Új privát üzeneted érkezett!

ági. én fogtam az adásod :)kíváncsi is lennék rá, de mi nem megyünk.. áá most nem feszítem a húrt tovább a páromnál.. az elmúlt időszakban szinte minden hétvégén "elrángattam" valamelyik bababoltba.. szegény nem szeret nagyon üzletről üzletre járkálni... és meg is értem, ez nem pasinak való program. Egyébként
mi már kiválasztottuk a szobabútort, a babakocsit szóval minden nagyobb dolgot.. júliusban meg is vesszük őket.

sziszi!
hát nem semmi előtt álltok akkor Ti sem! Talán sikerül előbb kiköltöznötök.. nem??

szeder74

(most nézem a 27. hetet ma töltöttem) - kezdem a 7. hónapot.
olyan nagyon hihetetlen... de jó :)

szeder74

beril :)
aztaaaa, ezt az egybekelést tuti soha nem felejtitek el, és még jó sokáig lesz miröl sztorizni

ági :)
sajnálom a lábgörcsöket, segiteni sem nagoyn tudok :( talán majd a vérkép kihoz valamit
babaexpot olvastam, de Kmétre nem nagyon fogunk lemenni. Mondjuk én a bp-it sem szeretem a tömeg miatt...

pathwork: hát akkor nem is fájditom a sziveteket, hogy milyen gyönyörűségeket csinált már anyósom, és hogy milyen csajos takarókat néztem ki, amig azt hittük, Gerdánk lesz. Anyóspajti nem nagyon szokott pénzért varrni, nem mintha nem jönne jól neki, hanem mert szivét-lelkét beleadja, és kicsit sajnálja odaadni, kivéve persze ha unokákról van szó. De megkérdem, hátha vállalja, és ha igen, mennyit kérne.
Ha valakit mégis érdekelnek a minták, szivesen felpakolom a képtárra. (én egyelöre csak négyzetekkel próbálkozok :) http://kep.tar.hu/minyu/50581098#2 )

monee :)
épp most jött meg a postás. Szuper a felsö, úgy örülök, hogy átengedted!!! :D

Kép
Kép
Kép
minyu

Sz.sziszi: Beveszel a klubba? :) Nálunk annyival másabb a helyzet hogy még a szerződés tervezetet se bírják elküldeni már vagy 2 hete. Eddig nekik volt borzasztó fontos hogy szerződjünk /új építésű lakás/ persze kellene a pénz. No átnéztük a standard szerződésüket és tettünk pár észrevételt amit kértünk hogy foglaljanak bele. aszondták persze no problem. No azóta is várjuk hogy küldjék hogy átnézhessük mielőtt aláírunk.
Persze szerződés nélkül a cégnél se tudom indítani a kamatmentes kölcsön igénylést, ha meg elhúzok TP-re no meg halad előre az év fogy a cégnél a pénz egyre kisebb az esély hogy adni is fognak.

A ház kb novemberre készül el, csak utánna tunánk mi is költözni. Szóval itthon ideiglenes babasarok lesz, a szobát majd csak ott rendezzük be. Szegény babót már most sajnálom hogy mire megszokik a mostani házban visszük egy másikba.

Kép

Kép
starlark

Minyu: ezek eszméletlen szép dolgok. Minden elismerésem az anyosódé! :)

Kép

Kép
starlark

Minyu!
megnéztem a képeket a takarókról és egyéb hasznos dolgokról!
Hááát sikerült még jobban megfájdítanod a szívecskémet.. :( de ezt ugye tudod, hogy kárpótolnod kell :wink: :D
azért bízakodó vagyok, hátha sikerül anyósodat meggyőzni...
(amúgy szeretnék venni mindenképpen takarót, ágyrácsvédőt, balldachint, zsebes tárolót.. )
hm.. de ezek sokkal szebbek, amiket anyósod készít!!!

szeder74

szeder :)
jaaaj, nem akartam ám fájditani, csak dicsekedni... az tuti, hogy eszméletlen ügyes anyós! ágyrácsvédönk is volt (a képtárban Nándi albumában a 2005-ös év elején kell lennie, mikor hazahoztuk), igaz, azt örököltük a sógornőméktöl, és most is náluk van, igy valszeg én csinálok egyszerübbet.

starlark :)
juj, akkor nálatok sem egyszerü a költözés téma...

Kép
Kép
Kép
minyu

Köszi szépen mindenkinek a gratulát. Most ügyködöm a képfeltöltéssel. Mindjárt rakok fel (remélem sikerül).

Konan!
Alig bírtam abbahagyni a nevetést a hajós sztoridon :lol: :lol: :lol: Ez nagyon jó. Gondolom akkor nem nevettetek rajta :) De most, ez volt az év poénja, azt hittem csak nekünk volt ilyen körülményes az esküvő.

Szeder!
Az AFP vizsgálati eremény miatt azért nem paráztam tovább, mert mindkét gen-i uh-on is mindent a lehető legnagyobb rendben találtak, meg mondom az orvosok is olyan haláli nyugalommal mondták, hogy minden rendben van... Muszáj bíznom bennük :)
Azt tudom, hogy régen a 0,8 érték volt a min. határ, de ez most 0,02. Hogy mi ennek az oka, vagy miért módosították nem tudom. De ha azt mondják, h tökéletes eredmény a 0,5, akkor az az. Hááát, nagyon remélem, hogy igazuk van!!!!

