Új privát üzeneted érkezett!

Bettica!
Bence fiad nagyon meg akrja várni a 40-ik hetet! :lol: :lol:

Huhh Csajok!
Teleettem magam bablevessel. Rengeteg hagymával. Aztán krumplistésztával. Kivagyok!

Most kellene lefeküdni és aludni egy nagyot! :roll:
Vendég

Hajrá Kavicska, adj neki:))))))))))))))
Vendég

Erről mi a véleményetek? Ilyet akarok most Lillának venni... (csak még erőt gyűjtök hozzá mert kisebb vagyon - ld. 8000Ft postaköltséggel... amiből pl. a babaneten kb. 2-3 pár új cipőt is vehet az ember kéz alatt... szóval megy a dilemmázás keményen)
http://liliputi.hu/index.php?m=main&a=s ... type=cipok
Vendég

Csakegy, sajnálom...

Kavics, még egy, a teljes vérképben van májfunkció vagy azt külön kérjem?

Kérdés:
a hordozónkat mennyi idős korig kell használni?pierre cardin...mikor mit kell venni???vagy még hordozóban kell autóba rakni?
most ugye mindjárt hat hós és 7,5 kg.
Vendég

hordozó: amíg elfér benne... Lilla 1 évesen már békapózban ült benne, aztán nem is tudom... talán 1 hónapja megvettük a másik ülést amit ezerszer jobban szeret... (a többség szerintem 8-9 hónaposan vált... a lényeg, hogy már teljesen stabilan üljön és teljesen biztosan, masszívan tartsa a fejét... ha még nem tartja de üléscsere kell akkor olyan 0-18-ast kell venni ami menetiránynak háttal is beköthető - ld. az a legbiztonságosabb)
Vendég

Azok a '92-94-es évek!
Mégcsak kamasz sem voltam... taknyos kislány, aki fülig volt szerelmes egy Józsi nevü fickóba! :lol: :lol:

Hunci!
A teljes vérkép az csak a fehérférsej, vörösvértest, trombocita, hematokrit stb.

A májfunkciót külön kell kérni: GOT, GPT, GGT, SeBi, ALP (és azt is ami anno neked rossz volt)
Vendég

Sziasztok!

Köszi az egészségpénztáras hozzászólásokat! Utána nézek!

Csakegy!
Megnéztem ezt a cipőt, nagyon szépek, de az nem baj,hogy nem fogja a bokáját? Nem olyan kell ilyenkor ,mikor már jár?

Hunci!
Igaza van Csakegynek, amíg belefér a hordozóba.Mi kb. 8 hónapos kor után váltottunk.Igaz, még nem ült stabilan, döntött helyzetben használtuk az ülést, meg még most is.
ezoterike

Sziasztok lánykák,

Kavics, ha jól tudom, te egy jó pár évvel fiatalabb vagy nálam..... na, ezek a számok az én kamaszkorom zenéi, kultikus-mitikus idők voltak...... 8) :lol: Egyből beugrott pár emlék..... :oops: :lol: 8)

Rami, igen, gyomortáji izgalom, néha hatalmasat sójhajtok, ilyenkor a párom rámnéz, mi van ?? Ááá, semmi, csak izgulok..... :lol: :lol: :lol: Igen, most nagyon tolnám előre az idő kerekét.....na, majd csak elmúlik ez a feszült várakozás.

Az MBT cipővel kapcsolatban: nekem is et javasolta a gyógytornászom tavaly, amikor pár hónap után elkezdhettem járni az Achilles szakadás után. Végül nem vettük meg, de aki vett, nagyon dicséri. Csak ne lenne ilyen drága..... :shock: :shock: Terhesség alatt is javasolják, tehermentesíti a gerincet állítólag.
zsizsik

ezo: nem tudom, biztos igaza van azoknak akik fogatni akarják a bokát, de a bokafogós cipőkben Lilla iszonyú terminátorosan jár:))))) Ennek az a lényege, hogy olyan mintha mezitláb járna csak nem sérti fel semmi a lábát. (Otthon a szüleimnél a kertben sima zokniban járatom, azt váltaná ez ki... csak az a 8e Ft kicsit húzós...)
Vendég

Halihó, feltettünk minden anyagot a honlapra a PCOS találkozóról!

Gondolom, a metformin baby mozi lesz a sztár, az is fent van, csak le kell tölteni és ki kell tömöríteni.

A képek kicsit szárazak, de a személyiségi jogi izé miatt nem nagyon lehetett privát fotókkal dobálózni. Úgyhogy már én is nagyon várom a szünetben, a fórumos társakról készült fotókat!!!

Mamint, a 4/1000-es Avandiának köszönhetem Benjámint, ebben biztos vagyok, de ha tovább szeded, mint fél év, szerintem ne menj utána síelni vagy siklóernyőzni! :?

Innen jut eszembe, annyira minden mégse lehet tökéletes, mert a kényszerpihenő miatt visszafejlődőben van a sérült vállam! :( Egyet léptünk előre, most egyet vissza. Hát ez van. Majd jövő nyáron rendberakatom végre, addig maradok így.

Kavicska, egészségedre a jó ebédet, én tudod mit ettem előétekként? Libatepertőt, lilahagymát fehér kenyérrel... :roll: hú, de jó lett volna egy kis sör...

(egy kis gáz van: annyira megvisel a meleg meg minimum mozgás ha felkelek, hogy gyógyszer nélkül is, nyugalmi állapotban 100 körül mozog a pulzusom... alig megy le 90 alá. kicsit aggasztó)
Vendég

Szóval...

