Új privát üzeneted érkezett!

OFF annyit mind gondolkoztam ezen a szvsz-en de veeeegre rajöttem :lol:
ON

Anna! Vardaval egyet ertek, ez az amazonas jo eselyel neked sem tul kenyelmes.
smzsgalf
 
 


Sára! Nem tudom, mennyi használat töri be... nem úgy emlékszem rá, hogy sok volt, én nem szenvedtem tőle. De azt tudom, hogy csak a használat segít, mosás nem. Kötözni, kötözni...
Anna! Csatlakozom a többiekhez! Pl. a csatolt fényképen szerintem túl lazán van az anyján a gyerek. Én még sokkal szorosabbra húznám. Elvi hibásnak látom ezt a hordozóeszközt, hiszen ha csak egy hordozó használja, akkor is különböző méretek kellenek, ahogy a gyerek nő, vagy akár több vagy kevesebb ruha van rajta. Az elöl hordozás egyébként nagyon egyszerű, azt nem szokott gond lenni senkinek megtanulni, ha nem papírból, hanem személyes segítséggel próbálja. Háton is sikerülni szokott mindenkinek, de azt kétségtelenül sokkal több energia megtanulni! De ha ez nem tetszik, akkor még mindig ott a csípőn hordozás, ami megint nem bonyolultabb az elöl hordozásnál. Ezeket csak azért írom, mert amit írtál, abból úgy sejtem, hogy a kendővel a tanulásnál akadtál el, ha tudnád könnyedén kötözni, akkor szívesen kötöznél. Jól látom? Vagy tévedek? Ha jól látom, és tudsz, és tetszik az ötlet, gyere el tanfolyamra!
Livus! Ha egy ekkora gyerek nem akarja, hogy felkösd a hátadra, akkor minimálisak az esélyeid. Ha rendszeresen gyúrtok így, és nem egyedi az eset, akkor az esélyeid elhanyagolhatóak. ;) Ezt bíztatásnak szántam, és őszintén gratulálok (egyben irigyellek is) a kitartásodért! Számomra egyértelmű, hogy mit kell tenni: el kell indulni gyalog, ahogy a többiek is írták, és vinni Magaddal a kendőt. Tiétek a világ! Azt mondod, hogy nem tudsz. De, tudsz! Csak még nincs benne gyakorlatod, megoldást kell találnod néhány új problémára. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mi hogy oldjuk meg a mocskos utcán gyaloglást egy totyogóval, kérdezz rá konkrétan azokra a problémákra, amiket úgy képzeled, hogy nem tudsz megoldani! Felszabadítjuk a fantáziádat! ;)
(Egyébként, ha valami miatt mégis erőszakot kell alkalmaznom, a tibeti hátit szoktam beveteni, úgy, hogy a kendő közepe van a gyerek mellkasánál, a hátánál keresztezem, úgy jön a hóna alatt újra előre – így nem kell precízkedni, pillanat alatt a hátamon van és esélye sincs szökni. Persze ez sem egy lélekemelő művelet, szökőévben egyszer alkalmazom.)

hordozo
 
 


KOSZI, lanyok! :)

Agi: az enyhe kifejezes, hogy "rendszeresen gyurunk igy" :( FOLYAMATOSAN ezt csinaljuk, kivetel nelkul! :( en hazon kivul nem is mernek nekiallni felkotni, mert kegyetlen a jelenet, es ugy szetzilalja a kendot neha, hogy borzalom, ezert itthon is a tukor elott kotom, hogy lassam, ha eletveszely van... :cry:

Tibeti jutott meg eszembe nekem is az elobb...

Jol esik a biztatasod, es ezen felbuzdulva akkor kerdezek is :)

Szoval ti hogy oldjatok meg
[quote]a írta: mocskos utcán gyaloglást egy totyogóval
? :)
A konkret problemaim az alabbiak:
:arrow: Ha kezenfogva Bogi van az uttest felol (ezt mondjuk eleve nem szeretm), akkor folyton le akar menni a jardarol, es megint csak megy a harc koztunk, mert nem erti, hogy miert nem lehet lelepni. Huzavona.
Ha belul van, akkor minden kapualjba be kell allnia es minden lepcsore fellepnie. ezzel sem lenne semmi bajom, ha nem a putri kozepen laknank, ahol minden ossze van - bocsanat - hugyozva. es az meg a jobbik eset. O meg simogatja vegig... :x

:arrow: A masik fo gond pedig, hogy ezeken a hanyadek utcakon nincs gusztusom huzni a (gyonyoru :) ) kendot, meg egy szupergyors tibeti vagy egy csipokotes erejeig sem. Bar ez utobbit valamelyest konnyebb lenne kivitelezni. (Amint irtam, egyszeru hatinak Bogi jelenlegi allapotaban nem mernek nekiallni amugy sem nyilvanosan...)

