Új privát üzeneted érkezett!

Blankának az a legújabb mániája, hogy olvasni kell neki. Persze eddig is olvastunk mondókákat, versikéket, stb. De most ő kiköveteli magának és előfordul, hogy 30-40 percig is képes hallgatni! :shock: Időnként rámszól, hogy lapozzak, ha valamelyik oldal nem tetszik neki. :lol:
A szobájában a heverőn van egy nagyalakú mondókás könyv, ki van nyitva és neki van támasztva egy párnának, hogy jól lássa, de ne érje el, mert néhány lapját már megszaggatta. Amikor "olvasni" támad kedve, odamászik az ágyhoz, feláll a könyv előtt és követelőzően szól nekem vagy az apjának, hogy akkor most mondókázzunk. És csak áll és hallgatja, és figyel és néha hangutánoz (háp-háp, gá-gá, ilyesmik), de ez utóbbi még nem igazán megy neki.
mary74
 
 


Sziasztok!!

Koszi a gratulaciokat! :) Meg egy kis drukk kene holnapra, mert megyek Logikabol ( Oliver ma estere nyomtatja ki az anyagot, kepzelhetitek mennyit fogok ra tanulni... :shock: De csak most sikerult megszerezni a jegyzetet). Amire viszont most jottem ra: EZ LESZ AZ UTOLSO VIZSGAM!!! :lol: Aztan mar "csak" allamvizsga novemberben (ja, meg hat be kell fejeznem a szakdolimat a nyaron... de azert akkor is... utccso vizsga!! jeee! :)

Annyi mindenre akartam reagalni mikozben olvastam, remelem minden eszembe jut...

Agi: Olivernek meg most is jonnek ki kiutesei amikor nagyon melege van, tele van pottyokkel olyankor a keze, a mellkasa, nagyon durvan nez ki, es raadasul viszket is neki, olyankor le szokott furdeni langyos-hideg vizben, es total elmulik. Szoval en gyanakszom, hogy Zitusnak is meleg-kiutese van, csak egy "durvabb" fajtabol. Szegenyke. Lehet hogy neki is viszket picit? :roll:

Doo: sajnalom hogy elmaradt a kerti-parti, szerintem tok jo otlet volt, mi tenyleg nagyon keszultunk, meg meglepit is vettunk Vikonak :lol: Na majd valamikor a nyaron "kiugrunk" es elvisszuk csak uuuuuuuuugy :)

Vicuska: de edes Lotti, biztos elvezte a pacsolast!!

Bercel olyan mint egy kis kacsa, egyszeruen viz-manias, olyan meg nem volt, hogy o akart volna kijonni a kadbol... :shock: Este van hogy mar tok faradt, de mondom, hogy: "Ki akar menni pancsizni??", mar fel is derul, es vigyorog ezerrel :)

Kata: szerintem

aaaaaaaaaa felkelt Bercel majd folytatom

zetus8
 
 


Szia


Endrődy Emma a kislányom neve.
Ebéd előtt elaludt, nagyon örülök neki,de ha felkell megkapja az ebédet.Aztán megyünk sétálni.

Kérnék egy kis segítséget nem tudok kirakni vonalzót,mert azt írja ki a fájl tipusa nem megfelelő.



Köszönöm
mia2007
 
 

 
 

Sziasztok!

Újra itt! :lol:
Nagyon ritkán jutottam internet közelbe, de mostmár hátha jobb lesz a helyzet.
Zsombor jól van, nemrég voltunk a pesti kardiológián, meg voltak vele elégedve.
A bútorok mellett szépen lépeget, ha megunta odamászik a virághoz, kertészkedik kicsit, majd vissza az asztalhoz. Az eteések többnyire nehézkesek. Éjszaka viszont már csak 1-2x ébred.
Most gyorsan ennyi. Igyekszem újra bekapcsolódni, bár ennyi kihagyás után nem lesz könnyű.

Íme Ő:
Kép Kép

Kép
anido
 
 


ANIDÓ!!! :D :D :D juj de jó, hogy jöttél újra! Isten éltesse a nagy 1 éves Zsombit!! (remélem szülinapja körül olvagattál, mert a májusiban köszöntöttük Őt)
Sokat fejlődött, ha így mászik-álldogál, ez jó hír és persze az is, hogy egészségileg jól van.

Etus, Te szülés körül is vizsgáztál még, vagy halasztottál? Biztos írtad anno, de nem emlékszem :oops: Én sem bírnék tanulni gyerkőc mellett. És nem is szeretnék :lol: Zita a legjobbkor jött, még pocakosan levizsgáztam annak idején, 4 hósak voltunk (ez egy 2 éves suli volt a fősuli után). Szóval le a kalappal minden tanuló előtt.
Miből írsz szakdogát??

