Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Januárban a Tétényiben fogok szülni, ezért kerestem a kórházról topicot. Igyekszem visszaolvasgatni:) mindenkinek szép napot:)

Kép

Kép
rozsakatica

huha.. egy kriksz-kraksz lett a babanaptárból... hogy kell rendesen megjelentetni? tudnátok segíteni?
köszönöm:)

Kép

Kép
rozsakatica

Sziasztok:)
Az előbb is próbáltam írni.. de eltűnődött:)
januárban fogok szülni a Tétényiben Dr. Barna Istvánnál. tapasztalatokat gyűjtögetek, mert nem ismerem a kórházat sem meg az orvost sem. sógornőm szült nála tavaly pont szenteste.. ő dícsérgeti :) de én meg olvasgatok nálatok kicsit:)

ui.: a baba naptárat a hozzászólás alján, hogyan kell beilleszteni? köszi ...
rozsakatica

Szia Katica!
Isten hozott itt!
a fenti menüsorban a Segédleteken belül a profilnál az aláírásba kell betenni a babanaptár linkjét. ha jól tetted be, akkor már a korábbi hszediben is megjelenik, szóval nem kell újra írnod, hogy meglásd, sikerült-e betenni. (már, ha a korábbiban ki volt pipálva, hogy aláírás hozzáadása)

ancsipancsi

Katica!
megnéztem, én úgy tettem be a vonalzót, hogy a linket [img]és[/img] közé írtam, így:
Kép
Kép
ancsipancsi

HA ZUZI BULIJÁBA VALAKI OLYAN JÖN, akinek van használaton kívüli régi Pampers v Huggies popsitörlőkendő tartó doboza, és nekem adná, az hozza légyszi. :) azóta se kapok sehol, csak más egyéb, rosszabb kivitelű dobozok vannak forgalomban. (sőt, úgy tudom a Pampers is új fajtát árul újabban, ami már tök más. :( )
ancsipancsi

Ruzi: ne keseríts...ha lenne kertünk az lenne a legkönnyebb nekem de bürhühü csak egy erkélyünk van :cry:
Egyébként Kamilla totál lefagy a tv-től. nyilván azért mert eleve ritkán nézheti. Bizonyos meséket pl Kukori, Kockásfülű nagyon szeret és akkor úgy nézi, hogy hozzá se lehet szólni. Nálunk eddig csak akkor volt mese, ha beteg volt, egyébként megpróbálom nem a könnyebb utat választani és berakni a tv elé. :roll:
De most ugye elég nehéz lekötni, mert nem tudok vele aktívan játszani...
Zuzi: meseolvasás hát igen, ez megy...hagy ne mondjam mennyire csipázom 128X-ra olvasgatni a Tesz Vesz Várost :)

Szóval velem van a baj, mert telhetetlen vagyok és azt szeretném, ha ő magába tök jól eljátszana és nem zavarná, hogy anyuka hereverél a kanapén, ne adj isen újságot olvas :lol: :lol:

És kemény vagyok mint atom inkább tegnap is gyurmáztam vele és kuporogtam a kisszéken ami nem igazán esett jól, de tv akkor se volt! Ez az én hülye elvem...

Estére úgy fájt alul, hogy :o szúrkált meg minden, úgyhogy összepakoltuk végre a csomagomat :) de egyben maradtam... 8)

Szerintetek az nagy gáz, hogy azóta se voltunk a Klinikákon bent a zárójelentésért??? :roll: én ugye by bkv nem tudok már elcammogni odáig, apjuknak meg mindig volt valami dolga reggelente...

Rylie
rylie

Rylie,
Nálunk sincs tv-zés. Én utálom és kész. (Nem mintha azt gondolnám, hogy egy-egy film bármi kárt okoz a gyereknek!) Úgyhogy én is inkább szívok és olvasok. Ólasi uras tesz vesz város még korai? (Alig várom, hogy este olvashassam!)

Zuzi,
Akkorát nevettem a sedatif-os cuccon!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni: megkaptad a pü-met? Ez a hét már mindegy, de jövő hét csüt-péntek?

Kép
Kép
tinu

na képet már sikerült:) most megpróbálom a babanaptárat is:) köszi a segítést:)

Kép

Kép
rozsakatica

hehe ez nem lett valami jó:)
na még próálkozom:)

Kép

Kép
rozsakatica

na siker:) köszike:)

Kép

Kép
rozsakatica

Sziasztok!

Zuzi!
A férjem ma szólt, hogy pénteken és szombaton Balatonkenesén lesz, így nem tud bennünket elvinni hozzátok. Nagyon sajnálom, mert jó lett volna megismerkedni; egy kicsit nekem is kinyílt volna a világ!

Ancsi!
A törökbálinti Coraban láttam törlőkendős dobozt, de nem a régi, zöld volt, hanem áttetsző fehér. Ez nagyjából két hete volt. Nem tudom az árát, és azt sem, hogy mennyiben más még, mint a régi, mert csak egy pillantást vetettem rá. Szívesen veszek neked egy dobozzal, ha legközelebb arra járok.

