Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Latom mindenki varr... Sajna en nem tudok, pedig van gepunk...fuggyonyt, nadragot nalunk a ferjem :roll: (ja, a gepet is o vette :oops: ) szokott varrni.

Csakegy, latom felraktad a Doomo fotel kepet...Nekunk pont ilyen van, pontosabban volt, kolcsonbe. Vasarnap adtuk vissza, mert Felix-nek nem jott be...ahanyszor beleraktuk uvoltott benne, uh. inkabb visszaadtuk, hogy nem porosodjon a sarokban.

Anyo, nagyon edesek vagytok a kepen!!!

Mindenkinek jo napot!

Alice
alice27

Pusszantás!

Monácska!
Magas, nehéz emberek betegsége!
Volt már derékfájása?
Ez milyen tipusú: csak a dereka fáj vagy sugárzik valamelyik lábába, zsibbad is?

Ha "csak" sima derékfájás és nem abszolut elviselhetetlen, akkor első körben vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók: diclofenac hatóanyagú (Cataflam, Voltaren, Diclofenac Duo, stb) vagy ibuprofen tartalmú (Advil, Nurofen), lehet tapaszokat kapni diclofenac tartalmú (Flector tapasz), illetve gélek: Rheumon gél, Activon gél, Flector gél stb.
És ágynyugalom. Nem feltétlenül szükséges a priccs szerű kemény ágy. És megtalálni azt a testhelyzetet, amiben a fájdalom enyhül, vagy megszűnik. Ha állva is szűnik, vagy ülve, akkor nem kell feküdni egész nap!
De tény, hogy kímélje magát! 2-3 napig mindenképpen, hogy a fájdalom enyhüljön és megszünjön. Azért fontos a jó testhelyzet megtalálása, mert az izmok is ellazulnak és így a fájdalom hamarabb szűnik, gyógyul.
Kerülje azokat a mozdulatokat, amik kiválthatják, vagy erősítik a fájdalmat! (gondolom a parkettázás kissé megviselte)

Ha ezekre a kegyszerekre nem javul, vagy súlyosbodik akkor háziorvos.

Akkor kell azonnal orvoshoz menni, ha vizelési székelési problémák lépnek fel: nem tudja tartani, vagy nem tud!
Ha gáttájék, fenék belsőcomb területén zsibbad
Ha elviselhetetlen a fájdalom a fennt említett gyógyszerek mellett is
Ha gyengülne valamelyik lába. Nem tartja meg, összebicsaklik.

Hu, nagyon rossz lehet! És sok gyógypuszit neki! :)

Csakegy!
Én utálom a gyógyszertárit mert nem tudtam rendesen használni, de amit most elmondtál róla, hogyan lehet tüsfürdő szerűt csinálni belőle... azonnal hozzáfogok és megejtem.
Mi első perctől jonsont használtunk. Egy flakon fogyott el és semmi baja nem volt az újszülött bőrének. Aztán elfogyott, megint ráfanyalodtunk a gyógyszertárira. Gondoltam veszek másat, kipróbálom a Gabit, mert sokan dícsérté. No, megjelentek a pattanásszerű kiütések az arcocskáján. Kb. 4 hete használjuk. És akkor tűnt fel, hogy a Gabi lehet a ludas, amikor egy-két este megfeledkeztem és gyógyszertárit használtam. És a bőre javult.
Egyébként mindenből gyógyszertárit használunk. Popsikenyőcs, testápoló. Akkor a gyógyszertári lesz a tutti

Anyoka!
Nagyon aranyos az a kép! Szép a pocakod! Nagyon tetszik. :)

Lányok mátol visszatértem a Zandi diéta alapjaihoz.
Az nem normáluis, hogy fél 12kor még nem ettem semmit, aztán mint egy kiéhezett nekiesek az ebédnek. Megeszem és még nem lakok jól. Aztán lesem óránkénta hűtőt és minden fellelhetőt megzabálok. Híztam 1,5 kg-t. És tejem nincs több!
Akkor álljon meg a menet!
Úgyhogy mátol megy megint a 3 óránkénti evés. Annyi hogy nem számolok CHt.
És kiiktattam az éjszakai banánzabálást. Eddig ahányszor kelltem éjszaka a gyerekhez, annyiszor egy termetes banán bevándorol a gyomromba.
Most kikészítettem a korpovit kekszet! Nesze neked Kavics!

A tököm kivan, hogy együnk együnk, de tej nem lesz tőle több, csak a seggem nő. Nem verhetem át magam azzal a címszóval, hogy szoptatok. E mögé nem bújhatok.
Tegnap este megettem egy tál epret rengeteg tejszínhabbal! :shock: És tsi. :lol: :lol: :lol:

És most megyek csinálok hasizom gyakorlatot!

Puszika Mindenkinek!
Vendég

mennyi helyesírási hiba! :shock: :oops: :shock: :shock:
Vendég

Szia Alice! :)

Hogy vagytok??? Félix fiadnak nem fabrikálsz egy vonalzót??
Mesélj mi van veletek??? Hogy vagytok???
Vendég

1 inch = 2.54 cm

Kép
lara26

Rambóka!
Habfigurákat viszünk, már ha nem alszunk el. :lol:
Kint leszünk a csarnok mögötti részen.

Hunci!
Kisfiad nagyon ügyes!!
Apa múltkor megmutatta Larának, hogyan kell majd enni a spenótot. Erre Lara most elkezte utánozni a gépek hangját ilyen módon. :lol: :lol: Itt dolgoznak a vízművesek az utcánkban...
Kiölti nyelvét, összezárja száját és préseli kifelé a levegőt. Lassan ott tart, h átöltöztetem. :lol: :lol:

Kép
lara26

sziasztok

Hunci nálunk Levinek 11 hónaposan nőtt,a keresztlányomnak 13,a tesómnak 14 hónaposan nőtt ki az első foga.Már elvitték Anyukék anno az orvoshoz,hogy ez a gyerek fogatlan lesz? :lol: Lehet nálatok is valamelyikőtöknek későn jött a foga.

Kavicska nem csak a te segged nő a sok zabálástól :( De a tejcsi mégis már megint szrájkol!A fenne egye meg!Pedig már hétfőn örvendeztem!Nálatok nincs ilyen?Nekem amióta Tomi megszületett most van a 10. alkalom,hogy hullámvölgyben vagyunk.Remélem most is kisikerül evickélnünk belőle!!!

Alice rég jártál erre!Mi van veletek!

Bettica hogy vagy?Hogy bírod ezt a fantasztikus időt?Reggel szakadt az eső,most meg hőség!CSak bírja követni a szervezetünk.

Monácska jobbulást a párodnak!!!!

Kép

Kép
lecso

Anyóka jó nagyon a kép Dorkával!!!! :D

Kép

Kép
lecso

Lara, mi is berregünk, basszus, tiszta kaja vagyok!És még röhög is rajtam!
Vendég

Lecso!

