Új privát üzeneted érkezett!

Blúmi!

Nagyon szorítok! Érzem, hogy nem lesz baj! Gyere még ma a hírekkel!

Lányok!

Azért nem olyan elavult dolog ám a méhszájvizsgálat, inkább orvosfüggő! Senkit és senkinek az orvosát nem akarom megbántani, de aki igazán odafigyel a kismamáira, az azért időnként ránéz a méhszájra is, ugyanis egyáltalán nem kell, hogy bármi jelezze azt, ha pl.: kinyílt a méhszáj!Nálam a 2. és a 3. babánál is idő előtt kinyílt, a 2-nál semmit nem éreztem, nem fájt, nem görcsölt, nem vérzett, semmi, mégis kinyílt! És mi van, ha ez nem derül ki és nem szedet velem a doki Mg-t és nem mondja, hogy pihenjek? Szóval szerintem fontos ez és én nyugodt vagyok, hogy a dokim odafigyel erre is!

Márti
borossné becz márta

Hahó!
Megjöttünk a lagziból. Ahhoz képest, hogy milyen borzalmasan indult (a Zuram már 3 napja nyüszög, hogy neki nincs kedve Szombathelyre menni és ha nem a barátjáról lenne szó el sem indulna, meg különben is blablabla. Na, ez a hangulat átragadt rám is, igy már a kocsiban a 0-on összekaptunk. Végül tök jó volt, rengeteget táncoltunk (pedig Csabi abszolút nem táncoslábú, ritkán kér fel), a kaja is jó volt, a hangulat is. Végül épphogy megvártuk az Újasszonyt és mentünk aludni (hajnal 2-kor). (az egy négyzetméterre jutó kismamák aránya egyébként kimagasló volt, rajtam és a menyasszonyon kivül még 2 ember tuti pocis, és akkor ki tudja, hányan nem tudnak még róla, vagy nem látszik :) :P

Aztán reggel indultunk elég korán, mert Csabim haverjaival focizott Pátyon (valami kispályás Helyi Mulyák kontra Nagyvárosi LÉbecok :mrgreen: :mrgreen: összecsapások voltak) Nah, engem a pálya széléröl 2-szer találtak el a labdával, ekkor ugy döntöttem, inkább beülök a kocsiba. Persze nyitvahagytam az ajtót, hogy ne süljek meg és olvasgattam, erre egyszer berepült a labda és megütötte picit a pocimat. Nem volt vészes, de úgy megijedtem, hogy elkezdtem zokogni, mint egy kisgyerek (Hiába no, ilyenkor a hormonok is tombolnak) igy szegény emberem inkább otthagyta a meccset és hazajöttünk (pedig tényleg nem nagyon ütött meg a labda, csak megijedtem) Azóta kialudtam magam :)

Blúmi :)
megy a nagy drukk!!!

Márti :)
máhszájvizsgálattal egyetértek, nálam se néz minden alkalommal a doki, de nekem az egyik kolléganömnek pl össze kellett varrni a méhszáját, pedig neki sem voltak görcsök, meg ilyenek. De nyilván ö is csak 1 az 1000-böl, vagy azt se tudom, mennyi az esélye ennek.

Na, majd folytatom. Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Megjöttünk a vizsgálatról. Nagyon alaposan megvizsgálta a doki és azt monta, hogy mivel a magzatvíz mennyisége jó, és hólyagtelítődés is van, most nem kell aggódnunk, mert jelenleg működik a baba veséje! (Holka: még egyszer nagyon köszönöm, nem is hiszed milyen sokat jelentett, amikor Te is ugyanezt írtad!!!) Rendszeres ellenőrzés kell, ja, és 14 hét összpontosítás, hogy ez a dolog nem változik, és folyamatosan rendben funkcionálnak azok a kis vesék!!!! Tudtam, hogy nem lesz könnyű terhességem, de remélem ezért cserében a születéssel, és azután minden jól alakul. Teljesen kimerített ez a három nap aggódás. Folyamatosan azt szajkóztam (ahogy Bejci írta: mantráztam), hogy minden rendben lesz velünk... Valaki egyszer korábban már írta, hogy Ő tudja mit jelent, ha szorítotok neki. Hát most már én is tudom, és még egyszer köszönöm Nektek!!!!

Kép
blúmi

Helloka!

Blúmi!

Megy a drukk. Gyere a hírekkel!

Tök érdekes ez a vásárlók és anti-vásárlók "ellentét" itt a fórumon. :D Fúúú, én továbbra is nagyon be vagyok sózva vásárlás ügyileg, alig várom hogy megjöjjön az adóvisszatérítésem és indul egy újabb kör babuci cucc vásárlás. Apróságokat kell még főleg vennem, de már azt is nagyon várom. :D Órákat töprenghetek majd a polcok előtt, hogy melyik pelust válasszam a MI babánknak. Nemtom miért, de ez valahogy annyira különleges dolog nekem. :D

Ma épp a hordozás témára voltam rácuppanva. :D
Az egész délelőttöm azzal ment el, hogy olvasgattam, videót néztem és döntöttem. :D Amég csöpp a baba, addig Babaerszényben fog utazni a drágánk, aztán ha kicsit nagyobbacska lesz, mondjuk már télen, akkor meg Kötős kenguruban. :)
Ez ügyben mindenkinek szívesen ajánlom a: http://www.babakozelben.hu holnapot! Mindkét dolognak - tehát az erszénynek és a kötős kengurunak is - fent van az elkészítési technikája és rajza, amellett, hogy árulják is!!!
Szintén jön a pénz, Monee meg megy anyagot vadászni és varr bőszen a gyermeknek. Teljesen rá vagyok kattanva. :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Szeder!

