Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Csajok!

Mindenki, akit megvisel a front, NAGYON VIGYÁZZON MAGÁRA!! Azt tudtam, hogy a frontok hatnak a babáinkra, de hogy a mi szervezetünkre is így??? Ha ágynyugalmat ír elő a doki, akkor feküdni ám! Na ez az amitől félek egy kicsit vásárlással kapcsolatban... ha ágynyugalom, akkor apa választ babakocsit? :shock: :? :roll: Na azért nem.. de a mostani frontos hétvége után asszem én is komolyabban veszem a vásárlásos dolgot. Bár holnaptól megint lehülést mondanak :)

Szeder: Örülök, hogy minden O.K. Adél babával. Mi is megyünk 4D-re pár héten belül, de már felkészültem: nem biztos, hogy megmutatja a pofikáját!! Igaz, jó lenne látni, de az a lényeg, hogy egészséges! És már jó nagy baba!!!

Kistigrincs: Látom Neked is megvan a taktikád "Baba-mocorgatásra!" :lol: Nekem a tejszínhabos eper jön be... De én utána olyan szemétnek érzem magam, amiért felébresztem... :? Keményedések: Örülök, hogy végre valaki, akinek nincs, vagy kevés!

Roni: Babakocsi ügyben a csajok már korábban nekem is segítettek. Bár az én kérdésem főleg arra irányult, hogy nem lehet-e megúszni egy babakocsival, ami mondjuk drágább, de mindent tud. A válasz az volt: NEM! Minden esetre babakocsi vásárlásnál én sem tudtam mire kell figyelni, de a tesóm profi a kérdésben, úgyhogy őt fogom magammal elvinni... ha eljön velem. Szerintem az a legfontosabb, hogy ha elmész vásárolni: ne szégyeldd, amelyik tetszik: szedd szét, csukd össze, nyisd ki, tologasd, kanyarodj...stb. Mert Te fogod a legtöbbet használni, és ha még pl. az összecsukása is nehézséget okoz, akkor semmiképpen ne vedd meg, hiába tetszik. Aztán nekem pl. fontos szempont az is, hogy a babámat szemből is tudjam tolni, és az autóba beférjen a kocsi. Állítható karja és jó fordulékonysága legyen a kocsinak. Nekem nagyjából ennyi jut most eszembe. Lista ügyben pedig nézd meg a linkes topicot, ott van mindenféle lista (abbcenter.com-on)

Lányok! Előteje mindenkinek van? Mert nekem nem szivárog semmi. AZ baj? :?
És egyébként energiával hogy álltok? Én az első trimeszterben azt hittem, hogy egy kínszenvedés lesz a babavárásom, állandóan itt fájt-ott fájt, este émelyegtem- bár sose hánytam- , állandóan csak feküdni bírtam. Most pedig mintha engem jelöltek volna ki, hogy megváltsam a világot!!! Állandóan csinálnék valamit... (főleg a takarítással vagyok így, de nagyobb projektekbe is belefogok) jövök-megyek, nem fáradok el. Ti is tele vagytok energiával? Bírnám, ha a harmadik trimeszter is így telne...
:wink:
Vendég

Sziasztok!

Már megint csak emlékezetből válaszolok. :oops:

Blúmi!
Nagyon-nagyon szorítunk!

Röné!
Pihenj sokat, nem lehet akkor baj!

Hú, ez a rengeteg haskeményedés, meg görcsök... MIndenki nagyon vigyázzon magára!!! Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű a nyári babavárás...

Bejci!
Ezzel az energiatúltengéssel én is így vagyok, nagyon tetszik, az első harmadban aludtam délután, most meg takarítok! :) Félek, hogy ez nem sokáig lesz így :?

Kép
Kép
sarkantyúka

Bejci!
Egyszer éreztem pár napig tejszagúnak magam, jópár hete, azóta nekem sincs semmi előtej. Nem hiszem, hogy gond lenne, ezt találtam:

Az előtej vagy annak hiánya nem jelzi előre a későbbi képességet a tej termelődésére.

Forrás: http://www.hazipatika.com/articles/Term ... 0411194004
sarkantyúka

Sziasztok!!

Blúmi továbbra is nagyon szorítok!!!

Minyu nagyon vonzottad azt a focilabdát :) Még jó, hogy nem lett nagyobb baj!!

Szeder örülök, hogy minden rendben volt uh-n szép nagy már Adél baba!!! :)

Kistiggrincs drukkolok, hogy az építkezésen minden rendben menjen és sikerüljön beköltözni ahogy terveztétek!!

Petra örülök, hogy jól telt a hétvége, szuper a kép csini kismami vagy!! :)

Vasárnap Engem is kikészítette az idő!! Délután fel sem tudtam kelni az ágyból, Nekem szerencsére nem a hasam fájt inkább a fejem :shock: Egyre jobban félek a nyártól! Ugye poci nől és Kornélia is egyre rosszabb!!! :) Nagyon virgonc lett!! Szóval nagyon nem lesz egyszerű!!

Bejci előtejem Nekem sinsc Kornéliánál sem volt, mégis 13 hónapig szopizott! Az egyik ismerősömnek meg volt előtej és abszolút nem tudott szoptatni semennyit!! Úgyhogy szerintem nincs jelentősége!!

Márti köszönjük a tippet a vizesedésre, szerintem sokunknak szüksége lesz most rá!!

Roni kedves a nagynénéd! Imádom Én is az ilyen beszólásokat!!

Kép
Kép
lanta

A.m., Röné, Nostawen nem semmi ami Veletek történt!! Pihenjetek nagyon sokat!!