Hajni, igaza van Doonak, ha találnak valamit a tenyésztésnél, lehet könnyebb eset abból kikezelni, mint majd egy negatív eredmény után találgatni tovább... :roll: persze nem kívánom, hogy legyen poz. az eredmény, csak azt, hogy találják meg könnyen az okot.
Rágó nem semmi, és undorííítóóó :x
Apehről mindenképp írj.
Lovestory tényleg megható lehetett :D

Bea, vigyázni kell mostmár, mert lehet Rozi erre a mutatványra fog hajtani ezek után :shock: Zita is szokott így mesélni, pl. Annya! hátyá (virág) és mutogat felé...mem (nem) Mindezt azután, hogy megcibálta és ezredszerre elmondtam nem szabad.

Doo, ez tényleg jó ajándék volt Vikinek! Akkor Te gyermeked is rendszerető, akárcsak Hanga :wink: Enyém nem az, Ő allergiás a rendre, ez komoly. Azzal lehet ösztönözni a "játékra" ha rendet teszek a játékai között, akkor olyan frusztrált lesz, odasiet és jól szétpakol, utána nem érdekli. Tegnap kinyitotta a ruhásszekrényét, az összes ruhát kidobálta, és életében először beleült a szekrénybe!! :lol: :lol: lefotóztam és nevettünk-ennyit a következetes gyereknevelésről :oops: úgyhogy a vita elkerülése végett este egy vastag befőttesgumival begumiztam a 2 fogantyút, így nem bírja kinyitni. Pedig próbálta :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Mia! Szia! Vonalzót úgy kell, hogy amit kapsz emailbe kódot, az url-t kell bemásoli a profilodba.
Alvás... :roll: nekünk az vált be, hogy együtt alszunk, azaz közvetlenül mellettünk alszik a kiságyban, s nincs azon az oldalon rács. ha felébred neki is csak a cici kell, akkor odafordulok, odahúzom magamhoz és szopizik, majd elfordul és alszik tovább. Én úgy vagyok vele, ez így most működőképes, így tudjuk a legjobban kipihenni magunkat mindannyian. Ezt elfogadtam, hogy neki ez az igénye (egyébként 6 hós korától alszunk együtt) és szeretjük is ezt az alvásformát. Nem rágom magam azon mi lesz 2 év múlva, meg hogy Ő miért nem alussza át az éjszakát, mint xy? Szóval a helyzet elfogadása, én jobbat nem tudok javasolni. :)
Az hogy nem alszik egyformán minden este-gondolom egyrészt normális is, másrészt már beszélték itt a lányok-én még nem tapasztaltam, de a vacsorával összefügghet-mennyit mit evett, hasonlók.

Kép
ági_bp
 
 


Mia, még annyit akartam írni, hogy Zita is általában későn alszik el este. Tegnap 2X 45 percet aludt a kocsiban, mert nem voltunk itthon, 7kor már totál álmos volt, meg is fürdettük 1 órával hamarabb....ehhez képest 10 körül aludt el. :roll: pedig volt egy időszak nemrég, mikor átállt 1 alvásra nappal, hogy már fél9kor elaludt :D ez a múlt.
Viszont Ő reggel későn kel, ma is negyed 10kor, ami azért némiképp kárpótol. Sőt! (bár pl kaja szempontjából zavar, mert Ő talán tízóraizik, mikor más már ebédel, szóval a főtt kaja csúszik időben) Emma mikor kel reggelente?

Kép
ági_bp
 
 


Blanka, nagyon ügye és türelmes, hogy ilyen hosszan hallgatja ha meséltek neki :D Mondókáskönyv már nálunk is látott szebb napokat-amikor Zita még nem érte el :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Lotti nagyon édes és olyan formás kislány :D

Hajni, oltást nem akarom beadatni, szerintem az oltóanyagot le se viszem az orvoshoz (miningitec) nem baj, ha csúszik, de még szívni kell az orrát is, jól besűsűsödött a váladék :? Viszont a sterimarral való befújáson már nevet :shock: :lol: az orrszívást is egyre jobban tűri, mondjuk neki, megyünk orrot szívni, már szuszog (akkor is ha mi fújjuk az orrunkat-ezt most gyakran láthatta :? ) orrszívás után pedig dugdossa magának az orrába :D meg a szájába :? az orrszívó fejét.

Kép
ági_bp
 
 


Bocs, hogy ezer részletben válaszolok :oops:
Kata, te kérdezted, a pöttyök mellett nincs más tünet. Ill volt náthás-hőemelkedéses a héten, viszont a pöttyök megvannak egy jó ideje, csak most csúnyábbak és több lett.

