Új privát üzeneted érkezett!

Monee: Itt a babaneten van egy hordozós topik. Na annak az a jellegzetessége, hogy az összes témával foglalkozó oldal tulaja is lelkesen ír bele, ad tanácsokat, ha kell szabásmintát is (ld. liliputi, babaközelben stb.). Anno a liliputissal is itt beszéltem meg, hogy ne vegyek még tőle cipőt mert 2 hét múlva érkeznek a vastagabb bőrtalpúak... szóval praktikus. Ha kérdésed van, ott kérdezz.

Erszény: xart sem ér. Varrtam 2-t is, nem jó. Aztán vettem egy Premaxxot - na az jobb néhány fokkal de el fogom adni és abból veszek majd rugalmas kendőt (ami valóban csak 5-6 kilóig jó, de 3-4 hónapos kortól már mehet az Ergo vagy ha addigra belejövök a kendőzésbe akkor veszek egy jobb minőségű kendőt - a Nandumat meg a Premaxxal együtt eladom).
Vendég

Ja... a Mei-Tai-t és a hasolókat dicsőítik nagyon, a liliputis lány most a jobbik fajta mei-taiok mintájára gyártja a sajátját csak ugye annak a töredékéért. Ki kell faggatni a topiklakókat a tapasztalataikról.
Vendég

Csakegy!

Én a Mei-tai-on gondolkodtam annakidején.
Valahol van is egy szabásmintám hozzá talán.
De el nem tudom képzelni, h. hátihordozásnál azt a kötésmódot, amikor a két vállpántot hátraviszem a ded segge alá, hogyan lehet kivitelezni anélkül, h. a ded leesne v. a vállpánt közben hátracsúszna a vállamról.
Pedig az hasonlít az Ergo végleges formájához legjobban, amikor a két vállpánt alsó rögzülési pontja oldalról is véd a kicsúszástól.
Az Ergoban meg pont ezt szeretem, h. nincs kötözgetés, csak becsattintom a csatokat és kész.
Néha még így sem egyszerű, pláne a hátihordozásnál!
Meg azért az Ergoban felbecsülhetetlen a két vállpánt párnázottsága! Szerintem ez házilag kivitelezhetetlen, hacsak nem polisztirolból (vagy mi a fene annak az anyagnak a neve, amiből az aerobikszőnyegeket gyártják).
A rugalmas kendődre én is kíváncsi leszek!
A Premaxx mennyivel volt jobb, mint az erszény? Abban is összecsúszott a gyerek? Vagy az állítható oldalak miatt nem annyira?

Alice!

Babybjörn kengurut nagyon dícsérik a deréktámasz rész ergonomikus kialakítása miatt.
De még senkivel nem beszéltem, akinek lett volna, mert Mo-on ez a legdrágább kenguru.
De majd most te elmeséled, h. valóban olyan jó-e, mint amilyennek mondják.
Az "osteopathe doki" nálunk csípőszűrés néven fut. Két verziója van, a manuális, amikor jól megtekergetik a ded lábát, és az UH-os, amikor UH-gal megnézik a csípőizületi fejecsek és vápák egymáshoz viszonyított helyzetét és fejlettségét. Az elsőnél azért üvölt a ded, mert fáj neki, a másodiknál pedig azért, mert hideg a gél. Semmi se jó! :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Babybjörn: az anyának jó a kialakítása miatt, a gyerek szempontjából ugyanolyan kenguru mint a többi... (ld. ugyanazok a hátrányai vannak)

Rambóka: A hátravétel az Ergonál is iszonyú necces nekem, egyszerűen nem megy ha Lilla nem segít... ha hajlandó segíteni (ld. kapaszkodik) akkor meg hót mindegy, milyen sorrendben pakolom fel és, hogy csatolok vagy kötözgetek... talán a kötözgetés még egyszerűbb is lenne. Azt hozzák fel az Ergo ellen, hogy nem az igazi a súlyeloszlása - egy jobbfajta(! ezek is 20 körül kezdődnek :shock: ) kendő állítólag simán veri (bár nekem is a párnázott vállpánt az ami fontos). Állítólag a liliputiak most kibélelik a vállpántot (van egy, talán a Bamberoo amelyik ugyancsak ki van bélelve, gondolom annak a mintájára). Rá kell kérdezni. Én egyébként az Ergot mindig a derekamon hordtam, nekem az jött be... most csípőn hordozok és sokkal nehezebb... plusz állandóan az az érzésem, hogy lecsúszik tőle a gatyám:))))

Rugalmas kendő: ha megnézel egy-egy rugalmas kendőbe jól felkötözött babát akkor nem fogsz filózni, hogy neked is az kell:))) Ránéztem a képekre és tudtam, hogy nekem az kell tutira:) (abszolut nem tűnik bonyolultnak a kötözése, szuper leírások vannak róla a neten képekkel).

Premaxx: nem csúszott úgy össze viszont iszonyúan terheli az ember vállát plusz én fél kézzel mindig tartottam mert valahogy nem éreztem elég biztonságosnak (talán a félváll miatt).

Nemsokára indulok a kórházba a 12 hetesre... és nincs kiskönyvem... asszem csúnyán néznek majd rám... jól sejtem?
Vendég

sziasztok!

Csajok segítsetek!Elmúlt a fülfájásom,de helyette kaptam fülzúgást+füldugulást,ezzel együtt néha meg-meg szédülök.Egyensúly zavar bejátszik a nem tökétes fül miatt.Tudtok valami jó ötletet rá?Délután 4 után rendel a doki,de addig is valami esetleg.Nagyon rossz és idegesítő :evil:

Kép

Kép
lecso

kövirózsa? Ki kell préselni a levét és a füledbe csöpögtetni. Vagy melegíteni kell sót, zokniba tölteni és a füledre rakni. Jobb ötletem nincs sajna:(((
Vendég

Olyan sokat irtok, hogy nem tudom követni....
csak egyvalami, amire tudok érdemben reagálni:

Hajni! nekünk indukciós főzőlapunk van( legújabb technika, jó nagy teljesítmény) + pirelites sütőnk. kijött a faszi az electroluxtól, és közölte, hogy 3 fázisra beköthető csak. utánajárás - 2-3 százas lett volna.
az építettőnk villanyszerelője végül bekötötte, azóta is vígan műxik. semmi baja nincs. mondjuk egyszerre a 4 főzőlapot sose használom teljes üzemben + pirelitet. de akkor sem vágja le, hanem visszaveszi magát, mondjuk 9-ről 6-ra.
szóval be lehet kötni, kivéve, ha a tűzhelyre magára rá van írva, hogy csak 3 fázisra. sőt még azt is elintéztük, hogy a garancia érvényes legyen rá.

de ha régi típusú ház, és alacsony amperszámú a villanyósa, akkor megéri, mert anyuéknál nem tudod egyszerre járatni a mosógépet és a porszívót. az azért durva.

Kép

Kép
csillagfény

Lecso!

Pár napig semmi só!!
Ilyenkor felgyülhet a folyadék a középfülben és atz okozza a szédülést. A sómentes diéta sokat használ.
Jobbulást!
Lona
lona1

Helloka!

