Új privát üzeneted érkezett!

Timo!

Várnék!!!! Az egyetlen, ami a legrosszabb, hogy addigra érezni fogod a mozgásait! :cry: És ha el kell engedni, sokkal nehezebb lesz. Szerintem. De ha meg egész életedben a kétségektől kell szenvedni... Hát azt sem kívánom senkinek! Gondolkodtatok abban, hogy felkerestek egy genetikust. Esetleg Czeizelt? (http://www.czeizel.hu/home.html )
Mennyire fura, hogy ha valakinek már született egészséges kisbabája, akkor valahogy az a természetes. Legalábbis nekem. A második gyereknél már nem lehet gond, ha az elsőnél sem volt! :(
De ha nekem 100%-ra megmondták volna, hogy beteg valamelyik én nem tartottam volna meg. Ettől most lehetek rossz anya, vagy bármi. De tudom, milyen hatással van a többi testvérre és akár a házasságra. Vannak nagyon szép ellenpéldák, de én nem érzek magamban elég erőt a dolgokhoz.
Lehet, hogy most gonosz voltam, de őszinte!
Vendég
 


Timo, nekem más a perspektívám mint Pannak, és még másabb mint Ritának, de ez persze nem jelenti azt, h tudom, hogy én mit csinálnék. Az biztos, hogy én nem hiszek abban, h ez rátok van szabva, és azért ti kaptátok mert meg tudtok birkózni vele. Szerintem ez bármikor megtörténhet bárkivel (ez egyúttal mentesít téged is, egészen biztos, hogy nem azért van mert nem figyeltél eléggé, nem gondoltál rá eléggé, nem szedtél elég vitamint stb.) szerintem ilyenek igenis vannak véletlenül.
Biztosra kéne tudni az orvosok véleményét, amit Május is kérdezett, hogy van-e egyáltalán lehetőség arra, hogy ilyen tarkóredő mellett mégis egészséges. Ezt nem tudom, ezért nem is tudom mit csinálnék. Mekkora az a hajszál? Mert annak is látom azért hátrányát, hogy te két hónapot ilyen állapotban eltölts, egyre jobban kötődj, az a magzat egyre inkább baba, és aztán kiderül, h jobb ha elvetetitek (lelkileg is és egészségileg is megrázóbb). A keddi mintavétel eredménye után (ha az negatív) a többi betegségnek mekkora az esélye? Az orvosok milyen esélyt látnak vajon?
Mindenesetre, szerintem bárhogy is döntesz, az lesz a jó döntés és támogatni fogunk benne!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Timó
Ez nehéz kérdés. Sajnos fogalmam sincs, hogy én mit tennék a helyedben. Így azt mondom, hogy ha még egy icipici remény is van én várnék. De nem tudom...
Ezekszerint a krom.vizsgálatból a jövőhéten kiderülhet, hogy Downos-e? Nálatok még pluszban az is nehéz, hogy az orrocskája rendben van elvileg. A nyitott gerincnek meg több fokozata is lehet, és egy részük gyógyítható, vagy nem is kell vele foglalkozni. A szívkeringési rendellenességet sem tudom pontosan, hogy mit takar. Lehet, hogy igaza van Csimpinek és minél több szakértő véleményét kikérném.
De akárhogy is döntesz, jó döntés lesz és melletted fogunk állni.

Pann
Méhek: :x :x :x Nálunk csak a telken vannak darazsak, de nagyon sok. :x Sajnos még nem jöttünk rá, hogy lehetne kiírtani őket, mert mindig találnak új fészekrakó helyet a házon. :x

Ria
Gratulálok! Nagyon ügyi Beni! Brigi is hanyagolta egy picit a járást, de max. 1-2 hétig. Aztán egyszer csak egyik napról a másikra megállíthatatlan lett! :lol:

Rita
Brigó is sokmindent kapott, de a legjobban két kislabdának örült. Mindkettő kb. sárgadinnye nagyságú és rücskös. Egyszerre dobálta őket és nagyon tetszett neki. Még a mai napig is sokat játszik velük. Ja és hozzátenném, hogy össz. 300Ft. volt a két kislabda. Fontos, hogy rücskös, mert sima labdái voltak, de azzokkal sose játszott ennyit. :wink:
lora7
 
 

 
 

Timo!

Tényleg nehéz így kívülről mondani bármit is mert akárhogy is belegondol az ember teljesen más ha vele történik.
Én biztos, hogy ha csak egy hajszálnyi remény is lenne hozzá, hogy egészséges lehet akkor várnék, és én is kikérnék több szakvéleményt.
Rengeteg ellenpéldát hallani manapság.
Melletted állunk, és sokat gondolunk rátok.
Legyetek erősek, és jól fogtok dönteni!!!!!!

Ria!
Az első pár lépés után már nem sokat kell várni.....ráérez az ízére hamar :lol:

Meleg: nálunk már most 28 fok van pedig végig bevagyunk sötétítve. Tavaly ment folyton a párásító, de most nem merem bekapcsolni ,mert víz meg áram+ANNA


Nem szabad: Nálunk is (mindent) szabad a veszélyes dolgok vannak tiltó listán: tűzhely, konektorok,földröl szájába tenni v.mit stb..