Kép
ági_bp
 
 


Majd csak este tudok jonni, mert most megyunk a jatszora, aztan meg tanulok, csak gyors Mianak: csak jpg kiterjesztesu file-t tudsz berakni, lehet hogy azert nem fogadta el (tehat a bmp peldaul nem jo)
ja, es kicsinyitsd le a kepet amennyire csak tudod (pl. Microsoft Ofice Picture Manager-rel (az Office resze)

zetus8
 
 


na jo, meg gyors Aginak, aztan tenyleg megyek... :)
nalunk is csuszik az ebed, de mas okbol, o del korul alszik el, es utana ebedel fott kajat, igy ma pl. fel 4-kor ebedelt... :shock: Engem ez nem zavar, fel 6 korul eszik majd gyumolcsot, fel 9-kor gabonapepet, 9kor furcsi, oszt alvas... :)
Egyebkent meg szavad ne legyen, akinek a gyereke negyed 10kor kel... az csak legyen fenn tovabb este! :):):):):):)

Mary: annyira kis ugyes Blanka hogy igy hallgatja a mondokakat! Bercel is elhallgatja vegulis, de o ossze-vissza lapoz kozben, ugyhogy csak olyanokat lehet neki "olvasni", amit mar tudok kivulrol, maskepp nem lehet; o foleg azt elvezi, hogy lapozgathat, es "elviseli" hogy en kozben mondok neki ezt-azt... :)

zetus8
 
 


Etus, ha már így leírtad :wink: bevallom Zita is 4 körül eszik, ma 4 után kapott ebédet, mert akkor ébredt. Örülök, hogy nem csak Ő eszik ilyen későn főtt kaját :lol: más már uzsonnázik akkortájt. na, mindegy, tudom nem kell "mással" foglalkozni.

Kép
ági_bp
 
 


Anidoooo! Szia!
Utólag is Isten éltesse Zsombor nagyfiút! Nagyon szépfiú :lol: . Aranyos. Örülök, hogy mnden rendben, ez megnyugtató, sokszor eszembe jutottatok, hogy lehet Zsombor.

Blanka ügyes kis versmondólány lesz: :lol: . Tényleg türelmes. Én is rengeteget mondókázok, énekelek, de nekem azért van egy kis helyzeti előnyöm :oops: , elég sokat tudok fejből. :lol:

Ági, milyen 2 éves suliba jártál? Dévényre? mert az iwiw-en úgy láttam ott dolgozol. Hát nem tudom atenyésztésnél minek örülnék jobban. Szerintem mostmár minden rendben vele és végülis csak Normaflore-t kapott. Nem lehet a fogától vajon? Olyan nehezen jött ki. Vagy ez csak a szülőknek jó, hogy a fogra mindent rá lehet fogni.

Apeh jött, látott elment. Végül rendes volt, de többet kell fizetnünk, mert van garázsunk és annak 10% az illetéke. Azt felértékelte másfélmillára és arra ezt a magasabb illetéket fizetjük. De a számlákkal nem foglalkozott. Ja, és azt mondta férjem, még jó, hogy nem mentem, mert olyan pasi volt aki nekem biztos nagyon bejött volna. :lol: Persze Ő kicsit szabadosabban fogalmazott. :lol:

Én is sokszor az alvás után ebédeltetem meg. Nem gondolom hogy ez baj lenne. Igaz én azért adom soká, mert a sokszor annyit tízóraizik amennyit én reggelizek, így nem éhezik meg délig.
Vendég
 


Etus, holnap drukk!
Vendég
 


Sziasztok!!!

Emma 9 óra fele szokott felkellni,de most még mindig játszik nem tudom ma megint mikor alszik el,de ez van,mi is ugy csináljuk,hogy velünk alszik,csak közöttünk,amire sokan azt mondják nem jó dolog lehet,hogy igazuk van,de próbáltam visszarakni szopizás után a kiságyba,de nem jött össze mindig felkellt,és újra szopi és akkor elaludt,és igy legalább én is tudok aludni.

Az ebédet mi is későn ettük meg ma fél 3 fele akkor kellt fel,és 6 óra körül pedig joghurt banán,ma amugy nem volt nagy étvágyu,lehet ez a meleg.
mia2007
 
 


Köszönöm a segitséget a vonalzó felrakásába.
mia2007
 
 


Egy újjabb brutál éjszaka után megint itt!

Mia, én nem tudok és nem is akarok tanácsot adni (nem vagyok illetékes ezügyben) :wink: . Furán jönne ki ha én adnék alvási tanácsokat.

Rozinak most szerintem felül jön megint egy foga, mert a szokásosnál sokkal szbbul aludtunk.

