Halihó!
Először is kerekszemű Jankának boldog névnapot!!!!!
Betegeknek jobbulást! Ezt én sem értem, hogy hogy lehet ilyen időben járvány...
Kiri! Nekem is jár már 6 éve a Kismama! Engem most a szobatisztasággal kapcsolatos cikk nyugtatott meg kicsit. Rékát tegnapelőtt ugyanis ismét ráültettem a WC-re, de már nem vágott le akkora hisztit, és a több napos kakija 3 nyomásra kijött. Utána még boldogan is újságolta mindenkinek, hogy hova sikerült, de azóta megint hallani sem akar a dologról. Reménykedem a nyárban, hogy kint majd egy szál semmiben könnyebb lesz a dolog, és próbálok nem idegeskedni, mert tényleg annál rosszabb...
Sajna nem vagyok gépközelben sokat, mert mindig van valami. Mi hál'Istennek jól vagyunk, Botit vittem mérni, átléptük a 9 kg-ot, de ez asszem tényleg nem jelent semmit, max. azt, hogy ő eleve "nagyban" kezdte, majdnem 4 kg-osan. Megnéztem az első 2 gyerekem adatait, és ők kisebbek voltak súlyra ennyi idősen, Boti viszont centire rövidebb, mint Levike volt. Így aztán én tényleg mondhatom, hogy ez csak tájékoztató adat, inkább a védőnő/orvos szereti tudni, hogy azért fejlődik-e a gyerek. Rékát is megmértük, hogy legyen 3 éves adat (plusz az ovikezdéshez is kell, ha szeptemberig összejön a szobatisztaság), ő most 14 kg.
Amin sokat rötyögtem magamban az elmúlt napok termései közül: Anett írása a babapiskótafáról! És jók voltak a különféle tabletta ötletek! Köszi, csajok, az ember felvillanyozódik egy pár ilyentől egy időre!
És ami nem volt rám eddig jellemző: nem kelek fel arra, ha a gyerekeim átvándorolnak az ágyunkba, csak reggel veszem észre, hogy ott szuszog még plusz 1-2 csemete. Azt hittem erre csak a férfiak képesek (pl. a férjem), de úgy látszik tévedtem.
De nem baj, így alszik nyugodtan mindenki reggelig. Botikám ma is csak 7-kor jelentkezett, teljesen odáig voltam.
Nyaralás: mi 16-án 5 napra megyünk Berekfürdőre (Karcagtól pár km), ahol a ref. egyháznak van egy üdülője. Tavaly is voltunk, adtak pl. kiságyat, napi 3-szori kaja van, ami finom és bőséges, van strand, játszótér. Nekem már az szupi, hogy nem kell 5 napig kaját készíteni, takarítani, mosogatni, a gyerekek élvezik, csak legyen jó idő. Ja, és a férjemnek és Botinak ingyenes, 2 gyerkőcnek féláron van, csak nekem kell a teljes árat fizetni, ami olyan 16000 Ft körül van. Na, egyelőre nekünk ennyi lesz, aztán néhányszor pár napra még biztos lelépünk, de mi ált. csak belföldre utazunk, annyi szép hely van Mo-on is sztem. Mondjuk én könnyen beszélek, mert az extra fehér bőrömmel sosem vágytam sok időre pl. a tengerpartra. Persze megértem azt is, aki megy. Csak érdemes meggondolni az éjszakai utazást is, ha nagyon messze kell menni!
No, lépek is, bocsi, nem sokra tudtam reagálni (a hozzátáplálásról meg már inkább nem írok...). Szép, betegségmentes hétvégét mindenkinek!