Más kérdés: Mennyit viszitek a gyerkőket gyerek társaságba???
Eddig általába a barátnőm ikreivel heti 1x együtt mentünk le, de most hogy ilyen meleg van én már nem viszem le ebéd után csak uzsi után, nekik viszont a du napirendjük más, így nem tudnak jönni, szóval tegnap lementünk, de a játszin csak nagy gyerekek voltak, Anna szaladt volna utánnuk, de ügyet se vetettek rá:( Úgy sajnáltam
Vendég
 


Sziasztok!

Kicsit elkiabáltam hogy jobban vagyok.Vagyis jobban, de ma rámjött az apróf.... is:(Még jó hogy nem mentünk el a piacra!
Már 3 napja n em eszik sztinte semmit.Ez sem jó tudom, de kajára gondolni sme bírok.Tegnap mondták a híradóban, hogy influenza van megint, csak ez most enterális tüneteket okoz inkább.Hátezt tapasztaljuk is:(
Emili viszint legalább jól van már.Éjjel is evett, ez nála csak fognövesztéskor van, és reggelre már át is tört a 6. fogacska, a jobb felső 2es.:)
Most ő is alszik, tegnap is ezt csinálta, biztos van vmi a levegőben.

Pann!
Szerintem is van biztos vmi bio méhirtószer, neten nézz utánna, vagy gazdaboltba.Kifüstölés, fészekleverés gondolom már megvolt.
Betegség:ja, értem már.25 év nem semmi, de ezek szerint fejlődik a tudomány.Még 25 év, és a gyógymód is meglesz? :twisted: De ezek szerin t nem komoly a probléma, tudsz vele együtt élni. :roll:

Sno!
Aranyos lehet Sebi a mondókájával, szívesen meghalgatnám, biztos mókás :lol:

Rita!
Emili könyvmoly, így a mondókés könyvnek örült a legjobban, azzal jástzik azóta is a legtöbbet.Imád lapozgatni.Tőlem örökölte :wink: :lol:

Lin!
Drukk a vizsgához!+++++++
Szóhoz, foghoz gratula!

Sensi!
Mi is csak a játszóra járunk, ott elég neki szerintem a többi gyerek látványa, a homokozóban van bratyizás, ami leginkább orr-szem nyimkodásból áll nála :? :( Még nem játszanak annyira együtt , de én úgy látom hogy Emilinek elég ennyi is a gyerekeből, hogy köztük van.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


hahó!

Timi
egy dologban biztos vagyok...kapaszkodnék az utolsó halvány reménysugárba is és mondom ezt anyaként ,mint eü-s szakemberként.csak úgy tudnék tovább létezni ha tudom ,h mindent megtettem/tünk érte.
sajnos nagyon sok tragédiát láttam anno az onkohaematológián és bár mindenki másként viseli ezeket az tuti h az utolsó,utolsó,utolsó lehetőséget is kihasználták/megvárták a szülők h mégis egészséges lesz a gyerek...volt akinek sikerült , másoknak sajnos nem :cry:
az ott eltöltött 1,5 év munka és az elmúlt majdnem másfél év -immár anyaként - alapján tehát várnék és küzdenék a kicsiért, bármilyen szívszaggató lesz is ez a köv időszak... :cry:

semmi mást nem tudok kívánni, mint sok-sok erőt és ne feledd Lillus ott van veletek, talán ő (idővel) enyhíteni tudja a fájdalmat...

Pann
esetleg egy rovarirtó céges szakembert érdemes lennemegkérdezni...

Pankaa
valld be, fogyózol :lol: :wink:
ha nem is eszel legalább igyál!

Sensi
mi eddig hetente 1x Ringatón voltunk, de nyáron szünet :cry:
a játszótérre néha megyünk...
apa hetente 1x focizik a szabadidőparkban mi mint törzsdrukkerek ott vagyunk mindig és az ott futkározó gyerekek,felnőttek látványa leköti Leát :lol:

mit szabad,mit nem?
TILOS:számítógép; íróasztal fiók, benne mindneféle kábelek,floppyk stb. a géphez; olló,kés, a nappaliban álló irattartó polcaink pakolása;kukázás,WC ajtó nyitogatása (már eléri a kilincset :shock: ) ha nem vagyok bent :lol: kupakok szájba vétele (ennek megfelelően már meg sem kapja őket :wink: )

SZABAD: telefon néha (végszükség esetén pl autóban), zoknis, bevásárló zacsis fiók kipakolása (utána vissza kell pakolja :wink: )

most tervezem a konyhaszekrényben egy olyan fióük kialakítását amibe mindenféle felnőttes dolgot pakolok neki amit kirámolhat :lol:

Lin
ne add fel a reményt lakás ügyben! :wink:
megy a drukk vizsga ügyben!miből vizsgázol?

Rita
az 50 db felfújt lufi még mindig nagy szám (bár már nem lufitengerként hanem füzérként a szobájában :wink: )
és a mesekönyvek (az ablakos a kedvence) ja és még vmi egy fa kisvonat ami állatokat szállít :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Köszönöm!