Bár írhatnám a másik topicra is, de ezt talán hamarabb olvasod! Nem túl friss a honlap, de azóta már felújították a szülőszobákat és eddig sem volt rossz! Ha még nem döntöttél, talán segít...
www.mavszuleszet.hu

Blúmi!

Renben lesz minden! Máris vannak jó hírek, na látod!

Márti
borossné becz márta

Blúmi: Örülök, hogy a doki- és Holka doktornénink :) - segítségével sikerült megnyugodnod. Természetesen a hátralévő 14 hétben is mennek a drukkok, pozitív energiák, "rátok gondolások", mert fontos, hogy érezd, sokan gondolnak Rád és a kisfiadra jó érzéssel, szeretettel. Abban a hátralévő 14 hétben is mondogassatok minél többször pozitív állításokat, mert tényleg segít! Ha valamit nagyon akarunk, koncentrálunk rá, az úgy is fog történni!! Tapasztalat :)
Szóval továbbiakban csak pozitívan, MINDEN RENDBEN LESZ VELETEK!!!

Minyu: Nem semmi amit leírtál! Egy focimeccsen még nézőként is ennyire kell vigyázni?! Az esküvő viszont jól hangzik! Mi volt a kaja? Jellemző... engem az érdekel a legjobban.. :wink: :?

Márti: Én örülök a méhszáj vizsgálatnak, nekem a dokim mindig nézi. A tesómnak asszem a 6., vagy 7. hónapban kinyílt a méhszája, nem szeretnék ideje korán úgy járni, mint ő, de ha már kinyílik, akkor legalább tudjak róla!
Vendég

Blúmi: Megy továbbra is a drukk, pici fiad veséje tudja mi a dolga.

Minyu: jujj, az a labda nagyon kinézett magának.

Kép

Kép
starlark

Jó reggelt!

Blúmi!

Örülök, hogy megnyugodtál, és az orvos is megerősített nem kell aggódnod!

Én majd nemsokára indulok a cukorterheléses vérvételre, de már most korog a gyomrom, de ugye éhgyomorra kel menni.

Olyan szép volt a hétvégénk, csak hamar eltelt.
Teszek fel képet, íme én:
Kép

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok,

Remélem, mindenkinek jó volt a hétvégéje :) Napsütéssel, zivatarral (még az is jól esett)

Nekünk szuper volt a vasárnap, bár nagyon lefáradtam. Vidámparkoztunk lányzóval és mivel ingyen volt, meghívtunk a kis ovis barátai közül is párat (amennyi meghívót még kis pirulással ki bírtam kunyerálni). Olyan jó volt nézni azt a sok kis 5 éves lurkót, ahogy egyik játékról a másikra rohannak, és még ide menjünk, meg még oda menjünk, és még egy kör ..... Így együtt tuti jobban élvezték, mintha egyedül mentünk volna. Bár a játék az játék, Merci biztos akkor is örült volna, de így még nagyobb volt az élmény. Estére viszont nem éreztem a talpam (11-től 4-ig ott voltunk). És szép csíkos lett a vállam is :)) Mert a lánykát bekentük naptejjel, de persze magunkat nem, és mivel a rövid ujjú és az ujjatlan közti póló volt rajtam, most mindkét vállamon szépen látszik a minta (szerencsére nem égett le, csak kicsit megpirult)

Na most neki állok dolgozni is

Valahogy mostanában többször keményedik a hasam, speciel most is. Nem tart sokáig, de napjában 2x-3x biztosan érzem.

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Blúmi, örülök, hogy megnyugodtál!! Gondolok, és gondoltam is rátok sokat!!!

Márta!
Köszönöm. Ma este döntünk..

Minyu!
Te szegényke, jaj mik érnek téged még az autóban is :? El is hiszem, hogy megijedtél... ez egyébként sem kellemesen élmény.. de így, hogy ott van a picike a pocidban... (költözzünk el egy lakatlan szigetre.. és ott biztonságban leszünk... tudod.. én is esek-kelek amióta terhes vagyok ) Vigyázz magadra!!!

Látom voltak kirándulások a hétvégén, örülök, hogy mindenki jól érezte magát.
Nálunk vendégek voltak.
Pici babával.. háttttt most éreztem igazán közel, hogy nemsokára én is babázhatok.. nem lesz egyszerű menet :) még nézni is fárasztó volt, amit anyuka csinált a babával.. :wink: :? hm ... mi elé is nézünk lányok???
:) :) :)

Én ma délután megyek az Istenhegyi útra uh-ra. Hát most én is izgulok, de nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz, és a korának megfelelő méretűre növesztette magát Adél baba.
/a sok rossz hír miatt, amit itt átél egy-egy kismama már én is aggódalmaskodóbb lettem, mint voltam... pedig az eddigi paráim sem voltak éppen normálisnak mondhatóak.../

Hogy bírtátok a hétvégi meleg hullámot?
Bár most is kezd melegedni az idő... nálunk a kert felöli teraszra nem lehet kimenni tegnap délelőtt 38 fokot mutatott a hőmérő.. úgyhogy csak a délutáni órákban lehet ott hűsölni.. -igaz délelőtt nem is nagyon van időm ücsörögni.. annyi tennivaló van-
Most megyek is főznöm kell, de ha végeztünk az uh-on jövök! -remélem képet tudok hozni nektek!- ---gondoljatok ránk iiiiiss---

szeder74

Blumi
Nagyon-nagyon örülök,,hogy megerősítést kaptál!!!
Mikor kell menned legközelebb kontrollra?
holka

Sziszi!

