Új privát üzeneted érkezett!

nicike: nekem azt mondják hogy előre csúcsosodó,de én inkább szélesebbnek látom,pedig én sem vagyok egy dundi alkat.
Amúgy fenn helyezkedik el és remélem,hogy a köldököm sem fog kifordulni,bár ez a részemről csak hiúsági kérdés. Lehet,hogy hülyeség,de én nem szeretném.
Remélem az elöző esettel nem rémisztettelek meg. :?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Tényleg Zsófi,a legegyszerübb ha megkérdezed. Mert elég ritka és inkább magánrendelésnél fordul elő h fix összeget mond.

És becsület kassza,mert a dokim mondta h Ők konkrét árat NEM MONDHATNAK(!!!!!!!!).Szóval ha nekem a doki azt mondja 100 ezer,de nekem nincs annyi,csak 40,akkor hova megy panaszkodni?Sehova nem tud,max tőlem kérheti számon.Én meg eldöntöm h többé látni sem akarom.
Nem?:)

nicike

Nem dehogy Feluca:)
Mindjárt alkotok egy képet és megmutizom az enyém.Mert már Én sem tom h milyen :)

nicike

Niki!

Nem tudok ma én sem menni az Istvánba felkészítőre, mert nem vagyok túl fényesen. Fáj a fejem meg hányingerem van és most nem bírnám ki az 50 fokot az ebédlőben. Ma a relaxációról lesz szó! Aki volt már el tudná mondani mi volt? Azt hiszem Pöttöm te jártad végig ugye? Nagy gáz, hogy kihagyom?

Nem tudom ti hogy vagytok lányok, de két napja nem találom a helyem! CSak egyenesen tudok ülni, mert a kis cunis benyomta a lábát a bordámhoz és a gyomromhoz! Egyszerűen nem jó sehogy. Éjjel mindíg arra nkelek, hogy rajta fekszem és szegény rúgkapál, de nem tudok máshogy feküdni. Ha oldalt fekszem lerúgja az oldalam, ha hanyatt akkor fulladok és feszül a hasam. Azthiszem meg kell tanulnom állva aludni. Ráadásul mindíg felhúzott lábakkal alszom és nyomom a hasim. Remélem nem érez ebből ő semmit, mert szegényt elnyomom bennt.

Valahogy eddig tök jól elvoltam itthon, de a napokban meg tudnék őrülni. Semmihez nincs kedvem, még vásárolni sem!
remélem megváltozik, mert én nem vagyok ilyen.

Ti milyen sűrűn jártok uh-ra? Mert én a 28-héten voltam 4D-n, de a dokihoz 17-én megyek, de szerintem nem fog megnézni uh-n. Én szeretném tudni hogy állok, a 28-hét előtti uh-n a 18-héten voltam. Szerintem most elég lesz neki a 4D-s eredmény és nem fog megnézni, pedig már akkor a 33-héten leszek! Én is szeretném tudni, hogy a kiscsaj hogy nő és, hogy maradt-e fejvégű! Szerintetek szóljak neki, hogy nézzen majd meg?

Bocs hogy így lerohantam mindenkit.

Ritus

Kép
rituspoc

Na szerintetek lent van ,vagy csak én látom lennt? Kép

nicike

Ritus,ne mond neki h voltál 4D-n.
Vagy ha még is mondod akkor szólj neki h szeretnéd látni,minden rendben van-e?
Nekem 4 hetente csinál a doki uh-t egyébként.És mindig körbe méri mindenét,szal mindent ami kell.

nicike

Esküvős ruha!

Voltunk a hét végén esküvőn és sokan írtátok, hogy mentek! Én vettem egy csini kismamanacit a Brendonban 9000 és hozzá egy egyszerű fekete felsőt a C&A-ban 2000. Mindjárt aprikálok fel képet róla. Tökre megfelelt az alkalomra és a gatyó később is jó lesz, meg le tudom vágni róla a kismamás felsőrészt és nem kismamaként is tudom akkor hordani.