Panka: Gratula Emilinek a foghoz.

Mazsi: Valószínűségszámítás

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Pann, nálunk hangyák vannak :twisted: én is kicsinálok naponta több tucatot. versenyezhetnénk, de belátom, h a darázs keményebb, úgyhogy legyen egy darázsért öt hangya..
Erre valami bioötlet?
Amúgy nem csodálkozom, mert Boldi ruháján bármikor akad annyi leszakadó morzsa és/vagy gyümölcsamaradvány amiért érdemes hangyabolyt telepíteni a nappalinkba.

Timo, Boldiapu is beragasztotta a dobozt amiben a cd-k vannak elérhető közelségben :roll: pedig én mondtam, h pakolja át, vettem is nekik tartót..

Érdekes, Boldi meg pont nem alszik délelőtt két napja.. át kell strukturálni az egész napirandet, ami egyrészt nem baj, mert úgyse mehetünk ki a nap közepén a hőség miatt ahogy eddig, viszont baj, mert ha csak egyszer alszik, akkor nem tudom ledolgozni a 4 órámat, és elkerülhetetlen az éjszakázás :(
Úgyhogy hétfőn megyünk megnézzük azt a bölcsis időszakos felügyelet című lehetőséget, itt van a szomszéd utcában, ha beválik délelőttönként néha átviszem, hazarohanok, lefordítom, és 2-3 óra múlva érte megyek. Meglátjuk..

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Mazsi!
igaz ami igaz, foygtam kapásból másfél kilót:)Igazából nem fogyózom, maguktól mennek le akilók :roll: De legalább vmi jó is legyen a dologban :wink:
Inni sem bírok, attól is émelygek.Azt hiszem most pótolom a terhességből kimaradt hasonló korszakot :twisted: :lol: Húúú, de rossz annak akinél ilyen tünet van!!!! :(

Képzeljétek, Emili tud kanállal enni:Deddig csak leszedegett a kanálról ami rajta volt, meg bénázott vele, de most belenyúlt vele az üvegbe, tett rá kaját, majd a szájába tette!!!Úgyhogy ezentúl így eszik majd 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lin!
akkor vszleg sikerülni fog :wink: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lora
nem tudom mivel foglalkozol/tál ,de ezek szerint van időd állást keresgélni és ez jó...

fog:ha mindeegyik doki azt mondja meg kell csinálni, sztem érdemesebb most "nyugvó" állapotban nekiseni mert ha már begyulad, érintheti a csontot ahogy mondták sőt akár ideggyulladás is kiaalkulhat ami még durvább...
tudom h nem doblak mindezzel fel de minél hamarabb döntened kell(ene) mert ezek szerint egy időzített bomba van a szádban! :cry:

Mezítláb
Lea a füvön szalad mint a kisegér de vmelyik nap a homokozóba nrosszul volt h levettem a szandit...csak kézenfogva volt hajlandó közlekedni benne és akkor is csak nagy unszolásra...sztem még ingatag így a lába a homokban...

Május
köszi, még senki sem válaszolt rajtad kívül :wink: megpróbálom akkor ezt a babacsoda oldalt én is, bár találtam olcsóbban is egy egri ékszerüzlet (Agrianna) webshopjában...nem tudom megbízhatóak-e? van esetleg egri ismerőse valakinek?

Ria
Beninek nagy nagy gratula a járáshoz!
innen már nincs megállás és minden nap ügyesebb lesz...
én nem védtem Leát az esésektől, így kicsit talán lassabban ment a dolog, de minden nap bátrabb lett :lol: :wink:

Pann
autoimmun :cry: de ezek szerint a köv terhességnek nincs akadálya? vagy igen?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Lin
brrrrrrrrrr :shock:
szerencsére ezt kihagyták a gazd.matek szigorlatunkból anno :lol:

Pankaa
valamit INNI KELL!!!!!!
vagy mehetsz infúzióra a Kenézybe Te is :?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat/véleményeket. Egyenlőre várunk... aztán meglátjuk! :(

Mazsi!
Én egri lányka vagyok! :lol: :lol: :lol: De amúgy nekem van egy borostyán láncom, amit még anno Lillusnak vettem, de nem használjuk. Ha gondolod, szívesen átadom és elküldöm neked!

Panka!
Hideg víz, apró kortyokban! Muszáj!!! Vagy hideg kóla? :wink:

Ágiboldi!
Biztos jót tesz Boldinak, ha napközben gyerekek társaságában lesz. Neked meg főleg! :lol: :lol: :lol: Tök jó, hogy felétek van ilyen lehetőség, nálunk sajna semmi. Pedig én is igénybe venném.. :)

Sensi!
Mi napi 2-szer megyünk játszizni. Általában ugyan nagyobb gyerekek vannak, de Lillus nagyon szereti őket nézni és vmiért a nagyobbak is szívesen homokoznak/kavicsiznak vele. Persze, akad egy-két korabeli gyerkőc is, főleg, ha Pannékkal megyünk!