Az erszényes hozzászólásokat köszi! Ettől függetlenül és mivel nem vagyunk egyformák, én még azért lehet hogy megvarrom. :) Amég ki nem próbálom, úgysem fog hagyni nyugodni a gondolat. :D De ha a rugalmas kendőre lesz varrási javaslat, akkor az is jöhet. :wink:

Mei-tai:
Nah, akárhonnan nézem, kivitelezésre a babkozelben-es mai tai szabásmintája pont olyan, mint a liliputisé. A liliputis annyival több, hogy párnázott az anyag több helyen, kényelmesebb, stb. Ezt otthon is meg lehet talán valósítani. De mondjuk még azt is meg lehet kockáztatni, hogy vesz egyet az ember, 8000 forint nem a világ.

Ergo:
Én elhiszem, hogy ez a világ legjobb cucca, rengeteg helyen olvastam. Nektek is ez a tapasztalatotok. Extra hyper könnyű használni, jó a deréknak, stb. De valaki mondja meg nekem légyszi, hogyha nincs x tízezer forintunk arra, hogy vegyek egyet, akkor inkább ne is hordozzam semmiben a gyereket?! :evil: Bocs, tudom, hogy segíteni akartok, de ha a hordozásról van szó, mindig csak az Ergo kerül az előtérbe.

Csakegy!

Tegnap kerestem, de nem találtam, melyik fő-fórum alatt van a hordozós topik?

Látom írtatok még közben.
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee: ha hordozásról vn szó akkor a kendő szokott lenni az első választás:) Az Ergo a lustáknak való mint pl. én akik nem akarták megtanulni a kendőkötözést... (na jó, meg az a sok méter anyag...)

De írtam már, hogy a liliputiaknak van egy ergo koppintásuk 8e körül (csak most épp nem árulják de írni kell nekik, hogy mikor lesz)

Hordozókenős topik:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=5900

Vigyázat, iszonyú elszállt dolgok (és árak!!!!) repkednek benne, szóval óvatosan kell olvasni és nem felhördülni a néha kőkemény sznobizmus szagú dolgokon (egy idő múlva rájön az ember, hogy ez nem sznobizmus csak a valaki tényleg éjjel-nappal kendőzik akkor nem mindegy, miben cipeli a gyerekét... )
Vendég

(Itt a kép ami után úgy döntöttem, hogy nekem rugalmas kendő kell...
http://www.mamami.hu/forum/local_links.php?action=jump&id=80&catid=2 )
Vendég

Csakegy!

Köszi. :)
Én is valami hasonló képet mutattam a Férjemnek, erre meg aszonta, hogy ő nem látja a gyereket. :lol: Hát mondom, ez a lényeg. :D Kis zsebibaba. :lol:

Figyi, tényleg szupi ez a rugalmas kendő, de azon filózok, hogy vajon tényleg megérné-e megvenni, amikor én teljesen biztos vagyok benne, hogy nap mint nap nem használnám?!
Gyors és egyszerű megoldás lenne az alkalmankénti "vészhelyzetekre" az erszény (mittomén, amég ülök a buszon Pécsig, nem hagynám a babakocsiban a gyereket, vagy ha valahol meg kell szoptatni).
De ahogy nézem, ha kitámasztom a babuc fejét, akkor újszülött kortól hordozhatom elől a mei tai-ban, tehát ha hosszabb időre ki kell vennem a babakocsiból, akkor azt meg fel tudom kötni. A mei tai-t meg idősebb korig lehet használni. Szóval érted, az ár-érték arányon tipródok, hogy nekünk mi lenne a jobb. Az Ergo sem lenne nekünk ezért jó, mert nem használnám ki az árát.

Most a külföldi honlapok mei tai szabásmintáit bújom és hasonlítgatom össze a magyar oldalon találttal. Majdcsak kiötlök belőle egy nekünk való jó megoldást. :lol:

12 hetes UH és nincs kiskönyv? :lol: Igen, a csúnya nézést borítékolhatod. :lol: :lol:

Monee

Monee

monee85

Alice: nekem BabyBjörn kengurum van... Hát mit mondjak, 10 perc után majd leszakad a hátam... Szóval szerintem nem egy nagy szám, bár én mást nem próbáltam.
Vendég

Sziasztok LÁnyok,

lassan kezdelek olvasni titeket itt, h begyűjtsem én is a hasznosabbnál hasznosabb infokat! köszi őket!

Csakegy: én szerdán megyek 12 + 4 idősen kombinált genetikai vizsg-ra és ma voltam először védőnőnél , ma kaptam a kiskönyvet! se a nődokim nem nézett eddig rám furcsán, de a védőnő sem volt se furcsa és nem nézett csúnyán sem! bár szerintem ez a védőnő olyan poz és kedves, h nem is tudna rondán nézni!
én nem is tudtam, h ennek a védőnős résznek és a kiskönyvnek ilyen nagy jelentősége van! :oops:
de szerintem ne idegeskedj a kiskönyv miatt!
és én is fehéret kaptam! bár szerintem ennek van a legkisebb jelentősége! :lol:

Kismamiknak és Mamiknak is drukk és kitartás!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Sziasztok!

ELkészültünk a nappalival, tehát önzőzöm...........
Majd délután meg vissza is olvasok! Betticáról van hír????????????
Képek következnek, nyugodtan át lehet ugrani, de egyszerűen én el vagyok varázsolva!

Kép
Középen van egy szőnyeg sziget, ott lesz a nappali garnitúra! Hiányoznak még a szegélylécek és a szőnyeget a parkettól elválsztó valami, de ez fért bele a hétvégébe, szegény T-m így is hülyére hajtotta magát! MErthogy ilyen ügyes, ő maga rakta le!

Azért ilyen nagyon boldog volt a végére ni!
Kép

És néhány fotó Nóriról!
Kép

Kép

Igen, jól látjátok, rózsaszín fordros kisruhában van!!!! :oops: :wink: :roll: :lol: És ja, ömlik a nyála is! :lol:

Rájöttem a délutáni ordítások ellenszerére!
Hát hagyni kell, hogy kiordítsa magát és elaludjon............ :oops: :oops: Ott vagyok mellette, simizem, de nem veszem fel, csak csittegek és simogatom, néha visszaadom a cumpedlijét.

Azt játszotta mostanában, hogy 15 perc evés, szundi 15-20 perc, szigorúan anya kezében, egy órácska játszogatás, foglalkozás, és megint nyűglődött ami ordításba csapott át, mire az aggódos muter megetette, amiből született egy ördögi kör!
Tegnap-tegnapelőtt kis ordibálás után megint aludtunk egy félórát, és szuper volt a délutánunk mindkét nap, és a három óránkénti evéseket is sikerül betartani! Merthogy az éjjeleket végig alussza, tehát képes akár 5-6 óráig is kaja nélkül lenni, akkor nem ártettem, mire fel délutánonként ez a nagy kajálási roham......
Jah kérem, majdnem bedőltem a lány idomítási technikájának....................
Most mennem kell!

