Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Ha már annyi mindent kitaláltunk akkor le kellne védetni!Én most a betegségmondjonletablettára is szavaznék ha lehet!

Sok-sok-sok gyógypuszi!+++++++++

Nállnuk is még 10 -kor este hütőfürdőztünk aztán hajnalban is kapott kúpot rá egy órára meg panadolt!

Szerencsére kedve jó eszik iszik bőven!
Hát a szemein látszik ,hogy valami nem stimmel.
Ez a fogzás azt mondja a doki, hogy 2 hét mire kijön erre én ja múltkor is 1 hónap volt! :shock: :)

Kriszti: szerintem jó anyuka vagy az ,hogy Nadin meg ügyes meg csinálni akarja a dolgokat az ellen nem tudsz mit tenni!Ez van!

Nem tudom ki ,hogy van ezzel de régebben ilyenek nem voltak.Hogy megnézik a babát fejlődésileg örültek ,hogy csinálta a baba meg anyós mesélte ,hogy őket még 9 hósan is pólyába belekötötték de még a kezüket is nehogy már mozogjanak meg jobban kellet rájük figyelni!
Mi mikor voltunk fejlődésneurologián minden rendben talátak!

Képzeljétek meséltem én ,hogy a csaqjnak a balszemüldőkénél van egy csomó anno mikor 1 hós volt megmutattuk a dokinak!
Azt mondta ,hogy figyeljük éls ha nől akkor szőljunk!
Erre tagnap mondja ,hogy mi az ott a gyerek szeménél?
:twisted:
Na azt mondja majd ad beutalót gyereksebészhez vagy szemészetre mert lehet ,hogy ciszta!(köszi)

anett: jó volt!_ÉN meg egyszer hajatmostam és bekentem balzsammal megszáritottam és mondtam apának közben ,hogy olyan nehezen szárad meg habos szar ez a balzsam!
Mire megnézi és sampon volt!
Szerintem én sem voltam gázos akkor ügye?
:wink:

Kép

Kép
mogyoland

bocs a hibákért!

Kép

Kép
mogyoland

Jankának nagyon boldog névnapot kívánunk! :D

Kép

Kép
mogyoland

Heló!!!!!!! Voltunk dokinál, azt mondja egy kis náthán kívül semmi baja. Ebbe belefér az is hogy belázasodik. Torka nem piros, tüdején nincsen semmi. :P Orrot szívatni, felírt oscoc... meg lázkúpot. Azért hívjam fel vasárnap reggel, hogy mi a szitu. Hát ennyi. Vettem neki Sterimar sprayt, egyenlőre tök jól leoldja a trutyit. Enni azért eszeget ő is, de jobban szokott. Hát gondolom a nátha is, meg hogy meleg is van..... :roll:

Timi hogy vagytok???????
Mogyó nektek is jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!
Jankának boldog első névnapot kívánunk mi is!!!!!!!!!
Minden beteg baba gyorsan gyógyuljon meg és mennek a gyógypuszik mindenhova!!!!!!! (már ahova kell)

kikuka

Jankának boldog névnapot!

A kis betegeknek jobbulást!

Mogyó, jó a memóriája a dokitoknak! :?

Én mostanában azt olvastam több helyen is, hogy a fogzástól nem lázasodik be a gyerek csak úgy. Inkább az a baj, hogy ilyenkor mindent szájba vesznek, és így szednek össze különböző kórokozókat.

Örülök, hogy nem csak én nyúlok mellé a fürdőszobában! :lol:

Kép
waterlilly

Halihó!
Remélem mindenki jobban van, örülök, h Vivi is, Jankának is jobbulást, a takarója egyszerűen szuper Móni!
Timi, Bibussal mi van?
Anett, már rég akartam kérdezni, hogy fejsz még valamennyit?
Andi, nem baj ha lábujjhegyen áll legtöbbször, ha le tudja tenni a sarkait (egyszerre a kettőt). Nem baj, h Nadi gyors, az a "baj", hogy a kúszás nem volt az igazi, de még ez sem biztos ugye, mert a pasi nem látta. Mivel a mászás viszont teljesen oké, így valószínű a kúszás is oké lehetett. Persze, hogy nem lehet visszafogni, de azt javasolta, hogy közlekedjek sokat a lakásban, és hagyjam hogy jöjjön utánam mindenhova. Ezt egyébként magamtól is így csinálom. Akkor kell legközelebb visszavinnem, amikor elkezd járni, de úgy, hogy már nem mászik mellette. Szóval ez nem mostanában lesz :lol:
Itt is jó idő volt tegnap ám!
Nadin ma 8.30-kor kelt, éjszaka meg csak egyszer. El vagyok kényeztetve, de asszem ez már jár nekem.
Azoknak, akik olvassák a Kismamát: W.U.R Iluskája 11 hónaposan 7600 gr, és nem tűnik úgy a történetekből, hogy bárki is aggódna a súlya miatt, úgyhogy no para! Ő pl 1 évesen biztosan nem lesz 9 kiló (sem), de talán még 8 sem, és ez így oké. Tényleg minden baba más.

Felhozhatom a nyaralás témát? Ki megy, és hova? Úgy tűnik én nem tudom eltántorítani Csabit a tengerparttól, de azért aggódom az autóút miatt. Aki szintén tengerhez megy, hogyan tervezi az utazást? Egyébként Nadin az utolsó alkalommal nem aludt el az ülésben, pedig alvásidő volt, és álmos is volt. A nyaralásig mi is mindenképpen megvesszük az egyel nagyobb ülést, de még nem néztem ki milyet.

