Új privát üzeneted érkezett!

Marjan, örülök, hogy Nálatok is minden oké volt uhun...

Lakáshitel-ketyegésről: 15-én kell fizetni az első részletet, de még mindig nem költöztünk...(A nagykapun nincs faborítás, így a kutyák kimennek....megkötni meg nem fogom őket, sosem voltak láncon :shock: Plusz a cirkó sincs még bekötve...) Főürge 2 napja ki van kapcsolva, és ma van az utolsó nap, hogy itt lehetünk ebben a lakásban. Nem vagyok ideges egyáltalán....van egy házunk, de az utára kerülünk 3 kölökkel? Hívom a Fókuszt, hátha megsegít vki holnapra...grrrrrrrrrrrrrr :twisted:

Kép
babyteve2
 
 


A ti babátok is szokott felsírni, úgy mitha rosszat álmodott volna? Szegénykém, mindig a szívem szakad meg, ha így sír... :cry: (de gyorsan megnyugszik utána)

ercsi_3
 
 


lekri

vissza is küldtem, remélem jó a méret
próbáld meg

Kép
marjan78
 
 

 
 

Kristóf Kép
Vendég
 


marjam köszönöm szépen:)
Vendég
 


a kép minösége azért ilyen mert telos képek. na szoval Ő Kristóf és Levi:)Kép Kép Kép
Vendég
 


:))))))))))

Kép
marjan78
 
 


a háttérbe ahol a 2 fiu van az anyos:)
Vendég
 


hej de jol megirtam,na szoval az anyos ott a fiukkal:) na lelövöm magam:)
Vendég
 


Pumpó nekem is csak 36e jött a két gyerekre...

Várom Lizáét, két hónapra visszamenőleg már maajdnem 40-et kel lhgoy utaljanak...

Képzeljétek hogy kicseszett velünk az államkincstár...

Március 31-el lemondtam a gyest, és 1-ével igényeltem a tgyást. Az április gyes persze megjött májusban, a tgyást viszont csak 16-30-ig küldték, mert meg kel lvárják papírt az államkincstárról. Na ma jött a határozat, hogy az államkincstár április 16-tól!!!!! megszünteti a gyest, és fizessek vissza 12e valamennyit.... Azaz a 40e gyás helyett kaptam 12e gyest....köszi....
De ezügyben elsz még egy köröm asszem, mert ha én 31-el nem kértem, akkor 31,el és nem 16-al állítsák le a folyósítást, nem???

Na jó mennem kell, fogorvoshoz mék...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


tegyetek fel soksok képet:) imádom.

olyan helyesek.

Bambi neked is boldogat:) mármint a picinek.
na megyek kihazsnálom, amíg alszik, vízszintesbe teszem magam. úgyis pár perc és kezdődik minden előről:( de annyira szeretem. csak ne ordítana mindig, ha ébren van...

lolka_zs
 
 


köszi Ercsi a megnyugtatást. állandóan böködöm szegényt. akkor békén hagyom. miylen jó, hoigy vettünk légzésfigyelőt:)

Marci is szokott így felsírni, annyira sajnálom én is mindig. Annyira szeretem, ahogy lefelé görbül a kis szája, olyan imádnivaló. mármint nem azt szeretem, ha sír, hanem olyankor is cuki. értitek? :)


nem semmi Babyteve. maradhattok azért a lakásban? vagy dobozok tetején ültök, hogy mi lesz? úúúútálom ezeket....

lolka_zs
 
 


[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]
Kép



Szössz, Pl ezen a képen :)

