Új privát üzeneted érkezett!

Betti!
Ez tényleg nagyon csajosan hangzik! De persze nem egy kislányból lett kisfiú még a pocakban :D A 4D biztosat mond!
Ti mit szeretnéltek inkább?

Viki!
Nekem igazából anya ismerte a doktornőt, így ő jött hozzánk amikor Dorka megszületett. A jövő héten viszem hozzá Dorkát oltásra (most akartam, de folyik az orra picit, előbb kikúrálom) ha gondolod megkérdezem tőle, hogy megy nála az ilyen.
Névkérdés az most nagyon aranyosan formálódik. Tegnap Dorka a pocakomon pocolt és simogatta, hogy baba, baba, meg puszilgatta. Kérdeztem tőle(persze nem vártam választ), hogy hogy hívjuk a kistesót ( én a nevére értettem) erre felül, rámnéz és mutatta a kiskezével, hogy gyere. :D :D Meg is beszéltük este g
Gabival, hogy aki kérdezi ezt fogjuk neki mutatni mi is.
Komolyra fordítva még mindig nincs neve szegényemnek :cry:
Megyek, lassan fürdetés.
Jó éjt!

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:09-kor.
20150601134430
 
 


Viki!

Lehet beadjuk az MTA-hoz a Rékát engedélyezésre fiúnévnek :lol:

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 

 
 

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:09-kor.
20150601134430
 
 


Viki!
A Ladó féle névgyűjteményt anno Dorkánál a Hófehérke névnél tettük le....
Apa meg is jegyezte hozzá, hogy már csak a hét törpe kellene :lol:

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Sziasztok!

Itt vagyunk mi is remélem Anna hagy egy pár sort írni :)

Betti!
Akkor lehet hugica lesz.

Anita!
lehet le vagyok maradva, de nektek meg öcsike lesz?

Fiúnévvel annó mi is bajba voltunk én is azt mondtam ha fiú ha lány Anna lesz :lol:

Viki!
Mi idejárunk gyerekorvoshoz Öri Ágihoz. Hogy milyen...?? Háát nem is tudom az elején nagyon nem volt szimpi, volt 1-2 hülye beszólása, de már szerintem megszoktuk egymást.
Szaktudásilag hálistennek még nem tuzdtam kiismerni a vélemények nagyon ellentétesek.

Rólunk:
Mostanába nagyon kivagyok. Hetek óta alig eszik Anna bár mint már korábban is írtam sose volt nagyevő, de amit most művel az már idegtépő.
Lehet én viszem túlzásba ezt az evés témát.. :roll: De tegnap pl csak a reggeli meg az esti tápit itta meg rendesen a tízórai kb 2 harapás volt az ebéd félüveg bébikaja az uzsi szintén :cry: de az is csak úgy ment hogy közbe mindenfélét a kezébe nyomtam.
A hízással se állunk v.mi fényesen.
Szerintetek is túl aggódom. Mennyit esznek az ekkora gyerekek kb???
Na Anna eddig bírta már jönne ő is gépezni :lol:

Többiek merre jártok???
Vendég
 


Sziasztok!

Én inkább kislányt szeretnék, bár egy fiúnak is nagyon örülnék, csak akkor nem tudnék mit kezdeni Csenge ruháival. :) Robi azt mondta, hogy neki mindegy, de mikor Csenge megszületett, akkor azt mondta, hogy a többi is lány legyen. :)

Nekem a Réka név nagyon tetszik, de még nem döntöttünk. Amíg nem biztos a neme, addig nem keresünk nevet. Tegnap férjecském azt mondta, hogy rám bízza a névadást, mert Csenge nevét Ő adta (ez egyébként nem igaz, de ráhagyom :D), és egyébként is tudja, hogy nem fogok valami idétlenséget kitalálni. Na, majd meglátjuk.
Fiú névvel bajban lennénk, mert ami nekem tetszik, az neki nem, szóval ez már zűrősebb lenne.

Sensi, szerintem ne aggódj a kaja miatt. Anno anyósom vitte el Robit gyerekorvoshoz ilyen probléma miatt. Az orvos ránézett, látta, hogy rendezett körülmények között élnek, nem éheztetik a gyereket, csak egyszerűen nem mindig akar enni. Mondta anyósomnak, hogy ez részben genetika, azaz milyen testalkatúak a szülők, mit örökölt, részben meg van ilyen korszakuk a gyerekeknek. Egy olyan gyerek sem halt még éhen a doki szerint, akinek lett volna mit ennie. Tudják ők, hogy mi és mennyi kell nekik.
Egyébként Csenge sem hízik hónapok óta semmit sem. még nincs 11 kg, de nem sovány, nem beteg, nem rosszkedvű, úgyhogy nem idegesítem magam rajta. Szerintem nézz meg valami táblázatot, ahol benne van, hogy mennyi kg-nak kell lennie Annának ilyen idős korban, és akkor látod, hogy minden OK-e. Várj csak, nekem van egy ilyen linkem valahol, mindjárt megkeresem.