KépKép
kertikiri

Igen Anett ezt a dokink is mondta, hogy sokszor azért lesz torokgyulladás mert mindent bekapnak!
Pedig rendszeresen mosok mindent, cumi ahogy leér a földre már viszem is elmosni!Ez van sajnos!

Kép

Kép
mogyoland

Kiri: hát mi a Balcsira szeretnénk menni egy pár napra!
De szerintem ha este indultok csak aludna Nadin a kocsiban!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!
Csak gyorsan:
a névnapos nevében jöttem megköszönni a jókívánságokat! (Van egy kis "salzburgi galuska", ha erre jártok gyertek be!- még ezt is üzeni!) :wink:
És most urigellerezek: GYÓGYULJATOK! GYÓGYULJATOK! (Hatott? Ugye, h hatott?!) 8) :lol:
Na én el, mert qrva iparűzési adó, meg ilyenek! :twisted:

Kép
ermoni

Kiku, nem hiszem, h megjelent, nekem előfizetéses, az előbb jön (Karira kaptam)

KépKép
kertikiri

Mi túl a délelötti sétán, ebéden (ezen csak Ádi), most szunya.
Képzeljétek, majdnem kinyúlottam a boltban. Légkondi nem üzemelt, fülledt, állott levegő, elöttem egy nagyon izzadt, szagos öregasszony ballon kabátban (!). Közel álltam hozzá, hogy beájuljak. Ezek szt még mindig nem bírom a meleget! :evil:

No és akkor Boldog első Névnapot Jankának!
Kap vmit az ünnepelt?

Kép
Kép
gabcii

hahó
Jankának nagyon boldog első névnapot! engem is érdekel az ajándék (is), és az ünnepelt kedve... :roll:
nálunk éjjel műsor volt 1ig, nemtom miért, de egymást ébresztették a hisztivel. most alvás van, megyek mindjárt én is...
hétvégén nem leszek, mert nagyszülőzünk vidéken, én meg segítek anyukámnak kapálni (v ha jobban tetszik/hangzik: napozok :P )

Kép
an°°di

Halihó!

Először is kerekszemű Jankának boldog névnapot!!!!!
Betegeknek jobbulást! Ezt én sem értem, hogy hogy lehet ilyen időben járvány... :roll:

Kiri! Nekem is jár már 6 éve a Kismama! Engem most a szobatisztasággal kapcsolatos cikk nyugtatott meg kicsit. Rékát tegnapelőtt ugyanis ismét ráültettem a WC-re, de már nem vágott le akkora hisztit, és a több napos kakija 3 nyomásra kijött. Utána még boldogan is újságolta mindenkinek, hogy hova sikerült, de azóta megint hallani sem akar a dologról. Reménykedem a nyárban, hogy kint majd egy szál semmiben könnyebb lesz a dolog, és próbálok nem idegeskedni, mert tényleg annál rosszabb...

Sajna nem vagyok gépközelben sokat, mert mindig van valami. Mi hál'Istennek jól vagyunk, Botit vittem mérni, átléptük a 9 kg-ot, de ez asszem tényleg nem jelent semmit, max. azt, hogy ő eleve "nagyban" kezdte, majdnem 4 kg-osan. Megnéztem az első 2 gyerekem adatait, és ők kisebbek voltak súlyra ennyi idősen, Boti viszont centire rövidebb, mint Levike volt. Így aztán én tényleg mondhatom, hogy ez csak tájékoztató adat, inkább a védőnő/orvos szereti tudni, hogy azért fejlődik-e a gyerek. Rékát is megmértük, hogy legyen 3 éves adat (plusz az ovikezdéshez is kell, ha szeptemberig összejön a szobatisztaság), ő most 14 kg.

Amin sokat rötyögtem magamban az elmúlt napok termései közül: Anett írása a babapiskótafáról! És jók voltak a különféle tabletta ötletek! Köszi, csajok, az ember felvillanyozódik egy pár ilyentől egy időre!

És ami nem volt rám eddig jellemző: nem kelek fel arra, ha a gyerekeim átvándorolnak az ágyunkba, csak reggel veszem észre, hogy ott szuszog még plusz 1-2 csemete. Azt hittem erre csak a férfiak képesek (pl. a férjem), de úgy látszik tévedtem. :oops: De nem baj, így alszik nyugodtan mindenki reggelig. Botikám ma is csak 7-kor jelentkezett, teljesen odáig voltam.

Nyaralás: mi 16-án 5 napra megyünk Berekfürdőre (Karcagtól pár km), ahol a ref. egyháznak van egy üdülője. Tavaly is voltunk, adtak pl. kiságyat, napi 3-szori kaja van, ami finom és bőséges, van strand, játszótér. Nekem már az szupi, hogy nem kell 5 napig kaját készíteni, takarítani, mosogatni, a gyerekek élvezik, csak legyen jó idő. Ja, és a férjemnek és Botinak ingyenes, 2 gyerkőcnek féláron van, csak nekem kell a teljes árat fizetni, ami olyan 16000 Ft körül van. Na, egyelőre nekünk ennyi lesz, aztán néhányszor pár napra még biztos lelépünk, de mi ált. csak belföldre utazunk, annyi szép hely van Mo-on is sztem. Mondjuk én könnyen beszélek, mert az extra fehér bőrömmel sosem vágytam sok időre pl. a tengerpartra. Persze megértem azt is, aki megy. Csak érdemes meggondolni az éjszakai utazást is, ha nagyon messze kell menni!