Tejcivel most elvagyunk, reggel ilyen 150-160at fejtem, de ez azért mert a hajnali ugye kimaradt. egyelőre tudom tartani az iramot, meglátjuk meddig. :wink:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Bambi és a többi 3. hónapba lépő:
Elolvastam, hogy mit várhatunk ettől a hónaptól.
Nem tudom nálatok mi a helyzet, de Alíz most tud végre napközben is pihenni .. 2-3-szor alszik 1-1,5 órát és utána vigyorog ezerrel, kiegyensúlyozott, nyugodt baba ..
Sokkal többet alszik, mint a nyűgös korszakban .. remélem ez nem baj?
A másik kérdés, hogy azt írják, éjjel 10 órákat át fog aludni .. (mi 6-nál tartunk csak), és ha felébred és sír, akkor hagyjuk, és akkor megtanulja .. stb. Ti próbáltátok már, hogy éjjel nem etettek, hanem nyugtatás és altatás? Mikor kezdenétek? (ha terveztek ilyesmit :roll: :roll: )

Kép
szösszenet
 
 


[quote="celesztina"][ írta:celesztinab]SzőlőAmúgy miért kell előbb elérnie a 9 kg-t?


mert 9 kilós korában lehet műteni a dokinéni szerint, és jó lenne túllenni rajta mielőbb.... mindegy majd meglátjuk hogy kajánál mi lesz, ott még lehet egy kis gond, amikor már nem csal folyékonyat kap. Meg ugye a beszéd... Jó lenne hogyha mire elkezd dumálni, már "bezárnák a kis kapuját". :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő - Nah .. én ezen sem látok semmit, ami én lennék :lol: :lol:
Örülök, hogy így tudod tartani az iramot :)
Most képzeld, én is!
Amit hajnalban lefejek, azt odaadom neki este pótlásként .. és így telnek a napok :)
Úgy örülök .. most már minden csak anyatejes hét ajándék :P :D

Kép
szösszenet
 
 


Anyukám azt mondja, hogy átlagban úgy változik a súly, hogy fél éves korukra megduplázzák, 1 éves korukra pedig megtriplázzák a születési súlyukat.
Így Mazsi 1 éves korára szerintem 100% eléri a 9 kg-t!! :) ;)

Kép
szösszenet
 
 


Szössz, nekem itt a szeme-szája a tiéd. :)

Most volt itt a védőnéni, agyondícsért minket :D A gyerekorvos állandóan paráztat, kész felüdülés mikor a védőnő jár itt :lol:

Kép Kép
szõlõ
 
 


[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]Anyukám azt mondja, hogy átlagban úgy változik a súly, hogy fél éves korukra megduplázzák, 1 éves korukra pedig megtriplázzák a születési súlyukat.
Így Mazsi 1 éves korára szerintem 100% eléri a 9 kg-t!! :) ;)[/color]


Az a fura hogy pont mikor mi bent voltunk a kórházban, volt egy másik baba akinek szintén lágyszájpad-hasadékja volt, és összehoztak minket ott a dokik az anyukájával hogy fecsegjünk. Ők egy héttel előbb mentek a Heim Pálba mint mi, aztán felhívott a csaj és mondta hogy 9 hónapos korában lehet műteni, nekünk 9 kilót mondott egy másik orvos. Jó, végülis 9 vagy 12 hónap az nem olyan nagy eltérés, de talán a 9 jobb lenne, mert akkor már nyárra tuti rendben lenne minden.... Azért be vagyok szarva kicsit tőle, pláne hogy altatják majd.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!

Végre idetaláltam :D Illetve szinte minden nap benézek, de visszaolvasni nincs időm és írni sem... :(

Jól vagyunk, csak baromi nehéz a két gyerekkel, Lilikém nehezen viseli , hogy nem csak az övé vagyok már.... :( Amúgy az éjszakáink általában jók, ennek ellenére úgy nézek ki mint egy felmosórongy... :oops: :roll:

Remélem mindenki jól van, a képeket meg szoktam nézni, tündéri szépek a babák!!! :D

A szüléstörténetem készülőben.... minden baromi gyorsan történt, még most sem hiszem el.... :D

És néhány kép:

Kép Kép Kép Kép

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Sziasztok,

Lilikém megkapta ma az első oltását. Megkérdeztem, hogy milyen oltásokat lehet még beadatni most neki, de azt mondták, hogy várjak szeptemberig a Pneumococcus oltással, mert akkor már ingyenes lesz. Remélem nem fog belázasodni!!!
Le is mérték a drágámat 4520 gramm és 56 cm. Írattam fel tápszert, de mondta a doki, hogy amíg heti 150 grammot hízik, addig nem szükséges adnom neki és ha néha stagnál is a súlya az sem baj.