Én már mindent kipróbáltam. És folyamatosan próbálkozom. Egy dolgot nem csinálok! Nem fejek! Erre képtelen vagyok! Csináltam három hétig, minden etetés után és totálisan belefáradtam.
Amióta a fiam elérte az 5 kg-t, azóta nem mérem, hogy mennyit eszik. Heti egyszer mérjük és mindig van gyarapodás. (heti 150-300 gr, ez változó).
Az tény, hogy heti 7 napból csak kettő olyan van, hogy egyáltalán nem kell tápot pótolni. A többi napon kell. Változó mennyiségben. (napi 30-100 ml max) Általában estére fogy el a tej. Szinte mindig két mellből szoptatok. Csak úgy lakik jól.
Vannak napok, hogy dől a tej, vannak napok, hogy csodálkozom, hogy van mit kiszívni. Nem tudom mitől függ!
Biztosan van köze a rántott leveshez, mert megfigyeltem, hogy pl. a bableves (azt csak rántva csinálják / nem én főzök/) nagyon sok tejem lesz! Többször van, hogy éjszaka arra ébredek hogy folyik a tej! Szóval nem tudom. De a tápot nem bírjuk teljesen kiiktatni! De már nem is akarom. Az elején sokat kínlódtam, hogy elhagyjuk, de feladtam. kényelmes így is! Bőséggel kap tejet, bírja a tápot is (HAsat kap) és mindenki elégedett! :lol:
Szerencsére az éjszakai etetésekhez nem kell táp.. :roll: , az elég izgalmas lenne, mikroban melegíteni, felverni a házat! :roll:

Szóval én már nem gyötröm magam. Időnként csinálok, a Monácska által feltett honlap szerint, egy-egy kúrát. De nem jöttem rá, hogy valóban használnak-e. :roll:
Remélem Szilas hat hós koráig kitart a tejem. Mert csak akkor fogom elkezdeni a mellétáplálást. Addig marad a napi kb 80% anyatej és 20% táp.

Szóval ez van velünk! :)
Vendég

Kavicska, ahogy leirtad a szoptatos ugyeket, magamra ismerek....sajna, nekem sincs erom fejni :cry: ...tapszert adni eddig meg nem kelett, de most a dokineni szerint jo lenne...most vagyunk ot honaposak, es en is hatodik honaptol kezdenem a hozzataplalast...valahogy kihuzzuk majdcsak addig....

Most eppen patt helyzetbe vagyunk, mert Felixet felvettek a bolcsibe, en pedig elvesztettem a allasom...hat ez van! Csak hogy panaszkodjak kicsit, mi a bolcsibe mult ev augusztusaban :!: harom honapos kismamikent iratkoztunk be. Eddig varolistan voltunk, es most a mult heten telefonaltak, hogy szeptembertol fel vagyunk veve. Hat nem semmi, tobb mint egy ev varakozas!!! Ja, es a havi dij, itt allami bolcsirol van szo, ami messze a legolcsobb, havi 500 euros koruli. A barataink magandadusnak havi 1200 eurot fizetnek...az o kislanyukat nem vettek fel a bolcsibe. Szerintem nekunk azert ment ilyen gyorsan, mert kulfoldiek vagyunk es a bolcsi igazgatonojenek ez tetszett, foleg, mikor mondtam, hogy otthon csak magyarul beszelunk (na ja, jo kis konyhanyelven :oops: ) es zero francia. Kozben a mult heten voltam bent a mhelyemen, ahol hivatalosan is kozoltek, hogy az allasomnak annyi...hat ez klassz. (Vegre, eloszor eletemben volt egy olyan munkam, amit nagyon szerettem, jo fej kollegakkal es fonokkel, olyan fizuval amit azelott meg csak almomban remelhettem es ez most szepen eluszott....) Ami szimpatikus volt, hogy ajanlottak, hogy szeptembertol probalnak majd nekem keresni felallast v. tavmunkat, de ez nagyon szerencse kerdese, biztosat nem tudnak mondani...

Szoval most ezerrel munkat keresek amikor Felix alszik...Mar egy jopar palyazatot beadtam, foleg felallasokra vadaszok...
Tudom, hogy nektek ez meglepo lehet, de itt sajna a szules utan csak 10 het :!: a szulesi szabi...ha valaki szoptat, meg adhat a doki + 4 hetet...Total mas itt a mentalitas! Pl. a szoptatas nem kerdes, a legtobben tapszert adnak, meg akkor is, ha patakokban csordogal a tej...a legjobb baratnomnel is igy volt, osszesen 5 het szopi (persze tapszerrel keverve) es ezzutan csak tapszer, pedig rengeteg tejcsi volt. Itt ez nem tema....meg rakerdezni sem illik, ez szigoruan maganugy!!! Hajaj, a mo-i telefonokban pedig ez az elso kerdesek egyike volt : "Na, es van eleg tejed? Jol szopik a kicsi?".

Ramboka, azt hiszem az osthéopathe doki az nem a csiposzures magyarul, mert az is volt, pont ugy, ahogy leirtad, de annak mas a francia neve....Az osteopathe doki, mellesleg egy koponya csontokban szakosodotthoz mentunk, a baba fejen vegzett manipulaciokat...talan az orthopéd orvoshoz hasonlitott valamicsket...hat nem tudom mi lehetne ez magyarul? (de pl. meg a podologue-ot sem tudom...)

Kishunci vizalatti kepe annyira szuper!!! :lol: Mar beiratkoztunk uszasra, de eddig meg az oltasok hianyoztak, most meg nyariszunet lesz...uh. csak szeptembertol megyunk, pedig mar nagyon varjuk. Apropo oltasok, Ti beadattatok a hepatit b oltast????....en nagyon hezitalok, hogy kell ez nekunk???
alice27

Kavics, hát ezért (is) szerettem volna szoptatni...utáltam éjjel 2x kelni, vízmelegítés,fény, ébredés és vissza nem alvás....és tanultam közben...szar volt

Alice, sajnálom, kirúghatnak?nincs védelem nálatok?

Kérdés:
ma alig aludt,alig evett össz 200 ml táp és 100 g almaszósz...miért???nyűgös....sír de olyan fülsüketítően hogy na!
Vendég

alice, ez franciaországban van????????????
és ott a bölcsiben hány gyerek jut egy dadusra? megőrülök! 10 hetes gyereket visznek a bölcsibe? és mostanáig fizetésnélküli szabin voltál?
és a WHO szoptatási tanácsait az összes gyerekorvos lekakilja?

Kép

Kép
csillagfény

Csillag, nyugaton a WHO szoptatási tanácsaira kb tojnak...ott már nem "divat" a szoptatás, sőőőt....hát hogy is lenne, van ahol néhány hónap után dolgoznak a nők, mert dolgozniuk kell....és ott nicns 2 év plusz egy év, van x hónap osztjónapot, bölcsi-szitter-válaszhat...nézd meg Angliát pl mennyi szittert keresnek...ezért...mert anya dolgozik és az anyatej itt nincs ennyire felmagasztalva.