No, lépek is, bocsi, nem sokra tudtam reagálni (a hozzátáplálásról meg már inkább nem írok...). Szép, betegségmentes hétvégét mindenkinek!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Sziasztok!

Jankának boldog névnapot! A fotók róla nagyon cukik, csak most vettem észre, ha milyen szép rajzolatú szája van...eddig csak a műszempillákra koncentráltam.

Nyaralás: tervben van 1 hét Sopron június végén (átruccanni a bécsi állatkertbe, vagy a safari parkba - tényleg, VOLT MÁR OTT VALAKI? BESZÁMOLÓT KÉREK, ÉRDEMES-E MENNI!), aztán 1 hét Balatonfüred augusztusban, de még Eger is játszik valamikor júliusban, de lehet, h csak B megy a magyszülőkhöz, mi meg csak hétvégére. Hát ennyi!

Most elküldöm, nehogy kibabrájon itt velem a net.

KépKép
KépKép
prücsi

Persze kidobott, de csak miután elment az üzi :twisted:

Betegeknek jobbulást! Batárnőm mondta, h neki a doki azt javasolta, h úgy szívják a gyerekek orrát, h közben a másik orrlyukon fújják be a sóoldatot. És állítólag ez tuti kihozza a trutyit, csak sok sóoldat fogy. (mondjuk én fiziológiás sóoldatot veszek amúgy is és cseppentőbe utántöltöm)

Kiri, tök ügyi ez a Nadin lány!

A gmailre feltettem a linket is az újszölütt név statisztikáról, meg a táblázatot is a dokumentumok közé, hogy lehessen csemegézni. (Mogyó, csak eléred valamelyiket...)

Ma paprikás krumpli volt...csakhogy megcsillogtassam szakácsnői tudásomat. Apának bejött, B-nek nem annyira, mert kicsit csípős volt a kolbász benne....

Remélem nem riadtatok meg tőlem, akiket bejelöltem az iwiwen, hogy ilyen névvel ki a bánat ismer Titeket :lol:

megyek, Ábel enni kér...

KépKép
KépKép
prücsi

Sziasztok!
Tényleg köszi a névnapos nevében! :wink:
A régebbi topikosok biztos emlékeznek (talán), de én pont egy éve tudtam meg, h kislányom lesz és hogy egészséges. (Zsanett nevű doki ismerős hívott az amnió eredményével. És ma Zsanett, Janka nap van. És a férjem amúgy is mondogatta, h legyen Janka. Így eldőlt!)
Hát a családom már nagyon készül az első névnap megünneplésre: kap fürdőköntöst (az uszi miatt), nyári ruhácskát tőlük. Tőlünk még nemtom, vasárnap fogunk neki venni valamit! Majd megírom, ha még mindig érdekes, okés Gabci-Andi! :wink:
Képzeljétek! Holnap jön vendégségbe a nőgyógyászom hozzánk. Mondtam is a férjemnek, h azért most nem dobok terpeszt, ha meglátom! :lol: :lol: :lol: Az idén még nem is találkoztunk! 8)
Na megyek vágni. (Felvettem dvd-re a kedvenc sorozatom a tévéből és most nyesgetem ki belőle a reklámokat, mielőtt kiírnám lemezre! Király!)
És van még valami érdekes a Kismamában? Bevallom, én nagyon ritkán veszem... :oops:

Kép
ermoni

Jankának boldog névnapot!

Sajnos most csak ennyire futja, szép hétvégét mindenkinek!

Szt Istávn Park lehetne mondjuk szerdán v csütörtökön? Hm?

KépKép
1macsek

Sziasztok!! helyzet változatlan, napközben elég jól van a csaj, de eljön a 4 óra délután, és kezdődik a láz. Kapott is egy kúpot, azóta nem lázas. Fürcsi után gondoltam adok egyet, megelőzésképpen, de gondolom hajnalban sem ússzuk meg. Annyira elegem van már ebből a rohadt betegségből!!!!!!!!!!!!!!!!! mindenkinek puszi majd még jövök ha tudok..... :cry: :cry: :cry: :wink:

kikuka

Mi ma megszereztük az első harci sérülésünket a homokozóban. Valami játék megkarcolta Nadin lábát, de már csak itthon vettem észre :oops: És megtanult tapsolni, köhögést imitálni, és dallamosan méltatlankodni.
Kiku, Vivinek jobbulást!++++++
Prücsi, milyen az a fiziológiás sóoldat? Csak gondolom, hogy nem a méregdrága sterimar és tsaira gondolsz..... Kopaszi-gát engem érdekelne, akár mini-talira is. Kati szerdán elutazik, esetleg addig összehozhatnánk, mert ő akkor a szt István parkba nem tud már jönni.
Bea, az jó, ha jó az alvókád! Vagy csak annyira hulla vagy estére, hogy már nem kelsz fel a gyerekekre sem :)
Mindenkinek jóéjt. Andinak meg jó kapálást :lol:

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Móni, Jankának Boldog első Névnapot kívánok! Megnéztem a képeket róla és egyszerűen egy zabbantanivaló kis édes cuki fej! :lol:

Én már tegnap meg tudtam venni a Kismamát! Nekem az tünt fel a kis Ilonka szösszeneteiből, hogy még 10x szopizik egy nap! Nekem az nagyon soknak tűnik, nem?

Kikuka, sok gyógypuszi Vivinek!

Holnap veszünk Raminak egy mini medencét, Auchanban most tök jó van 2000 Ft-ért. Remélem még lesz belőle. Levittem a kiskádat a kertbe és abban lubickolt, nagyon élvezte, de a medence baróbb lesz.

