Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Voltunk a védőnőnél, doktornőnél megbeszélni az oltásokat.
Doktornő még semmit nem hallott arról, hogy szeptembertől ingyenes lesz a pneumo elleni védőoltás. :shock: (Híradót sem néz? :roll: )
Lebeszélt arról, hogy a 15 hós oltás előtt beadassunk bármilyen más oltást is. Azt mondja, mivel a 15 hós oltás egy kombinált oltóanyagot tartalmaz, szerinte legyen kipihent a gyerek szervezete előtte, mert addig már "csak" 2 hónap van hátra. Azt mondta, ezt ÁNTSZ sem ajánlja. :shock: :twisted:
Hiába mondogattam én, hogy legalább az egyiket, mondjuk a meningococus ellenit nem lehetne -e előtte, az úgyis csak 1 szuri. Ő csak erősködött, hogy jobb lesz később.
Hát, nagyon remélem, hogy nem lesz késő. :? Nemrég volt ugye az az eset a 15 hós kisbabával, bár a részleteket nem ismerem, csak a rádióban hallottam a hírekben.

Bercel tényleg egyszerűen gyönyörű!!!! Hosszú hajjal is! :wink: :lol: És hogy egész nap süt-főz! De drága!

Bea, biztonsági óvintézkedés, az hogy csak olyan távolról nézheti Blanka a könyvet. A könyv élettartamának meghosszabbítása érdekében. Korábban közelebbről nézte, így pár lapot már renoválni kellett. :lol:
De vannak kemény lapú, leporellós mondókáskönyvei, azokkal azt csinál, ami jólesik neki. :lol:
Persze, ha megtanul felmászni az ágyra, nem lesz tartós ez a könyv. :?

Alexandrának milyen komoly ballagása volt. Nagyon szép nagylány! Szép család vagytok, Szilvi. :)
mary74
 
 


Kép [/img]

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 

 
 

Szilvi, látom közben tettél fel több képet is.
Gergő is olyan nagyfiús már!!! :)

Mennem kell, el vagyok csúszva, ezer dolgom van. Nemigen fér bele mind a Blanka alvásidejébe. :?

Sziasztok!
mary74
 
 


Szia Mary!

Nekem is most alszik a Gergő és ezidő alatt tettem fel képeket. :lol:
Köszi a dícséretet.

Hát, szomorú vagyok az oltásinfó miatt :( , elég érdekes a gyerekdokitok :roll: , a miénk amit lehet, azt már beadja a baba életkorának megfelelően.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Évi, itt utána tudsz olvasni: http://www.baranyhimlo.hu

vagy még itt: http://www.vedooltaslap.hu.

Mi is beakarjuk adatni, Alexandra 4 évesen volt bárámhimlős de nagyon, az egész teste, a hajlatok meg minden lyuk tele volt a pötyökkel. :( + még lázas is volt és 2 hétig nem mehetett oviban.

Nekünk most elsősorban a pneumo oltás a fontos, mivel a Gergő fertőzött a bacival és már nagyon örülnék neki ha médián kívül az orvosok is tudnának róla, hogy mi lesz szeptembertől. :roll:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Sziasztok

Szilvi

Jók a balllagási képek,szépek vagytok.

Köszi az infot utána nézek.

Emma is éppen alszik,nagyon nyügös,ma néztem felül az inyét nagyon be van neki duzzadva,és fehér is.
Már igazán kibujhatna.

Évi
mia2007
 
 


Bea

Én látom a képet,nem tudom mit csináltam rosszul


Évi
mia2007
 
 


Bea, bírom a szöveged, magántanár :lol: :lol:

a képeskönyvbe mi is csak a képeket beszéljük meg, mondóka meg eljátszva, mutogatva érdekes. Hangi meg a keménykötésűt is tönkre tudja tenni. Egyik nap mosogattam, Ő kivételesen a szobában és nem a lábam alatt ült. Egyszercsak elkezd rohanni, hogy kuka, kuka és már nyitja és dobja is. A 3. ilyen után belenéztem mi az, hát nem tépte a könyvet??? Csak azért hogy kukázhasson. Én meg az elsőnél még meg is dícsértem milyen ügyes, ha kidobja a szöszt és nem a szájába veszi. :shock: Jól palira vett. Bezsebelte a dícséretet aztán folytatta rosszalkodást. De már láttam az arcán a rémületet mikor feleszmélten rákérdeztem "Te ugye nem a könyvet tépkeded?"

Rozi is ügyes, hogy felismeri a képről miket szoktál ott mondani hozzá. :lol:

Szilvi aranyosak vagytok. A laptetős kép, nagyon el van kapva. Szuper kép Gergőről. :D
Vendég
 


Én sem látom Évi képét, csak egy x jelenik ott meg amit nem lehet megnyitni.
Vendég
 


Megprobálom mégegyszer,ha nem sikerül feladom.


