Új privát üzeneted érkezett!

Monee!
Klassz a pocikép! És a ruha is csini! Ez kismamaruha? Tegnap nekem is sikerült beruháznom egy nagyon ari kánikularuhára (kínai, nem kimondott kismama), erre ma nem esik az eső??? :( Na mindegy, lesz még alkalom szerintem felvenni...! :wink:

Nekem rendesen feszül a pocakom mostanság. :? Főleg a köldökömnél érzem úgy, hogy mindjárt kiszakad. :shock: De a pociméret nem csak a feszülés miatt kellemetlen mostanság: kicsit intimebb vizekre evezve...... :oops: nemhogy lehajolni nem tudok már rendesen, de még borotválkozni sem. Nem látok a pocakomtól semmit, csak emlékezetből próbálkozom kisebb-nagyobb sikerrel. :lol: Bocsi a témáért, de ez van..! :oops:

Kép
Kép
konan

Egy kép vasárnap reggelről!
Kép Mozog a Kistesóm!!! :)

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Sarkantyúka,
alapból csak worldwide licitálok, de azért rá is szoktam néha kérdezni, és van, amikor elpostázzák ide is.
Nagyon én sem értem, hogy ha nem, akkor miért nem, mivel a posta tényleg a vevő költsége, de általában azt mondják, hogy nagyobb hercehurca meg drága... szerintem ez kifogás, de úgysem tudok vele mit kezdeni. Arra tudok gondolni, hogy egyszerűen nem akarják odaadni olyannak, aki nem angol vagy német, stb.... nemzetközi rasszizmus. :D :D :D

A képek nagyon jók, amiket feltettetek, szépen gömbölyödik minden pocak. ;)

Kilókkal már én sem tudom, hol állok, legutóbb +10 volt, azóta nem mértem. Talán 11-12 lehet. De amig nem érzem magam nehéznek, addig nem érdekel. Majd a végén mérek egyet. :D

Babakocsival anno olyat kerestem, ami felfújható kerekű, tartozott hozzá mózes, rászerelhető autósülés, sportülés, de aztán megbántam. A kereke nem volt bolygósitható, igy szépen keményedtek meg az ujjaim, mire elnavigálgattam. :?

Érdekes módon 3 kerekű ellenes voltam, de idén lecseréltem a korábbit egy joggerre, és az bizony el álom. A kereke szintén felfújható, bolygósitható, fekvője vizszintesig dönthető, most Lolának sportként tudom használni, szóval baromi praktikus, viszonylag kis helyen elfér. Mire Maja megszületik, Lolát már úgysem tudom kocsiba ültetni, igy is egyfolytában kimászik... szóval örökli. :)
De tapasztalatból én fontosnak érzem a massziv, nagy bevásárlórekeszt is. ;)

Az átalakitással kivan a t...köm. Azt igérték, mára kész lesz, ehhez képest még semmi festés, és az ajtók is dobozban várják, hogy felkerüljenek. Ez még hagyján is, de vastagon fehér por borit mindent, a falcsiszolás miatt. Csak az emeleten dolgoznak, mégis lent a konyhától kezdve minden totál genyós. És ami a legdurvább, felsöpörni sem tudom, mert az egyik söprűmet kivitték a műhelybe (olajos lett), a másikat meg fel a port helyben söpörni. Nem hiszem el, hogy nem lehetett volna a lépcsőnél valahogy lezárni a helyet, vagy legalább szólni, hogy te barom, pakolj már el....
És amúgy is!!!! Miért kell nekem minden egyes átalakitás után komplett felszereléseket (söprű, lapát, szőnyeg a lépcsőre, stb) vásárolnom????? Ha telik a kivitelezőnek fasza szerszámokra, ruházzon már be ő söprűre!
Bocsi az offért, totál ki vagyok bukva, és azt hittem, ma már tapétázhatok, de most igy..... ki tudja... holnaptól meg jön az eső állitólag.
A végén még Lola szülinapjára sem leszünk kész.
Addig meg frankón alszunk a nappaliban, förtelmes körülmények között egy kinyitható kanapén, ami még pocak nélkül is kényelmetlenül kemény, hátmég most... :? :? :?

Hú de jól esett kidühöngenem magam...

Kép
Kép
lolababa

anyoooka :)
jobbulást Dorkának, de akár Nándoromról is irhattad volna. tegnap este kitaccsolt a sok köhögéstöl, a fél estét a teraszon töltöttük (vagyis ki-be mászkáltunk), mert odakinn a hüvösön nem köhögött annyira. Végülis ez az éjszakánk sokkal jobb volt, mint az elözö 2, most éjféltöl már nem köhögött, csak néha nyüszitett.
Mostmeg kis idióta, mert nem tudunk kimenni az esö miatt...

lolababa :)
sajnálom a tortúrát, mi még elötte vagyunk, elvileg 2-3 hét és festünk. (nem tapétázunk, azt már nem vállalnánk be, elég lesz a festés igy is)
priviben segitesz e-bay-en eligazodni? Még sosem e-bayeztem, gondolm az alapok kb vatera, teszvesz.

bagzerka :)
köszi az infókat :)

keményedésekkel vigyázzatok, egy szintig tényleg normális, csak ne menjen túlzásba. Viszont a görcs sztem nem normális dolog :roll:

konan :)
én is csak piperetükörrel boldogulok odalenn 8)

Kép
Kép
Kép
minyu

Lola!

Az E-bay engem is érdekelne! Nem lehetne itt?
Remélem a többiek nem haragszanak meg érte! :oops:

Konan!

Túrót, nem kismami. :) Kína 2000 forintos. :lol:
És ezen felül még egy rövid nacit is találtam egy ezresért ami pocak alatti fazon és gumis a dereka, szuper. :D
Annyi ruhám van... megfogadtam is, hogy most elég, nincs tovább. :D Sőt, már olyanok is vannak amit el kéne adni, mert nem férek bele. :lol:

Kisstigrincs!

http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_kendo.htm itt meg tudod nézni a kendőt. Ilyen. :)
Megjegyzem, hogy 6200 pénzt nem adnék érte, mert anyagárban egy kis trükközéssel a feléből megvan. De a Liliputin is ugyanez a fajta van fent, csak olcsóbban.
Vagy külföldiül:
http://www.mobywrap.com/t-mobywrap.aspx

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Anyoooka!
Írtó édes ez a kép! Meg kell a lánykádat zabálni!!! Ezek a gyerkőcök olyan édesek tudnak lenni és itt nekünk még lesz belőlük legalább egy! :wink: Nincs is ennél szebb dolog a világon!!! :P

Kép
Kép
konan

Jajj, Konan, de jó hogy felhoztad a bikinivonal-témát! :) A legszörnyebb parám, mióta tudom, hogy nyáron leszek nagypocakos! :D :D Csak hogy újabb intim részletet áruljak el magamról, a Nagylányommal kb. a 7. hónaptól nem láttam "odalentre", úgyhogy ott elég gáz volt a helyzet, de nem is jártam strandra januárban.. Hogy idén mi lesz, nem tudom (egyelőre lelátok), de gyantáztatni biztos nem fogom azt a területet, az rosszabb, mint szülni...
Mást nem érint a dolog? :?:

Kép
Kép
sarkantyúka

Köszönöm, Lolababa, az infót. Tényleg jó dolgok vannak, de én még a Vaterán sem mertem semmit venni, mert sosem tudom eldönteni, jó lesz-e méret (gyakran még a boltban sem), mert vajon mennyi idő alatt mekkorát nő a gyerek... Jó lesz-e rá két hónap múlva is, vagy pont hogy addigra sem nő még bele...

Amúgy a házfelújítás nagyon gáz tud lenni, együttérzek mindenkivel. Rengeteg energiátok van!