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Halihó! Hazajöttünk, nagyjából visszaolvastam, de már a felére se emlékszem.

Kehida fantasztikus, csudajó, nagyszerű...volt, még fokozhatnám, nagyon-nagyon jól éreztük magunkat! Kicsit féltem, mert Panka nem rajong a fürdésért, de ott annyira jól érezte magát, hogy csuda. Nézte a többi gyereket, felnőttet, lenyűgözte minden és mindenki, és ő is lenyűgözött mindenkit :D Féltem a napközbeni alvástól-evéstől, de simán elaludt napközben a nyugágyon a strandon és ott meg is kajcsizott. Szóval mindenkinek ajánlom, aki egy kis feltöltődésre vágyik! Képeket majd rakok.

Kaja témához: én alig adok valamit Pankának. Tejterméket ugye alapból nem, glutént nem (2x adtam kenyérhéjjat, nem hiszem, hogy lenyelt belőle valamennyit, azóta nem, és 1 éves koráig nem is fogok), tojást nem. Csak az alap zöldségeket és gyümölcsöket adom, csirkehúst, rizspépet és tápszert. Szóval én maradi vagyok ez ügyben. Az a ciki, hogy az üveges bébikajákból még mindig a 4 és 6 hósakat veszem, pedig már elmúlt 8 hós is :oops:

A betegségeken is csak kapkodom a fejem, már mindenki beteg? Mi van itt? Mindenki gyógyuljon meg most már azonnal!

Cirkuszt én is utálom, nagyon sajnálom az állatokat. 1x voltam cirkuszban, utána hónapokig azon keseregtem, hogy szegény állatoknak milyen rossz lehet :(

Prücsi, akkor azért loptam magam a szivedbe a tojásrántotta ebédemmel, mert Te is hasonló konyhatündér vagy :D No azért néha én is eszem normális dolgokat ám!

Juttáék ma kijöttek, szegény összeszedett valami hányós-hasmenős virust, de nem az osztályon, mert ott csak ő volt beteg, nem tudja hogy. Azt mondja tejallergia, de majd bővebben beszámol, ha lesz ideje.

Képek szupik mind, nekem most Ádi szabadulós képe a nyerő! :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jankának boldog névnapot!!!

Medencénk már nekünk is van, gyereknapra kapta a csaj, olyan szupi, bár még nem próbáltuk.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hali.

Jankának boldog első névnapot!

Beteg babák és mamák gyógyuljanak gyorsan!
Nekem is fáj a torkom, bár tény, hogy én nem tudok ellenállni sem a hideg ásványvíznek sem a fagyinak. Sajnos.

Hát Kriszti, Marci is pont ma tapsikolt először, rendesen két kéz összeütéssel, felszólításra. :D
Aztán ő is köhögcsél, remélem ő is csak imitál, mert dobok egy hátast, ha beteg lesz.
Minitali érdekel, de most már csak spontán megy, mert kevés az idő. Már hétvégén sem készülünk semmi extrára, meg hétfő - kedd délelőtt is jó még.
Prücsi, ha van még ideged olvasni a kidobós Babanetet, ti sűrűn jártok arrafelé?

Bea, Boti súlya nagyon szép, főleg, hogy igazi szopis baba. Marci is nagyban kezdte aztán kicsiben folytatta. :roll: De nem zavar ám, csak mondom. :wink:

Kriszti, nem gondolod, hogy W.U.R . kislánya is jobban hízna valszeg ha nem naponta 12-szer szopizna, hanem kicsit enne is már? Vagy lehet most már eszik, múltkor még 7 kiló sem volt.

Nyaralás, anyósomnál, szintén Karcag közelében csak a másik irányban, de Berekfürdőt mi is becélozzuk, meg talán Hajduszoboszlót, mert az sincs messze.
Idén még nem merünk hosszú autóútra vállalkozni. Ebben az ülésben meg a légkondi nélküli autóban ki sem bírná a gyerek szerintem. Ma kimentünk Harasztiba barátnőzni, fél órás út alatt úgy beizzadt az ülésbe szegény Marci, hogy facsarni lehetett a ruhájából a vizet.

Akkor ismételten átalvós éjszakát nekünk.

ukati74

Zsu, szia, örülök, hogy jó volt!

Vicuska W. U. R-al kapcsolatban úgy látom egyre gondoltunk, de egy szoptatási tanácsadónak lehet kötelező ennyiszer szoptatni. :?

ukati74

Na, egy esti hozzászólás, mert hétvégén úgyis el leszek havazva...
Kriszti! Mi szeretnénk menni nyaralni, és tengerpartra. (Majd meglátjuk mi lesz belőle!) Most épp horvát világítótornyokat nézegettem... De ez pici gyerekkel nem megvalósítható. Majd ha nagyobb lesz! :wink:
Helló Zsu! :wink:
Mondjuk én először arra leszek kíváncsi, amikor először fogom egyedül átszelni a fél országot Jankával a hátsó ülésen... Homlokon verejtékcseppek szmájli...
Vicuska! Szal élvezte Rami a pancsit! Én még nem fújtam fel a kismedencét... Igaz én eléggé egyszerűt vettem, rossmannban 699,-ért. (Ja, nem is reagáltam a multkori pólóra! Én a "párját" vettem meg Jankának! :wink: :lol: Meg zoknit hozzá!)
Hű, Kati! Izgi lesz ez a holland út! Meddig is lesztek?