Kép
beril

Kép

Kép
Itt már nagyon rugdosott Picurkám :)

Kép
beril

Lányok!
Lehet, hogy egyik kollega megfejtette a problémám okát. Mégpedig az, hogy mostanában leszakad a derekam, annyira fáj. Tavaly volt még ráadásul lumbágóm ishiásszal (bocsi, nem így kell írni), és az sugárzik le a lábamba, és okoz görcsöt. Tavaly jártam mindenféle kezelésre a masszázson kívül. Akik már voltak kismama masszázson, hol, ilyen testrészeket masszíroztak (derekat is?), és oldalt fekve vagy székben? Elmennénk a régi masszőrömhöz, hogy segítsen rajtam most is.  Sejtettem, hogy ez a tavalyi derékfájdalom még keresztbe tesz, de erre nem számítottam. Szóval most reménykedek, mert nagyon el tudom képzelni, hogy megint ez sugároz le a lábamba ha már semmi vitamin nem segít.

Beril!
Szépek voltatok, és a csokrod is szép.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Elég lazára vettük a dolgot :D Kissé szétcsúszottak vagyunk a képeken :)

Kép
beril

Sziasztok!
Megint nem tudtam jönni az ígért időpontban (hétfőn). És ennyit visszaolvasni sem tudok, termeltetek rendesen. Bele-bele olvasgattam, és erre próbálok reagálni.

Hát csajok, nagyon sajnállak benneteket, akiket ennyire megviselt a hétvégi front. Egyelőre tök szerencsésnek tartom magam, főleg, hogy olvastam a gondokat, mert rám nem volt ilyen hatással. De nagyon magam alá kerülök, ha ilyen gondjaim lesznek. Még 3 hónapom van vissza (ugye maximum), de nem szeretnék feküdni végig. Még annyi tennivalóm van.
Front csak annyiban ért el, hogy pici lányom nagyon ficergett hétfőn egész nap. Még éjfélkor is boxolt. Pedig olyan 9-fél10 felé mindig el szokott aludni, aztán reggel 9-ig nyugi van. Aztán kedden reggel meg már hajnalban bulizott, úgyhogy korán keltünk.
Szerencsére keményedésem még soha nem volt, és hál Istennek mensi görcsöket sem szoktam érezni.
Annyi gondom van, hogy néha marhára nyomódnak a szerveim, és olyan gyengének érzem magam. Olyan, mintha egy kő lenne a mellkasomon. Úgy a tüdőm vagy a szívem nyomódik. De csak ha sokat ülök. Ilyenkor le szoktam dőlni fél órára, aztán elmúlik.
Na meg savas problémáim vannak/voltak. Ha valakinek van vagy lesz sok gyomorsava így a 27. hét környékén, annak tudok ajánlani homeos bogyót. Hétfőn vettem, azóta szedem, és sokkal, de sokkal jobb a helyzet. Azért nap közben néha érzem a torkomban, hogy mar a sav, de éjjel el tudok aludni, és nem kelek fel 5-ször, hogy görcsöl a gyomrom. A gyógyszer neve: IRIS VERSICOLOR 9CH, és 490Ft-ba kerül. 2*5 bogyót kell nyelv alatt elszopogatni evés előtt 20 perccel. Tényleg nagyon jó!!!

Bagzerka: kérdezted a jó hálóinget, én a Kínaiban találtam, asszem 1390Ft-ért spagettipántosat. Már valaki múlt héten ajánlotta ezt a fajtát, én vettem is magamnak, nagyon jó anyaga van, és 4-5 színben kapható, és az ember mégsem néz ki öreglánynak, mint azokban a gombos hagyományos hálóingekben. És szoptatni is könnyen lehet benne.

Blúmi: nagyon sajnállak, és kitartást kívánok neked. Reméljük a babócával minden a lehető legnagyobb rendben lesz. És én is azt mondom amit a többiek, hogy próbálj meg elmenni még június vége előtt valakihez aki megnéz/megnyugtat. Most egyáltalán nem hiányzik 3 hét para!

A.m: sok sikert a vizsgádhoz, és kitartást a tanuláshoz. Gondolok rád.

Röné: próbálj tényleg pihenni. Örülök, hogy Te is végre abbahagytad a melót. Már alig van vissza a baba születéséig, ne legyen lelkiismeret furdalásod! Most már csak tényleg Ti ketten számítatok!

Roni: nagy szerencséd volt azzal az ablakkal! Huhh, ezt megúsztad!

Szeder: szintén azt tudom mondani, hogy pihenj sokat, és semmilyen teendővel most ne foglalkozz. Most az a cél, hogy a baba minél tovább bentmaradjon a pocinkban!
UH-n az arcát sajna nekem sem mutatta a kis komisz!

Bejci: olvasva amit a többiek írtak magukról és a problémájukról, így én is azt mondom, hogy tele vagyok energiával. Pedig észrevettem, hogy lelassultam, és jól esik a fekvés. De jól bírom a megpróbáltatásokat.

Humanka: én sem szedek semmi különleges gyógyszert, csak Kalcium+magnéziumot, meg vas+folsavat.
Semmi egyéb vitamin, vagy egyéb. És teljesen jól vagyok.

Nem tudom mi van velem, rákattantam a banánturmixra. Minden nap egyet bevágok, és olyan jóóóóó!
Meg gyümi mániás is lettem, dinnyét ugyan még nem mertem venni, de tolom az epret és az őszibarackot is rendesen.
A baj, hogy az étvágyamat nem igazán csökkenti. Állandóan éhes vagyok. Tegnap is még 10 után mentem ki enni, pedig 2-szer vacsoráztam, és utána még egy turmixot is lehúztam.

Vizesedés, vízhajtás: van egy nagyon jó szer, a Tőzegáfonya kapszula. Ezt ajánlom mindenkinek. Patikában kapható, mondjuk nem valami olcsó, de akinek vese gondjai vannak az hálát ad érte, hogy végre bevezették Magyarországon.
Nekem rettentő sok gondom volt a vesémmel, és a hólyagommal. Rendszeresen jártam urológiára, sokszor kövem is volt. Az urológusom ajánlotta, és lehet terhesség alatt is szedni. Napi 1 kapszula elég. Aki vizesedik, és van kedve próbálja ki.
Én már szedem régóta (még terhesség előtt elkezdtem), és egyelőre nem vizesedek. Nem tudom ez most alkati dolog, vagy a kapszulától van???

