Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

lei:nekem is ugyan ilyen szoknyám van.Jó választás volt!

binyek: én a bababörzén kérdeztem rá a mosható pelenkára(monapel a neve) és ott azt mondták teljesen hagyományos módon lehet mosógépben mosni,akár 40 fokon,és semmilyen extra mosószert sem kell hozzá használni.
A mosó szódásat te hol hallotad?

félhold:én mindenképpen beruházok a mosható pelenkára 30ezer ft.-ból egészen szobatisztaságig kilehet húzni vele,kb.3-5havi eldobhatós pelenka árából. A nagynéném védönő és ő is nagyon ajánlotta.

ZSófi: mi lesz a fiad neve?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

binyek: mosószódát amúgy bármelyik háztartási boltban lehet kapni, vagy olyan helyen ahol háztartásban használatos vegyszereket is árulnak. Amúgy kiadósabb mint a hagyományos mosószerek,csak már kevésbé szeretik használni az emberek mert nem illatos.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Lei:

Köszi, akkor biztos tegnap is ezeket a húzódásokat éreztem.

Mi vettünk szopipárnát, mert annyi jót hallottunk róla. Azt hiszem 140 cm hosszú és olyan, mintha kis hungarocel(nem tudom, hogy kell írni) golyócskák lennének benne. Volt szerencsém közelről is megnézni a tölteléket :) Ültem az ágy közpén, elhúztam a zipp-zárat és mindent elborítottak a kis golyók. :)
Ezt lehet mosni?

Keményedés: Bocs, de már nem tudom, ki írta, hogy nem tudja, hogy neki volt-e már. Biztos észreveszed, mert igaz, hogy nem fájdalmas, de teljesen "összeáll" a hasad egy kemény gombóccá. És ez sem vmi jó érzés!

Mindjárt indulnom kell tornára. Nem nagyon van most kedvem hozzá, de biztos jó lesz.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Mosószóda:azt hallottam, hogy az ilyen típusú mosószerek mellé lehet adagolni öblítő helyett jó minőségű illóolajat, elég belőle pár csepp, és már meg is van oldva az illat kérdés.

<
sziszka78
Tolna

A mosúszóda állítólag környezetkímélő és egészségesebb más mosószereknél... meg a mosódió is. De csak hallomásból tudom. Én egyelőre sensitive mosószert és öblítőt vettem... Én is gondolkodtam a mosható nadrágpelenkán, de olyan kicsi a lakásunk, hogy nekem nem lenne praktikus az áztatás, meg télen a szárítás miatt...

Barbi, tönköly, nem? A másik töltetet meg azt hiszem mikrogyöngynek hívják, vagy mi...

Szilvi, oké, mehetünk felőlem előtte bababoltba. Akkor addigra összeszedem, hogy milyen apróságokat kell még beszereznem.

yuyu79

Felraktuk a lámpákat a babaszobában:

Kép

Kép

yuyu79

Más még nincs kész, de kezdetnek nem rossz ;-)

yuyu79

lesz babamama expo a syma csarnokban péntektől vasárnapig (aki még nem hallott róla :oops: )
makadu

Sziszka!
A kikában mennyi volt a szopi-párna?

Voltam a pécsi dokinál, nagyon szimpi volt, itt a babaneten ajánlották. És képzeljétek, hogy ő is nyíregyi. Ezen jót somolyogtunk, hogy mindketten milyen jó messzire keveredtünk...
Vizsgálni nem vizsgált, mert a héten megyek úgyis a dokimhoz. Tökre megnyugodtam, hogy ha gáz van, akkor már itt is van kihez fordulni.

panna1

Én megtapogattam a BambinoMio tipusú pelenkát,hát.....nem tudom. :roll: Igazán nem ilyenre gondoltam,de attól még lehet jó.Nekem ott mondta a csaj,aki árulta,hogy a mosószóda olcsó,fertőtlenít,környezetbarát és antiallergén.
A pelenkabetéteket nem kell áztatni,csak egy csepp teafaolajat kell rátenni és beledobni a víz nélküli vödörbe.Valamint 6 óra alatt megszárad mosás után,tehát este kimosni,reggel használni! :wink: Ha a radiátorokra teszem,akkor párologtatni se kell.... :lol:

Holnap megyek uh-ra!Remélem,hogy rejtőzködő gyermekem egy kicsit kibújik a takarásból egy kuki- vagy puncivizit erejéig! :P

Julcsi!
Nagyon jók a lámpák! 8)

binyek

Lei4
www.szopiparna.hu
Mi innen rendeltük,nagyon sokféle huzattal van és elég jó az ára.Valamint az akcióban most jár hozzá egy ingyen huzat!

binyek

Lei!

Binyekhez csatlakozom, én is a szopipárnásoktól vettem.
De a mikrogyöngyöset, mert a másikról nem sok jót hallottam.
Én magamnak vettem egy anyás barackos szinűt, azóta is párom szerint hárman osztozunk az ágyon, mert pont azon az oldalamon kell feküdni, hogy kettőnk között van a párna.
:lol:
Plusz vettem tőlük egy ágynemű szettet a picinek, nagyon édes, és ahhoz is kaptam egy ugyanlolyan párnát.
Én már sztem nem is tudnék nélküle aludni, annyira kényelmes.