Kép
mia2007
 
 


Emma itt 3 hónapos
mia2007
 
 


Ez már látszik és nagyon szép.
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap este leküzdöttem a függőségemet :wink: így most olvasok csak vissza és rengeteget írtatok, ennek örülök :D

Szilvi, azt mondta a dr, hogy már most fizetni kell. Szóval már él ez a rendelet. Te, figyu, a Gergőnek ez nem emlékeztető oltás lesz? Szóval szerintem Ő már VÉDETT a pneumora, mint ahogy Zita is (bár neki még 2 alapoltás kellett, Gergőnek írtad a kora miatt 1 kellett) De ez az emlékeztető arra való, ha jól értelmezem, hogy megerősítse a szervezet emlékezetében a védettséget, nem?? Szerintetek? Szóval annak kellene utánajárni, meddig kell ezt megkapnia Gergőnek...
Egyébként én sem értem pontosan, nekünk az volt írva emlékeztető oltás: a második életévben, min 6 hónappal a 2. alapoltás után. A dokink meg azt mondta erre 2 évesen kell kapnia. Én ezt nem így értelmezem, mert Zita a 2. oltást 8 hósan kapta, tehát legkorábban 14 hósan kaphatná az emlékeztetőt, de a második életév nem azt jelenti, hogy mielőtt betölti a 2. évet? Mert utána már az a aharmadik életév, nem?? :roll: Vélemény?

Kép
ági_bp
 
 


Doo, tényleg nem semmi rendszertelenség uralkodik nálatok (is). Én minden rendszernek úúgy megörülök, aztán pár nap ízelítő, s el van felejtve. Mi totál el vagyunk napok óta csúszva, komolyan, fél-3/4 10! kor kel(ünk) aztán csak 3kor alszik el du, akkor viszont több, mint 2 órát, aztán este 10 után még Ő van megsértődve ha tente szóbajön :roll: persze aztán ez egy körforgás...minél később alszik el este, anál később kell reggel, s jó hogy nem élmos még 1-2 között, amikot "ideális" lenne elaludnia. Ma viszont negyed 2kor elaludt szopi közben a karomban, ringattam (gondoltam rátok, Doo :wink: ) s becsempésztem az ágyikóba. Remélem ez pozitív hatással lesz az esti alvásra, és holnap időben kell kelni, megyünk Anyumékhoz cseresznyétszedni. 8)
Más téren, babkocsihoz egész jól viszonyul a napokban, szinte szereti :D enni viszont egyre kevesebbet eszik megint :cry: ez nem tölt el túl jó érzésekkel :?

hangi bébi, én a 3. képen ismertem Rá! Ott már igazán önmaga :lol: egyébként a múltkori alvós képeken Zita tényleg nagyon hasonlít, azért ahol nyitva van szeme pici kori képen, még Ő is nagyon más volt.

olvasok tovább...

Kép
ági_bp
 
 


Igen-igen, Doo, neked úgy mégis mi dolgod, ha ILYEN leánymerked van??? :lol: :lol: Mint említettem már, Zita egyelőre frászt kap ha rendet teszek :roll: :lol: esetleg a porszívózásba besegít, huzgálja ülve a lapátot, és jaaa...hát majdnem elfelejtettem, tegnap miután felmostam, levett a szárítóról egy vizes ruhát, és húzgálta a földön, egyik szobából a másikba ment vele, végül kikötött a babakocsi kerekénél :evil: ...végülis csak segíteni akart felmosni, bár én "lustafával" szoktam, ezt a ruhával a földön figurát nem tőlem látta :shock:

Elkezdtük a joghurtot. Totális elutasítás. :( pedig reménykedtem, hogy majd szeretni fogja. Mint minden új kajánál, az örök optimizmus :P szóval kiköpte, mert persze natúr és savanyú volt, talán másodiknál picit lenyelt, s megrázkódott tőle :shock: ma próbáltam újra, de úgyanúgy nem kell neki. Következő a kefír lesz :roll: védőnő azt mondta sajt-túró csak a jogh-kefír után. :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Blanka, de egy kis tündér, ahogy ott áll és figyeli a könyvet! :D Tök szupi az autós játéktartótok, hol vettétek?
Jó utat Pestre. Lakásnézelődéssel hogy álltok??

Kép
ági_bp
 
 


Szia

Ági

Emma a natur joghurtot,már 8 hónaposan kapta,nagyon szorulásos volt és a védönő mondta adhatom neki,remélem nem lesz baj belölle később,azóta nincs gond a kakival,minden nap megeszik egyet,én is ugy jártam mi te nem akarta megenni az ize miatt,csak gyümölcsel,most próbálom neki magába adni,már elfogadja.