(ne értsetek félre, szerettem volna szoptatni, ezt tudjátok csak én érzem még mindig a szoptasshatudszhanemtudszolddmeg-témát...máshol ez már nem így van, néha szeretnék küldföldön élni, messze a megalázásoktól, messze attól, hogy hazudnom kell a játszótéren...de vinném a 2 év gyedemet :lol: )
Vendég

Kavicska jó ötlet a rántott leves.Holnap azt fogok csinálni,még nem próbáltam azt.Már 2 féle homeósbogyó,tejserkentő por,sűrűn ciciztetés+utána fejés ezerrel nem elég úgy néz ki.Eddig bejött :( De igazából 1-2 nap múlva várom a hatását.Arra tippelek,hogy hétvégén kocsival voltunk és olyan melegem volt,hogy a bugyimban is folyt a víz.Így a melltartóm egy része is az volt.Nem lehet hogy hideg vizes borogatásként,apasztólag hathat ez is?

Na jó és nyugadalmas éjszakát mindenkinek! :D

Kép

Kép
lecso

hunci: azt azért nézd meg, hogy itt mire elég a GYED és GYED nélkül a férfiak fizetése... (ld. mennyit keres pl. egy többdiplomás tanár stb.) Én is lemondanék a GYED-ről ha szűkösen is de túlélnénk csak a férjem fizetéséből... (így meg a GYED mellett is csak a túlélésre hajtunk...). (Plusz kiszámoltam, hogy ha visszamegyek dolgozni és kifizetjük a magánbölcsit -ha nem jön össze az állami- plusz bérletet plusz bejárást plusz munkahelyi egyéb költségeket akkor ugyanott tartunk mintha munkanélküli lennék segély nélkül... plusz így sem valószínű, hogy visszavesznek. 6 órás munka mellett meg már mínuszban lennénk...)
Vendég

mi az a rántott leves? :shock:

csakegy@nagyontudatlan.hu
Vendég

Ja és nektek eddig nem igen mondtam,de viszi tőlem egy anyuka a tejcsit.Pontosabban vitte :( ,kb napi 2-4 dl-t.Sajnos neki nem lehet tejcsije,mert tejmirigyelégtelensége van,egyszerűen nincsennek tejmirigyei.Tomi kb 3-4 hetes kora óta viszi és most ez a helyzet olyan furi.Belegondolni sem esik jól,hogy lehet vége "mindennek".
DE NEM ADOM FEL!!!!! :D
Na tényleg jó éjt!

Kép

Kép
lecso

csakegy küldtem egy linket :D

Kép

Kép
lecso

nem ment el az e-mail címedre
akkor itt

http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=9638

Kép

Kép
lecso

jaaa... én ezt tojáslevesnek ismertem:))))) (tök jó ötlet... nem is emlékszem mikor ettem utoljára:)))))
Vendég

ja. van kiskönyvem... (a védőnő sem értette, hogy mitől lett ilyen gáz egy hét alatt az UH-m ha nem görcsöltem, nem véreztem, nem keményedtem folyamatosan... holnap kiderül...)
Vendég

Én néha úgy érzem, h. szeretnék évekig itthon lenni a gyerekekkel, ebből a szempontból talán Mo. jobb. Itt legalább a gyes alatt védettek vagyunk a kirúgástól.
Az más kérdés, h. meg tudunk-e élni ezek alatt az évek alatt.

Alice!

Nálatok a szülés utáni támogatások (ha vannak), mennyiben függnek a keresetedtől? Azért kérdezem, h. ha most rész v. távmunkát találsz, akkor ez mennyit fog rontani a majdani kistesó alatti jövedelmeden?
Nálatok egyébként van hagyománya a részmunkaidőnek? Vannak otthonról végezhető "valódi" munkák? (Itt most arra célzok, h. nem borítékolás, gyöngyékszerek összeszerelése és hasonlók, amivel az itthoni kismamákat szokták hülyíteni)
A szakmádban el fogsz tudni helyezkedni aránylag könnyen gyerek mellett is?
Ott gondolom nem kérdezik meg az állásinterjún, h. van-e gyereke és még mennyit szeretne és mikor? Vagy mégis?

Én is kb. 5 hónaposan kezdtem meg a hozzátáplálást, mert muszáj volt. Ki is voltam borulva miatta. De utólag azt hiszem, jól jártunk vele, mert nagyjából bármit megeszik, nem finnyás és kifejezetten szereti a házikosztot. (Legutóbb marhapörkölt tarhonyával és savanyú uborkával. Lehet elővenni a nyál-álló billentyűzetet! :twisted: Tévedések elkerülése végett anyu főzte! Én ilyesminek nem is mernék nekiállni.)

Akkor az ostheopathe doki valószínűleg a kutacsát vizsgálhatta, de erre szerintem Mo.-on nincs külön doki, a gyerekorvos tapperolja minden megjelenéskor, amíg be nem nő. A kutacs életkorhoz viszonyított méretéből vizsgálják a csontosodás zavartalanságát, nehogy D-vitamin hiányos legyen a gyerek.
Apropó: nálatok adnak automatikusan D-vitamin pótlást ( itt Vigantol cseppek néven kapható)?

Lecso!

Szerintem inkább az izzadás viszi el a folyadékot a szervezetedből.
Én a deden figyelem, h. hiába dönti magába a rengeteg innivalót, messze nem annyira nedvesek a pelenkái, mint télen. Bezzeg a feje az egész nap csatakos! Pedig csak egy vékony sapi van rajta, az is csak a napon.

Rólunk:
Ma a ded megint lezakózott a csúszdáról.
Időnként vmi miatt félúton maga alá gyűrődik a lába (talán mert imád dobolni a lábával a csúszdán, de mivel sosem látható előre a dolog, még nem sikerült megfigyelnünk, h. valójában mi miatt van), aztán ahogy a gumitalp megfogja a lendületet a ded fejjel előre kiesik a csúszda oldalán. Én meg nem tudok mit tenni, hiszen a csúszda aljában guggolva várom. Ma félpofán landolt a homokban, úgyhogy némi folytonossági hiány támadt az azonos oldali homlokán és az arcán. Volt üvöltés rendesen!
Megint szép lesz egy darabig. :(

Most este viszont hajlandó volt az egér bizergálásának jogáért kimondani arra a kérdésre, h. mi az a büdi a gatyában, azt h. "kaka".
Haladunk! :twisted: :lol:

Megkaptam a laboreredményemet. Se fehérje, se keton, se semmi. Éhomi cukor 3,2. HgA1c:5%
Úgyhogy jó vagyok! :D
Lassan itt a 16 hetes szűrés. Aztán a 19-20 hetes UH!!!!! Már alig várom!

Itt akkora zuhi volt, h. hömpölygött a víz az utcákon. Pár kilóméterrel odébb, anyuéknál meg egy csepp sem esett! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

kavicska Lona a nagy varrógépszakértő.

én azt a gépet használom, amit apukám vett anyunak, kb.20 évvel ezelőtt, hátha majd varr, ha ilyen szuper gépet vesz neki, de anyu így se varrt! :lol:

Egy Naumann. én semmit nem értek a varrógépekhez, de mikor elvittem szerelőhöz, mert 20 évig úgy állt a sarokban, hogy ki se volt bontva, mondom csak meg kellene tisztítattni, és kérdezte a vén szaki milyen típusú gép, mondtam Naumann, 20 éves, azt mondta az a világ legjobb varrógépe.