Ja, Pann!
Erről jut eszembe, ha mondom Lillának, hogy megyünk a játszira, akkor máris kántálja, hogy Gege (Gergő) és Pampam (azaz Te) :D :D :D Olyan cuki! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Agi!

Milyen hangyáitok vannak??? Nálunk fáraók szoktak tanyázni:((( a biokill helyileg bevált, állítólag a bolyba is beviszi.


Emili nagyon ügyi hoyg így tud enni Anna leginkább az etetőre keni ami benne van, vagy mire a szájához ér a fele kipereg(csepeg)
Vendég
 


Rita!
Ajándéknak nekünk igazán a montesszori vált be, azzal a mai napig szívesen eljátszik Lillus. Vagy a tanulókutyus, bár azt mostanában hanyagolja. De amúgy igazán a játékaival nem játszik. Ki-be pakolássza a dobozából, néha megnyomogatja, de kábé ennyi.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Nekem más véleményem van ezekről a dolgokról, mert sajnos nem tudom nem szakmai szempontból nézni. Hozzánk a klinikára jöttek azok a terhesek akiknek beteg volt a babájuk és mind a szülőszobára jött le. Napi 3-4 ilyen eset is volt sajnos. Én személy szerint ha nagyobb lenne az esély arra, hogy beteg mint hogy nem, akkor nem tartanám meg. Egy beteg gyermeket felvállalni egy család számára, nagyon nagy teher... Ezeknek a genetikai betegségeknek nincs okuk, senki nem csinált semmit rosszul. Mi is átmentünk ezen. Magas volt az AFP és a 18 hetes UH-on eltérést láttak a vesében és az agyban pedig 3-4 cisztát. Pár nap múlva megcsinálták a magzatvíz mintavételt és 2 hét múlva meg lett az eredmény. Nehéz két hét volt. De e nélkül a vizsgálat nélkül nem tettem volna semmit. Nagyon nagyon nehéz! Sok-sok erőt és kitartást kívánok addig is Timonak.

KépKép
csongria
 
 


Rita! Ajándéknak nekünk a Fischer Price szerszámpad vált be a legjobban.

KépKép
csongria
 
 


Rita!

Ajándéknak nálunk Anna mindennek örül, de csak kb 1 napig érdekli.
A tanuló kutyát szerette elég sokáig, mostanába inkább a sütibödönbe pakolgat.
Egyébként ő bébitaxit kapott a szülinapjára meg triciklit. A taxit is most kezdi megszeretni a tricikli meg egyenlőre nekem hasznos:) Nem kell a babakocsit cipleni mindenhová.
Vendég
 


Pann!
A gyerkőc útleveléhez mindkét szülő aláírása kell! A Pólusban lévő okmányiroda szombat, vasárnap is nyitva van, ill. minden nap este 8-ig.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hát lányok nem tudom mi lesz, mert ha megiszok fél pohár vizet, 5 percen belül kijön:( :oops: Ma sem ettem semmit, még a mosogatás szagától is émelygek :(
Na majd lesz vmi, kórházba azért nem megyek!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


ajándék (nem feltétlenül szülinapi, szóval inkább a játékok, amikkel most játszik):
- tolós-csattogós fa pelikán
- tescos talicska
- nyulas bicikli
- és egy picit az autókat is tologatja

Panka,
jobbulást! Téged látott orvos?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno!
Köszi.Nem. :? Most ettem egy almát, meg pár falat banánt, és egy nagy pohár vizet!
Tolós csattogós szárnyú lepke van Emikének is, most fedezte fel hoigyan kell tolni:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lea apával fürcsizik, úh vagyok egy kicsit...

Pankaa
a víz tuti ki fog jönni...
próbáld meg az üres teát vagy esetleg húsleves levét (ez jó sós) ill kólát fagyassz le jégkockatartóban és szopogasd el ( kemos gyerekeknek mindig ezt adtuk a kezelés után...klasszul megnyugtatja a gyomrot)

Ria
én azt h várnék arra értettem, h a 16-18.heti vizsgálatok eredményét várnám meg...
azt h megtartanám-e ha tuti beteg? na ez az amit szerintem csak akkor lehet eldönteni ha a saját gyermekedről/életetekről van szó ...

délután lementünk Leával pancsolni az udvarra...
ő meztelenül szaladgált egy kalapban és élvezte a Napot :lol: a víz annyira nem hozta lázba :shock: csak ha a mini dömperjének platóját megtöltöttük vízzel és egy pohérral locsolgathatta magát vagy engem :lol:

éééés! elkezdte (azaz 1x végighúzta) az udvaron a dömpert húzogatni :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Nagyon köszönöm a játékötleteket! Régen volt már egyévesem, és valóban úgy van, ahogy Timo írta, a játékaival nem játszik, pedig van elég sok. Minden más vonzóbb...:) De a rücskös labda tetszik, meg a szerszámpad is, meg a ologatós játék, meg.. nekem sok minden tetszene! :)

Azt hiszem félreértésre adtam okot, NEM azt mondom, hogy BÁRMIBEN is felelősnek vagy hibásnak tartanék bárkit is, akivel ilyesmi történik, ellenkezőleg, ez egyáltalán nem egy büntetés. "Csak" rettenetesen nehéz helyzet, amért senki nem okolható. De talán egyszerűbb elfogadni - nekem legalábbis az - ha a nehéz helyzetekben azt gondolhatom, nem a vakvéletlen okozza a nehézséget, hanem annak van valami értelme.
Szóval még véletlenül sem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy bárki is felelős lenne emiatt. JÓ?