Tegnap délelőtt a homokozóban látom az ujja a szájában. Mondom bekaptál valami, mutasd a szád!! Nem nyitja ki, erre feszegetem , de nem láttam semmit. Megnyugodtam, hogy nincs semmi a szájában, és egyszercsak kiköp egy kavicsot :shock: Meghült bennem a vér! Komolyan mondom ez a sok megrázkódtatás nem való a gyenge idegrendszeremnek. Ha naponta fogok több infarktust kapni, akkor hamarosan félárva lesz a gyermekem. De ezzel még nincs vége, este kicsit eltolódott a fürdés ideje mert barátoknál voltunk. Erre a pelenkázón bőgött. Felvettem megvígasztalni gondoltam utána pelenkázom , pizsi stb. Amint visszatettem olyan hiszti rohama volt, amit még életemben nem láttam. Tudjátok az a tátott szájjal üvöltő, de hang nem jött ki a száján. Szeme kimeredve, lilult és nem vett levegőt. Felkaptam és elkezdtem rázni, meg ordítani, meg fújni a szájába, hogy térjen észhez. És egyszer csak elkezdett levegőt venni és üvöltött tovább. Rögtön cicit adtam neki és úgy mesztelenül lefektettem. Miután szopott és nagy jókedve volt mintha mi sem történt volna :twisted:
Konkluzió: Totál kivagyok :(

Bocsika most nem reagálok, visszaolvastalak benneteket, és fejben megvannak a válaszok :wink: Majd le is írom!

Anido! Neked nagyon örülök, most már ne tünj el ok!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, minden maradék pozitív energiám a Tiéd most, Rád koncentrálok Vele. Állítólag ha nem vesz levegőt finoman le kell fröcskölni az arcát. De inkább ne is kelljen máskor kipróbálni. Alvás nélkül biztos nehéz türelmesnek és nyugodtnak lenni, totál megértelek. Szoktál napközben aludni mikor Rozi is?

Egyik ismerősöm 9 hónapos kisfia nagyon sokszor ébred éjjel és egy kis cumi-cici után alszik csak vissza. Azt mondta most pár hétre hazamegy a szüleihez és megpróbálja az Anyjával altatni, hátha így leszokik az éjszakai szopikról, mert már Ő is ki van merülve a fáradságtól. Hát, kíváncsi vagyok hogy fog neki sikerülni.

Igen, igen Anido, egyszer már írtad, hogy mostmár gyakrabbban jössz, aztán megnt eltűntél. Mostmár maradj! :wink:
Vendég
 


Anido, én is nagyon örülök! :D Zsombi a fotók alapján makk egészséges kis vasgyúrónak tűnik :D :D (és ne mondd h csak a pofija kerek, mert látom h a karocskája is szép husi! ;) ) remélem, tényleg jól is van.
na, asszem Viki felébredt.
Bea, én is gondolok Rád!! csiribá-csiribú: töltődj!!! :wink: :lol: de komolyból is :roll: :)
Vendég
 


Anido és Mia! Sziasztok!
Zsombor nagyon aranyos! Cuki ahogy mosolyog a macira! :D
Örülök, hogy a kontroll rendben volt. (A májusiban már olvastam rólatok anno.)
Mia, ha már a vonalzó sikerült, képet is kérünk Emmáról! :wink:

Hajni, jó hogy túl vagytok az Apeh-on, de azért az elég kellemetlen, hogy most akkor többet kell fizetnetek. :?
Lehet, mégis ki kellett volna menned, akkor lehet nem is kellene. :wink:

Bea, nagyon durvák ezek a sztorik! Húúúúú!!!! :shock: :shock: :shock: 24 óra alatt ennyi, ez egy kicsit sok(K)! Rozinak üzenem, hogy ne ijesztgesse anyukáját ilyen hajmeresztő dolgokkal!
Egyik ismerősünk kislánya is akkorát hisztizett egyszer, hogy elájult vagy elvesztette az eszméletét, nem is tudom. :roll: Azt mondták, összecsuklott és nem is vett levegőt. Ők zuhany alá rohantak vele.
Állítólag ijedtségtől is lehet náluk ilyesmi, ha pl. hirtelen elesnek. :roll:

Ági, mi újság a pöttyökkel?

Nálunk úgy tűnik, beválik a Gabi babapúder. Tegnap reggel óta 3-szor hintőporoztam mostanáig, de szinte már teljesen eltűntek a kis pöttyök.
Az arcán lévő nagyobbacskák is halványodtak, bár ott nem hintőporoztam.
mary74
 
 