Meg is van:
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/baba ... ssznov.htm

Remélem, megnyugszol egy kicsit! :wink:

Ja, még annyit akartam, hogy nagyon édes lehetett Dorka. Milyen furcsa, hogy mennyire egyszerű dolgok milyen egyértelműek az Ő számukra. :lol:

Holnap megyek a kórházba áramlás vizsgálatra, mert a magánrendelésen azt nem tudta megcsinálni a doki. Remélem, ott is minden rendben lesz.

Lányok, akartam kérdezni, hogy ugye lehet wellness-szállodában fürödni terhesen? Lehet, hogy hülye kérdés, de most ezzel rémisztgettek, hogy nem lehet, pedig szerintem meg igen. Azt tudom, hogy meleg gyógyvízbe nem szabad menni, de ha nem meleg a termálvíz???
Pénteken mennénk Robi mhelyével egy kicsit kikapcsolni, és nem szívesen ülnék a medence szélén...

Sziasztok
Vendég
 


Betti!

Köszi a táblát tényleg jó egy ilyen útmutató.
Végülis ebbe beleférünk főleg hogy Anna születéskor is kissebb volt a tábla szerint főleg a hossza 47 cm :lol: most már 80cm.

Nem is az idegesít, hogy éhen hal. csak mikor már az első kanállal sem akarja bekapni.......az a nagyon dühítő

Egyébként én sőt a párom is ilyen gyerek volt :(
Vendég
 


Sziasztok!
Most csak dobok egy képet, később jövök.
Az első copf :lol:
Kép

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Bettinah

www.kismamablog.hu/terhesseg/mit-lehet- ... i-terhesen

engem is érdekelt a téma :D
csipisz
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:10-kor.
20150601134430
 
 


Sensi!
Nálunk is volt ilyen, hogy az első kanálla sem akarta megkóstolni. Ezt nem hagytam, már van olyan értelmes, hogy felfogja Anna is, hogy meg kell kóstolni és ha nem ízlik akkor nem kell tovább enni belőle. De ehhez baromi következetesnek kell lenni. A férjemre rá volt hagyva anno, hogy válogathatott ahogy csak akart, sőt anyósom szaladgált utána a kajával. Na meg is van az eredménye, kb 10 féle az amait megeszik :x Dorka is ment már aludni ebéd nélkül, nem is egyszer. Ha nagyon nyügi max 2 féléből választhat, ha egyik se kell akkor a következő étkezésnél van kaja legközelebb. Kitartás és következetesség, ha éhes lesz, hodd el fog enni. Ők még tényleg tudják mennyi kell nekik.

Betti!
Termálvízbe nem szabad menni, és ahogy Viki írta más vízben is max 30 fokig. És akkor is csak óvatosan, padon saját türcsire ülni és hasonlók.
Jó kikakpcsolódást.
Most mennem kell, mert apa végzett a fürdetéssel, az öltöztetés már az én dolgom.

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Anita!

Nagyon csini Dorka csurija :lol:

Válogatás az nincs nálunk se mert azt eszi amit épp főzök, vagy bontok neki. Nagyon ritka, hogy mást adok mint amit elkezdtünk.
De tényleg nem volt edig ilyen durva.
Most viszont megfogadtam, hogy addig nincs desszert se míg így eszik.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:10-kor.
20150601134430
 
 


Viki!
Igen igyekszem következetes lenni alváskor is, bár Dorkával könnyű dolgom volt, mert az első perctől a saját ágyában aludt el, egyedül. Később már csak arra kellet ügyelnem, hogy egyszer se ringassam, ha esetleg nyűgi lett volna. De nem is nagyon volt ilyen. Ha meg igen akkor is inkább a hátát simogattam. Most a lefekvés úgy zajlik, hogy tápi, éneklés, jóéjt puszi és kijövök a szobából az ajtót nyitva hagyom és ha nyüzsög akkor szólok neki, hogy itt vagyok, legyen nyugodtan.
De mondom az én lányom nem extrém eset, egy kb 2 hetes periódust leszámítva amikor ott kellett ülni mellette míg elaludt nincs vele gond.
Persze ha felébredt éjszaka akkor azonnal ugrottam akár 2 óránként is (ilyen is volt - akor szopi volt mindig) és most is így van ha megébred, mint a foga miatt mostanában. De akkor is csak vízivás, Dentinox, simi, puszi és alvás.
Na ez jó hosszúra sikerült, bocsi.