Az msn-en megváltoztattam a belépő szövegemet:
Most éppen alszik, de meddig?
EDDIG!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Monácska: nagyon szép Nóri baba! olyan drágán mosolyog!!! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Helloka!

Közben írt nekem Norka. Erszény kilőve, már értem miért. Lehet gyűjteni a rugalmas kendőre. :D

Szopipárnára nincs valami ötlet, hogy a tölteléket milyen anyagból lehetne megvalósítani? Az a hosszú kukac 6000 forint körüli összegért olyan drááága, viszont szeretnék, mert nagyon jónak tűnik.

Czinkeb.!

Mostmár azért gyere ide is írogatni. :wink: Az eggyel lejjebbi lányok sincsenek kitiltva... :)
A 12 hetes UH-nál szerintem már szeretik ha van kiskönyv, a nődokid is ebbe írja majd a vizsgálatokat amin voltál. Szóval Te jobb helyzetben vagy mint Csakegy, aki az UHra kiskönyv nélkül ment. :) Drukk mindkettőtöknek! :)

Mona!

Nagyon jó lett ez a parketta! Szép a mintája. :D
A rózsaszín ruci azért (néha) jár a lányoknak, nem? :lol:
Hihetetlen, hogy a tojáshéj még ott van a fenekükön és már milyen jól tudják cérnán rángatni az idősebb nemzedéket. :lol: Végülis az Ő megoldása sem volt rossz, egésznap a kezedben-közeledben lehetett... én is valószínű ezt választottam volna. :twisted:

Monee

Monee

monee85

Czinki!
Gyere csak!!!! yarapodunk, gyarapodunk és ez jóóóóóóóóóó!

Monee!
Végig néztem Nóri ruhatárát...... Annó, mikor kiderült, hogy kislány lesz, azt mondtam nem lesz rózsaszín rucija, fordros sem, és hosszúhaja sem............... Norka figyelmeztetett, hogy nem eszik olyan forrón a kásást, és majd szépen lassan hozzánövök, hogy lányom lett!
Szóval van egy db. sárga rugink, két lila és egy barna bodynk, egy zöld rugi, és egy kék sapi, a többi holmi mind rózsaszín és fehér............ Mikor öltöztettem minap, rászóltam T-re, hogy az a zokni nem lesz jó, mert a narancssárga nem megy a rugijához, adjon másikat! Nyah..... Hááááát, nem is tudom, ennyit a következetességről ugyi! :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyébként én boldogan eljátszom vele akár egész délután, de ő még a koránál fogva jó, ha 5 percig tud valamire koncentráltan figyleni. Egy óra fentlét után már nyűglődik a fáradtságtól, és ezt azzal adta tudtomra, hogy ordítani kezdett. Elaludni nyema, anya meg pánikban hurcimbálta a seggét ilyenkor. Megpróbáltam én mindent, séta kint, kenguru, párduc-póz, mama beszéltetése, mindent, de csak ordítás-vinnyogás volt. Ezen oknál fogva döntöttem úgy, hogy akkor ennyi, ha fáradt, aludjon!
Nem mintha gond lenne, hogy enni kell neki adni, de nemhogy átszokna a 4 órás közökre, még 2 óránként adjak tejcit???? Egyszerűen eldurrannak már a melleim, annyi van bennük. Mióta eldöntöttem, hogy nem fejek és hagyom apadni kicsit, állandóan feszülő, csomós mellekkel mászkálok, totál diszkomfort érzésem van. Erre még délutánonként két óránként ingert is kap, hát gondolhatod, hogy nem túl kellemes..... És mindezek mellet Nóri továbbra is "csak" 100-110 ml-t eszik meg kb, időnként lemérem habermannal. Ennek több mint a dupláját tudom lefejni egy-egy etetésnél.
Valamit tennem kellett, most ezt látom célravezetőnek! :)

BETTICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

köszi Lányok, ha már ilyen kedvesen invitáltok, kérdeznék is egyet!
biztos volt már róla szó!
mit lehet csinálni, ha fáj a farokcsontom, nem a derekam, hanem lejjebb! már észrevettem, h teljesen mindegy, h túl sokat ülök v túl sokat állok, kor du-ra estére nagyon fáj, vízszintesen jó csak! ez már kb 3-4 hete van. kérdeztem a védőnőt, de csak annyit mondott, h 4 cm-es sarok kell, nem jó a lapos cipő és kérdezzek rá a nődokinál!
lehet vmivel kenni esetleg? tegnap vizes türivel borogattam már!
köszi!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

sziasztok

Na elmentem az orr-fül-gégészetre,nem pedig a háziorvoshoz.Középfülgyulladásom van.Zinnat 500mg 2X1-et +aspirint+nasivin orrspayt írt fela doktornő.azt mondta hogy a fülzúgás+dugulás fog legkésőbb elmúlni,de ha a gyógyszer beszedése után nem javul menjek vissza.Remélem nem így lesz.Köszike az ötleteket!

Kép

Kép
lecso

Monácska nagyon szép a padló!!!Na és a lányod!!!! :D :D :D

Kép

Kép
lecso

Czinkeb.!

Nekem is fájt, de elmúlt.
Nem kaptam értelmezhető választ, de az biztos, hogy Buzi Ben-nel (Ben Gay) nem szabad kenni, mert az felszívódik és átmegy a babába.
Próbálkoztam, hátha a kismama masszázs segít majd, de az sem, mert ott meg ezt a derék részt nem masszolják (nem szabad), csak a hátat.
A fiziológiás labdától (nem tom konkrétan mi a neve) jobb lett a helyzet, mert azon nem fixen ülsz, hanem mocorog az egész derekad közben. Mi egy Tescosat vettünk ezerpárszáz forintért, annyit megért, mert nem folyamatosan használtam. Mióta meg nem dolgozok, nincs is felfújva...
Aztán mire ezt mind végigharcoltam :), elmúlt magától és azóta sem fájt ott. :D

Szóval próba és sok fekvés. Tudja az a gyerek, hogy mi kell neki... le is fektet ha arról van szó, látod. :) Szar, meg minden és nem fekhet egész nap az ember, de próbálj minél többet pihenni, remélhetőleg elmúlik.

Monácska!

A tejcit nem tudod leadni az anyatej gyűjtőbe?
Keresnél vele egy kis pelusra valót, más babája meg biztos szívesen meginná. Bár ha jól emlékszem Ti sem Budapesten laktok, lehet hogy nem megoldható a gyűjtőzés. :?

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Ennyit írni :lol: Nem tudok mindre reagálni, mert szita az agyam ;)
Az viszont tuti, hogy láttam egy nagyon ízletesnek tűnő tortát, meg is sértődtem, hogy az én hűtőmben miért nincs ilyen :lol:

Monácska, a lányod még mindig kis huncut és ennivalóan édes... Úgy meg tudnám puszilgatni :)
Jó érzés, amikor valamivel végre végez az ember. Én is így voltam a kisszobával ;) Büszke lehetsz az uradra te is :D

Monee: Jó, hogy feldobtad ezt a hordozó témát. Én szerencsére kapni fogok majd kendőt, megtanítanak a használatára is, a első pár hónapban azt fogjuk használni, aztán kenguru vagy veszek, ha nagyon beválik...