Csatlakozom Minyuhoz, a görcsölés szerintem sem túl jó dolog. Én a Naggyal akkor görcsöltem, amikor megindult a szülés.

Amúgy tök érdekes, én meg pont azt hallottam, hogy a fiúk szeretnek tovább maradni a pociban. :)

Hordozókendőt akar majd vki használni? Lehet, hogy már írtátok, csak elfelejtettem... Nem utcára, otthonra, házimunkához: főzéshez, takarításhoz, ilyesmi...

Roni, vígasztalásul a nagynénid beszólására álljon itt az én példám: várandósság alatt előírásszerűen 11-kg-t híztam, aztán ahelyett, hogy ez mind leugrott volna, végül a Nagylány egyéves koráig stabil 8kg-s súlytöbblettel küszködtem.

Kép
Kép
sarkantyúka

Sarkantyúka!
A baj, hogy én már most sem látom!!! :shock: :wink:

Lányok!
Borzasztóan feszül a hasam! Nem keményedik, hanem feszül!!! De úgy feszül, hogy az már fáj! Ez normi??? Szét fog szakadni! :cry: Kenegetem, de hiába! Azt mondják, baromi nagy a hasam már most! Mekkorára fog ez nőni?! :shock: :shock: :shock:

Bocs, hogy így kifakadtam! :oops:

Kép
Kép
konan

Lola: kitartást a felújításhoz, egyszer csak elkészülnek már végre. A kosz és a rumli miatt nem irigyellek.

Anyoooka: Nagyon aranyos a kislányod :)

Konan: ezt én is szoktam érezni. Mindig arra fogom hogy most megint nől a babó.
Kaja után a legrosszabb mert egy tisztességes mély levegővétel alig megy.
Aztán másnap már jó :)

De szerencsére csíkocskák még nincsenek.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!
Mi állandóan programozunk, de ma nem lehet mert nálunk folyamatosan esik.... de ennek tök örülök mert már nagyon kellett itthon pakolásznom,takarítanom....Háááát reggel óta csinálom!!! Most Hencim alszik és én is ledőltem mellé mert úgy tudnám jellemezni nincs egy darab porcikám se amiben ne éreznék szúró,sajgó fájdalmat....!!!! De lagalább most netezhetek egy kicsit

Anyooka
Dorka tündéri ahogy a tesót figyeli. :D Heni is szokta és mindig vigyorog,hogy érzem a tesót!! Persze általában nem akkor mondja mikor tényleg rúg….de azért cuki vele nagyon!!

Sarkantyúka
Én szeretnék hordozókendőt használni!!! Mert Henivel a 8.héttől kenguruztam de most nyilván nem várhatok 2 hónapot….a kendőt pedig hamarabb is lehet használni…
A problémátok nálunk is jelen van…még lelátok de pár hét múlva nem fogok….Nekem anno mikor Hencit vártam az utolsó hetekben párom csinálta… :oops: :D

Sugi
Tök jó lett a vonalzód!!! :D

Blumi
Neked akartam még írni,hogy általában a 18-20 hetes uh-on már kiszűrik a polycystas vesebetegséget mert addigra már magzatvíz mennyisége is eltér a noramlistól és hólyagtelődés se látható. Te pedig már 26 hetes vagy és a vesék köszönik szépen jól funkcionálnak…szóval én is nagyon bízom benne,hogy a Lanta féle történet lesz esetetekben is!!!!!

Petra
Az nem baj ha nem teljesen vizszintes hanem 5 fokos emelkedője van egy pokróchajtogatással simán vizszintbe rakod…
És félévesen már simán félig döntheted majd az ülést hadd nézelődjön. :)
Nálam a szempont volt:könnyű legyen,ne túl nagy(bkv-ra fel tudjam rakni),legyen alul pakolórésze…a miénk bojgosítható kerekű de én uuuutálom...mindig stabilba rakom inkább... Ha újra választhatnék még szempont lenne nekem,hogy a tolókar állítható legyen(vagyis a pöttöm láthasson téged ha úgy adódik vagy nézhessen előrefelé is)

Bejci
Én általában hulla vagyok!!:D

Szeder ma ment dokihoz???
Nándinak jobbulást!!!
holka

akarom mondani "bolygósítható!!!"
holka

:D
Na akkor akit érdekel most olvasson, akit nem, ezt a hsz-t hagyja ki nyugodtan. ;) :D

Ebay:
Alapvetően a német (.de) és angol (.co.uk) oldalakat szoktam nézegetni, de inkább az angolon vannak jó cuccok. A lényeg, hogy bármelyikre is regisztrálsz fel, mindegyiken él a felhasználói státuszod.
A németen regisztrációt követően postai úton kapsz egy kódot, amellyel aktiválni tudod magad, addig sajna csak nézelődni lehet, az angolon viszont emailben küldik, igy azzal szinte azonnal lehet akár licitálni, vásárolni is.
A legtöbb esetben a cuccoknál a szállitási infónál valóban csak az van megadva, hogy uk, vagy deutschland, de lehet irni az eladónak, megkérdezni, hogy szállit-e ide, illetve mennyi lenne a postaköltség. Az esetek 50%-ban elküldik, ha kéred.
Ahol worldwide, weltweit van megadva, ott néha a postaköltséget is automaikusan feltöltik a leirásban, igy lehet vele kalkulálni.
Licitálni az utolsó másodpercekben érdemes, ennyiben nagyon különbözik a vaterától és teszvesztől. Hihetetlen, de az utolsó 2 percben nagyon rá vannak kattanva, főleg a jobb csomikra.
Én általában meg szoktam nyitni két oldalt, mindegyiken ugyanazt a terméket, és úgy nyomom. Az egyiken bejelentkezek, licitálok, de a licitálás megerősitése gombra nem nyomok rá, csak az utolsó 20 másodpercben (a másik oldalon folyamatosan frissitem, hogy lássam, hol tart). Ez be szokott jönni. ;) Illetve sosem kerek összeget adok, hanem egytizeddel többet. Ha valamiért adnék 10 Eur-t vagy 10 fontot, akkor beirok 10,11-et. Igy ha valaki ugyanannyit adna is, mint én, nyertem. ;) :D

Általában postaköltséggel együtt 10e-be bele szoktam férni 20-50 darabos csomikkal, amik nagyon szuperek.
A szállitási idő kb. 1-2 hét, mire ideér, attól függően, mikor fizettem ki, illetve mikor adják postára.
A fizetéshez érdemes a paypal-ra regisztrálni, mert egyrészt ingyenes az utalás (olyan, mintha a tescoban fizetnél kártyával), másrészt azonnali, és visszaigazol.
Lekopogom, de még nem futottam bele csalókba, akik végül nem küldték volna a ruhát, de ez ott ugyanannyira lehetséges, mint vaterán, stb. Azért nem jellemző. ;)

A legkisebb ruciméretekkel könnyebb, hiszen a kezdőcsomi 62-es szerintem mindenkinek kelleni fog, tuti, hogy őszi kell, és 1-2 hónapig jó is lesz. Télre én már a 68-as méreteket tárazom be, az Lolás tapasztalataim alapján jó lesz kb január, februárig, és utána tavaszra 74-eseket tárazok. A 80-86 méreteket hordják a legtovább (mi már lassan fél éve), igy azokból szerintem minden évszaknak megfelelő jöhet. ;) Persze elsőre nekem is nehéz volt, most egy kis segitség a lányom. :)
De amúgy is, kevesebbet buktam olyan rucikon, amik esetleg nem lettek jók, mint amiket megvettem itthon (akár kinaiban is elég drágán), és az első mosásnál összementek... :?
Az angolon általában egyébként szuper, márkás, nagyon újszerű (gyakran új) cuccok vannak a csomikban. Mondjuk ilyen piciben nem is tudják nagyon nyúzni őket.