Úgy gondoltam sértegetem egy kicsit Szilas fiam. :?
Hasra pakoltam :roll: (ilyenkor kb. 10 másoperc után elkezdi kifejezni nemtetszését és úgy tudja hergelni magát, hogy utánna már semmilyen pózban nem jó! :? , de mikor fogja tartani a buksiját? :roll: )

És kb 10 perce hason van. :shock: Csendben. :shock: Kép Persze a fejét nincs kedve emelgetni. De már az is haladás, hogy csendben van.

Volt!
Mert kezdi az elégedetlenkedést! Inkább a lábait emeli! :shock:

Attól tartok, négy hét múlva megyünk a dokihoz és ha addig nem tartja a fejét, le leszek cseszve! :? :roll:

mondjatok ötleteket, hogy lehet megszerettetni a gyerekekkel a hasonfekvést. Ha egyszer NEM AKAR!

Na az elégedetlenkedés közepeztte emeli a buksit is! És panaszkodik... olyan kedves hangon. Ilyenkor meg tudnám zabálni. De ezután jön a fekete leves... asszem azt nem várom meg. Megfordítom.

Segijjetek ötletekkel. Ha tudtok!

Szóval tartja ő a fejét, ha függőlegesben van. Kicsit inog időnként, de nagyon igyekszik. De vizszintesből (hason) nem akaródzik gyakorolni.

Huhh, basszus mindjárt elalszik hason :shock: Betojok. Ilyet még nem csinált! :shock: Elbóbiskolt!!!!!!!!!! :shock:
EZT NEM HISZEM EL! :shock: Alszik! HASON! Persze lábai nyújtva! :roll: Nem olvas ez a baba könyvet, hogy a békatartás lenne a legjobb?? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kavicska, Bogi onnantól lett jobb alvó, hogy hasra fektettem le. Én marha, 5-6 hetesen próbáltam meg ezt nála.

Letettem, aludt (kivéve este).

Fejemelgetés: ő 3 hósan se nagyon csinálta (csak átfordította másik oldalra, de nem tartotta meg 5 mp-nél tovább), de neki Dévényezni kellett, más baj volt.

A fiamat tuti hogy kezdetektől altatom hason, akárki akármit mond.

Azt mondta nekem anno a baromi szimpatikus védőnéni, hogy tegyem le a gyereket tág, ingergazdag térbe (szőnyeg pamlaggal leterítve), rakjam körbe plüssökkel, és játékokkal. és minden nap gyakoroljunk, plusz 1 perc ráadást adva - így egyre tovább bírja hason.
Vendég

Norka!
Én első perctől próbálam hasra tenni, de nem akarta! Már akkor tiltakozott. Kb egy hónapja naponta játszuk, hogy egy bizonyos időre hasra pakolom. Mellette vagyok. Dumálok, körberakom úgy ahogy neked a védőnő mondta!
Még mindig alszik. (most csak simán leraktam az ülőgarnitúrára)

Szóval igyekszem. De annak sem látom értelmét, hogy üvöltsön, mert neki nem tetszik. (mert ugye, ne utáltassuk meg a gyerekkel a hason alvást...)

Szóval csak a lépésről lépésre módszer jön be nálunk.

Egyébként van olyan baba, aki első perctől hason alszik. :roll:

Én örülnék neki, ha hason is háton is tudna aludni. Mert akkor a babakocsiba, hordozóban is menne az alvás.(mint eddig)

Tegnap megvolt első tescos kiruccanásunk. :) 1/3 időben nézelődött csendben, 2/3-át átaludta! :lol: :lol:
Vendég

sziasztok

Köszönöm a hiányolást!Mindennap olvaslak titeket! :wink:
Én beteg vagyok.Torok és füllfájásom van.kicsit depisen úgy érzem.Levi mostanában nagyon hisztis,lehet a tesó miatt is na meg a dackorszak is közrejátszik+úgy érzem mint szülő kicsit csődött mondtam/mondtunk! :( Levi most gyógyulgat a hörghurutból.Tomi viszont szuprul van.Jó kisfiú még mindig.Az éjszakákat teljesen átalussza.8-9-től 6-7-8-ig.A tejcsi meg is érezte egy picit.Épp aktív tejserkentésen voltam,úgy látszik ma ,hogy volt értelme!
Rambóka igazad volt az újjszopival!Ő eldöntötte és tántoríthatatlan. :?
Egy kép róla
Kép

És akkor!!!

Norka :vigyázz nagyon magatokra!!!!!!!!!
Csakegy :Lilla bőre remélem hamar helyrejön!
Hajni:gratulálok a házhoz!
Rejójéval nem tudom mi van :roll:
Bettica:RAJTAD A TOPIK SZEME MOSTMÁR!!!!

Puszi

Kép

Kép
lecso

Norka, kb pont félévig fogom szedni. Legalábbis ez a terv. Azt mondod rossz hatással van a csonterőségre? :?
Egyébként vagy a front, vagy ez az emelt dózis annyira levitte a cukrom, hogy most csokit majszolok. :oops:
Ez a kényszerpihenő azt jelenti, hogy semmi mozgás, vagy "csak" feküdnöd kell? Láb,- és kézemelgetés sem megengedett? Tudom, sok lenne a jóbol, de egy gyógytornász esetleg segíthetne. A mozgásigényeden, és a válladon is.

Kavicska, és ha a te saját hasadra fektetnéd hasra?

Lecso, jobbulást! Tomika nagyon formás kispasi!

Kép
mamint

Mamint, itt egy viszonylag friss közlés angolul (akiket nem érdekel, azoktól elnézést kérek, ugorják át - DE tudom, hogy lesznek páran, akiket érdekelhet!):

Long-Term Thiazolidinedione Use Linked to Increased Fracture Risk

Use of thiazolidinediones for a year or longer may put patients at increased risk for fracture, according to a case-control study in Archives of Internal Medicine.