Évi
mia2007
 
 


Etus! Vizsgával mizujs?? Az agyhártyagyulladás elleni oltás, legalábbis amit mi adatunk, és ha jól értem a többieknél is, az nem a kullancsos agyhártyagyull. elleni, hanem a a meningococcus C okozta agyhártyagyull. elleni oltás. Kullancs ellenit mi is tervezzük, de már nem tudom mikor-hol fog beleférni, mert abból több kell :? nálunk szüleim nagyon fertőzött megyében laknak, főleg ezért szeretnénk, meg hát már a városokban is vannak a dögök :evil:

Kép
ági_bp
 
 


Szia Ági, már megint itt kötöttem ki a vasalásból, de mentségemre szóljon most végeztem is vele.

A joghurtot nem hiszem hogy sok gyerek szereti elsőre. Hangi is rázkodott és olyan arcot vágott hogy azt hittem viszontlátjuk. Aztán megszerette.

Én mostmár teljesen belekavarodtam az oltásokba, mostmár azt sem tudom mi az amit megkapott. :oops:
Az tudom hogy 2x kapott 1 éves kora előtt és 2 éves korában kell az ismétlőt beadni.
Vendég
 


Szilvi, Gergő nagyon hasonlít Rád! :D És végra láthattuk a nagy ballagós ovist! Azaz mindjárt isist! :wink:

Bea, Rozi cuki volt a kiskori képén, és tényleg hasonlít magára :lol: nehéz lehet ennyi alvással :?

Mary, ez jó! Most akkor mi vaaan? Mi dokin ilyet nem mondott, hogy később adassuk be :evil: hát nem tudom :roll: mi lehet beadatjuk, végülis még lesz 2 hónap addig. Egyébként Doo, visszatérve, én nem szívesen adatnám kötelezővel a nem kötelezőt! Bár barátnőméknek tényleg tök jó gyerekorvosuk van, és a kisbabának a 2 és 3 hóssal adta be a meningitecet. Egyébként minden kötelező oltás kombinált, a 2,3,4 hós talán 5 betegség ellen véd, tehát volt akkor is feladata az immunrendszerüknek :? és mégis azzal ajánlják a meningitecet is, vagy a pneumot is. Ennek az antsz.es dolognak hol lehet utánanézni? A 15 hós oltás után meg jön a 18 hós, ajánlanak 1 hót az oltások közé, legalábbis mi dokink. Akkor mary ti dokitok mikor adná be? 16 hósan vagy hogy? És a 18 hóst nem zavarja majd?

Hajni, nézd meg a kiskönyvbe be van írva az oltóanyag neve a nem kötelező oltásokhoz. Biztos nem a kullancsos, mert azt csak 1 év után lehet adni. vagy pneumos vagy meningococcus, annak is van több típusa.

Kép
ági_bp
 
 


Fúú, végre végigolvastam. Totál frusztrált voltam hogy jutok a végére :shock: :oops: Zita közben egyszer felébredt, de visszacicizte magát :)

Kép
ági_bp
 
 


Most már semmit nem értek, mármint oltás ügyben. :shock: Hétfőn dokival konzultálok és tutira ő is mást fog mondani és legalább majd még jobban belebonyolódunk!

Most vettem egy hiper - szuprt levegőtisztító kézi készüléket! Egy barátnőméknél láttam a gyerekei + ők sem voltak egész télen betegek , mert a levegő tisztításában lemegy a vírusokig! Engem meggyőzött és megvettem részletre az ügynöktől! Már csak apát kell meggyőznöm majd :wink:
Lakásfelújjítás alatt lehet, hogy nem erre kellett volna ennyi pénzt kiadni, de az egészség mindennél fontosabb!! Ugye :?: :lol: Megerősítés kéretik!!!

Szilvi nagyon szép a családod, már régen vártuk ezeket a képeket! Hú, de izgi, hogy Alexa suliba megy ősszel!

Évi! Végre sikerült Emmának megmaradtak a vonásai! A vonalzóval nincs egy kis prücsök?

Megyek epret befőzni, anya elvitte Rozit sétálni! Látjátok most sem dolgozok vagy alszok, hanem itt vagyok :lol: Ez függőség??? :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Hajni ha már végeztél a vasalással nincs kedved besegíteni? Itt is van egy nagy adag :lol:

Ági, ha ez vígasztal Rozi sem eszik szinte semmit! Nem tudom már lassan, hogy min él. Ő kenyeret enne kenyérrel, DE nem akarok neki folyton azt adni! Joghurtot nem eszi meg, pedig már danonínót is próbáltam :twisted:

Most már tényleg lépek....