No magunkról egy picit: Az éjjel szerintem megszabadultunk a nyákdugó nagy részétől, félkómásan sejtettem, hogy nem erősebb folyás volt, hanem az (nem kapcsolok villanyt éjjel a wcben, mert attól csak felébredek még jobban), de reggel már láttam a tisztaságin a rózsaszínes foltot (bocsi a részletekért...). Szóval tágulunk, na... Persze fájások erősödnek, sűrűsödnek... Remélem pár nap és kezemben lesz a fiam. Most a hidegfrontra gyúrunk :D

Aztán most délben voltunk UH-n is. Gyerek hatalmas (4kg felett van :shock: BPD 94, még az UH-s néni is meglepődött, 2x is lemérte), és BEFORDULT :lol: Szerintem valamelyik éjjel lehetett (tegnapelőtt ficánkolt nagyon éjjel, úgy hogy nem is aludtam szinte semmit), mert azóta határozottan kényelmetlenebb a felkelés, járás, ülés, szóval minden...
Nagyon örültünk, bár aggódunk, hogy nem fogom tudni ezt az óriásbébit megszülni, ha sokáig marad még bent. :roll: Apa persze büszke magára, hogy ekkora gyerkőcöt nemzett :lol: Most annak drukkol, hogy megdöntse az ő 4,5kg-os rekordját... Valahogy nem díjazom az ötletét :twisted:

Ledőlök, mert elfáradtam... Mosni is kellene :evil:

Kép

Kép
bettica

Víz alatt:
Kép

Mona szép a kislányod nagyon!
Vendég

Monee: köszi, gondoltam, h ilyen kemény krémekkel nem lehet próbálkozni! tegnap borogattam már vizes türivel + este párom bekente nagyon vékonyan feketenadálytővel, erősebbel nem mertük!remélem elmúlik! de védőnő mondta, h kérdezzek rá, mert hát ha most nem bírom , hogy fogom bírni a 36. héten, és igaza van! :roll:

Bettica: grat a mozgolódáshoz! és már csak 9 nap , nem semmi! nagyon izgi! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Hunci: naggggyonnnn állat jó ez a kép KisHunciról!!!!! Mi van a nyakában? borostyán lánc? Tényleg, már akartam is kérdezni hogy ez a lánc milyen "elven" működik? Mitől "hat"??

Dimet: ma lesz a próbája a sedatifnak. Egy golyó tényleg elég? mi van ha többet adok??? Mondjuk 5-öt :lol: :oops:

Monácska: nagyon tutker lett a nappali, ügyes férjed van, meg kell mondjam!! Na és Nóri, hát valami csúcsszuper az utsó kép (is)!!

Bettica: fú, ez nagyon izgi!!!! Drukkolok nagyon!!! És figyi, attól hogy 4 kg-s, még simán megszülheted!! A kolleganőm 4,8 kg-os kisfiút szült meg természetes úton!!!!!

Lecso: nagyon édes Tomika, olyan igazi nyugis gyereknek tűnik!! Jobbulást Neked!!!
Vendég

Ági, borostyánlánc igen, hát állítólag a bőr hője hatására illóolajok jönnek ki...és nem sír fogzás közben, nem tudom, igaz-e, de nekünk bevált, bár fogunk az még nincs, de tény, nem nyűgös...
Vendég

Hunci: Tényleg nagyon jó ez a kép. Először azt hittem, valami hirdetési fotó :oops:

Czinki: Nekem is fájt, főleg ülésnél... Aztán elmúlt, amint itthon tudtam tölteni a napot és akkor tudtam vízszintesbe tenni magam, amikor csak jól esett...

Kép

Kép
bettica

Bettica!!!

Fú, annyira örülök hogy megfordult Bence!!! És milyen szép nagy! Gratulálok előre hozzá. :lol:
Nyugi, 4 kilóval is ki tud jönni, matrázd szépen magadnak hogy "menni fog" és akkor tényleg menni fog. :D Pláne, hogy ilyen szépen előredolgozik Neked... pikk-pakk kibújik, meglátod! :wink:
De legalább nem lesz gond, hogy leesnek róla az 56-os rucik és hogy eltűnik a kendőben. :lol: :lol: :lol:

Czinkeb!

Én is azt hittem, hogy annál már csak rosszabb lesz, ahogy haladnak a hetek. Attól féltem amitől Te, ha a 12. héten így fáj, mi lesz velem a 30. hét után, amikor már súlya is van a gyereknek. De tényleg, nyomtalanul elmúlt, remélem Nálad is így lesz. Mondjuk tény, hogy a 20. héten én dobtam a melót, mert délben már sírni tudtam volna a fájdalomtól és a nyűgösségtől. Az egész napos ücsörgés teljesen kikészítette a derekam és ez lelkileg jobban megviselt mint fizikálisan. Te meddig szeretnél dolgozni?

Hunci!

De édespofa kisHunci így a víz alatt! :lol: :lol: :lol:

Monee

Monee

monee85

Na ezt felejtettem el a minap!

Bettica!

Amikor írtad, h. keresztben áll benned a gyerek, akkor akartam írni, h. tuti be fog fordulni!
Gergő is ugyanezt csinálta. Kivárta az utolsó pillanatot, amikor már mindenki azt mondta, h. mostmár úgysem fog befordulni. Csakazértis! :D

Bence nem fogja kivárni a hátralévő 9 napot szerintem!
Olyan érdekes ez a "ledőlök, elfáradtam" ! Eddig mi volt? "Megyek főzni, vasalni, takarítani.....".
Szerintem nemsokára szülni mégy! :wink:

Hunci!

Nagyon jó a víz alatti kép! :D

Monácska!

Ki nevel kit? :twisted: :lol:

Színben illő zokni?
Nekem fiam van. Itt sem mindegy ám! :oops: :lol:
Ráadásul mostmár ő is beleszól! :twisted:

Jó meló lehetett a parketta, de ugye, h. megéri? :D

Monee!

Én is rugalmas kendőben gondolkodom a Kistesónál az első pár hónapra. Szerintem meg kéne fűznünk Csakegyet, h. ha neki megérkezik, akor postázza le nekünk, mi megnézzük, megtapizzuk, keresünk vmi hasonló anyagot, lekoppintjuk és visszaküldjük. :wink: :D
Az Ergonál mi is szívtuk a fogunkat. Természetesen anyagilag nem éri meg. Egyik babacucc sem hozza be az árát.
De szerintem más szempontból mindenképpen megéri. Az ember sokkal szabadabb, el tudsz menni bárhova, tudsz szoptatni feltűnés nélkül. Ha dokihoz kell menni, sokkal könnyebb felvenni és levenni, mint egy kendőt.

Megpróbálom a kuplerájomban megkeresni neked a Mei tai-os szabásmintát.

Csakegy!

