kavicska rávszem én még Norkát! a muskátlikkal kezdtük! :wink: :lol:

valamire úgyis rá fog fanyalodni előbb-utóbb, mert a könyveket is bazira meg lehet unni ennyi idő alatt...de legalább jó sokat leszel norka itt és csacsogsz. szeretem ha jelen vagy a topikon! :lol:

Csajok kika azok a norvégok? Én hülye vagyok, nem tudtam megfejteni.

ja írtam tegnap hosszút Mo. népesedéspolitikai helyzetéről, de elszállt. talán majd ma. egyedül vagyok káét gyerkőccel, apa vitorlásversenyen, úgyhogy ma lesz időm mindenre! :lol:

Kép

Kép
rejo

[quote="alice27"]A írta:alice27 halos sipka eredeti, jol illik a horgolashoz, de a csavarokat nem elfelejteni !!! :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: kész vagyok! :lol: :lol: :lol: Már csak egy SzTK keretes szemüveg kell. :lol: :lol: :lol:

Én még semmi konkrét gyermekdalt sem énekeltem. Csupán általam komponált, improvizált dalokat!

Majd szeptembertől megyünk zenebölcsibe és ott kikupálódok! :roll:
Ja, van egy dal, amit szoktam énekelni, de nem kimondottan csecsemőknek való. Inkább kigyerekeknek. Én is akkor tanultam.

Valahogy így van a szövegje:
A krokodílus a Nilus partján,
Csücsül a farkán és spekulál:
hányas számú gallér kell a zsiráfnak,
Mikor nem fúj mit csinál a szél
Kell e házbért fizetni a csigának
Nyáron hova bújik el a tél
Bőr vagy vászon a kengurú táskája?
És a halat kiszúrja e a szálkája?

És így tovább....
Vendég

Alice!
Nálunk a legkedveltebb a Süss fel nap, de annyira, hogy este is csak ezzel nyugszik meg, ha nyűgös és álmos. :lol: :lol:
Jó kis altató dalunk van. :lol:

Kép
lara26

Koszonom a dal otleteket! Lara, hogy a suss fel napot hogy tudtam elfelejten?!! :shock: ...toredelmesen bevallom, hogy a ded meg nem ismeri, elfeledkeztem rola...Ramboka, koszonom a linkeket, amint vegzek az irassal megyek is csemegezni belole.

Kavicska, a dalod edes...de mi a dallama, vagy improvizalt?

Na ne mar, nem allhatunk meg az SZTK keretnel...akkor mar jojjon az elmaradhatatlan otthonka :lol: :lol: ...(termeszetesen kizarolag jo minosegu szintetikus anyagbol).... az igazi haziasszony ruhataranak alapjat alkoto klasszikus darab!!! A kerdes mar csak az, hogy a nagy v. kis viragos most a divat :?: :?: :?:

Rejoka, nekem van egy otletem Mo. nepesedesenek azonnali egekbe bocsajtasara : a csaladi adozas!!! Feleseg egynek, a gyerekek felnek szamitva...Apuka keresetet (ha feleseget es ket kisgyereket tart el) harommal leosztva egybol az adotabla aljan talalna magat es SZJA mellenyzsebbol kifizetheto tetelle valna...az hiszem, egybol elszallna a singli divat! :wink:

Na, megyek mazsolazni a linkekbol, mielott megdontom az eves hozzaszolasi rekordomat.

Alice
alice27

[quote="alice27"]
írta:
alice27Na ne mar, nem allhatunk meg az SZTK keretnel...akkor mar jojjon az elmaradhatatlan otthonka :lol: :lol: ...(termeszetesen kizarolag jo minosegu szintetikus anyagbol).... az igazi haziasszony ruhataranak alapjat alkoto klasszikus darab!!! A kerdes mar csak az, hogy a nagy v. kis viragos most a divat :?: :?: :?:

Norka!
és kötött zokni a nylon harisnya fölé :lol: :lol:

Alice!
a dalnak van dallama is!
Gyerekkoromban tanultam!
Vendég

Ez a legjobb!

Tó vize, tó vize csupa nádszál,
Egy kacsa, két kacsa odacsászkál.
Sárban ezer kacsa bogarászik,
Reszket a tó vize, ki se látszik.

Kis Monee-ka költésében, tisztán emlékszem rá:

Tó vize, tó vize csupa nádszál,
Egy kacsa, két kacsa odacsászkál.
Sárban ezer kacsa csöszörészik,
Reszket a tó vize, ki se látszik.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Köszönöm a kajás ötleteket! Mentem!

Norka!

Mostnemáááá... Olyan gáz nőcinek lenni és néha nőcis dolgokat csinálni?! Na de ezt inkább Rejora bízom... :lol: :lol:
Hajcsavarók, nylon köpeny, fejkendő HESSSSSS! :P :twisted:

Monee

Monee

monee85

Norka!

Esetleg a 80-as évek háziasszonydivatja:
Cicanadrág kinyúltpolóval? :twisted:
Tegnap láttam az Aldiban cicanadrágot. :shock:

Na lépek, mert húz a fejem. Itt déltől folyamatosan szakad az eső.

rambóka

rejo: ha a népességpolitikáról kezdtél értekezni hamar rá fogsz jönni kik azon a norvégok:) (svédeknek is hívják őket, egyes körökben orkoknak és hasonlóknak... ízlés dolga)
Vendég

na, mire végigolvastalak titeket magamban felöltöztettem norkát az ötleteitek alapján, és jót mosolyogtam.

de kihagytátok a fűzős kismamacipöt, ha esetleg a muskátlikat locsolgatná :)

kavics, alkalomadtán adok egy könyvet. meg egy táblázatot is. szerintem jó.

itt is ma akkora fosi volt :) vendégségbe voltunk. a gyerek háta közepéig szaros lett. ilyen még nálunk nem volt. csini ruci, szarral kenve. grrrrrrrrr.

Kép

dimet

fűzős kismamacipő :)) Állat :)))))))))) (a Kálvinnál van egy munkavédelmi bolt, legutóbb láttam, hogy árulnak olyat:)) Igazi klasszikus fűzős cipőt:)))))))
Vendég

csakegy, akkor hajrá :lol:

Kép

dimet

hehe:))))))))

Bezabáltam... férjem dolgozik, én meg bezabáltam egy egész zöldséges lasagne-t (rákaptam a mirelitt vega kajára:))))))... most itt ülök és nyögök mert mozdulni se tudok...
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?