Using a U.K. general practice database, researchers matched some 1000 adults with diabetes who'd experienced low-trauma fractures with nearly 4000 diabetic controls who had not had fractures. After multivariable adjustment, current use of thiazolidinediones (e.g., rosiglitazone, pioglitazone) for 12 to 18 months was associated with a significant, 2.4-fold increased risk for fracture, compared with nonuse.

Use of other diabetes drugs, such as metformin and sulfonylureas, was not significantly associated with fracture risk.

As a potential mechanism underlying the thiazolidinedione-fracture link, the authors note: "When added to bone marrow cultures ... rosiglitazone stimulates adipogenesis and inhibits osteoblastogenesis."

Link(s):
Archives of Internal Medicine article (Free abstract; full text requires
subscription)
http://click.jwatch.org/cts/click?q=227 ... zAbdpPE%3D

Szóval Mamint, a választ nem tudom... de gyanús, hogy kamaszkoromban a vágtázó lóról potyoghattam le, mégse tört semmim... :roll: Kérdezz rá!

Torna: nálam csődöt mondtak a "sima, házhoz is hívható" gyógytornászok. Egyvalaki tudott most segíteni, a Balesetiben egy erre szakosodott nő, aki fullig tele van. Nem tudom vállalni a heti kétszeri 35 km-es zötykölődést hozzá. Másrészt hiába döntően passzív manuálterápiából álltak a gyakorlatai, igencsak megfeszültem közben, hiszen a fejlődés fájdalommal jár. :roll:
Amúgy nem múmia módjára fekszem. :lol: Ti el tudjátok rólam ezt képzelni? :lol: :lol: :lol:

Lecso, kisTomi nagyon édes... Leviről mesélhetnél bővebben... (kicsit megijedtem a dackorszak szó hallattán). Van most egy könyvecske nálam, ami elemzi a picik és kicsik témakört, és azt mondja, hogy a 3 éves korkülönbség állítólag a legádázabb. :roll: Utána jön a 2 év. Ettől lefele és felfele csak jobb. Uramatyám.
Vendég

kavics, hasonfekteésről kb. azt írhatnám,mint norka. de nálunk nem volt dévényezés, egyszer csak elkezdett úgy játszani, és tartni a fejét. szerontme majd megszereti. tökéletes ahogyan csinálod!! egyébként zsuzsi is azóta alszik,mióta hason altattam........

lecso, tomi nagyon aranyos:) hajrá a nagybbikhoz:) de nem hinném,hogy csődöt mondtatok. lerííííí rólatok a jó szülőség :)

amióta emeltem a met-et. ami azt jlenti,hogy ebéd után 850et veszek be, este-reggel 850 felét. na, nem vagyok éhes. és nem is kívánom a kaját. végre. igaz ma itt is bableves volt. de no kenyér.
de a met örömére palacsintát sem tudtam megenni.

melegem van.

csakegy, kamilla jó. és a körömvirág??? nálunk az is bejön. sajnálom lillát. remélem a homeos doki tud vmi okosat mondani.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

SZiasztok!

Lecso!
Tomi fiú nagyon helyes! :)
Hát gatyákat fel!
Rejo tegnap megmondta, hogy nem könnyű két gyerekkel. Tessék, ma Lecso is csatlakozik! :lol: :lol:
Szóval ki hány gyereket tervez??? :lol: :lol:

Norka, Dimet!
Én nem tudom ma mi történt a fiammal. De du. aludt kb 30-45 percet hason.
Ma este lepakoltam aludni és folyamatosan nyüszögött. Nem volt sehogysem jó. Már kezdtem "ideges" lenni, hogy az én magát elaltató kisfiam nem akar aludni... vagy lehet, hogy árt a bableves??? :shock: (múltkor nem volt gond). És felvettem, hasrafordítottam. Ha azt mondom, hogy 15 másodperc múlva aludt! :shock: HASON, gyerekek! Eddig üvöltött! :shock: Mi történt ma?
Alszik... nem tudom meddig. De hason alszik!
Ha ezt holnap elmesélem az apjának, el sem hiszi! :shock: :lol: :lol:

Lehet átmegyünk hasonalvóba??? (én is úgy aludtam a pozitiv teszt birtoklása előtti napig! :lol: , most a csöcseimtől nem bírok :lol: :lol: )
Vendég

Dimet!
Hajrá diéta, met evés, fogyókúra.
Nem is gratuláltam még neked az eddigi sikeredhez!
Ja és legközelebb amikor vízben vagy és pancsolsz, akkor egy másodperc erejéig gondolj rám! :lol:

Én amikor abbahagyom a szoptatást (még nem tudni mikor, majd!), akkor majd megint elkezdem a diétát, testmozgást és a RENDSZERES met evést. Mert elég rapszódikusan eszem. Ma csak 1 tbl vettem be :shock:
Vendég

Kincsecske!

holnap nézd meg a tiédé és enyimé vonalzót! :D
Vendég

Jipiii... Lillának most vettem egy ilyen kék autós bőrpapucsot :))) (pont őszre lesz neki jó szobacipőnek...)

Kép
Vendég

(ja... ez csak 500 ft volt, ezért nem is filóztam rajta túl sokat... egy fél pár csúszásgátlós zokni ára...)
Vendég

Hason alvás:
nekünk a PIC-en az intenzíves főorvos azt mondta, akárki akármit mond, tegyem hasra, hogy rögtön szokja, ők is így tették az inkuban és a korabébi osztályon is...
rögtön hasra tettem és azóta is csak úgy alszik....háton nem szeret (ezért is gond:1. babakocsiban nem alszunk így akkor viszem ki ha előtte kialudta magát 2. mivel megfordul, nekem vissza kell fordítani amíg meg nem tanul hátról hasra...)
Vendég

Megnéztem a babamozit :lol:
Eprét már kérdezni akartam, hogy tudja-e valaki (nlc-s) mikor szült, de látom, Lafival egynapon!!!! :lol:
Vendég

Agyhalál! Név szerint semmire nem emlékszem, csak a témákra:

MBT cipő: állítólag adnak próbacipőt 1 hetes kipróbálásra, de nem biztos, kérdezzetek rá!