Csibe örülök, hogy ilyen jól sikerült a vidámpark!! Le a kalappal, hogy így bírtad!! :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Szép jó reggelt (napot) mindenkinek!

Kicsit most lógós vagyok, és olvasok vissza.
Nagyban zajlik az átalakitás nálunk, úgyhogy most az alvóidőket is a tennivalóimra forditom, de most kicsit pihi van. Nem vagyok már mai csirke, na... :D

Blúmi!
Most még csak ott tartok, hogy irtad mi van, és biztos, hogy azóta már mindenki irt megnyugtató dolgokat neked, de egy tapasztalatomat azért leirom, mieőtt visszavetem magam a melóba.
Egy napon szült velem egy csaj, akinek a kislányáról sajnos szintén terhessége alapján kiderült, hogy a veséiben policiszták vannak. Annyi hátránya volt csak, hogy a kockázatok miatt inkább programozott császárral szült, de szerencsére sem a terhességben, sem a szülésnél, és azóta sincsen semmi gondja a picinek. Teljesen normálisan fejlődik, egészséges, csak kicsit sűrűbben ellenőrzik a vesécskéit. A cisztái még mindig megvannak, de jó eséllyel az egész élete folyamán nem fognak neki különösebb gondot okozni, talán még fel is szivódhatnak.
Szóval csak annyit akartam, hogy próbálj kicsit megnyugodni, nem egyedi az eseted és biztosan minden esélyetek megvan nektek is, hogy továbbra is max pár ellenőrzéssel több legyen csak a problémátok. ;)

Bocsi mindenkitől, de most tényleg menek vissza, azért igyekszem jönni, amint tudok (elvileg holnapra elkészülnek a szobák, aztán már csak tapétázom, és dekorfestegetek).

Kép
Kép
lolababa

bejci,
nekem sincs előtejem még. De emlékeim szerint Mercivel is csak később lett, de akkor se sok. Viszont én is 9 hónapig szoptattam (még úgy is, hogy császáros voltam, és azt mondják, hogy azoknak nehezebben indul be - úgyhogy szülés utáni 2. nap én mint őrült elkezdtem fejni, ami megtette hatását).

lányok,
nekem nem görcseim vannak, ellemben pár napja már, ha felállok, pár percig olyan, mintha le akarna szakadni a hasam. Amíg ülök, jó, és próbálok lassan felállni, de akkor is ezt érzem.
Szerintetek ez mitől van?

Kép
Kép
csibe21

Lola! Olyan jó volt olvasni ezt a történetet!!!! Beolvastam a férjemnek is, hátha őt is megnyugtatja valamennyire! Nagyon jót tett, hogy leírtad, köszönöm!!!!!!!!!

Nekem sincs előtejem! Viszont a melleim szerintem már a triplájukra nőttek. Bár mintha most kezdene leállni a növekedés...

Kép
blúmi

most keltem -ismét- fel. talán annyira nem fáj a hasam... de meddig nem??
áááá látom csibe neked is vannak kisebb tüneteid.. le akar szakadni a hasad.. hm ismerős :twisted: :twisted: :twisted:
és nekem még görcsölget is hozzá.. most igazán félek emiatt.
holnap megyek dokihoz.. addig meg súlykolom magamba,hogy csak a front.. -tőletek tanultam :) -

Nekem sincs most előtejem úgy, mint a fiúknál, hogy foltot hagyna a ruháimon.. majd jön az is...
akinél még nincs... ezen el ne kezdjen senki aggódni!!!

szeder74

Szeder sajnálom, hogy nem vagy jól!!! Pihenj amennyit csak bírsz!! Én is remélem, hogy csak a front!!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Csak gyors bekukk!

Roni!

Sajnálom a nagynénid beszólását. Nagyon rosszul eshetett. Nekem véger teganp megjegyezte a fodrászom,hogy jé mekkorát nőtt ahasam!!és ennek én úgy örültem,mert eddig csak az ellenkezőjét hallotam :D

Blúmi!
Továbbra is nagyob szurkolok értetek! Minden rendben lesz meglástd! :wink:

Tegnap este megjelent az első pár csepp tejcsike a jobb mellemnél :D Úgy meghatódtam. A párom meg csak pislogott, hogy hű-ha. :lol:

Köszi a drukkokat a vizsgához meg a tanuláshoz. Péntekre eltesezm őket.
Most megyek megint tanulniiiiiii :roll: :roll: :roll:

Pihenjen mindenki akinek keményedik a pocija!

Ja és Szeder!

NAgyon szépek a méretei a kicsi lányodnak. Hogy megnőtt már :D

Kép
Kép
a.m.

Ja és még a kocsivásárláshoz annyit,hogy a mienk ami ua.,mint a Sziszié.: PS 692 ,ez jó a gyerek 3 éves koráig,így mi megússzuk 1 kocsival. Könnyű aluvázas egyszerűen összecsukahtó és 3 külön feltét van hozzá: mózes, babahordó ami jó a kocsiba is és sport rész ha már nagyobb lesz. Szóval én úgy gondolom, hogy meg lehet úszni 1 kocsival is kb 65.000-az egész. :wink:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Blúmi!
Gondolom azért egy kicsit megkönnyebbültetek! Ne aggódj, hogy visszahívtak vizsgálatra! A lényeg, hogy minél alaposabban megnézzék! Nem lesz semmi baj!!!