:arrow: azt irtatok: ugyis gyorsan elfarad. Na, ez nem igaz! :) eleg sokaig tud boklaszni. De ez elsosorban tenyleg boklaszas, mindent megnez, elgondolkodik, stb... Jo ez, perzse, megertem, fontos tapasztalatok ezek, ne ertsetek felre! De ha celiranyosan mennenk valahova es nem csak ugy setalgatunk, akkor ez nem mukodokepes. Sok ido alatt rovid tavot teszunk igy meg. Ha igy indulnank el, es arra varnek, hogy majd akkor veszem fel, ha elfarad, akkor oreg estere se ernenk oda, ahova szeretnek.

Hat ezek a dolgok okoznak nekem gondot...
Varom, hogy felszabaditsatok a fantaziamat! :lol:

KépKép
livus
 
 

 
 

Eretnek gondolat: babakocsi egy darabig?
h_szilvi
 
 


Szilvi: egyreszt hasonlo reakciokat valt ki Bogibol, hiszen az sem gyaloglas :) masreszt azzal meg nem tudunk eljutni egy csomo helyre. Vagyis nem akarok - pl. 99-esre semmi eselyem nem lenne se egyedul feldobni, se arra, hogy segit valaki... arrol nem is beszelve, hogy szerintem egy hosszabb bkv-zasnal fraszt kapna, hogy a kocsibol csak a busz falat tudna nezni... :?

Ja, igen! Meg egy aggaly a gyloglasal kapcsolatban: a multkor levettem a hatamrol, setalgattunk, aztan mar keso volt, epp jott egy busz, felszalltunk. azt a balhet!!! Vegiguvoltotte azt a 3 megallot, mert nem akarta, hogy fogjam ot! :shock: Dehat ertelemszeruen nem engedhettem el, ugyhogy hallgatta az egesz busz az uvolteset, es egy idos hazaspar tobbszor jelentosegteljesen hatranezett ram, olyan "hallgattassam mar el" pillantassal...

KépKép
livus
 
 


Ó, Livus, értem... :(
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Jó régen jártam erre, de igyekeztem visszaolvasni...
Kicsi Zsigi már 5,2 kiló :lol: (3320-szal hoztuk haza) OFF Zsuzsa, köszönjük a drukkokat, eddig csak tejet ivott a kislegény, remek tejtestvéreink és tejadó anyukáink vannak!!! ON

Kb. két hetesen már játszótereztem a lányokkal, zsebes keresztezettben vittem ki a kicsit, azt szerettem, mert nagyon jól tartott, de az ötös Jakob alig volt elég hozzá. Mivel Zs sokat hízott és nőtt, sima elöl keresztet használok mostanában, elöl csomóval, amit Ági tanít a tanfolyamon. A múltkor kivételesen a kicsi nélkül mentem a játszóra a lányokkal, mert itthon aludt, nagyija vigyázott rá. Mondta egy anyuka, hogy kicit gondolkodott, miért vagyok olyan furcsa, aztán rájött, hogy nincs rajtam Zs :lol: És olyan aranyosak az ismerősök, mindig mondják, hogy nő a gyerek, egyre több lóg ki belőle a kendőből... Eddig kétszer babakocsiztunk vele, de ott volt a kendő velünk, elő is kellett venni, hogy rendesen aludjon.

Nekem nagyon bevált a Jakob, de csak a Nanduval tudom összehasonlítani, azt is szerettem, de ennyit nem kötöztem vele, mint most Zs-vel. Könnyű kötni a jakobot, kellemes a tapintása, csak meleg. Ma vettem észre, hogy ahol Zs aludt, azon az arcfelén nagyon csúnyán kijöttek a melegkiütések, teljesen piros, ronda pöttyös, de csak a bal arcfele, a jobboldalon semmi. Kb. másfél órát volt benne, és fél 11-re már itthon voltunk, a nagy meleget elkerültük. Mit lehet ilyenkor csinálni? Bár gondolom, ez vékonyabb kendőnél is gond lenne, nem?

Azt viszont nem tudom, hogy lehet három gyerekkel (4 éves, 2 éves, 7 hetes) BKV-zni kendő nélkül, babakocsival...Nekem most egészen fantasztikus érzés, hogy mind a két nagyobbiknak tudom fogni a kezét, és tudok nekik segíteni. Jól meg is néznek minket, de szerintem nem a kendő miatt, hanem mert rajtam van egy gyerek+ a kezemen még kettő, ez manapság már megnézendő :lol: Sőt, bámulandó. Amúgy sokan segítenek, ezzel nincs gondom sosem.