Luca, 3 elképzelés van és még küzdünk:
Levente László
Nimród Antal
Zalán Antal

Sztem ha így megy tovább, majd a szülőszobán döntünk ránézére.
Nálatok van már hír a lába közéről?

Ma nagyon nem jó az estém. Amikor hazaértem, épp adtunk egymásnak egy puszit és ment is el a párom. Utálok éjszaka egyedül lenni, ráadásul holnap mentőből megy dolgozni, így este 8-ra jön csak. :cry:

Nagyon irigykedem ám a bikinis dologra, nekem soha többé nem lesz hozzá szerencsém. :evil:
Apumnál rákérdeztem, anyum is úgy nézett ki mint egy zebrakirálylány a hasán. És sajna mostanra elérte a bikinivonalat is, így tuti kilógna a fürdőruciból. Pedig összesen 6 kilót híztam, szóval nagyon elkeserít.
A Balatoni fürdést a dokinak kell jóvá hagyni, mert ha mégis összeszed valamit az ember azért a kigyógyítás is az ő feladata. De sztem simán lehet fürdeni, főleg így szezon elején és főleg az északi part kisebb forgalmú strandjain.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Yuyu!

Én is arra gondoltam, hogy tönköly, de nem voltam biztos benne, hogy tényleg az is a neve. Mielött valami baromi nagy hülyeséget írok, inkább körülírom...

Most jöttem haza a bevásárlásból a kölykökkel. Már alig lehet tejet kapni, Lidl-ben még volt egy pár liter, de az Aldiban már nem. Majd meglátjuk, hogy alakul a helyzet a következö napokban. Joghurt is kezd kihalóban lenni...

Hívnak a barackjaim és a káposztasalátám. Jó kombináció, ugye? Bármit megteszek, csak ne legyen megint szorulás a vége! :-)

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Már régen írtam és akkor sem sokat, mert sok lett a melóm, de most aktivizálom magam, remélem még emlékeztek rám.

Maszka!

Bocsi hogy csak most válaszolok a kérdésedre de mint írtam az utóbbi egy-két hétben nagyon el voltam havazva munkaügyileg.
Szóval Dr. Somogyi Lajos a dokim, vizsgálatra én is a magánrendelőjébe járok, Erzsébetre, nem a kórházba.. A kisfiamat is nála szültem nagyon aranyos. És én a szülésznőmet is nagyon kifogtam ott előzőleg. Most gondolkodom, hogy felfogadom megint, de még nem döntöttem el.

Felicia!
Én mikor a kisfiam született jártam kismamatornára, amit egy szülésznő tartott. Ő azt ajánlotta, hogy ha lehet ne menjünk uszodába meg tavakba csak lehetőség szerint tengerbe,. mert nagyon sok koraszülés van attól, hogy a kismamák elkapnak különböző fertőzéseket a vízben, amit igazából észre sem vesznek mert különösebb tünetei nincsenek. De persze várd meg mit mond az orvosod.

Lei!
Én vettem a kisfiam születésekor szoptatóspárnát, ami hungarocell golyókkal volt kitöltve. Én nagyon nem voltam kibékülve vele. A hungarocell golyók mindig ott zörögtek a baba fülébe amikor mozgott. Nem tudom hogy zavarta-e de és úgy gondoltam, hogy nem lehet túl jó neki. Szóval én ezt a fajtát nem annyira ajánlom. Bocsi Csimby remélem neked bejön ez a fajta szopipárna, nem akarlak elrettenteni. Az enyémnél valami vászonfélébe volt töltve a hungarocell golyó és még volt plusz egy huzatbevonata és azt a huzatot lehetett mosni.

Aprooka!
Melyik részén laksz halászteleknek? Mi hétvégén költözünk. Ha csak 16.-áig dolgozol nincs kedved jönni majd kismamatornára?

Szilvi

Kép

Kép
bucsek

Sziasztok!
Julcsi: kezdetnek valóban nem rossz, csak így tovább :wink:
Úgy emlékeztem, azt mondtátok, hogy augusztusig már nem lesz Baba-Mama Expo, és a férjem talált, bemásolom a linket. Lehet, hogy felmegyünk, volt már valaki itt a Syma csarnokban. Babakocsi érdekelne bennünket leginkább, remélem lesz választék belőle.
http://www.babamamaexpo.hu/main.php?mid=0&sid=1

Szerintetek érdemes? A korábbi Expókról olyan jó dolgokkal jöttetek haza....

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt Lányok!

Igen, a Minimanó a Nagy Lajos Király út 112-ben van. A kókuszmatrac, amit vettünk a Brendonban 16 ezer lett volna (mert nem szabvány méretű (113x70-es), de itt 9.900 Ft volt és mivel volt kuponfüzetem, amit még a múltkori börzén osztogattak, ezért felhasználtam belőle a 10%-osat, így végül csak 8.900 Ft volt, ami mégsem 16 ezer. Egyébként a matrac tényleg mosható, huzattal együtt kell lezuhanyozni és tényleg 3-5 óra alatt kiszárad.
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy természetes vizekben nyugodtan lehet fürdeni.
Lei, régen én is minden fertőzést elkaptam, de mióta terhes vagyok, azóta meg semmi, van akire ilyen szempontból jó hatással van a várandósság. Ja, és nekem is van ilyen szoknyám, a barátnőmtől örököltem, ő meg tavaly nyár végén vette a CM-ban.
Én bikinit a HM-ben vettem 4500 Ft-ért és nagyon jó (a régiekbe nem fér bele az új cicim :oops: ), össze lehetett vadászni a megfelelő bugyit a megfelelő felsővel.
Na jó, eldugulok, lassan indulok németórára.
Szép napot mindenkinek!

szuszu

Vettem csalánteát és reggel megittam,egész nap nem dagadtam,csak este egy kicsit.De lehet ezt mindennap inni?Vagy csak alkalmanként?