Jó éjt!
zsini
zsini

Rylie :) Kitartááás!! Babacsalogató praktikák terén nem vagyok vmi sikeres :mrgreen: :lol: csak a bábakoktélt nem próbáltam, de az még úgysem aktuális. Kamilla viselkedése tök normális sztem, meg az is, hogy nehezen bírod már a strapát... lesz még jobb is!! :wink: Tv-t mi is ritkán nézünk, mesét is alig, leginkább az állatok tetszenek a gyerkőknek 8) (Jaj, múltkor nagyon röhögtem: nemrég ment a Beethoven a tv-ben és amikor odakapcsoltunk és Bencus meglátta a kutyát, nagyon megtetszett neki, mutogattott és ö-zött :) no de amikor épp nem a kutyát mutatták, akkor olllyan hisztit vágott le, hogy csak na (földre borulás, üvöltés, stb), amikor kutya ismét feltűnt, gyerek boldogan mutogat, aztán megint hiszti és így tovább.. :mrgreen: :lol: )

Ruz :) Akkor egy kalappal péntekre!!! Milyen vizsga lesz?

Zuzi :) Akkor sok +++ Pannusnak, Bencus szolidarít vele :wink:

Rózsakatica :) Üdv itt! :D Én Barna dokit nem ismerem, de a kórházat már 2x teszteltem szüléssel és bejött :lol: ha van kérdésed és tudunk vmiben segíteni, csak rajta :wink: Hű, milyen nagy lányod van már! :D
denizsa

Sziasztok!

Rózsakatica,
üdv :D és szép neved van :D

Mi lesz pénteken végül? Majd aznap derül ki? Nekem eléggé képlékeny a péntek, mert lenne több dolog is, de próbálnám úgy szervezni, hogy tudjunk menni. Gitárt is szívesen viszek, ha énekeltek ;)

Rylie,
kitartás! :D

És ti egyébként jártatok úgy, hogy egy számmal nagyobb lett a lábatok szülés/terhesség után????? Én kevéssé akarok hinni a szememnek, de nagyon úgy tűnik, persze nem most vettem észre, de akkor is, csak most esett le, hogy bakker, akkor nekem most már ekkora marad a lábam???! :? :lol: :o :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Fibi,
Drukkok mennek, h úgy legyen, ahogy szeretnéd :wink:
Ábel körme javult azóta?

Ancsi,
Hát nagyon remélem, h nem küldnek el majd az sztkból. Az új jogszabályos hülyeség óta is voltam már párszor náluk vérvételen, legutóbb egy hónapja. Remélem most nem találják ki, h még sem vesznek le vért a lakcímem miatt, bár a múlt heti dolog után már nem csodálkoznék semmin se :roll:
És nálam Adél után úgy volt, h alig h elmúlt a 6 hetes cucc, 2 két hétre rá megjött :roll: aztán Adél 9 hónapos koráig megint semmi. Szóval még nem biztos, h be fog Neked is állni :wink:

Zsanci,
Képet láthatunk az ünnepeltről? :wink: Hosszmérés nem semmi :lol:

Tinu,
Én meg múltkor elfelejtettem megdícsérni az avatar és tickeres képeket :oops: Annyira jók és annyira irigykedem a copfok miatt :D :wink:

Szrek,
Hogy miket csinálsz, wow!!! :D

Rylie,
Kitartást!!!!!!! És én lehet, h simán beültettném Adélt a tv elé, ha már nagyon nem bírnék magammal :oops:

Zsini,
Autósélményeid nem semmik :shock: Szerencsére ekkora barommal még nem találkoztam (már mint, aki a szélvédőre ütött).
Fürdés nálunk is mindennap megy, Adél nagyon szereti a pancsolást :D

Zuzi,
Tomival való beszélgetésetek :lol: :lol: És én nagyon drukkolok, h jó időtök legyen!!! :wink:

Deni,
Tini meglepetés, wow és wow :D :o Bencus és Beethoven :lol: :lol:

Ruz,
Köszi a lyme-os infot :) és a vizsgához egy kalappal!!! Mikor lesz vége a vizsgaidőszaknak?

Katica,
Üdv köztünk :) Kórházról nekem is eddig csak pozitív élményem van. Ha van kérdésed, nyugodtan tedd fel :wink: És milyen nagylányod van már :D

Kép Kép
curse

Boldog szülinapot Memének és utólag is nagyon boldog névnapot Tüncinek!!! :lol: :lol: :lol:

úszom

kocsival épp problémó van, s csak halvány esély arra, hogy holnapra elkészül. drukkok mehetnek neki máskülönben bulibanmegjelenésünk ugrik :cry: .

nekem pedig a pénteki vizsga hétfőre áttevődött

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

huha:) alig győzöm olvasnnni,,..köszönöm mindenkinek az üdvözlést:) igen kész kiskamasz már a lányom:) korának minden szépségével és nyűgével:)) de imádom:) még nem fogalmaztam meg magamban kérdéseket.. a 2. női klinikán nagyon rossz volt anno.. 2 hónapot fektettek ben t végig infúzióval, hogy a végén megcsászározhassanak.. jó nagy botrány volt ebből akkoriban... mindenkivel ezt csinálták ott.. na meg.. a fogadott dokim, aki nem kevés pénzt kért felém sem nézett . a végén egy másik orvos mondta, hogy jé anyuka ..1 héttel túlhordta a gyereket.. nem akar megszülni??... szóval no comment.,...
remélem itt jobb lesz:) még nagyon odébb van:) de jó itt köztetek kicsit beszélgetni, annál is inkább, hogy feküdnöm kell elővigyázatosságból hetek óta és nagyon kezdek zizz lenni itthon egyedül:(
mindenkinek jó babázást:)
üdv bogár..