A vásott kölyköket szoktam nézni ha sikerül elcsípni. NAgyon szeretem, sokat lehet belőle tanulni sztem. És ha megfigyeled soha nem a gyereket kell "kezelni" hanem a szülőt. Ha ő rendbejön akkor nincs tovább baj a gyerekkel sem. Érdekes, nem?

Na befogom. Szép napot mindenkinek.

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Persze ringattam rengeteget, de nem altatás gyanánt!!!

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Sziasztok!

Csajok mit lehet venni egy 3 éves kislánynak?
Csak v.mi apróságot szeretnék, mert jönnek a hétvégén látogatóba. Először kis rucira gondoltam, de lehet jobban örülne v.mi játéknak....????

Anita!

Nagyon igazad van a következetességgel kapcsolatba.
Én is próbálok az maradni Annával ,bár néha borzasztó nehéz.
De ez az ő érdekük is.
Egy ismerős baba 3 hónapos de még nem aludt kiságyba és az egész napja abból áll, hogy ölbe-ringatás és fél óránként, óránként szopi.
Mama meg panaszkodik! És mikor próbálom mondani, hogy a gyereket meg kell tanítani egyedül aludni játszani stb... akkor jön, hogy de szegény ........sír stb

Egyébként néhol a suttogó is arról ír, hogy előbb a szülőnek kell változni és akkor minden oké lesz.

Na én is eldugulok!

Jolkáékkal vajon mi lehet???
És Zsuzsi ????
Többiek??????
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:11-kor.
20150601134430
 
 


Viki!

Igen ma már igény szerint szoptatunk, de azért ez szerintem nem azt jelenti, hogy egész nap cicin csüng egy 3hós gyerek.
Tuti, hogy később se lesz jobb. Minél tovább húzzák a leszoktatást annál nehebb lesz.

Hú ma nagyon "szigorú"voltam Annához hülyén is érzem magam.
De nem evett tízórait pedig eddig a joghurttal nem volt gond :cry:
evett vagy 3 kanállal aztán jött a cirkusz én meg kipakoltam az eteőből és mondtam akkor majd lesz ebéd. Aztán meglátta az asztalon a kekszet és a banánt elkezdte húzni lefelé. Igaz egy percre megszántam és kibontottam egy banánt de azt sem ette.
Meglátjuk mi lesz ebédnél...?????
Igazábol nem értem mi történt vele, hogy most ilyen...????




Húúú de ráérek :oops: :lol:
Ki korán kel....??,?,
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:11-kor.
20150601134430
 
 


Sziasztok!Kellemes gyereknapot minden manónak! :lol:
Ti mit csináltok ma?Mi délután elmegyünk a korzóba állitolag fellép Lilly baba is Kíra nagy kedvence.Kiváncsi vagyok mit fog hozzá szólni. :lol:
Viki!Nimboték gyerekorvosa is Herbály és meg van vele elégedve,viszont én Ujhejit semmiképp nem ajánlanám mert anno engem ugy félrekezelt hogy egy hónapig korházba feküdtem miatta.Nem vette észre hogy tüdőgyuszim volt hiába nem ment le a lázam jártam hozzá naponta inekciora,végül anyám megunta bevitt a korházba és onnan ki sem engedtek.Persze minden doki tévedhet. :cry:
Csipisz!Üdv itt!Én is Medvénél szültem Kírát és nekem 35 hetesen azt mondta hogy még csak egy hetet huzzak ki valahogy.Folyamatos készenlétben voltam és végül tulhordtam. :lol: De mire eljött az idő már abszolut nem féltem annyira vártam hogy tullegyxek rajta. :wink:
Sensi!Szerintem se aggodj látszik Annán hogy egészséges kiscsaj. :wink: Nekem Kírának nagyon jó étvágya van,de a multkor pl 3hétig nem fogadta el abszolut a tápszert.Én is paráztam dokinál voltam(aki amugy azt mondta adjak neki tejet,amikor 2hoja még alergiás volt rá :x )aztán egyik naprol a másikra megint elfogadta.
Lenne egy kérdésem hozzátok!Januárban abbahagytam a szopit és még mindig van tejcsim.Nem sok csak pár csepp.Normális ez?
Na felkellt a csajos megyek.
Sziasztok!
Detti