Ergo csípőn hordás csípőben kicsit erősebbeknek: Lehet venni hozzá övtoldót. Derékon tényleg nem szabad hordani, mert pont az a lényege, h. levegye a terhet az ember derekáról!

Gyerekülés váltás: amikor a fejtámlarész fölé jut a feje, akkor muszáj váltani, kilótól és életkortól függetlenül!

Hasonaltatás: Mi kezdettől hason altattunk, nagyon korán emelte is a fejét, de talán emlékeztek, h. milyen hisztik voltak, amikor megtanult hanyattfordulni, de még nem tudott visszafordulni! Ott kellett állni fölötte és tartani, amíg elalszik (mondjuk jó nagy hülye voltam, mert lehet, h, ha hagyom két napig dühöngeni háton, akkor jóval hamarabb megtanult volna háton aludni! :roll: ). Szóval nincs biztos megoldás! :twisted:
De azt hiszem, Kistesót is hason fogom altatni.

(Annyira jót röhögtem a minap! Jött szembe egy csaj babakocsival és a kocsiból csak egy textilpelussal letakart popó dudorodott ki! A ded náluk is a büdösbogár pózt kedveli alvásnál! :lol: :lol: :lol: )

Puhatalpú cipő: Én annó ilyet kerestem az első lépésekhez, de nem találtam, majd talán Kistesónak. (Csakegy, menj be egy gyerekcipőboltba és máris nem fogod olyan rettenetesen soknak találni az árát!)
Szerintem a kemény, bokát tartó kéreg a merevebbtalpú cipőkhőz szükséges, h. ne a talp csavarja a gyerek lábát, hanem a láb csavarja a talpat. Bár én most is próbálok jó puha talpút keresni. (Dr. Maus hiperpuha, de sajnos a 21-es már kicsi volt, a 22-es meg még túl nagy. A Dr. Leo is nagyon puha, de abból meg hülye színek voltak. Most Asso szandált vettünk, ez keményebb, de cserébe nagyon jól fogja a bokáját és 2 csat + tépőzáras, teljesen a ded lábára állítható)

Kamilla és körömvirág: A kamillára egyre többen allergiásak, ma már nem nagyon ajánlják, de kipróbálni azért érdemes! A körömvirág nekünk a pelenkakiütésnél nagyon nem vált be. Rondább lett tőle, mint volt.
Nincs otthon aloe-d? Rejonak már adtam, de majd küldök neked is vele, éppen ki akar ömleni a cserépből úgyis.

Kavics!

Ne erőltesd a mozgásfejlődést!!!!!! Ki nem sz.rja le, h. a védőnő mit vár el? :evil: A te fiad a SAJÁT mozgásfejlődését fogja végigcsinálni a SAJÁT ritmusában. Azt nézd meg a neten, h. mik a végső határok, amikorra egyes dolgokat illik tudnia kivitelezni, de ha ezen még belül vagytok, akkor ne hergeld magad rajta!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Sziasztok

Kavicska
http://www.kismamablog.hu/babazas/mozga ... gyuk-hasra

Mi is ezzel a "gonddal" küzdünk :wink:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

MBT cipő.
Az egyik kollegámnak van. Többszörös gerincsérv miatt. Azt mondja, hogy mintha kicserélték volna...
Ő is szívta a fogát az ára miatt, de utólag azt mondja, hogy nem bánja. :) ha jól emlékszem 50 ezer ft-ért vette.

Rambóka!
Én semmit sem erőltetek. Tudom, hogy minden gyereknek saját fejlődési üteme van.
Csupán vannak olyan eszközök, játékok, stb amivel lehet segíteni.
EZ ERÖLTETÉSNEK SZÁMÍT :?: :oops: :lol: :lol:
Egyébként az éjszaka hason aludt! be is jegyzem a babanaplóba. mert vettem egyet! :lol:
Az este letettem hanyat, nem tetszett. Megfordítottam és kb 15 mp belül aludt! :shock:

Ne kövezzetek meg. Tudom, hogy alvó gyereket nem ébresztünk, de tegnap éjfélkor arra ébredtem, hogy eldurrannak a melleim a tejtől. Alattam minden tejes volt. Hát bizony kiszedtem a gyereket az ágyból és megszoptattam. Ő is aludt tovább HASON! és én is!

Szerintem a bableves lehetett a ludas! Na de nem lehet minden nap bablevest enni! :shock: :lol: :lol:

A gyerek meg úgy fingodozott, mint egy automata gépfegyver! :lol: :lol: Én ezen úgy tudok röhögni. Alszik és hangos a kiságy! :lol: :lol:

Háromnegyed 8 óta kukorékol. Nem lehet lelőni. Dumál, visong, nyekereg. Egyszóval ZAJOS!
Jobb szeretem ha nagy meleg van, mert akkor alszik sokáig. Most bezzeg ébren van, pedig a jó hűvösben úúúúgy tudnék aludni! :? :lol: :lol:

Kérdés
Koszmós a szemoldöke és környéke. Vagyis hámlik. Mit lehet vele tenni?
A fejéről nagyon hamar sikerült kiírtani.
Este bekentük nivea olajjal és sapkát rá.
Másnap alaposan ledörzsöltem. és ezt szinte 3 hétig csináltuk. úgy tűnik onnan teljesen elmúlt.
Vendég

2 hónapos, 2 hetes, 2 napos
Vendég

Lecso!

Köszönöm! :D
Vendég

Sziasztok!