Kép
rituspoc

Na hát én sajnos nemtudok képet mutatani magamról,mert nem vagyok otthon és a pendrive-on sincsen pocakos kép rólam,de majd igyekszem mihamarabb feltenni egyet.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!
Izzik a fórum ma, és valahol mindenkinek igaza van, csak nincs középút és nincs tökéletes megoldás. Végül pedig úgy is adni fogunk pénzt, főleg ha akarunk még gyereket :( Én megértem azt is aki, aki lázad ellene, és a dokit is elfogadja, ha rászorul, bár itt Szekszárdon a szülészek nem hiszem hogy rá lennének szorulva...és ez máshol is így lehet. Ha csak hati 3 szülésük van, már nincsenek anyagi gondjaik, amíg a kismamáknak azt a pénzt kifizetni, sajnos sokszor nem is olyan könnyű.
Felícia: veled viszont nem teljesen értek egyet. Én úgy gondolom, hogy a vállalkozók bele vannak kényszerítve ebbe a helyzetbe, ha egy kicsit jobban működne a gazdaság, és nem őket szívatnák mindennel, akkor biztosan nem minimál bérre jelentenék be magukat. De amíg egy kis élelmiszerboltba kijön egy bármilyen ellenőr, és közli, hogy valamire meg kell büntesse, mert ki van adva....mit tudnak csinálni, adó helyett büntetést fizetnek, ami sokszor jóval több, mint az adó lenne. Arról nem beszélve, hogy miért nekünk kell eltartani a sok ingyen élőt, aki évek óta nem hajlandó dolgozni, és csak azért szüli sorra a gyerekeket, hogy több segélyt kapjon. Alapjaiban rossz ez a rendszer :(
Azt sem igazán értem, hogy hol lehet a rengeteg pénz amit a kórházbezárásokon megspórolnak, miért nem abból fedezik az orvosok és a kórházak szükségleteit :(
Mi pedig ki vagyunk szolgáltatva....

Zsófi: valószínűleg nem te leszel az egyetlen, akinek szúrni fogja a szemét a macska....beszéljetek össze!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

nicike: szerintem is lenn van a pocid és már jó nagy is.De szerintem ne csinálj belöle gondot,ha csak nem érzed magadat tölle rosszúl,vagy kifejezetten kényelmetlenül.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Nici, szerintem nincs lent! A lent nekem tényleg lentet jelent, szóval amikor már a fejecskéje beágyazódott a szülőcsatornába és szinte a szeméremcsont mögött van! De lehet, hogy hülyeséget mondok...

Ritus, nekem is volt ilyen napom mostanság, hogy nem volt jó sehogy! Általában este vagyok úgy, hogy már nagyon nem találom a helyem, de szerencsére aludni még tudok! Kitartást!

sophie27

Nici!

Majd rábeszélem valahogy, hogy csináljon, mert én szeretném!
Az én hasim fennt van, de persze az esküvőn kérdezték mennyi idő még, mondtam, hogy kb 2 hónap, erre mindenki, hogy pedig milyen kicsi a hasam, hát nemtudom szerintem "tökéletes" :) Ez alakti kérdés, de tök útálom mikor maszekol mindenki és megállapítja, hogy ú de pici vagy ú de nagy!

Na itt v Kép an pár kép az én rucimról és a fennt lévő pocimról!

Kép Kép

Kép
rituspoc

Nici: kicsit talán tényleg lent van a pocakod, de szerintem ezen felesleges aggódnod, lehet, hogy csak oda préselte átmenetileg magát a babód :)

Ritus: én úgy tudom, hogy a 32. hét környékén kötelező megnézniük a babát UH-al. Előtte mi is két hónapig nem voltunk, és innentől havonta kell mennünk.

A köldököm még nincs kifordulva, de úgy nézem elindult, csak azt nem tudom megáll-e vagy kifordul teljesen.

<
sziszka78
Tolna

Ja, és Rita, én nem szoktam mondani a dokimnak, hogy voltam 4D-n mivel az ugye valahol babamozi, persze ott is alaposan megnézegetnek, meg a babát is leméregetik, de a terhesség alatt 4 UH-ra kell elküldeniük hivatalból, az egyik ugye a

0., olyan 6 hetesen, mikor látják, hogy már ver a pici szíve, és megállapítják, hogy élő terhességről van szó, aztán az

1. a 12. heti, a nyaki redő miatt, aztán a

2. a 18. hét körül, most pedig a

3. 28-32. között, hogy megfelelő ütemben fejlődik-e a baba, és van még egy, az olyan

4. a 36. körül lehet, bár ezt még nem tudom, de azt igen, hogy ott már általában a méhlepényt nézik, hogy megfelelő-e a magzat ellátottsága, szóval, hogy nem meszes-e a méhed!

sophie27

Köszi lányok! majd legközelebb nem mondom én sem!
Én rájöttem, hogy mindenkinek milyen tökéletes pocakja van :P
Ezek az augusztusi babók, hát náluk tökéletesebbet nem is lehetne találni :)

Kép
rituspoc

Ritus szép pocid van. az a baj lehet még nem láttam olyan igazi lent lévő pocit:)
De köszi a véleményeket.Eddig győzött a kicsit lent van,De zsófival meg apa ért eggyet :)

nicike

Sziszka! A vállakozós témával tök eggyet értek.

nicike

Lányok!
Azthiszem lehűtöm magam hideg zuhannyal, most ezt szeretném, azán ledőlök picit! Jaj olyan rossz, nem voltam én sosem hisztis, de most aztán itt vergődöm magamban! Remélem használ a fejfájásomra is.
További szép napot mindenkinek!

