Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vasárnap még "képben" voltam, amikor még a műsorra figyelmeztettek - meg is néztem, pityeregve a boldogságtól... Bár emlékképeim voltak róla, hogy mintha részleteket már láttam volna, de akkor nem érintett meg, mert még nem dörömbölt senki odabentről :lol: Aztán jött a hétfői cukormacera a honvédban, ami után annyira gőzölt a fejem, hogy a gépet sem voltam hajlandó bekepcsolni, este egy rég nem látott barátnőmet láttunk vendégül, az ő fogadása miatt (süti-főzi) maradtam le ennnnyire...
Nagy drukk a csajoknak, akik eltűntek :!:
danann - szinte első helyen elmíted a nevem a soron következők közt :shock: :roll: Most kezdek el igazán izgulni! Eddig remekül bírtam, most vannak órák (!) amikor nem találjuk a helyünket... Se állva, se ülve, fekve pláne nem, ruhába, ruha nélkül...semmi nem jó :shock: Tapasztalt anyukák avval vígasztalnak, hogy ez csak fokozódni fog :oops: :roll:
Témák amikkel foglalkoztatok az elmúlt másfél nap alatt, azok engem is érintenek, érdekelnek. (a hozzátáplálást még napolom)
Szerdai alkalmak: Be kell előre jelentkezni? Merről kell behatolni az épületbe?
Torna: ha eddig nem csatlakoztam és most szeretnék, akkor el vagyok késve? :oops:
Szülésznő: Javaslataitok alapján két nevet is feljegyeztem, de mint olvasva titeket, erről több infót (tel. szám.) szerdánként is be lehet szerezni...

Kép
Kép
pepitanna
 
 


Hú, Lányok!

Lessetek csak át a Várandósság/2008 júniusi topicba! Csoda jó hírek vannak, tök véletlen bukkantam rájuk! :lol: :lol: :lol:

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti - köszi az infót Ildiről!

Ppitanna - nem kell bejelentekzni az előadásokra. Az estire, ami minden hónap 2. szerdája a Podmaniczky u. felől kell bemenn, lifttel fel a 2. femeletre, és a liftből kiszállva balra az előtérben várakozni a többiekkel :) A minden szerdai kora délutánira azt hiszem a szülőszobához kell menni, de nem vagyok benne biztos. Talán Márti már megkérdezte a részleteket telefonon..
Torna: szerintem nem késő még. Sosem az :) Szintén a Podmaniczky u. felől kell bemenni, balra van egy hosszú folyosó, ott a folyosón az első ajtó jobbra (gyógytornászok, vagy tornaterem, vagy valami hasonló van kiírva). Ha átmentél az ajtón a gyógytornászok feliratú ajtónál bekopogsz és kérsz öltözőszekrénykulcsot, majd továbbmész az öltözőig, és ott átöltözöl. Hétfőn és szerdán van kettőtől kb. negyed/fél 4-ig. Ha jössz holnap, akkor találkozunk :)

dytke
 
 

 
 

Márti - de jó, hogy szóltál!!!! :) El is bőgtem magam a büszke apukák beszámolójától :)

dytke
 
 


Én is pityeregek APUKÁK írásain :oops: 8) :D
Döbbenet, hogy akár 3-4 hét múlva is beköszönhet a MI kis csodánk?!
dytke - köszi a részletes infót, nem kifogást keresve, de sajna holnap nem leszek itthon, Szegedre kell utaznom - hál' istennek hüvösebb időt ígérnek - és csak csüt. este leszek újra.
Jövő szerda? :wink:

Kép
Kép
pepitanna
 
 


Pepitanna - én minden szerdán járok, és két hét múlva már hétfőn is tudok menni. Szóval ha jövő héten jössz, akkor találkozunk :)

dytke
 
 


Márti!
mi is lestünk :wink: , kíváncsi voltam és örülünk a híreknek! gratulálunk lányok az új kis jövevényekhez. :lol:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Gratulálok én is az új kisbabákhoz, jó egészséget nekik és sok tejcsit :D
Vendég
 


Sziasztok, én még új vagyok a fórumon, de talán tudtok segíteni.
Engem is az előadás érdekelne.
Nem tudjátok, jövő hét szerdán is lesz? Arról van valami infótok, hogy a szülőszobát mikor lehet megnézni? Valakitől azt hallottam, hogy ezek után az előadások után van szülőszobalátogatás, más meg azt mondta, hogy szerdánként dél körül... Akkor most melyik az igaz??? :?
Előre is köszi!
36 hetes kismami
szofi79
 
 


Szofi!