Kép
ermoni

Ábel úgy gondolta, h nappal van és 3 óra alvás után frissen ébredt (Zsu, tényleg olyan, mint azanyja :lol: ) Ezért, most én is friss vagyok a kései óra ellenére.

Hát a jövő hét eleje Kopaszi gátas talira nem igazán jó, sajna, mert ha hétfőn nem megyek be az oviba 11-12 között, akkor a gyerekemnek nem lesz tuti ovis jele, aztán 3 évig hallgathatom tőle,h azanyja elbaltázta. (Bízom benne, h az óvónénik nem adták másnak az előzetesen szóban megígért kisautót, mert akkor jön ám a rosszvilág mifelénk :twisted: ) Kedden meg fogorvos. Szóval Kiri, Kati, sajna ez van. De ha Kati visszajön (mikor is?), akkor tutira megyünk. Egyébként nem sűrűn jűrunk, de azért pl a héten is voltunk.Mi nagyon szerejük, mert tényleg tiszta (kutyát pl nem lehet bevinni- bocsi kutyások, de ez nálam szempont, ha leteszem a gyereket a fűre legelészni, akkor ne akadjon a kezébe kutyagumi- tudom, tudom, hogy kultúrált kutyatasrtás szabályai, de ezt nem minden kutyás tudja...sajnos), biztonsági őrök cirkálnak időnként, és ami még jó, h kevesen vannak (nincs tömeg, mint a Margit-szigeten, később biztosan népszerűbb lesz a hely)

Most meg miért sír ez a gyerek már megint?

KépKép
KépKép
prücsi

Zsu, hát persze, mi konyhatündérek csak figyeljünk és tanuljunk, közben meg süssünk egy kis rántottát :lol: Komolyan csodálom Mogyót, meg Editet, h komplett menüsorral állnak elő minden nap. Nekem meg egy paprikás krumpli is nehezen fér bele a napomba... Enni bezzeg tudák bármit, ...de "aki nem dolgozik, az ne is egyék " :lol:

Móni, és mi a kedvenc sorozatod? Vagy titok? Vagy már említetted csak én olvasok felületesen?

Macsek, hülye vagyok, tényleg a gyereknap még a picuroknak korai (én magamból indultam ki, a négyévesemmel), de amúgy volt homokozó, meg pancsoló, meg kis ugrálóvár, szóval jövőre hajrá!
Én megyek erre a Kismamás talira a céghez (a hétvégén még lehet jelentkezni). A kisgyerekesek visszatérését segítő programokról lesz szó - munkaidőkedvezmény, meg egyebek, érdekel, mit találtak már ki a kollégák.

KépKép
KépKép
prücsi

Ja és mire jó még a gyereknap? Na mire? Az ember kap egy állásajánlatot egy régi ismerőstől...de sajna ez is 8 órás, meg még több, szóval még nem aktuális.

Móni, tök jó, h így választottatok nevet Jankának, teccik, teccik :lol:
Tényleg, a többiek miért pont azt a nevet adták a gyermeküknek, amit kapott?
Nálunk egyszerű, mert már nem volt türelmem végigolvasni az utónévkönyvet, és mindig csak az első oldalig jutottam. Ott volt az Ábel. Jó, ezt megelőzte azért egy tudományos névválasztás, kinyomtattam a 2006-os első 100-at, aztán abban maradtunk, h az első10-ből nem, a többiből Apával, egymástól függetlenül értékeltük, short list, pontozás...aztán nem jutottunk sehová, egyik sem tetszett igazán. A Benedek Soma után nehéz volt hasonló jót találni. És tényleg mindig az első oldlnál buktam kiés letettem a könyvet.

KépKép
KépKép
prücsi

Jó reggelt!!!! mindenki alszik még????? csajom kapott kúpot fürcsi után, így nem volt lázas éjjel. csak nem tom ha nem adtam volna neki, akkor se lett volna-e az???? :roll: :roll: nem tom. majd ma meglátjuk a délutánt és annak függvényében nyomunk vagy nem nyomunk.
Zsu!!! szia! örülök hogy jól sikerült a pihi!!!!!! Képeket kérek mihamarabb :wink: :wink:

Timi mostmá télleg aggódom miattatok csak életjelet ha mást nem!!!!!!!! :?

Mogyó????? halihó???? Ágikánk hogy van,????? láz?????

Hát csajok mostmár tényleg takarodjon el ez a betegséghullám, vicces hogy a kánikula közepette betegek a csajok... :(
Na megyek tejpépet gyártani, hamarosan úgyis ébredünk.....
Ja és ma is egyedül vagyunk apuka dolgozik, rohadt jó....... na ezt is unom már.
EGyébként tök jól vagyok (Zsu ezt Neked írtam :wink: :P )))))))

kikuka

Prücsi, látom jól elbeszélgettél magadban az éjjel :lol:
Ha nekem komplett kaját kell csinálni, mert mondjuk vendégség van, akkor már 1 héttel előtte szétstresszelem magam. Nem vagyok egy főzőbajnok, na. Amikor terhestali volt nálunk, én is paprikáskrumplit csináltam :lol:

Az óvodai jelet már most le kell stoppolni? Hogy mik vannak! Nem minden kisfiú az autóra utazik? Lehet, hogy előzetesen minden anyukának beigérték :wink:

A névválasztás vicces, szegény Ábel, ha megtudja nagykorában, hogy kisfiam, nem volt időm tovább lapozgatni a naptárban, ez volt az első név, ezt kaptad :lol: :P :lol: Egyébként nekem nagyon tetszik, illik is hozzá! :wink:

Mikor a névválasztás zajlott, én pont Szabó Magda Ajtó cimű könyvét olvastam, abban a bejárónőt Emerenciának hivták. Ezzel széditettem mindenkit, hogy igy fogják hivni, ha lány lesz. Biztos ő lett volna az egyetlen 2007-ben :D
Egyébként én is összeirtam 5-6 nevet, ami tetszik, de az apjának csak a Panna tetszett. Elhintettük a családban, aztán már nem hagyták, hogy változtassunk rajta, úgy tetszett nekik. Persze nekünk is!