Etusnak 4-es lett a vizsgája :lol: (csak mert mindenki kérdezte ő meg nem válaszolt még)

Bea

Kép[/url]
június
 
 


haho,
nekem is pakolnom kellene!!! szombaton indulunk Spanyolo.-ba, de én is olvasgatok, eszegetek és még egy kicsi sört is ittam :wink:

gyönyörű az összes gyermek és rengeteget írtatok!!!

nekem lenne egy véleményem az oltásokról: miért gondoljátok, hogy fontos minden NEM kötelezőt beadni? reklámok, más szülők? hosszútávú esetleges mellékhatásokon gondolkodtatok? vagy pl a meningococcus egy a több tíz korokozó közül, ami meningitist okozhat. ui a kullancs elleni is, lyme ellen nem is véd. kivéve, ha fertőzött területen élsz. én így tanultam, és több oktatóm osztotta ezt a nézetet. doki nénink meglepődött, hogy ilyen nyíltan merték a pécsi orvosin vállalni az "ellenvéleményt", de ő is osztottta,
kpetro78
 
 


elküldtem, mert megébredt. szóval a gyógyszeripart mocskos egy ág, bár én is ott dolgozom :roll: remélem nem bántottam meg senkit, néha kicsit nyersen fogalmazok, de nem akarok bántó lenni.

Teljesen odáig vagyok, hogy Emmával egy napon születtünk, Marci súlya kicsit több (most nem írom, mert mindenkinél kaja parát olvastam), de ő kisfiú. pedig tényleg nem is eszik sokat, Bercel adagjának kb felét.

Olyan édes, ahogy a járkál, és persze esik, meg röhög :wink: de persze csak ez érdekli (kis izomagy :wink: )ő ágyra még csak mostanában kapaszkodik fel, és kezdi elsajátítani a tolatós technikát...köszi Hajni!!

Ovóda story - no comment.

Viszont nem kaptunk helyett a bölcsiben. Nem tudom mi legyen. Korábban írtam, h a fizetős horror, nem is érdemes visszamenni. Második bébi? De az első sem alszik éjjel már megint. :wink:

Ja, és ma hallottam egy horror storyt: egész nap nem aludt csecsemő-kisded, este 7kor kidől, majd hajnal 2 :!: -kor kezdődött az új nap, hónapokig. Anyuka 27 és idősebbnek néz ki, mint én. Azóta gyermek 6 éves, most tv-zik, míg a család többi része alszik :roll: Ez viggasztalás az "éjszakai műszakosoknak" és egyben elrettentő is, hogy lehet ennél rosszabb. Második bébi, hm. Ő bevállalta, angyali kicsi lány lett :lol:

este benézek. puszi
kpetro78
 
 


Kata, amit írtál az valóban horror story. :shock: :roll:
Remélem mi azt nem tapasztaljuk meg milyen. Igaz Bea?

Kitaláltam egy új dolgot, a word-ben írom meg a hozzászólásaimat és bemásolom vagy töltöm ide ha úgy sikerül és kevesebbet fogok remélem ezentúl bosszankodni miatta.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Ági, jól emlékszel, a Gergő az első pneumo elleni oltást már tényleg megkapta 1 éves kora után.

A gyerekorvos még annyit mondott, neki nincs tapasztalata arról, ha több mint 2 hónapos szünettel kapja majd az emlékeztetőt, (a szeptember nekünk 5 hónapos szünetet jelentene) és hozzátette, hogy akkor emlékszik-e még rá a szervezet azt nem tudja. :roll: :roll: :roll:

Ha utána számolok: a pneumo + a bárányhimlő elleni + meningitis + ezek beadásának díja = Kb. 30.000 Ft biztos lesz és ebből nem mindegy mennyit kell ugye kifizetni.

Már jártam az e.ü. honlapján is de nem találtam semmit, viszont megtaláltam az e.ü. közlönyöket, azokat még nem tudtam átolvasni mert le kell hozzá tölteni egy külön programot és nem sikerült, majd ha Jani este hazaér akkor vele csináltatom meg. :D
Abban valamikor biztos olvasható lesz róla az új rendelet szerintem és elsőkézből tudunk róla. :lol: :lol:

Ja és még azt hiányolom, hogy az új infókról nem lehet semmit olvasni a http://pneumo.hu oldalon. 8)

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Bea, ez már biztos függőség. :lol:

Ha nem vagyok egy ideig akkor azon jár az agyam mi lehet veletek és úgy jönnék, csak hát akkor itt ragadok és nem halad a munka, lásd ma is :lol: :lol: :lol: így holnap böjt lesz. :wink:

Kata, még elfejtettem írni, jó utat és időt, illetve kellemes kikapcsolódást és pihenést kívánok. :lol: :lol: :lol:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Etusnak nagy gratula a sikeres vizsgájához :lol: köszi a hírt Bea.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Látom mindenki függő...gáz, nem? Alapszükségletem lett a babanet :? :lol: komolyan van, hogy mikor Zita csinál valamit legyen az új vagy csak jópofa vagy nemjópofa, van, hogy egyből az jut eszembe, majd elmesélem itt nektek. :shock: Másnál is van ilyen? :oops:

Kata, engem a pneumoval kapcsolatban az győzött meg elsősorban, hogy nagyon nagyon sok országban kötelező oltás, tehát elismerik, hogy veszélyes, csak itthon nem..azaz 2009től itt is kötelező lesz. De pl a rota ellenit csípőből elutasítottuk, mikor mondta a gyerekorvos Szóval próbálunk mérlegelni, de én azt gondolom-reklám ide vagy oda-ha van lehetőség 1-1 betegséget megelőzni.... :roll: egyébként milyen HOSSZÚTÁVÚ MELLÉKHATÁSOKRA gondolsz? Kifejtenéd??
Szilvi, Ti beadatjátok a bárányhimlő ellenit? Mi azt lehet, hogy nem.