Szeder!
Örülök, hogy Adél jól van és szépen gyarapodik! :D Sajnálom, hogy Te nem igazán vagy jól! :(

Nekem a hétvége jól telt volna (lennt voltunk a Balcsin), de nagyon nehezen bírom már magam. Tényleg a legjobb feküdni, de éjszaka még azt sem bírok. Két napja csak forgolódok szinte egész éjjel. Néha bele-belealszom egy kicsit. Annácska is felébred a nyomoro mra, mert egész éjjel szinte meg sem állt. Püfölt jobbról, balról, lennt és fennt. Ami csak apának volt jó, mert végre kiélvezkedhette, hogy ő is érzi a lányát mocizni. Ha betakaróztam hajnalba melegem volt, ha kitakaróztam, fáztam...! :cry: Teljes rémdrámák kezdenek lenni az éjszakák. Hétvégén legalább délután is tudtam szundizni egy kicsit, de ma már megint dolgozom (még három és fél nap!!!!). Pedig hol van még a vége?! Tamással nem szenvedtem ennyit még a végén sem! Úgy látszik öregszem! :shock: :cry:
Reggel Tamáskám csinált egy pociképet (kicsit homály, mint ma reggel én :mrgreen: ). Hát én nem mondhatom, hogy alig van pocim! :oops:
Kép

Kép
Kép
konan

a.m. : nahat, engem egeszen megdobbent, hogy mar ilyen nagyon pici babak is jo esellyel indulnak. Persze azert hurcoljuk meg egy kicsit oket az erszenyunkben :lol: . Jo tanulast neked, hogy birod?
Marta: ez a vizhajto tea nagyon jo otlet, ha majd szuksegem lesz ra, en is kiprobalom. Nekem szerencsem van ezzel a hideggel, egyenlore meg nincs ilyen bajom.
Rone: koszi a dicseretet, en is orulok am, hogy nem jonnek a kilok. Sajanlom a gorcsoket, de ez csak egy into jel, hogy tobb pihire van szukseged. Elvezd ki az utolso otthon es meg egyedul toltott honapokat, utana ugyis kemeny melo var majd rank. :mrgreen:
Starlak: milyen lett a cukros eredmenyed?
Blumi: igyal sok-sok teat, az segiteni fog, es gyogyulj meg minel hamarabb. Tovabbra is mennek a drukkok, mesz vegul hamarabb valahova mashova?
Bejci: olyan jo olvasni, hogy milyen buszke vagy te is a pocidra. Kepet nem dobsz fel?! Nekem sincs egyaltalan elotejem, de emiatt ne izgulj, lehet, hogy nem is lesz, meg az is lehet, hogy kesobb igen.
Roni: nekem fontos volt a babakocsinal, hogy konnyen iranyithato legyen, es hogy konnyen osszecsukhato-nyithato.
Holka: szerintem neha mindannyian vagyunk ezzel, hogy nem erezzuk annyira a mocorgast, mint annak elotte. Nehany napja en is voltam igy, szerencsere velem csak 1 napig csinalta a mano, mondjuk elotte meg utana valo nap is hiperaktiv volt, szoval kozben csak rapihent. :mrgreen:
Szeder: mar ti is csaknem 1 kilonal tartotok :shock: az mar tekintelyes suly. Te is probalj meg neha pihenni, persze gondolom, 2 gyerkoc mellett annyira nem konnyu
Kistiggrincs: nem is dicsertem meg a pocidat, pedig nagyon csini, szerintem neked is nagyobb van, mint nekem, szoval legy csak nyugodtan buszke ra! :wink:
Nostawen: sajnalom a gorcsoket, pihizz te is sokat, azt meg, hogy a melodat otthagytad, ne sajnald
Konan: nagyon csini pocid van. Ha Anna ilyen sokat mocorog egy-egy ejjel, akkor legalabb a papajanak jo. Nalunk total immunis az Apjara, ha tombol is odabent, de az Apja kezet erzni, rogton total leall. Szoval meg sosem erezte a mocizast :cry: , pedig nagyon aktiv am.

En jol vagyok, minden oke. Meloz ezerrel, vuk latogat, etvagyam semmi, poci nem no. Ha ejszaka veletlenul rafordulok Benedekre, olyanokat rug belem, hogy azt hiszem, kiszakad az oldalam. :shock: :lol: Kemenyedesem meg sosem volt. Pedig semmit sem szedek, magneziumot sem. Bar vettem egy dobozzal, gondoltam, ha majd szukseg lesz ra, akkor bekapok bleole, de meg nem kellett. Tulajdonkeppen en semmilyen gyogyszert sem szedek most, ti igen???

KépKép
Kép
humanka

Lányok! A júniusi topikban csak úgy potyognak a babák!! :lol: :lol: Nagy gratula nekik!!!!
Vendég

En is a juniusi topikot olvasgatom :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
humanka

Én is azt olvasom! Tiszta izgalmas!! Reggel még majdnem el is pityeregtem Magam!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Hú, majd három hónap múlva mi is itt tartunk, az lesz csak nagyon izgi! :) Remélem, tartjuk a tábla szerinti sorrendet. Szerintetek a meleg miatt jönnek előbb a babák a kiírt időpontnál, vagy csak úgy? Ez ennyire általános, hogy össze-vissza jönnek? Jajj, nagyon érdekes. Főleg kispapáktól olvasni a történeteket, nem gondoljátok?

Kép
Kép
sarkantyúka

Szerintem a melegfront miatt jonnek korabban. De azert rendesen szep sullyal szuletnek. Es mennyi fiu :shock: .... az eddig szuletett 16 bababol 2 lany van csak, ugy latszik a csajok turelmesebbek, kivarjak az idejuket. En nem is bannam, ha korabban szuletne 1-2 hettel a bebim, azt latom, hogy a veget mar mindenki nagyon nehezen viseli.