Bocs, ha rétestészta voltam, ha valakit érdekel még valami, kérdezzetek nyugodtan, imádom a témát, kicsit rákattantam Lola mellett. :D

Ja!
És játékokat is érdemes ott körülnézni, fisher price-ból még postával is olcsóbban szereztem szinte mindenünket. ;)

Kép
Kép
lolababa

Sarkantyúka!

Én olyat fogok csináltatni amiről az előbb Kisstigrincsnek felraktam a linket. Ez rugalmas kendő, kb. 9 kilóig lehet használni, tehát amég akkora a babó, hogy nem lehet kenguruzni vele. Szerintem szupi találmány. Olyan benne a pici, mintha egy kenguru erszényében lenne. Teljesen belezúgtam!
Ami a jó benne, hogy ezt csak egy módon kell megkötni és annyi. Nem vastag az anyag, vannak belőle jó színek. Hiú majom vagyok nah, nekem az is fontos, hogy jól nézzünk ki a kendővel is. A rendes kendők (pl. Nandu) olyan csúnyák hogy teljesen rosszul vagyok tőle, nem érezném jól magam benne...
A kendő után Mei tai-om lesz, ha elkészül és jó lesz, rakok képet róla! :D

Petra!

Mi vidéken lakunk, nagyon tré utakkal. Nekem az volt a szempont, hogy:
- jó nagy és nem bolygós kerekei legyenek
- téliesíthető legyen rendesen
- emelett nyárra is tudjuk használni
- átfordítható tolókaros
- olcsó/használt
- vízszintesre dönthető legyen a járgány.

Viszont én fogok majd venni egy másik kocsit is tavasszal (szerintem eggyel senki nem fogja végig húzni :lol:), ami bolygós kerekű, nagy bevásárló rekeszes, kicsire összecsukható lesz. Tehát olyat amit a lányok is írtak, ami városi közlekedésre is kiválóan alkalmas.

Bozótirtás: :lol:
Köhm... nekem nem kell túl gyakran ezzel az eszközzel élnem, mert szőke vagyok és ez altájon is meglátszik, viszont most hogy feltettétek a kérdést én is lenéztem. Nem nagyon látom mi van ott, max. emlékezetből tudom felidézni a domborzatot. :D
Nálunk apa lesz izzítva kopasztásra, ha már nem férek magamhoz. Tükörből biztos elvágnék ott lent mindent. :D

Király hogy nálatok van eső. Én majd megguvadtam a melegben ma fűnyírás közben. :shock:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok.

Köszönöm (bejci, anyooka, minyu, a.m., humanka, lola) a babakocsival kapcsolatos tippeket, jó tanácsokat. Hasznukat fogom venni!

Köszönöm a vígaszokat a nagynéném beszólásával kapcsolatban! :D Nagyon jól esett!!(sarkantyúka, lanta, a.m.,, remélem, nem hagytam ki senkit) De tényleg nem foglalkozom vele, csak akkor ott abban a pillanatban megrökönyödtem. :lol:

Konan, csini kismami vagy! Egy percig se aggódj!

anyooka, nagyon édes a kép a rólatok!Igazán tündéri a kislányod!

Alíz

KépKép
roni0422

Szeder: merre vagy, mit mondott az orvos, ugye nincs baj?

Kép

Kép
starlark

humanka!!!
a motoszkálás, finomabb mocor a keze, a nagy, erőteljes (rúgások:)) a lába :) innen azt is tudhatod, milyen fekvésű!! és hú, én is imádom a szülé sztorikat olvasgatni, megvan a ma esti programom :D

monee!!!
mennyi nálad a szopipárna?? én leginkább magos töltetűt szeretnék, nem múanyag golyósat. oylat is lehet?? és édes a kép, szép kerek a pocakod!!!

bejci :) köszi, de nem otthonin mértem, mert olyan nincs :D vajon miééért..... hanem a dokinál, bejelentkezéskor ezt mérjük, meg a vérnyomást. szóval kellett :P meg kiváncsi is voltam már...

sarkantyúka!!!
hát, nálunk is nagyon segített a doki simi születésekor!!!!! kint volt a fejecske, és mondták hogy na akkor most mindent bele, és én meg épp akkor mondtam hoyg köszönöm szépne, én mára kész vagyok, hagyajanak is pihenni :O dehát mivel ez nem épp az a helyzet volt, hát segített a doki, amit én már nem bírtam: kinyomni a bébit!!!!! sztem más már rééég megcsászározott volna, annyira fáradt voltam. de nagy szerencse, hoyg így alakulhatott a dolog!!!!
én az ebay-en alapból úgy keresek, hoyg worldwide, sztem nekik macerásabb valamiért a nemzetközi postázás...nem értem miért.... de nekem is többször írták hoyg bocs, de nem, mikor próbáltam kikunyizni... sajna. hüyék :D
-és ja, a bikini vonalat gyantáztatni, az elég kemény...én kb 3x próbáltam ott, és minden alkalommal minden egyes szőrszál helye úúgy begyulladt hoyg nem is mutatkozhattam az eredménnyel... én arra gondoltam h olyan kis gatyó alsó kéne a bikinihez választani. én tescoban láttam nagy méretű felsőket, meg ezt a tankini cuccot, ami kicsit rá is megy a pocakra.
és igen, én nagy hordozókendős vagyok, illetve voltam simivel! és most is ez a terv, kb 2és fél éves koráig csomót vittem benne!!!

anyook!
óó, szegények! ezt a köhögéstől hányást én is ismerem, sajna.... remélem hamar rendbejöttök!!! nagyon éédesa kép rólatok!!!!! simi eddig kb egyszer hagyta ott a kezét ellég hosszan, különben meg tök türelmetlen, vagy csak fél hoyg nem érzi majd, és letudja egy aha, éreztemmel, miközben nagyban lapult a bébi épp :D

konan :)
ismerőős! nekem annyira lent van a hasam, hoyg konkrétan nem látok oda egy ideje, és igen, nekem is múkás volt, mikor a múltkor meg akartam szabadulni némi bundától :D hát nem is lett valami esztétikus a dolog...hihihi

baze...valamelyik kolléga levette a cipőjét...érzem.... ez mekkora kicseszés má??!!

na jó, folyt este!
mehetek, most még nem haza, a melóból, hanem a leendő lakásba, munkásemberrel felmérni hoyg mennyi az annyi.... kicsit izgulok :)
pááá

KépKép

KépKép
bagzerka

Na én is visszajöttem Pestre! Erre mi fogad? Napsütés??? FÚÚÚÚJ!

Monee: Nagyon Helyes kismami vagy!! A szó szoros értelmében! :lol: (Ezt azért írtam, mert irgum-burgum, még mindig nem igazoltál vissza az iwiw-en :) .... és druska sem. ) A hordozókendővel én is úgy vagyok, hogy tök randának tartom őket. Bocs a kendő-pártiaktól, de nekem a kendősök olyan hatást keltenek, mint a krisnások. Nincs bajom a krisnásokkal, csak én nem szeretnék úgy kinézni. Úgyhogy nálunk a kenguru lesz a nyerő. Viszont Monee irigyellek, hogy tudsz varrni, és ezeket meg is csinálod magadnak. Ügyi vagy! Ha kész van, majd dobjál képet!

Konan: Milyen krémmel vagy olajjal kened a pocidat? Én a Milupa terhességi csíkok elleni krémjét használom, és soha nem feszült még a pocimon a bőr, pedig már naaagy!

Anyoooka, Minyu : Jobbulást kívánok Dorkának és Nándinak! Biztos náluk is ez a hülye időjárás tesz be. + ANyoooka: olyan szépek vagytok így HÁRMAN!! :wink:

Lolababa: Nem irigyellek a felújítás miatt... bár most én is azért voltam Balatonon, mert a férjem festette a csöveket- amiből nem kevés van a lakásban-, de a takarítás nálunk nem olyan nagy cucc, meg bírom csinálni, viszont a Tiétek nem hangzik túl jól. Van aki segítsen?