Kép
kíraanya
 
 


....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:11-kor.
20150601134430
 
 


Sziasztok!
Újra itt :) Köszi, hogy hiányoltatok :) Már elvonási tüneteim voltak :)
Jaaj, visszaolvasni nem volt időm még :( de most amíg Tomi alszik, addig bóklászok :)

Csütörtökön van egy utolsó írásbeli vizsgám, arra már nem is tanulok, kifáradtam, kész káosz az agyam. Szabadidőmben vasalok, összeszedtem, a kinőtt holmikat, előszedtem a nyári cuccokat, elpakoltam a télieket. Kertipartizunk ezerrel, ha erre jár egy- két barát :) jó időben udvart rendezünk, szóval nincs egy perc nyugtom se...
A fiúk jól vannak, Kristófék ma kirándulni mentek Vajára, jó idejük van szerencsére. Tomi kis ördögfióka, fél percre nem lehet magára hagyni, mindig csinál valami hülyeséget :) Tegnap a Kristóf kis locsolóba gyűjtött csigáit fürdette meg a felmosóvízben (locsolóstól, és kukucskált be a lukon, hogy mit csinálnak a csigák) :) úgyhogy volt patália. A múlt hétvégén voltunk egy nap a barátnőm szüleinél a hegyekben, no, míg lehajolt az apja egy kavicsért, Tomi már a patak széle helyett a patakban ült. Még jó, hogy készültem ruhailag :)Van saját kulcscsomója, mert a miénket hurcibálja, utána meg mindig a játékos ládában kötnek ki a kulcsok :)
Gyereknap tiszteletére disznót végtunk a nagybátyámékkal, szerencsére hamar le lett tudva, csak ugye takarítani kellett utána. Este meg elmentünk a barátainkhoz grillezni. A fiúk örültek az ajándékoknak, könyveket kaptak, és Tomi egy pöttyös labdát, Kristóf egy bőrfocit :)

Többiek, hogy telnek ezek a szép napocskás napok? Betti, hogy haladtok a kertszépítéssel? Viki, hogy telnek a napjaid? Ugye, nem lehet egy fél napot se unatkozni? Sensi, Anna hogy van? Anita? Kriszti?Rubinita? Detti?

Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:12-kor.
20150601134430
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, csak a jó idő szerencsére kint tart minket a kertben.
A kertépítés jól haladna, ha lenne még pénzünk. :) Tegnap lett készen a filagóriánk, az utolsó vasunkat is elvitte az ács. De legalább már egy kicsit ki lehet ülni úgy, hogy nem süt a nap a fejünkre. Holnap kezdi Robi festeni, nekem még ma este itt-ott meg kell egy kicsit smirglizni, mert vannak rajta kiálló részek, és Csenge tutira megtalálná az összeset.

Egyébként jól vagyunk, szépen nő a pocakom, sokat mocorog kistesó. Csenge rászokott, hogy ha játszik, akkor egy csomó mindent megmutat a hasamnak is, és mondja, hogy "látod anya, nem látja". :D Tegnap pl. leült mellém, és mondta, hogy rajzol a kistesónak valamit. Pedig soha nem mondtam neki, hogy bármit is csináljon, mutasson neki. Remélem, hogy ez majd így marad akkor is, ha már kibújt a kisebbik.

Zsuzsi, ügyes vagy, remélem sikerül ez az utolsó vizsga is! Látom, hogy nem fogsz unatkozni akkor sem, ha már nem lesz suli. :D Tomi is gondoskodik róla, hogy mindig legyen mire figyelni.

Viki, vásárlással hogy álltok? Kocsi? Többi nagy dolog megvan már?

Lányok, hol lehet olyan rövidnacit venni (nem horror áron), amit nagy pocakra is fel lehet venni? Megőrülök a kertben hosszú melegítőben. Vagy vegyek férfi rövidgatyót a piacon? Abból tutira van nagy méret. Egy halászt vettem, amiben tudok a városban szaladgálni, de itthonra azért jó lenne valami olcsóbb, mert több is kellene.

Ja, annyit akartam még írni, hogy voltunk Polgáron az outletben. Hát, szerintem nem nagy szám, egy csomó üzlet még nincs kiadva, a budmilba be sem mentünk, annyian voltak. Viszont a triumph-ban vettem melltartókat, 2-3 eFt volt darabja. Az megérte.