Megint csodaszép babákat láttam!

Gabci,
üdv újra köztünk!!

Kép
emi29
 
 


Gyorsan egy kérdésre futja időmből: Ha a baba egy órával a K-vitamin beadása után bukott, akkor az megmaradt még benne, vagy még a hasijában volt, és kibukta szerintetek? Újra adjam be neki, vagy mit tegyek?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Gabcika: azta, nagyon édik, drukkolok, hogy Lili mielőbb "megbarátkozzon" az új helyzettel, és egy kérdés: amikor hármasban alszanak, ill ha így alszanak Lili nem fordul úgy, hogy esetleg ráfeküdjön a kicsire? Mi éjjel a nagy ágyban szopizunk ahol Lau is alszik és még így is van, hogy ráfeküdne szegényre :roll: és amikor napközben alszanak véletlneül egyszerre :wink: a kanapén mindig parázok, nehogy megnyomja, hiszen ott kisebb a hely, nem tudom olyan messze tenni a kicsit. No, bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Szőlő: így már értem, de azért akkor még az 1 év körüli műtét belefér, igaz? Persze, jobb lenne ha már túllennétek rajta, én is paráznék, de biztos nem lesz semmi gond! Melinda nagyon aranyos a fotón :D

Lekri: jó, hogy tudtál feltenni képet, nagyon édes és édesek a tesók :D

Kép Kép
celesztina
 
 


Bolygó: szerintem nem gond, ha bukott, legalábbis remélem, jót írok, mert én meg már párszor elfelejtettem beadni azt a vitamint :oops:


Elfeledtem megkérdezni az előbb, hogy hallott/használt már vki Mirenat?

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

Szössz! Gratulálok a Csoda Babádhoz. Irigyellek, hogy ilyen jó gyerek. Az én Nórikám egy percig nem bír nyugton maradni. Néha annyira ki tudok akadni rá, hogy rendesen haragszok már rá, pedig szegényke nem tehet róla, hogy ilyen. :(

Engem is érdekelne, hogy hogy lehet a gyerekeket leszoktatni az éjjeli evésről! Tapasztalt anyukák jelentkezzetek ezügyben!!!!
Az enyimek percre pontosan felébrednek 3 óránként. Tök mindegy, hogy éjjel van, vagy nappal.

A gripe water nekünk egész jó. Csak nehéz beadni.

Az én babácskáim ált. 130-at szopnak. Ez egy kicsit soknak tűnik ilyenkor, nem? Félek nem fogom bírni az iramot!

Na már nyekeregnek. Mennem kell.

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Gabcika, szuper az együttalvós kép :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Zsuzsó,

én felhívtam az Államkivstárat, hogy mi a helyzet a családi pótlék módosításával és a különbözettel. Azt mondták, hogy még a márciusi kéréseknél tartanak :shock: eltart még egy darabig,amíg kiküldik a módosítást, ezért jött most is a hó elején csak két gyerekre. De majd küldik a különbözetet is. Kérdés, hogy mikor.

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Nuska ez elég gáz.. :? Én most azon akadtam ki hgoy a cégem még csak pénteken küldte be azokat a papírokat ami a TÁPPÉNZEMHEZ kellett, meg a tgyáshoz. TP-n március óta vagyok..... No comment. Azt mondja a csaj hogy meg akarta várni a tgyást hogy együtt tudja beküldeni amit kell. Tök fasza, így ebben a hónapban egy fillért sem kapok... mert ugye az anyaságinak is van némi átfutása. Azt mondja hívjam fel a céget, mármint Főnit, biztos adnak valami segélyt amit utána visszafizetek. Jópofa, persze még én kuncsiorogjak ott, mi? Nevetséges...