Túl egy versenyen megint, örülök. Szerencsére a baba nagyon jól viselkedett, bírta az egész napos ücsörgést. Bár néha azért érdemes lett volna lefotózni, hogy milyen pozíciókba bír kényszerülni az ember terhes lánya az anyósülésen, ha ki akarja nyújtóztatni a pocakját. :D

A pihenőszékkel kapcsolatos hozzászólásokat köszi! Én azt is használtan szeretnék venni, soknak tartom érte a 10 ezer pénzt.

Dimet!

Azt a rácsatolható játékot direkt ahhoz a típushoz gyártják ami Nektek van, vagy ez egy ilyen univerzálisnak tűnő dolog?

Rambóka!

Majd ez is elmúlik Gergőnél.
Te jársz kismami tornára? Gratulálok hozzá. :)
Figyi, gyakoroltok légzéstechnikát is, vagy csak ilyen átmozgatós gyakorlatok vannak? A légzéstechnika lenne az egyetlen amiért még valószínű hajlandó lennék bebuszozni Pécsre ebben a dög melegben... Bár nem tudom megérné-e egy kis torna kedvéért kiterülni valahol a városban. :? Tökre ájuldozós-rosszullevős lettem a melegtől. :(

Hason alvás:
Tudjátok ez tök vicces. Nem olyan rég olvastam valahol, hogy a jelenlegi álláspont szerint, ha a baba nagyon nem akar háton aludni, akkor el lehet hason is altatni, de amint rendesen elaludt vissza kell fordítani a hátára. Ez így olyan szép leírva, de ahogy látom a tapasztalatok egészen mások. :D
Kicsit hülye a kérdés, de: a légzésfigyelő hasonalvósan is rendesen működik?

Kavics!

Alszik és durrog hátulról. :lol: :lol:
A védőnők álma, anyuka bablevest eszik. :wink: :D

Kincs!

Sajnálom a kaki dolgot, remélem a szélcső nektek is beválik!
Írd már nekem le légyszi (vagy valaki) plasztikusan, hogy hogy néz ki ez a "lázmérős kaki kisegítő" módszer. Közel-távol nincs kisbaba a közelünkben, soha nem láttam hogy kell az ilyet csinálni és mit eredményez. Ha a gyerek az én emésztési képességeimet örökölte, biztos nálunk is szükség lesz rá. :(

Norka!

Köszi az anyagokat! :wink: Mindjárt megnézem a babamozit. :D

Lecso!

Jó hogy jöttél! Tomi nagyon aranyos. :D Levivel meg kitartást kívánok! :wink:

Csakegy!

Rambóka rugalmas kendős kérdésére a válaszod engem is érdekel. :D

Rejo!

Köszi!
Azt hittem ennél bonyolultabb dologról van szó. :) Alkalmazni fogom a technikát a muskátlikon. :lol: Úgy vettem a szobai növényeknél észre, hogy ott is szintén működik. Ha konyul lefelé a levél-virág, levágom a fenébe, hogy arra ne pazarolja az energiáját a növény, hanem növesszen helyette másikat. :)

Bettica!

Hogy érzed magad?
A kiterült Párokról ne is ejtsünk szót. :lol: Az enyém, mostanában akkora szerelemben van irántam, hogy ezt éjjel sem bírja abbahagyni és rendszeresen az én oldalamra/rám csoportosulva alszik. Kettőnek a babával biztos nagyobb a tömegvonzásunk. :lol: A rámfekvésről már leszokott, de az is képben volt még nem rég. :shock: :lol:

Hunci!

Hát tényleg, milyen érdekes dolgok történtek Lafival?! :lol:

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Lecsó jól megnőttetek!!Szépek vagytok!
Pm dologgal kapcsolatban jutottatok vmire?? Én a héten voltam dokinál ő azt mondta ha az én értékeim rendben vannak ne maceráljuk a gyereket, esetleg ha neki vérvételt csinálnak akkor nézessük a pm-is.

Norka megyek mozizni :D
Jól vagytok?

Kavics gratula a csupa 2-es vonalzóhoz :wink:
mi is 1-2 napja gyakoroljuk a hasonfekvést,ha ébren van akkor nem szereti, a fejét nem akarja letenni csak sír hogy ez nem jó...félig álmosan vagy ha cicin bealudt akkor alszik,most is :D

tegnap délelőtt gyötrelmes volt,feszengett sírt evett evett,fél3-kor sikerült elaludnia kinn az udvaron 30fokos árnyékban :shock: 6ig húzta, reggelre már kakilt magától :D . azt hiszem a köménytea talán segít, a büfizés is ludas lehet a cicin bealszik és nem tud büfizni aztán ez is kínozza :(

ennyi voltam szép napot
Vendég

Ja igen a bableves-géppuska nagyon tetszett a férjemnek is, nekünk is jó lenne ha így durrogtatna :lol:

Monee a lázmérő elsőre brutálisnak tűnik,párszor kikészítettem mire bemertem dugni, de a védőnő megmutatta szakszerűen azóta merem..(szélcsőt még nem tudtunk beszerezni,de hátha nem is kell)
Bekrémezed a hőmérő végét,gyerek lábát felemelni és óvatosan a kis fém krémes részt bedugni,kicsit mozgatni..és jön a kaki,folyik...ha kaki+puki az terít! :lol: arcom egész kezem kikészített ruha minden fröcskölődött :roll: a védőnő ügyesen oldalról rutinból csinálta de én közelről szemből ,hogy lássam mit csinálok, közben kiskincs mosolyog és elégedetten piheg :D
Vendég

Kincs!
Engem még nem szartak le, csak lehánytak és lepisiltek! De az rendszeresen. Vagyis scak az utóbbi rendszeres!

Na de pofán kakiljanak :shock: :lol: :lol:

Te is holtodik tanulsz! :lol: :lol: :lol:

Neked gratula az 1es vonalzóhoz! :D

Lányok. Valami egészen különleges finomságot sütök.

epres túrós kocka!