Mindkét hír igaz! Minden szerdán van 13h-kor szülésfelkészítő és utána szölőszobalátogatás, hónap 2.szerdáján pedig szülők iskolája, szintén ea., és utána szülőszobalátogatás. Azt hiszem, dyttke az előző oldalon leírta részletesen, nézd meg! Én is megyek holnap!

Márti
borossné becz márta
 
 


Közérdekű!!!

Beszéltem a kórházzal (dytke-mégis csak a szülőszobát kapcsolták! :lol: ), holnap 13h-kor kezdődik a szülésfelkészítő, és a szülőszoba elé kell menni (Dózsa György u.-i bejárat, 3. emelet)

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti!
Köszi az infót!

Manka, Jkriszta!
Gratulálunk a picikhez! Várjuk a beszámolókat! (Manka a tiédtől egy kicsit rázott a hideg, végül nem kértél EDA-t?)

Köszönöm mindenkinek a csipőszüréses infókat.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Bocs!
szürés= szűrés

Kép Kép
rozsaag
 
 


Ó de sajnálom, hogy nem tudok én is menni holnap, pedig akkor mennyi sorstárssal találkozhatnék!!! :?
Jó szórakozást Nektek, majd meséljetek! Igaz, ha ilyen ütemben haladtok, akkor én csüt. estére már megint nagyon lemaradok :cry:

Kép
Kép
pepitanna
 
 


Köszi az apuciknak, hogy beszámoltak az új családtagokról, és hatalmas gratula az újdonsült anyuciknak!

Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Márti!

Nagyon köszönöm az információt, azt hiszem, akkor holnap én is elnézek!:)
A férjem csak 5 után ér rá, úgyhogy valszi elviszem a jövő heti előadásra is.
Üdv minden maminak!

Szofi
szofi79
 
 


Sziasztok!

Nálunk ma egész nap áramszünet volt, úgyhogy nagy rohamban olvasgattam vissza az írásokat! Nagyon él ez a topik! :) Alig győztem!

Köszönöm a drukkokat! Nagyon jól esik! :oops:
Nem bírok magammal!!!!! Tesztet hamar! De sajnos várnom kell még... mondjuk... öööö péntekig? Az már elég idő? Szerintetek?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Jó, hogy két gyerkőc után annyira vagyok csak bizonytalan, mint a "kezdők". :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Iroko!

Köszönöm a tippet. Megnéztem, kitöltögettem és hát elvileg tesztelhetnék... De a tuti két csík lehetőségéért még várok egy kicsit! :roll:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Gratula a lányoknak, babáknak, apukáknak, szóval az egész ujdonsűlt családnak!!! :)

Nah, panaszkodtam, hogy nem fordul Kristóf, hétvége óta forog jobbra is és balra is, de hasra még nem fordul át. Ahoz viszont túl fordul, hogy vissza tudjon fordulni a hátára és olyankor mérges. :P


Iroko
Kérdeztél a tervekkel kapcsolatban, írtam is, csak valszeg nem olvastál vissza eléggé. :wink:

Jó éjszakát mindenkinek, szép babás álmokat.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Gratulálok a babákhoz!!Jó egészséget mindenkinek és sok tejcit!! :)

Kép
nóri16
 
 


sziasztok,

manka, kriszta, nagyon ügyesek vagytok, és teljen nagyon sok örömetek a babákban!

lányok képzeljétek, én ma dolgoztam utoljára, holnaptól szabin vagyok! házfelújítás jön, és sajnos abban a házban nincsen net, így a szokásosnál jóval ritkábban tudlak majd olvasni benneteket, de majd azért próbálkozom nethez jutni :)

nem tudom, rátok hogy hat ez a meleg, de nekem ma reggelre nem is apadt le a bokám, és estére akkora lett lábfej és boka, hogy sosem gondoltam volna... de mértünk vérnyomást, az normális, tehát nem parázok terhességi toxémián (azért a dokinak csütörtökön megemlítem). de azért félelmetes! mi lesz így a kilencedik hónap végére, hiszen az még 7 hét!?

remélem ti jól vagytok, a babácskák növögetnek a pocakok és a gyermekágyakban, puszi!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra- én is kész vagyok a melegtől, habár reggelre még eddig mindig lement a duzzanat a bokámról. Reggelre viszont a kezemen olyanok az ujjak, mint a virslik! Hát ez van, én is kicsit tartok attól, hogy mi vár így rám majd az utolsó hónapban, amikor már tényleg igazán meleg lesz. Ma nagyon rosszul aludtam, mindig felkeltem amikor megfordultam, a kicsi egész éjjel fészkelődött, és bár állati melegem volt, uram mégis folyton takargatni akart, így vele is küzdenem kellett! Én még júniusban elvileg dolgozom végig, de szerintem te sem jártál sokkal jobban a lakásfelújítással :D