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok! Gyorsan pár sor, mert nagyon álmos vagyok.
Éjjelente virrasztás, ilyenkor meg a hulla fáradság.
Sajna nekem szednem kell gyógyszereket a keményedésre, mert érdekes módon még akkor is keményedik, amikor a doki vizsgál. Bár hál isten a méhszáj zárt.
3x1 diaphyllin, 3x1/2 seduxen (ezek állítólag simaizom görcsoldók), és valóban mióta szedem szinte nullára csökkent a keményedés. Plusz természetesen a magneB6.

Ahogy A.m is írta lehet jó babakocsit kapni nem túl drágán, nézegessetek.

Csajok! Úgy általában el vagyok csodálkozva, h. mekkora pocitok van. Igaz rajtam is látszik, de nem nagy. Babócám akkora amekkorának kell lennie, így nem aggódom.

Van másért aggónom/idegeskednem sajna: ez pedig a lakás adásvétel. Csütörtökön okosabb leszek e téren, de az már szinte biztos, h. a bébi születése előtt nem tudunk költözni, még akkor sem, ha minden klappol, és egyik bank v. hivatal sem görgeti az akadályokat.

Na megyek aludni picit, majd még benézek!
sz.sziszi

Sziasztok!

A front meg a telihold sietteti ám a babákat, de az én dokim szerint is előbb jönnek a fiúk! Nekem mind3 előbb jött, 8-12-8 nappal a kiírásnál, meg is akarom kérdezni a dokit, hogy akkor most a lányka kiírás körül érkezik-e szerinte, de tudom, hogy a doki szerint ez alkati kérdés is! Én pici vagyok, a csípőm sem széles, így aztán valószínű, nem véletlen, hogy én még sosem húztam ki a 40 hetet! Valószínűleg akkor bújnak ki belőlem a babák, amikor még nem túl nagyok, és viszonylag "könnyen" kiférnek! :lol:

Márti
borossné becz márta

Bejci
Azért nincs vonalzom,mert nem tudom, hogy holés hogyan kellkészíteni. Tudsz segíteni benne?

a.m.
Jó tanulást és szrítok a pénteki vizsgához!! :lol:

Holka
Csütörtök OKSA!!! Holnap szerdán hívlak, már várom a csüt.-öt!!! :lol: :
sugi78

Sziasztok!:)

Végre hazaértem.

Reggel a terhesgondozó egy katasztrófa volt. Én többet tuti nem megyek mikor orvos is van. Hihetetlen, ennyi pofátlan tolakodó emberrel sosem találkoztam /vagy csak én vagyok töketlen.../
A vége az lett hogy otthagytam a fenébe, ha kiváncsiak a vérnyomásomra és a súlyomra majd bediktálom. :evil:
Szerencsére a vérvételért nem nyomakodtak ennyire, azt megycsináltam rendesen.
Humanka: A vércukrom szerencsére teljesen jó éhgyomri 4.6 a kefir zsemle után 1 órai pedi 5.8 :)

Hogy fel ment bennem a pumpa teljesen jó volt kimenni végre terepre :) Sétáltam egy jót az árpa földeken :)

Kép

Kép
starlark

Apropó tejszínes eper :) Úgyan én simán ala natur eszem, de tegnap este jó nagy buli volt a pociban tőle, tényleg beindítja a babókat jobban mint a csoki :)

Az én bébim legtöbbet tuti harántban van mert egyszerre rugja ki a jobb és a baloldalamat :):)

Kép

Kép
starlark

Sarkantyúka: Te nagy net-búvár vagy!! :lol: Mindig találsz valamit az aktuális kérdésre, problémára! Ügyes vagy, és köszi!!

És köszi mindenkinek az előtejes hozzászólásokat (Lanta, Csibe, Blúmi, Szeder), én sem aggódom már annyira, mert ekkora tejcsárdákból kizárt dolog, hogy ne jöjjön elég tej!! Csajok! Már akkorák a melleim, mint Samantha Foxnak!! És még nincs is benne tej! Mi lesz később??? :? :shock:
Úgyhogy Blúmi, pacsizhatunk! :lol:

Konan: Szééép pocid van!! Sajnálom, hogy éjjel nehezen megy az alvás! Próbáltál már szopipárnával aludni? Vagy a melegtől nem bírsz aludni?

Humanka: Már én is kacérkodtam a gondolattal, hogy teszek fel pociképet, de még a férjuram nem töltötte át a számítógépre, én meg nem tudom.. :? Hát nem vagyok egy informatikus tehetség...
Nálatok milyen idő van most? Örülök, hogy nincsenek keményedéseid! Pedig Te még dolgozol is... Hát kemény csajszi vagy!!! :wink: Viszont az a róka már elköltözhetne Tőled.

A.m: Továbbra is jó tanulást! És sok sok kitartást, gondolj arra, hogy pénteken a vizsga után már másra sem koncentrálnod, mint a babavárás-szépségeire.

Sziszi: A pocak méret mindenkinél más és más! Rólam pl. már 10!!! hetes terhességnél megmondták a szakavatott anyukák a tesómék játszóterén, hogy babát várok, de amikor megtudták, hogy még csak első trimeszter, nagyot csodálkoztak. És igazad van, amig a baba- méretek megfelelőek, addig semmi ok az aggodalomra. Viszont pihenj sokat, és remélhetőleg a keményedéseid is hamar elmúlnak. Amúgy miért van virrasztás éjszaka?
Az adásvételi miatt mennek a drukkok!! :wink:

Márti: Én 160 cm vagyok, bár a csípőm szerintem elég széles... lett az utóbbi fél évben :) ... de én is elgondolkodtam azon, ha most 24 hetesen ekkora a hasam (bár azt nem tudom, ebből Bius mekkora, mert régen láttuk már), mi lesz velem a 9. hónap végén?!