Kép Kép
szõlõ
 
 


Csajok,

Ma mondta a dokim, hogy a K vitamint már nem hetente hanem havonta kell adni a babáknak. Ti hallottatok erről???? Állítólag ezt most vezették be :roll: :roll:

A családi pótlékot mi április elején igényeltük és ma kaptam másodszor. Valamikor május közepén kaptam meg a márciusit és az áprilisit. Ilyen szempontból jó, hogy Lili márciusban született, mert így márciusra is kaptam :wink:
A TGYÁS szerencsére folyamatosan jött.

Szőlő,
az anyasági viszonylag gyorsan megékezik. Annak kb 2 hét az átfutása.

Kép
emi29
 
 


Celesztina: Remélem, igazad van, hiszen, ha belegondolunk, lehet, hogy már akkorára kiürült a gyomorból, vagy ha mégis a gyomrában volt még a vitamin, hát nem az egészet bukta ki. Egyébként olyan szépen elfogadta a kiskanálból, azt hittem, nehezebb lesz beadni neki, ráadásul keserű is, azt mondta a védőnő (tejcsit fejtem neki hozzá).

Most volt vége egy 30 perces szopinak. Olyan érdekes ez a gyermek. Reggel-délelőtt és késődélután-este van egy hasfájós időszaka, éjjeltől hajnali 5 ig és déltől kb. koradélután 5-ig pedig semmi baja, szépen betartja a 2-3 óránkénti evési rendet. Teljesen kivagyok a hasfájós időszaktól, mert semmi pihenésem nincs olyankor, és mint látszik, az teszi ki a napunk nagy részét. Hiába adok neki Espumisant, hiába tornáztatom, hasra fektetem, hordozom, simogatom, masszírozom és még sorolhatnám, de semmi nem hat, de mikor eljön a nyugis időszak, mintha elvágták volna a hasfájását, szépen alszik, nyugisan szopik, mintha két gyerek lenne egyben! :shock: Nem értem én ezt.

Vajon a szájpenész mikorra múlik el a babáknál? Én ecsetelem neki minden nap, de még nem vettem észre változást.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Emi: Én is úgy láttam a K-vitamint papírján, hogy elég havonta adni, de mivel a doki azt mondta, hogy hetente kell, így aszerint adom neki. Furcsálltam is ezt a kettősséget, de ezekszerint a dokim még a régi rend szerint csinálja.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Emi - Igen, nekem is mondta a dokim, hogy a K vitamint mostantól 1 hónapos korától 2 hetente adjam, 2 hónapos korától pedog havonta ..

Kamilla
- Én az éjjeli evésről az álometetéssel szoktattam le, illetve ő is folyamatosan többet és többet aludt evések között.
Azt csináltam, hogy fél órával megelőztem az ébredését, és álmában megetettem .. így nem rögződött neki az evés .. csináltam pár napig, majd kihagytam .. és lám .. kihagyta azt az evést :D ..
Aztán meg folyamatosan tolódott, meddig alszik ..
Most 4-5-nél tartunk, elvétve 6-nál, úgy, hogy 10 körül fektetjük le.

Kép
szösszenet
 
 


Ha valakit érdekel, elég későn, de készen lettem:
Szüléstörténetem:

2008. május 13-án, kedden délben befektettek a kórházba, mert már több mint 1 héttel hordtam túl terhességemet. De nem a nőgyógyászati részre, ahol a terhesek voltak, hanem egyből a gyermekágyas részlegre küldtek, mert csak ott volt hely. Ott egy olyan 5 ágyas kórterembe kerültem, ahol egyedül lehettem, viszont egybenyílt a fürdő és a WC a szomszédos kórteremmel. Ekkor még semmi fájást nem éreztem, ahogy lepakoltam, szinte rögtön NST volt, majd jött a dokim, megnézte, és a szülőszobára kellett menni. Ekkor eléggé megijedtem, ott volt mellettem a férjem, Gyuszi is, és felhívtuk anyukámat is, hogy esetleg most szülök. Azt gondoltam, beindítják a szülést. A dokim kedves volt, megnézte a méhszájat, persze csak 1 cm volt, kérdezte a fájásokat. CTG-re kötöttek, ami mérte a magzatmozgás mellett a fájásokat is, és óriási méh-összehúzódásokat jelzett, amiből én semmit sem éreztem! Ez majdnem 1-től fél 5-ig rajtam volt, nagyon kényelmetlen volt mozdulatlanul feküdni a hátamon, egyszer álltam fel csak. Közben felrakott a doki egy méhszájérlelő tablettát, de csak 2 ujjnyira nyíltam 2-3 óra alatt! Úgyhogy elküldött pihenni, hogy itt ma nem fogok még szülni. Gyuszit és anyukámat így hazaküldtem. Gyuszi volt velem csak a szülőszobán, anyukám szegény így potyára utazott. Vacsora után újságokat olvasgattam és izgatottan vártam a holnapi napot.
10 körül kezdődtek a fájások! Ezek még elég rendszertelenek voltak, mert volt köztük 20-30 perces, 10 perces és 5 perces is, sőt, éjfélig főként 20-30 percesek voltak, így vártam, próbáltam pihenni, aludni, ami két fájás között valamennyire sikerült is. Hajnali 5-től viszont a fájások 5 percesek lettek, de még nem tartottak 10-20 sec-nél több ideig, így nem szóltam senkinek, tovább vártam, imádkoztam és pihentem. Délelőtt másik szobába helyeztek, ahol az egyik ismerősöm feküdt (és egy másik terhes nő), nagyon irigyeltem az ismerősömet, mert nagyon gyors szülése volt, magzatvízelfolyás után már félóra múlva megvolt a baba! Aztán délelőtt szóltam Gyuszinak, hogy jöjjön be a kórházba, mert ma tuti szülök. És mondtam az ügyeletes nővérnek, hogy szóljon a dokimnak. NST-t csináltak reggel, az már eléggé furi volt, miután megnézte a dokim délben – végre – behívott a szülőszobára, ahová Gyuszi is követett. Közben délelőtt még meglátogatott apukám is. Közben megjött anyukám. A szülőszobán CTG-re tettek, ami nem tartott 1 óránál több ideig. Ekkor még csak 2 ujjnyira voltam nyitva. Aztán jött a neheze: a vajúdás, mert ekkor már nagyon erősek és letaglózóak lettek a fájdalmak. Nagyon nagy segítség volt, hogy mellettem lehetett a férjem, támogatott, bíztatott, próbálta elterelni a figyelmemet. Innen már gyorsan zajlott minden: no-spa (és még valami) injekció, beöntés 3 óra körül. Aztán 4-kor magzatburkot repesztettek, ezután Gyuszi és anyukám helyet cserélt, így a továbbiakban anyukámmal vártuk a fejleményeket (sajnos csak 1 hozzátartozó lehetett bent). Ekkor már 3-4 cm-es volt a méhszáj. Anyukám mellettem nagyon nagy erőt és bátorságot adott a már 2-3 percenként jövő és szinte pár másodpercre szűnő fájdalmak elviseléséhez. 6 körül befektettek a szülőszobára, mert már tolófájásokat éreztem. Itt N-gázt kellett belélegeznem, de inkább csak elkábított, a tolófájásokat ugyanúgy éreztem, csak tompább aggyal. Elég jól ment a használata, sokan panaszkodtak rá, pedig nem volt nehéz kezelni. Mikor lefeküdtem a szülőágyra, már 8 cm-re voltam tágulva, de a doki még várt. Aztán eljött a nagy pillanat, 10 cm-re tágultam, és végre nyomhattam!
Itt köszönettel tartozom Dr. Takács Károly doktorúrnak és a szülésznőnek (most nem jut eszembe a neve, pedig ismerős ő is) és természetesen anyukámnak, hogy bíztattak, türelmesek voltak végig és empatikusak, és közben is meg-megdicsértek. Nagyon hosszú (min. félórás) és keserves kitolási szakasz végén született meg nagylányom, aki, ahogy rámrakták egyből bekapta a cicimet, nagyon élénk volt (9-es Apgar!), bár eléggé meggyötörte a szülőcsatornában való hosszú bentlét. Itt már végre pihenhettünk, picimet inkubátorba tették, én is és ő is 2 óráig megfigyelés alatt voltunk. Sajnos csak másnap hajnalban láthattam őt viszont, mikor végre odahozták nekem, és szoptathattam. A megfigyelési idő után visszavittek a szobámba, ahol még megvárta a nővér, hogy pisilek (természetesen nem a WC-ben, mint régebben hittem), lemosott, és pihentem (nem aludtam, sajnos).
Másnap, ugyan még nem volt tejem, de nagyon sokat szoptattam Bogit, aki rendületlenül szívta a semmit, de nagy szorgalmának hála másnapra már megjelent a kolosztrum, és a harmadik napra már rengeteg tejem lett, át is áztatta a hálóinget, mert nem számítottam ilyen gyors reakcióra részemről. Sajnos este 10-től hajnal 5-ig elvitték a kicsiket, de ki lehetett kérni megszoptatni őket, ha igényelték. Lányom több éjszaka így velem lehetett pár órára, míg szopizott. Reggel 8-kor megint elvitték őket, mert akkor vizitelt a gyerekorvos és nálunk is akkor volt nagyvizit.
19-én, hétfőn végre otthon voltunk!
Így született meg 10 nap túlhordás után Boglárka Ibolya, elsőszülött lányom szülei nagy-nagy boldogságára!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