Babócám jól van, nekem is állandóan a jobb és bal oldalamat rúgja. De néha sajnos eltalálja a hólyagomat is , vagy éppen a bordámat. Hát ez tényleg nem valami jó érzés. De örülök, hogy mocorog, és érzem szinte folyamatosan. Alig-alig alszik. Egyelőre még nem tapasztaltam ki, hogy milyen ételekre reagál, mert szinte egész nap tömöm magam valamivel, és ő is egész nap aktív.

Egy hét múlva megyek cukorterhelésre, és vizsgálatra. Remélhetőleg UH is lesz, mert úgy tudom 28-30 héten van kötelező UH, és akkor pont 28 hetes leszek.

Számolgatom már a napokat, heteket, úgy igazándiból tényleg már nem sok van vissza!!! Főleg ha mondjuk nem 40 hétre jön a baba, hanem 36-ra. Akkor már csak 2 hónapom van. Vagyis 8-12 hét múlva szülök. Te úristen! Persze már várom a babókát!

Igyekszem többet jönni.
És mindenkinek jobbulást, és tényleg tartástok be ha ágynyugalmat javasolt az orvos!
Vendég

Sziasztok!

Szeder!
Sajnálom, hogy így megijesztett az orvos. De biztosan negatív az eredmény a genetikusokban én is jobban bíznék ez ügyben!

Bejci!
Oylan aranyos avgy, hogy midne nap írsz nekem meg drukkolsz köszönöm szépen.Nagyon jól esik.

Ha tudok még visszaolvasok! :wink:
Most viszont dobok egy képet a kcsi fiam legújabb szerzeményéröl. Zenélős,rezgős pihenőszék. Kedden rendeltem és ma már itt is is van :D :D :D Postaköltségestöl nem volt 15.000-. :)
Kép

Kép
Kép
a.m.

am.:
te olyan kis ügyin vásárolgatsz már, nagyon helyes ez a pihenőszék! Ügyes vagy! Talán nektek van eddig a legtöbb minden.. Gyuszikaváró anyuka :)

szeder74

A.m.!

Gyuszika már biztosan érzi, hogy milyen jó helyre érkezik és hogy mennyire várjátok!!! Irtó aranyos ez a pihiszék! :D

Kép
Kép
konan

Köszi a dicsiket! (Szeder, Konan)

Nem tudom, hogy nekünk van-e a legtöbb dolgunk,szeritnem meg olyan kevés ahoz képest, hogy én vagyok a leghamarabbra kiírva :oops:
1 babakocsi (3 funkciós), takaró,párna, fejvédő,baldachin, játéktartó a kiságyhoz, szopipárna (bát az most az enyém :lol: ), elfordulásgátló és 2 szatyor kölcsön ruci. Saját ruci csak 2 body +1 pulcsi. Na persze amyukáméknál már tuti van pár dolog...
Ja és tegnap a nagyapja meg a párom is vett neki 1-1 Shell-es kisautót tankoláskor!!Aranyosak.
:lol:

Hát ezek vannak. Na de honap du-tól megy a vásárlás 1000-el csak legyek túl a vizsgán.

Köszi a drukkot mindenenkinek!

Anyooka!
Tündéri a kicsi lányod,ahogy ott fogja apocid.. tisztára meghatódtam rajta.

Vigyázzon mindeki magára.
Nem tudom mikor jövök mert a hétvége nagyon-nagyon nyüzsgős lesz.

Beril!
Gratulálok az esküvőhöz és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!
Nagyon szép volt a rucid meg a csokrod.

Kép
Kép
a.m.

Beril! Az esküvőhöz én is gratulálok! Nagyon sok boldogságot kívánok!
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert hulla vagyok... Dorka éjjel is szonyúan köhögött, 1-másfél óránként keltem hozzá/vele (mellettem aludt)

Voltunk ma doki néninél vele, kapott köptetőt és hörgőtágítót. Remélem, használni fog, mert szegénykém már teljesen kész van.

Köszönjük szépen a dícséreteket a képhez! :oops: :)

Minyu, hogy van Nándi?
Anyósod nagyon ügyes!!! Irigy-irigy! :wink: én is szeretnék egy varrógépet, előbb egy nagyobb lakást, ahol elfér...

Bozótirtás. Én barna is vagyok, PCOS is... :evil: :roll: :? Gyantát egyszer próbáltam, soha többet!!! Krémet nem akarok oda kenni, marad a borotva. Már én sem igazán látom, nagyjából emlékezetből, a sokévi rutinnal megy a dolog - aztán olyan lesz, amilyen lesz. Pont kedden, doki előtt szenvedtem egy sort vele. :roll: Kértem már Apát is, hogy segítsen, de elég nehéz őt rávenni...
Mindegy, fürdőruha az idén azt hiszem kimarad - szerencsére annyira alapból sem szeretem a vizet!

Holka, néha Dorka is melléfog, de általában tényleg akkor szól, ha érzi Ádámot mocorogni! :lol:
És olyan édes, egy hete azt játssza, hogy az ő hasában is van kisbaba és tolja oda hozzám a pociját, hogy nézem meg hogy hogy rugdos, mert éppen ébren van! Meg kell zabálni olyankor! :D

Lola, köszi az ebay-es infókat! ez tényleg nagyon jól hangzik! :wink:

Bagzerka, hogy élted túl a cukros lötyit?! :x Az összes terhességi vizsgálat közül ez a legszörnyűbb szerintem! És sajnos mindenkinél mostanában esedékes... Brrr... hideg is kirázott!
2 hét múlva én is mehetek - ez mekkora kicseszés, 16 hetesen már csináltattam egyet! De dokim szerint ez a "hivatalos", menjek még egyszer!