Ha kész lesz és kellően esztétikus :roll: teszek fel fotót! :D
Vendég

Sziasztok!

Hunci!
Írtad, hogy Hunor már úszott víz alatt ( legalábbis így értettem az írásodból). Ez komoly? :o Légyszí tegyél fel képeket !

Mi múlt szerdán kezdtük a babaúszást mivel most fogytak el az oltások ( kötelező és egyéb), de még szó sem volt a víz alá merítésről.
Légyszíves írd meg a menetét, hogy az első medencés naptól kezdve hányadik alkalom volt amikor le mertétek "nyomni" a picit a víz alá!
Azt mondta a védőnő (aki tartja a babaúszást), hogy hat hónapos kor után nem szereti kitolni a búvárreflex gyakorlását, de mi már nagyon közel vagyunk a 6 hónaphoz. Reméljük még nem késő! :D

Kép
lara26

Kincs még nem lett megcsináltatva Tomi pm laborja.De a dokinéni azt mondta szerinte ne is piszáljuk,mert vénás vér kell és egy ilyen pici babánál elég macerás.Majd ha esetleg gyanus valamiért akkor.De rám bízza a döntést.Az én pm eredményem szuper lett.Továbbra is szedem a fél szem L-thyroxint.Szerintem megvárom még Tűű doki véleményét is majd.

Kavicska nincs mit!Engem is érdekelt.Igaz nálunk Levi is ugyanilyen "lustika" volt.Írok egy másik topikba is .Ott csak februárban született babák vannak.Az egyik kiSfiú másfél hónaposan hátról-hasra fordult+na meg állítólag 1-2 babán kívűl már mindegyik produkálja ezt+ valamelyik már hasról hátra is.Ha első babám lenne Tomi biztos tisztára kétségbe lennék esve hogy júj az ennyémnek bizti valami baja van,hogy nem csinálja ezeket.DE NEM !!!CSAK A SAJÁT ÜTEMÉBEN FEJLŐDIK!!!! :D SZILVESZTER UGYANEZT TESZI!!!!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Egyik barátnőmnek sürgős segítségre lenne szüksége. Ha van valakinek felesleges utroja, kérem szóljon nekem! Kb. 2 dobozra lenne szükség, de persze ha kevesebb van, akkor az is nagy segítség lenne!

Köszi

Kép

Kép
bettica

Lara, képet szkennelni kéne, de lusta vagyok, előbb-utóbb ígérem....
BAbaúszi:
3hóstól lehet, mi 4 hósan vittük először. Megvártuk a 4 hós oltást, rotát mi korábban kaptuk.
Nálunk szervezetten megy a dolog, vagyis 3 éves korig felépített rendszer, és addigra úszás is lesz.
1-5 alkalom víz fölött, szoktatás
5.alkalom pici merülés majd egyre több...

Mi 7. alkalommal merültünk mert a fiam annyira utálja az uszoda hangját hogy üvölt minden alkalommal, így nem mertem meríteni, mert sír, mire rájöttünk, hogy nem a vízzel hanem a hangokkal van baja, mert ha merül, már tök sok mp-ig van víz alatt és feljön akkor sikít és vércsésen sikít a boldogságtól, még merülni akar....aztán rengeteget merülünk, víz felett üvölt...

Másik:
az oktató azt mondja, hogy a bűvárreflex addig van, amíg a baba nem tud magától folyamatosan ülni....ez 8 hóig is eltarthat,ő kezdőbe 7 hósig vesz be max és onnan számold az 5 hetet merülésig, szóval kb 8 hósig merültet elsőre...azt mondta, után eltűnik a reflex, de 10 hósan még van remény a visszahozásra, iga nehezen, de azoknak is vissza lehet hozni....
Vendég

Ezt produkáltam ma!

Kép
Vendég

BETTICA!

ÍROK PÜ--T!
ezoterike

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, szokás szerint semmi nem maradt meg az "agyam" helyén.

Pénteken jöttünk haza háztól, holnap megint megyünk mert jön a villanyász. Ugyanis az történt hogy az egész házat át kell vezetékelni..... basszus fél milla..... És ráadásul az eon-hoz nekünk kell menni intézni a dolgokat, valami papírokat merthogy 3 fázis is kell a tűzhelyhez. És még kell telefont, netet és kábeltvt intézni, mert különben nincs tvadásunk mert előző tulajnak nem volt antennája csak kábeltv.
És ami miatt ki kell cserélni: lekaptam a tapettát, alatta szigetelés nélkül kóficált néhány vezeték amiből jópár kormos volt, ergó megégett mert nem bírta el a nagy terhelést az előző tulajnál. Basszus, jó hogy nem égett le a ház amikor felkapcsoltuk a villanyt.... De áálítólag ez nem számít rejtett hibának. Volt tulaj annyit mondott: sajnálja de nem tudta mert ők is tapétásan vették, és ők csak lefestették.
Ezt leszámítva csúcsszupi ott lenni, anyám szerint látszik a nyugodság rajtam. Anyós meg azt mondta látja az arcomon hogy tök más, ki tudja van valaki a pocimban. Hát így néztem: :shock:
A kert rettentő gazos volt de alakul.

Hmm kavics drága! Ez tutkón néz ki! Én ilyet meggyel vagy barackkal szoktam volt sütni. Szupi fini lehet az epres változat is....

Én ma orbitálisat bűnöztem: benyomtam kb 5 perc alatt egy zacskó újhagymás csipszet, pedig nem szokásom :oops:

Mára asszem ennyi!Majd jelentkezem

Amúgy engem üldöznek a gólyák útjaink során most is belefutottunk szám szerint 3-ba, abból egy mellettünk sétált az úton..... :)

hajni...
Budaörs

Ezo: Köszi!!! Ment a válasz, nem tudom, hogy melyik kell neki ;)

Kép

Kép
bettica

Kavics!
Ez merénylet!
Ehhez képest az én görögdinnyém (lentibe írtam)semmi! :lol:

Kép
Kép
zazzy

Helloka!