Kép

Kép
rozsakatica

Sziasztok!

Rylie

Igen, én is ezt szeretném, ha Bendi magában eljátszana én meg hereverélnék, vagy esetleg valami olyat csinálnék amit én akarok, és nem ő. :D De sajnos Bendi nem igazán akar egyedül, szóval valakit mindig nyúz, most, hogy vizsgaidőszak van inkább az apját, az apja meg engem, mert már kivan purcanva.... :lol: Úgyhogy nem írigyellek, nagy pocakkal, de most már nemsokára kibújik a baba és akkor legalább kicsit könnyebben fogsz mozogni. És nem akartalak elkeseríteni, de tény, hogy mi nem tiltjuk, de őt meg nem érdekli. Sztem mondjuk ha most engednéd Kamillának, most biztos nagyon nézné, mert máskor nem lehet, de egy idő után nem lenne már olyan érdekes. De persze ha elhatároztad, hogy nem akarod, hogy nézze, akkor kitartás, már nem sokára megszülsz!! :)

Den

Agrárjog vizsga lesz... :x :x asszem meg fogok bukni, mert ez kibírhatatlan ez a tantárgy...

Curse

27-ig tart a vizsgaiődszak, de már emiatt is ki vagyok borulva, hogy én 25-én tudok menni utoljára, mert a végén alig van olyan tárgy amiből van vizsga és nekem pont az utolsó két nap nincs olyan tantárgy amiből mehetnék... :evil: :evil: :evil: :evil: És így 2 nappal rövidebb az amúgy is rövid vizsgaidőszak, és azért két nap nekem még kincset érne...

Tündéknek utólagos Boldog Névnapot!

Memének meg Nagyon Boldog Szülinapot!

Rozsakatica

Üdv itt. Ennyire durva a II. Női klinika?

Na mennem kell, a férjem észrevette, hogy itt csalok és induláshoz való készülődés helyett babanetezek. :lol:

ruz
ruzicsky

Rylie,
lehet, hogy jobb, ha feladod elveid, mert ha megszülsz, pár napig úgyis kénytelen lesz szegényke többnyire magában játszani.
a "lefagyás" a tévé előtt nem újkeletű dolog, Lencse totál ilyen!

Zsini,
képzeld, hogy én is láttam ilyesmi új Pamperst fotón, és a lényege pont az, hogy nem olyan, hogy egy külön rugós gomb nyitja a fedelet, hanem a fedelet meg kell nyomni és miután deformálódik, kipattan a teteje (ilyen a DM-es is). ez nekem nem frankó, mert egy idő után laza, és ráadásul nem lehet a tetejébe visszatömni egy kendőt, amit pl. véletlen húzok ki. a régi Pampersesnek ott több hely van, jobb a mechanikája. úgyhogy szerintem az új már nem ilyen. :(
a bababuli meg valószínűleg az eső miatt úgyis ugrik, úgyhogy ne sajnáld, mi se megyünk! :)

Szrek,
én sem hittem ezt a lábas dolgot, azt hittem csak széltében terül, de nem! nekem hosszában nőtt, mert egy baromi jó túrabakancsomhoz már hozzá ér a lábujjam, és mérges vagyok, mert szinte új volt, alig használtam. :(

Rózsakatica,
olvass valahogy vissza, mert itt volt egy B betűs doki (korábban olvastam), aki egy-két mamát cserben hagyott a nagy napon. azaz nem ment be, vagy nem vette fel a telót. nem tudom már, hogy Balogh volt-e. a másik amire emlékszem, hogy uez a doki keményen megmondta a tarifáját, hogy mennyit kér egy szülésért.
(az tuti, hogy nem a Barnáról, Bálintról v. Bardócziról volt szó anno, valami más B betűs...)

Ruzy,
drukkolok a vizsgákhoz!

Barbi,
hajrá! menni fog a hétfő!

ancsipancsi

Sziasztok!

Akkor most hivatalosan is elhalasztom a bulit jövő péntekre. Megnéztük a holnapi időjárást, és szerintem kár kockáztatni. Végül is bármikor megtartható az összejövetel, a lényeg, hogy jó idő legyen, és remélem, még időben szólok, hogy senki ne kezdjen nagy sütésbe 8)
egyetértetek?

Kép
Kép
zuzmo1

igyekszem visszaolvasgatni:) én Barnáról azt tudom, hogy baromi drága, viszont tavaly szenteste fél óra alatt került elő, és mivel baj volt( 3x volt összevissza tekeredve a gyerek nyakán a zsinór) negyed óra alatt a legjobb csapatot verbuválta össze.