Sziasztok! Voltunk a gyerekorvosnál, azt mondta melegkiütés. Kajától azt mondja más jellegűek a pöttyök. Úgyhogy nyugodtan adhatom Neki az új ételeket. Mosuuk le naponta többször-lehetőleg fürdés vagy zuhany, a törölgetés nem biztos, hogy elég. És hintőporozzuk. A hexaklooakármit a dr sem javasolta, amit a köldökre kellett anno...mert a gyógyszertárban azt javaolták, de azt én sem szerettem volna :? Most vettünk mentolos gyszertári hintőport, remélem beválik. A múltkor ehhez sem fűlött a fogam, a mentol miatt, de remélem jó lesz... Egyébként minden rendben, meghallgatta, bár még szívni kell az orrát. Fogyott :shock: :roll: 11 dekát. Mondjuk a múltkor jobban meglepődtem azon a jó súlyon, talán az nem volt reális, vagy lehet valóban fogyott. Bár mérlegelés előt 2X is kakilt :) de nem ok aggodalomra a védőnő szerint sem, szerintem sem, ebben a melegben nem úgy eszik az ember, szerintem Zita sem. Az orvos megjegyezte, hogy többnek kellene lennie a súlyának, de hozzáfűzte, hogy egyébként jól néz ki. Ezzel le is zárta a témát. Helyes. :wink:
megyek mosogatni. Még annyi, hajni, nekem is eszembe jutott ez, neked bejött volna az apehos...hátha Te is neki, s akkor nem kell fizetni a garázsért :lol: (persze csak plátói dologra gondolok)

Kép
ági_bp
 
 


Sziasztok


Ági

Melegkiütés nem lehet szegénynek valami kellemes viszket is neki?

Emma nyakán is vannak kis piros pöttyök,amióta bejött a meleg.
mia2007
 
 


Édesek vagytok, de nem vagyok én én olyan vonzó jelenség, hogy ez megért volna 60e forintot neki. ( természetesen én is plátói szinten értem, nem úgy.)Ugyanis ennyivel kell többet fizetni. :? De így sem lehet egy rossz szavunk sem rá, mert ez jogos volt. Mi nem tüntettük fel külön az adás-vételiben hogy garázs is van. Mostmár a munkások is fellélegztek, újult erővel folytathatják a munkát. Bár ma is elmentem, sehol senki, a lakás még mindig romokban és szinte sírhatnékom támadt. Soha nem leszünk kész.
Vendég
 


Ági, akkor megkönnyebültél gondolom, hogy "csak" a melegtől van. Most jön a lehűlés, így talán könnyebben el fog ez is múlni.
Vendég
 


Ma reggel Hangaszál 6-or felállt az ágyában és duruzsolt. Édesapa erre gondolta reggel van, ő úgyis ébred, hát elkezdett neki visszaduruzsolni. :twisted: Mondtam neki ezt sürgősen hagyd abba, nem szokunk vissza a 6-os kelésre, vissza kell altatni. Azt mondta képtelenség, nagyon vidám. De azért rendes volt, megpróbálta, visszfektette, becsukta rá az ajtót és lám, 9-ig aludt még. Olyan jó volt, én is vele együtt keltem. Ha belegondolok, hogy már 6-kor játszani akart! :lol:
Vendég
 


Rozi alszik én megint itt ahelyett, hogy szunyálnék vele együtt!
Sajna nappal nagyon nehezen tudok eleludni. Jár az agyam és folyton arra gondolok, hogy miket kéne csinálni. Persze utánna megbánom, hogy nem aludtam :twisted:

Az, hogy anyám altassa a gyereket nem jön be.Rozi etse mondja neki, hogy pápá, ez azt jelenti, hogy menjen , mert ő velem akar aludni. Amúgy bármikor máskor tök jól elvannak.


Hajni igenis vonzó vagy, miaz, hogy nem ér meg 60.000 :?: Persz csak plátóin!

A pozitív energiákat mindenkinek köszönöm és várom őket! :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, mi az hogy várod őket :shock:? még nem értek oda :shock: ? Jujujuj akkor valamit rosszul csináltam. :oops: Na figyelj, megint erősen koncentrálok és küldöm. :wink:
Vendég
 


Igyekszem nem eltűnni megint, bár ez az internetszolgáltatótól is függ. Az előzővel nem volt szerencsénk, nagyon sokat sza..kodott.
Eddig ez bevált, bár még csak 3 napja van.

Ági: jó, hogy csak melegkiütések. Szerintem a legtöbb babának van ebben az időben.

Hajni: én is megszavazom neked a plátói 60.000-et. Mármint neked az apeh-os pasi részéről. :)

Doo: tényleg csak úgy néz ki. A súlya 8800 g. Ráadásul a melegre és a fogzásra való tekintettel egyre kevesebbet eszik.

Mia: alvással kapcsolatban az én tanácsom a türelem. Nálunk legalábbis javuló a tendencia az idő előrehaladtával. 8-10 hónapos kora körül voltak olyan éjszakák, hogy 6-8x ébredt meg. Mostanra már jobb a helyzet.
Bár ő mindig is a kiságyában aludt éjszaka a saját szobájában. Én pedig mellette. Apa nem akarta, hogy egy szobában aludjunk, de én nem mertem éjszakára egyedül hagyni, így én költöztem a gyerekszobába. 10 hónapba tellett, míg visszaköltöztem a saját ágyamba.