Ritus

Kép
rituspoc

Remélem, hogy nem haragszotok meg, hogy ennyire aktív vagyok, de most ettem egy kis sport szeletet, és felébredtem tőle :P

Szóval tegnap szó volt a kt-ről, hogy I., vagy II. Nekem tegnap I. kt-t állapítottak meg, eddig azt sikerült kiderítenem, hogy ez a baba fejtartását jelöli, de, hogy mi az I, és mi a II. azt még nyomozom!

sophie27

-rituspoc:szerintem szép arányos a pocakod.Az elsőgyermeknél ne várjon senki óriásit. Ez külömben is ember és álkat függő és én sem szretem,ha átlagolnak.Hiszen nem vagyunk egyformák még szép is volna :lol:

sophi27: én kaptam egy listát még a terhesség elején,hogy mikor milyen vizsgálatok lesznek. A 38hétre teszi az utolsó Uh vizsgálatot ami egyben egy úgynevezett áramlás vizsgálat is.Ez nem tudom,hogy pontosan mit takar.

Elötte pedig a 28 és 30hét között van egy Uh vizsgálat.A dokimmal ettöl függetlenül csak havonta 1x találkozom.Még az elején így egyeztünk meg.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Nicike!

A poci nagyon kis formás, de szerintem nincsen lent. Teljesen normális helyen hordod. Ha leszáll, észre fogod venni. Nekem érzére lent van, de a valóságban még sem. Ezt onnan tudom, hogy ha tényleg leszáll, nem tudok felmenni a lépcsön, mert útban van, de most még nem gond. Aggodalomra semmi ok. De ez csak az én véleményem...

Barbi
Vendég

Köszi Barbi, azért gondolom Te tudod milyen mikor lent van :)

Feluca az áramlási vizsgálat a flow metria, ott nézik a baba ellátotságát,a köldök zsinór meg a méhlepényben lévő erek,vénákban nézik a vér áramlást.

Zsófi adj egy kis engergiát,Én hulla vagyok :D

nicike

Nagyon jók a pocakos képek! Én nem tudom eldönteni, hogy kinek van igazábol lent vagy csak úgy tűnik, hogy lent van de igazából nincs lent. Na ezt jól megmondtam. :wink:

Én most ébredtem fel, nagyon kivoltam ettől az időjárás változástól. Délelőtt voltam is a dokinál mert nagyon szűrt az alhasam meg tegnap este nagyon bevolt keményedve, de szerencsére nincsen semmi gond. Annyit mondott a doki a kérdésemre, hogy ez mitől van, hogy 'terhes vagyok.' Szóval akkor ezek szerint ez normális és valszinű csak a szalagok húzódnak vagy ilyesmi.

Kép
Kép
dia123

Ez a kép hétvégén készült. Akkor most lent van vagy fent? Sztem fent, mintha egy görögdinnyét nyeltem volna.... :wink:

Kép

Kép
Kép
dia123

Szilvi!
Én sem azokra a vállalkozókra gondoltam, akik épp hogy kijönnek a bevételeikből. Inkább azokra céloztam, akik többszörösét keresik, mint mi, van vagy 2-3 lakásuk-házuk, a legújabb autókból is ugyanennyi, és minimálbérre vannak bejelentve, adót nem (nagyon) fizetnek. Hidd el, belőlük is akad szép számmal. A kórházakat, utakat, iskolákat, satöbbi pedig a gazdag vállalkozó is igénybe veszi, és még sír is, hogy miért olyan a minőség, amilyen. Talán azért, mert ő egy fillérrel sem járult hozzá. Sőt, gázártámogatást is igénybe vesz, mert hogy milyen alacsony a jövedelme szegénynek. Mindezt az általam és a munkáltatóm által befizetett adókból és egyéb járulékokból.

Beus

Kép
félhold

Nici, Rita, Dia!
Nagyon formásak a pocakok. :)

Beus

Kép
félhold

dia:szerintem is neked fenn van a hasad és nagyon szépen gömbölyödsz és csini a ruhád :D

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok, látom most pocak mustra van, én is mutatom, a kép sajna nem túl jó, magamnak nem sikerül jobbat csinálni, de a lényeg azt hiszem látszik.

Kép

KépKép
columbine

Zsófi, az eltérő méretek lehetnek simán mérési pontatlanságok, egyik kicsit fölé, másik alá mért. Nem kel ezen aggódni, igazán pontosan úgysem tudják becsülni a súlyt.

Apró, kíváncsi lennék, hogy mit gondoltál adni a dokinak pénz helyet. Ha publikus oszd meg velünk is légyszi.

Ági, tegnap jót tornáztunk :wink: remélem hamar megismételjük.
Vendég

De szép pocik :)
Dia neked határozottan fenn van. Szerintem. És csini a rucid :)

Ági szép pocid van,és milyen jó vékony a vádlid meg a bokád,nekem estére már nem ilyen sajnos :(
Reggel talán,ébredés utánig 1-2 órát.

nicike

Sziasztok!
Kicsit elmegyek otthonról, és mire visszaérek mennyi jó kép kerül fel :)
Ritusnak igaza van, mindenkinek nagyon szép a pocakja.
Beus, ebben teljesen igazad van, de én úgy látom, hogy mostanában sajnos sokkal több a kényszer vállalkozó, mint a millárdos, bár csak fordítva lenne....