Sugi: Segítek vonalzót készíteni, persze. Küldök privit, mert itt kicsit offolnánk a topicot!
Vendég

Jaj,de izgi ez a júniusi topic. Én tegnap néztem és csak 10 baba volt még. Ma meg már 6-al több ahogy írjátok. Megint bekukkantok hozzájuk.

Msot ettem először tejszinhabos epret,mert annyira megkívántattátok velem :D :lol: Fincsi volt. Most várom a mocorgást...

Kép
Kép
a.m.

A.m: Dőlj hátra, és mindjárt érzed kicsi Gyuszit! :lol: :lol:

Sugi: Küldtem priviben egy kis segédletet. :)
Vendég

A kutatások szerint a nyári hónapokban gyakoribban a korai fájások, mint az év egyéb szakaszaiban, köszönhetően a dehidratációnak, amelyet a meleg okozhat. Épp ezért figyelj rá, hogy mindennap elegendő folyadékot igyál.

ezt találtam a várandós naptárban.

szeder74

Szeder!

Ugye jobban vagy már? Pihenj csak és minden rendben lesz! Eldőlt már hol szülsz?

Márti
borossné becz márta

Bejci
Megkaptam az üzit.Köszi.Most kiderül, hogy sikerült-e.

Kép
sugi78

Sugi: Nagyon jól sikerült a vonalzód! Ügyes vagy!!! :lol: :lol:
Vendég

hallóó!!!
tök hulla vagyok ebben a melegben, meghát a munka sem segít :roll:

blúmi...sajnálom, én eddig amit hallottam magzati cisztákról, az mind felszívódott!!!!! próbálj meg megnyugodni, bár tudom, mondani könnyű.... remélem hamar kiderül hogy nincs ok az aggodalomra!

szeder, most már minden okéé??

konan!!
édes a pocakkod!!!! :)

bejci! ennek nincs jelentőssége! de látom ezt már többen is írták :)

ma voltam dokinál, minden oké. kérdezte hoyg hol osztogatnak görögdinnyét :D meg hogy jóó nagyra növeszetettem a pocakom...hát ja, ez van. ja meg hoyg szép nagy a bébi, meg hyg naná hogy fiú :)
és mondtam neki hoyg tök lent van a feje, és megnézte, és aszonta tööök zárt a méhszájam, mint egy első szülőnél... szóval aggodalomra nincs ok. -mondjuk sejtettem, de jó hoyg megnézte.
ja, és hormonaggyal, szépen végig bezséltünk mident, majd összepakoltam, és mentem is volna, majd közölte kis mosolyogva hoyg fizetni azért még mindig kell :lol: :lol: hát ha nem mondja, nekem esküszöm eszembe se jutott volna!!!!!!! de tökjó fej, nem volt ciki, de azért nevettem egy jót :) mentegettem magam hoyg az agyam szita, mire mondta hoyg ez a kismamáknál elnézhető dolog 8)

ja és dagadtállat vagyok!!!!! legutóbb 5 hónap, 5 kg volt..... most meg 76 lettem!!!!!!! papíron 64ről indultam, de sztem a 66 a valószínűbb...hát, elég elkeserítő a dolog.... mellesleg meg megsülni nem vagyok hajlandó...így ma is közszemlére dobtam csülök karjaimat :oops: hát ez van, igyekszem nem tükörbe nézni....

bocsi, most csak ennyit bírtam....este jövök!

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzerka :)
örülök, hogy minden rendben. képzeld, én még egyszer gimis koromban felejtettem el fizetni, úgy rohantam vissza a koliból, de mondta a doki, hogy semmi gond, és nem kellett fizetnem.
Alartam már kérdezni korábban is: Szent Imrében van valami kötelezöen bevivendö csomag, amit a csecsemösöknek le kell adni (pelus stb)?

Kép
Kép
Kép
minyu

Jó estét nektek!

Hát sokat nem javult az állapot.. :? :shock: nagyon remélem még az is közrejátszik, hogy Adél lábai lent tapossák a hólyagomat.. olyan, mint tudjátok a régi szép időkben tesi órán.. amikor dobbantóztunk.. valami hasonlót képzelek el, hogy a lánykám is ezt csinálhatja.. de a hólyagom, és a h..velyem rezeg tőle.. és ez nyilal is olyankor. Ehhez jön az időnkénti görcsölés is..

Most nemrég jöttünk meg a párommal bevásárolni voltunk.. megvártam, hogy vele menjek.. mert egyedül ma nem igazán mertem menni.. hát olyan hányingerem lett az üzletben.. hpm.. és fal fehér lettem (párom szerint), a jó ég van velem??? (((tényleg kezdek aggódni)))))
holnap megyek dokihoz délelőtt kíváncsi vagyok, hogy milyen okos magyarázat van ezekre a tünetekre.. :roll:

Vigyázzatok magatokra!

(Márti holnap írom, hogy ki is lett az új "kiszemelt" orvos.. )

szeder74

aztaaa milyen hülye mondatokat írtam.. látszik, hogy nem vagyok ma teljesen toppon.. bocsi lányok, próbáljátok összerakni a szavakat.. értelmes mondatokká az előző hozzászólásomban.. :shock:

szeder74

szeder!!!
remélem tényleg csak ez a hülye idôjárás, meg a nagy melegek! jobbulást hamar! és írj holnap, hogy mi volt!

minyu!!!!!
hát, a kórházi csomagba tegyél pelust, meg popsitörlôt a kicsinek. de pl popsi krémet azt adnak. de mivel veled van végig a baba, te pelenkázod, így nálad lesz a pelus is. fürdetni pk szokták, így se törölközô, se ruhák nem kellenek neki, csak ha te külön szeretnéd. -án nem vittem, sztem csak plusz minka lenne, de aki akar, vihet....
most hirtelen nem jut más eszembe, de sztem ennyi kell csak a babának.