Sziszka!
Most már lassan el kell döntenetek,hogy milyen babakocsi legyen! :wink: Ketyeg az óra...... :lol:

Tegnap voltam a terhesgondozóban,19 kg-nál tartok!!!! :cry: De nem szóltak érte,hála istennek!Hallgattak szívhangot,de majdnem frászt kaptam,mert a hátsó bébinek vagy 5 percig kereste a doki!Levert a víz,mire meglett! :( Annyira hátul van,hogy alig lehet megtalálni...Lehet,hogy már bemászott a vesém mögé!!! :lol: :lol: :lol:

binyek

csajok sziasztok!
a csalánteát lehet filteresbe is inni?vagy csak a füves változata a jóó?

Kép
winona

Sziasztok!

Vééégre kicsit jobb a klíma! :)

Tegnap voltunk a 28-32 hetes uh-n, hát nem tudom, de kicsit érdekes dolgot mondott a dokibácsi...

Múlt pénteken voltunk a 4D-n, ahol azt mondták, hogy kisfiúnk 1436g, tegnap a doki, aki megvizsgált azt mondta, hogy 1800-2000g... Létezik, hogy ekkora különbség van 4-5 nap távlatában!? Vagy valahol hülyeséget mondtak? Ti találkoztatok már ilyesmivel???

Amúgy jövő szerdán megyek vissza a dokihoz (11-én), és akkor kell mennem a szemészetre is, hogy megmondják, hogy szülhetek-e spontán, vagy sem?

A másik, amit szerettem volna megkérdezni Tőletek, aki eddig még nem tette meg, es mondjuk nem a magánrendelésére jár az orvosának, hanem SZTK-ba, hogy hozza szóba azt, hogy mennyibe is fog kerülni a szülés? Én még nem beszéltem vele erről, pedig lassan ideje lenne... Pl.: Lei, Te beszéltél már a dokinkkal erről? Vagy hogy tervezed, mikor hozod szóba?

sophie27

Sziasztok!

De jó végre az idő.

Én ma megrendeltem a szolgáltatást a Sejtbank oldalán.

Zsófi! Szerintem az első érték reálisabbnak tűnik, nem hiszem, hogy ennyi idő alatt ilyen sokat nőtt volna és nekem egy héttel később volt 1640, ami a doki szerint valamivel átlag feletti. Úgyhogy nagyon óriás bébidnek kéne lenni 1800-al.

Andi

KépKép
jazmin2005

Ja, és én nem magánba járok a dokihoz, de nem kérdeztem és nem is tervezem. Adunk neki egy ötvenest, szerintem abba bele kell férjen a dolog, főleg, hogy a vizsgálatok alatt is kapott.

KépKép
jazmin2005

Andi, köszi a szülési tarifával kapcsolatos hozzászólást, szóval ez a "tarifa" csak akkor szent írás, ha magánorvoshoz jársz, és ott ugye azt mondják, hogy a terhesgondozási díj 10x-e... Ha jól hallottam! Egyébként pedig becsületkassza?! Bár ugye volt idő, mikor mondták, hogy nem lehet választott orvosod!? Most akkor ki mit tud erről?

Ja, és még egy macskákkal kapcsolatos kérdés... Ha benti cicád van, és mégis kimegy a kertbe, akkor ő oda biztosan nem piszkít? Csak azért kérdezem, mert itt a lakóparkban belső kert van, ahol lesz játszótér, homokozóval, és van egy földszinti lakó, benti macsekkal, aki folyamatosan kiengedi a macskáját, aki bebarangolja az egész kertet. Szóval maga a kert, kerítéssel elhatárolt, pont azért, hogy nem jöjjenek be kutyák, macskák, de akkor ez a macska nem fog a homokozóba piszkítani? Bocs a hülye kérdésért, sosem volt macskám, szóval nem értek hozzá!

sophie27

Sziasztok!

Wivona!
Én úgy tudom, hogy a csalánteát kúraszerűen kell inni és 1-2 hónapig lehet max egyhuzamba, aztán kb 3 hónapos pihenőt kell tartani.

Zsófi!
Szerintem sem kell túlzásba vinni az orvosoknak adott pénzt. Viszont én az előző szülésemnél nagyon jó szülésznőt fogtam ki, akinek csak 5000 Ft-ot adtam. Így utólag átgondolva inkább neki adtam volna azt a 60e-t és a dokinak az ötöt. Bár tény és való hogy ha komplició adódik akkor a doki veszi ki a nagyobbb részét a dolgokból, ami szenrencsére nem volt. Szóval szerintem érdemes megnézni a szülésznő és a doki hozzáállását az adott szituációba majd és úgy adni nekik pénzt.