[quote="bolygó"]E írta:bolygómi: Én is úgy láttam a K-vitamint papírján, hogy elég havonta adni, de mivel a doki azt mondta, hogy hetente kell, így aszerint adom neki. Furcsálltam is ezt a kettősséget, de ezekszerint a dokim még a régi rend szerint csinálja.


Eddig nekem is hetente kellett adnom, viszont ma mondta a dokim, hogy változott az adagolási módja és innentől kezdve havonta kell kapnia. :roll:

Éjjeli etetés: Mi már több mint egy hete nem kelünk fel éjjel és én semmit nem tettem ennek érdekében. Lili 9-10 között alszik el és 5-6 körül szokott ébredni. Utána viszont még kb 3 órára vissza szokott aludni. :)

Kép
emi29
 
 


Bolygó,
szép a történeted! Ügyes voltál nagyon!!!

Kép
emi29
 
 


Emi: Köszi. :)
Megyek is, mert mindjárt kezdődik a hasfájós időszak, rákészülök testileg-lelkileg.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Bolygó: ügyes voltál! :) Amúgy biztos, hogy a hasa fáj? ha fájna nem egész nap nyüglődne szegény? :roll:

Én nem adok Lillusnak k-vitamint itthon... :roll: kapott a kórházban, meg a gyerekorvosnál... :roll: csak d vitamint kap itthon, naponta fél tablettát.

Szössz! Hogy sikerült megetetned álmában? Nekem olynkor az istenért ki nem nyitná a száját... vagy ha mégis, és sikerül "betuszkolnom" a cicimet, kizárt, hogy egyen... :roll:

Én is akarok 6 órát egybe aludni!! :lol: (talán hétvégén... fejek le, és majd Levi felkel éjjel... vagy nem... :roll: )

van valaki rajtam kívül, aki nem méri a babáját? Fogalmam sincs mennyit eszik egy kajálásra... :roll:

ercsi_3
 
 


[quote="ercsi_3"]
írta:
ercsi_3 Szössz! Hogy sikerült megetetned álmában? Nekem olynkor az istenért ki nem nyitná a száját... vagy ha mégis, és sikerül "betuszkolnom" a cicimet, kizárt, hogy egyen... :roll:

Türelmes voltam :D
Először nekem sem reagált a cicire, a simogatásra .. semmire :D :lol:
Aztán egyszercsak sikerült bekapnia, és elkezdett enni .. onnantól csak néha megrázogattam a cicit, ha kezdett volna mélyen visszaaludni ..
Evés után büfi nélkül visszatettem aludni.
Az egész project alatt ki sem nyitotta a szemét.
Nekünk ez jött be .. de látod, Eminek még ez sem kellett .. ahány baba, annyiféle :)
Szorítok, hogy tudj hamarosan aludni!
A párod tényleg tud segíteni, ha Lillus elfogadja a cumisüveget!
Szabi is segített volna már régen, de Alíz eddig nem fogadta el :)
Most meg már nem kell .. mert nem kell fel éjjel, csak hajnalban :)