Itt lehet hozzá rendelni pelenkázó táskát 5500-ért .Esővédőt még nem találtam.
http://gportal.hu/picview.php?prt=68278 ... 43&index=1

Bejci!

Ez lesz az utolsó vizsgám. Az írásbeli 4-es lett és ez lesz a szóbeli. Utána meg belevetem én is magam a vásárlásba. Ma külön örültem, hogy 1 héttel hamarabb megjött a táppénzem :D Lesz mit költeni a babára :D

Minyu!

Sajnálom azt a hülye labdát, nagyon megilyedhettél. A lgzi azért jól hangzott :D

Blúmi!

Látod,nemhiába szurkoltunk nektek ennyien. Örülök a jó hírnek és továbbra is sokat gondolunk rád!:D

A hétvégi meleg és hideg váltakozása nem volt jó hatással rám. Szombaton este már több órája fájt a hasam,mint eddig még sosem. Anyósmmal bementünk a korházba és meghallagttuk a szívhangot. Nagyon kis édes volt ahogy zakatolt. Szóval minden rendben van a kicsi fiammal :D A fájásra kaptam Mgane B6-ot és elmúlt nagy nehezen. Azért kicsit megilyedtem. Pont most ilyen idős terhesek szültek sorban ott Szentesen 700-800 g-os babákat :(

Lehet, hogy szombatig nem leszek túl sűrűn fenn,inkább csak olvasok,mert pénteken lesz a szóbelim. Megpróbálok tanulni 1000-el.

Vigyázzatok magatokra!

Szeder,megy a drukk és a szurkolás. :D :(

Kép
Kép
a.m.

Blúmi, látod, nem érdemes aggódni, amíg nem tudsz biztosat. Tenni sok mindent úgy sem tudsz, és csak a lelkednek (meg a babáénak) tesz rosszat. Én már rájöttem, hogy nagy általánosságban az első orvosi véleményre nem is szabad hallgatni. Még ha utána be is igazolódna a félelem, akkor is biztosabb, ha többen látják

minyu, az a labda kinézett magának :) vagy már most nagyon játékos a gyerkőc a hasadban és labdázni akart :D

Kép
Kép
csibe21

sziasztok csajok!
na eddig nekem még sose volt semmi a pocimmal.hát most volt, vasárnap du-n éreztem a hasam, nehéz elmondani de tompán fájt.aztán estére alig tudtam h. fekükdni és mintha egy nagy kő lett voln a hasam helyén.
bevettem magnét....sokat nem éreztem a hatásából.....de reggelre hál isten jó lett.
mi lehetett ez.....tudom ti már írtatok ilyenekről....
gondolom ilyenek lehetnek...pláne az idő előrehaladtával...
de várom a tapasztalatokat.

Kép
winona

blúmi örülök h. megnyugtattak, think positive!

Kép
winona

a.m:
Te (is) szegényke!
Ezek a fránya keményedések! még jó, hogy anyósod /bennfentes/ és megtudtátok hallgatni a szivecskét... így legalább nyugisan telt el az éjszakád.
És próbálj meg fekve tanulni már amennyire lehet..
Jaj.. írod, hogy velünk egyidős kismamák szültek... és a babák? velük mi van?? -érdekel :? -
Melyik kórházban is dolgozik anyósod??

szeder74

Sziasztok!

Csatlakozom a hétvégi kirándulókhoz, jajj olyan jó volt kimozdulni, olyan büszke voltam a szép kis pocakomra. Érdekes, h. mennyien megbámulják a kismamákat, nem?

Blúmi! hidd el,h. minden rendben lesz, a pozitív gondolkodással tehetsz a legtöbbet a piciért!!!!

A.m. ! Köszi szépen., ránézek :)

Minyu! Férjem nagy focirajongó, így én is gyakran állok a pálya szélén. Tudom mit éreztél :|

A méhszájvizsgálathoz: Engem minden alkalommal megvizsgál az orvosom, igazából ilyenkor nyugszom meg amikor kimondja "a méhszáj teljesen zárt!"

Képzeljétek, tegnap este tök véletlenül észrevettem, h. szivárok "valami" a mellbimbómból. Megérkezett az előtej? :D
Ti hogy álltok ezzel?

Ja, az előbb meghozta a postás a megrendelt szopipárnát és a kiságyunk összes felszerelését bébi paplan,párna, baldachin,fejvédő, zsebes tartó! jajjjj olyan édesek!!!!!

Szép napot nektek!
sz.sziszi

Blumi orulok en is, hogy minden rendben veletek.

KépKép
Kép
humanka

Szeder!

Szentesen dolgozik anyósom. A babák a körülményekhez képest jól vannak. Mentővel Szedegre vitték őket. Ott van jó kora intenzív ellátás.
Nemrégen meg egy 520 g-os baba is született,de azt mondják már csak 20%-os oxigént kap (az jónak számít) és szépen gyarapodik. Az, hogy lesz-e valamilyen károsodásuk sokszor csak később derül ki,de eedig úgy néz ki jól vannak :D

Kép
Kép
a.m.

a.m., ez jó hír, mert ezek szerint azért már nekünk is nagy esélyünk van arra, hogy ha ne adja, de bármi történik, akkor megmaradna a kicsi lakó idekinn is