II. Női. nos akkor (lassan 9 éve) az volt a trend, hogy mindenkit becitáltak szülés előtt jóval, és telenyomták szedálós infúzióval. attól teljesen elmúlnak a fájások. tették mindenzt azért, hogy tele legyenek a kórtermek, és lehessen császározni, hisz ez után jóval több pénzt kapott a kórház.
nem tudom, hogy most mi a helyzet, de én nem mennék mégegyszer. az orvosom Dr, Merczel Zsolt volt.
évekig hozzá jártam, amíg magánrendelője nem lett, nem is volt vele baj. utána elszállt vele a ló. bent feküdtem több, mint 2 hónapig. kb két hetente feljött egy percre. azt gondolom, hogy ez vajhmi kevés ahhoz képest, ami pénzt az emberből kiszedett...

aztán gyerekágy.. hiába a rooming.in..ha akartad, ha nem a gyereket elvitték. éjjel teletömték cukros teával. üvöltöttek néha egész éjjel... pedig akkoriban azzal dicsekedtek, menniyre bababarát.. hm.. annyira, hogy literszám öntöttük ki a lefejt tejet, mert nem volt fertőtlenítőjük, hogy más babáknak odaadjuk...

na..
ez akkor volt.. most nem tudom..

igazából itt az érdekel nagyon, hogy hogy bánnak a babákkal... mert talán ez az egyik legfontosabb

Kép

Kép
rozsakatica

Zuzi: én egyetértek. :)

Rozsa: mondjuk én lassan másfél éve szültem, azóta meg voltak nagy változások, nagyobb a leterheltség stb., de nem hiszem, hogy a hozzáállás sokat változott volna, szóval leírom, amit én tapasztaltam. A rooming in teljesen működik, a szülés után még van valami adminisztráció (megkapja a karszalagot, meg mittomén), addig még ott tartják a babát, de utána már viheted. Ha késő délután, este szülsz (mint én), akkor azt tanácsolják, hogy első éjszaka pihenj inkább és ne vidd ki a babát magadhoz. Én ezt tettem, nem tudom, mi lett volna, ha nem akarom ott hagyni. Amúgy megbántam, mert úgyse tudtam aludni az izgalmaktól. Utána viszont hozták korán reggel és végig velem lehetett. Fürdetésnél is ott voltam, egyedül a szurinál, meg vérvételnél, meg fotózásnál nem, de azok rövid ideig tartottak. Elvileg ha szólsz, akkor nem adnak neki semmit a csecsemősök. Mondjuk az én gyerekem elég türelmetlen volt és nem érte be a semmi előtejjel, szólva ő kapott cukros vizet, aztán meg tápszert is - de csak úgy, hogy én beleegyeztem, kvázi kértem, nem csak úgy kérés nélkül. Nekem, mint elsőszülő nőnek megmutatták, hogyan kell pelenkázni, meg jöttek megnézni, hogy megy a szopi. Mi érdekel még? :)

Kép
Kép
tinu

Kedd estére megszületett bennem a felismerés, hogy mindez azért történik, hogy élvezzem a 2 gyerekes létet, hiszen egyik gyerekem aranyosabb mint a másik. És lehetnék nehezebb helyzetben is hárommal... Ezek hatására attol sem borultam ki, hogy Ábel keveset aludt, és nem jutott idöm sok mindenre. Mégis sikerült kicsit jógáznom és bogyót sem kellett bevennem. Megnyugodtam, és másnap reggelre megjött :)
Szóval köszi a drukkokat, nem leszünk nagycsaládosok :lol:

Tévézés nálunk sincs, nemcsak a gyerekek, már mi sem nézzük (1-2 film, müsor kivételével). Bálintnak mindenki dicséri a szokincsét, hiszem, hogy a rengeteg mese is hozzájárul ehhez.

Curse,
köszi, egyre szebb a körme, szépen gyogyul :)

Moni,
a Sepia és a Sedatif nem ugyanaz a szer :)

KépKép
fibi

Rozsa,
én elsö gyereket reggelre szültem meg, és ebéd után hozták vissza hozzám, hogy éhes :) másodikat este szültem, és kértem, hogy maradhasson velem. rámnéztek, ahogy kisétáltam az ikea szobábol, és mondták, hogy oké :) másnap is csak fürdeni vitték el, de mentem én is vele. mindent mondani kell, mit szeretnél, mosolyogva, kedvesen, és akkor talán együttmüködnek.
fibi

Móni: az melyik tesz-vesz város amit te mondasz?? Nekünk az ezeréves még enyém volt tesz-vesz szótár van meg, persze ez a kedvenc, mert igényes és jó hosszúúúúú a másik amiben csak magyar szöveg van az nekem se tetszik annyira.

TV: hát azért nem, mert próbálok következetes lenni és ha egyszer azt mondom, hogy nem akkor másnap is azt kell mondanom. Persze vannak bizonyos kivételek amik erősítik a szabályt, de nem akarok túlzásba esni.
és igen Fibinél a pont, mert nekem is meggyőződésem, hogy Kamilla azért beszél ilyen szépen és választékosan, mert sokat bújjuk a könyveket és a Ringatón rengeteg mondókát-éneket tanultunk már meg. A mostani kedvenc könyvünk a Bors néni, ami anno az én kedvencem is volt, olyannyira, hogy Anyukám hányingert kapott amikor meglátta, hogy ezt szereztem a gyereknek egy antikváriumból :mrgreen:
És nem vagyok tv ellenes, mert pl a Vizipók amit az én drága jó biosz tanárom írt egy nagyon jó kis bújtatott oktatófilmecske, vagy akár a Frakk stb stb, de ő még abban a korban van amikor működik a fantáziája és azt szeretném ha azt használná és nem készen kapott képek szerint gondolkodjon el dolgokon.
És nagyobb élmény szerintem neki ha együtt játszunk, még ha én már a hátam közepére kívánom ezt 8) mintsem tv-t nézzen. Bár ha néz is azt is közösen nézzük, hogy tudjak neki kommentálni közben.