A macska kérdés hááát... Én mindíg nagyon tartottam a macskadologtól, mert ugye sok rémísztő dolgolt lehet hallani. És a játszótereket sem kerítik körbe mindenhol.
Azért garancia nincs rá hogy nem piszkít bele a homokozóba, de ha benti cica, akkor gondolom kényelmes macska és otthon elintézi a dolgát :wink:

Szilvi

Kép

Kép
bucsek

Bocsi Winona, véletlen volt az elütés. :oops:

Kép

Kép
bucsek

Sziasztok lányok!

Régen írtam, de azért néha néha olvasom ám, hogy miről is csevegtek :lol:

Sziszka!

Kérdezted az UH méreteinket. Én utóljára május 23-án voltam, akkor voltunk mensi szerint 30+1 naposak.
Ezeket a méreteket mérte a doki az Istvánban:
BPD:83mm
HC:301mm
TAD:81mm
AC:286mm
FL:60mm

Szóval a fej és a has nagyon hatalmas (Szuszu szerintem ez normális, nem mondta a doki, hogy aggódnom kellene), de legalább okos kisbabusaink lesznek. Összesítésben akkor méret alapján 32+2-nek nyilvánították Noelt, és 1,9 kg-ra saccolta a gép.

Zsófi!

Mivel a súlyt az UH a méretek alapján tippeli a gép, szerintem előfordulhat eltérés. Ugyanis függ magától a gép minőségétől, felbontásától, az UH-t készítő szakembertől, hová is teszi a kurzort. Egyszer mondta a dokinénim, hogy 1mm a képernyőn több száz gramm eltérést is jelenthet.
És a valódi méreteket, súlyt úgyis csak szülés után tudjuk meg :lol:

Mecsi!

Neked kitartást, és ne aggódj!!! Tuti nem lesz semmi baj a picurral.
Engem is riogattak mindenfélével már, egyik helyen mondták, hogy sok a magzatvizem pl., másik helyen ezen hatalmasat röhögtek...

És klassz a nacid :wink:

Lei!

Neked pedig csini a szoknyád!

Julcsinak pedig a lámpa!

pöttömpanni

Vettünk vasárnap bordűrt a gyerekszobába. Öntapadós a felirata szerint. Ez azt jelenti, hogy nem kell hozzá ragasztó gondolom...
Csak benedvesítjük, mint a bélyeget és mehet is a falra?
Illetve nekünk fűrészporos a tapétánk, arra szeretnénk feltenni, baromi ronda lesz, hogy a bordűrön átütnek a szemcsék szerintetek?
Van valakinek esetleg ezzel kapcsolatos tapasztalata?

Tegnap voltunk a Madarász utcai gyermekklinikán az újraélesztős tanfolyamon, ami a légzésfigyelőhöz kell. Nagyon hasznos volt, érdemes szerintem elmenni mindenkinek. Szerencsére a párom is el tudott kérezkedni a munkahelyéről. Én lányok, szégyen nem szégyen majdnem elsírtam magam, annyira sokkolt, amikor a néni mutogatta, hogyan is éleszzük újra a kisbabánkat. Még belegondolni is rettenetes mit is csinálnék ilyen helyzetben. Általában is pánikolós vagyok...szóval remélem ha "ne adja isten" történne valami baj, nem egyedül lennék otthon. :cry:

pöttömpanni

Sziasztok!

Végre már, reggel 9kor jelentkeztem be, aztán azóta sem sikerült két mondatot beírnom.

Bucsek, pont 13-ig dolgozom, szóval tervezem a kismamatornát hétfőnként Miklóson, illetve pont négy alkalmas bérletet lehet venni a Campona melletti usziba kismama aquanathalra, mielőtt elkezdik a nyári szünetet. Abban van jóga, légzésgyakorlatok, meg minden más is.
Szóval hétfőn délelőtt megyek Miklósra, kedden este meg erre az uszis progira.
Mert ugye eddig nekem totál kimaradt a mozgás sajna, annyira el voltam havazódva a melóval. :evil:

Zsófi, sztem attól hogy bennti cica, nincs garancia, főleg, hogy a macsekok tiszta állatok. Tehát ha van rá lehetőség a lakókörnyezetüktől messzebb végik el a dolgukat. Ugyanakkor ha berögzült nekik az alom, akkor tuti arra járnak. Pl.: nővéremék macsekja szobacica, de a Balcsii ház egész nap nyitva, el is szokott barangolni. De a dolgát akkor is az alomba végzi. Kivéve ha úgy elcsatalgol, hogy több órára, akkor tuti nem tartogatja.

Pénzkérdés: Előre sztem nem határozható meg. Mivel: természetes szülésnek indul, de császár lesz....máris nincs semmi szerepe a választott szülésznőnek, aki egyénként több órát ott segített volna. Beér-e a doki, vagy az ügyeletesnél szül az ember?
Sokszor bejön a doki, vagy max a szülés végére?.......én elteszek egy nagyobb összeget és majd a végén döntünk, a szülés és a hazamenetel között. Van olyan doki, aki pénzt nem fogad el, csak mondjuk utalványt, vagy nagyobb összegű ajándékot....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok! ezen a topicon még új vagyok, de én is augusztusra vagyok kiírva, ezért néztem be ide is.

Sophie - a benti macska, ha éppen kint jön rá, akkor kint is piszkít. Sőt, ha kiengedik, akkor inkább kint teszi meg, nem bent. Nekem volt cicám (kaptam), aki már anyukámnál lakik kertes házban kint is, bent is. Bent is megvan neki még az alom a biztonság kedvéért, de szinte soha nem piszkít abba, hanem kint elintézi. Sőt kikéretszkedik, ha kell neki.

dytke

Sziasztok!