Kép
anido
 
 


Bea: ha aludni nem is tudsz nappal, azért pinenj. A tennivalók várhatnak.
Küldöm a poz.energiát! :)

Kép
anido
 
 


Még valami, aztán eldugulok.
Köszönöm, hogy ilyen kedvesen visszafogadtok!

Kép
anido
 
 


Szia Anido és Mia!

Mia, mi éjszakára használtunk homeopátiás szereket, de a Gergőnek egyik sem segített. Te próbálkoztál ezekkel? Megkezdte már a fogzást Emma, lehet az miatt is.

Ági, örülök hogy Zitának "csak" meleg kiütése van.

Hajni, nem is gondoltam volna hogy az APEH-osok tudnak normálisak is lenni. Meg abban is biztos voltam, hogy 2 ember megy ki hozzátok. Az a lényeg jól alakult a dolog és folytatódhat a felújítás ezerrel.

Lányok, totál kivagyok az elmúlt 2 éjszakától, biztos megint a fogától van, mert mondogatta ajaj-ajaj és kapkodott a szájához, még a tápszerét sem ette meg, 1,5-2 óránként ordítás volt, tisztára zombi vagyok.
Ráadásul alig eszik, ma reggel nem kért enni de az asztalról levett egy 0,5 kg-os kenyérből 1 szeletet és megette üresen, még a héját is és hozott még 1 banánt a gyümölcstartóból és azt is megette. De hogy ez miért ízlett neki jobban mint a szalámis szendvics? :roll:

Ráadásul tegnap Alexandra azzal jött haza az oviból, hogy 2 fiú a csoportjából a lányok bugyijába :evil: akart benézni, mikor az udvaron voltak, mi van ott, stb... és aki nem mutotta meg, mentek a többi lányhoz. :x Na szépen vagyunk mondhatom, erre nem is gondoltam így az ovi végefelé, még az ovónővel is beszélek erről, csak ma nem volt reggel.

Bocs, hogy nem reagálok most mindenre. :oops:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Az óvodai szexről én is tudnék mesélni, csak nincs időm, mert Hanga fürdik és vagyok a törölközőfelelős. :lol: . Na majd holnap, feltéve ha érdekel valakit.

Aranyosak vagytok hogy így gondoljátok le tudtam volna alkudni a 60 e-t, de ez már sosem derül ki. (inkább nem hívjuk vissza mégegyszer. :lol: )
Vendég
 


Hajni, mesélj légyszi, aztán lehet Zita nem mehet majd oviba! :roll: :roll: :? már most szólok Apájának, készítse az aranykalitkát és az erényövet. Különben mi már eldöntöttük, egy itthonülő strébert nevelünk belőle :lol: nem lesz könnyű :shock: :roll: :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Na, Apa előmászott a fürdőből. mesélem neki, erre: ők is húzgálták a lányok szoknyáját az oviban :shock: :oops: mondom de mégse a bugyijukat! Hát nem...
(biztos akkor még más világ volt) jaja, néha belegondolok mennyi mindentől kell majd magukat megóvni ebben a világban, most nem az ovira gondolok, de tényleg félelmetes. :?

Hajni, végülis nem sült el rosszul az apeh, örülök.

Anidó, ebben a topicban többségben vannak a "nem túl nagy súlyú" babák. Többen is 8-9 kg körül mozognak, úgyhogy Zsombi erős középmezőnyben van, nyugi. Ki hanyas ruhát hord? Mi most kaptunk 80as bodykat, s jó rá. Persze picit bő, de azt hittem aokkal nagyobb lesz. Szerintem már mi sem veszünk 74es rucikat, inkább nagyobb legyen mint kisebb.

mennem kell, Apa kártyázni akar :lol: Ő feketeözvegyet játszik a számgéppel. (nincs is belőle konyhapénz :lol: :lol: )

Hajni, Hanga nagyon kedves volt, hogy ÍGY visszaaludt plusz/minusz 3 óra nem mindegy!! :shock: :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Sziasztok


Emma nemrég aludt el.

Anya
Amióta elkezdett jönni a foga azóta nem alszik jól,március közepén jött ki az alsó kettő,azóta várom a felsőket,már látok neki valami fehéret,de nem nagyon engedi megnézni, meg is van duzzadva,több fogunk még nincs:)
Biztos,hogy azért nem alszik

Ági
Mi is 80 ruhákat hordunk már,nekünk is egy kicsit lezser,de kisebbet már nem mertünk neki venni.
mia2007
 
 


Megkaptam a pozitív energiákat,mindenkinek nagyon köszönöm :!: Hajni, tudod Gyula elég messze van kicsit várni kellett rá, de megérte :wink:

Óvodai szex engem is érdekel, lévén leány gyermekem van! Amelyik fiú belenéz a bugyijába, kinyírom! :wink: Erényöv illetve aranykalitka nem rossz ötlet, lassan elkezdem csináltatni.

