Na akkor akit érdekel most olvasson, akit nem, ezt a hsz-t hagyja ki nyugodtan.
Ebay:
Alapvetően a német (.de) és angol (.co.uk) oldalakat szoktam nézegetni, de inkább az angolon vannak jó cuccok. A lényeg, hogy bármelyikre is regisztrálsz fel, mindegyiken él a felhasználói státuszod.
A németen regisztrációt követően postai úton kapsz egy kódot, amellyel aktiválni tudod magad, addig sajna csak nézelődni lehet, az angolon viszont emailben küldik, igy azzal szinte azonnal lehet akár licitálni, vásárolni is.
A legtöbb esetben a cuccoknál a szállitási infónál valóban csak az van megadva, hogy uk, vagy deutschland, de lehet irni az eladónak, megkérdezni, hogy szállit-e ide, illetve mennyi lenne a postaköltség. Az esetek 50%-ban elküldik, ha kéred.
Ahol worldwide, weltweit van megadva, ott néha a postaköltséget is automaikusan feltöltik a leirásban, igy lehet vele kalkulálni.
Licitálni az utolsó másodpercekben érdemes, ennyiben nagyon különbözik a vaterától és teszvesztől. Hihetetlen, de az utolsó 2 percben nagyon rá vannak kattanva, főleg a jobb csomikra.
Én általában meg szoktam nyitni két oldalt, mindegyiken ugyanazt a terméket, és úgy nyomom. Az egyiken bejelentkezek, licitálok, de a licitálás megerősitése gombra nem nyomok rá, csak az utolsó 20 másodpercben (a másik oldalon folyamatosan frissitem, hogy lássam, hol tart). Ez be szokott jönni.
Illetve sosem kerek összeget adok, hanem egytizeddel többet. Ha valamiért adnék 10 Eur-t vagy 10 fontot, akkor beirok 10,11-et. Igy ha valaki ugyanannyit adna is, mint én, nyertem.
Általában postaköltséggel együtt 10e-be bele szoktam férni 20-50 darabos csomikkal, amik nagyon szuperek.
A szállitási idő kb. 1-2 hét, mire ideér, attól függően, mikor fizettem ki, illetve mikor adják postára.
A fizetéshez érdemes a paypal-ra regisztrálni, mert egyrészt ingyenes az utalás (olyan, mintha a tescoban fizetnél kártyával), másrészt azonnali, és visszaigazol.
Lekopogom, de még nem futottam bele csalókba, akik végül nem küldték volna a ruhát, de ez ott ugyanannyira lehetséges, mint vaterán, stb. Azért nem jellemző.
A legkisebb ruciméretekkel könnyebb, hiszen a kezdőcsomi 62-es szerintem mindenkinek kelleni fog, tuti, hogy őszi kell, és 1-2 hónapig jó is lesz. Télre én már a 68-as méreteket tárazom be, az Lolás tapasztalataim alapján jó lesz kb január, februárig, és utána tavaszra 74-eseket tárazok. A 80-86 méreteket hordják a legtovább (mi már lassan fél éve), igy azokból szerintem minden évszaknak megfelelő jöhet.
Persze elsőre nekem is nehéz volt, most egy kis segitség a lányom.
De amúgy is, kevesebbet buktam olyan rucikon, amik esetleg nem lettek jók, mint amiket megvettem itthon (akár kinaiban is elég drágán), és az első mosásnál összementek...
Az angolon általában egyébként szuper, márkás, nagyon újszerű (gyakran új) cuccok vannak a csomikban. Mondjuk ilyen piciben nem is tudják nagyon nyúzni őket.
Bocs, ha rétestészta voltam, ha valakit érdekel még valami, kérdezzetek nyugodtan, imádom a témát, kicsit rákattantam Lola mellett.
Ja!
És játékokat is érdemes ott körülnézni, fisher price-ból még postával is olcsóbban szereztem szinte mindenünket.