Kistigrincs: Ha a tejszínhabos epret megkívántad, akkor dobok még ötletet: Gesztenyepüré?? :)

Holka: Még jó, hogy nem ígértem meg a tegnapot, nem tudtam volna menni. Ti voltatok? Gondolom másodjára nem hallgattátok meg. Ami az energiákat illeti, nem csodálom, hogy Henci baba mellett "hulla vagy". Azért nem vagy semmi, hogy Henivel mindig programoztok, viszed a játszótérre, egész nap szórakoztatod, gondolom vezeted a háztartást is.. szóval: le a kalappal. Ha én ennyi mindent csinálnék egy nap, este 8-kor már húznám a lóbőrt. :)

Bagzerka: Köszi az infót a baba-mocorgásról. Akkor az én babám balra fejjel lefelé van. :)

Látom a Dimbes-dombos Cici-vidékről a DÉLI területekre eveztünk.. :wink: Hát ami engem illet, én sem vagyok gyanta párti. Egyszer még tizenéves koromban volt egy elhamarkodott próbálkozásom, kozmetikusom megfűzött, hogy ez nekem milyen jó lesz...hát nem volt jó! :( Úgyhogy azóta én krémmel oldom meg ezt a témát. A borotvától félek, nehogy elvagdossam magam, bár az esküvőm napján annyira késésben voltam, hogy nekiestem borotvával.. mégiscsak nászéjszaka meg minden... :oops:
Már nekem is nehézséget okoz , viszont tudom mindenkinek ajánlani a kitámasztható tükröt, azzal elég jól megy még. :oops:

Lányok! Sima méteráru boltban lehet kapni fürdőruha anyagot? Rájöttem, hogy én inkább varratok egy kismama fürdőrucit! Akkor olyan lesz, mint amilyet én akarok. :)
Vendég

Roni: Veled mi van? Keményedések megszűntek?

Szeder?? Merre jársz? Remélem jól vagy!
Vendég

Bejci! :D Köszi kérdésed, ari vagy nagyon! Hála az égnek, nincs semmi bajom már ami a görcsöket érinti. Kismamásan mozgok, élek, dolgozok, abszolút visszavettem a tempóból. Már csak 5 hét és vége. :D Viszont megint fáj a medencében, megyek szét! Éjszaka minden egyes átfordulás egy kínszenvedés, és mindig felébredek rá. Úgy érzem magam, mint akin átment az úthenger. :shock: Mondtam a kis lurkómnak, hogy nem baj, nem baj, de akkor annyira "táguljon ki" a csípőm, medencém, hogy csak úgy repüljön ki a babócám! :D :D
Jó ötlet a fürdőruha varratás. Szerintem kapsz olyan anyagot. :wink:

Fazon kérdés. Én gyantapárti vagyok. Bár már én sem látom.... :shock: de nem is én csinálom, hanem a kozmetikus.

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!

Lakásfelújítók, költözők:kitartás! Tudom, hogy kemény meló és jó lenne már túllenni rajta, de még mindig jobb, mint 2 hónapos, cicifüggő babával (no meg még egy 2 és egy 4 évessel) cuccolni és költözni! na, azt nem kívánom senkinek! Én legalábbis nagyon kivoltam a végére és a tejem is kevesebb lett, úgy kellett visszaszaporítani! Mi építkeztünk és a kivitelezőnek édesmindegy volt, hogy szeretnénk már bent lakni, mire megszületik a baba...

Babafekvés: Ha csuklik, tök jól meg lehet állapítani, hogy merre van a feje! :lol: Az én kiscsajom már jó kislány, hetek óta fejfekvésben van, lent csak csikiz, fönt jó nagyokat rúg, a csuklást pedig egyértelműen alhastájékon érezni!

Márti
borossné becz márta

Hahó!

Csak gyors bekukk!

Fazonigazítás téma: szerintem ezt a verziót senki nem csinálja amit én, CUKORGYANTA. Nem én csinálom hanem a kozmetikus barátném. Viszonylag új dolog. Szál irányban kell húzni,nincs külön gyantázó papír hanem a kézmelegétöl meglágyul úgy, hogy lehet "kenni". A fájdalom nálam nem jelentős,mert én is szőke vagyok (bár festett,de alapból világos barna vagyok). Szóval kevés és vékonyszálú a bundám :D Jövőhéten megyek, egyébként 4 hetente járok és intimgyantát csinál=tök csupasz. Én nem szeretném ha a kórházban kellene borotválni,így most arra gyakorolunk :lol: :lol: :lol:

Jó éjt!

Kép
Kép
a.m.

csajok, drukkoljatok, holnap cukroslötty bulim lesz....nemtom, 2 hete tök beleéltem magam hogy akkor megyek, majd jól elhalasztottam,most meg nem bíírok ráhangolódni :roll: kb mintha tiltakoznék ellene...pedig jobb lenne tól lenni már rajta. meg ezt is akartam hoyg 26 hetesen menjek, épp középidôben. jajj.... tudom, ez kisfing sokak gondjaihoz, de én egy hattalmas tû-fóbiás vagyok.... :oops:

jajj kéézeljétek, már megvan a babakocsi, ugye. és ma jött a remek, kicsit hazsnált, de gyönyörûûû drewex kiságy, kókuszmatraccal!!! úúgy örülök!! szépen lassan mi is haladunk :)
-elvileg pénteken nekünk is lesz ágyunk, na az lesz csak a mennyország...mekkora szenvedés a földrôl, matracról felbénázni magam álló pozícióba... 4 mozdulatból álló hadmûvelet :lol:

na jóóócakk!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt lányok!

Tegnap nem voltam "felétek" , mert hosszúra nyúlt a napom. Most nem is olvastam még vissza.. de előbb leírom, hogy mi is volt velünk.. mert ismét padlót fogtam pár percre..

Elmentem az új választott kórházba. Sote I. Hát, elég vegyes érzelmek kerítettek hatalmukba, mert amerre a szem ellátott kismamák.. és előre láttam, hogy vajon én mikor kerülök sorra.. :?
Sikerült a választott orvosom "közelébe" jutnom.. illetve az asszisztense közelébe.. megkaptam a papírokat: vizelet, vérnyomás ellenőrzésre.. cirka 1,5 - 2 óra múlva már végeztem is ezzel.. :? utána jött az orvos, akit választottam végül is.
Elkezdtünk beszélgetni.. és említettem, hogy az :
AFP-m 0,53 MOM lett, viszont az integrált tesztem 1:2200-höz, ami viszont összességében negatív eredményt hozott ki. Tehát jó.
Mikor meghallotta ezt a következőt kérdezte:
-És senki nem küldte magzatvízvizsgálatra???!!!
Hát lányok egy világ dölt össze bennem a másodperc töredéke alatt.. nagyon megijedtem!
Mondtam neki, hogy az ég világon senki nem küldött, mert a kórházban, is és több genetikus is azt mondta, hogy ez egy negatív eredmény... a baba ultrahang alapján is rendben van.
-Ahogy végeztem a mondanivalómmal.. elkezdett telefonálni valakinek, hogy ilyenkor mi van.. : Na.. itt az első eset, hogy rossz AFP, jó integrált teszt eredmény...3. szor szülő nő, 33 éves.. és 0,53 AFP.. integrált teszt 1:22oo -höz.. nem tudom, hogy mit beszéltek, de az orvosom válaszai a telefon túlvégén lévő embernek az volt: - akkor negatív tényleg az eredmény??? de valójában már késő .. mert a 27. terhességi hét... mindeközben vetkőztem persze a függöny mögött.. hát lányok eltört a mécses nálam.. ezt hallgatni.. az életem lepörgött az idő alatt, míg vetkőztem!!!
-miután megvizsgált -minden rendben, zárt méhszáj..- szóval felöltöztem.. és azért rákérdeztem,hogy akkor most mi van???
-Negatív az eredménye kismama a kollega szerint is.
A kórházban most vezették be az integrált tesztet 2 hete.. ezért nincs összehasonlítási alap...
És, tényleg a legjobb genetikusok nézték ultrahangon, én is őket ajánlottam volna.. (említettem neki, hogy kiknél jártam..)