Kép
szösszenet
 
 


megint felszurták Kiki ujját:( de most legalább normálisan csinálta az orvos nem ugy mint szombaton az ügyeletes.

képzeljétek multhét szerdán volt fiatalember 3560g ma3950g. 6nap alatt 390got hizott:) pedig kezdtem félni hogy nincs elég tejcsi.
Vendég
 


Köszi, Szössz, a választ! És, ha böfi nélkül teszed le az nem baj? Mert szopi végére nálunk is bealszanak a babák, de aztán böfizés közben felébrednek, aztán kezdhetem elölről az altatást. Gondoltam már én is, hogy le kéne tenni böfi nélkül, csak eddig nem mertem.

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Mi heti 1 K-vitamint adunk. De erről is tök megoszlanak a vélemények. Van amelyik doki csak 2-3 hónapig javasolja. Van aki a kizárólagos anyatejes táplálás idejére, vagyis olyan 6 hó körülig. De sok országban, lásd Ercsiéknél is, egyáltalán nem adnak, mert elméletileg a leghátsó tejben van K-vitamin is, így a jól szopizó babáknak jut onnan.

lekri, szépen hízik a manód :) Enyémke is, le sem merem írni hogy hol tartunk már. :lol:

Bocsi lemaradtam, miért kellett felszúrni Kiki ujját?

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


[quote="ercsi_3"]B írta:ercsi_3olygó: ügyes voltál! :) Amúgy biztos, hogy a hasa fáj? ha fájna nem egész nap nyüglődne szegény? :roll:


Nálunk is estefelé kezdődik a hasfájás és éjjelre éri el a csúcsot. :( Valósíznűleg akkora megy át a tejbe, amit napközben eszem...éjjel ugye max iszom, így nappal jól-jobban elvan.. Ezért lenne jó, ha kibírnám kaja nélkül napközben is. :lol: Vagy rá kéne szoknom az éjjeli evésre. :D

Bolygó gratula a szüléshez, ügyes voltál :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Ercsi én sem mérem hogy mennyit eszik a kölyök. :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csöppke
a hüvelykujján a körömnél begyulladt neki.olyan mintha belevágtak volna ,pedig ott nem vágtam neki körmöt mert már láttam hogy valami nem stimmel vele. valószinű beszakadt a körme.beleakadhatot valamibe és igy beszakadt.
szombaton elvittük ügyeletre ott a doki csak megszurta és azt hitte az elég neki. le se kezelte:( nem mult el söt megcsunyább lett.igy ma elvittem gy.dokihoz.ő megint felszurta neki,leszedte a sebet majd leápolta és bekötötte.holnap délután kell leszednem a kötést és pénteken vissza kell vinni de állitolag addigra meggyogyul.
nem fájt neki maga a sebb mert ha megfogtam meg se rezzent. bár most sirt a szurásnál meg csipasszel szedték le a bört:(én is ott könnyeztem mellette.

én se mérem Kikit amugy,nincs is mérlegünk csak ma beugrottam v.nöhöz ha már arra jártunk.meglepödtem elégé mert azt hittem kevés a tejcsim,de ugynézki hogy nem:)
Vendég
 


csipesszel:)
Vendég
 


bocs, csak egy gyors kérdés

emi,
nektek is kell borogatni a szúri helyét? meddig kell?
nektek is kell kúpot adni? nekünk amikor hazaértünk, ill. lefekvés előtt kell 1-1 felet nyomni Daninak.