Panka olyan sokszor kelt az éjjel, mindig 4kézláb találtam a kiságyban sirva, nem tudom mi volt szegénnyel. Lehet, hogy melege volt? Már én is filóztam, hogy miben altassam most, hogy ilyen meleg van, láttam volt ez téma, de nagyon eltérő ki-hogy öltöztet. Végül én éjszaka csak hosszú ujjú pamut rugit adtam body nélkül + vékony pléd. Fázhatott, vagy melege volt? Vagy jön a foga? Nem tudom. Ilyenkor olyan bénának érzem magam, hogy már 8 hónapos, de még mindig nem tudom, hogy mi baja szegénykének :(

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hát mi tegnap este beszaladtunk az ügyeletre mert csak nem lejebb a láz és állandóan hőemelkedése van!És ideges is voltam miatta!
Hát csajok a fogai a lúdasak !
Kapott szurit ami fájt neki nagyon és hányt is tőlle!

De éjszka jó volt aludt nem volt láza reggel megint hőemelkedéssel kezdünk!

Annyit mondtak ,hogy egyszerre mehet a kúp meg a folyékony lázcsillapitót ha felszalad a láza!Mert gyorsabban hat!

Nekünk valszeg nem jó a Panadol és Nurophent veszünk heélyette mihelyt apukámis észre tér mert ő is beteg de annyira bevisz a patikába ,hogy tudjak venni!

Kép

Kép
mogyoland

Na akkor a képek:

Kép Cseresznyézés Kép Fürcsi apával Kép Gyere ide kacsa! Kép Fürcsi anyával Kép Kukucs! Kép Szieszta Kép Hol egy 4levelű? Kép Jó kedvem van! Kép Anya még ne menjünk!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kikuka, én azóta vagyok jobban, hogy programokat szervezek magamnak szinte minden napra. Panka is nagyon élvezi, hogy nem csak a 4 fal között van (sétát leszámitva, bár mi sétálni is jó sokat szoktunk), és nekem is jobb!

Mogyo, több helyen olvastam, hogy fogzástól nem lehet lázas egy gyerek! Egyszer Timi is azt gondolta, de csak kiderült, hogy Bibusnak is más gondja van. Nem lehet, hogy nálatok is más a baj?
Mindenesetre csak jobban lesz mostmár!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Élünk... virulni még nem virulunk!

Dorka bent alig bírt aludni, kb a végkimerülés határán mozgott... üsszeszedtünk vmi vírust.
Neki mégjobban fájt a pocakja úgy 2-3 nap (ma mintha jobb lenne), én péntek hajnalban 3x hánytam és 10x fostam mindezt 5 óra leforgása alatt...

Dorka pluszban meg is fázott mert a barmok kereszthuzatot csinálnak a folyosón, ami sétálás után a kimelegedett gyereknek pont jó...

Ja és a vérvételen ill. a pisigyűjtésen kívül nem csináltak velünk semmit, csak 2 székletet laborba küldtek, ezért érdemes volt 5 nap bent feküdni...
Ill. megtudtam, hogy a nyákos szlklet az tök normális, meg a bogyós is meg a folyós is, de az hogy mindemellett miért is fáj a gyerek hasa az kurvára nem érdekelt senkit... és hogy hajnal 2-től 3-ig mért volt szélgörcse az se...
Ellenben orvosi engedély nélkül nem adhattam c-vitamint se a gyereknek, mert akkor lehet, hogy megússzuk a náthát...
És ProtexinRestort, meg Espumisant se (ezek mellett ált. jobban volt a pocakja).... Ugyan mindkettőre rákérdeztem, hogy árthat-e?
Nem, sőt az első segít a bélflórát rendbehozni, a második meg a szélgörcsöt tünetileg kezeli mellékhatás nélkül... Akkor miért nem adhatom? Mert akkor nem látják, hogy milyen gyorsan jön rendbe a gyerek magától!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Anyukájukat! Majd ha nekik lesz vmi bajuk, akkor ne vegyenek be semmit! Se olyat ami a tüneteket enyhíti, se olyat ami meggyorsítja a javulást!

De jó hírek, Dorka itthon 12 órát aludt éjszaka, én is kb ennyit...
Nózija tisztul, hasa javulgat...

Amúgy tejallergiánk van, amit kb. a 2. napon diagnosztiáltak, és azután nem is igen csináltak velünk semmit... akkor meg mi a f@sznak tartottak bent?????

Jutta

KépKép
jutta

JAAAA:

NAGYON jól esett, hogy gondoltatok ránk és mindenkinek ezer köszönet érte!!!

Jankának meg boldog névnapot!