Na lányok...erre varrjatok gombot???!!!
Kész voltam teljesen.. a terhességem legrosszabb beszélgetése volt.. tele félelemmel.. hát most kaparom magam össze.. amúgy is parás vagyok... oké, hogy vannak galibák a terhesség alatt.. és szinte mindenkit megijesztenek.. de tegnap éreztem úgy igazán, hogy nagyon elegem van már a terhességből.. alig várom, hogy egészségesen megszülessen Adél, lássam az arcocskáját.. ölelhessem és én tuti, hogy többé nem megyek szülészet közelébe... (mondjuk amúgy sem szándékozunk több babát vállalni.. de ez az idegeskedés, ha az első gyereknél van, akkor csak egy gyerekem lenne...!!! ) én már ezt idegekkel nem bírom...=ezekután elég nehéz koncentrálni pozitívan.. mégha megnyugtat a tudat, hogy többen mondták már, hogy negatív=

Ne hari lányok, hogy hosszú lett, de jó volt most megosztani veletek a történetünket, most elég negatív voltam.. de összekapirgálom magam, és próbálok hinni azoknak a genetikusoknak, akik látták uh.-on Adélt!!!

(egyébként az interneten nézegettem, az eredményeim után.. és ott is egyértelműen le van írva, hogy az integrált teszt erősebb és pontosabb eredményt ad.. mint az AFP.. de akkor mi a sza....ért csinálják még mindig nálunk? külföldön már -fejlettebb országokban- rég eltörölték)

-"És senki

szeder74

Szeder :)
sajnálom, hogy igy megijesztettek. Biztos csak alapos akart lenni a doki, de ezt én sem értem, hogy ha több genetikus is negativnak értékeli, akkor egy szülész-nögyógyász miért nem fogadja ezt el. Ok, hogy csak 2 hete vezették be abban a kh-ban az integrált tesztet, nade erröl lehet informálódni, tanulni, képezni magát egy orvosnak, hogy mire bevezetik, addigra képben legyen, hogy mi a neg és mi a poz. Föleg úgy, hogy az afp-t önmagában tényleg mindenhol elavultnak tartják.
Szóval próbálj kicsit megnyugodni (gondolom nehéz), de a genetikusok EHHEZ értenek, ez a szakterületük, ezt tanulmányozzák, és biztosan jobban képben vannak egy szülész-nögyógyásznál ilyen téren.

bagzerka :)
megy a drukk a lötyihez.
és irigy-irigy, hogy már ilyen szépen haladtok (jó-jó, nekünk is itt van a kiságy, meg a babakocsi hegyek, de a festésig nem tudok semmit csinálni, a kisruháink is kölcsönben vannak :roll: )

Viszont kinéztem a kistakarót, remélem, anyósom megcsinálja (ö nagyon ügyes patchworkös, Nándinak is rengeteg dolgot varrt) ilyesmit szeretnék:
Kép

na, megyek megpróbálok egy kis reggelit nyomni a gyermekbe...

Kép
Kép
Kép
minyu

Hellooooo!!

Szeder: Nagyon sajnálom, hogy rossz tapasztalatod volt tegnap az "orvoslátogatás" során, de én azt mondom, amig Adél baba jól van és makk egészséges, addig próbáld magad túltenni a magyar egészségügy hiányosságain. Végszóként a "kiszemelt" dokid is jót mondott, még akkor is, ha előtte jó hülye, tapintatlan módon beszélt. Na ez az amire én haragszom. :evil: Nem minden dokival van bajom, csak azzal, aki ahelyett hogy előtte utánanézne a dolgoknak meg az eredményeknek, feleslegesen riogatja a f@szságaival a kismamit. Egyébként az én dokimat ezért szeretem, mert ő a terhességi toxémiáról, -mint a vizesedés lehetséges "folytatásáról"- és a kórházba fektetés eshetőségéről is mosolyogva és olyan megnyugtató hangnemben beszélt, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne és nem adna okot aggodalomra. Szóval asszem csak meg kell találni a megfelelő dokikat, a többit pedig elkerülni... messzire! Szóval Szederkém, fel a fejjel, Adél jól van és szépen fejlődik, a többi meg le van sz@rva!! :) :lol: :wink:

Bagzerka: Mennek a cukroslötty drukkok!! Én múlt héten voltam és hidd el nem olyan rossz! Szóval: Kép

A.m: Ma az van az utolsó tanulós napod ugye? Akkor még ma koncentrálj a tanulásra, holnap pedig, - ahogy apukám mondta nekem az egyetemi vizsgáim előtt_ : "EGÉSZ KÍNA NEKED FOSSON!!!" (Bocs, de a szöveghűség miatt az esetleges csúnya kifejezést is idéznem kellett!! :lol: :wink:

Roni: Örülök, hogy jól vagy és hogy elmúltak a görcsök! A medence tágulást azt honnan lehet érezni? Én nem érzem! De nyugi, kínszenvedéseidnek meg lesz az eredménye... szeptemberben biztos ügyesen fog kicsusszanni a kisfiad!!
MÉG 5 HÉÉÉÉT??? Juj, Te nagyon szorgalmas csajszi vagy, a főnökeid biztos örülnek egy ilyen munkaerőnek! Úgy csodálom azokat, akik tudnak dolgozni így babával a pocakban!

Hát ami engem illet, ma volt az első olyan éjszakám, amikor nem tudtam aludni. Illetve elaludni. Mostanában amúgy is csak éjfél körül alszom el, de reggel 7 körül azért felkelek, viszont tegnap éjjel 3-kor még pislogtam kifelé a fejemből. Nem tudom mi volt velem, de biztos ma végigalszom a napot. És Bianka is bulizott egész éjjel. Pedig amúgy nem szokott engem éjjel zargatni, de tegnap biztos volt valami a levegőben... :?
Vendég

Szép jó reggelt Nektek!

Bejci!
Én veled ellentétben kivételesen jól aludtam! Igaz a több napja tartó nem alvás után igen fáradt voltam már! Lehet, hogy csak ennek köszönhető. Sajnálom, hogy téged is elért a nehezen elalvás! :( Hátha csak kivételes eset! Az én Annácskám most bulizik! Ahogy itt ülök a gépnél folyton püföl, rugdos. Lehet, hogy az esőt érzi, aminek már nagyon lóg a lába. Napokig szenvedtem a hőségtől és szerettem volna egy kis enyhülést, de nem ilyen mértékűre gondoltam...! :lol: Nekem már semmi sem jó! :roll: :wink:

Reggel fájdogált a hasam. :? Egészen lent, mintha egy függőleges csíkban fájt volna (nem tudom mennyire érthető?). Lehet, hogy összeszedtem valamit? Valami folyás-féleség is van. Majd holnap a dokinál kiderül. De remélem nincs semmi baj....

Kép
Kép
konan

Szeder!