Amúgy szegény egész nap tök nyügös volt, nem aludt. mikor odaértünk a dokihoz, addigra nagyon mély álomba merült. a szúrinál csak kicsit sírt. előtte tesztelte a doki, és megállapította, hogy a szemkontaktus gyenge és hason sem emeli jól fejét. könyörgöm! akkor ébredt fel. szerintem hason szépen emeli a fejét, csak amikor dög fáradt, akkor nem. szemkontaktussal tényleg kicsit hadilábon állunk, mert sokszor nem akar a szemünkbe nézni, de sokszor meg bele néz. ez jelent valami rosszat? amúgy az elmúlt pár napban szerintem egyre több a szemkontaktus.
az "ampullás vitamint" nekünk az első dobozzal hetente kellett adni, azóta havonta egy (még nem adtam) és csak addig maíg csak anyatejet kap.

hétfőtől én sem mérem, hogy mennyit eszik Dani, mert már nem lesz mérlegünk.

Gabcika, örülök, hogy itt vagy:-)

Kép
1bambi
 
 


[quote="1bambi"]b írta:1bambiocs, csak egy gyors kérdés

emi,
nektek is kell borogatni a szúri helyét? meddig kell?
nektek is kell kúpot adni? nekünk amikor hazaértünk, ill. lefekvés előtt kell 1-1 felet nyomni Daninak.


Nekünk nem kell borogatni. Annyit mondott a doki, hogy két napon belül belázasodhat és csak akkor adjak neki kúpot ha belázasodik. Ha hőemelkedése lesz, vagy nagyon nyűgös akkor Panadol babyt adjak neki 3X2,5 milit.
Egyébként most teljesen jól van kopp-kopp-kopp!!
Ti is csak a kötelező oltást kaptátok most meg? Az ajánlott oltásokról nem beszélt a doki?

Kép
emi29
 
 


Bambi,
a nyügit sajnálom. Remélem már kialudta magát és jól van!

Kép
emi29
 
 


[quote="emi29"]B írta:emi29ambi,
a nyügit sajnálom. Remélem már kialudta magát és jól van!



áááá, itt kalimpál mellettem.

a doki semmit nem mondott, kicsit ki is akadtam. mi voltunk az utolsók, gondolom rohant már volna haza.
4-en voltak bent (asszisztens, védőnő, még 1 doki stb.), és mindenki egyszerre beszélt. mikor kérdeztem, hogy mit borogassak, tök lesajnálóan nézett rám a doki, hogy milyen hülye vagyok. csak hát mindenki egyszerre beszélt, így nem értettem semmit. meg hát csodálkoztam, hogy borogatni kell...
na mindegy, nagyon szeretném ha minden oké lenne, és éjjel jól aludna...
amúgy azt sem mondták el, hogy hogyan kell beadni a kúpot. még jó, hogy tudom, hogy egy kalimpáló bébinek hogyan kell úgy kúput beadni, hogy az bent is maradjon. bár így is csak a 3. maradt bent :oops: :oops: :oops: :oops: (ami kijött, nem tudtam visszanyomni, mert a nedves-izzadt kezembe kicsit szétmállott)

Ti babáitok tenyere, talpa ebben a melegben izzad? remélem igen és Dani izzadása nem azt jelenti, hogy elörökölte tőlem, mert akkor nagyon nehéz lesz neki, főleg tizenéves-korban. bár nem folyik róla a víz, de néha ragad a tenyere, talpa. szegény. ezt nem kívánom senkinek, mármint ami nekem van, mert ez nagyon rossz.

Kép
1bambi
 
 


Csöppke: én sem fogok már lassan semmit se enni, ha ez a megoldás. engem teljesen kiborít ez a sok sírás. csak annyi a jó a fájdalmak rendszerességében, hogy számítok rá, tudom, mikor lesz, így már előre úgy készítem a tennivalóimat, bár nem könnyű.
Remélem, hogy ez tényleg csak 3 hónapos korig tart, utána kinövik. Jajj, végre átvette tölem a férjecském, itt ordított szegénykém az ölemben. Háromnegyed5-től majdnem folyamatosan sír, csak 3/4 órát aludt azóta. Még szopizni is sírva, meg-megállva szopik.
Bocsi, ha ma sok voltam a panaszaimmal. :oops:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?