És ha már hosszú, legyen nagyon az: egyik éjjel azt álmodtam, hogy zacskóban vittem magammal a Jakobot, és amikor fel akartam kötni a gyereket, a zacskóban egy másik kendő volt helyette...Én fúriaként kerestem, nyomoztam, aztán az lett a vége, hogy megtaláltam a csere elkövetőjét, és diadalmasan visszaszereztem a Jakobot :lol: A férjem szerint kezdek függő lenni...és Zs még csak 7 hetes, egy csomó időnk van még hordozni! Annyira jó!

Hasonlókat kívánok nektek is, ha kérdésem van, jövök.

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Máris egy kérdés:

Szeretnék majd valamit, amit csak úgy könnyedén fel lehet venni anélkül, hogy lelógna a földre, és kicsi helyen elfér. Számításba jött

- karikás kendőt csinálni a rövidebbik Nandumból

-Lívia-féle babaerszény

-mei tai-t varrni vagy venni.

Szerintetek melyik a legpraktikusabb egy Jakob mellé?

Köszönöm,
Nuska
nuska1
 
 


Lana megszokás: friss élmény, semmit nem jelent, de nekem kb tíz nap-két hét volt napi hordozással, míg már eszembe sem jutott, hogy új a kendőm.

livusnak: ma voltam a nyócban, átérzéssel olvastam kérdésed 8) . És hogy mit is mondanék...? Hm. Ha otthon csípőre kötöd a kendőt, nem kell útközben felsöpörnöd a sz....... szemetet. Ennek további nagy előnye, hogy nem kell Bogit hátra vetned, és nekem Matyi pl könyebben beletörődik sorsába, ha hordozóbakényszerítéskor (pl jön a busz, sietni kell, stb) a szemébe tudok nézni, nem csak a tarkómból sziszegek hozzá, hogy nadeeztmostmuszáj. Továbbá ez lehet egyedi eset, de ha matyi kezébe nyomok valamit, amit hoz magával az útra, akkor egy kis lődörgés után (azaz gyalog elindulunk, de én már akkor tudom, hogy mindjárt jön a kendő :evil: ) a kezében lévő tárgyra terelődik a szó, azzal foglalkozunk, így az utca érdekességeit kicsit kizárjuk, csípőre föl, és többnyire így jó is lesz. Ha meg lekívánkozik, akkor teljes nyugalommal igyekszem letenni (már nem kiemelem, mert nehéz, hanem popsijánál eltartom a kendőt, és talpra eresztem), lődörgés, és vissza. Ja, ha van valami a kezében, akkor nem is tapiz annyira mindent össze. Ha nyócba megyünk, amúgy mindig van nálam popsitörlő és mielőtt bekapná a kezét, többnyire törlök. (Indulás előtt kicsit résen kell lenni, mert macera, ha egy két kilós könyvet szeret meg, és azt akarja hozni, vagy pl az oviba múlt héten az uram 43as papucsát kellett vinnünk :D )
banya
 
 


Nuska, szerintem varrj egy mei tai-t. akár a nanduból, akár valami dekoratívabb anyagból. :D imádni fogod ha eljön az ideje.

Livus, kitartás! elmúlik
próbáld úgy szervezni az életedet, hogy minden napra jusson bóklászás Bogival. Igen, ott a mocskos utcán. A városligeti gyep bíztatóbban néz ki, de az csak a kinézet. Az egész város pontosan ugyanolyan mocskos, csak van ahol ez látványosabb. Hana a babakocsi kerekét nyalogatta :S ennyi idősen, otthon, az egyébként tiszta lakásban.
Bogi városi gyerek, meg kell tanulnia az autókkal együtt élni, ami azt jelenti, hogy ezt a harcot nem úszhatod meg. El kell engedned és kismilliószor utána rohannod és megállítanod.
Én babakocsival csináltam egy darabig, hogy ha Hana nem tartotta be a szabályokat az utcán, akkor bekötöttem a babakocsiba és akkor ott lehetett üvölteni hazáig. Persze előre egyeztettük a feltételeket. Ez kendővel is működhet.

lehet, hogy nem fárad el hamar, de esetleg engedékenyebb lesz.
lebeszélhetnéd vele előre, hogy most jöhet egy kicsit gyalog, de mivel sietni kell, a trafiknál felrakod majd a hátadra.
az ember nem is gondolná, mennyi mindent megértenek már ezek a másfélévesek 8) és figyelembe veszik amit akarsz, ha te is engedsz egy kicsit.

KépKép
savitri
 
 


Norsi!