Az összes beteg babának jobbulást!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:akkorjobbulást nektek!
Hátez gáz!
De legalább biztos ,hogy tejallergiája van!
Nemn mannyira jó de élegalább tudjátok már biztosan!

ezt a gyógyszerezést nem értem nekem is teljesen mást mondtak mint a mi dokink!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Mindent elolvastam, huhh Móni, köszi, hogy megdícsérted a takarómat, sokat küszködtem vele, de végre készen lett! Én sajnos nem tudok horgolni és hímezni sem! A tied nagyon-nagyon szép, igazi nyári, az én macisomat már be kellett pakolni a szekrénybe,mert túl meleg lett:) Úgyhogy valszeg ősszel szedem ki onnam :lol:
Boldog névnapot Jankának!

Nagyon tetszett az utónévlista Prücsi. Megnéztem, 2007-ben 156-an adták a LÉNA nevet leányuknak, ami a listán a 83. helyen szerepel. 42-en meg második névnek! Na nem izgulok, hogy túl sok Lénával talizunk majd az oviban... :)

Miért pont Léna? Mióta meghallottam a "Hull a hó, fúj a szél, Dimitrij LÉNÁ-ról mesél...hallgatom, s LÉNÁ-t látom az ágyamon!" azaz az OMEGA LÉNA c. dalát, azóta tetszik nekem ez a név! Meg még sok, hasonló, rövid és egyszerű, de ritka keresztnév! Valahogy az L és az I betűs nevek nagyon bejönnek! De mivel a vezetéknevünk SINAI így az I-vel kezdődőt hanyagoltuk, pedig az IZOLDA és az IRINA is tetszett (Apának nem :? ) Sokan azt hiszik, a LÉNA orosz név, pedig nem az, görög eredetű a MAGDALÉNA és a HELÉNA utótagjának önállósult változata. Most volt a névnapja Babszem Babónak 29-én, pont a házassági évfordulónkon.
Szóval a nevek között böngészgettünk az utónévkönyvben, de csak összevesztünk.. :lol: így visszatértünk a gyökerekhez, kinek mi tetszett régen és még ma is...így született meg SINAI LÉNA!
Vendég

Zsu, tetszenek a Pankás pillanatképek, a csucsukálós írtó cuki!

Móni, gyönyörű nagy szemei vannak Jankának!

Ilyen szép babákat öröm fotózni, ugye Anyukatársak???
Vendég

BEA, EDÜ VAN!!!!
GYertek Gyulára nosztalgiázni!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Vendég

Majnem elfelejtettem, jobbulást a beteg babóknak!!! Sok gyógyító puszikát mindenkinek!

Lénike szerencsére meggyógyult!
Vendég

Edit! Most van az EDÜ?
És akkor utólag Isten éltesse Lénát, Nektek meg boldog házasságit!

Jutta! Jó, hogy már otthon vagytok! Viszont a kórházi élmények: :twisted: :twisted: :twisted: Szegények! Azért már jobban vagy? És akkor a tejallergiára mit javasoltak? Spéci tápszert? Vagy azt már eddig is ette Dorka, nem?

Mogyó! Szegény Ágika! Sok-sok gyógypuszi Neki!!

Kikuka! Ti hogy vagytok? Gyógyuljatok Ti is! Kitartás apuka nélkül! Én nem is tudom, apukák hogy tudnának létezni egyedül a beteg gyerekkel/gyerekekkel...

Prücsi! Hogy Téged mér dob ki mindig a Babanet? Apropó nevek! Nem emlékszem, hogy Neked mi a keresztneved. Elárulod?
A gyerekeknek mi mindenképpen magyar neveket szerettünk volna már kezdetektől fogva. Mikor Levit vártam, megvolt a Levente és a Réka. A Levente mindkettőnknek tetszett, ráadásul 2 jó fej Leventét ismerünk, a Réka nekem már gyerekkoromban tetszett, az egyik babámat úgy is hívtam, és a férjemnek is megtetszett. Mikor Rékát vártam, kitaláltuk a Botondot is fiúnévnek. Most Botival pedig a Lilla volt a lánynév. Na, ezek közül a Levente és a Réka benne van az első 10-ben, városon elég elterjedt, de itt falun nem nagyon van a mieinken kívül. Botond meg egyáltalán nincs, sokszor gondolkoznak is, hogy hogy is hívják hármaskánkat. Ami még meglepő, hogy a műtétek előtt (nekem ugye 3 volt) mindig be kellett mondani mindkét nevet, pedig 2-szer ( a fiúknál) tudtuk, hogy kit rejt a pocak.

Zsu! Szuperek a képek és az új avatar is Pankáról! Látom Ő is szeret füvezni! :lol: Csodaszép szemei vannak! És emlékszel még, hogy Panka a kezdetekben nem érezte jól magát idegen környezetben? De jó, hogy ennyit változott!

Nos, mára ennyi! Szép hétvégét mindenkinek!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

BEA, itten van már az EDÜ részletes! Igen, igen május 30-31. EDÜ. Természetesen, mint sok gyulai én is Erkeles gimis voltam, de sajna semmiben sem olyan tehetséges, hogy induljak is a versenyen...:( igaz korábban sok Erkel-bálon táncoltam (társastánc), de ennyi kifújt...:)

http://www.erkeldiakunnepek.hu/

Köszi a köszöntést!

TÉNYLEG, MI LETT VOLNA A BABÁTOK NEVE, HA ELLENKEZŐ NEMŰ LETT VOLNA? Nálunk LÁZÁR volt a nyerő, sokáig fiút akartam, megmagyarázhatatlan módon, s amikor a 4D-n kiderült, hogy 110 %-ra kiscsaj van a pockómban, akkor meglepődtem nagyon, de így a legjobb!!
Vendég

Jutta, a tejallergiát ki lehet nőni?
Vendég

Zsu, nagyon jók képek, nagyon édes pofija van Pankának! Én egyértelműen arra tippelek, hogy melege volt. Nadi már csak bodyban alszik, illetve tegnap napozóban aludt, amin nincs elől se patent, se varrott minta, mert hason alszik. Asszem ennél is maradunk.