Zita fél9kor elaludt :D ugye, aki délután nem olyan későn alszik el...
Képzeljétek itt volt ma Papája, párom apja, s Zita úgy megijedt :shock: iszonyú erővel kapaszkodott belém, elfordult hogy ne is lássa, és úgy zokogott :cry: :cry: most harmadjára történt ez, egyszer tényleg idegen vendégektől, egyszer pedig párom apja+élettárs +annak fia. Pedig mikor mi megyünk hozzájuk semmi problémája, nem fél, itthon nem tudom miért ijedt meg az elmúlt két alkalommal is :shock: úgy sajnáltam, közben meg kínosan éreztem magam, párom se volt itthon..papát egyedül hagytuk a szobába, s kijöttünk megnyugodni. Utána mi sem történt volna, jól elvoltak.

Kép
ági_bp
 
 


Etusnak gratula! Bea, honnan tudtad???????? :wink: :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Szia

Emma is elaludt egyszer már 8 órakor olyan fáradt volt,de aztán felkellt fél 10-kor és játszik,sokszor csinálja ezt,talán fél 11 fele rá tudom venni,hogy aludni kell.

Évi
mia2007
 
 


Ági, ne aggódj, nem egyedül vagy függő. :oops: :lol: Nekem is sokszor eszembeut, hogy írt-e már valaki vagy hogy ezt le kellenne írnom.

Én sem adok be mindent , bárányhimlő ellenit pl. mi orvosunk nem pártolja. De a hosszútávú mellékhatások engem is érdekelnek. Amit mi kaptunk, ki sem tudom olvasni, a kiskönyvben, de valami ilyesmi: Neinae C. Biztos nem ez a neve, de elég súnnyán van írva. Ez most melyik kókuszra jó? a pneumo- vagy a meningo- ? Mert ezketől én is nagyon félek, féltem.

Eust én is megkukkoltam a júniusiban, mert láttam hogy Ő az utolsó hozzászoló és ott bezzeg leírta, hogy 4-esre vizsgázott. :twisted: Mi aki drukkoltunk érte, meg maradhattunk bizonytalanságban. :wink: :lol:

Kata, irirgy, irigy irigy. Ugyanoda mentek ahol a télen is voltatok vagy bejárjátok az országot? Egyébként nem voltál nyers. Nyilván Neked több ismereted van erről, jó ha megosztod velünk.
Vendég
 


Úúú, mennyi hiba, bocs.
Vendég
 


Hajni, sziaaa!

Az a neisera vagy minevű én sem tudom, de vmi ilyesmi, tudtommal az is a meningococcus ellen véd, ennek több típusa van, nekünk a meningitecet írták fel! A pneumonak PREVENAR az oltóanyaga.

Igen, Kata, tök jó, Spanyolo.....hmmm. 8) 8) sunshine

Kép
ági_bp
 
 


Doo, mostanában nem vagy annyira bagoly vagy nem vagy annyira függő?

Ági, köszi a választ.

Én még kicsit dolgozom itt az asztalnál, remélem még jön valaki.
Vendég
 


Hahó!! :lol:

Megnéztem a pneumo.hu-t. Szilvi, én ma rosszul írtam, mivel nem tudtam, de egy év fölött, amibe Ti tartoztok, alapoltásnak ír 2 oltást, és nem kell emlékeztető. Tehát akkor Gergőnek még nincs meg csak az egyik...nem az emlékeztetőre vártok, ahogy én hittem korábban, hanem az alapoltásra. Én lehet nem várnék a helyedben, hanem beadatnám!! Egyrészt nem is biztos, hogy ingyenes lesz szept-től, másrészt most sem védett még--legalábbis nekünk azt mondta anno dr, csak a 2 alapoltás után lesz védett, harmadrész pedig nehogy "elvesszen" az első hatása. :roll:

Hajni, ezt a fajta oltást kapta barátnőm kisfia is.
Megnéztema meningitecet, annál nem kell emlékeztető oltás. Egy év alatt 2db, egy év fölött 1 kell.
Doo, Ti melyiket kapjátok?