Kitartást Mindenkinek a meleghez, állítólag hétvégére már enyhül kicsit, és akkor talán mi is tudunk egy kicsit pihenni!

szép napot!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok Lányok!!
Segitséget szeretnék kérni!!Sajnos nagyon felfáztam egész éjjel aludni sem tudtam! :cry:
Tud valaki valami jó módszert???
Köszönöm előre is!!
Szép napot mindenkinek!!

Kép
nóri16
 
 


Szalamandra - azért pihenjél is a felújítás közben. Inkább csak dirigálj, hogy ki mit csináljon :) Én még a jövő héten dolgozom, utána költözés. Majd én is csak dirigálok :)

Én szerencsére kánikulatűrő vagyok, így most sem szenvedek a melegtől, és nem is vizesedek. Talán tényleg enyhül az idő, és akkor nektek is jobb lesz.

Nóri - Felfázásra a meleg a jó. Én infralámpáztam mindig a hasam alját, meg forró kamillás vízbe ültem sokáig. De nem tudom, hogy szülés után ennyivel szabad-e. Szerintem kérdezd meg a dokidat.

dytke
 
 


Nóri, a kamillás fürdő nagyon jó! Remélem, orvoshoz nem kell vele menni. Szokott ilyened lenni?

Márti, köszi az infókat, mindjárt megyek leskelődni! :)

mtunde
 
 


Sziasztok!

Szalamandra
Nekem is dagadt a lábam, de csak az elején, mert akkor volt rettentő meleg. Nekem a doki azt mondta, hogy este tv nézés közbe póckoljam fel, vagyis a lábakat magasra, én néha úgy is aludtam. Az segített, de azért kérdezz majd rá.

Nóri
A cickafarkfű tea is, és fürdő is nagyon jó. Mindenfajta női bajra tudom ajánlani.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltemetett a tanévzárás, próbállak utáloérni benneteket!

Dytke - Köszi az érdeklődést! IGEN! Néha már apának is sikerül elcsípnie egy-egy nagyobbacska rúgást. Én viszont napközben is egyre gyakrabban érzem. :D

HATLAMS GARTULA MINDEN BABÁCSKÁHOZ!!!! Mennyi minden történik néhány nap alatt! :lol:

És természetesen nagyon drukkolok mindenkinek, akinek már közeleg a nagy nap vagy épp a terhességi teszttel vacilál! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ja, Pepitanna! Üdv itt is!!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Szia Betty! Már hiányoltalak :)
Gondolom akko mostmár apa is nagyon örül, hogy érzi a mocorgást :)

Voltam ma tornán, és sasoltam az osztályt kívülről. Kár, hogy személyesen se Mankát, se Krisztit, se Kincsesit nem ismerem, mert különben meglátogattam volna őket. Így csak gondolatban :) Ma már Kincsesi is babázik :) reméljük minden rendben ment nála is.

Márti - megkérdeztem Forgács Katit, hogy emlékszik-e rád. Mondta, hogy az arcod nem ugrik be neki, de a neved nagyon ismerős. Minden jót kíván az újabb jövevényhez :) Aranyos volt, megköszönte, hogy hírt kapott rólad :) Azt mondta, hogy mivel ott fogsz szülni, majd biztosan találkoztok, mert az osztályon is dolgozik.

dytke
 
 


Bettyna
Nagyon ügyesek vagytok! Nekem apa olyan sokára érezte a mocorgást, hogy már azt hittem nem is fogja. Bár a végén már szemmel látható is volt. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

[color=red]Kincsesi híradó:[color=red]"Ma, 9.20-kor megérkezett a 2. Kincses baba, Adél Zoé 3040g, 53cm![/color]
[/color]
A kórházban összefutottam a dokival is (ugyanaz az orvosunk Ildivel), kérdeztem, hogy vannak, mondta, hogy minden rendben velük! Pénteken megyek be hozzájuk!