Még akartam valamit, csak kiment a fejemből... :oops:
Meg a mosógép is kimosott, az előző adag meg megszáradt, mehetek vasalni. :shock:

Sziasztok
Vendég
 


Sziasztok!
Viki! Nem felejtettelek el, ma akartam Dorkát vinni a gyerekorvoshoz, de a héten már nem rendel, így jövőhét szerdán megyünk és akkor megkérdezem neked hogy megy ez nála, ha Lackót hozzá akarod vinni.

Zsuzsi!
Jót mulattam a patakos sztorin, bár ha Dorka adta volna elő valószínűleg kiakadtam volna :shock: :shock: Egyébként Dorka is ilyen kulcsos :D
Vizsgákkal ügyi vagy!

Betti! Hogy repül az idő! Már te is félidőnél tartasz! Mikor is mentek 4D-re? Kíváncsi vagyok valyon egy újabb lénykéval bővül e a csapatunk!
Rövidnacikat én Dorkával zömmel a sajátjaimat hordtam, amiknek gumis volt a derekuk, de most nekem is be kell szereznem néhányat. Ami kimondottan kismama szabás az még a teszveszen is 1500 Körül van :x bár lehet ezen csak én lepődök meg...
Csenge nagyon aranyos!

Én mostanában nem győzök Dorka után szaladni, nem tudom miért de a kedvenc célpontja az úttest. Mindig azt veszi célba ha el tud slisszolni :x

Jó éjt mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Sziasztok!
Hát nem semmi fiaid vannak Zsuzsi!Gratulálok a viszgáidhoz,én jövőhéten szigorlatozom hát nem bánnám ha tullennék rajta.
A férjemnek kijelentették hogy két müszak lesz a munkhelyén tetszik-nem tetszik. :( A héten már délutános 10után jön haza,pedig eddig már 4kor itthon volt.Igy megkaptam a délutáni müszakot a csajossal,meg nagymamámmal.(vele lakunk)Néha azt sem tudom hova kapjak,de majd csak belerázódok remélem.
Betti!Én turiztam a kismamacuccaimat fillérekért.igaz azt ki kell fogni meg gondolom időd se nagyon van. :wink: Esetleg neten nézted?
Ma voltunk a szemészeten.Hát a cseppentésem nem volt valami sikeres a dokinő szerint nem volt kitágulva a pupillája.Igaz elég óvatos voltam. :oops: Ugyhogy ott tágitották ami plusz 2órát jelentett.Egész jól birtuk Kíra minimum 30-szor végifutotta a folyosót.Én meg utánna: :lol:
Azt mondták most nincs gond(minimális eltérés)de 8-10évesen valószinü előjön majd rövidlátó lesz. :cry: Takargatni kell a szemét 3havonta és nézni hogy egyformán fejlődik-e. :cry:
Na mindegy én is szemüveges voltam mégis felnőttem. :?
Sziasztok!
Detti

Kép
kíraanya
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:12-kor.
20150601134430
 
 


Detti!
Sajnálom Kíra szemét! Ezek szerint szemtengelyferdülése van? Akkor mire mondták, hoyg most nincs gond? Mindig másikat kell takarni 3 havonta? De szemüveg most nem kell neki ugye?
A férjed kétműszakozásához kitartást! De legalább ha délutános délelőtt veletek van, nem? Ha meg délelőttös hamar hazaér!
néha eszembe jut, hogy talán nekünk is jobb lenne, mert a férjem elmegy regel fél 8kor és este fél 6 után ér haza :cry: elvileg lenne egy óra ebédszünete, de gyakorlatilag :x :x ...

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Sziasztok!
Anita!Nincs Kírának szemtengelyferdülése valami minimális gond van vele,amivel most nem lehet mit kezdeni.3évesen kell ujra menni.A takargatást ugy kell hogy három havonta letakarom váltva a szemeit és feladatokat adok neki hogy lássam egyformán fejlődik-e.De fontolgatom hogy elviszem magánhoz is.Te hol voltál Dorkával?Minket amugy Deák Ágnes viszgált én róla nagyon jo dolgokat hallottam.És tényleg örökölte tőlem,bár nekem kezdetektől rossz volt a szemem.
Hát neked se lehet könnyü egész nap egyedül főleg pocakosan.
Most a férjem jár a derekával kezelésre igy már délbe elmegy.
Nem jó ez sehogyse! :cry:
Na mindegy..Mindenkinek szép estét!
Sziasztok!