Nem kell izgulni szerintem. Az AFP nekem is 0,5 lett. Persze azonnal beparáztam, mikor megtudtam. Ezt említettem a választott orvosomnak (aki elvileg nagyon ott van a témában) is, meg a védőnőknek, plusz a genetikus dokinak is, és mindegyik azt mondta, h tökéletes eredmény. Pedig különböző intézményekben jártam vizsgálatokra és egymástól függetlenül is ugyanazt mondták. Bízom benne, hogy tudják mit beszélnek :?
Minden esetre én is biztos rosszul lettem volna a helyedben, nem is kicsit. A védőnőm azt mondta, hogy nemrég változtattak a tartományon és 0,027 az alsó határ. Meg azt is mondta, h akkor kellene megijedni, ha inkább magas lenne az érték. Hát, nem tudom, de gondolom vkinek az orvosok közül csak feltűnt volna, hogy baj van!

Kép
beril

Halihóó!!

Jó, hogy bejelentkeztél, Szeder, sokan aggódtunk érted!

Átérzem az esetedet. Kicsit hasonlóképp jártam kedden, mint te: összefutottunk azzal a védőnénivel, akihez baba-mama klubba jártunk a Nagylányommal. Kérdezte, mi újság, hogy bírom, stb. Én hülye mondtam, hogy csak az AFP lett magas. Na, erre megkérdezte, mennyire magas, és hogy akkor voltam-e amniocentézisen, hová mentem ultrahangra, milyen további vizsgálatok voltak, nézték-e az orrcsontot...? Én olyan ideges lettem, mert előbb beszél, mint gondolkodik, hiszen a magas AFP pont nem a Down-kór gyanúja, hanem a nyitott gerincé, és most ezt pont én magyarázzam el egy védőnőnek??? Ezt szerintem a kismamák harmada-negyede (akiknek volt ezzel gond) tudja.

Szerintem csak azt lehet csinálni a sok vizsálat során, hogy bízol a babádban és magadban, és abban, hogy minden rendben lesz. Fő a pozitív gondolkodás!! Másképp nem nagyon lehet átvészelni a sok vizsgálatot. Mondjuk az is igaz, hogy Humanka meg kevesli a vizsgálódásokat, nem tudom, melyik a jobb :)

Jaj, a hordozókendőről tényleg nekem is a krisnások jutnak eszembe :) Azzal együtt, hogy nekem van. Amikor kicsi volt a Nagylányom, szigorúan csak otthon hordtam, később viszont ezzel tömegközlekedtünk. Most biztos elejétől fogva ezzel nyomulok utcán is, főleg a játszón tudom majd hasznát venni reményeim szerint.
Csak azért kérdeztem egyébként, mert kíváncsi voltam, hogy akinek nem szimpi, annak miért nem. Amikor jött a lányom foga, és semmi nem nyugtatta meg, csak a testi közelség, hihetetlen jó szolgálatot tett a kendő, csak így tudtam pl. főzni. Az első hónapokban meg úgysem baj, ha szörnyű színű zsákvászon mögé rejtem a bájaimat. :)

Kép
Kép
sarkantyúka

Szeder!
Én is csak annyit tudok mondani, hogy ne izgulj! Ezek itt beszélnek össze-vissza! Néha már azt gondolom kimondottan élvezik, hogy a kismamikra hozhatják a frászt. Én megértem, hogy ők is be vannak tojva és inkább a tutira mennek, de ha már nem tudja, hogy az értékek alapján mit gondoljon, akkor legalább ne a kismama előtt tanakodjon a kollégáival. Megkímélhetett volna egy óriási kellemetlenségtől!!! Az a baj igazából, hogy szerintem nem is gondolnak bele, hogy mit érezhet ilyenkor egy kismama! Úgyhogy nyugi, a lényeg, hogy minden rendben és Adél jól van!!! :D

Kép
Kép
konan

beril!
Ezt nem tudtam, hogy neked is ilyen lett az eredményed. Nekem 0,53 és ezen kiakadtak..
Te hogy dolgozod fel mindezt?
Engem egyetlen egy dolog vígasztal, illetve kettő.. hogy ott az integrált teszt, és ott a genetikusok véleménye.. de ez a a tegnapi nap.. :twisted: :shock: kiakadtam nagyon!

Köszönöm lányok, hogy figyeltek rám, olyan nagyon jól esik.
Bár tudom, hogy minden amellett szól, hogy rendben van a babám, de most kicsit sz....r, hogy volt orvos, aki viszont megkérdőjelezte!
Ugyanakkor nagyon szimpi az "új" dokim, mégha ilyen negatív volt az első találkozónk is. Ettől függetlenül bízom benne.. valahogy érzem, hogy a szülésnél jó lesz vele együttműködni :) -egy hullámhosszon vagyok vele.. ilyen még nem volt egy orvossal sem- csak hogy meséljek valami jót is :) /nem ám félreérteni, nem azért mert tetszik.. mert nem tetszik, mint férfi../ ti "kiéhezett" nőszemélyek képesek vagytok esetleg erre gondolni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Úgy döntöttem, hogy bármi lesz, bármit is mondanak ezentúl próbálom elengedni a fülem mellett.. mert, ha tényleg mindenre odafigyelek, azzal csak Adélnak ártok... a túl sok stressz nagyon nem jó!
Legközelebb 4 hét múlva kell mennem ovoshoz, és meglesz a kötelező ultrahang is 31-32. heti.

Nektek mikor van a kórházi kötelező uh? Úgy tudom, hogy a 28-32. hét között van mindenhol.

szeder74

Szeder: Örülök, hogy azért szimpi az orvosod :) . Szerintem annyit csinált rosszul, hogy nem előtted kellett volna telefonálgatnia. De inkább legyen alapos, mint "lesz@rom" típus, nem?
Nekem 30-32. héten kell mennem a kötelező uh-ra.
Vendég

... és valaki lecsót főz a házban... csorog a nyálam... :?
Vendég

Egyébként üdv mindenkinek újra! Már legalább egy hónapja ide se dugtam a képem :oops:
Hát, történt 1-2 dolog az életemben, nagyon mozgalmas volt ez a május számomra és se időm, se energiám nem volt fellépni az oldalra. A párommal most házasodtunk össze 24-én (ötévi együttélés után :) ) Április közepén szóltam a szüleimnek, h mit tervezünk, persze mindenki jól kiakadt, hogy mi ez a hirtelen döntés. Utána jött a húza-vona, hogy az ebédet hol tartsuk meg. Anyukám szerette volna, hogy náluk legyen mi meg mást szerettünk volna. Egyik megbeszélés alkalmával szó szót követett. Sikeresen összevesztünk, két hét mosolyszünet volt anyu meg köztem. Az esk. előtt 6 nappal volt egy nagyobb családi összejövetel nagybátyáméknál, ahonnan a páromat a mentő vitte el infarktus gyanúval, mert totál olyan tüneteket produkált pedig csak 32 éves. Tiszta ideg lettem azonnal. Rögtön haza is mentem, h összecsomagoljam a cuccait a kórházba, miközben az idegtől (vagy nem tudom mitől) elpattant egy ér az orromban, a vérzés nem akart elállni. Így én meg bekerültem a fül-orr-gége klinikára, ahol nagynehezen sikerült elsütni az eret. Most visszagoldolva elég vicces az egész: a párom a sürgősségin én meg a fül-orr-gégészeten :) Hát, a szüleim ekkor teljesen padlót fogtak. Végül még aznap hazaengedtek mindkettőnket, mert kiderült, hogy Gáboromnak is "csak" nagyon súlyos pánikrohama volt. Gondolom a családi cécó hozta ki belőle. Szerencsére szüleimmel rendeződött a viszony az esk. előtt pár nappal.
Esk. előtti nap este jött anyós pajtás, aki viszont kicsit megzakkant és olyan patáliát csapott nálunk... Egész éjszaka cirkuszolt. Így az esküvő napján hajnalban hazazavartuk, mert már nem bírtuk tovább. :D Gábor annyira kibukott tőle, hogy megint elkapta a súlyos pánikroham és az esküvő előtt egy órával még alig birtuk összevakarni. Teljesen kész voltam én is idegileg. Nagyon durva volt. Nagy nehezen eljutottunk a házasságkötő teremig, mikor kiderült, hogy párom tanúja elfelejtette, hogy jelenése van. A ceremónia előtt 5 perccel sikerült új tanút találni és végül összeházasodtunk :D Minden jó ha jó a vége. A képeken kicsit csapzottak vagyunk, mert előtte éjszaka semmit sem aludtunk, de nagyon emlékezetesre sikerült a dolog. Az biztos lesz mit mesélni a gyerekeknek, no meg az unokáknak :D

Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült, de muszáj volt leírnom. Most már jót nevetünk az egészen és teljesen boldogok vagyunk.