Voltam a felkészítőn, jó volt, a jelek szerint most már minden héten más a téma, osztogatnak programfüzetet is, majd bemásolom ide Nektek a lényeges infókat belőle. Jóval részletesebb volt, mint a szülők iskolája, ami a szülés és a gyermekágy témát illeti, talán közérdekű, hogy most már hivatalosan is bent maradhat a baba az 1. éjjel is az anyukával, és a szülőszobára nem kell betétet vinni, mert adnak! És, ha valaki segítséget akar csecsemőstől, ami a szoptatást illeti, az keresse a Judit nevű nővért, egy angyal és nagyon ügyes, középkorú, alacsony nő, most futottam vele össze tök véletlen, még a Rókusból ismerem, na Őhozzá bármilyen kérdéssel fordulhattok! Én nagyon megörültem neki!

dytke!

Köszi! Igen, tudom, hogy minden kismamát szeret szülés után átmozgatni Kati egy kicsit, nekem is pont ma jutott eszembe, hogy majd az osztályon biztos összefutunk!

Márti
borossné becz márta
 
 


Gratulálok a babákhoz!!! :D :D :D

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Gratulálok a babákhoz, jó egészséget nekik, anyukáknak, apukáknak :)

iroko: szólj ám, ha esetleg teszteltél :wink:
Vendég
 


sziasztok!

Apa beüzemelte a mobilinternetet! :)

a lábam ma is borzasztó, de holnap doki, addig polcolás.

nóri16: kapható egy úgynevezett tőzegáfonya kapszula - ez nagyon jó, felfázásra, hólyaghurutra, és akkor is, ha az ember úgy érzi, talán kiakalukt vmi gomba vagy ilyesmi - a benne lévő hatóanyag miatt a hólyagban nem tudnak megtapadni (vagy képződni?) a kóli baktériumok, ami ezeket okozza, és így nagyon hatékony a kezelésben. És, ami fő: lehet használni terhesség és szoptatás alatt is. Nekem mindig pár nap alat elmúlasztja az épp csak kialakuló gondokat.

dytke, igen, csak dirigálni fogok, a fiúk már megszokták :( már volt egy költözés, akkor is így ment, nem túl jó érzés nekem, de tényleg nem vagyok hajlandó sem emelni, sem létrára mászni - most másnak kell...

kincsesi - óriási gratula! Bár, mindig arra gondolok, milyen kevés ez a szó, pedig mindig teljesen elérzékenyülök, amikor hírt adtok, hogy szülni mentek, aztán a babákról és a szülésről, és később is, amikor a gyönyörű és egyre növekvő babácskákat látom! meg most is! :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


na, még beteszek a tőzegáfonyáról egy linket, mert ezt tényleg jószívvel tudom ajánlani, nálam tényleg nagyon bevált és hálistennek nem káros a babákra.

http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_638409

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Köszönöm a tippeket Lányok,remélem segiteni fog!!!
kincsesi-Gratulálok!!Jó babázást!!

Kép
nóri16
 
 


Nóri!
Susy tippje 100% hogy segíteni fog! Én is a cickafarfűre esküszöm. Sajnos volt olyan év amikor rendszeresen kellett használnom ülőfürdőként és fogyasztottam is.

Susy!
és a "póckolás" segített? :D :D :D

Kincsesi!
Nagy-nagy gratula a babához!!!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag
 
 


Kincsesi,
Hatalmas gratula, jó egészséget nektek :D
Vendég
 


Iroko!

Te teszteltél már? Én tegnap este (nem bírtam tovább várni) megcsináltam! ÉS POZITÍV LETT!!! :lol:
Ma reggel meg megkértem anyukámat, hogy vigye oviba Esztert, mert a derült égből olyan hányinger jött rám... 10 percig nem mozdultam a rötyi mellől. :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Kincsesi - nagy gratula tőlem is Adélhoz!!! :)

Edina - Neked is nagy gratula teszthez!!! Remélem a többieknek is hasonló lesz az eredmény :) Mostantól akkor nagyon vigyázz magatokra :)

Szalamandra - én is így vagyok ezzel. A ruhákat, könyveket szépen be tudom dobozolni majd otthon, meg kidobozolni, mikor átköltöztünk, de csak szép nagymamis tempóban. A cipekedés a fiúkra marad.

dytke
 
 


Edina!

Gratulálok! :lol: :lol: :lol: De jó!

Márti
borossné becz márta
 
 


Edina,
Gratulálok :lol: Mikor mész dokihoz?
Vendég
 


ILdi!
Gratulálunk Adél babához! Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk Nektek!

Edina! :lol: :lol: :lol: Jaj de jó nektek!

Minden más tesztelő lánynak is megy a drukk! Iroko neked külön szurkolunk a dupla jó hírért! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Edina: gratlálok :lol: Remélem ezzel elindítottál egy lavinát ;)
Vendég
 


Mi is gratulálunk Samuval az összes babához! :-D Anyukák, ügyesek voltatok/vagytok!