Szeder, Szegény! Jól beparáztattak téged is tegnap! De tuti nincs gond, integrált tesztben és a genetikusban bízzál! Adél baba fejlődik szépen és szeptemberben egészségesen fog kibújni! És szép kis hercegnő lesz, meglátod! :wink:

nem akarom bántani a SOTE I-et, de nagyon úgy érzem, hgoy nincsenek a helyzet magaslatán sok mindenben! Még anno Dorka előtt voltunk ott genetikusnál, mert van egy nagyon ritka izombetegségem és azt szerettük volna kideríteni, hogy öröklődik-e, mielőtt babát vállalunk. Hát majdhogynem lecsesztek, hogy mit akarunk mi ott, majd ha már terhes leszek :!: :!: :!: akkor menjünk vissza és magzatvízvétel, stb. Hozzáteszem, több gén elváltozása okozhatja a bajt, iszonyú ritka, csak Ausztráliában és Helsinkiben vizsgálják, egyelőre csak tudományos kutatás keretén belül és 3 éve nem tudják ott kideríteni, hogy nálam melyik gén a ludas... Tehát amit kitaláltak, az tök hülyeség volt. Szerencsére eljutottunk a Bolgárkerék utcába egy szuper genetikushoz, de a SOTE nekem is okozott álmatlan éjszakékat...

Beril, Sok boldogságot Nektek! :) esküvői képek jók! A sztori meg... :lol: az a lényeg, hogy a végére minden jóra fordult, de tényleg nagyon kemény lehetett! Nem akarod eladni filmes berkekben?! :wink: :P :)

Ági, én a visszereimre szedtem Detralexet, szerintem sz@rt sem ér - már bocs! Abba is hagytam, javulni nem javult 2 hét alatt semmit, feleslegesen meg nem akartam gyógyszert szedni...
Remélem, sikerül valami megoldást találnotok a görcsökre!

Lanta, basszus, még egy hónap?! Azért ha már időponta mész nekem az lett volna a minimum hogy odaszólnak,hogy ne menj mert nincs rendelés! És muszály kihúzni szülés előtt?!
De legalább szívhangot hallottál! :wink:

A.M. nagyon jó a pihenőszék!!! És jó sok mindenetek megvan már!

Lassan nekem is el kéne kezdenem átnézni, hogy mi is van meg Ádámnak... Anyuékhoz csak jövő hét végén megyünk így a kisruhákat ott tudom majd átválogatni - sajna sok a csajos közte...
De most nagyon nincs rajtam az a láz, mint Dorka születése előtt! Valahogy úgy vagyok vele, hogy mire kell, addigra úgyis meglesz minden!

nyaralás után Apa itthon lesz szabin, akkor a gyerekszobát is meg fogjuk csinálni, talán az majd meghozza a vásárlási lázat is...

teljes csalódás... Úgy emlékeztem, hogy van még fincsi joghurtom a hűtőben, feltúrtam mindent és NINCS :cry: :cry: Pedig nagyon rákattantam!!! de hogy mikor ettem meg?! Dorka ha felébredt, asszem megyünk boltba :P

Addig meg megyek és próbálok aludni egyet, pótolandó ami az éjszaka kimaradt...

Kép

Kép
anyoooka

a.m.!

Nagyon aranyos a etetőszék.
Jó, hogy már a kisautó vásárlásnál tartanak. :D
Az utolsó vizsgát meg már kisujjból kirázod. Sok sikert hozzá!

Lolababa!
Köszi az infot a méretekkel kapcsolatban, hogy melyik méretet meddig használnak, így tudom, hogy pl.68-asból a hosszú ujjút kell megvenni. Így első babásként ez nagy segítség.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Jó rég voltam én is.
De mindig olvaslak Titeket!!!
Azért is írok, mert nekem is 0,5 volt az AFP-m. De az integrált teszt szerint az eredmény negatív volt! A védőnőm és a dokim szerint is rendben volt, semmilyen vizsgálatra nem kellett mennem. Most akkor kezdjek el aggódni???????????????? Nem vagyok hajlandó!
Szombaton megyünk 4D-re, remélem, ott megmondják, ha véletlen mégsincs minden rendben....

Azért írok ritkán, mert még dolgozom, ja és 14-én (szombaton) összevont vizsgám lesz. (4 tantárgy)
23-án pedig utazunk el Hollandiába. Úgy várom 8)
Én egyébként augusztus 01-ig dolgozom. (de munkanapban már csak 25 nap - vágom vissza a centit :lol: )

Ja és ma voltam cukorterhelésen. Iszonyú rossz volt a 3 dl tömény cukros lötyi. De hősiesen megittam, és benntartottam :) Hétfőn lesz eredmény. (remélem 7.8 alatt lesz)

Kép
dorka78

dorka!
de jó, hogy jöttél.. valamelyik nap gondoltam is rád, hogy rég nem hallottam felőled!
Örülök, hogy minden ok veletek :)
A vizsgához neked is szorítunk :)
/az a h...lye AFP.. eddig nem iigazán izgattam magam miatta, pedig tudtam,hogy alacsonynak számít.. de a tegnapi nap.. ugyanakkor tök jó, hogy neked is azt mondták, hogy minden rendben van vele! kezd helyrebilleni a lelkem, hogy másnál is volt, és más orvos nem paráztatott senkit ezzel.. /

anyooka!
jobbulást a pici lánynak!

szeder74

Sziasztok!