És valóban így van, bármi is lesz a döntésetek Timi, az úgy lesz jó. Sok erőt nektek!

Te jó ég, Mazsi, te kemós gyerekekkel foglalkoztál??? Hogy lehet ezt lekileg túlélni, sőtreményt adni, mosolyogni ilyen irdatlan nehéz sorsok láttán??? Mindenkinek hatalmas nagyrabecsülésem, aki ezt a nagyon nehéz hivatást választja.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Mazsi! Nem a te véleményedre volt a válaszom...

KépKép
csongria
 
 


Ria
OK. :wink:

Timi
milyen színű a lánc?

Rita
én "csak" kb 1,5 évet dolgoztam a fősuli mellett félállásban de így is kemény dió volt :? ugyanakkor nagyon szép munka volt minden nehézségével együtt...
akkor azt mondtam ha 1x gyerekem lesz hetente vérvételre viszem :shock: persze ma nem így van de sokx eszembe jutnak azok a gyerekek, családok...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Timi
Nagyon sokat gondolok rátok, Sok erőt nektek ezt végigcsinálni !!
Pivit küldtem !

Mazsi

Rakok fel pár képet a vízimádó gyerekemről. Apuka megelőlegezte a nyarat pár napja, hogy kitört a kánikula, így kezdetét vette az udvaris strand. Sok vizet még egyenlőre nem mert engedni a medencébe, mivel félt, hogy egyszem gyermeke elmerül.

Én persze csak késő délután engedtem őket a napra , féltem Tomi bőrét ettől az erős naptól. A dr.nő is megjegyezte, hogy vigyázzunk rá !!! :twisted:

Panka jobbulást !!!

A főnököm is azt szokta ilyenkor mondani, hogy hűteni kell a gyomrot, akár kivülről is pl. egy zacskó mirelit zöldséget puha ruhába tenni és a hasadra tenni a gyomor fölé, nem lefagyasztani kell, csak hűteni. :wink:
Alma nem biztos hogy jó ötlet hisz savas, inkább kompótnak és a leve, mehet befőtt is a levével.Folyadék !!!!! :wink:
Magne-B6 3x2 ?????Normolit is jó, az ionok pótlására !!!

Ria

Gratula az 5 lépéshez, nemsoká futhatsz utána mint a nyúl.
(tapasztalat) :wink:

Pann

Méhek :twisted: :evil: (rettegek tőlük mióta Tomit megcsípték még 4-5 hós korában.)

Sno

Gratula Sebinek az újabb beszédtudományához, nem semmi a kis paskó !!!

A háttal levő képek neked mennek, nem lettek valami jók, de sejthető belőle a hajkorona.Hi-Hi-Hi !!

Sensi

Tomi csak a mindekori hétvégi babaúszáson lát gyerekeket és egész jól elvan így is nem fél tőlük, könnyen barátkozik. :lol:
Ja és a 19 éves keritesó nem tudom az gyereknek számít e ? No vele is egész sokat van.

Ágiboldi

Hangyák nálunk is megjelentek érdekes mód a fürdőszobában, hogy ott mi lehet érdekes nekik ???Halálnemük: halálra nevettetem őket az elkapási technikámmal.(Szaladgálok utánuk)

Bár az utóbbi időben a nappaliban is várom őket mivel a Tomika által kiselejtezett falatkákat nem minden esetben sikerül megtalálnom !! :twisted:

Körkérdés:
1. A babanaptej vízálló ???

2.Ki milyen gyorsan beszívódó testápolót használ a babáknál, a dr. nő felírt egy újfajta gyógyszertárit, de nem lehet kapni valamelyik összetevőjét. Níveát próbáltam, de hátha van ennél jobb !

Nálunk Tilos: kés, TV távirányító, laptopom, TV karcolgatása, szemetes kipakolása.

Játék: minden ami nem játék, a játékok meg a járókában sorakoznak ! Kép Loknis hajkoronaKép Jön a hullám:Kép A hullám mögöttKép

Kép
kditke
 
 


Ditke
tegnap mi is csak 3/4 5 kor mentünk ki a napra...előbb nem merem kivinni így meztelenkedni...a bicajozás, séta reggelre marad egyébként bent kuksizunk :lol:

a Vadasparkozás pedig tök jól sikerült pont klassz idő volt sőt én pulcsi nélkül még fáztam is néha :shock:

nekünk Vichy naptej van ez elvileg vízálló de én kenem mindig újra ha kijött a vízből...

nem használunk testápolót :lol: :wink:

Pankaa
h vagy?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Jajj úgy görcsbe van a gyomrom... Mindjárt jönnek megnézni a lakást. A srác tegnap óta harmadjára jön vissza megnézni. Tegnap egyszer az ingatlanossal, aztán a papával(főrészvényese, ő adja a lóvét), most pedig hozzák a mamát is mert azt mondták kapnak a fejükre ha a mamát kihagyják. Jajj úgy izgulok... :lol: :roll:

KépKép
csongria
 
 


Panka! Mi újság? Javulgatsz?