és múlt héten a Fábrynál a design-centerben a varrógépboltos-gyűjtő pasi is a singerek mellett mutogatott egy naumannt, úgyhogy most már tudom, ez jó márka, és jó gép. minden fém rajta, nincs rajta egy szem műanyag sem. csak a tokja.

a varrógépszerelő csodálkozva mondta mikor érte mentünk, ez olyan mint egy új gép. mondtam az, mert senki nem használta még! :lol: én azóta már patchworkoztem vele, nagyon szupi.

na szóval sztem érdemes használtan venni, ezt is. akár régit is, ha jó márka, megkímélték.

csajok azért mielőtt elkezdjük sajnálni a nyugati nőket, a nagyrészük nem dolgozik, amíg a gyerek kicsi. de legalábbis van választási lehetősége.nem azért megy vissza dolgozni a 10 hetes gyerek mellől, mert különben nem telne kajára, ruhára.

Mikor No-ban éltünk, a kisgyerekes anyukák 3/4-e nem dolgozott a kisvárosban. és lehet nem volt gyed, meg gyes, de ha volt feleség meg gyerek, apa családi adózást választhatott, és gyakorlatilag nem kellett adóznia egy fillért sem. ( ha nem volt család akár a fizetése felét is leadózhatta)

ha afeleség visszament dolgozni, apa nem választhatta a családi adózást, és kb. ugyanannyira jött ki a kassza a két keresetből, mint ha anya otthom maradt a gyerekkel.

azért ez nem olyan rossz.

Kép

Kép
rejo

Rambóka: kaka téma:) Lilla pápázik a kakijának:))))) (lehet röhögni, de már hónapok óta edzem, ha leveszem róla a pelenkát akkor megmutogatom, hogy ez a kaki és mondom, hogy köszönjön el tőle:))))) Mostanra a kakinak már mondja, hogy pápá... az apja meg könyöröghet, hogy azért néha neki is mondjon valamit ha elmegy dolgozni:))))))

Gergő tényleg patchwork gyerek.. nem unatkoztok...

Gratula az eredményekhez, én még nem mertem elmenni a sajátomért... struccpolitika...
Vendég

hát nemtom...így utólag visszanézve annyi mindent megtettem a tejcsiért. levesek, alkoholmentes sör, fejés, kecskeruta, miegymás. és több nem lett, "csak" fenttartani tudtam az állapotot. ja, viszont akkor csökkent amikor kevesebb édességet zabáltam...........nem volt elég a korpás keksz, kavics. :) pedig azt hittem igen :)

mona, remélem férjed jobban van!!!!!!!!!!!!!!!

én férjem elesett a motorral :? kopp-kopp-kopppp semmi baj!!! 70el ment, és egy vadbarom autós poénból befékezett előtte, satufék. és aztán elhajtott. ő meg zúgott a betonon. ennyit ér a protektoros ruci, stb!!! még jó, hogy chopper és nem másfajta motor. azzal tuti többel ment volna :? de most még jobban tiszteli a motort!!!

moneeee, csinos vagy!!!! jó a rucid is nagyon!!

rami, grat. az eredménykhez!!

csakegy, struccpolitika???? enyje!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

én is varrogattam egy időben. de most,hogy mondjátok kedvet kaptam hozzá. lehet felcipelem a varrógépet. csak olyan 80as évekbeli lepukkant. sajna rugalmas anyagot ezzel sem lehet varrni.

megnéztük ma indiana jonit a moziban. tök jó volt!!! de lehet amozizás élménye miatt tetszett. lányunknak nem is hiányoztunk :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

ideért a vihar.......

Kép

dimet

jipiiiiiii... végre sikerült leadnom a pénteki vizsgám úgyhogy mindent hagyok a fenébe és mehetek aludni:)))) (cserébe feljelentkeztem egy 2 héttel későbbi időpontra... holnap max. 2-3 órám lenne tanulni az meg azért kicsit kevés lenne... az éjszakázásnak meg a gondolata is kikészít... lelkileg meg nem vagyok ráhangolva egy vizsgára)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a dícséreteket! :D

Ha már az anyagi juttatásoknál tartunk, szeretném veletek is megosztani, hogy ma megkaptam az első igazi táppénzes fizetésemet! 10.300.- Ft. Ennyi jár nekem erre a hónapra. :lol: :lol: Jóóóóól meg fogunk tudni élni belőle. :lol:
(Ld. most szarul jött ki a hónapos TPs papír - a két hetes se lett volna jobb-, így alig egy hetet tudtak elszámolni...)

Dimet/Rambóka!

Akkor a tegnapi egy igazán esős nap volt. :shock: :?

Rambóka!

Gratula az eredményekhez! :D

Csakegy!

Király! Remélem arra már készülni is fogsz tudni. :)
Grat a kiskönyvhöz! Ma mész az Istenhegyire újra?

Varrás:
Tegnap nem tudta a Párom hazahozni a golyókat, uh. ma lesz a tömés. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a párna...
Viszont addig megalkotom a fejvédőt a kiságyba és néhány lepedőt is.

Mona!

Hogy van Té? És Te?

Lecso!

Bár ugye nekem még nincs, de szerintem is a meleg borította meg a tejcsi termelést. Nem vagyok doki, de szerintem ilyenkor a vízháztartás egészen másként kezd el működni, mint normális időben. Visszatart egy csomót Neked, így hiába vedelsz hektó számra, annak nagy része nem a tejcsihez fog vándorolni.
Remélhetőleg ezek a hűvösebb napok segítenek majd visszabillenni a normál helyzetbe! Írjál majd hogy mi lett az eredmény! :)

Alice!

Nagyon érdekes amiket írsz. Szeretek így betekintést nyerni a külföldiek életébe... tökre élvezem.
Ahogy hallom egyébként, a bölcsi helyzet itthon is kezd katasztrofális szinthez közeledni. Lassan már a pár hónapos babákat be kell íratni bölcsibe, hogyha biztosan azt akarja az anyuka, hogy mehessen. Sok a gyerek, kevés a hely.

Kellemes napot mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jó reggelt kívánok!

Szoptatás...
Már annyiszor kibeszéltük, átbeszéltük, megbeszéltük.

Én egyetértek azzal amit Alice és Hunci mond. Ez legalább olyan magánügy, mint milyen a székleted, vagy hányszor szeretkezel a pároddal!
De itt Mo-n basszus ez az első kérdés.
SZOPIK?
Mondom igen!
CSAK SZOPIK??? hallani kellene azt a hangsúlyt, ahogy próbálnak pontosítani! :roll:
És attól függően, hogy ki kérdi, aszerint válaszolok. :lol: :lol:

Lecso!
A meleg megborít, az egészen biztos! Én is érzem a meleg és izzadás tejcsökkentő hatását. Most mégjobban figyelek arra, hogy minden szoptatás után elegendő mennyiséget igyak, és azon túl is!

Rambóka!
5 hósan már elkezdted?
Én arra gondoltam, hogy beszélek a dokinővel, hogy mit javasol.
Mert ugye azt szokták javasolni, hogy táp mellett 4 hó, csak anyatej 6 hó. No, mi a kettő között vagyunk. És hát augusztusban tele a piac friss gyümölcsökkel. :)

Itt az éjszaka tombolt a vihar, vagyis nem tudom hánykor, mert annyira aludtam, hogy a párom ébredt fel a csattogásra és csukogatta az ablakokat! :roll:

Varrógép!
Utánna nézek. Csak használtan akár a sz.rt is eladhatják nekem, mert nem értek hozzá. Majd megkérdem a varrónőmet!