Edina, ez szuper! :wink:

Figyelem, ez NEM IJESZTGETÉS!
Én a terhesség alatt egyáltalán nem láttam vészesnek, ahogy vizesedem, bár anyu mindig mondta, hogy dagadt a lábam, én nem láttam annak. Az ujjaim is csak picit vastagodtak meg, még tudtam hordani a jeggyűrűmet, csak kicsit szorított. Ha a doki rákérdezett, mindig azt mondtam, hogy csak kicsit vizesedek. A vérnyomásom is mindig rendben volt, a vizeletem is. Mégis, utólag azt mondta a dokim, hogy toxémia alakult ki nálam, azért nem voltak fájásaim, nem tágultam több órányi oxitocyn után sem, de ezt csak abból látta, hogy amikor császároztak, észrevette, hogy rettenetesen sok víz volt a hasamban (mármint ödéma). Utólag utánaszámoltam, szülés előtt +12-13 kiló volt rajtam, szülés után 1,5 hétel pedig -5! Általában azt mondják, hogy a méh, magzatvíz, stb. kb annyi, mint a gyerek, nálam ez kerekítve legyen 10kg, de akkor is 7-8 kiló, ami ilyen hirtelen tűnt el - szerintem ez volt javarészt a víz. Tényleg nem akarok paráztatni senkit, csak hogy létezik ilyen is, amikor nagyon sunyin alakul ki a dolog, szóval figyeljetek oda nagyon! A doki erre nem mondott nagyon semmit, de szerintem nálam az lehetett a 'jel', ez is csak így utólag, hogy az utolsó majdnem 4 hétben egyre jobban viszkettem, tele lettem csalánkiütéssel, főleg a hasam meg a lábam, de a mellkasom meg a karom is. Éjjel alig tudtam aludni, annyira viszketett az utolsó két hétben, bármennyire is türtőztettem magam, azért itt-ott sikerült sebesre vakarni, a homeos bogyók sem segítettek. A szülés után 2-3 hét kellett, mire elmúltak a ragyák, a kórházban adtak valami szteroidos krémet (a doki szerint a krém nem szívódik fel annyira, hogy belekerüljön a tejbe, de azért én aggódtam), amit csak pár napig használtam ugyan, de attól sem lett jobb, aztán egyik napról a másikra 'gyógyultam meg'. Szóval szerintem ez is egy tünet volt. Figyeljetek nagyon, de azért nem kell nagyon izgulni, csak mert én személy szerint így jártam...
danann
 
 


Sziasztok!

Kincsesi
Szívből gratulálok a kis Adélhoz. Márti, ha meglátogatod őket, várjuk majd a beszámolót.

Rozsaag
Igen, segített. Talán rosszat mondtam? Mifelénk így mondják. :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a szülésznő ajánlásokat, illetve elérhetőségeket.

Fazekas Zsuzsival beszéltem először, jövő héten találkozok vele, mert most szabin van. Nagyon szimpatikus volt a telefonban.

Márti
A dokim szuper, én nagyon szeretem. Ez sajnos az én saram, hiszen már áprilisban mondta, hogy nem lesz. De akkor még olyan messze volt a szülés, hogy nem is gondoltam bele mi lesz. Nem tudtam eldönteni fogadjak-e szülésznőt, de az itt olvasottak meggyőztek.
Neked sikerült tegnap valamelyik kiszemelt szülésznővel találkozni?

Mindhárom lánynak gratulálok a babákhoz, jó egészséget, sok örömet kívánok nekik.

Edina
Neked gratulálok a pozitív teszthez.
Reméljük lesz még ilyen mostanában. :D

Lányok, ha nem bánjátok, máskor is jönnék.
Vendég
 


Köszönöm a gratulákat! Jól esik! A környezetemben nem nagyon fogom elárulni. Egy darabig még titok lesz. Habár ha ilyen reggeleim lesznek, mint ma, akkor nehéz lesz titkolni! :lol:
Dokihoz még nem szándékozom menni. Valaki azt írta, hogy szabin van-lesz a Tidrenczel mostanában? Hozzá mennék. De lehet, hogy felhívom, hogy mikor menjek. :roll:

Kicsit félek is ám! :oops:

Márti!

Lehet, hogy mesélhetnél nekem a háromgyerekes anyukák sorsáról. Mi vár rám? :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Edina
Gratulálok a pozitív teszthez. Olyan jó, így sosem fogyunk ki a kismamikból :)

Kép
Kép
susytunder
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?