Ditke! Nagyon jók a képek. Úgy kedvet kaptam egy kis pancsihoz.

KépKép
csongria
 
 


Ria

Drukk megy a lakáseladás miatt !!! :wink:
Igen úgy látom Tomitól sem nem lesz panasz az itthoni nyaralásra.

Mazsi

Megnéztem a hőmérőt nálunk a nappaliban csak 23 fok van még délután is, köszönhető ez a külső szigetelésnek, úgyhogy nálunk is "kuksi" van napközben, csak késő délután indul a strandszezon !!! :wink:

Konyhában főzés közben legalább 50 fok nálunk is bocsi !!!

Irigy a vadaspark miatt !!!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


23 fok a lakásban??? Már most 26,7 fok van pedig a redőnyök le vannak húzva. :?

KépKép
csongria
 
 


én már meg sem nézem a benti hőmérőt 8) :lol:
bikiniben flangálok Lea pedig egy pelusban...

Ria
ez már jót jelent :lol: rem a mama is beleszeret a lakásba :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Ria

Na voltak már a vevők ? Ha harmadjára ment vissza akkor bizti tetszik neki !!! :lol: :wink:

Téglablokkos a házatok ??? :wink:

Na nagynehezen elaludt Tomi is játszott volna még ezerrel, hideg a lába nem tudom lehet zoknit kellett volna rá adni meg ne fázzon !!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Húú de jók a pancsis képek, kár, hogy itt a paneldzsungelben nem lehet! :roll: :roll: De irigylem a kertes házban lakókat! :)
Bár, most Lillusnak is csuda jó dolga van, papuséknál van, ott van udvar, medence és miegymás! :) Mi meg itt döglődünk! :cry: :cry:

Mazsi!
Ilyen a lánc:
Kép

Ria!
De jó, hogy már itt tartotok! Drukkolok! :)
És milyen az új lakás? Még mindig nem írtál róla!

Csajok!
Van vkinek ismerőse a MÁV kh-ban?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi

Sajna nincs ismerősöm a MÁV kh-ban. :cry:

Akkor Lillusnál is strandszezon van gondolom, és a mama bizti nagyon örül a kis huncutnak !!! :lol:

Nálunk is lesz mamázás a jövő hétre felhívtam anyósom egy kis babysitterkedésre meg neki egy kis kikapcsolódásra !!!! :wink:

Olyan jó látni, hogy mennyire szereti a kis lurkó a mamát !! :wink:

No megyek ebédelni kész az ebéd, valaki ...egy kis tejfölös vargányaleves rántott husi ubi sali ????? (tiszta diéta)

Dana

Hol vagy jó már a géped ????

Kép
kditke
 
 


A kép lemaradt ! Kép Kép Vízfeltöltés közben

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Kicsit olvasó üzemmódba tettem át magam, de vagyok!

Ditke: nem semmi mekkora tényleg Tomi haja, :D már coffba lehetne kötni :lol:

Timo: méghogy a lakásban nem lehet pancsolni: Kép Nem én voltam....

A gond, csak a víz kiürítésével van, míg ezen gondolkodtam Linus ruhástól belemászott!

nanica
 
 


Ria
rem már dobozoltok :wink: :lol:

Nanica
Látom Ti is hajat növesztetek :lol:

én sem akarom Lea haját levágatni, jó lenne ha klasszul megnőne,de a nyár így jó meleg lesz...

na megyünk pancsizni :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


kicsit le vagyok maradva, de azért én is írok ehhez-ahhoz...

rita
kelének az extrafavoritja itthon a bébitaxi. rendeltetésszerűen használni (ráülni és hajtani) nem tudja, de hosszú-hosszú ideig tologatja fel-alá a lakásban. kb. ilyen http://aruhaz.jatekpalota.hu/index.php? ... es_katid=JÁ&cur=96
a másik kedvenc pedig a labda. minden méretben :lol:

mazsi
sztm nagy különbség nem lehet a nyakláncokban, de vedd át timotól, az is babacsodás :wink:

nanica
n n jó a kép! hát igen, mindent a gyerekekért. tavaly mi is felfújtuk a szobában a medencét :lol:

kditke
hát ez aztán medence! de igaz is, ha vlmit csinálunk, csináljuk rendesen :wink:
a naptej elvileg vízálló, én azért ha egész napos a szabadtéri program, akkor 3-4 óránként újrakenem
testápolót nem használunk