Szerintem a bohem-mama is szoba johet.......
www.bohem-mama.hu
zsombagomba
 
 


Bocsanat:(

Nuskanak irtam, elnezest az atkeresztelesert :cry:
zsombagomba
 
 


Igen, Livus, ez egy eletkori sajatossag, amit mi rohano felnottek sokszor nagyon bosszantonak tartunk, de attol meg van. A masfel eves gyerek ilyen. Nezelodni akar, megnezni minden kis szoszt az utcan, az osszes bogarat, viragot, kavicsot. Szoval nem lehet vele mindig csak rohanni. Tenyleg kell neki egy kicsit engedni, kulonben allando harc lesz, amivel ugyanugy elmegy az ido, es meg a duh is jon hozza. Ha az ember oda akar erni idoben gyerekkel vhova, akkor el kell indulni egy oraval korabban:) Nalunk is fel oraig tartott a 30 meterrel odebb levo sarokig eljutni.

Biobaba
biobaba
 
 


Livus: esetleg a régi Nandut átépíteni karikás kendőnek? Azt felkapod otthon, Bobó bóklászik egy kicsit, aztán zumm bele...
Vagy beadni a derekad egy kismotornak :) Mondjuk alrészint masszív idegrendszer kell hozzá, felrészint nem 100 %-os védelem matatás ellen :) Gergő simán a kezembe nyomja "most nem motorozom" felkiáltással, és nekiáll sörösdobozt meg csikket gyűjteni.
Viszont saját tapasztalatom az, hogy fantasztikus gyorsan belerázódnak a közlekedési szabályokba. Gergő már az olyan kereszteződéseknél is megáll, ahol a járda egybe van építve a 30-as zóna kezdetét jelző fekvőrendőrrel.

(Ha kipróbálnád a kismotoros életérzést, szívesen kölcsönadjuk a mi kisebbik mocinkat :) )

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Lányok: köszi a sok bíztatást meg az ötleteket! :)

Banya: Boginak van két kis tologatós fajátéka (mint a csattogós lepke), azokat szokta magával hozni. Ha a hátamra vezsem is őt, hozza a kezében rendületlenül egész úton :)

Lili: Hát, nem tudom... azért abban nem lennék biztos, hogy mindenhol ugyanilyen mocsok van, csak nem látszik... :roll:

Biobaba: persze, én ezt megértem, elfogadom. Ha az idő és a helyszín engedi, nincs is ezzel semmi bajom. És bár engem jobban lefáraszt ez a tinglitangli, mint egy teljesítménytúra, hagyom, nem sürgetem őt, mert tudom, hogy neki ez fontos, kell, élvezi :)

Ma egyébként kipróbáltam a tanácsotokat, és reggel gyalog indultunk el bóklászni :) Kendő csípőkötéshez előkészítve rajtam :)
Teljesen jól haladtunk (mármint Bogihoz képest :) ), de sajnos összességében az volt a végeredmény, hogy jót kolbászoltunk a pöfögő autók mellett, és mire elértünk a kertvárosi részig (felnőtt tempóban kb. 5-10 perc tőlünk), addigra elfáradt :? Na, ennyit arról, hogy sokára fárad el :lol: (Egyébként tényleg nagyon sokat tud sétálgatni, meglepően jó az állóképessége, ha jó passzban van :) )
Na és mikor elkezdett nyöszörögni, meg a lábamat ölelgetni, akkor gondoltam, eljött az idő, felveszem. Hát, ezt sem akarta :roll: Aztán 10 méterel odébb mégis úgy döntött, hogy jó lesz az neki :lol: 8)

Szóval edzem magam a dzsuvás utcán bóklászásra 8)

És még egy videot akartam belinkelni :)

http://www.youtube.com/watch?v=df0_xFQzhXU

Ja, és Nuska: FOTÓT KÉRÜNK!!!! :)

KépKép
livus
 
 


Borcsa: tegnap már a motor is eszembe jutott, igen, hogy a múltkor Pindi is ezt írta :) Hát, nem tudom...
egyébként köszi a felajánlást, már többen is kínálgatták nekünk a családban-baráti körben a kinőtt mocikat :)

KépKép
livus
 
 


Livus,

fotó sajnos nem lesz, digitális gépünk továbbra sincs, és egyelőre nem is lesz...pedig szép a gyerek, szép a kendő (és ma én is eljutottam fodrászhoz :wink: )

Annyira átérzem, amit írtál! Nekem mind a két gyerek szopja az ujját (a legkisebb még nem találta meg), és nem mondhatom, ha elfárad egy bkv-zás alatt, hogy kicsim, most nem szabad ujjat szopni. De én nagyon bízom abban, hogy az immunrendszerük erősödik a piszokkal. Igaz, itt, ahol mi lakunk (Kőbánya zöldebb része), messze nincs olyan mocsok, mint a nyócban. A lépcsőzést, felmászást az enyémek úgy hívják, "szélezek", ezt csinálják járdaszegélyen, üzlet oldalában, közben végigtörlik a kirakatot, és néha azt is, ahol előtte hajléktalanok feküdtek...Nem egyszerű ilyenkor nyugodtnak maradni, nekem sem szokott sikerülni. A kismotor pedig tényleg veszélyes, ahogy száguldoznak vele. Én ezért is szeretnék valamit, ami majd könnyen felvehető és kis helyen elfér (akár egy bohém mamát :) )
De egyelőre kendőzünk rendületlenül, zsigi még élvezi...