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Bezsongtam! A másik topicról, ahova írogatok (ÁEK), ma délelőtt 2 kismama indult szülni 5 perces fájásokkal a kórházba! Vidám, mert mind2jülnek ugyanaz a dokijuk meg a szülésznőjük! Remélem, egymás melletti szülőszobában lesznek! :lol: Szóval most már aztán tényleg egyre jobban várom a szülést, olyan jó, amikor az ember gyanakodni kezd, hogy "Ez már talán az?",és számolja a fájásokat. Fú, már alig várom! Persze nem akarom siettetni az időt, mert olyan jó ilyen közel éreznem magamhoz a pici lányt, úgy imádom, amikor mocorog odabent, és ki tudja,hogy ezután a szülés után átélem-e még ezt életemben? Szóval megpróbálom nagyon kiélvezni az áldott állapotot! :lol:
Képzeljétek, hétvégére egyszerre fogyott el a csalánteám meg a Bilace kapszulám és máris felszaladt rám 2kg, tök bevizesedtem, a gyűrűim sem jönnek le,a bokámról jobb nem is beszélni, ennyit számít, ha 2 napig nem hajtom a vizet!

Márti
borossné becz márta

Márta!
Hogyan alkalmazod a teát és a kapszuláról sem hallottam még. Mesélj!
Szabad tényleg kismamáknak is inni, és kapszulát bevenni.. mesélj mindent mert érint a dolog..
ez a vizesedés.. hát nekem is olyanok az újjaim reggel óta.. mint a hurka... pfh.. útálom, ha vizesedek.. és kellemetlen is mert feszít.

szeder74

Sziasztok!

Már ezer éve nem jártam erre.. Próbáltam az utóbbi két hét termését visszaolvasgatni, de mindenre reagálni most nem tudok. Két órája olvasok :lol: :lol:

Eléőször is a gratulációk:

Kistigrincs, Monee! Utólagosan is nagyon sok boldogságot kívánok születésnapotok alkalmából!! Még a 8 napba beleférek :lol:

Gratulálok mindenkinek, akinek most derült ki vagy most bizonyosodott meg, hogy fiú, vagy lány rejtőzködik a pocakban (Nostawen, Konan, Minyu,Lolababa).

Plusz megnéztem a babás és a pocis fotókat is! Nagyon szépen fejlődnek mind a babáink, mind a pocakjaink!
Nagyon jó 4D-s képeket raktatok fel (Petra a tied külön dicséretet érdemel, nagggyon jó!!)

És nem utolsó sorban gratula minden kismaminak, aki átlépte a bűvös 100-at!! Én is közeledek már felé!

Honey, Blúmi, nagyon sajnálom, hogy ennyi mindenen kell keresztülmennetek, és hogy mindig van valami, ami miatt izgulnotok kell.De biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz és már nem is olyan sokára egészséges, gyönyörű babákat fogotk ti is szülni!!

Roni, te sem jöttél sokáig. Én most itthon vagyok, de nem tudtam többet (sőt semmit) a géphez ülni, mint meló mellett!

Holka, ügyi vagy! Gratulálok a jogsihoz! Aztán óvatosan, mert nagyon sok hülye van az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánok neked!!

Szóba került az Elevit.. Nekem a doki ajánlotta, hogy térjek át a Gravidára most már, mert abban van jód is, az Elevitben meg nincs. Én már régóta Elevitet szedtem (mióta az első vetélés után újra baabásodásra készültem és még az előző dokim ajánlotta a kezdéshez), de most Gravidát vettem. Nem akarom végig szedni. Viszont az ára valamivel barátibb, mint Elevité.

Humanka, nem semmi, hogy te végig dolgozni fogsz! Nagyon csini kismama vagy, azért aki akarja, az már látja, hogy baba van abban a pociban! A súlyfelesleget meg ne hiányold, örülj neki, hogy szerencséd van, és nem hízol sokat!

Magunkról:

Én sajnos nagyon sokszor begörcsöltem, rendesen összegörnyedtem a fájdalomtól. Ezért egy durvább görcsös hétvége után bementem a dokihoz. A külső méhszáj nyitva van, és emiatt + a keményedés, görcsök miatt a doki azonnali, szigorú ágynyugalomra ítélt (C=2160) . Így én már két hete nem dolgozom, itthon vagyok. Nagyon nehéz az ágynyugalmat tartani, de a baba érdekében mindent megteszek! Most voltam kontrollon, és zöld utat kaptam a kismamatornához, de csak mértékkel. Doki szerint a testem ugyis jelez, ha sok. Itthoni tevékenykedés megengedett most már, de bevásárlótúrákról le vagyok tiltva.
Hát nem örültem nekem a melóhelyen, de elfogadták hogy ez van. Még egy hónapot akartam kihúzni, de ha nem megy, akkor nem megy.

Sok más is van körülöttem, de azt majd egy másik e-mailben!

Nyuszi, üdv közöttünk! Nem lehet hogy mi egy másik topikból már ismerjük egymást??

Rönééé

Kép
röné

Szeder!

Csalánteát iszom és Bilace-t szedek, ez utóbbiból 2-t naponta. A csalánteát nyugodtan lehet pocakosan is inni, akkor a leghatékonyabb, ha reggel éhgyomorra iszol belőle 1 csészével! Feltölti a vasraktárakat és jól hajtja a vizet, engem a dokim megdícsért érte, hogy iszom! A Bilace pedig feketeáfonya-kivonat, kifejezetten jó visszerek ellen és vízhajtásra is, kismamáknak kifejezetten ajánlják, nagyobb patikák és gyógynövényboltok tartják vagy megrendelik Neked! Nekem nagyon bejön együtt a 2 dolog, a korábbi terhességeimnél csak csalánteát ittam, de egyedül nem bírt ezzel a rengeteg vízzel, bár akkor is sokat segített!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!:)

Olvasom hogy nektek se volt egyszerű a tegnapi nap, hát nekem se. Vmi front volt egész biztos. Délutántól volt enyhe mensi szerű hasi fájdalom, nem vészes de azért el tettem magam vizszintesbe, lett egy icipici barnázás is ami még eddig sose volt.
Éjjel jött egy jó nagy vihar, rengeteg eső esett. /de jó hogy jól meglocsoltunk mindent az este :)/
Most reggelre már semmi gond.