Deni: és igen a Beethovent neki is szerencséje volt nézni Anyunál. és ő nem azért bőgőtt, mert eltünt a képernyőről a kutya, hanem azért mert juj csúnya néni mit csinál, juj elvesznek a kölykök, juj hova megy a nagy kutya - szóval kissé érzékeny a lelkem - :lol: ez is megerősít abban, hogy neki még nem való a tv.
(azért hozzáteszem, tegnap az apjával megnézték a discoveryn, hogy hogy készül a farönkből a deszka :? 8)

Fibi: örvendek, hogy örülsz! Én is majd kiírom a falra nagy betűkkel, hogyha ki akarok borulni akkor ne tegyem, mert soha se lesz ilyen jó dolgom, mint ami most van illetve lesz két gyerekkel! :P

Zuz: hát jövő pénteken már babázni szeretnék, szal akkor buktam a partidat :cry: :cry:

Ruz, Barbi: vizsgákhoz kitartást!!!! Én sajna úgy néz ki, hogy jövőre tudok csak államvizsgázni :? igy jártam.

Curse: nemsokára mentek nyaralni!! JAJ majd elfelejtettem, hogy nekünk van ám 80-86-os helyes kis fürdőköntösünk, úgyhogy ha nem kaptál sehol akkor szívesen kölcsönadom!!!

Barbi: autónak gyógyulást!!

Ruz: nem a tv-vel hanem a kerttel keserítettél el :lol: :lol: mert ez az én nagy vágyam, hogy kertesházban túrjuk a saját homokozónkat illetve virágágyásainkat stb együtt.

Rózsakatica: ÜDV itt!
Csecsemősökkel nekem anno nem volt semmi problémám-bajom. Amit akartam tudni azt megkérdeztem, ők meg normálisan elmondták. Kész. A lényeg azon van szerintem, hogy hogyan kérdezel illetve magán azon, hogy kérdezni kell ha valamit szeretnél tudni, mert sokan vannak és nincs idejük gondolatokat olvasni :) Én jóérzéssel jöttem haza a babámmal anno és most is jó érzéssel készülök arra, hogy megszülessen a Tesó. :)

Rylie
rylie

Beszédhez:
Ez alkatfüggő is, nem? Ábek nem szeret mondókázni, mindig leint, hogy ne mondjam, nézzük a könyveket, de ennyi idősen még nem lehet hosszú meséket mondani, mi Boribont szoktunk sokat.
Az ovi kapcsán a beszéd miatt is izgulok kicsit, mert Ábel sokat beszél, de a jó részét csak én értem, mert tudom, hogy milyen megfeleltetései vannak, melyik hang micsoda illetve egy részét én sem értem. És a nevét, vezetéknevét stb nem hajlandó megmondani, ha kérdezik. :?
És tök ugyanúgy mondókázott anyu vele is meg az unokatesóival, akik lányok, és egész másképp reagálták, a két csaj tök jól és szépen beszél, Ábel meg nem.
Szóval nem tudom, mitől függ. Monsjuk esetünkben arra is tippelek, hogy én bazi gyorsan beszélek illetve apja ugyan lassan, de nem artikulál, így Ábel sem képezi szépen a hangokat illetbe a fogai állása miatt vmi kis beszédhibája tuti lesz ;) :D szexi csáléfogú :D

Tv:
Nálunk azért van, majdnem mindennap vmi kis rajzfilm, általában az a menet, hogy a reggeli alatt nlzheti, de igyekszem visszafogni ezt is, szerencsére nem balhézik, ha nincs :D De itt is volt, mint Zuzinál, hogyha valami s.o.s. dolgom volt, akkor nem bántam, hogy mesét néz, amíg megcsináltam.

Kép

Kép

szrekuc

köszi csajok:)
még arrébb van azért.. de már itt lehetne:D:D:D ilyenkor lassan telik az idő:)
gondolom, hogy jobbak lesznek a tapasztalatok , mint rég a klinikán.. sógornőm is jókat mondott a kórházról:)

Kép

Kép
rozsakatica

Katica,
hol tartasz egyébként? :D

Kép

Kép

szrekuc

Hello,

Nálunk a csapból is mese folyik :D fejből, könyvből stb.... meg zene cd, akkor az kb 40p nyugi. Kb 100 fényképet csináltunk már róla, ahogy a 2 éves alfába kerül fél órára a zenétől :D :D

Tv: csak homevideo, de az sosem lenne elég, így sajnos be kell keményíteni, mert 2-3 naponta max. egyszer engedem de az megint 1 ó szabadidő anyának :D :mrgreen:

Szrek,
mi is Boribon fanok vagyunk :D

RozsaK,
üdv :)
szerintem is olvass vissza. Sajnos mióta megújult a banyanyet, nem működik a keresője, pedig ott a régi verzióvab rá lehetett keresni a kulcsszavakra, én is így találtam a saját orvosomról infokat.
Lehet, hogy meg kellene reklamálni, olyan jó lenne betegségre stb...rákeresni néha. :?