Kellemes estét mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, Nici!

Nem értem mivel nem értetek egyet, nem én írtam a vállalkozós témáról. Én is ugyanazt mondom, amit fentebb Ti is, hogy a rendszer a szar, és mi isszuk a levét... Ennyi...

A többi meg izlések és pofonok. Aki adni akar az ad, aki meg nem, az nem. Bár ez nem igaz így, inkább úgy kellene fogalmazni, hogy aki tud adni az ad, aki meg nem, az így járt...Mindenki véleményét és döntését tiszteletben tartom.

A természetbeni ajándék viszont szerintem is jobb ötlet, és van aki sokkal jobban is örül neki. Az onkológus doktornőm csak azt fogad el. Pl. Mivel vidékiek vagyunk, imádja az anyu által készített házi lekvárokat (ilyet a boltokban drága pénzért sem kap), diót, apu által készített szabolcsi házi pálinkát (állítólag minden cseppje aranyat ér), én már a szagától is képes vagyok becsiccsenteni. stb.

Kép
felicia

Köszi a poci bókokat! :D A ruhácska amúgy 'Cherokee" márka a Tesco-ból. Nagyon szeretem mert könnyű és nagyszerűen szolgál a nyári melegben!

Ági, igen, nagyon szép vékony maradtál, és helyes pocakod van neked is! :)

Kép
Kép
dia123

hello kismamik!

kicsit felnéztem ugyhogy neki is látok az olvasgatásnak elfoglaltság képpen, mert ahogy látom olyan kis csacsogósok vagytok hogy lesz mit visszaolvasnom. Nem akartam feljönni még de akkor sose érnék a végére :D meg most itthon uncsi van, a férjem is csak éjszaka jön haza sokáig dolgozik és most nem találom a helyem.

a képeket már megnéztem olyan szép pocija van mindenkinek!!!
nicike nekem is ilyen lent van a pocakom csipőbe hordjuk a gyereket ennyi!
ági te meg olyan szép csini vékonyka vagy irigykedem.
na de mindenki dicséretet érdemel ám itt vannak a legszebb és legaranyosabb kismamák :D

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

nicike - szerinem sincs lent a pocid. Az enyém is ilyen :)
egyetértek veled abban, hogy az orvos életeket ment, viszont ő válsztotta. A buszsofőr meg a boltos igaz, hogy nem tanult egytemen, de azért az ő munájuk ugyanolyan fontos, mint a diplomás orvosé, csak más. Szeintem eleve szarul működik, hogy aki a kezével dolgozik nem az eszével az eleve kevesebbet keres. Nem lehet összehasonlítani, és rangsorolni, hogy melyik munka ér többet. Szeintem.

Ja és persze mindenkinek szép a pocija :)

dytke

Nekem is lent van a pocakom, de szerintem ez nem baj... Kinek ilyen, kinek olyan...

Mindenki nagyon jól néz ki egyébként :-D

yuyu79

dytke, aki a kezével keres kevesebbet keres?
Az Én férjem napi 7 ezret ad a segéd munkásoknak. És ha a szombaton is dolgoznak akkor havi 170 ezer forintot adott annak az embernek,akinek nem volt kedve tovább tanulni.
Szerintem egy orvos nem keres ennyit,hála pénz nélkül.

És amikor megkérdeztem mért ad ennyi pénzt nekik,azt mondta kevesebbért fel se kel!
És pedig nincsenek szét hajtva.Ha húzós nap volt,akkor több pénzt is kapnak.

nicike

Én egyébként az orvosoktól nem sajnálom,És tudom h más se,az se aki hála pénz ellenes.
De tényleg mennyit tanult egy uh-spec?egy genetikus?Mind azért h időben kiszűrjék a bajokat és segítsenek és stb...
Az állam meg rajtuk spórol :evil: GRRRRRRRRRRRRRRRR.........

Bocs h bele lendültem :D

Mindenki csini,augusztusiak a legcsinibb kismamik :wink:

nicike

Sziasztok!

pénz: én az aszisztensnőt kérdeztem,h mennyit szoktak adni a dokinak és ő megmondta, a dokit én sem mertem volna megkérdezni.viszont mivel én miatta megyek pestre szülni és valszeg be kell rángatnom, így fizetek neki.50 e-t.

nagyon szép pocijaitok vannak!