Holnap viszont cukorterhelés. Hát azt nem nagyon várom... főleg hogy most 16-tól le vagyok tiltva az édesről és a fehérkenyérről. Naná hogy azt fogom kívánni. Ez már csak így van :)

Sz.sziszi: Nyugi :) Én is bepánikoltam áprilisban a nászút alatt hogy ez vajon normális-e ilyen korán hisz hol van még a bébi :) Azóta is szokott néha lenni szerencsére nem minden nap.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok Mamikák!
Engedjétek meg, hogy átnyújtsam virtuálisan a szórólapomat:
http://www.tiger.hu/robi/anitja.jpg

Akit érdekel a kismama jóga az V.kerületben (az első alkalom ingyenes :wink: )

További kellemes pocisodást! :D

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok! sajnos ma megint nem jó híreket kaptunk. A ciszták ott vannak, ez tény. Konzílium ült össze az ügyünkben, sok jóval nem bíztattak. Az orvosom beutalt a SOTE I. klinikára, de csak júni 26-ra kaptunk időpontot. Nagyon nehéz felfogni, hogy mi ez az egész, senki sem mondja, hogy mire számíthatunk, mert ők maguk sem tudják még... Nyomom a pozitív hozzáálást, de őszintén szólva a félelem sokszor erősebb...

Kitartást mindenkinek a meleghez! nekem - csak úgy ráadásként - begyulladt a torkom, és hőemelkedésem van! 35 fokban! Végülis kell valami, amin végre lehet nevetni...

Örülök, hogy Röné végre megint itt van! Tudom, hogy nehéz ez a fekvés ügy, viszont rengeteget használ! Örülök, hogy már nem dolgozol!!

Minyu! vigyázz a pocira! Úgy látszik nem tudsz elég óvatos lennia foci elleni védelemben :)

Kép
blúmi

blúmi, de a veséje működik azért rendesen? Mert akkor még van remény, hogy a ciszta önmagában nem jelent gondot majd

Kép
Kép
csibe21

Blúmi!

A genetikai tanácsadóba küldtek? De durva, hogy még 3 hetet várnod kell! Annyira nem értem! Hiszen simán felszívódhatnak szülésig ezek a ciszták, nem? Nagyon nehéz lehet Nektek most, így őrlődni a bizonytalanságban! Nem akarsz előbb elmenni a Magzati Diagnosztikai Központba valamelyik genetikushoz? Hátha mondanának valamit... Vagy ahhoz a dr.-nőhöz, akinél Szeder is járt? Valamit lépj, mert beleőrülsz a bizonytalanságba még 3 hétig!
Az biztos, hogy nagyon szorítunk!!! Nem lehet baj!

Márti
borossné becz márta

Blúmi: Én nem tudom, mit tudnék még mondani, írni.... Nagyon sok drukk megy Neked, és kitartás!!!

Starlark: Hú, ez a barnázás ijesztően hangzik, de ugye minden rendben?

Márti: Hát ha a melegben nagyon vizesedni fogok, én is ki fogom próbálni ezt a vizesedés elleni kombinációt, amit írtál.

Röné: Pihenj sokat, mert ez a méhszájas dolog nem tréfa!

A.m: Ügyes vagy, a vizsgád után pedig HAJRÁ SHOPPINGOLÁS!!!

Petra: Szép kismamis pocid van!!! :) Biztos jó volt a kirándulás!

Szeder: Nálunk nem meleg hullám volt a Balatonon, hanem inkább hűvösebbre fordult az idő. VOlt egy akkora jégeső, hogy szó szerint megijedtem. ...

Olyan jó, hogy már látszik a poci! Én nem gondoltam, hogy ilyen büszke leszek majd rá!! :wink: Tök jól esik, amikor megkérdezik, hogy mikorra várom. ANyuék 2 hete láttak utoljára és ők is azt mondták, hogy mennyit nőtt 2 hét alatt! IMÁDOM!!!
Vendég

Sziasztok!

Blúmi! Nagyon szomorúan hallom, mik történnek veletek!Őszintén sajnálom, hogy mindezeken keresztül kell mennetek! De én bízom benne, és csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy nem lesz baj. Nagyon szorítok értetek!!!Nagyon gáz, hogy ennyi időt kell várni! Miért nem azonnal csinálnak valamit?Miért kell ennyit várni?Ez elég fontos dolog.

Röné! Ne má!!Ezt szomorúan hallom!!!És nagyon sajnálom a görcsöket meghogy nyitva van a méhszájad. Tényleg pihizz! Én azt hiszem holnap el tudok már menni a kismamatornára.

Márta! Egyetértek veled vizsgálatügyileg. Az én választott dokim is megszokott nézni. Viszont az "államis" doki, eddig még soha nem vizsgálta meg. :shock: És én is lázban égek!!! Két fehérvári kismama is múlthéten szült, majdnem egyidőben.

a.m. DRUKK a vizsgához!

Csajok! Mi alapján választották ki a megfelelő babakocsit? 1-2 tényezőt tudok, de a véleményetekre vagyok kiváncsi.
Nektek már van listátok, hogy miket kell venni?