Elkoboztam öcsi gépét! :D
Húúú, próbálok visszaolvasni, de nagyon szorgalmasak voltatok...
Addig is: velünk minden ok, rubeola nyista! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

anyoooka :)
ha hurutosan köhög, akkor legjobb, ha összevágsz egy fej hagymát, leöntöd mézzel és másnapig lefedve tárolod. Addigra folyósabb lesz. leszüröd és max délután 3-ig 3-4-szer adsz neki egy kiskanállal. Tuti jól oldja a nyákot (délután már ne nagyon, mert ugye ez picit erösiti a köhögést, mint minden köptetö) Este lefekvés elött bekened a mellkasát disznózsirral. Nekünk ez a kettö köhögésre mindig beválik.

Kép
Kép
Kép
minyu

Ági: én voltam ilyen masszázson, ez orvosi problémán nem segít mert nagy lágy masszázs. Inkább relaxáló. Kérdezz meg egy gyógymasszőrt terhesen tudod-e ezt masszirozással kezelni.

A.M.: Nagyon aranyos az a pihenőszék :)

Nekem köhögésre legjobban a lándzsásutifű szirup vált be. Nálam az egyszerű torok gyullanásból egyből hörghurut lesz egy későn kezelt gyerek kori hörghurut miatt. A mucopront használt csak de az jól megköhögtet a vége felé az ember azt se tudta a köptetőzöl köhög vagy még amúgy is. A lándzsás sokkal kíméletesebb, az oldás mellett nyugtat is, nem köhögteti mesterségesen feleslegesen a szervezetet, az egész folyamat sokkal gyorsabban lezajlik. Csecsemőnek és kisgyereknek is adható.

Kép

Kép
starlark

na sikerült ... részben

blúmi,
neked továbbra is csak kitartás!! És POZITÍV hozzáállás. Sajnos saját tapasztalat, hogy az orvosok sokkal jobban megijesztenk, mint amennyire szükséges lenne

szeder,
hihetetlen, hogy te is belefutottál egy ilyen doki-rémisztgetős szituba!!! :shock:
Adél már hatalmas baba!!! :D De jóóóóó neked, hogy már itt tartasz!

röné,
hu, ez a méhszáj nem vicc! Én meg vagyok lepve, hogy a dokid enged tornázni... nekem még az intimtornát sem engedi a keményedések miatt! Pedig a méhszáj totál zárt nálam.

Látom ez a mesi szerű fájdalom a többségnél bejött. :shock: . Én sem úsztam meg.
Bár rám a meleg nincs hatással, sőt kifejezetten imádom.
Viszont tegnap hazafelé menet belejöttek a vadi új autómba. :cry:
Már majd be pisiltem akkor is amikor elindultam, de gondoltam hazáig kibírom. A "helyszínelés" 1,5 órát tartott. Annyira begörcsöltem hogy már úgy voltam vele, ott hagyom az autót a francba. Az idegesség + a pisi inger totál kikészített. Feküdnöm kellett a nap hátralevő részében.

Mióta nem dolgozom szinte fele annyit keményedik a pocakom! Pedig reggeltől estig rohangálok, programozok... és a magnéziumot is felére csökkentettem. De valahogy mégis sokkal jobb a közérzetem mint eddig! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

a rubeola dologról csak annyit, hogy nem fross fertőzés van nálam. Csak a szervezetem ilyen hülyén reagálta le az oltást. :shock:
Lényeg, hogy Flórával minden ok, hihetetlen virgonc! És ha megszületett meg kell ismételni nálam a rubeola oltást.

Annyira más egyébként Flóra mióta nem stresszelem magam ezek miatt a hülyeségek miatt!! :D :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hopp egy kérdést elfelejtettem

Holka vagy aki tudja: Porckopás van a térdemben, elmentem venni proenzy3-at mert az utóbbi pár napban már nagyon fáj. Most olvasom, hogy "a termék terhes és szoptatós anyák, gyermekeknek és véralvadás gátló gyógyszert szedők számára nem ajánlott"

Összetevők:Gtlükozamin szulfát, 2KCL, MSM, kondroitin szulfát.
Ebből mi káros és miért?

Most elkettyentem, bezzeg az orrspray-nél a gyógyszerész csak tengervizest adott, ennél meg se említette hogy nem szedhetem pedig nem volt olcsó... :(

Kép

Kép
starlark

na megyek , kicsit lepihenek.
Nem tudom mikor leszek legközelebb, mert az "ügyfélorientált" "szuper" internetszolgáltatónknak - Fibernet - 1 hónap, mire méltóztatnak kijönni és bekötni a netet!!! :shock:

Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder!

Sajnálom, hogy ilyen napod volt! Tudod, nekem is meggyűlt a bajom az afp-vel, nekem 0.42 volt! A SOTE I-en meg az uh. után csak néztek rám, hogy ugyan mit akarok én itt 29 évesen egy cseppnyit alacsony afp-vel!
Szóval ezek után már csak örülök, hogy legalább a saját orvosom megnyugtató, nem beparáztató, mégis nagyon alapos, mindennek utánajáró emberke! Ugyanis én is nagyon könnyen kezdek aggódni és aztán hetekig rágódok a dolgokon!
Tényleg az lehet a baj, hogy túl sok vizsgálatra, uh.-ra járunk és a hozzáértők véleménye meg valamiért nem ugyanaz, na ezzel meg jól kiakasztanak minket! Így aztán én úgy gondolom, hogy nem megyek el, csak azokra a vizsgálatokra, amelyekre a dokim küld, mert én nagyon bízom benne és az én esetemben már 3x kiérdemelte a bizalmat! Pontosan tudom, hogy fontos neki a babám és az én egészségem és nagyon jó a tudat, hogy odafigyel ránk! Arról nem beszélve, hogy akárhány uh.-ra elmehetek, van egy csomó dolog, ami sajnos nem mutatható ki ezzel a vizsgálattal és mással sem! Úgyhogy majd akkor lélegzek fel igazán, ha megszületik a kislányom, megnézi egy neonatológus és megállapítja, hogy minden rendben vele! Ha látom majd, hogy gond nélkül szopizik és békésen, egyenletesen szuszog mellettem! Na akkor már megnyugszom afelől, hogy egészséges! Addig pedig bízom azokban, akik kísérik a várandósságomat!
Örülök, hogy azért minden tegnap átélt rémség ellenére jó benyomást tett Rád az új dokid! Remélem, most már felhőtlen lesz a babavárás hátralevő része!