Én annó vmelyik amerikai hordozásos honlapon találtam olyan rugalmas kendőt, amelyiket nem kellett kötni. Csípő- derék- mellméret alapján lehetett megrendelni és lényegében egy végtelenített gyűrű volt.
De tuti nem találnám meg újra!
Meg mintha lett volna egy cippzárral szűkíthető ugyanilyen végtelenített verzió is.....
Hú de rég volt!

Lecso!

Jobbulást!
Kövirózsa levét próbáld ki!

Czinkeb!

Nem tudsz elmenni táppénzre egy hétre?
Melegvizes törölköző is tud segíteni, ha az esti film fekve (!) nézése közben a párod sűrűn cserélgeti a derekadon (lényegében fenekeden :roll: ).
Ha tudsz szerezni infrás masszírozót az is jó, én a végét azzal éltem túl.

rambóka

Monee!

Megtaláltam!!!
Ez egy hibrid valahol a mei-tai és az Ergo közt. De talán mindkettőnél jobb.
Én ezt akartam megvarrni, de lusta voltam.
Előnye, h. csatos, nem kell kötözgetni. A baba alatti rész megvédi a ruhádat a bababöfiktől. A csípőtámasza elég széles, és a hátra való felvétel is könnyebb lehet, mint az Ergonál, hiszen két rész közt van a ded, mintegy szendvicsben. :D (Az első képen mutatja is a hölgy, h. akkor sem esik ki a ded, ha a derékrész ki van kapcsolva!)
Már csak németül kéne tudni az oldalhoz.
http://www.kleines-ich.com/product_info ... press.html

Itt meg vannak adva az alapverzió méretei, szerintem kis okoskodással ki tudod hozni akár ezt, akár az előbb felrakott verziót belőle.
http://www.kleines-ich.com/product_info ... ation.html

A bal oldali sávban Moby Wrap és MaM Wrap néven találsz rugalmas kendőket.
Amennyire én ki tudom silabizálni nulla némettudással 5,5 m 60 centi széles pamutjersey az alap (persze 100% pamut és kizárólag bio stb. :twisted: ), aztán ezt cifrázzák rugalmas széllel és egyebekkel.

rambóka

Sziasztok!

Koszonom az infokat! Ugy terveztem, hogy kiprobaljuk ma delutan a kengurut...hat zuhog az eso mar fel ketto ota!!! :twisted: Nem esik, szo szerint omlik!!! Most itt dekkolunk a szobaba, pedig az volt betervezve, hogy lesetalunk a strandra :cry:
Agi, a Te kislanyod is mar gondolom het kilo felett van? Ha nagyon fajni fog a derekam a hordozotol, akkor vissza a kendohoz!
Mi is nagy kendo hasznalok vagyunk a ferjemmel. Meg a szules elott a baratnomtol kaptunk egy 5,4m-es "hoppediz" kendot, amit szinte minden nap hasznalunk, amiota kijottunk a korhazbol....nem olcso, de tenyleg erdemes egy ilyenbe beruhazni.

Bettica, negy kilo feletti gyermek :roll: ....mennek a drukkok!!!

Hunci, ooolyan edes a kisfiad a viz alatt!!!

Monacska, Nori nagyon helyes a rozsaszin kis ruciban!...Ha lanyom lenne, azt hiszem ilyen szinekkel lenne tele a szekreny....na, majd talan a kisteso :wink:

Mindenkinek jo delutant!!!

Alice
alice27

Húzzatok bele ezzel a hibrid példányos valamivel illetve ennek kisilabizálásával, mert engem is nagyon érdekelne! Azt hiszem, sokat lesz rajtam Benjámin, hisz va egy 2 évesem is! :roll:

Bettica! De jóóóó! Szülés lesz ebből, természetesen, hüvelyi úton! Bogi "csak" 3800 gr volt, de nagyfejű! Be is teszek egy képet, hogy megmutassam, itt kb. 15 órás, és hát, a fejátmérője, hm. Ki fogod tudni préselni! Ja és szerintem is csak napok vannak hátra, max! Kép

Mostmár a szülésznőt is felhívtuk e jeles napon. Hm.

Most csak ennyi vagyok... picit dolgozgatnom kell, de a laptop a lábamon, lábam felpolcolva a kanapén és fekszem. Vigyázok!

Hunci, ez a kép szenzációs! Azt hittem ilyen csak a reklámokban van! :wink:

Monácska, mit is látnak a szemem ezen a nagyszemű Nórin?? Csaknem egy rózsaszín, fodros ruhácskáááát??? 8)
Nagyon jól áll neki. És mondd csak, milyen végre egy igazán lányos anyukának lenni? Hülye kérdés, tudom... én meg a fiúra érzem azt, hogy nehezen hangolódom rá... :roll:
Vendég

Rambóka: köszi, van infrás masszírozónk! gondolom csak infrázni szabad masszírozni nem. az nem okoz vérbőséget?? masszírozni nem nagyon merem, sem krémezni! és én azt hittem, h a hideg vizes borogatás a jó, de ezek szerint a meleg?
tp -re még nem akarok menni, csak ha nagyon tényleg nem bírom már. :roll:

Monee: a végőnő mondta, h szóljak a nődokimnak a farokcsontom miatt, mert h ez csak rosszabb lesz, én nem is gondoltam volna, h rosszabbodni fog. remélem inkább nektek lesz igazatok , csak jobb lesz és hipp-hopp elmúlik! :lol: most igyekszem nagyon poz lenni, és a rosszakra nem is gondolni!
bár a szerdai genetikai vizsg-on szeretnék már túllenni! :roll: azért még izgulok nagyon, de nagyon!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Bocsi, nem olvasok vissza, "kicsit" ideges vagyok...

Ezt most pötyögtem be az indexre, ide csak bemásolom... szóval ebből értitek mi az idegességem oka...

12+2-nél (május 26) elmentem az Istenhegyi klinikára (Hajdú doktornő) tarkóredős ultrahangra.

Az eredmények:
Placenta helyzete: Hátsó fali (!)
Minden OK, orrcsont látható, NT:2mm, CRL: 73,6mm

A doktornő megnyugtatott, hogy minden a legnagyobb rendben, a baba szépen fejlődik, nem lát semmi rendellenességet, a placenta meg ugye hátsó fali aminek még örültem is, mert így hamarabb érzem majd a babát (meg is lepődtem azon milyen jó minőségű felvételek készültek a babáról, a lányomnál a mellső falon tapadt a lepény és egyetlen jó képet se sikerült lőni).

Ehhez képet ma voltam a kötelező kórházi ultrahangon (ld. kb. 1 hét eltérés van a kettő között) és ezek az eredmények születtek:

Placenta mellső falon tapad, középső részének magzati felszínén 25*20mm-es echomentes terület látható. A peteűr felső részén a lepény alatt több amnioszalag látható. CRL: 71mm. A tarkóredő itt is 2mm lett.

A doki azt mondta, hogy ez nem NAGY gond, engem viszont kicsit aggaszt az egész (elvileg ő a kórház legjobb nőgyógyásza, ő szokta az összes genetikai UH-t csinálni csak nem túl kommunikatív és elég mogorva ha nem saját -fizető- páciensről van szó de állítólag azért lelkiismeretes).