A nagynéném hétvégén itt volt nálunk, és közölte hogy jóval nagyobb "darab" vagyok mint az ő pici lánya ( ő is terhes) :shock:
Erre ránézett a fenekemre, meg a csipőmre. Na tessék! :shock: :D

Alíz

KépKép
roni0422

Roni!

De kedves a nagynénéd! :twisted: Fú, de utálom az ilyen megjegyzéseket! De ne törődj vele! Lehet, Te meg a szoptatás alatt fogsz fogyni, az Ő kislánya meg esetleg akkor hízik! Annyira különbözőképpen reagálunk a terhességre-szoptatásra! Én most pl.: folyamatosan édes kajákra gondolok, mint jeges kávé vaniliafagyival, jégkrém, csoki, majd' megőrülök egy xxl-es sportszeletért (vajúdás közben szoktam enni, nagyon sok energiát ad és finom!), de ugye nekem a cukromra nagyon kell vigyázni, úgyhogy marad az eper tejszínhabbal! :lol: :lol: :lol:
Épp most néztem meg az előző kiskönyvemben, hogy az előző terhességem alatt 16kg-ot híztam! Nem is emlékeztem már rá, most magamhoz képest rém soknak tűnik, de rajtam a víz a legtöbb és a kórházból bő 10kg-mal könnyebben szoktam hazajönni mint ahogy bementem! Úgyhogy ne aggódj és ne vedd fel az ilyen beszólásokat!

Márti
borossné becz márta

röné, micsoda nagynéni :shock:

Kép
Kép
csibe21

Márti, Csibe! Köszi, úgy összességében nem érdekel a dolog. Nem is aggaszt. Van önkritikám, nem vagyok elszállva magamtól. :wink:
De azért szerintem ezt lehetett volna egy kicsit kedvesebben is közölni, nem? Egyébként én is az édes dolgokra gondolok. minden nap. :shock: Az a baj, hogy eszem is!!!Próbálok azért mértékkel.
De állandóan azt nézem, mit ehetek. :oops: 8)
Márti, reméljük így lesz.

Alíz

KépKép
roni0422

Blumi: Pozitívan gondolkodjatok, hisz működik az a vese. Működni is fog ez biztos. A jun 26 sajnos elég kiábrándító mint időpont.

Bejci: Itt minden ok szerencsére, én a frontnak tudom be. Bébike mocorog nem keményszem úgyhogy no para :)

Roni: Hát mi úgy választottunk hogy költözünk télen egy emeletes társasház első emeletére ahol jók az utak mert új városrész, de nincs tároló és a törpe első gyerek lesz.
Szóval kell egy könnyű, kicsire összecsukható, lehetőleg minél komplettebb kocsi. Így nyerte meg az ár-érték arány versenyt nálunk a Pierre Cardin PS692. Remélem beszerzni is sikerül majd. :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

A vacak hétvégésekhez én is csatlakozom..
Amellett,hogy sokat programoztunk és az tök jó volt...az alaphangulatom eléggé a kétségbeesés felé tendált már tegnap délutánra...ugyanis az én mindig virgonc és mindig nagyon erősen rugdosó babámat 3. napja alig éreztem...Nagyon kellett koncentralnom,kb napi 3 rugás és azis gyéren....és a sok lehetőség közül az én agyam ugye a legrosszabb verziókat dobja ki..
Tegnap éjfél felé már beindult a kisdrágám és ma már a régi...de a megnyugtatásomra elmentem uh-ra és a manóm egy az egyben a tarkóját,gerincét és lapockáját mutatta nekünk,így a hátamat rugdossa ezért nem érzem ill ha érzem is ezért olyan kis gyenge a rugása. De a keringésével minden a legnagyobb rendben,meg eleve az egész kis Emmám jól van,szépen fejlődik!

a.m
nagy drukk a vizsgához!!! De jó is lesz utána a jól megérdemelt babacucc-bevásárló körút!!!

Sugikám
Akkor csütörtök,oksa? De most nálunk,jó? Henit a mamánál hagyom és mehetünk kettesben turizni. Utána meg késő délután megyünk a dédihez...

Sziszi
babakocsi klassz nagyon!!
Pár napja reggelre nekem is a polóm kicsit átnedvesedik a bimbi felett :)

Roni
ooo,milyen a nagynénéd...ez nem szép tőle... De ne felejtsd mégha most kicsit szélesedsz is az azért van mert az édes kisfiad növekszik benned!!!! :D

Bejci
pedig pont ma gondoltam rád,hogy tök jó időd van a Balatonon!!

Röné
Tényleg jó,hogy jöttél. Fekvést pedig tarsd be ügyesen!!!

Méhszájellenőrzés: van,hogy a doki azért nem vizsgál meg manualisan mert uh-on mindig ellenőrzi a zártságát amúgy is... (legalábbis nálunk így működik a vizsgálat)

Blumi
nagyon szorítunk Nektek!!
holka

Roni: Nagynénéd roppant "édes". Kép
Én is várom, mikor fogja először valakia szemembe mondani, hogy olyan lettem mint Moby Dick.. Viszont tényleg ne foglalkozz vele, nehogy ezért még Te érezd Magad szarul..