Beril!

Hát nem semmi esküvőd volt, ilyennel nem sokan dicsekedhetnek! Szerintem szépek vagytok a képeken, nagyon csini a ruhád! Sok boldogságot!

Márti
borossné becz márta

csajok, ez a reggel...azt hittem megőrülök.... már eleve hogy az aurórába kellett menjek, ami jól a nyócban bent van, és rém lepukkant a hely. odaértem, 15 emberes sort végigálltam...majd kb 45 perc után be is mehettem, mikor is kiderült hoyg nem 2, hanem 3(!!!!!!!) vérvétel lesz!!! na, tök kétségbeestem.. nekem a vérvételre fel kell készülnöm, és csak 2re számítottam... na, de végül megvolt, összesen 7 kémcsövet szedtek le!!!! ja és a lötty meg annyira sűrű volt, hoyg fúúú, inkább szósznak mondanám, nem italnak.... ááá, mind2 karomból, most mint egy béna heroinista, úgy nézek ki... egyik karban 2, másikban 1 tűnyom. szupiii
végre vége lett, sétálgatok a körúton, erre jön szembe egy nőci, már láttam h egy másik nőre odahadonászott, a nyaka felé...na gondoltam remek, kitérek az ütős keze elől, át is mentem a másik oldalára, meg hát gondoltam, akkor azért láthatja a pocakomat is...hátha nem... erre mikor elmegy mellettem, ököllel nyakbavág!!!!! :O ááá úúgy kiakadtam!!! iszonyat káromkodós kiabálást rendeztem :D és utána meg hüppögős sírógörcsöt kaptam.... ezt az állatot.. ez a hobbija, vagy mi??? zokogva hívtam marcim hoyg ez volt, kicsit kiakadt ő is.....
hát ez volt velem ma...utána meló :S

szeder!!!
ki a dokid a barossban?? én is jártam oda, és igen, mindig nagyon sokan vannak, de elég alaposak! nekem mondjuk nagyon régivágású volt... de kinek a pap, kinek a papné :D

beril...nem semmi ki történet! de igen, jó, ha a vége jó!!! gratula nektek!!!!

konan!!
nem semmi az elsülyledés.... :)

ági! rosszul hangzik ez a láb dolog!!! sajna nem nagyon értek hozzá, de én banánt ettem rá, amikor volt párszor...

sziszi!!!
mi meg tegnap voltunk szakemberrel megnézni a tennivalókat a leendő lakásban...hát átérzem a gondokat.. nekünk meg aszonta annyira drága lenne, amit szeretnénk, alap festés-mázolás, pedig csak 73m2 a lakás.. nem értem, de elkeserítő... már most kezdődik a lemondás hoyg akkor mit bírunk, és mit nem, meg h mi fér az időbe....:( szegény!!! értem ám hoyg ideges vagy!!!!!

lanta!! szegény, ez a fog-dolog.... együttérzek!!!

minyu!! ügyes anyósod van!!! tökjóó!

na, megint folyt köv este :)
most végeztem a melóban.... :roll: :evil:
szíjútunájt :D

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzerka!
Ez iszonyú. Hogy tudnak ilyen elmebetegek lenni az emberek (bár az ilyet embernek nem lehet nevezni). Egyébként nekem ez a rémálmom, hogy egyszer vki megver az utcán. Ez a hülyeség csak azóta van nálam, amióta terhes vagyok. Tök paranoiás lettem, ha vmi gyanús alakot, vagy csak egy tini bandát látok is átmegyek az utca túloldalára. Mindig attól parázok, h vki egyszer hasbavág :D
Ezek szerint van alapja a parámnak :( Nem tudom hogyan reagáltam volna le ezt a helyzetet, de most nagyon dühös vagyok, hogy tud vki ennyire bunkó lenni, főleg, hogy láthatja egy kismamáról van szó!!!

Kép
beril

Sziasztok!

Én továbbra is hányingeresen :(

Konan: pocim nekem is szokott feszülni, amikor épp aktivabb növekedésben vcan :) Borotválkozás: lassan párom fog besegíteni, mert nem fogom elérni, nekem meg tükörrel nem megy, ahhoz béna vagyok.

Anyoooka: nagyon helyes ez a kép :)

Betegeskedő nagyobb gyerkőcöknek jobbulást!

Monee: köszönöm a linket!

Sarkantyúka: én a Premaxxot (babaerszény) kifejezetten otthoni használatra vettem :)

Bejci: a gesztenyepürét nem szeretem :) De tejszines eperből lecsúszott tegnap fél kg :D

Szeder: teljesen meg tudom érteni, hogy kiakadtál :? Én nem értem miért kell a kismamákat beparáztatni akár 5 percre is. Főleg ha valaki nem is ért rendesen az integrált teszthez

Minyu: nagyon jó ez a takaró. Én ma IKEÁban voltam, ott láttam egyet, ami teljesen megtetszett. :)

Beril: üdv újra itt :) Gratula az esküvőhöz, mégha kicsit nehezen is jött össze :) Jók a képek.