Kép
beril

starlark
nagyon jó ötlet, hogy a nagyinak adsz feladatot.. nekik tényleg arra van szükségük,h ogy érezzék, hogy még "jók" valamire.. pedig, ha tudnák igazán, hogy mennyire szeretjük őket.. akkor nem lennének ilyen gondolataik!!

anyooooka!
Olyan, de olyan édes a lányod, és olyan, mint egy kis hercegnő :) az arca olyan finom vonású.. én is ilyen kislányról álmodom :) - most nem puncsoltam ám- komolyan gondolom.

monnee!
tök csini vagyollll! Jól áll ez a ruha rajtad. (jó neked, nekem nem állnak az olyan ruhácskák jól, aminek az alján fodor van.. mert még jobban erősít) legalábbis most kismamaként..

egyébként a tavalyi miniszoknyámat próbáltam magamhoz mérni... hát akkorát nevettem... a szoknyám derékrésze, pont a hasamat éri körbe... nagyon komoly... és most elgondolkodtam, volt, hogy tavaly még nagy is volt rám.. úúúúgy szeretném majd még hordani, és tudom, hogy fogom is.. addig nem nyugszom még újra nem fogyok bele!!! -ezt kitűztem magamnak!

bozótírtás:
:) hát először azt hittem, hogy kertet rendez mindenki... aztán meg csak lestem, hogy miről van szó..
lányok.. én már kb a 20. héttől úgy csinálom, hogy a kád szélén ülve.. és szemben egy tükör.. úgy írtom a "gazt" és én is mind egy szálig.. úgy, mint a.m. . aki még nem próbálta próbálja ki, higyjétek el, hogy meg lehet szokni. (dehogy lehet, csak írom ... :wink: :wink: :roll: ) ez igen kellemetlen jelenség, de hát ez is hozzá tartozik az állapotunkhoz.

Sajnálom, hogy vannak akik nem tudnak aludni..tudom én is, hogy milyen... de amióta kaptam pipholfent, azóta tök imádom az éjszakákat jól alszom tőle.
DEE nekem is egyre erősebbek a csípőtáji fájdalmak, és a derekam is fájdogál, de csak kizárólag hajnalban.

MINYU!
Nagyon - nagyon jól néz ki az a kistakaró. De jó, hogy van aki tud neketek ilyeneket varrogatni.. irigy-irigy most szeder.. de jó lenne nekünk is ilyen rózsaszínbe!
lányok valaki tud varrni?? varrhatna nekem.. :) - csakviccelődöttszeder-

szeder74

beril...
KÉPET KÉRÜNK!! ÉS GRATULÁLOK!!!!!

szeder74

BERIL
most olvastam el teljesen.
Nem is tudom, hogy sírjak, vagy nevessek?
Ez tipikusan olyan eset, amit csak filmekben lát az ember!!!
A lényeg:
a párodnak nincs olyan komoly betegsége, és te is megúsztad egy orrvérzéssel.. és a szülők mindkét részről.. no comment... nem könnyű velük tudom, de mégis muszály kibékülni.. !!!!!
Boldog, hosszú életet nektek!!!
képet tényleg tegyél fel!!

szeder74

Beril! Nem semmi a történeted! Lesz mit mesélni az unokáknak! Azért jó lenne, ha már ezek a pánikrohamok elkerülnének Titeket! És csatlakozom Szederhez: KÉPET, KÉPET!
És nagyon Sok Boldogságot!
Vendég

Beril!
Jó hogy itt vagy! Fúúúú! Nem semmi ez az esküvős sztori! :shock: Végül is a lényeg, hogy boldogok vagytok és főleg, hogy jól vagytok mindannyian! Az esküvőhöz pedig nagy-nagy gratula! És a "csapzott képekből" légyszi muti nekünk is!
Egyébként anno a mi esküvőnk a volt párommal sem volt egyszerű: egy hajón lett volna a vacsi, ami az esküvő előtt pár nappal elsüllyedt! :? Lehet, hogy akkor kellett volna meggondolnom a dolgot? :wink:

Kép
Kép
konan

Szeder!
Nagyon vicces kedvedben vagy ma!!! :D :wink: Maradjon is így!!! Egyébként nekem is megfordult a fejemben e kérdés: valaki nem varna Annácskának is ilyet fózsaszínben? :oops: :roll: :wink:

Kép
Kép
konan

Akarom mondani: rózsaszínben?!

Kép
Kép
konan

Szeder!
Én is próbálgattam az ex-ruháimat otthon, hátha valamelyikbe beleférek, de amibe belefértem, azon is csak röhögni tudtam, de úgy, hogy folyt a könnyem tőle! :D :D :D Azért remélem, hogy a most elpakolt ruháimba nem Annácska fog belenőni..., hanem egyszer majd még én is beleférek...! :wink:

Kép
Kép
konan

2 napja nem írtam, az okát lent megtaláljátok, és most elnézéseteket kérem, de reagálni is alig fogok.

Viszont, amíg el nem felejtem, a hétvégén országszerte ismét lesz babaexpo, csak nemigen reklámozzák. Nálunk (Kméten) vasárnap lesz a szokásos helyen 9-16 óráig. Akit még érdekel, nézzen ki, mi biztos megyünk.

Beril!

Nem semmi, milyen érdekes kis esküvőtök volt. De az a lényeg, hogy sikerült az egybekelés. Amúgy gratulálok és boldog, hosszú házasságot kívánok!

Intimzóna: miért nem próbáljátok ki a krémet? Én azt használom. Csak egy valaki írta, hogy ezt alkalmazza. Gyors és fájdalommentes, és tükörrel megoldható.

Előtej: nekem sincs még, de a doki mondta, hogy mirigyes a mellem, 1 hónap múlva már lehet hogy lesz.

Most egy kis panaszkodás:
Én sajnos teljesen ki vagyok bukva. Ma 3*, azaz háromszor görcsölt be a lábam. Egyszer a bal vádlim, utána a jobb vádlim, majd a jobb lábamon oldalt az izom, ahol azt se tudtam terhesség előtt, hogy ott tényleg van izom. És ettől teljesen ki vagyok borulva. Ráadásul az oldalsó izomgörccsel semmit nem tudok csinálni nem úgy mint a vádli görccsel, ja, és kb. 5 percig tartott maga a görcs és olyan erősen, hogy már bőgtem. Pedig már ma harmadik napja szedem a gyógyszert rá, ami igazából értágító és visszeres problémára van, de állítólag jó lábgörcsre is. Ja, és emiatt már tényleg hulla vagyok, dolgozni is alig birok, mert így 3 órákat se alszok összefüggően. Ma éppen fél 12 – kor, majd 3 előtt és 5-kor jöttek ezek a görcsök éjszaka. Amúgy is alvászavarban szenvedek mostanában, és még ez is itt van.
Jövő hét pénteken megyek vércukor vizsgálatra (zsemle+tej, de nekünk csak utána vesznek vért, előtte nem), és már korábban megbeszéltem a házidokival, hogy teljes vérképet kér, hogy megnézzük, mi a helyzet. De addig meg szenvedek tovább. Ráadásul ugye az eredmény is mire ideér. Abban reménykedem, hogy ő majd segíteni tud.
Ha valaki tud új információval szolgálni esetleg doki megkérdezésével, nagyon megköszönném. Magnézium és calcium nem segített a problémámon. Most pedig detralex-et szedek. Előre is köszi.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!:)