D vitamin.
Én egy borzasztóan feledékeny nőszemély vagyok. Sajnos nem mindennap kapja meg a gyerekem :? :oops: :oops:
Szégyellem, de ez van! Egyszerűen van, hogy teljesen kimegy a fejemből. :oops: :oops:

Lányok!
A tápot előfordul, hogy Aventes cumisüvegből kapja, aminek 1-es a cumija és van, hogy a Habermanból. Ez változó.
Viszont azt vettem észre, hogy az Aventes 1-es cumival csak kínlódik. Néhány este már azzal szórakozunk, hogy megszoptatom, kell pótlás, kapja Aventből és látszik, hogy éhesen rácuppan, szívja egy darabig és kiköpi. Leteszem az ágyba és éhesen üvölt! Kb. egy hete megy ez a cirkusz, de tegnap már kínomban a Haberman nagy lyukra állítottam, nyelte mint kacsa a nokkedlit! És sitty sutty jóllakott, elaludt!
Több esténk arra megy rá, hogy az Aventből nem akarja már szívni, pedig éhes. Valahol azt olvastam, hogy kb. 3 hós körül nagyobb lyuku cumira kell cserélni, mert már nagyobb a gyerek cugja! :lol:
Viszont az anyatej ugyanúgy jön a cickóból. Vagy nem? Lehet hogy már a mellből gyorsabban jön??? Az is biztos, hogy időnkénbt azon behergeli magát, ha nem jön 3-4 szívásra a tej!

Szóval nem tudom. Van e tapasztalat? Cseréljem le 2-es méretre???
Tegnap este 40 percig kínlódtunk mire rájöttem, hogy adjam a Haberman gyorsfolyáson keresztül. Pikk pakk jóllakott és csend lett!

Jó a megfigyelés??? Nem szeretném, ha a tej róvására menne, de ez sem bolt, hogy sírdogál mert éhes....
Vendég

Rejo :D
Úgy érzem kicsit túlzol, de leírom szerintem milyen a jó varrógép.
Régi Naumannt Lucznikot használtan is szívesen vennék. A két gép ugyanaz csak más ország gyártmánya. Tényleg szuper gépek!
Dög nehezek, minden fém rajtuk, vagyis elnyűhetetlenek.
Nem tud többet mint amit egy háztartási varrógépnek kell, de kevesebbet sem! Sajna ez a mai gépekkel kapcsolatban nem mondható el! Pl.: könnyen megtéveszti az embert a rengeteg programszám, de úgy sem fogja senki használni a programok 90%-át.
Új gép vásárlásánál amire figyelni kell (szerintem):
- fém alkatrészek (a burkolat ma már műanyag)
- legalább négy lépéses gombluk varrás
- fokozatmentes öltésszélesség és öltéshossz állítás
- Egyenes és cikk-cakk varrás
- talpnyomás állítás (nagyon fontos, mert csak így lehet különböző vastagságú anyagokat ugyanazzal a géppel varrni. A hordozók varrását csak ilyennel tudjátok megcsinálni)
A többi csak rizsa! Vannak olyan gépek amin van overlock öltés, ez az interlock öltéshez hasonló. Ezzel lehet beszegni a rugalmas anyagot, de közel nem olyan szépen mint egy interlockkal. Plussz még jól jöhetnek a strech öltések a rugalmas anyagok összevarrásához, bár bevallom én soha nem használtam. Rugalmas anyagot cikk-cakk öltéssel is lehet varrni, ez is rugalmas öltésnek felel meg ( fontos, hogy ne pamut cérnával, hanem poliészterrel vagy más műszálas cérnával).
Ha valaki könyen és profin akar rugalmas anyagot varrni akkor vehet még egy interlockot, ára kb. 60,000-tól a csillagos égig terjed.
Ajánlom ezt az oldalt:
www.varrogepek.hu
Kicsi, ám szuper üzlet! Mindig van valamilyen akció!
Én ott vettem a gépemet 20,000-rel olcsobban, mert állítólag szépséghibás. Azóta sem találom rajta... annyi, hogy a papírdoboza szinte rongyos volt, de az nem igazán érdekelt.

Mindenkinek más a a jó gép. Pénztálca és használat függő!

Lona
lona1

szerintem ez a külföldi gyakorlat nagy baromság, és főleg, az, hogy kb 4 éven belül szerintem nálunk is eltörlik a gyest, a gyed meg max 1 év lesz. úgyhogy gyorsan kéne még egy kistesó.
a gyereknek nagy szüksége van arra a 3 évre az anya mellett. akkorra érett egy közösségre, de pár hónaposan semmiképpen. az anyatejre is. marci 9 hónapoig szopott és sose beteg.
vki nem tud szoptatni, de valaki nem is akar. és ez a kettő nagy különbség. aki nem tud, azt nem lenne szabad bántani ezért, aki nem akar, azt meg egy kicsit ösztönözni kéne.

ami meg azt illeti sztem a magyar foglalkoztatást (a munkaképesek kb 30%a dolgozik) nem az fogja megoldani, hogy az a pár kismama (most már alig szül vki gyereket) minél előbb rohan a munkahelyére, és reggel 8-este 6-ig gürizik, hanem az, hogy a lógósokat, feketemunkásokat, meg a munkanélkülieket, akik 500 netto alatt nem hajlandók elmenni dolgozni munkára fogják. (van ilyen) 69 éves nyugdíjunkig még dolgozhatunk eleget, nem az a 2 év fog hiányozni.

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok

Csakegy
Hányra mész ma uh-ra...drukkok mennek!!!!

Kavicska
Gabi nekünk se jött be,,se fürdetőbe,se hintőporba, semmibe! :?

HA már itt járunk vki nem tudna ajánlani Miron bőrére vmit,,,most h meleg van tiszta pötty a gyerek,,melegkiűtés.Doki néni irt fel mentolos gyógyszertárit,most niveát próbáltuk az még rosszabb, testápoló nem jó mert vörös lesz tőle,,,,egy hintőpor vált be,amit anno a köldökére használtunk,, azt nem lehet sűrűn,csak ha már nagyon gáz a helyzet.tipp,ötlet????Köszi :)

Olvasok,de nem tudok reagálni,ezer boccs érte :oops: :cry: ,,vasárnap reggel hányással szédüléssel kezdtem a napot,délre semmi bajom nem volt, viszont az émelygés megmaradt :shock: ,gyomrom kavarog ezerrel.plusz gyógyszer mentes hónapon vagyok,jó lett a pm eredményem,dr.nő javaslatára megnézük mit kezd a szervezetem gyógyszer nélkül,visszajött a napi 2 hasmenés,ill. nem alszok 3 napja éjszaka :cry: .
Most azt nem tudom h az émelygés stb nem e virustól van???
Passz.szarul vagyok,de nem akarok telefonálni,,,,Csakegy után struccpolitika :lol:

Megyek mert Miron meg lázas,,tegnap kaptuk a 15 hónapos oltást :?