tilos
az életveszélyes dolgok (áram, tűz, kések). ezen kívül gyakorlatilag bármit lehet (mobil, távirányító). bár a szemeteskipakolás, számítógépzsinórrángatás és a bébiételes üveg földhözvágása sem megengedett. (és persze nyilván a tapétaletépés sem legális, de ilyenekkel nem próbálkozott -kopp-kopp- :lol: )

timo
ezt igazából szóban lenne jó megbeszélni, mert n sok gondolatom van, de miután egy órája írok-törlök, két fő gondolatot hagytam meg, ami sztm fontos lehet:
1. van valódi esély egészséges babára? most nem a csoda-szintű sztorikra gondolok, h a nemtudomkinek a nemtudomkije is így volt és semmi baja a babának, hanem, h az orvosok mit mondanak? ilyen eredmények mellett is előfordulhat, h tényleg vaklárma? mert ha igen, akkor hajrá a világ összes vizsgálata!!!!
2. a másik amin sztm n el kell gondolkodni (és szigorúan ésszel, érzelmek, szégyen, családi, társadalmi hozzáállás kizárva), h vállaltok-e beteg babát.... mert igazából erről szól az egész. és mert sajnos v hál istennek erről módotokban áll dönteni. :( :( :(

majus3
 
 


Eladtuk a lakást! :D :D :D Hétfőn megyünk az ügyvédhez az adásvételi szerződést megírni.

Timo! Azért nem írtam még a lakásról, mert még nem tudjuk melyiket vesszük meg. Hát szívem szerint a földszinti kertkapcsolatos 90 nm-es 2,5 szobás + 25 nm terasz + 60nm kert amit le lehet keríteni. Ezt árulják 23-ért és mi szeretnénk lealkudni 20-ra. Az már biztos hogy 1,5 engednek belőle de mi megpróbáljuk a kevesebbet. :wink:

Máv-ban nincs ismerősöm, de szakmailag nem túl jó a vélemény a klinikán róla. Remélem nem te akarsz oda menni. :roll:

KépKép
csongria
 
 


Ma nyílt a Hajógyárin a gyereksziget. Júli 6-ig minden hétvégén lesz. Ma voltunk és nagyon jól éreztük magunkat, főleg Brigi. Ingyenes, és tök jó játszóházak, játszóterek és programok vannak. :D Majd képeket is teszek fel, mert annyi jó készült. :lol:
Itt ajánlottak egy naptejet is, amivel most találkoztam először. Daylong a neve és csak gyógyszertárakban lehet kapni állítólag. És ami a fő, hogy kb. 3000ft. Állítólag reggel bekened és jó egész napra. :o Ja és teljesen fehér krém, tehát nem hagy foltot és tök jól beszívja a bőr. Ma kipróbáltuk. Ha találok vhol, sztem veszek egyet. Bár most nézem, hogy a megadott honlapok nem elérhetőek. :roll:

Kditke
Nagyon helyes Tomi loknija! Brigi is hasonlóan kezdett el göndörödni. :D

Nanica
Linus is csuda helyes! :D Brigi múltkor a vadiúj szandáljában belelépett egy vízzel teli kutyatálba. Örültem neki... :lol:

Ria
Na??? Megvették a lakást??? Drukkolok!!!

Timo
Sajna nekem sincs Mávkh-os ismerősöm. :(
lora7
 
 


Ria
Fúúú! Gratulálok!!!! És irigy-irigy!! :D
lora7
 
 


Sziasztok!

Végre 2 nap után újra fel tudtam jönni.Még nem csinálták meg a gépet,de azért tartani akarom a menetet,mivel ahogy olvasok vissza,már az elejére nem is emlékszem.igaz nagyon jó olvasni,hogy ebbe a hőségbe,még sokat írtok.

Timi
Ez tényleg nagyon nehéz kérdés.Sajna ahogy írtam Én ebben benne voltam.Életembe nem gondoltam,hogy ez lesz,de Én a te helyedbe várnék,míg van remény.Nekem nagyon nagy volt a nyaki redők/Zsolti meg is nézte UH-n mivel nekem nem engedték,de Ő nagyon elképedt/,De mégis bíztunk,hátha...Ahogy Kinga írja Én is felkeresnék genetikus.Igaz nálunk mikor kiderült akkor nyomba méhlepény vizsgálat időpontot adtak és genetikushoz beutalót.Ott kiskönyves lettem és Akármilyen gondom volt nyomba mehettem kérdezni.És Lauránál Én kértem a magzatvíz vételt,pedig nálunk más genetikai betegség volt./ami állítólag nem örökölhető/És annak ellenére,hogy orvosok nem javasolták.
Másik oldalt nézve amivel Én nem vagyok kiegyezve,hogy elvetetni akkor mindig benned motoszkál,hogy talán nem is...Igaz amit Kinga ír az se egy jó "érzés",hogy akkor már mocorog a baba.....
Megszülni egy beteg gyereket szerintem ez a szülők döntése,de Én nem válaltam fel,pedig orvosom mondta Élhetne igaz...Még annak idején Panka írta van egy ismerőse aki így él.
És még leírnám hátha reményt ad neked,hogy itt a kórházba általába hetente 4-6 embernek csinálják a méhlepény,magzatvíz vizsgálatot és annak idején azon a héten csak nekem volt beteg a babám :cry: ,Pedig mindenkinek a nyakiredő megvastagodása miatt feküdt be.És találkozom velük gyönyörű,egészséges kisgyerekük született.