Nekem ez az elész "hálapénz" rendszer iszonyúan visszatetsző és gusztustalannak tartom. Azért fizetjük a TB-t, hogy a szülés az SZTK-ban teljesen ingyen legyen, ez törvényi jogunk. De amíg az emberek nem gondolkodnak így, és nem tesznek ellene, pl. nem adnának pénzt, addig nem is fog változni semmi. Én nem is lennék képes átadni a borítékot, annyira kellemetlen lenne, és szégyellném magam, ÉN!

A dokit nem fogom megkérdezni, mert szóba hozni is borzasztóan cikinek tartom. Amúgy minden a szülés után derül ki. Ha valóban hálás leszek a munkájukért, mert sokat segítettek, velem voltak, nem csak pár óránként vagy a legutolsó percben rohantak be hozzám kutyafuttában, hanem türelmesek voltak, figyelmesek, segítőkészek, kedvesek, akkor adni fogok, ha úgy érzem. Ha számomra az ő hozzáállásuk miatt kellemetlen, nagyon fájdalmas élmény marad bennem a szülés, akkor kizárt, hogy adjak.

Amúgy meg egyszerűen nem értem, hogy hogyan is várhatják emberek a szülőktől, hogy ilyen rengeteg pénzt (50-100.000,-Ft) fizessenek nekik olyanért, ami ingyen lenne, pont akkor, amikor már csak egy fizetésből kell kijönnie immár három embernek. Ez az összeg sokaknak egy teljes havi fizetésük!!

Bocsánat, ha sokat mérgelődtem, de ezen nagyon fel tudom húzni magam.

És persze vannak más, rendes, tisztességes orvosok is, akik el sem fogadják a pénzt. Pl. Az a doktornő, aki húsvétkor műtött engem (komoly műtét volt, altatásban, rettenetesen féltem, hogy baja lesz a kicsinek emiatt, az altatóorvos azt mondta előtte, 10 % az esélye, hogy holtan vagy torzan születik a baba), és amikor utána anyukám szinte már erőszakosan akarta neki odaadni a borítékot, akkor sem fogadta el, mert azt mondta, egy babát váró anyukától képtelen lenne. Anyukámmal akkor mindketten elsírtuk magunkat előtte, na akkor, tényleg igazi, mélyről jövő hálát éreztem a doktornő iránt. Mennyivel másabb ez a hála, mint a mesterségesen generált, nem?

Kép
felicia

Sziasztok!

Zsófi: mi még nem tudjuk a baba nemét,mert nem mutatta eddig magát és legközelebb csak a 32hetes Uh lesz.Én nem kiváncsiskodom,Attila pedig biztos a fiú dologban. A neveink pedig:Hunor vagy Alma. Második név eggyenlőre nemszerepel a listán.

A pénz kérdés nagyon jó,hogy felvetődött,mert én is dillemmáztam rajta. Én tuti,hogy ajándék mellé fogom adni és nem csak úgy a boritékot. Ha pedig az orvosom nem lesz ott akkor tuti a szülésznőnek fogom adni és nem az orvosnak.

binyek:szerintem nézz rá a monapell oldalára.Nekem az nagyon szimpi volt.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sophie!

Anyuméknál a macsek kint és bent is végzi a dolgát. Ha a homokozó nincs kóülön elkerítve, nincs rá garancia, hogy nem ott végzi a dolgát... :cry:

Pöttöm! Sztem nem lesz gáz a fűrészporos tapétán a bordűr. Legfeljebb próbáld ki egy olyan részen, ahol nem látszik...

Ez az újraélesztős tanfolyam hogy volt? külön kell ré jelentkezni? Mikor van? MEnnyibe kerül????
Én is tervezem, hogy elmegyek egy ilyen tanfolymra... Mondjuk lehet, hogy Pécsen...

panna1

Üdv Dytke!

Zsófi a macska kintre is oda fog piszkítani tuti.Én szólnék a gazdájának,h menjen a macskájával sétálni és tartsa szemmel.
Engem kicsit felháborít h lesz homokozó ez meg ki engedi igy a macskát, mikor köz tudott h imádják a homokot,mert eltudják kaparni amit csináltak.
Nem a macsival bajom(nekem is van),hanem a gazdájával.

Pénz: Nekem magán rendelésen azt mondta a doki 50 és 100 ezer forint között szokott kapni.Szülésznőnek illik oda adni a 30 ezret.
Ezért szerintem jobban jársz ha megkérdezed,csak h tudd mire számíts.Itt is sok példát lehet olvasni.Egyik orvos ilyen a másik olyan.Szerintem kérdezz rá,úgy fogsz tisztán látni.

nicike

Hálapénz:
Én is a dokinak tuti nemcsak pénz formában adom, már van is ötletem.