Zsófi a macska tuti a homokba "csinál", de könnyen meg is tudod nézni, ha látsz a homokban csíkos kaparás nyomokat akkor odacsinál. :(
makadu

nicike - általánosítani nem lehet, mert van ilyen is, olyan is. Pl. az előző munkahelyemen a fizikai alkalmazottak minimálbéren dolgoztak, meg sok ilyet tudok. Pedig a cég működéséhez az ő munkájuk ugyanúgy kell, mint az irodában dolgozóké, a kettőre együtt van szükség, egyik sem mehet a másik nélkül. Az irodán sokkal többet kerestek az emberek diploma nélkül is. De persze van ellenpélda is.
És hidd el nem mindenki aki nem tanult tovább azért nem, mert "nem volt kedve". Van akinek lehetősége nincs. De tudom, hogy persze van, aki ingyenélő, és tényleg fel sem kel kevesebb pénzért... Szóval szerintem mindkettőnknek igaza van :)
Persze, hogy én sem sajnálom az orvostól a pénzt. És meg is értem őket, tényleg nincsenek megfizetve. Csak kár, hogy mi fizetünk duplán...

dytke

Na igen :) Mind kettőnknek igaza van.van orvosból is hülye, meg segédmunkásból is.
:wink:

nicike

Szerintem mindenki pocakja még fent van, vagy aránylag fent van. Majd akkor fog igazán feltünni a különbség, ha tényleg leszálltak már... Mindenesetre egyik gyerekcsomagolás formásabb, mint a másik, s az alkati eltérések is jól kivehetöek.
Áginknak milyen mázlija van, megszül és már bújhat is vissza a szokott dögös cuccaiba. Mi meg majd a szülés utáni héten elkezdünk fogyózni, kínlódni, stb., de mi is bele fogunk idövel a kiinduláskori gönceikbe fogyni! Igenis!

Ami a dokis témát és a paraszolvenciát illeti: nekem minden felmenöm, a nagyszüleim és a szüleim is orvosok. Gyerekként nagyon nyomorban éltünk két orvosi fizetés mellett lent Szabolcsban, majd késöbb Pesten. Nem volt nagy ugrálás, ha kinöttem a beiskolázásra vett cipömet, mert istenem én is növök, akkor pechem volt, anyám gyerekkori ruháit hordtam, közröhej tárgyaként, májkrémkonzerv napi bontásban, télen nem füptöttünk, vagy alig, mert nem volt arra se pénz, nyaralni sose voltunk és més sorolhatnám. A szüleim látástól mikulásig dolgoztak, közben továbbképezték magukat, nem volt se éjjelük, se nappaluk, viszont baromi nagy felelösségük, hiszen anyám gyerekorvos egy lerobbant körzetben, apám meg akkoriban az orsz. traumatológián volt sebész és a sürgösségi betegeket látta el. Horror volt mindkettöjük élete, mert egyikük se bírta, ha meghal valaki a kezük alatt, minden igyekezetük ellenére, mert menthetetlen. Ha csak a fizetés lett volna, még nagyobb lett volna a nyomorunk. Apámék eleinte nem ismerték a borítékos módszert, késöbb rá kellett jönniük, hogy anélkül nem fognak megélni, felnevelni két gyereket.
Anyám csak olyanoktól fogadta el, akinek tényleg volt mit a tejbe aprítania, a többiektöl sose. Nem voltak ezek nagy összegek, 100, kétszáz forintos tételek. De nagyon kellettek, hogy a zsíros kenyér és a májkonzerven kívül más is legyen az asztalon idönként. Pedig még kertünk is volt és termesztettünk, amit csak lehetett, tartottunk állatokat, amiket nekem kellett már 6-7 évesen ellátni, iskolai szünetben megfejni, kialmozni, legelni kicsapni, az öcsémet hozni-vinni, háztartást vezetni és jó jegyeket produkálni éjszakai tanulással. Mert a szüleim nonstop dolgoztak. ha meg összejöttünk, elmesélték azokat az eseteket, amiket maguktól nem tudtak feldolgozni. Ültünk az asztal körül, néztük a fényképeket, ha volt. Én üres óráimban, ebéd után az orvosi szakkönyvekben az anomáliákat tanulmányoztam, én is orvos akartam lenni, érzékem meg is lenne hozzá.
Nem tudom, hogy van ez a boritékolás manapság, nekem sincs ínyemre, mert arról árulkodik, hogy a rendszer hibás és belülröl rohad. Elrontja az összes lelkiismeretes embert, mert nem képes megélni a neki szánt havi fixböl. Nálunk akkor lett jobb a helyzet, amikor apám más munkát választott és nem sebészkedett tovább. Pedig mindene volt a munkája, nagyon jó híre volt, nemzetközi sztárok voltak a betegei, vitték volna külföldre, de ö nem akart.

