Sziasztok csajok
Hát újra itt, aztán ki tudja mennyire tudom majd a lépést tartani a beírásokkal. Sose hittem, hogy van olyan hogy egy nap nincs 5 perced sem....főleg ha a az ember gyereke nappal nem igazán alszik, max 2o perceket. Az meg pont arra elég, hogy főzzek, zuhanyozzak, rendet rakjak stb. Amennyire fel voltam készülve a babavárásra, annyira nem tudtam felkészülni arra, hogy egyik pillanatról a másikra kisbabából azonnal kisgyerekem legyen. 3 hónapos kora óta megszűntek a babás dolgok, akkor kezdtünk el szilárd kaját enni, 4 hónaposan ült, 5 hónaposan állt, 6 hónaposan meg ott tartunk, hogy 5 percet nem képes a fenekén ülni, egész nap járkálni kell vele, mostanra úgy "megbátorodott" hogy az egyik kezemet el is engedi, pedig azért attól még messze vagyunk, hogy egyedül mászkáljon. 1 hét kúszás után azonnal mászni kezdett, jön mindenhova utánam a lakásban és folyamatosan "magyaráz". Berni te hallhattad is ma az úszáson ahogy kiabált. Elképesztő egy energiabomba. Méghogy majd egyre könnyebb lesz. Marhaság.
Olyan fokon vagyok estére fáradt az apjával együtt, hogy mint a jógyerekek, 9-kor már szunyálunk. Nem nehéz vele amúgy, csak állandó figyelmet "követel". Éjszaka alszik ha jól emlékszem 2 v. 3 hónapos kora óta, abszolút nem ébred fel, mondjuk ezt anno az "álometetés" című mutatvánnyal értük el, mostmeg a 7 órai vacsi után nem is lesz éhes reggel 6-ig, mert akkor ébred. Még anno a dokim mondta az UH-n mindíg, hogy annyit pörög ez a gyerek, hogy figyeljem meg, nagyon kis aktív manó lesz, nade ezt azért álmomban nem gondoltam volna. Pláne hogy a hajat is leeszi a fejemről, pedig nagyon kis jó alakja van, nem pufi. 4 hónaposan 3oo-akat evett tápszerből, de sokat bukizott mert folyamatosan pörgött, akkor mondta a védőnő, hogy kezdjek neki szilárd kaját adni, mert már nem lakik jól tápszerrel azért eszik annyit 3 óránként. Na kezdtük az almával, aztán jöttek sorban a gyümölcsök, aztán a babakaják, hogy kiderüljön milyen az ízlése. 5 hónaposan egy egész üveg bébikaja után még megevett 18o tápit, na akkor kétségbeestem, hogy kezdhetek neki ökröt sütni a francia erkélyen, mert ez a gyerek non-stop éhes. Akkor mondta a védőnő, hogy a saját kajánkből, levesből, szedjem ki a még nem fűszerezett zoldséget, husit, és szépen világos rántással sűrítsem, olivából meg kukoricalisztből. Na azóta viszonylag elvagyunk, az adag egy ilyen husis-rántásos főzelékből egy 3/4 üveg Uncle Ben's szószos üvegnyi. Ami nem jelenti azt, hogy 3 órával később ne lenne éhes megint. Délután általában a főzelék maradékát kapja társzerrel, már ha marad főzelék. Tejpépet nem adok, mert kipróbáltuk, de meghajtotta. Viszont a tölcsérevés szuperül megy, fog nélkül, merthogy az nincs, de 5 hónapja jön........Eddig 2 tubus Dentinox bánja, de eszi mint a cukrot .-) Mindezeket összefoglalva kijelenthetem, hogy hugi-project egyelőre parkolópályán, átbeszéltük a dolgot és beláttuk, hogy amíg Lackó nyuszi nem megy oviba addig anya nem tud mással foglalkozni. Hát nálunk kb ennyi, igyekszem visszaolvasni, aztán majd kérdezek