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziszi: en is racsodalkozok am a pocimeretekre, de mar latom, hogy ez annyira szemelyfuggo. Nekem is pici van, meg mindig nem veszik eszre altalaban az emberek, hogy babat varok. A kemenyedeseket sajnalom, de az jo hir, hogy a mehszaj zart, igy legalabb amiatt nem kell aggodnod. Pihenj sokat !!! A lakashoz mennek a drukkok, majd meselj, hogy alltok.
Marta: a teliholdrol en is hallottam, mar meg is neztem, mikor lesz szeptemberben: 15-en, en nagyon keszulok az akkor koruli szulesre :wink: (Ez meg jo hir, hogy a fiuk elobb jonnek, mert akkor meg eselyes is nalam ez a datum)
Starlak: gratula a cukrodhoz, ez tenyleg jo eredmeny. A terhesgondozohoz meg no comment, valoszinuleg en is leleptem volna a helyedben.
Bejci: itt most elegge tel van mar. Ez azt jelenti, hogy ejszaka olyan 5 fok korul van, azert futeni kell am itt is, nappal meg olyan 10 es 20 fok kozott, ez teljesen valtozo, van amikor gyonyoru napsuteses ido van, es egy vekony pulcsi is eleg (mondjuk azert reggel mindig hideg van), es van, amikor meg azert tobb is kell. Elvileg eleg gyakran kene, hogy essen, de mostanaban nem teszi. Pedig itt mindig nagy gond a vizhiany, es most van a legcsapadekosabb evszak, de nem nagyon erezzuk egyenlore. En kivancsian varom am a te pocifotodat is :)
Sugi: aranyos lett a vonalzod
:wink: Bagzerka: jo fej a dokid :lol: A suly miatt meg ne aggodj szerintem, ez most nem az a korszak, most elosorban a bebid egeszsege a fontos.
Szeder: vigyazz magadra te is, es pihenj !!!

Lanyok, ti azt hogy erzitek, hogy a keze vagy a laba mozog eppen, meg hogy milyen helyzetben van? Mert nekem fogalmam sincs

KépKép
Kép
humanka

Egy kis blogajanlo, a marciusi topik lanyai keszitettek egy blogot a szulestortenetekbol. En jokat bogok ma rajta :oops: :lol: , nagyon meghato irasok. Ha szerettek szulesekrol ovasni, akkor kukkantsatok be:

http://babanet2008.freeblog.hu/

KépKép
Kép
humanka

Szeder! remélem csak az idő miatt van. Én pl nagyon érzékeny vagyok rá. (de az is lehet, hogy a fiúkhoz képest ez a pici lány több panaszt okoz. Én már hallottam a családomban, hogy a lányok picit jobban megviselték a kismamát, mint a fiúk) Várunk a hírekkel!!

Humanka! Jól hangzik az időjárás jelentésed. Nekem nagyon jól esne most a hűvös.

Kép
blúmi

Szeder: Ne vagánykodj, pihenjél. Jelentkezz mit mondott ma délelőtt a doki. Gondolok Rád!

Nagymamám kicsit depis mostanában /a nem vagyok jó semmire feeling/ úgyhogy elkezdtünk gondolkodni a babaszoba dekorációján. Találtam is neki egy gobleint amit kivarhat az ükunoka falára. /Imád hímezni :)/
Ez egy sorozat, úgy emlékszem mese kártya volt. De ha tartozik hozzá vmi mese is és valemelyikőtök emlékezne rá légyszi mondja el :)

KépKépKép

A csigásat kapja a nagymamám a pitypangosat most rendeltem meg azt én szeretném megcsinálni :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Hát ahogy írtátok, engem is megvisel ez a meleg, a buszon hazafelé munkából rendszeresen rosszul vagyok. Úgyhogy döntötttem jövő hét, és kész, vége a munkának, inkább vagyok otthon a jó hűvös házban.

Blúmi!

Nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen!!!!!!

Babakocsi

A héten mi is elkezdtünk nézelődni. Ugye nagyon fontos, hogy vízszintes legyen a kocsi, kb a 6-7 hónapig? Tegnap néztünk egy többfunkciósat, ami nagyon szép, és az ára is megfelelő, de teljes vízszintesig nem lehet ledönteni az ülőrészt. Ti milyeneket vetettek?

Kép
Kép
petra1980

Helloka!

Nem voltam egy pár napig, mert teljesen rá vagyok cuppanva a hordozó, szopipárna, stb. készítésére. :D

Kisstigrincs!

A http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... e=hordozok -n háti hordozó címszó alatt fut az Ergo magyar verziója. Azt hallottam nem mindig van raktáron nekik, de ha írsz emilt, szereznek. 9000 forint körül van az ára. Gondolom tudod, hogy ez jóóóóval olcsóbb, mint amennyiért az Ergo-kat mérik.
Nekem a mei tai-ok jönnek be. Szeretnék varrni egyet, mert a készítés nagyon vonz. :D Van a Beco-nak egy csatos mei tai verziója, azt próbálom majd megvarrni.
Az erszényről letettem. Aki használta azt mondta nagyon szar. Helyette lesz rugalmas kendőnk amég csöpp a bébi, utána meg mei tai koppintás. :D Be vagyok zsongva. :lol:

Keményedés:
Hátőőőő... tudjátok lányok, terhesek vagyunk. A méhünknek is fel kell készülni a szülésre, és csak a keményedéssel tud gyakorolni rá. Ráadásul lassan 1 kilós babák ücsörögnek bent, akik bizony jó nagyokat oda tudnak sózni a lábakkal. Csak képzeljétek el, hogyha így "fáj" az oldalatok ha rúg, mit kap a méh a lábacskától. :lol:
Szóval alapból NO PARA! A keményedés is természetes jelenség, a terhességgel együtt jár. Napi 10 teljesen elfogadható mennyiség, akinek több van, vagy nagyon görcsszerűen fáj, az lehet baj.
Továbbá ajánlom, hogy akinek komoly keményedései vannak, kérje meg a dokiját, hogy írjon fel a MagneB6-nál durvább magnézium tartalmú készítményt. Nekem 2 doboz gyógyszertári magnézium citrát csücsül a szekrényemben és tényleg nagyon jó. Mondjuk én nem szedem kampányszerűen azt se, ahogy semmit sem és mégis minden értékem tökéletes. Nyugalom, akinek tényleg van miért izgulni, csak az izguljon! :D

Bejci!

Úgy érzem nekem is határtalanok az energia tartalékaim, de ez a legtöbb esetben csak fejben van így. :D A fél várost pl. nem sikerül egy nap gyalog végigjárni, mert nehéz vagyok magamnak. Max. nyugdíjas tempóban tudok hosszú távon elcsoszorászni, de a Férjemre rá szoktam szólni, hogy ne loholjon (pedig nem megy gyorsan), mert kilóg a nyelvem ahogy győzöm követni. :D

Sarkantyúka!

Aham, én is előbbi szülésre készülök. Teljesen biztosan érzem, hogy augusztus közepén-végén már megjön hozzánk a Manó, nem várja ki a végét. Sőt, én azt mondogatom a babának, hogy várja ki az augusztus elejét, de utána már akármikor kijöhet, mert nagyon várjuk. :D

Kellemes napot!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok lányok!

Jó kis hűs reggelre ébredtünk!!! :lol: :lol: :lol: IMÁDOM!
Blúmi: Ezt az időt Neked rendeltem, mert írtad, hogy jól esne a hűvös. :wink:

Szeder: Én is remélem, hogy csak a meleg hülyéskedett Veled és remélem hogy ez a hüsi Neked is jobb közérzetet hoz.

Bagzerka: Szerintem sokunknak ismerős a súlytéma... de mivel változtatni most úgysem tudunk rajta, csak egy tanácsom van:
SZ@RD LE!!!!! És én már régóta közszemlére dobok Mindent: sonkát, karomat, dinnyéimet sem tudom nagyon elrejteni... de majd leadjuk!!! A másik dolog meg az, hogy rosszkor méreckedtél. Azt mindig hideg időben kell! Akkor lemegy az emberről az a víz, amit esetleg tartalékol a teste!

Humanka: Irígy vagyok az 5-10 C°-ra :) , de talán most nekünk is jön egy kis megkönnyebbülés. Ami a babuci elhelyezkedését illeti, nekem fogalmam sincs róla, hogy hogyan fekszik, de általában bal oldalon lent és a köldökömtől jobbra fent érzem erősebben a mocorgást. Én majd a legközelebbi 4D-n megkérdezem, hogy fekszik, és az akkori mocorgásból majd megpróbálom "betájolni" Biankát.

Starlark: Igeeen, ez egy meséből van, emlékszem a képekre, mert nekem is megvolt a könyv.. :lol: :lol: A szarvasbogárról ismertem fel! Csak azt nem tudom, hogy mi a mese vagy a könyv címe...
Vendég

Nálunk MÁR ESIK!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rakok képet.
26 hetes babaház:

Kép

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Bejci: tejszínhabos eper nyamm, asszem meg van, mit fogok enni ma este :D

Előtej: nekem sincs, de remélem azért tejem majd lesz :) Bár tudom, hogy nem függ össze a kettő.

Lolababa: hajrá átalakítás :)

Szeder: mihamarabbi jobbulást! Pihenj minél többet!

Konan: nő szépen a pocid! Remélem mihamarabb nyugodtabbak lesznek az éjszakáid!

SZiszi: lakás adás-vételhez drukkolok!

Bagzerka: örülök, hogy minden rendben, fizetést én is többször majdnem elfelejtettem, anniyra el vagyok foglalva mindig azzal, amit válaszol a doki a kérdéseimre :D

Monee: köszi a tippet megnézem majd!!! És nagyon helyes a babaház. Babaerszényt én már megvettem használtan, ha nem jön be max eladom :) Mi ez a rugalmas kendő? :) Én varrni sajnos nem tudok, tehát a saját készítés kivan zárva.

Magunkról: szarul vagyok, hányinegerem van tegnap este óta. Folyamatosan úgy érzem, mintha tele lenne a gyomrom, közben meg tudom, hogy ennem kéne, nem éhezhetek egész nap. Ebbe a melegbe ráadásul nem is vágtyam normális kajár, gyümölcs jöhetett kilószám. Lehet az tett be :?

Kép
kistiggrincs

Bejci! Köszi a hűvöst!! egészen elviselhető így az élet! (cickókra visszatérve, azt mondta egy kolléganőm: látom rendesen épül a csarnok :lol: )

Mindenkinek örülök, aki végre abbahagyja a melót!!!

Szeder, mi újság?

Kép
blúmi

Bejci! Köszi a hűvöst!! egészen elviselhető így az élet! (cickókra visszatérve, azt mondta egy kolléganőm: látom rendesen épül a csarnok :lol: )

Mindenkinek örülök, aki végre abbahagyja a melót!!!

Szeder, mi újság?

Kép
blúmi

Sziasztok!