Ági: sajnálom a lábgörcsöt :( Drukkolok, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön! Babaexpo-s infót köszi :)

Lanta: basszus, én is ideges lennék. Rákészülsz, hogy túl esel rajta, aztán nem történik semmi.

Sziszi: hát basszus nem irigyellek. Én is csak attól parázom, hogy nehogy valamivel elcsússzunk, és ne tudjunk időben elköltözni.

A.m.: nagyon jó ez a pihenőszék, megkérdezhetem honnan szereztétek?

Honey: rubeola nyistának örülök nagyon :D Autót sajnálom :(

Bagzerka: nem semmi emberek vannak. ÉN BKV-n nem tudom néha, hogy védjem a pocim.

Kép
kistiggrincs

A.m: megtaláltam a linket az eggyel lentebbi topikban, úgyhogy a kérdésem tárgytalan :D

Kép
kistiggrincs

Köszönöm lányok az együttérzést a lakásvásárlással és a költözéssel kapcsolatban.
Igazából az a legnagyobb gondom -és ez viseli meg a lelkemet leginkább-, h. a "fészekrakó" ösztönömet teljes mértékben el kell nyomjam. :cry:
Vásárolgatunk +minden, de nem tudom hova, hogyan lesznek a dolgok.
Val.szinű nálunk is lesz egy átmeneti babasarok, ha úgy gondolja a kis Drágám, h. nem várja meg míg elkészül az új lakása...

Napok óta én sem alszom, tegnap este annyira bekeményedett a hasam,h. azt hittem ebből kórház lesz... de tudom, h. a stressz okozza, igyekszem félretenni, de teljesen nem lehet.

Megyek mert millió a dolog, szép napot Nektek!
sz.sziszi

Sziszi!

Légyszi nagyon vigyázz magadra! Nekem hasonló körülmények között nyílt ki a méhszájam a 3. kisfiamnál a 22. héten! Felidegesített a hülye kivitelező és biztossá vált, hogy nem tudunk a baba születéséig beköltözni az új házunkba! Emlékszem, szombati nap volt, nagyon felhúztam magam a dolgon és 10 percenként kezdtem nagyon keményedni! Teljesen szabályos időközönként jöttek a görcsök mint a vajúdás elején! A férjem azonnal ágyba küldött+Mg, de amikor kedden megnézett a dokim, nagyon csóválta a fejét, megrövidült a méhnyak és ujjnyira nyitva volt a méhszáj! És mindez a stressztől! Az orvosom nem az a paráztatós fajta, de látszott rajta, hogy ez nagyon nem teszik neki, írta fel a gyógyszert és közben kezdte mondani, hogy mit tegyek, hova menjek, ha vérezni kezdenék... Hát akkor döntöttem el, hogy inkább szülessen a kicsi 3. gyerekként a 48nm-es kis lakásba, minthogy ne legyen 3. babám! Nehéz volt, de megnyugodtam és nem stresszeltem magam többet ezen a dolgon. És, amikor egy sürgős kontroll után a dokim megnyugtatott, hogy nincs baj, nem nyílt tovább, fellélegeztem! 2 hónapos volt a kisfiam, amikor költöztünk, december közepe volt... Nagyon nem volt könnyű, de a picurkám gyakorlatilag végigaludta a költözés napját, pedig elég hangosan tologatták körülötte a fiúk a bútorokat! :lol:
Szóval bocs, hogy ezt így leírtam, tényleg nem azért, hogy megijedj, csak azért, hogy nagyon vigyázz magatokra! A picinek mindegy hova érkezik, de érkezzen időben, egészségesen! És teljesen megértelek! Én is annyit tervezgettem, hogy milyen jó lesz már az új, tágas otthonunkba hazamenni a kórházból, ahol már a pici is nyugodtan alhat, mert nem lesz körülötte akkora ricsaj! Hát nem jött össze, mégis nyugodtan aludt, hiába ugráltak körülötte a testvérei! Minden megoldódik majd, de most Te és a babád az első és legfontosabb!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt lányok!

Látom még ma nem volt senki, én vagyok az első??

Honey!
Csak ki ügyeskedted, hogy legyen azért valamicske internet elérhetőséged :)
Gyakrabban kobozd el a gépet.. :)

Köszönöm lányok, akik velem éreztek, most jobban vagyok már.
Lelkileg.
Ma hajnalban ismét jött az a h...lye görcsös valami.. vettem be magnéziumot és elmúlt tőle..

Most beszéltem a védőnőmmel telefonon ez ügyben is és mondta, hogy:
-a 27-28. hét a vízválasztó.. ilyenkor történik a legtöbb koraszülés.. utána ismét stabilabb a terhesség.. úgyhogy most 1-2 hétig többet pihenjek, főleg, hogy nekem vannak ilyen görcsölgetések is!
Szóval azt hiszem vissza fogok venni a tempóból... és tényleg lelassulva teszek-veszek itthon.
Lányok vigyázzatok magatokra ti is!!!

szeder74

Beril! Mintha egy forgatókönyvet olvastam volna az esküvőtök kapcsán. Azt hittem ez fokozhatatlan, és akkor jön Konan a hajó süllyedéssel!!! :lol: Szenzációs!

Lanta! ez a foghúzásos ügy elég gáz! Nincs másik doki, akiben megbízol? lehet, hogy jobb lene hamarabb túllanni rajta!

Szeder! Sajnos nem emlékszem ki írta (végülis terhes vagyok) de egyetértek azzal, hogy ez tulajdonképpen egy jó történet. Az újonnan választott dokid vette a fáradtságot, és utánament az eredménynek. Szerintem lelkiismeretes volt! iszonyú lehetett hallani tényleg a függöny mögül, de nyugodj meg!!!