Holka. Igen, tök jó idő van,... már. A strand tele van, bár én nem strandolok, csak megkukkantottuk :)

Nyáron viszont kegyetlen lesz, hogy nem fürödhetek... ráadásul biztos hogy nem fogok fürdőruhára vetkőzni, elég ha a pocimat látják gömbölyödni, a többi maradjon az én titkom. 8) 8)
Vendég

Nem is meséltem nektek mi történt velem kb 2 hete. Kimentem a munkahelyem épületéből. Elindultam mellette a járdán. Erre hallok valami nagy csörömpölést, törést, gyorsan elugrottan. Abban a pillanatban a hátam mögött 1,5 méterre egy ablak zuhant le, ami szét is tört. Azt hittem infarktust kapok!!! Nálunk cserélték le az 50 éves üvegeket, és az egyiket a barmok kitörték. Ennek köszönhetően majdnem rám esett!!! :shock: :shock:

Alíz

KépKép
roni0422

Megjöttünk az uh-ról.

BPD: 67,8 mm
HC: 238,2 mm
AC: 217,6 mm
FL: 50,4 mm
HUM: (felkarcsont): 45,9 mm
Becsült súly : 951 gr

Mindent rendben talált a doktornő. A korának megfelelő nagyságú, illetve a combcsontja, és a felkarcsontja nagyobb egy héttel, tehát 27 hetes 4 napos.. csak tudnám kire üt ez a gyerek, mert se a párom, se én nem vagyunk magasak...de mint tudjuk, hogy ezek az adatok nem mérvadóak ilyen szempontból.
A drága hölgy nem mutatta meg az arcocskáját, és csalódott is voltam, mert nagyon szerettem volna már látni.. a kezeivel állandóan ott matatott.. néha-néha látni engedte, de csak homályosan... no ennyit arról, hogy megnézem a kis pofikáját.
DE a lényeg, hogy szépen fejlődik.
Röviden ennyit volt ma az uh-on.

AMÚÚÚgy nem tudom, hogy mi van velem lányok!!!
Kora délután mielőtt indultuk volna le kellett feküdnöm.. mert mensi szerű tüneteim voltak nekem is... vettem be magne B6-ot, és feküdtem fél órát... most nemrég ismét le kellett feküdnöm, mert ismét jelentkezett.. q...ÁRA elegem van és félek, hogy mi a fene van velem ma..
(de láttam, hogy másnál is jelentkezett ugyanez, hát elég gáz, ha tényleg frontra reagálunk így.. hány foront fog jönni-menni az elkövetkezendő időszakban, míg nem jön el a szülés ideje..)

szeder74

Bejci! Én is így érzek! Az első nyaram, hogy nem fürödhetek! Pedig pár hónapos korom óta a balcsin tengetem a nyaraimat. Totál kész vagyok én is. Arról nem mondok le, hogy nem megyek be, és nem mosdok le mártózás nélkül, persze ha tehetem.

Holka! Köszi, tudom. A pocaklakónak csinálom a helyet. Vagyis ő csinálja magának! :D

Alíz

KépKép
roni0422

Drága Blúmi!
A márti már említette, hogy nem akarsz addig elmenni máshová ,mert addig megőrülsz.. nagyon hosszú ez az időszak június vége..
Figyelj, ha gondolod megadom azt a számot ahol én voltam.
Ez a doktornő tényleg nagyon jó, és kérdezhetsz tőle bátran. (genetikus)
Gondold meg.
Szorítok értetek.
(picit nyugtasson az ami Honey-nál is volt, és nála is kiderült, hogy nincs semmi baj. hm??)
pusz

szeder74

Szeder! Örülök, hogy minden OK a babával. Ez a lényeg. Annak viszont nem örülök, hogy görcsölsz. A méhszájadat nem nézte meg a doki? Csak a fekvés, és a magneB6 segít. Remélem, hamar elmúlik.

Holka! Örülök, hogy "visszatértek" a babád mozgásai a rendes kerékvágásba. Én is nagyon szoktam hiányolni, ha esetleg aznap nem mozog annyit. De hála az égnek minden okés Emmával!
Mindig szoktam mondani Bogyónak, hogy adjon jelet nekem, minden okés.

Amikor állandó mozgásban Bogyó, olyan hihetetlen érzés telít el, megy keresztül rajtam, olyan bizsergető. Mintha szerelmes lennék, vagy nem is tudom.

Alíz

KépKép
roni0422

blúmi :)
sajnálom, hogy továbbra sem nyugtatnak, de bizz benne, hogy minden rendben lesz, hisz az UH-n is azt mondták, müködik a vesécskéje!

roni :)
Nekünk több babakocsink van, mindet használtan vettem (asszem már irtam, hogy kész hadiflotta) Van egy a kezdeti idökre, vizsszintesig dönthetö, jól téliesithetö, de nem túl nehéz és nem túl széles (Nándinál anno kaptunk kölcsönbe egy Quinny 4 kerekü, nagy batárt, de a boltban pl nem fértünk el a pénztárnál... :oops: ) Aztán van egy PS 625-ös, nagyon könnyü, keskeny, majdnem vizszintesig dönthetö járgány, valszeg a kezdeti idök után ezt fogjuk használni, bkvzni, rohangálni (van még egy ehhez hasonló, noname kocsi, amit Nándival teljesen szétnyúztunk) és van egy "fürge", extrakönnyü esernyökocsi a késöbbi idökböl.
Nekünk alapvetö szempont a könnyü karosszéria és olcsó ár volt, a garázsban elfér több járgány...

Kép
Kép
Kép
minyu

Csajok, pihenjetek sokat. A görcsökkel nem szabad viccelni!!!

Kép
Kép
Kép
minyu

Holka: Most olvastam csak a mocorgásos-parát... Nyugi, én detto ugyanezt csinálom. 2 napig aggodalmaskodtam, aztán estére csak beindult a drágám... de reggel folytattam a parát. SZerintem mindannyian kétségbeesünk egy picit, ha kevés a mozgás, de szerintem ez így természetes. Azért örülök, hogy visszatért Emma rugdalózós kedve :)
Vendég

Sziasztok!