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Livus, ez a nagyon aranyos, s helyenként az űrhajóskiképzés, illetve dzsungel könyve elemeit is felfedezhetjük :lol: Kötélidegzetű szülőknek :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Livus, futobicaj?:) 2 elonye is van, nem megy szet a gyerek cipojenek az orra olyan gyorsan, masreszt megtanul egyensulyozni:) (kismotorhivok remelem, nem koveznek meg:))
En is laktam par evet a nyolcadikban, de nekem megszepiti a nosztalgia:) Azert van par hely, ahol maro hugyszag van, ott nem feltetlenul martogatnam a kendomet en se. Persze az is igaz, h ilyen helyek akadnak mashol is. A kutyak altal alaaknazott teruletekrol nem is beszelve.

Nalunk meg bejott, h a gyerekkel elrugdostattam a kukaig az utcan talalt soros/uditos dobozokat:) Aztan ezt a technikat egy apuka is elleste. :wink:

Biobaba
biobaba
 
 


Biobaba, futóbicaj téma nálunk is felmerült mostanság. Mire kell figyelni a vételnél? Ehhez mit szóltok?
www.szelidbicajosok.hu
Ti, akiknek van, hol vettétek?

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Eszter, ezt nem ismerem kozelrol, csak messzirol lattam ilyet. Nekunk valahol egy telefonszam van, meg egy e-mail cim. Apropo, talalkozunk a heten?:)

Biobaba
biobaba
 
 


Nuska: de kár, hogy nem tudsz képet rakni :( Na, akkor majd egyszer élőben :) Mondjuk klubba valamikor? ;)

Biobaba: később oké a futóbicaj, de most még azt szeretném, ha - mikor lehetőséget adok rá :lol: - inkább gyalogolna, mint járművezne.
Kukáig rugdosás: nagyon vicces! :lol: 8)

Amúgy tényleg annyira köszönöm a hozzászólásaitokat! Nagyon kellett nekem ez a bíztatás most, úgy érzem. Nagy lökést adott! :) Elgondolkodtam sok mindenen!
Délután buszoztunk is kendő nélkül, ölben, és semmi gáz nem volt! :) Bátraké a szerencse :) Lehet, hogy csak annyi kellett, hogy a segítségetekkel belássam és elfogadjam: Bogi kinőtt a mindenhovahordozvavivős korból :) Beletanulok ebbe is :)
Köszi mégegyszer! :) :) :)

KépKép
livus
 
 


[quote="livus"]L írta:livusehet, hogy csak annyi kellett, hogy a segítségetekkel belássam és elfogadjam: Bogi kinőtt a mindenhovahordozvavivős korból :)


Livus: asszem ezért jöttem, hogy ezt leírjam neked. :oops: :D De látom, már nem kell. Szóval ennek elég nagy a valószínűsége... (mondja egy pécsi, aki sosem járt a 8.-ban, de próbál együtt érezni) :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livus:

Bogival felkészítettetek arra, mi vár ránk bő fél év múlva, vagy talán még korábban. Már vagy két hónapja nekem is minden kendőkötés előtt mély levegőt kell vennem. De nálunk szerencsére általában csak addig tart az üvöltés-vonaglás, amíg a kendőt igazgatom rajta, amikor a hátamra dobom a gyereket, addigra általában lenyugszik, de néha ott is folytatja a műsort.

Egy picit ez olyan meghalás is: megint egy korszak lezárult, új fejezetet kell nyitni. Nekünk még biztos van pár hónapunk, de már most töröm a fejem, mi lesz akkor, ha már nem hajlandó kendőzni, nem szereti meg a babakocsit sem, de még nem elég nagy ahhoz, hogy "csak úgy" velem jöjjön.

Nekünk szerencsénk van, mert kertes házban lakunk. Egyelőre "lábon" nem is viszem sétálni sehova, csak a kertben sétálgatunk. Itt is vannak kényes pontok, de hol nem? Legújabban azt igyekszem megakadályozni, hogy a hatalmas cseresznyefa tetejéről folyamtosan potyogó túlérett, félig rothadt, piszkos cseresznyéket a földről magostól egyenesen a szájába tömködje. Kutyagumi is van, bár a gazdi elég gyakran összeszedegeti.