Este próbálkoztam a kefírrel. Elsőre duzzogva elfordult, mostanában mindenre ezt csinálja. :( Letettem a tálcára a kanalat, s erre elkezdte nyalogatni meg rágcsálni. Úgyhogy mártogattam a kanalat, letettem, Ő meg nyalogatta-rágcsálta :lol: aztán néhány kanállal evett is.
Csajok, ami meglepett, ez Mizo vagy vmi ilyesmi de bio kefír, s rendesen bociszaga volt :shock: több tehenet látott szerintem, mint a "sima" kefír amit mi eszünk...azon sosem éreztem ezt a bociszagot. :roll: :lol: Ja, és ezek után még evett pár kanál zabkását oszt csók. Diétázik a hercegnő. (megint) :cry:

Kép
ági_bp
 
 


Sziasztok...
:oops: :oops: :oops: :oops: Ugy eg a pofam de tenyleg, annyira aranyosak voltatok hogy drukkoltatok nekem, hogy sikeruljon a vizsgam, tok jol esett erre en meg azt sem birom leirni hogy hogy sikerult... :oops: :oops: :oops: :oops: Pedig keszultem tobbszor is, de mire este idejutok, mar dogfaradt vagyok, es mindig kiment a fejembol, annyira koncentraltam, hogy mindenkire reagaljak akire csak tudok... Raadasul a juniusi topicba meg tenyleg leirtam hogy mi volt... :oops: :oops: :oops: Teljesen haldoklik az a topic, de megiscsak oda kezdtem el anno irogatni "zoldfulu babaneteskent" 8), az sem erdekel, hogy neha 2en 3an irogatunk csak, es tobb het utan tellik be egy oldal... meg lelkiismeret-furdalasom is van neha, hogy ide mar sokkal szivesebben jovok irni... :oops:
Na mindegy, tettemre nincs mentseg, DE AZERT SZERETTEK UGYE??????????????????????????????? :):):):):):):):)
(Bea onnan tudta egyebkent, hogy ha vmilyen info kell, vagy babanet-hianyom van, de nemtok a gep ele ulni, akkor felhivom azt a par "szerencsetlent" aki balga modon megadta a szamat, es oket "zaklatom"... :):):):):)

Es tenyleg koszonom hogy gondoltatok ram, jo erzes, hogy a vizsgaim le vannak tudva, nyarra meg van feladatom boven, de remelem meglesznek azok is...

Szilvi: nagyon szuper kepeket raktal fel!!! :) Agival ellentetben szerintem Gergo tiszta apja, Alexandra meg rad hasonlit nagyon.

Doo: hol vagy?

Agi: nekem is szokott ilyen lenni, hogy eszembe jut, hogy tortenik vmi, es az van bennem: na ha ezt nektek elmeselem... :)
Jo otletet adtal a kefirrel, kiprobalom hatha az jobban bejon mint a joghurt.

1 het 2 nap es a kicsi fiam 1 eves lesz! :lol: vissza kell lapoznom a topic-torta receptert, vki nem emlekszik hanyadik oldalon van??
Nagy bulaj lesz nalunk, s mivel eleg nagy a csalad, ahogy osszeszamoltam minimum 20-an leszunk... :shock: Hogy hogy ferunk majd el 57 nm-en azt meg nemtom, raerek majd egy het mulva aggodni! :)

Bea: levegotisztito-berendezesekhez nem ertek, de jol hangzik azok alapjan amit leirtal, remelem bevalik majd!!

Masfel hete en is beprobalkoztam egy activia natur joghurttal, de nagyon csunyan fintorgott tole, es nem ette, ez nala nagy szo, majdnem mindenevo... :wink: De jo hogy irtatok, hogy masnak se jott be elsore, akkor azert probalkozom meg!

Beaval amikor beszeltunk telefonon, szobajott a szoptatas, es en elmeseltem, hogy Bercel meg ugyan szopizik reggel-este, de en ugy veszem eszre, hogy nem nagyon hatja mar meg, pedig a reggeli szopi utan kb. 2, 2 es fel oraval szokott tizorait kapni. De csak max. 5 percig szopizik, es azt vettem eszre, hogy ugy elvan, de feltehetoleg nem banna ha nem lenne, es a tejem is jelentosen csokkent. Bea kerdezte, hogy akkor abbahagyod? En meg elgondolkoztam, hogy tenyleg lehet hogy ezt kene, vegulis honapig csak anyatejes volt, utana is sokaig szopizott... Ja meg az is erdekes volt, hogy tegnap az esti szopizas utan adtam neki kicsi vizet, hatha szomjas meg, megivott egy deci vizet! :shock: Na mindegy, ma meg megfurdettuk, olvastunk meset, aztan osszebujtunk 3an Oliverrel az agyon, ivott vizet, aztan egy hang nelkul elaludt, szopi nelkul. Hat lehet hogy neki tenyleg nincs mar ra szuksege, es csak en "eroltetem" a dolgot, szoval valoszinuleg szep lassan abbahagyom a szoptatast.. drasztikusan egyik naprol a masikra azert nem akarom,1-2 het atfutasi idot adok :) Kivancsi vagyok mi lesz.