Jutta, miből diagnosztizálták a tejallergiát, kakiból? És mi a menet mostantól? Hányós - fosósra adtak valami gyógyszerfélét?

Edit, nagyon jó Léni macis takarója! Ősszel is jó lesz az biztosan.
Névválasztásnál nálunk nincsen semmi különös story. Csabi fiút szeretett volna (Ákos), aztán mikor megtudtuk, h lány (megkérdezte többször is a dokit, hogy ez már biztos-e, de egy barátnőm azt is megkérdezte, amikor neki lányt mondtak, hogy változhat-e ez még :shock: :lol: ), akkor eldöntöttem, hogy Csabi fog neki nevet választani, én nem szólok bele. Utónévkönyvből ezt választotta, nagyszülők sokáig tiltakoztak (egyik mama nem bírta kimondani, egyfolytában Nádint mondott, másik mama nem bírta megjegyezni, papa meg Dinkázta :twisted: ). A kérésükre Csabi futott még egy kört a könyvvel, aztán mikor kijelentette, hogy ennél jobbat nem talál, akkor én azt mondtam, hogy mostmár nincsen appelláta, Nadin lesz és kész, és a nagyszülőket is elrendeztem szépen.

Adott már valaki pasztinákot?
Hollének is van riszkrémje, délután teszteljük. Holnap pedig salátafőzeléket fogok adni.
Kérdés: használ már valaki fűszerféléket? Én lestyánt vettem ma, de fogalmam sincs mihez illik, illetve érdemes-e beletenni a jó kis zöldségekbe.

Prücsi, Kati, akkor nincs minitali. Nem baj, majd később. Meddig is maradtok Kati?
Prücsi, mit csinálsz Ábellal éjjel ha fent van? Gondolom elkülöníted B-től, hogy tudjon aludni. Veled van a nappaliban?
Nadin mostanában jól alszik (magához képest), ma is 3/4 9-kor kelt, és éjjel csak 1x ébred, de az az egy időnként elég hosszúra nyúlik. Tegnap 2 óra volt, ma pedig egy. Nem sír, nem kaszinózik, cicizik félálomban, ha vissza akarom rakni az ágyába, akkor panaszkodik kicsit. Így végig ciciztük mindkétszer az időt, de fogalmam sincs mit kellene igaziból. A szobájából semmiképp nem hozom ki, és villanyt sem kapcsolok, mégsem tudom visszatenni az ágyikóba.

KépKép
kertikiri

Ádibaba Ági merre???!!!

KépKép
kertikiri

Kriszti, én a lestyánt raguleveshez adom :lol: :lol: :lol: :lol:
De gondolom Nadinnak szeretnéd vele fűszerezni a főzijét, nem tudom én még semmit sem szórtam bele, darált és főzött csirkemellen kívül :) Pasztinákot még csak bébiételbeen kapott Léni, s én sokész, most olvasom, hogy az UNIVER kajákban 6. hónaptól mindben van napraforgóolaj!

Én olivát akarok majd beletenni, a vnő szerint 8 hogy milyen az olaj..hmmm Ti mit tesztek bele? Egyszer Zsu már írta a kukoricacsíra olajat, ha jól emlékeszem....
Vendég

A Nadin névnek mi a jelentése? Nekem olyan Ezeregyéjszakás...bár lehet, hogy tévedek:)
Vendég

Sziasztok!

Jutta, ez a hét elég horror lehetett nektek, de lényeg, hogy mostmár itthon. Engem is érdekelne, hogy megtudtál e vmi újat a témában, milyen tápszert adj Dorkának, kell e kezelni vhogy stb.

Edit Léninek boldog névnapot, hófordulót, nektek meg házassági évfordulót! :D

Marcell azért lett Marcell mert a férjemnek egyik másik javaslatom sem tetszett. Na ezt jól megaszondtam. Nekem a Gergely is nagyon bejött volna. Ádámot is nagyon szeretem, de az nem illik a vezetéknevünkhöz. Lánynevet már akkor tudtuk amikor összejöttünk (Lilla) de sajnos egyenlőre nem lesz rá szükség.

Kriszti, szerdán megyünk és következő hétfőn jövünk, úgyhogy nem maradunk túl sokáig. Holnap gondoltunk kimenni a budatétényi rózsakertbe, utána ha még lesz türelme Marcinak , megnézzük magunknak a gátat. Remélem arra a helyre gondolok amire Prücsi.
Talizni meg lesz alkalmunk következő héten is, hátha többieket is érdekli.

Nektek a Szent István parkba jó időt és jó szórakozást.

Móni, bizony érdekes lesz Amszterdam, már jól beosztottuk ezt a pár napot, hogy Marci hogy bírja majd, csak ez a kérdés. Csak érjünk ki szerencsésen, kicsit zavar hogy mindketten szűzek vagyunk repülés és gyerekkel repülés terén is. :oops:

Mogyo, Ágikának gyógypuszi, szegény nagyon megszenvedi a fogait ha tényleg attól lázas. Még szerencse, hogy a közérzete nem olyan rossz.

Na mentem, pussz.

ukati74

Zsu, elfelejtettem megdicsérni, milyen szépek vagytok, Panka nagyon édes. A helyszín olyan ismerős. Rohadt szívesen visszamennék én is. :)

ukati74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?