Teljesen más: pénteken lesz klub?

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


igen, lesz klub pénteken
jó sokan leszünk. elkezdődött egy feliratkozás, hogy elférjünk, de aztán feladtuk, mert most milyen alapon húzzunk határt.


Livus, örülök, a nagy bátorságnak! éljenek a hős és bátor és rugalmas hordozós anyuk :D

KépKép
savitri
 
 


[quote]d írta:e már most töröm a fejem, mi lesz akkor, ha már nem hajlandó kendőzni, nem szereti meg a babakocsit sem, de még nem elég nagy ahhoz, hogy "csak úgy" velem jöjjön.


Ha szabad egy gondolatot - mi mindig négyen megyünk sétálni (legalább). Kicsifiam, nagyfiam, kendő, jómagam. Nem "csak úgy" jönnek a fiúk, hanem tudják, van kendő, van anya, tehát aki elfáradt, az hátra föl. Én nem gondolom, hogy a babakocsi megszerettetésére is energiát kellett volna fordítanom, hiszen én utálom, akkor meg miről beszélnék. És energia meg kell máshova. Ha nem érzed, hogy a babakocsi megszerettetésére vágynál, akkor nem feltétel a továbblépéshez. Ha úgy jó nektek, akkor oké, de nem kihagyhatatlan lépés.
banya
 
 


kamcsatka, fantasztikusan kitaláltad és megcsináltad ezt a klubot. Így, hogy sajna nem tudok menni, mégy így is mindig izgulok előtte, és jó kedvem van aznap. Szóval virtuálisan is nagyon jól érzem magam a klubban, köszi! :D
banya
 
 


sziasztok:)

Livus, én is megértelek, nálunk most a babakocsi a mumus, azzal az utóbbi hónapokban mindig úgy jártam, hogy egyik kezemben gyerek, másikkal babakocsit tolok+másik gyereket terelgetek (jó esetben ráveszem, hogy ő tolja a kocsit). Az sk MT-ben engem zavar, hogy nem látom, oldalra kötve meg nem kényelmes, ezért vettem egy bohém-mamát, és ez tök jó lenne...

...és itt jön a közérdekű közlemény (majd az adokveszekes topikba is beírom). Vettem egy M-est, de nagynak éreztem (pont határon vagyok a mérettáblázat szerint), a készítő rettentő kedves volt, és kicserélte nekem egy S-esre, a héten érkezett meg. Most ezzel vittem a csajszit, aki nem nyüszögött, élvezte, én is, de úgy érzem, hogy ez meg szűk :cry: :cry: :cry: úgy látszik, én valahol a két méret között vagyok :? szóval a kérdés az, hogy kell-e valakinek egy S-es bohém-mama???? és nincs-e valakinek eladó karikás kendője???:) egyáltalán hol lehet kapni jó karikás kendőt? melyiket ajánljátok?
köszi:)

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


Kati :D , karikást Te is tudsz csinálni, nagyon egyszerű, még varrni sem kell!!!! (Persze lehet úgy is, de minek, ha nem muszáj?)
Jól értem egyébként, hogy háti hordozásnál zavar, hogy nem látod, ezért nem űzöd? Ha igen: mért zavar? Hiszen érzed, és tükröződő felület meg mindenhol adódik, ha ellenőrizni akarod. A gyakorlattal megjön az önbizalom és a bátorság is! :wink:

kisvic
 
 


kisvic, igen, az zavar, hogy nem látom. És már annyira megszoktam/szoktuk, hogy folyamatosan "szemezünk", hogy hiányzik. A babakocsit is szinte mindig úgy tolom, hogy szemben legyen velem, hogy közben tudjunk beszélgetni, úgy sokkal tovább bírja 8) és most a csípőmön is egy órát olyan békésen elvolt, a hátamon eddig mindig elég hamar nyüglődni kezdett, és ha ott van, akkor nem tudom olyan jól megnyugtatni, nem tudok vele jól kommunikálni. Nyilván a gyakorlatlanság teszi, de annyit meg már egyébként se hordoznám (most kezd járni, egyébként se sokat jövünk-megyünk), hogy bele tudjunk ebbe rázódni szerintem.