Puszi
Vendég

gááááááz éjszaka volt....alig aludtunk. szenvedés a köbön. nem értem. reggel fél 7kor (is) kibontottam pelusból, és semmi pisi nem volt este óta!!! na, ahogy kibontottam pisilt 10 litert a gyerek.....nem értem. miért tartotta vissza:)
remélem "csak" a hidegfrotn miatt nem aludt. ez van pici kora óta.

Kép

dimet

csakegy, drukk mára!!!!!!!!! jelentkezz, amint hazaértél!!!

kavics, szerintem maradj csak habbermannál!!!!!!!!!!!! zsuzsi sem tudta szívni az aventosból. mindegyik más technika! habbermanból tuti ki fogja jól szívni.

szopi/táp téma: tényleg gáz,hogy rögtön ezt kérdezik. de én mindig mondtam,hogy mi van. körülöttem mondjuk sokan tápoztak. sőt, sokan leszarták a szopit. azért ez a másik véglet, ez sem jó.

ja, kavics. mi is 5hósan kezdtük el a hozzátáplálást. lassan, de biztosan. sőt, 4,5 hósan. de 3 hétig csak kicsike reszelt alma, míg hozzászokott,hogy más is van. aztán hetente egy új íz. így láttam, ha vmi nem jó. ilyen mondjuk nem volt. szerintem nem gáz, ha elkezded 6 hónapnál picit korábban. pont most lesz nagyon sok gyümölcs. jó gyümölcs. a lényeg a fokozatosság, és úgy nem lehet baj.

ja, érdekes. zsuszinak most próbáltam joghurtot adni. eddig olyat kapott, ami babakajás joghurt. azt imádja. viszont anatur joghurtot nem. gondoltam megpróbálom a kef-
írt, én sem szeretem a natúr joghurtot. a kefírt nyomta volna ezerrel. én lányom :)

Kép

dimet

Sziasztok!

Ded még alszik, a fene a fajtáját, de mindjárt megyek és felverem! :twisted:

Kavics!

Én jó, ha hetente adtam neki, mert mindig elfelejtettem. :oops: De olyankor 3 cseppet, ossza be alapon! :twisted:
(Hülye orvos szülő!)
Egyébként azon gondolkodtam, h. lényegében rengeteget vagyunk napon, a lehető legkevesebb ruhával, akkor meg minek? Ha az iparosodó Angliában élnék, szmogban, füstben, és pinceászka lenne a gyerek, akkor még megérteném, h. kell neki, de napi 3-4 óra kinnlevés mellett nem éreztem olyan egetverően fontosnak a dolgot.
De én nem vagyok követendő példa, csak lusta dög vagyok és próbálom megideologizálni a dolgot! :twisted:

A "Szopik?" című kérdésre nagyon profán megoldás jutott eszembe :oops: :
Visszakérdezni: És ön?
Garantáltan nem érdeklődne tovább az illető! :twisted:

Hozzátápi:
Nekünk orvosilag igazolt vashiány és súlystagnálás miatt kellett.
Nem tudom, mi a jó megoldás. Egyesek szerint fél éves kor előtt a dedek emésztőrendszere nincs felkészülve növényi rostok megemésztésére, nemhogy állati eredetű táplálékokéra.
Ha van elég tejcsi, lehet, h. tényleg felesleges is.
De amikor azt láttam, h. telnek a hetek és egyáltalán nem gyarapszik, akkor muszáj volt tenni valamit! (Na azóta LLL-nél olvastam, h. 4 hónapos kor körül teljesen normális egy stagnálás. Most ez vagy tényleg így van, vagy most meg ők magyarázzák a bizonyítványukat a csak szopi mellett, nem tudom.)
mindenesetre aztán az a lelkesedés, amivel a ded rávetette magát az új ízekre eltörölt minden ellenállást a témával kapcsolatban.
(Igen csendben jegyzem meg, h. aztán emiatt 1 évesen úgy döntött, h. unalmas neki a tej íze, és köszöni szépen ennyi volt. Szóval lehet, h. LLL azért is favorizálja a csak szopit minél tovább, mert ezzel kihúzható a szoptatás évekig, hiszen a dedek csak későn találkoznak új ízekkel, amikor már esetleg nem fognak érte annyira lelkesedni. Ez ilyen kifordítom-befordítom téma:
A dedek igénye-e a minél tovább szopi v. az anyáké? Ha nem táplálok hozzá az a saját v. a gyerek igényeit szolgálja-e? Ha hozzátáplálok, akkor megfosztom a tejtől v. gazdagítom az új ízek élményével?
Na abbahagyom, mert lincselés lesz!)

Mindenesetre csak azt tudom javasolni, amit eddig is: menj, vásárolj be friss gyümölcsöt, pucolj, turmixolj, apríts és tömd meg a mélyhűtőt. Télen tápiba, később tejbe, túróba keverve áldás lesz, meglátod!
Én most tervezek venni egy mélyhűtőt, mert kicsi a két fiók.

Csillag!

Szívemből szóltál!
Ezek tiszta hülyék!
Nem a kismamákat kell mielőbb csatasorba állítani, hanem a munkaképes link pasikat!
Meg elkapni a minimálbéren tengődő, mozgássérültkártyával parkoló, BMW terepjárósok tökét és jól megadóztatni őket! :twisted:

Gabika!

Egy szál napozó!
De komolyan!
Se kispóló a bodyra, se gatyesz.
Minél kevesebb ruha, annál jobb.
Ha van kertetek árnyékkal, akkor egy szál pelus. Vagy az se.
Sokkal gyorsabban javít, mint bármi más!

Én azért felhívnám a dokinénit a helyedben, inkább, mint egy hiperthireózisos krízis! Csak óvatosan!

Lona!

Interlock és talpnyomásállítás. Nekem ez a kettő hiányzik legjobban az ősöreg Naumannomról.
Amikor farmergatya szárát hajtanám fel az oldalvarrás közeledtével felpattan a leszorítótalp, mert túl vastag neki az anyag. Kiborító tud lenni!
De azért szeretem.
Bár lelke van és néha besztrájkol, olyankor nem hajlandó dolgozni rendesen, nem ölti le a szálat, kihagy, összerántja az alsószálat, töri a tűt. Ilyenkor hagyni kell pihizni, legközelebb megint rendesen varr. Hiába no, a gép is csak ember! :lol:

rambóka

Rambóka!

Nem lesz lincselés!
Én azt hiszem, hogy úgy a legjobb, ahogy az anya és babája kiegyensúlyozott és boldog!
Ezt most komolyan mondom!

A babák emésztőrendszere. Szerintem ez is babafüggő.
Mert ugye vannak olyan babák, (ahol anyának nincs teje) hogy visszautasítják a tápot. Több ilyenről is tudok. Egyszerűen megy a kísérletezés és az anyukát az őrületbe kergetia gyereke, mert nem hajlandó elfogadni a tápokat. Csak ízesítve és korán kell elkezdnei a hozzátáplálást. És érdekes módon a pocakjuk és bélrendszerük bírja! Legalábbis ezeknél a babáknál még nem hallottam, hogy baj lenne. (az én általam ismert anyukákról és babákról beszélek).