Hú, Bejci, tegnap nekem csak a szám volt nagy: délután is nekiálltam szundikálás helyett takarítani, de ijesztően bekeményedett a hasam, feküdnöm kellett :( Utána meg engem is alul rugdosott a Baba, elég kellemetlen estém volt.

Ez a sok keményedés-pocifájás, ami velünk történik, mind a meleg miatt lehet?

És óriási köszönet, Szeder, hogy írtad a folyadékbevitelt, ittam tegnap rengeteget, szerintem attól is múlt el olyan hamar az ijedelem. Te ma hogy vagy?

Csini kismama vagy, Monee!

Lolababa, már régebben szerettem volna kérdezni vmit. Először is, köszi az E-Bay-es tippet. Te csak azokra a cuccokra licitálsz, ahol eleve azt írja az eladó, hogy "Worldwide" hajlandó postázni, vagy másokra is? Én még tavaly próbáltam, meg is kérdeztem az eladót, hogy mennyi lenne ide a postaköltség, de elhajtott, hogy csak UK-ba postáz, pedig nem értem, miért, elvileg először a pénzt kapja meg úgyis...

Hú, olvastam pár szüléstörténetet, hajjaj. Tegnap az volt a fura, hogy azt írta az egyik kispapa a júniusi topicban, hogy köszönet a szülésznőnek meg az orvosnak, hogy "megszülesztették" a gyereket. Elvileg az anyuka szül, a gyerek meg születik, a többiek csak segítenek, nem? Nehéz dolog ez a szülés nagyon, rendesen be vagyok ijedve. Meg az is érdekes, hogy a márciusi anyukáknak azóta kevés a tejük. Jajj, minek nézünk mi elé.

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Megint nem győzök visszaolvasni, annyit írtatok! :lol: :shock:

Végre hűvös!!!! :lol: :lol: Összes ajtó, ablak nyitva, hadd szellőzzön/hűljön a lakás!

Blúmi, nagyon szorítok Nektek!!!!!!

Konan, szép poci!!! Vigyázz az esésekkel nagyon!!

Szeder, hogy vagy?! örülök, hogy Adéllal minden rendben! Jujj, annyira tetszik a neve! ha lányunk lett volna, nálunk is ez lett volna a befutó most!

Petra, jó a kép, szééép poci!!!

A.M. vigyázz magadra!! Drukk a vizsgádhoz!!!!!

Roni, mi babakocsit az alapján választottunk, hogy:
-vízszintesig fektethető legyen
-állítható legyen a tolókarja
-bolygósítható kerekű legyen
-kocsiba beférjen
-ne legyen horror ára

Nagynénéd jóindulata...Hmmm... :evil: Ne foglalkozz vele!!!! :wink:

Holka, ismerős érzés! Ha nem érzem rendesen mozogni Ádámot, én is parázok rendesen!
De azt hiszem, olyan lesz mint a nővére, aki hidegfrontra szintén tiszta kómás lesz! Ma is eléggé inaktívak mindketten :)

Bejci, semmi gáz hogy nincs előtej, egyáltalán nem függ össze azza lhogy lesz-e tejed majd vagy sem!!!
Energia. Én is többet érzek magamban mint az elején, de ez a meleg és a nagytesó azért leszív rendesen... Dorkával jobban pörögtem ilyyenkor, úgy emlékszem!

Bagzerka, örülök, hogy minden rendben Veletek! Ez a terheségi amnézia ismerős! Én tegnap voltam a dokimnál és elfelejtettem a táppénzen tartáshoz papírt kérni... Megpróbálom leboltolni vele hogy postázza már el! :P

Tiggrincs, jobbulást!!! Remélem, ez a lehűlés jót tesz Neked is!

Rólunk.
Bocsi, hogy most csak ilyen egysorosokban válaszolok, de kicsit kész vagyok...
második éjszaka nem alszunk, mert Dorka iszonyúan köhög. :roll: :? mellettem alszik most, másfél óránként ébredünk, orrfújás, köhögő roham, gyerek megnyugtatása, alvás... tegnap annyira köhögött hogy hányni is sikerült tőle.

Hétvégén vendégjárás volt nálunk mindkét nap, hétfőn ovis kirándulás állatkertbe, szülőnek is menni kellett... Kicsinálódtam!!!

Bevesztek a klubba?! Én is keményedgetek néha :? de nem vészesen, napi 1-2x. Tegnap voltam dokinál, azt mondta, hogy picit rövidült a méhszáj, de zárt - kiskönyvbe azért 3000-t írt - de azért jó lenne ha pihiznék sokat.
egyébként elég sokat kirándulgattunk mostanában, vissza kell fogni magamat! :?

Megkérdeztem ,hogy még mindig fiú-e a drágám. Doki válasza:
"Azt nem tudom, hogy fiú-e de tuti hogy pöcse van!" :lol: :lol: Hát, majdnem leestem az ágyról, úgy röhögtem rajta! :lol:

minden rendben van vele, 23+5-nek mérte a buksiját tegnap, azt mondra, hogy ez a pár nap semmi és hogy nem egyenletesen fejlődnek a babák, hol megugranak, hol kicsit lelasulnak.

Mivel nem a MÁV-hoz tartozunk, beírt a kiskönyvembe, hogy ha bármi van és mentővel kell bemenjek, oda vigyenek.
Kérdeztem, hogy mivel tuti csaszis leszek, kell-e szülésznő. azt mondta, hogy szerinte felesleges, az hogy ki készít elő, mindegy, mindegyikük rendes, normális.

Na megyek, csinálni kéne valamit, de semmi erőm semmihez... :? :roll:

Kép

Kép
anyoooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?