Egy hét alatt képes a placenta a hátsó falról a melső falra vándorolni? Meg ugye nem értem ezeket az amnioszalagokat sem (csak valahogy rossz érzésem van velük kapcsolatban - ezek nem zavarják a babát a fejlődésben?). .......
Vendég

ja... persze a kutyát sem érdekelte, hogy van-e kiskönyvem
Vendég

Rambóka!

Az angol verzió: http://www.becobabycarrier.com/
Ahogy nézem, ezt egyszerűbb megvarrni, mint egy normál mei tai-t, csak némi kreativitás kell hozzá. Az első verzió amit írtál, az kicsit bonyolultabb az a betét miatt és az igazat megvallva, lövésem sincs, hogy azt hogy lehetne lekoppintani. Nem értem mi benne a lényeg. :) Kéne nézegetni egy kicsit még... (Közben megvan! :lol:)

Hümm... erősen el vagyok csábulva. :)

Csatokat lehet méteráru boltban kapni. A "gurtni" a nagyobb gond. Abból eddig csak ilyen ipari erősségűt és keménységűt láttam, de biztos fel lehet valami lágyabbat kutatni. :D

Jah, a magyar oldalon is pamut dzsörzé van anyagnak írva. Az a kérdés, hogy az mennyire vagy milyen irányban rugalmas anyag. Az én varrógépem nem tud ilyen rugalmas cuccot varrni, de ha van rá valami tipped, akkor szívesen veszem!

Monee

Monee

monee85

Wuff... Csakegy. Elolvastam kétszer mire felfogtam, hogy most mi van. De akkor tényleg, most mi van? Előremászott a lepény?! :shock: Basszus... inkább nem találgatok, bár vannak tippjeim, hogy mi a helyzet. Melyik cseszte el?

Monee

Monee

monee85

nem tudom mi van. Tele a hócipőm. Ha ott vannak az amnionszalagok akkor miért nem képes odaírni a doki, hogy mekkorák (ld. attól függ, hogy mekkora gondot tudnak okozni)???? Hála a jó égnek a saját szememmel láttam a babánk 2 kezét és két lábát (ujjakat is) így legalább emiatt nem aggódom (még... most majd azért megy a szurkolás, hogy felszívódjanak a szalagok)... na de miért nem lehet mondani valamit? Megpróbálom este felhívni a dokim. Mondjuk nem hiszem, hogy bármin is lehetne változtatni de egyszerűen nem hiszem el, hogy egy lepény képes legyen egy hét alatt egy az egyben a hátsó falról a mellsőre vándorolni.
Vendég

Csakegy!

Szerintem menj el egy harmadik UH-ra megnyugtatásképpen.
De szerintem csak elgépelés v. figyelmetlenség. (nekem is hol hátrahajló a méhem, hol nem :? )
Egyébként érdekesek ezek az amnionszalagok. Ennyire jó felbontású az sztk-s gép? :shock: Egyébként okozhatnak gondot, de nyugi, nem fognak (szerintem másoknál észre sem veszik őket!).
A tarkóredő miatt én tuti nem elégednék meg a sima AFP-vel, de én hipermajrés vagyok ilyen szempontból. :oops:

Monee!

Ugye, h. elcsábul az ember?
Szerintem a Butterfly verziónak statikailag is nagy előnye, h. a hordozó "váza" közvetlenül az anya testén fekszik (ez az az Y alakú rész, ami a baba nélküli képen látszik.
A másik szerintem szimpatikus dolog az, g. amíg pici a baba, addig van az az állítható betét, amivel feljebb tudod emelni, h. ne süllyedjen el teljesen, kapjon levegőt akkor is, ha lufi méretű melleid lesznek a szoptatás miatt! :twisted: (apropó az ilyen hordozók nagy előnye, h. jól takarják a tejcsorgástól foltos pólókat is! :twisted: )
A harmadik szimpatikus dolog, h. háti hordozásnál egyszerűen beteszed a gyereket az anyai rész és a baba háta mögötti textil közé, majd felveszed, mint egy hátizsákot, a vállpánt alsó kapcsolódási pontjai megakadályozzák az oldalra kicsúszást. Aztán csak összecsattintod elöl a mell feletti csatot.
Majd megpróbálom megszerkeszteni a szabásmintáját, ha lesz egy kis időm.

Én sem tudok rugalmas anyagot varrni, úgyhogy kéne keresni egy varrónőt, aki igen.
A Jókai utcai méteráruban szoktak jó minőségű és szép mintájú minden irányban rugalmas pamutjerseyk lenni, úgyhogy, ha találsz varrónőt, akkor szerintem ott érdemes anyagot venni! (szólj majd nekem is!)
De az ugyanezen utcából nyíló kis belső udvarban (naná, h. nem jut eszembe a neve :evil: ), van olcsó, kilós méteráru is, ahol csodákat lehet kifogni!

rambóka

Csakegy: sajnálom, h ez történt veletek!
én az istenhegyire járok a géndiagnosztikába , igaz nem ismerem Hajdú drnőt, én Gasztonyihoz járok, de ott nagyon jók a gépek! volt, h menni akartam a szt istvánba uh-ra a dokimhoz, de azt mondta, h ott nem olyan jók az uh-s gépek , menjek magánba - és tuti nem a pénz miatt mondta, mert az átjárhatóságit szt imrében csinálta, mert magánban csak uh-s van és szerinte a röntgenes jobb. tehát szerintem tényleg csak a jobb ,,szolgáltatást,, akart nyújtani.
szerintem ha Hajdú drnő látott volna vmi nem jót, csak mondta volna, ilyet nem lehet elhallgatni! nem lehet, h ez a kórházi uh-s látott roszzul vmit?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

Végre visszaolvastam a 7vége termését... Következőkor bizisten jegyzetelni fogok!!!

Czinkeb: én is köszöntelek itt. Gratula! Nekem nem fájt a farokcsontom, így nem tudok semmitse ajánlani, csak esetleg azt az egyet, hogy ha lefekve jobb, akkor minél többet feküdj le. Nem tudo hol dolgozol, de gondolom ez nem megvalósítható a melóhelyen :(

Monee és a többiek: nekem "csak" kendőm van. Egy sima Carolino kendő. SOha nem akartam mást kipróbálni. Kaptam egy noname kengurut ajándékba valakitől, de oda is adtam egyik unokatesómnak, aki nagyon örült neki. Számomra az egyetlen hátránya az, h ilyen vadmelegben nem tudom vinni benne a gyerkőcöt, mert iszonyúan összeizzadunk. A fiam a babakocsit aligalig ismeri, nagyon ritkán volt benne. Most, h nagybb, kicsit többször, de mondhatom, h meglehetősen keveset használtuk a kocsit.
Ahogy én szoktam: felkötöm a kendőt magamra (régebben elől hordtam, aztán csípőn sokáig), gyermeket bele, aztán megyünk le. Ha autóval megyünk valahová, akkor gyermeket kendőből ki, de a kendő mindig rajtam marad, úgy vezetek, úgy mászkálok midnenhová. Ügyintézéshez sztem nagyon profi, mert ha ezer helyre kell autózn, akkor ezerszer nem kell előcitálni a babakocsit a csomagtartóból, hanem a kölyket a megkötött kendőbe be, ki, be, ki... Nálam nagyon bevált, én nem is akartam soha mást kipróbálni, de most annyit rugalmaskndőztök, h ha lesz tesó, akkor lehet, h azt majd kipróbálom...