Kép
akata

Mi pedig "férjhez adjuk" a nagyobbik gyermeket. 7végén jönnek a fiús szülők lánykérőbe. Aztán jöhet az unoka :mrgreen:

Kép
akata

lehet, hogy én leszek az első "nagymama" itt a babaneten? :mrgreen:

lelövöm magam :D az előbb azt írta a bnet, hogy : Nem küldhetsz rövid időn belül másik üzenetet, várj egy kicsit :shock: :roll:

Kép
akata

Kata,
:o azt meg hogy? Van ezek szerint nagy tesó? Nem is tudtam :D

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
biztosan alkatfüggö IS, de talán az is belejátszik, hogy Ábel néz mesefilmeket, és készen kapja a képeket, nem neki kell megalkotni a kis fejecskéjében :)

Rylie,
nagyon drukkolok a finishez :D tudom, hogy nem mindig könnyü.
fibi

Fíbsz,
ez hogy jön a beszédhez? Mármint értem, mit mondasz, de nem értem, hogy a beszédfejlődéshez ez hogy jön. És a képeskönyvben is vannak képek, csak ott nincsenek, amikor fejből mesél az ember :D

Kép

Kép

szrekuc

A beszédfejlödés nagyon egyéni dolog valóban. Emellett nagyon komplex, rengeteg mindennel függ össze. Mozgás, fantázia, érzelmek, intellektualitás, stb. És ebbe beletartozik (szerintem) az összebújásos mesélés is, ami az utóbbi 3 dolgot biztosan fejleszti, motiválja. De ez csak egy része az egész folyamatnak. Én meg nem vagyok túl kompetens a témában, csak olvasgattam össze-vissza :) (Vekerdy pl. , és társai)
fibi

Fíbsz,
köszi, igen, azt olvastam én is, hogy a mozgással mennyire összefüggésben van
igazából Ábelnek nagy a szókincse, de nem szépen képezi a hangokat, de megkérdeztem a játszón az óvónéni kismamákat, és valszeg én a "közeledő" ovi miatt meg az összeolvasott izék miatt kicsit túlreagáltam :oops: mert igazából nincs semmi gond Ábellel, majd remélem kitisztulnak a hangzói, pl sz helyett f-et mond általában

a Wladorf topikon volt egyszer mese témában beszélgetés, és ott olvastam, hogy ebben a korban még a fejből egyszerű mesék, napi történése, ritmusos mondókák a fontosak, ehhez próbálok igazodni, de ebben a témában is tényleg mindenki mindent mond
de a lényeg, hogy kicsit megnyugodtam ;) :D köszi

Kép

Kép

szrekuc

Ááááá látom, hogy elmarad a holnapi buli :( Én meg megsütöttem a csokis kekszet... így jár az, aki nem néz be reggel a nyetre :lol: Ma nem volt gépem és holnap se biztos hogy lesz (most is a párom gépén járok a tilosban :lol: ). A sütit meg majd elrágcsáljuk a gyerkőkkel (már tesztelték és nagyon bejött nekik 8) nem fog megromlani :lol:
Tényleg, Fibi :) mit szólsz, ha viszek belőle vasárnap?
denizsa

sziasztok,
ime egy kép a nemrég egyévesről.
eszembe jutott minden, ami egy évvel ezelőtt történt, és nagyon jószivvel emlékszem vissza arra a napra, a Molnár Gabira, a Barna dokira és a Bálint Sándor doktorra, Vass Gabira és a dokinéninkre, aki két nappal később kijött, és megnyugtatott, hogy szerinte biztos nem down-os a Meme. :lol:
és persze a fééééérjemre is jó szivvel gondolok, aki nélkül nem jött volna össze ez a jó kis szülés! :wink:
Bárcsak még 5 ilyet megélhetnék! (háháhá!)
Na, elég a nyálazásból, vissza a szürke hétköznapokba, kapcsolok is ismét robotba, holnap elutazunk, pakolni köll. No, meg forditani!

legyetek szépek és jók!

ja, még Meméről:
nem beszél, nem jár (segítséggel sem), húson kívül semmit nem eszik, de már megtanulta, hogyan kell sikítva elsírnia magát, ha Igi a közelében van, akkor is, ha épp nem bántotta. Ő is gyorsan megtalálta anyáján a gombot, és bármikor megnyomja, ha úgy érzi szüksége van rám.
Csak sikít, és én már ott is vagyok, és épp azzal üvöltözöm, aki a közelében leledzik. Szal, ne gyertek túl közel Meméhez, mert idegbeteg anyuka nagyokat kiált majd rátok...:lol:
Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

ja, és még annyi, hogy Memének vörös a haja és úgy néz ki, mint a David Caruso a miami helyszínelőkből. B-nek lenyírtuk a haját, azóta a bézból sapijában pont olyan, mint V. Trvtko.
Igi meg nagyon a Derek Zoolanderre hajaz. Ismeritek őt? :lol:
zsancikant

Barbi :) Úszáshoz +++++ és hétfőre egy kalappal!!! Kocsinak drukk, hogy jövő péntekre meggyógyuljon!!