Bagz! Az ember szíve szerint iszonyúan megverné az ilyan embereket, de hát mégis első a pocak! többet ne járj arra egyedül!

Honey! nagyon jó olvasni, hogy ilyen felszabadult vagy, és minden rendben! Ez már tetszik!!

Sziszi! Ez szerintem sem játék! nagyon vigyázz magadra!

Kép
blúmi

Nálunk egyébként fejlemények vannak! tegnap egy nagyon bonyolult hátszélszervezéssel bejutottam a genetikai tanácsadásra a SOTE I. Klinikára. teljes meglepetésemre az orvos a vesén rendellenességet nem talált. Ami viszont aggodalomra adhat okot, az az, hogy az átlagosnál több a magzatvíz. Valaki jár(t) hasonló cipőben? Most ezt kell kivizsgálni: magzati szív UH. cukorterhelés, egy hónap múlva genetikai tanácsadói kontroll.

Végülis 2 leletem van, ami azt mondja, hogy fennáll a veseprobléma, 2 lelet pedig azt mondja, hogy nem. Eldöntöttem az eredményt: nincs semmi baj a pici veséjével! rendben, és egészségesen meg fog születni!!% Nagyon pozitívan állok a dolgokhoz, nem engedek meg magamnak kétségbeesést!!

Ja és még egy! A hétfő óta fennálló torokfájásom egyre elviselhetetlenebb. Éjszaka már nem tudok aludni, annyira fáj. És ráadásul olyan fazék hangom van, hogy nem ismer fel, akit telefonon hívok. Délután megyek a dokihoz, és nincs több betegség!!

Elnézést ezért a hosszú magánszámért!

Kép
blúmi

Blúmi: ez azért nem semmi. Naná, hogy minden rendben a veséjével :) Sziv UH-hoz meg drukk, de a szívével is minden rendben lesz. :wink:

Szeder: örülök, hogy jobban vagy lelkileg, nemsokára túl leszel a 27-28. héten. Azért ezt az infót egyébként jó tudni, hogy ebben az időszakban jobban figyeljünk magunkra.

Kép
kistiggrincs

kistigrincs!

Azért írtam, hogy ma ezt mondta a védőnőm, hogy a 27-28. hét még kritikusnak számíthat, mert szerettem volna veletek is megosztani.
ÉÉÉs senkit nem paráztatni akartam ezzel!!!!!
Tehát 30. hét az már jó minden szempontból állítólag... (hajrá lányok .. tekerjük meg a naptárt :) )

szeder74

blúmi,
végül is ha az átlagot nézzük, akkor a kettő kiüti egymást :D
azt nem tudom, hogy több magzatvíz mitő lehet, nekem a lányomnál kevesebb volt a kelleténél, az okozott problémát

Kép
Kép
csibe21

Blúmi!
Az akkor jó hír amit a SOTE-n mondtak :) de jó!
A szív. uh. meg tényleg hasznos, és meglásd nem lesz ott gond!
Sok magzatvíz??
nekem még nem volt ilyen.
de egy másik topikban olvastam egy kismamánál.. és soknak találták.. rá 2. vagy 3. napra meg jó lett.. és azt írta, hogy átmeneti dolgog lehetett.
De őt is elküdték szív. uh-ra. Állítólag, ha kevés és sok a magzatvíz ezt teszik.
Mikor mész?
szorítok!!!!

szeder74

Blúmi!

Rendben lesz ott minden! A nővéremnél is sok volt a magzatvíz+rém alacsony volt az afp-je, ezért javasolták a magzatvízvizsgálatot, aminek az eredménye teljesen negatív lett! Mit mondjak? A kisfia teljesen egészségesen megszületett, jövő héten ünnepeljük a 2. szülinapját!
Ja, és nem véletlenül ülnek ott azok a genetikusok a SOTE-n, nagyon jó szakemberek és tudják, mit vizsgálnak, mire kell figyelniük, hiába tűnik esetleg rövidnek a vizsgálat, a beutalód alapján Ők már speciálisan az odavonatkozó problémát figyelik és óriási a felelősségük! Úgyhogy megbízhatsz bennük szerintem!

Márti
borossné becz márta

Szeder: fel sem merült bennem, hogy paráztatni akarsz :D Csak igy jobban oda figyelek majd magamra a 27-28. héten, már ha ez lehetséges :)

Kép
kistiggrincs

Szeder!

Hú, most nézem, tényleg, Te már benne vagy az utcsó trimeszterben! Repül az idő! 1-2 szempillantás és máris a karjaidban tarthatod Adél babát!

Márti
borossné becz márta

Szeder: Köszi, amit írtál!!!!!!!! Nagyon jól esett!!! :lol:

Kép
dorka78

Netti!

Túlélted a cukorterhelést???

Kép
dorka78

gyors tábli (ha valakinek van adatváltozás, sikitson!)
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Most nézem, jövő héten ilyenkor már én is csak kétszámjegyű leszek :D Pedig még csak nem rég teszteltem 2 csikosat :D:D:D

Kép
kistiggrincs

Minyu!
sikítok, de halkan.. a kórház változott: SOTE I.

Márti!
hát igen, én is nemrég gondoltam arra, hogy már az utlosó időszak jön.
Egyébként sokkal gyorsabban telik ez a terhességem.. lehet, mert a fiúk is lefoglalnak, és azért nem utolsó sorban TI IS itt vagytok nekem, és minden nap jövünk.. és támogatjuk egymást.. ez olyan jó!
Örülök, hogy megtaláltam ezt a topikot!
De gondolom, hogy sokan vagytok ezzel így Ti is!!! Illetve mindenki így van ezzel :)

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?