Felicia, totálisan igazad van, csak egy bökkenő van: a tb-t tényleg fizetjük csakhogy abból szart se lát a doki.
Sógorom pl. közel 20 éve dolgozik kb éjjel-nappal és a fizuja a rezidensekéhez képest is kb 10.000 Ft-tal több. Szóval azárt 90-100 ezer Ft-ból úgy megélni, hogy az ember egy csomó éjszakát is átdolgozik......
mellesleg totál bepipult, amikor óvatosan rákérdeztem, hogy mondjon már gyakorlatot, hiszen ott dolgozik ahol majd szülök. Utána alig akart szóba állni velem és tényleg nagyon idegesíti ők/őket is a téma.
Legalábbis sokukat. Csakhát amellett azért ez egy kényszerhelyzet nekik is.
Persze nem mindenkinek, van aki simán rányögi a 100.000 Ft-os díjat, ha megkérdezed, hogy mennyiért vállal el. Na, nekem ez baromi fura. :?

Luca, akkor nálatok 5 hét is kimarad két vizsgálat között?
Ilyenkor már inkább sűrűsödni szoktak, nem?
Én voltam 28 hetesen, de mennem kell majd a 32 hetesre is külön, utána meg 36 hetesen labor+vizsgálat, és onnan hetente ctg. Vagy még többször. Jó fárasztó lesz ám a végére még egy ilyen rohangászás.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Azt Én is utálnám, ha azt mondaná a doki, x összegért levezetem a szülést.Nekem megmondta mennyit szokott kapni álltalába,de rám bízza.Sajnos ma már minden erről szól.
És itt is van lehetőségem,mert 50-100 között....
50 ha szarik rám,több ha tényleg ott volt és meg vagyok vele elégedve.

nicike

Ha meg sztk-ba jártam volna akkor lehet szülés többet adtam volna neki,mert a magán dokinak azért igy is alkalmanként fizetni kelett 10-12 ezer forintot.
Na most sztk-ban nem mondja a doki vizsgálat után h 10 ezer.

nicike

Pöttöm! Nekünk fűrészporos tapétán van a bordűr és nem gáz. Nem kell vizezni sem, csak mint egy matricáról lehúzni a hátulját.

KépKép
jazmin2005

Pénz
Leszögezem, hogy alapvetően hálapénz ellenes vagyok, tényleg rengeteg pénzt fizetünk az államnak. Csak az a baj, hogy amit ebből az orvos hivatalosan megkap, az tényleg nem túl sok. Azt hiszem a pénz újraosztásával van a gond. És akkor ott az a rengeteg vállalkozó, aki papíron minimálbért keres, adót meg emiatt nem nagyon fizet (egy részük tényleg annyit keres, de nem hinném, hogy valaki jó pár éven keresztül megélne egy konstans veszteséges cégből). De a szolgáltatásokat azért ő is igénybe veszi. És gyakorlatban többszörösét keresi, mint a bejelentett alkalmazottak. Ezt támasztja alá, hogy az elvárt minimum adót (vagy ahogy éppen hívják) a minimálbéresek csupán 10%-a nem fizette meg, csak ennyien vállalták az ezzel kapcsolatos ellenőrzést. Aki nem fizet TB-t, az jogosan adja a hálapénzt, de így elkapatják az orvosokat.
Az adótömeg túlnyo mó többségét az adózók 10-15%-a fizeti, az, aki be is vallja a tényleges jövedelmét. A megoldás az lenne, ha az állam jobban behajtaná a jogos adókat MINDENKITŐL a valós jövedelmek után, de hát tudjuk, hogy ez rengeteg embernek nem érdeke, nem fogják meglépni.
Bocs, hogy kicsit hosszú voltam, de ennél a témánál mindig előtör belőlem a közgazdász.

Egyébként sosem adtam még hálapénzt, nem is tudtam, hogyan kérdezzem meg a dokit. Aztán mikor bevitt minket megnézni a szülőszobát, felvetettem a fogadott szülésznő kérdését. Azt mondta, hogy van három, akivel szívesen dolgozik együtt, ha kérem, ajánl. És rögtön mondta, hogy mivel ez extra szolgáltatás, 30 ezer Ft-ot kell neki adni. Itt lecsaptam a témára, hogy ha már így szóba kerültek az anyagiak, akkor neki mennyit kell adni. Azt mondta, hogy amennyit gondolunk. Csak ugye mindig benne van az emberben, hogy ha nem ad semmit/eleget, akkor hogyan fogja kezelni a későbbiekben. Pláne, hogy mi több babát is szeretnénk még. Ha csak rólam lenne szó, lehet, hogy nem adnék semmit, de az ember egészen másként látja a helyzetet, ha a gyerekéről van szó. Egy ismerős mondta, hogy azért az is valahol extra szolgáltatás, hogy a szüléshez berángatod a dokit éjjel vagy valami családi esemény mellől. Ebben is van valami részigazság. De biztos meg lehetne úgy is szervezni, hogy ezt a pénzt az állam adja neki.