Szeder: Örülök hogy minden ok. A dokid kicst tájékozatlan volt de szerintem látszik hogy lekiismeretes, nemrendezte el annyival hogy neked már mondták hogy ez ok, ő is utánna járt. Kár hogy ez úgy történt hogy te bepánikoltál.
A nagymámám meg nagy örült tegnap az új feladatának :)

Beril: Ez nem semmi story, szerencse hogy már poénosan fogod fel. Ennél mozgalmasabb esküvőt még nagyon filmen se láttam.
És még én hittem hogy a mienk volt áprilisban olyan gyorsan szervezzünk meg mindet kapkodós :)

Minyu: Irigyellek az anyosódért, mindig is szerettem volna megtanulni patchwork-özni de itt nem tanítják sehol, könyvből meg nekem nem megy így csak gyönyörködök és sárgulok mikor ilyet látok vkinél :)

Bejci: Mostanság én se alszom vmi jól. A porckopáson jött elő újra a bal térdemben. Nagyon tud fájni. Meg vhogy nem alszom olyan mélyen mint eddig...

Kép

Kép
starlark

Ági: Igyál sokat sokat legalább 2l-t egy nap. Mást nagyon nem tudok mondani ha már a Ca Mg nem segít...

Én is elég görcsölős vagyok, de ilyen durván azért még nem volt.

Kép

Kép
starlark

konan!
kínomban van jókedvem.. egész nap mégsem sírhatok.. :? azért néha rámtör ám.. nehogy azt hidd ilyen vigyori vagyok.. alapvetően igen.. de, ha kínom van akkor jön elő belőlem az angolhumor is.. tiszta idióta vagyok olyankor..

ági!
hát nagyon sajnálom, hogy ilyen nehezen múlnak a lábgörcsök.. nekem pár napja akart jönni.. de csináltam a lábfejemmel "spiccet"... tudod kinyújtottam, és nem görcsölt be.. de én ezek szerint nem is vagyok olyan szinten hajlamos, mint te.
Hívd fel a védőnőt, hogy mit tanácsol!!!
De a Ca és a Mg nem lehet egyszerre szedni.. az egyik nem engedi a másikat felszívódni, úgyhogy kérdezz rá!!!

konan!
adjunk minyu anyósának feladatot!
MINYU!
Anyósod mellékjövedelemként nem szeretne kistakarókat gyártani??
Tök jó ötlet.. nem?? szerintem lenne megrendelés bőven!!! :) :) /az ötletért kérnék 5-10%-ot a jövedelemből :)/
De komolyra fordítva a szót, én tuti rendelnék tőle, ha vállalná!!!

szeder74

Igen, tudom, hogy külön-külön kell szedni a Ca-t és Mg-ot. Így tettem. Naponta meg kb 3-4 l -t iszok.

Se védőnő, se doki nem tud okosat és újat mondani. Vagyis a doki írta fel a gyógyszert.

Amúgy fogtátok, hogy babaexpo lesz hétvégén?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok! Felújítások? Költözködések? Hát nálunk most úgy néz ki, ha hétfőn aláírjuk az adásvételit, akkor a hiteligényléssel, jelzálog törléssel és bejegyzéssel együtt -mivel én írtam a szerződést és szeretem bebiztosítani magam, 90 napot hagytam az egész lezajlásának, hát pont a baba érkezésére lesz meg a lakásunk!

Ideges vagyok? :x Hát nem kicsit! :twisted: :twisted: :twisted:
Most rendezzek be babaszobát átmenetileg itt, ahol lakunk, aztán a 2-3 hetes bébivel költözzünk? (Mivel még felújítani is kell)

Hát asszem nem cserélne velem senki!
Amúgy a Picurka jól van, rengeteget rugkapál, bár azt én sem tudom ,h. éppen mikor milyét nyomja ki, és csodálom is azokat, akik ezt kapásból tudják!

"Jó fej" gyerek, egész nap alszik, aztán késő délutántól hajnalig fent van.
Ha ez kint is így lesz nem tudom mi lesz velem!

"Gazirtás": még látok valamit :lol: , de nem sokáig. A pedikűröst pedig már heti szinten látogatom , na mert az még egy nagy kihívás lenne, ami nekem már valahogy nem fér fel a sok megoldandó probléma közé!

Medencetágulást én is érzem, éjszaka több lépés az ágyból való kikecmergés.

Jajj a vásárlással is úgy elvagyok maradva, még arra sem volt időm megnézzem miket kaptam ismerősöktől :?

Mindenkinek szép napot!
sz.sziszi

Sziszi!

Nekem is ejjel virgonckodik. Mar en is kezdek aggodni... :)

KépKép
druska

Sziasztok!!

Mennyi minden történik nem semmi!! Remélem sikerül mindenre ragálnom!!

Szeder nem semmi a tegnapi történeted!!! Hát Engem is biztos a szívinfarktus kerülgetett volna!!! Jó lenne ha most már Mindenkit békén hagynának a rémísztgetésekkel!!! Remélem sikerül hamar visszatérnie a jó kedvednek!!!

Beril háááááááááát ez nagyon nem semmi!! Tényleg mint a filmekben!! De azért örülök, hogy a vége happy end lett és nagyon SOK BOLDOGSÁGOT Kívánok Nektek!!! :lol: :lol:

Ági sajnálom ezt a lábgörcsös dolgot!! Hogy miért csinálja ezt Veled??? Köszönjük az expós infót!!!

Lola kitartást a felújításhoz!!!

Konan, Monee nagyon csini kismamik vagytok!!! Szépek a babalakok!!! :lol: :lol:

Anyooka tüneményes kép a kislányodról!!! :lol: :lol:

A.m. mennek a drukkok holnapra ezerrel!!! :lol: :lol:

Bejci sajnálom, hogy nem tudtál aludni, reméljük csak egyedi eset volt és ma már nyugodt éjszakád lesz!!

Sugi nagyon aranyos a vonalzód ügyes voltál!!! :lol: :lol:

Bagzerka ment a drukk a cukroslöttyhöz, már biztosan túl vagy rajta!!!

Minyu, Anyooka jobbulást a gyerkőknek!!

Minyu nagyon édes a kis takaró ügyes anyósod van!!!

Roni nem lehet kellemes a medence fájás :? :? és még 5 hét meló!!! Hát nem irigyellek érte!

Bejci Nálunk is lecsó lesz!!! Küldjek belőle??? :)

Rólunk: Ma Én is kissé kiakadtam!! Eljött a nagy nap!! Foghúzás!!! Reggel Én annyira ideges voltam miatta, nincs semmi bajom a fogdokival de most mégis azért ronyóztam Tőle, ugye azért most vérzékenyebb az ember!! Nagy nehezen elintéztem, hogy Kornéliára tesóm vigyázzon szépen megterveztem mindent!!! Lementem erre ki van írva, hogy betegség miatt a rendelés elmarad!!! Hát Én kész voltam teljesen, aztán jött az aszisztens csaj és kemény 1 hónap múlvára kaptam időpontot!!! :evil: :evil: :evil: Már tele van a hócipőm, hogy ugye akkor megint biztos ideges leszek előtte és az baromi nem lesz jó a babócámnak!!! Na mindegy! Nem is mérgelődöm tovább!! De legalább szóltak volna!! De ha már ott voltam átmentem szívhangot hallgatni, ismét tökéletes volt minden!!! Igaz a drágámnak nem nagyon tetszett mert akkorákat rúgott, hogy majd kiesett a védőnő kezéból a hallgató készülék :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?