Kép
kíraanya
 
 


Sziasztok!


Csak egy gyors bekukk, míg nem kell Annának a kaját csinálni.


Zsuzsi!
Jó hogy előkerültél :lol:
Aranyos lehetett Tomi a csiga úsztatás közben :lol:

Betti!
Szerintem a kínaiba is vannak nagyobb nacik amik otthonra jók lehetnek.
Én (igaz télen volt nagy pocim) kiszedtem pár tréningből a gumit és megkötősként használtam a pizsikbe meg raktam terhes gumit.

Anita!
Mikor és merre szoktatok Dorkával "sétálni"?

Mi eddig ebéd után mentünk a barátnőm ikreivel, de mostmár nagyon meleg van akkor úgyhogy mi is du megyünk 5 körül de tegnap pl a toldin is meg itt előttünk is csak nagy gyerekek voltak. Úgy sajnáltam Annát ment volna utánnuk, de ők ügyet se vetettek rá :(
Meg némelyik kismama....olyan szemmel nézett a gyerekre mert hozzá nyúlt a motorjukhoz.........


Hát én olyan náthás vagyok...... nem tudom mi a fene van az idén többet voltam beteg mint valaha. Úgy fáj a torkom alig bírok megszólalni:(


remélem itt senki nem beteg, tegnap láttam a híradóba, hogy megint van influenza.


Még v.mit akartam: kullancs elleni oltásról mit gondoltok???
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:13-kor.
20150601134430
 
 


Viki!

Akkor csak v.mi járvány lehet......??? Én a lázam nem is mértem :roll:
Dögmelegbe ihatom a forró coldrexet :cry: :roll:


Tényleg paneles lányok hogy bírjátok a meleget????
Nálunk már nagyon meleg van előre félek mi lesz?? Tavaly a nagyszobába még a hőmérő is kiakadt :cry:


Voltunk most lent bilit akartam venni Annának de nem kaptak a boltba ahol ígérték :cry: és már nem lehet bírni kint.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:13-kor.
20150601134430
 
 


Viki!

Reluxa nekünk is van a konyhába a hálóba meg bambusz+ sötétítő.
de mióta beszigetleték a házat azóta nem sokat ér+kelet nyugati ablakaink vannak:(
Most gondolkodtam hogy kéne beizzítani a párásítót, de a földön nem hagyhatom Anna miatt lehet felrakom majd a pelenkázóra.
Amúgy lent laktok?





Na most nézem, hogy az én vonalzóm rosszul számol......pedig jól van a szülinap beírva :shock: :roll:
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:14-kor.
20150601134430
 
 


Sziasztok!

Detti4 akkor félreértettelek, de szerencsére akkor nem állandóan kell takarni a szemét Kírának! Mi a Plázával szemben voltunk szemésznél, Dr Nagy Gabriella, pénteken rendel 15.30-19-ig. Írok priviben számot ha érdekel. Talán 3000 Ft volt a vizsgálat.

Sensi!
Kullancs ellenit sztem mindenképpen érdemes beadatni, az egyik fajtára van támogatás, és így 1600 Ft körül van darabja.
Meleg: mi K-D-i fekvésőek vagyunk, az elsőn, reluxa lecsavarva ahol éppen besüt a nap, amúgy meg megy a klíma, ha már nem bírom :oops:
Jobbulást neked!
Dorkával délelőttönként általában Sóstón vagyunk, vagy az erdei játszin, délután fél 5 körül szoktunk lemenni a kavicsos játszira, de nem mindig. Nem igazán szeretem, mert pont elég nekem a saját gyerekemre vigyázni nem kell a másé, nevelni meg pláne nem fogom a másét, pl ne dobálja a kavicsot, vigyázzon a kicsire a csúszdán és társai...

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Detti, Sensi és a Többiek!
Van egy majdnem új Siesta szandim 22-es. Két hete vettem Dorkára, akkor még tökéletesen jó volt a lábára. Kb 4-5ször volt a lábán és mostmár kicsi. Ma vettem neki újat. A "régit" eladnám féláron. Sajna egyszer motorozott benne és a talpbélés elején meghorzsolódott a bőr, de nem ez a lényeg (mert ez ugye egy használast után is megtörténik) és nem is feltűnő, hanem hogy még gyakorlatilag bejáratva sincs a cipő. 10ezerért vettem, 5ért odaadnám.
Ha tudtok vkit akit érdekel akkor szóljatok neki légyszíves!
Kép

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Anita!