Dytke hozzászólásával is teljesen egyetértek, nem lehet rangsorolni, mert minden összefügg egymással. Ha a takarítónö nem dolgozik sterilen a mütö takaritásakor, ha az orvosi eszközök karbantartója lazul és nem veszi a munkáját komolyan, hiába szuper az orvos, esetleg ott marad egyik vagy másik beteg a mütöasztalon. Ha a növér nem vesz észre helyzeteket, nem szól idöben az orvosnak, ha összecseréli a fáradtságtól a gyógyszereket, akkor is hiába a jó orvos. Mindenki munkája nagyon fontos, mégis rangsorolódnak, fizetésben meg pláne. De mi lenne az igazságos? Egy orvos egyetemre jár 5 évig, utána 3 év az elsö szakvizsgáig, egy növér elmegy 2-3 évre a növérképzöbe, ezért az idöbeli kiesésért szokták mondani, hogy a diplomásnak nagyobb kereset kell, mert több idöt töltött a képzéssel, nagyobb a felelössége.
Nehéz okosnak lenni, akárhogy is van. Én csupán annyit szerettem volna mondani, hogy fontos a lelkiismeretes orvos, de meg is kell öket fizetni, legalább annyira, hogy emberi körülmények között meg tudjanak a fizetésböl élni, ne kelljen még a nyomorult paciensnek is a zsebébe nyúlnia. Mert az tényleg nem a beteg feladata, hogy a tb-n kívül még adómentes kp-t is kiizzadjon magából, ha el akar jól látva lenni. Azok a dokik meg, akik nem jelennek meg a szülésen, nem kapnak pénzt, mert azokat kell díjazni, akik tesznek is valamit. Ök viszont annak kéne, hogy örüljenek, ha és amikor kapnak valakitöl valamit, nem elöre letarifázni, hogy egy mosoly ennyi, egy adag emberség ennyi... Nem bírom a magyar rendszert, sose szülnék otthon!
Nem tudom, hogy melyikötök mondta, hogy akkor a buszsoförnek és a boltosnak is kéne adni, stb. Ebben is annyi igazság van, mert testületileg a legtöbb ember dolgozik és mégis szarul ér, csak az orvosok vannak ebben a kiváltságos - nyílt titok - helyzetben, a többiek kapják, amit kapnak és pont. Basszus. Csak azt nem értem, hogy mások miböl és hogyan tollasodnak meg és csapnak be mindenkit?
Itt is nagyon szétcsúszott a társadalom, a középosztály kihalóban van, elszegényedik a zöme, néhányan meg meggazdagodnak, de nem ez a jellemzö. Mi is nagyon a börünkön érezzük a változást, mint anno a szüleim is, félünk a végsö lecsúszástól...

Még egyszer dutke hozzászólására reagálva: itt ez a kettös megítélés oda vezetett, hogy szinte mindenki diplomás, Rajnát lehet velük rekeszteni, inflálódik a tudás, ugyanakkor nincs vagy alig iparos, aki tud is és akar is dolgozni, lehúzza az a pár pancser az emberröl a bört, aki még iparosnak nevezheti magát, mert nincs konkurenciája.

Eldugulok, mert talán nem is érdekel titeket ez a filozófiai beütésü eszmefuttatás. Koncentráljunk a növekvö dedeinkre, a többi majd elválik.

Ági!

Még valami profán dolog eltekintve attól, hogy szuperül nézel ki kismamaként is és a fene se érti a párod félrecsúszását. Az a szekrény a háttérben nagyon jó darabnak néz ki... :)

Barbi
Vendég

Hahó Csajok!
Atya világ,mennyit írtatok!!!

Az I. meg a II. azt jelenti,hogy jobbra vagy balra van-e fordulva a baba,de már nem tudom melyik melyiket jelenti.

Most jöttünk meg az uh-ról:bébijeim 1500grammosak és úgy fekszenek,hogy egymás popsijában van a fejük! :lol: Nagyon édik!Csak éppen Marcink "nagy" fejétől megint nem láttuk,hogy milyen nemű titkolózó gyermekünk!Bezzeg Marci látja egész nap,csak ő meg nem nyilatkozik... :wink: Azt mondta a doki,hogy akkorák,mint ha egyedül lennének.Szóval szerinte,ha 4 hét múlva megszületnének,már akkor is 2 kg fölöttiek lesznek és akkor már Hawaii!Azért én becéloztam júli végét,az csak jobb lenne... :wink:

Hol vagy Ági??Remélem nem a pároddal van megint valami,hogy így eltüntél? :(

binyek

Barbi!

Rengeteg igazság van abban amit leírtál, én sem tudtam volna jobban megfogalmazni, ami ma megy itt Magyarországon.
Az én szüleim is Szabolcsiak, jól tudom, miről beszélsz, de a mi gyerekkorunk régen volt, azóta már eltelt 20-30 év.
Az egyik kolléganőm, aki szintén orvoscsalád, a sógora, meg testvére is talán, szóval ő mondta, hogy a mostani orvosokat egyáltalán nem kell sajnálni. Keresnek éppen eleget, így vagy úgy. A magándokik meg szerintem simán milliomosok. Van olyan, aki a honlapja végére feltette a külföldi nyaralásáról készült képeket, olyan helyeken járt, amit míg élek, nem engedhetek majd meg magamnak.
Ha rákérdeztek, fix árat pedig az Sztk-ban általában ezért nem mondanak, csak azt, hogy amennyit gondolsz, mert pár éve kirobbant egy botrány, amikor pár kismami besokalt, és egy internetes oldalra feltette a dokik nevét, plussz a pénzösszeget, amiért "megmozdult".
Na, azóta óvatosabbak...