Katica :) Hű, ez a női klinika elég gáz... szerencsére itt más tapasztalataink vannak, szóval ne aggódj! Elég bababarát sztem a többi kórházhoz képest, de ahogy a Csajok is írták, merj kérni és mondani mit szeretnél! :wink: Fekvéshez kitarás +++++

Ruz :) Ez tényleg csúnyán hangzik, de nem fogsz megbukni, drukkolok!!!

Szrek :) Az én lábam lassan kezdi visszanyerni a régi formáját, de még nem az igazi és lehet hogy nem is lesz, de szerencsére nem 1 számmal nőtt :? Sztem ne parázz, minden rendben Ábel beszédével!! (mondjuk én csak Barbiéknál hallottam, de nem tűnt fel, hogy vmi nem oké)

Rylie :) Deszkakészítés :lol: :lol: Jól csináljátok, a gyerkőhöz kell megkeresni a műsort :wink: Ja és Bálintot nem annyira érdekelte a kuty, Bencét annál inkább, már most igazi állatrajongó :lol:

Curse :) Nagyon kellemes utazást, hosszúhétvégét, pihizést Nektek!!! aztán majd kérjük az élménybeszámolót!! :wink:

Fibi :) Mensi :D :D és éljen a poz. gondolkodás!! :D
denizsa

Zsanci :) :lol: :lol: :lol: Nagyon édes az Egyévesed!!! :D :D de akkor majd inkább nem megyünk a közelébe :mrgreen: :lol:
denizsa

sajna kocsi még nem gyógyult meg. de ha jól értelmezem - így hirtelen átfutva - akkor jövőhét péntekre módosult.
próbálok utóolvasni

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Bocsánatot kérek mindenkitől, de Tinu is többször írta, hogy milyen rossz idő lesz, és a neten is ezt írták, és gondoltam, ne várjunk az utolsó pillanatig a lemondással, mert az a legrosszabb. Igazából bármikor megtarzthatjuk, egyedüli feltétel a jó idő, mert vizes fűben nem túl szuper partizni. Illetve kőcök tuti élveznék, csak anyák nem annyira 8)

Kép
Kép
zuzmo1

tv: tökre egyetértek, és azal is, amit Vekerdy ír, én is olvastam. De szerintem nem arról a tv-zésről ír, amiről mi beszélünk, hanem ami jelenleg általános, hogy a gyerekek napi több órát ülnek előtte, sőt, már a szobájukban is van tv! :cry: Én akkor adtam fel az elveimet, amikor már sem fizikailag, sem lelkileg nem bírtam 2 gyereket egyszerreszoptatni, arról nem beszélve, hogy szerintem ezért kelt Pannus mindig éjszaka 2 óránként. És dögöljek meg, de néha jól esett csak egy gyereket szoptatni egyszerre :lol: És a bölcsibne folyamatosan dícsérik B-t, hogy milyen szép szókincse van (szerencsére ott nem káromkodik :twisted: :lol: , amúgy már itthon se, szerencsére :lol: ), és el voltak tőle ájulva, hogy milyen szépen kér, mert bármit szeretne, mindig azt mondja, hogy kérek szépen, tulképp már 2 éves kora óta.
nyilván, itt most alkalomszerű, rövid idejű, és egyértelműen ellenőrzött tv-zésről beszélek, sőt, közbe meg is szoktuk dumálni a dolgokat. Ezért nincs tv előfizetésünk sem, csak 1-2 dvd.
És persze, hogy nincs rá szükség, ha egy gyerek szépen le tudja magát kötni, de nem minden gyerek ilyen :D

Rózsakatica!
Szia :D Amit a Sotéról írtál :shock: :cry: Reméljük, most sokkal szebb szülésed lesz :D
zuzmo1

Deni,
jöhet a keksz, persze :lol: de csak ha marad, egyenek a fijuk nyugodtan 8)

Zsan,
beszartam a röhögéstöl Meme leirásán :lol: :lol:

Zuzi,
én sem vagyok tévé-ellenes (már irtam régebben is), az tök jó, amit irsz, hogy alkalomszerü, rövid idejü, és ellenörzött dolog :wink: tudod, nem szeretem a merev, fekete-fehér dolgokat :lol: arany középut a legjobb :)

KépKép
fibi

szia csajok:)
hu mennyit írtatok:)
ma töltjük a 10. hetet.. mert ez kérdés volt valahol:)
van köztetek olyan aaki császáros volt? itt az , hogy megy?
valószínű, hogy ez a baba is császáros lesz, mert van egy gereincbetegségem amitől tart a doki. bár nem mondta 100% én reménykedem benne, hogy rendesen is lehet szülni. azt hallottam, nem szereti Barna doki a császárt...
én meg reménykedek:)

Kép

Kép
rozsakatica

Zsan: jöhet a több kép Meméről! :) Hogy látszódjék is a szép vöri haja!!! Én mindig egy vöri gyerekről álmodoztam. :P Amúgy TÜnci sem járt 1 évesen, és segítséggel is csak később kezdte. Szóval Meme nincs elkésve semmiről. A sikítás természetes eszköze a túlélésnek a családban, ez is teljesen rendben valónak tűnik. :wink:

Zuzi: elnézést a rosszidő paráztatásért. :oops: Tiszta Murphy, de itt nálunk most gyönyörű az idő! :twisted: :twisted: :twisted: A tévézésért meg kár szabadkoznod. Nem fog egyetlen gyerek sem elromlani kizárólag a tévézés miatt. Én nem tudom, hogy mi a francér paráztatják a pszichológusok a szülőket ezzel. Egyetlen dologgal ronthatod el a gyereked lelkét, ha nem szereted/megbízhatatlanul, rosszul szereted (merhogy nem tudom elképzelni, hogy egy anya ne szeresse a gyerekét), ha eldobod magadtól, vagy ilyesmi. Minden más annyira másodlagos. Tőlem még a G.I. Joe is jöhet. (Így kell írni egyáltalán?)
A belső képek mellesleg attól még létrejöhetnek, sok minden mástól is függ. Spec. én sokat tévéztem gyerekkoromban (jó, azok más idők voltak, hétfőn adásszünet, két csatorna, fekete-fehérben, meg talán ilyen picin nem is volt tévénk stb.), de mellette rengeteget is olvastam. Az olvasással és a játékkal (hű, de sokáig babáztam) remekül feldolgoztam a belső feszkóimat. Persze azt nem tudom, lehet, hogy azért nem látok belül képeket (mikor meditálni kell, nem vagyok vizuális típus), mert tévéztem, de ha csak ennyi a károsodás bennem a tévé miatt, egye fene nem bánom. :mrgreen:

Kép
Kép
tinu

Kamilla belázasodott :( a lehető legjobbkor :? szegénykém most be is aludt, úgyhogy kb 1-kor kelthetem, hogy be tudjunk buszozni az sztkba a dokihoz, és persze a babakocsi is anyunál van, szal remélem szépen jön majd a lábán :roll:
Úgyhogy még jó, hogy Zuz lemondta a partit, mert elmentünk volna valami jó kis bacival körbefertőzni mindenkit :oops: :roll:

Szrek: ööö én nem azt akartam mondani, hogy amelyik gyerek nem beszél szépen az valszeg otthon csak tv-t néz és az anyja magas ívből tojik rá!! Remélem ez nem igy jött le!! :o
Szerintem is egyéni dolog a beszéd, és hát mint tudjuk a fiúk és a lányok nem egyformák etéren (sem).

És nem akarom, hogy nagyon "feketének" tűnjek ebben a vitában, mert Kamilla is néz ugye Kukorit, meg Kockásfülűt, meg minimaxot, meg discoverit az apjával :P csak nem szeretek túlzásba esni. Pl utálnám ha egész nap menne a tv a háttérben, utálnám ha a gyerek előre tudná, hogy 9-kor ez+ez a sorozat megy a minimaxon ezért kapcsoljuk be, mert ezt nézni kell. MAgyarul nem akarom, hogy "függő" legyen! És ha nincs kedvem játszani vele nem akarom a legegyszerűbb megoldást választani mégpedig a tvszittyót. Persze könnyen előfordulhat, hogy amikor kint lesz a Picike akkor mégis igy lesz, de ezt előre nem tudhatom még...

Akata: érdekes mert a homevideókat nagyon csípi Kamilla is és rengetegszer meg tudná nézni saját magát :lol: Érdekes lehet a gyerekeknek visszanézni saját magukat.

Zsan: Meme helyes és kerestem a képet kopasztott Bről is!
Tessék még képet tenni!
Jó pihenést! Hová mentek???

Deni: csokiskeksz...nyamiiii nem éééééérrr hirdetni!!

Zárójelentés megoldódott: kiküldték postán :oops: 8) igaz, hogy az elszámolási papíron valami krónikus bél és emésztőszervi izémicsoda van felsorolva :shock:, meg hogy két napig voltunk bent a Hba :? gondolom igy több lóvét tudnak begyüjteni a tb-től. :roll:

Tegnap voltunk a Hba Verával dumcsizni. Iszonyat milyen dugó volt a városban!! :shock: :x Egyre jobban parázok, hogy ne napközebn akarjak szülni :roll:
Továbbra is semmi jele annak, hogy kicsike ki szeretne merészkedni...

Rylie
már csak 6 nap meg a mai a célig
rylie

Rylie,
hajrá! :D drukkolok! :D

és nem értettem félre, csak az ovi miatt (a körzetesbe nem vették fel, de a katolikusba igen) iszonyúan elkezdtem parázni, hogy jól beszél-e, szobatiszta lesz-e addigra és különben is oda kell adni másnak és brrrr :oops: :lol: szóval mindkét esetben paráztam volna, akár felveszik, akár nem, de most mivel felvették, teljesen meg vagyok kergülve, és átestem a ló másik oldalára, hogy majd hogyan fogom fejleszteni a gyereket, mikor mit kézműveskedünk, stb stb stb szóval kicsit begörcsöltem :oops: (mondjuk annyiban nem rossz, hogy tudatosabban szervezem a napjainkat, hogy ne csak az legyen, hogy az én dolgaim után rohanunk meg bevásárolunk stb)
mi egyébként nem tv-zünk, a mama igen, ott lát csak tv-műsort, egyébként csak dvd, abból is csak gyerek :D home vidijó sajna nincs , de én nagyon szeretnék :D

Tinu,
itt is jó az idő, a tanítványom ráadásul lemondta, úgyhogy helyette postán voltunk és egyéb izgalmas dolgokat intéztünk, mint gyerekprogram :lol:

Rózsakatic,
Ancsi és Akata tud neked császár-ügyben segíteni majd :D

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?