2 hét alatt kinőte a szandit??? Ilyen gyorsan nő a lába?
Sajna nekünk már van majdnem ugyan ez csak rózsaszín:) Mi még 20-ast hordunk.

Ha tudok v.kit szólok.
Próbáld megfeltenni a teszveszre is. Tuti meg veszik jó árba adod.

Mi is fél 5-5körül szoktunk menni.
Melyiket hívod kavicsosnak az "új" fajátszit?
Én is emiatt voltam pont tegnap mérges, Anna még nem tud felmászni a csuszdára így csak felszoktam rakni hogy csússzon mire felraktam egy nagy gyerek már majdnem rácsúszott apuka meg rá se szólt.
Úgyhogy felvettem Annát és haza cipeltem, persze ő nem értette miért. Még itthon is csak azt hajtotta, hogy hinta. (ugyanis nálunk egyenlőre minden hinta csúszda mászóka stb:))
Vendég
 


Sziasztok!

Viki, Sensi!
Jobbulást! Vigyázzatok magatokra!!!

Sensi!
A kullancs elleni oltás gondolata ma felmerült nálunk: Kristófom kullancsostól jött haza az óvodából!!! A bal füle mögötti részen virított a kis dög. Gyorsan bőrgyógyászat, kivette a doktornő. 6 hét múlva kontroll vérvétel, egy hétig Betadin oldattal kell kenegetni a heylét. Most kivárjuk a 6 hetet, utána beadatjuk neki szerintem az oltást, bár nehéz lesz vele megértetni, hogy miért kell 3x megszúratni :(
Meleg: nálunk is van bambusz árnyékoló az ablakokon. Mondjuk 60 cm-s vályogfalaink vannak, amik jól tartják a hűvöset zárt ablak és ajtó mellett. Egyelőre jól viseljük :)

Detti!
Sok sikert a felkészüléshez, remélem, nem lesz semmi baja Kíra szemének :(

Anita!
Tomaszomnak még mindig 20-as lába van :) Kristófnak meg csak 27-es, de már az is időtlen idők óta... egyszer csak megnő majd :)

Betti!
Én is normál, gumis derekú rövidgatyákat hordtam. Volt egy kertész rövidgatyám még plusszban, ami kényelmes kismamás volt.

Jaaaj, még annyit, hogy megvan az utolsó vizsgám is, úgyhogy ezt a félévet is kipipálhatom :)
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano
 
 


Sziasztok!

Remélem jól bírjátok ezt a meleget.... Én inkább meleg párti vagyok mint hideg (tél) párti, de ez azért nagyon meleg!
Én tegnap előtt adattam be magamnak kullancs ellen az első védőoltást, majd két hét múlva fogom a másodikat. Szerintem mindenképpen megéri. Bár tegnap amikor felkeltem úgy fájt a karom, ahova kaptam, hogy azt hittem elsírom magam.... de ma már jobb.
Amúgy nem íjesztgetés miatt de nekem a volt osztálytársam testvére kullancs okozta agyhártyagyulladásba halt meg, és pont utánnunk voltak tegnap előtt az orvosnál, mert adatták be a két kicsinek (azóta született még két testvére)
Az enyém 2200 ft körül volt de amikor mentünk rá pár napra hogy anyának is váltsunk ki akkor már 4400 volt. Levették róla a támogatást, de van valami más fajta, szóval majd iratunk fel abból.
Na jó hosszú voltam....
Szép napot kívánok Mindenkinek!
brigi0923
 
 


Sziasztok!
Anita!
Légyszives küldd el a doki számát majd nekem.Mindenképpen el akarok menni csak várok még mert szegénynek sokáig ki volt tágulva a pupillája.Kinnt alig látott.Azt mondták a szemészeten is hogy jobb télen menni mert jobb ha ugy tágitják nem éri annyi inger.
Nagyon szép a szandi,de nekünk 3is van,persze azért ha tudok valakit szólok.

Sensi!Nem voltatok a korzónál szombaton?Találékoztunk egy kislánnyal aki hasonlitott Annára nagyon.
A meleggel mi jól állunk vályog -tégla a ház ami viszonylag jól szigetel,ráadásul van egy nagy fenyő is ami árnyékol.Én panelba nőttem fel,a 3.-on legfelül,hát össze se lehet hasonlitani,mai napig emlékszem hány éjszakát szenvedtünk a meleg miatt.
A játszótérért irigyellek titeket.Itt semmi nincs. :cry:
A legközelebbi örökösön van ami kb fél óra azaz oda-viszza 1óra.
Szerintem az még sok lenne Kírának,pedig bizti élvezné.Persze itthon is van hinta-homokozó de az mégse olyan. :cry:
Ha vége a viszgáimnak azért teszek majd egy próbát.
Zsuzsi!Gratula a sikeres félévhez,engem csütörtökön kell szidni majd nagyon!
Csipisz!Csak igaza volt Medvének? :wink: Azért tüntél el mert megszültél? :) Ez esetben várjuka hireket,ha jobban vagytok!
Sziasztok!