zetus8
 
 


Kata: szerintem nem voltal nyers, csak elmondtad a velemenyedet mint "bennfentes" :)
Az elet egyebkent produkal erdekes dolgokat, en anno eleg merges voltam, hogy a gyerekdoki "belerangatott" a rotavirus-elleni oltasba, gatyank rament, es igazabol nem lattam szuksegesseget, de beadattam mint "felelos szulo"... aztan amikor 7honapos volt Bercel, rota-virusos lett a szomszed kisfiu, akivel rengeteget jatszik Bercel, korhazba kerult, es meggyogyult, o mar nagyobb, 6 eves, de akkor halas voltam azert hogy megiscsak megkapta a rota-elleni oltast...
De akkoris rossz elmeny volt (nem mondta meg a doki hogy mennyibe kerul, a gyogyszertarban csak lestem amikor mondtak hogy 18ezer es meg ugyanannyi lesz utana is stb.), meg egyebkent si az en dokim tiszta gyagya, na mindegy, ez csak azert erdekes, mert azota se adattam be neki semmilyen nem-kotelezo-oltast... bar az hogy ennyien irtatok most, meginogtam... :wink:

zetus8
 
 


Sziasztok!Jó sokat írtatok!!!

Oltások:na most már teljesen belekavarodtam!!!Én egy nem kötelezőt adtam be az agyhártya ellenit!A továbbiakat nemtudom!

Szerdán voltunk a 15 hós oltáson és méreckedésen:80cm és 9890dk már megint egy fél kg hízott 1 hónap alatt(ritka de mostanság nagyon sokat eszik).

Minden baba gyönyörű és ügyes aranyos!!!!

Tegnap olyan történt ami még soha:este nem akart aludni és rendesen sírt(ez azért fura mert eddig sosem és fél9-re mindig elaludt)Már napok óta észrevettem,hogy nehezebben alszik el,szerintem az alsó rágó foga jön.de eedig egyik foga sem viselte meg a felső két rágó is észrevétlenül jött ki :shock: .este 10-kor már nemtudtam mit csinálni(se ringatás-se visszafeketetés nem jött be)elkezdtem tologatni babakocsiban a lakásban :roll: 5perc alatt elaludt :lol: :lol: .Na megyek mert felkelt!!!!

KépKép
vicuska
 
 


Jó reggelt!

Hajni, múltkor nagyon bejött az a szöveged, hogy hangit mesterséges altatásban tartjátok :lol: :lol: kíváncsian olvastam tovább, ez mit is jelent pontosan nálatok... :lol:

Etus kérdezte,ill. téma volt a vegeta, én dmben vettem múltkor Alnatura bio vegetát. Bár még Zitának nem használtam.

Igen, a kefír úgy látszik jobb ízű, legalábbis Zitának. De azért a joghurtot is fogom gyümivel próbálgatni, barátnőm mesélte, hogy ő úgy csinálta, mindig tette egy kis kanállal a gyümölcseihez, és végül már gyümijoghurtot evett a kisfia. mármint amit ő készített.

Vicuska, jó hogy írtál, remélem a vizsga után gyakrabban jössz. Lottinak szerintem jó a súlya és tényleg annyira jó kis formás a képeken. :D Szép magas is! :shock: 80 cm. Tényleg melyik gyerkőc milyen magas?? Zita 74,5 cm volt a mérésen. Szerintem ez olyan "átlagos", nem?

Etus, meg van bocsátva, hogy nem írtad a vizsgádat. :) Fúú, ez a rotás sztori :? nálunk olyan volt, hogy apósékhoz mentünk télen, s úgy volt jön akkor hozzájuk egy baráti család is, akiknek van egy nagyobbacska kisfia, és mégsem jöttek el, mert előtte lévő napokban lett beteg a gyerek. Rota vírus volt :shock: hát köszönetet mondtam, hogy ha már szegénynek betegnek kellett lennie, még a találkozásunk előtt kijöttek a tünetei. Bele se gondolok, mi van ha pár nappal később történik, és még találkoznak a gyerekek :? bár azt mondják nem terjed olyen "könnyen" , de gyerekeknél szerintem nem túl nehéz az átadása. Ja, és tök hosszú a lappangási ideje. Igazából ha nem az oviban van járvány, alig lehet megmondani, vajon hol szedte össze :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Csak gyorsan tudok most jönni...

Amit Kata írt, azon már én is gondolkodtam. Lehet, hogy csak meg akarják velünk vetetni ezeket az oltásokat és persze a lelkiismeretünkre hagyatkoznak, meg a tudatlanságra. Ki tudja melyik "kokusz" milyen betegséget okoz és persze midegyik ellen nem lehete oltani!? Nekem a rotára azt mondta a gyerekorvos tavaly, hogy egész évben egy ilyen betege volt. Etus ha jól tudom pont 6 éves korig ad védettséget a rota elleni!