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


Emlékezz Livus, hogy a múltkor azt mondtad azeladónőnek, hogy addig hordozod ,amíg igényli. Úgy tűnik már nem igényli. Már van saját szemszöge:)

Kép
beszilva
 
 


Banya, nagyon kedves vagy! Ilyet még nem hallottam, hogy olyan is jól érzi magát a klubban, aki ott sincs:-))))
Nemrég értem haza, és teljesen kész vagyok... Nagyon elfáradtunk.
Nem tudok számot mondani, hogy hányan voltunk, mert rengetegen. Majd talán kéőbb összeszámolom. Az égiek meghallgatták könyörgésünket, és gyönyörű, kicsit napos, kicsit szeles időt varázsoltak nekünk.
Kedvenc jelenetem a kertben volt, amikor a sok nagy pléden elhevertek az anyukák és gyerekek, mint a Majális...
Legrosszabb jelent meg az volt, amikor Kamilla kiszökött a nyitva hagyott belső ajtón, és leesett a lépcsőn, ami a kertbe vezet. Úgy látszik, vannak angyalok mégis... Egy icipici horzsolással megúszta.
A legérdekesebb pedig az volt, hogy volt igazi hordozós apukánk, és rajta kívül még 3 apuka, aki be-be néztek hozzánk.
Jó kis nap volt.

kamcsatka
 
 


Szilva: nálad a pont! :wink: :)

A klub tényleg szuper volt, Banya, tök jó , hogy virtuálisan velünk voltál (bár élőben még jobb lenne ;) )

Orsi: szerintem nagyjából kinőttük a klubhelyiséget 8) Ez végülis jó hír, nem? :roll:

KépKép
livus
 
 


nagyon jó volt ma:)
a klubhelyiséget kinőttük, de a kertet nem 8) és előttünk a nyár :wink:


Kati, engem is az zavart a hátihordásban, hogy nem látom. De ez elmúlik egy kis idő után. Persze fontos hozzá, hogy a gyerek ne tiltakozzon.

KépKép
savitri
 
 


Összefuttotunk ma Nuskával a könyvhéten :)
Igazat mondott: szép a gyerek, szép a kendő :D :D :D

KépKép
livus
 
 


Livus,
úgy örültem neked! :D Egyszerűen _muszáj_ volt utánad szólnom, amikor észrevettelek. És megerősítem itt is: a hordozós sétára nagyon készülök kendőstől-gyerekestől. Jó volt látni Benneteket!

Jól vettem észre, hogy sokan már nem itt fórumoztok, hanem inkább a mamamin? Máskor több volt a klubos beszámoló...

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Én is úgy örültem, Nuska! Tök jó volt! :) Főleg, hgy épp a múltkor írtam, hogy akkor majd személyesen találkozunk - erre tessék! :) És mindig úgy irigykedem, mikor pici babát látok felkötözve! Mert az olyan jó, egészen más, mikor ott szuszog elöl! :) Kár, hogy ezeket a laklikat már nem lehet ott vinni :( Vágyom már valakire, akit elöl hordozhatok! :)

KépKép
livus
 
 


Sáfrány Eszter,
nekünk, vagyis Dininek fém futóbicója van, ha jól emlékszem német gyártmány, a csepeli piacon vettük. 9e Ft volt, két db volt belőle összvissz, aból mi elvittük az egyiket, a másik még ott figyel, pedig már annyian megállítottak az utcán és megcsodálták és megkérdezték, és mindenkinek elmondtam, hogy hol található. Amúgy szerintem teljesen rendben van, nagyon szeretjük.

Livus,
hogy vagytok sétailag? Villőnek is volt egy-két hónapja, amikor is menekült a kendő elől, megértelek :) Sokszor előfordult, hogy lógott rajtam a kendő, a gyereket meg kézben cipeltem... most mintha kezdene elmúlni.

o
orsko
 
 


hordozósztrájk: van remény! Másfélévesem a múlt hét elejétől elkezdte követelni nem csak a hátoncipeltetését (eddig én kértem, hagy kössem föl, vagy engedett, vagy cselezni kellett, vagy sehogy, ugye), sőt, életében először kéri(!), hogy csomagoljam be a kezét. Azt hiszem átestünk a ló túloldalára :D . Ezt csak úgy, kitartásnak írtam azoknak, akiknek éppen szükségük lenne rá :oops:
banya
 
 


Jelentem, megszülettünk!
És már gyakoroljuk is a hordozást. Eddig nem birta sokáig, mert rögtön akkor támadt fontos szopizhatnékja Daninak... :roll: :wink: -
De ma sikerült majdnem elaludnia rajtam. Csak olyan melegünk lett, hogy inkább kikötöttem...
De asszem menni fog. A 6-os méret jó a legbonyibb kötésre is, pedig van még rajtam felesleg...A 4-essel a kengurut éppen sikerül, de nem tökéletes. Tomival az jó volt hátira, szóval majd arra fogjuk használni.
Van a slingem, amit varrtam, az jó lesz bölcsőtartáshoz. Azt nagyon szereti Danikám. Szóval alakul a molekula :) :) :D Kép Kép Kép Kép

ÉS BOCSI AZ ÓRIÁS KÉPEKÉRT!!!! :oops:

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Hú, Kriszti, köszi az óriási képeket! Gyönyörű a gyermek, és a HáZ is!!!!!!!!!!!!!!!!! Hű, de jó lehet Nektek ott!