Anido, Mia mi a keresztnevetek ha nem titok? Hamár mondtátok bocsika :oops:

Szilvi sajnálom az éjszakákat, tudom milyen ez! Kitartás! Amúgy neked Alexa is ilyen rossz alvó volt (mármint éjszaka)?

Rozinak már régen 80-as ruhákat veszek. Van amelyik kicsit nagy, de a 80-as badyk pont jók rá! Jövő hétfőn megyünk egy éves tanácsadásra + feliratom az agyhártya elleni védőoltást, de még nem tudom mikor adassam be neki? Egy hónapon belül kell kiváltani ugye?

Ezt most küldöm....

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Anido, ahogy Ági is mondta itt tényleg van még pár könnyű súllyú baba. Rozi jó ha eléri a 8kg.-ot (hétfőn kiderül). Eleinte én is görcsöltem ezen kicsit de rájöttem, hogy az a lényeg, hogy jól érzi magát, egészséges. A "nagy könyv" szerint 9 kg-nak kellene lennie, mert így triplázna :shock:
Zsombor nagyon jól néz ki ( a macival olyan drága :lol: ) a helyedben én nem aggódnék!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Kicsit nosztalgiázok :oops:

Kép Rozi 3 hetes

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Most nekünk is brutál éjszakánk volt, nagyon sokszor felsírt Zsombor. A legjobb, hogy most alszik, én pedig itt ülök. Nem tudok aludni.

A ruhái még csak 74-esek. Pedig 75 cm az én szentem.

A keresztnevem Anita.

Kép
anido
 
 


óvodai kukucskálás - nemtom, lehet h én vagyok a felelőtlen v még nem tudok úgy igazán belegondolni a dologba, de engem ez annyira nem rémiszt. sztem ez a fajta kíváncsiskodás a normális fejlődés része. ha nincs semmi "durvulás", "csak" nézegetés, akkor sztem az rendben van - ilyen mindig is volt és lesz is, mert ez a pszichoszexuális fejlődés része.

Bea, én úgy tudom h ezt a meningitis ellenit 1 éves kora ELŐTT kell felíratni és kiváltani is, mert akkor van rá támogatás, vmit lehet így spórolni. mi is megvettük, de még nem adattam be. nálunk 13 hósan javasolják, de én még várok. v együtt a 15 hóssal v utána, de a doki szerint akkor legalább szept előtt, mert akkortól van "szezonja" a dolognak.
Vendég
 


mi régóta 80-86osokat veszünk. még egypár 74-es is jó rá, de azok általában nagyobb méretek. a 86osok azért még elég nagyok, de én is inkább veszek nagyobbat - abba úgyis belenő. bár lehet h nyári ruhákban ez annyira nem fontos, mert az a szezon nem túl hosszú. viszont van egy tavaszi kabátja, ami 86-os, és sztem őszre már tuti nem lesz jó :evil: :evil: pedig direkt jó nagyot akartam venni h kitartson két átmeneti szezonra... :roll:
Vendég
 


Nagyon drága volt Rozi, Szerintem Őt is felismertem volna. Neki is megmaradtak a vonásai. :lol:
Tegnap én is akartam feltenni törpekorit, de nem tudom Apa hova mentette el őket. Meg az iwiwen is frissíteni kellenne már, nem várok rá, mert sose fogja megcsinálni.

Óvodai szex: hm.., félelmetesen felvilágosultak. azon már régem túl vannak hogy a szoknyát húzogatják, mostmár a bugyi a menő. nálunk az óvodában bokor van a kerítés mellett és folyamatosan jöttek árulkodni, hogy x és y a bokor mögött csókóloznak. Aztán olyan is volt, hogy már a kislányon nem volt bugyi a fiú rajta feküdt és mozgott :shock: . Duuurva. kérdem én, honnan tudják ennyire jól? De a legextrémebb eset, amikor a mosdóban, ebéd után, mikor mindenkinek ki kell menni az egyik kisfiú fel akarta dugni a fogkefét a kislánynak. És annyira gátlástalanok voltak hogy még az óvónő is ott volt, csak pont háttal. Szerencsére megfordult, mielőtt elvették volna a kislány szüzessségét. Ízelítőül elég ennyi? Ági, fog járni Zita oviba? :lol:

Én is már jó ideje 80-as ruhákat veszek neki. A nadrág még eleinte kicsit hosszú volt, de már a 74-est nem volt érdemes megvenni. Mostanra már úgy látom pont jó a 80-as nadrág. Bodyból viszont régóta jó rá. Az hogy bő-e, az fazonfüggő is. Van amelyik lezserebb, van amelyik tökéletes.