De ugyanezt látjuk a szoptatás alatt, vannak anyák akiknek diétázni kell (no: bab, káposzta, csípős, fűszeres ételek, stb) mert a baba pocija nem bírja és van aki mindent ehet (lásd én!).

Abban azért egyezzünk meg, hogy a mi felnőtt emésztőrendszerünk rendesen fejlett, de néhány cső főttkukorica elfogyasztása után elég sok szemmel találkozik az ember az ürülékében. :lol: De sorolhatnám, hogy mi mindent nem emésztünk meg rendesen! :lol: :lol:

Szóval nincs más út csak előre! :lol: :lol:

Dimet!
Köszi az instrukciót! :)

Szóval nem csak én vagyok ilyen balf.sz D vitaminilag! :roll:
Vendég

Lona!
Ha mégis aktuális lesz egy varrógép vásárlás, akkor lehet hogy zaklatni foglak a kérdéseimmel! :roll: :lol: :lol:
Minden esetre elmentettem amiket írtál.
Vendég

Szasztok:)

Itt ülök a szokásos kávézómban a szokásos helyemen, állati jó café lattét iszogatok és csirkés szenyát nyammogok hozzá (és láttam ám jól kinéző sütiket is:)))))

Lilla kiütött, 6-kor kelt üvöltve... ki kellett venni, tisztábarakni, megetetni stb. és még mindig üvöltött... visszatettem aludni aztán induláskor úgy kellett kivakarni az ágyból (hehe, úgy adtam le a szüleimnél, hogy egyszerűen csatoltam hozzá a Sinlacos üvegét:)))) (nem szeretem magammal vonszolni, ezerszer jobban felborítja a napirendjét mint a megszokott környezetben, megszokott játékokkal a szüleimnél töltött idő).

2-re megyek az Istenhegyire (naná, hogy nem tudok koncentrálni a tanulásra... pedig a laptopot is csak ezért hoztam magammal...)

Ja....

Rambóka: ez a szopikos beszólás valami aranyérmes:))))) Jól felírom valahová:)))))))))))))))) (megjegyzem azért ha az ember a babás topikokat olvassa ott is talál olyan vicces beírásokat, hogy ma kétszer szoptunk stb.:)))))

Anyósom még mindig nem tud semmit... asszem bazi nagy sértődés lesz ha valaki más fogja neki elpletykálni...

Ja, a vérnyomásom meg az egekben. Nekem, akit világéletében ébren lehetett volna műteni... 120/valamit mért tegnap a házidoki...

Nem tudom mi lehet a gond, ez nálam valami iszonyú magas.

A canesten okozhat magasabb vérnyomást? (ld. naponta kétszer kenem Lillát nagyon felhigított canestennel)

Melegkiütések: én simán hintőporoztam

Szoptatóspárna: ég a pofám, elfelejtettem megmérni :(((( (MINDENT elfelejtek... a férjem már nem tudja mit kezdjen velem mert közveszélyes lettem:))))) Teljesen szét vagyok hullva.

(plusz reggel arra ébredtem, hogy kőkemény a méhem és szó szerint kilóg a hasamból... na ez ijesztő volt, azonnal rohantam magnéziumért... asszem lefekvés előtt be fogok venni mostantól egyet)
Vendég

ja... hozzátáplálás és tej... Lilla szerintem már 4-5 hónaposan velünk együtt rágott, teljesen be volt zsongva a kaja látványától is... aztán 6 hónaposan úgy rontott rá mint egy kiéhezett fenevad és azóta is olyan zabagép, hogy csak lesünk...

(pl. tegnap reggeli sinlac, aztán ropi, rizstallér, alma. Ebéd: 3,5 darab hatalmas szilvásgombóc, utána 3 uborka (kovászolnivaló) aztán kölesgolyó, barack. Utána megevett még 1,5 gombócot és még éhes volt ezért kapott uborkát (rákapott, követelte). Utána elmentünka védőnőhöz, a cukrászdánál vettem magamnak almáspitét (upsz) szóval annak is megette a negyedét és egy tölcsért. Hazaértünk, evett még egy uborkát aztán jobb ötlet és idő híján felbontottam egy hatalmas doboz babakaját (18 hónap +-os mert nagy doboz:) amibe belekevertem neki tegnapról maradt tésztát, hogy darabosabb legyen. Benyomta. ) Esküszöm én nem eszek ennyit egy nap.

Ő viszont eleve csodabogár mert az összes létező tápot is megeszi (a HA-t is, igaz annál kellett 2-3 nap amíg megszokta de utána már követelte).

Ja, mellette meg tök sovány. (babaként is rajtam lógott folyamatosan, gyarapodott is de akkor se látszott rajta semmi)
Vendég

[quote="rambóka"]
írta:
rambóka
Meg elkapni a minimálbéren tengődő, mozgássérültkártyával parkoló, BMW terepjárósok tökét és jól megadóztatni őket! :twisted:

Hát ez az! Ilyenből pedig elég sok van! :evil:

Csillagfény!
Az a helyzet, hogy a munkaképes, babát vállaló szülők, azok akik gyakorlatilag adót fizetnek és eltartják az ország nem dolgozó %-át. És sajnos adókedvezmény sincs!

Én attól mindig ideges leszek ha arra gondolok, hogy a párom ugyanannyi adót fizet most is, hogy én itthon vagyok a gyerekkel, mind amikor mindketten dolgoztunk. MIÉRT????

Ja és a legjómódubb csoportba tartozunk, mert a legmagasabb adókulccsal adózunk.
De Rambóka által említett emberek nagyon tudnak valamit! :?

Talán lesz jobb is!
Fő az optimizmus?

Csillagfény!
És honnan veszed, hogy négy év múlva nem lesz GYES és a GYED is csak egy évig fog járni?
Mit tudsz, amit én nem?
Vendég

RAmi, nekem tetszett a kisbetűs hsz-ed!

D.vitamin...hasonlóan...elfelejt, de aztán vagy 3 csepp!

Ella, én pirosodás ellen aloe vera first című sprayet használom, piros popsi, melegkiütés, kiütés stb...nagyon bevált...gyógynövénüzletben vagy viszonteladónál kapható...

nekem minden aloe veras cucc bejön, van külön pocira, pirosodásra és napi 1 kkanál a léből vitaminpótlásnak, utálja, szar az íze, de pohárból behörpinti...

plíííz valaki kérdésemre, előző nap, válaszoljon...ma már evett, de a tegnai hiszti, visítással tarkított diéta nem tetszett....ha fogzás, felkötöm magam, mert fog az sehol, megy a hasa, visít üvölt, és heti 1 nap diétázik, vagyis éhezteti magát és semmit sem alszik...
Vendég

Kavicska: mert a norvégokak senki se mer beszólni mert elveszik a szavazótábor nagy része (ld. arra szavaznak aki több pénzt ad nekik munka nélkül)... ha meg elveszik a gyes-t és a gyed-et azt megfelelő propagandával simán el lehet adni úgy, hogy végre megszüntettek egy henyélő, ingyenélő, másokon élősködő csoportot... anélkül, hogy komoly szavazótábort veszítenének. Én egyébként arra tippeltem, hogy 2 éven belül.
Vendég

hunci: szerintem front van. Lilla tök könnyű baba tegnap meg nem akart aludni, ma meg végighisztizte a reggel ébren töltött időt. Nyugi:))))
Vendég

ja... és a nyugdíjasoknak se fognak beszólni mert ők is nagy szavazótábor...
Vendég

Kb. 5 perc kellett mire rájöttem kik a norvégok! :roll:
Vendég

Csakegy, köszi...hát nyugi nincs, mert visít de úgy mint egy kismalac akinek húzzák a farkát...én így tanulok, hétfőn írásbeli, 1 hét múlva szóbeli....és hogy a francba bírja kaja nélkül egész nap és alvás nélkül egy-egy ilyen napon????nem értem....még jó hogy a vizet elfogadja...