Nanica
Vasat még nem szedjük mivel az orvos azt mondta várjuk meg a tej-,tojás allergia vértesztjét és utána eldönti.Ha megvan az eredmény megírom.
Ha jól emlékszem még Te írtad,hogy a Spáros matricákat gyűjtöd,mivel utazó táskát szeretnél venni.Ha érdekel matrica szívesen elküldöm/van pár darab/De ez másra is vonatkozik csak szóljatok!

Panka
Most olvasom milyen betegek vagytok.Jobbulást!Emili hogy van?Írtad az egyik kórházba mindenki betegen jön ki.Csak nem az infulenza amit most mondanak?

Ria
Gratula a lépegetéshez.A tornával hogy álltok?

Mazsi
Szemüveggel hadilábon állunk és igazából most nem tudom eldönteni,hogy a két szemüveg közül melyiket használjuk.

Sensi
Még nem is üdvözöltelek. :D
Nagyon szép lányod van.

Pann
Nálunk az udvaron volt a fenyőfán egy méhraj.Akkor kihívtunk méhészt és ő begyűjtötte őket és ingyenesen.Ő mondta,hogy míg a királynő ott van addig sohase fognak elmenni és Ő azt fogta meg a többi meg repült utána.Esetleg nem hívtok ki méhészt?Lehet megkönnyíti a dolgotokat.

Kditke
Köszi az érdeklődést.
Nagyon jók a fürdős képek.Ma mi is a vidéki háznál húztuk fel a mendencét pont így,hogy tudjon Laura mászkálni benne.De valamikor az udvarra akarok kisebb medencét venni,hogy ne kelljen állandóan utazgatni.Sajna még normálisat nem találtam.Ha valaki tud írjon.

Rita
Nálunk a FP zenélő szék nagyon bejött.

Csimpilimpi
Utólag is öszinte részvétem :cry:

Bocsi,hogy nem írtam mindenkinek de már így is sok lettem,meg hitelen ennyi jutott eszembe.

Tiltott dolgok:
Jó kérdés.Valahogy úgy vagyok vele,hogy Daninak többet tiltottam.Virágcserépből kiszórni a földet,szemetesbe belepakolni a cuccokat és a tűzhelyhez nyúlkálni.Ezek nagyon tilossak.
Ezen kívül mindent engedek határokon belül.Igaz mikor a telefonomon véletlenül nincsenek lezárva a gombok és hívogat másokat,akkor elgondolkodok a dolgon.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


És a képek:
Kép
lora7
 
 


Ria

Gratulálok!!!
Hány emeletes házba vennétek a földszínti lakást?

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


(Ezt elbénáztam, mert ez az utsó lett volna.) Szóval így elfáradt a végére! :lol:
A kis göndi fürtök :D
Kép

A szigeten:
Kép Kép Kép (És itt jött volna az elfáradt kép! :oops: )

Du. egy barátnőnket is meglátogattuk, ahol ilyen szép kalapot talált magának :lol: (Az egy műanyag virágcserép)
Kép

Fú, jó hosszú lettem a képekkel, bocsi! :oops:
lora7
 
 


Lora
Nagyon helyes Brigi. :lol: Már milyen nagy. :shock:
A napozó krém vízben is jó?Vagy utána be kell krémezni újból?És ez faktorszámos?

Na eldugulok,már így is sokat írtam.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Dana
Mintha azt mondták volna, hogy víz után újra kell krémezni. De megmondom őszintén én mindenképpen újrakrémezem.
Igen faktorszámos. 40 faktoros van az 1 éveseknek. De érdekes, mert az 1 év alatti meg csak 30 faktoros. :o Volt ott egy bőrgyógyász is, és ő azt mondta, hogy Mo-on nem is kell több. (Mellékesen anyajegyeket is nézett pl. rajtam is.)

Na én is eldugulok mára. Jó éjt!
lora7
 
 


Ria
ez tök jó!

Lora
én nem értek a faktorokhoz, de azt tudom, h anno a 30 faktoros tejjel is leégtem a horvát tengerparton...pedig nem csúcsidőben voltunk és kizárólag délután 3 után...
Mo-n nem kell több? :shock: ezt kicsit furcsálom :? megkérdezem a kedvenc bőrgyógyászomtól...

jól hangzik a gyereksziget :wink: kár h ilyen messze vagyunk tőle... :cry:

Dana
akkor most egyiket sem használja Laura?
a SOTE I. szemészetét csak ajánlani tudom! a gyerekorvostól egy beutaló és irány Bp. (szívesen elküldöm az elérhetőségüket)



nem is írtam még hétfőn megyek 2 állásinterjúra Pestre :roll: az egyik egy fejvadász cég, a másik pedig már konkrét ajánlat egy cégtől...
szval pörögnek az események...csak nekem kellene újra felvennem a ritmust :oops: :roll:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?