Beus

Kép
félhold

Felicia - tökéletesen egyetértek veled. Én "sztk"-s rendelésre járok, egy ft-ot se fizetek a dokinak. És ha úgy döntök, hogy szeretném, ha behívnák (ha éppen akkor nem dolgozik), mikor szülök, akkor igen, adni fogok, hiszen akkor a munkaidején felül fog miattam dolgozni. És meg fogom kérdezni, hogy az mennyibe fog kerülni. De én sem tudom hogyan kérdezzem, rém ciki. Én érzem magam megalázva. Ha munkaidejében szülünk, akkor inkább valami ajándékot adunk, mert egyébként nagyon hálás vagyok neki, de ő ezért kapja a fizetését. Egyébkén nem is feltételezem a dokimról, hogy pénzt várna el tőlem.

aprooka - veled is egyetértek abban, hogy nincsenek megfizetve az orvosok, no de én fizessek kétszer??? Ha engem a munkaadóm nem fizet meg, azt sem pótolja nekem senki!!!! Szerintem nem a betegekkel kellene megfizettetni ezt.... Én még soha nem adtam orvosnak pénzt, pedig volt néhány kisebb műtétem. És szerencsére pont (véletlenül) olyan orvosokat fogtam ki, akik nem is várták el, és amikor már biztosan tudták, hogy a köszönömön kívül semmit nem kapnak, akkor is maximálisan odafigyeltek rám. Belőlük kéne több, akik hivatásból csinálják, nem pénzért. És így is kedvesek, és odafigyelnek rád.

dytke

ja még annyit az előbbihez, hogy ennyi erővel, ha valaki átadja a helyét a buszon, akkor neki is csúsztassak egy ezrest a zsebébe? Vagy ha a buszsofőr megvár, mert látja, hogy futok a busz után. (nem lenne köteles megvárni, de vannak még normális emberek, de ők sincsenek megfizetfe). vagy ha a boltban készségesen kiszolgál az eladó (akik általában szintén nincsenek megfizetve), neki is fizessek?????

dytke

A rendszerrel van a baj sajnos, és még szomorúbb, hogy ennek MI isszuk meg a levét. Ha törvényesen fizetek mindent, minek én tartsam el még plusszba az orvosokat is? Az én férjem is 90.000-100-000,-Ft-ot keres, és szinte csak éjszaka dolgozik. Őt is bármikor behívhatják szolgálatba, nincsen karácsonya, szilvesztere, semmilyen ünnepnapja, mégsem számít extra szolgáltatásnak amit csinál, akkor az orvosnak (főleg ha megkérdezted, és ő elfogadta, hogy kezel, nem erőszak volt), miért számítana annak?

Amúgy meg, lehet velem van a baj, de éppen ezen gondolkoztam ma reggel. Ha esetleg éjszaka jönne rám a szülés, nekem nem lenne "pofám" éjszaka felkelteni ezért a dokit (olyan zavarban lennék, és megint csak szégyellném magam), inkább megszülnék az ügyeletesnél.

Az az igazság, hogy én semmilyen extra szolgáltatást nem várok el senkitől, csak annyit, amit emberként úgy gondolom megérdemlek, egy kis odafigyelést, kedvességet, magyarán emberséget. Ha a mai világban már ezt is pénzért kell megvenni..., inkább hagyjuk, mert csak lehangolom magam.

Kép
felicia

Dytke!

Nincs hozzáfűznivalóm, minden szavaddal egyetértek.

Kép
felicia

Felicia - ugyanígy érzek az éjszakai dokibehívással kapcsolatban is. Nagyon egyforma a véleményünk :)

dytke

Sziasztok!

Eleg sok meg a munka itt az utolso honapban, igy inkabb csak olvasgatlak Titeket. Ma reggelre bedurrant a labam - nagyon faj, igy csak felpolcolva tudok ulni - pedig szedek magneziumot, kalciumot :( Remelem nem lesz rosszabb. Egyebkent a babaval szerencsere minden rendben van - mi szombaton megyunk 4D-re, mar nagyon varom. De egyenlore meg nem fordult be - remelem meg gyorsan meggondolja magat. :)

Eldobhato pelenka - en is azt szeretnek venni, csak meg nem dontottem el, melyik markat. Valakinek van mar konkret elkepzelese, hogy milyet vesz? A 30000 Ft az melyik volt?

Balaton - nekem is azt mondta a doki es a vedono, hogy nyugodtan lehet benne furodni - most egyebkent is kulonosen tuszta. Mi julius elejen tervezzuk, hogy megyunk majd.

Halapenz - en is adni fogok a dokinak, bar nagyon nem szeretem ezt a "rendszert". Viszont en is gondba vagyok hogy kerdezzek ra. O nem hozta szoba amikor megkerdeztem elvallal-e. A rendelojebe az volt kiirva, hogy szuleskiseres megbeszeles szerint - de nem tudom, hogy mit kerdezzek tole...:(

Kellemes napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Felícia, a Sotéban nem is Te fogod behívni az orvost.Hanem az ügyeletes szülésznő vagy doki.Ő az orvosod,befogja hívni a kórház.

Nem kell mindenkinek a zsebébe pénzt csúsztatni,csak a pénztáros néni meg a busz vezető bácsi nem tanult egyetemen h életet mentsen, És még is annyit kap "hivatalosan" mint az orvos.

nicike

Nektek már kivan fordulva a köldökötök?Mert nekem seuri a hammi.Olyan fsam,tök lenn van,de gondolom ez normális nem?Mármint van akinek alapból lenn van és nem a szülést jelzi.(?)

nicike

Zsófi: csak az Uh-ra kell a 32hétig várni.Nekem sem az orvos,sem pedig a védönő nem mondta, hogy kellene gyakrabban.Sőt azt mondták,hogy a normális a 4Uh az egész terhesség ideje alatt.Kivéve,ha valamilyen rendelleneség van,vagy,ha a szülők igénylik. Amúgy meg a babának sem tesz jót a túl sok átvilágitás. A labor vizsgálatok természetesen nekem is több és a ctg is a 33.hét után hetente van. Illetve még lesz egy terheléses vércukor vizsgálat is a 36.héten.