Kép
beszilva
 
 


sziasztok!

segítséget szeretnék kérni tőletek!
van egy cúúúki két hónapos Hédibabám, aki ált szeret kézben lenni, de már kezd nőni, így megpróbálnám a kendőt :wink:
elég ügyeskezű vagyok meg szerény, így úgy gondolom menne a rajzokból is, mivel Szegeden élek és nem mennék tanfolyamra Pestre. van esély papírból megtanulni kötni a kendőt????

és milyet vegyek??? kb. 10000ft-t áldoznék rá. láttam honlapokat, csak nem tudom, hogy melyik a jó kendő. kötözőset szeretnék. és a babám most 4.70kg és nő még tovább is :wink: :D
az még a problémám, hogy az egyik honlapon azt láttam, hogy a magaságom és a ruhaméretem vegyem figyelembe. a megadott táblázat szerint nem tudnék dönteni, mert 160cm vagyok és 72 kilo(ez a versenysúlyom is, nem leszek soványabb), de 42 ruhákat hordok. szerintetek mekkora kendő kell??? felül átlag vastag vagyok, inkább segges, combos vagyok. (na, most már mindent tudtok az alakomról 8) :D )

kérlek, ha van egy két tanácsotok, segítsetek kendőt választani!
nagyon köszi és mindenkinek jó hordozást!
toncsi

toncsi80
 
 


Toncsi: Szerintem neked a 6-os méret, azaz a 4,7 m kellene. Nemcsak a te ruhaméretedtől függ, hanem a kötési módtól is. Ha pl a kisbabádhoz a zsebes keresztezettet szeretnéd kötni biztosan kell a hosszú kendő. De vannak egyszerűbb kötések is, mondjuk később azokat biztosan fogod használni. (kenguru, háti pózok, csipőkötés...stb.) Ehhez pedig elég az 5-ös, 4-es méret /4,2-3,7 m kb./
Őszintén szólva én azt mondanám, legyen kettő kendőd, az egyszerűség kedvéért, hogy ne lifegjen a bokádnál a túl hosszú kendő, ha egy rövid kötést kötsz.
De 10000 Ft csak egy nandura elég (4-5 ezer kb?), ami nem rossz kendő, sokan szeretik. Nekem nem nagyon vált be.
Használtan is találsz, itt a babaneten is van egy topic (hordozókendő adok-veszek). ---> Zsuzsa mindig linkel :)
Szóval nézelődj, okosodj és jól gondold meg! MEGÉRI!!!! (meg tudod tanulni rajzokból is, csak jó helyről legyenek azok a rajzok!)

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Hehe Zsuzsa mostananban inkabb a mamamin linkel ;)
Itt ni linkelek is mindjart be egy olafot, bar az 12e Ft körül van sajnos.
smzsgalf
 
 


Kriszti: Éljenek a tíznaposok!!! :D

KépKép
livus
 
 


Kriszti,

gratulálok, szépek vagytok! A pici fiad elképesztően hasonlít a nagyra. :)

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Szia Toncsi,
szerintem az elölkötözéseket nagyon simán meg lehet tanulni papírból, vagy méginkább jó kis videókról. A youtube-on rengeteg van, nem árt a kötések angol vagy német megnevezését tudni.
10000-ért lehet venni rugalmas kendőt, azt viszont csak bizonyos súlyig lehet használni.
Van a Kismama újság kendője, az nem ajánlott, mert nem jó a szövése.
És van még a Nandu, sok szó volt már róla itt a topikban, szerintem elég pár oldalt visszaolvasnod és biztos találsz infókat.

Kati
katicabogár
 
 


Köszönjük a gratulációt :)
Minden nap edzem a tökmagot, ma pl. a slingben nagyon szivesen feküdt jó negyedórát. Aztán cici a kendőben és bealudt! :wink: Csak megint jól bemelegedett, kivettem. Szóval gyakorolunk....
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti, latom a zold csoda is be van mar vetve.:)

Biobaba
biobaba
 
 


Kriszti!

Gratulálok, jó egészséget és sok örömöt kívánok Nektek:)
Szépek vagytok a képeken!

Az előtt meg le a kalappal, hogy be tudod osztani az időd, hogy már netezel is :lol:

Móni
norsi
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?