Hát ez az egész adózási sztori marha nehéz...de sajnos, Kavics, tényleg így lesz hogy nem éesz 3 év otthon...persze ezt nem jelentik be és nem tudni, melyik kormány vezeti be, de be fogják vezetni, mint a 68 éves nyugdíjkort is...

(akárki van hatalmon meg kell csinálnia a szociális reformot,mert tönkremegy az ország...izonyat pénzek mennek el a szociális igazgatásra csak senki sem meri -még- felvállalni...de muszáj lesz...)
Vendég

Hello!

Csakegy!

Nem aktuális, megvarrtam. Lesz ami lesz alapon. Tömés nélkül nem tetszik, de megfogadtam hogy nem ítélek elsőre, kitömöm és megnézem, hogy úgy milyen. Én ennél sokkal vastagabb kukacra gondoltam, de lehet hogy pont ez lesz a jó. Rakok majd képet ha kész és megszakértitek, hogy így kell-e kinéznie. :D

Keményedés:
Én is fájtam mensi szerűen ma reggel. Magnézium és vízszintes pozíció, utána elmúlt. Bár én nem vagyok frontra érzékeny nagyon, de biztos ez a lökött idő csinálja ki a kismamákat. Hol hideg van, hol meleg. Tegnap itt délután órákig dörgött folyamatosan, de egy csepp eső sem esett! 5 km-rel arrébb viszont úgy szakadt, hogy a Férjem alig tudott hazajönni az autóval. Rambóka is ezt írta, hömpölygött a víz Pécs utcáin. Szóval ez biztos megviseli a babákat...

Ha nem lennék annyira varrásra koncentrált most, akkor utánanéznék mit lehet hozzátápizni...

Valaki / Rambóka!

Írjátok meg már légyszi, hogy miből és milyet vettetek a gyereknek! Én eddig meggyet, cseresznyét és epret láttam a piacon, de ezek közül pl, az epret tuti nem lehet adni neki. Meggyet, cseresznyét lehet?

Nekünk is kéne fagyasztószekrény... a babakaja mellé lehet, hogy fagyasztani kéne rendes kaját is nekünk az első hetekre. Nem akarom, hogy a kaja miatt állandóan a nyakunkra járjon a rokonság. :x

Lona!

Na igen, a talp állítást és az interlockot nem tudja az én varrógépem sem. Vastag résznél pedálról leszáll és kézzel teker a tűt a megoldás.
Tényleg nem fog elszakadni a műszálas cérna rugalmas anyagban ha cikk-cakkba varrom? :shock: Azt a cérnát amit az interlockos gépekben használnak, hogy hívják? Tudjátok, ami úgy néz ki mint sok kis vékony nylon szál és nincs keményre összesodorva, ergo az is nyúlik, amikor nyúlik az anyag. Azt sima varrógépekben nem lehet használni?

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

csak az a baj ezzel a reformmal, hogy annak nincs meg az alapja, hogy a nők gyerek mellől visszamenjenek dolgozni. Nincs elég bölcsi (magánbölcsi sincs!!!) ami meg van az egy átlag család fél havi jövedelmét elviszi ami önmagában még nem is lenne vészes ha a maradékból még meg lehetne élni... de nem lehet. Főleg nem ha lakáshitele is van az embernek vagy albérletben lakik (a kettő ugyanaz a kategória). Ezzel garantált munkanélülieket fognak termelni. Mostmár az sincs, hogy amíg itthon vagy addig ingyen tanulsz (nem is kellett volna egyetemi diploma, elég ha 1-2 olcsóbb tanfolyamot kifizetnek azoknak akiknek még nincs diplomájuk stb.).Szóval itt most az történne, hogy kihúznák a talajt az emberek lába alól. Gondolj bele, hogy pl. amíg én itthon vagyok addig 1 ember munkát kap helyettem... sikeresen belép a munkaerőpiacra. Aztán visszamegyek dolgozni és tovább fizetem az adót.

Szerintem itt inkább azzal van gond, hogy a GYES alanyi jogon jár 3 évig, nem nézik, hogy volt-e előtte bármilyen munkaviszony, adófizetés (vagy legalább nappali tanulmányok). Pont ezért jó sokan tényleg menekülőútnak használják mert 25e Ft fixen csak több a semminél.

De ezt úgyse fogják soha átgondolni.

Plusz nem ez viszi el a pénzt hanem az agyatlan költekezés a közszférában. Nem kell ennyi köztisztviselő, aktatologató. Nem kell ekkora bürokrácia egy ekkora országban. Nem kéne kijátszani a közpénzeket, milliárdokat szórni el értelmetlen kommunikációra (ld. mostani kampány miszerint mi valójában szuperül élünk csak hülyék vagyunk mert nem vesszük észre). Csak sokkal egyszerűbb erre fogni. Na meg ott vannak a minimálbéresek, a csak segélyekből élő ám teljesen munkaképesek, a 800.000 rokkantnyugdíjas (hihetetlen... nem?). Hát ezeknek az a néhány gyerekkel otthon ülő a közelébe se ér... csak tök jó állandóan rájuk hivatkozni mert ők abszolut nem befolyásolják a választásokat.

Hát ez van... tényleg most kell szülni annak aki megteheti mert az összes kiskaput be fogják zárni (ld. táppénzre elmenetel veszélyeztetettként stb.)
Vendég

[quote="hunci"]
írta:
hunci
(akárki van hatalmon meg kell csinálnia a szociális reformot,mert tönkremegy az ország...izonyat pénzek mennek el a szociális igazgatásra csak senki sem meri -még- felvállalni...de muszáj lesz...)

Különböző TV csatornákon sokat vitatkoznak erről a politikusok!

... várjuk ki a végét...

... és ez is olyan tutti lesz, mint a tanügyi reform? (pedagógusaink tudnának erről beszélni), vagy a közigazdasági reform? (erről te tudsz sokat), vagy az eü reform? (inkább ne menjünk bele, mert kabaré)

Vígasztaljon benneteket az a tudat, hogy az ország 30%-a létminimum alatt él. (bár nem tudom, hogy ebbe beletartozik e a minimálbéres BMW terepjárós kategória).

És ameddig jut kenyérre addig éhen nem halunk, de különben is egy PCOSs gondolja meg jól, hogy eszik e kenyeret egyáltalán. Kép

..tréfát félretéve csajok, a gyerek elaludt az ölemben
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?