Bocs a kérdésért, de mi is az a mei-tai? mert lemaradtam róla. Az ergo-t is onnan tudom, h Rambóka a talin megmutatta, addig csak képen láttam!

Egyébként nálunk nem árulnak kendőt, akinek van az MO-ról vette/hozatta... elég érdekesen reagálnak rá az emberek: cigánynék többzsör is állítottak meg, h ugye milyen kényelmes??? Végre rájöttünk, h ők miért hordozzák kendőben a purdét :))
Románok többen is kérdezték, h miért hordozom pokrócban a gyerkőcöt, miért nem veszek egy "rendes" kengurut :))

Szopispárna: nekünk van egy hosszúkás alakú párnánk (akkora, mintha 2 kicsipárnát egymásmellé tennék) és azt zuperül használtam szopispárnának.

Még miről is volt szó vajon? Ja, Kavicska örvendezett a hasonalvás miatt :D:D:D
Tibike életében vagy 3szor aludt hason, azt is véletlenül, sztem. Olyan álmos volt, h nem tudta hogy alszik. Egyébként nem engedte meg, h hasra tegyem, lásd üvöltött, mint a sakál. Jó ha addig hason maradt, míg bekapcsoltuk a hátul kapcsos rugiját.
Viszont én alszom jókat hason, amióta a fiam betöltötte az évet! Párna nélkül, hason... fantasztikus! Nagyon rég vártam erre, h ismét tudjak így aludni...

Monácska: rózsaszínrucis csajszika... ééédes nagyon. Majd amikor meg tudja mondani, h mit venne fel, akkor majd kiderül, h a kedvenc színe a rózsaszín meg a lila :twisted:

Norka: annak nem örvendek, h kényszerpihenőn vagy, de annak igen, hogy sokat jössz ide :D Tényleg, Bogi 38oo volt? :shock: látod már elfelejtettem... bocs... de azt nem, h mikor született! :wink: Megnéztelek volna pocisan, de... majd legközelebb...

Te lányok: mit tehetnék a "rapszódikus metszedés" ellen, ahogy valaki mondta. Van, h elfelejtem beszedni. Van, h egyegy fincsi kajára azt mondom, h leszarom, h nem szabad és bezabálok belőle... Na, valahogy erőt kéne vegyek magamon s végre rendes pcos-hoz illő életmódot folytassak... grrr... a lagziban is mi sütit bezabáltam... finomak voltak, he...

Na, elmesélem a lagzis sztorinkat is...

Kép
k.ir

Csakegy: nem értem a mászkáló méhlepényt? Hogy vajon ki nem látott jól? Az bizts, h ez a cécó nem hiányzott.

És szinte kifelejtettem BETTICÁT!!! AKire most nagyon figyelünk. Vajon a héten lesz babánk? :?: :?: Hajrá Bettica!

És most a mi lagzis 7végénkről:

lagziztunk Nagykárolyban!
Tibikének megvolt az első görbe éjszakája. Este tízkor elaludt a babakocsiban, beparkoltam magam mellé a babakocsit (szerencsére a szélén ültem, ilyensmire roppant alkalmas hleyen! Nos ott aludt fél3ig, akkor felsírt a drágám. Pedig addig is volt hatalmas zene, hangzavar, üvöltés, meg minden. Aztán fél3kor elmentem vele lefeküdni és... 8kor keltünk tejet inni, akkor jött haza a uram a többi haverekkel :lol: szóval nagy buli volt, nem bántuk meg, h elmentünk.
Csak erre a J-ra vagyok kiakadva. Azt egyeztük napokig, hogy mi majd a szüleinél alszunk (mert Nagykárolyban éppen nicsnen egy rokonunk sem), hogy Tibike ott fog aludni s a szülei felhívnak engem, ha felsír, de nem fog felsírni, mert nem szokott... Aztán 2 nappal a lagzi előtt kiderült, h a szüleinél nincs is hely, mert jönnek haza a nővéréék nemtom honnan, szóval jól átverődtem. S miután idegeskedtem egy csomót, kitaláltuk, h egy éves elmúlt a drága, lehet neki is egy görbe éjszakája, a bulizást időben kell kezdeni!

Na ez volt velünk a 7végén. Ja, még az, h vasárnap csak este 7 körül indultunk vissza, egyrészt azért, mert hulla fáradtak voltunk, másrészt pedig azért, h üljön el az a rettenetes kánikula. És még el akartunk érni szavazni, ti. helyhatósági választások voltak tegnap. Jól is jöttünk, kivéve... még 15 km volt otthonig, amikor nagy sor... akármi... hát megint kifogtunk egy balesetet. Ott vártunk mind a bolondok. A múlt 7végén ugyanez volt, szolnoknál várakoztunk egy hosszú sorban, szintén baleset miatt. Különbségek a 2 között:
1. Magyarországon elkezdtük csavargatni a rádiót és pillanatokon belül kifogtunk egy heyi adót, ami mondta, h baleset a 4-es úton, aki szolnokra megy az itt és itt menjen, aki át akar jutni a hídon az ne térjen le, mert blábláblá. Itt is forgattuk a rádiót. Mindenhol csak a választással törődtek, SEHOL nem mondtak semmit. (ma kerestem a neten, de sehol semmi infót nem kaptam a tegnpi balesetről!)

2. Mo-on senki sem ment előre a sor mellett a szembesávon. Itt rengetegen előrementek, aztán utólag kiderült, h elég közel voltunk mi a balesethez, csak a sok előretolakodó miatt alig tudták felszabadítani a terepet, amikor el akarták kezdeni engedni a forgalmat.

Hiába na, más szinten van itt a civilizáció... rettenetes… de ezt tudjuk s nem mérgelődünk…

Kép
k.ir

Csakegy!

Utánaolvastam egy kicsit a témának.
4D-s Uh-ra menj, mert azzal meg tudják határozni az amnionszalag magzathoz viszonyított helyzetét. Ez a lényeg ugyanis.
Amíg nem tapad a babához, nem tekeredik a végtagjaira, addig nincs baj.
Az amnionszalag a múltkori Uh óta is kialakulhatott. Számíts rá, h. hiába utálsz UH-ra menni, lehet, h. sűrűbben fognak behívni innentől.
Én tuti mindegyikről kérnék videót, h. otthon nyugiban megszámolhassam az összes ujját! :shock:
Szerintem menj vissza a Hajdú doktornőhöz és vele nézesd meg újra, aztán mindent kérdezz meg tőle! (lehet, h. ha mondod, h. nála voltál és megemlíted a méhlepénydifit, akkor soron kívül "retúrban" fogad. Remélem.)

rambóka

Rambóka!