Hálapénz: Teljesen egyetértek félholdal és még én sem kerültem ilyen helyzetben amikor fizetnem kellett volna,mert nekm is fogadták el és én is írtózom az egésztől. Így én nem is fogom megkérdezni,csak ha ő szóba hozza.
Egyrészt azért mert ha annyit mond és nem tudjuk kigazdálkodni akkor úgy is ciki,ha pedig nem mond semmit sem akkor annak is örül majd amit kapni fog ez az elvem. A védőnőm azt mondta,hogy a gyakorlat 50ezer ft.
A hugom magánrendelésre járt végig és az ő szülészorvosa pl nem is fogadott el semmit,csak egy jelképes ajándékot.

nicike:próbálkoztál már a fehérbabhély teával?Természtesen a diéta mellet ajánlott mert jól karban lehet vele tartani a cukrot.

mazska: a monapell pelenka 30ezer egészen a szobatisztaságig.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

nem próbáltam még Feluca,de ha mégegyszer szórakozik a cukrom,kipróbálom.Felírtam.Köszi :wink:

nicike

Feluca mi majdnem egy idősek vagyunk,neked hogy áll a hasad?Nem a mérete,az elhelyezkedése ?:)
De jól leírtam.... :)

nicike

Nekem még nem fordult ki a köldököm és fönn van a pocim. Az nem baj,ha lenn van,mert akkor már jól befordult a baba,de nem feltétlenül jelzi a szülést előre. a TESÓMNAK MÁR JÓ IDEJE LENN VOLT ÉS MÉG IS TÚLHORDTA,sőt császár lett belőlle.mert a magzatvíz ugyan elfolyt,de nem voltak méhszály mozgások,és a baba sem akart kijönni. pedig vagy 16órát vajúdott elötte oxitocinra kötve.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Na sziasztok!

Hát látom, jól felkorbácsoltam a hangulatot! Nem akartam senkit felhúzni, csak tényleg teljesen tanácstalan vagyok... :(

A lényeg, hogy én sem vagyok hálapénz párti, sőőőt, tökéletesen egyetértek azzal, hogy az orvos, többek között azért is orvos, mert gyógyítani akar, ez az ő hivatása!

Persze a szülésért adnék pénzt, főleg, ha már választottam külön orvost, aki el is vállalt, és pont azért, mert esetleg nem a munkaidejében fog beindulni a szülés, és behívják külön a kórházba!

A megkérdezéssel azért vagyok bajban, mert, ha konkrétan rákérdezek, ő pedig konkrétan rávágja, hogy mennyi, akkor már nem nagyon adhatok kevevebbet, mert az hülyén veszi ki magát! Nem?

Szóval szerdán, ha megyek hozzá, rá fogok kérdezni, hogy akkor pontosan mikorra is tervezzük a szülést, mert eddig olyan szórások voltak, hogy csak na! Konkrétan aug. 7-e és 30-a között bármikor, ez meg azért eléggé aggasztó! És anno, mikor szóba került a szülés, akkor mondta, hogy persze, elvállal, bár még nem tudja, hogy mikor megy a családjával nyaralni, így ez sem annyira 100%, hogy dolgozik akkor... Szóval bonyolult!

Aproo, Veled is tökre egyetértek, hogy nincsenek megfizetve a dokik... Sajnos tényleg a gépezetben van a hiba! Minket lehúznak mindenfélére, a dokikat is sajnálod, hogy esetleg miattad keltik fel az éjszaka közepén, de akkor most mit tegyünk!? Szar az egész!

Bocsánat a szókimondásért...

Ja, viszont a másik, vagy századik, hogy ha már felkérted az SZTK-s dokit, aztán a szüléshez mégsem hívod be, az is kellemetlen, nem? Mert eleve megbeszéltétek... Bár! Franc tudja, hogy mennyire tartják számon, meg azt is, hogy kitől mennyit kaptak, tehát abban sem vagyok biztos, hogy utólag emlékszik, hogy Te mennyit adtál, vagy egyáltalán adtál-e, és úgy fog aztán bánni Veled?

Na, azért még várom a véleményeteket és főleg az SZTK-s orvos, de felkért szüléslevezetéssel kapcsolatban, hogy akkor most mi van!?

A macskás témában, hát igen, én is undorítónak tartom, hogy kiszoktatja már eleve a kertbe, de, ha megcsinálják a játszóteret, akkor biztosan szólni fogok! Annyit tudni kell a lakóparkunkról, hogy kb. a lakók 90%-a vagy kismama, vagy csecsemővel, kisgyermekkel rendelkezik, szóval elég bunkó dolognak tartom, hogy kiengedi a szobamacskáját... Tényleg nem a macskát hibáztatom, hanem a gazdát!

Pöttöm, szerintem is matrica szerű a bordűr, mert mi is ilyen öntapadósat vettünk, szóval csak "egyszerűen" fel kell ragasztani a falra, a tapétátokra még szerintem jobban fog ragadni, mint nálunk a sima diszperzites falra, bár azt mondták, hogy oda is ráragad, csak én kételkedem egyelőre, főleg, amíg nem rakjuk fel...

Elnézést, hogy bő lére eresztettem magam...

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?