Kata, engem akár priviben is érdekelne részletesebben erről a "saját" véleményed! Ha még van egy kis időd Spanyol előtt! Ami miatt írtórairigy vagyok, de érezzétek szuper jól magatokat a királyfival! :lol:

Rozi tegnap 3x felállt gugolásból és ácsorgott pár másodpercig, majd megingott és popóra csücsült.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Hogy aludtatok?

Emma ugye fél 10-kor felkellt,és éjfél volt mire elaludt,reggel 8-ig,nem tudom mikor lesz már egy olyan éjszakám,amikor tudok aludni,vagy Emma aludna egyhuzamban reggelig

Bea
Rozi nagyon ügyes:)

Kefirt még nem próbáltam,melyiket adjátok.

Évi
mia2007
 
 


És óránként fennt volt.
mia2007
 
 


Ügyes kis Rozi baba. Lehet, hogy a szülinapjára elindul? :lol:

Etus, ugye nem vetted komolyan, hogy írtam hogy a júniusiba bezzeg..., én csak vicceltem. Persze hogy nem haragszunk Rád. A lényeg, hogy a nagyján túl vagy. Azt nem írom hogy a nehezén, mert szerintem az ezután jön. Én utáltam szakdogát írni, mert mindig utolsó pillanat ember vagyok. És ez ráadásul úgy sikerült, hogy még egy befejezés hiányzott meg a cd-t kellett volna öszevágni hozzá amit csináltam és akkor karambolozott Imi. Úgyhogy a befejezést megírtam és felhívtam a tanárt hogy nagy baj-e ha nem lesz cd-m, mert ennyi idő alatt nem találok senkit aki megcsinálja. Szerencsére így is elfogadta. Persze bevittem Imihez a laptopot a kórházba, ott csinálta meg nekem a tartalomjegyzéket, mert azt nem tudtam normálisan összerendezni. Meg persze éjszaka írtam a hiányzó részeit, mert ha nem dolgoztam akkor bent voltam Vele.

Vicuska, Lotti is tudja mi a jó, babakocsiban ringatva. :lol: Biztos Nála is csak átmeneti állapot, hogy nehezen alszik el. Hangi mostanában úgy elfárad, nappal már 2 órákat alszik és reggel 3/4 9-kor kel. (9 kor legkésőbb már alszik) Ma felkelt 8-kor mert beszorult a lába a rácsok közé és egyfolytában ásítozott, mint aki hajnalban ébred. Remélem csak a sok mozgásba és a levegőzésbe fárad el és nem vérszegény. Jaj, úgy utálom magam hogy én folyton aggódom valamin. Doo, a hipochondria kezelhető?
Vendég
 


Ági, én étvágyamnak a felét megpróbálom átszugerálni Zitának, azzal mindketten jól járnánk. Nekem állandóan vinnem kell valami rágcsálnivalót magammal, mert Hangi ha eszik előtte valaki folyton kunyerál. és hát ilyenkor inkább adok neki a sajátból, mert mégse má' mindig más gyerekét egye el. Na mindegy, lényeg az, hogy ezekből Hangi eszik 1-2-t én meg a többit. Mindig újat kell vennem mert én megettem amit neki szántam. :evil: :oops:
Vendég
 


Doo, látlak, nem mehetsz el bejelentkezés nélkül. :lol:
Vendég
 


hajni, ez nem is hipochondria. :lol:

kata, bár sok mindenben eltér a véleményünk, oltással egyetértünk. ráadásul nekünk dokink is csak a menjugatet javasolja, semmi egyebet. még a pneumot sem. Vikinél szte a kötelezők hozták ki az allergiát... :roll: :evil: mondjuk még a beadás előtt mondta is h állatság ilyen pici babák kialakulatlan immunrendszerét ilyen durván megstresszelni, de nem tud mit tenni...
a marketing nagyon el tud adni mindent!! :? oltást, légzésfigyelőt, köldökzsinór vért, stb :? utóbbival kapcsolatban engem az győzőtt meg egyértelműen h több olyannal beszéltem, aki eügyis, képben volt a témában és ők INKÁBB NEM vetették le, mert értelmetlennek tartották.

nagyon sok dolgom van, Viki keveset alszik napközben v nem tudom letenni. takarítani, főzni és újabban vasalni ( :!: én azelőtt ilyet nem tettem! :oops: ) csak éjszaka tudok. ráadásul Viki is sokat ébred éjjel - vagyis azután h letettem, mert hajnalban azért már nem annyira. szal ezért nem nagyon tudtam jönni. amúgy még mindig függő vagyok ;)
most én is naggggyon fáradtnak érzem magam. lehet h ledőlök kicsit - hátha van még 10 perc ébredésig... :roll:
Vendég
 


szai hajni :lol: :lol:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?