Kép
felicia

húúú lányok ez ám a termés!

Látom elég nagy port kavart a hálapénz kérdés! szerintem mindenki annyit adjon amennyit érez, és amennyi segitséget kedvességet kapott a szülés alatt. Ha minden rendben megy én nem sajnálom se a dokitól se a szülésznőtől de annyira attól függ hogy akkor majd ezt hogy élem meg.

Ma már egész jól voltam csak most estére nehéz kicsit egyedül ezért is vetettem bele magam a visszaolvasásba mert a drágám későn jön haza :( , plusz gyorsan ki is takaritottam.
Áronkám annyira mozog hogy ez jókora erőt ad nekem! Rugdos, kapirgál, jaj és naponta csuklik nem is egyszer néha. olyan furi érzés. Nagyon sokmindenkivel beszéltünk erről az agykamratágulatról hallottunk jót is rosszat is. Beszéltünk egy genetikus proffal is aki megnézte a papiros eredményeket és azt mondta ne aggódjunk ez még felszívódhat, de meg kell tudni az okát miért alakulhatott ki ésa Hajdu Kriszta magyaro. profija ebben.
Nincs nagy ismeretségünk de most mindenki megmozgatott mindenkit akit csak lehet. Jó tudni hogy vannak akik segitenek!

Rita ti kinél voltatok a Praxisba 4D-n?

Mosószoda mosódió ügyben én még ilyet nem is hallottam bár ugy emlékszem már irt valaki régebben is róla. Ezt mosópor helyett kell használni és mosógépbe is lehet tenni? hol lehet ilyet kapni?

Nemtudom ti hogy vagytok vele de én gyümölcsmizériában szenvedek, szombaton piacoltunk vettünk egy 6kilóg görögdinnyét 2sárgadinnyét 1kiló epret és keddre már nem volt belőle semmi. De ha lehetne csak gyümit ennék egész nap!!! :D :D
Pár kérdés:
Dia milyen otthon hogy már nem dolgozol?

Pöttöm ti hogy vagytok mostanság? hol nézhetek utánna az ujraélesztős tanfolyamnak kell fizetni érte?

Sziszka eltűntek a molyok már? nekünk is volt egyszer téli időszak után,ki kellett pakolni a szekrényt és volt alul a szekrénybe egy tollpárna, az termelte meg a molyt, ugyhogy a szekrény alja tiszta kis fehér hálcska volt benne a kukucokkal. gyorsan kiis dobtam, ujra mostam minden ruhát. domestossal kimostam a szekrényt azóta semmi

Aproo: nálunk müanyag nyilászárók vannak emiatt párásodik a lakás, én hipós vizet szoktam ráönten letörtlöm aztán megint leöntöm és hagyom megszáradni de minden évben télen előjön sajna

Barbi hogy áll a kocsitok? kész van már?

Binyek ne olvass inkább rosszakat, bizzunk a saját testünkben és a saját kis cseperedő magzatunkban! Most én is ezt teszem.

húúúúúúúúúú de sok voltam de még van valami azért nem adtam fel a találka lehetőségét de látom ti már nem annyira vagytok oda érte :wink:

na itt tartottunk
JÚNI 12 csütörtök: Mecsi, Niki, Szuszu, Panna, Ritus, JázminAndi, Pöttöm, Lei?, Csenge, Andaka, Aproo?, Dia, Sophie???

JÚNI 13 Péntek: Niki, Szuszu, Ritus, JázminAndi, Lei, Csenge ,Aproo, Dia

yuyu és sziszka nektek is jó lenne a csütörtök? mert eddig ott vagyunk többen?

jó lenne az a hely ahol voltatok múltkor talizni véleményezést várok , és csatlakozást aki még eddig nem írt!!!! Én nem adom fel, de ha mégse mennék attól még ti mehettek.
na jó éjt mindenkinek , sokat írtam bocsánat unatkoztam.:lol:

Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbi, nagyon jól összefoglaltad,szerintem mindenki véleményét,és itt látszik mindenki gondolatában van igazság.