Rambóka!

Ma délelőtt teljesen elragadott a hév a hordozás témával kapcsolatban, de szerencsére nem volt eredménytelen a dolog. Ha nem gond, megosztom Veled/Veletek is!

Ha még nem találkoztál vele, akkor ajánlom szívesen a: http://www.babakozelben.hu holnapot!
Egyrészt van fent rugalmas kendőjük. Kiderült, hogy az anyaga pamut dzsörzé, ami konkrétan nem tom milyen, de feltételezem, hogy csak interlockos varrógéppel varrható, mert rugalmas anyag.
Másrészt meg "hátrányként" az is fent van a holnapon, hogy a rugalmas kendőt max. 9 kilóig ajánlják használni, tehát nem egy "örök" darab.
Én arra jutottam, hogy bár szupi a rugalmas kendő, de nekünk amég csöpp a bébi, addig babaerszényünk lesz. Alapból nem tervezem egésznap abban hurcolászni a babát, tehát nem fog gondot jelenteni, hogy az csak fél-vállas megoldás, másrészről meg nem kell kötözni. Bevallom, a kendőkben ez a baromi sok anyag magadra tekerés nekem nem szimpi.
Aztán ha nagyobbacska lesz, akkor átpártolunk egy kötős kengurura (vagy may tai-ra). Gondolom Ti ekkortól már használhatjátok/használhatnátok az Ergot.

A vicc az egészben az, hogy ezen a honlapon amelett, hogy árulják a termékeket, mindkét dolognak - tehát az erszénynek és a kötős kengurunak is - fent van az elkészítési technikája és rajza!!! Baromira nem nehéz megvarrni egyiket sem, nem kell hozzá spéci anyag és anyagárban szerintem fillérekbe kerül. Ez szerintem egy elég teszkó gazdaságos megoldás, én mindenképpen belevágok.
Ééééés vehetek olyan anyagot, anyagokat ami nekem tetszik, nem kell a sablon (világos kék, piros, bézs) színpalettából választanom. Jipppijjjé! :D :D

Gina!

Neked is ajánlom az erszényt! Te vagy a család valamelyik női tagja egy-két óra alatt összedobja a rajzok alapján, és Te meg utána tudod hordozni Dorinát úgy, hogy mindkét kezed szabadon van!

Bocs, ez most hosszú volt, de teljesen lelkes vagyok.
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!

Nem tudom máshol milyen légzéstechnikát tanítanak, itt a következő a módi:
Naaaaagylevegőőőőőő....benntaaaart.... 1..2...3...4...5....6...7...8...9...10...11...12......kifúj mindent, azonnal nagylevegőőőőőőőőő......benntaaaart....stb.
Hát nem tudom :? ... majd a csajok elmondják, h. ez segít-e.

Gyerek visszafordítása? Amikor végre sikerül elaltatni, egy kavicsot nem mersz majd leejteni, nemhogy forgasd a gyereket! :twisted:

Hajni!

A mi 25 éves (azóta már 30) panelunk megvételét követően felújításra már nem volt pénz. Szerencsére anyuéknál laktunk és ki tudtak adni 1 évre, h. félretehessünk valamennyit.
Az albérlők csak a végén szóltak, h. ja kiment a fritőz is, meg a tv is...
Kiderült, h. nincs földelés a lakásban!
A villanyórától kellett újrahúzni mindent! De szerintem jobb is így, mert a régi vezetékeléssel bárkit agyonüthetett volna az áram v. kigyulladhatott volna a lakás.
(Hoppá! Basszus erről jut eszembe, h. van a házban pár őslakos, akiknek valószínűleg fogalmuk sincs róla, h. nincs földelésük. Vajon a mi biztosításunk kiterjed arra is, ha az ő lakásuk kigyullad és ettől az enyém lakhatatlanná válik? Jó lesz rákérdeznem!)

Kavics!

Jót mosolyogtam a Lecsó által belinkelt oldal kommentjein.
Azt hiszem az a lényeg, h. akár háton, akár hason fektetjük a dedeket, ők előbb utóbb át fognak fordulni, fel fognak ülni, állni, és el fognak indulni. A saját tempójukban.
Abban igazad van, h. azért figyelni kell, nehogy baj legyen.
Torta jól néz ki! (nyálcsorgató smájli :lol: )

Lara!

Szerintem a babaúszás nem a búvárreflex miatt jó, hanem azért, h. megszokja a közeget. Gergő annyira imádta tavaly a strandot is, mindenki a csodájára járt, h. egyáltalán nem fél, ha betüdőzte a vizet, akkor max köhögött egy kicsit, de semmi hiszti v. ilyenek.
Idén sajnos nem tudtuk vinni még, mert a babaúszás időpontja éppen a délutáni alvásába esik.
Ráadásul újabban a hajmosás is sírással megy, szóval nem tudom, mi lesz a strandon. :shock:

rambóka

csók csajok! :lol:

képzeljétek voltunk ma Balcsin!!! Tök jó volt.

apa tegnap bedobta, hogy kísérjük el vitorlázni, majd mi fürcsizünk a partonk, meg van játszótér, meg eszünk az étterem teraszán, nem kell főznöm, meg sétálunk amíg ő hajózik...

pedig reggel még esett az eső mikor elindultunk, de ott tűző nap, Johannának megmutattuk a Balatont, imádta, egész nap ment a part felé és azt kiabálta fürcsi, sétáltunk, ettünk, játszottunk, nagyon fel vagyok dobva, és még úsztam is a Balcsiban, nem hittem volna el ha mondják, de pisi meleg volt a víz, igaz ez egy zárt öböl.