Blúmi: nagyon drukkolok, hogy mihamarabb megnyugodhass!! Próbálj meg arra gondolni, amit tegnap mondtak, hogy most minden rendben van, és minden rendben is lesz. SZorítok nagyon! Sajnálom ezt a bizonytalanságot, iszonyatos lehet :(

Bejci: gratula a jó vérképhez és cukorhoz :) Szeretnék már én is túl lenni azon a cukros vérvételen.

Humanka: úgy tűnik hozzád ez a róka nagyon ragaszkodik. Én csak 8 órát melózom, de ez is pont 8-al több, mint amennyit szeretnék.

Sziszi: jól néz ki a babakocsitok :) Lakásvásárlás: drukk, hogy mihamarabb túl legyetek rajta. Nekem még nincs előtejem :)

Lanta: remélem már jobban van a gyomrod.

Vásárlás: nem hiszem, hogy bárki is lekésett volna bármiről, aki nem vett semmit. Én mondjuk örülök, hogy meg van a cuccaink nagy része, mostantól ugyanis az összes hétvégénket kint töltjük épülő házunkban, hogy kész legyen, se időm, se energiám nem lenne rá. Szóval ez ember és helyzet függő szvsz.

Méhszáj vizsgálat: dokim elvileg két havonta nézi, kérésre havonta. Én eddig mindig kértem, hogy nézze meg, engem megnyugtat, hogy tudom, hogy zárt, főleg mivel én is hallotam olyanról, akinek minden jel nélkül kinyílt. Tudom, hogy erre kevés az esély, de engem megnyugtat. :oops:

Minyu: örülök, hogy jól éreztétek végülis magatokat az esküvőn. :) Labdától lehet én is megijedtem volna.

Monee: én egy Premaxxot vettem, amíg kicsi a baba, utána az Ergo kengurun gondolkozom, eddig mindenki dicsérte, akivel beszéltem. Csak épp egy nagyobb vagyon.

Petra: helyes a pocid :)

Csibe: Vidámpark jó lehetett. Én Aquaparkba vágyom, de majd jövőre. :)

Keményedések: engem mostanában kerülnek (na nem mintha hiányoznának). Talán ha 2-3 naponként egyszer bekeményedik a pocim.

Rönéé: sajnálom a görcsölést, elhiszem, hogy nehezen viseled az ágy nyugalmat én ebben az időben meghülyülnék, ha feküdnöm kéne. (Persze megtenném, de brrrr)

Starlark: vigyázz te is magadra.

Basszus ezek a beszólos rokonok stb, én falnak mennék szerintem.

Mozgás: én babám is kevesebbet mozog mostanában, bár egész hétvégén talpon voltam, és olyankor eleve kevésbé érzem. De egy kis túró Rudival és fekvéssel mindig mozgásra bírható.

Szeder: örülök, hogy minden rendben van nálatok. Mi jövő héten megyünk 4D-re, aztán utána már csak a kötelező kórházi UH-k lesznek.

Kép
kistiggrincs

Lányok!

Sajnos csatlakozok a frontos csapathoz. Nekem eddig még sem keményedéseim, sem görcseim nem voltak, ma délelőtt viszont mensiszerű görcseim lettek. Délután elmentem a dokimhoz, és mivel a külső méhszáj nyílni kezdett, nekem is szigorú ágynyugalmat és Magne B6-ot meg Nospát javasolt. Úgyhogy a július közepéig tervezett munkát ezennel lefújtuk, holnaptól táppénzen vagyok.

Azt nem tudjátok, hogy a Nospából mennyit lehet bevenni egy nap?

Kép
nostawen

Szeder! Hajdú Krisztinára gondolsz az Istenhegyin?? Mintha már korábban valaki említete volna... Nála voltunk egyszer még 12 hetesen, és a múlt héten az Istenhegyis orvos azt mondta, hogy majd hozzá menjek vissza.

Nostawen! Örülök, hogy vége a melónak! Kistigrincs! Nem örülök, hogy még nincs vége a melónak! vigyázzon mindenki magára!!

Kép
blúmi

Lányok!

Tuti front volt akkor tegnap! Nekem havonta, ha 1x keményedett eddig a pocakom, tegnap viszont nekem is le kellett feküdnöm és benyelnem egy Magnerot-ot, annyira rossz volt!

Szeder!

Jó, hogy minden ok. Adéllal! Nem is baj, hogy nem mutatta az arcát, gondolta, amikor megszületik, meglep vele! Pihenj sokat!

Nostawen!

Pihi ezerrel! Holka majd biztos segít a gyógyszeradagolásban, nekem csak nagyon sok Mg-t kellett szednem az előző babámnál, de a fekvés a lényeg! Ha azt betartod, minden rendben lesz!

íííííííííímárti
borossné becz márta

Jó reggelt lányok!

Ma hajnalban sem voltam vmi jól.. már hajnali 4-kor bevettem a reggel szokásos magnéziumomat.. hm.. remélem, hogy tényleg front miatt van, ha igen akkor elmehetne már.. :twisted: :evil: :evil:
Mára betervezett programjaimból az lett, hogy gyorsan minden tennivalót elintézek itthon, és úgy néz ki fekszem egész nap..
..ez jól hangzik.. :? dee én annyira nem vagyok az a fekfős típus... hm.. de most érzem nem szabad feszíteni a húrt..

Estefelé benézek.
Legyetek jók, és vigyázzatok magatokra.
Pusz

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?