Nah, én pont a mell feletti rész csatolása miatt dobtam ki a saját "kosaramból" a cuccot a Butterflyt. Értem a lényegét és tényleg szupi, de én nem bírok semmit elviselni szorosan ilyen közel a nyakamhoz. Nálam a 4th generation a befutó. Épp azon töröm a fejem, hogy hogy lehet összeállítani. Lehet még annyival fejleszteni, hogy patentos vagy cipzáras megoldással ideiglenes és levehető kapucnit heftelni rá, ami ősszel-télen a sapka mellé esetleg jó lehet még. Azt egy svéd oldalon láttam (ott tényleg hideg tud lenni :D), de nem rossz az ötlet. :)

Annyiban majd kéne a segítséged, hogy a vállpánt hevederjének másik felét, ami magához a hordozóhoz kapcsolódik, kb. milyen magasra kell varrni, mert az egyik rajzon sincs rajta. Ha magasra rakom, kiesik oldalt a gyerek, ha alacsonyra, akkor meg szorítja a lábát. De ezt majd priviben vagy személyesen megbizniszeljük, ne rongáljuk itt a lányokat ilyen apróságokkal. :D Höh... a végén még kész bűnbanda leszünk a jogdíjas koppintásokból. :D

A rugalmas kendőre is rámehetünk.
Azt kéne megtudni, hogy milyen széles az anyag, mert a hosszúságok fent vannak a babakozelben-en. Van valami pályád?
Lövésem sincs, mennyibe kerülhet 1 m pamut jersey, de gondolom nem az 500 forintos anyagok közt van. Ha megveszünk belőle 5,2 métert és még egy varrónőt is szerzünk, lehet hogy ott vagyunk, hogy vehetünk egy gyárit. No de majd meglássuk. :lol:

Monee

Monee

monee85

Na. Konzultáltam a nődokimmal is és az Istenhegyi klinikával is.

Nődoki: totál gondban, a gyerekével ők ugyanehhez a két orvoshoz mentek, mind a kettő C kategóriás, egyszerűen nem tud semmit mondani arról, kinek van igaza, hívjam fel az Istenhegyit. Ne parázzak, úgysem lehet semmit se csinálni, próbáljak nem emelgetni aztán a 18. heti UH-n majd jobban megnézik a szalagokat.

Felhívtam az Istenhegyit. Menjek el csütörtökön 2-re, nem kell fizetni, újra megnézik UH-n a babát és azt, hogy mi a helyzet (ld. túl nagy az eltérés a 2 lelet között - ld. valszeg pont a szalagok azok amik elgondolkoztatók, nehogymár egy gagyi felbontású ultrahangon jobban észre lehessen venni mint egy komoly gépen)

Tudom én is, hogy semmin se tudok változtatni de ha kiderül, hogy az Istenhegyin néztek el valamit akkor tutira nem megyek oda a 18 hetesre. Ha meg nem, az nekem is megnyugtató és persze nekik és a jóhírüknek is abszolut pozitív referencia (mert teljesen korrekt a reakciójuk).

Szóval ez van.
Vendég

A babák nagyonnagyon szépek. A vízlatti kép is csodás, de meg kell mondjam, h a Bogi picibaba képét is nagyon jólesett újralátni...

És most én is küldök képet, mert ezer éve nem küldtem... és szerintem azért nem kérte senki mostanában, mert már "reménytelen eset"-nek könyveltetek el... :twisted: :lol:

Na, mégiscsak reménytelen eset vagyok. Lekicsinyítem meg szarozok vele meg minden, mégis "Hiba történt", nem teszi fel a képet. Útálok képte küldeni :( bocs. Ha férjem hazajön, akkor megparancsolom, h csináljon valamit...

:evil: :evil: :evil:

Kép
k.ir

Sziasztok!

Csakegy, Rambóka!

Elképesztőek vagytok, hogy minden egyes babakelléket hogy tudtok, ismertek, hol lehet megtalálni, mennyit ér, mi a tapasztalat: nemzetközi, hazai, topikos, barátnős, saját stb., újan, vagy használtan érdemes megvenni, ki árulja, hol, de van olcsóbb is! Döbbenet!!

Tény, hogy több mint egy évvel előttem jártok, kitapostátok az utat. De akkor is...

Én sosem leszek ilyen... az egészen biztos. :?

Pl. Semmilyen babás könyvet nem bírtam olvasni Szilas születése előtt. (utolsó 3 hétben alkalmatlan voltam rá) Amikor hazahoztuk rá egy hétre kezdtem el. Szoptatás közben. Lassan de biztosan haladva.

Én túrkálóban is csak úgy tudok vásárolni, ha szépen egyenként ki vannak a dolgok téve vállfára. Különben nekem annyi! Viszont ezek a túrkálós cuccok drágák. Vagy van a másik, anyós féle, ott kiteszik elém a zsákot (amit már előre kiválogattak, én méretem és csak jó minőségű újszerű cuccok, ugyan ez érvényes a fiam cuccaira is!) és én csak szemezgetek! :lol: :lol:

Igaz, amikor elkezdtük gyűjteni a babacuccokat: ágy, babakocsi stb, akkor sokat fejlődtem ezen a téren.

De valahogy engem nem igazán hat meg a kendő, mert nem tetszik, ettől kezdve nem is olvasok utánna. Én nem kötném magamra, mert idegesítene. Úgyhogy marad a hordozó...

Szóval minden elismerésem csajok! :)

Egyébként megmondom őszintén, pont ez a részletes ismeretanyag amit összegyűjötök és közzétesztek számomra sokszor nagyon hasznos. :)

Monee!
Rajtad is csodálkozom. Még nem volt a topikban ilyen csjaszi, aki ennyivel előre ilyen intenzítással kereste volna a dolgokat, hogy mit hogyan mennyiért... mindegyikünk később kezdte. :)

Asszem erre születni kell. :)

Cuppantás!

Csakegy!
Várom az új UH jelentést!
Vendég

k.ir után szabadon: nekem is jegyzetelnem kellene......

csakegy, győrrfy is jó, a praxisban. őt is sokan dícsérik. de remélem az istenhegyin utánajártok a dolognak, és minden rendben lesz. szegényke, addig izzgulhatsz :?

bettica, drukkok ezerrel :)

norka, zsuzsin ugyan az a takaró volt :D

a másik topicba írogattam véletlenül :D sebaj, legalább látszódik,hogy azt is olvasom.

zsizsik??? rem. minden rendben, mert el vagy tűnve!! anyukád???

k.ir, tibike írtó ügyes volt, hogy így bírta az éjszakát!!!!!!

monaaaaa, nagyon jó a padlótok. férjed pózolása meg :D gondolom jókat rötyögtetek. férjem ma volt az évánál. úgyhogy jó ötlet volt az a fuvar :D
nóri meg iszonyat szép, és élvezi a rózsaszínt. pont ezt mondtam én is. ééééén tuti nem adok rózsaszínt a lányomra. hát :oops:

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

ja, hunci. nagyon jó a kép!!! olyan sokáig nézegettm :) annyira aranyos, és már olyan nagy baba!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?