Johannánal olyan fürdőrucija van mint a búvárruha, tudjátok olyan combközépig érő meg könyékig érő egybe, olyan pocakja van benne, vittünk fényképezőgépet, persze egy képet sem csináltunk...ja és képzeljétek a fürdőrucija 100% Uv szűrős, nem is kell kenni a gyereket benne, persze túrtam egy ötzsázasért, és még cimke is volt rajta, vadiúj volt!

jó nap volt, na! :lol: :lol:

De most mennem kell szennyest igazgatni meg mosni! :lol:

hasam akkora mint egy ház. lehet mégis emelek a meten, hogy jobban fogyjak. Hátha én is majd nem kívánom a kaját mint dimet. a palacsintát is meg tudtam enni...

Kép

Kép
rejo

SZiasztok

Most néztem meg a babamozit,nagyon gyönyörűséges mindenki,csak éppen Mi nem vagyunk benne.....Tudom hogy rengeteg munkájuk volt a szervezőknek vele, főleg Norkának, és senkit nem szeretnék birálni,csak szarul esett hogy bár a kórházba voltunk,Lafin keresztül üzentem Dimetnek,h lehet később tudom elküldeni mint a határidő,semmi próbléma és végül már nem neki kellett küldenem,,mindegy igy alakult....majd jövöre...azért túlélem! :cry: :wink:

Csók
Vendég

Monee!

Köszi! Már rég túl vagyok az oldalon.
Sajnos le kell törjem a lelkesedésedet! :?
Nekem is nagyon tetszett az oldal annó és ugyanennyire belelkesedtem tőle.

Először az erszényt varrtam meg.
Már 4 kiló fölött is rettenetes, ráadásul a gyerek saját súlya annyira húzza az anyagot lefelé, h. alig kap levegőt, csatakosra izzad benne. Norka megvette annó az eredetit, de neki sem vált be. Ő mondta nekem, h. nem lesz jó, de én sem hittem el.

Utána megvarrtam a kendőt csodaszép világoskék kockás, vékony flanellből, de az általuk megadott méretekkel én nem tudtam megkötni sem.

Ezek után a kötős kenguru megvarrásával már nem sz@rakodtam, megvettem inkább az Ergo-t! :evil:
A kötős kenguru ugyanúgy derékra terhel, mint a többi kenguru, tehát 6-7 kilónál már szétcseszi a derekadat.
Az Ergo viszont csípőre, emiatt sokkal jobb szerintem bárminél!
Ha gondolod, eljössz egyszer, kipróbálod. Ha tetszik, lerajzolod a szabásmintáját, veszel hozzá csatokat (ha kapsz), és megvarrod. Inkább ezt, mint azokat!
De a Csakegy által belinkelt magyar verzió elég pontos koppintásnak tűnik, nem tudom az mennyibe kerül, de ha jóval olcsóbb, akkor lehet, h. érdemes lenne azt megvenni varrogatás helyett.

rambóka

Csak két mondat:

Ella, küldtem privit, nem tudom, ki hibázott... :roll: sajnálom.

Monee: a babaerszényt felejtsd el... talán télen jó, egy 2.5 kilós, nagy hőigényű korababának... szerintem még annak se...

most csak ennyi, a mai nem volt olyan jó nap! semmi extra, de a párás idő kikészíti a pulzusom...
Vendég

Sziasztok!

Vasarnapi forumozo lettem! :lol: Visszaolvastam delelott valamennyit amig a ferjem uszni volt, en meg itthon lebzseltem :oops: ....

Gina, annyira orulok nektek!!! Csodaszep a kis Dorina!!! :lol:

Kavicska, hogy Te micsoda haziasszony lettel! Ezt a sutit most rogton fel tudnam falni :lol: :wink: ... es a horgolas, csak nezek! Nekem a nagyim es nagynenem irdatlan mennyisegu kis teritoket, fuggonyoket, diszeket horgoltak ...igy vegul en is megtanultam horgolni, de ezt a tudomanyt nem apolom....de most, hogy igy mondod, nem is olyan rossz dolog, ha van az embernek ra ideje.

Bettica, rajtad a topic szeme!!...az aposod a vilag egyik legszerencsesebb embere, hogy ilyen menye van...csodalom a turelmedet!!...en azt hiszem, hogy nem birnek meg a vilag legjobb aposaval sem egyutt elni...egyszeruen nem menne :oops:

Lecso, olyan helyes a kisfiad, nagyon szep kis arca van!

Rejoka, orulok, hogy jo vasarnapotok volt :lol: ...Haz ugyben meddig kell meg varnotok, hogy biztos legyen a dolog?

Hajni, nektek gratulalok az uj hazhoz...es csak annyit kivanok, hogy gyorsan nepesedjen be! :wink:

A babyuszas nalunk is aktualis lett, hogy megvoltak a negyhos oltasok...mar be is iratkoztunk, kivancsi vagyok milyen lesz...

Lanyok, van valakinek "Babybjörn" hordozoja??? Ma volt garage sale (bolhapiac???) az utcankba, es vettem egy vadiuj darabot ot eurojert...Annyira uj volt, hogy a no meg azt sem tudtam megmutatni, hogy hogyan kell hasznalni, de vegul rajottunk :roll: .... szerintem egyszer sem hasznalta...ez gyanus...valakinek van rola tapasztalata?

A heten voltunk "osthéopathe" dokinal ... Felix olyan erosen sirt, hogy a varoban vszinu elkepzelni sem tudtak, mi lehet bent ....(estleg tudja valaki, hogy mondjak ezt magyarul? ..megneztem a szotarba, de az tuti nem jo..)

Midenkinek jo hetet!

Alice
alice27

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?