Kép
kíraanya
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:14-kor.
20150601134430
 
 


ANITÁK!

Boldogságos névnapot!!!!!



Detti!!!

Csak nem Ti voltatok......????? :lol: A kislány tölcsére tetszett nagyon Annának, még kérdeztem is mennyi idős a baba.



Elég sz@r hétvégénk volt:( lehet a meleg is hibás volt, de Anna megint nem evett szintre semmit multheti mérésnél fogyott is pár dkg-t.
Tökre kiborultam ezen a nem evés dolgon, bár tudom én rontottam el mert minden kajánál nyomtam v.mi játékot a kezébe(Első pertől) így többet tudtam beledugni, de mostmár elég okos és kihasználja a helyzetet egyre több dolgot követel maga elé de enni nem hajlandó!!!!!
Mostanság még a kézbe foghatóval is csak játszik.
Vendég
 


Kíra még egyben vagyok... :D
Peti semmi jelét nem adta még hogy készülődne kifelé...

Boldog névnapot az Anitáknak! Kép
csipisz
 
 


Sziasztok!
Aranyosak vagytok, hogy gondoltatok ránk! Köszönöm szépen!
Rubenanyunak én is boldog névnapot kívánok! :D

Sensi!
Ne aggódj Anna súlyáért, ilyenkor már nem is szabad őket hetente mérni, mert mostmár az se meglepő ha stagnál a súlyuk.
Az evésből meg ne csinálj nagy ügyet, ezt neked kell megszokni ám, mert egyre inkább rá fog jönni Anna, hoyg ezt eszköz a kezében, hogy elérjen dolgokat és lesznek még cifrább dolgok is, ha tudja hogy mekkora ügyet csinálsz belőle. A nagy melegben amúgy sincs akkora étvágyuk. Dorka sem eszik annyit mint eddig, a könnyű ételeket mint a joghurt, gyümölcs, leves sokkal szívesebben elfogadja. Ilyesmivel próbálkoztál? Sztem kajaidőnél kínáld meg Annát max 2 félével, de azt is csak egymás után, ha nem kell akkor mehet dolgára. Bízz benne, ha éhes enni fog! A mérleget meg hajítsd el!
Na mostmár eldugulok, nem okoskodni akartam, remélem nem haragszol!

Csipisz? Hogy bírod a meleget nagy pocakkal?

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Dorkamama, egész jól viselem, bár az éjszakák eléggé nyűgösen telnek. Babuci inkább éjszaka mocorog sokat, napközben nem nagyon van fenn... :)
csipisz
 
 


ANITA!

DEHOGY HARAGSZOM, AKKOR NEM KÉRNÉM A VÉLEMÉNYETEKET.
mA REGGEL MEGEVETT EGY ÜVEGES SÜTŐTÖKÖT, BÁR SEMMI KALÓRIA NINCS BENNE DE LEGALÁBB EVETT V.MIT RAKTAM HOZZÁ 2 KANÁL TÁPI PORT.


ANDI!

KITARTÁS MÁR NEM SOK VAN HÁTRA :wink:


MONDATM, HOGY VETTÜNK ANNÁNAK BILIT..??? NAGYON BEJÖTT NEKI, IGAZ EGYENLŐRE CSAK RUHÁVAL ÜLT RAJTA. EGÉSZ NAP CIPELTE MINDENHOVÁ RÁÜLT BELEÁLLT:))

TALÁLTAM EGY JÓ KIS TURIT.
VÁLFÁS CUCCOK VANNAK TÖBBNYIRE GYEREK. GYORSAN BE IS SPÁJZOLTAM PÁR RÖVID NACIT MEG SZOKNYÁT ANNÁNAK :lol: 4-500FT KÖRÜL VOLT DARABJA.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 13:15-kor.
20150601134430
 
 


Bocs :oops: persze azthiszem az az árok utca
mert a vasvárin voltunk a bababoltba és onnan keveredtünk oda
Vendég
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?