Az éjjel alig aludtunk. Éjfélig 2x ébredt, aztán 2-5-ig ülni kellett az ágya mellett, mert ha levettem róla a kezem felébredt és sírt. Aztán fél 7-től megint próbált felkelni de mesterséges altatásban tartottuk. Ez csak annyit jelent hogy amint felállt, bementünk visszafektettük és kijöttünk, így viszaaludt végül 9-ig. :D

Ági, itthonülő stréber :lol: :lol:

Most mi vagyunk a sorosak, kalapáláshallgatásban. Valaki 3 napja veri a falat, hétfőtől pedig teljes tetőcsere lesz. Tudjátok, 4-en lakom. Tök jó. :?
Vendég
 


sziasztok!

Anido, én is nagyon örültem, mikor láttam a hsz-d és persze a képeknek Zsomborról!!! Még mindig szuper jól néz ki 8) 8) 8) Szép szeme van, csak úgy ragyog! Persze a legjobb hír, hogy az egészsége rendben van :lol:

Mary, én úgy szeretnék mondókákat olvasni Marcinak, de ő kimászik az ölemből, gagyarászva elsiet :cry: Lehet, Neked kellene, hátha olyan jól mondod :wink:

Szia Mia,
mikor született Emma? Marci július 6-án, ki lehetne számolni, de nekem most nem megy. Irigyellek, hogy kilenc körül van "reggel" :lol: Ő már csak egyszer alszik? Marci még kétszer, neki még korai lenne, és ő reggel 7-8 között kell, általában :lol:

elküldöm
kpetro78
 
 


jajaj, most olvastam el a többi hsz, vhogy nem frissített a net.

Bea, én úgy sajnállak. Nem akarsz esetleg segítséget kérni az alvás centrumban? Korábban volt téma, voltak érvek ellene és mellette is. Viszont sztem, Te nagyon kimerült vagy, és azért az senkinek nem jó. Az igazság az, hogy nálunk a nagyon-nagyon gáz éjszakák ritkák, általában max 2x ébred meg, azaz általában rám 1 jut :wink: De én nagyon sokszor alszom még így is vele du. Próbálj rá szokni, ha rendszeresen alzsol, lepihensz, olvasol, akkor egy idő után álmos leszel és könnyebben elalszol. Vszinüleg, azért nem tudsz aludni, mert már iszonyú fáradt vagy :cry: Egyszer olvastam, hogy a REM szakaszokat kell "lealudni".
ezt most elküldi
kpetro78
 
 


Bea, az agyhártyagyulladás elleni védőoltást 1 éves kor alattkell kiváltani, akkor van rá kedvezmény, ha már betölti az 1 évet mikor kiváltod, akkor drágább lesz. 2-3 ezer volt így, s talán 7ezer körüli ha 1 év felett váltod ki. Ezek megközelítő adatok, de én így emlékszem. Talán érdemesebb lenne még az 1 éves tanácsadás előtt lemenned a receptért.

Látom Doo is pont írta ezt. Közben olvasok.
Hajni :shock: :shock: ez durva. Szóhoz sem jutok.

Kép
ági_bp
 
 


Ja, végül Zita nem kapta meg az oltást, majd jövőhét kedden. és jöv vasárnap lesz 13 hós :shock: :D (érdekes Doo, hogy nálatok akkor javasolják, bár én is direkt ráhagytam 2 hetet, plusz ez a mostani 1 hét még a nátha miatt. Nem szívesen adattam volna pont 1 évesen, mit tudom én, hagy töltse be "rendesen")

Kép
ági_bp
 
 


Blanka ruháinak többsége szintén 80-as, de akad még néhány 74-es is, és van pár 86-os is.

Én is megyek holnap a védőnőhöz, aztán vele együtt átmegyünk a doki nénihez megkonzultálni a Blanka oltásait. Meningococus és pneumococus ellenit akarunk.
Ti a pneumo-n már túl vagytok?

Ezek az óvodai esetek engem is megböbbentenek. Erényöv?! Nem rossz ötlet!
Ma már mindent korábban kezdenek a gyerekek..... de ennyire?!

Ma hallottam, hogy a miskolci kórházban most szült egy 11 éves (!) lány. :shock:
És állítólag nemrég pedig ugyanott egy 17 éves lány már a 3. gyermekének adott életet. :shock:

Remélem, a mi kislányaink azért ilyesmit nem terveznek. :roll:
mary74
 
 


Sziasztok!
Megpróbálok űjra fotot berakni
Kép
mia2007
 
 


Szia Mia!
Sajnos nem látom a képet. :(
mary74
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?