Felícia,ezért nem értettem veled eggyet,idézek:

"Amúgy meg egyszerűen nem értem, hogy hogyan is várhatják emberek a szülőktől, hogy ilyen rengeteg pénzt (50-100.000,-Ft) fizessenek nekik olyanért, ami ingyen lenne, pont akkor, amikor már csak egy fizetésből kell kijönnie immár három embernek. Ez az összeg sokaknak egy teljes havi fizetésük!! "

Ingyen van!Az ügyeleten.Ha nem felel meg az ügyelet,és orvost választasz,annak sajnos fizetni kell.Mert ha épp nincs ügyeletben,Ő a saját szabad idejében fog bemenni,és veled tölteni az időt.Amit neki az állam nem fizet.Aki nem akar fizetni,marad az ügyelet.És az 50-50% h jó doki van vagy egy bunkó.De van válsztása mindenkinek.Ezért nem értem a felháborodást.Elvégre a választott orvosok 80%-nak fizetni kell és ezzel tisztában vagyunk mikor így döntünk.

nicike

Apa tegnap megvette álmai motorját, ugyhogy leleszek ejtve egy ideig tuti.
Ugyanis ha esső van és nem dolgoznak akkor kiváló horgász idő van,ha másért nem dolgoznak akkor persze motorozás lesz :twisted:

Sokan azt mondják olyan hülye vagyok h mindig úton van Én meg ezt hagyom.
De hát annyit dolgozik,semmiben nincs hiányom,és értünk dolgozik,haza adja a pénzt,nem iszik és drogozik....Hanem elszámol az utolsó forintig és a kezembe adja a pénzt.És ha kell neki valamire akkor tőlem kéri el...
Akkor buta vagyok szerintetek?

nicike

Sziasztok!

Még nem tudtalak végigolvasni benneteket, csak gyorsan reagálok néhány dologra.

Szilvi: Nem haragszom, hogy leírtad, hogy a hungarocel-es szopipárna szerinted nem olyan jó. Nekem ez eddig eszembe sem jutott, hogy zöröghet a baba fülébe...Remélem KisLurkónk bírja a hangzavart. :) Amúgy nekem egy ismerős ajánlotta, aki az eü-ben dolgozik. Ha babónak nem lesz jó, akkor majd a férjem használja, ő teljesen odág van érte, hogy milyen kényelmes. :)

Pocak: Nekem is elég lent van a hasam és néhány napja nyomást érzek a szeméremcsontnál. Tegnap egy csajszi a szülésfelkészítőn azt mondta, hogy szerinte befordult baba és az nyomja a medencét.
Remélem még nem a szülést jelzi... neketek is van hasonló érzésetek?

Kedden megyek UH-ra, kíváncsi leszek mit mond a doki. Itt Győrben elég ritkán van UH. 18 hetesen voltam utoljára és majd most megyek a 32 hetesre. Jó mi? A 4D-t mi ezért iktattuk a 24. hétre, hogy közben is láthassuk a babót.

Cs.

Kép

Kép
csimby

nicike - szerintem egyáltalán nem vagy buta. Ha korlátozni próbálnád a párod, az biztosan negatívan hatna a kapcsolatotokra. De ha azt mondod neki, hogy úgy szeretnéd, ha veletek is foglalkozna, és mondjuk egy motorozást v. horgászást kihagyna, hogy veletek legyen. Így biztosan szívesebben lemond róla, mintha követelőznél :) Én is így vagyok a férjemmel. Amíg van mit ennünk, és ő ennyit dolgozik, miért ne lazíthatna kicsit? Nem azért gürizik, hogy csak azt vegyük meg ami kell, és utána csak a munka. Megérdemlik a kikapcsolódást szerintem.

Mecsi - a gyümölcsökkel én is így vagyok. Egyfolytában azt ennék, és eszek is :) Ez a jó szerintem, mert a vitaminokra és rostokra nagy szükségünk van kismamiként. Hajdu Kriszta nem az AEK-ban van? MIntha nála lettünk volna egyszer geneitkai UH-n.

Van valaki aki az AEK-ban fog szülni?

dytke

Mecsi, nagyon szuper itthon, bár még nem nagyon vittem túlzásba a pihenést mert mindennap kitalálok valamit magamnak, amit már régóta megakartam csinálni, pl ezt vagy azt szortirozni stb, amit idáig nem tettem. Na de azért jól esik addig aludni, amig ki nem dob az ágy! :D
Ma pl jönnek át a szüleim, elvileg vettek a babónak ezt-azt, holnap meg megyünk megvenni a bútorokat és utána bőven lesz mit pakolászni! De alig várom már!

Én is annyi gyümit eszem, főleg cseresznyét! Na de inkább ezt, mint csokitortát :wink:

Nicike, egyáltalán nem vagy buta! Most főleg kell hagyni egy kicsit, hogy menjen, mert amikor megszületik a baba, akkor már nem lehet annyit menni, na meg nem is fog akarni sztem! Szóval hadd élje ki magát! Na meg ha elkezdenél vele vitatkozni, hogy ne menjen, akkor meg még inkább menne....szóval semmit sem érne. Az a lényeg, hogy szeret téged, és ha rád is szán időd, akkor nincs miért aggódni. :)

Kép
Kép
dia123

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?